Tuesday, March 11, 2008

Διαγωνισμός επιχειρηματικών σχεδίων

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, τους Συνδέσμους Βιομηχανιών, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, προσκαλούν νέους ανθρώπους της Θεσσαλίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στον "5ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ".

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

• Η ανάδειξη και αξιοποίηση της δεξαμενής ιδεών των νέων ανθρώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

• Η προβολή των καλύτερων ιδεών και η υποστήριξή τους να εξελιχθούν σε υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

• Η προώθηση της επιχειρηματικής νοοτροπίας και της επιχειρηματικότητας των νέων.

• Η κινητοποίηση των συντελεστών της επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής υποστήριξης (επιχειρήσεων και φορέων) στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης των νέων ανθρώπων για ανάληψη δράσης στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Στόχος είναι η μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία προβολή και επιβράβευση των 15 καλλίτερων επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων των νέων ανθρώπων της Περιφέρειάς μας.

Η προώθηση του θεσμού της επιβράβευσης των επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων των νέων ανθρώπων της Θεσσαλίας αναμένεται:

• να συμβάλει αποφασιστικά στην κινητοποίηση του νέου πληθυσμού της περιοχής μας στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης

• να κινητοποιήσει τους Φορείς επιχειρηματικής υποστήριξης, τα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επιχειρηματική κοινότητα εν γένει στην κατεύθυνση της υιοθέτησης και υποστήριξης των ιδεών αυτών για εφαρμογή στην πράξη.

Ο διαγωνισμός αφορά όλους τους νέους ανθρώπους της Θεσσαλίας εργαζόμενους και μη και χωρίς περιορισμούς σε σχέση με το ακαδημαϊκό ή τεχνολογικό τους υπόβαθρο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε προτάσεις για νέες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια που οδηγούν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 18 Απριλίου 2008. Για περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό τεύχος του διαγωνισμού επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

2410 - 538860/1 για τη Λάρισα
24210 - 38464 για τη Μαγνησία
24310 - 28189 για τα Τρίκαλα
24410 - 80600 για την Καρδίτσα

ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΤΑ Θεσσαλίας http://www.keta.gr

21 comments:

  1. Eμείς οι Γάλλοι από Λλλλλάρsha, Τι τηλέφωνο παίρνουμε;;;;

    ReplyDelete
  2. Eνας από τους άλυτους γρίφους στην Ελλάδα, είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών είναι πολύ μεγαλύτερο των αντιστοίχων της υπόλοιπης Ευρώπης και των ΗΠΑ, την στιγμή μάλιστα που οι μισθοί είναι συγκριτικά κατώτεροι ή περίπου ίσοι.

    Παρότι γνωρίζω προσωπικά πολλούς οικονομολόγους και "οικονομολόγους" στην Ελλάδα, ΟΥΔΕΙΣ μέχρι σήμερα μούχει δώσει απάντηση που να στέκει απόλυτα στην κοινή λογική Η που να ερμηνεύει ενιαία όλες τις περίπτώσεις. Εξ αυτού, συμπεραίνω, τα αίτια είναι ετερότυπα και πολλά.

    ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ, όμως, στον εαυτό μου, ότι θα βρω την άκρη ΚΑΙ όπως ξέρετε είμαι πείσμων. Μιά προς μιά, θα βρώ τις αιτίες, ο κόσμος να χαλάσει.

    Θα δείτε, δε, πως πολλά από τα αίτια είναι τμήμα μόνο μιάς αλυσίδας πολλαπλών και επαλλήλων συμφερόντων.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
    ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ
    Στην Αθήνα, ο καθαρισμός οδόντων κοστίζει 50 έως 100 ευρώ, στο Κολωνάκι, δλδ 75 έως 150 δολλάρια. Στο Manhattan, στον καλύτερο οδοντιατρείο, ίσως του κόσμου όλου, στοιχίζει 50-60 δολλάρια.

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Πολύ απλό. Στις ΗΠΑ, θεωρείται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, τον καθαρισμό των οδόντων, μιά απλούστατη εργασία, να τον κάνει ο οδοντίατρος. Γι' αυτό τον σκοπό, υπάρχει επάγγελμα του τεχνολόγου υγιεινής οδόντων (dental hygienist), ατόμου δλδ με πτυχίο Λυκείου που έχει φοιτήσει γιά 1-2 χρόνια (+/-) σε ειδική σχολή. Με την μείωση των προσόντων και του απαιτούμενου χρόνου απόκτησής των, το κόστος εργασίας του τεχνολόγου μειώνεται δραματικά.

    Στην Ελλάδα, όμως, οι οδοντίατροι είναι κάπου 3-4 φορές περισσότεροι από όσοι χρειάζονται. Ως συνέπεια αυτού του παραλόγου ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ, την δουλειά του καθαρισμού οδόντων την κάνει ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και, φυσικά, χρεώνει ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕΣ στους κόπους και τις σπουδές του.

    Υποθέτω πως ένας ΚΟΜΒΙΚΟΣ λόγος απουσίας τεχνολόγων υγιεινής οδόντων στην Ελλάδα πρέπει να είναι η αναμενόμενη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των οδοντιάτρων, για προφανείς λόγους. Η άλλη, όμως, αιτία είναι ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχουν σχολές για τέτοια επαγγέλματα - Community Colleges, που ιστορικά στις ΗΠΑ παράγουν αυτά τα επαγγέλματα.

    Στην Ελλάδα, ΑΝΤΙ τα ΤΕΙ και διάφορες ανώτερες σχολές μονοετούς και διετούς φοίτησης να ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ στα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ των ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, και να παράγουν τέτοιους ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, έχουμε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ των ειδικοτήτων των ΑΕΙ, εξ ου ΚΑΙ οι δικαιολογημένες/αναπόφευκτες ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ των πτυχιούχων ΑΕΙ vis-a-vis TEI.

    ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ έχω ακόμα καταλάβει ΤΙ ΣΚΟΠΟ εξυπηρετούν, ως έχουν και ευρίσκονται, τα ΤΕΙ την στιγμή που, επί το πλείστον, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ τα επαγγέλματα των ΑΕΙ. ΚΑΙ το λέγω αυτό χωρίς να ΥΠΟΤΙΜΩ τον ρόλο τους. ΙΣΑ-ΙΣΑ. Πιστεύω πως ο χώρος των ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ, αλλά στην Ελλάδα, αντι του ΣΚΟΠΟΥ τους, τα ΤΕΙ παράγουν οικονομολόγους, πολιτικούς μηχανικούς κλπ κλπ, ΕΞ ΟΥ και οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ των ΑΕΙ ΩΡΥΟΝΤΑΙ (δικαίως) ωσάν μαινάδες κάθε φορά που γίνεται απόπειρα μετονομασίας των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια (διότι ανώτατα έχουν ΗΔΗ χαρακτηρισθεί με απόφαση του ΣτΕ)- απλά ΔΕΝ λέγονται πανεπιστήμια ΚΑΙ αυτό, όπως ξέρετε, έχει μεγάλη σημασία.

    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που η Sylvia Burns (Αργυρώ Μπουρνόβα) εκ Γρεβενών, που πέτυχε στη διαιτολογία στα ΤΕΙ, προτιμάει να πάει στα τριτοκλασάτα πανεπιστήμια του Lincoln και του Bradford, είναι ακριβώς διότι το ΤΕΙ Γαστούνης ΔΕΝ ονομάζεται πανεπιστήμιο.

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, λοιπόν, ασ ονομάσουμε αυτά τα ΤΕΙ πανεπιστήμια να τελειώνουμε. ΟΥΤΩΣ ή αλλέως, τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι "κατωτάτης υποστάθμης" όπως έλεγε η θειά μου η Φωφώ. ΔΕΝ θα χαλάσει ο κόσμος αν ονομάσουμε το ΤΕΙ Καρβασαρά πανεπιστήμιο, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που θα προλάβει το περιττό ξενήτεμα της Sylvia Burns και άλλων 40,000 χωρικών, ετησίως, προς Αγγλία.

    ReplyDelete
  3. OΠΟΙΟΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
    ΄
    όσο ελλιπής και να είναι, όσο και να ΜΗΝ αρκεί ούτε για κάλυψη του 20% των μελλοντικών αναγκών

    ΕΙΝΑΙ

    ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

    ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

    ReplyDelete
  4. Τζιωρτζίνα-Εβελίνα-θυμιά von Kodellas said...
    "OΠΟΙΟΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
    ΄
    όσο ελλιπής και να είναι, όσο και να ΜΗΝ αρκεί ούτε για κάλυψη του 20% των μελλοντικών αναγκών"

    Εντάξει είναι κάποια μετρούλια που όπως σωστά λές δεν αντιμετωπίζουν ούτε το 20% των μελλοντικών αναγκών.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ όμως δεν είναι.Ας μη γινόμαστε και φερέφωνα της μαύρης προπαγάνδας του Μαξίμου.

    ReplyDelete
  5. "...το περιττό ξενήτεμα της Sylvia Burns και άλλων 40,000 χωρικών, ετησίως, προς Αγγλία"

    Εδώ διαφωνώ...κάθετα,που λένε και όσοι αδυνατούν να διαφωνίσουν επί της ουσίας.
    Οι νέοι, που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες να σπουδάσουν, ωφελούνται, ανεξάρτητα από το επίπεδο και το περιεχόμενο των σπουδών τους.Οι προπτυχιακές σπουδές είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,σπουδές στη ζωή και στον απογαλακτισμό των γονέων από τα παιδιά τους και τούμπαλιν.Πρέπι να ενθαρρύνοται λοιπόν.Δεν είναι λογιστικό το πρόβλημα.Στην Ιταλία όσοι πήγαν να σπουδάσουν,έστω την εποχή "της εξαγοράς των πτυχίων",κάνανε καλύτερη προκοπή στη ζωή τους από τους "άριστους" που μείνανε στην Ημεδαπή.

    ReplyDelete
  6. "Παρότι γνωρίζω προσωπικά πολλούς οικονομολόγους και "οικονομολόγους" στην Ελλάδα, ΟΥΔΕΙΣ μέχρι σήμερα μούχει δώσει απάντηση που να στέκει απόλυτα στην κοινή λογική Η που να ερμηνεύει ενιαία όλες τις περίπτώσεις. Εξ αυτού, συμπεραίνω, τα αίτια είναι ετερότυπα και πολλά."

    Οι οικονομολόγοι αποκλείεται να δώσουν απάντηση διότι σκέφτονται ορθολογικά,δηλ.ντετερμινιστικά.Πράγμα που, εφόσον μιλάμε για ανθρώπινη συμπεριφορά,οδηγεί σε μηχανιστικές ερμηνείες ενός πολύ σύνθετου κοινωνικού φαινομένου που είναι το "γιατί και πως αποφασίζω" να κάνω το ένα και όχι το άλλο.
    Και κυρίως σε τέτοιες απορίες δεν πρέπει να απευθύνεσαι σε οικονομέτρες οικονομολόγους γιατί θα σε ζαλίσουν με τα νούμερα,που με τη συμβολή τους κατέρευσε ολόκληρο τραπεζικό σύστημα.Ενώ το πρόβλημα είναι η ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
    Απληστολόγους ρώτησες;

    ReplyDelete
  7. @ απληστολόγος
    "Οι οικονομολόγοι αποκλείεται να δώσουν απάντηση διότι σκέφτονται ορθολογικά,δηλ.ντετερμινιστικά"

    ΚΑΙ αυτό μου τόχουν συζητήσει (και ώφειλα να το θίξω), αλλά υπό άλλη πρισματική γωνία.
    Δηλαδή, στα Ελληνικά πράγματα, έχουμε όχι μόνο την απληστία, αλλά και "διαστρέβλωση" των κλασσικών οικονομικών αρχών, όπως αυτόν της ελαστικότητας της Αγοράς, ο οποίος λειτουργεί ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ από ό,τι στην Αγγλοσαξονική Κοινωνία.
    Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, ανεβαίνει η τιμή ενός προϊόντος κατά 10 και πεφτει η ζήτησή του κατά 25%. Στην Ελλάδα, ανεβαίνει η τιμή ενός αγαθού, ειδικά Αμερικανικου design & label προϊόντος ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ίσως να είναι ένας από τους λόγους που ενθαρρύνουν την απληστία των εμπόρων της ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ, στα εν Ελλάδι πωλούμενα Αμερικανικά προϊόντα, ΙΣΧΥΕΙ ο ΚΑΝΟΝΑΣ του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.
    Ο Ελληνας έμπορος αγοράζει το παπούτσι που φορούν ΜΟΝΟ Μαύροι και Μεξικάνοι, το SEBAGO, προς 40 ευρώ και πληρώνει 8 ευρώ φόρο εισαγωγής από ΗΠΑ και, πες, και άλλα 10 φορτωτική, αλλά το πουλάει προς 200 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ο χωριάτης Ελληνας ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ διότι κάποιος ΠΟΝΗΡΟΣ εισαγωγέας τον ΔΙΔΑΞΕ ότι το βλαχο-καραβλαχο-sebago είναι κλασάτο.

    Το ίδιο συμβαίνει με μυριάδες άλλα Αμερικανικά προϊόντα ΚΑΙ ΟΥΧ ΗΤΤΟΝ με τα ΠΑΝΑΘΛΙΑ Αμερικάνικα εστιατόρια των Μεξικάνων (ούτε Μαύροι ΔΕΝ πάνε σ' αυτά) TGIF's & APPLEBEE'S - όπου ένα γεύμα, στις ΗΠΑ, στοιχίζει 10-12 δολλάρια, δλδ 8 ευρώ, ΑΛΛΑ στην Ελλάδα των ΗΛΙΘΙΩΝ, ΑΝΑΣΦΑΛΩΝ και ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ατόμων, από 25-30 ευρώ και ανω, ΉΤΟΙ από 37-45 δολλάρια (4 φορές όσο στοιχίζει στις ΗΠΑ, 4 ΦΟΡΕΣ!!!!!!!!! γιά τα ΖΩΑ, τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!).

    Για να ΜΗ σας πω το ΑΛΛΟ, τα ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ των Μεξικάνων, τα GANT!!! που στις ΗΠΑ κοστίζουν 1/8 της τιμής στην ΕΛΛΑΔΑ και θεωρείται ΝΤΡΟΠΗ να τα φοράει ένας καθώς πρέπει άνθρωπος.

    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ

    ΕΛΛΗΝΑΣ = ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ!!!!!

    και ΓΕΛΑΝΕ οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ κάτω από τα ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ τους.

    ReplyDelete
  8. erratum
    κλασσικών οικονομικών αρχών, όπως αυτόν της ελαστικότητας της Αγοράς
    ->
    κλασσικών οικονομικών αρχών, όπως αυτήν της ελαστικότητας της Αγοράς

    ReplyDelete
  9. Δηλαδή για να αντιληφθείτε ΤΙ εννοούμε, στις ΗΠΑ, ενόσω ακόμα και σε ένα μέτριο μπριζολάδικο τα steaks έχουν 3-4 πόντους πάχος και θαυμάσια γεύση, στο Applebee's & TGIF's έχουν πάχος 1 πόντου και δεν μασώνται!!!!!!

    ΚΑΙ είναι ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΩΤΑΤΑ και υπό ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ.
    ΜΟΝΟ σε basse classe, Αμερικανικά εστιατόρια της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ γιορτάζονται γενέθλια του πελάτη, όπου έρχονται τα γκαρσόνια και αρχίζει το σαχλεπίσαχλο τραγουδάκι κλπ κλπ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΤΟΝ ΚΑΦΡΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο ΚΑΛΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ να τον ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΖΕΙ ως ΚΑΦΡΟ.
    ΚΑΙ μετά, ΟΤΑΝ ο Ελληνας αποκαλεί τον Αμερικανό, "χαζοαμερικανάκι" ΤΟΤΕ είναι που ο Αμερικανός ΟΥΡΕΙ επάνω του από τα ΓΕΛΙΑ.

    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, που σας δουλεύει ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!!!

    ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι τελικές τιμές των προϊόντων, αλλά περισσότερο των υπηρεσιών, είναι υψηλές, είναι η ταρίφα της μίζας. Η μίζα είναι δεδομένη, και λειτουργεί σαν άτυπο ΦΠΑ για να λαδώσει τα γρανάζια των εκάστοτε μηχανισμών. Ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες όπου ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί είτε ως χρηματοδότης είτε ως "πελάτης", περίπου το 30% του κόστους, άρα και της τελικής τιμής ενός προϊόντος, είναι μίζες. Και όταν το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κρατικοδίαιτες, μιλάμε πλέον για το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς.

    ReplyDelete
  11. Κομφού θα μπορούσες να μας πεις τι παπούτσια φοράνε οι αστοί και πάνω Αμερικανοί του Manhattan;

    ReplyDelete
  12. Anonymous said...
    Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι τελικές τιμές των προϊόντων, αλλά περισσότερο των υπηρεσιών, είναι υψηλές, είναι η ταρίφα της μίζας. Η μίζα είναι δεδομένη, και λειτουργεί σαν άτυπο ΦΠΑ για να λαδώσει τα γρανάζια των εκάστοτε μηχανισμών. Ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες όπου ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί είτε ως χρηματοδότης είτε ως "πελάτης", περίπου το 30% του κόστους, άρα και της τελικής τιμής ενός προϊόντος, είναι μίζες. Και όταν το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κρατικοδίαιτες, μιλάμε πλέον για το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς.

    March 12, 2008 12:13 PM

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    ReplyDelete
  13. Ακόμα δεν τον έχουν δέσει αυτόν;

    ReplyDelete
  14. Anonymous said...
    Κομφού θα μπορούσες να μας πεις τι παπούτσια φοράνε οι αστοί και πάνω Αμερικανοί του Manhattan;

    March 12, 2008 12:18 PM

    Eυχαρίστως.
    Συνήθως, COLE HAAN, FERRAGAMO και λιγότερο συχνά GUCCI, ALLEN EDMONDS και πολλές άλλες, αλλά ΠΟΤΕ SEBAGO. Penny loafers SEBAGO φοράνε μόνο οι φτωχοί, εξ ου και λέγονται penny loafers, δηλαδή εκεί στη σχισμή έβαζαν, στο Μεσοπόλεμο, οι φτωχοί δεκάρες.

    ReplyDelete
  15. Το οικουμενικό ροζ
    Tης Μαριαννας Τζιαντζη

    Οι ροζ πολιτικο-καλλιτεχνικές ιστορίες δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο.Το βράδυ της Δευτέρας είδαμε στο CNN τον Ελιοτ Σπίτζερ, πρώην γενικό εισαγγελέα και νυν κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, να απολογείται επειδή αποκαλύφθηκε ότι ήταν πελάτης σε ένα κύκλωμα πορνείας υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σπίτζερ, με φόντο την αμερικανική σημαία και με την αμίλητη σύζυγό του στο πλευρό του, παραδέχτηκε ότι έσφαλε και ότι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειάς του.

    Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο κ. Σπίτζερ είχε κλείσει τον περασμένο μήνα ένα δωμάτιο στο ιστορικό ξενοδοχείο Μayflower στην Ουάσιγκτον με το όνομα Τζορτζ Φοξ, δηλαδή Γιώργος η Αλεπού («ο Γιώργης είναι πονηρός», που λέει και το τραγούδι), ενώ το δίκτυο πορνείας που εξαρθρώθηκε, το Emperor’s Club (Λέσχη του Αυτοκράτορα), χρέωνε τις υπηρεσίες των κοριτσιών του από 1.000 έως 5.500 δολάρια την ώρα.

    Το αμάρτημα του κυβερνήτη, ο οποίος έχει εκλεγεί με το κόμμα των Δημοκρατικών, έκανε τον γύρο του κόσμου όχι επειδή αυτός είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος παντρεμένος και δημόσιος άνδρας που κατέφυγε στη μαύρη και όχι στη νόμιμη αγορά του σεξ, αλλά γιατί η αποκάλυψη έγινε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου για το χρίσμα. (Πάντως, δεν αναφέρθηκε τίποτα περί μεζούρας.)

    Αν στην Ελλάδα συνέβαινε κάτι παρόμοιο, κάποια κανάλια θα έτριβαν τα χεράκια τους από χαρά, αφού δεκάδες σχολιαστές θα έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα για να αναλύσουν τις ποικίλες διαστάσεις της υπόθεσης, ενώ όλο και κάποια εφημερίδα θα δημοσίευε φωτογραφίες του μπερμπάντη κυβερνήτη και της ενοικιαζόμενης δεσποινίδας. Ενδεχομένως να βλέπαμε την τηλεοπτική αναπαράσταση της κρυφής συνάντησης, ίσως όχι στον αυθεντικό «τόπο του εγκλήματος», αλλά σε κάποιο ξενοδοχείο λιγότερων αστέρων, όπως συνέβη στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα που αποκαλύφθηκε το αμερικανικό σκάνδαλο, άρχισε να προβάλλεται στον Alpha η βρετανική σειρά «Ημερολόγιο ενός κολ γκερλ», ένα τσοντοειδές κατασκεύασμα που θυμίζει κακό Χόλιγουντ. Με την κρίση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, ιδίως για τις γυναίκες, το επάγγελμα του κολ γκερλ, τουλάχιστον όπως απεικονίζεται στη σειρά, φαίνεται ιδανικό και εύκολο, αφού για την κερδοφόρα άσκησή του (εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα προσόντα) δεν απαιτείται ούτε ΑΣΕΠ ούτε σύναψη ερωτικής σχέσης με τον προϊστάμενο για μονιμοποίηση ή για διορισμό στο Δημόσιο. Στο σίριαλ αυτό, το κολ γκερλ είναι μια δυναμική ανεξάρτητη επιχειρηματίας που κανένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν τη φοβίζει, αφού μπορεί να αποσυρθεί από την αγορά εργασίας πολύ πριν από τη συμπλήρωση των 55 ή των 60 χρόνων.

    Ναι, μπορεί να μη λειτουργούν ΙΕΚ ή κολέγια για κολ γκερλ αναγνωρισμένα από το κράτος, όμως το κενό αναπληρώνουν αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, ανάμεσά τους και το νεόκοπο «Show Sexy» (Αlpha), που παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σοφτ πορνείας - και για τα δύο φύλα, αφού αυτό που επιβραβεύoυν δεν είναι η ομορφιά, το πάθος και η τόλμη, αλλά η ικανότητα να προμοτάρει και να «πουλάει» κανείς τον εαυτό του, είτε ολόκληρο, σαν το αρνί του Πάσχα, είτε σε τεμάχια.

    ReplyDelete
  16. "Δηλαδή για να αντιληφθείτε ΤΙ εννοούμε, στις ΗΠΑ, ενόσω ακόμα και σε ένα μέτριο μπριζολάδικο τα steaks έχουν 3-4 πόντους πάχος και θαυμάσια γεύση, στο Applebee's & TGIF's έχουν πάχος 1 πόντου και δεν μασώνται!!!!!!"

    Nai alla ama pas ston Karlatira sti steni Eyboias i mprizola exei paxos 3 intses oxi 3 pontous kai lionei metaksy glosas kai ouraniskou. Xoria pou ama pas tha fygeis kai me mia tsanta loukanika xoriatika doro gia to spiti.

    Ti na mas poune kai oi amerikanoi me to macdonalised lifestyle tous pou erxontai sto Ellanta na ligdosoun to antero tous me pita gyro kai greek salad. Ase mas kaimene...

    ReplyDelete
  17. {Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο κ. Σπίτζερ είχε κλείσει τον περασμένο μήνα ένα δωμάτιο στο ιστορικό ξενοδοχείο Μayflower στην Ουάσιγκτον με το όνομα Τζορτζ Φοξ, δηλαδή Γιώργος η Αλεπού («ο Γιώργης είναι πονηρός», που λέει και το τραγούδι), ενώ το δίκτυο πορνείας που εξαρθρώθηκε, το Emperor’s Club (Λέσχη του Αυτοκράτορα), χρέωνε τις υπηρεσίες των κοριτσιών του από 1.000 έως 5.500 δολάρια την ώρα.}

    Εδώ είμαστε πιό φθηνοί.
    ο Λούλης ο γνωστός αλευροβιομήχανος παντρεύτηκε μια εικοσάρα από την Ουκρανία και άφησε την οικογένειά του με την οποία "εζησε ευτυχισμένος". Και έκανε ένα τρικούβερτο γάμο και γλέντι,στο οποίο ο Ελληνας Κροίσος "πέταξε τα παπούτσια και τόριξε στο τσάμικο",σύμφωνα με το περιοδικό του βόλου Wish.
    "Το πανάκριβο κόσμημα που φορά η νύφη είναι αντίγραφο κοσμήματος της Αυτοκράτειρας Αικατερίνης".

    Μίλησε ο ίδιος στο περιοδικό για όλα.ΔΕΝ είναι κουτσομπουλιά.Είναι μια πολύ σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.

    Αυτός ο κύριος ήταν πρώην διοικητής του Αγίου Ορους.
    Αυτός ο κύριος είναι πολιτικός φίλος των κυβερνόντων.
    Αυτός ο κύριος καθορίζει σχεδόν ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ τις τιμές των αλεύρων.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ;

    Πλούτος ,χλιδή,ξεδιαντροπιά ,καρακιτσαριό...

    ReplyDelete
  18. @Gina Lolobrigida said...
    "Eνας από τους άλυτους γρίφους στην Ελλάδα, είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών είναι πολύ μεγαλύτερο των αντιστοίχων της υπόλοιπης Ευρώπης και των ΗΠΑ, την στιγμή μάλιστα που οι μισθοί είναι συγκριτικά κατώτεροι ή περίπου ίσοι."

    ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΏΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ.ΤΟ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ.

    ReplyDelete
  19. Ο άτυπος φόρος της μίζας όμως δεν οδηγεί μόνο σε αυξημένο κόστος άρα και σε φουσκωμένες τελικές τιμές, αλλά δημιουργεί και σημαντικό αντικίνητρο για πολλούς εργοδότες να επενδύσουν σε εξειδικευμένο, άρα και ακριβότερο, ανθρώπινο δυναμικό. Από τη στιγμή που οι δουλειές εξασφαλίζονται με τη μέθοδο του μίζ-ness, κι από τη στιγμή που επιβιώνουν όχι από την ανταγωνιστικότητα ή / και τη ζήτηση των τελικών προϊόντων / υπηρεσιών από τους καταναλωτές, είναι δευτερεύουσας σημασίας η επένδυση στη γνώση. Η μοναδική συνέπεια θα ήταν ελαχιστοποίηση του περιθώριου κέρδους για μία εταιρεία. Άρα η διαφθορά στη μορφή της απλούστερης μέχρι της πιο πολύπλοκης μίζας, είναι ο χειρότερος εχθρός της Γ700. Εύχομαι πραγματικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για επιχειρηματικές δράσεις στην ΠΕΠ Θεσσαλίας να μην είναι φωτογραφικές.

    ReplyDelete
  20. fwtografikes k digital malista 8a einai!

    ReplyDelete
  21. WWW.ARELIS.GR
    ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ
    ΜΕ ΓΟΝΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΣΕΞ
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ReplyDelete