Wednesday, March 5, 2008

Καταθέστε την εργασιακή σας εμπειρία-μαρτυρία στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα μας έστειλε την παρακάτω επιστολή και ζήτησε τη βοήθειά μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει μέρος.

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα πρόκειται να πραγματοποιήσει μία εκπομπή σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες στη σημερινή Ελλάδα, τη δυσανάλογη σχέση κόστους ζωής και αμοιβών, τη γενιά των 700 ευρώ, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που "πνίγει" τους Έλληνες εργαζομένους, ενώ καταδικάζει άτομα με σημαντικές σπουδές στην ανεργία ή σε πενιχρούς μισθούς.

Για το θέμα αυτό και θα θέλαμε να μας βοηθήσετε κι εσείς, επικοινωνώντας με την εκπομπή για να καταθέσετε τη δική σας εμπειρία-μαρτυρία και να συμμετέχετε στο ντοκιμαντέρ.

Για το σκοπό αυτό και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@rwf.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 210-6855098.

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

28 comments:

  1. Αντώνης Καρκαγιάννης,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    "...Επιτέλους, ξαναδώστε στην «35χρονη» το όνομά της, το πρόσωπό της και την ελευθερία, που τόσο πρόχειρα και βιαστικά της αφαιρέσατε. Προπαντός αφαιρέστε από τα χέρια της εκείνες τις χειροπέδες που δεν έχουν κανένα άλλο λόγο παρά να μας υποβάλουν την πεποίθηση ή έστω την υποψία ότι είναι ένοχη. Πριν ακόμη δικαστεί και πριν απολογηθεί.

    Με περισσή υποκρισία μερικοί τής αποδίδουν την ηθική ενοχή ότι χρησιμοποίησε τον έρωτα ως μέσον ιδιοτελών σκοπών. Σιγά την ιδιοτέλεια να ψάχνεις με βαρύ τίμημα μια θέση σε «στημένο διαγωνισμό», να σου υπόσχονται έναντι τιμήματος και κατόπιν να αθετούν τις υποσχέσεις τους. Λες και δεν ξέρουν ούτε καν οι δικαστές, τι συμβαίνει σε ευρύτατη κλίμακα στην κοινωνία μας. Και έτσι, με την ενοχή της ατυχούς «35χρονης» κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι η χρήση της εξουσίας για την απόκτηση ερωτικών απολαύσεων είναι βαρύτατο και ατιμωτικό αμάρτημα, που ευτελίζει και την εξουσία και τον έρωτα.

    Ο,τι ήταν να μάθουμε από αυτήν την πολύκροτη υπόθεση, το μάθαμε. Αφήστε την κ. Τσέκου ελεύθερη να ξαναρχίσει τον αγώνα της για μια δουλειά και μια θέση στον ήλιο."

    Αυτό το τραγικό πρόσωπο,η κ. Τσέκου, συμπυκνώνει με το "στόρυ" της, το δράμα της γενιάς των 700 ευρώ.Αυτό το έργο παίζεται κάθε μέρα, με πολλές παραλλαγές και με πολλές μορφές, από χιλιάδες νέους που είναι "παγιδευμένοι" από τα πολά Ακαδημαικά προσόντα τους.
    Τί άλλο ,τί περισσότερο και ποιό ρεάλιτυ,ποιού νέου, θα μπορουσε να εκφράσει καλύτερα και να συμβολίσει καλύτερα τη ταυτότητα μιάς ολόκληρης γενιάς που διαφθείρεται από τους γονείς της; Ως πότε θα το κρύβουμε αυτό γονείς και παιδιά;
    Παρμενίδης

    ReplyDelete
  2. Tην Ελλάδα επισκέπτεται σήμερα ο κ.Τασσόφιας.Ομιλεί άπταιστα Ρωσσικά.Για να λύσει γιά μιά ακόμη φορά το Κυπριακό.Περίεργοι αυτοί οι Κύπριοι. Εκατό χιλ. οφσόρ εταιρείες Ρωσσικών κεφαλαίων.Για κάθε 6 Κυπρίους αναλογεί μια Ρώσσικη οφσόρ.Οι ίδιοι άνθρωποι εναλάσσονται σε κυβερνητικούς ρόλους εδώ και χρόνια.Μαζί με την Εκκλησία ΟΛΟΙ τους συναποτελούν το Κυπριακό ζήτημα.

    ReplyDelete
  3. Είχαμε βέβαια και μιά εξέλιξη.Ο Τάσσος παρέλαβε Ταιβάν και παρέδοσε Κόσοβο.Για να δούμε ο Τασσόφιας τι μας επιφυλάσσει.Οπως λέει και το όνομά του κάτι ανάμεσα στα δύο;

    ReplyDelete
  4. "For everyone here in Ohio and across America who has ever been counted out but refused to be knocked out, for everyone who has stumbled but stood right back up, and for everyone who works hard and never gives up, this one is for you,"

    ReplyDelete
  5. OXI ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ Παρμενίδη, ΟΧΙ υπερβολές.
    Το πΟτανάκι είναι πάντα πΟτανάκι, no matter what!!!!!!

    Η ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΣ και ο ΡΕΛΑΤΙΒΙΣΜΟΣ που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τους ΝΕΟΥΣ.

    Τέλος ΚΑΙ η επιτρεπτικότης,
    Τέλος ΚΑΙ ο ρελατιβισμός.

    ΚΑΙ επαναλαμβάνω το πΟτανάκι, είναι πΟτανάκι

    ΝΟ MATTER WHAT!

    PERIOD

    ReplyDelete
  6. Ξέρω κάποιους γιατρούς οι οποίοι παίρνουν φακελάκι από τους ασθενείς τους γιατί πιστεύουν ότι "πρέπει" να αμείβονται καλά. Θεωρούν δηλαδή ότι επειδή επένδυσαν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στις σπουδές, η κοινωνία "οφείλει" να τους ανταμείψει.
    Και επειδή το κρατικό νοσοκομείο που εργάζονται τους δίνει 1000 ευρώ το μήνα τα υπόλοιπα τα παίρνουν μόνοι τους (με τα φακελάκια) το οποίο θεωρούν ηθικά σωστό αφού "κανονικά τόσο πρέπει να πληρώνεται ένας γιατρός".
    Αντίστοιχη περίπτωση με αρκετούς καλοσπουδαγμένους δημόσιους υπαλλήλους. Σου λέει, έχω μεταπτυχιακά, μιλάω γλώσσες έχω εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό θα παίρνω "3,60"; Όχι κύριε! Θα κανονίσω και εγώ να πάρω τα "τυχερά" μου, αφού τα "αξίζω"(κλασσική περίπτωση: ο πρώην γενικός διευθυντής στην επιτροπή ανταγωνισμού, με προϋπηρεσία στο εξωτερικό κλπ).
    Νομίζω ότι αντίστοιχα σκέφτονται και πολλοί άλλοι, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στο δημόσιο ή όχι. Πιστεύουν δηλ. ότι επειδή έχουν σπουδάσει ή έχουν συγκεκριμένα προσόντα "αξίζουν" να παίρνουν υψηλούς μισθούς, η κοινωνία "τους οφείλει" και το κράτος θα πρέπει να φροντίσει να λαμβάνουν τέτοιους μισθούς π.χ. ανεβάζοντας το επίπεδο του κατώτερου μισθού.
    Επομένως επειδή πολλοί θεωρούν ότι αξίζουν πολύ παραπάνω, είτε δεν εργάζονται (οι γνωστοί "χλιδάνεργοι") είτε εργάζονται με μισή καρδιά και περιμένουν το λαχείο (πχ να τα τινάξει ο γέρος τους και να κληρονομήσουν).
    Καταλαβαίνω ότι πολλοί Έλληνες γονείς έχουν τρέλα να σπουδάσουν τα παιδιά τους και επειδή πολλές φορές τα βλαστάρια τους δεν έχουν και πολύ όρεξη να διαβάσουν (αφού έτσι και αλλιώς δε τους λείπει τίποτα) τους τάζουν διάφορα (αμάξι άμα μπεις στο πανεπιστήμιο, γκαρσονιέρα άμα έρθεις από την Αγγλία με το χαρτί κλπ) οπότε το παιδί τι να κάνει σχηματίζει άλλη εντύπωση στο μυαλό του. Σου λέει θα πάρω πτυχίο και θα μου τα ακουμπήσουν χοντρά στην αγορά εργασίας.
    Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή...για να σου τα δώσουν πρέπει να τα φέρεις...τα φέρνεις;
    Άσε και το άλλο: Αν αύριο το πρωί το κράτος ανέβαζε το βασικό μισθό από τα €600 στα €1600 θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι ή θα είχαμε αντίστοιχα τη (κακοπληρωμένη) γενιά των €1700, δεδομένου ότι οι τιμές θα είχαν εκτιναχθεί στα ύψη;

    ReplyDelete
  7. ΠΟΙΑ προσόντα Παρμενίδη, ΠΟΙΑ προσόντα.
    ΟΤΑΝ στα 70ς τελείωνες το Γυμνάσιο, έστω και στο Κιλκίς, ήξερες ΠΟΤΕ χρησιμοποιείς το "θα συμμετέχω" και πότε το "θα συμμετάσχω".

    ΑΥΤΗ την περίοδο βιώνουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΑΘΕΙΑ των ΝΕΩΝ.

    ΘΕΛΕΙΣ η ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στην Ελλάδα, λόγω ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ '81,

    ΘΕΛΕΙΣ oi ΕΠΙΠΕΔΟΥ καθηγητή Γυμνασίου, at best, "πανεπιστημιακοί" της Ελλάδος (ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ),

    ΘΕΛΕΙΣ ότι οι γονείς των νέων είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ρουφιάνοι οι πατεράδες και πουτάνες οι μανάδες,

    ΘΕΛΕΙΣ ότι όσοι δεν μπαίνουν στα ΑΕΙ της Ελλάδας, πάνε στα τριτοκοσμικά ΑΕΙ της Ανατολικής Ευρώπης και τα τεταρτοκοσμικά Polytechnics της Αγγλίας,

    το ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδος εξαρτάται πλέον απκλειστικά από τα επιμελή και χαρισματικά παιδιά Αλβανών και άλλων αποφασιστικών και φιλοδόξων οικονομικών μεταναστών.
    ΑΥΤΑ τα Αλβανάκια είναι η ΜΟΝΗ μας ελπίδα!!!!

    ReplyDelete
  8. Μια αντίρρηση: 600 ευρώ είναι άθλιος μισθός, όχι μόνο για τον πτυχιούχο που όπως σωστά λέτε μπορεί και να ξύνεται, μπορεί να είναι αμαθής κτλ...αλλά και για την πωλήτρια που δουλεύτει σπαστό και είναι όλη τη μέρα όρθια, για τον υπάλληλο στο φασφουντάδικο και για όλα τα επαγγέλματα.
    Κατά τη γνώμη μου ο βασικός μισθός είναι απαράδεκτος εφ'όσον κανείς δε μπορεί να ζήσει μ'αυτόν, και ο εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται ανάλογα με τις ώρες που εργάζεται και όχι ανάλογα με τα πτυχία του.
    Ίσως ετσι περιοριστεί και το φαινόμενο της βαθμοθηρίας.

    ReplyDelete
  9. @ patsiouri

    "Κατά τη γνώμη μου ο βασικός μισθός είναι απαράδεκτος εφ'όσον κανείς δε μπορεί να ζήσει μ'αυτόν, και ο εργαζόμενος πρέπει να αμείβεται ανάλογα με τις ώρες που εργάζεται και όχι ανάλογα με τα πτυχία του."

    OXI παιδί μου.
    ΙΔΑΝΙΚΑ, δηλαδή στην ΔΙΚΑΙΗ και στην ΛΟΓΙΚΗ κοινωνία, κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρέπει να αμείβεται ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ.

    Εσύ, patsiouri, και το 90% των Ελλήνων, πιστεύετε ότι τα ΑΓΑΘΑ τα ρίχνει ένας αόρατος ΘΕΟΣ από τους ουρανούς και, εξ αυτού, ότι η σύνδεση της παραγωγής με τους μισθούς είναι μιά ΤΙΜΩΡΙΑ που έχει επιβάλει η σκληρή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κΕνωνία στον "εργάτη" και την "εργαζόμενη Prado-μάνα".

    Σημασία, παιδί μου, ΔΕΝ εχει εάν θα πληρωθείς 10 ή 20 ή 30 ευρώ την ώρα. Σημασία έχει ΕΑΝ θα ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ η ντομάτα και το ψωμί για να φας - έτσι δεν είναι;;;;;
    ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει, πόσες ντομάτες θα παράγονται ώστε η προσφορά να καλύπτει την ζήτηση, διότι αλλιώς Η η τιμή της ντομάτας θα φτάσει τα 80, ευρώ το κιλό, δηλαδή όσο το μισό μεροκάματό σου (λέμε τώρα), Η δεν θα διατίθεται καθόλου για την δικιά σου τσέπη.

    Α, ξέχασα.... Υπάρχει και άλλη λύση. Υπάρχει και η Βόρεια Κορέα και η Κούβα......... έχω πάει με ειδική άδεια από τις ΗΠΑ. Εκεί, ΑΠΛΑ, ΔΕΝ υπάρχουν αγαθά και είναι ΟΛΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

    ΤΙ να σου λέω ..... ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Αφού σκεφτόμαστε, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στη ΧΩΡΑ, να στείλουμε ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, και τον Βεργόπουλο, και την Αντιγόνη, και τον ΣΥΝ και το ΚΚΕ, εκεί για να ΖΗΣΟΥΝ στον ΤΟΠΟ της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

    ΤΙ να σου λέω .......
    Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ και η ΚΟΥΒΑ είναι μια ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ........
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ...

    ΕΤ IN CUBA EGO!!!!!!!!!!!

    Επιγείως υμέτερος

    ReplyDelete
  10. ΘΟΡΥΒΟΣ = ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ = ΣΩΜΑΤΙΚΗ και ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

    Δοκίμιον Ψυχικής και Σωματικής Υγείας υπό των Διδακτόρων Γ. Βουλγαράκη, Μ. Χρυσοχοϊδη.
    Μετάφραση στα Κουτσοβλάχικα υπό Νταϊάνας Παζαίτη
    Εις πείσμα της Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ΚΑΙ των ΝΟΜΩΝ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

    τα ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ, Βουλγαράκης και Χρυσοχοϊδης ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ομού ότι

    1. Το ΠΕΡΔΕΣΘΑΙ
    2. Το ΡΕΥΕΣΘΑΙ και
    3. Το ΘΟΡΥΒΕΙΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΩΣ με ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ εν μέση Πλατεία Ρηγίλλης στις 3πμ

    είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΟΥΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ και

    ΟΜΟΥ μετά της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΔΑΡΙΛΑΣ

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ από τούδε και στο ΕΞΗΣ

    ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

    ReplyDelete
  12. ΓΙΑΤΙ κύριε Κομφουκίων γινόσαστε άδικος και άπατρις;;;
    Εδώ το γράφει και η Αγία Γραφή,
    "Κλάσας δε o Ιησούς τον άρτον".
    Η Ελλάδα είναι χριστιανική χώρα.

    ReplyDelete
  13. Σκάσε ηλιθία. Την είπες πάλι τη κοτσάνα σου.

    ReplyDelete
  14. OXI παιδί μου.
    ΙΔΑΝΙΚΑ, δηλαδή στην ΔΙΚΑΙΗ και στην ΛΟΓΙΚΗ κοινωνία, κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρέπει να αμείβεται ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ.

    Εσύ, patsiouri, και το 90% των Ελλήνων, πιστεύετε ότι τα ΑΓΑΘΑ τα ρίχνει ένας αόρατος ΘΕΟΣ από τους ουρανούς και, εξ αυτού, ότι η σύνδεση της παραγωγής με τους μισθούς είναι μιά ΤΙΜΩΡΙΑ που έχει επιβάλει η σκληρή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κΕνωνία στον "εργάτη" και την "εργαζόμενη Prado-μάνα".

    Σημασία, παιδί μου, ΔΕΝ εχει εάν θα πληρωθείς 10 ή 20 ή 30 ευρώ την ώρα. Σημασία έχει ΕΑΝ θα ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ η ντομάτα και το ψωμί για να φας - έτσι δεν είναι;;;;;
    ΚΑΙ ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει, πόσες ντομάτες θα παράγονται ώστε η προσφορά να καλύπτει την ζήτηση, διότι αλλιώς Η η τιμή της ντομάτας θα φτάσει τα 80, ευρώ το κιλό, δηλαδή όσο το μισό μεροκάματό σου (λέμε τώρα), Η δεν θα διατίθεται καθόλου για την δικιά σου τσέπη.¨

    Ναι μας έπεισες! Δεν υπάρχει παραγωγή και αγαθά για τους εργαζομένους. Και όλα τα υπερκέρδη & η χλιδή (και στην Ελλάδα & παγκοσμίως) τι είναι? Τα επιχειρήματα σου - αντίθετα από ότι πιστεύεις - θα έστεκαν για την περίπτωση της Κούβας στην οποία όντως δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή (λόγω κυρίως του αισχρού εμπάργκο). Εδώ όμως βλέπουμε παντού πλούτο & ο εργαζόμενος 600€. Δες για να καταλάβεις (αν σου έχει μείνει ίχνος αντικειμενικότητας)
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=879531&lngDtrID=251
    Κάποια από τα υπερκέρδη του Βασιλόπουλου δεν θα μπορούσαν να πάνε στους εργαζομένους?

    ReplyDelete
  15. "OXI παιδί μου.
    ΙΔΑΝΙΚΑ, δηλαδή στην ΔΙΚΑΙΗ και στην ΛΟΓΙΚΗ κοινωνία, κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρέπει να αμείβεται ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ."

    Στη δίκαιη κοινωνία,ποιός κρίνει πόσο παράγω και πόσο δικαιούμαι από το ποσοστό της συμμετοχής μου στο παραγόμενο προιόν;
    Α- Ο Μεγιστάνας
    Β- Ο Ζάμπλουτος
    Γ- Ο Ολιγάρχης
    Δ- Η Μαρία η Πενταγιώτισσα
    Ε- Ο Σκατόγερος

    Απο το ΤΕΣΤ δεξιοτήτων γιά τον ΑΣΕΠ.

    ReplyDelete
  16. @ anonymous

    "Ναι μας έπεισες! Δεν υπάρχει παραγωγή και αγαθά για τους εργαζομένους. Και όλα τα υπερκέρδη & η χλιδή (και στην Ελλάδα & παγκοσμίως) τι είναι? Τα επιχειρήματα σου - αντίθετα από ότι πιστεύεις - θα έστεκαν για την περίπτωση της Κούβας στην οποία όντως δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή(λόγω κυρίως του αισχρού εμπάργκο). Εδώ όμως βλέπουμε παντού πλούτο & ο εργαζόμενος 600€. Δες για να καταλάβεις (αν σου έχει μείνει ίχνος αντικειμενικότητας)
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=879531&lngDtrID=251
    Κάποια από τα υπερκέρδη του Βασιλόπουλου δεν θα μπορούσαν να πάνε στους εργαζομένους?"

    M' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.
    Εάν ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ, πες, την περιουσία του Κομφού, θα προκύψουν κάπου μεταξύ 1 και 10 ευρώ για κάθε Ελληνα! Δηλαδή κάτι τρέχει στα γύφτικα.
    Αν δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Τσοκαριάννας Τσοκαρογιάννη Θα προκύψουν κάπου μεταξύ 10 και 100 ευρώ για κάθε Ελληνα, εφ άπαξ. Αν τέλος δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Δουλιάννας Δουλαροπούλου-Δουλαράκη, θα προκύψουν 20-200 ευρώ για κάθε Ελληνα σε εφ άπαξ πληρωμή.

    Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ θα αλλάξει στην ΖΩΗ σου, ΚΑΤΑΛΑΒΕ το. ΤΙΠΟΤΑ.
    Ασε που 90% από ΑΥΤΑ ΔΕΝ θα φτάσουν στην τσέπη σου, διότι θα πάνε για να κάνει ΓΑΜΟ ο ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚΟΣ στο "FOUR VLAHOS" στην KUALA LUMPUR.

    ΑΤΥΧΩΣ, ΞΕΧΝΑΣ ότι η γιαγιά σου έμενε σε ΚΑΛΥΒΙ στην Καρδιτσομαγούλα πούχε χώμα αντι για πάτωμα, ενώ τώρα εχουτε έπαυλιΣ με ΠΙΣΙΝΑ, η δε μάνα σου παρότι ησχολείτο από τότε με το αρχαιότερο επάγγελμα, έμενε σε βίλλα στο Μπρα'άμι με κουρελού αντί για πόρτα.

    Τα 600 που παίρνει το ΦΥΤΟ στο φαστφουντάδικο είναι πολλά, μα πάρα πολλά ΚΑΙ ευελπιστώ ότι θα μειωθούν ώστε να μειωθεί η κατανάλωση από τις χυδαίες, αγράμματες μαζες εξ αιτίας των οποίων οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ΦΤΑΣΕΙ στο ΤΑΒΑΝΙ.

    ReplyDelete
  17. τέστ γνώσεων και δεξιοτήτων ασεπ said...
    "OXI παιδί μου.
    ΙΔΑΝΙΚΑ, δηλαδή στην ΔΙΚΑΙΗ και στην ΛΟΓΙΚΗ κοινωνία, κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ πρέπει να αμείβεται ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ."

    Στη δίκαιη κοινωνία,ποιός κρίνει πόσο παράγω και πόσο δικαιούμαι από το ποσοστό της συμμετοχής μου στο παραγόμενο προιόν;
    Α- Ο Μεγιστάνας
    Β- Ο Ζάμπλουτος
    Γ- Ο Ολιγάρχης
    Δ- Η Μαρία η Πενταγιώτισσα
    Ε- Ο Σκατόγερος

    Απο το ΤΕΣΤ δεξιοτήτων γιά τον ΑΣΕΠ.

    ANSWER

    O kleftopasokos για να κάνει γάμο στο FOUR GYFTOS της KUALA LUMPUR.

    Μετά τιμής

    Σαμάνθα-Εδουάρδα-Μυξού Κοτσώνη
    Επάγγελμα
    "Δηλητηριάζω πεύκα"-
    περιβαλλοντολόγος

    ReplyDelete
  18. M' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.
    Εάν ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ, πες, την περιουσία του Κομφού, θα προκύψουν κάπου μεταξύ 1 και 10 ευρώ για κάθε Ελληνα! Δηλαδή κάτι τρέχει στα γύφτικα.
    Αν δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Τσοκαριάννας Τσοκαρογιάννη Θα προκύψουν κάπου μεταξύ 10 και 100 ευρώ για κάθε Ελληνα, εφ άπαξ. Αν τέλος δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Δουλιάννας Δουλαροπούλου-Δουλαράκη, θα προκύψουν 20-200 ευρώ για κάθε Ελληνα σε εφ άπαξ πληρωμή.

    Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ θα αλλάξει στην ΖΩΗ σου, ΚΑΤΑΛΑΒΕ το. ΤΙΠΟΤΑ.
    Ασε που 90% από ΑΥΤΑ ΔΕΝ θα φτάσουν στην τσέπη σου, διότι θα πάνε για να κάνει ΓΑΜΟ ο ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚΟΣ στο "FOUR VLAHOS" στην KUALA LUMPUR.

    ΑΤΥΧΩΣ, ΞΕΧΝΑΣ ότι η γιαγιά σου έμενε σε ΚΑΛΥΒΙ στην Καρδιτσομαγούλα πούχε χώμα αντι για πάτωμα, ενώ τώρα εχουτε έπαυλιΣ με ΠΙΣΙΝΑ, η δε μάνα σου παρότι ησχολείτο από τότε με το αρχαιότερο επάγγελμα, έμενε σε βίλλα στο Μπρα'άμι με κουρελού αντί για πόρτα.

    Τα 600 που παίρνει το ΦΥΤΟ στο φαστφουντάδικο είναι πολλά, μα πάρα πολλά ΚΑΙ ευελπιστώ ότι θα μειωθούν ώστε να μειωθεί η κατανάλωση από τις χυδαίες, αγράμματες μαζες εξ αιτίας των οποίων οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ΦΤΑΣΕΙ στο ΤΑΒΑΝΙ.

    Ωραίους υπολογισμούς κάνεις αλλά από ουσία μηδεν. Ας το θέσω αλλιώς. Βασιλόπουλος:

    Καθαρά κέρδη μετά από φόρους (πληρώθηκε & το κράτος) 38 εκατομύρια. Υπάλληλοι 7209. Αν βγάλουμε 1000 καλά αμοιβόμενους πες 2000 για σένα έχουμε 5000 με μισθό πείνας. Ας βάλουμε χοντρά χοντρά & μην αρχίσεις τις σοφιστείες οτι μοιράζονται 20 εκ. από τα κέρδη ως αύξηση στους εργαζομένους. Χοντρά έχουμε 4000 αύξηση στον καθένα που σημαίνει το μήνα περίπου 300€. Παίρνει 1000 & ζει καλύτερα.

    ReplyDelete
  19. H σύγχρονη ιατρική μας βλέπει όλους ΟΧΙ ως υγιείς μέχρις αποδείξεως του εναντίον ΑΛΛΑ ως ασθενείς που είναι αδύνατον να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και έχει όλα τα μέσα να μη μας επιτρέψει να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και το λογαριασμό τον στέλνει στο Ασφαλιστικό.

    ReplyDelete
  20. parmenides said...
    H σύγχρονη ιατρική μας βλέπει όλους ΟΧΙ ως υγιείς μέχρις αποδείξεως του εναντίον ΑΛΛΑ ως ασθενείς που είναι αδύνατον να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και έχει όλα τα μέσα να μη μας επιτρέψει να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και το λογαριασμό τον στέλνει στο Ασφαλιστικό.

    March 6, 2008 6:52 PM

    ReplyDelete
  21. Ανάλογα με το τι παράγει αλλά και το πόσο κουράζεται ανώνυμε...δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνω παραπάνω εγώ που δουλεύω σε γραφείο, δε λέω, ναί, καταβάλλω πνευματική προσπάθεια αλλά και ο άλλος, ο όρθιος, καταβάλλει σωματική προσπάθεια...
    Και κανείς δεν ονειρεύεται να κάνει τη δουλειά του.
    Γι'αυτό θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα.
    Και επαναλαμβάνω πως για μένα θέμα αμοιβών δε μπορεί να τεθεί υπο συζήτηση εφ'όσον ο βασικός μισθός αδυνατεί να συντηρήσει έναν άνθρωπο.Το οτι ο βασικός μισθός δεν καλύπτει το "επιβιώνειν" κατά τη γνώμη μου είναι ο ορισμός της λέξης "αλητεία".
    Και ισχύει για οποιοδήποτε επάγγελμα και για οποιοδήποτε μορφωτικό επίπεδο.

    ReplyDelete
  22. Γι'αυτό το λόγο με εκνευρίζει ο όρος "Η γενιά των 700 με τα 3 πτυχία". Ο σωστός όρος είναι "Η γενιά των 700", σκέτο.
    Για όλους είναι απαράδεκτος ο μισθός αυτός, όχι μόνο για τους κατέχοντες πτυχία.

    ReplyDelete
  23. Anonymous said...

    "Ωραίους υπολογισμούς κάνεις αλλά από ουσία μηδεν. Ας το θέσω αλλιώς. Βασιλόπουλος:

    Καθαρά κέρδη μετά από φόρους (πληρώθηκε & το κράτος) 38 εκατομύρια. Υπάλληλοι 7209. Αν βγάλουμε 1000 καλά αμοιβόμενους πες 2000 για σένα έχουμε 5000 με μισθό πείνας. Ας βάλουμε χοντρά χοντρά & μην αρχίσεις τις σοφιστείες οτι μοιράζονται 20 εκ. από τα κέρδη ως αύξηση στους εργαζομένους. Χοντρά έχουμε 4000 αύξηση στον καθένα που σημαίνει το μήνα περίπου 300€. Παίρνει 1000 & ζει καλύτερα.


    March 6, 2008 3:28 PM


    Πήρες ΜΗ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, υπό την έννοια ότι η "Βασιλόπουλος" ΟΥΔΕΝ παράγει, δλδ ανήκει στον τριτογενή τομέα, και ειδικά του υψηλού ρίσκου, τύπου "αγοράζω-πουλάω" (μακροπρόθεσμα στα μεταπρατικά θα επιπλεύσουν μόνο διεθνείς κολοσσοί όπως WAL-MART, CARREFOUR etc) αλλά μου αρέσει διότι λειτουργεί τελικά εις βάρος σου και υπερ της συλλογιστικής μου.

    Επί του θέματος τώρα:
    Σε μιά μέσης αποδοτικότητας επιχείρηση, να υπολογίζεις περίπου 25-30.000 ευρώ επένδυση κεφαλαίου ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
    Συνεπώς, αναμένεται στην "Βασιλόπουλος" να έχουν
    επενδυθεί τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ. Τούτου δοθέντος και με βάση τον ΡΙΣΚΟ του χώρου ουδείς λογικός και συνετός κεφαλαιούχος θα δεχόταν να επενδύσει χρήματα εάν η επιστροφή (return) ΔΕΝ είναι τουλάχιστον ίση με το διπλάσιο αυτής των ασφαλών τραπεζικών χρεωγράφων - έτσι δεν είναι;;;;

    Εάν,λοιπόν, η "Βασιλόπουλος" είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο αναμένονται κέρδη τουλάχιστον 15%, ώστε να αυξάνεται η τιμή της μετοχής εάν δε είναι ΜΗ εισηγμένη, ανμένονατι πάλιν υψηλά μερίσματα, διότι αλλιώς ο επενδυτής θα ΑΡΕΙ την εμιστοσύνη του και τα κεφάλαιά του.

    Mε άλλα λόγια, έαν τα κέρδη της "Βασιλόπουλος" συρρικνωθούν στα 20 εκατομμύρια, θα κλείσουν περίπου τα μισά καταστήματα και εάν μειωθούν σε κάτω από 10, θα διακοπεί η λειτουργία της αλυσίδας.

    Προσωπικά, δεν θα έβαζα ποτέ χρήματα σε επιχειρήσεις/μετοχές φρέσκου αέρα, εκτός για μικρά ποσά, όπως το πράττω τις γιορτές στη πόκα και το απολαμβάνω.

    ReplyDelete
  24. KAI κάτι άλλο. Εργασία σε μαγαζιά-πολυκαταστήματα τύπου Βασιλόπουλου, στις ΗΠΑ δουλεύουν μόνο έφηβοι, στις διακοπές και τα ΠΣΚ, και ηλικιωμένοι, κυρίες και κύριοι, που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί από την εργασία τους.
    Oι μισθοί είναι περίπου 12,000 δολλάρια ετησίως ή περίπου 6 δολλάρια την ώρα, δλδ 4 ευρώ.

    Το να δουλεύεις σε πολυκατάστημα τύπου Βασιλόπουλου θεωρείται ΝΤΡΟΠΗ, στις ΗΠΑ, για ένα νέο και ΙΚΑΝΟ άτομο, υπό την έννοια ότι θεωρείται τελείως παρασιτική και τεμπέλικη εργασία, ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ θέσεων.

    Σε τύπου Everest κατάστημα στις ΗΠΑ, ουδέποτε θα δεις άτομο άνω των 23, εκτός από τους managers.

    ReplyDelete
  25. Φιλε Idem, μηπως συμβαινει αυτο στις ΗΠΑ επειδη τα ικανα ατομα εχουν που να δουλεψουν? Εδω στην Ελλαδα εχουν?

    Συμφωνω απολυτα με τα παρακατω:

    patsiouri said...

    Γι'αυτό το λόγο με εκνευρίζει ο όρος "Η γενιά των 700 με τα 3 πτυχία". Ο σωστός όρος είναι "Η γενιά των 700", σκέτο.
    Για όλους είναι απαράδεκτος ο μισθός αυτός, όχι μόνο για τους κατέχοντες πτυχία.

    March 7, 2008 1:11 AM

    Ακριβως! Και ολοι εσεις που λετε τα πολυπλοκα σας και τα τρελλα σας και τα παλαβα σας, δεν μπορειτε να καταλαβετε την απλη παραπανω αληθεια??

    Ετσι κι αλλιως, σε καμια χωρα δεν θα ειναι ολοι πτυχιουχοι... Οι υπολοιποι δηλαδη ΤΙ πρεπει να κανουν?? Να περιμενουν τους πτυχιουχους στην γωνια του σουπερ μαρκετ, να τους σπανε το κεφαλι και να τους παιρνουν τα λεφτα για να τρωνε?

    ReplyDelete
  26. Ετσι κι αλλιως, σε καμια χωρα δεν θα ειναι ολοι πτυχιουχοι... Οι υπολοιποι δηλαδη ΤΙ πρεπει να κανουν?? Να περιμενουν τους πτυχιουχους στην γωνια του σουπερ μαρκετ, να τους σπανε το κεφαλι και να τους παιρνουν τα λεφτα για να τρωνε?

    March 12, 2008 2:55 AM

    Στις ΗΠΑ, οι ΜΗ πτυχιούχοι, ΜΗ ηλικιωμένοι, με ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ασχολούνται με διάφορα χειρωνακτικά επαγγέλματα που έχουν ΚΑΛΟ μεροκάματο.
    ΚΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι ΓΕΜΑΤΟΣ ο ΤΟΠΟΣ από χειρωνακτικές δουλειές που πληρώνουν ΑΔΡΑ, αλλά ο ΝΩΘΡΟΣ προτιμάει, αντ' αυτού, να δουλεύει ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ στην "Βασιλόπουλος".

    ReplyDelete
  27. Ρε φιλε ή φιλη "καρολίνα psomiades-zouraris-musκλπ" μπορεις να μου πεις τα χειρωνακτικα επαγγελματα που πληρωνουν ΑΔΡΑ (οπως λες) στην Ελλαδα??

    Τι εννοεις, σε ΠΟΙΑ χειρωνακτικα επαγγελματα αναφερεσε?? Ο υδραυλικος και ο ηλεκτρολογος πχ ειναι μαστορες, ειναι τεχνιτες... Και αυτος που ξερει πετροχτιστο ή τζακια και αυτος μαστορας ειναι... Αυτοι πληρωνονται, ενταξει... Και παλι, οχι ολοι...

    Αλλα ποιος τοπος ειναι γεματος με χειρωνακτες που πληρωνονται ΑΔΡΑ?

    Σοβαρα, πες μερικα επαγγελματα...

    ReplyDelete
  28. Γι'αυτό το λόγο με εκνευρίζει ο όρος "Η γενιά των 700 με τα 3 πτυχία". Ο σωστός όρος είναι "Η γενιά των 700", σκέτο.
    Για όλους είναι απαράδεκτος ο μισθός αυτός, όχι μόνο για τους κατέχοντες πτυχία.
    ---------------------------------
    Αυτό το λές γιατί υπάρχει αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά. Πριν 10 χρόνια 200.000 δρχ ήταν λεφτά. Πληθωριστικά βέβαια. Γιατί τότε είχαμε τον "Χολαργό" να τυπώνει χρήμα.

    Σήμερα έχουμε την Bundes Bank... ε, ΕΚΤ εννοώ... και το χρήμα τυπώνεται στη Φρανκφούρτη...

    Αναστενάζουν οι πολιτκοί που δεν μπορούν να τυπώσουν...

    Και μην αρχίσεις να λές για Γαλλίες και Γερμανίες, γιατί ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ!!

    ReplyDelete