Wednesday, June 10, 2009

Οι ευρωκάλπες έβγαλαν «Χαμάς»

Εκτός από το μήνυμα της αποχής, η ευρωκάλπη έστειλε κι ένα άλλο ηχηρό μήνυμα. Έβγαλε «Χαμάς». Στις φετινές ευρωεκλογές οδηγήθηκαν με όρεξη στην κάλπη κυρίως όσοι διαθέτουν ισχυρές απόψεις και κίνητρο για να ψηφίσουν ακραία, φονταμενταλιστικά, ευρωσκεπτικιστικά, ξενοφοβικά ή λαϊκιστικά ακροδεξιά κόμματα.

Καθόλου τυχαία, χτες το απόγευμα, χρυσαυγίτες, ΜΑΤ και κάτοικοι της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα συνεπλάκησαν με ακτιβιστές της Αριστεράς, οι οποίοι επιχείρησαν να ανοίξουν την παιδική χαρά που έχουν κλειδώσει οι κάτοικοι με λουκέτα για να μην μπαίνουν μετανάστες. Το εκρηκτικό κοκτέιλ που δημιουργήθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα είναι ενδεικτικό της πραγματικότητας με την οποία βρίσκονται συχνά πυκνά αντιμέτωποι οι κάτοικοι των πόλεων σε όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Είδηση λοιπόν δεν είναι ότι στις τρεις μεγάλες χώρες (Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) η κεντροαριστερά κατέρρευσε, κατακτώντας ή φλερτάροντας με την τρίτη θέση. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο αφού στις περισσότερες περιπτώσεις η κεντροδεξιά κέρδισε πάνω σε μια σοσιαλδημοκρατική, κεϋνσιανή, παρεμβατική πλατφόρμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Ούτε είναι πρωτεύον το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, ενισχύθηκαν οι Πράσινοι.

Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες παγιώθηκε η παρουσία ευρωφοβικών ή ακροδεξιών σχημάτων. Ο ευρωπαϊκός ακροδεξιός πόλος, αποτελούμενος από πάσης φύσεως φονταμενταλιστές τύπου Χαμάς, αύξησε τις δυνάμεις του στην Ολλανδία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, στη Βρετανία και την παραδοσιακά φιλευρωπαϊκή Ολλανδία έφτασε στη δεύτερη θέση. Στη Βουλγαρία παραμένει σε υψηλό διψήφιο ποσοστό. Στη Δανία το ευρωφοβικό Λαϊκό Δεξιό Κόμμα διπλασίασε τα ποσοστά του εκλέγοντας έναν ακόμη ευρωβουλευτή, το ίδιο και στην Ελλάδα όπου ο ακροδεξιός πυλώνας της συντηρητικής παράταξης, το ΛΑ.Ο.Σ, διπλασίασε τη δύναμή του.

Ανάμεσα στην αλληλεγγύη που οφείλουν να επιδείξουν προς το συνάνθρωπο και το φόβο που προκαλεί η αναγκαστική συγκατοίκηση με τις ορδές των εξαθλιωμένων, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι επιλέγουν την ασφάλεια ενός «καλού» ακροδεξιού κόμματος.

Στη σημερινή συγκυρία οι ευρωφοβικοί και ακροδεξιοί αναδεικνύονται σε δύναμη ικανή να επηρεάσει την ατζέντα της επόμενης ημέρας. Το τελευταίο ισχύει και για την Ελλάδα, μία από τις έξι ευρωπαϊκές χώρες όπου κέρδισαν οι σοσιαλιστές. Στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές, η πλειοψηφία που θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα θα κριθεί και από τα ζητήματα που θέτει στο δημόσιο διάλογο το ΛΑ.Ο.Σ.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, καλό είναι να μην υποβαθμίσουμε τη σημασία και αυτού του μηνύματος των ευρωεκλογών λόγω της ιστορικά χαμηλής συμμετοχής. Τα μηνύματα που στέλνονται δεν έχουν λιγότερη βαρύτητα εξαιτίας της αποχής. Διότι μπορεί η αποχή να παράγει μηνύματα, δεν παράγει όμως αποτελέσματα. Η συμμετοχή στις εκλογές αντιθέτως αναδεικνύει τάσεις και καθορίζει τη δημόσια ατζέντα, ακόμα και όταν απέχει ένας στους δύο.

Βαθμιαία λοιπόν, με την οικονομική κρίση μπροστά και τη δημόσια ανασφάλεια να αυξάνεται, υπάρχει ο κίνδυνος ο δημόσιος διάλογος να εγκλωβιστεί στο λόγο της ακροδεξιάς, η οποία ανακινεί τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, της μετανάστευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ξένων. Προφανώς, όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται ως εύκολη λεία απέναντι στην κρίση.

Το φαινόμενο «Χαμάς» είναι εδώ και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Πρόκειται για φονταμενταλιστικά, ξενοφοβικά ή ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που εκμεταλλεύονται τα κοινωνικά αδιέξοδα συνθέτοντας τις πάσης φύσεως διακρίσεις με βάση το φύλο, το έθνος και τη θρησκεία σε καθαρό πολιτικό λόγο, o οποίος μάλιστα σερβίρεται με την επίκληση της «κοινής λογικής».

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε; Τη στιγμή που οι ευρωφοβικοί και οι ακροδεξιοί πλασάρουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα, οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά όλων των αποχρώσεων –με πιθανή εξαίρεση τους Ευρωπαίους Πράσινους- σφυρίζουν κλέφτικα.

Τι έχουν να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι έδωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά στο ΛΑΟΣ και έχουν φτάσει να υιοθετούν από απλά αμυντικές έως και ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες; Αναμασούν θρυλικά τσιτάτα που σήμερα ακούγονται γελοία.

Την ίδια ώρα η Δεξιά στην Ευρώπη, με κυβερνητικό κύρος και «υπευθυνότητα» σαν και αυτή του κ. Καραμανλή, ετοιμάζεται να ενσωματώσει στον πολιτικό της λόγο και το πολιτικό της προσωπικό, εκείνους που χθες ακούγονταν «ακραίοι».

66 comments:

  1. Το θέμα της Ασφάλειας, και ό,τι συνδέεται με αυτό, είναι και θα μείνει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Ευρωπαικής κοινωνίας τα χρόνια που έρχονται.Πάνω σαυτό το τοπίο θα κρίνεται απο τώρα και στο εξής η φυσιογνωμία των πολιτικών υποκειμένων.Και αυτό είναι το μείζον κριτήριο με το οποίο ο Ευρωπαίος πολίτης καθόρισε τη στάση του στις Ευρωπαικές εκλογές. Είτε ψηφίζοντας είτε απέχοντας.

    ReplyDelete
  2. Είναι λυπηρό αλλά αυτό το συνοθύλευμα ακροδεξιών δεν θα αντέξει και πολύ. Άποψή μου... Αι σοσιαλιστέ ξύπνησαν τώρα και έγιναν αντιμπαρόζοι και έβγαλαν τον Γκι τον Φέρχοφσταντ στο κλαρί; Αυτά είναι. Αμά σου μπει τρέχεις και δε φτάνεις. Οικολόγοι-Φιλελεύθεροι-Σοσιαλιστές προτείνουν Γκι. Ενδιαφέρον

    ReplyDelete
  3. H ατζέντα, με την οποία θα διεξάγονται απο τώρα και στο εξής οι πολιτικοί αγώνες και οι πολιτικές συγκρούσεις, θα έχει στην επικεφαλίδα της τη λέξη Ασφάλεια.
    Με αυτή την έννοια το ΠΑΣΟΚ βιάστηκε να καταλήξει στις εκτιμήσεις του ότι οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στα "οικονομικά".
    Η πραγματικότητα θα το υποχρεώσει σύντομα να αλλάξει ρότα.ΤΑ οικονομικά ,η υγεία ,η παιδεία,το περιβάλλον, θα είναι θέματα πολυτελείας μπροστά στην αυξανόμενη γενικευμένη ΑΝΟΜΙΑ.
    η ΑΝΟΜΙΑ θα ταρακουνήσει πολυτελή πολιτεύματα όπως είναι η Δημοκρατία και πολυτελείς κατακτήσεις όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ReplyDelete
  4. Δεν ξέρω για την ασφάλεια αλλά τα προπύλαια έχουν γίνει ένα τεράστιο μπουρδέλο. Λαϊκή αγορά από ξένους που πουλάνε ρολόγια, τσάντες και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί από τη μία. Δεν μπορείς να περπατήσεις. Περίπτερα κομμάτων από την άλλη. Κατάληψη της πρυτανείας από αναρχικούς. Μιλάμε για σκέτο μπουρδέλο. Όποιος περνάει από μπροστά γεμίζει μίσος για το μπουρδέλο και αυτούς που το συντηρούν.

    ReplyDelete
  5. Zouf
    "Aι σοσιαλιστέ ξύπνησαν τώρα και έγιναν αντιμπαρόζοι και έβγαλαν τον Γκι τον Φέρχοφσταντ στο κλαρί"

    Τρείς σοσιαλιστές πρωθυπουργοί(Σώκρατες,Θαπατέρο,Μπράουν σφάζοναι στη ποδιά του Μπαρόζο.
    Η ήττα των σοσιαλδημοκρατών οφείλεται στην ευθύνη που έχουν με τη συμβολή τους στη δημιουργία του οικονομικού μοντέλλου της τυφλής κυριαρχίας της Αγοράς.Τώρα τα κλασσικά σοσιαδημοκρατικά πολιτικά όπλα τα "έκλεψαν" οι συντηρητικοί.Αρα αν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να φτειάξουν άλλα και γρήγορα μάλιστα.

    ReplyDelete
  6. Αγαπητοί G-700, καλησπέρα, πρώτη φορά πέρνω το θάρρος να σχολιάσω το θέμα της Αποχής...
    Πιστέυω ότι η αποχή δεν είναι λύση...αλλά τελικά μήπως το σύστημα παιδιά καταρρέει...μήπως αυτό που λέμε Ε.Ε έχει καταρρέυσει και έχει γίνει ένα κλειστό club για λίγους...

    Ο λαός της Ευρώπης τελικά ίσως να μην έσφαλε με την αποχή...

    Για το θέμα του Αγίου Παντελεήμονα που έχει γίνει μείζον θέμα, επειδή έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης Χρυσής Αυγής και Αναρχο-Μπαχαλάκιδων..είναι ένα καλοστημένο θέατρο του παραλόγου.

    Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μια λαική συνοικία, που έχει και όπως αρκετές συνοικείες του κέντρου μεγάλο πρόβλημα...αλλά τι να πείς, όταν δυστυχώς το εγκληματικό κράτος έχει αφήσει τους μετανάστες στην μοίρα τους...με την ανύπαρκτη πολιτική που έχει σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.
    Αυτό γίνεται βέβαια σε όλη την Ευρώπη με τις ευλογίες Barroso και Κομισιόν...

    Για αυτό δυνάμεις ακροδεξιές και όμοφοβικές γίνονται πιο δυνατές...

    Όμως δεν είναι η πλειοψηφία...το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και κανείς δεν πρέπει να μασήσει απο τις στημένες συγκρούσεις αναρχο μπαχαλάκιδων και φασιστοειδών...

    ΥΓ
    Το γεγονός με το κοράνι άυξησε την Ακροδεξιά στην Ελλάδα...γιατί πολύ απλά η αντίδραση ορισμένων Μουσουλμάνων ήταν αδικαιολόγητη βίαια...

    ReplyDelete
  7. Έξω ο Μπαρόζο ΟΥΣΤ. Ανήκει στο παρελθόν του Ιράκ, του Μπους, της αχαλίνωτης και ανεξέλεγκτης αγοράς.

    Μέσα ο Verfhostadt των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, της μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης και όχι των 27 διαφορετικών πολιτικών ό,τι να ναι. Το 2004 έχασε όμως από τους Άγγλους. Τώρα;

    ReplyDelete
  8. Αγαπητό παιδί της πλατείας,

    το σύστημα έχει κολλήσει πράγματι. Σε κρίσιμους τομείς, ένας εκ των οποίων είναι και το μεταναστευτικό, δεν παράγει αποτελέσματα. Όταν η Ευρώπη αδιαφορεί για τη φύλαξη των συνόρων της και δεν βοηθάει στην εφαρμογή των συμφωνιών επαναπροώθησης που έχουν συνάψει τα ίδια τα κράτη-μέλη της με τρίτες χώρες. Όταν τα ίδια τα κράτη-μέλη αδιαφορούν για την πλήρη κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση των μεταναστών. Όταν μέσα στην Αθήνα επιτρέπεται και προωθείται ως πολιτική ενσωμάτωσης η γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών μέσα στις οποίες αναπτύσσεται η ανομία. Όταν ο δημόσιος χώρος αφήνεται να καταλαμβάνεται από τους μπαχαλάκηδες της μίας ή της άλλης πλευράς. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν ο μετανάστης αφήνεται στη μοίρα του και ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, απωθημένος, ενοχλημένος. Μπροστά στην ανυπαρξία λύσεων ο μεν μετανάστης αναζητάει διέξοδο στο Κοράνι και το όποιο Κοράνι. Ο δε πολίτης εξοργίζεται και απαξιώνει ή πριμοδοτεί την ακροδεξιά που με τις απλουστευτικές και απλοϊκές της προσσεγίσεις τον κάνει να αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια. Λεπτά θέματα που οι φονταμενταλιστές της κάθε πλευράς δε βοηθάνε να λυθούν.

    ReplyDelete
  9. G700
    "Λεπτά θέματα που οι φονταμενταλιστές της κάθε πλευράς δε βοηθάνε να λυθούν"

    Οι φονταμεταλιστές έχουν τη λύση:Σύγκρουση μέχρις εσχάτων.Οι άλλοι τί προτείνουν; Ενσωμάτωση; Πρακτικά τί σημαίνει; Μήπως εκτός των άλλων δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι απο τώρα και στο εξής θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα ρέει αίμα μπαγκλατεσιανό,αφγανικό,αφρικανικό,πακιστανικό στις φλέβες μας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες;

    ReplyDelete
  10. g700 said

    "Μπροστά στην ανυπαρξία λύσεων ο μεν μετανάστης αναζητάει διέξοδο στο Κοράνι και το όποιο Κοράνι."

    Tι εννοεις ποιητη?

    ReplyDelete
  11. Μην υποκρινεστε οτι δε βλεπετε ποια ειναι η πολιτικη για τη μεταναστευση..

    Αυτη εχει αποφασιστει παρα πολλα χρονια τωρα..

    Οι μεταναστες ειναι η νεμεση για ολο το δυτικο κοσμο και η θα μαστιγωθουμε να την υποστουμε η θα συνεχισουμε τη θωρακιση του φρουριου για να μη βλεπουμε τα αποτελεσματα της ιμπεριαλιστικης πολιτικης

    ReplyDelete
  12. Για πες ποια είναι; Γιατί εγώ τα ΚΚΕ δεν τα μιλάω.

    ReplyDelete
  13. Το θέμα με τους μετανάστες αποτελεί γενικότερη πολιτική της ΕΕ, κατα πάσα πιθανότητα με την ελπίδα οτι κάποτε θα ενσωματωθούν στην κοινωνία και θα αντισταθμιστεί το γεγονός οτι οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν πια παιδια, μπας και αποφευχθεί η κατάρρευση των σσφαλιστικών ταμείων.

    Εντάξει, δε μπορεί να αποτελεί σύμπτωση οτι ΟΛΗ η Ευρώπη έχει γεμίσει με μετανάστες, Αγγλια, Γερμανία, Φινλανδια, Γαλλία κλπ.

    Είναι ένα επικίνδυνο πείραμα που πολύ ευκολα μπορεί να εκτροχιαστεί για τον απλό λόγο οτι οι κοινωνίες δεν είναι λάστιχο να επιβάλλεις τέτοιες αλλαγές τόσο γρήγορα.

    ReplyDelete
  14. Τι ακούω νυχτιάτικα η καημένη...πείραμα; Ποιο πείραμα βρε; Σιγά μην είναι και στημένο από τους εξωγήινους. Απλό είναι το θέμα. Όλη η δυτική Ευρώπη ευημερεί. Έδω και πολλά χρόνια. Ακόμα και η Ελλάδα. Άρα ελκύει τους λαούς που τους έχει κόψει η λόρδα ή που έχουν πολιτικά προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά. Είδες να πάει κανένας ποτέ αντίστροφα; Να φύγει ο Καναδός να πάει στο Πακιστάν; Όχι. Γιατί; Μήπως επειδή δήθεν οι άλλοι, οι Πακιστανοί έχουν άλλη πολιτική μετανάστευσης; Όχι. Απλά γιατί κανένας Καναδός δε θα πήγαινε ποτέ στο Πακιστάν. Η Ευρώπη που μερικοί τη λοιδορείτε όλη την ώρα είναι παράδεισος για χιλιάδες ανθρώπους που στιβάζονται καθημερινά μέσα στα κοντέινερ και δίνουν γη και ύδωρ για να περάσουν τα σύνορα. Και είναι τόσο αποφασιμένοι που τίποτα δεν τους σταματάει.

    ReplyDelete
  15. ".... για να μη βλεπουμε τα αποτελεσματα της ιμπεριαλιστικης πολιτικης"

    Συμφωνώ.Ακόμα και για τη στυτική δυσλειτουργία η ιμπεριαλιστική πολιτική φταίει.

    ReplyDelete
  16. Σιγά βρε zouf, που σου ταράξαμε την νυχτιάτικη ηρεμία. Κρέμα για τις ρυτίδες έβαλες;

    Η Δυτική Ευρώπη ευημερούσε και τη δεκαετία του '70. Είχε τόσους μετανάστες; Καμία σχέση. Η μέρα με τη νύχτα.

    Τώρα, όλως τυχαίως, όλη η Ευρώπη γέμισε με μετανάστες.

    Τυχαίο θα είναι επίσης οτι με τους σημερινούς ρυθμούς γεννήσεων η Ευρώπη γερνάει τόσο άσχημα, που τα ασφαλιστικά ταμεία οδευουν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση.

    Μπράβο όμως για τη φοβερή αποκάλυψη που κάνεις, οτι οι Πακιστανοι είναι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη, και οχι οι Ευρωπαίοι στο Πακιστάν.

    Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός οτι και τη δεκαετία του '70, πχ οι Αφγανοί ζούσανε σε σπηλιές και οι Δυτικο-Γερμανοί σε διαμερισματάκι με όλα τα κομφορ, αλλα, τι σύμπτωση, η Ευρώπη δεν είχε γεμίσει με μετανάστες τότε.

    Είπαμε, τυχαίο.

    ReplyDelete
  17. Για να ανανεωθούμε δημογραφικά, οι Ελληνες, χρειαζόμαστε 5 εκατομ. μετανάστες ΜΗ Ευρωπαίους.ΜΗ Αλβανούς,μη Βαλκάνιους, μη Ανατολικοευρωπαίους.Εάν δουλέψουμε,με μεθοδο,οργάνωση και συντονισμό με Ευρώπη(όχι μόνο ΕΕ αλλά και Ρωσία, γιατί το πρόβλημα άπτεται της Ευρωπαικής Ασφάλειας) θα τα καταφέρουμαι.

    ReplyDelete
  18. Jimako μήπως ψηφίζεις ΛΑΟΣ και δε μας το λες; Ή καμιά Χρυσή Αυγή; Μόνο ένας μάτσομαν σεξιστής σα και του λόγου σου θα έλεγε για κρέμες. Αλλού αυτά αγοράκι. Τρέχα βρες καμιά γυναίκα νυχτιάτικα να σου κάνει παρέα. Να σέβεσαι το συνομιλητή και να μην είσαι τόσο φασίστας.

    Όσο για το '70 η μισή Γερμανία και η δυτική Ευρώπη ήταν γεμάτη Έλληνες και Τούρκους. Η μισή οικογένειά μου είναι ακόμα Γέρμανία και η άλλη μισή Αυτραλία. Άντε μπράβο. Τις παπαριές αλλού.

    ReplyDelete
  19. @Zouf

    Αφήνοντας κατά μέρους το σε τι στηρίχτηκε η "ευημερία" της ευρώπης (βλ. αποικιοκρατικό παρελθόν κτλ), σε τι πιστεύεις ότι στηρίχτηκε η σημέρινη ευημερία της Ευρώπης; Σαφώς και οι οικονομικοί μετανάστες έχουν καλύτερες προοπτικές στην Δύση,αλλά δεν τους έχουμε εδώ για την ψυχή της μαμάκας μας. Μόνο το ότι κρατάνε χαμηλά τον πληθωρισμό δεν είναι λίγο.

    Τέλος, στην δημοκρατία η κριτική είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και ευκταία. Επίδη μια κοινότητα κρατών είναι σε σχετικά καλύτερη μοίρα από άλλα κράτη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το βουλώνεις γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Δείχνεις τα κακώς κείμενα, γιατί η κριτική είναι η ακρογωνιαία λίθος της δημοκρατίας, εκτός αν είναι κανείς φασιστικών απόψεων.

    Έτσι, εκεί που βλέπεις λοιδορία εμείς βλέπουμε πρόοδο.

    ReplyDelete
  20. Σιγά βρε zouf, περίοδο έχεις; Τς τς, τι τρόποι είναι αυτοί;

    Το οτι συγκρίνεις τη μετανάστευση στην Ευρώπη τη δεκαετία του '70 με σήμερα δείχνει απλά οτι δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς. Τώρα έχει γεμίσει όλη η Ευρώπη με μετανάστες, κυρίως μουσουλμανους.

    Εγώ φυσικά δεν έχω πρόβλημα, αλλα σύντομα θα έχουν πρόβλημα οι μετανάστες που θα κληθουν να αντιμετωπίσουν το κύμα δυσαρέσκειας του κόσμου.

    Αλλα αυτά τα ρίσκα έχουν οι τολμηρες πολιτικές που αντιμετωπίζουν την κοινωνία λες και είναι λάστιχο.

    ReplyDelete
  21. Εάν ο σκοπός της πολιτικής είναι η εξουσία, τότε οφείλουμε να παραδεχτούμε το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και τον Καρατζαφύρερ για τον τρόπο με τον όποιο κατάφερε να μετουσιώσει τον πολιτικό λόγο σε ψήφους, αφού στο όνομα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης κατάφερε να συσπειρώσει μια ομάδα της κοινωνίας μας και να δημιουργήσει ένα ρεύμα.

    Σε αυτές τις Ευρωεκλογές παρατηρήσαμε όλοι μια μικρή άνοδο της ακροδεξιάς, σίγουρα είναι ένα μήνυμα για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.
    Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν μεταναστευτική πολιτική για να γίνει αυστηρότερη, ας σκεφτούμε πρώτων τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται εδώ και δεν τους δίδεται ελληνική υπηκοότητα και δεύτερον τα προβλήματα νομιμοποίησης(σύντομες άδειες διαμονής) και ανύπαρκτο θεσμικό πλαίσιο για λήψη υπηκοότητας για αυτούς που ζουν πάνω από μαι δεκαετία(δίκαιο αίματος).

    Αυτά είναι δύο καίρια ζητήματα που πρέπει να βρεθούν λύσεις, από το 1992 μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση αντίθετα συνεχίζουμε με τις πολιτικές πασαλείμματος τύπου άδεια παραμονής για 1 ή 2 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει αξιοποίηση του μεταναστευτικού πληθυσμού καθώς οι περισσότεροι γίνονται έρμαια στα χέρια των εργοδοτών τους και δουλεύουν παράνομα, άρα δεν παίρνουν ένσημα και φυσικά τα ταμία μας χάνουν έσοδα. Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι λόγο της παράνομης εργασίας τους δεν δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα άρα δεν φορολογούνται.

    Οπότε οι ημεδαποί εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και αυτοί λόγο της παράνομης εργασίας τους το κράτος.
    Άρα όλοι κλέβουμε το κράτος, οι ημεδαποί πιο κερδισμένοι καθώς κλέβουν παραπάνω και έχουν κοινωνική μέριμνα σε αντίθεση με τους μετανάστες.

    Τώρα σκεφτείτε για πιο λόγο τόσα χρόνια δεν κάναμε τίποτα για αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς.

    Ένα σημείο που πρέπει να σταθώ είναι το γεγονός ότι χιλιάδες ημεδαποί εργοδότες απασχολούν παράνομους μετανάστες, βάση συγκεκριμένης οδηγίας της ΕΕ θα πρέπει να τους επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ( στους εργοδότες για κάθε παράνομο εργάτη).
    Κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί ούτε καν έλεγχοι γίνονται.
    Φανταστείτε ούτε τις οδηγίες της ΕΕ μπορούμε να εφαρμόσουμε, ενώ σκεφτείτε τι όφελος θα είχαμε εάν κάναμε ελέγχους και επιβάλλαμε τα πρόστιμα.

    1)μείωση του παράνομου ανταγωνισμού
    2)δημιουργία ταμείου για την χρηματοδότηση ανέγερσης κτιρίων για την φιλοξενία λαθρομεταναστών αλλά και την ομαλή ένταξη τους μέσα στην κοινωνία.

    Όλα αυτά τα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να πάρει τα απαραίτητα ρίσκα και να διαμορφώσει μια πολιτική το άφησε στην τύχη του και αυτό.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα ανομίας και έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις κρίσεις στην μέση ανατολή είναι λογικό σήμερα να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και από αυτό να επωφελείται ο ΛΑ.Ο.Σ., η κεντροαριστερά είχε την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να κάνει βήματα όμως δεν τα έκανε, άρα μόνοι τους έσκαψαν το λάκκο.

    Τέλος για να μην κουράζω θέλω να κάνω μια ερώτηση προς ΚΚΕ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τα κόμματα που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο πλευρό του εργαζόμενου......
    Μάγκες τόσο καιρό εσείς τι κάνατε για αυτούς????
    p.s. Sorry για την έκταση του χώρου.

    ReplyDelete
  22. normad said

    "Συμφωνώ.Ακόμα και για τη στυτική δυσλειτουργία η ιμπεριαλιστική πολιτική φταίει."

    Εγω νομιζω οτι θα ηταν καλο να κοιταξεις αυτο το συγκεκριμενο προβληματακι που αντιμετωπιζεις με ψυχραιμια και χωρις ταμπου και με την καταλληλη βοηθεια ισως να το ξεπερασεις

    ReplyDelete
  23. Οι τρόποι μου είναι ανάλογοι του σεξιστικού σου χούμορ.

    Στο θέμα μας. Όταν συγκρίνω τις δύο περιόδους το κάνω για να δείξω ότι η δυτική Ευρώπη πόλος έλξης το 70 μπορούσε να διαχειριστεί το κύμα μεταναστών. Ουσιαστικά οι όποιοι μετανάστες πχ οι συγγενείς μου πήγαν όπου πήγαν ύστερα από πρόσκληση να δουλέψουν σε φάμπρικες. Από το 90 και μετά που εισήλθαμε στην πλανητική εποχή των ανοιχτών συνόρων χωρίς σοβιετικό μπλοκ με μια περισσότερο ενωμένη Ευρώπη όπου μπαίνεις Ελλάδα και βγαίνεις Αγγλία και με ένα σωρό αποτυχημένα κράτη στην Ασία εκτινάχθηκε η κινητικότητα των ανθρώπων από περιοχές με προβλήματα σε περιοχές άνευ.

    Για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες είναι η παρανομία που αναπτύσσεται μέσα στα γκέτο επειδή έχουμε διαλυμένο κράτος. και ασφάλεια δεν παρέχει και δεν ενσωματώνει. Στον Άγιο Παντελεήμονα γιατί πριν από δύο χρόνια συμβίωναν ομαλά οι πολίτες;

    ReplyDelete
  24. Zouf

    Τα λες θαυμάσια.Μπράβο σου.Γράφεις καλά,εκφράζεσαι καλά, με νηφαλιότητα και με σοβαρές απόψεις.

    ReplyDelete
  25. γιουρι γκαγκαρι

    Το έπαθα απο τότε που είδα την Αλέκα στο ντιμπέιτ.

    ReplyDelete
  26. γιουρι γκαγκαρι

    Θα κάνω όμως αντιιμπεριαλιστική θεραπεία,όπως προτείνεις,και ελπίζω να τα καταφέρω.

    ReplyDelete
  27. Λούφα United - η αγαπημένη της καρδιάς μας.

    ReplyDelete
  28. Εγώ πάντως είδα χτες την εκπομπή Ευαγγελάτου και έχω να πω ότι λυπάμαι τους κατοίκους στον Άγιο Παντελεήμονα. Ζουν και αυτοί το μπουρδέλο στο οποίο έχει μετατραπεί η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδες όλων των ειδών με την ανοχή του κράτους.

    Αντίθετα τους στέιτζ δεν τους λυπάμαι καθόλου διότι άη στο διάολο μόνοι σας μένετε 5 χρόνια ρε παιδιά και στήνετε κώλο. Αφήστε που οι μισοί κάνετε και δεύτερη δουλειά.

    Το κράτος καλά θα κάνει να σταματήσει την κομπίνα. Και εμείς καλά θα κάνουμε να μην επενδύουμε στη μονιμοποίηση από την πίσω πόρτα. Σωστά λέει ο ΓΑΠ ότι θα τα καρτγήσει.

    ReplyDelete
  29. Οι στέιτζερς συμμετέχουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σε ένα βρώμικο παιχνίδι συναλλαγής που τους κάνει να δίνουν αυτή τη κωμική παράσταση,σαν αυτή τη χθεσινοβραδυνή,στον Ευαγγελάτο.Από τη μιά η αθλιότητα του Πάκη και απο την άλλη οι θρασύδειλες Φεβρωνίες.

    ReplyDelete
  30. O Θεσμός των stage κατάφερε να καταστρέψει κάθε εργασιακό ήθος.Στον ιδιωτικό τομέα τους υπερεκμεταλεύονται και τους εξαθλιώνουν.Στο δημόσιο τους εκμαυλίζουν.Προτείνω οι γ700 να υποστηρίξουν την κατάργησή του γιατί προσβάλλει την αξιοπρέπεια των νέων.

    ReplyDelete
  31. Ερώτηση προς stagiaire και όλους:

    Όταν τελειώσατε πτυχίο στο αντικείμενο σας, πχ Οικονομικά, το ξανακάνατε μετά?

    Γιατί μετά τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης - stage - πρέπει να τα κάνετε οι ίδιοι 4 και 5 φορές?

    Ο Δημήτρης από τους G700 είπε στο τέλος της εκπομπής, πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου, ότι το πρόβλημα είναι μια κλειστή οικονομία, μια κλειστή κοινωνία. Πιστεύω (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) ότι αν είχε λίγο χρόνο παραπάνω να αναπτύξει το επιχείρημα του, θα έλεγε ότι, πέρα από τα καρτέλ (συντεχνίες, μεσάζοντες, μεγαλοκτήμονες, τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις κλπ.) στο χώρο των αγροτών, υπάρχουν καρτέλ σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής κοινωνίας (αυτό το είπες), ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ STAGE. Είναι λοιπόν 2.000 παλικάρια που έχουν πάρει μονοπώλιο το θεσμό αυτό εδώ και 5 χρόνια εις βάρος πολλών περισσότερων χιλιάδων παιδιών που ψάχνουν γιαυτή την πολυπόθητη πρακτική εμπειρία για να ανοίξει η πόρτα της κλειστής αγοράς εργασίας και γιαυτούς.

    Τουλάχιστον αναγνωρίζω στον Περικλή το Λιακάκη το ότι τόλμησε να παραδεχτεί τη μονοδιάστατη πραγματικότητα των stage στο χώρο του δημόσιου τομέα και την παντελή τους απουσία από τον ιδιωτικό. Γιατί? Γιατί stage = ρουσφέτι.

    ReplyDelete
  32. @ parmenides

    δε χρειάζεται να υποστηρίξουν τίποτα, ούτε θα είναι γραμμή ΠΑΣΟΚ η κατάργηση τους. Είναι τετελεσμένο γεγονός από την ΕΕ. Υπάρχει από εκεί ημερομηνία λήξης. Και δεν αργεί. Γιαυτό ακριβώς καίγονται και οι συντεχνίες/κλίκες των stagiaire και πιέζουν συνεχώς μπας και μονιμοποιηθούν πριν λήξει ο χρόνος τους. Τελειώνει και τους πνίγει το άγχος. Αμ τι, τόσα χρόνια επενδύσανε σα τρόπο για να μπουν στο δημόσιο (γιατί ο ΑΣΕΠ είναι για κορόιδα), να πάει χαμένος ο ιδρώτας τους? κλαψ κλαψ.

    ReplyDelete
  33. Κι επειδή από τη χαμάς πήγαμε στους μετανάστες, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε (1) ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης, όπως και τα σύνορα. (2) Το δημογραφικό πρόβλημα της ΕΕ δε λύνεται αποκλειστικά με τη στοχευμένη μεταναστευτική πολιτική, αλλά σίγουρα αμβλύνεται. Βέβαια καθώς οι επιπτώσεις κι εξωτερικότητες της μετανάστευσης είναι πολλές, δεν μπορεί μια τέτοια πολιτική να είναι παρά μακροπρόθεσμη, και παράπλευρη με μια σειρά από άλλες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές εργασιακής και κοινωνικής ένταξης περιθωριοποιημένων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, των χαμηλά αμοιβόμενων εργαζομένων, των απομονωμένων ηλικιωμένων κλπ.

    Το ότι ο Καραμανλής θα πει στην ΕΕ και το λαϊκό κόμμα τώρα (μετά από τόσα χρόνια μηδενικής δράσης και διόγκωσης του προβλήματος) ποιο το πρόβλημα και τι μπορεί να γίνει δεν είναι λίγο προσχηματικό τουλάχιστον?

    Η ενίσχυση των δεξιών, ακραίων, εθνικιστικών και ξενοφοβικών πολιτικών στοχείων στην ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές, θα θέσει σε πρώτη γραμμή την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Οι αριστερές δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και αντί να λαϊκίσουν επικίνδυνα, να δεχτούν τη σοβαρότητα των παραπάνω, αλλά (1)να μην αποπροσανατολιστούν από το θέμα ΕΡΓΑΣΙΑ στον 21ο αιώνα και Ευρώπη, (2) να προασπιστούν με νύχια και δόντια τα ατομικά πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματα όπως και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    ReplyDelete
  34. Πρόσφατα διάβασα ότι:

    "Η λαθρομετανάστευση σε μαζική βάση και μάλιστα η σκόπιμη ενθάρρυνσή της είναι ίσως ένα ειδεχθές πολιτικό έγκλημα, είναι κυριολεκτικά έγκλημα πολέμου με άλλο όνομα, πανομοιότυπο με αυτό των εποίκων που υπονομεύει την ανθρωπολογική συνοχή ενός έθνους και που η συνθήκη της Γενεύης απαγορεύει.

    Είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω ιδεολογικομαζοχιστικών κινήτρων ενθάρρυνσης αποσταθεροποιεί οτιδήποτε διαθέτει μια κοινωνία και ο πολιτικός πολιτισμός των ανθρώπων: Ένα συνεκτικό ανθρωπολογικό σύστημα σμιλευμένο στον χρόνο (εθνικές προϋποθέσεις) ικανό να στηρίξει ένα σταθερό πολιτικό γεγονός."


    Ψυχρά και ρεαλιστικά, μπροστά στο ενδεχόμενο της αποσταθεροποίησης των δυτικών κοινωνιών από το παραπάνω φαινόμενο υπάρχουν 3 επιλογές:

    1) Οι αυτόχθονες να αντιδράσουν δυναμικά ωθώντας τις κυβερνήσεις να λάβουν σκληρότερα μέτρα κατά του φαινομένου, υψώνοντας νέα τείχοι.

    2)Οι κοινωνίες που πλήττονται να αναγκαστούν να αναπτύξουν μια νέα διευρυμένη κοσμοθεωρεία, ώστε εντός των πλαισίων της να μπορέσει να υποστηριχθεί το πολιτικό γεγονός παρά την πολιτιστική ετερότητα των συνισταμένων που θα το συγκροτούν. Με άλλα λόγια το έθνος πρέπει ουσιαστικά να πάψει να αποτελεί το κύριο μέσον πολιτικής οργάνωσης.

    [εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι από πολλούς (ακρο)δεξιούς εκτοξεύονται κατηγορίες ότι η λαθρομετανάστευση υποστηρίζεται εμμέσως πλην σαφώς από πολλους "μεταμοντέρνους εθνομηδενιστές" και χρησιμοποιούν πολιτικά την λαθρομετανάστευση ως δούρειο ίππο αλλοίωσης της ανθρωπολογικής καθαρότητας των εθνικών κρατών]

    3)Η παγκόσμια ανάκαμψη της ανάπτυξης, ή οι πρωτοβουλίες των πλουσίων να επιτρέψουν την γρήγορη ανοικοδόμηση και την ευημερία όλων αυτών των failed states, των κύριων δεξαμενών της παγκόσμιας λαθρομετανάστευσης.

    Δεν αναφέρω την επιλογή της αφομοίωσης γιατί είμαι κατά της επιβολής αφομοιωτικών πολιτικών ενάντια στην θέληση των ανθρώπων.

    Επίσης, τώρα τελευταία διατυπώνονται ανοιχτά κατηγορίες από πολλούς ότι η λαθρομετανάστευση σπονσάρετε οικονομικά από κάποια κράτη, κι ότι είναι αδύνατον όλα αυτά τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών να πληρώνουν τέτοιο πακτωλό χρημάτων στα δίκτυα των δουλεμπόρων (3000-5000 δολ. ανα άτομο).

    Κλείνω με την σημείωση ότι η Ευρώπη δεν διαθέτει ωκεανό για να προστατευθεί, το φαινόμενο είναι τόσο παλιό όσο και οι άνθρωποι, και ότι οι κύριες δεξαμενές των (λαθρο)μεταναστών έχουν να κάνουν με την κεντρική Ασία, και την υποσαχάρια Αφρική.

    Και οι δύο αυτές περιοχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τους τζιχαντιστές, τον πόλεμο των συμμάχων εναντίων τους, και τον αδυσώπητο ανταγωνισμό ελέγχου των πλούσιων πρώτων υλών αυτών των περιοχών από τις μεγάλες δυνάμεις.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. Τι να κάνουμε, zouf, είμεθα (sic) μάτσομαν ράμπο σεξιστές και εκμεταλλεόμευθα (sic) αγνές γυναικείες υπάρξεις σαν και του λόγου σου, ταράζοντας τους τη νυχτερινή ηρεμία. Αχ καλέ!

    Στο θέμα μας. Αν η Ευρώπη ήθελε, θα μπορούσε να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση. Το οτι δεν το κάνει (ούτε η Αμερική, με τους Μεξικανο-Λατίνους) δείχνει οτι κάτι μεγαλύτερο παίζεται.

    Τα περι διαλυμένου κράτους είναι άσχετα. Και στη Φινλανδια (που έζησα πριν απο 1-2 χρόνια) που δεν είναι διαλυμένο το κράτος, έχουν γεμίσει με μουσουλμάνους και υπάρχει και εκει διαμάχη μεταξύ του ντόπιου πλυθησμού και των μεταναστών. Νταξ, βέβαια όχι με τόσο δραματικό τρόπο όπως πχ στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμωνος (sic).

    Στην Αγγλία, που ανέκαθεν ήταν πολυ-πολιτισμική χώρα λόγω αποικιοκρατικού παρελθόντος, είδαμε τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών, όπως και τα πλακάτ που έγραφαν "british jobs to the british".

    Στη Γαλλία, κι' αυτή πρώην αποικιοκρατική δύναμις (sic) θυμόμαστε όλοι τις πρόσφατες αναταραχές, ανάλογες με τα δικά μας πρόσφατα Νέα Δεκεμβριανα (LOL).

    Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πόσοι απο 'σας περάσατε απο κέντρο εκείνες τις νύχτες που κάηκε η Αθήνα, αλλα εγώ επειδή πέρασα δεν είδα κάτι το σούπερ δραματικό, που δε μπορούσε να ελεγθεί. Δεν ήταν πάνω απο 20-30 άτομα που λεηλατούσαν τα καταστήματα, πολλοί αλλοδαποί ανάμεσα τους, και η αστυνομία πουθενά. 'Αξιο αποριας.

    Αλλα μήπως και η ίδια η ΕΕ δεν προωθεί το αυγό του όφεως (sic), με κάτι οδηγίες τύπου Μπολκενσταϊν, που αναγκάζουν τον εργατικό πληθυσμό να ανταγωνιστεί αυτούς που δουλεύουν με πολύ φτηνότερο μεροκάματο, ρίχνοντας de facto το επίπεδο ζωής;

    ReplyDelete
  37. Συμφωνώ με τον Βαγγέλα.

    Το "αυγό του όφεως" είναι κουραφέξαλα κατά την ταπεινή μου άποψη και δεν έχει επίσης και καμία σχέση με την οδηγία Μπολκεναστάιν. Μη συσχετίζουμε τα άσχετα. Σε λίγο θα πιάσουμε και θα λέμε για την Μπίλντεμπεργκ.

    Εδώ η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει πιο βασικά θέματα... είναι σε θέση να σπονσοράρει τη λαθρομετανάστευση ;;;; με κάποιο απώτερο δόλιο σκοπό;;; Μην τρελαθούμε. Αυτά είναι θεωρίες της ακροδεξιάς.

    Η ΕΕ κοιμάται ή κάνει τη στρουθοκάμηλο. Τίποτα περισσότερο. Είναι αμήχανη. Η αμηχανία και η αποτυχία είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας. Δε χρειάζεται όλα να είναι μέρος ενός ανώτερου σχεδίου.

    Ο Καραμανλής αν ήταν έξυπνος θα έπαιζε το χαρτί εντός της ΕΕ και θα τους έλεγε κύριοι έχουμε γίνει σουρωτήρι. Ξυπνήστε. Καλά βολευτήκατε να σας φιλάμε τα σύνορα. Διαλέξτε ή μας βοηθάτε να σταματήσει η σομαλοποίηση ή σας τους στέλνουμε UPS εξπρές πάκετα.

    Αλλά εδώ άφησε την Αθήνα να καίγεται από αίσθημα ενοχής εκεί θα κάτσει να ασχοληθεί;

    Τέλος επειδή έχουμε μια σνήθεια να τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους συμφωνώ 100% ότι στην Αθήνα σε πολλές περιοχές απλά δεν υπάρχει κράτος και όλα αφήνονται στην τύχη τους και έτσι φτιάχνοτναι ζώνες ανομίες όπου εκτός από τους λαθραίους ανθίζουν και όλα τα είδη από τα φυντάνια, ΚΑΙ τα εγχώρια. Και μετά εξελίσσεται σε μπίζνα η φάση με συμμετοχή του εθνικού υπόκοσμου .

    ReplyDelete
  38. Θεωρώ ότι η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, η ψήφος σε αντισυστημικά κόμματα, η αποχή, είναι σημάδια ότι οι λαοί της Ευρώπης αποκτούν σταδιακά αντιεξουσιαστική νοοτροπία που θυμίζει τον παραδοσιακό αμερικάνικο φιλελευθερισμό. Απογοητευμένοι από τις κεντρικές κυβερνήσεις και γραφειοκρατίες, οι πολίτες επιζητούν να γίνουν οι ίδιοι αυτοί που θα αποφασίζουν για τη ζωή και το μέλλον τους.

    ReplyDelete
  39. @ Jim Slip

    ...άρα η μετακίνηση εκατομυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων προς την Ευρώπη είναι κομμάτι ενός μεγαλοφυούς σχεδίου του... ποιου;;;

    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το φοβερό σχέδιο; Οι Αμερικάνοι; Τα Νεφελίμ;

    ReplyDelete
  40. Στον Άγιο Παντελεήμονα γιατί πριν από δύο χρόνια συμβίωναν ομαλά οι πολίτες;

    Δεν συμβίωναν ομαλά, αλλά τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει χειρότερα γιατί έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών και λαθρομεταναστών. Όπου αυξάνεται η πυκνότητα του πληθυσμού, αυξάνεται και η εγκληματικότητα. Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται αποσυμφόρηση και απο-γκετοποίηση της περιοχής.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. Και ένα σχόλιο για αυτό:

    Ανάμεσα στην αλληλεγγύη που οφείλουν να επιδείξουν προς το συνάνθρωπο

    Σε μια ελεύθερη κοινωνία κανείς δεν "οφείλει" να επιδείξει αλληλεγγύη ή οτιδήποτε άλλο σε κανέναν. Ατυχής έκφραση και παρεξηγήσιμη όταν ζούμε σε μια εποχή περιστολής των ατομικών ελευθεριών που η έλλειψη πολιτικής ορθότητας μπορεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να σε στείλει στη φυλακή.

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Εσύ ellinaki που το παίζεις έξυπνος και κάνεις χούμορ, δεν είπα οτι είναι συνωμοσία των Ελ. Είπα οτι οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν πια παιδια (δε θεωρώ οικονομικούς τους λόγους για το οποίο γίνεται αυτό), και οτι οι Μουσουλμάνοι που κάνουν 10 παιδιά ο καθένας θα βοηθήσουν στο να μην καταρρευσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν κάποτε ενσωματωθούν στην άτιμη κενωνία.


    Επειδή κιόλας έριξα μια ματιά στο μπλογκ σου, να σου πω οτι φασίστες δεν είναι αυτοί που θέλουν εργασία, τάξη και ασφάλεια κλπ (παραδοσιακές αξίες δηλαδίς), αλλα κάτι ψευτο-αριστεροί ουμανιστές σαν κι εσένα, που την έχουν δει Γκάντι εκ του ασφαλούς.

    ReplyDelete
  45. Gμόσιε, η Ευρώπη πραγματικά στέκει κάπως αμήχανη στο φαινόμενο.

    Το ζήτημα είναι πως αν δεν υπάρξει ανασυγκρότηση και σταθεροποίηση των περιοχών που τροφοδοτούν την παγκόσμια (λαθρο)μετανάστευση, λύσεις τύπου "οχυρών" δεν υπάρχουν.
    Αλλά τι ανασυγκρότηση να κάνεις όταν οι περισσότερες χώρες στην Κ. Ασία και την Αφρική έχουν γίνει ένα απέραντο πεδίο μάχης;

    Οι Δυτικοί έχουν εγκλωβιστεί πλήρως στην λογική της ανάσχαισης των τζιχαντιστών πριν προωθήσουν την ανασυγκρότηση αυτών των περιοχών. Από την άλλη όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι μπορούν να έρθουν και σε κάποια συννενόηση με αυτά τα ακραία τμήματα του ισλαμικού φονταμενταλισμού.
    Οn top έχουμε και τον ανταγωνισμό στους ενεργειακούς πόρους της περιοχής που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

    Μιλάμε για χοντρό αδιέξοδο...

    Υπάρχουν και δηλώσεις (ανεγκέφαλων) επισήμων προερχόμενων από μουσουλμανικές χώρες στις οποίες κομπάζουν ότι σε 50 χρόνια η Ευρώπη θα είναι ένα νέο "χαλιφάτο".

    Και να σκεφτείται τι θα επακολουθήσει αν αποσταθεροποιηθεί πλήρως και το Πακιστάν των 150 εκατ!!!!!

    ReplyDelete
  46. @ Jim Slip

    Ε όχι να με πεις και αριστερό ουμανιστή! Εγώ δεν σε έβρισα.

    Εμμένω στην ερώτησή μου που ακόμα δεν απάντησες. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ έχουν στήσει αυτή τη φοβερή πλεκτάνη;

    ReplyDelete
  47. Μα τι είδους τακτική είναι αυτή; Χρησιμοποίησα εγώ τη λέξη πλεκτάνη; Πολύ δραματική και επιθετική τακτική. Σχεδόν ιμπεριαλιστική, θα έλεγα.

    Αλλα έτσι είναι οι αριστεροί ανθρωπιστές πασιφιστές. Χρησιμοποιούνε τα χειρότερα μέσα κυνηγώντας τις ουτοπικές χιμαιρες τους. -)

    ReplyDelete
  48. Ωχουυ....

    οκ δεν είναι πλεκτάνη. Απάντησε στη ρημάδα την ερώτηση!

    Υ.Γ. Και σταμάτα να με αποκαλλείς αριστερό. Για να μη με παρεξηγείς και τσάμπα δηλαδίς.

    ReplyDelete
  49. Πήγε η Μέρκελ και ο Νικολά στο σπίτι του Καβαλιέρε (αυτό με τις παρτούζες), και είπαν "οι Δυτικοί δεν κάνουν πια παιδιά, πως θα αποφύγουμε μια κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης;" "Ας χαλαρώσουμε τη μεταναστευτική πολιτική να μπει νέο αίμα, που βράζει".

    Εντάξει, τώρα μπορει και όλοι αυτοι να είναι και Ιλουμινάτι, ή Μπόντι-Μπίλντεμπεργκ, μη σε στεναχωρήσω.

    Επίσης, δεν ήταν οι προαναφερομενοι, αλλα οι αντιστοιχοι τους πριν απο 15 χρόνια.

    ReplyDelete
  50. Παιδιά μη τη λέτε ο ένας στον άλλο επί προσωπικού βάζοντας ταμπέλες και ανταλλάσσοντας μπηχτές, γιατί θα εκφυλιστεί εντελώς η κουβέντα.

    byron, δεν έγινε κατανοητό γιατί είναι ατυχής η έκφραση "αλληλεγγύη που οφείλουμε να επιδείξουμε στο συνάνθρωπο". Please Explain. Κατά τ' άλλα η απογκετοποίηση ορισμένων αστικών περιοχών είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. Και απ' ότι βλέπουμε κανείς εδώ μέσα δε διαφωνεί ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών προτιμήσεων. Άσε που σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται αποσυμφόρηση και από τους ίδιους τους Έλληνες οι οποίοι έχουν την τάση να ζουν ο ένας πάνω στον άλλο.

    ReplyDelete
  51. @ Jim Slip

    Αααα... μάλιστα.

    ReplyDelete
  52. Jim knows. He was doing Merkel with Berlusconi a few months ago @ his villa. Imagine Merkel on four. Complete brain fuck...

    ReplyDelete
  53. Πήγε η Μέρκελ και ο Νικολά στο σπίτι του Καβαλιέρε (αυτό με τις παρτούζες), και είπαν "οι Δυτικοί δεν κάνουν πια παιδιά, πως θα αποφύγουμε μια κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης;" "Ας χαλαρώσουμε τη μεταναστευτική πολιτική να μπει νέο αίμα, που βράζει".

    Εγώ Jim έβλεπα χτες στις ειδήσεις ότι ο Καβαλιέρε έκανε συμφωνία με τον Καντάφι για να επαναπροωθεί του Αφρικανούς στη Λιβύη. Μήπως κάνω κάποιο λάθος;

    ReplyDelete
  54. ΔΕΝ χρειάζεται να είναι κανείς μέλος του "κλάμπ της παρτούζας" για να καταλάβει ότι οι μετανάστες είναι προσκεκλημμένοι και καλοδεχούμενοι απο μια Ευρωπαική κοινωνία γερόντων.Αν οι "ξένοι" αποφασίσουν να φύγουν, τότε η Ευρώπη θα μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

    ReplyDelete
  55. gimme a ticket to that club parmenides n i don't care about anything else

    ReplyDelete
  56. "Στην επαναπροώθηση 55 Πακιστανών στη χώρα τους προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από συνεννοήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κ. Μπίτσιου και του πρεσβευτή του Πακιστάν. Οι 55 αλλοδαποί με τη συνοδεία 40 ελλήνων αστυνομικών αναχώρησαν χθες για το Πακιστάν με πτήση τσάρτερ"
    ΤΟ ΒΗΜΑ

    Προσέξτε! 40 Αστυνομικοί θα συνοδεύσουν 55 Πακιστανούς.Σκεφτείτε κόστος.Σκεφτείτε σπατάλη ανθρώπινων πόρων.Σκεφτείτε μπίζνες και μίζνες!

    ReplyDelete
  57. Big Lebowski

    Γουστάρεις Μέρκελ,γουστάρεις δεξιά Αλέκα; Εχω το τρόπο να σου βγάλω ένα διαρκείας.

    ReplyDelete
  58. Πολύ σημαντικός παράγοντας της έξαρσης της μετανάστευσης είναι και το "νέο" είδος ασύμμετρου πολέμου που διεξάγεται.

    Ο "ανταρτοπόλεμος" στην ουσία αντιμετωπίζεται με τις μαζικές εκτοπίσεις κυρίως των φιλικών προς τους αντάρτες πληθυσμών. Τη δεκαετία του 80 και του 90 θα θυμάστε ότι ένα μεγάλο ποσοστό λαθρομεταναστών εκτός των Αλβανών ήταν Κούρδοι του Ιρακ και της Τουρκίας.
    Σήμερα είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί.

    Άλλωστε όταν ο Μειμαράκης συνάντησε τον αμερικανό ομόλογό του και του έθεσε το πρόβλημα ως απόδειξη του έμμεσου κόστους των επιχείρήσεων το οποίο επωμίζεται η Ελλάδα, εκείνος αφοπλιστικά του απάντησε:

    -Γι αυτό dear Vaggelis πρέπει εσείς στείλετε ground troops στο Αφγανιστάν. Για να τελειώνουμε όλοι με αυτές τις ιστορίες σύντομα...

    xaxaxaxaxa, γι αυτό γουστάρω τους αμερικανούς!

    ReplyDelete
  59. 'Οχι Gmosie, δεν κανεις λάθος. Καβαλιέρε είναι αυτός, κάνει τα δικά του. Γι' αυτό άλλωστε κέρδισε τις εκλογές, ενώ ο Gordon Brown τις έχασε. 'Αλλωστε δεν αποκλείεται αν δούνε οι Ιλουμινάτι οτι δεν τραβάει το σχέδιο (όχι το Μάρσαλ), να τραβήξουν χειρόφρενο.

    ReplyDelete
  60. http://www.frontex.europa.eu/

    Η παραπάνω υπηρεσία εκτελεί περιπολίες στον ανατολικό νησιωτικό μας χώρο, στον αέρα και στην θάλασσα.

    Τέτοιες υπηρεσίες προβλέποταν αρκετές στην συνθήκη της Λισσαβώνας. Οι περισσότερες είναι πλέον stand-by και περιμένουν την κύρωση της συνθήκης!

    ReplyDelete
  61. Η υπηρεσία Frontex "επιτήρησης" των συνόρων της ΕΕ βασίζεται 100% στις δυνάμεις των κρατών-μελών και κυρίως τις ναυτικές, μια και το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών συνόρων της ΕΕ είναι θάλασσα. Το ότι δεν λειτουργεί κανένα μέτρο επιτήρησης στα σύνορα είναι και το βασικό πρόβλημα στη λαθρομετανάστευση προς ΕΕ.

    Ειδικά στην Ελλάδα, έχω προσωπική πείρα τι γίνεται στα νησιά, όπως και πολλοί που υπηρέτησαν εκεί. Η ανάγκη αβρότητας και ήπιας εξωτερικής πολιτικής με την Τουρκία έχει χαλαρώσει τόσο πολύ τα πράγματα που δεν λειτουργεί πλέον ούτε ο ένας και μοναδικός στόχος επιτήρησης του Αιγαίου από Λιμενικό και ΠΝ, δηλαδή την παρακολούθηση γνωστών πλοίων με λαθραία, όπλα, ναρκωτικά και μετανάστες. Εφόσον κάτι από αυτά περάσει εντός συνόρων, γίνεται πλέον παιχνίδι καταδίωξης και καταστολής, αντί ουσιαστικής αντιμετώπισης.

    Πάντως, σε όλους τους πολιτικούς "φορείς" που επικαλούνται κάθε λογής προβλήματα ανεργίας, ανασφάλειας, εγκληματικότητας, εθνικής καθαρότητας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, υπάρχει μια απλή απάντηση: μεταξύ όλων αυτών των και της επιβίωσης (στην κυριολεξία) κάποιου "ξένου", δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη του τι διαλέγουμε.

    Για τα υπόλοιπα, την άνοδο δηλαδή της οικολογίας και του εθνικισμού σε όλα τα κράτη της ΕΕ, αυτό είναι φυσικό επακόλουθο σε κάθε περίοδο σημαντικής οικονομικής κρίσης και κοινωνικών αναταραχών, συμβαίνει πάντα και ενίοτε έχει τραγικές συνέπειες (Β'ΠΠ).

    Και αυτά δεν αποτελούν επιτεύγματα κανενός Καρατζαφύρερ ή κανενός Τρεμόπουλου. Είναι η φυσική ψυχολογική αντίδραση του σύγχρονου μεσοαστού, με πολλά (στην πρώτη περίπτωση) ή ελάχιστα (στη δεύτερη) προβλήματα στην καθημερινή του ζωή. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτές οι τάσεις αντίδρασης είναι ενδείξεις υγείας της κοινωνίας. Αρκεί βέβαια να μην γίνουν αυτοσκοπός και πάρουν εντελώς (συνήθως επικίνδυνο) άλλο χαρακτήρα.

    ReplyDelete
  62. Η ουσία είναι ότι τους μετανάστες τους προσκαλούμε εμείς να έλθουν.Διότι τους χρειαζόμαστε,διότι χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να ζήσουμε.Την ευημερία μας τη χρωστάμε σαυτούς.Και από ότι φαίνεται για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Ελληνική "ράτσα" θα πρέπει να τους "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ" με κάθε τρόπο.Ετσι και αλλοιώς και τα βιολογικά μας και τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά είναι πολύ συγγενικά με τα δικά τους.Και αυτό βοηθάει την όσμωση.

    ReplyDelete
  63. Εμείς οι αυτοαποκαλούμενοι Ελληνες,μια χούφτα γερασμένοι άνθρωποι, δεν θα έχουμε καμμιά τύχη αν δεν μοιραστούμε τα υπάρχοντά μας,υλικά και πνευματικά, με άλλα 5 εκατ. Ασιατών αδελφών.Εντάξει,εν ανάγκη, όλους αυτούς, θα τους αποκαλέσουμε απογόνους των Μακεδόνων του Αλεξάνδρου,ή των παλιότερων Ελλήνων που ήταν διασκορπισμένοι στη περιοχή, για να καταπιούμε το ποτήρι καλύτερα. Μύθους έχουμε ένα σωρό.Ας τους ενεργοποιήσουμε.

    ReplyDelete
  64. parmenides,

    έναν αριθμό χρειαζόμαστε σίγουρα. Τους "προσκαλούμε" απλώς επειδή εδώ μπορούν να έχουν καλύτερη τύχη, όμως θέλει και έλεγχο η υπόθεση. Το ότι τους χρειαζόμαστε δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μιά πολιτική για το θέμα.

    ReplyDelete
  65. Παρμενίδη σταμάτα επιτέλους αυτή τη θλιβερή παραφωνία σου. Είσαι άσχετος ή πληρωμένος να τα λες;

    Κανένας Ασιάτης δεν είναι αδέρφι μας, μίλα για σένα μόνο. Εσύ μισείς το γείτονα σου και θα μας πεις ότι έχεις και αδέρφια στην Ασίας; Άστα σάπια. Πες απλά έχεις φράγκα και μένεις κάπου αρκετά ακριβά ώστε να έχεις πάρε δώσε με φτωχομπινεδιάρηδες.

    Οι άνθρωποι δεν είναι γουρούνια στο σακί όπως τους βλέπεις Παρμενιδάκο. Έχουν τα δικά τους πιστεύω και την δικιά τους κουλτούρα και ο ένας θα παλαίψει να την επιβάλει στον άλλον. Και για τους μουσουλμάνους, την πλέον ρατσιστική κουλτούρα στον πλανήτη αυτό είναι κάτι παραπάνω από αλήθεια. Έλα κατά Γαλλία πλευρά και μάθε τι γίνεται, μάθε για περιοχές γύρω από το Παρισί που θεωρούνται πλέον και επισήμως από πολιτικούς ως 'εκτός Γαλλικού κράτους' και ύστερα τα λέμε. Και μη μου πεις τίποτα γιατί μιλάμε και από τις πιο σοσιαλιστικές χώρες.

    Όσο για το πόσο ανάγκη τους έχουμε και το ότι παππουδιάσαμε αυτά είναι γελοίες δικαιολογίες. Εάν μειώνεται ο πληθυσμός, η κοινωνία απλά θα συμμορφωθεί αναλόγως, οι παππούδες μια χαρά περπατάνε και μιλάνε θα δουλέψουν 10 χρόνια παραπάνω - τον μόνο που δεν συμφέρει αυτό είναι τον πλουτοκράτη που θέλει συνεχή καπιταλιστική αύξηση και θέλει τα μαύρα χέρια, την άσκοπη οικιστική ανάπτυξη και όλα τα συναφή.

    Ειδικά για μια χωρούλα ορεινή και νησιωτική όπως η Ελλάδα η μείωση του πληθυσμού θα είχε αρκετά θετικά απότελέσματα (περιβάλλον, χωροταξία κτλπ.) ενώ η αύξηση αυτή τραγικά απότελέσματα ειδικά δεδομένω ότι επήλθε σε εποχή μεγάλης αποβιομηχάνισης και αποσάρθρωσης της παραγωγής. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτού γίνεται βάρος για το κοινωνικό και υγειονομικό σύστημα της χώρας ενώ τα όποια θετικά στο χώρο των... μπίζνες μεταφράζεται σε φτηνά μαύρα χέρια, καθαρό κέρδος που θα μεταφραστεί σε ελβετικούς λογαριασμούς για τους πάνω κει μερσεντές για τους κάτω διαιωνίζοντας την προυπάρχουσα κατάσταση που υποτίθεται ότι κάποτε προσπαθούσαμε να καταπολεμήσουμε.

    Και δε θα τα βάλουμε με τους μετανάστες, είναι δικό μας πρόβλημα η χώρα μας όχι δικό τους, αυτοί ζουν το δικό τους δράμα. 99 στους 100 (εκτός των γειτόνων μας Αλβανών για τους οποίους η χώρα μας ήταν βολική) έρχονται ως πέρασμα από την Ελλάδα. Δεν έχουν σχέδια για Ελλάδα και δεν πολυξέρουν τι να κάνουν με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κυκλοφορούν άσκοπα τον περισσότερο καιρό.

    Δεν είναι ενάντια στην κίνηση των ανθρώπων ανά τη γη. Πρέπει όμως να γίνεται σε πλαίσιο. Τέτοια κίνηση χωρίς πλαίσιο, μέτρα και σταθμά είναι ισότιμη με έγκλημα. Έγκλημα και ως προς τους μετανάστες και ως προς τις χώρες υποδοχής. Και πρέπει κάποτε να ρωτηθεί και η γνώμη του πολίτη. Στη τελική όταν το 70% της χώρα λέει όχι ποιος είσαι ρε Παρμενιδάκο που θα κάνεις και κύρηγμα; Να λοιπόν δημοκρατια, γιατί δεν κάνουμε κάνα δημοψήφισμα; Δεν σου κάνει; Προτιμάς τη δικτατορία του αποφασίζω και διατάζω, έτσ ειν η ζωή και πώς να την αλλάξεις; Δεν είναι το πλέον βασικότερο η επιλογή του πώς θέλεις να ζήσεις; Σύμφωνα με εσένα δεν είναι δικαίωμα για το 70% των πολιτών - εσύ γεννήθηκες βολεμένος οπότε σε συμφέρει το υπάρχον καθεστός και για αυτό το αναπαράγεις και το προωθείς.

    ReplyDelete