Tuesday, December 2, 2008

Βρυξέλλες update: Ενάντια στη working-time directive, υπέρ της διαγενεακής δικαιοσύνης

Τη Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008, βρεθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα. Μαίρη Ματσούκα, με σκοπό την ενημέρωση για την οδηγία περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας (δεύτερη ανάγνωση), καθώς και το άνοιγμα ενός διαλόγου και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γύρω από το εργασιακό πρόβλημα των νέων, και συγκεκριμένα της γενιάς των 700 ευρώ.


Σχετικά με την ανάδειξη του ζητήματος της γενιάς των 700 ευρώ στην Ευρώπη, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών ομάδων και από άλλες χώρες-μέλη, θα διοργανωθεί πανευρωπαϊκή εκδήλωση στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή αντίστοιχων κινήσεων από όλη την Ευρώπη. Σκοπός αυτής της συνάντησης θα είναι η σύνταξη μιας κοινής γραπτής δήλωσης αρχών που θα αφορά στα εργασιακά προβλήματα των ευρωπαίων νέων.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε προς τους έλληνες δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την εκδήλωση, μίλησε ο εκπρόσωπος της G700, Δημήτρης Γκούγκλας. Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασής του.

Μ.Ματσούκα, Δ.Γκούγκλας, Μ.Σπινθουράκης, Ν.Λιούσης.

Καλημέρα.

Λέγομαι Δημήτρης Γκούγκλας και είμαι ιδρυτικό μέλος της εναλλακτικής κίνησης του διαδικτύου Η γενιά των 700 ευρώ. Της λεγόμενης G700.


Μαζί μου σήμερα στις Βρυξέλλες βρίσκονται άλλα 10 παιδιά, βασικοί συντελεστές και μέλη της γενιάς των 700 ευρώ. Παρακαλώ, όταν τελειώσω με την εισήγησή μου, μπορείτε να απευθύνετε ερωτήματα και προς την υπόλοιπη ομάδα.


Πριν ξεκινήσω, θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαίρη Ματσούκα, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να διοργανώσει αυτή τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με θέμα το εργασιακό και τη γενιά των 700 ευρώ, KAI να πω επίσης δυο λόγια για την ίδρυση και λειτουργία του blog της G700 που τον Ιανουάριο κλείνει δύο χρόνια ζωής.


Ξεκινήσαμε να blog-άρουμε στις 17 Ιανουαρίου 2007 για να δώσουμε φωνή σε μια υπαρκτή, αλλά σιωπηλή και ανεκπροσώπητη κοινωνική πλειοψηφία: τους νέους εργαζόμενους 25 έως 35 ετών που ενώ διαθέτουν προσόντα και δυνατότητες, δεν επιβραβεύονται από την ελληνική αγορά εργασίας.


Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία διότι είχαμε αγανακτήσει πραγματικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό εργασιακό τοπίο. Ισχνοί μισθοί, περιορισμένες επαγγελματικές προοπτικές, πολυεργασία, υπερεργασία και ελάχιστος ελεύθερος χρόνος.


Καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι η εργασία στην Ελλάδα είναι αρκετά υποβαθμισμένη. Είναι καλύτερα να είσαι αεριτζής και ακάλυπτος ή να σε πληρώνουν οι γονείς σου για να κάθεσαι, από το να κοπιάζεις και να ανταμείβεσαι πραγματικά γι’ αυτό.


Πλέον έχουμε κλείσει 5 χρόνια στην αγορά εργασίας και για πολλούς από εμάς, όχι όλους, η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Είτε γιατί εκεί που πήγαν κάποιοι να ορθοποδήσουν φέτος, έφαγαν μια σφαλιάρα με το φόρο 10% και γύρισαν μισθολογικά στα παλιά λημέρια, είτε γιατί η κρίση τους χτύπησε την πόρτα και είναι άνεργοι, είτε γιατί τα πράγματα στις παλιές δουλειές βελτιώνονται με ρυθμούς χελώνας.


Υπάρχει πρόβλημα.


Και το πρόβλημα αντανακλάται σε θεσμικές διευθετήσεις, όπως είναι η working time directive, με την οποία εμείς διαφωνούμε ριζικά. Ειδικά για την Ελλάδα της ρυθμισμένης εργασιακής ανομίας (rigidanomy) η συγκεκριμένη ρύθμιση κλείνει το μάτι στον Έλληνα εργοδότη με νοοτροπία σατράπη, στέλνοντάς του το σήμα να διευρύνει κι άλλο το ήδη ξεχειλωμένο ωράριο. Το 65ωρο είναι δικαίωμα του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, και αίτημα των golden boys. Ωστόσο δεν μπορεί να γίνει βραχνάς για τους σημερινούς μισθωτούς. Καιρός είναι η φιλοσοφία των "ζω-στο-γραφείο-γιάπηδων" να αντικατασταθεί από τη λογική των αποδοτικών εργατών γνώσης.


Το εργασιακό πρόβλημα στην Ελλάδα αποτυπώνεται αυτούσιο σε μια σειρά από στατιστικά στοιχεία, τα οποία είναι καιρός να μάθουμε να τα διαβάζουμε, να τα ερμηνεύουμε σωστά και πάνω σ' αυτά να οικοδομούμε πολιτικές.


Θα σας δώσω άμεσα μια εικόνα με βάση κάποια στατιστικά της ΕΣΥΕ, του ΟΟΣΑ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα σήμερα σε ό,τι αφορά στους νέους.


Διότι κακά τα ψέματα μπορεί ορισμένοι να ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια κοινωνία των 700 ευρώ, υπονοώντας τον μεγάλο αριθμό των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας, ωστόσο ποσοτικά και ποιοτικά το εργασιακό ζήτημα είναι κατεξοχήν πρόβλημα που πλήττει πρωτίστως τη νέα γενιά και συγκεκριμένα τις ηλικίες 19 με 34.


Ως τέτοιο χτυπάει σήμερα στην καρδιά της ελληνικής οικογένειας δημιουργώντας αξεπέραστα πολλές φορές προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

· Σύμφωνα με διαχρονικά στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat η ανεργία στους Έλληνες νέους ηλικίας 19-24 ουδέποτε έπεσε κάτω του 22% από το 1983 και μετά.

· Αντίστοιχα το ποσοστό αυτό είναι 10% για τις ηλικίες 25-34.

· Σήμερα, η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΣΥΕ δείχνει: ανεργία στους 15-24 = 22,3% και στους 25-34 = 10,3%.


Μισθολογικά τα πράγματα είναι εξίσου τραγικά:

· Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ το 56% των νέων μέχρι 30 ετών πληρώνονται μέχρι 700 ευρώ.

· Σύμφωνα με έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: δύο στους τρεις 25 χρονους (64,4% το ακριβές ποσοστό) δηλώνουν ότι έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές έως 750 ευρώ. Το 29,2% δήλωσαν αποδοχές από 750 έως 1.000 ευρώ, ενώ το 16,5% ξεπερνά το όριο των 1.000 ευρώ.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 45,6% των νέων δηλώνουν προσωρινά απασχολούμενοι, δηλαδή υπό το καθεστώς του συμβασιούχου.

· ένας στους δύο 25χρονους ετερεοπασχολείται αναγκαστικά: δηλαδή ΔΕΝ εργάζεται στο επάγγελμα που είχε επιλέξει και αυτό το θεωρεί πρόβλημα.


Σ’ αυτό το σημείο προσθέτω επίσης ότι το ποσοστό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 0,2% το 2005 σε 2% το 2007. Πλέον, υπολογίζεται ότι συνολικά στην Ελλάδα οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 25.000. Μέχρι σήμερα αυτοί ήταν εργαζόμενοι περιορισμένων δικαιωμάτων.


Εάν λοιπόν στα παραπάνω στοιχεία για τις αμοιβές και την απασχόληση, υπολογιστούν και στη συνέχεια προσμετρηθούν δεδομένα όπως:

· το ιδιωτικό χρέος που αναλογεί σε κάθε νέο εργαζόμενο ηλικίας μέχρι 34 ετών,

· το κόστος για αγορά πρώτης κατοικίας σε σχέση με το ετήσιο εισόδημα,

· το κατά κεφαλήν δημόσιο και ασφαλιστικό χρέος

· και το οικολογικό έλλειμμα εκφρασμένο σε δείκτες υποβαθμισμένου φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος,


ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ στο συμπέρασμα ότι οι σημερινοί νέοι, παρά τα αναμφισβήτητα - γιγάντια βήματα θεσμικής και οικονομικής προόδου που έκανε η Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, ξεκινάνε τον εργασιακό τους βίο σε δυσμενέστερη θέση απ’ ό,τι η προηγούμενη γενιά των γονιών μας στην αρχή της μεταπολιτευτικής περιόδου.


Η νέα γενιά, παρά την επίπλαστη ευημερία που τη χαρακτηρίζει, αντιμετωπίζει πιο επώδυνα από κάθε προηγούμενη γενιά τόσο την υποβάθμιση της αξίας της εργασίας όσο και το φάσμα της διαγενεακής ανισότητας.


Τόσο ως προς την εργασία, όσο και ως προς την υποθήκευση κρίσιμων για το μέλλον μας αναπτυξιακών πόρων.


Με άλλα λόγια είμαστε μια γενιά πλούσια σε προσόντα, αλλά φτωχή σε δυνατότητες, επιλογές και εργαλεία άσκησης μακροπρόθεσμης πολιτικής.


Ήδη γνωρίζουμε ότι σε κάθε Έλληνα πολίτη αναλογούν 24 χιλιάδες ευρώ δημόσιου χρέους και άλλα τόσα και περισσότερα ασφαλιστικού.


Ήδη βιώνουμε την περιβαλλοντική αναισθησία σε όλο της το μεγαλείο:

· κατασπατάληση φυσικών πόρων,

· μεγαλύτερη εξάρτηση από πετρέλαιο και ορυκτά καύσιμα ανά κάτοικο στην Ευρώπη,

· το πιο ενεργοβόρο ενεργειακό μοντέλο,

· δάση που δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή να τα καίμε,

· ανεξέλεγκτες χωματερές.


Και το χειρότερο;


Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί οικονομικής και κοινωνικής ανόδου που οδήγησαν στη μεταπολιτευτική οικονομική φουσκοθαλασσιά έχουν φρακάρει, πολύ πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Τώρα που ήρθε και η κρίση, και δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν φροντίσαμε να έχουμε υγιή παραγωγικό ιστό, είναι βέβαιο ότι η μαζική άνοδος που χαρακτήρισε τη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια δεν είναι πλέον δεδομένη για όλους.


Εάν λοιπόν τα συνειδητοποιούσαμε όλα αυτά, τότε θα καταλαβαίναμε ότι η «γενιά των 700 ευρώ» δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο κοινωνικό πρόβλημα που εξαντλείται στις χαμηλές αμοιβές και την αγορά εργασίας μπάχαλο.


Είναι ένα πρόβλημα προοπτικής των νέων σήμερα και των μελλοντικών πολιτών αύριο.


Το εργασιακό και οι κοινωνικές ανισότητες έρχονται να προστεθούν στη διεύρυνση της διαγενεακής ανισότητας, την οποία προκαλούν οι σημερινές επιλογές στην οικονομία και το περιβάλλον, και οξύνουν σαρωτικοί ως προς τις συνέπειές τους παράγοντες όπως οι αλλαγές στη δημογραφία.


Υπ’ αυτές τις συνθήκες εργασιακού μπάχαλου και όξυνσης της διαγενεακής ανισότητας πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε δράση.


Η νέα γενιά πρέπει να θέσει τις δικές της άμεσες κοινωνικές προτεραιότητες και στόχους.


Να αποκτήσει διακριτό ιστορικό στίγμα.


Να κομίσει μια νέα πρόταση ιδεών και προσώπων στα πράγματα και να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο ανάπτυξης.


Κατά την άποψή μας, για να πάψουμε να είμαστε γενιά των 700 ευρώ και να γίνουμε γενιά της χιλιετίας με θετικό πρόσημο, πρέπει πρώτον να οργανωθούμε.


Εμείς σαν G700, σε ό,τι μας αφορά, πήραμε την απόφαση να περάσουμε τα στενά όρια της μπολγκόσφαιρας και του facebook, όπου μας διαβάζουν περί τα 1000 άτομα την ημέρα κι έχουμε καμιά 1200αριά φίλους και να πάμε από τα netroots στα grassroots, στην κοινωνία των πολιτών.


Οργανωθήκαμε θεσμικά και σαν μη κυβερνητική οργάνωση. Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις και προς την Άνοιξη προσανατολιζόμαστε να διοργανώσουμε ένα εναρκτήριο συνέδριο με τη συμμετοχή και ξένων αντίστοιχων οργανώσεων.


Ταυτόχρονα, κι αυτό αποτελεί βασική επιδίωξή μας, σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε την υπηρεσία παροχής εργασιακών συμβουλών που διαθέτουμε σε έναν πραγματικό Συνήγορο του Εργαζόμενου.


Στόχος μας είναι στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών η δράση αυτή να λάβει οργανωμένα και μόνιμα χαρακτηριστικά ώστε να λειτουργεί με υπέυθυνο, αξιόπιστο και ανταποκριτικό τρόπο στην κατεύθυνση της πληροφόρησης για εργασιακά θέματα ή ακόμα και επίλυσης εργασιακών διαφορών.


Πέρα από τα οργανωτικά όμως, τα οποία δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διεκδικήσουμε πάση θυσία μια ατζέντα αναβάθμισης της αξίας της εργασίας και αντιμετώπισης της διαγενεακής ανισότητας. Μια ατζέντα όπου θα συνδυάζονται ένα πακέτο αναδιανομής ευκαιριών και πόρων για τη νέα γενιά, με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.


Εμείς το πρώτο πράγμα που έχουμε ζητήσει προς την παραπάνω κατεύθυνση είναι ένα New Deal για τη νέα γενιά, μέσα από μια ευρεία αναδιανομή ευκαιριών και πόρων από τους μεγαλύτερους στους νεότερους και από τους ισχυρότερους στους πιο αδύναμους της κοινωνίας.


Αυτό συμπεριλαμβάνει:

· Καταρχάς και για να μην κοροϊδευόμαστε : κατάργηση του κεφαλικού φόρου του 10%

· Πριμοδότηση της εργασίας των νέων: είτε με θεσμοθέτηση ενός μεγαλύτερου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος για όσους είναι μέχρι 30 ετών ή διανύουν τα πρώτα τρία χρόνια της εργασίας, είτε με κάποιου τύπου πιστωτικό φόρο, όπου για κάθε ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 700 ευρώ θα επιστρέφονται 20 λεπτά. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πριμ απασχόλησης για χαμηλόμισθους όπως υπάρχει σε άλλες χώρες.

· Διευκόλυνση για αγορά πρώτης κατοικίας για νέους μέχρι 30 ετών ή για νέους εργαζόμενους στα πρώτα χρόνια του εργασιακού τους βίου, για να φύγουν επιτέλους από το πατρικό σπίτι.

· Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών ή όσους διανύουν τα πρώτα 5 χρόνια της εργασιακής τους ζωής. Μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει το μοντέλο ασφάλισης και να γίνει λιγότερο σπάταλο, πιο άρτια χρηματοδοτούμενο και λιγότερο εισφορομπηχτικό δηλαδή να γίνει ΜΙΚΤΟ.


Αυτό το New Deal όμως για τη νέα γενιά θα έχει αξία και θα είναι βιώσιμο σε βάθος χρόνου μόνο αν συνοδευτεί από τα εξής πολύ βασικά, όμως δύσκολα να επιτευχθούν πράγματα

τον περιορισμό του δημόσιου χρέους που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια χώρα τύπου Αργεντινής

τη μετάβαση σε ένα άλλο σύστημα ασφάλισης που να μπορεί να χρηματοδοτεί συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υγειονομική περίθαλψη, να είναι σε θέση να εκπληρώνει τις υποσχέσεις του. Εμείς λέμε ΜΙΚΤΟ

την αντιμετώπιση του οικολογικού ελλείμματος.


Σχετικά με το τελευταίο έχουμε προτείνει τη σύναψη ενός οικολογικού συμβολαίου ανάμεσα στις γενιές, βάσει του οποίου, δηλαδή πάνω στους στόχους του οποίου, μπορεί να αναπτυχθεί μια ολόκληρη νέα βιομηχανία αιχμής, η ενεργειακή και περιβαλλοντική βιομηχανία.


Είναι αυτό που ο Ρίφκιν ονόμασε Τρίτη βιομηχανική επανάσταση, ο Ομπάμα «νέα αποστολή στο φεγγάρι» και ο ΟΗΕ Green New Deal για Green Jobs.


Πολύ απλά αν η αναδιανομή ευκαιριών και πόρων δε γίνει μέσα σ' ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο τότε θα καταλήξει σε μία ακόμη άσκηση επικίνδυνου λαϊκισμού.


Δε θέλω να σας κουράσω άλλο.


Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι το φαινόμενο της γενιάς των 700 ευρώ, ως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι κατά την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, δεν αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεσή της για την απασχόληση το 2007


Η ανεργία των νέων και οι δυσκολίες στην επιτυχή ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις βασικότερες προκλήσεις για πολλά κράτη μέλη της ΕΕ. Παρά τα σημάδια κάποιας πρόσφατης συνολικής βελτίωσης, δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί η τομή που θα συνεπαγόταν τη μείωση της ανεργίας των νέων. Το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην ΕΕ (17,4%) παραμένει υψηλό και δεν έχει βελτιωθεί σε σχέση με το ποσοστό για τους ενηλίκους στην πλέον παραγωγική ηλικία. Επιπροσθέτως, η ΕΕ, στο σύνολό της, καταγράφει χειρότερες επιδόσεις στο διεθνές περιβάλλον, έχοντας σημαντικά περισσότερους άνεργους νέους και λιγότερους εργαζόμενους νέους απ’ ό,τι άλλες βιομηχανοποιημένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς ή η Ιαπωνία.


Αντίστοιχα, το φαινόμενο της γενιάς των 700 ευρώ, ως πρόβλημα διαγενεακής ανισότητας και προστασίας των δικαιωμάτων των μελλοντικών γενεών, έχει αρχίσει ΚΑΙ αυτό να απασχολεί πλέον στα σοβαρά την ΕΕ. Δε θα μπω στο τι γίνεται σε επίπεδο εθνικών κρατών.


Θα κλείσω, λέγοντας ότι υπάρχει μια Γραπτή Δήλωση που κάνει το γύρο για να μαζέψει υπογραφές αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι η Δήλωση 0070/2008 για την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμού εκπροσώπησης των δικαιωμάτων των μελλοντικών γενεών στα πλαίσια του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή. Εμείς την ψηφίζουμε και παρακαλούμε και τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να κάνουν το ίδιο. Η δήλωση να γίνει Ψήφισμα και το Ψήφισμα Θεσμός.


Ευχαριστώ

73 comments:

  1. Ένα έχω να πω· συγχαρητήρια που το κηνυγάτε και δράτε. Ευελπιστώ σε θετικά αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  2. Μπαίνουμε σε υφεσιακό κύκλο αγνώστου διάρκειας.Οσοι έχουν εξαρτημένη εργασία θα δοκιμαστούν σκληρά.Οι Europeans "G700" θα πρέπει να αποκτήσουν συντονιστικό συμβούλιο και να δράσουν ΜΑΖΙ.
    Αυτό κατάλαβα εγώ ότι σκοπεύετε να κάνετε.Είστε στο σωστό δρόμο.

    ReplyDelete
  3. EMEIΣ οι απανταχού της Γης Ελληνες Σοσιαλφιλελεύθεροι που

    1) Τιμάμε την πατρίδα με κάθε πράξη μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ
    2) We practise what we preach, ιδιαίτερα vis-a-vis στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ καθημερινώς, παρότι μερικοί από μας διαθέτουν τα ακριβότερα αυτοκίνητα ΚΑΙ οδηγούς,
    3) Πληρώνανε οι γονήδες μας φόρους στο ΑΚΕΡΑΙΟΝ και πληρώνουμε ΚΑΙ εμείς φόρους down-to-the-penny,

    ΛΕΜΕ

    επί των προτάσεων του που διατυπώθηκαν εκ μέρους των G700 από τον Dim Gouglas (Γκάγκλας):

    1)Καταρχάς και για να μην κοροϊδευόμαστε : κατάργηση του κεφαλικού φόρου του 10% · Πριμοδότηση της εργασίας των νέων: είτε με θεσμοθέτηση ενός μεγαλύτερου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος για όσους είναι μέχρι 30 ετών ή διανύουν τα πρώτα τρία χρόνια της εργασίας, είτε με κάποιου τύπου πιστωτικό φόρο, όπου για κάθε ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 700 ευρώ θα επιστρέφονται 20 λεπτά.

    ΑBSOLUTELY NOT.
    Θα μάθουμε ΟΛΟΙ οι Ελληνες ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ (διότι ό,τι μαθαίνουμε ως παιδιά ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας εγκαταλείπει) να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, αλλά (κυρίως) ΑΜΕΣΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΝΑΙ στην απαλλαγή 50% επί της κατά 10% ΑΜΕΣΗΣ φορολόγησης ΕΦΟΣΟΝ προσκομισθούν ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ 4ωρης ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.

    2) Διευκόλυνση για αγορά πρώτης κατοικίας για νέους μέχρι 30 ετών ή για νέους εργαζόμενους στα πρώτα χρόνια του εργασιακού τους βίου, για να φύγουν επιτέλους από το πατρικό σπίτι.

    ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ,

    ΜΕΤΑ ΠΑΘΟΥΣ ΥΠΕΡ

    και προσθέτουμε, την ΠΛΗΡΗ απαλλαγή από συμβολαιογραφικά και άλλα έξοδα (απάτης) καθώς ΚΑΙ φόρους μεταβίβασης.
    Πρέπει να μάθετε την ΑΞΙΑΝ και ΣΗΜΑΣΙΑΝ της ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ!!!!

    3) Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών ή όσους διανύουν τα πρώτα 5 χρόνια της εργασιακής τους ζωής. Μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει το μοντέλο ασφάλισης και να γίνει λιγότερο σπάταλο, πιο άρτια χρηματοδοτούμενο και λιγότερο εισφορομπηχτικό δηλαδή να γίνει ΜΙΚΤΟ.

    JAMAIS

    JAMAIS

    JAMAIS

    στα μεσοβέζικα, δήθεν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ, σχήματα που στην Ελλάδα μετατρέπονται σε status quo, in perpetuity.

    Eίπαμε

    (Κομφούκιος + G700)

    TΡΙΦΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


    ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

    ReplyDelete
  4. Οποιαδήποτε σχέση σας με την Μαίρη Ματσούκα

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ

    ΟΥΤΕ την ΝΕΟΛΑΙΑ.

    ΚΑΙ θα ΕΠΙΜΕΙΝΩ επ' ΑΥΤΟΥ.

    ReplyDelete
  5. EMEIΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

    το "ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ" και ΟΛΕΣ τις ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ του που

    ΔΙΕΛΥΣΑΝ το ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. erratum

    EMEIΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

    το "ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ" και ΟΛΕΣ τις ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ του που

    ΔΙΕΛΥΣΑΝ το ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!

    ->

    EMEIΣ οι EN TH ΠΡΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

    το "ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ" και ΟΛΕΣ τις ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ του που

    ΔΙΕΛΥΣΑΝ το ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. @ G700

    Eμείς οι σοσιαλφιλελεύθεροι Ελληνες επιθυμούμε να εκφράσουμε ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ προς τους ΚΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ των μελών της G700

    που έβγαλαν ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

    ReplyDelete
  8. Oι ΜΙΣΘΟΙ των 700 είναι ΘΑΥΜΑ.

    ΗΔΗ άρχισε η DΕLATION στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Αυτό, από μιά άποψη είναι καλό γιά σας ΚΑΙ γιά ΟΛΗ τη ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Σε 6 ΜΗΝΕΣ από σήμερα, 700 ευρώ το μήνα θα θεωρούνται ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ. Αυτό που φοβούμαι είναι πως ίσως απολυθούν αρκετοί.

    ReplyDelete
  9. well done dudes keep up the good work

    ReplyDelete
  10. Koμφούκιος is back!

    Eξαιρετική προσπάθεια παίδες. Συνεχίστε έτσι και είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν αποτελέσματα.

    Έρχονται δύσκολες μέρες και η γενιά μας θα πρέπει οργανωθεί σε όλα τα μέτωπα, η φωνή της να ακούγεται με σεβασμό και να βρίσκεται πάντα στην αιχμή των εξελίξεων.

    ReplyDelete
  11. You'd better watch out!

    You'd better not pout!!

    YOU'D BETTER NOT CRY

    I'm telling you WHYYYYYYYYYYYYYYY

    O ΚΟΜΦΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    IS COOOOOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING

    TO TOWN!

    To μικρό μουσείο της Ρηγίλλης θα είναι στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ σας γιά heated discussions on hot topics και το λέω ΜΕ και ΑΠΟ την ΚΑΡΔΙΑ μου.

    ReplyDelete
  12. @ G700

    Τι λέει αυτό το ψήφισμα ακριβώς για τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή και την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των μελλοντικών γενεών? Μπορείτε μήπως με ένα ποστ να το παρουσιάσετε στο μπλογκ? Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό από κάπου? Στις Βρυξέλλες συναντήσατε μόνο τη Ματσούκα ή και άλλους MEPs? Αυτοί τι άποψη έχουν για το ψήφισμα? Πόσο σημαντικό είναι σε σχέση με τα εκατοντάδες ψηφίσματα που περνάνε από το Κοινοβούλιο κάθε μήνα? Το υποστηρίζουν στο Κοινοβούλιο και ποιος το πρότεινε?

    ReplyDelete
  13. @ G700

    Πώς και επιλέξατε τη σύσταση της ΜΚΟ? Έχετε κατά νου τις ΜΚΟ του εξωτερικού ή της Ελλάδας? Η δομή μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν σας εκφράζει? Ξέρετε ο χώρος του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα η κατηγορία των νέων εργαζόμενων είναι οι πλέον ανεκπροσώπητοι.

    ReplyDelete
  14. uman, η Γραπτή Δήλωση 0070/2008
    έχει καταρτιστεί σύμφωνα με το άρθρο 116 του Κανονισμού του ΕΚ από τους
    ευρωβουλευτές Kinga Gál, Alexander Alvaro, Kristian Vigenin και Jean
    Lambert και αφορά στην ανάγκη καθιέρωσης Εκπροσώπησης για τις μελλοντικές γενεές στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη λογική ότι οι μελλοντικοί πολίτες έχουν δικαίωμα σε ένα υγιές και καθαρό φυσικό περιβάλλον και μια ζωή απαλλαγμένη από δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη

    ReplyDelete
  15. @ U-man
    @ G700

    Η G700 δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε μια μισθολογική ομάδα ούτε σε μια συνδικαλιστική οργάνωση. Είναι σαφές νομίζω ότι το εργασιακό είναι μία μόνο παράμετρος του ζητήματος της διαγενεακής δικαιοσύνης που απασχολεί την Ευρώπη. Έχουμε ανάγκη από ομάδες πίεσης, σκέψης και δράσης που ξεφεύγουν από το στενό καλούπι μιας ακόμα εργασιακής συντεχνίας και βάζουν την κοινωνία των πολιτών στον πυρήνα του δημόσιου διαλόγου ως ισότιμο παίχτη με τους συνδικαλιστές, τα κόμματα και τους θεσμούς της Ευρώπης. Υπάρχουν νέα εργαλεία έκφρασης για νέες ανάγκες και νέες συγκυρίες. Ας μην περιοριζόμαστε λοιπόν σε παραδοσιακές δομές που έχουν όλο και μικρότερη αναφορά στις μοντέρνες εξελίξεις, αλλά ας προωθήσουμε την αναβάθμιση της εργασίας ως κεντρική κατευθυντήρια δύναμη στην αναδιανομή πόρων κι ευκαιριών μεταξύ των γενεών.

    ReplyDelete
  16. uman, να προσθέσουμε κι έναν επιπρόσθετο λόγο σ' αυτά που λέει ο Μεσούτ. Επιλέξαμε M.K.O. και όχι σωματείο εργαζομένων, διότι πρώτα απ' όλα και πιο βασικά δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Ένα συνδικαλιστικό σωματείο συστήνεται για να εκπροσωπήσει εργαζόμενους συγκεκριμένης επιχείρησης ή κλάδου, ενώ εμείς προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ο καθένας. Άρα εκ των πραγμάτων και νομικά μιλώντας αυτό δεν μπορεί να γίνει εκτός κι αν αλλάξει το νομικό πλαίσιο και γίνει πιο χαλαρό όπως για παράδειγμα στην Ολλανδία όπου λειτουργούν εναλλακτικοί θεσμοί εκπροσώπησης όπως το συνδικάτο νέων Alternative Labour Union (AVV). Αυτό όμως δεν υπάρχει σαν σενάριο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Επίσης, η ατζέντα της διαγενεακής δικαιοσύνης, αλλά και η δημιουργία θεσμών όπως ο Συνήγορος του Εργαζόμενου που παράγουν κοινωνικές υπηρεσίες και τον οποίο ευελπιστούμε να αναπτύξουμε στο εγγύς μέλλον είναι λειτουργικά ασύμβατοι με μια λογική σωματείου που αποκλειστικό σκοπό έχει την εκπροσώπηση μιας ομάδας εργαζόμενων.

    ReplyDelete
  17. @Mesout Tavaz
    "αλλά ας προωθήσουμε την αναβάθμιση της εργασίας ως κεντρική κατευθυντήρια δύναμη στην αναδιανομή πόρων κι ευκαιριών μεταξύ των γενεών"

    Σωστά.Τα χρόνια της ακμής του νεοφιλευθερισμού η ΕΡΓΑΣΙΑ ψόφησε.Εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος.Στην Ανάσταση της Εργασίας.Στην ανάδειξη της Εργασίας ως την ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ δύναμη παραγωγής συλλογικών δημόσιων αγαθών.Και φυσικά στην αναγνώριση του εργαζόμενου ως εγγυητή και υποστηρικτή ενος Εργασιοκεντρικού κοινωνικού συστήματος.
    Οπως καταλαβαίνετε αρχίζουν οι μάχες των Ιδεολογιών.Οποιος ετοιμαστεί πρωτύτερα και καλύτερα θα σφραγίσει τις εξελίξεις που έρχονται.

    ReplyDelete
  18. των νέων ιδεολογιών ίσως γιατί οι παλιές μας άφησαν μέρες

    ReplyDelete
  19. Δυνατή η ομιλία σας παιδιά. Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο που αναφέρατε θα υπάρχει δυνατότητα ανοικτής συμμετοχής και πώς μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή?

    ReplyDelete
  20. Εχθές η κυβέρνηση στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα δώσει 500 ευρώ σε "δωροεπιταγή" (για αγορά προϊόντων) σε κάθε οικογένεια, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αγορά.

    Την ίδια μέρα, οι πρόεδροι των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ στην κυριολεξία συνεχίζουν να παρακαλούν για επιπλέον χρήματα ενίσχυσης του κλάδου (αίτημα τώρα για $35 περίπου δις), έχουν σταματήσει τις μετακινήσεις με Learjets και δηλώνουν πως θα δουλεύουν για $1 την ημέρα αν τελικά η κυβέρνηση τους δώσει αυτά τα χρήματα.

    Το πρώτο ονομάζεται καταναλωτικός εκβιασμός (εξαναγκασμός σε αγορές), ενώ το δεύτερο κοινωνικός εκβιασμός (απειλή απολύσεων). Πάντως τουλάχιστον εκεί αρχίζουν να ρωτούν ποιος κορόιδευε ποιον τόσους μήνες, όταν όλοι οι ισολογισμοί εταιριών προέβλεπαν κέρδη και σταθερότητα στις βιομηχανίες Γερμανίας και ΗΠΑ. Ακόμα και ο Γκ. Μπάρουν αναγκάστηκε να μειώσει δραστικά το ΦΠΑ για να ενισχύσει άμεσα την τσέπη των καταναλωτών στην Αγγλία.

    Τι κάνουμε εμείς εδώ; Πριν μερικές ημέρες ο Αλογοσκούφης δήλωσε ότι μείωση του ΦΠΑ αποκλείεται (αν δεν υπήρχε κρίση θα είχε αυξηθεί κιόλας), ενώ σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρότεινε "ελαστικοποίηση" της εργασίας σε 3-4 ημέρες την εβδομάδα, ώστε ένας μισθός να μοιραστεί σε δύο εργαζόμενους.

    Την ίδια στιγμή, οι φόροι του Έλληνα φορολογούμενου καταλήγουν σε "πακέτα ενίσχυσης" τραπεζών, αντί για υποδομή σε Παιδεία, Υγεία και παραγωγικές υποδομές.

    Αυτά προς διευκόλυνση κάθε δύσπιστου ως προς το αν πρέπει τελικά να υπάρχει φορολόγηση: εφόσον το κράτος συμπεριφέρεται και αποδίδει όπως το κάνει τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχει δικαίωμα να ζητά περισσότερα χρήματα από τους πολίτες. Αν το ελληνικό κράτος ήταν επιχείρηση, σίγουρα το 99% των "πελατών" της θα είχε ήδη αλλάξει "μαγαζί".

    ReplyDelete
  21. εμείς εδώ ασχολούμαστε με το σκάνδαλο Βατοπελέκη...

    ReplyDelete
  22. απαράδεκτη η πρόταση Μίχαλου...

    ReplyDelete
  23. Μπράβο παιδιά, καλή συνέχεια στον αγώνα και ευρωπαϊκά.

    ReplyDelete
  24. @ gμοσιος

    Προτάσεις παρακαλώ. Ασε τα "απαράδεκτα". Δηλαδή προτιμάς τους μισούς ΜΕ, και τους άλλους μισούς ΧΩΡΙΣ, δουλειά από το να έχουν όλοι ΜΙΣΗ;;;;

    Προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΕΡΑΣΜΑ της Ελλάδας από μιά ΒΑΘΕΙΑ ΚΡΙΣΗ, [εάν θα περάσει σε κρίση διότι αφού ή χώρα πουλάει ΜΟΝΟ καθαρό αέρα ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗ συμβεί και ΤΙΠΟΤΑ τελικά] θα είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ γιά το ΜΕΛΛΟΝ.

    A BLESSING IN DISGUISE!

    ReplyDelete
  25. Προς το ΠΑΡΟΝ με ενημερώνουν (αν και το Σάββατο θα ξέρω ιδίοις όμμασι ΤΙ συμβαίνει) ότι στην ΜΗΛΙΩΝΗ εξακολουθεί το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟΝ εις δε τον ΟΙΚΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, τον ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΟΛΗΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ έχουν πιέννες και οι πελάτες τους είναι, όπως πάντα, κατά 90% Δερβένι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Μελιγαλά, Λιόσια, Πετρούπολη, Μπουρνάζι, Μπραχάμι, Σεπόλια κλπ, ΟΠΕΡ σημαίνει ότι ΧΡΗΜΑ ΑΦΘΟΝΟΝ στας ΑΘΗΝΑΣ και, σχεδόν αποκλειστικά, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ με τις ΑΠΑΤΗΛΩΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ επονομαζόμενες εργατικές και "φτωχές" συνοικίες, οι οποίες εν τη πράξει είναι ΠΛΕΟΝ η de facto ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑΞΗ της Ελλάδος!

    ReplyDelete
  26. Αυτό Κομφούκιε γιατί στην Ελλάδα παίζει άφθονο μαύρο χρήμα. Και τώρα ο λαός ξοδεύει από τις "αποταμιεύσεις" του. Το μαύρο χρήμα θα σώσει πολύ κόσμο από την άμεση καταστροφή. Το ζήτημα είναι πότε θα στερέψει και αυτό.

    ReplyDelete
  27. Οι φτωχές συνοικίες της Αθήνας σφίζουν βιώνουν μια πραγματική ανανέωση κι αυτό χάρη στους μετανάστες. Οι πλατείες και οι γειτονιές των Πατησίων, της Κυψέλης, κλπ., που κάποτε στέγαζαν την ελληνική μικροαστική τάξη, αφού πέρασαν μια περίοδο εξαθλίωσης, σιγά σιγά ζωντανεύουν και ζωηρεύουν. Ας είναι καλά οι μετανάστες που ενισχύουν τις τοπικές αγορές και μαγαζιά, και γεμίζουν τους δρόμους με πιτσιρίκια.

    Ο μόνος κίνδυνος είναι η έλλειψη προσοχής σε υποδομές, πράσινο και ασφάλεια, όπως επίσης και η περιθωριοποίηση τους που μπορεί να συντελέσουν στοιχεία εκκόλαψης μελλοντικής εγκληματικότητας και αναταραχής. Γιαυτό πρέπει να φροντίσουμε, κοινωνία και πολιτεία, να αγκαλιάσουμε τις νέες δημογραφικά δομημένες γειτονιές και να τις εντάξουμε κοινωνικά στην καθημερινότητα μας.

    ReplyDelete
  28. ΕΙΝΑΙ η κυρία που ΖΥΓΙΖΕΙ κάπου 150 ΚΙΛΑ (!!!!!) και λέει στον reporter στην ΛΑΪΚΗ, "Με χόρτα και γιαουρτάκι θα την βγάλουμε"!!!!!!!!!!!!!!!!

    Στην Κατοχή, μου έλεγε η διαπρεπής μαμά, τότε νεαρή νιόπαντρη αρχαιολόγος, Η ΜΑΖΑ του ΣΩΜΑΤΟΣ του ΛΑΟΥ είχε ΜΕΙΩΘΕΙ/ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ στα ΟΣΤΑ ΤΑ ΓΕΓΥΜΝΩΜΕΝΑ

    ReplyDelete
  29. ο Μίχαλος είναι λαϊκιστής. Τι λέει; Λέει να φτιάξουμε ένα νόμο που να ισχύει και να ρυθμίζει εκ των προτέρων τη μείωση του χρόνου απασχόλησης και των μισθών με χρονική διάρκεια όσο κρατάει η κρίση για όλες τις επιχειρήσεις. Χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Μ' αυτόν τον τρόπο κολακεύει τους επιχειρηματίες που τον ψηφίζουν στο ΕΒΕΑ. Αυτός ο αγωνιστής όλων των επιχειρήσεων που υπάγονται υπό την οργάνωσή του. Η πρόταση είναι απαράδεκτη διότι πολύ απλά δεν του πέφτει λόγος του ΕΒΕΑ τι θα κάνει η κάθε ένωση εργαζομένων με την κάθε επιχείρηση όπου δουλεύει. πρόβλημά της άμα εργαζόμενοι και επιχείρηση συμφωνούν να κάνουν τέτοιες κινήσεις όπως έγινε μ΄αυτή την εταιρεία με τα καλώδια στην Κόρυνθο πως τη λένε δε θυμάμαι. Τα περί νόμων για όλους είναι ανούσιοι λαϊκισμοί. Έχουν βρει τώρα όλοι και ζητάνε μαξιμαλιστικά με πρόσχημα την κρίση. Στο ΤΕΜΠΕ ο φώλιας δεν έριξε χρήμα πριν από δυο βδομάδες για τις μικρούς και μεσαίους; αν έχουν πρόβλημα ας τα πάρουν από εκεί. άσε που εγώ δεν πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς πλήττονται λόγω κρίσης. οι μίσοι ήταν για φούντο από πριν. Μ΄πηως η GM στην αμερική με τα ανεκδιήγητα ασφαλιστικά liabilites πλήτεται λόγω κρίσης; μην τρλαθούμε...

    ReplyDelete
  30. ΚΑΙ σερνόντουσαν από την αδυναμία οι άνθρωποι προς τους κάδους των απορριμμάτων και εκεί ΑΦΗΝΑΝ την τελευταία τους ΠΝΟΗ.

    Την ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ το ΠΡΩΙ τους ΕΒΡΙΣΚΑΝ "ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ" δίπλα στους ΚΑΔΟΥΣ.

    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;;;;;

    ΔΙΟΤΙ, λόγω ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ από την ΤΡΟΦΗ, όποια έπαιρναν, η ΚΟΛΛΟΪΔΟΣΜΟΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ εντός των ΑΓΓΕΙΩΝ έπεφτε σε επίπεδα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ της ΠΙΕΣΕΩΣ ΕΚΤΟΣ των ΑΓΓΕΙΩΝ.

    ΕΤΣΙ, ΥΔΩΡ ΕΞΑΓΓΕΙΩΝΟΤΑΝ στον ΜΕΣΟΚΥΤΤΑΡΙΟ ΧΩΡΟ και το ΣΩΜΑ ΠΡΗΖΟΤΑΝ δίδοντας την ΞΕΥΔΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΧΟΥΣ.

    Σε 2-3 ώρες μετά το ΘΑΝΑΤΟ, το ΟΙΔΗΜΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ και τα πτώματα ΘΥΜΙΖΑΝ ξανά τους κρατούμενους των στρατοπέδων.

    ΜΑΚΑΡΙ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ να αρχίσει να τρώει ΦΑΣΟΛΑΔΑ μήπως και ξαναβρεί την ΥΓΕΙΑ του. Θα αρχίσουν να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ "ΚΡΟΥΣΤΩΝ" που είναι σαφώς καλύτερες από την ΜΟΥΣΙΚΗ της Δημητριάδου.

    ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

    ReplyDelete
  31. και να ρίξει τις τιμές ο κύριος μίχαλος μην προτείνω κανά νόμο που να τις ρίχνει 20% κάτω γιατί δεν ψωνιζόμαστε όλοι στο κολωνάκι

    ReplyDelete
  32. προτείνω φασολάδα βασιλόπουλος city 2,20ευρώ μερίδα

    ReplyDelete
  33. Γιά να εξηγούμεθα πάντως. Οι μόνοι που ουδέποτε ψωνίζουν στο Κολωνάκι είναι οι Κολωνακιώτες.

    ΑΡΑ, όλος αυτός ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - που το Σάββατο ΔΕΝ μπορείς να προχωρήσεις στη Πλατεία, στην Σκουφά και στην Κανάρη, ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΗΡΘΕ .. ΕΤΣΙ δεν είναι;;;;

    ReplyDelete
  34. εννοείτε ήρθε να κάνει μόστρα στην πιο ξενέρωτη περιοχή της πόλης

    ReplyDelete
  35. εννοείται διορθώνω. το δράμα είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν μόστρα ή με δανεικά ή με λεφτά του πατέρα και της μάνας τους ή απλά επιλέγουν να πάνε να τα στάξουν για την παντόφλα και μετά να μην έχουν μία (κυρίως οι γυναίκες σόρρυ λέιντιζ). συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι δείγμα πλούτου αλλά βλακείας. για να ακριβολογώ ούτε δείγμα φτώχειας είναι φυσικά. είναι δείγμα μιας βλακώδους ευμάρειας

    ReplyDelete
  36. KAI στον ΚΑΒΟΥΡΑ τρώω ΔΥΟ GYRO WRAPS με 3.40 ευρώ ΚΑΙ κάνω και την πλακίτσα μου με τους αναρχικούς που μου είναι ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ

    KAI

    KAI

    KAI

    κάνω και jogging πήγαιν'έλα [Πλατεία Ρηγίλλης - Θεμιστοκλέους] και καίω και τις θερμίδες.

    ΗΓΟΥΝ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΔΗΛΑΔΗ

    Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

    ReplyDelete
  37. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ "ΚΡΟΥΣΤΩΝ"

    χαχαχα ή αλλιώς κλασ-ική μουσική.

    ReplyDelete
  38. Καλά κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά δεν γίνεται ένας μισθωτός των 40.000 να έχει αφορολόγητο για τις πρώτες 12.000 ευρώ εισοδήματος και ενας 31χρονος ελεύθερος επαγγελματίας ή, ακόμα χειρότερα, ένας μαϊμού μισθωτός με μπλοκάκι που βγάζει 8000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται από το πρώτο ευρώ επειδή το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.




    Θα μάθουμε ΟΛΟΙ οι Ελληνες ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ (διότι ό,τι μαθαίνουμε ως παιδιά ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας εγκαταλείπει) να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, αλλά (κυρίως) ΑΜΕΣΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ReplyDelete
  39. “I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies.”
    - Thomas Jefferson



    “History records that the money changers have used every form of abuse, intrigue, deceit, and violent means possible to maintain their control over governments by controlling money and its issuance."
    - James Madison



    “It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”
    - Henry Ford


    “If the American people allow private banks to control the issuance of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow around them will deprive the people of all their property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered.”

    ReplyDelete
  40. ο γύρος και ειδικά το κεμπάπ του μπαϊρακτάρη δεν είναι οφέλειμο είναι μες τη λίγδα. Επιμένω στη φασολάδα

    ReplyDelete
  41. flexicure said...
    Καλά κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά δεν γίνεται ένας μισθωτός των 40.000 να έχει αφορολόγητο για τις πρώτες 12.000 ευρώ εισοδήματος και ενας 31χρονος ελεύθερος επαγγελματίας ή, ακόμα χειρότερα, ένας μαϊμού μισθωτός με μπλοκάκι που βγάζει 8000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται από το πρώτο ευρώ επειδή το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.

    AN EINAI, λέει, ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!
    Αν είναι, κι αν ΔΕΝ είναι ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.

    Κι αν κρίνεις [και πολύ σωστά] αυτό ΑΔΙΚΟ,
    άκου και την

    ΑΠΟΘΕΩΣΗ του ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΣΜΟΥ:

    Από 1982, επι ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ του ΕΘΝΟΥΣ

    ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    αν είχες εισόδημα, πες, το αντίστοιχο των 10.000 ευρώ, αλλά από ΕΝΟΙΚΙΑ

    ΠΛΗΡΩΝΕΣ 40%!!!!!!!!!!!!!!! ΦΟΡΟ από το ΜΗΔΕΝ.

    40%.

    ΓΙ ΑΥΤΟ και ΕΚΤΟΤΕ οι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ είναι ΜΗΔΕΝ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στο ΜΗΔΕΝ διότι ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ ΞΕΝΟΣ θα ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ τα ΛΕΦΤΑ του ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.

    Τώρα, λοιπόν, ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ επαναλαμβάνει ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ που έκανε ο

    ΠΟΡΝΟΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ στο ΛΑΟ.

    Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του ΕΘΝΟΥΣ με την ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΚΟΠΙΑ του,

    ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ με την ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ πολιτική του ΘΕΣΗ (διότι αυτός ούτε δεξιά ούτε αριστερά φέρεται)!!

    Eπαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία

    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

    στα ΞΕΡΑ καίγονται ΚΑΙ τα ΧΛΩΡΑ!!

    ΚΑΙ από ΤΟΤΕ η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕ ΚΕΦΑΛΙ.

    Αυτή είναι η ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ.

    ReplyDelete
  42. Oι ΘΥΤΕΣ είναι η ΜΑΝΑ σας και ο ΠΑΤΕΡΑΣ σας που

    ΣΥΝΩΜΟΤΩΝΤΑΣ με τον ΦΟΝΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ

    ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ την ΓΗ

    ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ την ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    ΑΣΧΗΜΥΝΑΝ τα ΠΑΝΤΑ

    Η καθεμιά και ο καθένας από σας, λοιπόν, ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ στο ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΣΦΑΧΤΕ τους, ΛΥΝΤΣΑΡΕΤΕ τους!!!!!

    Οι ΓΟΝΕΙΣ σας ΚΑΙ ο ΦΟΝΙΑΣ είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γιά ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  43. Koμφούκιε χαλαρά. Παρασύρεσαι από την οργή σου. Είναι αργά βρε, τα διαβάζω και βλέπω από τώρα εφιάλτες...

    Καλό ξημέρωμα :)

    ReplyDelete
  44. KAI ΔΕΝ ξέρετε ΚΑΙ το άλλο.

    Εκατσε TOTE το ΠΑΛΗΟΜΟΥΤΡΟ και αποκάλεσε/χαρακτήρισε το κάθε μεσοαστό που είχε 2-4 διαμερίσματα ΡΑΝΤΙΕΡΗ (αν είναι δυνατόν!! - ο τίτλος αυτός επιφυλάσσεται ΜΟΝΟ γι' αυτούς που είχαν τα 30 και 40 apartments στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και εκμεταλλευόντουσαν το εργαζόμενο).

    ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑΝ ΚΑΙ τα ενοίκια!!!!!!!!!!!

    Και οι γονείς σας [κορόϊδα ήσαν;] άρχισαν να ΧΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΛΕΣ στας εξοχάς, διότι αν αποκτούσαν ΣΤΕΓΗ στην ΠΟΛΗ θα έπρεπε να ελευθερώσουν το διαμέρισμα με το παγωμένο ενοίκιο.

    ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΧΡΟΝΟΙ και ΚΑΙΡΟΙ που γιά ένα τεσσάρι σε αστική συνοικία ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ που ισοδυναμούσε με ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ.

    ΚΑΛΑ, λοιπόν, σας ΚΑΝΟΥΝ τώρα και σας ΨΗΝΟΥΝ το ΨΑΡΙ στα ΧΕΙΛΗ - η ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ φέρνει την ΑΛΛΗ.

    ΕΤΣΙ απόκτησαν χρήματα οι της ΓΕΝΙΑΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, με ΑΠΑΤΕΣ και ΑΤΙΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ από δω κι από κει.

    Γι ΑΥΤΟ και ΘΕΛΩ το ΚΟΜΜΑ του ΣΑΤΑΝΑ να ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

    ΘΕΛΩ τα ΠΑΣΟΚΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΘΕΛΩ τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ των ΥΠΟΥΡΓΩΝ του ΠΑΣΟΚ ΞΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΡΡΙΖΑ όπως οι πόρνες που συνεργάσθηκαν με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, να ΒΙΑΣΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ από ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    ΘΕΛΩ τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ να είναι ΜΑΡΤΥΡΕΣ τιου ΒΙΑΣΜΟΥ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ τους από ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!

    ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ στα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!!

    ReplyDelete
  45. News update:

    Ο κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ βγήκε εχθές το απόγευμα στον Flash και σήμερα το πρωί στον Παπαδάκη (ΑΝΤ1) και στρογγύλευσε αρκετά τα πράγματα. Αλλά οι βασικές του θέσεις είναι οι ίδιες, ότι δηλαδή πρέπει ή μία θέση εργασίας να κοπεί στα δύο ή να απολυθεί σχεδόν ο ένας τους δύο εργαζόμενους.

    Σε αυτό το ψευτοδίλημμα, η απάντηση είναι ότι ΟΛΟΙ δικαιούνται ΠΛΗΡΗ απασχόληση (όχι φυσικά μόνο στο Δημόσιο). Είναι ανθρώπινο δικαίωμα κατοχυρωμένο στον ΟΗΕ. Αν αυτό δεν ισχύει, υπεύθυνο είναι το κράτος και ο τρόπος που δουλεύουν οι επιχειρήσεις. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τις συνθήκες δημιουργίας δουλειάς για όλους. No exceptions.

    Πρακτικά τώρα, αυτό σημαίνει ότι για να συμφωνήσουν οι υπάλληλοι σε μείωση αποδοχών (αυτό προτείνει ο κ. Μίχαλος), θα πρέπει να υπάρχει "ανταποδοτικότητα" από την επιχείρηση, ώστε η συμφωνία να είναι δίκαιη. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορεί να συμφωνήσουν ΜΟΝΟ αν έχουν *γραπτές* εγγυήσεις ότι: (α) η μείωση αποδοχών θα γίνει σε όλα τα κλιμάκια των υπαλλήλων (ίσως με μεγαλύτερη βαρύτητα στους υψηλόμισθους, μια και εκεί υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο), (β) ότι αυτό το μέτρο είναι προσωρινό με συγκεκριμένο ορίζοντα "επαναφοράς" στο κανονικό καθεστώς, (γ) ρήτρα ότι για τα επόμενα 2-5 χρόνια η επιχείρηση δεν θα αποφασίσει ξαφνικά να "μετακομίσει" σε άλλη χώρα των Βαλκανίων, (δ) γραπτή δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει αθέτηση της συμφωνίας και απολύσεις πάραυτα. Το αν και το πως η επιχείρηση θα δώσει αυτές τις εγγυήσεις είναι δικό της πρόβλημα. Μπορεί να δανειστεί, να υποθηκεύσει, να πουλήσει. Οι εργαζόμενοι είναι το πιο πολύτιμο asset μιας επιχείρησης, το να τους θεωρεί κάποιος "βαρίδι" και "έξοδο" είναι εντελώς κοντόφθαλμο και άκυρο.

    Αυτό σημαίνει κοινωνική ευθύνη και από κοινού προσπάθεια (εργοδότης + εργαζόμενοι) να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση με ελάχιστες απώλειες για όλους. Οι θέσεις εργασίας που πιθανόν χάνονται είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν πάλι μετά την κρίση, άρα όλοι θέλουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

    Αλλά κανονικά δεν θα πρέπει να την πέφτουν στον κ. Μίχαλο, γιατί στο κάτω-κάτω εκπροσωπεί τους βιομηχάνους και τους εμπόρους (εργοδότες). Αυτό που είναι εντελώς ανεκδιήγητο είναι η δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ, ο οποίος εχθές δήλωσε ότι βρίσκει την πρόταση του ΕΒΕΑ "ενδιαφέρουσα" και ότι "θα μελετηθεί". Δηλαδή το ΙΚΑ θεωρεί έτσι εύκολα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν ξαφνικά μειωθούν 20-40% οι αντίστοιχες εισφορές από τους "ημιαπασχολούμενους" εργαζόμενους.

    Να θυμίσω ότι και οι δύο εν λόγω κύριοι διετέλεσαν μέχρι πρόσφατα στελέχη σε Υπουργεία και συνεργάτες υπουργών (γ.γ. κ. Αλογοσκούφη). Άρα αυτά που λένε δεν είναι λόγια του καφενείου, αλλά αντίθετα αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένη πολιτική στάση και προσχεδιασμένη ενέργεια. Όσο και αν η κ. Πετραλιά σκίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν το συζητάει καν ως πρόταση, δεν άκουσα κανέναν εκ της κυβέρνησης (ούτε την ίδια) να λέει πως εγγυάται την πιστή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπογράφηκαν πρόσφατα για το 2008. Με άλλα λόγια, "...τώρα λέμε όχι, για το 2009 βλέπουμε..."

    ReplyDelete
  46. @Κομφούκιος
    "ΘΕΛΩ τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ να είναι ΜΑΡΤΥΡΕΣ τιου ΒΙΑΣΜΟΥ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ τους από ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!"

    Οι υπουργοί να δείς πόσο το θέλουν.Ουδεμία υπόληψη τρέφουν για τις γυναίκες τους.
    Και εκείνες δεν θα κακοπάθουν εδώ που τα λέμε.Ξέρες περνάνε.
    Οσο για τους Αλβανούς,αν και όλα απο αυτούς τα ζητάμε,η πατρίδα θα τους ευγνωμονεί.

    ReplyDelete
  47. Μοίχαλος; Ποιός Μοίχαλος;
    Αντε ρε που ασχολείστε με κάτι αστείους τύπους.Απλά ένας πολιτικάντης που κάνει φασσαρία στα κανάλια για να επανεκλεγεί.

    ReplyDelete
  48. @Κομφούκιος
    "ΚΟΛΛΟΪΔΟΣΜΟΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ"

    ΚΟΛΛΟΕΙΔΩΣΜΩΤΙΚΗ είναι, παναθεμάσε, το σωστό.Αρχισες την ολέθρια σχέση με την ορθογραφία. Είδες τι κάνει το υπερβολικό ενδιαφέρον σου για τις ανάγκες των υπουργίνων;

    ReplyDelete
  49. @Κομφούκιος
    "ΚΟΛΛΟΪΔΟΣΜΟΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ"


    Τρία λάθη σε μια λέξη; Alzheimer μου μυρίζει.Πρόσεχε! Θα μείνει το μπλόγκ χωρίς παιδονόμο!

    ReplyDelete
  50. @Κομφούκιος

    "[εάν θα περάσει σε κρίση διότι αφού ή χώρα πουλάει ΜΟΝΟ καθαρό αέρα ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗ συμβεί και ΤΙΠΟΤΑ τελικά] "

    Γι' αυτό το λόγο ακριβώς η κρίση θα είναι πολύ πιο καταστροφική στην Ελλάδα, διότι δεν παράγει τίποτα απολύτως, και άρα η φούσκα είαι μεγαλύτερη (από τον περισσοτέρο αέρα).

    "ατά 90% Δερβένι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Μελιγαλά, Λιόσια, Πετρούπολη, Μπουρνάζι, Μπραχάμι, Σεπόλια κλπ, ΟΠΕΡ σημαίνει ότι ΧΡΗΜΑ ΑΦΘΟΝΟΝ στας ΑΘΗΝΑΣ και, σχεδόν αποκλειστικά, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ με τις ΑΠΑΤΗΛΩΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ επονομαζόμενες εργατικές και "φτωχές" συνοικίες, οι οποίες εν τη πράξει είναι ΠΛΕΟΝ η de facto ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΑΞΗ της Ελλάδος! "

    Δανεικά είναι όλα, χρεωμένα σε κάρτες. Η φούσκα που λέω παραπάνω, αέρας κοπανιστός είναι.

    ReplyDelete
  51. @ panos

    δανεικά ΚΑΙ μαύρα. Η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα αγγίζει το 30% του ΑΕΠ.

    ReplyDelete
  52. G7ΟΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

    "Οι «υπερκομματικοί αγρότες» στα Τέμπη
    Πέμπτη, 04.12.08 ΕΛ.ΤΥΠΟΣ

    Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι

    Διχασμένοι εμφανίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας για τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά και για την «ενιαία έκφρασή τους» με αφορμή τη δημιουργία νέας συνδικαλιστικής κίνησης....
    ....Τα μέλη αυτής της κίνησης -τα οποία αυτοαποκαλούνται «υπερκομματικοί αγρότες»- θα κάνουν σήμερα την πρώτη μαζική εμφάνισή τους (1.200 με 1.500 υπολογίζουν οι οργανωτές, χωρίς την παρουσία τρακτέρ) στην κοιλάδα των Τεμπών. Εκεί θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους και θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό.
    «Πρόκειται για τη γενιά των 30άρηδων και των 40άρηδων, για αγρότες που δεν στέκονται στη μιζέρια της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής), αλλά αναζητούν κοινοτικά προγράμματα για να ενισχυθούν και να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα στο αντικείμενό τους», λέει στον ΕΤ ο 39χρονος Γιάννης Ζαχαριάς, από το Ψυχικό της Λάρισας. «Η κίνησή μας προσπαθεί να ενώσει όλους τους νέους αγρότες που έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Να προβάλουμε αιτήματα ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα, όπως να μας δοθεί άτοκο 5ετές δάνειο, 50 ευρώ ανά στρέμμα για να βγούμε από την κρίση και όχι να ζητάμε γενικά και αόριστα θεσμοθέτηση κατωτέρων εγγυημένων τιμών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην ελεύθερη αγορά».

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις τους.Και νομίζω πολύ κοντά στη Γ700.

    ReplyDelete
  53. Εναλλακτικός τίτλος G700:

    Τα Golden Boys των τρεις κι εξήντα.

    Χαχαχαχα

    Από σημερινό άρθρο στην "Κ". Από τους Golden Parents με τα Golden Spoons λοιπόν...

    ReplyDelete
  54. Ναι η αλήθεια είναι ότι το κόστος δανεισμού και η πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης είναι οι πιο σημαντικές παράμετροι που δυσκολεύουν την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης από νέους και μικρούς, πόσο μάλλον για τους αγρότες που έχουν υψηλό σταθερό κόστος για τις δραστηριότητες τους.

    Εύχομαι στα κοινοτικά προγράμματα που κοιτάνε να αναζητήσουν λύσεις στα organic, βιολογικά κλπ. προϊόντα, μεθόδους εξοικονόμησης πόρων (νερού, εδάφους κλπ.), και δικτύωσης/συνεργασίας με Ευρωπαϊους αγρότες για μεταφορά τεχνογνωσίας στον τρόπο παραγωγής, διαχείρισης πόρων και κρίσεων από καταστροφές.

    ReplyDelete
  55. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι, με ευθύνη και των πολιτικών αλλά και των οργανωμένων κινήσεων, συνδικαλιστικών κλπ., έχει καταρρεύσει η ουσιαστική γέφυρα επικοινωνίας και διαλόγου για την ανάδειξη και το συμβιβασμό στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων. Έχουν γίνει και οι 2 ομάδες θεσμών γραφικές καρικατούρες που επικοινωνούν μόνο με εθιμοτυπικές διαδικασίες και επιδερμικές αναζητήσεις. Οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών πρέπει να γίνουν λίγο πιο υπεύθυνες και περισσότερο δημοκρατικές. Η πολιτεία θα πρέπει να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει διαδικασίες διαλόγου κι υποβολής προτάσεων από τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στους σχεδιασμούς της, αναπτυξιακούς και κοινωνικού κράτους, σε μόνιμη και σταθερή βάση, βάσει του κύκλου του ετήσιου προϋπολογισμού. Και θα έπρεπε για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία να ενισχύσει το ρόλο των περιφερειών και των δήμων.

    ReplyDelete
  56. MONO που στην ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΕΝ υπάρχει ΕΚΦΡΑΣΗ golden spoons αλλά silver spoons.

    KAI αυτό διότι τα καλά μαχαιροπήρουνα φτιάχνονται από ΑΣΗΜΙ όχι χρυσό που λυγίζει εύκολα. Υπάρχει βέβαια το ΚΑΛΥΤΕΡΟ "ΥΛΙΚΟ" στα μαχαιροπήρουνα με το οποίο έχουν φτιαχθεί έργα τέχνης, το VERMEIL (προφέρεται βερμέϊγ) που είναι ΧΡΥΣΟΣ επί ΑΡΓΥΡΟΥ. O άργυρος όταν επιχρυσούται ΑΠΟΚΤΑ μιά ιδιάζουσα ΥΦΗ, δλδ, χωρίς να έχει γυαλάδα διαθέτει ΒΑΘΟΣ, μιά μοναδική κομψότητα.

    ReplyDelete
  57. Thanx Comfucius,

    αλλά σκόπιμα το έγραψα έτσι,

    a la gre-nglish.

    Welcome back btw.

    ReplyDelete
  58. @ normad

    Προσπαθώ να γράψω στην Δημοτική και γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι, ενόσω διαθέτω το atout της ετυμολογίας,
    γνωρίζω ΚΑΙ την σωστή ορθογραφία στην απλή καθαρεύουσα όσο κανείς. ΜΗΝ ανοητεύεις λοιπόν.

    ReplyDelete
  59. the crisis doesn't touch you if you're a dudeist

    ReplyDelete
  60. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ TEXNHΣ

    Στην εποχή δε του (κυρίως Γαλλικού) ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ του 19ου αιώνα ΦΤΙΑΧΘΗΚΑΝ θαυμάσια επιτραπέζια γλυπτά (συχνά επιτραπέζια ωρολόγια) από επιχρυσωμένο μπρούντζο (Βronze dore') με Ελληνική και Ρωμαϊκή θεματογραφία.

    ReplyDelete
  61. Κομφούκιος said...
    "Προσπαθώ να γράψω στην Δημοτική "

    Προσπάθησε.Θα τα καταφέρεις.Αρκεί να μην νομίζεις ότι η Δημοτική είναι περιβόλι ανορθογραφίας.

    ReplyDelete
  62. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  63. Μου επιτρέπετε μια διευκρίνηση;
    Δεν υπάρχει Δημοτική αλλά Νεοελληνική.
    Η Δημοτική και η Καθαρεύουσα έκλεισαν το κύκλο τους.

    ReplyDelete
  64. @ Nτιμ Γκάγκλας

    ΚΑΙ είπαμε, το make-up με το μέτρο - όχι σαν την Μαρία Κάλλας στην Τόσκα.

    ReplyDelete
  65. neogreeks mi malonete gia ta maxairopyroyna den aksizoyn oso to paploma

    ReplyDelete
  66. Xθες βράδυ, μου μήνυσαν, η Πλατεία Ρηγίλλης είχε μιά ΑΥΡΑ, ένα je ne sais quoi, πέραν της συνήθους της λάμψης από τα φωτισμένα λαμπρά μέγαρα.

    ReplyDelete
  67. Eίναι που φθάνεις το Σάββατο. Το μάθανε τα κτήρια και χαρήκανε.

    Μη ξεράσω, γελοίε υποκείμενε.

    ReplyDelete
  68. έχει ζέστη όμως και μου σπάει τα νεύρα 19 βαθμούς το Δεκέμβριο είχε χτες

    ReplyDelete
  69. δεν είδα κανά μέικ στη φωτό, αλλά δεν τα αφήνεις αυτά γιατί θα ξεφύγει πάλι η συζήτηση και άντε να τη συμμαζέψουν για καλό στο λέω

    ReplyDelete
  70. ΑΥΤΟ είναι ΤΡΑΓΙΚΟ γιά την ΑΓΟΡΑ. Στην λεγόμενη Holiday Season, οι Αμερικανοί ψυχολόγοι έχουν βρει ότι ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΕΙ όταν έχει ζέστη. ΜΟΛΙΣ πέσει κρύο και ειδικά όταν έχει χιόνι, o κόσμος μπαίνει στα καταστήματα και οι πωλήσεις πάνε στα ΥΨΗ!

    ReplyDelete
  71. Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Συγκεκριμένα το μέσο ΑΕΠ στην ευρωζώνη, αλλά και στην ΕΕ των «27», μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2008 κατά 0,2%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ στην Ελλάδα, στο ίδιο διάστημα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%.

    Eίδατε που είπα προχθές ότι η οικονομία της Ελλάδος, καθότι αφορά ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ, μπορεί τελικά να ΜΗΝ αγγιχτεί από την κρίση.

    Υπερέβη και τις δικές μου "προσδοκίες", ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ. Πράγματι, νταβατζιλίκια, δουλειές του υποκόσμου κλπ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ σε ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΦΕΣΕΩΣ. Αυτό το παράδειγμα τόχουμε ΚΑΙ από το Chicago και την Νέα Υόρκη την περίοδο της PROHIBITION (τέλος) σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την ΥΦΕΣΗ [ίδε Francis Scott Fitzgerald].

    χαχαχαααααααααααααααχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  72. Συγχαρητήρια στα παιδιά του G700,για αυτήν την οργανωμένη προσπάθεια.
    Πρίν φύγω για το εξωτερικό,άκουγα τον Δημήτρη Γκούγκλα πριν δύο χρόνια να μιλάει για το G700,και το τι μπορεί να κάνει ένας τέτοιος οργανισμός ξεκινώντας από το Ιντερνετ και μόνο. Δεν σε πίστευα, και τώρα σε βλέπω στις Βρυξέλλες. Καλή συνέχεια σας εύχομαι σε αυτή την προσπάθεια. Υπάρχει δρόμος ακόμα.
    Από θέμα στρατηγικής, τρόπους αναζήτησης και επίλυσης διαφόρων θεμάτων, ο δρόμος που έχετε χαράξει είναι σωστός.
    Πιστέυω όμως ότι ακόμα ο τρόπος προσέγγισης, έκφρασης και η ματιά με την οποία βλέπετε και προσεγγίζεται τα προβλήματα είναι μονόπλευρος και αδιέξοδος.
    Πρέπει να προστατέψετε την φωνή του G700 με πιο καθαρή ατζέντα,και στόχους, για να μην καταλήξει το G700 ένας διαδικτυακός χώρος καφενείου, όπου γράφονται και ακούγονται κριτικές του κάθε πολιτικού ή κόμματος απέναντι στην κάθε υφιστάμενη κυβέρνηση.
    Μην αναζητάτε απόψεις και απαντήσεις από πολιτικά πρόσωπα του ίδιου του συστήματος που οι ίδιοι εσείς κατηγορείται, γιατί θα παίξεται το παιχνίδι τους στο ίδιο τους το σπίτι.
    Διαβάζω απόψεις και άρθρα πολιτικών στο blog σας, τα οποία στη πραγματικότητα δεν λένε τίποτα ουσιαστικό αλλά θα σου πουν αυτό που θες να ακούσεις. Και αυτή είναι η φύση του πολιτικού.
    Συνεχίστε να στηριζεστε πάνω στις απόψεις των νέων, συνεχίστε να προτείνετε μικρά πραγματοποιήσιμα μέτρα που θα βοηθήσουν την νεολάια όπως καλά κάνετε, συνεχίστε τον αγώνα στις Βρυξέλλες, και μακρια και αγαπημένα από τοπικά μολυσμένα πολιτικά στοιχεία.

    ReplyDelete