Wednesday, April 9, 2008

Το μήνυμα που στέλνει η αποχή στις φοιτητικές παρατάξεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με τις αρνητικές παραδόσεις των τελευταίων ετών να τηρούνται στο ακέραιο: μικροεπεισόδια με κουκουλοφόρους εξωπανεπιστημιακούς αλλά και μεταξύ των μελών των διαφορετικών φοιτητικών παρατάξεων, έκδοση ξεχωριστών εκλογικών αποτελεσμάτων, προώθηση κομματικών γραμμών αντί για έμφαση στην αντιμετώπιση των άμεσων πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι να απορεί κανείς που ΚΑΙ φέτος θα συνεχιστεί μία ακόμη λυπηρή παράδοση των τελευταίων ετών. Η ΑΠΟΧΗ, η οποία συνήθως είναι γιγάντια στις γενικές συνελεύσεις, στις εκλογές αναμένεται να είναι συντριπτική.

Αν όμως τα μικροεπεισόδια και οι σκληρές αντιπαραθέσεις μπορούν να υποβαθμιστούν ως γραφικότητες ή ακόμα και να δικαιολογηθούν στη λογική του «νέοι είναι, βράζει το αίμα τους», η αποχή πρέπει να απασχολήσει στα σοβαρά τις παρατάξεις.

Οι τελευταίες είναι καιρός να αντιληφθούν ότι σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που αισθάνεται ότι αγνοείται, αν δεν προσβάλλεται πλήρως απ’ την κατάσταση η οποία επικρατεί στο πανεπιστήμιο και ειδικότερα στους κόλπους του φοιτητικού κινήματος.

Ο μέσος φοιτητής του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά αρνείται επίμονα και διαχρονικά να λάβει μέρος σε διαδικασίες τις οποίες θεωρεί υστερόβουλα πολιτικά παιχνίδια, και οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την αναζήτηση πρακτικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του καθημερινά.

Το μόνο που θέλει είναι να ολοκληρώσει υπό ομαλές συνθήκες και σε εύλογο χρονικό διάστημα τις σπουδές του, και να αναζητήσει την τύχη του στην αγορά εργασίας όπου τον περιμένει μια σκληρή πραγματικότητα.

Είναι λοιπόν καιρός, οι φοιτητικές παρατάξεις να πάψουν να αποσιωπούν τους πραγματικούς συσχετισμούς στην κοινωνία των φοιτητών και να αναζητήσουν να γίνουν πραγματικά χρήσιμες και ελκυστικές, αλλάζοντας το τροπάρι στο οποίο μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα:

  • Να πάψουν να καλύπτουν τα κενά οργάνωσης των ΑΕΙ "με το αζημίωτο".
  • Να χαλαρώσουν τη σχέση τους με τα κόμματα.
  • Να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τους ομαδάρχες φοιτητοπατέρες και τους βουλευτές.
  • Ν’ αλλάξουν ατζέντα, εστιάζοντας πρωτίστως στην αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων που απασχολούν τους φοιτητές.
  • Να δημιουργήσουν η κάθε μία το δικό της όραμα για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο του σήμερα, χωρίς κούφια κομματικά συνθήματα και αναμασήματα των ιδεοληψιών της γενιάς του Πολυτεχνείου, με πυξίδα την κοινή λογική και μέτρο σύγκρισης τα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη.

Οι φοιτητικές παρατάξεις πρέπει διεκδικήσουν ένα νέο ρόλο μέσα στο πλαίσιο ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου. Να δώσουν προτεραιότητα στο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές και τελευταία στον εαυτό τους. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι οι πολιτικές και θεσμικές εξελίξεις θα τις προσπεράσουν, χωρίς κανείς να κλάψει γι’ αυτές.

78 comments:

  1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Οι BLOGGERS του WWW.SECONDGENERATIONO7.BLOGSPOT.COM
    και η καμπάνια
    «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ»
    διοργανώνουν Πάρτι-Συναυλία με ήχους
    funk, soul,
    hip-hop, drum’ n’ bass
    την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10μμ
    στο BAR ΟΣΤΡΙΑ (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια)
    Συμμετέχουν:
    mc Yinka
    mc Dash
    lady faye a.k.a soundness
    dj Reeko
    espeekay
    Jerome a.k.a the source
    dj Manu

    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
    Τιμή εισόδου με ποτό: 8 ευρώ
    (τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της καμπάνιας και του SecondGeneration07)

    ReplyDelete
  2. ΜΠΡΑΒΟ,

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΦΟΥΣΟΥΣΟΥΔΙΣΤΩΝ.

    ΖΗΤΩ Η Γ700

    ΖΗΤΩ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΦΟΥ

    ReplyDelete
  3. Ναι στο πάρτυ την Πέμπτη θα έρθουμε όσοι μπορέσουμε. Για πληροφορίες εδώ
    SECONDGENERATIONO7.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  4. επίσης σήμερα έβγαλε κι ο Ελεύθερος Τύπος το θέμα με τα θερμοκήπια φράουλας στη Ηλεία Θερμοκήπια σκλάβων στην Ηλεία

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση αντέδρασε επιτέλους στέλνοντας τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου να ελέγξει τι γίνεται. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

    ReplyDelete
  5. Στα Πανεπιστήμια υπάρχει κενό διοίκησης.Οι παρατάξεις είναι αποκρουστικές για όσους δεν προσκυνάνε τα αφεντικά τους.Ακόμα είμαστε πολύ μακριά από το να έχουμε ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΑ Πανεπιστήμια.Σε τέτοιο περιβάλλον ανθεί ο φαβοριτισμός και ο νεποτισμός.
    Τί να πάει κάποιος να ψηφίσει; Παραγοντίσκους;
    Ο σημερινός υπουργός Παιδείας είναι παιδί αυτου του Συστήματος.Στο βιογραφικό του το ισχυρότερο ατού είναι ότι υπήρξε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους υπουργούς και κρατικούς Αξιωματούχους.Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς από αυτούς κάτι σοβαρό για την παιδεία;
    Οσοι είναι φοιτητές και ψηφίζουν σήμερα είναι τα παιδιά της γενιάς του Πολυτεχνείου που γαλουχήθηκε στο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ.
    Είναι η γενιά που αρνείται να αναλάβει στοιχειώδεις ευθύνες.Και που μετέτρεψε τα παιδιά της σε κακομαθημένους κανακάρηδες.

    ReplyDelete
  6. Ο Κομφού ανήκει στον Λαό του από Ελληνιστικών Χρόνων Ανεξαρτήτου Κράτους της Κυνουρίας και της λατρευτής Θυρεάτιδος Γης.

    ReplyDelete
  7. Θυμάμαι από τα δικά μου χρόνια, όσο διάστημα δεν είχαμε την Δικτατορία. Οι οργανωμένοι φοιτητές ήσαν άτομα κατώτατης ηθικο-κοινωνικής στάθμης - ΤΙ αλητεία, Θεέ μου. Τουλάχιστον, οι αριστεροί ήσαν καλοί μαθητές και γι αυτό ουδέποτε τους "έφτυνα".

    ReplyDelete
  8. Τουλάχιστον, οι αριστεροί ήσαν καλοί μαθητές και γι αυτό ουδέποτε τους "έφτυνα".

    April 9, 2008 5:57 PM

    Ναι ήταν η εποχή που για την Αριστερά ίσχυε ακόμη το: "Πρώτοι στα γράμματα,πρώτοι στον αγώνα".
    Μετά περάσανε στο αλήστου μνήμης της γενιάς του Πολυτεχνείου: "Οχι στη εντατικοποίηση των σπουδών.

    ReplyDelete
  9. Και σήμερα περάσανε στο: "Τα παιδιά της φτωχολογειάς στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο,τα δικά μας στα ιδιωτικά και κατα προτίμηση στα Αμερικάνικα".
    ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ.

    ReplyDelete
  10. Γιαυτό και καταργήθηκαν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς Νομενκλατούρας και όλοι οι αριστεροί θαυμάζουν το Καραμανλή που πέτυχε να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την Εθνική μας Νομενκλατούρα.

    ReplyDelete
  11. Ενας λόγος γιά τον οποίο απέδιδα πάντα μιά στοιχειώδη αναγνώριση στους Κομμουνιστές είναι ότι όταν πήγε τα 10άδες χιλιάδες παιδάκια στις Ανατολικές Χώρες, ο Ζαχαριάδης είπε (παραφράζω), "Ζητώ να τους παρασχεθεί η καλύτερη μόρφωση.... έχουν δικαίωμα στην καλύτερη δυνατή μόρφωση".

    Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ (όπως λεγόταν) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ έδιδε πάντα ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ στην ΜΟΡΦΩΣΗ.

    Γι ΑΥΤΟ, κρίνω πως οι σημερινοί, της Τρελόγκας, του Μακιγιαρισμένου Κομμουνιστή και του αλητακίου των Αμπελοκήπων είναι
    FAUX COMMUNISTES et FAUX SOCIALISTES

    ReplyDelete
  12. Οι Πασόκοι τι είναι Κομφού;;;

    ReplyDelete
  13. Simplement, MAFIEUX

    ReplyDelete
  14. Σήμερα τα πανεπιστήμια ελέγχονται απο το ΚΑΡΤΕΛ της Αριστεράς και Δεξιάς Νομενκλατούρας.

    ReplyDelete
  15. Με συγωρείτε,με συγχωρείτε. Δεν το λέμε ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ το λέμε ΕΛΙΤ.Επί το ΓΑΛΛΙΚΌΤΕΡΟΝ!

    ReplyDelete
  16. μορφίνη blog
    http://morfini.blogspot.com/2008/04/2008.html
    Φοιτητικές εκλογές έχουμε στις 9 Απριλίου και όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι στο πόδι.ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ,ΕΑΑΚ, ΔΙΚΤΥΟ και λοιπές φοιτητικές παρατάξεις αναμετρώνται σαν άλλοι μονομάχοι στην αρένα της κομματικής επιβίωσης.

    Κατάλληλα προετοιμασμένη η ΔΑΠ έχει κλείσει ήδη τον Τσαλίκη και την Θώδη για να προσελκύσει τα άμοιρα θύματά της.Επίσης η μεγάλη φοιτητική παράταξη θα μοιράσει και παντόφλες με το λογότυπο τις ΔΑΠ έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι οι απλοί ψηφοφόροι με τους υποψήφιους.Μετά από την διοργάνωση 1237 πάρτυ είναι έτοιμη να εξαργυρώσει την διασκέδαση που πρόσφερε απλόχερα και ανιδιοτελώς στους φοιτητές που δεν είχαν μια γωνιά για να ακουμπήσουν.

    Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται φέτος και στην πασπ που θέλει να κάνει την έκπληξη και να μην περάσει απαρατήρητη για άλλη μια χρονιά.Κάνοντας το κολπο γκρόσο έκλεψε μέσα από τα χέρια της ΔΑΠ την Έλενα Παπαρίζου που καλείται να βοηθήσει τους πάσχοντες από ψευδαισθήσεις σοσιαλισμού, πασπίτες στον αγώνα της ψηφοθηρίας.

    Η ΠΚΣ από την άλλη έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Μαχαιρίτσα που όμως λόγω οικονομικής στενότητας θα πει ένα τραγούδι και θα φύγει.Για να ανακόψει την ανοδική πορεία της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ η ΠΚΣ έχει φροντίσει να λειτουργήσει καντίνα μόνο για τους ψηφοφόρους των δύο παρατάξεων ελπίζοντας να πάνε από δηλητηρίαση και αντί για την κάλπη να καταλήξουν στην εντατική.

    Την διοργάνωση ποιητικής βραδιάς έχει αναλάβει το ΔΙΚΤΥΟ με σκοπό όσους παρευρεθούν καταλάθος να τους υπνωτίσουν και να τους αναγκάσουν να ψηφίσουν το κόμμα τους.Την τιμητική του θα έχει ο Καρυωτάκης και το ποίημά του Θάνατοι έτσι για να κάνουν και λίγο κέφι οι παρευρισκόμενοι. Οι οπερέτες θα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους μέσα από τα τραντζίστορ των υποψηφίων του κόμματος για να δώσουν μια τελευταία νότα πριν την μάχη της κάλπης.

    Τέλος η ΕΑΑΚ που δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί κατάλληλα θα κάνει μια κατάληψη υπό τους ήχους των Activemember για να καλύψει το χαμένο έδαφος.Επίσης είναι πολύ πιθανή η διοργάνωση ρίψης λαχανικών και ζαρζαβατικών στους πασπίτες και τους δαπίτες.

    ReplyDelete
  17. Διαβάζω στη Metropolis 9/4 (του γνωστού συγκροτήματος της "σοβαρής" Καθημερινής):

    Συνελήφθη 70χρονος στο κέντρο της Αθήνας που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε μουσείο.

    Το προφίλ ταιριάζει, Κομφού αν δεν είσαι σύ, πρόσεχε, μπορεί να πλησιάζει η σειρά σου...

    ReplyDelete
  18. G700 said...
    για όποιον ενδιαφέρεται Συνέντευξη Ευτυχίας Πάλλη φοιτήτριας πρώτου έτους στη σημερινή Ελευθεροτυπία

    Την ΔΙΑΒΑΣΑ.
    In brief, ένα ΖΩΟΝ σχολιάζει άλλα ΖΩΑ.
    ΟΠΩΣ θα έλεγε ο Graham Greene, "When Greek meets Greek*".

    * Tίτλος βιβλίου του που, λόγω μεγάλης επιτυχίας των χαρακτήρων, έχει αναχθεί και σε αγγλισμό που σημαίνει "Οταν ένας απατεώνας συναντά άλλον απατεώνα".

    ReplyDelete
  19. Τη διάβασες, αλλά δε σχολιάζεις εκτός του ότι είναι ζώον, τίποτε άλλο. Ακόμα και από ένα ζώον όμως μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα.

    Η κυριαρχία της ΠΣΚ πρίν από 20 χρόνια έχει αντικατασταθεί με την κυριαρχία της ΔΑΠ σήμερα. Κατά τα άλλα, οι ίδιες φασιστικές μέθοδοι, μόνο το περιτύλιγμα αλλάζει.

    Να τα λές όλα μεγάλε, και όχι να το παίζεις ξερόλας με μισές αλήθειες.

    ReplyDelete
  20. Είναι εντυπωσιακό πως αυτό το ΖΩΟΝ δεν μας λέει αν οι καθηγητές είναι
    1. "Αρτηριοσκληρωτικοί" στις ιδέες τους
    2. Απροετοίμαστοι στις παραδόσεις
    3. Αμαθείς ή σοφοί
    4. Δίκαιοι ή άδικοι
    5. Καλοί ερευνητές που προάγουν
    την γνώση ή "τζουτζέκια"

    ΑΛΛΑ

    όλο κι όλο που είχε να πει για τους δασκάλους της είναι πως είναι ΓΕΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Οh pasok-tempora, oh pasok-mores

    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΑΛΩ
    Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ

    ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
    της ΜΑΦΙΑΣ του ΠΑΣΟΚ

    ReplyDelete
  21. ΠΑΛΗΟΓΡΗΑ είσαι ΕΣΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ

    ReplyDelete
  22. Τσουτσέκια χρυσό μου παιδί, τσουτσέκια.

    ReplyDelete
  23. Δυστυχως το ΠΑΣΟΚ εχει κανει μεγαλυτερο κακο απο αυτο που νομιζει ο κοσμος...Εχει καταφερει με την θολη, αποπροσανατολιστικη,
    «πολιτικη» του να στρεψει πολυ κοσμο και ειδικα νεους στη Δεξια. Μην εχοντας και πολλες επιλογες και λογω γενικης...θολουρας στο χωρο, πιανονται ευκολα στα διχτυα της Δεξιας, που παιζει το παιχνδι του μοντερνου φιλελευθερισμου καλυτερα απο ολους!
    Δεν εκπλησσομαι απο το οτι υπαρχουν ατομα που πανε Πανεπιστημιο και δινουν χαμηλου επιπεδου συνεντευξεις, γιατι εχω ακουσει και χειροτερες βλακειες απο γνωστους, δυστυχως! Απο την αλλη,τι σοβαρη συνεντευξη μπορει να περιμενει κανεις απο φυλλαδες σαν την
    ..Ελευθεροτυπια;

    ReplyDelete
  24. Πολιτική σκέψη κι άποψη. Όχι κομματισμός και ποδοσφαιρικού τύπου δογματισμός. Όχι φοιτητικές κομματικές παρατάξεις. Σκεπτόμενοι φοιτητές, με ριζοσπαστική διάθεση. Οργάνωση τους στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών, όχι των κομμάτων. Πηγή έμπνευσης και ανανέωσης. Αυτά θέλουμε.

    ReplyDelete
  25. Γι ΑΥΤΟ, κρίνω πως οι σημερινοί, της Τρελόγκας, του Μακιγιαρισμένου Κομμουνιστή και του αλητακίου των Αμπελοκήπων είναι
    FAUX COMMUNISTES et FAUX SOCIALISTES

    April 9, 2008 6:26 PM

    Anonymous said...
    Οι Πασόκοι τι είναι Κομφού;;;

    April 9, 2008 6:28 PM

    Κομφούκιος said...
    Simplement, MAFIEUX

    April 9, 2008 6:32 PM


    Καταπληκτικό. Ρέσταααααααααα

    ReplyDelete
  26. ΚΑΙ μας λέει και ΚΑΤΙ άλλο το ΤΣΟΚΑΡΟ. Στην αρχή, λέει, είχε πάρει με καλό μάτι τους ΔΑΠίτες, διότι την προσκαλούσαν κάθε βδομάδα σε χοροεσπερίδες (sic) στα μπουζούκια
    Μάθε λοιπόν ΚΑΡΑΒΛΑΧΑ, ΤΣΟΚΑΡΟ extraordinaire,

    Αν είχαν έστω και ΙΧΝΟΣ επιπέδου, επαναλαμβάνω ΙΧΝΟΣ επιπέδου,
    θα σε καλούσαν να πάτε
    Στο ΘΕΑΤΡΟ
    Σε ποιοτικό κινηματογράφο
    Σε βραδυές Jazz
    Σε Ρεμπέτικες βραδυές
    Σε βραδυές Δημοτικής Μουσικής,
    Σε βραδυές Ελληνικών Χορών
    Σε συναυλίες κλασσικής ή έντεχνης μουσικής
    Σε βραδυές Τέχνης μέσα σε μουσεία
    Σε διαλέξεις
    Σε ένα sophisticated Bar Americain
    και σε, ων ουκ έστιν αριθμός, άλλες πολιτισμένες εκδηλώσεις

    AΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΡΑΤΣΟΚΑΡΟ που είσαι.........

    ΔΕΝ έχεις μάθει ότι τα ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ είναι φτιαγμένα από ΔΟΥΛΟΥΣ για ΔΟΥΛΟΥΣ και ΔΟΥΛΕΣ.

    ReplyDelete
  27. ΚΑΙ όταν λέω "μπουζούκια" από δούλους, αναφέρομαι στην τρέχουσα ΣΚΥΛΟΜΟΥΣΙΚΗ της Ελλάδας

    όχι στα εξαιρετικά ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ του χθες.

    ReplyDelete
  28. Παράταξη 2008 2008 %
    ΔΑΠ 7228 32.03%
    ΠΑΣΠ 5425 24.04%
    ΠΚΣ 3818 16.92%
    Ε.Α.Α.Κ. 2884 12.78%
    Αριστερή Ενότητα 1381 6.12%
    ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΑ 700 3.1%
    ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 441 1.95%
    ΔΙΑΦΟΡΟΙ 210 0.93%
    Αγ. Κινήσεις 96 0.43%
    Γένοβα 38 0.17%
    ΔΑΡΑΣ 27 0.12%
    Η ΔΑΠ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ.....

    ReplyDelete
  29. Eπειδή μερικοί εδώ μέσα ούτε είμαστε φοιτητές, μήτε ζούμε κυρίως στην Ελλάδα, θάχε κάποιος την ευγενή καλωσύνη να μας πει

    ΔΑΠ = ΝΔ
    ΠΑΣΚ = ΠΑΣΟΚ
    ΠΣΚ;;;
    ΕΑΚ;;;
    Αριστερή ενότητα;;;;;

    ΑΤΥΧΩΣ φίλε ΔΕΝ ξεσκίσθηκε τίποτα.
    Αν με 7 χιλιάδες περίπου ψήφους, η ΔΑΠ πήρε το 32% των εγκύρων, ΑΥΤΟ σημαίνει ότι συνολικά ψήφισαν περίπου 22.000 φοιτητές. Αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο οι συνταξιούχοι φοιτητές είναι περίπου 200.000 και πες πως υπάρχουν 350.000 +/- ενεργοί, ΕΧΟΥΜΕ συνολικά περίπου ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΡΑ η προσέλευση ήταν περίπου 5-10% και η αποχή 90-95%.

    ΣΥΝΕΠΩΣ, ΗΓΓΙΚΕΝ η ΩΡΑ για την ΔΙΑΛΥΣΗ των ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

    ΚΑΙ για την ΔΙΑΛΥΣΗ του ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του 1981.

    ReplyDelete
  30. Η ΔΑΠ είναι η μετάλλαξη της ΕΚΟΦ.Αυτή κυβερνά τα Πανεπιστήμια ΚΑΙ με παρακρατικό τρόπο.
    Η ΔΑΠ των φοιτητών και η ΠΟΣΔΕΠ των Πανεπιστημιακών είναι η εταιρία της παραεξουσίας.Είναι το γνωστό άγνωστο ΚΑΡΤΕΛ που λύνει και δένει.Εκδόσεις,προμήθειες,προγράμματα,εξελίξεις και ανελίξεις επαγγελματικές,άγριο καμάκι στα κορίτσια κλπ,κλπ.
    Ιδεολογία των ΔΑΠιτών είναι ο τσογλανισμός.Οι περισσότεροι υφυπουργοί και αρκετοί υπουργοί είναι ΕΚΟΦίτες και ΔΑΠίτες.Ολοι τους είναι κατωτάτου μορφωτικού επιπέδου και παλιοχαραχτήρες τύπου Μπερλουσκόνι.
    Κάποιοι εδώ μέσα δεν μπορούν να δούν το δάσος και τους προστατεύουν εργολαβικά.Αφελέστατη στάση.

    ReplyDelete
  31. Αποτελούν δε και αρίστης ποιότητας φυτώρια των αυριανών κομματικών στελεχών. Πραγματικά εκκολαυτήρια των μελλοντικών ηγετών της χώρας.

    Προτείνω να επεκταθεί η καλλιέργειά τους και σε θερμοκήπια, όσες ποικιλίες το επιτρέπουν, για να υπάρχει η δυνατότητα της συγκομιδής τους και το χειμώνα!

    Είναι μέγιστο εθνικό κεφάλαιο...

    ReplyDelete
  32. Πρώτες εκτιμήσεις από in.gr
    Τα δικά της αποτελέσματα δίνει για μια ακόμα χρονιά η κάθε φοιτητική παράταξη για τις εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αυξημένη η συμμετοχή με το ποσοστό να φτάνει το 70%.

    Από μία γενική καταγραφή, η ΔΑΠ για 22η χρονιά είναι πρώτη δύναμη με ποσοστό περίπου 40%, η ΠΑΣΠ στη δεύτερη θέση με 25%, στην τρίτη θέση η Πανσπουδαστική με ποσοστό γύρω στο 16%, ενώ η «Αριστερή Ενότητα» καταγράφει άνοδο. Σε άνοδο και η ΕΑΑΚ.

    Αναλυτικά, η ΔΑΠ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της αυξήθηκε κατά 0,84%, με βάση στοιχεία σε 41 από 208 συλλόγους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η ΠΑΣΠ χάνει 4%, η ΑΑΕΚ χάνει 0,94% από τις περσινές εκλογές, η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) αυξάνει κατά 1,09% τις δυνάμεις της, ενώ η Αριστερή Ενότητα (ΣΥΝ) αυξάνει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, κατά 2,17% τις δυνάμεις της.

    Από την Περιφέρεια προέρχονται τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο της ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ.

    Σύμφωνα με τον Κώστα Τσουκαλά, μέλος του συντονιστικού της ΠΑΣΠ και γραμματέα της Παράταξης στη Νομική, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 35 σχολές της Περιφέρειας αναδεικνύει πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ με ποσοστό 35% και ακολουθούν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 30%, η ΠΣΚ με 16% και η Αριστερή Ενότητα με 6%.

    Ανοδο κατά 3% τουλάχιστον, αναμένει από τις φετινές φοιτητικές εκλογές η «Αριστερή Ενότητα». Το ποσοστό αυτό που μπορεί τελικά να αγγίξει το 9%, κερδίζει μέχρι τώρα η «Αριστερή Ενότητα» σε 153 από τις 194 σχολές των ΑΕΙ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη.

    Όμως οι νεολαίοι του Συνασπισμού εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι στις μικρότερες σχολές.

    Φέτος η παράταξη «κατέβασε» ψηφοδέλτια σε 30% περισσότερες σχολές ΑΕΙ συγκριτικά με πέρσι.

    Τέλος, η ΕΑΑΚ έδινε την εκτίμηση για αύξηση των δυνάμεών της και συμμετοχής στα περσινά επίπεδα.

    ReplyDelete
  33. @ παρμενίδης

    ΛΕΣ
    Η ΔΑΠ είναι η μετάλλαξη της ΕΚΟΦ.Αυτή κυβερνά τα Πανεπιστήμια ΚΑΙ με παρακρατικό τρόπο.
    Η ΔΑΠ των φοιτητών και η ΠΟΣΔΕΠ των Πανεπιστημιακών είναι η εταιρία της παραεξουσίας.Είναι το γνωστό άγνωστο ΚΑΡΤΕΛ που λύνει και δένει. Εκδόσεις, προμήθειες,προγράμματα,εξελίξεις και ανελίξεις επαγγελματικές,άγριο καμάκι στα κορίτσια κλπ,κλπ.
    Ιδεολογία των ΔΑΠιτών είναι ο τσογλανισμός. Οι περισσότεροι υφυπουργοί και αρκετοί υπουργοί είναι ΕΚΟΦίτες και ΔΑΠίτες. Όλοι τους είναι κατωτάτου μορφωτικού επιπέδου και παλιοχαραχτήρες τύπου Μπερλουσκόνι.
    Κάποιοι εδώ μέσα δεν μπορούν να δούν το δάσος και τους προστατεύουν εργολαβικά.Αφελέστατη στάση.


    παρμενίδη ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Όμως όσο οι προοδευτικοί φοιτητές είναι χαμένοι στην αντίδραση και την πολυδιάσπαση όχι μόνο δεν έχουν καμία τύχη, αλλά θα χρεώνονται και μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το μπάχαλο από αυτό που τους αναλογεί.

    ReplyDelete
  34. Η ΔΑΠ έχει μεγάλα ποσοστά λόγω του είναι καλός πελατειακός μηχανισμός.
    Η Πανεπιστημονική επίσης έχει καλή πειθαρχία και μεγάλη υπακοή.
    Η μεγάλη αποχή και η χαμηλή ποιότητα του "φοιτητικού λόγου" είναι φαινόμενα που υπογραμίζουντην την ανυποληψία των εκλογικών διαδικασιών ως συστατικού στοιχείου της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  35. G700,

    Σχετικές είναι και οι δικές μου εκτιμήσεις στην τελευταία μου ανάρτηση...Ύστερα από την ανάγνωση των θέσεών σας, νομίζω ότι συμπίπτουμε ως προς τους φοιτητές που απέχουν: ο προοδευτικός φοιτητής που είναι χαμένος στην αντίδραση είναι τελικά ο φοιτητής του περιθωρίου, κερδισμένος και ταυτόχρονα χαμένος των φοιτητικών εκλογών. Δείτε τη σχετική ανάρτησή μου και θα καταλάβετε

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  36. Παρμενίδη,

    Καλά τα λές, αλλά δε λες ότι διδάχθηκαν από την ΠΣΚ και την ΠΑΣΠ την περίοδο της αυτοδυναμίας τους. Εσύ ως νεότερος (πιθανόν) δεν τα γνώρισες, εγώ που σπούδαζα αρχές δεκαετίας του 80, εκεί να δείς φασισμό και ξύλο από τους οικοδόμους του ΚΚΕ... ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ.

    Το ΚΚΕ έκανε πάρτυ κάθε βδομάδα, και όλοι οι αγάμητοι (παιδιά από επαρχία κλπ) ήταν καλεσμένοι. Η πρόσκληση δε ήταν ωμή, "θα είναι κορίτσια γιά σεξ" .

    Και βέβαια βοήθεια από "μεταπτυχιακούς" του κόμματος γιά τα παιδιά της ΠΣΚ.

    Και η ΠΑΣΠ στο παιχνίδι βέβαια με αντίστοιχες μεθόδους.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΟΦ, ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΑΠ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΛ

    ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΣΚ ΚΑΙ ΠΑΣΠ

    Αν γνωρίζεις τα πράγματα και δεν είσαι φανατίλας θα το παραδεχθείς.

    ReplyDelete
  37. "Το ΚΚΕ έκανε πάρτυ κάθε βδομάδα, και όλοι οι αγάμητοι (παιδιά από επαρχία κλπ) ήταν καλεσμένοι. Η πρόσκληση δε ήταν ωμή, "θα είναι κορίτσια γιά σεξ" ."

    Ωραία νεολαία. Να τους/τις χαίρονται οι γονείς τους.

    ReplyDelete
  38. "Αν γνωρίζεις τα πράγματα και δεν είσαι φανατίλας θα το παραδεχθείς.

    April 10, 2008 12:24 PM"

    Το παραδέχομαι ΚΑΙ παραδέχομαι και τη γεναιότητά σου να μιλήσεις για την "ιερή αγελάδα",τη Σταλινική Αριστερά,και το παιδί της, την ΠΣΚ.
    Ομως στη θέση τής ΠΣΚ σήμερα βρίσκεται η ΔΑΠ που επίσης χαίρει Ασυλίας ΚΑΙ επίσης εξελίσσεται σε "ιερή αγελάδα".

    ReplyDelete
  39. Και να συμπληρώσω και κάτι.Η ΠΑΣΠ ΟΥΔΕΠΟΤΕ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ,υπήρξε προοδευτική οργάνωση.Πάντα ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ από κάθε προοδευτική πολιτική.Και το ίδιο κάνει και σήμερα.

    ReplyDelete
  40. ΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,I DONT THINK ΤΗΑΤ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...

    ''ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ''.....
    :p

    ReplyDelete
  41. Πασχάλη (homo sapiens) σε διαβάζουμε στο ppol όταν αναρτούνται άρθρα σου για την οικονομία. Συμφωνούμε και με την ανάλυση που κάνεις για τους φοιτητές. Με τη διευκρίνηση ότι ο μέσος φοιτητής ανήκει στη σιωπηλή πλειοψηφία και όχι στο περιθώριο ως εκ τούτου ο τίτλος "φοιτητής του περιθωρίου" δεν μας καλύπτει.

    ReplyDelete
  42. @chrissa

    Το "Οταν έκλαψε ο Νίτσε" του Yalom γυρίστηκε ταινία;

    ReplyDelete
  43. οι δυνάμεις της αντίδρασης σήμερα στα ΑΕΙ είναι :

    1. ΠΟΣΔΕΠ και πέριξ αυτής καθηγητές: Το ιερατείο: αρχιερείς του δώστε χρήμα και μην αλλάζετε τίποτα
    2. ΔΑΠ : πελατειακός μηχανισμός με την καλύτερη δυνατότητα στο ρουσφέτι, διαπλεκόμενη με τοπικές κοινωνίες, και με δυνατότητα να ρίχνει άφθονο χρήμα για πάρτυ φυλλάδια κοκ, άραγε που το βρίσκει δεν ξέρουμε;
    3. Λοιπές παρατάξεις του προοδευτικού χώρου: με την εξαίρεση μιας μειοψηφίας, είναι σε γενικές γραμμές πιο καθαρές και σίγουρα πιο φτωχές σε χρήμα οργανώσεις, αλλά πολιτικά συντηρητικές.

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  45. Τελικά μπορεί κανείς να μας πεί ΠΟΣΟΙ είναι στο σύνολο οι ΕΝΕΡΓΟΙ και ΠΟΣΟΙ οι εν συντάξει ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΠΟΙΑ ήταν τελικά η ΑΠΟΧΗ;;;;

    Μπορεί κανείς να μας πει σε ποιούς πρόσκεινται οι

    ΠΣΚ= ΚΚΕ;
    ΕΑΚ;;;
    Αριστερή ενότητα;;;;;

    Τόσο σπουδαίο είναι;;;;

    ReplyDelete
  46. G700,

    Διάβασα το σχόλιό σας και ήθελα να διευκρινήσω ότι ο τίτλος της ανάρτησή μου έχει μεταφορικό και όχι κυριολεκτικό περιεχόμενο. Ο μέσος φοιτητής που συνειδητά απέχει από την φοιτητική πολιτική διαδικασία συγκροτεί μία, όντως, σιωπηλή πλειοψηφία, που επί της ουσίας δεν εκπροσωπείται από τις σημερινές κατεστημένες φοιτητικές δομές συμμετοχής. Υπό αυτή την έννοια, έγραψα ότι ανήκει στο πολιτικό 'περιθώριο', με διάθεση μεταφορική, δίχως δηλαδή να εννοεί επ'ουδενί ότι είναι περιθωριοποιημένος. Όμως, δεν αντιλέγω, πιθανώς ο τίτλος μου να είναι λιγάκι ατυχής διότι είναι κάπως παραπλανητικός...
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  47. παιδιά όσο μπορούμε να κρατάμε τη συζήτηση σ' ένα πλαίσιο. Είπαμε να να είναι ελευθεριακό το blog και να επιτρέπονται και ανακοινώσεις για ακτιβίστικες δραστηριότητες κλπ, αλλά τώρα αυτό με τις γεωπολιτικές αναλύσεις κουκουρούκου είναι άσχετο οπότε το σβήνουμε

    ReplyDelete
  48. ok homo sapiens,

    κομφούκιε παραπάνω έχει ένα σεντόνι με τα πρώτα αποτελέσματα από in.gr

    PSK=Πανσπουδαστική του ΚΚΕ
    ΕΑΚ= Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά
    ΑρΕν=Αριστερή Ένωση ΣΥΡΙΖΑ

    ReplyDelete
  49. σόρυ αριστερή ενότητα

    ReplyDelete
  50. είθισται να αποσιωπούν την αποχή

    ReplyDelete
  51. ΟΠΩΣ τα λέει ο Παρμενίδης είναι τα πράγματα.

    ΑΛΛΑ ο ΕΚΟΦΙΤΗΣ και ο ΧΙΤΗΣ της Κατοχής και ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ πάντα έτσι ήταν......... στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

    ΞΕΡΕΙΣ όμως ΤΙ είναι να βγάινει ο άλλος και να σου μιλάει για
    ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΙΣΟΤΗΤΑ
    και να σε κάνει να κλαις ή στην χειρότερη περίπτωση να νοιώθεις ΕΝΟΧΕΣ

    and five years down the road να βλέπεις το sans culotte να σου καπνίζει πούρο και να λιάζεται avec Porsche στο Central;;;

    ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΟΥΣ
    ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩ

    ReplyDelete
  52. ΞΕΡΕΙΣ
    ΤΙ είναι Παρμενίδη ο γιός της εργάτριας της φάμπρικας, και του είλωτα στην βιομηχανία σιδήρου στην Γερμάνια (έτσι την έλεγαν οι χωρικοί, Γερμάνια),

    ο γιός που ΟΥΔΕΠΟΤΕ δούλεψε στην ζωή του

    ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ανέβασε την ΔΩΣΙΛΟΓΙΑ και την ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ και τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ σε επιστήμες προδιαγραφών HARVARD

    o SANS CULOTTE να σου κάνει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΑΜΟ στο FOUS SEASONS ;;;

    ΠΟΥ είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ των ΑΛΛΩΝ;;;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ;;;;;;;

    ΠΑΣΟΚΙΑ ΞΥΟΛΥΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ σας ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΟΥΣ

    ReplyDelete
  53. κοίτα το θέμα μας εδώ πέρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ κι ο Άκης που παντρεύτηκε στο Παρίσι. Όσο για τα νεκρούς και τέτοια χαλάρωσε λίγο. Αν θες να κάνεις κριτική στο ΠΑΣΟΚ, διότι προφανώς ο πανμέγιστος σότχος για σένα αυτός είναι και δικαίωμά σου, βάλε τουλάχιστον με σοβαρότητα την εξής διάσταση στη συζήτηση. Ότι η επιρροή του Άκη στη νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ στα χρόνια του Σημίτη ήταν συντριπτική, σε βαθμό που χρεώνεται πολιτικά και τη δημιουργία παραγοντίσκων , στελεχών wannabes ανά την επικράτεια με όλες τις γνωστές αρνητικές παρενέργειες.

    ReplyDelete
  54. όμως όπως είπαμε και πιο πάνω
    οι δυνάμεις της αντίδρασης σήμερα στα ΑΕΙ είναι :

    1. ΠΟΣΔΕΠ και πέριξ αυτής καθηγητές: Το ιερατείο: αρχιερείς του δώστε χρήμα και μην αλλάζετε τίποτα
    2. ΔΑΠ : πελατειακός μηχανισμός με την καλύτερη δυνατότητα στο ρουσφέτι, διαπλεκόμενη με τοπικές κοινωνίες, και με δυνατότητα να ρίχνει άφθονο χρήμα για πάρτυ φυλλάδια κοκ, άραγε που το βρίσκει δεν ξέρουμε;
    3. Λοιπές παρατάξεις του προοδευτικού χώρου: με την εξαίρεση μιας μειοψηφίας, είναι σε γενικές γραμμές πιο καθαρές και σίγουρα πιο φτωχές σε χρήμα οργανώσεις, αλλά πολιτικά συντηρητικές.

    Εμείς εκεί εστιάζουμε την προσοχή μας.

    ReplyDelete
  55. και τα βέλη μας...

    ReplyDelete
  56. ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ανέβασε την ΔΩΣΙΛΟΓΙΑ και την ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ και τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ σε επιστήμες προδιαγραφών HARVARD

    o SANS CULOTTE να σου κάνει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΑΜΟ στο FOUS SEASONS ;;;

    ΠΟΥ είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ των ΑΛΛΩΝ;;;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ;;;;;;;
    -------------------------------


    Είναι αυτός που καθοδηγούσε την ΠΑΣΠ,ήταν η Τόνια με τα παντελόνια.
    Ηταν ο ιδεολόγος της ΛΑΜΟΓΙΑΣ και προστατευόμενος της βιομηχανίας όπλων,κυρίως της Ρωσσικής.
    Ποιός τολμά να διαγράψει τον φίλο του Μπένι;
    Είναι τυχαίο που η Θεσσαλονίκη είναι βυθισμένη στην Αντίδραση;
    Γιαυτό ο Παπανδρέου διέλυσε την κομματική οργάνωση της Νεολαίας.
    Αλλά δεν τον βοηθάμε στο τιτάνιο έργο της κάθαρσης του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  57. TOTALLY WRONG APPROACH

    Το θέμα, τελικά, ΔΕΝ είναι η ΔΑΠ, η ΠΣΚ, η ΠΑΣΠ.

    Τα Κόμματα ΔΕΝ έχουν δουλειά στα Πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμια είναι χώρος απόκτησης γνώσης, δημιουργίας γνώσης (δλδ έρευνας) και διακίνησης ιδεών - ΟΧΙ χώρος ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

    Ο επαίσχυντος Νόμος ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

    Συμφωνώ πως η ΠΟΣΔΕΠ είναι ΜΕΙΖΩΝ ΕΧΘΡΟΣ του ΕΘΝΟΥΣ και πρέπει να διαλυθεί.

    ReplyDelete
  58. [Ηταν ο ιδεολόγος της ΛΑΜΟΓΙΑΣ και προστατευόμενος της βιομηχανίας όπλων,κυρίως της Ρωσσικής.]

    Eκεί βρίσκεται το μυστικό της ΜΗ τιμωρίας του ΟΥΤΕ απο τη δικαιοσύνη ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    Αλλά σιγά-σιγά ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙς ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙς ΠΟΛΛΩΝ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΦΕΥΓΑΝ Σ'ΑΥΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  59. @ Νάτη η τόνια με τα παντελόνια
    Ηταν ο ιδεολόγος της ΛΑΜΟΓΙΑΣ και προστατευόμενος της βιομηχανίας όπλων


    Μα ΓΙΑΤΙ νομίζεις και έχω ορισμένα συγκεκριμένα ΑΤΟΜΑ ως στόχους;;;

    Ας το πω άλλη μιά φορά.

    Μέχρι το 2002 χρησιμοποιούσα την Delta για τα υπερατλαντικά μου ταξίδια. Οπως ξέρεις είμαι πολυλογάς, όταν δε μιλάω αγγλικά, γίνομαι καταρράκτης. Τέλος πάντων, εκεί στην BizElite Cabin της Delta ταξιδεύουν πάντα οι Αμερικανοί executives. Το βράδυ, μετά το δείπνο, 4 Bloody Mary's και 6 whiskeys αργότερα, οι Αμερικανοί γίνονται λαλίστατοι, ειδικά αφού με αντιμετωπίζουν ως Αμερικανό.

    TRUST ME, αυτά πούχω ΑΚΟΥΣΕΙ ξεπερνούν ΚΑΙ την φαντασία του Jules Verne.

    OTAN λέω, λοιπόν, πως η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ κατά των ΠΑΣΟΚΩΝ,
    ΤΟ ΕΝΝΟΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  60. η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει πόλεμο ενάντια στα λαμόγια, τους λαϊκιστές, τους αεριτζίδες και τους παράγοντες και σε μια σειρά από άλλα νοσηρά φαινόμενα τα οποία τέμνουν οριζόντια την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα. Πλέον και τα δύο μεγάλα κόμματα διαθέτουν πλούσιο κυβερνητικό παρελθόν και βλέπουμε ότι πολλά προβλήματα δεν είναι ζητήματα προσώπων ή κομμάτων, αλλά δομικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια. Τουλάχιστον αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και όχι λαϊκιστές της μίας ή της άλλης πλευράς.

    ReplyDelete
  61. όσο για τη συνδιοίκηση των ΑΕΙ από τους φοιτητές είναι ένας παράλογος θεσμός που αρχικά εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς, και ο οποίος σήμερα δεν οδηγεί πουθενά , αντιθέτως δίνει υπερεξουσία σε άτομα που δεν την αντέχουν και τη χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς.

    ReplyDelete
  62. Εσένα περιμέναμε να μας διαφωτίσεις με τις εμπειρίες σου στα 30,000 πόδια πίνοντας ουισκάκια με εκλεκτούς γαλαζοαίματους Αμερικανούς μπίζνεσμεν. Σε ποιόν τη πουλάς τη φαμφάρα ρε βλάξ? Νομίζεις ότι διαφέρεις και πολύ στο show-off από τις ψωνάρες που πληρώνουν τα prada? Την ίδια ανάγκη ικανοποιείτε ρε κομπλεξάρα Ελληνάρα. Θέλεις να γίνεις σαν Αμερικάνος, σ'αρέσει στα κρυφά κι'ο Μητροπάνος? Αι τράβα τότε στο BizElite καμπινέ σου και χέσε μας. Και τράβα και το καζανάκι.

    ReplyDelete
  63. @ να τα λέμε αυτά

    ΕΓΩ ΔΕΝ ξεχνώ. Εχω ΜΝΗΜΗ ελέφαντα που την φοβούνται ως και οι Αμερικανοί.

    Είπαμε, ο τσοχατζόπουλος και ο λαλιώτης θα κρεμασθούν στην Πλατεία Συντάγματος, ΑΝΑΠΟΔΑ, ντροπιασμένοι, όπως ο Μussolini Piazzale Loreto

    ReplyDelete
  64. erratum
    όπως ο Μussolini Piazzale Loreto
    ->
    όπως ο Μussolini στην Piazzale Loreto

    ReplyDelete
  65. G 700 said...
    η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει πόλεμο ενάντια στα λαμόγια, τους λαϊκιστές, τους αεριτζίδες και τους παράγοντες και σε μια σειρά από άλλα νοσηρά φαινόμενα τα οποία τέμνουν οριζόντια την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα. Πλέον και τα δύο μεγάλα κόμματα διαθέτουν πλούσιο κυβερνητικό παρελθόν και βλέπουμε ότι πολλά προβλήματα δεν είναι ζητήματα προσώπων ή κομμάτων, αλλά δομικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια. Τουλάχιστον αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και όχι λαϊκιστές της μίας ή της άλλης πλευράς.

    ΣΥΜΦΩΝΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
    Αλλά η αλήθεια είναι πως
    ΔΕΝ έφαγε ο ΡΑΛΛΗΣ
    ΔΕΝ έφαγε ο ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
    ΔΕΝ έφαγε ο ΜΑΝΟΣ
    ΔΕΝ έφαγε ο ΔΕΡΤΙΛΗΣ
    ΔΕΝ έφαγε ο Κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΔΕΝ έφαγε ο ΑΒΕΡΩΦ
    και και και και

    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, στο ΠΑΣΟΚ, οι ΜΟΝΟΙ για τους οποίους ΜΠΟΡΩ να ΒΑΛΩ το ΧΕΡΙ μου στο ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ότι είναι ΕΝΤΙΜΟΙ και ΔΕΝ ανεμίχθησαν σε ΔΩΣΙΛΟΓΙΕΣ και ΒΡΩΜΙΕΣ είναι
    ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
    ο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
    η Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ
    ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και
    ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    ReplyDelete
  66. Εσένα περιμέναμε να μας διαφωτίσεις με τις εμπειρίες σου στα 30,000 πόδια πίνοντας ουισκάκια με εκλεκτούς γαλαζοαίματους Αμερικανούς μπίζνεσμεν.

    ΔΕΝ πίνω whiskey, αηδιάζω με τη γεύση και τη μπόχα του. Besides, είναι το ποτό της τσοκαρίας.

    ReplyDelete
  67. I stay sober while they are flat-out drunk. And this turns out to my advantage!

    ReplyDelete
  68. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ.

    Όχι, έχουμε το προλεφταριάτο.

    ReplyDelete
  69. @ Νάτη η τόνια με τα παντελόνια

    Γιαυτό ο Παπανδρέου διέλυσε την κομματική οργάνωση της Νεολαίας.
    Αλλά δεν τον βοηθάμε στο τιτάνιο έργο της κάθαρσης του ΠΑΣΟΚ.


    Nα ΒΟΗΘΗΣΩ τον Παπανδρέου;;;;
    Που έστειλε στις Βρυξέλλες την ΜΑΤΣΟΥΚΑ, την ΜΠΑΤΖΕΛΗ, τον ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ;;;;;;;

    OVER MY DEAD BODY, I repeat, OVER MY DEAD BODY

    Nα ΒΟΗΘΗΣΩ τον Παπανδρέου;;;;
    Που έχει αριστερά του την διανοητικώς καθυστερημένη και ηθικώς εκπεσούσα Φ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και δεξιά του τον επικίνδυνο, μέγιστο ΕΧΘΡΟ του έθνους ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ;;;;

    OVER MY DEAD BODY, I repeat, OVER MY DEAD BODY

    Να ΒΟΘΗΣΩ τον Παπανδρέου;;;;;;
    Που κάνει ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ στο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;;;;;

    OVER MY DEAD BODY, I repeat, OVER MY DEAD BODY

    Bερόνικα Πεδίον του Αρεως

    ReplyDelete
  70. Και μόνο ο όρος φοιτητικές παρατάξεις υποδηλώνει την πελατειακή σχέση μεταξύ κομμάτων και πανεπιστημιακών χώρων.

    Όλες μα όλες οι φοιτητικές παρατάξεις πρέπει να διαλυθούν. Κανένα καλό δεν κάνουνε, αντίθετα καταστρέφουν κάθε ελπίδα ριζοσπατικής και αφαιρετικής σκέψης που μπορεί να καλλιεργήσει ένας φοιτητής. Καταστρέφουν κάθε έννοια ακτιβισμού και ενεργού δράσης των φοιτητών σε πολιτικό επίπεδο.

    Και να σας πω κάτι. Στο πανεπιστήμιο που σπούδασα υπήρχε ίσως, και υπάρχει, η εντονότερη πολιτική και ακτιβιστική δραστηριότητα σε όλη την Αγγλία. Φοιτητές φανατικά ασχολούτανε και οργανωνότανε γύρω από θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, εθνικών μειονοτήτων, προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αντιπολεμικών διαδηλώσεων, απελευθερωτικών κινημάτων για λαούς στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Αφρική, κλπ κλπ. Η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στην Αγγλία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αυτή κατά του πολέμου στο Ιράκ, ξεκίνησε από τις πύλες του πανεπιστημίου. Μάλιστα μόλις τη χρονιά πριν πάω, είχαν κάνει κατάληψη του πανεπιστημίου διαμαρτυρώμενοι για μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου να παραμένει ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο. Και βέβαια όσοι δεν πρόλαβαν να δραπετεύσουν συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δεν έγινε η παραμικρή ζημιά στο κτίριο, όπως θα ανέμενε κανείς αφού διάβαζε τα αιτήματα τους.

    Το point μου είναι ότι οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν δυναμική, προοδευτική σκέψη και λόγο, να διεκδικήσουν πρώτοι τις αλλαγές και να τις καθορίσουν. Η πολιτική σκέψη, έστω ούτε καν πολιτικά, η σκέψη και η δράση, πρέπει να είναι έννοιες ταυτισμένες με τη λέξη φοιτητής. Σε λίγο ρε παιδιά θα έχουμε και ΠΑΣΠ / ΔΑΠ και τρίχες για τα δημοτικά και τα προνήπεια. Όσο παρηκμασμένη και να είναι η ΠΟΣΔΕΠ κλπ, αν δεν σταματήσουν τα δοχεία να είναι συγκοινωνούντα, δεν αλλάζει τίποτα. Γι' αυτό, κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

    ReplyDelete
  71. @veronique

    ΣΥΜΦΩΝΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
    Αλλά η αλήθεια είναι πως
    ΔΕΝ έφαγε ο ΡΑΛΛΗΣ

    Ο ΡΑΛΛΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΤΑΛΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΟΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    Ο ΡΑΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    Ο ΡΑΛΛΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ 815 ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΖΕΚΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΑΛΑ....

    ReplyDelete
  72. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    ΜΑΖΕΚΕ -> ΜΑΖΕΨΕ

    ReplyDelete
  73. Mα σοβαρολογείς;;;;;
    ΞΕΧΝΑΣ φίλτατε ότι, όπως και η Γιαννάκου, παρ ολίγο να ΜΗΝ εκλεγεί βουλευτής το 1977;;;;

    ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ.

    Με την εισαγωγή της ομιλούμενης γλώσσας έφερε (θετική) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην χώρα. Το ξέρεις ότι ο απλός κόσμος μέχρι τότε ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ να κατανοήσει το περιεχόμενο ενός δημοσίου εγγράφου και έπρεπε να πάει στον δάσκαλο του χωριού ή τον ιερέα, οσάκις ο τελευταίος ήταν εγγράματος;;

    ΝΑΙ, η κατάργηση των ΑΡΧΑΙΩΝ ήταν μεγάλο σφάλμα.

    Οι εξετάσεις αναγνώρισης ξένων πτυχίων ΙΣΧΥΟΥΝ, αλλά (υποθέτω ότι έχουν) καταργηθεί για διπλώματα από χώρες της ΕΕ και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια εντός αυτών των χωρών.

    Αντιλαμβάνομαι την ΟΡΓΗ σου και την συμμερίζομαι, διότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι της Ιταλίας (γιατροί, φαρμακοποιοί, αρχιτέκτονες, κτηνίατροι, μηχανικοί) είναι through and through ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

    Αλλα ΔΕΝ είναι ΔΙΚΑΙΟ να συνδέουμε αυτό με τον μακαρίτη. Αν τον διέκρινε ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ, ΤΟΤΕ ουδέποτε θα είχε εισηγηθεί την εισαγωγή της ομιλουμένης ως ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ.

    Συγγνώμη, αλλά τον αδικείς.

    Σκέψου ΜΟΝΟ ότι, παρότι έφερε τον ΤΙΤΛΟ του ΑΤΤΙΚΑΡΧΗ και έβγαινε ιστορικά 1ος βουλευτής, το 1977 δια της ΒΙΑΣ πήρε 14.000 ψήφους.

    ReplyDelete
  74. @ μεσούτ

    ΛΕΣ
    Όλες μα όλες οι φοιτητικές παρατάξεις πρέπει να διαλυθούν. Κανένα καλό δεν κάνουνε, αντίθετα καταστρέφουν κάθε ελπίδα ριζοσπατικής και αφαιρετικής σκέψης που μπορεί να καλλιεργήσει ένας φοιτητής

    τώρα τελευταία ρέπεις προς το φασισμό και την απαξίωση των πάντων. Εμείς θέλουμε φοιτητικές παρατάξεις και μάχημο φοιτητικό συνδικαλισμό κι ακτιβισμό. Αυτό που ΔΕΝ θέλουμε είναι συνδιοίκηση των ΑΕΙ και κομματικούς παραγοντίσκους μέσα στο πανεπιστήμιο.

    Αυτό προϋποθέτει, ανάμεσα σε άλλα, η φοιτητική συμμετοχή να γίνεται με καθολική ψηφοφορία σε ξεχωριστή κάλπη και με συντελεστή βαρύτητας ο οποίος θα σταθμίζει το βάρος της φοιτητικής ψήφου.

    ReplyDelete
  75. Δεν τον αδικώ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣ ΟΤΙ ΟΜΙΛΩ ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ,

    ΟΧΙ,

    ΟΧΙ,

    ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ.

    ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ (ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΒΟΝΤΑΝ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ ΠΧ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΠΑ).

    ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (ειρωνικα εδω θα πώ είναι ο πρώτος διδάξας) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ.

    Μπορεί να τα έκανε λόγω αφέλειας ή βλακείας, αλλά αυτός άνοιξε το δρομο της ήσσονος προσπάθειας, (ΔΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ).

    ReplyDelete
  76. κομματικές παρατάξεις = παραγοντισμός. Ο ορισμός ο ίδιος.

    Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα συζητιούνται.

    ReplyDelete
  77. Καταρχήν γνωρίζετε ποιες παρατάξεις συμμετέχουν στην ΠΟΣΔΕΠ;

    Συμμετέχει η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΗΠΑΚ), η ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΚΙΠΑΝ)η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΣΠΑΝ) και η Αριστερή Μεταρρύθμιση.

    Η δε τελευταία έχει σχέση με την κίνηση Αριστερά Σήμερα (ΑΡ.ΣΗ) που έχει κάποια σχέση με το αγαπημένο σας blog από το οποίο κλέβετε διαρκώς θέματα (ppol).

    Με άλλα λόγια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ενιαία ΠΟΣΔΕΠ. Αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία έχει η Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ, Ακρα Αριστερα) και η Πανεπιστημονική (ΚΚΕ).

    Η δε ΑΡΣΗ έχει σχέση με την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ.

    Η κυρίαρχη δύναμη στην ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα φράγκα, τις επιδοτήσεις και τα project. Αντίθετα είναι μονίμως στην απέξω γιατί αυτά τα νέμονται οι κύριοι που έχουν διασυνδέσεις στην ΕΕ και την κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚΟΙ και Δεξιοί.

    Μη λέτε για μια ακόμη φορά ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.

    Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων ανθρώπων προέρχεται από τις κατώτερες βαθμίδες και τους λιγότερο χωμένους στα φράγκα και τα φαγοπότια!

    Αυτά...

    ReplyDelete