Thursday, May 6, 2010

Όχι άλλο ΚΚάρβουνο!

Η διαδήλωση της Τετάρτης 5 Μαΐου, ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, βάφτηκε με αίμα. Κάποιοι γνωστοί άγνωστοι χουλιγκανο μπαχαλάκηδες δολοφόνησαν τρεις υπαλλήλους της Marfin Bank, πετώντας βόμβες μολότωφ στα γραφεία της τράπεζας. Οι άτυχοι εργαζόμενοι πέθαναν από ασφυξία, λόγω του καπνού που δημιουργήθηκε ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στον κάτω όροφο του κτιρίου. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι πρέπει να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Είναι οι απόλυτοι και αποκλειστικοί ποινικοί υπόλογοι αυτού του τραγικού εγκλήματος.

Δολοφόνοι, όμως, με την ευρύτερη έννοια του όρου, δεν είναι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης. Βαριές είναι οι ευθύνες της Marfin, η διοίκηση της οποίας δεν προνόησε να κλείσει τα καταστήματά της στο κέντρο της Αθήνας σε μια τόσο επιβαρυμένη μέρα όπως η χθεσινή. Παρά τις μιντιακές κοινωνιστικές εξάρσεις μπερλουσκονικού τύπου από τον λαλίστατο προέδρό της, προτίμησε να κρατήσει τους εργαζόμενους κλεισμένους στα κλουβιά τους μετατρέποντας τους βορά των μπάχαλων, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα καταστήματα κατέβασαν ρολά για τη συγκεκριμένη μέρα.

Ακόμα πιο βαριές, όμως, είναι οι ευθύνες των ηθικών αυτουργών της βίας στη χώρα μας. Όλων όσων καλλιεργούν το υπόστρωμα πάνω στο οποίο αιτιολογούνται και εν τέλει δικαιολογούνται με πρόσχημα τους κοινωνικούς αγώνες οι πάσης φύσεως πράξεις βίας. Όλους όσους δίνουν διαφορετική αξία στην ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το ποιος είναι ο εκτελεστής της. Πέρυσι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στα Δεκεμβριανά αυτός που σκόπιμα θόλωνε τα νερά ανάμεσα στο κοινό έγκλημα και τους εξεγερμένους νέους, κλείνοντας το μάτι στην καταστροφή και το πλιατσικολόγημα περιουσιών. Φέτος είναι το ΚΚΕ με όχημα το ΠΑΜΕ αυτό που έχει επιβάλλει στους πολίτες τη βάσανο της καθημερινής επαναστατικής γυμναστικής. Τη μία έχουμε κατάληψη των ξενοδοχείων, την άλλη αποκλεισμό των λιμένων και των πλοίων, την παράλλη τη χούντα του σφυροδρέπανου στην Ακρόπολη.

Ακόμα και να θέλουμε να τα ρίξουμε όλα στου φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος, τους προβοκάτορες, τους φασίστες, τους χούλιγκανς και τους τρομοκράτες δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πως όλοι αυτοί αποθρασύνονται από πράξεις και δηλώσεις αμφιλεγόμενου περιεχομένου από τα δύο μεγάλα κόμματα της κομμουνιστικής Αριστεράς. Ποιο το μήνυμα ας πούμε των δηλώσεων Παπαρήγα, με φόντο τους τρεις νεκρούς, όπου καλεί το λαό "να χειραφετηθεί από τα υποκριτικά συνθήματα της ησυχίας, της ομαλότητας, της σταθερότητας";

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα απ΄τα κόμματα του μικρού δικομματισμού δεν βλάπτει. Επιτέλους, δεν είναι μόνο το ΠΑΜΕ και οι ακροαριστερές παραφυάδες αυτές που διαφωνούν με την πολιτική λιτότητας σ' αυτή τη χώρα. Επιτέλους, δεν έχει μόνο η άκρα Αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα. Κι εν πάσει περιπτώσει, αν όλοι αυτοί εννοούν τα όσα λένε για προβοκάτορες και όσα άλλα, να φροντίσουν να περιφρουρίσουν καλύτερα τις πορείες τους. Να μπουζουριάσουν και κανέναν προβοκάτορα. Τα μπλοκ άλλωστε της άκρας Αριστεράς είναι και πολυπληθή και δυναμικά. Γιατί δεν το κάνουν;

Και φυσικά, αν διαφωνεί η Αριστερά πραγματικά με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ας μας πει τι πρέπει να κάνουμε άλλο, εκτός από πορείες και βίαιες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μήπως να χρεωκοπήσουμε; Είναι κι αυτό μια δίκαιη και αποτελεσματική λύση, την οποία εμείς σαν οργάνωση δεν έχουμε απορρίψει, εφόσον όμως γίνει συντεταγμένα και ύστερα από διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ακόμα κι αυτή τη λύση, όμως, κανείς δεν την ασπάζεται επίσημα στην Αριστερά. Αντί να βγουν με τόλμη και να πουν στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους τώρα, διότι δεν μπορεί ο λαός ν' αντέξει να φτωχαίνει για να πληρώνει κατά προτεραιότητα τους δανειστές, προτιμούν τις ιδεολογικές γενικότητες και τη συντήρηση του κοινωνικού χάους. Τα ψέματα όμως τελείωσαν. Όπως το παραμύθι με τα δύο μεγάλα κόμματα κατέληξε σε δράμα, έτσι κι αυτό με τα δύο μικρά έφτασε στο τέλος του. Κουραστήκαμε να το ακούμε, να το διαβάζουμε, να το βλέπουμε. Φτάνει πια. Όχι άλλο ΚΚάρβουνο!

78 comments:

  1. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι από τις πιο "φάουλ" αναρτήσεις της G700 εδώ και χρόνια.

    Πέσατε με τα μούτρα στην παγίδα των ΜΜΕ. Δεν είδα λέξη για τις σχεδόν 200.000 κόσμο που "τρομοκράτησε" με την παρουσία του τα καλοταϊσμένα ανθρωπάκια μέσα στη Βουλή. Ούτε για τα σχόλια και τις συμπεριφορές του 5ου κόμματος μέσα στη Βουλή (επαγγελματίες καναλάρχες, τηλε-βιβλιοπώλες και πανελίστες). Αλήθεια, αν όπως λέτε "...το παραμύθι με τα δύο μεγάλα κόμματα κατέληξε σε δράμα, έτσι κι αυτό με τα δύο μικρά έφτασε στο τέλος του...", τότε τι μας μένει;

    Τα σχόλιά μου τα έκανα στο προηγούμενο post. Τα υπόλοιπα τα περιγράφει πάρα πολύ εύστοχα ο Σούλτας στο δικό του blog:

    >> http://microsoult.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

    ReplyDelete
  2. "Επιτέλους, δεν έχει μόνο η άκρα Αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα. "


    Μα ποια κοινωνική ευαισθησία; Αυτοί θέλουν να παίρνουν τα διπλάσια από τους άλλους και να μας καίνε και ζωντανούς.

    Αυτή η φράση ΠΡΕΠΕΙ να σβηστεί από το άρθρο. Δίνει την εντύπωση ότι η άκρα αριστερά ή η άκρα δεξιά έχουν "κοινωνικές ευαισθησίες".

    ReplyDelete
  3. κρίμα, πολύ κρίμα για τα τρία παιδιά.
    αλήθεια ο κ. Μπερλουσκόνι γιατί άφησε τα καταστήματα ανοιχτά και τους υπαλλήλους βορά;

    μήπως για να πλιατσικολογήσουν στα καταστήματά τους επειδή ο εθνοσωτήρας οδεύει προς επιχειρηματική κατάρρευση;

    πάντως σε κάθε περίπτωση η δολοφονία των τριών παιδιών,
    ρίχνει τίτλους τέλους για το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

    σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι αυτή το κοινωνικό εργαστήρι των αναπτυγμένων χωρών και ιδιαίτερα της Ευρώπης

    ReplyDelete
  4. "Τη μία έχουμε κατάληψη των ξενοδοχείων, την άλλη αποκλεισμό των λιμένων και των πλοίων, την παράλλη τη χούντα του σφυροδρέπανου στην Ακρόπολη."
    Αυτά δεν είναι βίαια. Επίσης, το ΠΑΜΕ απομάκρυνε χθες από μόνο του "μπαχαλάκηδες" που παρήσφρυσαν στο μπλοκ του.

    "του μικρού δικομματισμού"
    Μικρός ΤΡΙκομματισμός.

    "Μήπως να χρεωκοπήσουμε;"
    Πρακτικά, αυτό γίνεται και τώρα... απλά, λίγο πιο αργά και σταδιακά.

    Δε λες τίποτα για τα μέτρα που ΔΕ λήφθηκαν απέναντι σ' αυτούς που έφαγαν και που συνεχίζουν να τρώνε το δημόσιο χρήμα!... Αν έμπαινε κανένας υπουργός ή διοικητής στατιστικής υπηρεσίας στη φυλακή να δεις πόσο πιο αποδεκτά θα ήταν τα μέτρα!!

    ReplyDelete
  5. Στην Ελλάδα και ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν έχουμε σοβαρή ακροδεξιά δράση.Ουτε το "ΛΑΟΣ" έχει δεσμούς με τέτοιες οργανώσεις.Το "ΛΑΟΣ" διακηρύσσει ότι είναι ένα αστικό κόμμα και αποκηρύσσει τη βία ως μέσου πολιτικής πάλης.Από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε βίαια επεισόδια ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.Διαφωνώ πλήρως με την ιδεολογία του αλλά αυτό είναι "άλλου Παππά Ευαγγέλιο".

    ReplyDelete
  6. Πηρατε γραμμη απο Καρατζαφερη?

    Τα αντανακλαστικα σας ειναι καλυτερα και απο χρυσαυγιτων

    ReplyDelete
  7. Ενα απο τα προβλήματα είναι η ασυλία των κομμάτων της Σταλινικής και Σταλινίζουσας Αριστεράς.Καταλαμβάνουν την ΕΡΤ, κάνουν διαγγέλματα και δεν τρέχει τίποτε.Σηκώνουν σβάστικες στην Ακρόπολη και πέρα βρέχει.Αυτά είναι ποινικά αδικήματα που μένουν ατιμώρητα δεν είναι πολιτική δράση.Και αν είναι πολιτική δράση είναι ακροδεξιά και φασιστική.Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Οσα κόμματα δεν δέχονται τη δημοκρατική νομιμότητα, ως πολιτικό πλαίσιο δράσης,θα πρέπει να μας προβληματίζουν σοβαρά για τον ρόλο τους στο δημοκρατικό μας πολιτισμό.

    ReplyDelete
  8. Άλλο η διαδήλωση jaga, άλλο η οργή και τα μέτρα εγκλωβισμένε, και άλλο οι δολοφόνοι και άλλο η καλλιέργεια ενός κλίματος βίας από την άκρα αριστερά από την ήπια του ΠΑΜΕ μέχρι τις Μολότωφ των αριστεριστών. Επιτέλους έχουμε μάθει στη Μεταπολίτευση να πιπιλίζουμε την καραμέλα της ακροδεξιάς και της προβοκάτσιας λες και είμαστε στο 60 σε ταινία του Γαβρά. Δεν είναι έτσι. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Κανείς δεν έχει ασυλία στην κριτική.

    ReplyDelete
  9. Ειστε μπαναλ..

    Ειστε ετοιμοι για υμνους στο ΚΚΕ και τους αγωνες του για τη δημοκρατικη νομιμοτητα, παντα ομως ΠΑΛΙΑ..Υπαρχει, κατα τη γνωμη σας ενα απροσδιοριστο παρελθον,. κατα το οποιο το ΚΚΕ σε δυσκολες στιγμες εδωσε αγωνες για τη δημοκρατικη νομιμοτητα.

    Τωρα ομως η συκοφαντηση που επιβαλλει η ημερησια πολιτικη διαταξη της ιδεολογιας σας δεν επιτρεπει κατι τετοιο..Θα χρησιμοποιησετε ακομα και τα επιχειρηματα του Καρατζαφερη (ο οποιος κανει μια τοσο γελοια προβοκατσια που δεν ειναι αξια λογου, παρα μονο αντικειμενο χαβαλε στις παρεες) για να δικαιολογησετε την επιθεση στην εργατικη ταξη

    ReplyDelete
  10. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του jaga. Αλλά δεν πειράζει. Σύντομα, που το "700" (στο G700) θα είναι μια νοσταλγική ανάμνηση... παχέων αγελάδων και θα γίνει "G520", ίσως να μην υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να έχετε γραμμή internet . Οπότε, κάθε αντίσταση τώρα είναι μάταιη. Αυτό προφανώς είναι το σκεπτικό...

    ReplyDelete
  11. Η εργατική τάξη δεν ανήκει στο ΚΚΕ ούτε είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπός της το ΠΑΜΕ γιούρι. Η κοινωνική βία όμως και ο ακραίος ακτιβισμός δυστυχώς έχει ιδεολογικό πρόσημο στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Ξεκινάει από ήπιες μορφές τύπου ΠΑΜΕ και φτάνει μέχρι τις πιο καταστροφικές έως και δολοφονικές εκφάνσεις με τις μολότωφ των χούλιγκανς αριστεριστεριστών.

    ReplyDelete
  12. αυριανιστή, δυστυχώς το σημερινό άρθρο θίγει την ιερή αγελάδα της κομμουνιστικογενούς αριστεράς στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Κανείς δεν την αγγίζει ποτέ, πάντα έχει δίκιο σε όλα, πάντα έχει τις πιο ευγενείς προθέσεις. Δεν θίγει το πολιτικό μήνυμα της διαδήλωσης που ήταν πέρα για πέρα σαφές και εκκωφαντικό. Όχι στη σκληρή λιτότητα. Μη συνδέουμε τα δύο πράγματα λοιπόν.

    ReplyDelete
  13. Τι να κανουμε τωρα παιδια? Παντα ετσι ηταν, οταν η εργατικη ταξη ξεσηκωνεται και διακοπτει την παραγωγικη διαδικασια, γιατι περι αυτου προκειται, θα ουρλιαζετε και θα απειλειτε..Η απεργια καταστρεφει τον τουρισμο, το ΠΑΜΕ προκαλει ανεργια αφου εμποδιζειτην οικονομικη δραστηριοτητα κτλ...Μου θυμιζετε εκεινο τον ελεγκτη, απο το γνωστο εργατικο τραγουδακι, που ελεγε στον εργατη να μη μιλα γιατι λησμονα το γιο του που πειναει κι ειναι κριμα..

    Στα χαρτια αναγνωριζετε το δικαιωμα στην απεργια αλλα δυστυχως η ιδεολογια σας δε μπορει να αντεξει τις συνεπειες

    ReplyDelete
  14. γιουρι γκαγκαριν

    Πόσο θα ήθελα να γνωρίζω Νεαντερταλικά για να μπορω να καταλαβαίνω αυτά που λές!

    ReplyDelete
  15. Ασχοληθείτε κι άλλο με "ιερές αγελάδες" -εγώ απλά τις περιφρονώ-, και βαυκαλιστείτε ότι "τις θίγετε", αντί να ασχοληθείτε με την ουσία της ύπαρξης αυτού του ιστότοπου (που είναι η δραστική περικοπή των αμοιβών ΣΑΣ). Στο μεταξύ, θα σας κόβουν κοστουμάκι αξίας 520 ευρώ. Σε καλή μεριά...

    ReplyDelete
  16. Καλύτερα λιγότερα παρά καθόλου.

    ReplyDelete
  17. @g700:

    "...Επιτέλους έχουμε μάθει στη Μεταπολίτευση να πιπιλίζουμε την καραμέλα της ακροδεξιάς και της προβοκάτσιας λες και είμαστε στο 60 σε ταινία του Γαβρά. Δεν είναι έτσι. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Κανείς δεν έχει ασυλία στην κριτική..."

    Επιβεβαιώνετε για δεύτερη φορά το πόσο φάουλ είναι το συγκεκριμένο post. Αντί να αναλύουμε τι σημαίνουν 200.000 κόσμος στο δρόμο, καθόμαστε και σπαταλάμε φαιά ουσία στα παραληρήματα του κάθε χουντόβλαχου κομματάρχη.

    Αυτόπτης μάρτυρας είπε (έγραψε) στο troktiko ότι αυτοί που πέταξαν τις μολότοφ στη Marfin -απωθήθηκαν- από τα μπλοκ που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εκεί, συμπεριλαμβανομένου και ενός μπλοκ αναρχικών:

    "...Στο ύψος του Virgin στην Σταδιου οταν σπαγανε μαγαζια η "παρεα" που ειπα,το μπλοκ των αναρχικων (ειδα τις σημαιες ειμαι 100% σιγουρος) μεσα στην πορεια στην σταδιου εκανε αλυσίδα(!!!) να κρατησει τους κουκουλοφορους απ' εξω και τους βρίζανε γιατι θα μαζεψουν τα ΜΑΤ!!!Ειλικρινα ορκιζομαι το ειδα αυτο ηταν οτι πιο σουρεάλ έχω δεί στην ζωη μου!!...

    >> http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3920.html

    Δεν υιοθετώ 100% τη συγκεκριμένη μαρτυρία, αλλά σίγουρα τη λαμβάνω υπόψη μου, όπως και όλα όσα διαβάζω. Το ίδιο έκαναν και όλα τα "κόκκινα" μπλοκ που βρίσκονταν εκεί, όπως ομολόγησαν όλοι. Δεν λέω ότι δεν έχουν σπάσει ή δεν έχουν κάψει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό απλά δεν προκύπτει από πουθενά. Τα κανάλια και το ΛΑΟΣ έχουν βγάλει ήδη συμπέρασμα και τώρα απλά ψάχνουν για ενδείξεις ενοχής, ώστε να στηρίξουν την επιθυμία τους.

    Επίσης, σήμερα το πρωί άκουσα τον διευθυντή του βιβλιοπωλείου "Ιανός" να λέει ότι ήταν ο πρώτος που έτρεξε να σβήσει με έναν πυροσβεστήρα την είσοδο της Marfin, χωρίς επιτυχία φυσικά. Είπε ότι οι διαδηλωτές (πραγματικοί) έκαναν αμέσως αλυσίδα γύρω από την είσοδο για να προστατευτεί ο κόσμος, ενώ ο ίδιος ουδέποτε δέχτηκε καμία πέτρα ή κάτι τέτοιο από κανέναν. Αυτά για να ξέρουμε τι ακούμε από εχθές στα κανάλια.

    Το να παίρνεις αφορμή 3+1 θανάτους για να διατυπώσεις -πολιτική- άποψη εναντίον οποιουδήποτε κόμματος ή αντίληψης είναι από μόνο του τεράστιο λάθος (για να μην πω βαρύτατο κόμπλεξ ή χείριστη σκοπιμότητα). Όλοι ξέρουμε ότι ΠΑΜΕτζήδες και οι ΚΚΕδες ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την απαξίωση και την "αποχή" του κόσμου από τις δράσεις που πραγματικά θα έπρεπε να συμμετέχουμε όλοι συνολικά. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους -δολοφόνους- που δρούνε ανενόχλητοι εδώ και δεκαετίες με κουκούλες.

    Οι κουκουλοφόροι αποτελούν το μόνιμο άλλοθι της εκάστοτε κυβέρνησης και των καθωσπρέπει ΜΜΕ, κάθε φορά που δεν ξέρουν πως να απαντήσουν σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο που βρίσκουν απέναντι σε αυτά που λένε και κάνουν. Τελεία και παύλα. Δεν έχει καμία σχέση με κόμματα. Όποιος το συνδέει με πολιτικές απόψεις, οποιουδήποτε χρώματος, απλά τους διατηρεί στο απυρόβλητο και διευκολύνει τη διάχυση της ευθύνης.

    Συνιστώ σε όλους ψυχραιμία, ΠΟΛΥ προσοχή και καχυποψία στο τι κυκλοφορεί γενικά ως "πληροφορία". Και φυσικά διαχωρισμό της πολιτικής, της γνήσιας (και δίκαιης) κοινωνικής αντίδρασης και των κοινών εγκληματιών χωρίς συνείδηση.

    ReplyDelete
  18. Οι "αυτόπτες μάρτυρες" θα έχουν αξία οι μαρτυρίες τους αν τις καταθέσουν στις ανακριτικές Αρχές απο τις οποίες και θα αξιολογηθούν.
    Ας ΜΗΝ προσπαθούμε να μεταθέτουμε τη συζήτηση απο το θέμα που είναι: Ποιοί και γιατί έκαψαν συνειδητά 4 ανθρώπους.Η επιθυμία τους και η προσπαθειά τους ήταν βέβαια να κάψουν περισσότερους.Να προκαλέσουν ολοκαύτωμα.
    Και το φοβερότερο και πιό απάνθρωπο: γιατί οι διαδηλούντες στοχοποιούσαν αφενός τους εργάζομενους,επειδή εργάζονταν "παρανόμως" και γιατί παράλληλα εμπόδιζαν τη πυροσβεστική να πλησιάσει για βοήθεια.

    ReplyDelete
  19. 1) Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος

    http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/298/αριστερή-τρομοκρατία-δημοκρατία-και-κράτος

    2) Μαινόμενοι βουλευτές τρομοκρατούν καθηγητές

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=270877&dt=31/05/2009

    ReplyDelete
  20. “Η κουλτούρα της Πολιτικής Βίας” και αυγά κατά Π. Μανδραβέλη

    http://nobudget.wordpress.com/2009/11/28/η-κουλτούρα-της-πολιτικής-βίας-και-αυ/

    Επίθεση με αβγά στην Σώτη Τριανταφύλλου

    http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΕπίθεσημεαβγάστηνΣώτηΤριανταφύλλου/

    ReplyDelete
  21. jaga αν και σε πολλά συμφωνώ μαζί σου ειδικά όταν ανφέρεσαι στις τράπεζες αυτό η ματιά σου σ' αυτά τα γεγονότα είναι λάθος.

    Λες "Το να παίρνεις αφορμή 3+1 θανάτους για να διατυπώσεις -πολιτική- άποψη εναντίον οποιουδήποτε κόμματος ή αντίληψης είναι από μόνο του τεράστιο λάθος."

    Και σου απαντώ. Το να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ιδανικούς μάρτυρες και ήρωες των εργατικών αγώνων (Γρηγορόπουλος, Παπαχρήστος, Γλέζος κλπ) και όταν δεν τους βγαίνει να μιλάνε για προβοκάτσια πάει πολύ. Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους και να αποκαλύψει την υποκρισία τους. Συνεπώς ορθή η ματιά της γ700.

    ReplyDelete
  22. @libertarian:

    "...Ας ΜΗΝ προσπαθούμε να μεταθέτουμε τη συζήτηση απο το θέμα που είναι: Ποιοί και γιατί έκαψαν συνειδητά 4 ανθρώπους...

    Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό, όπως όλοι νομίζω.

    "...Και το φοβερότερο και πιό απάνθρωπο: γιατί οι διαδηλούντες στοχοποιούσαν αφενός τους εργάζομενους,επειδή εργάζονταν "παρανόμως" και γιατί παράλληλα εμπόδιζαν τη πυροσβεστική να πλησιάσει για βοήθεια..."

    Αυτό λέγεται "λογική υπέρβαση" ή "causal leap". Έχεις ήδη πάρει σαν δεδομένο ότι η πυροσβεστική παρεμποδίστηκε, ότι αν αυτό συνέβη έγινε ακριβώς σε εκείνο το σημείο (ότι δηλαδή το έκαναν επί τούτου) και ότι αυτό το έκαναν, αν έγινε, από τους διαδηλωτές, και όχι από ένα μάτσο αλήτες που έτσι κι αλλιώς σκοτώνονται και στο γήπεδο κάθε Κυριακή.

    Συνδέεις ένα τραγικό και ανεγκέφαλο συμβάν με αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή σε ολόκληρη την Αθήνα. Η λογική της "συλλογικής ευθύνης" και πάλι στο κέντρο της αιτιολόγησης δηλαδή.

    Εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση "αιτιατό" ον. Για κάθε δράση, υπάρχει μια αιτιατή εξήγηση, έστω και αν είναι ανόητη. Η μια εξήγηση, η επικρατούσα στα ΜΜΕ, είναι ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι φανατικοί ενός συγκεκριμένου χώρου κάνει κάτι που προφανώς πλήττει το χώρο που νομίζουν ότι υπερασπίζουν. Η άλλη εξήγηση είναι να δούμε ποιος άλλος ωφελείται από ένα τέτοιο γεγονός: όποιος βρίσκεται απέναντι από αυτό τον πολιτικό χώρο (εφόσον στοχοποιείται "εμπεριστατωμένα") ή απέναντι από τους διαδηλωτές συνολικά. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι οι κουκουλοφόροι είναι το αιώνιο άλλοθι της κάθε κυβέρνησης - ακόμα και όπου οι ΚΚΕδες είναι/ήταν όντως στην εξουσία σε άλλες χώρες.

    Και κάτι τελευταίο. Αν είναι να συνδέουμε δηλώσεις κατά του Συντάγματος με αυτό που συνέβη, αφού στοχοποιούν το ΚΚΕ (και καλά κάνουν, για πολλούς λόγους), ας μου εξηγήσει κάποιος το εξής: Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ περί κατάργησης του Συντάγματος, αν χρειαστεί ή αν ο λαός το κρίνει απαραίτητο, έχει πει και ο Καρατζαφέρης, από το κανάλι του, όταν σχολίαζε τον πιθανό πολιτικό ρόλο του Κωνσταντίνου (πρώην βασιλιά) πριν μερικά χρόνια. Αυτό το στοχοποιούμε ή όχι; Πρέπει ή όχι κάποιος να κάνει την ίδια ερώτηση σήμερα στα στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως και σε όσους της ΝΔ έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει "επανάσταση" τη χούντα της επταετίας;

    Αυτά από εμένα, δεν έχει νόημα να λέμε κάθε φορά τα αυτονόητα.

    ReplyDelete
  23. Παρακαλείται το γραφείο τύπου του αξιότιμου κύριου Χρυσοαρχίδη γνωστό και ως g700 (700 παίρνουν οι άλλοι...εμείς είμαστε διπλοθεσίτες) να το βουλώσει επιτέλους!!!
    Εντάξει ρε μάγκες βγήκε το ΠΑΣΟΚ τι άλλο θέλετε τώρα και ασχολείστε??

    Καλώ αυτή τη στιγμή όλη την ομάδα του g700 να αναρτήσει στο blog της τις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2009... See more καθώς και να μας πούνε τα καλόπαιδα τι δουλείες επαγγέλλονται, τι μισθούς παίρνουν, καθώς και ποιες είναι οι σχέσεις τους με βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

    Τέρμα τα ψέμματα...μόνο τότε θα έχετε δικαίωμα να μιλάτε.

    Μηδενική ανοχή λαμόγια !

    υ.γ. Γράφω ενυπόγραφα με ονοματεπώνυμο και περιμένω απάντηση με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ !!!!!

    Είναι πάντα ωφέλιμο για την δημοκρατία να ξέρουμε ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...και το σημαντικότερο...ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΜΙΛΑΕΙ!!!!

    Παναγόπουλος Θοδωρής

    ReplyDelete
  24. Thodoris

    what is your point man?

    ReplyDelete
  25. Πάντως εγώ ξέρω ότι η χώρα δεν οφελείται από τέτοια περιστατικά. Δεν ξέρω ποια διεστραμμένη λογική μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο. Στον πλανήτη μας βλέπουν πλέον σαν την Αργεντινή της Ευρώπης. και διεστραμμένο είναι να λέγεται ότι φταίει το κκε για τα θύματα. κανείς δε λέει αυτό. αυτό που λένε όλοι είναι ότι η αριστερά καλιεργεί κλίμα στο οποίο ανθίζει η βία. Δες τις δηλώσεις Παπαρήγα και Αλαβάνου από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Για πόλεμο μιλούσε η Αλέκα να μην αφήσουμε τον πρωθυπουυργό να φύγει απο τη χώρα έλεγε ο Αλαβάνος μια γλώσσα ημι-νόμιμη, προτρεπτική στην παραβατικότητα σαν πέρυσι στα Δεκεμβριανά μόνο που τότε πρώτο βιολί ήταν ο Αλέκος.

    Σχετικά με τους κουκουλοφόρους. Οι κουκουλοφόροι δεν είναι το αιώνιο άλλοθι καμιάς κυβέρνησης. Εκτός από τσογλανάκια χουλιγκανοαναρχάκια είναι ταυτόχρονα οι απατημένοι μιας επανάστασης που διακηρύσσεται μεγαλόστομα απο τα κόμματα της Αριστεράς αλλά ποτέ δεν γίνεται. Κι επειδή η αριστερά το γνωρίζει, ότι είναι δικά της ιδεολογικά τέκνα που αισθάνονται εξαπατημένα, τους συγκαλύπτει με θεωρίες για προβοκάτσια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τους ξορκίζει θεωρώντας αμάρτημα την "ατομική τρομοκρατία".

    ReplyDelete
  26. G700

    why do you think the case for declaring bankruptcy is a good option?

    The reason I ask is because such a decision would automatically cause a destabilising shock in the financial sectors of France and Germany, the holders of the greatest share of Greek debt. This would automatically mean a steep recession and a destabilisation / potentially collapse of the euro currency, but most importantly the inability of the German and French partners to provide us with the enormous sums required for our bailout. At the same time Greece may find itself isolated from the international money market for many years to come. Even in the case of a voluntary debt restructuring initiative by the Greek government, the only way to pull it through and maintain any channels of financing for the greek economy to run, would be the strict monitoring and supervision of the whole process by a trusted body like the IMF. To my understanding this would mean greater austerity measures for greater period of time, longer involvement of the IMF in the greek economic affairs for at least another 5-10 years, and of course a much more restrained access to credit for the greek economy to finance its development and investment initiatives.

    People, politicians and opinion makers must understand that the IMF involvement today is not a necessary evil, but a necessary good. Especially the prime minister must speak this truth to the people and lead the effort to make all of us understand, that we were all part of the party, we were all part of the problem, even in our own ignorance and comfort of affluent income and pension benefits, and we must all become part of the solution. When a household is in debt because of the father reckless spending on loans or indebtness because of no job, the entire family is affected. If you were that father's kids what would you do? Leave and let him sort it out on his own, or take the pill of compromise and make an effort to assist him? I guess there is always the choice to disown him, but in the political context this is like disowning democracy, as we voted again and again those who rule us.

    ReplyDelete
  27. Σχετικά με τα μέτρα επειδή πολλά ειπωθηκαν για όλα τ' άλλα. Προσωπικά δε βλέπω να βγαίνει το πράμα και θα προτιμούσα μια συντεταγμένη στάση πληρωμών είναι το πιο αρτιστερό που μπορεί να συμβεί.

    ReplyDelete
  28. Destabilising my ass. To destabilising που προκάλεσαν αυτοί το μετράμε; Να κάτσει κάτω η Γερμανία και η Γαλλία και να πουν στις τράπεζες παιδιά the game is over. δεχτείτε bond haircuts για να σωθείτε κι εσείς και όλοι αλλιώς πάει για φούντο το καράβι

    ReplyDelete
  29. Gmosios

    this is a political decision that other countries must take, I never disagreed. And we must recognise that IMF log term involvement in Greek affairs in case of debt haircuts is inevitable. It is an issue of trust for the markets and an issue or reassurance for our EU partners. Unless we want out of the EU..?

    But aside wishful thinking, is such an option realistic?

    Today the UK is voting for a Torry / Conservative government, the leader of which has decided to make a greater turn away from the EU.

    Germany is run by a mediocre conservative leader who at the expense of the Maastrich treaty and the balance of the EU internal market has promoted a rule for German regions of no more than 0,3% annual fiscal deficit from 2016 onwards (where did the principle of EU MS solidarity go??)

    The total debt that national governments hold alltogether in the West surpasses a few trillion dollars. Add that to the 10 trillion black hole of the financial markets and there you have a timebomb.

    The meltdown of the global financial system and of western economies as weve known them will thus be inevitable in the case of group defaults.

    Defaults are not the solution. Agreements with banks to restructure debt liabilities is possible yes. But such action must be multilateral and trans-antlantic at the least. And of course none of this can succeed unless today on a multilateral and global level governments decided on bold regulatory reforms, starting from (1) derivatives and (2) size of banks.

    In the case of Greece, there are merely two choices in my opinion: (1) IMF for 3 years with lots of pain, (2) IMF for a decade with even more pain. It all depends on us really, what choice we make and whether we stick together to make it work.

    ReplyDelete
  30. οκ τώρα είναι έτσι αύριο θα δεις που το ενδεχόμενο μαζικής αναδιάρθρωσης των χρεών πολλών κρατών θα γίνει αίτημα. αν δε γίνει τον πούλο με το ΔΝΤ εγώ υπέρ των διαρθρωτικών είμαι άλλα τα ταμειακά μέτρα θα τσούξουν και θα υπονομεύσουν τις διαρθρωτικές

    ReplyDelete
  31. 3 ανθρωποι πεθαναν κ το g700 χτενιζεται με τα απολιθωματα του ΠΑΜΕ.Αληθεια κατι επαγγελματιες lovers του χρυσοχοιδη που χαθηκαν?

    ReplyDelete
  32. Gmosios

    your last point has been elegantly raised by the Economist too. I think in one of last month's editions.

    I think the first wave of reforms will merely try to de-zombify the banks with regulatory reforms including bank sizes, taxation and transparency reforms especially regarding the rating agencies.

    Unfortunately in this case Greece is too small. The time and coordination requirements necessary is too long for us to depend on such a development.

    We must act now and we must act decisively. In my opinion the political time for Papandreou is running out. Now he has the political capital and popular support to sweep through the crisis with radical structural reforms. It is his call, not Europe's, not IMF's, not anybody else's.

    ReplyDelete
  33. Δεν είναι το ΚΚΕ το πρόβλημα για όσα γίνονται και μου κάνει εντύπωση το ότι σπεύδετε κι εσείς να το στοχοποιήσετε. Όσοι ήταν χτες στις πορείες ξέρουν ότι τα επεισόδια γίνανε στα περιθώρια άλλων ομάδων, άσχετων με το ΚΚΕ. Μάλιστα η πορεία του ΠΑΜΕ είχε διαλυθεί (με επίμονη προτροπή απο τους επικεφαλής στο Σύνταγμα να οδεύσει προς τους Στύλους και να τερματίσει) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΩΡΑ πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Επίσης, η περιφρούρηση των προσκείμενων στο ΚΚΕ μπλοκ είναι συνήθως από αποτελεσματική ως υπερβολική ως γραφική. Τα μέλη λοιπόν του ΚΚΕ δε μπορεί να είναι αυτά που σχετίζονται με τους εμπρησμούς. Επιπλέον και ο πιο κοινός νους μπορει να καταλάβει ότι αυτοί οι οποίοι _όντως_ ευθύνονται για τους εμπρησμούς την έχουνε χεσμένη την Αλέκα και τις δηλώσεις της και είναι αστείο να υποννοεί κανείς ότι το χέρι του μπαχαλάκη το οπλίζει η δήλωση της Παπαρήγα. (η οποία διαστρεβλώνεται αν την απομονώσεις, όπως κάνατε. Τότε εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε κλίμα έντασης με το να την παρουσιάζετε ως προτροπή σε μπάχαλα. Σωστα ή λάθος;).

    Εκτός φυσικά αν συνδέουμε τον αποκλεισμό του λιμένα με την πυρπόληση κτιρίου και το θάνατο τριών ανθρώπων. Τα συνδέουμε;

    Επειδή όλα αυτά μου φαίνονται δεδομένα, και παρακαλώ να με διορθώσετε όπου έχω κάνει λάθος, θα με ενδιέφερε να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους εξαπολύετε τώρα αυτή την επίθεση. Διαφορετικά, διακρίνω μια προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι κινητοποιήσεις γενικά (εφόσον σε σειρά σκέψεων σας έχετε ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ εξωθεί τα πλήθη στη βία, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιδεύει τα αυτιά των αναρχικών, οι αναρχικοί είναι συλλήβδην μπάχαλοι, οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, βολεμένοι και ο καθείς κοιτάει την πάρτη του, κλπ).

    Με την τελευταία σας παράγραφο συμφωνώ 100% και προσυπογράφω.

    (δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με το ΚΚΕ ή οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα)

    ReplyDelete
  34. A

    "Δεν είναι το ΚΚΕ το πρόβλημα για όσα γίνονται και μου κάνει εντύπωση το ότι σπεύδετε κι εσείς να το στοχοποιήσετε..."

    Δεν είδα κάποιον εδώ μέσα να συνδέει το ΚΚΕ με τις δολοφονίες.Αλλά ήλθε η ώρα να αντιμετωπιστεί και αυτό το κόμμα όπως όλα τα άλλα.Αίρεται σιγά-σιγά η ασυλία που το οδηγεί σε μια αίσθηση εξαιρεσιμότητας.Είναι απλό.θέλεις να το εξαιρούμαι από τη κριτική;

    ReplyDelete
  35. Kαι φυσικά θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τί σημαίνουν κινητοποιήσεις.Το να εμποδίζεις ας πούμε μια ξενοδοχειακή μονάδα να λειτουργήσει είναι πολιτική κινητοποίηση;

    ReplyDelete
  36. @ A

    you should not be embarassed to support KKE and you should not be embarassed to criticise it either.

    This is the beauty, and also the hard part, of democracy.

    I think, if true as some say, the biggest blame for the unfortunate death of three productive - workers - members of our society, is to Marfin Bank and Bgenopoulos, for safety and security reasons, and also - if true - for the illegality of management's line that if someone went on strike, they would lose their job the next day.

    Just to remind ourselves about who the real enemies are, and how they lurk like the crows behind the stage, shaping and forming conditions to prepare for their pillage of public money, popular support and political power.

    ReplyDelete
  37. Please. (Libertarian)

    H κριτική γενικά είναι θεμιτή και την κάνουμε όλοι. Η κριτική με το συγκεκριμένο τρόπο, τη χρονική στιγμή αμέσως μετά από το φονικό στη μαρφιν, σε ένα άρθρο που ξεκινάει ακριβώς με αυτό το φονικό και τις ευθύνες για αυτό, δεν είναι γενικά κριτική. Είναι σύνδεση ενός πολιτικού κόμματος με ένα παντελώς άσχετο γεγονός. Εϊναι προπαγάνδα και λαϊκισμός του χειρίστου είδους. Τα οποία τα ακούμε στο ράδιο και τα διαβάζουμε αλλού στο ιντερνετ χτες και σήμερα, αλλά εγώ αναρωτιέμαι εδώ γιατι η G700 επιλέγει να τα αναπαράγει. Είναι απλό το ερώτημα μου.

    ReplyDelete
  38. Thursday, February 26, 2009
    Η g700 στην παραπάνω ημερομηνία είχε αναπτύξει μια πρόταση για την πράσινη ανάπτυξη. Πιστεύω ακράδαντα ότι η φυγή προς τα μπρός περνάει και μέσα από την ανάπτυξη σε νέες μορφές ενέργειας. Ωστόσο οφείλει τώρα η κυβέρνηση να προβεί σε μια σειρά από αναπτυξιακά μέτρα. Προϋπόθεση είναι να φύγει Λούκα που κάθε μέρα που περνά βάζει λουκέτο στην αγορά.

    ReplyDelete
  39. "κάθε μέρα που περνά βάζει λουκέτο στην αγορά"

    haha i like this almost like poetic truth

    though allow me to disagree for two reasons

    1) change of government / ministers at this stage will give the wrong signals to the markets, wait till October when the first set of legislation, policies and IMF measures set in and confidence is restored

    2) louka may not be as bad as one thinks, I am an optimist and believe that she will come up with innovative suggestions in the next few months. Either way if she has not produced any work by October then I will agree with you and it will also be the right time for her and others (eg Minister & vice Minister of Health) to f..k off. The reason why i mention the last is also because health could be a huge source of competitiveness for Greece, if we focused on absorbing patients from northern countries for treatment / rehabilitation / health tourism. Big market, and Greece has the human and environmental resources to do this, all it needs is political committment and inspiration.

    ReplyDelete
  40. έχεις δίκιο σ΄αυτό. Όμως είναι πολύ πιο εύκολο η Λούκα κ η κάθε Λούκα να βγάλει ατζέντα σε θέματα ανάπτυξης από το υπουργείο που είναι παρά η τελειωμένη ηγεσία του υπουργείου υγείας. Πάντως έχεις δίκιο ότι η υγεία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας

    ReplyDelete
  41. Μπορεί κάποιος να μας πει ένα εναλλακτικό σχέδιο εκτός του ΔΝΤ;

    ReplyDelete
  42. Παιδιά εκτιμώ πολλά άρθρα σας αλλά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό με έχετε απογοητεύσει.
    Από το "βάζουμε πλάτη στο ΓΑΠ" πριν καλά καλά ανακοινωθούν τα μέτρα μέχρι το σημερινό.
    Είπαμε, κι εγώ βγάζω σπυράκια όταν βλέπω την Παπαρήγα και την κομπανία της, αλλά σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις τους βγάζω το καπέλο. Είναι οι ΜΟΝΟΙ που έχουν καταφέρει να απομονώσουν τους μπαχαλάκηδες σε μαζικές πορείες. Επομένως εντελώς φάουλ το κείμενο.

    ReplyDelete
  43. Η θλίψη σε όλο της το μεγαλείο!

    Για να δούμε λοιπόν g700 έχετε τα κακαλα να ζητήσετε από τον κολλητό σας τον Χρυσοχοίδη να παραιτηθεί ?
    Αλήθεια το νόμο γιά την κουκούλα πότε θα τον καταργήσει όπως δεσμέυτηκε προεκλογικά ?

    Το 1936 έκαιγαν τους απεργούς. Το 2010 στη Λαική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ελλάδας καίνε τους μη-απεργούς

    Που ακούστηκε απεργία με το στανιό?
    Και φταίει ο Βγενόπουλος - αλίμονο

    Θυμηθείτε πριν λίγο καιρό τις αρλούμπες που γράφατε για πράσινη ανάπτυξη και άλλα γραφικά και σας τα χώναμε αρκετοί εδώ μεσα επειδή ζείτε στην ΚΟΣΜΑΡΑ σας

    καλά λέει ο Θοδωρής- μάλλον ζέιτε στην κοσμάρα σας αποκομμένοι από την πραγματικότητα
    Η πραγματικότητα είναι αυτό που θα δείτε τους επομενους 6 μήνες

    Εσείς προσπαθήστε να εξηγήσετε με όρους πολιτικής την μαλακία
    που μας δέρνει δεκαετίες τώρα

    Απλά ο κόσμος τώρα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί κάποιοι να παίρνουν 16 μισθούς και κάποιοι τα παπαρια τους

    Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εκτός αγορών, το mid swap πέρασε τις 1000 μονάδες ! -στο 10ετές δανειζόμαστε με 10.06% !!!!!!!!!
    και ολοι ζητάνε

    και κανείς δεν βρίσκεται να τους πει ότι δεν έχεις να παρεις απο αυτόν που δεν έχει να σου δωσει

    Λοιπόν G550 για ξεκινήστε αυτό που είχα προτείνει πριν κάμποσο καιρο και κωφεύσατε

    να έρθουν εδώ τα κοπροσκυλα των κομμάτων και να απολογηθούν σε εμάς, να απαντήσουν σε συγκεκριμενες ερωτήσεις

    αλλιώς πάμε γιά το επόμενο post για χαμένες ευκαιρίες, πράσινη ανάπτυξη, διαγενεακή δικαιοσύνη και το βιολί του καθενός

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. Σχόλιο Αλέξανδρου Μασσαβέτα στο άρθρο του "Πώς η Τουρκία αποφοίτησε με άριστα από τη "Σχολή ΔΝΤ": μαθήματα για την Ελλάδα"

    ...αναρωτιέμαι εάν η σημερινή Ελλάδα της νεόπλουτης χυδαιότητας, η Ελλάδα της κλίκας, της μίζας, της απαιδευσίας, της επίδειξης, της ηθικής και αισθητικής εκπόρνευσης, εάν η Ελλάδα της αποτυχίας και της διεθνούς ανυπαρξίας και απαξίωσης χρειάζεται εξωτερικούς "εχθρούς". Βολικούς βρήκαμε τους Τούρκους, νομίζω, ως βαρβάρους. Το θέμα είναι τι θα γίνει χωρίς τους βαρβάρους, αν πάψουν να μας δίνουν τη σημασία για την οποία τους χρειαζόμαστε τόσο απελπισμένα. Τότε μοιραία θα πρέπει να κοιταχθούμε στον καθρέπτη, και αυτό που θα δούμε δε θα μας αρέσει καθόλου...

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. Ο ser καλά τα λέει, αλλα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς λέει και τα κάνετε σαλάτα notorius.

    Και αυτο το οποίο δεν μπορείτε να καταλάβετε, είναι οτι η χώρα στην οποία μια αργόμισθη υπάλληλος γραφείου αμοίβεται παραπάνω απο εναν σκληρά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, είναι χώρα ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος για ολόκληρο τον Δυτικό πολιτισμό.

    Σε όλες τις απεργίες στην ελλάδα, απεργεί αναίμακτα η υψηλόμισθη "εργατική τάξη" του Δημοσίου, και ΠΟΤΕ η χαμηλόμισθη τάξη μισθωτών που όλως τυχαίως βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα.

    Είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, ο δούλος που χτυπάει 10ωρα για 700 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με τον αραχτό που δουλεύει (δουλεύει...λέμε τώρα) 4ωρα για 1200 ευρώ ή 8ωρα για 2000 ευρώ στον δημόσιο τομέα!

    Αυτοί οι δύο ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ"!

    Η "εργατιά" του ιδιωτικού τομέα η οποία κολυμπάει μέσα στον βόθρο, σκ@τά έτρωγε πριν τις μεταρυθμίσεις, σκ@τά θα φάει και μετά από αυτές.
    Αντίθετα η "εργατιά" του δημόσιου τομέα (που είναι εργατιά μόνο κατ'όνομα), μόλις τώρα αρχίζει να οσμίζεται απο μακρυά τον βόθρο.

    Αγώνα για εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα καταβάλλει ο εργάτης του ιδιωτικού τομέα δίχως τη παραμικρή πολιτική στήριξη, την ώρα που ο δημόσιος ξύνει τη μύτη του και όλα τα πολιτικά κόμματα βγάζουν χαρτομάντηλο για να την σκουπίσουν. Οι ΔΥ τους οποίους οι βλάκες του Ελλαδιστάν χαρακτηρίζουν ώς "εργαζομενους", είναι απορροή της κομματικης γλείτσας της μεταπολίτευσης, η οποία δημιούργησε εργαζόμενους δυο ταχυτήτων και έφτιαξε τον "μεγάλο ασθενή" και αυτό το μόρφωμα κοινωνικής αδικίας.

    Αυτο που αρνείται να δει η Ελληνική αριστερά (ο καθοδηγητής της Ελληνικής κοινωνίας δηλαδή) ειναι οτι η γραφειοκρατική / συντεχνιακή ταξη των ΔΥ εχει ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΑ συμφεροντα με την πραγματικά εργατική τάξη, κι αυτο φάνηκε και πάλι με τις "οικιοθελείς αποχωρήσεις" σε ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΛΠ οπου δώθηκαν δις ευρω απο τον κρατικό προυπολογισμό για να ευνοηθούν (και με υψηλές συντάξεις) μερικοί εκαντοντάδες γραφειοκράτες εν αντιθέσει με τις άλλες επιχειρήσεις που κλείνουν και δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ προστασία για τους εργαζομένους εκεί.

    Το οτι έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα φαίνεται πεντακάθαρα απο τα διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία (στοιχείο σκανδαλώδους διαφοροποίησης), η ύπαρξη των οποίων διασφαλίζει ότι η άρχουσα γραφειοκρατική τάξη έχει ΚΑΙ ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη ΚΑΙ ευνοικούς όρους συνταξιοδότησης (και φυσικά όλα αυτά με τον ιδρώτα των άλλων, των σκλάβων).

    Δεν εχω δει ΠΟΤΕ, ούτε την αριστερά ούτε τους ίδιους τους ΔΥ να αγωνίζονται για ΕΝΑ ασφαλιστικό ταμείο, και για ίδιες παροχές και κρατησεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους μισθωτούς.

    Αντιθέτως οι αλήτες αγωνίζονται συντεχνιακά για διεκδικήσεις πάνω στις πλάτες των υπολοίπων. Οι αλήτες βγαίνουν και μιλάνε συνεχώς για "πενιχρούς μισθούς στο Δημόσιο", έχοντας μέτρο σύγκρισης όχι τους υπόλοιπους μισθωτούς στην Ελλάδα, αλλα στο Λουξεμβούργο!

    Τα αντιτιθέμενα συμφέροντά τους με τα παιδιά ενος κατώτερου Θεού ΙΥ, απεικονίζονται ακόμα και απο το μοίρασμα του κρατικού προυπολογισμού όπου η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στους ΔΥ (και τα ασφαλιστικα ταμεια τους), ενώ σε όλους τους υπόλοιπους μοιράζονται τα ψίχουλα (450Ευρώ επίδομα ανεργίας για λίγους μήνες και διαλυμένα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία).

    Για να κλείσω, αν κάποιος παίρνει μεγάλο μισθό δε με αφορά, εκτός αν τον παίρνει απο την τσέπη ΜΟΥ!

    Με αφορά το όλο θέμα, οταν εμένα με υποχρεώνουν να στήνομαι στην ουρά του ΙΚΑ ενώ οι άλλοι κάθονται κυριλλάτοι εξω απο το ιδιωτικό ιατρείο επείδη έχουν βιβλιάριο "δημοσίου" (με τα λεφτά ΜΟΥ), με αφορά οταν δίνουν σε κάποιον 45 ετών σύνταξη 2500 ευρώ (με τα λεφτά ΜΟΥ), με αφορά οταν υπάρχουν ευνοϊκες συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις σ'αυτούς που δεν έχουν ανάγκη (αφού ούτως ή άλλως στο δημόσιο δεν υπάρχει το ρίσκο απώλειας της θέσης), με αφορά που η Ελληνική δημόσια διοίκηση είναι διεφθαρμένη και παρεμποδίζει την οποιαδήποτε υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία (ωστε να μπορώ κι εγώ που δεν έχω μπάρμπα στην Κορώνη να βρώ μια δουλειά).

    ReplyDelete
  49. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  50. Η Ελλάδα είναι ήδη σε κατάσταση χρεωκοπίας αλλά οι περισσότεροι Έλληνες και η κυβέρνησή τους είναι αναποφάσιστοι άνθρωποι.

    Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το restructuring ("μερική" χρεωκοπία) και την έξοδο από Ευρώ. Βλέπε Αργεντινή και μάλιστα το πρόβλημα της Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από της Αργεντινής.

    Η δραχμή και η υποτίμησή της θα προσφέρει ανταγωνιστικότητα και room to move, χώρο ν' αναπνεύσετε λίγο.

    Δεν ήταν καλή απόφαση ένας αθλητής των 60 κιλών να μπει σε κλαμπ με αθλητές σούμο των 200 κιλών. Καλύτερα έξω από το ριγκ, είτε προσωρινά είτε μόνιμα, παρά να τρώμε ξύλο κάθε μέρα.

    Το πακέτο ΕΕ-ΔΝΤ καλύπτει μόνο κάποιες τρέχουσες εκκρεμότητες, αλλά τα χρέη και οι τόκοι τρέχουν.

    Το πακέτο είναι για τα μάτια του κόσμου. Μόλις ζοριστεί η κατάσταση και απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του Ευρώ, τότε η Ελλάδα (ίσως και η Ιβηρική), θα είναι εκτός ευρώ (που θα το βαφτίσουν "προσωρινή αναδιάρθρωση και έξοδος" ή κάτι τέτοιο).

    Οι επενδυτές θα χάσουν τα λεφτά τους, όπως τα έχασαν με την Αργεντινή, αλλά στο κάτω κάτω η Αργεντινή μια χαρά τα πάει τώρα. Πικρό το φάρμακο, αλλά δεν βλέπω άλλη λύση. Ούτε εγώ, ούτε κι ο Kruger o οποίος συνήθως δεν τα λέει και τόσο σωστά ή ολοκληρωμένα, αλλά αυτή τη φορά έπιασε λαγό:

    http://www.nytimes.com/2010/05/07/opinion/07krugman.html?hp

    ReplyDelete
  51. Οταν κηρύσσεις πόλεμο στην "Αστική" Δημοκρατία,όταν προτρέπεις το λαό σε ανυπακοή στους νόμους,όταν προπηλακίζεις τουρίστες,όταν ορμάς στη Βουλή,όταν βανδαλίζεις την Ακρόπολη,όταν κάθε μέρα τραμπουκίζεις με το πρόσχημα του εργατικού αγώνα,όταν προκυρήσσεις τους "απεργοσπαστες" ΤΟΤΕ,ΤΟΤΕ,ΤΟΤΕ, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΣ τα 3 αθώα θύματα της γενιάς των "700 ευρώ" που επέλεξαν να είναι στη δουλειά τους χωρίς την έγκρισή σου.
    Οι πιό πολλλοί απο σας είστε τρομοκρατημένοι πό το ΚΚΕ και αυτός ο τρόμος ελέγχει τη γραφίδα σας.Και μιλάτε για σάπιο πολιτικό σύστημα εξαιρώντας τα κόμματα της καθεστωτικής Αριστεράς,κόμματα που οφείλουν τη δύναμή τους στην υπεράσπιση του στάτους των υπερπρονομίων αρκετών κοινωνικών ομάδων που κρύβονται κάτω από τη προστασία τους.
    Εχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε με την αυστηρή κριτική μας στην άρση της ασυλίας αυτών των αναχρονιστικών κομμάτων.

    ReplyDelete
  52. Oι "διαδηλωτές" στοχοποίησαν και υπέδειξαν στους δολοφόνους τα θύματα.Οι "διαδηλωτές" εμπόδισαν τη πυροσβεστική να φθάσει έγκαιρα. Οι "διαδηλωτές", "είδαν και γνωρίζουν" τους δολοφόνους.Ας κάνουν μιά πράξη εξιλέωσης.Ας βοηθήσουν την ανάκριση να συλλάβει τους ενόχους.Μπορούν,είναι στο χέρι τους.Τους "είδαν", τους "γνωρίζουν".
    Η "ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ" θρηνεί τα πρώτα θύματά της.Θύματα μιας άγριας απανθρωπιάς όλων όσων, στο όνομα των κοινωνικών αγώνων,πυρπόλησαν αθώους εργαζόμενους,που κάνανε το λάθος να εργάζονται "την ώρα που δεν επιτρέπεται" από αυτούς που θέλουν να είναι νονοί των εργαζομένων.

    ReplyDelete
  53. Τολμάς και θίγεις τις Ιερές Αγελάδες; Φωτιά να σε κάψει σατανά.

    ReplyDelete
  54. Βρέθηκαν σε λάθος θέση τη λάθος στιγμή.Οι ιερές αγελάδες δεν τα επιτρέπουν αυτά.

    ReplyDelete
  55. "Να καεί ,να καεί ,το μπουρντέλο η βουλή"

    Αόρατος δια γυμνού οφθαλμού γνωστός άγνωστος Χρυσαυγίτης, προβοκάτορας του ΠΑΜΕ.

    ReplyDelete
  56. Parmenides

    η πλειονότητα των πολιτών καταλαβαίνει, επειδή δε μιλάει δε σημαίνει ότι είναι βλάκας, απλά κάτι παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα κι απελευθερωτικές φαντασιώσεις από τα δεσμά του αόρατου εχθρού θέλουν με το ζόρι να μας βάλουν να μαχόμαστε μεταξύ μας. Και δυστυχώς γίνονται μισάνθρωποι, περιθωριακοί, και μόνοι τους.

    Η ανάλυση σου εξαιρετική παρεμπιπτόντως.

    ReplyDelete
  57. Δεν έχω καμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ΚΚΕ, τους θεωρώ υπεύθυνους για πολλά πράγματα μα σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποκινητές μπάχαλων τύπου «μολότοφ στη Marfin». Είναι σίγουρα υπεύθυνοι για την αδυναμία συγκεντρώσεως επιχειρημάτων και εναλλακτικών προτάσεων ενάντια στα νέα μέτρα του ΔΝΤ, ακόμα και το να προβάλουν την πτώχευση ως λύση, που κατ εμέ δεν είναι, θα ήταν τουλάχιστον ένα σαφές βήμα. Ούτε αυτό δεν έγινε..
    Με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα καταλήξατε στο ανάλογο συμπέρασμα καθώς τα άρθρα σας διακατέχονται από μεγαλύτερη βαθύτητα..Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ η το ΚΚΕ θα μπορούσε ν αποτρέψει τον κάθε χουλιγκανο, γηπεδάκια από τέτοιες ενέργειες σε μια πορεία 200.000 ατόμων. Μου είναι επίσης αδιανόητο να δεχτώ γραφικες απόψεις του στυλ ο ΣΥΡΙΖΑ θόλωνε τα νερά ανάμεσα στο κοινό έγκλημα και τους εξεγερμένους νέους.. Στα γεγονότα του Δεκέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο με το μέρος των εξεγερμένων νέων οι οποίοι ως εξεγερμένοι και θα έκαιγαν και θα έσπαγαν. Υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ μηδενιστή μπαχαλακια και εξεγερμένου νέου.
    Η επαναστατική γυμναστική είναι σίγουρα ένας μουσειακός τρόπος αντίδρασης καθώς η πίεση για την αλλαγή που προβάλει προφανώς δεν είναι αρκετή και μπορεί κάλλιστα να αγνοηθεί όπως συνήθως γίνεται. Το πρόβλημα βέβαια στην τελευταία πορεία δεν ήταν η μέθοδος, αλλά η φιλοσοφία. Ένας τεράστιος όγκος διαδηλωτών κατέβηκε για μια άλλη φορά εκδηλώνοντας αγνή οργή αλλά όχι συνθήματα, όχι ξεκάθαρες προτάσεις ανατροπής. Αυτός είναι και ο λόγος που η μοναδική διεκδίκηση είναι η γυμναστική των τετρακέφαλων.

    ReplyDelete
  58. Προσκυνώ τον "εξεγερμένο νέο" που φυσικά είναι ένα φαντασιωτικό κατασκεύασμα.

    ReplyDelete
  59. Eπιβολή της χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5 τοις χιλίοις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ... ώστε να επιβαρύνει όλους τους Έλληνες.

    ReplyDelete
  60. Φανταστικότατο, δε λέω.. είναι ένας τρόπος να το συνδέσεις με την πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  61. Αντιμέτωποι με την ιδεολογικοποίηση των φαντασιώσιών μας.Με τα άλλοθί μας.Με τους μύθους μας,ένας απο τους οποίους είναι η αδυναμία διαχωρισμού της "ιδεατής Αριστεράς" απο την "υπαρκτή Αριστερά".

    ReplyDelete
  62. Η αριστερά και τα κινήματά της...

    Άν βγω μ’ ένα πανό να πω αυτό που τα "ψευτοκινήματα" μαζί με τους συνεταίρους τους τις κυβερνήσεις υποθάλπουν και συντηρούν, δλδ τον μεσαίωνα του ιδιωτικού τομέα, τότε δίπλα μου θα βρίσκονται άτομα με τα ίδια συμφέροντα και προβλήματα μ' εμένα, κι ΟΧΙ ΔΥ και συνδικαλισταράδες εργατοπατέρες της αριστεράς με μεζονέτα στο Χαλάνδρι κι εξοχικό στο Πόρτο Ράφτη.

    Και οι πραγματικοί αγώνες (μιας και το ΚΚΕ μιλάει περι αγώνων) δεν δίνονται σε πορείες αργόσχολων και ψευτοαπεργίες, ουτε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι πραγματικοί αγώνες δίνονται στα δικαστήρια, οπου αν βγείτε απο την γυάλα σας και πάτε μια βόλτα θα δείτε αναρίθμητους Ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι μόνοι τους μηνύουν / κυνηγάνε / βρίζουν εργοδότες και πολεμάνε να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

    Εκεί φυσικά, η αριστερά είναι απούσα. Η αριστερά και το ΚΚΕ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξαν τον πραγματικά εργαζόμενο. Εργαζόμενος για ολόκληρη την αριστερά στην Ελλάδα, νοείται ο σαπιοκοιλιάς του δημοσίου.

    Τα αριστερά κόμματα ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ δημιούργησαν με τους υποκριτικούς τους "αγώνες" εργαζόμενους 2 ταχυτήτων, και τώρα αναρωτιούνται γιατί το "εργατικό κίνημα" δεν είναι συμπαγές !!!

    Για το ΚΚΕ και τα φύκια που το συντηρούν, η αβέβαιη γενιά των 700 που δουλεύει σαν σκυλί έχει τα ίδια συμφέροντα με τον μόνιμο μέσο κρατικοδίαιτο που έπαιρνε 1400 ευρώ και ξύνεται 2 ώρες.

    Αλήθεια για ποιές συλλογικές συμβάσεις κάνει λόγο η αριστερά, όταν στον χώρο τον ιδιωτικών υπαλλήλων δεν τηρείται ΚΑΜΙΑ συλλογική σύμβαση και κάθε φορά διαπραγματεύεται εργαζόμενος και εργοδότης?

    Εδώ και δεκαετίες στο Αφρικανικό Ελλαδιστάν έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών:

    η μια έχει εξασφαλισμένα δικαιώματα, προστασία, τηρούμενα ωράρια, μονιμότητα, επιδόματα, ΔΕΝ δουλεύει και χρυσοπληρώνεται

    η άλλη ΔΕΝ έχει δικαιώματα, ΔΕΝ έχει μονιμότητα, ΔΕΝ έχει τηρούμενα ωράρια, ΔΕΝ έχει επιδόματα, ΔΕΝ έχει προστασία, δευλεύει σκυλίσια και πληρώνεται με Αφρικανικούς μισθούς.

    Μέσα σε όλο αυτό το χάος η έννοια "ΚΟΙΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" απευθύνεται μόνο σε οντότητες με iq αμοιβάδας.

    Αυτα τα ολίγα περι "αριστεράς" και "αγώνων".

    ReplyDelete
  63. Είναι μια προσπάθεια συνδέσεις της φαντασιακής με την υπαρκτή αριστερά. Η υπαρκτή σαν κατάσταση είναι αρκετά οδυνηρή οπότε το φαντασιακό το υπερκαλύπτει, είναι μια μυθοπλασία πραγματικά, που εμποδίζει την αλλαγή λόγο υπαρξιακής ανασφάλειας!

    ReplyDelete
  64. > Βαριές είναι οι ευθύνες της Marfin, η διοίκηση της οποίας δεν προνόησε να κλείσει τα καταστήματά της στο κέντρο της Αθήνας σε μια τόσο επιβαρυμένη μέρα όπως η χθεσινή.

    Θα έπρεπε δηλαδή να κλείσει ο επιχειρηματίας το κατάστημα επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα; Σαν να λέμε δηλαδή ότι έφταιγε η μάνα του Γρηγορόπουλου επειδή τον άφησε να παέι στα Εξάρχεια. Δεν πάμε καλά.

    ReplyDelete
  65. Αντί να ασχολούμαστε με το πως πέθαναν οι άνθρωποι στη Marfin (το γιατί δεν έχει έτσι κι αλλιώς ουσία), όπως κάνουν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, να θυμίσω κάτι πιο σημαντικό.

    Το κράτος υπάρχει για να φροντίζει τους πολίτες και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση εκλέγεται και έχει εντολή να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας, εδαφική και οικονομική, με κάθε κόστος. Εχθές το βράδυ στη Βουλή, 3+1 βουλευτές που απλά δεν ψήφισαν σύμφωνα με τη "γραμμή" των κομμάτων τους (οι 3 του ΠΑΣΟΚ "παρών"), διαγράφηκαν σε χρόνο dt.

    Το ότι τα δύο κύρια κόμματα εξουσίας, τα οποία είναι υπεύθυνα από κοινού για το σημερινό χάλι, δεν ανέχονται -καμία- διαφορετική γνώμη ή έστω την ψευδαίσθηση της προσωπική αντίδρασης στους βουλευτές του, αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και γκρεμίζει κάθε τελευταία ψευδαίσθηση ότι έχουμε κοινοβούλιο 300 ατόμων. Λάθος.

    Αν σε ένα τόσο σοβαρό και αμφιλεγόμενο θέμα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές διαφορετικές απόψεις, αυτό αποδεικνύει και στον πιο άπιστο ότι έχουμε απλώς 5 εκπροσώπους με διαφορετική βαρύτητα ψήφου - Ο πρώτος είναι "δικτάτορας" και οι υπόλοιποι είναι βασικά διακοσμητικοί. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα του δικού μας πολιτικού συστήματος. Γιατί ως γνωστό, η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.

    Όποιος έχει τα μούτρα, από τους υπόλοιπους που ψήφισαν "ΝΑΙ", ας βγει να μας εξηγήσει το γιατί. Όχι το "τι κάνουμε τώρα", αλλά το ΓΙΑΤΙ πρέπει να ανεχόμαστε πολιτικούς με απουσία μυαλού, που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να θέτουν διλήμματα τύπου Μπους "...είστε μαζί μας ή εναντίον μας", λες και αυτοί έχουν όλη τη σοφία του κόσμου.

    Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από τα νουμεράκια και τα χρηματιστήρια. Άλλωστε τα spreads έχουν φτάσει στο Θεό (1000++) αλλά εμείς πάλι εδώ είμαστε, όσο και να ανέβουν. Γιατί, όπως έγραψε και κάποιος στο Twitter, "...η φτώχεια είναι πάντα άδικη, αλλά οι Έλληνες μπορούν να την αντέξουν. Όμως η φτώχεια ΚΑΙ η μόνιμη αδικία (ανομία) δεν αντέχεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ."

    ReplyDelete
  66. Απο το troktiko:
    Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκέντρωσε «5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής». Η Ενωση εκτιμά επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος «κάθε βδομάδα που περνάει να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009». «Χρέος όλων μας...

    είναι, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να προστατεύσουμε τον Τουρισμό μας, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Καλεί τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τις «ίδιες και τις ίδιες εικόνες καταστροφής και βίας στην πόλη μας» και υπογραμμίζει: «Η επανάληψή τους κάνει πλέον ουσιαστική ζημιά και στο ηθικό όλων μας, αλλά και στην εικόνα του προορισμού διεθνώς…»
    newsit
    Να δούμε ποιός θα αναλάβει το κόστος της απώλειας των θέσεων εργασίας. Ξέρω, ξέρω....η κακή κυβέρνηση!!!

    ReplyDelete
  67. Καμαρώστε τα χάλια των σοσιαλιστών:

    "Σε ρόλο... ακροατηρίου η Βουλή για την εφαρμογή της συμφωνίας" (enet.gr, 7/5/2010):

    >> http://tinyurl.com/37ns43c

    "...Σύμφωνα με την τροπολογία, η λέξη «κύρωση» αντικαθίσταται από τη φράση «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους»..."

    Οι άνθρωποι στο ΔΝΤ είναι νοικοκύρηδες. Δεν μπορούν να μείνουν ξεκρέμαστοι αν οι ξεροκέφαλοι Έλληνες ξαφνικά δεν περάσουν κάποια ενδιάμεση συμφωνία από τη Βουλή. Σιγά μη δώσουμε σημασία στο πολίτευμα. Εδώ μιλάμε για ζεστό χρήμα.

    Πρόκειται για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, του Συντάγματος και της νοημοσύνης μας. Είναι ο ορισμός της "εκτροπής". Το επόμενο στάδιο είναι να βγάλουν το στρατό στο δρόμο, αν η αστυνομία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, αν αργότερα αντιδράσουν ακόμα περισσότερο στην υπογραφή ενός και μόνο ανθρώπου (Παπακωνσταντίνου) σε ενδιάμεση συμφωνία.

    Αν ζούσε ο πατέρας, θα είχε πλακώσει στα χαστούκια τον "γκαπ" και θα τον είχε στείλει πάλι στη Σουηδία, μπας και πήξει το μυαλό του στο κρύο.

    Άιντε να χαθείτε καραγκιόζηδες.


    @kalikratis:

    Μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, προτείνω να καταργήσουμε εντελώς ότι έχει απομείνει από τι Σύνταγμα και να το αντικαταστήσουμε με τουριστικό οδηγό.

    ReplyDelete
  68. @jaga

    Χάνουμε το μέτρο και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας να μας σταματήσει.

    Το ότι το βουλευτικό σώμα είναι κατώτερο των περιστάσεων δεν δικαιολογεί παράκαμψη του συντάγματος.

    Το ίδιο ισχύει και για την κομματική πειθαρχεία.

    ΤΕΛΟΣ!

    ReplyDelete
  69. "Το κράτος υπάρχει για να φροντίζει τους πολίτες και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα."

    Χα χα. Ωραίο αυτό, να'σαι καλά.

    Πρέπει να λάβετε υποψη την προσάρτηση της Ελλάδας στην Τουρκία και πάλι. Φαίνεται πιο σοβαρή χώρα - οι Έλληνες κάτω από την Οθωμανική αυτοκρατορία μπορεί να τα πάνε καλύτερα.
    Έτσι θα τονωθούν οι επιχειρήσεις και θα πειθαρχηθεί ο δημόσιος τομέας. Επίσης θα μπουν η Παπαρήγα κι ο Αλαβάνος στη θέση τους.

    ReplyDelete
  70. "Αν ζούσε ο πατέρας, θα είχε πλακώσει στα χαστούκια τον "γκαπ" "


    Ο γκαπ είναι χίππης που μεγάλωσε στα πούπουλα. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Θυμάστε πριν τις εκλογές "λεφτά υπάρχουν". Ρε ηλίθιε, εάν υπήρχαν λεφτά, δεν θα τα έδινε η ΝΔ για να πάρει περισσότερους ψήφους; Για μαλάκες τους πέρασες;


    Δεν ξέρει το παιντί από τις πολιτικές του σπουδές ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο ένα κόμμα χάνει τις εκλογές, είναι ότι ξεμένει από χρήμα; Έχασε ποτέ μια πλούσια κυβέρνηση τις εκλογές;

    Και προσποιούταν μαλιστα τη φωνή και τον τόνο του πατέρα του στα μπαλκόνια, για να επηρεάσει τους άλλους συναισθηματικά!!! Τέτοιο καραγκιοζιλίκι.

    Όταν ο γέρος (ο θείος) Καραμανλής έλεγε "η Ελλάς ανήκει στην Ευρώπη", ο Ανδρέας, ο οποίος ήταν Αμερικανός και την Ελλάδα τη θεωρούσε ταμ-τουμ, κάτι ήξερε όταν έλεγε "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Με δυο λόγια, στα Βαλκάνια και στη μοίρα που καθορίζουν οι ίδιοι.

    Ο θάνατος της εγκύου γυναίκας από κάτι γκιαούρηδες θα σημάνει και την αρχή του τέλους για την Ελλάδα.

    Ο Μίκης Θεοδωράκης πώς και δεν έκανε τώρα δήλωση οργής κατά των γκιαούρηδων που σκότωσαν τους αθώους ανθρώπους και το απολάμβαναν κιόλας; Μπας και πρέπει να του πω κι αυτουνού κάνα fuck you δημοσίως για να ξυπνήσει από το Σταλινικό του λήθαργο;

    Μεγάλη κατάρα ο θάνατος μιας εργατικής εγκύου γυναίκας. Κοινώς, you' re fucked.

    ReplyDelete
  71. Αν εζούσε ο πατήρ Ανδρέας, αγαπητέ μου jaga, θα ξεμπρόστιαζε τον Παπακωνσταντίνου για τα νέα μέτρα που θα ελάμβανε, θα υπνώτιζε τις 200.000 πορευμομένων Ελλήνων και θα ξεμπέρδευε με ένα υπέροχον "Λούκα, δώστα όλα".
    Ύστερα, όλοι θα ξυπνάγαμε από το λήθαργο και θα ήτο όλα θαυμάσια....

    ReplyDelete
  72. Αν εζούσε ο πατήρ Ανδρέας, αγαπητέ μου jaga, θα ξεμπρόστιαζε τον Παπακωνσταντίνου για τα νέα μέτρα που θα ελάμβανε, θα υπνώτιζε τες χιλιάδες πορευομένων στας οδούς της διαμαρτυρίας Ελλήνων και θα ξεμπέρδευε με ένα υπέροχον "Λούκα, δώστα όλα".
    Ύστερα, όλοι θα ξυπνάγαμε από το λήθαργο και θα ήτο όλα θαυμάσια....

    ReplyDelete
  73. H τελευταία ομιλία του Χίτλερ προς το Γερμανικό έθνος (30 Ιαν 1945).

    "Όσο δραματική και να είναι η κρίση αυτή τη στιγμή, μέσω της αλύγιστης θέλησής μας, της ετοιμότητάς μας για θυσίες και των δικών μας ικανοτήτων, θα ξεπεράσουμε την κρίση. Θα αντέξουμε. Δεν θα νικήσει η Κεντρική Ασία, αλλά η Ευρώπη, καθοδηγούμενη από αυτό το έθνος, το οποίο για 1500 χρόνια έχει υπερασπιστεί και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται την Ευρώπη από την Ανατολή - το μεγάλο μας Γερμανικό Ράιχ, το Γερμανικό έθνος."

    Κάτσε να δεις γέλοιο στις επόμενες εβδομάδες. Μόνοι τους φτιάξανε τον κορσέ για όλους τους άλλους, μόνοι τους οι άλλοι τον φορέσανε, τώρα δεν κάνει κανενός και λοιπά και λοιπά.

    Τουλάχιστον η Αμερική θα κάνει μπαμ από τις δικές της αποφάσεις, όχι τις αποφάσεις των άλλων.

    ReplyDelete
  74. Άντε και σε καλή μεριά το τελευταίο πακετάκι μάγκες. Καλό ξεκοκκάλισμα.

    ReplyDelete
  75. oi dioikisi ektos lefta na parexei kai asfaleia stoys erazomenous Panos basic principles of effective management...duudes

    ReplyDelete
  76. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  77. Α'ι' σατζεστ γουι ολ σατ δε φακ απ εντ λετ ονλυ lefteris σπικ. Μπα'ι' δε γουει χι ιζ ε'ι' φαιν γιανγκ μαν χου χαζ γουορκντ ιν δε US ιν 4 ντιφρεντ στειτς! GOD BLESS (ιν χουμ γουι τραστ ολ αδερς ΠΕΗ κας)

    ReplyDelete