Tuesday, May 4, 2010

Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας

Του e-homosapiens*

Αν ο κίνδυνος της κοινωνικής στασιμότητας ή/και καθόδου της γενιάς μας συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά ήταν ήδη φανερός κατά την προηγούμενη περίοδο της «δανεικής ευημερίας» και των ισχυρών διαγενεακών ανισοτήτων, σήμερα το διακύβευμα για τους νέους γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο: η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και η επικέντρωση της συλλογικής εθνικής μας προσπάθειας στην αποπληρωμή των δανειστών μας (πιθανώς για την επόμενη δεκαετία) αυξάνει τον κίνδυνο να «χάσουμε» μία ολόκληρη γενιά (Lost Generation), πιθανώς την περισσότερο μορφωμένη και καλύτερα καταρτισμένη της σύγχρονης ιστορίας μας.

Η κρίση χρέους, η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και οι επερχόμενες επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκουν τη γενιά μας (ας πούμε σχηματικά οι σημερινοί 25άρηδες - 30άρηδες) στο μέσο μίας ιστορικής κοινωνικής και διαγενεακής αναπροσαρμογής. Η τιθάσευση του δημοσίου και ασφαλιστικού χρέους (θα) προσφέρει μία ανακούφιση στα κοινωνικά βάρη των μελλοντικών γενεών, εντούτοις σ' αυτή τη μεταβατική περίοδο της διαγενεακής «αναδιαπραγμάτευσης» των κοινωνικών βαρών, η δική μας «φλερτάρει» με το ρόλο της Ιφιγένειας.

Η επόμενη δεκαετία της επίμονης δημοσιονομικής προσαρμογής ταυτίζεται με την πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδο της ζωής μας. Η περίοδος της «δανεικής ευημερίας» και της κοινωνικής-οικονομικής ανόδου των γονιών μας ήταν ευεργετική για εμάς, στο βαθμό που βιώσαμε τα υψηλότερα επίπεδα ειρήνης, πολιτικής σταθερότητας, δημοκρατίας, οικογενειακής υποστήριξης, μόρφωσης, κατανάλωσης, πληροφόρησης και τεχνολογικής ανάπτυξης. Ωστόσο, στη στιγμή ανάληψης της προσωπικής και επαγγελματικής μας ευθύνης, στη στιγμή διαμόρφωσης του προσωπικού σχεδίου ζωής μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη δυνατή συγκυρία: επίμονη οικονομική ύφεση, υψηλή νεανική ανεργία, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και κατάρρευση του οικογενειακού «κράτους πρόνοιας!».

Κόντρα στις επίμονη μιντιακή διαφήμιση της κατάθλιψης και της απαισιοδοξίας, θεωρώ ότι η εγχώρια κρίση συνιστά μία μοναδική ευκαιρία για τη νέα γενιά. Η κοινωνική αυτογνωσία και η πολιτική ωριμότητα για δραματικές αλλαγές στο μεταπολιτευτικό κοινωνικο-οικονομικό μας μοντέλο γίνεται η απαρχή για το χτίσιμο ενός νέου οικονομικού - παραγωγικού προτύπου προς όφελος των νέων και των μελλοντικών γενεών. Ωστόσο, στη διάρκεια του μεταβατικού αυτού σταδίου ο κίνδυνος να «χάσει η γενιά μου το τρένο» είναι υπαρκτός. Το φάσμα της χαμένης δεκαετίας, ο κίνδυνος να μας βρει η οικονομική ανάκαμψη κοντά στα 40 +, ύστερα από χρόνιο «βολόδερμα» στην αγορά εργασίας και δίχως κανένα σοβαρό σχέδιο ζωής, μοιάζει να είναι ο μεγάλος μας φόβος.

Αυτός ο φόβος δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείωσουμε τον πήχη των φιλοδοξιών και των προσδοκιών μας. Αντιθέτως, πρέπει να αυξήσουμε τον πήχη της ατομικής μας υπευθυνότητας και την ισχύ της συλλογικής μας διεκδίκησης. Το διακύβευμα για μας είναι να αποδεικνύουμε διαρκώς το υψηλό προσωπικό και επαγγελματικό μας ήθος, να αυτενεργούμε, να επιδιώκουμε την κοινωνική δικτύωση μέσω της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και του ακτιβισμού, να επιθυμούμε τη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων μας, να αποζητούμε την «αυτομόρφωση».

Το πρόταγμα της συλλογικής μας διεκδίκησης προς το πολιτικό σύστημα, την αγορά και την κοινωνία πρέπει να είναι η «εμπιστοσύνη στους νέους τώρα», για να γκρεμιστούν οι κλειστές πολιτικές ιεραρχίες και η γεροντολαγνεία, τα συντηρητικά επαγγελματικά συστήματα ανάδειξης και αμοιβών, οι κλειστές αγορές - θηλιά στην αυτοδημιούργητη νεανική επιχειρηματικότητα. Για να σπάσουν οι κάστες των κολλητών και των golden boys και να αναδειχθούν οι νέοι ταλαντούχοι εργάτες γνώσης. Για να αντικατασταθούν οι αεριτζήδες επιχειρηματίες που κερδίζουν στη σκιά του πελατειακού κράτους και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από μία νέα αστική τάξη παραγωγικότητας, καινοτόμας επιχειρηματικότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας. Για να αναμορφωθεί το αναχρονιστικό κοινωνικό κράτος και να εντάξει στο σχεδιασμό όλων των δημόσιων πολιτικών του την προτεραιότητα στους νέους (youth mainstream).

Ατομική υπευθυνότητα και συλλογική δημοκρατική διεκδίκηση για αλλαγές στις συμπεριφορές μας και στις δημόσιες πολιτικές τώρα. Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Πριν να είναι ήδη πολύ αργά.

e-homosapiens είναι μέλος της G700

71 comments:

  1. Συντελούνται ιστορικές αλλαγές.Για πρώτη φορά το παιχνίδι γυρίζει υπέρ των νέων.Αλλά "συν Αθηνά και χείρα κίνει".Πρέπει να αποφευχθεί η κουλτούρα της θυματοποίησης με την οποία δηλητηριάστηκε η "χαμένη γενια" και με την οποία βολεύεται.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.Ας καταπολεμήσουμε την πανουργία να επινοούμε και να κατασκευάζουμε "άλλοθι" για να μην ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  2. ξεβολευτείτε γιατί χανόμαστε

    ReplyDelete
  3. Καλό και περιεκτικό το άρθρο του e-homosapiens. Πολύ σωστή η διαπίστωση ότι η πιο παραγωγική σημερινή γενιά καταδικάστηκε για 5 ή 10 χρόνια να ξελασπώνει τα χρέη που δημιούργησαν οι γονείς τους.

    Αλλά δεν καταλαβαίνω πως "...Η κοινωνική αυτογνωσία και η πολιτική ωριμότητα για δραματικές αλλαγές στο μεταπολιτευτικό κοινωνικο-οικονομικό μας μοντέλο γίνεται η απαρχή για το χτίσιμο ενός νέου οικονομικού - παραγωγικού προτύπου προς όφελος των νέων και των μελλοντικών γενεών..." Για να διορθώσεις κάτι στραβό πρέπει πρώτα να βρεις την αιτία, δηλαδή πως και γιατί συνέβη. Δεν βλέπω τίποτα απολύτως που αν δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

    @parmenides:

    Μια και βρίσκεσαι μονίμως σε πράσινο νιρβάνα με τον "γκαπ" και τη συμμορία του, ορίστε άλλο ένα "αναπτυξιακό" μέτρο που διέρρευσε εντέχνως ο Λοβερδο-άσχετος:

    "Επιβολή έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες" (To BHMA, 4/5/2010):

    http://tinyurl.com/32n8l4j

    Προσοχή: όχι επιβολή εισφοράς για αυτούς που κατά τεκμήριο φοροδιαφεύγουν ή με κέρδη πάνω από κάποιο ποσό. Μίλησε για εισφορά από ΟΛΟΥΣ, έχουν δεν έχουν. Στεγνό νταβατζηλίκι, στα πρότυπα της "προστασίας" στα νυχτερινά μαγαζιά, με το έτσι θέλω γιατί είμαι κράτος.

    Όλα αυτά, παρόλο που οι του ΔΝΤ δήλωσαν ότι ποτέ δεν ζήτησαν κόψιμο μισθών και συντάξεων και παρόλο που (προφανώς) οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν εισπράττουν μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Δεν έχει περάσει πιο βλακώδης οικονομική ηγεσία από τη χώρα EVER.

    ReplyDelete
  4. G500 το 700 πέθανε. Τα λόγια περιττεύουν!

    ReplyDelete
  5. οκ εγώ να βγω σε καμιά πορεία χωρίς εργατοπατέρες αλλά με ποιον; Με το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ; Τα εξαπτέρυγα του αριστερού δήθεν και του κρατισμού που μας έφτασε ως εδώ;

    ReplyDelete
  6. Καιρος να μετονομαστειτε σε G550! ΚΑΙ με τις ευλογιες των πατεραδων σας του κομματικου σωληνα!

    ReplyDelete
  7. "Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες" (naftemporiki.gr, 4/5/2010):

    >> http://tinyurl.com/32hbeyw

    Παπατζήδες πολιτικάντηδες, η επίσημη "διαρροή" από μόνη της (Λοβέρδος, δελτίο MEGA) δείχνει τρία πράγματα: (α) πόσο άσχετοι είναι, (β) πόσο πανικοβλημένοι είναι και (γ) πόσο κάφρους μας θεωρούν (μας ψαρεύουν για να δούνε αντιδράσεις).

    Το όνομα G700 καλύτερα να μην το αλλάξουν ακόμα σε G550 ή G500, γιατί έτσι όπως πάει καλύτερα να το πούμε "G700-was" (δεν ξέρουμε ακόμα πόσο χαμηλά θα φτάσει φέτος).

    ReplyDelete
  8. Είναι η ώρα να αντιδράσει η μεσαία τάξη. Οι άνθρωποι της γνώσης και της εργασίας, αυτοί που έχουμε μάθει να πληρώνουμε φόρους και λογαριασμούς. Πρέπει να αποτελέσουμε ασπίδα προστασίας της χώρας απέναντι στους τεμπέληδες που πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος τους ταΐζει;, αν δουλεύουν ποτέ; αν αν αν…., γιατί είναι να απορεί κανείς που βρίσκουν τον χρόνο να είναι κάθε μέρα στους δρόμους σαν τα αδέσποτα σκυλιά. Λοιπόν η γενιά μας στο προσκήνιο σημαίνει προστασία του δημόσιου βίου. Σημαίνει αντίσταση στην λογική του παραλόγου και της αυθαιρεσίας, σημαίνει φραγμός σε κάθε διαλυτικό στοιχείο της συνοχής. Είναι η ώρα μας. Η ώρα της g700.

    ReplyDelete
  9. Οταν λες τεμπεληδες εννοεις κ τα παιδακια του κομματικου σωληνα που τρωνε απο τις σαρκες της δυσμοιρης ελληνιτσας? (ελληνιτσα copyright κωστας καββαθας) Γινατε κ think tank τρομαρα μας....

    ReplyDelete
  10. σιγά μη γίνανε και διεθνής οργανισμός

    ωρε μιζέρια που μας πιάνει, αλλά βολεύει, πιο εύκολη από την ανάληψη ευθύνης για τη ζωή μας..

    ReplyDelete
  11. Προφανώς εννοώ κάθε Έλληνα που παρασιτεί στο πολιτικό σύστημα. Από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ της λαμογιάς μέχρι τους κουμουνιστές της αρπαγής και της παρακμής.

    ReplyDelete
  12. Φιλε ευαγγελε γτ θιχτηκες? Μη μου πεις οτι εισαι αποσπασμενος σε κανενα γραφειο βολευτη! Μιζερια????? Whatever dude....

    @kalikratis τοτε φιλε μ δεν ειναι η ωρα της μαμοθρεφτης lifestyle g700 που στηνει ποπο σε καθε κρατικο παχυδερμο.... Τα κουρελια τραγουδανε ακομα!

    ReplyDelete
  13. καθόλου δε θίχτηκα απλά σε κάνω πλάκα έτσι γιατί είσαι κι ευερέσθιτος :)

    ReplyDelete
  14. Ελα ρε φιλαρακι! Με κανεις πλακα? Χαλαρααααααααα!! Eτσι αναλαμβανουμε τις ευθυνες τις ζωης μας :D

    -You 're fake-laughing too huh?
    -Oooh the tears are real!

    ReplyDelete
  15. Για να κόψει το δημόσιο τις δαπάνες του, πρέπει να τους κόψετε τα έσοδα.

    Όταν τους δίνετε χρήματα πάνε και τα πετάνε σε νέους διορισμούς και άχρηστα προγράμματα.

    Savvy;

    ReplyDelete
  16. saistalab

    Μέθυσες απο τις σκουπιδοεθνικούρες του Καββαθά του τύπου I LOVE kARDITSA.

    ReplyDelete
  17. Καλυτερα σκουπιδι παρα αρουραιος φιλε normad! Oσο γ εθνικουρες κ μεθυσια ψαξε αλλου. Ας πουμε 'βυθισατε χορα' κ 'ΕΟΚ κ ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο' .Η μηπως προτιμας 'πατρις θρησκεια οικογενεια' !

    ReplyDelete
  18. Από προιστορία δεν σκαμπάζω.

    ReplyDelete
  19. Προιστορια ε? Το ξεκαρδιστικο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο δαυτους ειναι πρωην κ νυν πρωθυπουργοι κ υπουργοι! Κ εις τους αιωνας των αιωνων ΑΜΗΝ.

    ReplyDelete
  20. Αντί για αντίδραση ας πάμε προς τη δράση.

    Κι επειδή μιλάμε για τύχη, εγώ θέλω να τονίσω και την εξής διάσταση: την έξοδο μας στο εξωτερικό, όχι αναγκαστική μετανάστευση ούτε brain drain, αλλά μαθητεία, δικτύωση και ανανέωση ιδεών, τρόπου ζωής, μεθόδου εργασίας και κοινωνικής συνείδησης.

    Αν μπορέσει η γενιά μας να φέρει κάποια από τα παραπάνω στοιχεία πίσω στην Ελλάδα και να μην επηρεαστεί από τη νοσταλγία και την υπεροψία της απόστασης από την πατρίδα, τότε θα έχουμε ένα κράμα κουλτούρας, συμπεριφορών και δεξιοτήτων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ανάταση της χώρας μας. Ήδη αυτό το κράμα δημιουργείται απλά χρειάζεται διαχείριση και διευκόλυνση στην επιστροφή του. Κι εκεί δυστυχώς η κοινωνική αριστερά της αφθονίτιδας (από κόμματα μέχρι συνδικάτα και κοινωνικές ομάδες πολιτών) λειτουργεί ως κέρβερος της συντήρησης και της παρακμής.

    ReplyDelete
  21. Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη (copyright Μίλαν Κούντερα)

    ReplyDelete
  22. @saistlab

    τοτε φιλε μ δεν ειναι η ωρα της μαμοθρεφτης lifestyle g700 που στηνει ποπο σε καθε κρατικο παχυδερμο....

    Και ποια είναι η ώρα;

    ReplyDelete
  23. ποιο είναι το σχέδιο;

    ReplyDelete
  24. Το σχεδιο ηταν κ ειναι παντα το προσωπικο κοστος. Δε γινονται αλλαγες χωρις θυσια στο παντεσπανι μας. Φωτια κ τσεκουρι στους καναπεδες κ στα polo t-shirt!

    ReplyDelete
  25. Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν για αύριο, τις ώρες 11.00 - 15.00, οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».

    Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «για την κρίση, που πλήττει τη χώρα μας, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις που με τις επιλογές και παραλείψεις τους έφεραν τη χώρα σε αυτό το τέλμα».

    «Ζητάμε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που πλήττουν όλους τους εργαζομένους και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας», καταλήγουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

    Ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι υπηρεσίες της Βουλής θα λειτουργήσουν κανονικά με προσωπικό ασφαλείας.

    Άνευ σχολίων...


    Μηπως ειναι καιρός να οργανώσουμε κίνημα γιά τηνκατάργηση 15ου & 16ου μισθού τους ?

    ReplyDelete
  26. "της μαμοθρεφτης lifestyle g700 που στηνει ποπο σε καθε κρατικο παχυδερμο...."

    Κορυφαίο...

    Μα μην θίγεις τους σκληρά εργαζόμενους μεροκαματιάρηδες μισθωτούς Δημοσίους Υπαλλήλους ρε συ...

    ΥΓ: Τελικά μονο οι υπάλληλοι της βουλής σας πείραξαν. Οι υπάλληλοι της ΕΚΟ που παίρνουν 6-7 χιλιάρικα ΤΟΝ ΜΗΝΑ + "σχολικό" επίδομα (εσωτερικό ΔΕΚΟεπίδομα σπέσιαλ) για κάθε παιδί 2700 ανα έτος + + + και βγαινουν με κατι τσακοσαχίλιαρα (300.000) εφάπαξ στην συνταξη ο καθένας, ΔΕΝ σας πείραξαν, γιατι δεν τα ξέρετε.

    Άντε τώρα με το ΠΑΜΕ και την αριστερά στον αγώνα για τα "κεκτημένα" του κάθε σαπιοκοιλιά του Δημοσίου (η "εργατική τάξη").

    ReplyDelete
  27. ΝΥΤ
    In Greek Debt Crisis, a Window to the German Psyche
    http://www.nytimes.com/2010/05/04/business/global/04iht-euro.html?th&emc=th

    ReplyDelete
  28. Άντε γιαννη και με τη ΦΙΣ δήμαρχος στα Ζωνιανά. Εσύ και η κρητική επιχειρηματικότητα σημαία.

    ReplyDelete
  29. "Άντε γιαννη και με τη ΦΙΣ δήμαρχος στα Ζωνιανά."

    Πολύ φτωχό... και το χεις ξαναγράψει ως Gmosios :-)

    Ώ φωστήρ, η υπέρλαμπρη διανοητική σου αυθεντία δεν θα μας γράψει τιποτα για την κατσίκα του γείτονα και την "γραφική" Φιλ.Συμμαχία ωστε να κατακεραυνώσει τον βλάχο Γιάννη?

    Ώ φωστήρ για λέγε, τα 6 χιλιάρικα το μηνα (κεκτημένα) που παίρνει ο μέσος ΔΕΚΟτζής απο ποια τσέπη άραγε προέρχονται?

    Ναι ξέρω την απάντηση, ΦΙΣ, Ανδριανόπουλος και γραφικότητες λέμε, απο επιχειρηματολογία δέσαμε πάλι.

    "επιχειρηματικότητα"

    Απαπα απαγορευμένες λέξεις που γράφονται εδώ μέσα, πιπέρι στο στόμα.

    ReplyDelete
  30. "επιχειρηματικότητα"

    Ψωμιάδης, της ΑΣΠΙΣ, ας πούμε.

    ReplyDelete
  31. Συνήθως όσοι βαυκαλίζονται πολύ με την "επιχειρηματικότητα" είναι άνθρωποι που είτε δεν έχει χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ τους (έχουν βρει έτοιμη δουλειά από το μπαμπά, οπότε έχουν δίκιο να τους αρέσει ως ιδέα), είτε έχουν κάνει 10+ αποτυχημένες προσπάθειες να κάνουν μια δική τους.

    Από τους πολιτικούς μας, απλά δείτε πόσοι ΔΕΝ είναι εισοδηματίες ή πόσοι πέτυχαν σαν επιχειρηματίες. Ποσοστό κάτω του 1%, εκτός αν το να είσαι "του κόμματος" πιάνεται και αυτό σαν επαγγελματική κίνηση καριέρας.

    Όλοι λένε για "επιχειρηματικότητα", αλλά κανείς από δαύτους δεν λέει τι ΑΚΡΙΒΩΣ να κάνεις ως δραστηριότητα, δηλαδή τι να πουλάς. Αρκεί και μόνο να συσκευάζεις αέρα κοπανιστό σε κουτάκια και να τα πουλάς. Και όταν σκάσει η φούσκα, απλά βάζεις τα λεφτά στο παντελόνι, δηλώνεις πτώχευση (έκανε και σεμινάρια πρόσφατα το ΕΒΕΑ) ή απλά μεταφέρεσαι σε γειτονική φθηνότερη χώρα, απολύεις όλους τους εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση λόγω της πτώχευσης (ότι πάρουν από τα ταμεία τους μόνο) και πάμε για άλλα.

    Πολύ ωραίο αναπτυξιακό μοντέλο. Και πάνω από όλα πετυχημένο. Έτσι μου 'ρχεται να κλείσω τη δική μου δουλειά, να απολύσω τον εαυτό μου (κάποιον πρέπει να απολύσω, δεν γίνεται!) και να γίνω και εγώ "επιχειρηματίας". Θα κάνω και σκληρές διαπραγματεύσεις να με ξαναπροσλάβω, με χαμηλότερο μισθό "μαθητείας", εννοείται ανασφάλιστο, με default υπερωρίες 100+ ώρες το μήνα.

    Ωραίο ακούγεται...

    ReplyDelete
  32. Ούτε που θυμάμαι τι είπα αλλά τα περί ΦΙΣ είναι πολύ καραμέλα και τα λέω συχνά η αλήθεια είναι. Γυναίκε μη με αντιγράφετε πλιζ...:))

    ReplyDelete
  33. Διαβάζω σήμερα σε διάφορα blogs τις γνωστές και παρωχημένες συνθηματικές μαλακίες, όπως μύρισε άνοιξη, πλημμύρησε το κέντρο , ο λαός στους δρόμους κλπ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετέχουν στις κομματικές πορείες και ζητωκραυγάζουν για το «κοινό καλό» αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τον διορισμό, την μετάθεση, το ρουσφέτι, το σβήσιμο της κλήσης, τον διορισμό σε κανένα ΔΣ κλπ. Στην καλλίτερη περίπτωση να συμμετέχουν τίποτε αλλοδαποί άνεργοι, πρεζάκια και αναρχοκουμούνια της δεκάρας.

    ReplyDelete
  34. Κάθε φορά που γίνεται πανελλαδική απεργία, αναρωτιέμαι πραγματικά αν έχει νόημα.

    Σήμερα από το πρωί, στην οικοδομή δίπλα μου, δουλεύουν κανονικά οι αλλοδαποί. Σκέφτομαι αν δουλειά της ΓΣΕΕ είναι να κάνει πορείες και να βγάζει αγωνιστικά διαγγέλματα ή να παίρνει από το χεράκι την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ, να πηγαίνει σε τέτοια εργοτάξια σε ημέρες σαν τη σημερινή και να ξετινάζει στην κυριολεξία τον ανάδοχο.

    Οι εργαζόμενοι φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να δουλέψουν, ειδικά αν είναι ανασφάλιστοι και κανένας δεν ενδιαφέρεται αν σήμερα πέσει και τσακιστεί κάποιος από αυτούς από τη σκαλωσιά. Όπως και οι εργατοπατέρες οφείλουν να βάζουν τον εργοδότη στη γωνία και να φροντίζουν να φάει πρόστιμα για τα πάντα, από έλεγχο ασφάλισης των εργαζόμενων, την παρουσία επιβλέποντος μηχανικού, τις επικίνδυνες σκαλωσιές, τα κοπανήματα μες στο μεσημέρι, το ότι δεν φοράνε κράνη, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    Να δούμε μετά ποιος θα πιέζει τον κάθε ταλαίπωρο υπάλληλο να μην κάνει απεργία.

    ReplyDelete
  35. @kalikratis:

    "...Στην καλλίτερη περίπτωση να συμμετέχουν τίποτε αλλοδαποί άνεργοι, πρεζάκια και αναρχοκουμούνια της δεκάρας..."

    Έχεις δίκιο. Όσους βλέπω στις φωτογραφίες παρακάτω τέτοιοι μου φαίνονται. Αλλοδαποί άνεργοι, πρεζάκια, αναρχοκομούνια:

    >> http://tinyurl.com/34dp3bl

    Αλήθεια, τι ειρωνεία να μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει στην πορεία από το zougla.gr του Μάκη, ο οποίος σήμερα έχει βάλει υπό την απειλή απόλυσης τους δικούς του δημοσιογράφους να δουλεύουν.

    Έτσι εξηγείται γιατί κάθε φορά, την επόμενη ημέρα μιας απεργίας, ακούμε στα κανάλια μόνο ένα μονόλεπτο "είδησης" για τους γνωστούς-άγνωστους, τους κουκουλοφόρους, τους "μπαχαλάκηδες".

    ReplyDelete
  36. FT
    The message from Berlin that Europe failed to grasp
    http://www.ft.com/cms/s/0/dc03678a-57af-11df-855b-00144feab49a.html

    ReplyDelete
  37. Πριν από λίγο μου ήρθε το εξής msg από έναν φίλο:

    Three dead in Athens fire during protests

    http://www.reuters.com/article/idUSTRE6441N620100505

    ReplyDelete
  38. Και οι 3 νεκροί ήταν υπάλληλοι της τράπεζας!

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/3_131.html

    ReplyDelete
  39. http://troktiko.blogspot.com/2010/05/3_131.html

    Ο Πετσάλνικος στο κανάλι της Βουλής είπε ότι έχει επιβεβαίωση (από Χρυσοχοΐδη) για τουλάχιστον 2 νεκρούς. Μάλλον 3 υπάλληλοι της Marfin, 2 γυναίκες και 1 άντρας.

    Ο Καρατζαφύρερ το μόνο που βρήκε να πει ήταν να κάνει μπάχαλο τη Βουλή. Λένε ότι τα δακρυγόνα είναι τόσο πολλά που τα μυρίζουν και μέσα στη Βουλή.

    Όντως πάμε για νέα μεταπολίτευση.

    ReplyDelete
  40. @jaga

    Τα λόγια είναι περιττά!

    ReplyDelete
  41. Twitter search για άμεση ενημέρωση:

    #imfgr

    Προς το παρόν βλέπω τουλάχιστον 1 msg ανά 2-3 secs (και αυξάνει). Οι περισσότεροι σταθμοί σπάνε την απεργία για να μεταδώσουν έκτακτα δελτία live.

    ReplyDelete
  42. Πολύ κρίμα, πολύ κρίμα ρε παιδιά.

    Εύχομαι να μην αποδειχτεί η κοινωνία μας μικρότερη των περιστάσεων.

    ReplyDelete
  43. Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες οι τρανοί, να πληρώσουμε φόρους?

    Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες οι τρανοί να δουλέψουμε?

    Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες να αναλάβουμε ποτέ τις ευθύνες μας?

    Όχι βέβαια, ας κάψουμε τη βουλή γιατί δε μας αξίζει η δημοκρατία ε?

    ReplyDelete
  44. Καίμε και γυναίκες τώρα, έτσι για το δίκιο του μ*#α

    ReplyDelete
  45. notorious

    Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

    Δεν έχεις ιδέα τι έχει γίνει και τώρα προσβάλλεις το θάνατο τριών ανθρώπων από δολοφόνους.

    Οι ίδιοι "διαδηλωτές" καίνε αυτή τη στιγμή το κτίριο του ΥΠΟΙΚ (3-4ος όροφος!!!) που κρατάει τα αρχεία ελέγχου φοροδιαφυγής.

    ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ReplyDelete
  46. Από τη zougla gr λοιπόν:

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00, όταν επί της οδού Σταδίου εκινείτο ο κύριος όγκος των διαδηλωτών της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, πέταξαν μπιτόνι με βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες.

    Έξι εργαζόμενοι εντός του κτιρίου της τράπεζας εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά. Τέσσερις κατέφυγαν σε μπαλκόνι, από όπου και απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, τα τρία άτομα δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο και εξέπνευσαν από ασφυξία.

    Νεκροί είναι η 30χρονη Μαρία Παρασκευοπούλου, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου της, εγκυμονούσε, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 47χρονος Νώντας Τσακάλης.

    ReplyDelete
  47. Τι λε ρε jaga, και που το ξέρεις εσύ αυτό κι έβγαλες το συμπέρασμα; μήπως είσαι υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, μήπως είσαι στο κόλπο των φοροφυγάσων και ξέρεις τι είχε ο 40ς όροφος συγκεκριμένα ή μήπως διαβάζεις επιλεκτικά το τροκτικό; Γιατί εγώ διαβάζω ότι η μολότωφ που έκαψε τους ανθρώπους έφυγε απο το μπλοκ του συριζα.
    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6907.html

    Εγώ λέω να κόψουμε όλοι τις συνωμοσίες και τις παπαριές και να δούμε τις ενδείξεις. Είχες μια πορεία 100 χιλιάδων με κάποιες εκατοντάδες ζώα κουκουλοφόρους μέσα
    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_7983.html που ήθελα ξανά σκηνικό Δεκεμβριανών. Μόνο που αυτή τη φορά οι ίδιοι έβαψαν τα χέριας τους με αθώο αίμα

    ReplyDelete
  48. notorious άλλο οι διαδηλωτές άλλο οι δολοφόνοι. Μη συνδέεις τα δύο πράγματα όπως τα συνδέουν τα ξένα Μέσα που δεν ξέρουν τι εστί ελληνικό φολκλόρ και διαδήλωση-side show. Η πορεία ήταν τεράστια 100 χιλιάδες άτομα οργισμένα και θυμωμένα που διαδήλωσαν εναντίον των μέτρων και των πολιτικών αλλά κανείς δεν ήθελε σκηνικό δεκεμβριανών εκτός από τα ζώα που τρέφονται απο το χουλιγκανισμό. Δυστυχώς τώρα θα τα λουστούμε όλα αυτά απ' έξω γιατί κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να αναλύσει αυτές τις λεπτές αποχρώσεις. Σου λέει τα έσπασαν οι έλληνες γενικώς.

    ReplyDelete
  49. έχεις δίκιο γμοσιε,

    αλλά δεν μπορεί κάποιοι να πιπιλίζουν απειθαρχία κι αμφισβήτηση του συστήματος συνέχεια, και να μην περιμένουν, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η μάζα να μην αντιδράσει κι αυτοί να βγάζουν την ουρά τους απέξω ως άμοιροι ευθυνών.

    Η παρουσία ΔΝΤ σημαίνει effectively χρεοκοπία, κι είναι ταυτισμένη με πολύ σκληρά μέτρα, άδικα γιατί ασκούνται οριζόντια σε όλους, και πάντα προκαλεί κοινωνικό αναβρασμό που βγάζει στην επιφάνεια κάθε λογής προβλήματα.

    Είναι δημοκρατικότατο να διαδηλώνεις ειδικά σε μια τέτοια στιγμή - παρουσία ΔΝΤ κι ό,τι πάει να πει αυτό.

    Είναι όμως έγκλημα για τον εαυτό σου και την πατρίδα σου να μην υπερασπίζεσαι με νύχια και με δόντια την επιβίωση της πατρίδας σου και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    Η επανάσταση πρέπει να γίνει μέσα από τη βουλή, όχι απέξω μόνο. Αλλά το απέξω είναι η εύκολη λύση δυστυχώς.

    ReplyDelete
  50. gmosios

    Ή το παίζεις άσχετος ή θέλεις να προκαλέσεις flame στο G700 blog.

    Οτιδήποτε ανέφερα για τα επεισόδια και τα καψίματα το λένε τώρα και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Άνοιξε τα αυτιά και τα μάτια και δες τι έχει συμβεί.

    Θέλω εσύ να μας πεις πως διασταύρωσες την πληροφορία για το μπλοκ του Σύριζα; Ήσουν εκεί; Γιατί εμένα μου είπαν ότι οι Συριζαίοι ήταν εγκλωβισμένοι ακόμα στο Πολυτεχνείο όταν έγινε το περιστατικό.

    Για την πυρκαγιά στο κτίριο:

    Τελικά η εισαγγελέας που έκανε το πρώτο ψάξιμο είπε πως οτιδήποτε κάηκε δεν περιείχε ενεργές υποθέσεις (φοροδιαφυγής, τελωνείων, ναρκωτικών), αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ούτε είπε κανείς αν αυτά που κάηκαν μπορούν να ανακτηθούν από άλλη υπηρεσία. Τα κρίσιμα αρχεία είχαν μεταφερθεί μόλις πρόσφατα (!) στο νέο κτίριο της υπηρεσίας στην Πειραιώς.

    Και το σημαντικότερο: Παραμένει το ερώτημα πως μπήκε η πυρκαγιά, από ποιον και γιατί δεν σβήστηκε εγκαίρως. Ένα κτίριο δεν καίγεται σε μισή ώρα από 3-5 μολότοφ στο ισόγειο.

    Για τα υπόλοιπα, ο καθένας είναι υπεύθυνος να τα πληροφορηθεί και να τα διασταυρώσει μόνος του (αν θέλει).

    ReplyDelete
  51. ΓΑΠ ο επαναστάτης

    ReplyDelete
  52. Η αγωνία της Παπαρήγα να εφεύρει ανάχωμα για τα έκτροπα δείχνει την γύμνια της αριστεράς. Ντροπή και αίσχος για όλους αυτούς τους επώνυμους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος. Ο Τσίπρας η Παπαρήγα και όλοι οι αρχιδοσυνδικαλιστές οδηγούν την χώρα στην ανομία στην βία και στο έγκλημα!!!

    ReplyDelete
  53. @jaga

    Σωστή η μομφή σου στα λεγόμενα του gmosio.

    Μπορείς να μου λύσεις μια απορία;

    Είσαι πυροσβέστης;

    ReplyDelete
  54. Τρια νεα παιδιά της "γενιάς των 700 ευρώ" δολοφονήθηκαν απο ανθρώπους που, ενω διακηρύσσουν ότι το "έγκλημα είναι απόλαυση", εμείς τους χαιδεύουμε και τους χειροκροτούμε.

    ReplyDelete
  55. Δε βάζω flame απλά πήγα να κόψω το spin που έβαλες περί δήθεν στημένης προβοκάτσιας και πήρες απ' τα μούτρα τον άλλο σχολιαστή. Τις σαχλαμάρες που γράφονται και λέγονται δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις υιοθετούμε σαν γεγονότα. Να είδες; Η ίδια η εισαγγελέας είπε τζίφος η δουλειά. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τα γνωστά κολοπαιδαράκια του χουλιγκανοαριστερικού χώρου.

    ReplyDelete
  56. Οι φυσικοί αυτουργοί είναι οι γνωστοί λεβέντες που ΚΑΝΑΚΕΥΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ.Μικρή αξία έχει πού βρίσκονταν το μπλόγκ κάποιων άλλων συνιστωσών.
    Ο θάνατος προήλθε και στους τρείς από ασφυξία.Δεν χρειαζότανε μεγάλες φλόγες για να συμβεί.Δεν κάηκαν,πνίγηκαν.

    ReplyDelete
  57. "Εκτιμώ ότι πρόκειται για τα γνωστά κολοπαιδαράκια του χουλιγκανοαριστερικού χώρου"

    Συμφωνώ,το προφίλ είναι αυτό.

    ReplyDelete
  58. ειναι λυπηρό το ότι την πλήρωσαν 3αθώοι

    στο βαθμό διάλυσης που φτάσαμε ας ευχηθούμε να μην έχουμε και χειρότερα.

    Πάντως μιά και το ΚΚΕ φωνάζει ενάντια στην πλουτοκρατία γιατί πάει Σύνταγμα και όχι Εκάλη ?

    ReplyDelete
  59. To KKE όταν σηκώνει σβάστικες στην Ακρόπολη δεν δικαιούται να ομιλεί για προβοκάτορες.

    ReplyDelete
  60. Μόλις ανέβασα ένα πολύ σύντομο ιστορικό του τι έχει γίνει από το πρωί, χωρίς (εκτιμώ) προσωπικά σχόλια.

    >> http://thezocalo.blogspot.com/2010/05/17.html

    Έχω μάθει οτιδήποτε γράφω ως comment σε blog κάποιου άλλου να λέω πως είναι προσωπική γνώμη ή να το μεταφέρω ως είδηση αφού το επιβεβαιώσω από 2-3 διαφορετικές πηγές (στο δίκτυο ή αλλού). Όχι, φυσικά δεν είμαι πυροσβέστης, γιατί αν ήμουνα θα ρωτούσα ακόμα τι έχει γίνει στο άλλο άκρο της Αθήνας.

    Η ουσία είναι ότι χάθηκαν 4 άνθρωποι (μαζί με το μωρό). Τα δευτερεύοντα είναι κάποια αδυσώπητα "γιατί" και "πως", Ας πούμε, γιατί έκαψαν μόνο τη Marfin του Βγενόπουλου, που πριν μερικές μέρες βγήκε και είπε πως σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί είναι απατεώνες; Ή πως ήξεραν οι "χουλιγκανοαριστερικοί" (πιθανότατα σωστό) ποιο κτίριο του ΥΠΟΙΚ να κάψουν, αυτό που μέχρι πρόσφατα είχε το αρχείο του ΣΔΟΕ; Ή γιατί όλα τα κανάλια ήδη κατηγορούν τα blogs για παραπληροφόρηση, όταν εκ των υστέρων φαίνεται ότι 9 στα 10 tweets ήταν σχεδόν απόλυτα σωστά; Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους χαλάσουν την πιάτσα και αποφάσισαν, καθυστερημένα, να σπάσουν την απεργία τους;

    Τα παραπάνω είναι προσωπικά ερωτήματα, για τα οποία δεν έχω ακόμα σαφή γνώμη, ούτε φυσικά και σαφή απάντηση από κανέναν. Οι εύκολες εξηγήσεις για μπλε, πράσινους, κόκκινους, ροζ και βαθύ μπλε ανεγκέφαλους ούτε με καλύπτει, ούτε με αφορά.

    "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες..."

    ReplyDelete
  61. Για να μη θεωρήσουν μερικοί ότι με τη "συνομοσιολογία" πάω να καλύψω τις τραγικές ευθύνες της Marfin, ορίστε τι λέει εργαζόμενος εκεί για την ανυπαρξία πυρασφάλειας:

    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/marfin-bank.html

    ReplyDelete
  62. Ρε jaga τι λες τώρα ?

    φταίει η πυρασφάλεια των τραπεζών γιά τις μολότωφ με συνοδεία βενζίνης που πετάνε οι μαλάκες ?

    ReplyDelete
  63. Που είναι οι τιμητές του Τεμπονέρα και του Γρηγορόπουλου;;;;
    Οι Έλληνες μάθανε στο εύκολο κλάμα και στο γεύμα της δημοσιότητας πάνω στα πτώματα των νεκρών που πέφτουν άδικα ή τυχαία άδικα, πιθανά από εμπλοκή ή από τυχαία εμπλοκή.
    Είναι πρωτόγνωρο ένα ολόκληρο σύστημα να «διαλέγει» τους νεκρούς. Δεν έχει συμβεί πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο η διάκριση στην αξία της ζωής και του θανάτου. Κάθε άνθρωπος που δεν αποτελεί μέρος μιας εμπόλεμης ζώνης αλλά θύμα εν καιρώ ειρήνης έχει την ίδια αξία εάν είναι συνδικαλιστής καθηγητής , εάν είναι απλά ένας ατίθασος νέος ή απλά ένας εργαζόμενος.
    Με ντροπή βλέπουμε την ένοχη στάση του αριστερού κόσμου και των μμε μπροστά στον θάνατο των τεσσάρων ζωών. Προκαλούν αηδία και οργή.
    Μόλις πριν 1,5 χρόνο, όλοι αυτοί που απλά καταδίκασαν σήμερα το γεγονός ήταν στα κάγκελα με ορμή και πάθος να καταδικάσουν τον άδικο θάνατο του νεαρού Αλέξη. Σήμερα απλά συλλυπούνται, απλά καταδικάζουν.
    Γιατί άραγε;;
    Μήπως για αυτούς το αίμα έχει αξία εκμετάλλευσης ;;
    Μήπως για αυτούς το αίμα είναι ευκαιρία για ξεσηκωμό του ευαίσθητου Έλληνα;;
    Μήπως η ζωή των εργαζόμενων που δεν συμμετέχουν στην απεργία , δεν θεωρείται άξια των αγώνων τους;;;
    Ε λοιπόν αυτό το παραμύθι της στριμωγμένης αριστεράς πρέπει να τελειώνει.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ είναι το ίδιο ένοχοι με τον μπάτσο που σήκωσε το όπλο στον Αλέξη.
    Είναι ηθικοί και όχι μόνο αυτουργοί με τους τρομοκράτες της 17Ν και του ΕΠΑ.
    Απλά οι πρώτοι έχουν την δημοκρατική προσωπίδα που όλως τυχαίως χρησιμοποιούν όταν τα θύματα δεν αποτελούν λεία για κοράκια του είδους τους.

    ReplyDelete
  64. kalikratis
    Πολύ δυνατό το σχόλιό σου.

    ReplyDelete
  65. Η ελλαδα γυρναει σελιδα.Αποποιειται το σταλινικο κρατισμο (δεξιο κ αριστερο) γ τα καλη του νεοφιλελευθερισμου την ωρα που ο τελευταιος τριζει συθεμελος στο λικνο του τις USA!(god bless) Aαααχ πως με φτιαχνει αυτο το γκλαμουρατο mixture ελληνοαγγλικων των ροδαλων collegeboys!
    Με αγωνιστικους χαιρετισμους σε οσους δινουν τον υπερ παντων αγων τραυματιζοντας τα δαχτυλακια τους στα πληκτρα του pc!

    ReplyDelete
  66. "Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ είναι το ίδιο ένοχοι με τον μπάτσο που σήκωσε το όπλο στον Αλέξη.
    Είναι ηθικοί και όχι μόνο αυτουργοί με τους τρομοκράτες της 17Ν και του ΕΠΑ."


    Όταν παντρεύτηκα στην Ελλάδα πήρα καλή γυναίκα, αυτό το είχα προσέξει ιδιαίτερα επειδή δεν ήθελα να κάνω παιδιά ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς. Είχα παρατηρήσει ότι πολλές μανάδες στην Ελλάδα κάτι δεν έκαναν φαίνεται καλά και γεννούσαν τέτοια εκτρώματα.

    Ο Χίτλερ ήταν πολύ περισσότερο ανθρωπιστής από τους φανατικούς οπαδούς της αριστεράς και της δεξιάς στην Ελλάδα.

    Έχω ένα προσωπικό μήνυμα για την κα Παπαρήγα και την ηγεσία του Σύριζα: FUCK YOU! (and your mothers too!). Γκιαούρηδες.

    ReplyDelete
  67. @ser:

    "...Ρε jaga τι λες τώρα ?
    φταίει η πυρασφάλεια των τραπεζών γιά τις μολότωφ με συνοδεία βενζίνης που πετάνε οι μαλάκες ?..."


    Εννοείται πως όχι.

    Απλά ο κάθε Βγενόπουλος θεωρεί πιο σημαντική την υπαλληλική -πειθαρχία- σε τέτοιες μέρες, παρά ο κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο. Ειδικά όταν ξέρεις ότι το υποκατάστημα δεν έχει ρολά, δεν έχει πυρασφάλεια και ο ΒΛΑΚΑΣ ο υπάλληλος κλείδωσε την είσοδο για να μην μπούνε μέσα και σπάσουν το μαγαζί, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν. Όλα έχουν σχέση.

    @others:

    Καλύτερα να μην σχολιάσω, τις κραυγές και τις ταμπέλες, τις βλακώδεις συγκρίσεις θανάτων. Ειδικά σήμερα, γιατί θα πω τίποτα που δεν θέλω, σε ξένο χώρο (G700).

    ReplyDelete
  68. Newstime gr
    "Πώς η Τουρκία αποφοίτησε με άριστα από τη "Σχολή ΔΝΤ": μαθήματα για την Ελλάδα"

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=43018

    ReplyDelete
  69. Η Τουρκία αγαπητέ μου είναι σοβαρή χώρα, δεν είναι Βαλκανικό μπουρδέλο που κυβερνάται από τσογλάνια και δολοφόνους έγκυων γυναικών. Άκου "Ευρωπαϊκή χώρα" η Ελλάδα. Δεν είμαστε καλά... σαν να λέμε ότι η Βολιβία είναι πολιτεία των ΗΠΑ...

    Εγώ εξακολουθώ να συνιστώ θερμά στους φιλότιμους νέους να φύγουν από την Ελλάδα.

    Επειδή έχω ζήσει σε 3 χώρες και σε 4 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, σας λέω απερίφραστα: Αξίζει τον κόπο. Λίγο ζόρι στην αρχή και μετά δεν θα θέλετε να ακούτε πια για Βαλκάνια.

    ReplyDelete
  70. Lefteris μαλλον παραεκατσες στο USA. Ακου σοβαρη χωρα η τουρκια με βαθυ κρατος, εργκενεκον κ συνεχιζομενη γενοκτονια των κουρδων!

    ReplyDelete
  71. Συμφωνώ πλήρως ότι λύση ουσιαστική θα προέλθει από τη συνεργασία όλων μας.

    Δείτε σχετικά:

    1) Γράμμα με συμβουλές προς άνεργο νέο

    2) Πρωτοβουλία Save Greece Plan 2.0

    Φιλικά,

    ReplyDelete