Friday, April 3, 2009

Διερευνήστε την επίθεση εναντίον συνδικαλίστριας

Της Διεθνούς Αμνηστίας*

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια από τη Βουλγαρία και συνδικαλίστρια, δέχθηκε εκτεταμένα χτυπήματα όταν της επιτέθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα. Η επίθεση πιθανώς συνδέεται με την συνδικαλιστική της δράση, την απαίτησή της για βασικά δικαιώματα για τις μετανάστριες και την επακόλουθη, σύμφωνα με μαρτυρίες, κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Κούνεβα και των εργοδοτών της.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, στην οποία δύο άτομα έριξαν θειικό οξύ στο πρόσωπό της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχασε ολοκληρωτικά την όρασή της στο ένα μάτι, και έμεινε με μερική όραση στο άλλο. Οι φωνητικές χορδές της επίσης υπέστησαν σοβαρή βλάβη. Παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για αρκετές ημέρες και η νοσηλεία της συνεχίζεται ακόμα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που εργάστηκε ως ιστορικός στη Βουλγαρία, ήρθε στην Ελλάδα το 2001 για να μπορέσει να πληρώσει την ιατρική περίθαλψη του γιου της. Εργαζόμενη ως καθαρίστρια, συμμετείχε στις δραστηριότητες του συνδικάτου, απαιτώντας βασικά δικαιώματα για τους μετανάστες, καταφέρνοντας να γίνει τελικά Γενική Γραμματέας της Παννατικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού.

Σε διάφορες περιπτώσεις, η Κωνσταντίνα Κούνεβα επέκρινε τις πρακτικές που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνται από τους εργοδότες για να εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην πληρωμή των μισθών και την έλλειψη πληρωμής της κοινωνικής ασφάλειας των εργαζομένων, πολλές από τις οποίες είναι μετανάστριες. Μετά την ανάληψη της θέσης ως Γενικής Γραμματέως, άρχισε να λαμβάνει ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα. Το συνδικάτο έχει αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που παλεύουν για τα δικαιώματά τους απειλούνται και μετατίθενται εκ νέου σε εργασίες υπό ακόμα πιο δυσμενείς όρους.

Η επίσημη έρευνα της αστυνομίας για εγκληματική ενέργεια είναι εν εξελίξει, αν και τα αρχικά συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι δεν είναι ούτε λεπτομερής ούτε αντικειμενική. Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για το γεγονός ότι η αρχική φάση της έρευνας εστίασε στις άσχετες λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της Κωνσταντίνας και απέτυχε να λάβει υπόψη τις δραστηριότητές της ως συνδικαλίστριας, ως πιθανό κίνητρο για την επίθεση.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθεί μια λεπτομερής και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

48 comments:

  1. " αν και τα αρχικά συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι δεν είναι ούτε λεπτομερής ούτε αντικειμενική."

    Αφήστε το αν είναι ή δεν είναι λεπτομερής ή αντικειμενική η έρευνα να το κρίνει ο αναγνώστης.

    Εφόσον δημoσιοποιήθηκαν παρακαλώ να μας τα παρουσιάσετε. Επεξεργασία επί θεμάτων κρίσεως θα κάμω εγώ ο καταναλωτής και διαχειριστής των factorum και όχι η Διεθνής Αμνηστία γιά λογαριασμό μου.

    Το ότι έκαναν έρευνα και στην προσωπική της ζωή δεν είναι κακό. Αλλωστε σε όλα τα εγκλήματα μίσους και ερωτικού πάθους στην Ελλάδα, από τα παιδικά μου, χρησιμοποιούσαν βιτριόλι - πολύ σύνηθες στην Ελλάδα. Further, oι Βουλγάρες και Μολδαβές και Ρωσίδες είναι ή κατά 100% ή κατά 50% (δεύτερο επάγγελμα) femmes du plaisir. Κακό θα ήταν εάν έκαναν έρευνα μόνο στην προσωπική της ζωή - αυτό θα απεδείκνυε bias.

    Σε κάθε περίπτωση - το κείμενο που έχει στα χέρια της η Αμνηστία πρέπει να δημοσιοποιηθεί και σε μας αλλιώς να ΜΗ μιλάνε.

    ReplyDelete
  2. @ κομφούκιος

    το άρθρο δεν το έγραψαν οι G700. Είναι αναδημοσιευμένο από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

    ReplyDelete
  3. Η Διεθνής Αμνηστία είναι διεθνής ΜΚΟ στυλ Greenpeace, WWF κλπ.

    δλδ, αδιαφανές σύστημα διακυβέρνησης και αδιαφανή συμφέροντα (καλά ή κακά δεν έχει σημασία).

    Παρόλα αυτά, έχει το προφίλ για να σηκώσει στις πλάτες της ένα θέμα για το οποίο κατά τ'άλλα η ελληνική κοινωνία ξεχνάει και οι αρμόδιοι φορείς κάνουν σκόπιμα ή μη, τουμπεκί.

    ReplyDelete
  4. Εγώ σου προτείνω Κομφούκιε να υπογράψεις μόνο και μόνο για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού να πράξει αυτά που σύμφωνα με το Σύνταγμα οφείλει. Να μην κωλυσιεργεί και να διερευνήσει το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

    ReplyDelete
  5. Η υπόθεση βρωμάει. Έχουν βουίξει οι πέτρες. Το κύκλωμα στον κλάδο καθαρισμού παίζει να 'χει πλάτες και από μεγαλοσυνδικαλιστές. Δεν είναι αυτή μια υπόθεση απλή για μια κάποια μετανάστρια. Είναι υπόθεση κόζα νόστρα.

    ReplyDelete
  6. @ gmosios

    Λες να γίνουν κι ευρωβουλευτές οι βρωμοσυνδικαλιστές?

    "Αν θες να κάνεις έγκλημα έλα στην Ελλάδα", όλα γίνονται κι όλα κουκουλώνονται, αρκεί να μη φοράς κουκούλα...

    ReplyDelete
  7. Δεν ξέρω τι εννοείς και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε με τις μκο ούτε με τους συνδικαλιστές έτσι γενικά κι αόριστα, αλλά με το κύκλωμα στο χώρο καθαρισμού και όσους το απαρτίζουν από όποιον χώρο και αν προερχονται. Εκεί στρέφω τα πυρά μου. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ άστοχες γενικεύσεις. Το κείμενο της αμνηστίας έχει αξία σαν πολιτική ενέργεια. Διατηρεί το θέμα ανοιχτό και στρέφει τους προβολείς στην κόζα νόστρα εργολάβους καθαριότητας και σία. Νάπολη.

    ReplyDelete
  8. "...Το κύκλωμα στον κλάδο καθαρισμού παίζει να 'χει πλάτες και από μεγαλοσυνδικαλιστές..."

    Μόνος σου το έθιξες το θέμα...

    ReplyDelete
  9. Μόνος μου εμ βέβαια μόνος μου οκ. Τι το θελα; Όμως είπα παίζει ΚΑΙ "μεγαλό", όχι "βρωμό". Και γενικά δεν το είπα για να αρχίσουμε να βαράμε τους συνδικαλιστές γενικώς όλοι μαζί χορωδία ούτε για να μπλέξουμε τις ευρωεκλογές στη μέση. Γι' αυτό διαχώρισα τη θέση μου.

    ReplyDelete
  10. Εγώ να υπογράψω γιά Βουλγάρα;;;;

    Είσαι καλά;;;;;;;;

    Να κόψω καλύτερα ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΟΥ. Αυτές είναι ελεεινές. Ολες σπιτωμένες είναι από και ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ (προσέξτε οι εραστές τουε είναι ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ και αυτές ΣΥΝΕΡΓΟΙ σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ) και από την άλλη δηλώνουν ότι είναι πονεμένες μανούλες παντρεμένες κλπ γιά να παίρνουν επιδόματα γιά παιδάκια που έχουν σκληρωση Καζαμπλάνκας !!!!!!!!!!!!!!!

    Η Βουλγάρα θα συνταχθεί και θα συμμαχήσει με τον Hitler (όπως και έπραξαν ως λαός) με τον Σατανά με δεν ξέρω ΤΙ γιά 100 ευρώ.

    Στην Λιβύη Βουλγάρες "νοσοκόμες" μετέδωσαν ΗΙV σε μωρά!!!!!!!!!!

    ΘΑ ΤΟΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ είμαι σίγουρος

    ReplyDelete
  11. ΔΕΝ γενικεύω γιά τούς Βούλγαρους. ΓΕΝΙΚΕΥΩ γιά τους Βούλγαρους που ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ReplyDelete
  12. Oι MONΟΣ ΒAΛΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ γιά τον οποίον ΓΕΝΙΚΕΥΩ και ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να γενικεύουμε είναι οι ΣΕΡΒΟΙ που είναι ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ και ΤΕΜΕΛΗΔΕΣ.

    ReplyDelete
  13. From China’s Confucianism, which values “anti-extravagance" to Greece's Confucianism which values "bullyvagance".

    I agree with Gmosios. At the end of the day awareness and hopefully change comes not from within in the case of Greece but from abroad.

    ReplyDelete
  14. @ G700

    What is the situation in Greek courts regarding the Kouneva case?

    Is it still at the level of police investigation?

    What are the chances that the ECJ may contribute in a positive way in her case?

    ReplyDelete
  15. Καλά Κομφούκιε δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντήσουμε στα όσα λες. Άμα θες υπέγραψε, αμά θες όχι. Δικό σου θέμα και ατομικό δικαίωμα. Απλά μη γεμίζεις το χώρο με επαναλαμβανόμενα φασιστοειδή επιχειρήματα για συλλογικές ευθύνες εθνικών ομάδων και τα συναφή. Αυτές δεν είναι σοβαρές κουβέντες.

    Gmosios έχεις δίκαιο. Στην υπόθεση Κούνεβα δεν κρίνεται το θέμα ενσωμάτωση των μεταναστών, αλλά η μαφία στο χώρο καθαριότητας. Και τώρα που έχει αναλάβει Ελληνίδα την ηγεσία της ΠΕΚΟΠ υπάρχει θέμα με απειλές και υπόγειο πόλεμο. Μαθαίνουμε ότι γίνεται χαμός.

    ReplyDelete
  16. YπΟγραψε

    υπΟγραψε

    υπΟγραψε

    ΕΙΠΑΜΕ a zillion times

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ

    ReplyDelete
  17. Mα ασφαλώς ΚΑΙ αυτή είχε πλάτες! Λέτε τώρα φτωχο-κακομοίρα που ήρθε γιά να βγάλει πέντε δεκάρες να νοιαζόταν από μόνη της γιά Συνδικαλισμό, Ιδανικά και Ιδέες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ήταν μπροστάρισα κακοποιών οι οποίοι συγκρούστηκαν με άλλους καοκποιούς κλπ

    Eδώ έχουμε υπόθεση Τύπου Kennedy Hoffa.

    To say the least!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said...
    Η Διεθνής Αμνηστία είναι διεθνής ΜΚΟ στυλ Greenpeace, WWF κλπ.

    δλδ, αδιαφανές σύστημα διακυβέρνησης και αδιαφανή συμφέροντα (καλά ή κακά δεν έχει σημασία).


    Γνωστά αυτά. Επειδή τηρώ τους Νόμους και παρότι με την Ευρωπαϊκή μου ιδιότητα θα μπορούσα να πάω στην ΚΟΥΒΑ μέσω Παρισίων ή Montreal, ουδέποτε το έπραξα ενόσω η Αμερικανική ιδιότητα δεν μου το επιτρέπει.

    Είχα ομως πάντα αυτόν τον πόθο να πάω στην Κούβα να δω με τα μάτια μου και τα καλά και τα στραβά και την δυστυχία και την ευτυχία όπου υπάρχουν.

    Τέλος πάντων, ο Αμερικανικός Νόμος προβλέπει βοήθεια από Διεθνείς ΜΗ κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θυμάμαι πως πλησίασα τους Γιατρούς Χωρίς Τσίνορα προκειμένου να πάω γιά ένα μήνα ως εθελοντής

    και

    αν άκουσες πίσω εσύ άκουσα και γω. Τελικά με πλησίασε μιά ΜΗ κυβερνητική οργάνωση, εκπαιδευτική (δήθεν) που ήθελε να πληρώσω $ 5,000 γιά δέκα μέρες στο οποίον απάντησα "Πάρτε δέκα"

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, όλες αυτές οι οργανώσεις είναι μαφιόζικες.

    ReplyDelete
  19. Πιστευετε πως τα χαφιεδιστικα και σιχαμερα που λεει ο Κομφουζιος ειναι ασχετα με τα υπολοιπα?

    Εγω νομιζω πως εχουν σχεση και μαλιστα ευθεια...

    Κλεισε το στομα σου ρουφιανε

    ReplyDelete
  20. Τhis is significant and important!

    The very fact, that is, that I am your obsession and your perpetual nightmare!

    haaaaaaaaaaaaaaahahahahahahaha

    ReplyDelete
  21. Τι να λέμε τώρα για τις ΜΚΟ. Ακόμα και το ΠΑΜΕ κατάντησε ΜΚΟ.Ολα θα τα λέμε εδώ μέσα Κομφού.Aν η κ.ΠΕΚΟΠ ήταν μέλος του ΠΑΜΕ δεν θα έτρωγε το βιτριόλι.Θα τα λέμε όλα εδώ μέσα Κομφού.
    ΠΑΜΕ,ασφαλιστική ζωής.

    ReplyDelete
  22. The only nightmare is scrolling down the screen to avoid reading your comments man. Smoke a zoot and chill out dude. That's all i have to say. Stop being delirious.

    ReplyDelete
  23. Καλά έκανε λοιπόν και ο Αδόλφος και έφαγε τόσους υποχθόνιους Νεφελιμ οι οποίοι κάρφωσαν στους Ρωμαίους τον αχυράνθρωπο για 30 αργύρια!!!

    Τελικά οι γενίτσαροι είναι οι χειρότεροι.

    Υ.Γ Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον σοσιαλδημοκράτη και στον εθνικοσοσιαλιστή. Θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

    ReplyDelete
  24. @ ευάγγελος

    Το κατάλαβα αυτό που λες δλδ το ποιού είναι το κείμενο. Η G700 όμως ΔΕΝ είναι, δεν πρέπει να είναι, χώρος παρουσίασης "ειδήσεων" που ΑΦΟΡΟΥΝ μεν ΑΜΕΣΑ τον ΠΟΛΙΤΗ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (όπως η περίπτωση κ. Κούνεβα),
    αλλά ΠΟΥ αποστερούν (από) τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ-ΠΟΛΙΤΗ

    την την δυνατότητα να αποδείξει/επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση.

    Φιλοσοφικά, συκοφαντία δεν είναι μόνο η ψευδής κατηγορία εναντίον προσώπου, οργάνωσης κλπ, αλλά ΚΑΙ η συκοφαντία a l' envers, δλδ κατασκευή και διάδοση "ΘΕΤΙΚΗΣ" πληροφορίας που ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΟΥΣ [πχ ο ΣΤΑΛΙΝ ήταν, υποτίθεται, στόχος δολοφονικής απόπειρας και συνωμοσίας άπειρες φορές], προκειμένου να ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ [20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΩΣΩΝ!!!!!!!].

    Η πληροφόρηση, η σωστή, η έντιμη πληροφόρηση πρέπει να είναι λεπτομερής, succinct και να επιτρέπει στον καθένα να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ή ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ το περιεχόμενό της.

    ΑΛΛΙΩΣ μιλάμε γιά rumors, εικασίες (speculation), διαίσθηση (intuition), συναίσθημα και Ο,ΤΙ άλλο ΕΚΤΟΣ από πληροφόρηση.

    By the way, oι ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και ΥΓΙΕΙΝΗΣ στην Ελλάδα, σε απόλυτη αντίθεση προς, πες, τις ΗΠΑ, πληρώνονται ΑΔΡΑ όταν εργάζονται στον Ιδιωτικό Τομέα και γιά ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (όχι γιά εταιρείες).

    ΠΟΙΟΣ βγάζει ΕΠΤΑ-ΟΚΤΩ ΕΥΡΩ την ΩΡΑ;;;;; ΠΟΙΟΣ;;;;;

    Πείτε μου ποιός;;;; Στο επίπεδο της ανειδίκευτης χειρωνακτικής και μη βαρειάς εργασίας, εννοώ.

    Διερωτώμαι, in fact, γιατί όλες αυτές οι κυρίες πάνε στους εργολάβους ενόσω με μιά καλή γνωριμία που φέρνει άπειρες άλλες θα μπορούσαν να εργάζονται σε υψηλών προδιαγραφών περιβάλλοντα και να βγάζουν τουλάχιστον 1300 ευρώ το μήνα;;;;;

    ΑΥΤΗ την απορία την έχω μόνιμα στο μυαλό μου. Πολλοί φίλοι και γνωστοί που εντυπωσιάζονται με την μοναδική τάξη και καθαριότητα του σπιτιού μου με ρωτούν απεγνωσμένα μήπως ξέρει η βοηθός μου κάποια ανάλογη.

    ΠΩΣ γίνεται και η κ. Κούνεβα, ιστορικός ούσα και πολλές άλλες μορφωμένες κυρίες να ΜΗ μπόρεσαν να δικτυωθούν στον Κόσμο που λειτουργεί με το ΦΩΣ της ΗΜΕΡΑΣ;;;

    Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;;;;

    ReplyDelete
  25. "Φιλοσοφικά, συκοφαντία δεν είναι μόνο η ψευδής κατηγορία εναντίον προσώπου, οργάνωσης κλπ, αλλά ΚΑΙ η συκοφαντία a l' envers, δλδ κατασκευή και διάδοση "ΘΕΤΙΚΗΣ" πληροφορίας που ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ/ΟΥΣ [πχ ο ΣΤΑΛΙΝ ήταν, υποτίθεται, στόχος δολοφονικής απόπειρας και συνωμοσίας άπειρες φορές], προκειμένου να ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ [20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΩΣΩΝ!!!!!!!] "

    Φιλοσοφικά, είμαστε όλοι συκοφάντες.

    ReplyDelete
  26. ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ (βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιά να ΜΗ μιλάω στο τρίτο πρόσωπο πράγμα που σιχαίνομαι) παριστάνουμε τους πολιτισμένους

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    επιτρέπουμε σε ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ
    και όχι απλά γενικεύσεις

    αλλά ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ

    ΔΥΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΣΟΥΣ
    και ΜΙΑ ΙΔΕΛΟΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

    καθότι ΚΑΙ οι τρεις είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΕΣ αφού, στην Ελλάδα, ΟΛΟΙ οι ΠΟΛΙΤΕΣ, ανεξαρτήτως φύλου, μορφωτικού και κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου ή πολιτικών αποκλίσεων ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. Αυτές είναι:

    1) ΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ διότι οι Αμερικανοί έχουν το imperium και όχι εμείς όπως παληά που είχαμε το θράσος να πάμε στους Πέρσες και να τους πούμε, "Ηρθαμε να σας εκπολιτίσουμε"

    2) ΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΣΜΟΣ, διότι τους ζηλεύουμε επειδή στο μόνο πράγμα που είμαστε ικανοί, δλδ το ΕΜΠΟΡΙΟ, αυτοί είναι ΤΡΙΣ-καλύτεροι και μας πουλούν και μας αγοράζουν πριν το καταλάβουμε

    3) ΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕΡΒΙΣΜΟΣ: η Ελλάδα και η Ρωσία είναι οι μόνες χώρες που στήριξαν και υποστήριξαν το φονιά Milosevic στις θηριωδίες του. Κάποιος δε διακεκριμένος intellectually Ελληνας πήγε με ελικόπτερο του εγκληματία να απολαύσει αφ' υψηλού τα αίσχη κατά των "τρισκατάρατων" Μουσουλμάνων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης [vide Τάκη Μίχα].

    Σημειώσατε, ότι οι Σέρβοι, στις αρχές του 20ού αιώνα, διέπραξαν ανάλογες θηριωδίες ΚΑΙ εναντίον των ΑΘΩΩΝ ομοφύλων και ομοδόξων Montenegrins.

    O Kομφού, λοιπόν, επιτρέπει στο εαυτό του να θεωρεί τους Σέρβους φονιάδες.

    C' est tout.

    ReplyDelete
  27. ΚΑΙ φυσικά, δεν νοιώθω περισσότερο θετικά ή αρνητικά γιά τους Εβραίους από ό,τι γιά οιανδήποτε άλλη εθνότητα.

    Οσο γιά τους Αμερικανούς, παρόλα τα μειονεκτήματά τους, βιώνω όχι απλά αγάπη

    αλλα ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ!

    ReplyDelete
  28. Είναι δύσκολο να σου εξηγήσει κανείς οτιδήποτε όταν δεν επιδέχεσαι εξηγήσεων και όταν έχεις βρει την αλήθεια μέσα σ'όλα εκ των προτέρων.

    Καλέ μας άνθρωπε κανείς δεν αγοράζει ιδιωτικές υπηρεσίες καθαρισμού τόσες ώστε να απασχοληθούν όλες αυτές οι γυναίκες στην καθαριότητα. Οι μεγαλύτεροι εργοδότες στον καθαρισμό είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ και οι ΔΕΚΟ όπως είναι επίσης οι πολυκατοικίες που δεν έχουν θυρωρό (οι περισσότερες πλέον) και οι ιδιωτικές εταιρείες. Μην ακούμε λοιπόν βλακείες για σπίτια και πόσα ευρώ ίσως εσύ προσπωικά δίνεις στην καθαρίστρία σου. Εδώ υπάρχει ένα μείζον κοινωικό και οικονομικό πρόβλημα. Η εκμετάλευση γυναικών που βρίσκονται σε ανάγκη από τους εργοδότες τους. Έχεις δει ποτέ πως τις φέρνουν στις πολυκατοικίες οι νταβατζήδες; Σαν call girls. Σκουπήστε, ψεκάστε, τελειώσατε. Ξέρεις τι ποσοστό του συνολικού εργατικού κόστους παίρνουν σαν καθαρό μισθό; Ελάχιστο. Ξέρεις ότι σε ένα νοσοκομείο που δίνει 2000 χιλιάρικα για μία υπάλληλο εταιρείας καθαρισμού τα 500 με το ζόρι δίνονται ως καθαρή αποζημίωση και τα άλλα τσεπώνονται από την εταιρεία ή άλλους; Ξέρεις τι μίζες δίνονται σε δημόσιους αξιωματούχους για να αναλάβουν οι εταιρερίες καθαρισμού τον καθαρισμό κτιρίων του δημοσίου επιπλέον από τις μόνιμες καθαρίστριες που έχουν διοριστεί εκεί από την εποχή του φούφουτου; Λοιπόν υπάρχει θέμα στο χώρο του καθαρισμού και μάλιστα πολύ σημαντικό. Η Νάπολη που λέει και ο άλλος. Φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να το αγνοήσεις, να το λοιδορήσεις, να το χλευάσεις. Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

    Εμείς στηρίζουμε το κείμενο της Διεθνούς Αμνηστίας Σκληρά και ασάλιωτα.

    ReplyDelete
  29. Σχετικά με τους φονιάδες Σέρβους. Έχεις ιστορικό θράσος να θεωρείς μόνο τους Σέρβους φονιάδες και όχι την υπερδύναμη τους Αμερικανούς οι οποίοι σαν άλλοι αρχαίοι Αθηναίοι, αυτή τη φορά κατά τον 19ο και 20ο αιώνα, κατέσφαξαν εγχώριους και εξωχώριους πολιτισμούς δήθεν στο όνομα κάποιας ιδεολογίας και κάποιου ιδανικού, αλλά στην ουσία στο πλαίσιο ενός απροκάλυπτου παιχνιδιού ισχύος. Δεν υπάρχουν εγγενώς καλοί ή κακοί λαοί, εγγενώς βίαια ή λιγότερο βίαια και αιμοσταγή έθνη. Το αν οι Έλληνες είναι κολλημένοι αντιαμερικανοί, αντιεβραίοι και φιλοσέρβοι αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα και να προσπαθείς να το αναδείξεις με τις εντελώς αντίστροφες συναισθηματικές υπεραπλουστεύσεις είναι τουλάχιστον λυπηρό για έναν νοήμονα άνθρωπο.

    ReplyDelete
  30. Στα πόσα εγκλήματα εξισώνονται οι αμερικανοί με τους σοβιετικούς, τους σέρβους, τους γερμανούς, τους άγγλους, τους γάλλους, τους ολλανδούς, τους βέλγους, τους ισραηλινούς, τους ισπανούς, τους πορτογάλους, τους ιρακινούς κτλ.

    Μήπως μπορείς να τους κατατάξεις; Ποιοι έχουν διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα;

    Δεν είμαι αυτός που κάνει γενικεύσεις εδώ μέσα.

    Υ.Γ Σε παρακαλώ μη ξαναγράψεις «εμείς οι σοσιαλδημοκράτες» το σωστό είναι «εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές».

    ReplyDelete
  31. @ κομφούκιος

    περί άκρατου αντιαμερικανισμού, μια πολύ καλή ανάλυση περί τέλους της Pax Americana από έναν πολύ σοβαρό Αμερικανό ανταποκριτή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των NYT:

    http://www.nytimes.com/2009/04/02/opinion/02iht-edcohen.html?th&emc=th

    ReplyDelete
  32. @ Mesout Tavaz,

    Όσοι προαναγγέλλουν το αναίμακτο "τέλος" της Pax Americana με βάση τις οικονομικές αναλύσεις, θα έχουν την ίδια ακριβώς μοίρα με όσους διέδιδαν τα περί τέλους της ιστορίας στις αρχές του '90. Θα διαψευστούν οικτρά.

    Η οικονομία είναι ένα μόνο σκέλος ισχύος από τα πολλά άλλα που διαθέτουν ηγεμονικές δυνάμεις παγκόσμιας εμβέλειας.
    Ένα άλλο σκέλος πολύ σημαντικής ισχύος είναι οι στρατιωτικές δυνατότητες. Η χαώδης υπεροχή των συμβατικών δυνάμεων των ΗΠΑ ωθεί εδώ και πολλά χρόνια τους παγκόσμιους και περιφερειακούς ανταγωνιστές τους (Κίνα, Ρωσία, κτλ) να αφιερώσουν μεγάλο μέρος της ενεργητικότητάς τους στην ανάπτυξη των μη συμβατικών οπλοστάσιών τους. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως διηπειρωτικούς πυραύλους με μοναδιαίες ή πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές ανεξάρτητης σκόπευσης και αποτελούν μια cost effective μέθοδος αποτροπής.

    Εδώ και 60 χρόνια ο παραπάνω συνδυασμός εξασφάλισε την ειρήνη, αλλά και την δυνατότητα σε μικρότερα κράτη (Β. Κορέα, Ιράν) να εξασφαλίζουν την αποτροπή απέναντι σε χώρες με τεράστια υπεροχή σε συμβατικές δυνάμεις όπως είναι αυτές των ΗΠΑ.

    Όμως από το 2011-2012 και μετά το σκηνικό της "ισορροπίας του τρόμου" ανατρέπεται προς όφελος των ΗΠΑ.

    Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω λινκ για να καταλάβεις τι έρχεται σε 2 με 3 χρόνια.

    Space Dominance

    Energy Weapons for the new American century

    Όσο οι άλλες δυνάμεις δεν μπορούν να απαγορεύσουν την πρόσβαση των συμβατικών δυνάμεων των ΗΠΑ στις πλουτοπαραγωγικές περιοχές τους πλανήτη, τα περί πτώσης της Pax Americana είναι όνειρα θερινής νυκτός.

    Ο Σαντάμ όταν θέλησε να διαπραγματευτεί το ιρακινό πετρέλαιο σε ευρώ, έμαθε καλά τι σημαίνει αμερικανικό imperium.

    ReplyDelete
  33. Λησμόνησες ένα άλλο σημαντικό παράγοντα vaggelas.

    Το immense and priceless know how των Αμερικανών.

    KAI αυτό το οφείλουν οι ΗΠΑ στα λαμπρά πανεπιστημιακά τους ιδρύματα.

    ReplyDelete
  34. Η σύνοδος των G20 και η μεγάλη της επιτυχία, ως πρός τα ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κρίσης.Και όχι απλά του τέλους της κρίσης αλλά την αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία του πλανήτη με πολλά αισιόδοξα στοιχεία.Η Αμερική, σαυτό το καινούριο κόσμο, θα έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή αλλά με μικρότερη απόσταση απο τους δευτεραγωνιστές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.Ομορφος κόσμος ανατέλλει.

    ReplyDelete
  35. αλίμονο αν πρέπει να υπογράψουμε ζητώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους !

    g700
    σχετικά με το σχόλιο γιά τα 500 ευρώ, λάβετε υπ'όψη ότι γιά τον (οποιοδήποτε) εργοδότη το πληρωτέο ποσό επιβαρύνεται με εισφορές κτλ κι έτσι ένα καθαρό ποσό 900 ευρώ καταλήγει να αντιστοιχεί (στον εργοδότη) σε 1600 ευρώ περίπου.

    ReplyDelete
  36. Οσο υπάρχει Stanford, ΜΙΤ, Harvard, Yale, Princeton, Columbia, Cornell, Cal Tech, Berkeley, Un. of Chicago, NYU, Brown, Un. of Pennsylvania, Rockefeller, Tufts, Un. of Virginia και και και,

    oι Αμερικανοί θα είναι ΑΝΩΤΕΡΟΙ*

    και οι άλλοι ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ !!!!!

    Να τη λέω τη λέξη και να την απολαμβάνω, κατωτεριές, όπως οι σύγχρονοι Ελληνες!

    *Aνώτεροι αλλά ουδέποτε επηρμένοι. Δεν τόχει σε τίποτα ο Αμερικανός νάρθει να σε βοηθήσει να σου σφουγγαρίσει τα πατώματα και συ να τον κοιτάς αμήχανα σαν ηλίθιος και να ωρύεσαι που δεν ήρθε η Βουλγάρα η καθαρίστρια όπως σου υποσχέθηκε!

    ReplyDelete
  37. ser said...
    αλίμονο αν πρέπει να υπογράψουμε ζητώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους !

    KAI TΡΙΣ-ΑΛΛΙΜΟΝΟ αν πρέπει να υπογράψουμε επειδή κινητοποιήθηκε η Διεθνής Αμνηστία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ο καλός και φιλάνθρωπος πατέρας μου έδιδε πάντα εντολή την ημέρα που θαρχόταν ο Ερυθρός Σταυρός γιά Ερανο, "ΜΗ τους δώσετε δεκάρα".

    Θυμόταν πάντα ....... ήσαν παιδάκια, αυτός εσωτερικός στους freres maristes [Lyce'e Leonin], η αδελφή του η Ελενιώ, εσωτερική στο Αρσάκειο με πνευμονία και 40 πυρετό, delirious. ΗΤΑΝ Κυριακή.....

    Πάει να της κάνει εισαγωγή στον "Ερυθρό" και αρνήθηκαν τα καθάρματα διότι ήθελαν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ των χρημάτων [μιλάμε 1920ς].

    Φυσικά, αφού ήταν Κυριακή και τότε δεν υπήρχαν μηχανές ανάληψης χρημάτων, δεν διέθετε το απαιτούμενο ποσό. Και ο εύπορος, to say the least, χειρουργός πατέρας τους ήταν στην επαρχία!

    Προσπάθησε να τους εξηγήσει ...... η αποθέωση του κομψού λόγου και της Γαλατικής ευγένειας ο χρυσός μου πατερούλης......... ανένδοτοι αυτοί.

    Ηταν η μόνη φορά που όχι μόνον έχασε τον αυτοέλεγχό του, αλλά μιλώντας Γαλλικά, όπως όταν σπάνια εκνευριζόταν, ξεστόμισε, "Je suis riche" [και γέλαγε αργότερα όταν μου το διηγόταν στους κυριακάτικους περιπάτους στο Λυκαβηττό] πράγμα που ουδέποτε μα ουδέποτε είχε πει στη μετέπειτα ζωή του [στο σπίτι μας εθεωρείτο faux pas να μιλάς γιά χρήματα].

    Να ΤΙ είναι αυτές οι ΕΛΕΕΙΝΕΣ και ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ διεθνείς ΜΚΟ.

    ReplyDelete
  38. ser said...
    αλίμονο αν πρέπει να υπογράψουμε ζητώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους !

    Aυτό ισοδυναμεί με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ και επίσημη όχι μόνο αναγνώριση, αλλά ΑΠΟΔΟΧΗ από πλευράς πολίτη ότι ο Κρατικός Μηχανισμός έχει ΕΚΠΕΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  39. @ G700

    EΠΙΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΤΙ (πάντα ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ)
    H ανάγκη επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος είναι άμεση. Δεν επιδέχεται αναβολές

    ΕΠΙΔΕΚΤΙΚΟΣ ΤΙΝΟΣ (πάντα ΓΕΝΙΚΗ)
    To ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Δεν είναι επιδεκτικόν μαθήσεως

    The peculiarities of the Greek language.

    Ici Manhattan. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  40. @ Γ700

    ΚΑΙ δε μου λες εσυ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει...

    ΓΙΑΤΙ

    ΓΙΑΤΙ

    ΓΙΑΤΙ

    όλες οι Φιλιππινέζες έχουν καλές δουλειές και ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποιος τις εκμεταλλεύεται;;;;;;;;;

    ΓΙΑΤΙ

    ΓΙΑΤΙ

    ΓΙΑΤΙ

    η συντριπτική πλειοψηφία των Φιλιππινέζων και Αλβανίδων καταφέρνουν να έχουν δουλειά στον Ιδιωτικό Τομέα με εργοδότες φυσικά πρόσωπα;;;;

    Conversely, γιατί, κατά συντριπτική πλειοψηφία, αυτές που είναι μονίμως θύματα κυκλωμάτων είναι από τις πρώην χώρες του Κομμουνιστικού bloc;;;;;;

    ΠΩΣ συμβαίνει και οι δρόμοι των σωματεμπόρων και μαφιόζων πάσης μορφής, Ελλήνων και ξένων, και αυτοί των Ρωσίδων, Βουλγάρων, Ρουμάνων γυναικών κλπ να συναντώνται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΛΛΑ η fortune seeker, gold-digger, opportunistic and arrivistic Βουλγάρα, ή Ρουμάνα ή δεν ξέρω τι, που έρχεται στην Ελλάδα [διότι ποιός σοβαρός, εργατικός και έξυπνος μειονοτικός άνθρωπος πάει στην Ελλάδα γιά να βελτιώσει την ζωή του]

    είναι όπως η κακή Ελληνίδα ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ με την ΚΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ήτοι

    τεμπελιά, τσίχλα, νύχια μελιτζανί με αστεράκι, ένα πόντο έξω από το χείλος του δακτύλου και square αηδές κόψιμο, stiletto heels, να μη δουλεύει και νάχει λεφτά εκπορνεύοντας εαυτήν με τα πόδια στον αέρα in perpetuo, όταν δεν κοιμάται, that is.

    ReplyDelete
  41. [διότι ποιός σοβαρός, εργατικός και έξυπνος μειονοτικός άνθρωπος πάει στην Ελλάδα γιά να βελτιώσει την ζωή του]

    ->

    [διότι ποιός σοβαρός, εργατικός και έξυπνος μειονοτικός ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ πάει στην Ελλάδα γιά να βελτιώσει την ζωή του]

    ReplyDelete
  42. Ισχυρή κοινωνία πολιτών χωρίς ισχυρές ΜΚΟ δεν μπορεί να υπάρξει.Οι ΜΚΟ είναι συλλογικοί συνήγοροι των δικαιωμάτων των ανθρώπων που καταπατούνται απο τις κρατικές,και όχι μόνο, εξουσίες.Και γιαυτό λέγονται και μη κυβερνητικές.Πολλές δε μεγάλες ΜΚΟ ανήκουν στους non state factors που ασκούν πολιτική επιρροή μεγαλύτερη των κυβερνήσεων μεγάλων κρατών.Είναι τόσο μεγάλο το κύρος τους που κάθε γνωμοδότησή τους δημιουργεί κατάσταση όταν κριτικάρει κάποιους.Τις φοβούνται δε περισσότερο και τις εμποδίζουν στο έργο τους και τις απαξιώνουν και τις συκοφαντούν όλοι όσοι έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους.Σαφώς και πολλές απο αυτές,ιδιαίτερα οι φιλανθρωπικές, είναι διεφθαρμένες και χειραγωγούμενα όργανα απο τύπους σαν το Σόρος, που γέμισε τα Βαλκάνια με δίκτυα ΜΚΟ,πρακτόρων των δικών του σκοτεινών συμφερόντων.Μακριά απο την αγιοποίησή τους ΑΛΛΑ και ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ απο τη δαιμονοποίησή τους.

    ReplyDelete
  43. @ κομφούκιος

    Αυτό ακριβώς ήθελα να δείξω με τα λινκ που παρέθεσα. Ότι το επιστημονικό-ερευνητικό δυναμικό των ΗΠΑ και η τεχνολογική τους υπεροχή αποτελούν μέγα πολλαπλασιαστή της ισχύς τους.

    Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν τέτοιες δυνατότητες που οι άλλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν σε 30 χρόνια και αν. Οι δε Κινέζοι και παρά τα κεφάλαια που διαθέτουν και το όργιο κατασκοπείας με το οποίο ρουφάνε τεχνολογίες σαν την σκούπα φίλιπς, αδυνατούν να τις πλησιάσουν. Ελπίζουν κάπου στο 2020-2025 να είναι σε θέση να προβάλουν μια ικανοποιητική αντίσταση εγγύς της χώρας τους με τις συμβατικές τους δυνάμεις και μόνο.

    Αυτά για τον καλύτερο δεύτερο. Για όλους τους υπόλοιπους... το χάος!

    ReplyDelete
  44. κομφούκιε, καταρχάς επιλέγεις ως μέτρο σύγκρισης το στερέοτυπο της βουλγάρας στριπτιζούς από τη μία με το στερεοτύπο της καλής Φιλιπινέζας από την άλλη. Επιχειρείς δηλαδή μια ΔΙΑΚΡΙΣΗ (discrimination) με βάση τα λαϊκά στερεότυπα που κυκλοφορούν για κάθε εθνοτική ομάδα στην ελληνική κοινωνία, έχοντας σαν άμεσο στόχο να βγεις από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει το επιχείρημά σου.

    Επίσης συνεχίζεις να τοποθετήσαι επί του θέματος σε αμιγώς εθνοτικές γραμμές, όταν εδώ κουβεντιάζουμε για έναν επαγγελματικό χώρο στον οποίο δουλεύουν από Ελληνίδες μέχρι Φιλιπινέζες και προσπαθούμε να δούμε τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν εκεί.

    Τέλος, φυσικά και ο μηχανισμός έχει εκπέσει. Και βρωμάει. Αν δεν βρώμαγε η υπόθεση δε θα δραστηριοποιούνταν η Διεθνής Αμνηστία.

    Κλείνοντας, σας καλούμε όλους να υπογράψετε να πείτε δηλαδή ναι στηρίζουμε το αυτονόητο, διότι έτσι ασκείται πίεση να μην κλείσει μια σοβαρή υπόθεση που ίσως ρίξει φως στην κόζα νόστρα του καθαρισμού.

    ReplyDelete
  45. vaggelas, οι κινέζοι όπως πολύ σωστά λες ακόμα κάνουν κάπυ πέιστ. Οι Αμερικανοί επενδύουν στη νέα βιομηχανία αιχμής την ενέργεια και το περιβάλλον. Όπως είπε και ο Ομπάμα στην ομιλία του στην Καλιφόρνια αυτός που θα κερδίσει τη μάχη της ενέργειας θα κατακτήσει τον 21ο αιώνα. Και δεν εννοούσε το πετρέλαιο. Εννούσε την ανάπτυξη πράσινης ενεργειακής τεχνολογίας που φυσικά εμείς εδώ τη χλευάζουμε. Υπ' αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο πως και ο 21ος αιώνας θα είναι αμερικανικός. Και ευτυχώς δηλαδή, απ΄τη στιγμή που η Ευρώπη είναι slow motion, η Ρωσία αστεία περίπτωση και η Κίνα αυταρχική και σκοτεινή.

    ReplyDelete
  46. ser, ένα εργατικό κόστος 2100 ευρώ βγαίνει μετά τις ασφλαιστικές κρατήσεις 1200 ευρώ καθαρά μισθός στο χέρι. Γιατί όμως σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν καταγγελίες από καθαρίστριες ότι βγαίνει 500 και 700; Αυτό δεν πρέπει να διερευνηθεί;

    Από 2100 σε 1200 πάντως είναι και πάλι τραγικό και δείχνει το πόσο ακριβό είναι το ασφαλιστικό, αλλά άλλο θέμα αυτό.

    ReplyDelete
  47. Γιατί στα νοσοκομεία δεν υπάρχει μισθός 2.100 ευρώ, υπάρχει μισθός και μετά μια σειρά επιδομάτων, όπως νοσοκομειακό, ανθυγιεινής εργασίας, χρόνων προυπηρεσίας, συγκεκριμένου κλάδου όπως ΜΕΘ ή αλλού, επιπέδου εκπαίδευσης, κλπ κλπ κλπ κλπ. Αν βάλεις όλα τα επιδόματα μαζί, τότε αυτά μπορεί να ξεπερνάνε και τον μισθό τον ίδιο, όμως αυτά δεν συνυπολογίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές, ούτε εύκολα εντοπίζεται η μη πληρωμή τους όπως με έναν μισθό. Έτσι υποθέτω λοιπόν, αλλά αν κάνω λάθος διορθώστε με.

    ReplyDelete