Thursday, March 6, 2008

Αλλαγή μοντέλου ασφάλισης

Ζούμε για πολλοστή φορά φέτος στον έντονο ρυθμό του Ασφαλιστικού. Το σκηνικό της σύγκρουσης έχει ήδη στηθεί, οι πρωταγωνιστές έχουν λάβει θέσεις μάχης.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Κυβέρνηση, η οποία βάφτισε βαθιά τομή την προσπάθεια της να συμμαζέψει το σύστημα, περικόπτοντας παροχές προνομιούχων, μειώνοντας τις επικουρικές συντάξεις και ενοποιώντας τα διάσπαρτα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην αντίπερα όχθη, συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τις περικοπές των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων. Σύμπασα η αντιπολίτευση διακηρύττει μεγαλόφωνα ότι «αυτές οι ασφαλιστικές ανατροπές δεν θα περάσουν», και προτάσσει ως λύση τη διασφάλιση ή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το σύστημα συντάξεων, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την καλύτερη διαχείριση των ταμείων.

Κανείς δεν μας λέει ολόκληρη την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι απλή και πονάει: όταν η προοπτική του διανεμητικού συνταξιοδοτικού συστήματος είναι τα ισχυρά και αυξανόμενα ελλείμματα λόγω γήρανσης του πληθυσμού, τότε τίθεται επιτακτικά και με πιεστικό τρόπο το ζήτημα της μετάβασης σε ένα άλλο σύστημα ασφάλισης, κεφαλαιοποιητικό ή μικτό. Εκτός και αν προτιμάμε να δουλεύουμε μέχρι τα 70+ για συντάξεις πείνας ή να φορτώνουμε με χρέη τις επόμενες γενιές για να ζούμε εμείς καλά.

Ιστορικά, το διανεμητικό σύστημα συντάξεων στην Ελλάδα έχει οργανωθεί στη λογική ότι τέσσερις εργαζόμενοι δουλεύουν και ένας παίρνει σύνταξη. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πλήρη ανατροπή της σχέσης ασφαλισμένων-συνταξιούχων.

Ο ενεργός πληθυσμός ηλικίας 15-65 μειώνεται, ενώ οι δικαιούχοι αυξάνονται. Παράλληλα, λόγω συγκεκριμένων ριζικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί στην ίδια την ελληνική κοινωνία -επιμήκυνση του χρόνου εκπαίδευσης των νέων, ένταξη στην εργασία στα 25-28 αντί στα 18-23, αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αλλαγές στη φύση της μισθωτής εργασίας κοκ- το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού που εργάζεται συρρικνώνεται, ενώ τα άτομα σε μη παραγωγικές θέσεις πληθαίνουν. Ως αποτέλεσμα το χάσμα ανάμεσα σε όσους εισφέρουν (εργαζόμενους και εργοδότες) και τους δικαιούχους (συνταξιούχους) διογκώνεται, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο κενό χρηματοδότησης.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες ανατροπής του βασικότερου κανόνα για την ομαλή λειτουργία του διανεμητικού συστήματος, το ασφαλιστικό δε είναι δυνατό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο ούτε με περικοπές, ούτε με συμμάζεμα του τύπου ενοποιήσεις ταμείων, πάταξη της εισφοροδιαφυγής, όσο ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ και χρήσιμες κι αν είναι οι τελευταίες.

Μήπως , όμως, θα λυθεί με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης;

Όχι, διότι το ζητούμενο με τα ασφαλιστικά ελλείμματα δεν είναι πως θα τα κρύψουμε μεταθέτοντας τα σε διαφορετικά θεσμικά επίπεδα, για παράδειγμα στον κρατικό προϋπολογισμό ή το δημόσιο χρέος. Πόσο αποτελεσματικό είναι να αυξηθούν οι φόροι ή ο δανεισμός για να πληρώνουμε συντάξεις, όταν το 2020 μόνο το ΙΚΑ θα απαιτεί χρηματοδότηση πάνω από 1,5% του ΑΕΠ (φτάνοντας 7,5% το 2050 σύμφωνα με το Πόρισμα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας), ενώ όλες μαζί οι συντάξεις θα απορροφούν το 15,5% του ΑΕΠ, τεντώνοντας το σύστημα στα όρια του;

Το ζητούμενο είναι να πάψουν να δημιουργούνται ελλείμματα τα οποία υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του συστήματος, τις ίδιες δηλαδή τις συντάξεις, διαβρώνουν την αλληλεγγύη των γενεών, αλλά και εμποδίζουν την ίδια την ανάπτυξη.

Η λύση κατά την άποψή μας βρίσκεται στη μετάβαση σε ένα μικτό σύστημα ασφάλισης με τρεις πυλώνες :

  1. Διανεμητικός πυλώνας: με ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό ταμείο για όλους του Έλληνες, χαμηλότερες εισφορές, προκαθορισμένες παροχές (defined benefit sytem), ποσοστό αναπλήρωσης στο 60% με 65% (όσο και τις χώρες του ΟΟΣΑ) και ανταποδοτικές συντάξεις, αποδέσμευση των ταμείων υγείας από τον κλάδο σύνταξης, αποσύνδεση των κοινωνικών παροχών τύπου ΕΚΑΣ για στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων από τον κλάδο σύνταξης και μεταφορά τους στον προϋπολογισμό, βασική σύνταξη.
  2. Κεφαλαιοποιητικός πυλώνας: με ατομικούς λογαριασμούς ασφάλισης, πεοκαθορισμένες εισφορές (defined contribution system), υποχρεωτική συμμετοχή εργαζομένων και εργοδοτών, προκαθορισμένη σχέση εισφορών όχι όμως παροχών, ιδιωτική διαχείριση (ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης των κοινωνικών κλαδικών ταμείων , πχ ΤΣΠΕΑΘ, ΤΣΜΕΔΕ, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα), εποπτεία και ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος.
  3. Ιδιωτικός πυλώνας : με προαιρετική συμμετοχή εργαζόμενων εργοδοτών, φορολογικά κίνητρα για συμμετοχή

Το Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών, το οποίο πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και προσφάτως υιοθέτησε η Κυβέρνηση πρέπει να αποτελέσει μηχανισμό χρηματοδότησης και εγγύησης της ομαλής μετάβασης από το διανεμητικό στο μικτό σύστημα ασφάλισης. Όχι πουγκί χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του διανεμητικού συστήματος, όπως το λιγουρεύονται αρκετοί.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχει αξία να συζητάμε για οικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη μπροστά στην αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, όπως οι συνταξιούχοι.

Κανείς όμως δε λέει ότι πίσω από τέτοιους κοινωνικά ευαίσθητους συλλογισμούς κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και ειδικά τους ΝΕΟΥΣ. Αν δεν αλλάξει τίποτα οι νέοι θα κληθούμε να καταβάλλουμε αυξημένες εισφορές και φόρους, θυσιάζοντας μεγαλύτερο τμήμα του εισοδήματός μας για να καλυφτούν οι συντάξεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Το ερώτημα είναι τι πρέπει ν’ αλλάξει;

Οι αλλαγές πρέπει να είναι παραμετρικές; Πρέπει δηλαδή να κινούνται στα πλαίσια του υπάρχοντος διανεμητικού συστήματος, όπως προτείνουν κόμματα και συνδικάτα; Ή πρέπει να υπάρξει αλλαγή μοντέλου; Δηλαδή ένα νέο σύστημα με διαφορετική λογική, για παράδειγμα κεφαλαιοποιητικό ή ένας συνδυασμός των δύο; Όπως και να ‘χει, σήμερα, καμία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μπορεί να αποφύγει τα παραπάνω κρίσιμα στρατηγικά ερωτήματα. Κι εδώ, εμείς απαντάμε ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

93 comments:

  1. Και πως σας φαίνετε να πληρώνετε ιδιωτική ασφαλιστική η οποία χρεωκοπεί μόλις πρέπει να μπείτε στο νοσοκομείο;;

    Γαμώ τις φάσεις!!

    ReplyDelete
  2. Ιδιωτικός πυλώνας : με προαιρετική συμμετοχή εργαζόμενων εργοδοτών, φορολογικά κίνητρα για συμμετοχή

    Ωραία φρασεολογία. Ίδια με του Καραμανλή.

    Μπράβο ρε παιδιά. Η Γενιά των 700 ευρώ ξαναχτυπά.... τους εργαζόμενους.

    ReplyDelete
  3. Κεφαλαιοποιητικός πυλώνας: με ατομικούς λογαριασμούς ασφάλισης, υποχρεωτική συμμετοχή εργαζομένων και εργοδοτών, προκαθορισμένη σχέση εισφορών όχι όμως παροχών, ιδιωτική διαχείριση


    Αν εσείς παίρνετε 700 ευρώ το μήνα εγώ είμαι ο Μπιλ Γκέιτς.

    ReplyDelete
  4. Μέχρι τώρα όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία ήταν και είναι κρατικά, χωρισμένα σε τιμάρια νομής των Ασφαλιστικών εισφορών και άλλων πόρων, ανάλογα με τη δύναμη των επαγγελματικών ομάδων.
    ΕΚΕΙΝΟΙ που σήμερα αντιδρούν είναι οι καλοβολεμένοι κρατικοδίαιτοι που ρουφάνε πόρους από τα φτωχά κοινωνικά στρώμματα.
    Το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΒΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ.
    Οι ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΗ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ.

    ReplyDelete
  5. @Anonymous
    "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τί είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και τί είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ.
    Εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες που να υποστηρίζουν τους ΜΗ προνομιούχους.
    Εάν καί όταν καί μακάρι υπάρξουν τέτοιοι αγώνες ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    Μέχρι τότε Ανώνυμε μπορείς να αισθάνεσαι ΑΣΦΑΛΗΣ να βρίζεις όσους έχουν την ατυχία να μην έχουν πραγματικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
    Με αυτούς είναι το μπλόγκ και γιαυτούς παλεύει.

    ReplyDelete
  6. Ωραία φρασεολογία. Ίδια με του Καραμανλή.

    Μπράβο ρε παιδιά. Η Γενιά των 700 ευρώ ξαναχτυπά.... τους εργαζόμενους.
    ---------------------------------

    Φαίνεται ότι έσφιξε ο κλοίος γύρω από τα προνόμια σου ε;

    Άντε, καλό ξεβόλεμα.

    ReplyDelete
  7. ΤΙΠΟΤΑ
    ΤΙΠΟΤΑ
    ΤΙΠΟΤΑ

    Ολοι οι Ελληνες θα εργάζονται με ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ και θα ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ για να ΜΑΘΟΥΝ πως βγαίνει το χρήμα.

    Εγώ πιστεύω ΟΤΙ η ΥΠΕΡΑΞΙΑ του Ελληνα ΑΞΙΖΕΙ χρυσάφι.

    ΕΠΕΙΔΗ δε το πιστεύω, ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να είναι BUSINESSMAN και υπεύθυνος της επιχείρησής του.
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;

    ReplyDelete
  8. Δυστυχώς φίλε, το συγκεκριμένο μπλοκ παλεύει μόνο για τα αφεντικά και συγκεκριμένα για τα δικά του αφεντικά.

    Δεν ξέρω πόσο καιρό μπαίνεις εδώ μέσα αλλά επειδή εγώ το παρακολουθώ αρκετό καιρό ξέρω πολύ καλά τι σου λέω.

    Επίσης δεν βρίζω. Ίσως είναι λίγο επιθετικός ο λόγος μου. Άυτά που γράφουν όμως εδώ μέσα είναι εξοργιστικά. Και γίνονται ακόμα πιο εξοργιστικά όταν προσπαθούν να προσεταιριστούν ανθρώπους που έχουν πράγματι προβλήματα.

    Σε πληροφορώ δε ότι είμαι τελείως ανασφαλής αλλά με τίποτα δεν θα συνταχθώ με τα φερέφωνα των αφεντικών που είναι "η Γενιά των 700 ευρώ".

    ReplyDelete
  9. ΣΥΓΧΑΙΡΟΜΕ τον κύριο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για την επιτυχία του.

    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η ΑΛΛΑΓΗ στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ δεν είναι παρα μόνο 20% των ΑΛΛΑΓΩΝ που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για να ΟΡΘΠΟΔΙΣΕΙ το ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑΛΛΑ, η ΑΡΧΗ είναι το ΗΜΙΣΥ του παντός

    ReplyDelete
  10. Έχεις καμιά αμφιβολία τώρα καθημερινέ μπλόγκερ για αυτά που σου γράφω παραπάνω;

    Ή θα είμαστε επιχειρηματίες ή παράσιτα. Αυτό είναι το μότο του συγκεκριμένου μπλογκ.

    ReplyDelete
  11. Eno i kratiki einai mes sta ployti kai ta pleonasmata. Exei tosa lefta poy oloi zoyn me ploysioparoxes syntakseis. get a grip anonyme

    ReplyDelete
  12. Πότε επιτέλους θα διορθώσετε το όνομά σας;

    Η Γενιά των 2700 ευρώ. (να το αφήσω ή να βάλω λίγο παραπάνω;)

    Σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες.

    ReplyDelete
  13. @ anonymos πρώτος

    ΛΕΣ
    "Και πως σας φαίνετε να πληρώνετε ιδιωτική ασφαλιστική η οποία χρεωκοπεί μόλις πρέπει να μπείτε στο νοσοκομείο;;

    Γαμώ τις φάσεις!!


    ΑΠΑΝΤΑΜΕ
    η νοσοκομειακή περίθαλψη πρέπει να είναι πλήρως δημόσια και αν μην εξαρτάται από το ασφαλιστικό ταμείο του καθενός, δηλαδή από το επαγγελμά του. Γι' αυτό λέμε αποσύνδεση κλάδου υγείας από κλάδο σύνταξης και δημιουργεία ενός ταμείου υγείας για ολόκληρο των πλυθησμό. Να περιοριστεί και το πάρτυ των φαρμακων με ταμεία, γιατρούς και φαμρακευτικές

    ReplyDelete
  14. ΕΤΣΙ
    ΕΣΤΙ

    Ο κύριος λαλιώτης πρέπει να γυρίσει στα κτήματα να μάθει ΠΩΣ βγαίνει ο επιούσιος και να αποκτήσει ΣΕΒΑΣ.

    Ο κύριος τσοχατζόπουλος πρέπει να γυρίσει στα εργοστάσια της Γερμάνιας, προσέξτε της Γερμάνιας, για να αποκτήσει ΣΕΒΑΣ.

    ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να ΑΡΧΙΣΟΥΝ να ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και να ΜΑΘΟΥΝ ότι

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟYΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
    παρά ΜΟΝΟ ΚΛΕΜΕΝΑ

    ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ
    ΑΠΑΤΗ ΤΕΛΟΣ
    ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  15. δεν είναι το θέμα μας το ΠΑΣΟΚ εδώ κομφούκιε

    ReplyDelete
  16. Anonymous said...
    Και πως σας φαίνετε να πληρώνετε ιδιωτική ασφαλιστική η οποία χρεωκοπεί μόλις πρέπει να μπείτε στο νοσοκομείο;;

    Γαμώ τις φάσεις!!

    Σε ΟΛΕΣ τις πολιτισμένες χώρες, στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ υπάρχουν UNDERWRITERS ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΟΠΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Στην ΕΣΧΑΤΗ δε των περιπτωσεων την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ καλύπτει 100% το ΚΡΑΤΟΣ (σε περίπτωση χρεωκοπίας).

    ΜΗ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

    ReplyDelete
  17. Άυτά που γράφουν όμως εδώ μέσα είναι εξοργιστικά.
    ----------------------------

    Εμ , λογικό είναι όταν εσύ ακόμη έχεις μείνει λιγάκι πίσω και με νοοτροπία Σοβιετικής Ένωσης...

    ReplyDelete
  18. @ ανώνυμος

    παρακαλούμε και σε προκαλούμε από τη στιγμή που έχεις διαφορετική άποψη και πιστεύεις ότι μπορεί να σωθεί το διανεμητικό σύστημα ασφάλισης χωρίς αλλαγές, ή με όποιον τρόπο κι αν το πιστεύεις να την καταθέσεις τεκμηριωμένα.

    ReplyDelete
  19. Αφήστε τον τρελό στην τρέλα του.

    Εχει υποτροπιάσει πάντως...

    ReplyDelete
  20. ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ΘΕΜΑ. Αλλά αυτό το ΚΟΜΜΑ των ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΩΝ είναι που μίλησε στον ΑΞΕΣΤΟ ΛΑΟ για ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

    Και υπ ΑΥΤΗΝ την ΕΝΝΟΙΑ το πνεύμα ΠΑΣΟΚ είναι ο ΚΟΜΒΟΣ της ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

    ReplyDelete
  21. Η Σοβιετική Ένωση ήταν εξίσου καπιταλιστικό κράτος όπως και οι ΗΠΑ.

    Μη μου λέτε λοιπόν ότι έχω νοοτροπία ΕΣΣΔ.

    Ξεφύγετε επιτέλους από τα στερεότυπα

    ReplyDelete
  22. ναι η ΕΣΣΔ απέδειξε ότι όποιος σπεύδει προς το σοσιαλισμό κάνοντας άλματα συνήθως τον προσπερνάει. Το ίδιο αποδεικνύουμε κι εμείς οι Έλληνες καθημερινά όταν γινόμαστε φονταμενταλιστές του κράτους ή τις αγοράς. ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ για τους λόγους που περιγράψαμε. Ας ακούσουμε τα αντεπιχειρήματα

    ReplyDelete
  23. Η Σοβιετική Ένωση ήταν εξίσου καπιταλιστικό κράτος όπως και οι ΗΠΑ.
    -----------------------------------
    XAXAXAXAXAXA!!!!

    Είχε μήπως και Χρηματιστήριο; Υπήρχε ιδιωτική επειχηρηματικότητα;

    Εδώ δεν άφηναν τον κόσμο να φέρνει jeans από τη Δυτική Ευρώπη, τι μου λές τώρα!

    Και αν ήταν καπιταλιστική δεν θα εξήγαγε τόσες ιερόδουλες όυτε τόσους εγκληματίες.

    ReplyDelete
  24. Antigone for president

    ReplyDelete
  25. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ

    Οταν ο συνδικαλισμός στρέφεται κατα της υγείας και της ασφάλειας του λαου τότε η απεργια μετατρέπεται σε ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

    Οι κυριοι της ΔΕΗ πρέπει να καταλάβουν οτι η ΔΕΗ δεν είναι το κοτέτσι του χωριού τους .

    ΜΕ αυτό τον τρόπο μερικοι ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

    ReplyDelete
  26. Καληνύχτα...

    ReplyDelete
  27. ΚΑΛΑ και συ σου χρειάστηκαν 25 χρόνια για να καταλάβεις ότι

    ΠΑΣΟΚ=ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ=ΑΠΑΤΗ= ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΧΩΡΑΦΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΠΑΣΟΚ=ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ=DIEU ET MON DROIT

    ΑλλίμονοΣ
    ΑλλίμονοΣ

    Κοίτα θάρρος ο φασιστικός λαουτζίκος.

    ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ReplyDelete
  28. παπαδόπουλος=ανδρέας παπανδρέου

    παττακός=λαλιώτης

    μακαρέζος=τσοχατζόπουλος

    τανα αντωνίου=δέσποινα παπαδοπούλου

    γεωργαλάς=γεννηματάς

    ReplyDelete
  29. Πολύ καλό post! Ίσως να επισημανθεί, παραπέρα, και ο "πόλεμος των γενεών" που το σημερινό διανεμητικό σύστημα προκαλεί: όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος σε ηλικία, τόσο περισσότερο θα πιέζει για μεγαλύτερες εισφορές και συντάξεις, όσο μικρότερος για το αντίστροφο. Ένα σύστημα που θα έχει ως βάση του την κεφαλαιοποίηση θα αποτρέψει κάτι τέτοιο.

    ReplyDelete
  30. Aρα εγώ που πιέζω για μικρές εισφορές και μικρότερες συντάξεις είμαι ΕΜΒΡΥΟ;;;;;;

    ReplyDelete
  31. Το πρόβλημα είναι το παρατεταμένο γήρας και οι τεράστιοι πόροι, οικονομικοί και ανθρώπινοι, που χρειάζεται να συντηρηθεί το αναξιοπρεπές αυτό κομμάτι της ενήλικης ζωής μας, που όσο πάει γίνεται τεχνητά μακροχρονιότερο.
    ΑΝ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΊ κανένα ασφαλιστικό δεν θα έχει τύχη.
    Και το πρόβλημα επίσης είναι η χρόνια αναπηρία στην οποία οδηγεί,και από την οποία τρέφεται η σύγχρονη ιατρική βιομηχανία, μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού για τα οποία η "Φύση" είχε αποφασίσει ΑΛΛΟΙΩΣ.

    ReplyDelete
  32. parmenides said...
    H σύγχρονη ιατρική μας βλέπει όλους ΟΧΙ ως υγιείς μέχρις αποδείξεως του εναντίον ΑΛΛΑ ως ασθενείς που είναι αδύνατον να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και έχει όλα τα μέσα να μη μας επιτρέψει να αποδείξουμε ότι είμαστε υγιείς.Και το λογαριασμό τον στέλνει στο Ασφαλιστικό.

    March 6, 2008 6:52 PM

    ReplyDelete
  33. ναι πολύ σωστή η παρατήρησή σου παρμενίδη, το βάρος και η επιβάρυνση από της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι τεράστιο κι εδώ έχουν κάνει όλοι τουμπεκί. Βλέπεις είναι πολλά τα λεφτά και άλλα τόσα τα συμφέροντα. Ως συνήθως η συζήτηση για το ασφαλιστικό κινείται στο εκκρεμές χρηματοδοοοότηση κόοοοψιμο παροχών, χρηματοδοοοότηση , κόοοοψιμο παροχών.

    ReplyDelete
  34. Mολών Λαβέ

    ReplyDelete
  35. Ζουράρις for president

    ReplyDelete
  36. ΚΑΤΜΑΝ για πρωθυπουργός.

    ReplyDelete
  37. παιδιάαααααααααααααααααααααααααα

    της Ελλάαααδοοοος

    παιδιάαααααααααααααααααααααααααα

    που μακρυά

    πολεμάάάάάάάάάάάάάτεεεεεε

    παιαιαιαιαδιάααααααααααααα

    κι η γλυκειά Παναγιάάάάάάάάάάάάάά

    ReplyDelete
  38. Στ άρματα

    στ' άρματα

    ΕΜΠΡΟΣ στον ΑΓΩΝΑ

    ReplyDelete
  39. ΑΠΟ ΤΟ ΙΝ GR ΣΗΜΕΡΑ:
    Ανατροπή βασικού επιχειρήματος
    Η γήρανση δεν επηρεάζει το Ασφαλιστικό, λέει ο Χρ.Πολυζωγόπουλος

    Eurokinissi
    Κοινωνία γερόντων ναι, όχι όμως κατ' ανάγκην φτωχών, δίνει ελπίδα ο Χρ.Πολυζωγόπουλος
    Αθήνα




    Αυτό που μετρά για το Ασφαλιστικό δεν είναι η απλή αναλογία στη σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων, αλλά ο παραγόμενος από τον εργαζόμενο πλούτο, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες έχει πολλαπλασιαστεί, επισήμανε ο Χρ.Πολυζωγόπουλος σε ημερίδα ανατρέποντας ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων λένε ότι επιβάλλεται «ανατροπή» στο σύστημα ασφάλισης.

    Το ζήτημα είναι πού πηγαίνει αυτός ο πλούτος και πώς μέσα από αυτόν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ.


    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το 20% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 55 ετών και στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών ανήκει το 10% του ενεργού εργατικού δυναμικού.

    Ακόμη, αναλογιστική μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ΙΚΑ, που παρουσιάστηκε στη ίδια ημερίδα της σύμπραξης «Εμπειρία», απέδειξε ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε έτη δεν επιλύει τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει, αφού απλώς παρατείνει το έτος κρίσης για το Ίδρυμα κατά 10 μήνες.


    Τα παραπάνω ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα «Ενεργός Γήρανση: Ενα κοινωνικό συμβόλαιο αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών», την οποία οργάνωσε η αναπτυξιακή σύμπραξη «Εμπειρία», στην οποία συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΕΒ.

    Αυτό που καταρχήν αποσαφηνίσθηκε είναι ότι το θέμα της ενεργού γήρανσης δεν αποτελεί μέρος της συζήτησης για το Ασφαλιστικό.

    Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της «Εμπειρίας» Χρήστος Πολυζωγόπουλος «η πρώτη παρεξήγηση αφορά το ζήτημα της μεταβολής της αναλογίας στη σχέση εργαζομένων και συνταξιούχων. Εκείνο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι πως αυτό που μετρά δεν είναι η απλή αναλογία, αλλά ο παραγόμενος από τον εργαζόμενο πλούτος».

    «Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της οργάνωσης των επιχειρήσεων είναι τέτοια τις τελευταίες δεκαετίες, ώστε ένας εργαζόμενος παράγει στα ίδια χρόνια εργασιακού βίου πολλαπλάσιο πλούτο για την κοινωνία απ' ό,τι πριν από 20-30 χρόνια. Το ζήτημα είναι πού πηγαίνει αυτός ο πλούτος, ποιος τον οικειοποιείται και πώς μέσα από αυτόν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

    Σε άλλα κράτη, που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο δημογραφικό πρόβλημα, η λύση βρέθηκε στην καλύτερη αλληλεξάρτηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, δημιουργήθηκαν υποδομές για τη φροντίδα των παιδιών και δόθηκαν σοβαρά οικονομικά κίνητρα για να αρθούν τα οικονομικά βάρη που συνεπάγεται η γέννηση ενός παιδιού.

    Μια πολιτική γήρανσης προϋποθέτει πολιτική διαχείρισης όλων των ηλικιών, σημείωσε ο καθηγητής Ιωάννης Κουκιάδης και τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθεί το εργατικό δυναμικό των 55 χρόνων και άνω θα πρέπει ήδη από την ηλικία των 45 ετών να έχουν λυθεί τα όποια εργασιακά ζητήματα.

    «Δεν πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε αρνητική στάση απέναντι στις ευέλικτες σχέσεις, αλλά να προσέξουμε ώστε να υπάρχουν δικλείδες συνοχής και ασφάλειας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Διότι, όσο αυξάνεται ο άνεργος πληθυσμός, τόσο πιο ευάλωτος γίνεται ο ενεργός πληθυσμός».


    Προτάσεις ΓΣΕΕ για αντιμετώπιση ανεργίας στους άνω των 55

    Πόσες πιθανότητες, όμως, έχουν άνθρωποι άνω των 55 ετών να βρουν νέα εργασία; Πόσο «ελκυστικοί» είναι για τους εργοδότες, με δεδομένα τα αυξημένα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά τους; Συνιστά η μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία τους αντιστάθμισμα στον ενθουσιασμό της νεότητας; Σε ποιο βαθμό είναι δυνατόν εργαζόμενοι τέτοιας ηλικίας να εκπαιδευθούν σε νέες τεχνολογίες;

    Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία επιχείρηθηκε να δοθεί απάντηση στην ημερίδα.



    «Όποιος εργαζόμενος μεγαλύτερης ηλικίας χάσει τη δουλειά του, δύσκολα ξαναβρίσκει άλλη. Στη χώρα μας βέβαια δεν βρίσκουν δουλειά ούτε οι νέοι, ούτε οι γυναίκες», σημείωσε εκ μέρους του προέδρου της ΓΣΕΕ ο Μ.Κοντοπάνος.

    Το πρόβλημα του ασφαλιστικού ζητήματος δεν επιλύεται ούτε με τη διεύρυνση της απασχόλησης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ούτε με την παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά ένα, δύο ή και πέντε έτη, σημείωσε ο κ. Κοντοπάνος και αναρωτήθηκε μήπως η συζήτηση για την ενεργό γήρανση αναφέρεται αποκλειστικά στην αύξηση των ορίων εργασίας.

    Όπως σημείωσε, αναλογιστική μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ΙΚΑ απέδειξε ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε έτη δεν επιλύει τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει, αφού παρατείνει το έτος κρίσης κατά 10 μήνες.

    «Τα προβλήματα του ασφαλιστικού ζητήματος στη χώρα μας είναι συγκεκριμένα και συνδέονται με την εισφοροδιαφυγή, την κακή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων και την αφερεγγυότητα του κράτους ως χρηματοδότη και θεματοφύλακα απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε.

    Όπως προέκυψε από τις μελέτες που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμπειρία», αρκεί ένας μικρός περιορισμός των ποσοστών ανεργίας για να ανατραπούν οι όποιες δυσμενείς προβλέψεις αναφορικά με την ηλικιακή σύνθεση του εργατικού δυναμικού, πρόσθεσε.

    Για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ανεργίας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας μέχρι και τη διασφάλιση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησής τους, η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι πρέπει:

    α) Να ενισχυθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 45-65 ετών, που έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικού επιδόματος ανεργίας με τη θέσπιση ειδικού επιδόματος σε όλους όσους το εισόδημά τους υπολείπεται των οριζόμενων κάθε φορά αφορολόγητων ορίων.

    β) Νομοθετική προστασία των μεγαλύτερης ηλικίας εργαζομένων από αδικαιολόγητες απολύσεις. Να εξετασθεί το παράδειγμα της Αυστρίας που προβλέπει πρόσθετες χρηματικές ποινές/ρήτρες για τις επιχειρήσεις που απολύουν ηλικιωμένους εργαζομένους.

    γ) Να θεσπισθεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων που απολύουν εργαζομένους 55 ετών και άνω να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές έως ότου οι εργαζόμενοι συμπληρώσουν το 61ο έτος ή για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών εφόσον παραμένουν άνεργοι.

    δ) Να σχεδιασθούν και να χρηματοδοτηθούν ειδικές παρεμβάσεις για τη διατήρηση των επιδοτούμενων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην εργασία, κυρίως αυτών που μετά τη λήξη επιδοτούμενων προγραμμάτων έχουν περιορισμένες προοπτικές διατήρησης της εργασίας τους.

    ε) Είναι αναγαία η ενίσχυση της πρόσβασης των εργαζομένων άνω των 45 ετών στην επαγγελματική κατάρτιση και η ανάπτυξη στρατηγικών δια βιου εκπαίδευσης.

    στ) Θα πρέπει να εξετασθεί πώς θα γίνει καλύτερη και αποτελεσματική η εφαρμογή του θεσμού της διαδοχικής ασφάλισης.

    ζ) Ενίσχυση των υπαρχουσών υποστηρικτικών δομών που διευκολύνουν τη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την προώθηση μέτρων διεύρυνσης των υποδομών φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων.

    Newsroom ΔΟΛ

    ReplyDelete
  40. Ηκυβέρνηση πέτυχε το χαζο-σκοπό της.Κατάφερε να πείσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ότι θα πρέπει να "ανακαλύψουμε την αμερική" στο θέμα του ασφαλιστικού όπως και σε πολλά άλλα.Πολλοί τσίμπισαν.Κρίμα.Άλλες σοβαρές χώρες έχουν "τακτοποιήσει"το θέμα εδώ και χρόνια,το κάναν βιώσιμο για τουλάχιστον άλλα 60 χρόνια.
    Εμείς, ψευτοκουλτουριάριδες γιατί έτσι μας αρέσει,επαναστάτες του καναπέ,μασάμε πλέον τις ψευτοθεωρίες της κυβέρνησης.
    ΣΥΜΦΩΝΩ με αρκετά g700,αλλά θα περίμενα λίγο πιο ξεκάθαρο και αιχμηρό λόγο απέναντι σ'αυτή την κυβέρνηση.
    ΤΟΛΗΣ

    ReplyDelete
  41. Σωστά ΤΟΛΗΣ.Αλλά επίσης, μια χώρα δεν μπορεί να ευημερεί αν δεν ευημερούν οι πολίτες της.

    ReplyDelete
  42. ΛΕΕΙ
    Ανατροπή βασικού επιχειρήματος
    Η γήρανση δεν επηρεάζει το Ασφαλιστικό, λέει ο Χρ.Πολυζωγόπουλος

    Αυτό που μετρά για το Ασφαλιστικό δεν είναι η απλή αναλογία στη σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων, αλλά ο παραγόμενος από τον εργαζόμενο πλούτο, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες έχει πολλαπλασιαστεί, επισήμανε ο Χρ.Πολυζωγόπουλος σε ημερίδα ανατρέποντας ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων λένε ότι επιβάλλεται «ανατροπή» στο σύστημα ασφάλισης.

    Το ζήτημα είναι πού πηγαίνει αυτός ο πλούτος και πώς μέσα από αυτόν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ.


    ΑΠΑΝΤΑΜΕ
    Το παραπάνω επιχείρημα του κυρίου Πολυζογώπουλου -και πολλών άλλων- ανήκει στη λεγόμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του ασφαλιστικού.

    Όταν υπάρχουν προβληματικές δημογραφικές εξελίξεις που επιδεινώνουν το ασφαλιστικό, το βάρος των συντάξεων θα αυξάνει ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, ανεξάρτητα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος και θα προκαλεί τα ίδια ακριβώς προβλήματα όπως και σε χαμηλότερα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης.

    Αυτό οφείλεται διότι , όπου υπάρχουν διανεμητικά συστήματα στην Ευρώπη και στοιχειώδης αλληλεγγύη , τα οφέλη της ανάπτυξης διαχέονται τόσο σε εργαζόμενους (αύξηση μισθών κερδών κοκ) όσο και τους συνταξιούχους (αύξηση των πραγματικών συντάξεων).

    Έχει υπολογιστεί ότι με μια ανάπτυξη που θα τρέχει περίπου με 3% ανά έτος, το βάρος των συντάξεων υπολογίζεται στο 12,5% του ΑΕΠ σήμερα, το 2020 θα είναι 15,5% και το 2050 25,5% .

    Για να τελειώνουμε με τους μύθους λοιπόν , απαντάμε ότι το πρόβλημα του διανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι αν η σύνταξη θα είναι στο Χ ή Ψ ποσό της σύνταξης , αλλά πόσο τμήμα του εισοδήματος των εργαζομένων , καθώς επίσης και τι ποσοστό των δημοσίων δαπανών, πρέπει να μεταφερθεί στους συνταξιούχους για να πάρουν αυτό το ποσό.

    Αν λοιπόν η σύνταξη ενός ατόμου πρέπει να καλύπτεται από δύο αντί για τέσσερα άτομα τότε το πρόβλημα παραμένει άθικτο, διότι ακόμα και σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης ανατρέπεται η ισορροπία ανάμεσα στο τι πρέπει να δίνουν οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες και το κράτος και το τι πρέπει να παίρνουν οι συνταξιούχοι.

    Με απλά ελληνικά ακόμα και με υψηλή ανάπτυξη , όταν αυξάνονται οι δικαιούχοι , αυξάνεται το ποσοστό που πρέπει να δώσουν οι νέοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες από το εισόδημά τους (ήδη δίνουν το 36% του μέσου εργατικού μισθού το υψηλότερο στην ΕΕ) ή αντίστοιχα αυξάνονται οι φόροι ή το χρέος ή περικόπτονται δαπάνες από υγεία , παιδεία , εκπαίδευση κοκ.

    Το ερώτημα για την κοινωνία και κατ' επέκταση την πολιτική είναι τι επιλέγει κανείς να κάνει απ’ όλα αυτά; Ο μόνος τρόπος να μη γίνει αυτό είναι τα οφέλη της ανάπτυξης να τα καρπώνονται μόνο οι άμεσα συμβάλοντες σ’ αυτήν και οι συνταξιούχοι να μένουν στην απέξω. Έτσι όμως διευρύνονται ραγδαία οι ανισότητες και καταλήγουμε σε μια κατάσταση όπου η ανάπτυξη λύνει το ασφαλιστικό αυξάνοντας τις ανισότητες. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.

    ReplyDelete
  43. Bέβαια, η Ελλάδα, όπως λέει και ο Κομφου, είναι συλλογικά τριτοκοσμική χώρα χωρίς υποδομές, αλλά με πρωτοκοσμικούς υπερευημερούντες πολίτες, ενώ οι ΗΠΑ πλούσια χώρα με 45 εκατομμύρια δυστυχούντες πολίτες.

    ReplyDelete
  44. Τόλη για την κυβέρνηση έχει η γούνα της ράμματα.

    Οι ευθύνες τις ξεκινάνε από το 2001 όταν ξέσκισε την πρόταση Γιαννίτση με το πρόσχημα ότι ήταν πολύ σκληρές, και συνεχίζουν στο 2002 που αποχώρησε από τη Βουλή στη συζήτηση του νόμου Ρέππα υπό το πρόσχημα ότι δεν ήταν πολύ θαρραλέες, περνάνε στο 2004-2007 που ουσιαστικά έβαλε το θέμα στο συρτάρι και επιχείρησε αποσπασματικά να αλλάξει κάποια επικουρικά ΔΕΚΟ και φτάνουν στο σήμερα που οι αλλαγές που προτείνει είναι πιο σκληρές από την πρόταση Γιαννίτση , είναι οι γνωστές περικοπές παροχών στο πλαίσιο του διανεμητικού συστήματος, το κεφάλαιο αλληλεγγύης που είναι;, ενώ η μετάβαση σε νέο σύστημα μετατίθεται στο μέλλον. Η κυβέρνηση το παίζει δύναμη μεταρρύθμισης όμως ανήκει στις δυνάμεις που οι προτάσεις τους οδηγούν σε σύνταξη πείνας στα 70 στα πλαίσια του διανεμητικού συστήματος.

    ReplyDelete
  45. Εγώ είμαι πρόεδρος της δημοσκοπικής εταιρείας "ΑΠΕΙΡΙΑ" και σας διαβεβαιώ πως οι ΑΝΩ των 55 Ελληνες είναι μόνο 10% του πληθυσμού.
    ΟΠΟΥ και να γυρίσεις στην Ελλάδα βλέπεις παιδάκια με φωνούλες και γελαστά προσωπάκια. Τα Δημοτικά και Γυμνάσια σε όλη την επικράτεια περνούν από πληθυσμιακή έκρηξη.

    Λέει ο φασίστας Κομφούκιος ότι τότε είχαμε 4 εργαζόμενους για ένα συνταξιούχο. Σήμερα μπορεί να έχουμε 1.5 εργαζόμενους προς 1 συνταξιούχο, κύριε φασίστα, ΑΛΛΑ όπως σωστά λέει ο πατέρας της εργατιάς, ο Πολυζωγόπουλός ΜΑΣ και η ΜΑΝΑ του ΕΡΓΑΤΗ, η Φώφη ΜΑΣ, ξεχνάει το κατεστημένο και όλοι εσείς οι Κομφούκιοι που πίνετε το αίμα του εργάτη και της Πραντο-μάνας, ότι ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ο εργαζόμενος λέω, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ του.

    Ξεχνάει το απαίσιο ληστρικό κατεστημένο ΠΟΣΟ κοπιαστικό είναι 10-11 να πίνεις καφέ στο da Capo. Ξεχνάνε οι φασίστες Κομφούκιοι ΠΟΣΟ βασανιστικό είναι να κάνεις lunch break στο ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ για μιά φτωχική μακαρονάδα με μύδια και μετά να ΙΔΡΩΝΕΙΣ λιαζόμενος κάτω από τις ομπρέλλες του Central.

    Κομφούκιοι που πίνετε το αίμα της Πραντο-μάνας, ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ σας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ReplyDelete
  46. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

    Συνάδελφοι βουλευτές

    ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ

    Ο Κομφού να κάνει 7 ταξίδια αλερετούρ Αθήνα-Νέα Υόρκη στην Espace Premiere της Air France , και ο εργάτης και η Πραντο-μάνα να κάνουν ΜΟΝΟ ένα και μάλιστα στην Οικονομική θέση στιβαγμένοι σαν σαρδέλλες;;;;;;

    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑΙΣΧΟΣ

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ReplyDelete
  47. Παιδιά ΣΥΡΜΑΑΑΑΑΑΑ ξύπνισε

    ReplyDelete
  48. Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

    Το νομοσχέδοιο για το Ασφαλιστικό αν και άτολμο είναι προς τη "σωστή κατεύθυνση".
    Ποιά είναι η "σωστή κατεύθυνση";
    Η ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ των όρων και προυποθέσεων χορήγησης συντάξεων και παροχών.
    Αυτό, ΑΝ εφαρμοσθεί κάποια στιγμή στο μέλλον,θα δώσει τη δυνατότητα εξάλειψης των ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΩΝ αδικιών ΚΑΙ ανισοτήτων που διέπουν τη σημερινή ασφαλιστική νομοθεσία.
    Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ νομίζω ότι ήταν το Α και το Ω των προτάσεων της Γ700,όπως εγώ τις κατανόησα, αν τις κατανόησα σωστά.

    ReplyDelete
  49. E καλά ΔΕΝ το συζητώ. Ο Παρμενίδης είναι βύσμα, δήθεν προοδευτικός που πάει κόντρα στο κατεστημένο, ΑΛΛΑ εγώ τον είδα να τρώει παρέα στο Plaza-Athene'e, στην Νέα Υόρκη, σε μυστικό δείπνο, με το Κινέζο, την μέγαιρα και τον Κομφού.

    Ε, τώρα καλά.

    Ο διεθνής σιωνισμός, οι μασόνοι και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

    ΟΧΙ να μας περνάτε για κορόϊδα κύριε Παρμενίδη

    ReplyDelete
  50. Oι αλλαγές που πρότεινε η Κυβέρνηση και ΕΘΕΣΕ ήδη εν ισχύι ΔΕΝ είναι παρά μόνο 20% των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ.

    Είπα και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

    1. ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ, ΟΜΟΙΟ για όλους 5% συμμετοχή εργαζόμενου και 5% εργοδότου στο ΕΘΝΙΚΟ (σταματά η συμμετοχή ΚΑΙ εργοδότη ΚΑΙ εργαζόμενου στα 36.000 ευρώ εκ μισθών εισόδημα).
    ΣΥΝΤΑΞΗ στα 65, περίπου 500-800 ευρώ, κατά μέσο όρο 600 ευρώ.
    Σε περίπτωση ενωρίτερης εξόδου, μείωση σύνταξης κατά 6% κατ έτος, δηλαδή ένας αποχωρών ηλικίας 60 ετών, ακόμα και άν έχει συμπληρώσει τα 35 χρόνια, θα παίρνει 70% της σύνταξης που θα έπαιρνε στα 65.
    ΟΥΔΕΙΣ θα παίρνει σύνταξη στα 65 εάν ΔΕΝ έχει 10.000 ένσημα. Στα 70 θα παίρνουν ΟΛΟΙ σύνταξη ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων, αλλά αναλογική - τουλάχιστον όμως 300 ευρώ.

    2. ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ με ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ για τον ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, αλλά, εφόσον συμμετέχει ο εργαζόμενος, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεισφορά για τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ στα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ποσοστά συμμετοχής του εργαζόμενου.
    Στα πρώτα 5% του μισθού ο εργοδότης συμμετέχει ευρώ προς ευρώ. Από 5% έως 7% συμμετέχει κατά 0.5%, δηλαδή με μισό ευρώ για το 6ο ευρώ του εργαζόμενου και άλλο μισό για το έβδομο.
    ΣΥΝΟΛΙΚΗ υποχρεωτική συμμετοχή ΕΡΓΟΔΟΤΗ, 6% του μισθού. Ο εργαζόμενος ΔΥΝΑΤΑΙ να συμμετέχει με μέχρι 12% του ΜΙΣΘΟΥ του. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΚΠΙΠΤΕΙ εξ ολοκλήρου της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ!!!!!!!

    3. ΙΔΙΩΤΙΚΗ που μπορεί να γίνει μεσω
    Α) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΗ το ΚΡΑΤΟΣ σε περίπτωση πτώχευσης (όλοι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ έχουν ΓΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ και καλύπτονται όταν "πτωχεύουν" λόγω απουσίας Νόμων και απουσίας Δικαιοσύνης) ή
    Β) ΕΔΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ στα οποία ΔΕΝ συμμετέχει ούτε ο εργοδότης, μήτε το κράτος

    ReplyDelete
  51. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

    Το ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ είναι εξ ορισμού ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ για τον εργαζόμενο, ΑΛΛΑ εφόσον συμμετέχει ο εργαζόμενος, ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚO για το ΕΡΓΟΔΟΤΗ, στα ποσοστά ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.

    ReplyDelete
  52. ΓΕΝΙΚΑ, όταν αγοράζετε ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ να είστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.

    RULE OF THUMB
    1. Εάν ο ασφαλιστής σας έχει γεννηθεί σε Μπραχάμι, Πετρούπολη, Λιόσια, Καλλιθέα, Δραπετσώνα κλπ
    ΚΑΙ
    2. Εχεί "μαγαζί" στο Κολωνάκι
    ΚΑΙ
    3. Η μάνα του λέγεται Τζούλια, Νατάλια-Τατιάνα, Εβελίνα, Μαρία-Ελενα, Ελεωνόρα-Ιωσηφίνα κλπ κλπ
    ΚΑΙ
    4. Ο πατέρας του είναι στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

    οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ είναι

    99,99999999999%

    ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ReplyDelete
  53. Αμάν βρε Κομφού αυτή η μανία σου με τις probabilities!

    ReplyDelete
  54. Mόλις με ειδοποίησε ο Μιχαλάκης από το Princeton, το αυτιστικό τα κακόμοιρο και μου είπε, "Θείο, όταν πληρούνται ΚΑΙ οι 4 παραπάνω ΟΡΟΙ
    ΚΑΙ ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ λέγεται

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    [σημείωση δική μου: για πιό gravitas (κοινωνικό βάρος)] οι πιθανότητες να είναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ είναι
    1.000.000%"

    ReplyDelete
  55. Στο Κεφαλαιοποιητικό, ο εργαζόμενος θα συμμετέχει ΟΥΣΙΩΔΩΣ στον τρόπο ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ διαφόρων ποσοστών των εισφορών του και του ΗΔΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    Mε άλλα λόγια ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ με

    ΣΟΒΑΡΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ η

    ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ και ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.

    Από την άλλη

    ο ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΗΔΕ ΕΣΘΙΕΤΩ.

    ΗΓΟΥΝ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΔΗΛΑΔΗ

    ο πολυζωγοπουλισμός, ο παπασπυρισμός, ο λαλιωτισμός, ο φωφισμός ΚΑΙ ΟΛΟΙ οι -ΙΣΜΟΙ

    ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.

    ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ το

    ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΗΘΟΣ

    την ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ του ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑΛΛΑ

    ΚΑΙ την ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ απέναντι στους

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ και σε όλους ΑΥΤΟΥΣ, παιδιά ΚΑΙ γέροντες, που με ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ βρίσκονται ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.

    ReplyDelete
  56. Oι ΝΕΟΙ ΔΕΝ μπορεί ΚΑΙ ΔΕΝ θα απορροφήσουν τα ΔΗΘΕΝ ΛΑΘΗ του ΜΑΥΡΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

    Εξ ου ΚΑΙ θα υποστηρίξουμε με ΠΑΘΟΣ το ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ/ΑΤΟΜΙΚΟ του εργαζόμενου, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ στο να ΑΠΟΡΡΟΦΑ τουλάχιστον το 60-70% των συνολικών εισφορών του εργαζόμενου ΚΑΙ τουλάχιστον το 50-60% των εισφορών του εργοδότη.

    ReplyDelete
  57. ΕΔΩ έχουμε καταντήσει οι

    ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ φοιτητές να ΠΑΣΧΟΥΝ

    από ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑΣ

    προκειμένου να ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΥΝ από τη Ρουμανία,

    την ΣΤΙΓΜΗ που η νόσος αυτή είναι ΣΠΑΝΙΑ.

    ΕΔΩ έχουμε ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ οι ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να παίρνουν ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ διότι, λέει, ΕΚΑΝΑΝ "μπαλονάκι"

    ΚΑΙ ποιός σούπε βρε ΑΛΗΤΗΡΙΕ πως άμα κάνεις μπαλονάκι είσαι ΑΝΑΠΗΡΟΣ;;;;;;;

    Η ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ του κόσμου, ΟΠΟΥ, εάν έχεις ΠΡΟΠΤΩΣΗ ΜΙΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, μια καλοηθέστατη συγγενή διαμαρτία που συναντάται στο 15% του πληθυσμού,

    ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ λόγω ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ


    ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ του ΕΣΥ

    ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΟΥΣ!

    ReplyDelete
  58. "Ο διεθνής σιωνισμός, οι μασόνοι και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα."

    AXAXAXAXAX, korufaio!!
    Well done, con-fucius.

    ReplyDelete
  59. E, επί τέλους πιά.
    Αυτή η αδερφή μου, η Μάρω, η μανάρα του, το θωρηκτό, μιά ζωή με αποκαλούσε αγράμματη γυναίκα
    και αυτός ο ζνόμ, το θηρίο,
    από πρωίας μέχρι νυκτός αποκαλεί την εγγονούλα μου ηλιθία και το Λαό κατώτερο και απατεώνα.

    Ελεος πιά

    ReplyDelete
  60. Κομφού,οι προτάσεις σου για το ασφαλιστικό είναι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ, γιατί είναι απλές,κατανοητές,εφαρμόσιμες.Η σημαντικότερη συνεισφορά τους είναι ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασφαλιστικής σκέψης και συνείδησης.Λειτουργούν ως οδηγοί για την ανίχνευση του ασφαλιστικού τοπίου που είναι άγνωστο και ναρκωθετημένο στην Ελλάδα.
    Αισθανόμαστε ότι "σπρωχνόμαστε" πρός την ιδιωτική ασφάλιση "ξυπόλυτοι στ'αγκάθια" και κινδυνεύουμε να πάθουμε ό,τι και με το χρηματιστήριο.Βεβαίως είμαστε "ελεύθεροι να αποφασίσουμε,ως ώριμοι πολίτες" αλλά μήπως δεν είμασταν ελεύθεροι να "επενδύσουμε" στο χρηματιστήριο ή να φορτωθούμε δάνεια και πιστωτικές κάρτες; Ποιός θα μας απαλλάξει από την "ελευθερία" που αρχίζουμε να τη μισούμε;

    ReplyDelete
  61. A propos de rien,

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ, ειδικά δε, το ΠΑΣΟΚ που την Κυριακή γιορτάζει την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ του, και ΟΛΟΥΣ τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ και ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

    ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΗΑ.

    ReplyDelete
  62. Τζιωρτζίνα δαλαμανάρα άργους said...
    ΓΕΝΙΚΑ, όταν αγοράζετε ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ να είστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.

    RULE OF THUMB
    1. Εάν ο ασφαλιστής σας έχει γεννηθεί σε Μπραχάμι, Πετρούπολη, Λιόσια, Καλλιθέα, Δραπετσώνα κλπ
    ΚΑΙ
    2. Εχεί "μαγαζί" στο Κολωνάκι
    ΚΑΙ
    3. Η μάνα του λέγεται Τζούλια, Νατάλια-Τατιάνα, Εβελίνα, Μαρία-Ελενα, Ελεωνόρα-Ιωσηφίνα κλπ κλπ
    ΚΑΙ
    4. Ο πατέρας του είναι στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

    οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ είναι

    99,99999999999%

    ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ


    Με άλλα λόγια, μας λέει ο Κομφού, ότι αν ο ασφαλιστής είναι φτωχογεννημένος και μεγαλοπιάνεται (εκεί που δεν τον φτάνει)
    και η μάνα του είναι τσόκαρο και ο πατέρας του ρουφιάνος,
    μάλλον είναι κλέφτης.

    Δεν βρίσκω τίποτα παράλογο η σνομπίστικο εδώ.

    ReplyDelete
  63. parmenides said...
    Κομφού,οι προτάσεις σου για το ασφαλιστικό είναι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ, γιατί είναι απλές,κατανοητές,εφαρμόσιμες.Η σημαντικότερη συνεισφορά τους είναι ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασφαλιστικής σκέψης και συνείδησης.Λειτουργούν ως οδηγοί για την ανίχνευση του ασφαλιστικού τοπίου που είναι άγνωστο και ναρκωθετημένο στην Ελλάδα.
    Αισθανόμαστε ότι "σπρωχνόμαστε" πρός την ιδιωτική ασφάλιση "ξυπόλυτοι στ'αγκάθια" και κινδυνεύουμε να πάθουμε ό,τι και με το χρηματιστήριο.Βεβαίως είμαστε "ελεύθεροι να αποφασίσουμε,ως ώριμοι πολίτες" αλλά μήπως δεν είμασταν ελεύθεροι να "επενδύσουμε" στο χρηματιστήριο ή να φορτωθούμε δάνεια και πιστωτικές κάρτες; Ποιός θα μας απαλλάξει από την "ελευθερία" που αρχίζουμε να τη μισούμε;

    ΑΛΛΟ το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Παρμενίδη. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ είναι ΤΖΟΓΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ μιλάμε για ΤΖΟΓΟ.

    ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ όπως έλεγε η διαπρεπής μαμά.
    Δηλαδή
    1) επενδύουμε ΜΟΝΟ ένα 25-30% στο χρηματιστήριο (και μόνο σε στιβαρά χρεώγραφα - πχ τραπεζικά, και όχι κωτσόβολους και φρέσκο αέρα)
    2) αγοράζουμε ΜΗ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
    α) ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ (διότι αν πέσει έξω η Εθνική Τράπεζα, ας πάει το παληάμπελο)
    β) ΚΡΑΤΙΚΑ (όπως ΚΑΙ στο προηγούμενο)

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΕΓΗ στα μέτρα μας

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ δανειζόμαστε για ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    Βαδίζομεν ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ όπως η διαπρεπής μαμά.

    ΥΓ Θυμάμαι πως μου αγόραζε τα ακριβότερα παιδικά ρούχα της εποχής, στον Οίκο Κουτσογιάννη, στην Αιόλου, αριστερά τω εισερχομένω, ΥΠΕΡΟΧΑ σκωτσέζικα tweeds με golf παντελόνια και μακρυές μέχρι το γόνατο ολόμαλλες κάλτσες, και τα ακριβότερα παιδικά παπούτσια, στου Μούγερ, στη Σταδίου.
    ΑΛΛΑ, ΠΑΝΤΑ 3 νούμερα μεγαλύτερα.
    Μόλις με έβλεπε η θεομήτωρ, έλεγε, "Σου τα πήρε και για το πανεπιστήμιο η μανάρα σου;;;"
    ΚΑΙ της απαντούσε η μαμά, "Ασυνάρτητη, ανεύθυνη γυναίκα, πάντα με τον βιτριολικό σου λόγο"
    ΕΒΑΖΑ τα κλάμματα ως παιδάκι, αλλά μετά άρχισα να συνειδητοποιώ την σημασία των πάντων.

    ReplyDelete
  64. ΟΥΔΕΠΟΤΕ δανειζόμαστε για ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    -------------------------------
    Επιτέλους, ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

    Γι'αυτό είναι η πλειοψηφία χρεωμένοι. Για να πάρουν τα Αρμάνι ή Zegna κουστούμια, την SLK ή Cayenne, δίχως να έχουν το κεφάλαιο να τα αποπληρώσουν.

    Α, ρε καημένη "γενιά που πνίγηκε στο lifestyle" τι έμελλε να περάσεις...

    ReplyDelete
  65. KAI ΑΥΤΟ θα το πω με συγκίνηση Παρμενίδη.
    Παρέλαβε την "Μέλισσα", το ευαγές Ιδρυμα, με 5 υποτροφίες απόρων φοιτητών. ΚΑΙ αυτή η σπουδαία γυναίκα, με το τετράγωνο μυαλό, τις έκανε 55.
    ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΕΤΗΣΙΩΣ!!!!!!!

    ΚΑι ΤΌΤΕ, ο συμπατριώτης και φίλος της, μακαρίτης Ιωάννης Ζίγδης, μέσα στο Grand Ball Room της Grande Bretagne, πήρε το μικρόφωνο και, με δάκρυα στα μάτια, της είπε, "Είσαι ΒΡΑΧΟΣ και ΔΙΑΦΑΝΗ, σου υποκλίνομαι".

    ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ τους ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ, τις ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ και ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.

    ReplyDelete
  66. KATMAN-ΘΕΟΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ReplyDelete
  67. @g700

    To magazi giati to kratate anoixto gia enan mono pelath? Toso kalos einai?

    ReplyDelete
  68. ΠΡΟΣ

    ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

    ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ 2 ΩΡΕΣ

    ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ

    ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

    ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 40.
    ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ReplyDelete
  69. Γιά νέο τόχες;;;;;;;;;

    ΠΑΣΟΚ=ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

    Ελληνίδα, Ελληνα

    ΚΑΤΑΛΑΒΕ το

    ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ,
    ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΟΣ,
    ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ στα χέρια του

    ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, του ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ και της ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

    ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΑΝ στην ΖΩΗ τους

    ΘΑΝΑΤΟΣ στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ


    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΑΙΣΧΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ των ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ (διάβαζε κλεμένων)

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

    ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΑΛΛΟΥ και να τα ΣΕΒΕΣΑΙ

    ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΕ,
    ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ
    ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    πρέπει να μάθετε να ΣΕΒΕΣΘΕ τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

    ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    και ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ

    ΨΕΥΤΡΟΝΙ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ σε ΘΕΛΩ ΝΕΚΡΗ

    ReplyDelete
  70. ΑΛΛΑ παίδες ΑΚΟΜΑ και στον φασισμό τους είναι ΔΟΥΛΙΚΟΙ οι πατερούληδες των συντεχνιών.
    ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ κόπηκε ΜΟΝΟ σε λαϊκές συνοικίες.

    ΔΕΝ τολμάνε να κόψουνε το φως στο Κολωνάκι. Του φτωχού κοσμάκη κόψανε το φως!!!!!

    ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ = ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΚΑΙ νάχεις το Χρυσοχοίδη να σου λέει (και σοβαρά ο λεβέντης) ότι
    εχουμε ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Ποιά ελευθερία και ποιά δημοκρατία βρε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΠΟΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Μπαίνει στο σπίτι μου ανενόχλητος ο κλέφτης διότι, λέει η Αστυνομία, ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό
    ΚΑΙ
    δεν υπάρχει προσωπικό διότι, με απόφαση της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του '81,
    η κάθε πουτάνα στα πρωινάδικα έχει από ένα μπάτσο πληρωμένο με λεφτά του φορολογούμενου, το κάθε βουλευτάκι από 2-3 και ο βαρδινογιάννης ένας θεός ξέρει ΠΟΣΟΥΣ.

    ΣΤΙΣ ΗΠΑ, την ΧΩΡΑ που ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ τον ΠΛΑΝΗΤΗ, οι ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ και τα ΜΕΛΗ του ΚΟΓΚΡΕΣΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,

    ΑΛΛΑ στην Ελλάδα έχει ασφάλεια πληρωμένη από τον ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ (!!!!!!!) ακόμα και η ΠΟΥΤΑΝΑ HOOTERS.

    ΛΑΕ πρέπει να ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ!!!

    ΛΑΕ το ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ.

    ReplyDelete
  71. An petyxei h malakia Komfou ...

    ... tyfla na'xei to gamhsi!

    ReplyDelete
  72. Siwpi esy........
    Ta en dimw mi en OIKW.

    ReplyDelete
  73. Εσείς οι προοδευτικάριοι υποστηρικτές της ομοφυλοφιλίας είστε ματσο- σεξορατσιστικά γουρούνια. Εγώ, κύριοι, ούτε παντρεμένος είμαι, ούτε σχέση έχω. Μπορώ να ρωτήσω, λοιπόν, γιατί, εφ' όσον η ομοφυλοφιλία θεωρείται φυσιολογικός και αναγνωρισμένος από το οικογενειακό δίκαιο δεσμός, αλλά και αποδεκτή σχέση από την κοινωνία, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αυνανισμό;

    Γιατί ο αυνανισμός δεν είναι αποδεκτή κοινωνικά σεξουαλική σχέση;

    Δεν φθάνει η προοδευτικότητά σας μέχρι εκεί;

    Άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι - γούστο τους. Εγώ, λοιπόν, είμαι μαλάκας.

    Βάζω στοίχημα ότι πολλοί ψευτο- προοδευτικοί σχολιαστές θα με κοροϊδέψουν τώρα, αποδεικνύοντας την «προοδευτική» τους υποκρισία.

    Δηλώνω λοιπόν ότι είμαι μαλάκας, και απαιτώ αυτό να γίνει αποδεκτό και σεβαστό.

    Απαιτώ η μαλακία μου να αναγνωριστεί και νομικώς ως οικογενειακή σχέση και να μου δοθεί το δικαίωμα να συνάψω συμβόλαιο συμβίωσης με τον εαυτό μου, από το οποίο θα απορρέουν όλα τα δικαιώματα ενός εγγάμου ζεύγους (επίδομα οικογένειας και φορολογικές ελαφρύνσεις, άδεια γάμου κ.λπ.).

    Γιατί όχι; Εγώ δηλαδή που δεν είμαι ούτε ετεροφυλόφιλος ούτε ομοφυλόφιλος αλλά μαλάκας, δεν δικαιούμαι των ευεργεσιών της οικογένειας;

    Εφ' όσον αναγνωρίστηκε η ομοφυλοφιλία, να αναγνωριστεί και η μαλακία.

    ReplyDelete
  74. Sou dinw ena point edw trelokamperw!

    ReplyDelete
  75. Μιά και ξημερώνει η Μεγάλη Αποκρηά και σήμερα γιορτάζουν οι κλεφτοκοτάδες (ΠΑΣΟΚ, Λαλιώτης, Τσοχατζόπουλος, Παπασπύρος, Πολυζωγόπουλος, Μαγγίνας), οι μεγαλο-μασκαράδες (Βενιζέλος, Φώφη, Αλογοσκούφης), οι μικρο-μασκαράδες (Τσιτουρίδης) τα γελοία υποκείμενα (Γείτονας, Κουλούρης) και οι τενεκέδες (Αβραμόπουλος), την ονομαστική τους, αρμόζει να φαιδρύνουμε την ατμόσφαιρα.

    Μπαινει ο Μπόμπος στη κάμαρα των γονιών του και τους συλλαμβάνει σε compromising, namely, 69 position.

    Εκπληκτος, απορημένος, αλλά και μερικώς αηδιασμένος, τους λέει "Και σεις θέλετε να με πάτε στον ψυχίατρο επειδή τρώω τα νύχια μου;;;;"

    ReplyDelete
  76. @ εβελίνα-ιλεάνα-κατίνα, patsavoura

    Γράφεις Εβελίνα μου,
    "Εάν ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ, πες, την περιουσία του Κομφού, θα προκύψουν κάπου μεταξύ 1 και 10 ευρώ για κάθε Ελληνα! Δηλαδή κάτι τρέχει στα γύφτικα.
    Αν δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Τσοκαριάννας Τσοκαρογιάννη Θα προκύψουν κάπου μεταξύ 10 και 100 ευρώ για κάθε Ελληνα, εφ άπαξ. Αν τέλος δημεύσουμε την περιουσία της κυρίας Δουλιάννας Δουλαροπούλου-Δουλαράκη, θα προκύψουν 20-200 ευρώ για κάθε Ελληνα σε εφ άπαξ πληρωμή.
    Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ θα αλλάξει στην ΖΩΗ σου, ΚΑΤΑΛΑΒΕ το. ΤΙΠΟΤΑ.
    Ασε που 90% από ΑΥΤΑ ΔΕΝ θα φτάσουν στην τσέπη σου, διότι θα πάνε για να κάνει ΓΑΜΟ ο ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚΟΣ στο "FOUR VLAHOS" στην KUALA LUMPUR."


    Σε ορίζοντα διετίας, ίσως έχεις δίκηο, αλλά μεσο- και μακρο-πρόθεσμα θα προκύψουν μεγάλες, τρομακτικές, συνταρακτικές αλλαγές, Εβελίνα μου, που δεν τις σκέφθηκες.
    Τα όποια ΑΓΑΘΑ του πρωτογενούς, δευτερογενούς ή τριτογενούς τομέα παράγουν τα επενδεδυμένα κεφάλαια του Κομφού, της κυρίας Τσοκαρογιάννη και της κυρίας Δουλαροπούλου-Δουλαράκη, θα ΠΑΨΟΥΝ να παράγονται, αφού θα δημευθούν, έτσι ώστε 10% από αυτά να πάνε στον σκληρά εργαζόμενο λαό και την Πραντο-μάνα και 90% γιά να κάνει σοσιαλιστικο-κωστοπουλικό γάμο ο κλεφτο-πασόκος είτε στο Four Vlahos της Kuala Lumpur ή στο Four Gyftos του Ouagadougou.

    Λογιστικά, λοιπόν, θα συμβούν τα εξής:
    Το μέγιστον προίόν της δήμευσης των παραπάνω περιουσιών θα είναι 510 ευρώ per capita. ΑΛΛΑ 459 από αυτά, θα πάνε για τον σοσιαλιστικό-κωστοπουλικό γάμο του κλεφτο-πασόκου και ΜΟΝΟ 51 ευρώ (10% του κατά κεφαλήν ποσού) στην τσέπη του εργάτη και της πραντο-μάνας.
    Στο μεταξύ, το αγαθό που παραγόταν ευρέως, θα αρχίσει να σπανίζει και η τιμή του θα ανέβει στα ουράνια, δηλαδή, εκεί που κόστιζε, πες, 51 ευρώ, τώρα θα πωλείται προς 510 ευρώ.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    Συμψηφιστικά, το αποτέλεσμα(NET RESULT) είναι πως ο καταναλωτής θα γίνει φτωχότερος κατά 459 ευρώ ή, said differently, θα αγοράζει προς 510 ευρώ ό,τι αγόραζε προς 51, ΔΙΟΤΙ τα 459 θα "μετακυλισθούν" προς όφελος των υπό εκκόλαψη πατερούληδων, ώστε να έχει χρόνο και κύρος στην διάθεσή του ο κάθε doctrinaire να μου πετάει στη μούρη ανερυθρίαστα πως έχουμε ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ReplyDelete
  77. "Δεν κατάλαβα τι ακριβώς πάθαμε που έμεινε δύο μέρες κλειστό το Χρηματιστήριο. Ούτε θεωρώ ότι το Χρηματιστήριο είναι ζωτικός οικονομικός τομέας της χώρας. Συναλλαγές είναι, από τις οποίες η πραγματική οικονομία ωφελείται ελάχιστα."

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28548

    τάδε έφη Αλέξης-είμαι-ανεύθυνος-και-γουστάρω-Τσίπρας.

    καμαρώστε πολιτικό άνδρα!

    ReplyDelete
  78. @ ismael said...
    "Δεν κατάλαβα τι ακριβώς πάθαμε που έμεινε δύο μέρες κλειστό το Χρηματιστήριο. Ούτε θεωρώ ότι το Χρηματιστήριο είναι ζωτικός οικονομικός τομέας της χώρας. Συναλλαγές είναι, από τις οποίες η πραγματική οικονομία ωφελείται ελάχιστα."

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28548

    τάδε έφη Αλέξης-είμαι-ανεύθυνος-και-γουστάρω-Τσίπρας.

    καμαρώστε πολιτικό άνδρα!


    ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω, αγαπητέ, γιατί εκπλήττεσαι.
    Ο μακαρίτης Bakunin είπε ότι μόνο ο εργασθείς και εργαζόμενος διαθέτει ΚΑΙ την γνώση ΚΑΙ την νομιμοποίηση να εκπροσωπεί τον εργάτη, έστω τον εργαζόμενο.
    Σήμερα, στον αιώνα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, όπου 70-80% των ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, δεν είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ (όπως βλακωδώς ο λαουτζίκος πιστεύει), αλλά εκπροσωπούν ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, το υπό Bakunin, θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί ρεαλιστικά ως εξής, "αποτελεσματικός εκπρόσωπος του εργάτη μπορεί και νομιμοποιείται να είναι ο εργασθείς και εργαζόμενος που συγχρόνως διαχειρίζεται ΕΠΙΤΥΧΩΣ είτε ίδια ή τα αποταμιευτικά κεφάλαια των εργαζομένων, ώστε να διατηρείται η λεπτή ισορροπία μεταξύ απολαβών αξιοπρεπούς διαβίωσης του εργαζόμενου και αέναης συντήρησης/αύξησης των επενδυτικών και αναπτυξιακών της οικονομίας κινήτρων.

    Ο κύριος Τσίπρας ΟΥΔΕΜΙΑ των δύο προϋποθέσεων ΠΛΗΡΟΙ. ΑΡΑ είναι ΤΕΝΕΚΕΣ ξεγάνωτος!

    Η αλήθεια είναι, ΑΤΥΧΩΣ, ότι ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός, συνήθως λόγω αγνοίας και βλακείας, σπανιότερα δε, σκοπίμως και εκ δολιότητας ωθούμενος, λέει στον πολίτη ΟΤΙ σήμερα ο ΙΔΙΟΣ (δλδ ο πολίτης) είναι ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ το ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ) και ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete
  79. Απόψε, στο πανηγύρι του Παυλόπουλου, ο Κώστας Γείτονας* θα χορέψει επιτραπεζιον Καρσιλαμάν και στη συνέχεια θα σας διαβάσει, βοηθούμενος από την Madame Yvonne, τον καφέ από κουβά, η δε μάνα του εργάτη, η Φώφη μας, θα χορέψει ΥΠΟδαπέδιον tsa-tsa.

    *Η θεομήτωρ τον αποκαλούσε "το μπασμένο", η δε Μάρω, "ο Μπακαλόγατος" - παρότι σοσιαλίστρια και φειδωλή σε χαρακτηρισμούς, μισούσε την δουλικότητα και περιφρονούσε τους λακέδες. Κάποτε, λοιπόν, του λέει, "Κώστα παιδί μου, γιατί δεν φέρνεις και ένα ράντζο να κοιμάσαι στο χώλλ ώστε να μη εξαντλείσαι στο πήγαιν' έλα".

    ReplyDelete
  80. Kala Komfou, apo xioumor skizeis atime. Esy kai o Dalianidis.....

    ReplyDelete
  81. ΑΣΤΕΙΑΤΟΡΑΣ.

    ReplyDelete
  82. Αυτός ο μύθος με τις πολιτισμένες χωρές νομίζω ότι μας κάνει αρκετό κακό... Στις πολιτισμένες χώρες(κυρίως Αγγλία, ΗΠΑ) αυτοί που δεν έχουν λεφτά να παν να ... Φυσικά αυτό συμβαίνει κι εδώ δυστυχώς... Αλλά δεν σημαίνει ότι αυτοί έχουν βρει το μυστικό... Βρίσκονται σε άσχημη μοίρα κι εκείνοι...
    Όσο για τη ΔΕΗ, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (συνήθως του ΠΑΣΟΚ), άρα πρέπει να καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία και όχι το συνδικαλισμό...
    Και το άλλο με τους βολεμένους, ναι πολλοί που είναι βολεμένοι κάνουν απεργία όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά ενάντια σε κάτι που δημιουργεί προνομιούχους και μη...Γιατί μπορούν και το κάνουν... και αυτά που ζητάν είναι για όλους, βολεμένους και μη,(Δημόσια και δωρεάν παιδεία). Αλλά όταν καταδικάζονται και αυτοί οι αγώνες, τότε.... καλά φροντιστήρια.... και συνέχιστε να βρίζετε τους βολεμένους....

    ReplyDelete
  83. @ axa
    Όσο για τη ΔΕΗ, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (συνήθως του ΠΑΣΟΚ), άρα πρέπει να καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία και όχι το συνδικαλισμό

    Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. ΜΕΧΡΙ το 1993, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΠΟΥΤΑΝΕΣ και ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ήταν ΠΑΣΟΚΙΑ.
    Σήμερα, το 2008,
    ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ και ΠΟΥΤΑΝΕΣ είναι ΟΛΟΣ ο Λαός και ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ είναι ΠΑΣΟΚ κατά 80%.

    ReplyDelete
  84. Το άλλο 20% είναι ρουφιανολόγοι και πουτανολόγοι.
    Στο μεταξύ ξεμείναμε από σκάνδαλα και αρχίσαμε τα στερητικά μας.
    Ευτυχώς επέζησε ο Ζαχό.Το βιβλίο που ετοιμάζει θα έχει τίτλο: "Η ζωή μου με τις συμβασιούχες".Θα βολευτούμε κάπως όλοι μας.

    ReplyDelete
  85. Eνα θέμα στο οποίο είχα διαφοροποιήσει την γνώμη μου απέναντι στους Γ700, από το καλοκαίρι, ήταν, όχι η διάρκεια του εργασιακού βίου (εκεί συμφωνούμε αμφότεροι, δλδ ότι Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΟΜΒΙΚΑ την βιωσιμότητα των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ), αλλά η ηλικία ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ.

    Νομίζω ότι:

    1) Εχει γίνει, έκτοτε, κατανοητή μέσα από παραδείγματα ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΟΥ (ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ μηνιαίο ποσό εξοφλήσεως ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ της διάρκειας των στεγαστικών δανείων για το αυτό κεφάλαιο δανεισμού!) η μαθηματικώς ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ) σχέση ανάμεσα στην (μέση) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και την ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ [όχι όμως ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ όπως θα δούμε στο (2) παρακάτω] και η εξ αυτού απορρέουσα ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΧΕΣΗ ανάμεσα στην ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και το ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ - πέραν και πάνω από τον εάν και πόσο επηρεάζει την βιωσιμότητα των Ταμείων.

    Δλδ, ΕΑΝ κάποιος αποσυρθεί ΝΩΡΙΣ, πες στα 55, η διάρκεια συνταξιοδότησης θα είναι ΜΕΓΑΛΗ (περίπου 25 χρόνια) και εάν φύγει ΑΡΓΑ, πες στα 65, η διάρκεια συνταξιοδότησης θα ειναι ΜΙΚΡΗ (περίπου 15 χρόνια).
    Ανεξαρτήτως διάρκειας εργασιακού βίου, στην πρωτη περίπτωση, η μηνιαία σύνταξη θα είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μικρή ("μειωμένη"), ενώ στην δεύτερη, μεγάλη ("πλήρης")- για την αυτή διάρκεια (35ετή) εργασιακού βίου.

    ΟΜΩΣ ("ωστόσο" όπως θα έλεγαν οι κατωτεράντζες), ο λογικός και δίκαιος πολίτης διερωτάται, τότε, "Γιατί, αφού συμπλήρωσα 35 χρόνια εργασιακού βίου, πρέπει να τιμωρηθώ με μειωμλένη σύνταξη Η άλλα 10 χρόνια εργασίας;;; Αντι επαίνου για την προνοητικότητα και εργατικότητά μου, δέχομαι ποινή;;;"
    ΠΩΣ ΛΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;;;

    2) Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ είναι ΑΠΛΗ, δημιουργώντας μιά φόρμουλα, ώστε να ΜΗΝ αδικείται αυτός/ή που δούλεψε 35 χρόνια και είναι ΜΟΛΙΣ, πες, 55 ετών, δηλαδή ΧΩΡΙΣ να αναγκάζεται να εργασθεί άλλα 10, συνολικά 45 χρόνια, μέχρι το 65ο έτος.

    ΔΗΛΑΔΗ, με:
    Α) Την ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ/ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ μεταξύ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ (και εξ αυτού, νομικής ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ/ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ συνταξιοδοτικού δικαιώματος) και ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και
    Β) Την ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ στην διακριτική ευχέρεια του εργαζόμενου, ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες του.

    "Ιν πλέϊν γκρήκ",

    Αν εργάσθηκε κάποιος 35 χρόνια και μόλις συμπλήρωσε τα 55 έτη, ΔΕΝ είναι δίκαιο να αναγκασθεί να δουλέψει ΑΛΛΑ 10, ενόσω η πλειοψηφία των εργαζομένων μετά βίας θα συμπληρώσει τα 35 χρόνια (ή 10,000 ένσημα).
    ΟΠΟΤΑΝ, του ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ και ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΜΕ το ΔΙΑΙΩΜΑ σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (χωρίς να απαιτείται να εργασθεί από τώρα και στο εξής), πληρωτέα ΟΜΩΣ από την ΣΤΙΓΜΗ που θα συμπληρώσει το 65ο ΕΤΟΣ,

    Η, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ,

    του προσφέρουμε το δικαίωμα να ΑΡΧΙΣΕΙ από ΤΩΡΑ η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ, αλλά με ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά 5-6% κατ' έτος κάτω του 65ου, "ό εστί μεθερμηνευόμενο" ότι, αν αρχίσει να παίρνει σύνταξη στα 55, δλδ 10 χρόνια ΠΡΙΝ τα 65, η σύνταξή του θα είναι μειωμένη κατά 50-60% (5%χ10=50%, ή 6%χ10=60%).

    ΕΑΝ, λοιπόν, προβούμε σε ("νομικό" και "διαλεκτικό") ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ανάμεσα στην ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ (εάν και εφόσον έχει συμπληρωθεί ο εργασιακός βίος των 35 ετών) και την ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ vis-a-vis στο ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, τότε ΟΛΟΙ
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ,
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ
    και
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ.

    Αν ΟΛΑ αυτά είχαν εξηγηθεί στους δικαιολογημένα αγχωμένους πολίτες, ΔΕΝ θα υπήρχε πρόβλημα - νομίζω, τουλάχιστον. Ομως, στην "Ελλάς το μεγαλείο σου", όλα παρουσιάζονται, λόγω αδιαφορίας, οκνηρίας ή ανικανότητας, με τρόπο ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ.
    Παραδείγματος χάριν, ο ασυνείδητος γιατρός λέει δυσνόητα πράγματα στον ασθενή και τους συγγενείς. Φεύγουν από τον γιατρό και τότε ψάχνουν κάποιον άλλο, φίλο ή συγγενή, γιατρό να τους εξηγήσει περί ΤΙΝΟΣ πρόκειται!!!!!
    PASSIVE AGGRESSIVE BEHAVIOUR.
    A SOCIETY OF MISUNDERSTANDING!!!!!

    Παθητική-επιθετική σχέση ανάμεσα σε ασθενή και γιατρό, λόγω φοβίας, βλακείας κλπ κλπ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ συμβαίνουν σε ΟΛΕΣ τις σχέσεις και τις εκφάνσεις της ζωής ημών των Ελλήνων:
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ και της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.


    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ:

    Η "μάνα του εργάτη" παντρεύτηκε, σε πρώτο γάμο, ένα λαϊκό παιδί από τους Αγίους Αναργύρους. Ο πατέρας του είναι ένας καλός άνθρωπος που εργαζόταν στους σιδηροδρόμους. Η θέση του δεν είχε γίνει ακριβώς γνωστή, αλλά το σόϊ υπέθετε ότι αντικείμενό του ήταν η σφυρίχτρα και το πρόσταγμα "Εντός 3 λεπτών, αναχωρεί ταχεία αυτοκινητάμαξα γιά Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Αίγιο, Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία". Ευγενέστατος άνθρωπος.
    ΟΤΑΝ, λοιπόν, γέννησε η "μάνα του Λαού", η θεομήτωρ και η Μάρω είχαν το μωρό εκεί και του έπαιζαν. Σε κάποια φάση, η Μάρω άρχισε να του τραγουδάει "Τσαφ-τσουφ τσαφ-τσουφ το τραίνο περνά, τσαφ-τσουφ τσαφ-τσουφ περνά και σφυρά...." ΟΠΟΤΑΝ, η μονίμως ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ θεομήτωρ γυρίζει και της λέει "Ελα Μάρω, το πιάσαμε το υπονοούμενο".

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  86. AAA KAΛO EEEEEEEE

    ReplyDelete
  87. Dose Komfou Asteiatora, dose kai sose.

    ReplyDelete
  88. Η κυρία υπουργός απασχόλησης έδωσε συνέντευξη στην "έγκριτη" εφημερίδα "Καθημερινή". Η κυρία υπουργός λοιπόν (ύστερα από ... άγριο στρίμωγμα του των δύο, παρακαλώ κυριών δημοσιογράφων) τι μας είπε;

    Κανόνες γιά όλους, θα σας ... τον πατέρα ολωνών, και τίποτα γιά την ουσία του πράγματος. Ποιά ουσία; ότι από όλα τα μέτρα που θα πάρουν δεν θα έχουν όφελος παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων που οφείλονται στα ταμεία ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    Εκεί η σιδηρά κυρία (που εζήλωσε την δόξα της Θάτσερ, χωρίς τα @@ της όμως), λέει γενικόλογες βλακείες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.

    ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΤΕ, ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;

    Μα ξέρετε, βελτίωση ελεγκτικών μηχανισμών, μπλα, μπλα....


    ΤΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΡΕ ΟΡΝΙΑ... ΤΙ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΠΑΛΙ...

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ, Ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ΚΛΠ ΚΛΠ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ;;; ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ;;; ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;;;

    ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΨΑΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΙΑ ΦΑΡΑ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Και νά ακκισμοί η Κα Πάλλη στα κανάλια, να και άλλοι ακκισμοί στη συνέντευξη.

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

    ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ (ΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ... ΒΟΛΕΥΤΕΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ) ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 1300 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΣΙΟΥ (ΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ...).. ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΜΗΧΑΝΑ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ) ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ... ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΣ!!!

    ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ALTER TON ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ, ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ (άλλος και αυτός, κανένα που να μή ψευδίζει και να ξέρει ελληνικά δεν είχε να βάλει η ΓΕΝΟΠ;;;)

    ΡΕΤΙΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΔΕΗ;;;

    Αλλά όταν έπαιρναν τις εισφορές των εργαζομένων γιά ... επενδύσεις ήταν καλά. Αυτά ρε μάγκες δε τα λέτε. ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ. (οπότε βάλτε τα ΚΑΙ με τα μπλόγκς να μην υπάρχει και άλλη γνωμη).


    Σε άλλο άρθρο η "σοβαρή" Καθημερινή τά βάζει με τα προνόμια των υπαλλήλων της ΤτΕ. Και ενώ παραδέχεται ότι είναι υπερδιπλάσιες οι κρατήσεις από αντίστοιχες άλλων κλάδων, τους λέει .... ρετιρέ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ... Σε φιλελεύθερο κράτος, αν κάποιος θέλει να πληρώνει περισσότερα γιά να έχει μεγαλύτερα προνόμια (εκ του υστερήματός του, μη νομίσει κανείς ότι οι μισθοί εκεί είναι και τίποτα μεγάλοι) ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΡΕΤΙΡΕ. ΩΡΑΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ... ΑΛΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.


    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΗ ΚΕΡΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

    ΤΡΙΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΑ ΠΑΛΛΗ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (γιατί μονο εκεί την παίρνει), ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

    ΩΡΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΠΟΥΛΗ ΚΩΣΤΑΚΗ...

    ReplyDelete
  89. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΗ ΚΕΡΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΕΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
    ---------------------------------

    Σιγά την εφημερίδα που μας λέει ότι κάποιοι φοροδιαφεύγουν αλλά δεν τολμάνε να ανοίκουν το στόμα τους γιατί και ο Αλαφούζος έκανε λαθρεμπόριο...

    ReplyDelete
  90. Και όσον αφορά της εισφοροδιαφυγη

    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!!

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ???

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΠΙΑ! ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΟΥΝΤΑ!

    ReplyDelete
  91. Anonymous said...
    Και όσον αφορά της εισφοροδιαφυγη

    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!!

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ???

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΠΙΑ! ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΟΥΝΤΑ!

    Είπατε πολλά σωστά, κύριε. Αλλά το τελευταίο, παρακαλώ θερμά, να το ανακαλέσετε.
    Η Ελλάδα είχε ΧΟΥΝΤΑ από 1967-1974 και έχει ΧΟΥΝΤΑ από το 1981- μέχρι σήμερα.

    Ο σκοπός είναι να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ από την ΧΟΥΝΤΑ, είτε είναι του ΣΤΡΑΤΟΥ, είτε του ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ.

    Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σας, στο πλαίσιο των κακώς κειμένων και των ορθότατων παρατηρήσεών σας παραπάνω, αλλά
    τα ΠΕΡΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΥΤΕ για ΑΣΤΕΙΟ

    επαναλαμβάνω

    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ.

    ReplyDelete
  92. mpeite oloi sto:

    http://asfalish.blogspot.com

    ReplyDelete