Monday, March 3, 2008

Επιστολή του Φοίβου Καρζή για τα blogs

Αγαπητοί G700,

επειδή συμβαίνει να είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και να διατηρώ ταυτόχρονα και ένα μπλογκ από αρκετό καιρό τώρα, ίσως να μην σας είναι εντελώς άχρηστη και η δική μου γνώμη για όσα ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες και τη δημοσιογραφία και τη μπλογκόσφαιρα.

Ιδού συνοπτικά σε μερικά σημεία:

1. Η καταχρηστική αξιοποίηση των μέσων δεν αφορά μόνο τα μπλογκ. Οι εφημερίδες έχουν παλαιόθεν γίνει όχημα ενημέρωσης αλλά και όχημα πολιτικών, προσωπικών και οικονομικών εκβιασμών. Θυμηθείτε την περίφημη φράση "ή υπούργημα μου δίνεις ή εφημερίδα βγάζω". Το ραδιόφωνο αξιοποιήθηκε για την άνοδο του ναζισμού, η ιδιωτική τηλεόραση οδήγησε στην άνοδο του μπερλουσκονισμού.

2.Υπάρχουν δύο κεντρικές διαφορές. Η πρώτη αφορά το κόστος. Η κτήση ενός μέσου ενημέρωσης είχε πάντοτε υψηλό σχετικά κόστος, οπότε ήταν υπόθεση των λίγων, ή ασφαλώς των λιγότερων. Οι εκδότες ήταν πάντοτε λίγοι και οι δημοσιογράφοι πολλοί. Η άσκηση πίεσης γινόταν από ένα σχετικά μικρό αριθμό ατόμων και πάντως όλο και μικρότερο όσο υψηλότερο γινόταν το επίπεδο της πίεσης. Το διαδίκτυο εκμηδένισε το κόστος.

Ο καθένας μπορεί να γίνει εκδότης του εαυτού του. Εάν ένας στους (ας πούμε) δέκα ή εκατό εκδότες παραδοσιακών εντύπων ή ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών μέσων τα αξιοποιούσε για άσκηση πίεσης, ή ενίοτε εκβιαστικά με την ποινή έννοια του όρου, η έκταση του φαινομένου προσδιοριζόταν από αυτό τον περιορισμένο αριθμό. Όταν οι πάντες με στοιχειώδεις γνώσεις και χωρίς χρήματα μπορούν να αποκτήσουν δημόσιο βήμα, τα ποσοστά των κακόβουλων ή των εκβιαστών μπορεί να είναι τα ίδια ή μικρότερα, αλλά ο απόλυτος αριθμός τεράστιος.

Στην Ελλάδα, η υπόθεση του press.gr είναι η μόνη που γνωρίζουμε και συμβαίνει οι πρωταγωνιστές να έχουν παρουσία και στα άλλα μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα. Επομένως, ούτε το φαινόμενο είναι καινούργιο, ούτε οι πρωταγωνιστές θα αποτρέπονταν εάν δεν είχαν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο μέσο διάχυσης πληροφοριών.

3. Η δεύτερη διαφορά αφορά τη φυσική παρουσία. Μια εφημερίδα, ένα ραδιόφωνο, ένας τηλεοπτικός σταθμός έχει εγκατεστημένη βάση. Ένα μπλογκ ή μια ιστοσελίδα δεν έχει. Αυτή είναι η κεντρική διαφορά.

Η ανωνυμία εδώ ισοδυναμεί με αδυναμία εντοπισμού άρα και καταλογισμού ευθυνών, ακόμη και νομικών. Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μπλόγκερ. Να διασφαλίσουν δηλαδή την ανωνυμία των αναρτήσεων ή των σχολίων, εφόσον έτσι επιλέγει ο χρήστης, αλλά και να καταστήσουν τους χρήστες (μπλόγκερ και σχολιαστές) ιχνηλατήσιμους, εφόσον διαπιστωθεί ότι διαπράττονται ανομίες. Νομίζω ότι μια ανεξάρτητη αρχή, πιθανολογώ η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, θα μπορούσε να δώσει εγγυήσεις και για τα δύο.

4. Η προφανής αντίρρηση είναι τι θα γίνει με όσους έχουν account στη Βενεζουέλα ή το Τατζικιστάν. Δεν έχω λύση - αλλά μόλις κλείσουμε την ελληνική πίσω πόρτα της αθλιότητας για την Ελλάδα, τότε αρχίζουμε το global thinking.

5. Η ευθύνη των δημοσιογράφων είναι προφανής και γι' αυτό θα απευθύνω σύντομα προτάσεις στην Ένωσή μας.

Με τα πιο βαθιά αισθήματα συμπάθειας για το G700, την πρωτοβουλία και την ιστοσελίδα,

Φοίβος Καρζής

ΥΓ. Θα παρατηρήσατε κι εσείς ίσως ότι στις ατελείωτες συζητήσεις που έγιναν στην τηλεόραση για το θέμα του press-gr κανείς δεν έκανε στοιχειώδεις ερωτήσεις, όπως "τι δικαιώματα είχατε", "ξέρατε τους άλλους διαχειριστές", "ποιοί είναι", "ποιός άνοιξε το μπλογκ", "ποιός διαχειριζόταν τα σχόλια", "ποιός διέγραφε" (γιατί διαγράφονταν σχόλια) και "με ποιό κριτήριο άλλα έκοβε κι άλλα άφηνε μολονότι εμφανώς υβριστικά", "είχατε επαφή με τους άλλους διαχειριστές". Εάν σας καλέσουν σε κάποιο παράθυρο, που πολύ αμφιβάλλω, μην τις ξεχάσετε...

Ο Φοίβος Καρζής είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Έθνος και το ραδιόφωνο του Αθήνα 984 , και blogger.

22 comments:

  1. ευχαριστούμε το Φοίβο Καρζή για τις χρήσιμες παρατηρήσεις του. keep blogging Παιδιά και μη μασάτε

    ReplyDelete
  2. Εκεί που ήσουν, ήμουνα...

    Της Σίλας Αλεξίου
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ από την ίδια ανάγκη. Την αίσθηση ανεξαρτησίας. Σχήματα αυτορρυθμιζόμενα και, ως εκ τούτου, διαφορετικά. Τα χωρίζει τεράστια χρονική απόσταση, αλλά στη σύλληψή τους είναι ίδια. Ελεύθερη συμβίωση και ελεύθερες ιστοσελίδες, τα γνωστά σε όλους πλέον blogs. Η ελεύθερη συμβίωση ζευγαριών γεννήθηκε σε μια άλλη εποχή, προκαλώντας τον συντηρητισμό της κοινωνίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα blogs. Παρά την αντοχή της στο χρόνο και τη σταδιακή εξάπλωση του φαινομένου, ουδέποτε έγινε κοινωνικά αποδεκτή. Ας μη βιάζονται λοιπόν οι bloggers. Ήταν όμως μια πραγματικότητα, που καμιά νοοτροπία δεν είχε τη δύναμη να ακυρώσει. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρωτοστάτησε. Αναγνώρισε την ελεύθερη συμβίωση ως επίσημα αποδεκτό σχήμα, αφαιρώντας με τρόπο που δεν επιδέχεται σχόλια το στίγμα της παρανομίας από την επιλογή των ζευγαριών να συμβιώνουν χωρίς γάμο. Τα προηγμένα κράτη υιοθέτησαν την απόφαση, θεσμοθετώντας την ανθρώπινη ελευθερία. Αποτελεί ευτυχές γεγονός και έκπληξη συγχρόνως ότι, μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και η χώρα μας. Ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μιας θεωρητικά συντηρητικής κυβέρνησης προχώρησε, χωρίς να υποχρεούται, σε νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας εντός ολίγου το συμβόλαιο ελεύθερης συμβίωσης θα τεκμηριώνει επίσημα έναν τρόπο ζωής ίσως μη συμβατό με τα έθιμά μας. Ο δρόμος έως εδώ ήταν μακρύς. Όπως θα είναι και η διαδρομή που καλούνται να διανύσουν οι bloggers έως την καθιέρωση του φαινομένου ως μέσου έκφρασης μιας νέας εποχής. Για την Ελλάδα, πράγματι πρόκειται για ένα καινούργιο «παιχνίδι». Και ενώ η άνευ δεσμεύσεων ενημέρωση που επιχειρούν τα blogs θα έπρεπε να έχει μόνο φανατικούς οπαδούς, κατά τη μικρή διάρκεια ζωής τους απέκτησαν κιόλας ορκισμένους εχθρούς. Ζαλισμένοι από την απόλυτη ελευθερία, οι εκφραστές αυτού του νέου ρεύματος δεν κατάλαβαν ότι και η ανεξαρτησία χρειάζεται αυτορρύθμιση. Πως έχει ανάγκη από κανόνες που θα βάλουν οι ίδιοι, με γνώμονα όχι την κοινωνική αποδοχή αλλά την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας τους. Για να κερδίσουν τον πόλεμο χωρίς απώλειες. Και να επιβληθούν ως αναγκαίο καλό της δημοκρατίας...

    ReplyDelete
  3. Χώρες με διπλή ή και τριπλή ονομασία πρέπει να υπάρχουν πολλές στο διεθνές Σύστημα.Μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Το Σύνταγμά μας πουθενά δεν αναφέρει ότι λεγόμαστε Γκρίκς και η πατρίδα μας Γκρίς.Το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό; Γιατί λοιπόν για τα Σκόπια δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο, ΑΝ το πρόβλημα είναι το όνομα;
    Μήπως πρέπει να φύγουμε από το Συνταγματικό όνομα και να ενδιαφερθούμε για το διεθνές και μόνο όνομα; Πώς εμείς οι κοινοί θνητοί θα κατανοήσουμε τις όποιες διαφορές και συνέπειες των διαφορών μεταξύ των δύο ονομάτων;

    ReplyDelete
  4. Μια χαρά όνομα είναι το Φύρομ.Ας μπούν με αυτό σε κάθε διεθνή οργανισμό.Και ας συμμετέχουν με αυτό σε κάθε διεθνή αθλητική οργάνωση.Αν ας πούμε οι Κινέζοι δεχτούν στους Ολυμπιακούς τους Φυρομίτες ως Μακεδόνες να αποσύρουμε τη δική μας συμμετοχή.Να το πούμε όμως αυτό από τώρα και δυνατά.Δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε από το να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.Η διεθνής όμως κοινότητα οφείλει να αποκαλεί τη χώρα τους με το διεθνές της όνομα.
    Made in USA,
    Made in Greece,
    Made in FYROM.
    ΟΙ Ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη για το ότι δεν πρόσεξαν τη διεθνή διάσταση αυτού του προβλήματος.Θα μπορούσαν να εμποδίσουν πολλές χώρες από την αναγνώριση των Σκοπίων με το εσωτερικό τους όνομα.
    Από πού προκύπτει ότι το εσωτερικό Σύνταγμα μιάς χώρας είναι ανώτερο απο το διεθνές "Σύνταγμα";

    ReplyDelete
  5. Είδα σε ένα κανάλι ένα "βρωμοσκοπιανό" δημοσιογράφο και ζήλεψα τα Ελληνικά του και τη σοβαρότητά του.Να ένας Μακεδόνας επί τέλους!
    Είχα πήξει από την υπερπροβολή του Ψωμιάδη να παίζει το έργο ο "Καραραγκιόζης Ζορό" σε σκηνοθεσία ΑΝΘΙΜΟΥ.

    ReplyDelete
  6. Το όνομα βέβαια θα το καθορίσει η γεωπολιτική συγκυρία,η οποία είναι με το μέρος μας.Αν και τα Σκόπια αυτή τη περίοδο είναι γεωπολιτικώς αναβαθμισμένα στη συνείδηση του Ηγέτη των "προθύμων" Μπούς,ο οποίος θέλει πρίν αποχωρήσει από το ιστορικό προσκήνιο να τακτοποιήσει τούς φίλους τής δικής του Συμμαχίας.Ας ετοιμασθούμε γιά ένα επεισόδιο "Ελληνο-Αμερικανικού πολέμου".Ευτυχώς η ΕΕ και η κουλτούρα των ηγετών της είναι κοντά στη δική μας προσέγγιση σε ότι αφορά τα προβλήματα της περιοχής.

    ReplyDelete
  7. ΑΣΧΕΤΟ αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ

    1. Επιθυμώ να εκφράσω την βαθειά μου συγκίνηση γιά τις αλλεπάλληλες "ατυχίες" της κυρίας Γιαννάκου και το λέγω με απόλυτη ειλικρίνεια.

    2. Εβαλα το ατυχίες σε εισαγωγικά, διότι εδώ έχουμε ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ της Ελληνικής Ιατρικής παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολλούς καλούς γιατρούς, στις ειδικότητές τους.
    Εν ολίγοις, έχει βρεθεί εδώ και τουλάχιστον μιά πενταετία (στας Αμερικάς) ότι, ενόψει χειρουργικών επεμβάσεων ακόμα και μέσου κινδύνου, όπως ένας περιφερειακός ακρωτηριασμός, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί δυσμενή προγνωστικό παράγοντα ΚΑΙ, εξ αυτού, ότι επιβάλλεται ενδελεχής ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ καρδιολογικός έλεγχος (στεφανιογραφία) στους διαβητικούς.
    ΑΥΤΟ, διότι το "προειδοποιητικό σύστημα" (warning system), [δλδ στηθάγχη (καρδιακός πόνος)], δυσλειτουργεί (DEFECTIVE) σ' αυτή την πάθηση.
    Επρεπε, λοιπόν, η στεφανιογραφία (και αγγειοπλαστική αν χρειαζόταν) να προηγηθεί του ακρωτηριασμού, γεγονός που θα είχε προλάβει ή κατ' ελάχιστον μετριάσει την αλυσίδα επιπλοκών.

    3. (Επανέρχομαι στην κυρία Γιαννάκου). Στα μάτια του πλήθους (κατά Ξυδάκην) ή του άξεστου σκωληκοειδούς λαουτζίκου (κατά Κομφούκιον), η κυρία Γιαννάκου είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, αλλά όχι στα δικά μου. ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε ό,τι πιστεύει και ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ. Είναι ο μόνος πολιτικός που, στα τελευταία 30 χρόνια της ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ και της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ του ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ, πήγε ενάντια στο ΡΕΥΜΑ της ΑΠΑΤΗΣ και της ΑΜΑΘΕΙΑΣ. Την ΤΙΜΩ και της ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ γι' αυτό.

    4. Η κυρία Γιαννάκου με έχει εντυπωσιάσει ΚΑΙ γιά κάτι άλλο. Η αισθητική της (η ενδυματολογική τουλάχιστον) και η δικιά μου βρίσκονται σε αντίποδες, διαφορά 180 ΜΟΙΡΩΝ. ΚΑΙ όμως, όταν ανοίγει το στόμα της, τα μάτια μου αποσυνδέονται από τον εγκέφαλό μου. Στον ινιακό μου λοβό, εκεί δλδ όπου γίνεται η επεξεργασία και εγγραφή των οπτικών εικόνων, ΒΛΕΠΩ μέσα από αυτά που ακούω. Ο λόγος της μετατρέπεται σε εικόνα και η αμιγώς οπτική μνήμη υποχωρεί στο παρασκήνιο.

    5. Πρύτανης Αθηναϊκού Παν. πήγε τις προάλλες για δουλειά στο Γεράκι της Λακωνίας, στον τόπο της Γιαννάκου, όπου ο πατέρας της ήταν προεστός. Διαρκούντος του γεύματος, λοιπόν, ένας ντόπιος άρχων, του διηγήθηκε ότι στον εμφύλιο, όταν αλώνιζαν οι κομμουνιστές στις παρυφές του Πάρνωνα, κατέφθασαν σε μιά φάση οι ακροδεξιοί ταγματασφαλίτες προετοιμασμένοι για πογκρόμ εναντίον των αριστερών της κωμόπολης (να κάνουν δλδ ό,τι έκαναν κι' οι άλλοι). Οπόταν, ο πατέρας Γιαννάκος, αν και δεξιός και βασιλόφρων, βγήκε με την καραμπίνα και τους είπε (παραφράζω), "Δεν θα αγγίξετε ούτε ένα πολίτη του τόπου μου".

    6. Κυρία Γιαννάκου, είστε Renaissance Woman!

    ReplyDelete
  8. Μιά κια τόφερε η κουβέντα, ο ΛΑΟΣ πρέπει να θυμάται ότι η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του '81, μετέτρεψε το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ σε ΕΘΝΙΚΟ, διαλύοντας Ο,ΤΙ ήταν ΟΡΘΙΟ, ακόμα ΚΑΙ τον Ευαγγελισμό, ακόμα ΚΑΙ το "Αλεξάνδρα" που ήσαν Ιδρύματα Διεθνούς Ακτινοβολίας.

    ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.

    ReplyDelete
  9. ΟΤΑΝ ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ προσεβλήθη από ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟ πήρε με ΕΞΟΔΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ το πρώτο αεροπλάνο για την Αγγλία.
    ΚΑΙ διερωτώμαι, "Οι υπόλοιποι Ελληνες είναι παιδιά ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;;;"

    ΟΤΑΝ ο καταστροφέας του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ διαγνώσθηκε με τον "μακρυά από μας", πήρε το πρώτο αεροπλάνο για το Sloan Kettering.
    ΚΑΙ διερωτώμαι, "Οι υπόλοιποι Ελληνες είναι παιδιά ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;;;"

    OTAN το ΑΛΗΤΑΚΙ διαγνώσθηκε με ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, μιά επικίνδυνη, αλλά εύκολα θεραπευόμενη νόσο, πήρε την πρώτη πτήση γιά Βοστώνη - προσέξτε ΤΟ ΑΛΗΤΑΚΙ!!!!!!!
    ΚΑΙ διερωτώμαι, "Οι υπόλοιποι Ελληνες είναι παιδιά ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;;;"

    ΠΑΣΟΚΙΑ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΕΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου, ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ!

    ReplyDelete
  10. @ κομφούκιε

    Εδώ μάλλον ταιριάζει το "φωνή λαού, οργή Θεού"

    ReplyDelete
  11. Σιγά τα αίματα! Λες και οι προηγούμενοι ή οι επόμενοι ήταν καλύτεροι...
    Μάλλον πολλή εμπάθεια έχει όλο αυτό, αλλά επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει αυτή η τοποθέτηση για το ΕΣΥ αλλά και η προηγούμενη για το όνομα των Σκοπίων τη στιγμή που το θέμα του blog είναι άλλο

    ReplyDelete
  12. Το πρόβλημα της Γιαννάκου είναι η γάγγραινα και το σηπτικό σόκ και όχι τα στεφανιαία.Ο ακρωτηριασμός φαίνεται ότι έγινε χαμηλά,σε λάθος θέση,από την αρχή,ενώ έπρεπε να γίνει ψηλότερα για να εξασφαλιστεί υγιές κολόβωμα.Μπορεί να είναι πασόκοι(!) οι γιατροί που τη χερούργησαν Κομφούκιε.
    Παρέλειψες να πείς ότι ο παππούς Καραμανλής πήγε για στεφανιαιογραφία και αγγειοπλαστική στο Λονδίνο.Αλλά η μνήμη σου είναι ΝΟΣΗΡΑ επιλεκτική.
    Ξέχασες επίσης να πείς ότι ο Μακάριος "βοηθήθηκε", για την εδήμευση, αρκετά, απο τους γιατρούς τού "πρό ΕΣΥ" Ευαγγελισμού της Εποχής,που προσέτρεξαν με την προτροπή του Παππού Καραμανλή στή Κύπρο.

    ReplyDelete
  13. Έχει ξεφύγει η συζήτηση αλλά θα αναφερθώ στο post:

    Ο κ. Καρζής κάνει το λάθος να θεωρεί ότι με κάποιο τρόπο (π.χ. με τη παρέμβαση κάποιας Ανεξάρτητης Αρχής) τα blog θα μπορούσαν να γίνουν επώνυμα οπότε τα προβλήματα με την προστασία της ιδιωτικής ζωής θα λύνονταν αυτόματα.
    Αν η λύση ήταν τόσο εύκολη κε Καρζή, αυτό θα είχε ήδη γίνει και αλλού. Όμως αυτό το μέσο ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Ακριβώς για το λόγο αυτό είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τα συνηθισμένα μέσα.
    Επομένως ακόμα δεν έχουμε ακούσει τη λύση στο πρόβλημα (αν και αρκετοί αναγνώστες του Γ700 έχουν φτάσει πολύ κοντά).
    Επομένως τι κάνουμε; (το χρυσό DVD ακόμα ισχύει....)

    ReplyDelete
  14. κάτω τα χέρια από το εθνικό σύστημα υγείας said...
    "Το πρόβλημα της Γιαννάκου είναι η γάγγραινα και το σηπτικό σόκ και όχι τα στεφανιαία.Ο ακρωτηριασμός φαίνεται ότι έγινε χαμηλά,σε λάθος θέση,από την αρχή,ενώ έπρεπε να γίνει ψηλότερα για να εξασφαλιστεί υγιές κολόβωμα.Μπορεί να είναι πασόκοι(!) οι γιατροί που τη χερούργησαν Κομφούκιε."

    1. O άνθρωπος που θα διδάξει σε μένα μαθήματα Ιατρικής σίγουρα δεν θα είναι Ελληνας.

    2. Δε θα επιτρέψω σε σένα ούτε στον οιονδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΞΙΣΩΤΙΣΜΟΥΣ για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του ΑΙΣΧΟΥΣ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του 81 και μετριασμό ΕΥΘΥΝΩΝ.
    ΚΑΙ αυτό διότι οι Δεξιοί, κύριε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ επαγγέλθηκαν τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ του ΛΑΟΥ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ μίλησαν για ΙΣΟΤΗΤΑ. Οι παληοί Δεξιοί, άλλωστε, ήσαν ΣΑΡΞ εκ της ΣΑΡΚΟΣ της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ και ό,τι έπραξαν ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ.

    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81, όμως, ήταν ΣΑΡΞ εκ της ΣΑΡΚΟΣ του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ και, κατά συνέπεια, οι ΠΡΑΞΕΙΣ της ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ.

    ReplyDelete
  15. H MNHMH μου ΔΕΝ είναι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ, αλλά ΟΝΤΩΣ ΣΑΡΩΤΙΚΗ - γιά ΚΑΚΗ σας ΤΥΧΗ

    Το 1998, ένας σπουδαίος Νομικός [ανάμεσα στους 10 ΑΡΙΣΤΟΥΣ της Ελληνικής Επικράτειας, κατά την γνώμη του αδικοχαμένου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ανδρέα Φλούδα], ο Νικόλαος Γ. διαγνώσθηκε μέσω ΑΞΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ με ΑΣΤΡΟΚΥΤΤΩΜΑ του ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ, το οποίο ήταν συσφιγκτικό, δλδ περιελίσσετο του επιμήκους άξονα του νωτιαίου μυελού έτσι, ώστε αφαίρεσή του εγκυμονούσε ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ μη αναστρέψιμης βλάβης σε υγιείς νευρώνες.

    ΗΜΟΥΝΑ εκείνη την ημέρα στο San Diego - συγκεκριμένα στο La Jolla για ένα συνέδριο. Μίλησα με τον ίδιο. Μετα συνεννόησή μου εστάλησαν οι διαφάνειες με courier στις ΗΠΑ. Ομοφώνως, περί τους 6 Αμερικανοί νευροχειρουργοί από ισάριθμα κέντρα συνέστησαν ότι ΜΟΝΟΣ ικανός να φέρει σε αίσιο πέρας αυτήν την τρομακτικά ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ήταν ο παιδο-νευροχειρουργός STEPHEN EPSTEIN στο BETH-ISRAEL.

    ΚΑΙ όμως

    ΚΑΙ όμως

    ΚΑΙ όμως

    η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΕΣΥ

    η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΕΣΥ

    η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΕΣΥ

    αποφάνθηκε, ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ
    "Αυτήν την εγχείρηση μπορούμε να την κάνουμε εδώ στην Ελλάδα"!!!!!

    ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ (πληρωμένα κατ αρχήν από την τσέπη του) αργότερα

    ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός ΖΕΙ, ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ και "ΑΛΩΝΙΖΕΙ" τον ΠΑΡΝΩΝΑ πεζοπορών.

    ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ

    ReplyDelete
  16. Με άλλα λόγια, η ΣΥΜΜΟΡΙΑ απαιτούσε ΕΜΜΕΣΩΣ χρηματισμόν προκειμένου να εκδώσει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ότι η εγχείρηση ΔΕΝ ήταν δυνατον να γίνει ΕΠΙΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα.
    ΔΙΟΤΙ χωρίς το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ αυτό ΔΕΝ μπορούσε να εγκριθεί από το ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ το ΚΟΣΤΟΣ της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ στις ΗΠΑ.

    Αλλά ΟΤΑΝ το αλητάκι έπαθε ΙΔΙΟΠΑΘΗ ΘΡΟΜΒΟΠΕΝΙΚΗ ΠΟΡΦΥΡΑ που είναι 100% ΙΑΣΙΜΗ και αντιμετωπίζεται με μερικές δόσεις κορτιζόνης από το στόμα,

    ΦΡΟΝΤΙΣΕ η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΦΙΑ του ΕΣΥ

    να ΣΤΕΙΛΕΙ το ΑΛΗΤΑΚΙ στη ΒΟΣΤΩΝΗ,

    για ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. "Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81, όμως, ήταν ΣΑΡΞ εκ της ΣΑΡΚΟΣ του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ και, κατά συνέπεια, οι ΠΡΑΞΕΙΣ της ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ.

    March 4, 2008 3:15 PM"

    Μίλησες σαν καλός Αυριανιστής.

    ReplyDelete
  18. "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ"

    Μπορείς να ντυθείς καννίβαλος τις Αποκρηές.Σου πάει.Σου ταιριάζει.

    ReplyDelete
  19. διόρθωση said...
    FRED EPSTEIN


    Πολύ σωστά και ζητώ συγγνώμη. Stephen Epstein είναι ο φίλος καρδιολόγος και Fred ο αδικοχαμένος, διαπρεπής, παιδονευροχειρουργός και Μέγας Ανθρωπιστής.

    Ευχαριστώ για την διόρθωση.

    ReplyDelete
  20. "ακόμα ΚΑΙ τον Ευαγγελισμό, ακόμα ΚΑΙ το "Αλεξάνδρα" που ήσαν Ιδρύματα Διεθνούς Ακτινοβολίας."

    Στό Διεθνούς Ακτινοβολίας Ιδρυμα, Ευγγελισμός, πήγαν, "σαν το σκυλί στο αμπέλλι", ο Γερο-Παπανδρέου και ο Σεφέρης.Αν καθότανε στο σπίτι τους θα ζούσαν τουλάχιστο από 10 ακόμη χρόνια ο καθένας.

    ReplyDelete
  21. Anonymous said...
    "Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81, όμως, ήταν ΣΑΡΞ εκ της ΣΑΡΚΟΣ του ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ και, κατά συνέπεια, οι ΠΡΑΞΕΙΣ της ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ.

    March 4, 2008 3:15 PM"

    Μίλησες σαν καλός Αυριανιστής


    Μεταξύ μας, μπορεί ο κομφού να είναι ελιτιστής και συχνά απαξιωτικός, αλλά έχει ήθος και γνώση όσο λίγοι.
    Να τον βάζεις με την Αυριανή είναι εξ ίσου δίκαιο και θεμιτό με το να εξομοιώνεις την Ελισάβετ της Αγγλίας με την Δημητρούλα Λιάνη.

    ReplyDelete