Tuesday, June 24, 2008

Πολιτικό χρήμα: να σπάσει η φούσκα της υποκρισίας.

Στη χώρα μας είναι κοινό μυστικό ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών από οικονομικά συμφέροντα ζει και βασιλεύει παρά τους αυστηρούς περιοριστικούς νόμους που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί με πιο πρόσφατο τον Ν.3023/2002. Το σκάνδαλο της Siemens, απ’ ότι φαίνεται, συνιστά κλασσική και μάλλον συνηθισμένη περίπτωση μαύρου χρήματος που κατέληξε παρακάμπτοντας τους κανόνες στα ταμεία των κομμάτων. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται και η μεγάλη υποκρισία.

Αν ποτέ διεξαχθεί ένας σοβαρός κι ενδελεχής έλεγχος για τα τερτίπια που χρησιμοποιούνται με στόχο τη νομότυπη κάλυψη της υπέρβασης του ορίου των προσωπικών προεκλογικών δαπανών, τα δωράκια που δίνονται για αγορά εξοπλισμού ενός βουλευτικού γραφείου (πιθανολογούμενη περίπτωση Μητσοτάκη), την τοποθέτηση των συνεργατών των βουλευτών στα payroll ιδιωτικών εταιρειών και τη χρηματοδότηση των κομμάτων με σπάσιμο του τελικού ποσού σε δεκάδες επιμέρους νόμιμα ποσά από μόνο τυπικώς διαφορετικά πρόσωπα (πιθανολογούμενη περίπτωση Τσουκάτου), ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι θα προκληθεί πραγματικός πολιτικός και κοινωνικός σεισμός.

Τι μπορεί να γίνει; Καταρχάς δε χρειαζόμαστε άλλους υποκριτικούς περιορισμούς στο πολιτικό χρήμα. Απαιτείται διαφάνεια παντού.

Η πολιτική είναι εξ ορισμού σύγκρουση κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων και η δημοκρατία το σύστημα που τα θεσμοθετεί οργανώνοντας με κανόνες τη σύγκρουση αυτή. Το οφείλουμε στη δημοκρατία να καταστήσουμε το πολιτικό παιχνίδι περισσότερο διάφανο και λιγότερο υποκριτικό θέτοντας κανόνες στο πολιτικό σύστημα και όχι νομοθετώντας με τυφλό ιεραποστολικό ζήλο δήθεν υπέρ των αξιών αλλά τελικά υπέρ της ασυδοσίας. Τα πήρατε από την Χ, Ψ, Υ ιδιωτική εταιρεία; Μάλιστα. Στο βαθμό που το χρήμα που βάλατε στο κομματικό ταμείο δεν είναι βρώμικο, δηλαδή προϊόν παράνομης δραστηριότητας ή διαφθοράς (ανάλογης με την πιθανολογούμενη περίπτωση Μαντέλη), εσείς καλά κάνατε. Και εμείς γνωρίζουμε ποιους ψηφίζουμε και ποιες είναι οι επιρροές τους.

Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών από οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα συνιστά εγγενές στοιχείο όλων των σύγχρονων πλουραλιστικών δημοκρατιών. Κανείς δεν εξαιρείται από αυτόν. Η οργάνωση του πολιτικού συστήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει περιθώρια ψευτο-ηθικών ενδοιασμών. Μόνο τις προεκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων τους να λάβει κανείς υπόψη, καταλαβαίνει ότι είναι γελοίο και επικίνδυνο να κρυβόμαστε πίσω από εικονικούς «καθώς πρέπει» νόμους και διατάξεις.

Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την αλήθεια και τη διαφάνεια αλλά από αυτούς ακριβώς τους υστερικούς καθωσπρεπισμούς και τις ηθικολόγες ισοπεδώσεις που εξαιτίας της αυστηρότητάς τους παύουν να επικοινωνούν με την πραγματικότητα, γελοιοποιούν τους νόμους και τους κανόνες, υπονομεύουν τελικά με το φανατισμό τους το ίδιο το κύρος της δημοκρατίας και ενθαρρύνουν την ασυδοσία και τη διαφθορά.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές του πολιτικού χρήματος σε πρώτη φάση είναι να γνωρίζουμε από πού έρχεται και πού πηγαίνει. Διαφάνεια παντού. Διαφάνεια στα συμφέροντα. Κανόνες στη διαχείρισή τους. . Να ξέρουμε ποιος επηρεάζεται και από που. Να μην είναι παράνομη η φανερή χρηματοδότηση, αλλά το κρυφό και βρώμικο χρήμα. Μεταρρύθμιση λοιπόν του υπάρχοντος νομικού πλαισίου το οποίο άλλωστε χλευάζεται από όλα τα μέρη του πολιτικού συστήματος και την ίδια την κοινωνία. Νομιμοποίηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης τόσο από τα φυσικά όσο κυρίως από τα νομικά πρόσωπά με ονομαστικοποιημένες δωρεές, μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Με τnν ευκαιρία που προσφέρει το σκάνδαλο της Siemens, να σπάσουμε επιτέλους τη φούσκα της υποκρισίας, αντιμετωπίζοντας με ειλικρίνεια μια σειρά υποκριτικών θεσμικών τερατουργημάτων, με χαρακτηριστικότερο όλων το νόμο περί ΜΗ-ευθύνης Υπουργών (ν.3126/2003), ο οποίος, άκουσον άκουσον, παραγράφει εντός πενταετίας ακόμα και κακουργήματα ενώ αποκλείει τη Δικαιοσύνη από τη δυνατότητα άσκησης ποινικής δίωξης. Κλέψε, φάε, ξεκουράσου και λογαριασμό μη δίνεις.

Αν τα προβλήματα και οι θεσμικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κουκουλωθούν για μία ακόμη φορά, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Οι συνέπειες από τη φούσκα της υποκρισίας που σπάει είναι άπειρες φορές πιο ισχυρές από το πρόβλημα το οποίο επιχειρεί να συγκαλύψει. Οι δυνάμεις που ενδέχεται να απελευθερώσει πολύ πιο βίαιες και σαρωτικές.

Σήμερα, εάν η Ελλάδα ήταν ένα μέσο βαλκανικό κράτος εκτός ΕΕ και δεδομένης της εξαιρετικά αρνητικής διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, το σπάσιμο της φούσκας της υποκρισίας ίσως να οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος.

Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε εντός της ΕΕ, το σενάριο που στοιχειώνει τη σκέψη πολλών είναι η ιταλο-ποίηση της εγχώριας πολιτικής ζωής ως το λογικό επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει την απαξίωση των πολιτικών δυνάμεων της μεταπολιτευτικής περιόδου. "Από τον Μπερλουσκόνι στον Βγενόπουλο". Το σύγγραμμα πολιτικής θεωρίας της επόμενης δεκαετίας. Αυτό θέλουμε; Κανόνας πρώτος και τελευταίος. Μάχεσαι για τις αξίες αξιοποιώντας την πραγματικότητα. Ειδάλλως οι αξίες καταντούν κουρελόχαρτα και οι μάχες αφελές κυνήγι μαγισσών. Όταν η δημοκρατία αγνοεί την πραγματικότητα, η πραγματικότητα απλώς εκδικείται τη δημοκρατία.

197 comments:

  1. Εγώ έν γνωρίζω, ότι με τον Κώστα μας τον Λαλιώτη, με την ανθρωπίστρια μάνα του εργάτη, την Φώφη μας και τον λεβεντη πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ τον Παπασπύρο μας, φέτος θα είναι έτος ΓΑΠ όπως λέει και ο Παρμενίδης μας.
    ΑΜΗΝ Παναγία μου να σου φέρω λαμπάδα σαν το μπόϊ μου στην χάρη σου και να περπατήσω ξυπόλυτος από το λιμάνι σαν απλός άνθρωπος δίπλα στους σύνθετους.

    ReplyDelete
  2. Η Πελοπόνησος γέμισε Τσουκάτα.Αλλά το Original είναι το Τσουκάτο της Κυνουρίας απόπου έλκει την καταγωγή του ο "Στρατηγός".
    Κάπου εκεί στο Λεωνίδειο, τη δεκαετία του 60, ο Κομφούκιος φορώντας δέκα βρακιά και πέντε ζευγάρια παπούτσια(έτσι τον έντυνε η υπηρέτρια για να εμπεδώνει τις ταξικές διαφορές),συνάντησε τον ξυπόλητο και ξεβράκωτο Τσουκάτο.Οι δυό τους κοιτάχθηκαν στα μάτια αγκαλιαστήκανε και αναφώνησαν ταυτόχρονα: "γειάσου Μεγάλε".Χωρίσανε και ακολούθησε ο καθένας το δρόμο του.Συναντηθήκανε αργότερα και φιλοτεχνήσανε μαζί το άγαλμα του Ιανού Σημίτη βάζοντας ο καθένας τα δικά του υλικά.
    Ολοι εμείς,τα παιδιά των ξυπόλυτων,ακόμα μένουμε έκθαμβοι μπροστά σαυτό το έργο τέχνης.Το κοιτάζεις απο τη μιά και βλέπεις τον Κομφούκιο.Το κοιτάζεις απο την άλλη και βλέπεις τον Τσουκάτο.
    Δίπλα στην Ολυμπία ,στο Καρακοχώρι,θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του,με χαραγμένες από κάτω τις υπογραφές των δημιουργών του.

    ReplyDelete
  3. Η κατασκευή μας είναι χιμαιρική.Ετσι μας έφτειαξε ο Πλάστης.Η διαπλοκή Κομφούκιου-Τσουκάτου είναι μέσα μας.Το γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά.Και γιαυτό τους αγαπάμε και τους δυό.

    ReplyDelete
  4. Eίμαι Κυνουριεύς, Parmie, ΟΧΙ όμως Τσάκωνας, αλλά Θυρεάτης.

    ΕΤΕΡΟΝ εκατέρωθεν (Βασιλειάδου).

    Σε κάθε περίπτωση, το αστείο της υπόθεσης (και μάλλον ΔΕΝ θα το πιστέψεις) είναι ότι με τον κύριο Σημίτη, με τον οποίο ανταλλάσσω νεύμα αβροφροσύνης όταν συναντιόμαστε στην Καψάλη, στην Ηροδότου και στα πέριξ στην διάρκεια βραδυνών περιπάτων, ΔΕΝ σχετίζομαι προσωπικά, αλλά γνωρίζω ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τον βίο, το έργο του και πάνω απόλα πώς σκέφτεται.

    Τον υπολήπτομαι βαθύτατα γιά τις ιδέες που εκπροσωπεί ΚΑΙ γιά το καλό που έκανε στην πατρίδα μου, το οποίο αναλύεται κυρίως στα εξής 4 επιτευγματα:
    1) Tην αναβάθμιση της εικόνας και του status της Ελλάδας στην ΕΕ
    2) Την μετατροπή των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας σε σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας
    3) Την είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ και
    ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ
    4) Την είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ

    ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ των ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ!!!!!

    Πολλοί του καταλογίζουν πολλά, αλλά ΔΕΝ αντλαμβάνονται ότι ακόμα ΚΑΙ εάν συνεργαζόντουσαν ΟΛΑ τα Κόμματα μαζί, θα ήταν ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεθούν 15 ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ πρόσωπα για την σύνθεση ενός Οικουμενικού Υπουργικού Συμβουλίου.
    ΑΥΤΗ είναι η ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ as we speak!

    ReplyDelete
  5. Στα μάτια των πολιτών η υπόθεση Siemens αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα σύμφωνα με χθεσινή έρευνα της MRB. Εγώ θέλω να προσθέσω ότι αντικειμενικά η αδιαφάνεια στη χρηματοδότηση αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και όλο το πολιτικό σύστημα και ας έρθει κάποιος να βάλει το χέρι στην καρδιά και να πει όχι εμένα δεν με ακουμπά. Συλλογική υποκρισία το λένε.

    ReplyDelete
  6. Μην ανησυχειτε..Στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα..

    ReplyDelete
  7. katholou akoma kai oi kommoynistes exoyn to germano toys

    ReplyDelete
  8. "Τον υπολήπτομαι βαθύτατα γιά τις ιδέες που εκπροσωπεί ΚΑΙ γιά το καλό που έκανε στην πατρίδα μου, το οποίο αναλύεται κυρίως στα εξής 4 επιτευγματα:
    1) Tην αναβάθμιση της εικόνας και του status της Ελλάδας στην ΕΕ
    2) Την μετατροπή των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας σε σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας
    3) Την είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ και
    ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ
    4) Την είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ

    ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ των ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ!!!!!"


    Τεράστιο το έργο του πραγματικά.Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα στο κατάλογο.Η διαχείρηση όμως αυτού του έργου από τη χώρα,από τα κόμματα,ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ και ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ από τον ίδιο,κινδυνεύει να τον απαξιώσει ΑΔΙΚΑ στα μάτια των Ελλήνων.
    Ο ίδιος διάλεξε να είναι "μάχιμος" βουλευτής,ενώ εκλέγεται αριστίνδην,σε μια εκλογική περιφέρεια το Πειραιά, στα τοπικά προβλήματα του οποίου δεν μπορει να ανταποκριθεί, και να ανακατεύεται με τη καθημερινή εμπλοκή στα μικροκομματικά του ΠΑΣΟΚ.Δεν συνειδητοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει άλλο Αρχηγό και ότι πρώτος αυτός έπρεπε να το αναγνωρίζει σε μόνιμη και καθημερινή βάση.Με κάθε ευκαιρία έβγαζε μια ξυνίλα που δημιουργούσε παραλυτικά φαινόμενα σε όλη τη παράταξη.Αυτό τον απομονώνει διαρκώς και τον κάνει "μισητό",πράγμα που καλλιεργείται έντονα από τους πάμπολλους εχθρούς των επιτυχιών του.

    ReplyDelete
  9. lebowski

    Αυτο το υπονοουμενο εχει απαντηθει απο το ΚΚΕ πολυ καιρο τωρα...Ανοιξε τα ματια σου...Παγκαλος εισαι?

    ReplyDelete
  10. pagkalos einai o filos moy o Walter kai moy leei oti allo i episimi apantisi kai allo ti ginetai pragmatika

    ReplyDelete
  11. Εάν ο Σημίτης θέλει να είναι στη βουλή δεν πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι "τιμής ένεκεν".Ούτε να βγαίνει στα μπαλκόνια με το Γιώργο και ο ένας να κοιτάει στην Ανατολή και ο άλλος να κοιτάει στη Δύση.Ούτε να συμμετέχει σε κομματικά πανηγύρια,γιατί θα τον φάει η Μαρμάγκα.
    Αν θέλει να έναι ένα διαθέσιμο Εθνικό Κεφάλαιο πρέπει να αποφεύγει τις μικρότητες σε ασήμαντα θέματα της τακτικής του κόμματος συμπεριφερόμενος ως ομαδάρχης.
    Ξέρω ότι έχει μέσα του το φραξιονιστή(τον Τσουκάτο δηλ.)όσο κανένας άλλος πολιτικός.Αλλά καιρός είναι να το αποβάλλει αυτό.

    ReplyDelete
  12. Ego leo na ginei mia eksetastiki kai gi ayto. Eksetastikes pantoy, all summer long...

    ReplyDelete
  13. Εχει μέσα του εντονότατα το θεσμικό Κομφούκιο και το Μ-Λ φραξιονιστή Τσουκάτο.Γοητεύεται και από τους δύο εξίσου.Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον γιατί είναι και πολύ κρυφορεβανσιτής.

    ReplyDelete
  14. "Με τnν ευκαιρία που προσφέρει το σκάνδαλο της Siemens, να σπάσουμε επιτέλους τη φούσκα της υποκρισίας, αντιμετωπίζοντας με ειλικρίνεια μια σειρά υποκριτικών θεσμικών τερατουργημάτων, με χαρακτηριστικότερο όλων το νόμο περί ΜΗ-ευθύνης Υπουργών (ν.3126/2003), ο οποίος, άκουσον άκουσον, παραγράφει εντός πενταετίας ακόμα και κακουργήματα ενώ αποκλείει τη Δικαιοσύνη από τη δυνατότητα άσκησης ποινικής δίωξης. Κλέψε, φάε, ξεκουράσου και λογαριασμό μη δίνεις."

    Aυτός ο νόμος έπρεπε σε ιδανικές συνθήκες να ξεσηκώσει το λαό και να τους πάρει με τις πέτρες.
    Αλλά όλοι τρώγανε παντεσπάνι εκείνη την περίοδο...

    ReplyDelete
  15. lebowski

    Kατι ξερεις εσυ προφανως..Δε το μοιραζεσαι και μαζι μου να μου ανοιξεις τα ματια?

    ReplyDelete
  16. διαβάζαμε στη χθεσινή Ελευθεροτυπία ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος βγάζει από το συρτάρι του ένα νόμο που είχε φτιάξει για διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα. Η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι τα κόμματα να ενισχύονται οικονομικά μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ' εξαίρεση από εισφορές των μελών ή άλλες ιδιωτικές πηγές. Παράλληλα ο έλεγχος να ανήκει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Κλάφτα Χαράλαμπε Πάκη, άμα κατεβάσεις τέτοιο νόμο σωθήκαμε. Απ' το κακό στο χειρότερο θα πάμε. Η φούσκα της υποκρισίας θα γίνει τσιχλόφουσκα big bubble.

    ReplyDelete
  17. και στη συνέντευξή πιο πάνω στην ίδια εφημερίδα ο Απόστολος Κακλαμάνης λέει κι αυτός τη σοφία του Ένα άμεσο μέτρο το οποίο προτείνω εδώ και χρόνια είναι η απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από οποιονδήποτε ιδιώτη και ο περιορισμός της αποκλειστικά στα προβλεπόμενα κονδύλια της κρατικής επιχορήγησης

    Άντε και καλό black market

    ReplyDelete
  18. Open your eyes giouri and look at the axyranthropoi paying for you.

    ReplyDelete
  19. που θα έλεγε κι ο Λεμπόφσκι, έχει δίκιο σ' αυτό που λέει ποιος άραγε αποτελεί εξαίρεση;

    ReplyDelete
  20. g700

    Γινε συγκεκριμενος και ασε τα axyranthrwpoi και λοιπες εξυπναδες...Στις τελευταιες εκλογες τι ψηφισες?Αν ειναι να ξυπνησουμε ολοι μαζι...

    ReplyDelete
  21. Πέρα από την αδιαφανή χρηματοδότηση, στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και την επίσημη κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα.
    Βρήκα στο σάιτ του ...Λεβέντη την ΚΥΑ για την χρηματοδότηση 2007:
    http://www.enosikentroon.gr/Xrimatodotisi%20ton%20komm.07.pdf
    Γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω την ΚΥΑ για το 2008 με τη νέα σύσταση της Βουλής;

    ReplyDelete
  22. Eγω ξερω επισης οτι ο Φλωρακης ειχε κοτερα...

    ReplyDelete
  23. Διαφάνεια γιούρι, διαφάνεια και ας τα δώσει όποιος θέλει αρκεί να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

    Επίσης ξεχάσαμε να κράξουμε και λίγο τις πληρωμένες ραδιοφωνικές εκπομπές στο τοπικό ραδιόφωνο και τον Τύπο για φιλοξενία υποψηφίων βουλευτών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων. Με 100 - 150 ευρώ minimum παίρνεις 5 λεπτά ομιλίας στο ράδιο του χωριού.

    ReplyDelete
  24. Γι' αυτό τον έλεγαν καπετάνιο;

    ReplyDelete
  25. ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ?

    ReplyDelete
  26. @ trokm

    Η επίσημη κρατική χρηματοδότηση δε φτάνει ούτε για τους καφέδες στο Πολιτικό Συμβούλιο που λέει ο λόγος, πόσο μάλλον να κάνεις και προεκλογική εκστρατεία. Άσε που η κατανομή της με βάση την εκλογική δύναμη είναι άδικη διότι αντί να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εκλογικού ανταγωνισμού πριμοδοτεί τον πιο ισχυρό, winner takes all.

    ReplyDelete
  27. Γιούρ,Γιούρι,
    δεν σου κάνω καλαμπούρι.
    Ξέρω ένα κόμμα σαν τσιμπούρι,
    που είναι σκέτο κελεπούρι.
    Αμα σε τσιμπίσει δαύτο,
    δός την ψήφο σου και κλαύτο.

    ΥΓ.Που να ξέρουν από τέτοια οι γ700.

    ReplyDelete
  28. στην ομάδα: από ΚΚΕ μέχρι ΝΔ. Όπως έχουμε πει υπονοήσει πάμπολλες φορές από την έναρξη του blog. Εσύ;

    ReplyDelete
  29. Και ΦΣ κάποιοι από τα εκτός Βουλής, είμαστε βλέπεις και πολλά άτομα και το blog δεν είναι κομματικό.

    ReplyDelete
  30. ΕΣΥ; Τι έγινε κατάπιες τη γλώσσα;

    ReplyDelete
  31. g700

    Ρητορικο το ερωτημα..Για πες για ΚΚΕ και Γερμανο...Ο normad κατι ξερει...Ολοι κατι ξερουν...Ψωνια..

    ReplyDelete
  32. Φίλες και φίλοι του G700, ΔΙΑΦΩΝΩ σε απόλυτο βαθμό ότι το θέμα της μίζας στους πολιτικούς είναι θέμα διαφάνειας της ασφυκτικής ανάγκης για χρηματοδότηση των κομμάτων. Είναι καταφανώς μια διαδικασία φεουδαλοποίησης της κοινωνίας, με την κάρπωση δημόσιου πλούτου από ΠΡΟΣΩΠΑ που πλουτίζουν ατομικώς, με βίλες, πισίνες, μαρμάρινα περιστύλια, εξοχικά σαλέ, ελικόπτερα, κότερα, ασύλληπτων μεγεθών τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, προσωπικές offshore εταιρείες, πάθη τζόγου και χρηματιστηριακών παιγνίων -με πολύ μεγάλα νούμερα στην μπάνκα, ας πούμε 200.000 Ευρώ ημερησίως. Αυτά φίλες και φίλοι έκαναν οι υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, το ξέρει πια και η κουτσή Μαρία, αυτά πιθανώς πράττουν και οι αντίστοιχοι της ΝΔ.

    Μιλάμε, εφ' όσον αποδεικνύεται η δωροληψία, για καθαρούς ΚΛΕΦΤΕΣ.

    Που υπεξαιρούν τον ΚΟΙΝΟ ΠΛΟΥΤΟ, καθώς, αν οι εταιρείες δεν ήταν αναγκασμενες να δίνουν μίζες, το πωλούμενο κάθε φορά προϊόν θα ήταν πολύ φθηνότερο, έτσι θα εξοικονομούνταν τεράστιοι πόροι για το ασφαλιστικό και το κοινωνικό κράτος.

    Συμφωνώ μαζί σας ότι κλοπή που νομιμοποιείται με βάναυσα αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που αμνηστεύει τους εγκληματίες υπουργούς, είναι απαράδεκτες πρακτικές του εξαθλιωμένου πλέον ηθικά μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος.

    Τα της χρηματοδότησης κομμάτων και προσώπων αποτελούν άλλο, ξεχωριστό κεφάλαιο του δημόσιου προβληματισμού για τα πολιτικά δρώμενα. Και επ' αυτού υπάρχουν πολλές προτάσεις, όχι απαγορευτικές, αλλά θεσμικές, όπως πχ το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών σε 150 μικρές μονοεδρικές και 150 με λίστα επικρατείας και άλλα πολλά.

    Το πρόβλημα είναι η αντιποίηση του επαγγέλματος του κλέφτη που γίνεται από μεγάλο αριθμό πολιτικών.

    Γ. Σακιώτης

    ReplyDelete
  33. γιουρι γκαγκαριν said...
    "ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ?

    June 24, 2008 11:45 AM"

    Εγώ γιούρι κάθε μέρα ψηφίζω ΚΚΕ εκτός από τις εκλογές που ψηφίζω ΠΑΣΟΚ.
    Πέσμου κάτι γιαυτή την ψυχική διαταραχή.

    ReplyDelete
  34. Normad

    Δεν προκειται περι ψυχικης διαταραχης αυτο που εχεις καλε μου ανθρωπε...Ιδεολογικη ειναι η διαταραχη σου...

    ReplyDelete
  35. φίλε Γιάννη Σακιώτη μας τιμά η παρέμβασή σου,

    1.συμφωνούμε για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών

    2.συμφωνούμε ότι SIEMENS = υπόθεση διαφθοράς

    3.διαφωνούμε όμως με την εκτίμηση ότι SIEMENS = μόνο υπόθεση διαφθοράς. SIEMENS = πολιτικό χρήμα και χρηματοδότηση των κομμάτων γεγονός το οποίο αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα.

    Θεωρούμε ότι αν τελικά η υπόθεση αποδειχτεί μεταπολιτευτικός καταλύτης, όπως είχες πει πριν από μήνες σε άρθρο σου, αυτό θα οφείλεται κυρίως στη διάσταση του πολιτικού χρήματος που αγγίζει τους πάντες.

    ReplyDelete
  36. @γιαννης σακιώτης
    "Αυτά φίλες και φίλοι έκαναν οι υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, το ξέρει πια και η κουτσή Μαρία, αυτά πιθανώς πράττουν και οι αντίστοιχοι της ΝΔ."

    Αυτό το ΠΙΘΑΝΩΣ γιάννης μου ραγίζει τη καρδιά.Είμαστε δύο λοιπόν οι οπαδοί του ΠΙΘΑΝΩΣ.
    Χώρια που εγώ πιστεύω,για να πραφράσουμε λίγο και τον Προυντόν, ότι " μόνο η περιουσία των άλλλων,(του ΠΑΣΟΚ δηλ.), είναι κλοπή".

    ReplyDelete
  37. γιούρι, απλά δεν κατανοείς τι εστί κοινωνία των πολιτών. Για σένα είναι όλα ιδεολογικό δόγμα υποστηριζόμενο από σκληρή κομματική ένταξη.

    ReplyDelete
  38. Εγώ κάθε μέρα ψηφίζω όλους τους έντιμους και ενάρετους αλλά στις εκλογές τους Κλέφτες.Εχω τρελλαθεί δηλ. μαυτή μου την Ελξη από τους Πασόκους!

    ReplyDelete
  39. @ γιάννης Σ, συμφωνούμε επίσης με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε συνδυασμό με μια γενναία διοικητική αναδιάρθρωση με στόχο τη δημιουργία μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών. Πάντως από τα μεγάλα κόμματα μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τέτοια παρέμβαση και συμφωνούν και αρκετοί στη ΝΔ όπως πχ ο Σουφλιάς.

    ReplyDelete
  40. Το γυρισες στο ζειμπεκικο...Απλα δε μπορει να δεχτει ο οργανισμος σου οτι το ΚΚΕ ειναι διαφορετικο απο τα αλλα κομματα...Απορροια της απολιτικης ,στην ουσια της, στασης "ολα τα κομματα ειναι σκατα"...Πως να το κανουμε, αλλα συμφεροντα υπηρετει το ΚΚΕ αλλα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ..θΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ?

    ReplyDelete
  41. εψηφίσαμεν Πάσχον Μανδραβέλην, τσίμπα ένα καλό αρθράκι που έχει σήμερα στην Καθημερινή

    Τι έχουν τα έρμα;

    Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

    Τούτες τις μέρες, δικαίως κάθε Ελληνας πολίτης πρέπει να αναρωτιέται: «με τον ήλιο τα βάζουμε με τον δαυλό τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρμα και διαφθείρονται;». Η απάντηση είναι απλή: Λεφτά! Πολλά λεφτά! Οταν μια εταιρεία για να πάρει κρατικές δουλειές διακινεί στην πολιτική αγορά 100 εκατομμύρια ευρώ, τότε είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.

    Κι όποιος αντιστέκεται, τιμωρείται. Οχι τεκμαρτά (με την απώλεια μαύρου εισοδήματος), αλλά πραγματικά. Στον ορυμαγδό της προεκλογικής περιόδου και ειδικά στις μεγάλες περιφέρειες ακόμη και για να δηλώσει κάποιος την παρουσία του πρέπει να ξοδέψει πολλά. Τόσα που χρειάζεται τις χορηγίες των «φίλων».

    Για να πει κάποιος στα 2 εκατομμύρια των ψηφοφόρων της Β΄ Αθήνας «κοιτάξτε, εγώ είμαι καθαρός», πρέπει να πληρώσει φυλλάδια, τηλεοπτικά σποτ, να κάνει συγκεντρώσεις, ακόμη και να «λαδώσει» με κάποιες υποσχέσεις τους ισχυρούς των media, απλώς για να εμφανιστεί στους διψασμένους για αδιάφθορη πολιτική ψηφοφόρους. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα προάγει τη διαφθορά, που ρητορικά καταδικάζει.

    Δυστυχώς, η κυβέρνηση εκώφευσε στις προτάσεις για αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με αποτέλεσμα ακόμη και αν η υπόθεση Siemens δεν θα αποτελέσει χαριστική βολή, η διαφθορά θα μεγαλώνει. Είναι όρος αναπαραγωγής του σημερινού πολιτικού συστήματος.

    Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι. Η διαφθορά υπήρχε και θα υπάρχει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία. Το ζητούμενο δεν είναι η εξάλειψή της διά ηθικιστικών κηρυγμάτων. Πάντα εκείνοι που ηθικολογούν διαφθείρονται χειρότερα. Ακόμη κι αν λείπει η ανθρώπινη ροπή προς τον ατομικό πλουτισμό, οι ηθικολόγοι θα μπουν -αργά ή γρήγορα- στον πειρασμό να πολεμήσουν την ανηθικότητα με τα δικά της μέσα.

    Βήμα- βήμα, ένα αδιάφθορο σύστημα καταλήγει να είναι πιο διεφθαρμένο από εκείνο που προσπάθησε να διορθώσει. Κι αυτό ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι ιδανικές, αν δηλαδή το σώμα των αδιάφθορων παραμείνει αδιάφθορο ακόμη κι όταν κυκλοφορούν 100 εκατομμύρια ευρώ στην πιάτσα.

    Το ζητούμενο, λοιπόν, πρέπει να είναι ρεαλιστικό: πώς θα ελαχιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τα κίνητρα για διαφθορά. Ενα μεγάλο και συγκεντρωτικό κράτος φωνάζει ότι είναι ευκαιρία για διαφθορά. Το εκλογικό σύστημα με τις μεγάλες περιφέρειες αποτελεί κίνητρο για διαφθορά.

    Η χώρα έζησε και ζει διαρκώς στον αστερισμό των σκανδάλων. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε την ανάλυση βαθύτερα. Δεν αρκούν η αλλαγή προσώπων ούτε η απλή τιμωρία των ενόχων. Απαιτείται αναδιάρθρωση δομών και αλλαγή πρακτικών, όχι για να εξαλείψουμε τη διαφθορά, αλλά να την περιορίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

    ReplyDelete
  42. Χααααχαχα.."Η ανθρωπινη ροπη προς τον πλουτισμο"...Σας εχω ξαναπει πως αυτο το αξιωματικο επιχειρημα ειναι σαθρο...Οταν ξεκινας απο κει πελαγοδρομεις σε μονοπατια ανθρωπινης τραγωδιας με αποκορυφωμα φυσικα τη ψηφο στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ...Καλα κρασα..

    ReplyDelete
  43. G 700, είναι προφανές ότι η συζήτηση για το πολιτικό χρήμα χρειάζεται χρόνο και οργανωμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων. Η δυσκολία βρίσκεται στην πρακτική αδυναμία των πολιτών να ελέγξουν πώς χρησιμοποιείται το πολιτικό χρήμα. Υπάρχουν πολλοί θεατρικοί νόμοι, όπως το πόθεν έσχες, που είναι ακυρωμένοι στην πράξη, μιας και υπάρχουν πολλά εργαλεία κρυφής συγκομιδής πόρων για όποιον ενδιαφέρεται. Επιμένω όμως, ότι το παρόν εκλογικό και πολιτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει και να μην είναι τόσο δαπανοβόρο όσο σήμερα. Πώς; Εάν κάθε βουλευτής εκλέγεται για μία και μόνη θητεία κοκ [βλ. αναλυτικά τις προτάσεις μου για μια ριζοσπαστική αναγέννηση της δημοκρατίας μας στο: http://sakiotis.blogspot.com/2008/02/blog-post_14.html].

    Αγαπητέ Normad, για το "πιθανώς" της ΝΔ η θέση μου είναι απλή: μέχι σήμερα δεν έχουμε κάποια παραδοχή κλεπταποδοχής, ανάλογη εκείνης του Τσουκάτου, που παραδέχθηκε ότι συναλλάχθηκε με ιδιώτη ερήμην της εφορίας και της βουλής, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των κομματικών χρηματοδοτήσεων, ούτε άσκηση δίωξης ούτε καταδίκη κάποιου από τη ΝΔ. Ακόμη και η περίπτωση Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί υπόθεση δημόσιας απαξίωσης, ωστόσο, καλύπτεται από ένα νομότυπο πλαίσιο.

    Προσωπικώς εικάζω πολλά, βασισμένος όχι σε πληροφορίες, αλλά σε συνδυασμένες σκέψεις και έντονες δημοσιογραφικές φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Αυτά όλα δεν έχουν όμως καμμία αξία ως προϊόντα δημόσιας χρήσης. Ας μην ξεχνάμε, ότι είμαστε πολίτες, όχι δικαστές.

    Αλλά, ας μου επιτραπεί μία ακόμη σημείωση, αυτή την φορά, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφερόμενο κέντρο ισχύος είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην ολική καταγγελία του πολιτικού κόσμου και να το χτυπήσει μέχρι κατάρρευσης. Γι αυτό, ας μην εκπλαγούμε εάν η υπόθεση της Siemens επεκταθεί προς κάθε σημείο του ορίζοντα, και ακροαριστερά και ακροδεξιά αλλά και προς το ανώτερο πολιτικό προσωπικό.
    Γ. Σακιώτης

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. "Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι. Η διαφθορά υπήρχε και θα υπάρχει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία. Το ζητούμενο δεν είναι η εξάλειψή της διά ηθικιστικών κηρυγμάτων. Πάντα εκείνοι που ηθικολογούν διαφθείρονται χειρότερα. Ακόμη κι αν λείπει η ανθρώπινη ροπή προς τον ατομικό πλουτισμό, οι ηθικολόγοι θα μπουν -αργά ή γρήγορα- στον πειρασμό να πολεμήσουν την ανηθικότητα με τα δικά της μέσα."


    Τη διαφθορά θα τη καταπολεμήσει ο Πάκης με τα μαθήματα Φαρισαισμού που μας δίνει κάθε μέρα.
    Ουαί υμίν υποκριτές,Γραμματείς και Φαρισσαίοι.
    Αν κάνει και άλλους νόμους θα αρχίσει να κλέβει και ο Κομφούκιος.Να τον δώ στη φυλακή για κλοπή και ας πεθάνω.

    ReplyDelete
  46. Πάσχος Μανδραβέλης:
    "Πάντα εκείνοι που ηθικολογούν διαφθείρονται χειρότερα"

    Σκληρή και πληρωμένη απάντηση στους ηθικολογούντες.
    Κομφούκιε ετοιμάσου να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου,ανάμεσα σε λαμόγια,πρώην "σανς κυλότ",στο Τσουκάτο της Κυνουρίας,που λέει και ο Παρμενίδης.

    ReplyDelete
  47. Σαριώτης:
    "για το "πιθανώς" της ΝΔ η θέση μου είναι απλή: μέχι σήμερα δεν έχουμε κάποια παραδοχή κλεπταποδοχής, ανάλογη εκείνης του Τσουκάτου, που παραδέχθηκε ότι συναλλάχθηκε με ιδιώτη ερήμην της εφορίας και της βουλής, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των κομματικών χρηματοδοτήσεων, ούτε άσκηση δίωξης ούτε καταδίκη κάποιου από τη ΝΔ. Ακόμη και η περίπτωση Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί υπόθεση δημόσιας απαξίωσης, ωστόσο, καλύπτεται από ένα νομότυπο πλαίσιο"

    Μήπως κ.Σαριώτη η Δεξιά έχει το ΦΥΣΙΚΟ δικαίωμα να κλέβει και αυτό ούτε μας λυπεί ούτε μας συγκινεί ούτε μας εξοργίζει; Μήπως αντιδρούν επειδή μπαίνουν στα χωράφια της και κάτι άλλοι "σανς κυλοτ" που προσβάλλουν,με δημόσιες ομολογίες,στύλ Τσουκάτου,την υψηλή τεχνική της κλοπής που κατέχουν οι ολίγοι; Μήπως,εν τέλει το ΠΑΣΟΚ το μόνο έγκλημα που έκανε είναι ότι "δημοκρατικοποίησε" τη κλοπή;
    Και μήπως ένα Σύστηνα όπου όλοι κλέβουν,όπως επι "Υπαρκτού", δεν αντέχει και πρέπει να ξανα-Ολιγαρχοποιηθεί;

    ReplyDelete
  48. Ο κ. Μανδραβέλης έχει μισό δίκιο όταν αναφέρεται σε εκείνους που ηθικολογούν ως επικίνδυνους να τα τσεπώσουν χειρότερα. Πράγματι, η διαπίστωση αυτή αποτελεί έναν από τους καθιερωμένους κανόνες της κοινωνικής υποκρίσιας. Η παγκόσμια λογοτεχνία -και όχι μόνο- βρίθει από εξιστορήσεις δήθεν άφθαρτων καταγγελόντων -ας πούμε- τις πόρνες και την πορνεία που για κάποιο λόγο έφθανε η ώρα να διαπομπευφθούν δημοσίως, και την ίδια ώρα, κρυφίως οι ίδιοι αποτελούσαν την καλύτερη πελατεία των πορνείων.

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ όμως ότι δεν υπάρχουν ηθικοί άνθρωποι, τουλάχιστον ως προς τη χρηστή και νόμιμη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Υπάρχουν ακόμη σήμερα, πολλοί πολίτες που δεν έχουν ως κίνητρο τον πλουτισμό ή την "απόλαυση" της εξουσίας. Αλλά επιθυμούν μια δικαιότερη κατάσταση κατανομής του πλούτου, προστασία της ανθρώπινης ασφάλειας και ζωής, διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος, διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, προστασία των περιβαλλοντικών αγαθών και της αειφορίας των πόρων, βελτίωση της παιδείας, άνοδο της πνευματικής κατάστασης του λαού κλπ. Αυτοί όλοι, κατά κανόνα δεν εμπλέκονται στην πολιτική ή εμπλέκονται οριακά μόνο, μέσα από συλλογικότητες τοπικής δράσης. Αυτό δεν θα συμβαίνει όμως πάντα. Όταν η χώρα καταρρέει, ΟΛΟΙ οι πολίτες έχουν ευθύνη να την διαφυλάξουν, και ςω εκ τούτου, αισιοδοξώ ότι τέτοια ζητούμενα πρόσωπα, όχι μόνο έχουν δικαίωμα να ζητούν να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι κλέφτες και να φυλακισθούν, αλλά και τη δυνατότητα αυτοί οι ηθικοί -και όχι ηθικολόγοι- πολίτες να μπουν στον πολιτικό στίβο.

    Χωρίς αυτούς άλλωστε δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική μεταπολίτευση.

    Γ. Σακιώτης

    ReplyDelete
  49. "Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr
    .........
    Δυστυχώς, η κυβέρνηση εκώφευσε στις προτάσεις για αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με αποτέλεσμα ακόμη και αν η υπόθεση Siemens δεν θα αποτελέσει χαριστική βολή, η διαφθορά θα μεγαλώνει. Είναι όρος αναπαραγωγής του σημερινού πολιτικού συστήματος.
    ............"

    Απολύτως φυσιολογικό.
    Ποιος θα είχε στημένη μια τέτοια φάμπρικα και θα ήθελε να τη χαλάσει???
    Ποιος είχε "το μαχαίρι και το πεπόνι" για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος/ νόμων έως τώρα???

    Εχθές η ΚανέΛλη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα γίνει τίποτα!!!!!!! Η εξεταστικές είναι η τέλεια δικαιολογία. Απαξίωση της πολιτικής χωρίς ονοματεπώνυμα και τραπεζικούς λογαριασμούς. Ούτε διώξεις ούτε μπουζού....κανά πλημέλημα και κουραφέξαλα του στυλ "εγώ δεν τα πήρα, να το λέω και ο σωφέρ μου". Καταστάσεις τραγελαφικές. Και μαζί με τα ξερά, ρίξε και τα χλωρά: "Όλοι τα παίρνουν!!!!"....και μετά φοβόμαστε για φαινόμενα αλά Μπερλουσκόνι.....

    Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τώρα. Και μετά η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Αν και είναι πράγματι περίεργο που όλες οι αποκαλύψεις για την Ελλάδα είναι εισαγόμενες.......!!!

    ReplyDelete
  50. Κανένα Σύστημα όπου όλοι κλέβουν δεν μπορεί να διασωθεί.Η κλοπή είναι προνόμιο των ολίγων και πρέπει να διασωθεί ως θεσμός ασφάλειας του Συστήματος.Του κάθε Συστήματος.Ιστορικά δεν υπάρχει κοινωνικό Σύστημα που να κλέβανε όλοι και να έκανε προκοπή.Απεναντίας εκατοντάδες Κλεπτοκρατικά-Ολιγαρχικά Συστήματα ελάμπρυναν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

    ReplyDelete
  51. Είναι αλήθεια ότι ο Τσουκάτος,με τη δημόσια ομολογία της κλοπής,έδειξε έναν επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και καταξευτέλισε το θεσμό της κλοπής.Ενήργησε σαν ένας κοινός Πασόκος.Πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά και παραδειγματικά.Και αν θέλει άλλη φορά να συναλάσσεται σε τέτοια υψηλά επιπεδα, με Ζημενς και τα ρέστα,χωρίς να γωρίζει τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία κλοπής(όφσόρ και τα τοιαύτα) θα πρέπει να περάσει από εντατικά σεμινάρια στο Χαλκείο της Ρηγίλλης.

    ReplyDelete
  52. Αυτό τo "ενδιαφερόμενο κέντρο ισχύος" ποιο θα μπορούσε να είναι;

    ReplyDelete
  53. Μια κλεψιά της προκοπής αυτοί οι Πασόκοι δεν έχουν κάνει ρε παιδί μου.Τεχνολογικά αναλφάβητοι είναι.Ενώ,με δομημένα ομόλογα ας πούμε,το πολύ-πολύ να πούμε "πιθανώς", που λέει και ο κ. Σαριώτης.
    Γιαυτό το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξαναδεί εξουσία.
    Πήρε ο Τσουκάτος τα εκατομύρια και τα μοίραζε απο εδώ και απο εκεί όπως έκανε τα κορόμηλα που έκλεβε όταν ήταν σάνς κυλότ στη Κυνουρία.
    Χάθηκαν τα γκόλντεν μπόις του ΜΑΞΙΜΟΥ να πάρει κάποια συμβουλή η να πάει στον άνεργο Κλαδά και να του πεί δυό λόγια;
    Τέτοια προσβολή το Σύστημα δεν την άντεξε.Θα φάει καλά τώρα.

    ReplyDelete
  54. Vagelas: Αγαπητέ, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ή με άλλα λόγια, ποιοι έγιναν -απολύτως όμως-έξαλλοι με την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom?

    Γ. Σακιώτης

    ReplyDelete
  55. Γιάννης Σακιώτης said...

    "Vagelas: Αγαπητέ, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ή με άλλα λόγια, ποιοι έγιναν -απολύτως όμως-έξαλλοι με την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom?"

    Εγώ δεν καλύπτομαι από την παραπάνω απάντηση.
    Θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής στην ερμηνεία της σκέψης σου?

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. Πολλοί έγιναν έξαλλοι με το ξεπούλημα/ "εκχώρηση" του ΟΤΕ.

    Ποιο "κέντρο ισχύος είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην ολική καταγγελία του πολιτικού κόσμου και να το χτυπήσει μέχρι κατάρρευσης"????

    Τέτοια σχόλια φλού, δεν νομίζω ότι αντιμάχονται "το κέντρο ισχύος" σ'αυτήν του την προσπάθεια.

    Ας γίνεις λίγο πιο σαφής, αν θες.
    Αφήνεις χώρο για ερμηνείες κατά το δοκούν.

    ReplyDelete
  58. μ'αρεσει που ολοι εχουν πεσει απο τα συννεφα! Διφθορα; Στην Ελλαδα;; Ε ΟΧΙ! Ανηκουστο!

    Νομιζω η εισαγγελια 8α πρεπει να αρχισει εντατικα τις προσληψεις..

    ετσι προχειρα εχουμε κει λεμε: ζαχοπουλοι & DVD, δομημενα ομολογα, siemens, φιλοξενουμενοι εργατες, βγενοπουλοι, καρτελ γαλακτοβιομηχανιας, ακτοπλοικων. ξεχναω κι αλλα, ειμαι σιγουρος.

    οποτε μη παραπονιεστε. να βλεπετε τη θετικη πλευρα. τοσα παιδια δικηγοροι, ανεργοι, επιτελους 8α βρουν δουλεια.

    @γιουρι
    "Χααααχαχα.."Η ανθρωπινη ροπη προς τον πλουτισμο"...Σας εχω ξαναπει πως αυτο το αξιωματικο επιχειρημα ειναι σαθρο...Οταν ξεκινας απο κει πελαγοδρομεις σε μονοπατια ανθρωπινης"

    βρε γιουρι, καταλαβαινεις οτι δεν ειναι ιδιαιτερα εποικοδομητικο απλα να λες "δεν ειναι ετσι" χωρις να λες πως νομιζεις οτι ειναι. γιατι αληθεια, τι ειδους πλασμα νομιζεις οτι ειναι ο ανθρωπος;

    επειδη εγω δε ψηφισα μητε ΠΑΣΟΚ μητε ΝΔ, για αυτο ρωτω..

    ReplyDelete
  59. εντατικά σεμινάρια στο Χαλκείο της Ρηγίλλης.goustarooooo....

    ReplyDelete
  60. @ γιάννης και λοιπούς bloggers

    αυτό βέβαια που λέει πρωτίστως ο Μανδραβέλης, πέρα από το φοβού τους ηθικολόγους, είναι ότι το μαύρο πολιτικό χρήμα και η υψηλή διαφθορά δεν έχουν χρώμα, αλλά είναι εγγενή δομικά στοιχεία της λειτουργίας των θεσμών.

    Σ' αυτό ταυτιζόμαστε απόλυτα. Αναφερόμενοι στις επιστημονικές απόψεις της αμερικανίδας νομικού και πολιτικής επιστήμονα του Yale, Rose Ackerman, είχαμε πει στο post με τίτλο it's all about mizness stupid! ότι η διαφθορά προϋποθέτει τη συνύπαρξη τριών παραγόντων :

    1. τη διακριτική εξουσία που πηγάζει από ένα συγκεντρωτικό σύστημα πολιτικής και διοίκησης και μια ολιγοπωλιακή αγορά
    +
    2. τις προσόδους και τα κέρδη που αντλούνται από την άσκηση αυτής της εξουσίας
    +
    3. ένα θεσμικό – δικαστικό σύστημα που παρέχει χαμηλές πιθανότητες εντοπισμού ή καταδίκης του φαινομένου.

    Εάν μάλιστα οι εύνοιες είναι διαθέσιμες για επιμερισμό και εστιάσιμες, και αν παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα των διάφορων ομάδων να τις εξασφαλίζουν με νόμιμα μέσα , τότε μιλάμε για το πλέον άριστο περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει η διαφθορά.

    Στην Ελλάδα , το ιστορικά διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο καλλιεργεί τις ανωτέρω προϋποθέσεις στο μέγιστο βαθμό


    ΟΜΩΣ,

    ΟΜΩΣ,

    Η υπόθεση SIEMENS απ' ότι φαίνεται δεν είναι μια απλή υπόθεση διαφθοράς και μίζας για να πάρουν κάποιοι κότερα. Είναι ΚΑΙ αυτό και προφανώς αυτοί οι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Η υπόθεση SIEMENS, τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα πιο ισχυρά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των αρχών και τα οποία μαθαίνουμε από τα Μέσα, είναι μια βαρβάτη υπόθεση μαύρου πολιτικού χρήματος. Και το πολιτικό χρήμα, το πώς κυκλοφορεί από ποιους και που πάει είναι μείζον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας και αφορά όλα τα κόμματα και είναι μέγιστη ευκαιρία να μπει στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης χωρίς ίχνος υποκρισίας. Να μη κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για μία ακόμη φορά κρυπτόμενοι πίσω από το γνωστό και κούφιο σύνθημα "έξω οι κλέφτες". Εμείς λέμε να δούμε το πράμα σφαιρικά και στην πραγματική διαρθρωτική του διάσταση.

    ReplyDelete
  61. Ναι ναι, η δημόσια διαφθορά είναι πολυκομματική. Όποιος εργάζεται στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα το ξέρει από πρώτο χέρι. Εδώ υπάρχουν ταμίες που αποκλειστική δουλειά τους είναι να εισπράττουν τα ποσοστά του κυκλώματος: βάση συγκεκριμένο ποσοστό (περίπου 15% ανά δουλειά για ικανοποίηση ταμειακών αναγκών όλων των κομμάτων), 1η επιπρόσθετη ταρρίφα για τους υπηρεσιακούς του εκάστοτε φορέα (5-10%) και 2η επιπρόσθετη ταρρίφα για τα "κότερα" του επικεφαλή υπηρεσιακού, συμβούλου, διευθυντή, ακόμα και πολιτικού (5-10%, αν και φέτος λένε στην πιάτσα ότι το τελευταίο ανέβηκε στο 10-15%).΄

    Το μαύρο πολιτικό χρήμα είναι καθημερινότητα για εμάς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό κρατικοδίαιτο τομέα. Η siemens απλά έχει την αίγλη. Οι μερικοί χιλιάδες Έλληνες μικρο-επιχειρηματίες είναι πλέμπα. Η δική τους "διατομεακή συνεργασία" με τον πολιτικό χώρο είναι αναπτυξιακό εργαλείο...

    ReplyDelete
  62. aaaaaxx akribeia kai sti miza re pousti gamo tin poutana mou

    ReplyDelete
  63. Βλέπω την δημοσκόπηση που αναφέρει ο Gμόσιος και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό, δύο εκλογικές αναμετρήσεις μετά την ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να υπάρχουν τόσο πολλοί συμπολίτες μου που διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς αυτούς που με κάθε επισημότητα δήλωσαν οτι ούτε οι ίδιοι εμπιστεύονται τους εαυτούς τους...

    ReplyDelete
  64. Ακρίβεια και στη μίζα και από τη μίζα στην ακρίβεια και στους χαμηλούς μισθούς. Ευτυχώς που εμείς οι Έλληνες δανειζόμαστε κι εύκολα άρα δε μπα να παίρνουμε και λίγα, συμβάλουμε στον πληθωρισμό με τις πιστωτικές

    ReplyDelete
  65. ναι καλα, ερευνες και κουραφεξαλα..

    να βαλουν εκεινα δουνε τον μαυρογιαλουρο να καταλαβουν πως γινεται το πραγμα..

    παντως δε βλεπω να πληττεται (αν πρεπει) ο δικομματισμος, με την εννοια οτι συνειδητοποιει ο κοσμος οτι η διαφθορα τεμνει οριζοντια τις ιδεολογιες, οπως θα ελεγε κι ο g700. αντιθετως ενισχυεται.

    γιατι τωρα οι ΝΔ λενε "να ποιοι κλεβουν!" ξεχνωντας τι γινοτανε οταν ειχαν βγει τα δικα τους απλυτα, οποτε κι οταν οι ΠΑΣΟΚ ελεγαν "να ποιοι κλεβουν!", ξεχνωντας τι γινοτανε οταν ειχαν βγει τα δικα τους απλυτα, οποτε κι οταν οι ΝΔ ελεγαν "να ποιοι κλεβουν!".

    get the picture?

    φυσικα δεν λεω οτι ολοι οι πολιτικοι ειναι διεφθαρμενοι, για να μη μπερδευομαστε. απλα περιγραφω το πως νομιζω οτι το αντιλαμβανονται την κατασταση οι οπαδοι των κομματων..

    ReplyDelete
  66. Αρθρο του Νικου Μπογιοπουλου στο

    Ριζοσπαστη



    «Παρίσια», «Λόντρα», Αθήνα...

    Ο Κολ ομολογούσε επισήμως ότι το κόμμα του, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (με το οποίο συγκυβερνούν σήμερα οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία) τα 'πιανε από μεγαλόσχημους χρηματοδότες.

    Ο Μπλερ, ως ένδειξη αναγνώρισης για κείνους που τα 'χωναν στο κόμμα του, τους Εργατικούς της Βρετανίας, μετά τις εκλογές μοίραζε στους «χορηγούς» του τίτλους ευγενείας και τους ανακήρυσσε «Λόρδους» και «Βαρόνους».

    Ο Μπερεγκοβουά, ένας πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, δεν περίμενε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» των δικών του οικονομικών δοσοληψιών. Πρόλαβε και αυτοκτόνησε...

    Στην Ιταλία του Κράξι, το καθεστώς της μίζας, της διαφθοράς και της αρπαχτής έχει μετεξελιχτεί, μετά από μια δεκαετία «καθαρών χεριών», σε ένα σύστημα που έχει για πρωθυπουργό τον κουμπάρο και εκλεκτό του Κράξι, τον Μπερλουσκόνι.

    *

    Αραγε ποιο είναι το κοινό στοιχείο των παραπάνω περιπτώσεων με τη δική μας «Κόπρο του Αυγείου»; Μήπως θα πρέπει να εξαντλήσουμε την έρευνα γύρω από το αν πίσω από τον Κολ, τον Μπλερ, τον Μπερεγκοβουά, τον Κράξι, υπήρχαν αντίστοιχοι «στρατηγοί» σαν τον δικό μας, τον κ. Τσουκάτο;

    Προφανώς, μια τέτοια διερεύνηση έχει αυταπόδεικτη αξία και σημασία, πρώτα απ' όλα για τη συγκρότηση και λειτουργία του εκάστοτε πολιτικού συστήματος, στο εσωτερικό της εκάστοτε χώρας.

    Σε μια εποχή, όμως, που όλοι μιλούν περί «παγκοσμιοποίησης», όταν για ψύλλου πήδημα βλέπουμε τους «σοφούς» να παραπέμπουν στην «αναπόδραστη» (όπως λένε) κοινότητα των μεθόδων και των πολιτικών προτεραιοτήτων με τις οποίες λειτουργούν η αγορά, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, γιατί τότε - και μεις με τη σειρά μας - να μην αναζητήσουμε τις ομοιότητες μεταξύ της εγχώριας ρεμούλας με τις εκεί καταστάσεις της δυσωδίας;

    *

    Η ομοιότητα είναι εξόχως ορατή. Και προφανώς δεν περιορίζεται στους πιθανούς «Τσουκάτους», που μπορεί να συνέδραμαν τον Κολ, τον Μπλερ ή τον Κράξι. Το πράγμα δείχνει πιο βαθύ και πιο ενδιαφέρον από μια κουτσομπολίστικη, αστυνομική ή έστω δικαστική διερεύνηση.

    Με άλλα λόγια, ανεξαρτήτως των «Τσουκάτων», είτε μιλάμε για τη «Λόντρα», είτε για τα «Παρίσια», είτε για τας Αθήνας, μεταξύ των τόπων του «εγκλήματος» υπάρχει μια βασική και εξόφθαλμη «ταυτότητα»: Οτι το σύστημα εντός του οποίου λειτουργούν οι «ΖΗΜΕΝΣ», το σύστημα δηλαδή όπου οι πολυεθνικές «κυβερνούν» και όπου το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό διαχειρίζεται τις υποθέσεις τους, είναι κοινό. Δηλαδή, είτε εκεί, είτε εδώ, το σύστημα κάνει τις μπίζνες του με τους ίδιους κανόνες (ατομική ιδιοκτησία επί του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου), με τις ίδιες δομές («ανταγωνιστική οικονομία της ελεύθερης αγοράς»), με την ίδια βιτρίνα («αντιπροσωπευτικού τύπου δημοκρατία») και με το ίδιο όνομα («καπιταλισμός»)...

    *

    Φυσικά ότι το καθεστώς της διαφθοράς και της αρπαχτής είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό, ουδόλως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υπερασπιστικό άλλοθι από τα λαμόγια. Τα λαμόγια είναι λαμόγια. Τα αρπακτικά είναι αρπακτικά. Και τα τρωκτικά είναι τρωκτικά. Και τους αρμόζει, σε προσωπικό, δικαστικό, κοινωνικό επίπεδο, κάθε ποινή, τιμωρία και καταισχύνη.

    Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο: Ακόμα κι αν υποθέσεις όπως της «ΖΗΜΕΝΣ» δεν καταλήξουν, όπως τόσες και τόσες, σε κουκούλωμα και σε συμψηφισμό μεταξύ των τρωκτικών, ή δεν περιοριστεί (όπερ και το πιθανότερο) σε περιφερειακού τύπου αποκαλύψεις, τι θα προκύψει ως όφελος για τον ελληνικό λαό; Το παραμύθι της «κάθαρσης» με επικεφαλής τους ίδιους που εμπλέκονται από τα «δωράκια» της ΔΕΗ μέχρι τα «δωράκια» της «ΖΗΜΕΝΣ», το έχουμε ξαναδεί. Την επιχείρηση μετατροπής του ίδιου τους του βούρκου σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ, επίσης την έχουμε ξαναζήσει.

    Με άλλα λόγια, η ήδη διαφαινόμενη προσπάθεια η υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ» να αξιοποιηθεί ως καταλύτης ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, με φορείς τους ίδιους εκείνους κομματικούς μηχανισμούς που γεννούν τους «Τσουκάτους» και τους «κουμπάρους», το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι την αναπαραγωγή του εδάφους πάνω στο οποίο καρπίζουν οι μίζες και οι «λαδιές».

    *

    Η «ΖΗΜΕΝΣ» στην Ελλάδα (και σε ακόμα 160 χώρες!) «λάδωνε» γιατί της το επέτρεπε το κομματικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

    Το ποια πρόσωπα τα πήραν έχει μέγιστη σημασία από την άποψη του επιμερισμού της ευθύνης, αλλά από την άποψη του γενικού συμφέροντος οι συγκεκριμένοι «κύριοι» δεν είναι παρά τα απλά και ανακυκλούμενα γρανάζια μιας μηχανής που ο λαός την περιγράφει με την εξής φράση: «Ετσι δουλεύει το σύστημα». Και το σημαντικότερο: Μέχρι σήμερα, η ζωή, στην Ελλάδα και παντού, έχει αποδείξει ότι το σύστημα μόνο έτσι δουλεύει.

    Το σκάνδαλο, επομένως, ξεκινάει από τη βάση του συστήματος. Για παράδειγμα: Οτι η «ΖΗΜΕΝΣ» τα 'χωσε για τους Πάτριοτ (αν τα «'χωσε) ξεκινάει από το σκάνδαλο της υπαγωγής των Ενόπλων Δυνάμεων όχι στην υπηρεσία της άμυνας της χώρας αλλά των ΝΑΤΟικών δομών και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος που καθορίζει αυτές τις δομές. Οτι η «ΖΗΜΕΝΣ» τα 'χωσε για το C4i (αν τα 'χωσε) ξεκινάει από το σκάνδαλο της μετατροπής της χώρας σε πρόθυμο σύμμαχο των «αντιτρομοκρατικών σταυροφοριών» του ιμπεριαλισμού. Οτι η «ΖΗΜΕΝΣ» τα 'χωσε για τις προμήθειες του ΟΣΕ, του ΟΤΕ κλπ. (αν τα 'χωσε) ξεκινάει από το σκάνδαλο της μετατροπής σε πεδίο πλειστηριασμού και σε κομματικό φέουδο της δημόσιας περιουσίας.

    Συνεπώς, η μόνη κάθαρση που παίρνει αυτό το σύστημα είναι το ξεθεμελίωμά του. Η λύση δε θα έρθει ούτε από τα πρόσωπα, ούτε από τα κόμματα που υπηρετούν τις παραπάνω πολιτικές, ούτε από τα πολιτικά παιχνίδια που εξυφαίνονται και που λανσάρουν σαν «νέο» και «άφθαρτο» ένα πολιτικό σκηνικό που το σχεδιάζουν στα «μαγειρεία» μιας οικονομίας και μιας εξουσίας που θα συνεχίσει τις δουλειές της με τις «ΖΗΜΕΝΣ», με τις «Καλτσεστρούτσι» και τις «JP Morgan», αλλά ...«έντιμα» και «ηθικά».

    ReplyDelete
  67. Για καθίστε ρε παιδιά.

    Πιστεύει κανένας ότι ο Χαλβατζής, ή ο Σκυλάκος, ή ο Λαφαζάνης ή κάποιος άλλος από τα λεγόμενα "μικρά κόμματα" "τα έπαιρνε"???? Γιατί?? Για να υπογράψει το έργο ή την προμήθεια υλικού??? Αυτή η ισοπέδωση είναι υπεύθυνη στάση ή απλά είναι ευκολότερη??
    (Η επιλογή των προσώπων είναι απολύτως τυχαία λόγω του πολιτικού χώρου δραστηριοποίησης τους και δεν υποστηρίζεται ότι αυτοί δεν θα έπρατταν αναλόγως σε αντίστοιχες καταστάσεις).

    Τώρα το άλλο. Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ζήτημα μόνο προσώπων αλλά και διαδικασιών αλλά και ελέγχου των διαδικασιών. Όμως λέτε: "το μαύρο πολιτικό χρήμα και η υψηλή διαφθορά δεν έχουν χρώμα". Άντε και συμφωνούμε σε αυτό. Πρέπει και σεις να αναγνωρίσετε όμως ότι το μαύρο χρήμα ωστόσο έχει και επιδεικνύει ιδιαίτερη συμπάθεια στην εξουσία.

    ReplyDelete
  68. mao

    Προσπαθησε να καταλαβεις οτι δε με απασχολει τι ειδους πλασμα "ειναι" ο ανθρωπος..Δεν υπαρχει η εννοια γενικα και αοριστα "ανθρωπος"...Αυτη η λατρεια του αφηρημενου ανθρωπου ειναι ιδεολογικο κατασκευασμα που λειτουργικο στοχο εχει την αμβλυνση των ταξικων αντιθεσεων...Υπαρχουν ανθρωποι που ζουν και αναπτυσσονται στο καπιταλισμο με συνεπεια απο την ωρα που γεννιουνται να δομουνται απο τα συμβολικα συστηματα αναπαραγωγης μιας συγκεκριμενης σχεσης κυριαρχιας...Αυτη η σχεση κυριαρχιας ειναι παραγωγος συμπεριφορων, ιδεολογιων και συνεπως πραξεων...Αρα πρεπει συνεχως να εχουμε στο μυαλο μας το πεδιο της ιστοριας σαν ιστορια ταξικων αγωνων για να μιλησουμε για τον ΑΝΘΡΩΠΟ...Οταν δεν υπαρχει υλικο αντικρυσμα στις εννοιες καταληγουν ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ...Μια ουτοπικη διατυπωση ειναι και "η ανθρωπινη ροπη προς τον πλουτισμο" διοτι μιλας για τον πλουτισμο παιρνοντας σα δεδομενο αυτο που πας να δειξεις..Γιατι πλουτιζουν οι ανθρωποι?Επειδη εχουν ροπη προς τον πλουτισμο...Αυτο ειναι ενα κυκλικο επιχειρημα που δε λεει απολυτως τιποτα...

    ReplyDelete
  69. A, ξεχασα να πω πως η βιολογια δεν ειναι διεξοδος απο την κυκλικοτητα του επιχειρηματος αυτου διοτι πολυ απλα η βιολογια δε θα σου πει πουθενα για ταση ενος οργανισμου για "πλουτισμο"...Αλλα μπορει να σου πει...Για πλουτισμο καθεαυτο ποτε...

    ReplyDelete
  70. 06/24/08 10:02 EDT
    NEW YORK (AP) - Stocks are falling sharply after a report that consumer confidence has fallen sharply this month.

    Margarita's addendum
    Also, be advised that the closely watched Standard & Poor's/Case-Shiller home price index shows that U.S. housing prices declined 15.3 percent from a year ago in April!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  71. ....

    ????? ..... ... ?? ..... ??????

    ??

    ... χμμμμ .... ???


    Κομφούκιε πώς σου φαίνονται αυτά για μοντέρνα ελληνικά?

    ReplyDelete
  72. Κομφούκιε αφού έχεις λεφτά, δεν ανοίγουμε καμιά real estate εταιρεία στα Αμέρικας? Να την κάνουμε και ΜΚΟ να επανεπενδύουμε τα λεφτά σε μιζανθρωπίες σε πολιτικά ευπαθείς ομάδες της Βουλής?

    ReplyDelete
  73. Και μετά να γίνουμε ευεργέτες των G700? Να γίνουμε παράγοντες και να πιέσουμε τους ωφελούμενους να ανοίξουν Κρατική Σχολή GreComfucian Linguistics? Αλλά μόνο για τα παιδιά των παλαί ποτέ ξυπόλυτων λαμόγιων?

    ReplyDelete
  74. Mιά και μας το θύμισε ο γιούρι ιδού το Λόντρα Παρίσι από την αείμνηστη Εθνική Ερμηνεύτρια. KAI να σκεφθεί κανείς ότι η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, το 1940, δώρισε 2.000 χρυσές Αγγλίας στο τότε Βασιλικό Ναυτικό, χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει την μισή Ομόνοια.

    ΟΤΑΝ, με το καλό, θα αποκτήσετε παιδάκια, ΠΡΕΠΕΙ να τους πείτε ΠΟΙΑ ήταν αυτή η γυναίκα!!!!!!!!! και να ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ σημαίνει ΧΡΕΟΣ προς την ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!

    ReplyDelete
  75. To τραγούδι είναι σε μουσική του Λεό Ραπίτη και στίχους (εννοείται) Μίμη Τραϊφόρου.

    ReplyDelete
  76. Σήμερα κάποιος εδώ μέσα γλείφει το ΚΚΕ κανονικά.Να δείτε που θα το μαρτυρήσει μόνος του.
    Οι ίδιοι οι κουκουέδες,δια στόματος γιούρι γκαγκάριν και Μπουγιόπουλου, ομολογούν ότι,ζώντας σε ένα καπιταλιστικό σύστημα , είναι κλέφτες.
    Και έρχεται ο άλλος και τους αφαιρεί αυτό το βασικό ιδεολογικό επιχείρημα ότι δηλ.κάθε άνθρωπος που ζεί σε καπιταλιστικό σύστημα λόγω των σχέσεων κυριαρχίας κλπ,κλπ είναι υπΟχρεωτικα ΚΛΕΦΤΗΣ.Από ό,τι γνωρίζουμε οι Λαφαζάνης,Σκυλάκος κλπ,κλπ ζούν σαυτό το σύστημα.Αρα; προς τί η ερώτηση;
    Καλύτερα κλέφτης παρά γλείφτης που λένε και οι Βλάχοι.

    ReplyDelete
  77. normad

    Τη παραπανω ερμηνεια του αρθρου του Μπογιοπουλου και του σχολιου μου, μονο σε καθαρη βλακεια, με την εννοια του iq, μπορω να την αποδωσω...

    ReplyDelete
  78. Η Σοφία Βέμπο θυμίζει και τον John Fitzgerald Kennedy που την ημέρα της ορκωμοσίας του, 20 Ιανουαρίου 1961, είπε στον Αμερικανικό Λαό, "And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country."

    ReplyDelete
  79. γιούρι:
    "Υπαρχουν ανθρωποι που ζουν και αναπτυσσονται στο καπιταλισμο με συνεπεια απο την ωρα που γεννιουνται να δομουνται απο τα συμβολικα συστηματα αναπαραγωγης μιας συγκεκριμενης σχεσης κυριαρχιας...Αυτη η σχεση κυριαρχιας ειναι παραγωγος συμπεριφορων, ιδεολογιων και συνεπως πραξεων..."

    ...Και συνεπώς κλεφτών.
    Αυτή είναι η λογική συνέπεια του δικού σου επιχειρήματος.

    Αυτά δεν ισχύουν για όλους;

    ReplyDelete
  80. @ γιούρι

    ΟΧΙ πως είσαι κακός (ή καλός fo that matter), αλλά αν σε είχα πατέρα, αδερφό ή γιό, θάχα κόψει τις φλέβες μου.

    O λόγος σου είναι σαχλεπίσαχλος και ΑΒΑΘΗΣ, completely shallow!

    ReplyDelete
  81. "Εχθές η ΚανέΛλη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα γίνει τίποτα!!!!!!! "

    Πέρα από το γλείψιμο της σελέμπριτυ Παραθυρατζού και του επίσης Παραθυρατζή Λαφαζάνη υπάρχει και ο Γιακουμάτος.

    ReplyDelete
  82. Δε πειραζει ασε με εμενα, συνεχισε να γκρινιαζεις για τους κακους ανθρωπους που παιρνουν λεφτα και ντροπιαζουν τη πατριδα..

    ReplyDelete
  83. normad

    Ανησυχω για τη διανοητικη σου ικανοτητα και ισορροπια..

    ReplyDelete
  84. Σήμερα,στα δελτία των 8 και σε όλα τα κανάλια της Διαπλοκής, παραθυρεύει ολόκληρη η παραθυροαριστερά: Γιακουμάτος,Λαφαζάνης,Κανέλη,και ολο το ΛΑΟΣ.
    Με θέμα:Το γλείψιμο και η Αριστερά.

    ReplyDelete
  85. γιούρι:
    "Αυτη η σχεση κυριαρχιας ειναι παραγωγος συμπεριφορων, ιδεολογιων και συνεπως πραξεων..."

    Τώρα μου έλυσες την απορία: Πώς γίνεται ο Κομφούκιος να ζεί στο Καπιταλισμό και να μη κλέβει;
    Τά Καλοκαίρια, που αποδεδειγμένα έκλεβε αχλάδια στο Αστρος, γιατί το έκανε αφού ακόμα τη δεκαετία του 60 δεν είχε φτάσει ο καπιταλισμός στο Τσουκάτο της Κυνουρίας και ενώ ήταν ακόμα Πριγκιπάτο;

    ReplyDelete
  86. ΟΤΕ -> ΟΣΕ -> SIEMENS -> ΙΕΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ -> "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ" της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ -> ΜΑΝΑ του ΕΡΓΑΤΗ -> ΠΑΣΟΚ

    At times, I must talk in riddles and conundrums lest I be censored.

    ReplyDelete
  87. @ normad
    Τά Καλοκαίρια, που αποδεδειγμένα έκλεβε αχλάδια στο Αστρος,

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΛΑΘΟΣ, λάθος.

    Καρύδια έκλεβα με τα παιδιά στην Παναγιά στην Βρύση και μήλα στην Γωβή. Αλλά εκ των υστέρων μάθαινα ότι και οι καρυδιές στη Βρύση και οι μηλιές της Γωβής ήταν ιδιοκτησία μου.

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  88. Tώρα θα σας διηγηθώ ένα μοναδικό στιγμιότυπο. Πρίν 2 χρόνια ήμουνα στο συμπαθέστατο bar του κ. Σελίμου στο Παράλιο Αστρος με την Αθηναία αρχιτέκτονα Μίρκα Α. που έχει σπίτι στο Παράλιο Αστρος. Μας πλησιάζει ένας φίλος της, επίσης Αθηναίος και η Μίρκα κάνει τις συστάσεις.
    Μόλις άκουσε το όνομά μου, μένει εμβρόντητος ο άνθρωπος και λέει, "Λέγεστε Κυριάκος Καρατζόβας;", λέω "Μάλιστα", απαντά "του Ιωάννου;;", "Ναι" του αποκρίθηκα, "άλλά γιατί μου κάνετε αυτή την ερώτηση;"

    ΟΠΟΤΑΝ συνέχισε, "Ξέρετε κύριε, έχω σπίτι εδώ. Πριν 5 χρόνια όταν αγόρασα το οικόπεδο και κάναμε τα συμβόλαια, η συμβολαιογράφος διάβαζε 'Βορείως συνορεύει με ιδιοκτησίαν Γεωργίου Καρατζόβα του Ιωάννου, ανατολικώς με ιδιοκτησίαν Γεωργίου Καρατζόβα του Ιωάννου καί νοτίως με ιδιοκτησίαν Γεωργίου Καρατζόβα του Ιωάννου' οπότε αντιλαμβάνεστε ότι νοιώθω πολιορκημένος".

    Εσκασα, λοιπόν, στα γέλια και είπα, ¨Πείτε μου σας παρακαλώ ΠΟΥ βρίσκεται αυτό το οικόπεδο;;"
    ΟΠΟΤΑΝ, ο άνθρωπος περιήλθε σε κατάσταση δέους και ανεφώνησε, "Δηλαδή εσείς, κύριε, κατά κυριολεξία, δεν ξέρετε ΤΙ έχετε" - και χτυπηθήκαμε στα γέλια!!!!! ΑΞΕΧΑΣΤΟ

    ReplyDelete
  89. "Καρύδια έκλεβα ..."

    Είδες γιούρι ομολόγησε.Είναι τέτοια η μανία των καπιταλιστών να κλέβουν που όταν δεν έχουν από που να κλέψουν κλέβουν από τα δικά τους .Ετσι για να προπονούνται και να βρίσκονται σε φόρμα.

    Αλλά απόψε, στα κανάλια της διαπλοκής στις 8, το κουαρτέτο Γιακουμάτος,Κανέλη,Λαφαζάνης,Βελόπουλος θα τους ξεμπροστιάσει.Θα απαγγείλλουν αποσπάσματα από το Ριζοσπάστη, γραμμένα από τον τιμητή των πάντων Μπουγιόπουλο.Μεταξύ των άλλων θα συντονίζει ο Τράγκας.
    Ενα σκληρό μάθημα για τους καναλάρχες που συντηρούν τη διαφθορά.

    ReplyDelete
  90. "Δηλαδή εσείς, κύριε, κατά κυριολεξία, δεν ξέρετε ΤΙ έχετε"

    και οι χελώνες και τα βατράχια όλα είνα ιδιοκτησίας Καρατζόβα.Και τί όμορφα πού είναι! Τα έχω δεί δίπλα στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως,αν θυμάμαι καλά,όταν έκανα διακοπές για πρώτη φορά στη ζωή μου.

    ReplyDelete
  91. Κατασκηνώσεις του Δήμου Τριπόλεως, όχι της Μητροπόλεως.

    ReplyDelete
  92. μαργαρίτα κ. said...
    "Κατασκηνώσεις του Δήμου Τριπόλεως, όχι της Μητροπόλεως.

    June 24, 2008 7:42 PM"

    Εχεις δίκιο.Τώρα το θυμήθηκα.Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  93. normad

    Να κατσω να σου εξηγησω τι εννουσα στο σχολιο μου το θεωρω προσβολη διοτι δεν ειπα τιποτα το περιπλοκο...Αν πιστευεις οτι θα ελεγα κατι και 8α υπονοουσα πως ολοι ειναι κλεφτες ,ε τοτε εισαι απλως βλαξ

    ReplyDelete
  94. WELL, WELL, WELL

    ΑΥΡΙΟ το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κάνει το ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ του ταξίδι με την American Airlines.

    HURRAY!!!!!!!!!!!!!!!

    Oπόταν θα είστε, πλέον, διαρκώς υπό την επιτήρηση του λατρευτού σας Κομφουκιάκου.

    ReplyDelete
  95. γιουρι γκαγκαριν said...
    normad

    "Να κατσω να σου εξηγησω τι εννουσα στο σχολιο μου το θεωρω προσβολη διοτι δεν ειπα τιποτα το περιπλοκο...Αν πιστευεις οτι θα ελεγα κατι και 8α υπονοουσα πως ολοι ειναι κλεφτες ,ε τοτε εισαι απλως βλαξ

    June 24, 2008 9:17 PM"

    Πίστεψε για μένα ό,τι θέλεις.Εγώ πιστεύω για σένα ότι είσαι ένας καλοπροαίρετος συζητητής που δεν αντέχει όμως τη διαφορετική άποψη.Εχεις το δικαίωμα να πιστεύεις για τον εαυτό σου ό,τι θέλεις.Το δικαίωμα αυτό όμως δεν το αναγνωρίζεις στους άλλους.Και αυτή είναι η διαφορά,η ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορά ενός Δημοκράτη από ένα κολαούζο που ζεί με δανεική και μηρυκασμένη από άλλους σκέψη.
    Εδώ σαυτό το μπλόγκ θα μάθεις να μη φοβάσαι να λές αυτό που κυρίως σκέφτεσαι και όχι αυτό που κυρίως πιστεύεις. Εδώ είναι χώρος σκέψης και όχι χώρος Πίστης και,προπαντός, δεν είναι χώρος Λατρείας.Θα μάθεις να μην απαγγέλλεις.Θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους γλύφτες της διπλανής πόρτας.Αυτούς που κρατάνε το Ριζοσπάστη επιδεικτικά και μέσα έχουν τυλιγμένη τη Ναυτεμπορική.
    Αυτό το μπλόγκ δεν είναι ΚΟΒΑ Αιγάλεω που φοβάσαι το διπλανό σου χαφιέ με τον οποίο συγχρωτίζεσαι.
    Θα μάθεις όμως και το πιό σημαντικό.Θα μάθεις πώς ζουν οι Ελεύθεροι άνθρωποι,κάτι που σου απαγορεύουν οι ινστρούχτορές σου.Θα ανακαλύψεις το σύγχρονο κόσμο και θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις τα χρόνια που έχασες ζώντας σε διανοητική καραντίνα.
    Καλωσόρισες στην Ελευθερία.

    ReplyDelete
  96. Γιούρη,Γιούρη,Αλεκομούρη,
    στο στρατό τον λένε Ούζο,
    όποιος κάν' το Κολαούζο.

    ReplyDelete
  97. "Εδώ είναι χώρος σκέψης και όχι χώρος Πίστης και,προπαντός, δεν είναι χώρος Λατρείας"

    σκεφτομαι αρα υπαρχεις ενα πραγμα..

    ReplyDelete
  98. Βρέ καλώς τον Νικολό,
    τον Αυνάν... τον Τρομερό!

    ReplyDelete
  99. normad παιδι μου τι ειναι αυτα που λες?Τι ναυτεμπορικη τυλιγμενη σε ριζοσπαστη λες?Πες αυτα που θελεις και ασε μας εμας τους κουκουεδες να ζουμε στην ανελευθερια μας...Ασε που το λογυδριο που εβγαλες μου θυμιζει μανιφεστο αιρεσης...

    ReplyDelete
  100. Εγω σας λεω την αποψη μου για τη λεγομενη διαφθορα και υποστηριζω οτι δε προκειται για συγκυριακο φαινομενο...Ειναι το αμεσο αποτελεσμα της διαπλοκης των μονοπωλιων με το κρατος

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  102. "Τι ναυτεμπορικη τυλιγμενη σε ριζοσπαστη λες?"

    Δεν αφορά εσένα.Ξέρει αυτός.Θα φανεί να απολογηθεί σε λίγο γιατί γλείφει το ΚΚΕ.

    ReplyDelete
  103. Poion les ton aristero me tis deksies tsepes?

    ReplyDelete
  104. Tin epistoli lalioti xtes ti diabasate sta nea? xaxaxaxa. Epanidrysi leei kai nea metapoliteysi.better than super skunk.

    ReplyDelete
  105. Big Lebowski said...
    "Poion les ton aristero me tis deksies tsepes?

    June 25, 2008 10:27 AM"

    Ακριβώς.Ο γιούρη είναι ένας συνεπής Κουκουές και μπράβο του.Μιλάμε για γλειφτοκουκουέδες που εξελίχθηκαν σε λαμόγια και φοράνε το Ριζοσπάστη για φερετζέ.

    ReplyDelete
  106. γιατι ως γνωστον ο καπιταλισμος ειναι η εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, ενω ο κομμουνισμος ακριβως το αντιθετο..

    ReplyDelete
  107. Αυτος ο mao ολο πρωτοτυπα λεει...Και νομιζει κιολας οτι οποιος γνωριζει τετοια τσιτατα ειναι και εξυπνος..

    ReplyDelete
  108. Eιμαι σιγουρος οτι δε ξερεις και ποιος το ειπε αυτο

    ReplyDelete
  109. Aπο το χθεσινο ριζοσπαστη




    Η εργοδοσία και οι μπιστικοί της ξυλοκόπησαν μέχρι αίματος μετανάστες εργάτες, που αρνήθηκαν να δουλέψουν Κυριακή στη βιοτεχνία ιματισμού «LADY FASHION», προκειμένου να «συνετίσει» όσους από αυτούς αντιδρούν στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και να εμποδίσει την παρέμβαση του ταξικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος στο εργοστάσιο. Οπως κατήγγειλαν οι τραυματισμένοι εργάτες, ενώ ακόμα εργάζονταν, δέχτηκαν επίθεση με σωλήνες και ξύλα. Στην άμεση αντίδρασή τους να σταματήσουν τις μηχανές, η εργοδοσία απάντησε με απολύσεις. Με παρέμβασή του, το συνδικάτο ξεκαθάρισε στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται ν' αφήσει κανέναν να μεταχειρίζεται εργάτες σαν δούλους της.

    ReplyDelete
  110. Moνο τη Μανωλαδα ξερατε επειδη το εγραψε ετεροχρονισμενα η ελευθεροτυπια..

    ReplyDelete
  111. "Eιμαι σιγουρος οτι δε ξερεις και ποιος το ειπε αυτο"

    ο βεγγος..

    ReplyDelete
  112. Του Μπογιοπουλου απο το Ριζοσπαστη

    Στο Κομφουκιο


    Οταν η «Ζήμενς» μοιράζει 1,5 δισ. ευρώ σε «μαύρο» χρήμα για να κάνει τις δουλειές της σε 160 χώρες ανά τον κόσμο, αυτό λέγεται «μίζες», «διαφθορά» και «σκάνδαλο».

    Οταν, όμως, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων επιχορηγούνται με 1,5 δισ. δολάρια από τους πολυεθνικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, για να διεξαγάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αυτό λέγεται «εκλογές»...

    *

    Το σημειώνουμε, διότι ορισμένοι τρέφουν ένα ασίγαστο πάθος για το «αμερικάνικο όνειρο», το οποίο προσπαθούν να το πουλήσουν σαν «αμερικανικό παράδειγμα», που πρέπει μάλιστα να το ακολουθήσουμε κι εμείς ως λαός και ως χώρα.

    Το ακατανίκητο επιχείρημά τους είναι ότι αν τα κόμματα θέλουν να τα πιάνουν, τότε να το κάνουν ανοιχτά, να το γνωρίζει ο ψηφοφόρος και τότε «όλα μέλι γάλα». Αλλά το βασικό στην υπόθεση δεν είναι αν τα κόμματα που κυβερνούν στην Αμερική, στην Ελλάδα, στην Ουγκάντα και όπου δραστηριοποιούνται οι «Ζήμενς» τα πιάνουν φανερά ή κρυφά. Το θέμα είναι ότι τα πιάνουν!

    Ορισμένοι θέλουν το μοντέλο «αμερικανικής δημοκρατίας», όπου η κάθε εταιρεία θα έχει τους «δικούς της» βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς και προέδρους, να αποτελέσει εισαγώγιμο είδος και στην Ελλάδα.

    Δε φτάνει, δηλαδή, που το πολιτικό σύστημα που υπηρετούν και υποστηρίζουν πιάνεται στα πράσα να εξαργυρώνει τη δημαγωγία προς το λαό στα «μαύρα» ταμεία της διαπλοκής, θέλουν να επιβάλουν και τη γύμνια τους σαν «διαφάνεια» (!), τη διακηρυγμένη σχέση υπαλληλίας τους προς τα μεγάλα συμφέροντα σαν «πολιτική εντιμότητα» (!) και την ξετσιπωσιά σαν «ηθική ακεραιότητα»!

    Σε λίγο, μπορεί να μας πουν ακόμα και ότι το μοντέλο τής «φόρα παρτίδα» εξάρτησης του πολιτικού κατεστημένου από τις πολυεθνικές συνιστά ...εκχριστιανισμό της πολιτικής ζωής κατά τα πρότυπα της ευαγγελικής συνταγής «εξομολογημένη αμαρτία ουκ έστιν αμαρτία».

    Κλασική περίπτωση, όπου το κρέας βαφτίζεται ψάρι. Αλλά και εξαιρετική η ομολογία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά: ότι τέτοιο που είναι το σύστημά τους δεν έχει καμία ελπίδα, κατά πώς προκύπτει από τα λεγόμενά τους, να υπάρξει χωρίς και πέρα από τους ξεπουλημένους

    ReplyDelete
  113. ρε συ Γιούρι βάλθηκες να μας βάλεις να διαβάσουμε ολόκληρο το Ριζοσπάστη, γι' αυτό κι εμείς αύριο θα αναδημοσιεύσουμε μια έρευνα της Ελευθεροτυπίας, στην οποία συμμετείχαμε, για τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται οι εργοδότες για να αυθαιρετούν.

    ReplyDelete
  114. Οχι,μονο τις μαλακιες της ναυτεμπορικης θα καθομαι να διαβαζω...Η ελευθεροτυπια θα ανακαλυψει για 68η φορα την Αμερικη

    ReplyDelete
  115. Αρχαίο πολιτικό σύστημα,φθαρμένο,φτωχό.
    Βρισκόμαστε προς το τέλος της σάπιας δημοκρατίας που οι γονείς μας την καταντήσαν έτσι.
    Είμαστε ένα κράτος σε αποσύνθεση.Βρομάμε.
    Η δημοκρατία νοσεί.
    Ο Σουφλιάς φέτος θα κάνει μπάνια στο αυθαίρετο παραθαλάσιο που έχτισε με τις ευλογίες του καραμαλήπου δεν τον διέγραψε ,παρά το σκάνδαλο.Το ίδιο και πολλοί άλλοι που χτίσαν βίλες σε νησιά με μαυρο χρήμα.Τρέχα -γύρευε.Θα ερευνήσει τα θέματα η δικαιοσύνη!!!!! χαχαχαχαχα.
    Αυτή του Υπουργού Χατζηγάκη?χα χαχαχα
    Παλιότερα κορόιδευα τη δημιουργία νέου κόματος στον κεντρώο χώρο.Τώρα το βλέπω μονοδρομο.
    Το πασοκ και η Ν.Δ.θα σβήσουν σαν κόμματα.Ήδη φθείρονται καθημερινά χωρίς επιστροφή.
    Μας έμειναν λίγες επιλογές.ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ.
    Τον Οκτώβρη θα γίνουν εκλογές.
    Νέο κόμμα δεν θα έχει προλάβει να προκύψει.Άρα ψηφίζουμε κατά συνείδηση κκε,συριζα,λαος. Τιμωρούμε τη ν.δ για όσα μας υποσχέθηκε και δεν έκανε, και για όσα πλημμελώς έκανε ή κατέστρεψε,π.χ.την εντοπιότητα στα σώματα ασφαλείας. στέλνουμε μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξει αλλιώς τέλος.
    Αν δεν μπορεί ο Γιωργάκης-τζέφρυ, μπορούν κι άλλοι στο κόμμα.Σοβαροι,μετρημένοι,όχι χοντροί,όχι φαλακροί.Υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ τελικά 5-6 σοβαρά άτομα πετυχημένοι αποδεδειγμένα.Ας ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ κι εμείς στις μεθεπόμενες εκλογές εδώ θα είμαστε.
    Στη Ν.Δ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΆΖΕΙ ΘΕΤΙΚΆ Ο Τατούλης,και κολώνει εντυπωσιακά ο Καραμαλής.
    Το πάρτυ με το χρήμα δεν έχει τέλος.
    Τα μεγαλοστελέχη της Ν.Δ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ τα σκάνδαλα γιατι ξέρουν ότι δεν τολμά ο χοντρός να διαγράψει.
    ΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!!!!

    ReplyDelete
  116. @ normad

    Έλα λακέ, εμφανίστηκα.
    Όταν σε παίρνουνε χαμπάρι για το πως κάνετε τις πουστιές σας, αρχίζει το βρίσιμο και το κρέμασμα της ταμπέλας......σας μάθαμε.

    Εγώ παληκαράκι μου, δεν έχω γλείψει ποτέ κανέναν. Όπως πολύ καλά ξέρεις, δραστηριοποιούμε σε έναν χώρο που ούτε συνδικαλισμό έχουμε ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε. Δεν έχω ανάγκη ούτε το ΚΚΕ ούτε τα τους υπολοίπους.

    Θα έπρεπε ωστόσο τουλάχιστον να ξέρεις ότι την όποια δόση αλήθειας δεν θα την ακούσεις από αυτούς που τρώγανε (κατ' ομολογία αυτού που τους τα έδινε), αλλά από τους άλλους. Γιατί όπως λέει ο λαός κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

    Και επειδή μας είπες ότι είμαστε στην χώρα της ελευθερίας και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να λέει την άποψή του, να σου πω κι εγώ ότι (για να σου απαντήσω και στα μέτρα που αντιλαμβάνεσαι) από τα λεγόμενα σου και την εμπάθεια που σε διακατέχει, συμπεραίνω ότι πρέπει να είσαι μεγάλος μαλάκας.

    (@g700: Συγνώμη)

    ReplyDelete
  117. μάγκες, να φέρω τα πιστόλια ή προτιμάτε μαχαίρι;

    Θα μπορούσατε να το κάνετε και σε "highlander style" με σπαθιά.

    Τhere can be only one...

    ReplyDelete
  118. Την έβαλε ο δικομματισμός για να σωθεί από τα σκάνδαλα.

    ReplyDelete
  119. Πολιτικός με guts είναι αυτός που ασχολείται με θέματα που έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, διότι το ΑΝΤΙΘΕΤΟ του πολιτικού κόστους, δλδ τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ, όλοι τον ξέρουν οριζοντίως και καθέτως.

    Ο ΠΟΛΤΙΚΟΣ με ΟΡΑΜΑ και GRAVITASΕΚΕΙ θα φανεί στην ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ του σε ΘΕΜΑΤΑ που έχουν ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό κόστος.

    Πχ, αυτός που θα πει Τέλος οι επιχορηγήσεις στο ποδόσφαιρο ή που θα πει

    O θόρυβος είναι εχθρός της ποιότητας ζωής και θα αρχίσει να συλλαμβάνει το κάθε μηχανόβιο με βγαλμένο σιγαστήρα, με πρόστιμο 2000 ευρώ και φυλάκιση χωρίς αναστολή

    ή ΑΥΤΟΣ που θα προτείνει το υπέροχο ασφαλιστικό μας πρόγραμμα

    ΕΤΣΙ και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ

    ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ

    θα γνωρίζω ότι έχει cohones και είναι ΗΓΕΤΗΣ.

    KAI γιά να το βάλετε καλά στο μυαλό σας: οι φτωχογεννημένοι ουδέποτε έκαναν καλό στην πατρίδα.

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ΟΥΔΕΙΣ.

    Οσο για τον Τατούλη που έγραψε κάποιος, είναι ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΡΑ!!!!!!

    μα ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  120. bonjour bonjour θέλω να προσθέσω ότι ο ηγέτης δεν πρέπει να φέρεται ως μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείο, αλλά να θέτει προτεραιότητες να επιλέγει τα πεδία της σύγκρουσης κι εκεί να μην κάνει πίσω, διαφορετικά το έχει χαμένο από χέρι. Στην περίπτωση κωστάκη η προτεραιότητα επανίδρυση του κράτους και η πάταξη της διαφθοράς παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα. Είναι σα να λέμε βάζω στόχο την ένταξη στην ΟΝΕ και τελικά όχι μόνο δεν μπαίνω, αλλά τα κάνω και ακόμα χειρότερα.

    ReplyDelete
  121. KAI να ΘΥΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, από μένα.

    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα
    είναι ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ,

    και αντιστρόφως

    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα ΑΠΕΒΗΣΑΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ

    Το τελευταίο ήταν και είναι πάντα ή εύκολη οδός, η λεγόμενη της ήσσονος αντιστάσεως, που ακολούθησε κατά κόρον η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81, η οποία ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ το ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  122. Συμμορία ή όχι τελικά αποδεικνύεται ότι η ΝΔ έκανε τις δικές της αλχημείες. Να που κατέληξε η απογραφή Η Κομισιόν αμφισβητεί τα ελληνικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2007

    ReplyDelete
  123. Το ΠΑΣΟΚ σ' έβαλε και στην ΟΝΕ και έτσι σήμερα δεν έχει υποτιμηθεί η δραχμή δέκα φορές λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα θα μιλούσαμε για διψήφιο πληθωρισμό. Αντιθέτως η απογραφή ήταν σκέτος λαϊκισμός. Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με το '80 και δεν κοιτάμε τι γίνεται σήμερα;

    ReplyDelete
  124. You don't HAVE the fucking girl, dipshit! We know you never did!

    ReplyDelete
  125. "Εγώ παληκαράκι μου, δεν έχω γλείψει ποτέ κανέναν"

    ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ,
    ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΛΕΙΦΤΗΣ:
    1-"Πιστεύει κανένας ότι ο Χαλβατζής, ή ο Σκυλάκος, ή ο Λαφαζάνης ή κάποιος άλλος από τα λεγόμενα "μικρά κόμματα" "τα έπαιρνε"???? "

    2- "Εχθές η ΚανέΛλη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θα γίνει τίποτα!!!!!!! "

    Πως τη γλείφεις αυτή τη Παραθυρατζού ρε τύπε.Αυτή παράγει 10 κιλά τεστοστερόνη το 24ωρο!
    Βρε μπάς και είσαι το γιουσουφάκι της;

    ReplyDelete
  126. @ normad

    Όταν βρίζεις ανθρώπους με επώνυμο, λεμέ....., να έχεις τα cojones (που λέει και ο Κομφούκιος) να το κάνεις επώνυμα.

    Τσάμπα μάγκα!

    Τώρα αν συμφωνείς με κάποιον, (όπως συμφωνώ και με τον paisios στο τελευταίο του σχόλιο - πλην Τατούλη), τι πάει να πει ότι τον γλείφεις..??? Έσυ έτσι έχεις μάθει από την μαμάκα σου? Να τρέχεις με την γλώσσα έξω!!! Ουστ!

    ReplyDelete
  127. Gμόσιος said
    Συμμορία ή όχι τελικά αποδεικνύεται ότι η ΝΔ έκανε τις δικές της αλχημείες.

    MH ΣΥΓΧΕΕΙΣ τις βούρτσες με τις -------.

    ΑΛΛΟ ο ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ και η εν μιά νυκτί ΑΥΞΗΣΗ μισθών κατά 50% στα 80ς

    και

    ΑΛΛΟ το ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ έχει τόση σχέση με το "πνεύμα ΠΑΣΟΚ"
    όση εγώ με τον Λαλιώτη και την Φώφη, όση η Elizabeth II με την Δημητρούλα Λιάνη-Παπανδρέου.

    ReplyDelete
  128. Γεμίσαμε με Greek Lebowskis. Τι θα κάνουμε ρε dude? Πάμε εξωτερικό?

    ReplyDelete
  129. Δεν τους χάλασε

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7463741.stm

    ReplyDelete
  130. @ Gμόσιος

    ΟΤΑΝ κάνω αναφορές στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ δεν υπονοώ, δεν υπαινίσσομαι, μήτε απορρέει ότι η ΝΔ έπραξε σωστά ή ότι παρουσιάζει μιά έστω και στοιχειωδώς βιώσιμη και πρακτική λύση.
    ΕΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ.

    Το set the record straight:
    Η ΝΔ που ασχολείται κυρίως με την επιβίωσή της ουδέν πράττει από το να ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ και τις ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που εξέθρεψαν την Λερναία Υδρα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΙ ακριβώς όπως ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ το ΠΑΣΟΚ και πρακτικά πλέον είναι ΚΛΙΝΙΚΩΣ ΝΕΚΡΟ, έτσι θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ και η ΝΔ.

    Και μιά συμβουλή προς don nomrad και όλους. Οι στιγμές είναι τραγικές για το ΕΘΝΟΣ. Εδλω μέσα πάμε να κάνουμε ΚΑΤΙ - ας το ΣΕΒΑΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

    "Αγαπάτε υπαλλήλους" (Βασιλειάδου)

    ReplyDelete
  131. Διαφάνεια για τους G700 είναι να τα παίρνουν από παντού τα κόμματα αλλά να ξέρουμε από που. Και έτσι το 1 ευρώ το δικό μου, θα έχει την ίδια σχέση με τα 10 μύρια της κάθε ziemens. Αμερική style όπου οι υποψήφιοι τα παίρνουν κανονικά από corporations, και έτσι οι κακομοίρες δεν περνάνε κανένα νομοσχέδιο για πάρτη τους!!
    Και μετά πρέπει να πιστέψει κάποιος οτι ψηφίζουν απο ΚΚΕ μέχρι...ΝΔ.Σαν τον θεό τους τον Μανδραβέλη ένα πράγμα. Φωλιά νεοφιλελευθερισμού εδώ μέσα και δεν ντρέπονται να μιλάνε για τα παιδιά που φτύνουν αίμα. Πότε ειπώθηκε κάτι εδώ με υπογραφή g700 που να μην υποστήριζε ξετσίπωτα τα πιο άθλια σχέδια των λυσσασμένων νεοφιλελεύθερων; (οποία κατάντια για τη λέξη ελευθερία!!)
    Όσο για τους χειροκροτητές τέτοιων απόψεων που κατοικοεδρεύουν εδώ και αλυχτούν σαν τα σκυλιά, αυνανίζοντας ο ένας τον άλλο, με κοινό στόχο την γι'αυτούς ξεπερασμένη (μα σε όλα;) αριστερά και κάποιους που μάταια έχουν μείνει απο πείσμα εδώ να τους τη λένε,σαν το γιούρι, τι να πει κανείς; Είναι να απορεί κανείς ότι μόνο ο θλιβερός γέρος και η παρέα του έχουν μείνει να γαυγίζουν και κάποια παιδιά που στα πολύ πρώτα βήματα του blog έγραψαν και ένα μπράβο, δεν ξανασχολήθηκαν;
    Και μετά λένε για κοινωνία πολιτών...
    Ας αφήσουμε τον γέρο να ανταλλάσσει ερωτικά νοήματα με τον αγαπημένο του, και σας, Σημίτη όταν τον βλέπει.Τα παιδιά που βρίζουν τη "θεωριτική" αλητεία είναι ακόμα εκεί έξω.
    Ευτυχώς.....

    ReplyDelete
  132. "Αμερική style όπου οι υποψήφιοι τα παίρνουν κανονικά από corporations, και έτσι οι κακομοίρες δεν περνάνε κανένα νομοσχέδιο για πάρτη τους!!"

    Kai gamo. Episis prepei na baloume kai merikous papades na kanoun preaching kai brainwashing opos oi kammenoi oi Evangelists (me Jesus, Hallelujah, kai loipa parelkomena skatoloidia) kata protimisi se megalous xorous opos px oi olympiakes ypodomes. Prepei kapoia stigmi na tis aksiopoiisoume ki'aytes. Eidika se mia epoxi pou i xristianiki pisti pernaei krisi. The american dream is not just BigMacs.

    ReplyDelete
  133. Ο Κομφουκιος λεει:


    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα
    είναι ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ,

    και αντιστρόφως

    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα ΑΠΕΒΗΣΑΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ


    Συγγνωμη κιολας για την εκφραση αλλα αυτο ειναι μια δογματικη ΠΑΠΑΡΙΑ οσο δε παει αλλο...Μιληστε καποιος ρε μαλακες...Εχουμε καποιον που μαλλον δε στερηθηκε ποτε τιποτα και μας δικαιολογει το γεγονος οτι δε παιρνουμε ουτε μια αξιοπρεπη ,τουλαχιστον, αυξηση στους μισθους μας...Σας βριζει μες τα μουτρα για οποιο λογο κι αν ειναι αυτο και δε μιλαει κανενας?

    ReplyDelete
  134. "ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα
    είναι ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ,

    και αντιστρόφως

    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΑ μέτρα ΑΠΕΒΗΣΑΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ "

    Έχει δίκιο ο Κομφούκιος, αλλά εσύ Γκαγκάριν βλέπεις μόνο πρόκες, στην περίπτωση σου δλδ παραδάκια.

    ReplyDelete
  135. @ερεβος:
    "Φωλιά νεοφιλελευθερισμού εδώ μέσα και δεν ντρέπονται να μιλάνε για τα παιδιά που φτύνουν αίμα."

    Η διαφορά μας με σένα φίλε ότι εμείς είμαστε αυτά τα ίδια "τα παιδια που φτύνουν αίμα" και δεν τους βλέπουμε σαν κομματικούς πελάτες όπως τους βλέπεις εσύ, ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε Νονοί τους,όπως εσύ.Εμείς για να βγάλουμε τα 700 ευρώ χτυπάμε δωδεκάωρα καθημερινά.Αυτό για σένα φαίνεται ότι είναι ΑΓΝΩΣΤΟ.

    ReplyDelete
  136. rat700

    Πες μου ενα φιλολαικο μετρο που θα αποδειχθει αντιλαικο μακροπροθεσμα...Θα χασω οπου ναναι τη ψυχραιμια μου...Ξεκολλα απο την οικονομιστικη αντιληψη,ακομα και ο Galbraith ηξερε για τις πολιτικες συνιστωσες μιας οικονομικης θεωριας και παρεμβασης...Ενα φιλολαικο μετρο εχει πολιτικες διαστασεις αλλα εσυ μαλλον κοιτας τις επιπτωσεις στην αναπτυξη και το πληθωρισμο μονο...Τυφλος εισαι?

    ReplyDelete
  137. @ΕΡΕΒΟΣ
    Και κάτι ακόμα φίλε.Σαυτή εδώ τη χώρα,τη φωλιά του φιλευθερισμού των Βαλκανίων, ήλθαν να φάνε κομμάτι ψωμάκι τα χιλιάδες θύματα του ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
    Σίγουρα θα έχεις κάποιον υπηρέτη απο αυτούς για τις κάθε είδους ανάγες σου.Ετσι κόβω το τομαράκι σου.

    ReplyDelete
  138. παιδιά, οκ δεν είμαστε παρθεναγωγείο εδώ μέσα ούτε έχουμε παρθένα αυτιά, αλλά παράκληση για ηρεμία και ψυχραιμία και αποφυγή των μπηχτών και της συνεχούς ταμπελοποίησης όσο αυτό είναι δυνατό. Όλα στο πρόγραμμα είναι αλλά με μέτρο. Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε τον erevos ποια είναι η δική του εναλλακτική πρόταση για το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια;

    ReplyDelete
  139. Ας γίνει συζήτηση επί της ουσίας, άλλωστε κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, όμως υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα μοντέλα και η συσσωρευμένη ελληνική εμπειρία δείχνει ότι το υπάρχον μοντέλο ρύθμισης του πολιτικού χρήματος αποδεικνύεται διάτρητο.

    ReplyDelete
  140. Α καλως τους g700...Δε βλεπετε τι λεει ο Κομφουκιος ρε? Οι αντιδικιες του χαβαλε σας πειραξανε?

    Μονο για τον υπαρκτο σοσιαλισμο ξερεις να λες και να γραφεις ουτοπια με ο κεφαλαίο...Για τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του Κομφουκιου δε λες τιποτα...Ρε μπας και σας κολλησε στο τοιχο ολοκληρη Γ700?

    ReplyDelete
  141. @normad
    Με ξέρεις και με κρίνεις κολοφασίστα Χρυσαυγήτη; Ξέρεις τι κάνω, που δουλεύω, και αν είμαι σε κάποιο κολοκόμμα ή όχι; Ξέρεις αν βγάζω 600 ευρώ; Ξέρεις πως περνάω τη μέρα μου; Εγώ μίλησα γι'αυτά που λέγονται εδω μέσα. Σε αυτά έχεις να πεις κάτι;

    ReplyDelete
  142. Καφετζού, circa 1954, Aλέκος Σακελλάριος.

    Η Καλλιόπη (Βασιλειάδου) ετοιμάζεται να δεχθεί τις πελάτισες να τους διαβάσει το φλυτζάνι και φτιάχνει ατμόσφαιρα, κλείνει πατζούρια, τραβάει κουρτίνες και φοράει γυαλιά ηλίου. Μπαίνει ο Αυλωνίτης

    Αυλωνίτης: "Καλλιόπη γιατί τόσο ΕΡΕΒΟΣ και Μαύρη Σκωτία"
    Βασιλειάδου: "Σκάσε, επικοινωνώ με τα πνεύματα"

    ReplyDelete
  143. "Δε βλεπετε τι λεει ο Κομφουκιος ρε? Οι αντιδικιες του χαβαλε σας πειραξανε?"

    Εδώ δεν έχουμε ΚΟΒΑ για να κάνουμε ολομέλεια και να απαγορεύσουμε στο ΚΟΜΦΟΥ να λέει τη γνώμη του.
    Γιαυτό σου λέω, χρειάζεσαι προπόνηση στο δημοκρατικό διάλογο.Βλέπω όμως ότι βελτιώνεσαι διαρκώς αν και είσαι υπό διαρκή παραρακολούθηση απο το erevos.

    ReplyDelete
  144. O αλλος, ο normad δουλευει λεει 12ωρ και περιμενει και απο πανω την Ε.Ε να του το νομιμοποιησει...Τι να γινει?Αφου τα παιρνουν τα κομματα ας τα παιρνουν φανερα..Αφου δουλευω 12ωρο ας δουλευω τουλαχιστον νομιμα...Εχω την εντυπωση πως ειναι και περηφανος που κανει 12ωρα...

    ReplyDelete
  145. Geia sou re komfoukie asteireyte asteiatora, eythymisame kai pali me kalampouri tou '54.... POLY PLAKA EEEEE

    Xa,

    Xa,

    Xa.

    ReplyDelete
  146. normad

    Για ρωτα το κομφουκιο ΠΟΥ εχει γραμμενο το "δημοκρατικο" διαλογο να δουμε τι θα σου πει...

    ReplyDelete
  147. @g700
    Δηλαδή να μην δέχονται τα κόμματα λεφτά απο ιδιώτες, δεν περνάει απο το μυαλό σας; Είναι τόσο απίστευτο; Και να δεχτώ τις στρεβλώσεις της κρατικής επιχορήγησης. Είναι αυτός λόγος να πούμε "περάστε κόσμε, δώστε και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για τα συμφέροντά σας;" Ή μήπως αυτό ΔΕΝ συμβαίνει στην Αμερική;

    ReplyDelete
  148. Όπα ρε γιούρι που χαλάς το keybord σου να ανταλλάσεις απόψεις με τον φασίστα περι δημοκρατικού διαλόγου. Αν θέλει να γλείφει τον παππού ανάμεσα απο τα 12ωρά του, μαγκιά του.

    ReplyDelete
  149. Υπό την υπάρχουσα μορφή πλουραλιστικής δημοκρατίας, όπου συγκρούονται, συντίθενται και ανταγωνίζονται πάσης φύσεως συμφέροντα από κοινωνικά μέχρι επιχειρηματικά δε βλέπουμε πως θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει στην πράξη.

    ReplyDelete
  150. H Eλλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μιά ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΟΛΩΤΙΚΗ θα έλεγα.
    Στις ΗΠΑ είναι συγκενρωμένος >50% του πλούτου του κόσμου, αλλά η χώρα διαθέτει 45 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πενόμενων εν αθλιότητι πολιτών!!!

    Η Ελλάδα είναι μιά χώρα που σε συλλογικό επίπεδο (υποδομών, παιδείας, υγείας κλπ) είναι ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ, αλλά διαθέτει ΖΑΠΛΟΥΤΟΥΣ πολίτες.

    AYTO που στην Ελλάδα νοείται ως "φτώχεια" είναι η οικονομική κατάσταση περίπου άλλων 50 εκατομμυρίων Αμερικανών, πάνω από τους εν αθλιότητι ζώντες, δλδ πάνω από τα 45 εκατομμύρια των πραγματικών φτωχών.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πρακτικώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    Στην ΕΛΛΑΔΑ, όμως, υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    Συνεπώς, εμείς θα ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ τις προσπάθειές μας στο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, στις ΥΠΟΔΟΜΕΣ και κυρίως ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ και μετά στα υπόλοιπα.

    ReplyDelete
  151. "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πρακτικώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ."

    Τα λέει όλα, ο άθλιος....Χαρείτε τον!!

    ReplyDelete
  152. "Υπό την υπάρχουσα μορφή πλουραλιστικής δημοκρατίας, όπου συγκρούονται, συντίθενται και ανταγωνίζονται πάσης φύσεως συμφέροντα από κοινωνικά μέχρι επιχειρηματικά δε βλέπουμε πως θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει στην πράξη."
    Ρε παιδιά,πολλά δε βλέπετε. Και μετά κατηγορείται ολόκληρες γενιές για ωχαδελφισμό. Τί να κάνουμε......

    ReplyDelete
  153. erratum
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πρακτικώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ->
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΛΙΟΤΗΣ σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    ReplyDelete
  154. @ Erevos kai loipous 0umomenous

    {ΣΤΡΕΨΙΑΔΗΣ}......
    τί γάρ οίδε δρώσιν οι σφόδρ' εγκεκυφότες; 
    {ΜΑΘΗΤΗΣ} ούτοι δ' ερεβοδιφώσιν υπό τόν Τάρταρον. 
    {ΣΤΡΕΨΙΑΔΗΣ} τί δήθ' ο πρωκτός εις τόν ουρανόν βλέπει; 
    {ΜΑΘΗΤΗΣ} αυτός καθ' αυτόν αστρονομείν διδάσκεται. 


    Me alla logia, den einai anagkh bre paidi mou na sumfwneis, oute na dineis shmasia se sxolia pou 0ewreis prosblhtika. Alla einai dunaton na pareis kati kai apo atoma me ta opoia diafwneis. O plouralismos einai panta kalos, alliws psaxneis sta skotadia ths monopleurhs papagalias kai o kwlos sou, apo monos tou, den ma0ainei, oxi mono astronomia, alla oute na apofeugei alles peripeteies (to teleutaio anaferetai sto arxaio keimeno parapanw apo ton Aristofanh kai den einai mpixth, oute aisxro se3oualikhs fusews - pros apofugh pare3hghsewn kai 0umomenwn apanthsewn)

    ReplyDelete
  155. @G700:

    Thelete na kybernane kommata i etairies?

    ReplyDelete
  156. Ευτυχως γ700 ειπες τη μαγικη λεξη που ξεκαθαρισε το τοπιο...Ειναι φανερο πως εχετε πολυ παγιωμενη αποψη του τι ειναι η δημοκρατια...Πλουραλιστικη...Θα σου δωσω ενα παραδειγμα και αμα θες πες με λαικιστη...
    Οταν απ αυτη τη χωρα ,που τοσο πονας,περνουσαν καθε μερα τα πιο συγχρονα οπλα για την εισβολη στη Σερβια πως ακριβως η πλουραλιστικη δημοκρατια εξασφαλισε τη θεληση των πολιτων?
    Ή γιατι η πλουραλιστικη δημοκρατια με τιγκαρε στα δακρυγονα επειδη διαδηλωνα στο λιμανι της Θεσσαλονικης?ακου εκει πλουραλιστικη δημοκρατια

    ReplyDelete
  157. KAI παρακαλώ αν γνωρίζετε συγκεκριμένους Ελληνες που ζούν στην αθλιότητα να μου τους υποδείξετε ώστε να τους αναλάβει το ίδρυμα της διαπρεπούς μαμάς.

    ReplyDelete
  158. @ μαργαρίτα κ

    στην Ελλάδα δεν υπάρχει η εκτεταμένη εξαθλίωση που εντοπίζεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του αμερικάνικου πληθυσμού, ούτε είναι οι εισοδηματικές ανισότητες τόσο γιγάντιες όσο εκεί. Και ευτυχώς.

    Ωστόσο, εισοδηματική φτώχεια υπάρχει, μάλιστα σήμερα υπάρχει ένα ακόμα πιο ύπουλο φαινόμενο που επεκτείνεται στους νέους: είναι η φτώχεια στην εργασία, το φαινόμενο των εργαζόμενων φτωχών. Ταυτόχρονα υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο σημαντικό, αυτό που ο αμάρτια σεν εντοπίζει ως φτώχεια ικανοτήτων και πρόσβασης σε ποιοτικά συλλογικά αγαθά, ένα φαινόμενο άπειρες φορές πιο επικίνδυνο για την προοπτική μιας κοινωνίας το οποί δεν το έχουμε πάρει και πολύ στα σοβαρά στη χώρα μας.

    ReplyDelete
  159. ερεβος:
    "Εγώ μίλησα γι'αυτά που λέγονται εδω μέσα. Σε αυτά έχεις να πεις κάτι;¨"

    Να τα διαβάζεις κιόλας αυτά που σου γράφουν και όχι μόνο να τα υπογράφεις.Και αν δεν καταλαβαίνεις τί σου γράφουν εδώ είμαστε να στα εξηγούμε.

    ReplyDelete
  160. @ventriloquist

    Να συμφωνίσω 1000 φορές για τον πλουραλισμό. Έλα όμως που δεν υπάρχει εδώ. Δεν είναι οτι γουστάρω γιούρι και ΚΚΕ, αν και συμφωνώ με πολλά απ'οσα λέει κατα καιρούς, αλλα έλα που είναι μόνος του και όλοι οι άλλοι, με ίδια ιδεολογική προέλευση του τη λένε. Πολύ νεοφιλελευθερισμός λέμε όμως......

    ReplyDelete
  161. @normad

    Ποιοί ρε καραγκιόζη; Ποιοί μου δίνουν να γράφω; Ξαναλέω: Με ξέρεις;

    ReplyDelete
  162. γιούρι, στο έχουμε ξαναπεί, δεν θεωρούμε τις απόψεις του ΚΚΕ λαϊκιστικές, αλλά εξωπραγματικές. Λαϊκισμός είναι αυτό που κάνεις εσύ τώρα με το στυλάκι περί δακρυγόνων και μπλεξίματος των θεμάτων αναμεταξύ τους.

    ReplyDelete
  163. @ aoua

    Θέλουμε την επιστροφή της πολιτικής.

    ReplyDelete
  164. και της αγωνιστικής αντιπαράθεσης στο πλαίσιο μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, όπως θα έλεγε και η νεομαρξίστρια Σαντάλ Μουφ

    ReplyDelete
  165. Diladi gia na katalabo: Lete pos i nomimopoiisi kai apeleytherosi ton kommatikon epidotiseon apo idiotikes etairies tha eksygianei tin politiki zoi tou topou?

    ReplyDelete
  166. Ποιο μπλεξιμο θα με τρελανεις?Αντιδημοκρατικοτητα αντιλαμβανεσαι εσυ μονο οταν βλεπεις μολοτοφ?Κανεις σχολια μυδρους για τα πανεπιστημια και "φτανει πια" και τετοια και οταν ενα κομμα που συμμετεχει στο κοινοβουλιο αντιμετωπιζεται οπως ακριβως σου ειπα ειμαι λαικιστης?

    ReplyDelete
  167. Eχω καταλαβει πως το πολεμο,επειδη εσκεμμενα σας το αναφερω συνεχεια, το θεωρεις σαν ενα εντελως τυχαιο φαινομενο στο καπιταλισμο και γι αυτο δεν ειναι και σχετικο παρα μονο αν συζητας γι αυτο...

    ReplyDelete
  168. @ erevos
    plouralismo sta ere0ismata sou genikotera ennoousa bre erevos, oxi sto blog. To blog einai edw kai o ka0enas mporei na to krinei.

    ReplyDelete
  169. @ερεβος
    " Ποιοί μου δίνουν να γράφω; Ξαναλέω: Με ξέρεις;"

    Εγώ σε ξέρω απέξω και ανακατατωτά. Ανήκεις στο είδος PAPAGALI PAPAGALI.
    Εσύ ΣΕ ξέρεις;

    ReplyDelete
  170. γιούρι,
    Για το Ιράκ δεν μας είπες τίποτε .Φοβάμαι ότι το "έριβος" θα σε καρφώσει.
    Πέστο τώρα να ξαλαφρώσεις!
    Μην επιβαρύνεις άλλο τη θέση σου.

    ReplyDelete
  171. Για να πάρετε μιά ΓΕΥΣΗ του ΤΙ είναι ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΣ φιλολαϊκό και μακροπροθέσμως ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ.

    Τότε, έτρεχε ο πληθωρισμός, λόγω ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ αλλά ΚΑΙ διεθνών συγκυριών, στο 25%!!!!!!! (Κάπου 10-12% ξενόφερτος, το υπόλοιπο 13-15% Τσοβολο-γενές).

    Εδεινε, που λέτε δάνειο το κράτος στον πατέρα σας 1.000.000 δραχμές με πριμοδοτημένο επιτόκιο 10% για 30-ετές δάνειο, που σήμαινε ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΟ 8.780 δραχμών ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ λαμβανομένου υπόψη ότι οι μισθοί τότε ήσαν γύρω στις 40.000 δρχ το μήνα. Με άλλα λόγια έφευγαν κάπου 22-25% του μισθού για το δάνειο του ΣΠΙΤΙΟΥ.

    ΤΙ γινόταν, όμως;;;;;
    Οι μισθοί αναπροσαρμοζόντουσαν τιμαριθμικώς. Ετσι ο μισθός των 40.000 δρχ σε 5 χρόνια έφθανε στις 100.000 δρχ, αλλά το τοκοχρεωλύσιο έμενε το ίδιο έτσι, ώστε λόγω ΚΑΙ της πριμοδότησης ΚΑΙ του πληθωρισμού, σε περίπου 10 χρόνια ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ με το κόστος ενός κιλού κρέατος!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΠΟ την άλλη, τα χρήματα που το κράτος είχε δανείσει στο πατέρα σας ήσαν HARD MONEY, δλδ προϊον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ!!!!!!!

    Με άλλα λόγια, οι οφειλές του κράτους (προκειμένου να ασκήσει "κοινωνική πολιτική") ΑΥΞΑΝΟΝΤΟΥΣΑΝ παραλλήλως με τον πληθωρισμό, τα τοκοχρεωλύσια όμως του δημόσιου υπάλληλου ΕΜΕΝΑΝ σταθερά, σε διαρκώς ΕΥΤΕΛΙΖΟΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

    ΗΓΟΥΝ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΔΗΛΑΔΗ, το κράτος έμπαινε μέσα και οι γονείς σας, η Γενιά του Πολυτεχνείου αποκτούσε διαμερίσματα και σπίτια αβρόχοις ποσίν!!!!

    ΦΥΣΙΚΑ, το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ αυξανόταν ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ και ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ και τώρα είναι κάπου στο 100% του ΑΕΠ.

    ΠΟΙΟΣ το κουβαλάει το ΧΡΕΟΣ;;;;;

    ΠΟΙΟΣ άλλος;;;

    ΟΙ ΝΕΟΙ ασφαλώς.

    ReplyDelete
  172. Mανία πιά κι εσυ με την Chantal Mouffe και όλους τους ανανήψαντες!

    ReplyDelete
  173. Γενικα

    Eιναι πραγματικα λυπηρο για ενα νεο ανθρωπο να εχει αποδεχτει σα δεδομενο οτι ενα φρικτο ψεμα ηταν αρκετο ωστε να δικαιολογησει μια απανθρωπη και ανηθικη πραξη...Οχι γι αυτους που σκοτωνονται αδικα τοσο οσο για το γεγονος οτι τον κοροιδευουν μπροστα στα μουτρα του και τον θεωρουν ενα σκλαβο,αδυναμο να αντιδρασει...Ακομη πιο λυπηρο ειναι να θεωρει πως αυτο ηταν μια αναγκαιοτητα και απαραιτητη στρατηγικη του δυτικου πολιτισμου..

    ReplyDelete
  174. Normad

    Αλλο ένα δείγμα τις ΟΝΝΕΔίτικης φασιστικής νοοτροπίας που ενδημεί εδώ. 'Οποιος πει κάτι που δεν καταλαβαίνει, τον έχει βάλει το ΚΚΕ!!! Δεν μπορούμε να είμαστε αριστεροί, δεν υπάρχουν γι'αυτόν άλλωστε, μόνο όργανα του Περισσού. Δε θα κάτσω να απολογηθώ σε μαλάκες....
    Και μετά λένε οι g700 να κάνουμε διάλογο.

    ReplyDelete
  175. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  176. Eμείς εδώ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα λέμε ΠΑΝΤΑ ότι 1+1=2.

    Αντιλαμβάνομαι ότι
    κατα Λαλιώτην 1+1 = 5
    κατά Φώφην 1+1 = 10
    και κατα την ΣΥΜΜΟΡΙΑ της Μπερμπαντείου Κατωτάτης
    1+1 = 100

    Μακάρι να ήταν έτσι.

    ReplyDelete
  177. Aυτο το πραμα που ανεβασε ο Κομφουκιος ειναι μια σοφιστεια και διαστρεβλωση της πραγματικοτητας καθως απ οσο ξερω το δημοσιο χρεος δεν εκτοξευθηκε στα υψη επειδη διαφοροι μπαμπαδες πηραν επιδοτουμενα δανεια...Μπορει να κανω και λαθος...

    ReplyDelete
  178. Εγώ πάντως ΔΕΝ μπορώ, αρνούμαι, να πιστέψω ότι ο Γιούρι πιστεύει αυτά που λέει διότι ΔΕΝ είναι βλαξ.

    Το λέγω αυτό διότι υπάρχουν και ειλικρινή άτομα ανάμεσα στους λαΪκιστές και πλειοδότες. Ο Τσοβόλας για παράδειγμα είναι ένα τρομακτικά έντιμο και ειλικρινές άτομο, αλλά ΔΕΝ είναι οικονομολόγος και ανήκει στον χώρο των απλοϊκών ατόμων που πιστεύουν ότι ο δημόσιος κορβανάς είναι ένας αστείρευτος Πακτωλός.

    ReplyDelete
  179. O Γιούρι όμως καταλαβαίνει ΚΑΙ αυτό τον κάνει ΔΙΠΛΑ ένοχο!!!

    ReplyDelete
  180. By the way, προχθές έκανα ένα πρόχειρο υπολογισμό, από επιστημονική περιέργεια, του ΤΙ θα συνέβαινε αν, πες, το κράτος δήμευε την περιουσία των μερικών εκατοντάδων που έχουν 100 εκατομ ευρώ και πάνω, ή έστω ΚΑΙ αυτών που έχουν μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ και πάνω.

    Το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ Ελληνα πολίτη όφελος θα ήταν κάπου μεταξύ 10 και 20.000 ευρώ, δλδ χρημάτων που θα μετατρεπόντουσαν σε Πράντα ή που και αν αποταμιευόντουσαν ΔΕΝ θα άλλαζαν by any stretch of the imagination ποστικά ή ποιοτικά το επίπεδο διαβίωσης του Ελληνα.

    ReplyDelete
  181. @ γιουρι γκαγκαριν
    ¨Ακομη πιο λυπηρο ειναι να θεωρει πως αυτο ηταν μια αναγκαιοτητα και απαραιτητη στρατηγικη του δυτικου πολιτισμου.¨
    Και όχι μόνο… Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να διαστρεβλωθούν τα πάντα, ότι θεωρούμε σήμερα κεκτημένο και κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα. Ότι έχει να κάνει με κοινωνικές παροχές (παιδιά, υγεία κτλ), κράτος δικαίου θεωρείται οπισθοδρομικό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ακόμα και οι βόρειο-ευρωπαίοι δέχονται επιθέσεις ¨εκσυγχρονισμού¨ από ευρωπαίους και αμερικανούς ειδήμονες που δήθεν ανησυχούν για το μέλλον τους.
    Οι αμερικανοί είναι ιμπεριαλιστές, Ο.Κ. Οι ρώσοι όταν έμπαιναν στο Αφγανιστάν και στη Τσετσενία τι έκαναν; Γιατί δεν είδα ποτέ ούτε έναν αριστερό να διαμαρτύρεται και να φωνάζει.

    ReplyDelete
  182. ΔΕΝ κατακτήθηκε ΤΙΠΟΤΑ με αγώνες ούτε με αίμα, με ΛΑΜΟΓΙΑ πολλά.

    ΛΑΘΟΣ πολλά από τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

    Πλανάται πλάνην ΟΙΚΤΡΑΝ και μεγάλη ο κ. Αλαβάνος όταν θεωρεί ότι το να ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ διακοπές σε νησί είναι ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ. Ούτε ήταν, μήτε θα γίνει.

    Πλανάται πλάνην οικτράν και μεγάλην ο κ. Αλαβάνος όταν θεωρεί ότι το να τρως σε εστιατόριο είναι ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ.

    Πλανάται πλάνην οικτράν και μεγάλη ΚΑΙ η Νέα Γενιά που θεωρεί ότι το φαγητό σε πακέτα είναι κεκτημένο. Να κάτσουν να μαγειρέψουν.

    κλπ κλπ κλπ

    ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΣ (permissiveness) ΤΕΛΟΣ

    Finito la musica passato la fiesta!

    ReplyDelete
  183. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις την ιστορία φίλε μου Κομφούκιε. Δεν γράφω μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον δυτικό κόσμο (Ευρώπη – Αμερική), ο όποιος σημειωτέων κατέκτησε την σημερινή του ευμάρεια πατώντας πάνω σε ινδούς και αφρικανούς.

    Όταν έγραφα για διαστρέβλωση αυτό εννοούσα -->
    ¨ΔΕΝ κατακτήθηκε ΤΙΠΟΤΑ με αγώνες ούτε με αίμα…¨

    Πάντως όχι με μαξιλαροπόλεμο!

    exei mats apopse oeo!!!

    ReplyDelete
  184. ki ego mats tha do arxise. Prin pao exo na po ta eksis

    pros aristerous : opoios thelei na skeftetai diaforetikia prepei prota na mathei na skeftetai

    pros g700: sixna i sinantisi tis politikis me tin istoria teleionei asxima gia tin istoria

    pros fileleytheroys: akoma kai stin politiki to prosperasma ginetai apo t' aristera

    pros ideologous: oi ideologoi maxontai gia ta idanika toys mexri teleytaias ranidas melanis

    pros olous toys adiafthoroys: i katharsi einai ena elliniko aporypantiko

    thanks

    ReplyDelete
  185. Re My comment on June 25, 7:45 pm

    Eδωσα ένα παράδειγμα, ανάμεσα σε άπειρα γιά το πως μεταφέρθηκαν πόροι από το κράτος σε ιδιώτες, δλδ πολύτιμα χρήματα τα οποία στην πρώτη περίπτωση έπρεπε να διοχετευθούν στις υποδομές.

    Δεύτερον παρουσιάζει το σχόλιό μου με παραστατικό τρόπο, ΠΩΣ μιά βραχυπρόθεσμη "φιλιλαϊκη" πολιτική έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες - τον μηχανισμό.

    Το κράτος δανειζόταν από ξένες τράπεζες γιά να μετακυλίει το χρήμα στις τσέπες των πολιτών!!!!

    Και ασφαλώς ΔΕΝ εννοούσα, όπως το συνέλαβε ένας κακόβουλος, ότι το παράδειγμα που χρησιμοποίησα ήταν "ο" λόγος. Οι λόγοι ήσαν ΑΠΕΙΡΟΙ.

    Η ειρωνεία είναι πως τότε δανειζόταν το κράτος για να καλοπερνάει ο λαός. Τώρα το δικαίωμα ΑΥΤΟ δεν τόχει το κράτος διότι τα δημοσιονομικά μας ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από το Κέντρο. ΕΤΣΙ, ο δανεισμός γίνεται σήμερα στο ατομικό επίπεδο.

    Το αποτέλεσμα, όμως είναι παρόμοιο. ΤΟΤΕ χρωστούσε το κράτος σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, τώρα έχουμε ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ!!!!

    Τελικά δλδ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να συνετισθούμε ως λαός.

    ΑΔΥΝΑΤΟΝ

    ReplyDelete
  186. spot on o Λεμπόφσκι παραπάνω.

    @μαργαρίτα κ-κομφούκιος

    στο θέμα του δημόσιου χρέους και της συσώρευσής του με σκοπό τη χρηματοδότηση της παρασιτικής κατανάλωσης, και όχι έστω τη δημιουργία υποδομών ως όφειλε να έχει συμβεί, συμφωνούμε απόλυτα με την αυστηρή κριτική που κάνεις.

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική αδικία από το να υποτάξεις την εθνική οικονομία στους εγχώριους και ξένους "ραντιέριδες" που ζούνε από τους τόκους και τα κουπόνια των ομολόγων που προκύπτουν απο το μεγάλο δημόσιο χρέος, και δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαγενεακή αδικία από το να δεσμεύσεις τους δημόσιους πόρους των μελλοντικών γενεών σε αποπληρωμές τόκων. 10 δις πληρώνουμε κάθε χρόνο σε τόκους τη στιγμή που 50 δις είναι όλος κι όλος ο προϋπολογισμός. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική; Ε, να τη βράσουμε και να τους φτύσουμε στη μάπα αυτούς που θεωρούν ότι έκαναν και κοινωνική πολιτική δια του χρέους. Δεν θα πληρώσουμε τα ελλείμματά τους.

    @ χανούμ μπουρέκ

    Όλα κερδίζονται με αγώνες και διεκδικήσεις και τσαμπουκά, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε, να απαιτούμε χειροπιαστά αποτελέσματα και να μην τρέχουμε πίσω από αφηρημένες ιδέες και πεπαλαιωμένες ιδεολογίες.

    Στο επόμενο ποστ που μόλις το αναρτήσαμε θα δεις μερικά από τα κόλπα και τα τεχνάσματα στα οποία καταφεύγουν οι εργοδότες για να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από δε γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα και ακόμα κι αν τα γνωρίζουν δεν τα διεκδικούν, φοβούνται. Αν δεις δε τι πέρνουμε κάθε μέρα στο email από νομικά κι εργασιακά ερωτήματα θα πάθεις πλάκα.

    γιούρι, το άρθρο της Ελευθεροτυπίας που σου λέγαμε

    @ erevos
    καταρχάς και σήμερα απογορεύεται η χρηματοδότηση των κομμάτων από νομικά πρόσωπα. Επιτρέπεται από φυσικά μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και 3 χιλιάδες κλατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με κουπόνια χωρίς να φαίνεται ποιος δίνει. Το συνολικό ετήσιο ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά το 20% της συνολικής χρηματοδότησης του κράτους. Δεδομένου ότι τώρα γίνεται πάρτυ μαύρων χρηματοδοτήσεων, εξήγησέ μας σε παρακαλούμε πολύ πως με τη δική σου πρόταση πρακτικά αυτή η κατάσταση θα αναχαιτιστεί.

    ReplyDelete
  187. 2-2 ματσάρα η Τουρκία τη Γερμανία τσίου

    ReplyDelete
  188. Πρέπει να τονίσω (δυστυχώς) ότι δεν είμαι κολλημένος κνιτης απλώς κάποιες φορές νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ τα αυτονόητα.

    Update: Τουρκία – Γερμανία 2 -3

    Δεν πειράζει ρε καρτασια την επόμενη φορά.

    ReplyDelete