Thursday, June 19, 2008

Η γενιά των αποτυχημένων γονέων!

By Philos*

Στα εκατοντάδες ποστς για την γενιά των 700ευρώ γίνονται αναφορές σε δεκάδες αιτίες που φταινε για την σημερινή τους κατάσταση.

"Φταίνε οι κυβερνήσεις", "φταίνε οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές", "η παγκοσμιοποίηση", "η ακρίβεια" .... τα παντα φταίνε εκτός από τους νέους με τους μισθούς των 700 ευρώ.

Και θα συμφωνήσω στο τελευταίο.

Δεν φταίει μία νέα γενιά που μόλις ενηλικιώθηκε.

Αυτή η γενιά εκπαιδεύτηκε από κάποιους ανθρώπους και κυρίως από τους γονείς τους.

  • Εκπαιδεύτηκε να ξοδεύει χωρίς να συγκρίνει τιμές... γιατί έτσι κάνανε και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να μένει με τους γονείς της ... γιατί έτσι επιθυμούν οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να πετάει το τσιγάρο από το ανοιχτο παράθυρο στο αμάξι... γιατί έτσι κάνανε και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να αναζητάει για μια θέση στο Δημόσιο... γιατί έτσι τους γαλουχήσαν οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να παίρνει δάνεια για να αγοράσουν αυτοκίνητο (και όχι για να ανοίξουν επιχείρηση) ... γιατί έτσι κάνουν και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να μην αλλάζει εύκολα δουλειές και να βολεύεται σε μια θεσούλα των 700 ευρώ ... γιατί έτσι την συμβουλεύουν οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να ψηφίζει τρία κόμματα ... γιατί τα ίδια ψηφίζουν και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να μην δέχεται την αξιολόγηση και τον ανταγωνισμό ... γιατί το ίδιο δεν δεχονται και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να δέχεται την επετηρίδα σε κάθε της μορφή... γιατί έτσι την δεχτήκαν και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να εκπαιδεύεται σε βρώμικα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια με γεμάτους από συνθήματα και αφίσες τοίχους ... γιατί έτσι της τα παραδώσανε και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να κάνει κοπάνες από την δουλειά ... γιατί έτσι κάνανε και οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να διαδηλώνει με συνθήματα και ντουντούκες ...γιατί έτσι κάνανε οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να συζητάει μόνο για τα δικαιωματά της και όχι τις υποχρεώσεις της... γιατί έτσι κάνανε οι γονείς της.
  • Εκπαιδεύτηκε να γκρινιάζει και όχι να προτείνει ... γιατί έτσι γκρινιάζαν και δεν προτείναν οι γονείς της.
....
Και τώρα οι γονείς της γενιάς αυτής, που βγάζουν τα πολλαπλάσια από τα παιδιά τους, βγαίνουν υποκριτικά στα media και μιλάνε για την απελπισμένη γενιά των G700.
  • Είναι οι ίδιοι οι γονείς, που δεν δέχονται έναν άνθρωπο 40 ετών να διοικεί μια επιχείρηση ή να κυβερνά γιατί δεν έχει την πείρα τους και την ωριμότητά τους.
  • Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να πάρουν σύνταξη από τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις των επιχειρησεών τους αν δεν τους βγάλουν ξαπλωτους από εκεί μέσα.
  • Είναι οι ίδιοι οι γονείς τους που δεν παίρνουν στην δουλειά που προϊστανται μία άτεκνη παντρεμένη κοπέλα 25-35 ετών με τον φόβο ότι θα μείνει έγκυος και θα λείψει από την εταιρεία.
  • Είναι οι ίδιοι γονείς που επιμένουν στα φακελλάκια για να κάνουν την δουλειά τους ή να εγχειριστούν γρηγορότερα.
  • Είναι οι ίδιοι γονείς που παρακαλανε λυτούς και δεμένους και ξεροσταλιάζουν ημερες ολόκληρες έξω από πολιτικά γραφεία για ένα βύσμα στο στρατό, στον ΑΣΕΠ ή και σε μια ιδιωτική εταιρεία.
  • Είναι οι ίδιοι οι γονείς που δεν αποποιούνται των προνομίων τους ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.
  • Είναι οι ίδιοι οι γονείς που χτίζουν αυθαιρετα μες τα δάση.
  • Είναι οι ίδιοι οι γονείς που δεν αποσύρουν το μολυσμένο ηλιέλαιο από τις δικές τους επιχειρήσεις εστίασης και αρνούνται να συμμορφωθουν με τις κρατικές οδηγίες.
  • Είναι οι ίδιοι που εκλέγουν βουλευτές και τα παιδιά των παλαιών βουλευτών που ψηφίζαν επί τετραετίες.
  • Είναι οι ίδιοι γονείς που φοροδιαφεύγουν συστηματικά αναγκάζοντας το κράτος να δανείζεται.

Αν αυτή η γενιά δεν καταλάβει αρχικά ποιος πραγματικά φταίει για την σημερινή τους κατάσταση, και παράλληλα δεν αλλάξει τις συνήθειες που της κληρονομήσαν οι γονείς της, έχω ισχυρή την αίσθηση ότι και οι νέοι αυτής της γενιάς δεν θα εκπαιδεύσουν καλύτερα τις επόμενες γενιές, και η μόνιμη γκρίνια και μοιρολατρία θα συνεχίσει να διαιωνίζεται ως γνήσιο χαρακτηριστικό της φυλής μας.

Και τότε δεν θα φταίνε οι γονείς τους...

* Ο Philos είναι blogger. To παραπάνω post αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του Σκέφτομαι,...άρα υπάρχω. Το αναδημοσιεύουμε ύστερα από άδεια του συγγραφέα.

102 comments:

  1. Η απάντηση στο προηγούμενο χώσιμο περί γενιάς του Εγώ.

    ReplyDelete
  2. Moυ αρέσει το "σκεφτομαι άρα υπάρχω" το είπε η Ρενέ Δεσκάρτου. Εξαιρετική κυρία, γνωριζόμεθα

    ReplyDelete
  3. "Καταναλώνω άρα υπάρχω"

    ReplyDelete
  4. "βιώνω άρα υπάρχω".

    ReplyDelete
  5. "Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ"
    Oι γονείς των γ700 έζησαν συμπυκνωμένα και τα τρία,κατά Τόφλερ,κύματα της ιστορίας.Το αγροκτηνοτροφικό(στα παιδικά τους χρόνια),το βιομηχανικό(στα νεανικά τους χρόνια),το τεχνολογικό(στα ύστερα επαγγελματικά τους χρόνια).Και αυτά σε ένα πρεριβάλλον ειρήνης ασφάλειας και ανάπτυξης.Δεν κατέβαλαν τις αντίστοιχες προσπάθειες με τις περιουσίες που απέκτησαν.Ο πλουτισμός νόμιμος και παράνομος ήταν εύκολος.Το μόνο προσόν που χρειαζότανε ήταν το θράσος.Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η "ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ"

    ReplyDelete
  6. χα χα χα, γεια σου φωφώ

    libertarian, ψ-ευδαιμονία πως σου φαίνεται για τίτλος ενός μελλοντικού Post?

    ReplyDelete
  7. "Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ"

    Ναί.
    Είναι οι βοσκοί που γίνανε ξενοδόχοι.
    Οι μούτσοι που γίνανε καραβοκύρηδες.
    Οι τσαγγάρηδες που γίνανε βιομήχανοι.
    Οι γλείφτες που γίνανε καθηγητές Πανεπιστημίων.
    Οι κωλομπινέδες που γίνανε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες.
    Αυτή είναι η ΑΡΧΟΥΣΑ γενιά.

    ReplyDelete
  8. Κοίτα, δεν συμφωνώ στο γεγονός ότι αφού οι γονείς μας μεγάλωσαν έτσι εμείς δεν έχουμε ευθύνη! Οι γονείς μας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με τις δυνατότητες που είχε το μυαλό τους, εμείς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από αυτό. Δηλαδή, αν εμένα οι γονείς μου ψήφιζαν πασόκ, εγώ πρέπει να συνεχίσω να ψηφίζω το ίδιο και να θεωρώ ότι φταίει ο πατέρας μου που ποτέ δεν ψήφισε κάτι άλλο ώστε να μπορώ κι εγώ τώρα να δω πέρα από τον τοίχο? Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω αυτή τη λογική.

    ReplyDelete
  9. Για ποιο περιβάλλον "ειρήνης και ασφάλειας" μιλάει ο libertarian; Αυτό της Χούντας, της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου και της νοοτροπίας Δύση Εναντίον Ανατολής; Συμφωνώ με την ιδέα ότι μεγάλο μέρος ευθύνης για την G700 φέρει η προηγούμενη γενιά με τις συνθήκες που δημιούργησε και αναλύονται στο παραπάνω άρθρο. Το να περάσουμε όμως στο άλλο άκρο ότι δηλαδή αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα δεν μας πάει πουθενά. Με την ίδια λογική και οι γονείς μας "εκπαιδεύτηκαν" από τους δικούς τους γονείς και ούτω καθεξής

    Συμφωνώ ότι για να πας μπροστά χρειάζεται θράσος, ανεξαρτήτως της εποχής και των συνθηκών που την διακατέχουν. Χρειάζεται θράσος και τόλμη. Στο χέρι μας είναι να ρίξουμε ένα φάσκελο στα λάθη των γονιών μας και να πάμε μπροστά προσέχοντας όμως να μην τα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, καταδικάζοντας έτσι και τα δικά μας παιδιά στα ίδια προβλήματα.

    ReplyDelete
  10. ναι, οκ. οι γονεις μας δεν μας εμαθαν ποτε οτι δεν πρεπει να πεταμε το τσιγαρο απο το παραθυρο. εμεις γιατι ποτε δε κατσαμε να σκεφτουμε αν ειναι σωστο ή οχι; γιατι δε κατσαμε να σκεφτουμε αν ό,τι μας μαθανε οι γονεις μας ειναι σωστα ή οχι;γιατι αφεθηκαμε σε μια κληροδοτημενη κατασταση χωρις ποτε να αμφιβαλλουμε;

    μηπως βολευει ετσι;μηπως μας αρεσει ετσι;μηπως επειδη για να αλλαξουμε πρεπει να προσπαθησουμε κι η προσπαθεια θελει κοπο;μηπως ειμαστε φυγοπονοι κι αρκουμαστε στο να αναθεματιζουμε χωρις να κανουμε κατι περαιτερω;

    εχετε ακουσει ποτε κανεναν να λεει "φταιω" ή έστω "φταιμε"; προσωπικα συνπήθως ακουω "φταινε".

    ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι, προηγουμενες και τωρινες γενιες, για ο,τι συμβαινει. οταν το καταλαβουμε αυτο, ισως κατι γινει..

    ReplyDelete
  11. "libertarian, ψ-ευδαιμονία πως σου φαίνεται για τίτλος ενός μελλοντικού Post?"


    Pseudaimonia.Θα ήταν πιό trendy.

    ReplyDelete
  12. Mi toys lipase mao, rikstoys sto kefali mpaam kai kato, allios tha akoys to miki theodoraki me to ena podi ston tafo na dinei grammi stin koinonia

    ReplyDelete
  13. Φυτεψε και συ μια γλαστρα στο μπαλκονι σου...Το περιβαλλον σε χρειαζεται...

    ReplyDelete
  14. Κι υστερα λενε τους κομμουνιστες λαικιστες που δε λενε τετοιες ασυναρτησιες...

    ReplyDelete
  15. Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια της

    Anastasia Kyriakidi said...

    "...δεν συμφωνώ στο γεγονός ότι αφού οι γονείς μας μεγάλωσαν έτσι εμείς δεν έχουμε ευθύνη! Οι γονείς μας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με τις δυνατότητες που είχε το μυαλό τους, εμείς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από αυτό."

    και με τον

    Antonis Lamnatos said...

    "...Συμφωνώ ότι για να πας μπροστά χρειάζεται θράσος, ανεξαρτήτως της εποχής και των συνθηκών που την διακατέχουν. Χρειάζεται θράσος και τόλμη."

    Επίσης νομίζω ότι η λογική του "φταίνε οι άλλοι" (είτε γονείς, είτε κράτος είτε οποιοσδήποτε άλλος) είναι λάθος και προωθεί τον ωχ-αδερφισμό και εφησυχασμό. Μπαίνουμε σε μία διαδικασία που ο καθένας δείχνει τον απέναντί του και πάει λέγοντας, χωρίς να γίνεται τίποτα.

    ReplyDelete
  16. Γιούρι, τους κομμουνιστές δεν τους έχουμε κατηγορήσει ποτέ για λαϊκισμό, για κάλπικες υποσχέσεις, όμως, πολλές φορές.

    ReplyDelete
  17. Διαφορετικά, ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί, παρέα με τον Κηλαηδόνη ότι για όλα φταίει ο Χατζηπετρής να ξενοιάσουμε.....

    ReplyDelete
  18. G700 said...

    "Γιούρι, τους κομμουνιστές δεν τους έχουμε κατηγορήσει ποτέ για λαϊκισμό, για κάλπικες υποσχέσεις, όμως, πολλές φορές."

    Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.......

    Παιδιά δεν πιάνεται καμιά συζήτηση για την Λισαβόνα, ή για την κύρωση της πώλησης του ΟΤΕ και να αφήσετε τις επαναλήψεις. Το ξέρω ότι είναι καλοκαίρι αλλά ποιος να κάθεται να βλέπει τα ίδια και τα ίδια....
    Αυτό το "Κωνσταντίνου & Ελένης" μας το έχουν κάνει κλίσμα....

    ReplyDelete
  19. G700..Δε μιλουσα για εσας,μιλουσα γενικα...Αλλα απ οτι φαινεται, ο εχων τη μυγα....μυγιαζεται...

    ReplyDelete
  20. Don, δεν υπάρχει λογική του τύπου φταίνε οι άλλοι. Όταν αναφερόμαστε στις υποχρεώσεις που έχει ο κάθε πολίτης απέναντι στην κοινωνία, πάντα κάνουμε λόγο για τις ευθύνες των νέων και τα χρέη των μεγαλύτερων. Εξού και επιλέξαμε να αναρτήσουμε τα δύο αυτά αντιδιαμετρικά αντίθετα άρθρα, για τη γενιά του Εγώ και τη γενιά των αποτυχημένων γονέων. Γιατί έστω και μέσω των όποιων υπερβολικών διατυπώσεων, δεν παύουν να περιγράφουν υπαρκτά φαινόμενα που μας αφορούν όλους. Μάλιστα διαβάζοντάς τα πολλοί είναι αυτοί που ενοχλούνται, γιατί βλέπουν μέσα σ΄αυτές τις περιγραφές τον ίδιο τους τον εαυτό.

    ReplyDelete
  21. O don θεωρει προφανως πως οι βαρετες και πελαγοδρομουσες αναλυσεις πανω στο τραπεζικο συστημα θα βελτιωσουν τη θεση των εργαζομενων

    ReplyDelete
  22. Α,και η απαιτηση να πεσουν οι τιμες...Μαζι με τη ΓΣΕΕ βεβαιως βεβαιως..

    ReplyDelete
  23. γιούρι, εσύ με το ΠΑΜΕ θα πας;

    ReplyDelete
  24. Εννοειται εκει που υπαρχει καποιος σεβασμος στην εργατικη ταξη...Και φυσικα στη δυνατοτητα της να ασκησει οργανωμενη βια απεναντι στη βια του κεφαλαιου...Αυτα...

    ReplyDelete
  25. Anastasia Kyriakidi said.. "
    "Δηλαδή, αν εμένα οι γονείς μου ψήφιζαν πασόκ, εγώ πρέπει να συνεχίσω να ψηφίζω το ίδιο και να θεωρώ ότι φταίει ο πατέρας μου που ποτέ δεν ψήφισε κάτι άλλο ώστε να μπορώ κι εγώ τώρα να δω πέρα από τον τοίχο? Δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω αυτή τη λογική."



    Πως να είναι άραγε να είσαι γόνος μιας αριστερής και εύπορης οικογένειας με κληρονομημένα εισοδήματα και χωρίς κανένα επάγγελμα; π.χ. Αλαβάνος;
    Αυτό μας προτείνεις;

    ReplyDelete
  26. Το άλλο για το Κτηματολόγιο το ακούσατε?????
    Αν δεν έχεις λέει τίτλους από το 1800κάτι, λόγω ότι απαγορεύεται η χρησικτησία έναντι του δημοσίου, δεν θα μπορείς να κατοχυρώσεις νομή και κατοχή της ιδιοκτησίας σου ακόμα κι αν έχεις συμβόλαια/ κληρονομιά κτλ από το 1900, εκτός εάν αποφασίσουν να περάσουν κάποιο νόμο διορθωτικό...

    Παλιά προπαγανδίζανε ότι οι Κομμουνιστές θα ήταν αυτοί που θα έπαιρναν τις περιουσίες του κόσμου αν έρχονταν στην εξουσία.....

    Ρε πως τα φέρνει η πουτάνα η τύχη (και η μαλακία που τους δέρνει) καμιά φορά.........

    ReplyDelete
  27. Το αλλο με το τοτο το ξερετε?

    ReplyDelete
  28. γιουρι γκαγκαριν said...
    "Εννοειται εκει που υπαρχει καποιος σεβασμος στην εργατικη ταξη...Και φυσικα στη δυνατοτητα της να ασκησει οργανωμενη βια απεναντι στη βια του κεφαλαιου...Αυτα...

    June 19, 2008 12:56 PM"

    Eκεί θα βρείς τα επαγγελματικά κομματικά στελέχη που ΔΕΝ δούλεψαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους.Και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!

    ReplyDelete
  29. @ γιούρι

    Κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι καημένε.
    Παίξε την κασσέτα που σου μάθανε στο Κόμμα και γίνε πάλι το άλλοθι να ευτελίστεί η ιδεολογία που λες ότι πρεσβεύεις. Δεν ξυπνάς έτσι τον κόσμο φουκαρά. Δεν υπάρχουν "προλετάριοι και μπουρζουάδες" στην Ελλάδα. Φτύσε την καραμέλα.
    Εδώ είναι πλούσιοι και φτωχοί....μιλήστε τα πράγματα με το όνομά τους.....τα καθημερινά...όχι θεωρίες.

    Αλλά εσείς κάτι τέτοια κάνετε και δεν σας πιστεύει ο κόσμος.....
    Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχει τόση αποχή στις εκλογές? Να σου πω εγώ. Γιατί από τη μία υπάρχουν κάτι αριστεροί σαν κι εσένα και από την άλλη κάτι σαν τον Αλεξάκη.
    Το μίσος και η καρεκλίτσα του habitat....

    Παντέρμη Ελλάδα....(που θα΄λεγε και ο Κατράκης).

    ReplyDelete
  30. Είσαι η δικαιολογία και η στάχτη στα μάτια για να κονομάει το κεφάλαιο.
    Ξύπνα ή αυτοκτόνησε.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. All this is very interesting. Maybe it is useful to consider what was it that the parents of G700 learned from their parents…
    For example, you should have a world war every twenty years and then throw in a civil war for good measure, because, after all, people with different ideologies deserve to die. Women are good for the kitchen and that alone and schooling is of debatable significance. Well, I could go on but Parmenides is probably better equipped to tell us more about the valuable lessons that his parents gave him and, alas, I think he momentarily forgot…
    At some point we have to take responsibility and start thinking and acting for ourselves. We learn from our parents, true, but we can also learn to avoid their mistakes.

    ReplyDelete
  33. "Παίξε την κασσέτα που σου μάθανε στο Κόμμα "

    Και όμως η καρριέρα του εξαρτάται απο αυτό το κόμμα, που, μετά τη Δεξιά, έχει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πελατειακό μηχανισμό στην Ελλάδα.
    Kάποιος πρέπει να τους μιλήσει για το Rexona!

    ReplyDelete
  34. @ libertarian

    είπε ο γάιδαρος το πετεινό "κεφάλα".

    ReplyDelete
  35. ventriloquist said...

    "...We learn from our parents, true, but we can also learn to avoid their mistakes."

    and God knows how lucky we are knowing out of our parents mistakes which mistakes to avoid.

    ReplyDelete
  36. Γεράσαμε, αδερφια, κι ακόμα ο μπαμπάκας μας μας φταίει;;;
    Για πάμε όλοι μαζί, υπεύθυνα, να κάνουμε μια ωραία θυσία εισοδημάτων, πολυτέλειας και μικροαστικής παράδοσης μπας και βρούν καλύτερη Ελλάδα οι ελάχιστοι απόγονοι που θα αφήσουμε...

    ReplyDelete
  37. G said...

    "Γεράσαμε, αδερφια, κι ακόμα ο μπαμπάκας μας μας φταίει;;;"

    Πόσο ωραία το είπες!!!!!!
    Μπράβο.

    ReplyDelete
  38. Την ξέρετε την παροιμία που λέει:
    "Της κοντής ψ*λής της φταιν οι τρίχες".
    .....ε, κάπως έτσι.

    ReplyDelete
  39. @the dude

    δεν ειναι αυτο man, αλλα εχω βαρεθει τη καραμελιτσα "ετσι με/τον/την/τους μαθανε"..

    δε με νοιαζει ρε φιλε πως σε μαθανε. βαλε κατω το τσερβελο σου και fucking think!

    @γιουρι
    αντε ρε γιουρι. οταν παρεις τα βουνα, εγω θα ερθω μαζι σου. εμπρος για μια νεα "πολιτισμικη επανασταση". τυπου μαο, of course, ε;

    ReplyDelete
  40. Στην Ελλάδα για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.

    ReplyDelete
  41. Εντάξει άρχοντες κι αρχόντισσες της αυτοσυγκράτησης, μην αυτομαστιγώνεστε και τόσο. Η συνεχής επιστροφή στον εαυτό μας, στην δική μας ευθύνη, στο δικό μας φταίξιμο, είναι λίγο μυωπική. Κι όμως δε φτάνει αυτό, αν όντως έτσι πράτετε στην προσωπική σας ζωή και δεν είναι τα λόγια σας απλά μια έμμεση κριτική του εαυτού σας. Το εξαντλήσαμε το θέμα του ΕΓΩ και της προσωπικής ευθύνης. Πλέον είναι ζήτημα πράξης κι όχι κουβέντας. Η συνειδητοποίηση όμως των υπόλοιπων παραγόντων που δημιουργούν περιορισμούς και αγκυλώσεις στην εξέλιξη μας δεν είναι και μικρή υπόθεση. Κι εκεί είναι η μαγκιά, εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.

    Μας έφυγε ο Κομφούκιος και γεμίσαμε πατερναλιστάκους.

    Όλοι μαζί από αύριο το πρωί να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να λέμε 20 φορές: φταίω, φταίω, φταίω.... Και μερικές μαστιγιές ακόμα καλύτερα. Και μια προσευχή να μας δώσει ο θεός κουράγιο να γίνουμε υπεύθυνοι. Σνιφ σνιφ, μου μυρίζει φασιστίλα και συντηρητικίλα στο πιο επικίνδυνο επίπεδο, το εσωτερικό του καθενός μας.

    ReplyDelete
  42. ΣΤΑΥΡΟΣ said...

    "...Η συνεχής επιστροφή στον εαυτό μας, στην δική μας ευθύνη, στο δικό μας φταίξιμο, είναι λίγο μυωπική. ....Η συνειδητοποίηση όμως των υπόλοιπων παραγόντων που δημιουργούν περιορισμούς και αγκυλώσεις στην εξέλιξη μας δεν είναι και μικρή υπόθεση. Κι εκεί είναι η μαγκιά, εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε......Σνιφ σνιφ, μου μυρίζει φασιστίλα και συντηρητικίλα στο πιο επικίνδυνο επίπεδο, το εσωτερικό του καθενός μας."

    Γεια σου ρε λαγωνικό!
    Αυτό είναι προοδευτική νοοτροπία, αυτή είναι μαγκιά....να φταίνε πρώτα οι άλλοι. Άσε τους συντηρητικούς στην ναφθαλίνη.
    Πρόχωρα με το δάκτυλο τεντωμένο παληκάρι μου και θα πας μπροστά. Μην κοιτάς τι κάνεις εσύ...ποτέ, ....μόνο τι κάνουν οι άλλοι σε σένα. Είσαι και ο πρώτος!

    ReplyDelete
  43. Εσείς μετράτε πόσες φορές τη μέρα πέρδεσθε και ρεύεσθε (αλά Κομφού) και μετά μετανοείτε? Προσπαθείτε να τα συγκρατείτε τα αέρια σας και πόσες φορές μες στη μέρα? Το μεθάνιο ξέρετε διογκώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δείχνετε άραγε την απαραίτη ατομική ευθύνη?

    ReplyDelete
  44. εμενα παντως μου μυριζει σουβλακι-γυρος κοτοπουλο.Το μεσημεριανο μου δηλαδη.

    αλλο η αυτογνωσια, αλλο οι Opus Dei. Πως μου αρεσει οταν προσπαθουμε να πουμε κατι χρησιμοποιωντας υπερβολες, και στο τελος δε λεμε τιποτα..

    Δε χρειαζεται να αυτομαστιγωθεις για ή οταν αναγνωρισεις τα λαθη σου.

    Βεβαια ο καθενας οπως τη βρισκει. Μη μας λες και φασιστες μετα..

    ReplyDelete
  45. Pantos den tros kala syntrofe, soyblaki me gyro chicken sto katakalokairo ligo bary. Soy proteino meta na pieis ena black russian, na staniareis,ego protimo to white.

    ReplyDelete
  46. kai kati akoma dudes. Sti genia toy ego proxtes tin pesate kateytheian merikoi apo esas. Kai kala kanate. Mazi sas. Tora bebaia poy sizitioyntai oi eythineis ton megalon blepo poly gargara apo merikoys. profanos giati anikoyn sti grey power kai tsoyzei to kolaraki apo ta katorthomata toys sti metapoliteysi.

    ReplyDelete
  47. Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 16:04
    Τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ «δείχνει» ο Θ. Τσουκάτος

    «Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Siemens

    «Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.

    Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.

    Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.

    Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

    Σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην ίδια υπόθεση, ο κ. Τάσος Μαντέλης δήλωσε τα εξής: «Είναι εξαιρετικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου που με εμφανίζουν πως δήθεν εισέπραξα εκατ. μάρκα από τη Siemens Zητώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν να δοθούν στη Δικαιοσύνη για να πράξει το καθήκον της και να αποκατασταθεί η αλήθεια».

    Τι πλάκες έχουμε να κάνουμε!!!!
    Για τα στρουμφάκια δεν θα βγει καμία βρώμα......????

    ReplyDelete
  48. Επαναλαμβάνω τα λόγια του Τσουκάτου ("δεξί χέρι του monsieur Simitis)

    "....μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία."

    Τι έγινε ρε παιδιά?

    ReplyDelete
  49. Πουτ τηε κοτς ντάουν σλόουλιι.....

    ReplyDelete
  50. don,αυτα που μου λες για κομματικες κασετες και τα ρεστα τα εχω ακουσει χιλιαδες φορες και κυριως απο εκπροσωπους των 2 μεγαλων κομματων...Μη νομιζεις οτι πρωτοτυπεις....Τα ακουω βερεσε ΔΙΟΤΙ:Οταν εσυ διαβαζες για την εξεταστικη σου και John Kenneth Galbraith εμεις οι κουκουεδες συμμετειχαμε σε μια υπαρκτη κοινωνικη διαδικασια οπως ειναι η απεργια και συναναστρεφομασταν ανθρωπους που φοβουνταν, παλευαν για δικαιοτερο μεροκαματο...Αυτο μας εχει κανει να αντιμετωπιζουμε με σεβασμο τη διστακτικοτητα το φοβο αλλα και τις δυναμεις των εργαζομενων...Συνεπεια αυτου ειναι να αποφευγουμε αμετροεπεις δηλωσεις για τα κομματα τα συνδικατα και ολα οσα εσυ καταγγελεις με τοση εμπαθεια...Απλα την αλλαγη εμεις τη βλεπουμε στις κοινωνικες διαδικασιες παλης σε αντιθεση με σενα αλλα και τους περισσοτερους εδω μεσα που περιμενουν την επιφοιτηση του αγιου πνευματος μεταμορφωμενο σε ευρωπαικο ονειρο..

    ReplyDelete
  51. @ Κομφού

    Ο βασιλιάς είναι γυμνός.

    ReplyDelete
  52. Ta stroymfakia poia einai dude?
    Excuse me for my not understanding.

    ReplyDelete
  53. diathora kai genia toy polytexneioy pane xeri xeri

    ReplyDelete
  54. Ο αλλος εμαθε τη πολιτιστικη επανασταση και τη κοπαναει...Θα νομιζει οτι ειπε και μεγαλη κουβεντα...Μη μπερδευεις τη βουρτσα με τη χτενα...

    ReplyDelete
  55. @ γιούρι

    Κατ' αρχήν να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχω καμία εμπάθεια για τα συνδικάτα.
    Ενίοτε, να ομολογήσω ότι με πιάνει ένας θυμός για τους συνδικαλιστές όταν πουλάνε "την μάνα τους" για ένα έπιπλο όπως η Καρέκλα.

    Έπειτα, να σου ζητήσω να μου ορίζεις κάθε φορά (επειδή είμαι από χωριό) τι εννοείς κάθε φορά που μιλάς για "κοινωνικές διαδικασίες πάλης". Αν το κάνεις αυτό, να δεις που ίσως και να συνενοηθούμε. Δεν αντέχω όμως τα αφηρημένα και τα μασημένα.

    Τέλος, θα σου ζητήσω να αφήσεις τις προβοκάτσιες ότι δήθεν αυτά που σου λέω τα έχεις ακούσει από διευθύνσεις που έρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί εγώ στην ζωή μου ούτε αφίσες με κανενός την μούρη έχω κολλήσει ούτε μου έδωσε κανένας μεροκάματο. Ότι είμαι και ότι έχω το οφείλω σε μένα και στους γονείς μου για αυτό και τους υπόλοιπους που εννοείς εσύ, τους έχω όλους γραμμένους εκεί που δεν πιάνει η μελάνη.

    ReplyDelete
  56. @ lebowski

    τα στρουμφάκια(???)
    τα μπλε παιδιά ρε μεγάλεεεεεε.....

    λα λα λαλαλαλα
    λαλαλαλα......

    ReplyDelete
  57. Ο libertarian εχει μεινει στο rexona σα συνεπης οννεδιτης και μου λεει εμενα για καριερα...Μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια σε οδηγει σε επισφαλη συμπερασματα

    ReplyDelete
  58. Κοινωνικες διαδικασιες παλης, δε μπορω να γινω πιο σαφης...Διαδικασιες διεκδικησης και οχι απαιτηση ελεημοσυνης...ΑΠΕΡΓΙΑ...Μαζικη αντιδραση οργανωμενη σε ιδεολογια και συγκρουση με την κυριαρχη πολιτικη...Δημιουργια νεων δομων εξουσιας...Ειδες που σου λεω?Οταν εσυ διαβαζες για την εξεταστικη...Κατα τα αλλα ποια προβοκατσια τσαμπουνας?εγω σου δειχνω απλως το επιπεδο που θεωρω πως εχει το επιχειρημα σου...Τι μου απολογεισαι για τους γονεις σου και για σενα δε καταλαβαινω...

    ReplyDelete
  59. @γιουρι who tries to be funny (work harder mate)

    Π-Ο-Λ-Ι-Τ-Ι-Σ-Μ-Ι-Κ-Η Ε-Π-Α-Ν-Α-Σ-Τ-Α-Σ-Η

    21 γραμματα. ε, ειναι μεγαλη κουβεντα!

    εμαθα και να μετραω(μεχρι το 21). Δεν ειμαι καλος;

    ReplyDelete
  60. mao,κοβεσαι στην εκθεση ιδεων γιατι εισαι εκτος θεματος...ΓΕΝΙΚΩΣ

    ReplyDelete
  61. Your dudeness, το αυτομαστίγωμα είναι η πιο εύκολη και ηττοπαθής λύση, στα λόγια. Από εκεί και πέρα, αν αφήσουμε τις ηθικολογίες και τις αυτοκριτικές, ας δεχτούμε το γεγονός ότι κληρονομήσαμε 700 δις εθνικό χρέος από τη γενιά του Μάη, ας δεχτούμε ότι από γεωργοί και χωριάτες που στον ήλιο μοίρα δεν είχαμε (αλλά ήτανε ευτυχείς) γίναμε δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κράτος νταβατζή, με δανεικά κι έλλειμμα προοπτικής. Ας ξεκινήσουμε από αυτό το δώρο που μας κάνανε οι γονείς μας.

    ReplyDelete
  62. "μ'αρεσουν οι παρατηρησεις, διορθωνομαι."
    -σκαραβαιος, 10 μικροι μητσοι, mega,199κατι

    και

    "τον μπαμπινιωτη φεραμε στο σπιτι μας!"
    -γιαννης, απαραδεκτοι, mega,199κατι

    μπορει να κοβομαι στην εκθεση αλλα απο references ε..

    και πριν λαλησει ο gMod, Ι ll relax now..

    ReplyDelete
  63. ma stavro il duderino ta idia leme akribos fotia s'aytoys poy klironomisan 700dis xreos sta paiida toys

    ReplyDelete
  64. γιουρι γκαγκαριν said...

    "Κοινωνικες διαδικασιες παλης, δε μπορω να γινω πιο σαφης...Διαδικασιες διεκδικησης και οχι απαιτηση ελεημοσυνης...ΑΠΕΡΓΙΑ...Μαζικη αντιδραση οργανωμενη σε ιδεολογια και συγκρουση με την κυριαρχη πολιτικη...Δημιουργια νεων δομων εξουσιας..."

    Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις άλλη μία φορά. Θα το κάνω περιγραφικά. Ξέρεις τι ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στον ΟΤΕ σημειώθηκε τις δύο τελυταίες μέρες. Περίπου 40%.
    Το θεωρείς επιτυχία. Εγώ όχι.
    Γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς που "απεργούσαν" είτε ήταν ανενημέρωτοι, είτε το βρήκαν σαν καλή ευκαιρία να συνεχίσου το τριήμερο και να το κάνουν πενταήμερο κ.ο.κ. Αν όχι, μάθε το, το ξέρω εκ των έσω. Ξέρεις ποιες ήταν οι δηλώσεις του κόμματος που θεωρείς ότι σε εκφράζει. Κάτι σαν αυτά που λες εσύ. Για πάλη, για το κεφάλαιο, για την εργατιά και την λοιπή φρασεολογία.

    Τώρα πες μου παληκάρι μου, γιατί εγώ όπως λες "διάβαζα για την εξεταστική" και δεν ήμουνα στο καφέ απέναντι του κεφαλαιοκράτη καφετεριά να παίζω τάβλι, ποιος φταίει για αυτήν την αποτυχημένη απεργία. Εγώ? Ο Αλογοσκούφης? Οι γονείς των g700? Ποιος?

    Μήπως εσύ και το κόμμα σου δεν έχουν καμία ευθύνη γιατί "εσείς τους τα λέγατε"????

    Μετατρέπετε την πιο λαϊκή παράταξη σε απολίθωμα. Είστε κίνδυνος. Ευθύνεστε περισσότερο και από τον Αλογοσκούφη για το ξεπούλημα. Ξέρεις γιατί? Αποτύχατε να περάσετε το μήνυμα και να πείσετε.
    Σας ξεπέρασε ο καιρός. Και μετά λύπης μου θα σου πω ότι αν συνεχίσεις έτσι θα γίνεις κάτι σαν αυτό που απεχθάνεσαι. Αριστερός με δεξιές τσέπες. Σου μιλάω φιλικά, εσύ μπορείς και να με βρίσεις. Είναι μια μορφή πάλης, αλλά και πάλι να ξέρεις (όπως πάντα) ότι δεν θα σε βγάλει πουθενά.

    Μην βιαστείς να με καχωρήσεις στους μεν ή σους δε. Δεν είμαι κανενός. Και προς θεού, κατάλαβες λάθος ότι σου απολογήθηκα για οτιδήποτε. Μεγάλο λάθος.

    ReplyDelete
  65. το ξέρω dude, γιαυτό και σήμερα σε αποκαλώ your Dudeness. respect.

    ReplyDelete
  66. Κατα την γνωμη μου, δεν προκειται να βρεθει επιθυμητη για μας λυση, συντομα. Και για τον πολυ απλο λογο, ο,τι το πνευματικο επιπεδο του ελληνα, που ειναι αρκετα χαμηλο, δεν του επιτρεπει να καταλαβει ορισμενα αυτονοητα, για αλλους λαους, πραγματα. Η αγενεια, η νοοτροπια της κλικας (και πως αλλιως θα επιβιωσεις σε μια χωρα που κανενας, οχι μονο δεν σεβεται τους νομους, αλλα δεν εχει καν καταλαβει γιατι θα πρεπει να τους σεβεται), η αναξιοκρατια, και ο αρχοντοχωριατισμος (που δεν μας αφηνει να δουμε περα απ`την μυτη μας), νομιζω θα συνεχισουν να βασιλευουν στην ορθοδοξη υπερσυντηρητικη χωρα μας για πολλες γενιες ακομα.

    ReplyDelete
  67. @ μάο

    τι άλλο είχε μέσα το σουβλάκι εκτός από chicken gyros......????
    Διακρίνω μία ασυνήθιστη ψυχική ανάταση.

    ReplyDelete
  68. "June 19, 2008 4:40 PM"
    Ότι είμαι και ότι έχω το οφείλω σε μένα και στους γονείς μου για αυτό και τους υπόλοιπους που εννοείς εσύ, τους έχω όλους γραμμένους εκεί που δεν πιάνει η μελάνη.

    June 19, 2008 4:40 PM"

    " Big Lebowski said...
    kai kati akoma dudes. Sti genia toy ego proxtes tin pesate kateytheian merikoi apo esas. Kai kala kanate. Mazi sas. Tora bebaia poy sizitioyntai oi eythineis ton megalon blepo poly gargara apo merikoys. profanos giati anikoyn sti grey power kai tsoyzei to kolaraki apo ta katorthomata toys sti metapoliteysi.

    June 19, 2008 4:18 PM"

    Τώρα Lebowski κατάλαβες ότι η grey power έχει ονομα.Τη λένε "Οίηση".Χλευάζουν τον Τσουκάτο που τον βλέπουν κάθε φορά που κρατάνε το καθρέπτη μπροστά τους.Γιατί είναι "σάρξ εκ της σαρκός τους".Και είναι οι πρώτοι που τον λιθοβολούν.Και είναι οι πρώτοι οι "απετάξαντες το σατανά".Γιατί τόση βιασύνη; Τι φοβούνται; Τί έχουν να κρύψουν και μας κοπανάνε εκτός θέματος σεντόνια απο τη "Ναυτεμπορική";
    Γιατί απολογούνται χωρίς να τους το ζητήσει κανείς με εκείνο το αλαζονικό "ό,τι έχω το οφείλω σε μένα";
    Κατάλαβες γιατί είναι η "γενιά του θράσους";

    ReplyDelete
  69. Tελικα αποτυχαμε να περασουμε ενα μηνυμα που εχει ακομα νοημα ή μας ξεπερασε ο καιρος?Αυτο το νοητικο σχημα που εχεις στο κεφαλι σου οταν ακους απεργια να πυροδοτει ποσοστα αποτυχιας και καταγγελιες για τριημερα και πενταημερα δυστυχως ειναι ελαχιστα λειτουργικο στην αντικειμενικη πραγματικοτητα ΔΙΟΤΙ:Η απεργια ειναι ενα διακυβευμα που συνεχως θα επαναπροσδιοριζεται επειδη πολυ απλα καθε σταματημα της παραγωγικης διαδικασιας ειναι και ενα μπλοκαρισμα των κατεστημενων τροπων σκεψης λιγοτερο η περισσοτερο επιτυχημενο...Στοχος ειναι να μπει μια "τρικλοποδια" στην απογοητευση και να δημιουργηθουν προυποθεσεις δυναμικοτερης αντιδρασης...ΣΥΝΕΠΩΣ το διακυβευμα ειναι να αλλαξουν τα νοητικα σχηματα που συνοδευουν την εργατικη ταξη και να δημιουργηθουν νεα τα οποια να αντικατοπτριζουν καλυτερα τη θεση της...Πραγμα που ειναι ολοφανερο οτι δε μπορεις να το κανεις εσυ...Μιλαμε σε διαφορετικες συχνοτητες-εσενα σου αρεσει να γραφεις 40% αποτυχια,εμενα μ αρεσει να βλεπω και να συμμετεχω στον επαναπροσδιορισμο του απεργιακου διακυβευματος...

    ReplyDelete
  70. @don

    οπως λεει κι ο Τομ Κρουζ στο "Risky Business"..

    Sometimes you just gotta say, "What the fuck"..

    τα συνηθισμενα.. ντοματα, κρεμμυδι, σος..

    ReplyDelete
  71. A,Τωρα το ειδα ρε don...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ...ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΣΕΤΕΣ...

    ReplyDelete
  72. Στον αυτοματο πιλοτο το χεις βαλει...

    ReplyDelete
  73. Νέα για το φαινόμενο Μπάρακ Ομπάμα -

    Ο Μπάρακ Ομπάμα αρνείται να δεχτεί δημόσια χρηματοδότηση για τον προεκλογικό του αγώνα, αρχική υπόσχεση που ανακαλεί και που εκπληρώνοντας την θα του απαγορευότανε η οποιαδήποτε χρηματοδότηση από ιδιώτες. Την αλλαγή πλεύσης την υποστηρίζει ως αναγκαστική αντίδραση στην "μαεστρία" των ρεπουμπλικανών να μπορούνε να "σπάνε το σύστημα".

    Ο Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Χίλαρυ Κλίντον για την εκπροσώπηση των δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε με μικρότερο ταμείο από την αντίπαλο του αλλά βρέθηκε ξαφνικά με τεράστιες εισροές πόρων από άγνωστες πηγές.

    Σε μια χώρα όπου όλα είναι ανοιχτά, ακόμα κι από πού τα παίρνεις για τους προεκλογικούς σου αγώνες, όπου η μίζα είναι θεσμοθετημένη ως μέτρο υπέρ της διαφάνειας, όπου οι πηγές χρηματοδότησης λίγο πολύ λένε ποια θα είναι η πολιτική σου ατζέντα και σε ποιους θα είσαι φιλικός, ο Μπάρακ Ομπάμα αρχίζει να θυμίζει μια πολύ σκοτεινότερη εκδοχή του JFK.

    ReplyDelete
  74. @ libertarian

    ασε ρε, τον lebowski, και ότι θέλεις να πεις για μένα λέγε το μου απευθείας.

    Κι όσο για το θράσος που λες και την αλαζονία, στα μέρη μου το λέμε "αρχίδια" και μόνο όσοι δεν έχουν φιλήσει κατουρημένες ποδιές για ένα ξεροκόμματο μπορούν να λένε ότι δεν χρωστάνε σε κανέναν τίποτα.

    Τώρα τις σοφιστίες για τους καθρέφτες και τις άλλες τις άλλες εξυπνάδες που προσπαθείς να ψελλίσεις, τις αφήνω ασχολίαστες.
    Μάλλον κάτι σε πιάνει όταν ακούς για στρουμφάκια και θες να επιτεθείς σε πασόκους. Είναι σκληρό το μεροκάματο, ...τι να πω.

    ReplyDelete
  75. @ γιούρι

    Μάλλον είμαστε σε άλλο μήκος κύματος, παληκάρι μου.

    Εγώ σου μιλάω για μεγαλύτερα πράγματα, κι εσύ περί άλλων τυρβάζεις. Δεν σε ενδιαφέρει να επιτύχεις. Σε ενδιαφέρει να αποτύχουν οι άλλοι. Είσαι αρνητικός.
    Δεν θα αντιδικήσω άλλο μαζί σου. Κράτα τις ιδέες σου όσο περισσότερο μπορείς για να έχεις την πολυτέλεια να μετανοιώνεις αργότερα τον όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.

    ReplyDelete
  76. @ libertarian

    "ασε ρε, τον lebowski, και ότι θέλεις να πεις για μένα λέγε το μου απευθείας."

    Σου το λέω απευθείας: Είσαι διακεκριμένο μέλος της "γενιάς του Τσουκάτου".Τα λάφυρα που πήρατε απο τη λεηλασία της γενιάς των 700 τα λέτε περιουσία σας. Στο "Στρατηγό" Τσουκάτο χρωστάτε πολλά όλοι σας.Είναι άηθες να "διαμοιράζετε τα ιμάτιά του" χωρίς ντροπή.
    Και το παίζετε και Ανεξάρτητη Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά από πάνω.Οπως και εκείνος.

    ReplyDelete
  77. OXI ΘΡΑΣΟΣ και ΤΟΛΜΗ
    ηλίθια πλάσματα

    ΘΑΡΡΟΣ και ΤΟΛΜΗ

    ReplyDelete
  78. ΘΑΡΡΟΣ + ΤΟΛΜΗ = ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ

    =

    MORAL COURAGE

    Tι αγραμματωσύνη Θεέ μου

    θα σκίσω τα προικιά μου

    ReplyDelete
  79. διόρθωση

    δημόσια > κρατική, δλδ federal public financing

    ReplyDelete
  80. @ anastasia kyriakidi
    Δηλαδή, αν εμένα οι γονείς μου ψήφιζαν πασόκ, εγώ πρέπει να συνεχίσω να ψηφίζω το ίδιο και να θεωρώ ότι φταίει ο πατέρας μου που ποτέ δεν ψήφισε κάτι άλλο ώστε να μπορώ κι εγώ τώρα να δω πέρα από τον τοίχο?

    Oρθά το θέτετε το θέμα. Εσείς πρέπει να ψωφίσετε Τσίπρα ως παραμορφωμένη και με διανοησιακες ανησυχίες που έχουτε.

    ReplyDelete
  81. Η αλήθεια να λέγεται

    Η κυρία Αλογοσκούφη είναι η ΕΠΙΣΗΜΗ εκπρόσωπος της LA SALLE στην Ελλάδα

    και

    είναι και θυγατέρα του υπουργού της ΧΟΥΝΤΑΣ, Σωτηράκη Αγαπητίδη

    ReplyDelete
  82. Πολύ σωστά κύριε Παπανδρέου μου (πως σας αρέσει το "μου")

    ΚΑΙ άκου, να μας πεις ΚΑΙ για το καλό παιδί από τη Χωματερή που είναι θρησκευόμενο και έπαιρνε τις ΜΙΖΕΣ, μπροστά από το ΙΕΡΟ της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

    ΔΙΟΤΙ, όπως πολύ σωστά είπες με τον Αλογοσκούφη, όταν παίρνει λεφτά ο/η Χ ο οποίος είναι σύζυγος του/της Υ και ο/η Υ είναι πολιτικό πρόσωπο ΜΙΛΑΜΕ για ΣΚΑΝΔΑΛΟ και διαφθορά, ε, κύριε Παπανδρέου μου (πως σας αρέσει το "μου");;;;;

    ΠΡΟΣΕΞΕ καλά κακομοίρη μου γιατί σου τάχω μαζεμένα, ΑΣΗΜΑΝΤΕ των ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ που ΕΙΧΕΣ το ΘΡΑΣΟΣ να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ

    τον ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

    εσύ ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ των ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ,
    εσύ ο "ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ".

    ReplyDelete
  83. Κομφού, δεν είχες πει ότι θα έγραφες στο ιστολόγιο του Τατούλη?

    ReplyDelete
  84. ΤΙ σχέση μπορεί να έχει ο Κομφου με την σαβούρα της κοινωνίας;

    Θα του το πω, όμως, μήπως θέλει να στείλει την Μαργαρίτα να κάνει κανένα σκαμπρόζικο αστείο.

    ReplyDelete
  85. Στην προσπάθειά μου να σας μεταδώσω κομμάτι finesse και πολιτισμό, σας αφιερώνω αυτή την θαυμάσια εκτέλεση της Esther Phillips

    ReplyDelete
  86. libertarian said...

    "Σου το λέω απευθείας: Είσαι διακεκριμένο μέλος της "γενιάς του Τσουκάτου"

    Την έβαλες την ταμπέλα που σου είχε μείνει στο συρτάρι???

    Να σου πω λοιπόν κι εγώ (δίχως ίχνος διάθεσης για "αντίποινα"), ότι εφόσον μπορείς και κρίνεις, αποφασίζεις και χαρακτηρίζεις εξ αποστάσεως είσαι νούμερο, βαθιά νυχτωμένος και γελασμένος.
    Χώρια του γεγονότος πως έτσι και σε βάψω κανά δυο χρώματα ακόμα, μπορώ άνετα να σε πουλήσω στην πλατεία Ομονοίας για παπαγαλάκι.

    Ρούλη, θέλεις λίγο πασσατέμπο???

    ReplyDelete
  87. ΤΙ σχέση μπορεί να έχει ο Κομφου με την σαβούρα της κοινωνίας;

    Για την ακρίβεια είχε πει ότι θα τον διαλύσει.

    http://g700.blogspot.com/2008/04/flexicurity.html

    ReplyDelete
  88. ANIPOMONO NA GINO MIA G700!
    padia kat arxas sigxaritiria gia to block, to brika eksaretiki idea!ithela me ti seira mou na katatheso ki ego tis skepseis mou sti sizitisi sas:nomizo oi perissoteroi simfonoume pos i katastasi pou klironomisame den einai i kaliteri h aitia enai polidiastati kai gnosti as tin simpiknsosoume stin kakodiaxeirisi tis proigoumenis genias, den nomizo omos pos i grinia kai anazitisi kai apodosi euthinon prosferei kati,nomizo oloi simfonoume pos auto pou proexei einai i drasi oste i diki mas genia na bgei epitelous apo tin adraneia kai na ksekinisei to diko tis taksidi pou as eplisoume na ftasei kapou...prosopika zo spudazo stin ollandia kai apofasisa na giriso stin ellada oste na anazitiso douleia, oi filoi mou pou meinan bgazoun 1500-2000 kathara, me metaptixiako kai xoris proipiresia, den perimeno asfalos kati adistoixo stin ellada kai se kamia periptosi den siggrino tin poiotita zois ostoso oloi oi emeis pou perasame apo to eksoteriko anagnorizoume pos auto pou ousiastika theloume einai na girisoume piso kai na diekdikisoume mia kaliteri ellada gia olous, gia auto loipon theoro pos tha eprepe na epikedrothoume stous tropous draseis etsi oste na kataferoume n allaksoume autin tin politalaiporimeni xora, prosopika anipomono na giriso piso ki as pairno 7oo euro, h ousia alloste den brisketai stis xrimatikes apolabes alla stin anazitisi tis prosopikis oloklirosis kai eutixiasm as min epikedronomaste mono sto ergasiako i genia mas exei na lisei polla perissotera problimata,opos to periballodiko, to politismiko(tin aniparksia politismou gia tin akribeia),to koinoniko, as epikedrosoume ton dialogo stin praksi ki as valoume gia ligo stin akri tin grinia kai tous diaksifismous to mellon einai mia ipothesi pou afora olous mas...
    feugodas apo auti ti xora leo einai polloi tixeroi osoi gennithikan ollandia, zoun se mia poli ousiastika omorfi xora eithe i epomeni genia na leei to idio kai gia tin elladitsa mas...

    ReplyDelete
  89. ΝΑΙ Λουίζα μου και μένα με απασχολεί πολύ το περιβάλλον, το όζον και τα θερμοκήπια.
    ΚΑΙ όχι τίποτ' άλλο, Λουίζα μου, αλλά να έχεις εδώ μέσα ένα γελοίο υποκείμενο, Κομφούκιο τον λένε, που μας απασχολεί με ΤΕΤΑΡΤΕΥΟΝΤΑ θέματα όπως η ηχορύπανση από τα καημένα τα παιδιά που θέλουν κι αυτά να βγάλουν καμμιά γκόμενα θορυβώντας με τα μηχανάκια. Ε παιδιά είναι, ας -λάσουν λίγο κι αυτά.

    ΠΡΕΠΕΙ να δραστηριοποιηθούμε ΟΛΟΙ γύρω από τα θερμοκήπια, διότι αν δεν γίνουν θερμοκήπια απειλείται το μέλλον του πλανήτη.

    Σε φιλώ

    ReplyDelete
  90. Αρα καταλήγουμε ότι η γ700 πρεπει να περασει απο την ανοητη αυτοκριτικη στην κριτικη του "συστηματος" και να βγει στους δρομους, να κανει απεργιες και να διεκδικησει μεγαλυτερους μισθους και περισσότερες θεσεις στο Δημοσιο;

    Τόσα χρόνια σπουδές για να κάνουμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ έκαναν και οι διορισμένοι μας γονείς;;;;;;;

    Χιλια μπράβο στους συμμαθητες που γιναν υδραυλικοι και ολους εμας τους γ700 μας εχουν ακούσει στην τηλεόραση απο τον Τσίπρα....

    ReplyDelete
  91. drasi den simainei aparaititos bgaino stous dromous simainei parago politismo,allazo sinitheies,sevomai ton diplano mou,prostateuo tin fisi,simmetexo energa stin diamorfosi tis koinonias, to ergasiako kai oi misthoi einai to mono pou mas kinitopoiei?mono otan elaxistopoioudai ta euro stis tsepes mas adidroume?otan kaigodai ta dasi?otan ipobathimetai i paideia?otan parkaroun sto pezodromio?as doume kathara ton kosmo pou zoume den einai ta 7oo euro to prolima alla i mesaioniki katastasi pou epikratei kirios sto pneuma ki as adidrasoume mia fora ipeuthina to sillalitirio den arkei

    ReplyDelete
  92. @ louiza

    Ελπίζω να είσαι αληθινή.....

    ReplyDelete
  93. @ louiza

    Καλώς να ορίσεις τότε..........

    ReplyDelete
  94. Louiza mou,
    to oti emeis paramenoume sto eksoteriko den simenei tipota perisotero apo to na mazepsoume ta aparetita oste epistrefotas (mias kai pistepse me auto theloume oloi) na exoume tin politelia tou na paramenoume anergoi mexri auto to kratos kai i xora esto kai me 700 euro na mas aporofisei.

    to thema einai mono ta 700, to thema einai an kana tha iparksei kapios pou tha mas ta dosei!!

    ReplyDelete
  95. Εαν απο τις αρχες της βιομηχανικης επαναστασης και της χημικης επαναστασης του περασμενου και προπερασμενου αιωνα χαλουγηθηκαν οι γεννιες των προ-παπουδων-γονεων μας προς εναν τροπο σκεψης και πραξης αυτο δεν σημαινει οτι και εμεις πρεπει να φαμε το φρουτο οπως το εφαγαν αυτοι.οι εποχες οι κανονες και τα δεδομενα εχουν αλλαξει, οποτε αν χρειαζεται μια αλλη αντιμετοπιση με αλλη νοοτροπια μην περιμενετε απο τις προηγουμενες γεννιες να κανουν αυτο που πρεπει να κανουμε εμεις για να αλλαξουμε τον κοσμο.στο φιναλε και οι γονεις εκπαιδευση θελουν.και οποιος νομιζει οτι εχει τις γνωσεις και τις δυνατοτητες να κανει κατι τετοιο γιατι απλα δεν το κανει ??? και μην ξεχνατε οτι μονο οι παπουδες και οι πατεραδες μας δεν βγαζουν τους ταραμαδες στην βουλη (και ναι ολοι ιδιοι ειναι-γιατι για τους μισθους και τις συνταξεις τους ηταν ολοι παρον-για τα υπολοιπα ψαξε βρες τους).ουτε ειναι αυτοι που θα αντιδρασουν για την σωτηρια του πλανητη και των ανθρωπινων δικαιωματων.και δεν θα το κανουν γιατι απλα δεν ξερουν το πως.αυτους που ηξεραν τους ξεκανουν χρονια τωρα με εξοριες ακροτηριασεις κτλπ.οποτε παλικαρια βαρατε δυνατα και οποιος αντεξει.οχι για το τωρα και για την παρτη μας.για το αυριο και το μελλον των παιδιων μας.και οποιος αντεξει..........(οι γυναικες που ειναι?-παλιοτερα υπηρχαν οργανωσεις που ασκουσαν πιεσεις.τωρα? )

    ReplyDelete
  96. Και απο την στιγμη που ακομα διαφωνητε και βριζεστε για τους ταραμαδες που σας δουλευουν και σας χρησιμοποιουν για τα εσωκοματικα τους(και οικονομικα τους -οπως προκηπτει) συμφεροντα και για την καρεκλα (του ελεγχου), περιμενετε να αλλαξει κατι ??? - περιμενετε και θα'ρθει - ο βοσκος να σας βγαλει βολτα μπας και φατε και 'σεις κατι (βοσκή το λενε).

    ReplyDelete
  97. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  98. Δεν είναι γόνιμο να αναζητούμε μονομερώς ευθύνες πέρα από το ότι κάτι ανάλογο στερείται κάθε στοιχείου αλήθειας.Δεν είναι επίσης αρκετό να αναζητούμε ευθύνες χωρίς ταυτόγχρονα να είμαστε σε θέση να αντιπροτείνουμε διεξόδους.
    Φταίνε οι γονείς μας-πολύ περισσότερο από όσο φταίγανε οι γονείς τους- για την νοοτροπία με την οποία πορεύθηκαν και εξακολουθούν να πορεύονται.
    Φταίμε εμείς για τα όσα κακώς κείμενα αποδεχθήκαμε αλλά και για όσα απορρίψαμε αβίαστα μή κάνοντας κάτι άλλο από το να μεμψιμοιρούμε.
    Φταίω και εγώ που τόσα χρόνια ταξιδεύω μόνο με το μυαλό μου κρατώντας την ζωή μου αλυσοδεμένη σε ένα βόλεμα που το σιχαίνομαι αλλά το έχω σφιχταγκαλιάσει παρέα με την ατολμία και την αναποφασιστικότητά μου.
    Αν ίσως έχουμε ακόμα ελπίδα να αλλάξουμε κάτι,θα το καταφέρουμε μέσα από την καθημερίνή μας πράξη και συμπεριφορά απέναντι στα μεγάλα αλλά και στα μικρά της ζωής.Δεν θα καταφέρουμε όμως τίποτα αν συνεχώς αναλωνόμαστε σε προσωπικές μικρές ανούσιες αντιπαραθέσεις.

    ReplyDelete
  99. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  100. Ο τίτλος του ποστ μου, αναφέρεται στην γενιά των αποτυχημένων γονιών.

    Και αν οι γονείς μας αποτύχαν σε κάποια θέματα, δεν έγραψα αυτό το ποστ προκειμένου να αποβάλλω κάθε ευθύνη από πάνω μας, επιρρίπτοντας την απλά κάπου αλλού,
    αλλά ΚΥΡΊΩΣ για να δείξω το ΜΕΓΕΘΟΣ της ευθύνης που έχουμε εμείς οι νέες γενιές που αργά ή γρήγορα θα αναθρέψουμε και θα εκπαιδεύσουμε τις επόμενες νέες γενιές, βρισκόμενοι εμείς στην θέση που βρίσκονται σήμερα οι γονείς μας.

    Και αν αποτύχουμε και εμείς ... ...τότε το μέγεθος αυτής μας της αποτυχίας, θα είναι πολλαπλάσιο του μεγέθους της αποτυχίας των γονιών μας.

    Τέλος θα ήθελα να επισημάνω και ένα πολύ ενδιαφέρον ακόμη κείμενο εδώ

    ReplyDelete