Monday, September 6, 2010

Οι εκλογές του «Καλλικράτη»

Εδώ και αρκετές βδομάδες οι αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν συστηματικά τη λογική της ψήφου ενάντια στο Μνημόνιο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι δυνάμεις του δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις 7 Νοεμβρίου εκτείνονται από την παραδοσιακή Αριστερά, που από την πρώτη στιγμή τάσσεται κατά του μνημονίου, μέχρι την αξιωματική αντιπολίτευση που με τον δήθεν φερετζέ του αντι-μνημονίου επιχειρεί να συσπειρώσει εκλογικά τον χώρο της.

Και στις δύο περιπτώσεις η προσέγγιση αυτή είναι λανθασμένη. Όχι γιατί το μνημόνιο είναι κάτι το εγγενώς καλό που πρέπει να χειροκροτήσουμε, αλλά διότι οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι οι εκλογές του «Καλλικράτη» και όχι του «Μνημονίου». Σε δύο περίπου μήνες από σήμερα δεν κρίνεται η οικονομική πολιτική. Κρίνεται μία από τις μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές προσπάθειες αποκέντρωσης του ελληνικού κράτους. Από το προβληματικό καθεστώς αποσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων προς τα κάτω που υπήρξε και λειτούργησε μέχρι σήμερα, περνάμε σ’ ένα νέο μοντέλο ενδυνάμωσης των δήμων και των περιφερειών το οποίο έχει θεσμοθετηθεί, πλην όμως μένει να κριθεί στην πράξη. Η εξέλιξη αυτή, ανεξαρτήτως μνημονίου ή όχι, εκκρεμούσε να γίνει εδώ και χρόνια.

Ο «Καλλικράτης» μεταφέρει εξουσίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Από τη μία δημιουργεί μεγαλύτερα μεγέθη Δήμων με περισσότερες αρμοδιότητες και διακριτικές εξουσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν πράξη το σύνθημα «σκέψου παγκόσμια δράσε τοπικά». Από την άλλη μεριά εντάσσει την Ελλάδα για πρώτη φορά με αξιώσεις στην Ευρώπη των Περιφερειών (Europe of the Regions) με ό,τι αυτό συνεπάγεται ειδικά στο κομμάτι των αναπτυξιακών προγραμμάτων και των επενδύσεων.

Επειδή οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί από την κομματικοποίηση της ατζέντας των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν συνεχεία από την παρουσία σε θέσεις ευθύνης προσώπων, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν έχουν καν ατζέντα ή όραμα για την περιοχή τους, καλό θα ήταν με αφορμή τις φετινές εκλογές και το φιλόδοξο σχέδιο «Καλλικράτης», αντί για ένα κομματικό ματς μποξ, να διεξαχθεί πλέον μια συζήτηση με όρους ουσίας. Μια συζήτηση πολιτικοποιημένη στο σωστό επίπεδο και με τη σωστή δοσολογία.

Ποια η πολιτισμική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης; Πώς μπορεί να προωθηθεί; Τι πόροι διατίθενται έξω από το κεντρικό κράτος για ανάπτυξη; Μπορεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αντέξει άλλο τη γκετοποίηση; Πώς μπορούν να συνεργαστούν κεντρική διοίκηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση; Τι σημαίνει η φράση «περιφερειάρχης ένας μικρός πρωθυπουργός» για τα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών; Πώς μπορούν να ξεπεραστούν λογικές «όχι στην αυλή μου» (not in my back yard) στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων; Πώς θα χτυπηθεί η διαφθορά και η υπερχρέωση στο τοπικό επίπεδο; Πώς θα πετύχουμε την ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες; Με ποιες δράσεις μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών; Με ποιες πολιτικές μπορούν να απελευθερωθούν δημόσιοι χώροι. Uα υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός και θα δουλέψει επιτέλους η πολεοδομία χωρίς να τα παίρνει;

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε τέτοιου τύπου ερωτήματα, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψουμε ότι ο «Καλλικράτης» έχει πολλά τρωτά σημεία και αλλά τόσα στραβά. Το σύστημα για παράδειγμα με τις αντιπεριφέρειες είναι δαιδαλώδες και δεν ανταποκρίνεται σε κάποια εμφανή λειτουργική λογική. Επίσης ο «Καλλικράτης» από τη μία περικόπτει δαπάνες, από την άλλη κοστίζει ακριβά.

Η ουσία ωστόσο είναι μία. Μόνο απαντώντας σε ερωτήματα όπως τα παραπάνω θα μπορέσουμε να κρίνουμε πιο δίκαια τους υποψηφίους όλων των κομμάτων και να δείξουμε ότι σεβόμαστε τις τοπικές κοινωνίες. Οι εκλογές του «Καλλικράτη» είναι μια καλή ευκαιρία να απαλλάξουμε την τοπική κοινωνια από την κομματική κοκορομαχία που διεξάγεται σ’ επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής.

44 comments:

  1. Συγνώμη αλλά το post είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος, από πολλές απόψεις.

    Ο "Καλλικράτης" είναι όντως ένα σχέδιο μικρο-πρωθυπουργών στην περιφέρεια. Αλλά κάθε περιφέρεια είναι υπεύθυνη μόνο για τη μικρο-διαχείριση, και μάλιστα (πάλι) με κεντρική διανομή πόρων από την κυβερνο-κεντρική διαχείριση. Επομένως, η μόνη διαφορά είναι αυτή της κλίμακας - μειώνονται οι δήμαρχοι των 20 κατοίκων και κεντρικοποιείται η περιφερειακή διαχείριση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο έλεγχός τους από την κεντρική διακυβέρνηση γίνεται ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ, σε εκλογικό, οικονομικό και διαχειριστικό επίπεδο.

    Δεύτερον, αν η κυβέρνηση και τα κόμματα πιστεύουν τόσο πολύ στην περιφερειακή διακυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί σπεύδουν να "χρίζουν" επίσημους υποψηφίους, με απόλυτα κεντρική σχεδίαση και πλάνο (βάσει δημοσκοπήσεων); Μήπως θεωρούν ότι δεν υπάρχουν καλοί υποψήφιοι εκτός κομμάτων ή μήπως θεωρούν τους ψηφοφόρους τους τόσο πολύ για τα μπάζα που δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν αν δεν δούνε το σήμα της παράταξης στο ψηφοδέλτιο;

    Τρίτον, έχουμε όλοι μείνει κατάπληκτοι από την προθυμία των στελεχών του Jeffry. Τι όρεξη είναι αυτή; Τι αυτοθυσία; Τόσο πολύ πιστεύουν στον Καλλικράτη και στη νίκη του κόμματος που κάνουν όλοι τον κινέζο σφυρίζοντας αδιάφορα; Δηλαδή χωρίς το βούρδουλα της τρόικας (που προφανώς εδώ δεν ασχολείται καθόλου με τα εσωτερικά μας) τον έχουν γραμμένο κανονικά τον "γκαπ"; Γι' αυτό θέλει τόσους συμβούλους; Για να βάζουν τις φωνές (μέσω των ΜΜΕ εννοείται) όταν οι υπουργοί τον αγνοούν επιδεικτικά;

    Η ουσία είναι μία: Όλοι έχουν ήδη δηλώσει την πλήρη πολιτικοποίηση των περιφερειακών εκλογών (βλ. δηλώσεις Ραγκούση). Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κωλοτούμπες αποκέντρωσης όταν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις. Έκαναν αυτά που έκαναν και τώρα θα υποστούν τις συνέπειες, θέλουν δε θέλουν.

    ΜΑΥΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!......

    ReplyDelete
  2. Γύρω απο την "αντιμνημονιακή" πολιτική θα μαζευτεί,σιγά-σιγά, όλη η σαβούρα.Οπότε το Νοέμβριο,στις περιφερειακές εκλογές, θα φάνε κανονικό ψέκασμα, με μπαιγκόν ή με όποιο άλλο παρασιτοκτόνο επιθυμούν.

    ReplyDelete
  3. "ΜΑΥΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!


    Νομίζω ότι το Baygon είναι
    ΑΣΠΡΡΡΡΡΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. @parmenides
    @normad

    Ο πρόεδρος το ξέρει ότι είστε εκτός γραφείου την ώρα που ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός;

    Δεν πρέπει να διαβάσετε τα δελτία τύπου για να είστε ενημερωμένοι αύριο;

    Σας έχουν έτοιμα και μερικά ξεκαρδιστικά αστεία να τα ποστάρετε αύριο.

    ReplyDelete
  5. ...Συγνώμη, ξέχασα ότι το κόμμα έχει μοιράσει δωρεάν blackberry σε όλα τα στελέχη του κόμματος.

    Οπότε μπορείτε να ποστάρετε τα καινούργια καλαμπούρια από απόψε.

    ReplyDelete
  6. @g700:

    Ζητώ συγνώμη για τα direct μηνύματα, απαντώ πάντα ήπια και μόνο όταν κάποια comments απευθύνονται σε εμένα προσωπικά (όχι στην ουσία).

    ReplyDelete
  7. παρακαλώ τους διαχειριστές να προσπαθήσουν να κρατήσουν το επίπεδο των σχολίων σε κάποιο επίπεδο. Μη το κάνουμε αμέρικαν μπαρ εδώ μέσα.
    Έχει καταντήσει να βλέπουμε τους απόλυτους μίζερους/μηδενιστές και τους απόλυτους ονειροπόλους.

    ReplyDelete
  8. -25 δις καταθέσεις. Αυτό είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Αλλα ο ΓΑΠ στο ρελαντί. Δεν τρέχει τίποτα.

    'Ωρα να φεύγουμε απ' αυτη τη χώρα.

    ReplyDelete
  9. Μια "μεγάλη" κυβέρνηση για ένα μεγάλο σκοπό,την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της χώρας.
    Πολυπληθής βέβαια,αλλά, με βάση την Λενιστική Αρχή "δύο βήματα μπροστά ένα πίσω",σωστά στημένη,στελεχωμένη και οργανωμένη και με το ανάλογο ρόστερ για τους αγώνες που έρχονται.

    ReplyDelete
  10. Φοβερό κυβερνητικό σχήμα, ευέλικτο, πλαισιωμένο από καταξιωμένα στελέχη (όρα βαθύυυυυ ΠΑΣΟΚ), μπράβο!!!


    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ!!

    (ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ - και ακρίβυνε και το πετρέλαιο....)

    ReplyDelete
  11. Αυτή η κυβέρνηση είναι "ειδικής αποστολής".Είναι κυβέρνηση του "ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ".
    Και απο΄τι φαίνεται είναι στημένη απο έναν κόουτσ, βαθύ γνώστη της Λενινιστικής τακτικής.

    ReplyDelete
  12. Ετσι περάσαμε απο τη κυβέρνηση των "δύο βημάτων μπροστά",που τη συμβόλιζε η γοητεία και η λάμψη της Μπατζελή,στην κυβέρνηση του "ενός βήματος πίσω",που τη συμβολίζει,η "παλια καραβάνα", ο μέντορας τής Κατερίνας, Παπουτσής.

    ReplyDelete
  13. Εφυγε η Κατερίνα,με βαθειά τεχνοκρατική γνώση του αγροτικού τομέα,όσο κανένας άλλος,και μας ήλθε η Μιλένα απο τις φάρμες της Β' Αθηνών.

    ReplyDelete
  14. Kαι,ως γνωστόν, στα χωράφια της βου Αθηνών βόσκουν πολλά συμπαθή οικόσιτα, που το τελευταίο καιρό εμφάνιζαν συμπτώματα "απολλολότων προβάτων".

    ReplyDelete
  15. Σίγουρα ο ανασχηματισμός έγινε για να "κυβερνηθεί καλύτερα η χώρα".Και εκρίθη ότι θα κυβερνηθεί καλύτερα άν κυβερνήσει το "όλον ΠΑΣΟΚ" για ένα "εύλογο" χρονικό διάστημα.
    Τώρα μη μου ζητάτε να σας εξηγήσω τί θα αναπληρώνει η Φωφώ και η Μαριλίζα.
    Εδώ σηκώνει τη μία και μοναδική και αφοπλιστική απάντηση: "Να το πάρει το ποτάμι".

    ReplyDelete
  16. Και τώρα τίθεται το αμείλικτο ερώτημα: Και πώς θα κυβερνήσουν οι "παλιές καραβάνες" όταν το μόνο εργαλείο που ξέρουν να χρησιμοποιούν είναι το πελατειακό κράτος;

    ReplyDelete
  17. Aκούω τα στελέχη των αλλων, και ιδιαίτερα της ΝΔ,κομμάτων, να κριτικάρουν τη "νέα κυβέρνηση",και διαπιστώνω ότι το μόνο στο οποίο διαπρέπουν είναι η παραπολιτική."Βούτυρο στο ψωμί" του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  18. Ακουσα πρίν από λίγο τη Πιπιλή να κριτικάρει τη νέα κυβέρνηση με επιχειρήματα του τύπου "σε ποιό γυμναστήριο γνώρισε ο Παπανδρέου τη Μπιρμπίλη" και αναφωνώ αγανακτισμένος: "Θεέ μου γιατί δεν μ'αφήνεις ν'αγιάσω";

    ReplyDelete
  19. Εχουμε μια κυβέρνηση που κάνει πολιτική, καλή κακή, πάντως κάνει πολιτική.Και μια αντιπολίτευση που το έρριξε στο κουτσομπουλιό και στο κατινισμό.

    ReplyDelete
  20. παίδες χαλρά μην τρελένεστε. Οι εκλογές του Καλλικράτη είναι καλή φάση ο ανασχηματισμός είναι μούφα

    ReplyDelete
  21. Εκτός από τους δράκουλες, η νέα κυβέρνηση "ανασχηματίστηκε" μέσα στη μαύρη νύχτα και "μετασχηματίστηκε" σε ένα συρφετό 48 ετερόκλητων "σωτήρων", με τη βοήθεια των φαντασμάτων του παρελθόντος.

    Τελικά το "νέο και ευέλικτο" (πρώην) σχήμα αποδείχθηκε εντελώς αποτυχημένο. Και επιπλέον, κανένα μεγαλοστέλεχος δεν "τιμωρήθηκε" για την άρνησή του να συμμετάσχει ενεργά στον Καλλικράτη, το αντίθετο μάλιστα. Τώρα ο καθένας έχει και έναν αναπληρωτή υπουργό, ώστε να μπορεί να κάνει τις διακοπές του πιο άνετα.

    Μαύρα μεσάνυχτα στη διακυβέρνηση (στην κυριολεξία), στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας μεταπολεμικά.

    Να δω τώρα αν θα δείχνουν live τις κυβερνητικές συνεδριάσεις. Σωστή παιδική χαρά.

    ReplyDelete
  22. Jaga
    "δράκουλες.... μαύρη νύχτα.... φαντασμάτων ...."

    To Baygon,τo Baygon...φέρτε το ψεκαστήρα!

    ReplyDelete
  23. bravo g700 poly kalo to arthro

    o Kallikratis efoson efarmostei allazei ta dedomena. einai simeio anaforas gia ti liksi tis metapoliteysis kai tin arxi mias neas epoxis.

    ReplyDelete
  24. " το κράτος επιδοτεί το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,4 δισ. ευρώ ετησίως, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και αυτό είναι άδικο γιατί κάποιοι το χρησιμοποιούν για να θερμαίνουν πισίνες"

    Παπακωσταντίνου,7-9-10
    Βρυξέλλες.

    ReplyDelete
  25. 3 simeia gia ton anasximatismo:
    - Political compromise i dieyrinsi tis kybernisis gia eksomalynsi esoterikon kradasmon / riskon yponomeysis ergoy
    - ousiastiki enisxysi 'omadas' mnimoniou se epipedo team 'adiafthoron' kai eidikon apostolon me (esto ki atypa akoma) yperkybernitika xaraktiristika
    - anaptyksi (Xrysoxoidis) kai dieythetisi toy deyterou pylona tis koinonikis asfalisis - ygeia (Loberdos): oi dyo kinitirioi moxloi gia tin isoroppimeni metarrythmistiki prospatheia dimosionomikou (Papakonstantinou) ki organosis kratous (Kallikratis)

    An mpoun se taksi kai oi efories, sto telos tou epomenou etous tha exei ksekinisei mia nea epoxi.

    to megalo erotima einai ti tha kanei i Eyropi mexri tote. An exei lysei tin yparksiaki tis krisi ki apofasisei oti i dimosionomiki oloklirosi einai monodromos, isos apofygoume kai to 'xtenisma'.

    ReplyDelete
  26. @rat

    Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω, και μακάρι να έρθουν τα πράγματα όπως τα λές. Ομως εγώ βλέπω περισσότερο ενίσχυση του βαθέως Πασόκ παρά των αδιάφθορων. Τον Σκανδαλίδη πού τον ξέθαψε; Η Μιλένα προσωπικότης μεν, αλλά γιά δουλειές στα τέσσερα μόνον. Γράφεις γιά εξομάλυνση κραδασμών, είναι έτσι ή του πιάσανε τον "καλό" του εκεί στην Ιπποκράτους; Αν είναι έτσι δυνατός όπως περιγράφει ο αιθεροβάμων Παρμενίδης δεν έχει ανάγκη συμβιβασμών.

    Ας γίνουν πραγματικά όπως τα λέτε και κερνάω μπακλαβά (και γωνία κομμάτι άν προτιμάτε)...

    ReplyDelete
  27. Η Φώφη; αφού μας βρήκε γιατρούς και νοσοκομεία τώρα θα ξεχαρβαλώσει και τα σχολεία μαζί με το άλλο τζένιο, τη Διαμαντοπούλου (εδώ το καλό ΙΒ!!!).

    Ο Σηφουνάκης ξανά στο προσκήνιο (αλήθεια τί έγινε με τα λεφτά του Βγενόπουλου;;;)

    Τι να πώ, δεν καταλαβαίνω πού στηρίζεται η αισιοδοξία σας.

    ReplyDelete
  28. Σε μια κοινωνία όπου οι πάντες ανταγωνίζονται στη πασαρέλα της μιζέριας όποιος διατυπώνει οποιαδήποτε ρεαλιστική άποψη θεωρείται αιθεροβάμων.

    ReplyDelete
  29. Ολα
    ξεκινάνε απο την αφελή εντύπωση που καλλιεργείται σε όλους ότι ο ΓΑΠ είναι ένας Γιωργάκης που "άγεται και φέρεται" απο το παλιό, απο το νέο,από το βαθύ, από το ρηχό, ή δεν ξέρω ποιό άλλο ΠΑΣΟΚ. Μάθετε ότι ο ΓΑΠ είναι ο πιό σκληρός Λενινιστής πολιτικός ηγέτης που γνώρισε η Ελλάδα.
    Ισως να μη γνωρίζετε τί σημαίνει αυτό αλλά είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε για να κατανοούμε και να ερμηνεύουμε τις κινήσεις του.

    ReplyDelete
  30. Για το ΓΑΠ δεν υπάρχουν πρόσωπα νούμερο ένα,νούμερο δύο,ιεραρχίες και κουραφέξαλα.Υπάρχουνε συγκεκριμένοι ρόλοι και συγκεκριμένες αποστολές που δημιουργούν AD HOC μαχητικές διατάξεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    ReplyDelete
  31. Ευτυχώς που η Κα Νταλάρα θα μας σώσει στο μεταναστευτικό.

    @Παρμενίδης

    Πετάμε ένα χαρακτηρισμό γιά τον ΓΑΠ, λέμε ότι οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν, οπότε καθαρίσαμε. Δεν ξέρω άν είναι λενινιστής ή τι άλλο, αλλά ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ.

    Λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χυτήρη, σήμερα στο Μέγκα, σε κανα δύο εβδομάδες θα έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμοδιότητες υπουργών, αναπληρωτών κτλ (χεχε, ο ΟΠΑΠ πού θα πάει;) (δεν τρέχει και τίποτα, σχολίασε το απαύγασμα του Πασοκιστάν ο Χυτηράκος).

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.

    Και σταμάτα επιτέλους την καραμέλα με τη μιζέρια, κάνε μιά βόλτα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μ από την πλατεία συντάγματος και δες τι τρέχει σε αυτή την έρμη χώρα.

    Η καραμέλα της μιζέριας είναι πολύ φτηνή δικαιολογία για να εθελοτυφλείς στην πραγματικότητα της δυστυχίας των συμπολιτών μας.

    Και δώσε και κανένα επιχείρημα, πέρα από το υμνολόγιο στον ΓΑΠ. Γιατί ακόμα και οι σύμβουλοί του (νύν και πρώην), μιλούν είτε ανοιχτά είτε με μισόλογα για επικείμενη αναδιάρθρωση του χρέους (στην καλύτερη) ή γιά πτώχευση (στη χειρότερη), ειδικά όταν μιλούν σε ΔΙΕΘΝΗ/ΞΕΝΑ ΜΜΕ.

    ReplyDelete
  32. Βλέπεις μόνο αυτό που γνωρίζεις.
    Αν ο ίδιος επέλεξες να δυστυχείς,αυτό θα ήθελες και αυτό επιδιώκεις να συμβεί και στους άλλους.
    Εκτός και αν κάνεις καρριέρα,καθόλου απίθανο,αλά Αυτιά,εμπορευόμενος τη "δυστυχία" των άλλων.
    Είναι και αυτό ένα επάγγελμα.

    ReplyDelete
  33. Ο πιό επιφανής Δυστυχολόγος είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος.Εκανε μεγάλη περιουσία εκμεταλευόμενος τους πραγματικά ή κατ'επιλογήν δυστυχείς.

    ReplyDelete
  34. Xoris symbibasmous stin politiki eisai teleiomenos. To zitima einai pos to timing kai to eidos ton symbibasmon na einai etsi oste na diafylassoun tin prothypourgiki grammi kai pano apola to ethniko symferon. Me ayto to kritirio eimai aisiodoksos oti i kinisi GAP, ayti tis ‘eikonikis’ dieyrinsis tis eksousias entos tou PASOK einai stratigiki politiki esoterikis diaxeirisis ki apodosis syn-eythynon. Ektimisi mou.

    ReplyDelete
  35. Αφιερωμένο στους υπερ-τρελο-αισιόδοξους παλαμοκροτητές του "γκαπ" και του μεγαλύτερου τσίρκου (σε μέγεθος και "αποτελεσματικότητα") που συνεχίζει να μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο:

    -----
    ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ EUROSTAT

    Τέσσερις μήνες μετά το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, η Ελλάδα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη όλα τα στοιχεία για τις χρηματικές της συναλλαγές κατήγγειλε στο Bloomberg ο επικεφαλής της Eurostat, λίγο πριν την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Αθήνα. "Δεν έχουμε δει τα πραγματικά στοιχεία", δήλωσε ο Walter Radermacher σε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg και προειδοποίησε ότι τα στελέχη της υπηρεσίας που θα βρεθούν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, για να αποκτήσουν μία "ισχυρή εκτίμηση για το συνολικό πραγματικό χρέος της χώρας", θα επιδείξουν "περαιτέρω αυστηρότητα".
    -----

    Ούτε ο πολιτικός ναρκισσισμός και ο αυτο-θαυμασμός, ούτε η υπερ-αισιοδοξία του πανικόβλητου που αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα, ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να διορθώσει τα πράγματα απλά και μόνο με λόγια. Το πρώτο βήμα για τη "θεραπεία" είναι η αποδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά.

    ReplyDelete
  36. Όποιος έχει (ακόμα) τα λογικά του και δεν έχει χαζέψει από το πιπίλισμα των ΜΜΕ (κυρίως MEGA), βλέπει και καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Αυτή τη στιγμή, στην κρισιμότερη φάση της κρίσης, το κύριο μέλημα στην κυβέρνηση είναι η επιτροπή "επικοινωνιολόγων" για την προβολή του έργου του πρωθυπουργού:

    "Συστήνεται Γενική Γραμματεία για το έργο του πρωθυπουργού" (9/9):
    http://tinyurl.com/3x7bnbn

    "...Η σύσταση Γενικής Γραμματείας για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας ορίστηκε η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη...

    ...Στο μεταξύ, «βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την απουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνηση, Θεόδωρου Πάγκαλου, από την πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού. «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει πολύ σοβαρό ρόλο», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Πεταλωτής..."


    Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα δυο "κεφάλια" κάτω από τον Jeffry, ο Ραγκούσης και ο Πάγκαλος, μόλις που μιλιούνται - αναμενόμενο άλλωστε:

    “Βέτο” Ραγκούση για την υποψηφιότητα της συζύγου του Θ. Πάγκαλου (27/6):
    http://tinyurl.com/36q6e2l

    Αυτός ήταν ο ανασχηματισμός; Να διώξει μια "Μπατζελή" και να προσλάβει μια "Βάρτζελη" και κάμποσους ακόμα παρατρεχάμενους, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους; Δηλαδή τόσο καλά τα έχει πάει η κυβέρνηση αυτούς τους 11 μήνες που δεν χρειάζεται καμία άλλη αλλαγή;

    Καλά ο Γιωργάκης, αυτός δικαιολογείται. Αλλά οι υπόλοιποι; Δεν έχουν συνειδητοποιήσει (ακόμα!) ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας; Δεν καταλαβαίνουν ότι τώρα δεν θα έχει σημασία αν σε 1-2 χρόνια βγούνε και πουν ότι, σόρρυ, δεν μας πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα;

    Η πολιτική σκηνή της χώρας ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι ανεπαρκής και αυτό πλέον αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία. Και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, το πιθανότερο είναι ότι απλώς υπερασπίζεται τη δική του, μικρή, εξιδανικευμένη, χρωματισμένη του γωνία.

    ReplyDelete
  37. to kati den paei kala to exoume antilifthei edo kai kairo, An imastan simera akoma se ayto to stadio zito pou kaikame.

    oso gia to xreos tis xoras, logiko den einai? an den ksereis ti xrosta to kathe nosokomeio px, pos tha matheis sigoura to synoliko? Alla epeidi gnorizoume to problima, xontrika mporei na ektimithei to ethniko xreos se peripou 1 tris eyro.

    Alla mipos gnorizoume kai poso einai to xreos allon 'anaptygmenon' xoron kai xrimatopistotikon idrymaton?

    Stin Agglia skeftontai na aytonomisoun ti Skotia peraitero gia na ksefortothoun apo ta balance sheets tou kratous ofeiles kai na beltiosoun logistika tous makrooikoomikous toys deiktes.

    Jaga, to thema den einai mono i pliroforia, alla pos tin ermineyeis ayti ki ara pos blepeis kat'epektasi to mellon.

    ReplyDelete
  38. Βλέπεις μόνο αυτό που γνωρίζεις.
    Αν ο ίδιος επέλεξες να δυστυχείς,αυτό θα ήθελες και αυτό επιδιώκεις να συμβεί και στους άλλους.
    Εκτός και αν κάνεις καρριέρα,καθόλου απίθανο,αλά Αυτιά,εμπορευόμενος τη "δυστυχία" των άλλων.
    Είναι και αυτό ένα επάγγελμα.


    Παρμενίδη, αυτά είναι βλακώδεις χαρακτηρισμοί, δεν είναι επιχειρήματα. Επίσης είναι κακόβουλη προσωπική επίθεση. Σε λυπάμαι. Παρεμπιπτόντως προσωπικά δεν δυστυχώ, είμαι αρκετά πάνω από το μέσο όρο, αλλά δεν είμαι τυφλός. ΔΕΝ ανήκω στη γενιά 700 (μάλλον στη 15χΓ700), και γιά να προλάβω και άλλα κακόβουλα σχόλια, ΔΕΝ είμαι ΔΥ και ΔΕΝ έχω παρε δώσε με το κράτος.

    Τέλος ΔΕΝ επιδιώκω τη δυστυχία κανενός, αλλά ΔΕΝ έχω πεισθεί ότι η παρούσα κυβέρνηση θα έχει αποτέλεσμα. Αντί λοιπόν να κάνεις χαρακτηρισμούς, γιατί δεν μας λές (εσύ που ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ όπως υπονοείς) γιατί και πώς θα πετύχει να ευτυχήσουμε και μεις;;

    ReplyDelete
  39. E! Havers,
    let the miserables alone!

    ReplyDelete
  40. "Στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο"

    Στο Καυτατζόγλειο υποθέτω.

    ReplyDelete
  41. Αγνοείτε το ότι ένα από τα βασικά στοιχεία του Καλλικράτη είναι η εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό. Αυτά τα 500 εκατομμύρια από κάπου πρέπει να βρεθούν. Η μείωση των φορέων δεν φτάνει για αυτό. Θα πρέπει να μειωθεί η απασχόληση στους ΟΤΑ (που σημαίνει αυτόματα και άλλη αύξηση της ανεργίας) και να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

    Λυπάμαι, αλλά όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνδέει το μνημόνιο με τον Καλλικράτη και μετά μιλάει για δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη, η μόνη διέξοδος για τον πολίτη είναι να μαυρίσει τον Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγά του.

    Το μνημόνιο θέτει στόχους. Οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με διάφορους τρόπους. Ε, η χούντα αυτή επέλεξε τους λάθος τρόπους. Το να νομίζει ότι έχει την λαϊκή εντολή να το κάνει (γιατί μία ψήφος για τον Παπανδρέου στον Καλλικράτη θα μεταφραστεί σε εμπιστοσύνη στο μνημόνιο από τους ΠΑΣΟΚους ΣΙΓΟΥΡΑ) είναι λάθος.

    Οπότε ο Καλλικράτης είναι ευκαιρία για όσους αντιτίθενται, όχι στο μνημόνιο, αλλά στον τρόπο εφαρμογής του.

    Θέλουμε να γίνουν τα πράγματα χειρότερα; Ε ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει κουμάντο μέσω του Καλλικράτη. Αν θέλουμε να πάρει το μήνυμα ότι το πάει λάθος, καταψήφιση των υποστηριζόμενων συνδυασμών.

    ReplyDelete
  42. parmenides, τι είναι ο Γιώργος; Λενινιστής; Α για αυτό μας έχει τρελάνει στην Βαρβαρότητα!!!

    Ο Σοσιαλισμός τελικά δεν έχει λύσεις.

    ReplyDelete
  43. How To Play A Casino Without Paying - TrickToAction
    Casino Without Paying Slots Online is an online 토 찾사 gambling site which has an established reputation as one of 올레 벳 the 스포츠 사이트 most successful bet 365 casinos 홀짝사이트 샤오미

    ReplyDelete