Friday, September 10, 2010

Αναδομήστε τον ανασχηματισμό

Ναι, είναι θετικό που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και στη θέση της πήγε ο mr μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Ναι, είναι θετικό που την ανάπτυξη αναλαμβάνει ένας δραστήριος και αποτελεσματικός πολιτικός. Ναι, καλώς επανασυστήνεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, έστω και με άλλο όνομα. Ναι, αποτελεί καινοτομία η υπαγωγή της γραμματείας νέας γενιάς στο υπουργείο εργασίας.

Καπού εδώ όμως εξαντλούνται τα θετικά στοιχεία του πρόσφατου ανασχηματισμού. Καταρχάς ανασχηματισμός και μάλιστα σαρωτικός σε πρόσωπα και δομές σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία δεν υπήρχε λόγος να γίνει. Έχουν περάσει μόλις έντεκα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Οικονομικά βρίσκομαστε σε φάση βαθέως μνημονίου και πολιτικά επίκεινται οι εκλογές του Καλλικράτη. Προτεραιότητα είναι ο καλύτερος συντονισμός, η αύξηση στροφών και ρυθμού στο έργο της κυβέρνησης, καθώς και η μετάβαση στο νέο καθεστώς περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Με τον ανασχηματισμό δεν άλλαξε μόνο η πολιτική ατζέντα, χωρίς λόγο και αιτία, από τα μείζονα στα ήσσονος σημασίας. Δέχτηκε πλήγμα και η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ειδικά από τη στιγμή που αυξήθηκαν τα μέλη της, υπονομεύοντας το στενότερο και πιο λειτουργικό σχήμα της πρώτης περιόδου. Κυρίως, όμως, το πλήγμα προέρχεται από τα πολλαπλά δομικά προβλήματα σε ό,τι αφορά την κατανομή των κυβερνητικών αρμοδιοτήτων κα την οργανωτική δομή των υπουργείων. Το θέμα της ναυτιλίας παραμένει σ’ εκκρεμότητα παρά τη δημιουργία υπουργείου, αφού ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη του Λιμενικού Σώματος. Ο ΟΠΑΠ και τα τυχερά παίγνια ξάφνου βρέθηκαν στην υγεία χωρίς να καταλαβαίνει κανείς το γιατί. Η γραμματεία καταναλωτή μεταφέρθηκε στο εργασίας, όταν όλοι γνωριζουμε ότι η πολιτική προστασίας του καταναλωτή είναι θέμα σωστής λειτουργίας της αγοράς. Στο μεταναστευτικό είναι εγληματική η μεταφορά της γενικής γραμματείας μετανάστευσης εκτός Υπουργείου Εσωτερικών. Ποιος δηλαδή θα χειρίζεται ζητήματα ιθαγένειας, αδειών παραμονής και ένταξης; Το εργασίας;

Υπό το πρίσμα των παραπάνω έκτακτων πλην όμως πρόχειρων σχεδιασμών, είναι λογικό που εδώ και μέρες ασκείται έντονα η κριτική των Μέσων και των πολιτών για τον ανασχηματισμό. Η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί. Το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη νέα κυβερνητική δομή δεν έχει συνταχθεί ούτε έχει εκδοθεί ακόμα. Υπάρχει συνεπώς ο χρόνος και η δυνατότητα να θεραπευτούν καταστάσεις που οδηγούν σε θεσμικές και οργανωτικές παθογένειες και ανορθολογισμό. Επιβάλλεται γι’ αυτό η ακύρωση ορισμένων σχεδιασμών που ούτε λογικοί ούτε καινοτόμοι είναι. Τα πράγματα είναι απλά. Αναδομήστε τον ανασχηματισμό.

37 comments:

  1. Μοιάζει περισσότερο με παραταξιακό ανασχηματισμό και όχι με κυβερνητικό.Στο στύλ: αν αποτύχουμε θα αποτύχουμε όλοι και "όλοι μαζί θα χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου".

    ReplyDelete
  2. Πρόκειται για τακτική παλινδρόμιση και όχι για οπισθοδρόμιση.Ενα βήμα πίσω-ανασύνταξη-προέλαση-επέλαση.

    ReplyDelete
  3. Aυτή τη φορά η "Δημοκρατική Παράταξη" έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη εχθρό, που συνεχώς δείχνει τα δόντια του: Τους νονούς των "δυστυχυσμένων".

    ReplyDelete
  4. Ο Δημοκρατικός και Προοδευτικός πολίτης είναι καρτερικός αλλά όχι παθητικός,μαχητικός και όχι στρεψόδικος,μεγαλόθυμος αλλά όχι αφελής,συμπονετικός αλλά όχι κλαψιάρης.Εχει την επίγνωση ότι,αυτή την εποχή, κουβαλάει την Ελλάδα στη πλάτη του.Κατανοεί τις δυσκολίες των κυβερνόντων αλλά δεν συγχωρεί αβελτηρίες παραγόντων και τιμητών της προοδευτικής παράταξης.Δεν επιτρέπει διάχυση των ευθυνών αλλά επιμένει στη προσωποποίησή τους και στον καταλογισμό ευθυνών.

    ReplyDelete
  5. Η προοδευτική παράταξη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.Είναι ένας κοινωνικός και πολιτικός βιότοπος στον οποίο αναπτύσσεται μια καταπληκτική ποικιλία ιδεών και αξιών που οπλίζουν οποιοδήποτε πολίτη θέλει να οργανώσει ένα προσωπικό και συλλογικό σχέδιο και να αρματωθεί με νοήματα που θα ομορφαίνουν τον αγώνα της ζωής.Είναι συνεπώς μια παράταξη που αναθέτει ρόλους για συγκεκριμένες δράσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    ReplyDelete
  6. Dose aksiomata stous peinasmenous kai kane ti douleia sou isixos.

    Apo ayti tin apopsi sosti i kinisi, an krinei kaneis oti to bathy pasok de diaferei kai poly apo tis ypoloipes koinonikes kai politikes omades tis syntyrisis toy status quo.

    Emena ayto pou me problimatizei einai oi polles allages kai yperkalypseis stis armodiotites kai organosi ton ypourgeion.

    Isos tha eprepe mazi me ton Kallikrati na perasei i kybernisi kai se mia riziki anadiorganosi tou dimosiou tomea, steganopoiontas tin kentriki dioikisi os aytonomi eksousia me stelexi texnokratika kai prostateyomena apo kommatikes protimiseis.

    ReplyDelete
  7. αυτά κάνουν οι κυβερνήσεις ΜΕ αρχίδια, και όχι οι κυβερνήσεις αρχίδια.


    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=21050&pid=19&CategoryID=19

    ReplyDelete
  8. (και ο Δελαστίκ είναι έμπορος της μιζέριας;;;) ρε γαμώτο εκτός από τον Παρμενίδη, όλοι οι άλλοι έμποροι της μιζέριας είναι!!!!

    ReplyDelete
  9. Ο Δελαστικ είναι παραγωγός μιζέριας,δεν είναι dealer.
    Σέβομαι τους παραγωγούς.

    ReplyDelete
  10. Greek government reshuffle. Papandreou plays to his party
    http://www.economist.com/blogs/newsbook/2010/09/greeces_cabinet_reshuffle

    ReplyDelete
  11. What on a first reading may look like a radical overhaul of government may in fact have more to do with the internal politics of Pasok. With further drastic reforms on their way, Mr Papandreou may feel he needs to convince his own ranks more than public opinion. His priority for the coming months looks set to be a consolidation of party unity, with the aim of ensuring that his agenda enjoys solid support. What better way to achieve that than giving everyone with a grudge a job in government?

    ReplyDelete
  12. What on a first reading may look like a radical overhaul of government may in fact have more to do with the internal politics of Pasok. With further drastic reforms on their way, Mr Papandreou may feel he needs to convince his own ranks more than public opinion. His priority for the coming months looks set to be a consolidation of party unity, with the aim of ensuring that his agenda enjoys solid support. What better way to achieve that than giving everyone with a grudge a job in government?

    ReplyDelete
  13. @anax_1:

    Έγραψες φίλε, το άρθρο του Δελαστίκ είναι όλα τα λεφτά. Τα λέει εδώ και πολύ καιρό, γι' αυτό και έμεινε σχεδόν χωρίς δουλειά.

    @parmenides:

    "...Μοιάζει περισσότερο με παραταξιακό ανασχηματισμό και όχι με κυβερνητικό..."

    Επιτέλους και κάτι σωστό που είπες. Δεν τους καίγεται καρφί για τη χώρα, το μόνο που ενδιαφέρει τον καθένα ξεχωριστά είναι να μην είναι το επόμενο κορόιδο που θα θυσιαστεί για τα ΜΜΕ για να σώσει το image του Jeffery στην επόμενη μεγάλη (και σίγουρη) κυβερνητική αποτυχία.

    @g700:

    "...είναι θετικό που άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και στη θέση της πήγε ο mr μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού..."

    Άρα, υποθέτω πως θεωρείται τον Mr Μ¨αρθα Βούτση επιτυχημένο ως υπουργό, στον τρόπο που χειρίστηκε και "έλυσε" το ασφαλιστικό, έτσι; Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία το ότι είπε ΨΕΜΜΑΤΑ αμέτρητες φορές, στα κανάλια και μέσα στη Βουλή, ότι έγινε διεθνώς ρεζίλι με την καθημερινή σαπουνόπερα που παρουσίαζε σκίζοντας τα ρούχα του καθημερινά στο υπουργείο, με το ότι επί των ημερών του καταργήθηκαν ΟΛΕΣ οι κατακτήσεις στον εργασιακό τομέα των τελευταίων 50-60 ετών. Βάζω στοίχημα ότι και αυτός είναι πολύ περήφανος για το έργο του, γι' αυτό και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

    ReplyDelete
  14. "Έγραψες φίλε, το άρθρο του Δελαστίκ είναι όλα τα λεφτά. Τα λέει εδώ και πολύ καιρό, γι' αυτό και έμεινε σχεδόν χωρίς δουλειά."

    Τη κλαψούρα πολλοί ηγάπησαν,τον κλαψιάρη κανείς.

    ReplyDelete
  15. Να η ανάπτυξη του ΓΑΠ..

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=57325147

    Καλά, μιλάμε, συγκλονιστικό! Θα αναπτύχθούμε πουλώντας περισσότερα αυτοκίνητα και σπίτια!

    Εύγε!! Αυτό θα πει back to the future!

    Αλήθεια, έχει ρίξει κανείς μια ματιά στους τομείς που αποτελούν το ΑΕΠ, πόσοι αντιπροσωπεύουν κατανάλωση, και πόσοι παραγωγή;

    'Εχει σκεφτεί κανείς οτι το πρόβλημα μας σα χώρα είναι οτι δεν παραγουμε τίποτα, εκτός απο λογιστικό πληθωρισμό (ας είναι καλά τα δανεικά); "Οι οικονομίες υπηρεσιών είναι το μέλλον". Χαχαχαχα!!! Ας φάμε υπηρεσίες τότε.

    ReplyDelete
  16. Ενω για το Λοβέρδο ισχύει το ακριβώς αντίθετο: Τον κλαψιάρη πολλοί ηγάπησαν,τη κλαψούρα ουδείς.

    ReplyDelete
  17. Για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό:

    Ποιον ανασχηματισμό; Ανακάτεμα θέλετε να πείτε. Έβγαλε τη Μπατζελή (ως Ιφιγένεια) για τα μάτια των ΜΜΕ και έβαλε μέσα στην κυβέρνηση ένα σκασμό παρατρεχάμμενους για να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Αυτό ακριβώς έγινε. Γι' αυτό και το μαγείρεμα πήρε τόσο καιρό και τελικά ανακοινώθηκε στο παραπέντε της ΔΕΘ.

    Αλλά και μόνο ο χρόνος που έγινε το μαγείρεμα της σούπας δείχνει πολιτική ανοησία. Στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι απόλυτα σίγουρο ότι το κόμμα θα πέσει στα τάρταρα, θα φάει μαύρο που θα πάει σύννεφο.

    Αντί να κρατήσουν το "χαρτί" του ανασχηματισμού για αμέσως μετά, να πούνε στα ΜΜΕ ότι ορίστε, είδαμε τα λάθη μας και ξεκινάμε από την αρχή, τώρα δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε καν αυτό το επικοινωνιακό τρικ. Τώρα θα τραβήξουν κουπί ατελείωτο, χωρίς ελπίδα να βρούνε "στεριά" πολιτικά στους επόμενους μήνες. Δηλαδή μπαίνουν στην τελική ευθεία, στη μέση της περιόδου "κατοχής" από ΔΝΤ-ΕΕ, χωρίς να έχουν ΤΙΠΟΤΑ άλλο να ταΐσουν (μέσω των ΜΜΕ) τα πρόβατα που τους ψηφίζουν, παρά μόνο νέους φόρους, νέες περικοπές, νέα ύφεση.

    Με το δούλεμα που θα φάει ο Jeffry στη ΔΕΘ, για τις δηλώσεις που είχε κάνει ακριβώς ένα χρόνο πριν, βλέπω να επιστρέφουν στα υπουργεία τους με αποκριάτικες μουτσούνες και ψεύτικα μούσια, μη φάνε κανένα ιπτάμενο τζατζίκι καθώς μπαίνουν στο κτίριο.

    Και το χειρότερο για τον Jeffry είναι πως δεν έχει καταλάβει ότι ΟΛΟΙ μέσα στο ΠΑΣΟΚ τον περιμένουν στη γωνία, με πρώτους και καλύτερους Πάγκαλο και Βενιζέλο. Μόλις δούνε ότι το "καράβι" βουλιάζει για τα καλά στις δημοσκοπήσεις, όχι απλά θα τον "καπελώσουν" κανονικά αλλά θα αρχίσουν πάλι τις διαρροές περί ανικανότητας και ατολμίας του αρχηγού τους, προβάροντας την καρέκλα του.

    Με την έναρξη της φετινής ΔΕΘ αρχίζει το μαρτύριο της σταγόνας για τον Jeffry, όπως έγινε με τον μπουλούκο πρόπερσι. Δεν χρειάζονται υπουργούς φέτος. Ταχυδακτυλουργούς χρειάζονται για να βγάλουν το χειμώνα.

    ReplyDelete
  18. "επί των ημερών του καταργήθηκαν ΟΛΕΣ οι κατακτήσεις στον εργασιακό τομέα των τελευταίων 50-60 ετών. "

    Οπως οι 28 ώρες εργασίας το 24ωρο των "εργαζομένων" του ΟΣΕ.
    Μόνο εσύ Jaga,ίσως και ο Αλέξης Μητρόπουλός σου, μπορείς να μας εξηγήσεις αυτή τη φοβερή πατέντα.

    ReplyDelete
  19. @Jim Slip:

    "...'Εχει σκεφτεί κανείς οτι το πρόβλημα μας σα χώρα είναι οτι δεν παραγουμε τίποτα, εκτός απο λογιστικό πληθωρισμό (ας είναι καλά τα δανεικά);..."

    Ναι το λένε συνεχώς, αρκετοί, οικονομολόγοι και μη. Αλλά προς το παρόν τα κανάλια προτιμούν να προβάλλουν το δόγμα "...δανεικά με κηδεμονία ή χανόμαστε..." και ακόμα κουβεντιάζουν για ενίσχυση της οικοδομής και του τουρισμού, τίποτα άλλο.

    Η οικοδομή αποτελεί "ανακύκλωση" χρήματος και αξιών στο εσωτερικό, μεταξύ αυτών που έχουν να χτίσουν και αυτών που έχουν να αγοράσουν, με την αντίστοιχη "κηδεμονία" τραπεζών με ληστρικά στεγαστικά για 3 ή 4 δεκαετίες. Το έλλειμμα από την εισαγωγή πρώτων υλών (δεν έχουμε αρκετές) απλά ισοσκελίζεται από την φθηνή, ανασφάλιστη εργασία αλλοδαπών εργατών. Και το κράτος χαίρεται που εισπράττει φόρους. Αυτό είναι όλο.

    Ο τουρισμός από την άλλη θα μπορούσε όντως να βοηθήσει μια χρεοκοπημένη οικονομία, αλλά με την προϋπόθεση ότι γίνεται εξαιρετικά οργανωμένα και εξαιρετικά ελεγχόμενη από το κράτος (για την είσπραξη φόρων). Όταν το κάθε λαμόγιο χτίζει διαμερίσματα δίπλα στο κύμα και τα νοικιάζει στο δεκαπλάσιο του φυσιολογικού, όταν στα νησιά δεν υπάρχουν πλοία και λιμάνια της προκοπής, φυσικό είναι οι τουρίστες να μας φτύσουν κατάμουτρα και να πάνε στο γείτονα. Και σε κάθε περίπτωση, η αγορά αυτή είναι τόσο ασταθής και απρόβλεπτη που δεν μπορεί να αποτελέσει βασικό άξονα ανάπτυξης (αρκεί μια τρομολαγνική "επίθεση" από τα ξένα ΜΜΕ για να αναστρέψει τα πάντα).

    Το έχω ξαναγράψει, η μοναδική μας ελπίδα είναι (όχι για πολύ ακόμη) η "εξαγωγή" επιστημονικής τεχνογνωσίας (έρευνα) και παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ. Και στα δύο υπερτερούμε σε σχέση με τους γείτονες. Αλλά δεν θα μείνουν για πολύ ακόμα πίσω.

    ReplyDelete
  20. Το να "δουλεύεις" 28 ώρες το 24ωρο είναι πράγματι φοβερή κατάκτηση.

    ReplyDelete
  21. @Normad:

    "...Οπως οι 28 ώρες εργασίας το 24ωρο των "εργαζομένων" του ΟΣΕ.
    Μόνο εσύ Jaga,ίσως και ο Αλέξης Μητρόπουλός σου, μπορείς να μας εξηγήσεις αυτή τη φοβερή πατέντα..."


    Είναι φανερό ότι δεν ξέρεις τίποτα από Ελλάδα, γι' αυτό και σε δικαιολογώ. Η "πατέντα" είναι η ίδια ή λίγο χειρότερη με αυτή που εφαρμόστηκε, με την ίδια "επιτυχία", στις περισσότερες ΔΕΚΟ τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες.

    Ρώτα πρώτα να μάθεις πότε έγιναν τα χρέη στον ΟΣΕ, ποιοι ήταν τότε συνδικαλιστές, πότε άρχισαν να γίνονται όλοι οι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες εκεί μέσα πρώτες μούρες, και κυρίως σε ποια παράταξη ανήκουν κατά πλειοψηφία.

    Θα καταλάβεις γιατί δεν πρόκειται η σημερινή κυβέρνηση να απολύσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από δαύτους, ότι κι αν λένε στα κανάλια σήμερα. Αυτοί είναι που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το σημερινό τσίρκο που μας κυβερνάει.

    ReplyDelete
  22. Οσοι όμως αναπαύονται 28 ώρες το 24ωρο; Αυτοί μου φαίνονται σαν συνιστώσες.

    ReplyDelete
  23. "Αυτοί είναι που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το σημερινό τσίρκο που μας κυβερνάει."

    A! εδώ θα μαλώσουμε.Αυτοί είναι οι πασοκογενείς αριστεροί,η καινούρια Συνιστώσα της ριζοσπαστικής χωματερής,που μαζεύει τα βοθρολύματα των υπολοίπων.

    ReplyDelete
  24. Το να δουλεύεις 28 ώρες το 24ωρο άρχισα να το καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνεται.Αντί να πίνεις,ας πούμε, 8 τσίπουρα στη βάρδια σου πίνεις 28 και κάπως εξηγείται.Το να κοιμάσαι όμως 28 ώρες το 24ωρο,δεν μπορώ να το συλλάβω,ξεπερνά τις διανοητικές μου ικανότητες. Μόνο εσύ Jaga,μπορείς να μας το ξηγήσεις.

    ReplyDelete
  25. Δήλωση Πεταλωτή στο δελτίο του MEGA προχθές, σχετικά με το μεγάλο πλήθος των υπουργών:

    "...(λόγω των υποχρεώσεών μας)...χρειάζονται χέρια για πολλή δουλειά. Το θέμα δεν είναι πόσα πρόσωπα υπάρχουν στην κυβέρνηση...Υπάρχει τόσο πολύ δουλειά που χρειάζονται χέρια..."

    http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=204744
    (5':48"-6':23")

    Νομίζω έτσι εξηγείται πλήρως και η εργασία κάποιων 28 ώρες στο 24ωρο στον ΟΣΕ. Είναι ολοφάνερο ότι το κάνουν από αυτοθυσία για τον οργανισμό.

    Για τις συνιστώσες ας μην το κουβεντιάζουμε, αυτοί δεν φτουράνε ούτε για πρόεδροι σε ΠΑΕ. Της συνιστώσας γίνεται πάλι!

    ReplyDelete
  26. Περιμένω να δω στη ΔΕΘ την "ομάδα εργασίας" του Jeffry με κίτρινα καπελάκια οικοδομής και κασμάδες στους ώμους.

    Γιατί δεν έφτιαχνε υπουργικό συμβούλιο από οικοδόμους, αφού χρειάζονται χέρια για δουλειά; Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν τη δουλειά καλύτερα και κοστίζουν λιγότερα.

    Πεταλωτής άπαιχτος, πάει να φάει τη θέση του πάνσοφου της διανόησης Αντώναρου στο πάνθεον της αρλουμπολογίας.

    ReplyDelete
  27. Οι τομείς που αποτελούν το ΑΕΠ της Ελλάδας (του 2008):

    http://2.bp.blogspot.com/_Obux2PIbBPg/S55BF9PGR9I/AAAAAAAAB2E/i469AA1mi-Y/s1600-h/s12_page1_image1.jpg

    Τι να πει κανείς; Η εικόνα είναι τραγική.

    Στο βαθμό που δεν μπούνε πάλι εισροές κεφαλαίων στη χώρα (δανεικά, που δε θα μπούνε), αυτή η χώρα δεν πρόκειται να δει ανάπτυξη.

    Ακόμα και τα μύρια όσα φορολογικά κίνητρα να δώσει ο ΓΑΠ προκειμένου να δει ανάπτυξη απο τις πωλήσεις ακινήτων και αυτοκινήτων, τα αποτελέσματα θα είναι μόνο προσωρινα, στο βαθμό που θα κλέψει ζήτηση απ' το μέλλον (απο την ελάχιστη που εχει μείνει).

    Ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου αύξησε το χρέος σε επίπεδα 100% του ΑΕΠ, δημοπρατωντας δημόσια έργα και προσλαμβάνοντας δημοσίους υπαλλήλους.

    Αποκτώντας περισσότερο εισόδημα ένα μέρος του πληθυσμου, θέλησε να το ξοδέψει. Και μετατράπηκε έτσι η οικονομία μας σε οικονομία κατανάλωσης (εμπορικά, αυτοκίνητα, ακίνητα, διασκεδαστήρια) που έχασε την παραγωγική της βάση. Βάλε και το ιδιωτικό χρέος απ' το '90 και μετά, βάλε και το ακριβο ευρώ (φτηνές εισαγωγές), και συμπληρώνεται το παζλ.

    Αυτή ήταν η ανάπτυξη της Ελλάδας απ' το '80 και μετά. Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξεως.

    Μόνο η παραγωγή μπορεί να φτιάξει πραγματική ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε ευημερία. Κολπάκια, λογιστικές, δανεια, υποτιμήσεις, πληθωρισμός κλπ, φτιάχνουν μόνο οικονομίες του φραπέ.

    ReplyDelete
  28. "οι αντιεξουσιαστες της εξουσίας"

    με τις πέτρες θα τον πάρουνε τον βλάκα........
    εκτός τοπου και χρόνου

    ReplyDelete
  29. Ερχονται 3 απο τους πιό δημιουργικούς μήνες της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.
    -φορολογική σεισάχθεια μέχρι και το 2009 και λεύκανση όλων.
    -κατάρτιση και ψήφιση τριετούς προυπολογισμού.
    -απογραφή των περιουσιακών στοιχείων όλων των Ελλήνων,με κίνητρα για επιστροφή κεφαλαίων απο τους φορολογικούς παραδείσους.
    -ψηφιση εκλογικού νόμου με βάση τις μονοεδρικές.
    -εκλογες "καλλικράτη".
    -αλλαγή της φορολογικής και δικαστικής διοίκησης με εστίαση,κατά προτεραιότητα,στο οικονομικό έγκλημα.
    -νεος επενδυτικός νόμος.
    -απελευθέρωση ενέργειας.
    -απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και κλειστών αγορών.
    -εξυγίανση ΔΕΚΟ.
    -μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ,με πρώτο το Ελληνικό.
    -επανίδρυση του προνοιακού κράτους.
    -....και στο βάθος Λοβέρδος,αφού πρώτα μεταμορφωθεί σε προφήτη Δανιήλ για να μπορέσει να επιβιώσει απο το λάκο των λεόντων που βρίσκεται.Περί αυτού οψόμεθα.

    ReplyDelete
  30. Εννοείς προφανώς ένα μήνα, όχι τρεις.

    Οι δύο πρώτοι είναι για να ξεμπλέξουν τις αρμοδιότητες υπουργών και υπουργείων.

    Πάντως η "λεύκανση" των φοροφυγάδων θα προχωρήσει a.s.a.p. Το blanco θα δουλέψει σύννεφο.

    ReplyDelete
  31. "Στη Νορβηγία βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προκειμένου να λάβει μέρος σήμερα στη «Συνδιάσκεψη του Όσλο 2010», την οποία συνδιοργανώνουν η Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας και το ΔΝΤ και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

    Ο πρωθυπουργός παρακάθισε το βράδυ της Κυριακής σε δείπνο που παρέθεσε ο Νορβηγός ομόλογός του, Γιάνς Στόλτενμπεργκ, στο οποίο παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Κάν, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας, Χουάν Σομάνια και η πρόεδρος της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια συζήτηση των πολιτικών ηγετών στις 09: 00, ενώ τις 11:15 θα συναντηθεί με τον Νορβηγό ομόλογό του.

    Στις 12:45 ο Γ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάνς Στόλτενμπεργκ, τον Ισπανό ομόλογό του Χ. Θαπατέρο, την πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομικίν Στρος Καν και τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Χουάν Σομάβια."

    ReplyDelete
  32. Το δεύτερο σε κεφάλαια ταμείο του κόσμου,το νορβηγικό "Global.." αγοράζει Ελληνικά ομόλογα γιατί ξέρει να "επενδύει στην αιωνιότητα",όπως δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός οικονομικών.
    Επένδυση στο ΓΑΠ,επένδυση στην αιωνιότητα.Ολο και πιό κοντά στο Νομπέλ ειρήνης.Αλλά προσοχή ΓΑΠ.Πέστους να μην βιαστούν και στο δώσουν από φέτος.

    ReplyDelete
  33. Οι Νορβηγοί δεν είναι καιροσκόποι.Και όλο το Ελληνικό χρέος να αγοράσουν σε καλό θα τους βγεί.
    Μια εταιρία τους σκέφτεται να αγοράσει και τη WIND.
    θα επενδύσουν πολλά στην Ελλάδα.
    Και επειδή τα κεφάλαια είναι κρατικά τα επειρεάζει πολύ η μακροπρόθεσμη πολιτική της χώρας για το μέλλον.Αρα ο ΓΑΠ,μπορεί, με την πιό σοσιαλιστική χώρα της Ευρώπης, να βρεί κοινό έδαφος.Ολα αυτά θα φανούν πολύ σύντομα.

    ReplyDelete
  34. O Λουκάς Παπαδήμος είναι ο τελευταίος τυχερός σύμβουλος του ΓΑΠ που είναι άμισθος.Οι υπόλοιποι απο εδω και πέρα θα πληρώνουν για να φέρουν τον τιμιτικό τίτλο του συμβούλου του ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  35. Και άμα είμαστε τυχεροί, μπορεί οι Νορβηγοί να τον κρατήσουν εκεί για πάντα, να βόσκει ταράνδους.

    Άιντε γιατί ακόμα δεν μπήκε χειμώνας και πλημμυρίσαμε κιόλας στη βλακεία!

    ReplyDelete
  36. Τυχεροί όσοι είναι πλημμυρισμένοι Καλοκαίρι και Χειμώνα.

    ReplyDelete