Wednesday, January 28, 2009

Χαράτσι 900 ευρώ στα παιδιά των μεταναστών

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ηγείται κυριολεκτικά μιας φυλετικής και πολιτισμικής επανάστασης στην Αμερική, συμβολίζοντας μια νέα ενότητα στην κοινωνία, ένα θετικό πρότυπο για λευκούς και αφροαμερικανούς, στην Ελλάδα η ένταξη των μεταναστών παραμένει ένας γόρδιος δεσμός που η πολιτεία αρνείται επίμονα να λύσει προσθέτοντας διαρκώς και νέους κόμπους.

Δεν έφτανε ο έκτακτος κεφαλικός φόρος του 10% που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς με μπλοκάκι της γενιάς των 700 ευρώ για να καλυφτούν οι τρύπες του σπάταλου πελατειακού κράτους, χτες το Υπουργείο Εσωτερικών επέβαλε ακόμα ένα χαράτσι, αυτή τη φορά στα παιδιά των μεταναστών.

Σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, κ. Παυλόπουλου, η οποία καθορίζει τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή των μεταναστών 2ης γενιάς στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος» (παράγραφος 7, άρθρο 40 του Ν. 3731/ 2008) επιβάλλεται στα παιδιά μεταναστών η πληρωμή ενός ακόμη παραβόλου. Δηλαδή, σύμφωνα με τόσα ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 92 του Ν. 3386/ 05, σε απλά ελληνικά χαράτσι 900 ευρώ.

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι είναι χειρότερο στην προκειμένη περίπτωση: το άδικο, αναίτιο και υπέρογκο παράβολο ή ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η επιβολή του (υπουργική απόφαση επί τροπολογίας σε νόμο για τη Δημοτική Αστυνομία). Κάπως έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μεταναστευτικό ζήτημα. Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, μέσα από τροπολογίες σε άσχετους νόμους και υπουργικές αποφάσεις που αποτρέπουν ακόμα και την παραμικρή δημόσια συζήτηση για το μείζον ζήτημα του «ρατσισμού από την κούνια».

Δε φτάνει δηλαδή που δεν παρέχεται στους μετανάστες 2ης γενιάς η ελληνική ιθαγένεια ή υπηκοότητα, ως όφειλε να συμβεί από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει, εκπαιδευτεί και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, καλούνται επίσης να εξαγοράσουν βασικά ατομικά δικαιώματα, για τα οποία σημειωτέον δεν έχει προηγηθεί καμία δημόσια συζήτηση.

Την ίδια στιγμή εξελίσσεται ένα κωμικοτραγικό πάρτι παροχών κι επιδομάτων σε ειδικές δημοσιοϋπαλληλικές ομάδες που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού. Για παράδειγμα με άσχετη τροπολογία σε σχέδιο νόμου για το Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) χορηγείται επίδομα ρουχισμού σε συγκεκριμένες ειδικότητες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού συνολικής ετήσιας δαπάνης 1,132,000 ευρώ.

Από τη μία δηλαδή η κυβέρνηση επιδεικνύει τη συνήθη ξεχαρβαλωμένη δημοσιονομική απειθαρχία της ικανοποιώντας τα αιτήματα εκλεκτών δημοσιοϋπαλληλικών εκλογικών ομάδων, και από την άλλη δείχνει το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της στους πολίτες περιορισμένης προστασίας, δηλαδή τους μετανάστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ιταλία ανάλογη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι βρήκε σφόδρα αντίθετη ακόμα και την Καθολική Εκκλησία η οποία μετά τη Σύνοδο Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, μέσω του εκπροσώπου της για θέματα μετανάστευσης, Τζαν Ρομάνο Νιεσόττο, τόνισε: «Θεωρούμε απαράδεκτο το φόρο για την άδεια παραμονής. Θα ήταν πιο σωστό να χαρακτηρισθεί ως μέτρο που πλήττει μια κατηγορία, η οποία χαίρει ήδη πολύ περιορισμένης προστασίας». To be continued…

76 comments:

  1. Το τραγούδι της απόγνωσης

    Ας είναι αυτή μια ρυθμική εισαγωγή στο πνεύμα του 19χρονου Αλντρι Μίλο που ήρθε στα 7 του στην Ελλάδα και μας διηγείται την ιστορία του υπό τη μορφή τραγουδιού χιπ χοπ.

    Αλντρι Μίλο

    «Ξεκινάω ένα ταξίδι για μια καλύτερη ζωή


    Το ταξίδι μου λοιπόν δεν έχει επιστροφή
    Ποτέ μου δεν το πίστευα πως θα 'φτανα εδώ
    Περιπέτειες να γράφω στο χαρτί με ένα στιλό
    Γράφω στο χαρτί πως από μικρό παιδί
    Χαθήκανε τα όνειρα για την καλή ζωή
    Και τώρα κάπου εδώ θα αναφερθώ
    Στα δικαιώματά μου για τα οποία προσπαθώ.......
    Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο
    Τρέχω να προλάβω και δεν έχω άλλο χρόνο
    Γιατί στον δρόμο τον σπατάλησα ψάχνοντας δουλειά
    Δουλειά, όμως, δεν βρίσκω κι ας έχω και πτυχίο στο ηλεκτρολογικά
    Υπάρχουν παιδιά με όνειρα πολλά
    Ομως αναρωτιούνται αν θα βγουν αληθινά
    Και να που ξαφνικά γκρεμίζονται τα όνειρα μαζί και η ανθρωπιά
    Και το μόνο που μας μένει;
    Μια ζεστή αγκαλιά......από τη μάνα, τον πατέρα, απ' τα αδέρφια και τους φίλους
    Και όσο περνούν οι μέρες έχουμε όλο και πιο λίγους
    Αφού μας κρίνουν απ' το χρώμα και από την καταγωγή μας
    Κι όσο περνούν οι μέρες παρέα πια δεν θέλουνε να κάνουνε μαζί μας
    Καλώς ήρθατε λοιπόν......στη μοναχική ζωή μας!
    Εγώ προσωπικά τον καθένα προκαλώ
    Να με κοιτάξει μες στα μάτια
    Να δει ό,τι βλέπω και να ζήσει όπως ζω
    Να νιώσει όπως νιώθω
    Με μεγάλο πόθο, πόνο, μίσος, αγάπη και οργή
    Εναλλασσόμενα αισθήματα στην πιο κρίσιμη στιγμή
    Από 'δώ και στο εξής προσέχω τα σημεία που πατάω
    Προσέχω και το στιλ μου όταν στο δρόμο περπατάω
    Προσέχω πώς μιλάω και προσέχω πώς κοιτάω
    Γενικά προσέχω οπουδήποτε κι αν πάω
    Και στους μπάτσους όταν τους συναντάω
    Με το σεις και με το σας πάντοτε μιλάω
    Το κεφάλι χαμηλά μού είπαν να κρατάω
    Γιατί αν δεν το κάνω, ανάποδες θα φάω
    Οπως έγινε την προηγούμενη φορά
    Που με έπιασαν να έχω ξεχάσει τα χαρτιά
    Κι ούτε καν τόλμησα μήνυση να κάνω
    Γιατί όταν με βρουν, από το ξύλο θα πεθάνω
    Μα ακόμα στέκομαι όρθιος ελπίζοντας πως τα πράγματα θ' αλλάξουνε, θα γίνουνε αλλιώς
    Γιατί δεν μπορεί ο ρατσισμός να 'ναι πιο δυνατός
    Από την καλοσύνη που μας δίδαξε ο θεός
    Πάνω απ' όλα σεβασμός στον συνάνθρωπό μας
    Γιατί όσο κι αν μας τσούζει... είναι για το καλό μας!»

    ReplyDelete
  2. ούτε εγώ δε γράφω τέτοια χιπ χοπ

    ReplyDelete
  3. Μα ποιος είμαι τέλος πάντων. Yeah baby yeah...

    ReplyDelete
  4. Αντρι Μίλο
    "Με μεγάλο πόθο, πόνο, μίσος, αγάπη και οργή
    Εναλλασσόμενα αισθήματα στην πιο κρίσιμη στιγμή"

    Εκκρηκτικό μείγμα συναισθημάτων.Μας βοηθάει να κατανοήσουμε τα "Δεκεμβριανά".ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ.Τα χρειάζεται και ο Αντρεότι, που με τη ντροπολογία του, τους έρριξε κατακούτελα το εννεακοσσάρι Ευρώ,για να μην ξεχνάνε ποιός είναι το αφεντικό και ο Προστάτης.

    ReplyDelete
  5. Παιδιά αυτή τη στιγμή, 8 πρωι, χιονίζει χοντρές νυφάδες - ευτυχία!

    Kατ' αρχήν, ενόσω η Ευρώπη βυθίζεται και η Ελλάδα "άρχισε ήδη να βάζει νερά" ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούμεθα ολημερίς με το ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ της χώρας, που ΑΥΤΗ την ΣΤΙΓΜΗ είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ της ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

    Ασφαλώς

    1) Το να ορίζεται/προστίθεται με τροπολογία σε Νόμο, πες, γιά την Πυρηνική Ενέργεια, ο αριθμός των Φιλιππινέζων του κ. Χρυσοχοϊδη και οι αρμοδιότητές τους, δλδ ΠΟΙΟΣ θα κάνει γαλλικό καφέ, ποιός τούρκικο, ποίος espresso και ποιός θα φέρνει τα νερά, ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ και πρέπει να πάψει.

    2) Υπάρχουν ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ πολλών ταχυτήτων. Υπάρχει η τάξη της Μαργαρίτας που ζεί καλύτερα από μας (διακοπές το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ταξίδια 1-2 στην Αλβανία και ski το χειμώνα στον Χελμό και την Αράχωβα)
    ΚΑΙ
    υπάρχει και η τάξη των Αθλίων της Μενάνδρου, της Πλατείας Θεάτρου και την Κουμμουνδούρου, δλδ των Πακιστανών, Αφρικανών κλπ που ΚΑΙ δεν προσφέρουν ΚΑΙ ουδείς τους προσφέρει ΚΑΙ, όντας ΜΗ ενσωματωμένοι, ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ το έγκλημα και κυρίως την ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ναρκωτικών.

    3) Η τάξη της Μαργαρίτας έχει KΑΘΑΡΟ εισόδημα από 30.000 ευρώ και πάνω ΧΩΡΙΣ να προσφέρει ΔΡΑΧΜΗ στο ΚΡΑΤΟΣ αφού 80% των εισοδημάτων της είναι ΜΑΥΡΑ.
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, η τάξη της Μαργαρίτας, που βρίσκεται στην Ελλάδα ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ και ΤΕΚΝΟΙΣ, είναι αυτή που απορροφά ΜΕΙΖΟΝ κομμάτι των παροχών δωρεάν ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ κλπ. Η τάξη της Μαργαρίτας, ας πληρώσει όχι μόνο 900 αλλά 9.000 ευρώ γιά να αποκτήσει ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ (Resident Alien Status) το παιδί της. ΟΛΟΙ αυτοί κατάφεραν σε 7 χρόνια να ζουν ωσάν βασιλείς. Σκεφθείτε ΤΙ συμβαίνει και με Αλβανούς που είναι στην Ελλάδα από τα 90ς.

    4) Η κατηγορία της κυρίας Κούνεβα που ισχυρίζεται ότι ζουν με 600 ευρώ ΓΙΑΤΙ δεν πάει να δουλέψει στην οικιακή οικονομία μ 6-7 ευρώ την ώρα;;;;;;;
    ΔΕΝ βρίσκουν;;;;; ΔΙΟΤΙ αν δεν βρίσκουν να με πάρουν τηλέφωνο.
    ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ είναι

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ,

    πόρνες οι περισσότερες ή έχουν ως δεύτερη απασχόληση την πορνεία.
    Και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και να ζουν ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΑ, at minimum.
    Γιά μένα που μου επετέθη ΚΑΙ με έγδαρε η πόρνη Βουλγάρα θυρωρός μου θα ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ;;;; ΚΑΙ ξέρετε ΓΙΑΤΙ μου επετέθη;;;;;;;;;;;;;
    ΔΙΟΤΙ
    α) Της πληρώναμε επί πλέον του ΜΙΣΘΟΥ των 1070 ευρώ μηνιαίως (!!!!!!!)και ΙΚΑ (100% και αυτό είναι ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ από της διαχειρστική μας εταιρεία) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΤΕ
    2) Πήγα ένα απόγευμα στο ΥΠΟΓΕΙΟ στην ΑΠΟΘΗΚΗ μου και την ΣΥΝΕΛΑΒΑ με μεταξωτή robe de chambre και ξόφτερνα high heels με pompon με ΠΕΛΑΤΗ (η οικία του θυρωρού είναι δίπλα στην αποθήκη μου και το κτήριό μας έχει δύο εισόδους σε δύο διαφορετικούς δρόμους!)

    Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Το πρόβλημα των μειονοτικών είναι ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ και δεν ΛΥΕΤΑΙ στο πόδι ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ όχι όπως επιχειρεί με πασαλείματα ο ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ και ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ υπουργός.

    Οι ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ είναι ΘΥΜΑΤΑ, αλλά εν πολλοίς και ΘΥΤΕΣ.
    Τουλάχιστον 33% από αυτούς ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ και είναι ΕΙΠΙΚΝΔΥΝΟΙ γιά την Δημόσια Τάξη. Τα ΘΕΜΑΤΑ τους, λοιπόν, είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ και ΕΠΙΛΥΣΗ.

    Εδώ Πλατεία ΒΑΘΗ. Καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  6. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ και ΕΠΙΛΥΣΗ.
    ->
    ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και ΕΠΙΛΥΣΗ.

    ReplyDelete
  7. Λοιπον, ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ. Εχει και η ΕΠΙΤΡΕΠΤΙΚΟΤΗΣ τα όριά της.

    ReplyDelete
  8. Επιτρεπτικότης -> Permissiveness

    ReplyDelete
  9. 2) Πήγα ένα απόγευμα στο ΥΠΟΓΕΙΟ στην ΑΠΟΘΗΚΗ μου
    ->
    β) Πήγα ένα απόγευμα στο ΥΠΟΓΕΙΟ στην ΑΠΟΘΗΚΗ μου

    ReplyDelete
  10. @ μεαυτόν
    Γιά μένα που μου επετέθη ΚΑΙ με έγδαρε η πόρνη Βουλγάρα θυρωρός μου θα ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ;;;; ΚΑΙ ξέρετε ΓΙΑΤΙ μου επετέθη;;;;;;;;;;;;;

    Aλλά αν είναι αυτές μάρκες στην 10η δύναμη, ο Κομφού είναι στην ΝΙΟΣΤΗ. Και πήγε στον Ευαγγελισμό, στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, ΚΑΙ σε ιατροδικαστή προς τεκμηρίωση και πιστοποίηση επίθεσης από γυναικεία νύχια (!!!) ΣΥΝ DNA ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ έκανε στην συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ γιά ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΛΟΓΩ και ΕΡΓΩ.

    ReplyDelete
  11. Θα μου πείτε ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ εμείς, σε ΜΕΓΑΡΟ της Ρηγίλλης, με Βουλγάρα θυρωρό;;;;;

    CHERCHEZ PASOK

    Είχαμε πρό ετών ένα θυρωρό που ήταν ΠΑΣΟΚΟΣ και ΤΩ ΟΝΤΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ. Αυτός είχε σπιτωμένη στο θυρωρείο την Βουλγάρα.

    Ο σωματέμπορος θυρωρός ήταν κολλητός του Διαχειριστή, ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ πρωην διοικητή της ΔΕΗ. Ο διαχειριστής έκανε τα κλειστά μάτια διότι ο θυρωρός τον άφηνε να σταθμεύει ΔΥΟ αυτοκίνητα (παρακαλώ!!!) σε δικές μου ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ θέσεις και ΧΩΡΙΣ την ΑΔΕΙΑ μου [κόστος στάθμευσης, άρα κέρδος γιά τον ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΟ 460 ευρώ μηνιαίως].
    Ο σωματέμπορος θυρωρός πέθανε από ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και ο αλητοπασόκος διαχειριστής αποφάσισε να "κρατήσει" στην θέση θυρωρού την παστρικιά Βουλγάρα!!!!

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Πρέπει να ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ AD HOC ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ και με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ να ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ και στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ

    ΟΛΟΙ οι ΠΑΣΟΚΟΙ

    ReplyDelete
  12. Ποια καλημέρα... Απ' ότι φαίνεται μάλλον στραβωμένος ξύπνησες και απλώς λες σαχλαμάρες που δε χρήζουν κανενός σχολιασμού. Διαχωρίζουμε απόλυτα και κάθετα τη θέση μας από όσα λες.

    ReplyDelete
  13. Κομφού,
    Σου αφιερώνω αυτό το βουκολικό τραγουδάκι και σε παρακαλώ να μου το τργουδήσεις πρίν την εκτέλεσή μου απο τα AD HOC Δικαστήριο που θα συστήσεις και φυσικά τη θανατική καταδίκη μου που θα εισηγηθείς.Να μου το πείτε ντουέτο με τη Βουργάρα.

    " Δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες, δεν θέλω μήτε να τις δω
    Με μπίζνες έμπλεξα μεγάλες και στην Αθήνα κατοικω

    Εδώ ό,τι θέλεις κάνεις και κανένα δε ρωτάς
    στο χωριό για να φιλήσεις, νιώθεις σαν κλεφτοκοτάς

    Στο σπίτ’ στο Κακοσάλεσ’ δεν ματαξαναγυρνώ
    (τσου-, τσουμπά-, τσουμπάνη)
    Στάνες και βουβάλες να γίνουν όλα ρημαδιό

    Με πουλήσαν παραμύθι, θα τα βρω μπαστούνια δήθεν
    Παραλίγο να πιστέψω τον κουμπάρο τον ξεφτίλα

    Ξένοιασα απ’ τους μπελάδες, του χωριού τα προξενιά
    Τώρα μ’ όποιαν θέλω μένω κι αν δε θέλω λέω γειά

    Με κομπίνες και τερτίπια κονομάω ποσοστά
    και θα πάρω πέντε σπίτια στην Ακρόπολη μπροστά

    Στο σπίτ’ στο Κακοσάλεσ’...
    Τα σκουπίδια στα σακούλια μου μυρίζουν γιασεμιά
    και το νέφος στην Ομόνοια μια κολόνια γαλλικιά

    Πέταξα και το ταγάρι, μη μάς πάρουνε χαμπάρ’
    κι όλα του χωριού τα βίτσια, την τραγιάσκα και τη γκλίτσα

    Στο σπίτ’ στο Κακοσάλεσ’..."

    Αυτό το τραγούδι μου το έμαθε ενας ενεργός ΠΑΣΟΚΟΣ,που με τις Βουργάρες τα πάει καλά, νύν μπλόκερ στη γέφυρα της Αλαμάνας.

    ReplyDelete
  14. Ποια καλημέρα Απ' ότι φαίνεται μάλλον στραβωμένος ξύπνησες και απλώς λες σαχλαμάρες που δε χρήζουν κανενός σχολιασμού. Διαχωρίζουμε απόλυτα και κάθετα τη θέση μας από όσα λες.

    Δηλαδή επειδή είναι απόγευμα στην Αθήνα έπρεπε να πω καλησπέρα;; Αλλά εδώ είναι ΠΡΩΙ και τώρα είναι 10:43 γιά την ακρίβεια.
    Ο άνθρωπος που θα με ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ δεν έχει γεννηθεί ακόμα.

    Εχεις δικαίωμα να διαφωνείς, αυτό δα έλειπε.
    Besides, o Κομφού εκπροσωπεί ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τον εαυτό ΚΑΙ τους σκληρά εργαζόμενους ανά την ΓΗ Ελληνες ΤΩ ΟΝΤΙ Σοσιαλφιλελεύθερους.
    Ο Κομφού ΔΕΝ εκπροσωπεί τους Γ700 μηδέ ανήκει ηλικιακά στη γενιά τους αν και έχω zest and flair for life το δικό σας χ 1000.

    Προτρέχεις ΣΥΧΝΑ και σου τόχω πει, ΘΑ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙΣ.

    KAI γιά ΝΑΧΟΥΜΕ καλό ερώτημα ΜΕ ΠΟΙΟ/Α από τα σημεία που ΜΟΛΙΣ έθιξα ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;;;;;;;

    ΑΥΤΟ είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ πάραυτα.

    ReplyDelete
  15. κομφούκιε, πεδία διαφωνίας μαζί σου:

    1. Το επιθετικό ύφος, αλλά αυτό δεν μπορεί να στο επιβάλει κανείς είναι θέμα προσωπικού γούστου.

    2. Η "τάξη της μαργαρίτας" όπως τη χαρακτηρίζεις, είναι αυτή που έδωσε ανάσα στο ΙΚΑ και δίνει ανάσα τα τελευταία 15 χρόνια. Αν δεν την ασφαλίζεις είσαι υπόλογος προσωπικά. Αν η ίδια δεν ασφαλίζεται είναι υπόλογη και φταίει αυτή προσωπικά.

    3. Το αν ένας μετανάστης τα έχει πάει τόσο καλά που έχει χρήματα για σκι και άλλες απολαύσεις μπράβο του δεν είναι κατακριτέο, είναι δείγμα κοινωνικής ανόδου.

    3. Η περίπτωση Κούνεβα δεν είναι πρόβλημα μετανάστευσης είναι θέμα Συνθηκών στην Αγορά Υπηρεσιών Καθαρισμού. Βούλγαροι και Ρουμάνοι είναι πλέον ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ και έχουν αποκτήσει βασικά ατομικά δικαιώματα Ευρωπαίου πολίτη.

    4. Το θέμα παιδιά μεταναστών στα 18 είναι άλλο από το πρόβλημα μαστροπεία, διακίνηση λευκής σαρκός και πορνεία από το ανατολικό μπλοκ ή όπου αλλού. Η διασύνδεση των δύο δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις και τσουβαλιάζει επικίνδυνα δυο εντελώς διαφορετικά θέματα. Είναι δεξιός λαϊκισμός του χειρότερου είδους.

    5. Δεν μπορεί να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα για ολόκληρες τάξεις ή έθνη λόγω μιας προσωπικής εμπειρίας ενδεχομένως που είχαμε.

    6. Ο συνειρμός που ξεκινάει με το χιόνι στη ΝΥ και καταλήγει δια μέσου οικίας σου στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πεθάνουν όλοι οι πασόκοι είναι στην καλύτερη παιδικός στη χειρότερη φοιτητιπαραταξιακός

    ReplyDelete
  16. erratum αντί γι συνειρμός βάλε ο συλλογισμός

    ReplyDelete
  17. "ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ είναι

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

    ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ,

    πόρνες οι περισσότερες ή έχουν ως δεύτερη απασχόληση την πορνεία."

    Σκέψου, για λίγο ,αν αυτά τα έλεγες και τα έγραφες στην Αμερική,τι συνέπειες θα είχε το μέσο που θα τα φιλοξενούσε.
    Εδώ μπορεί(;) να μην εχουμε νομικές συνέπειες αλλα ΔΕΝ συνάδουν με το ΗΘΟΣ του blog τα γραφόμενά σου.Και αυτό το ΗΘΟΣ θα το υπερασπιστούμε.

    ReplyDelete
  18. "Η τάξη της Μαργαρίτας, ας πληρώσει όχι μόνο 900 αλλά 9.000 ευρώ γιά να αποκτήσει ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ"

    -Ε βέβαια. Αμ πως! Άκου εκεί να καταφέρνουν οι Αλβανοί να βγάζουν όσα και οι Έλληνες. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά να μην πληρώνουν και φόρο (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ).
    ΑΙΣΧΟΣ. ΑΝΤΡΟΠΗ.

    Στέκει αυτο.
    Οι μετανάστες ανήκουν σε μια απο τις δύο κατηγορίες παρακάτω:
    1) Αποτυχημένοι πειναλέοι, πλην όμως επικίνδυνοι κακοποιοί και τσιμπούρια τις Πατρίδος
    2) Επιτυχημένοι εισοδηματικώς φοροφυγάδες και εκδιδόμενοι χλεμπουρο-καρακιτσάρες με τα σκι στον ώμο και τα μπατόν κρεμαστά στ αυτιά, ΤΩ ΟΝΤΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑΡΑ

    Προς τη σωστή κατεύθυνση το 900-άρι (αλλά κανονικά έπρεπε να είναι 9,000-αρι). Γιατί έτσι οι πρώτοι θα ψοφήσουν απ τη πείνα μαζί με τα αλητο-παιδάκια τους και οι δεύτεροι θα πληρώσουν ΦΟΡΟ για να μάθουν άλλη φορά να μη προσπαθουν να συμπεριφέρονται σαν Έλληνες.

    Πήξαμε στους φονικούς CD/DVD-άκηδες και τους φονικότερους (για το Έθνος) μεταναστο-ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

    Ουστ και ψόφοοοοοςςςςςς!!!

    ReplyDelete
  19. @Κομφούκιος:
    "Ο άνθρωπος που θα με ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ δεν έχει γεννηθεί ακόμα."
    ;;;
    Ω, Θεέ μου, ο Πάπας με το αλάθητό του γράφει στο G700!

    "o Κομφού εκπροσωπεί ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τον εαυτό ΚΑΙ τους σκληρά εργαζόμενους ανά την ΓΗ Ελληνες..."
    Υπάρχει ανάλογος σύλλογος;

    Κατά τ' άλλα...
    1)Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι είναι ΕΕ. Άρα, όχι τεμενάδες σε Άγγλους-Γάλλους-Πορτογάλλους και Ρουμάνοι-Βούλγαροι αλήτες!...
    2)Είναι πάγια πρακτική του ελληνικού κράτους να βγάζει νόμους, πρόστιμα και προκυρήξεις για να τα μαζεύει από τον μέσο πολίτη...
    Δες π.χ. προκυρήξεις ΑΣΕΠ. Αίτηση και 15άρι...

    ReplyDelete
  20. @απαιλλαικυτος:
    "Οι μετανάστες ανήκουν σε μια απο τις δύο κατηγορίες παρακάτω:
    1) Αποτυχημένοι πειναλέοι, πλην όμως επικίνδυνοι κακοποιοί και τσιμπούρια τις Πατρίδος
    2) Επιτυχημένοι εισοδηματικώς φοροφυγάδες και εκδιδόμενοι χλεμπουρο-καρακιτσάρες με τα σκι στον ώμο και τα μπατόν κρεμαστά στ αυτιά, ΤΩ ΟΝΤΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ."

    Να υποθέσω ότι όταν οι Έλληνες πήγαιναν μετανάστες (και οι νέοι που ξανάρχισαν να πηγαίνουν για να γλιτώσουν από δω...) είναι το ίδιο, ε;

    ReplyDelete
  21. -Τα πράγματα όμως είναι σύνθετα και άσχημα. Όπως αυτά που έχουν τα πασοκια στα σαλόνια τους. Γι αυτό και η λύση πρέπει να είναι σύνθετη και άσχημη.
    Να περνάνε πέντε πέντε οι μετανάστες (ανά κατηγορία εναλλάξ μέρα-παραμέρα) από το σαλόνι του αλητοπασόκου γείτονα του κομφου που έχει ένα τεράστιο και κακόγουστο πασοκικό σύνθετο και να τους φέρνουμε το σύνθετο στη μεταναστοκεφάλα τους.
    Να ξεβρωμίσει ο τόπος. Και να βρούμε και μια χρησιμότητα για την ΠΑΣΟΚική κακογουστιά επιτέλους. Αυτό το τελευταίο χρειάζεται πραγματική ιδιοφυία για να επιτευχθει, αλλά ευτυχώς εγώ τη διαθέτω και τη βρήκα τη λύση του σύνθετου προβλήματος με το σύνθετο - με τους μετανάστες ήθελα να πώ.

    ReplyDelete
  22. "Να υποθέσω ότι όταν οι Έλληνες πήγαιναν μετανάστες (και οι νέοι που ξανάρχισαν να πηγαίνουν για να γλιτώσουν από δω...) είναι το ίδιο, ε;"


    ΟΧΙ ΟΧΙ. ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ. Άκου εκεί το ίδιο ο Έλλην με τον μετανάστη.

    Ο Έλλην είναι ανωτέρας φυλής και προέρχεται από εξωγήινους. Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι κατωτέρας φυλής και προέρχονται απ τις μπανάνες.

    ReplyDelete
  23. @απαιλαικυττος:
    "ΟΧΙ ΟΧΙ. ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ. Άκου εκεί το ίδιο ο Έλλην με τον μετανάστη.

    Ο Έλλην είναι ανωτέρας φυλής και προέρχεται από εξωγήινους. Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι κατωτέρας φυλής και προέρχονται απ τις μπανάνες."
    Φοβερό!!!

    Τώρα πες μου: Τόσα χρόνια ποιοί είναι στην κυβέρνηση; Έλληνες ή μετανάστες;

    ReplyDelete
  24. fuckin A man this shit you're taking must me class

    ReplyDelete
  25. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η εκλογή του Ομπάμα με το 900αρι. Πιστεύει κανείς ότι τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης εμπνέονται από ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία;

    ReplyDelete
  26. "Τώρα πες μου: Τόσα χρόνια ποιοί είναι στην κυβέρνηση; Έλληνες ή μετανάστες"

    -Τώρα νομίζεις ότι μου έβαλες δύσκολα; Είναι πολύ απλό. Την επόμενη φορά που θα δεις μέλος της κυβέρνησης, σφίχτου μιά μπουνιά στη μούρη. Αν μαυρίσει μετά απο λίγο (όπως κάνουν οι μπανάνες) έχει μπανανογονίδια και άρα είναι μετανάστης.

    Αλάνθαστο τεστ.

    Ο πραγματικός Έλλην παίρνει το γαλάζιο χρώμα της Γαλανόλευκης σε σταυροειδές σχήμα.

    ReplyDelete
  27. "Πιστεύει κανείς ότι τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης εμπνέονται από ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία;"

    Εμπνέονται από την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο αδιαπραγμάτευτο Εθνικό Σθένος των Ελλήνων που εγγυάται ότι έτσι και βγούν οι μετανάστες στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν (όπως πχ κάνουν οι αγρότες) θα πέσει τέτοιος ψεκασμός με οξέα από αγανακτισμένους πολίτες που θα λιώσει και η άσφαλτος.

    ReplyDelete
  28. @απαιλλαικυτος:
    "Αλάνθαστο τεστ."
    Όχι, ρε γμτ, την κάτσαμε!...

    ReplyDelete
  29. νομιζω ότι πάλι χάσαμε το στόχο

    το ζήτημα δεν είναι ούτε αν μιά θυρωρός έκανε βίζιτες, ούτε το κόστος του παράβολου

    το ζήτημα είναι η ανέτοιμη, ρατσιστική κοινωνία μας

    το ζήτημα είναι το μπάχαλο της διοίκησης που ποτέ δεν λύνει τίποτα

    δίπλα μας κυκλοφορούν νέοι με ελληνική μόρφωση και άπταιστα ελληνικά που θέλουμε να τους κρατούμε στην Β' κατηγορία

    στα σπίτια μας μπαίνουν νταντάδες, καθαρίστριες, κηπουροι κτλ
    αλλά μετά δεν θέλουμε καν να τους ξέρουμε

    κρίμα γιατί και οι Ελληνες μετανάστες είναι- Γερμανία,ΗΠΑ, Αυστραλία,Ν.Αφρική,Καναδάς κτλ

    Πρέπει να δεχτούμε τους ανθρώπους αυτούς που ήρθαν να ζήσουν μαζί μας σαν φίλους

    Η παραβατική συμπεριφορά απ'όπου κι αν προέρχεται πρέπει να τιμωρείται

    Δεν κρίνω τους ανθρώπους από το χρώμα τους ή την χώρα καταγωγής τους, ούτε από το πόσα χρήματα έχουν στην τσέπη τους

    Ηρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μιά καλύτερη ζωή. Γιά μένα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εμάς και φυσικά δεν προκρίνω καμία διάκριση.
    Οϋτε και πάσχω από το σύνδρομο "Τσενάι".

    Το κόστος της διαδικασίας είναι ένα τεχνικό ζήτημα.

    Πιστέψτε με κανείς δεν έχει αντίρρηση να πληρώσει ότι ο νόμος ορίζει αλλά να ξέρει ότι τακτοποιούνται όλα τα ζητήματα

    πχ - τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ?

    Το πρόβλημα είμαστε εμείς, που δεν ξέρουμε πως θέλουμε να είναι οι "ξένοι" εδώ

    ReplyDelete
  30. Οι μετανάστες ανήκουν σε μια απο τις δύο κατηγορίες παρακάτω:
    1) Αποτυχημένοι πειναλέοι, πλην όμως επικίνδυνοι κακοποιοί και τσιμπούρια τις Πατρίδος
    2) Επιτυχημένοι εισοδηματικώς φοροφυγάδες και εκδιδόμενοι χλεμπουρο-καρακιτσάρες με τα σκι στον ώμο και τα μπατόν κρεμαστά στ αυτιά, ΤΩ ΟΝΤΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.


    Aυτό είναι ΑΠΟΚΥΗΜΑ της φαντασίας σου και της διαστρεβλωτικής σου διάθεσης.
    Εγραψα ότι υπάχουν μεταναστες πολλών ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ, δλδ της τάξης της Μαργαρίτας και των πενόμενων της Μενάνδρου, ΥΠΑΡΧΕΙ ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΦΑΣΜΑ εισοδημάτων και κοινωνικών συμπεριφορών

    ReplyDelete
  31. ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον ΔΙΑΛΟΓΟ έχουν ΜΟΝΟ οι Ελληνες που

    ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΦΟΡΟΥΣ
    και
    ΑΥΤΟΙ που δεν πλήρωναν λόγς απόλυτης φτώχειας.

    Οι ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ και οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ γονείς τοιυ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ηθικώς αυτού του ΔΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

    PERIOD

    ReplyDelete
  32. Είμαστε άπαικτο κράτος τελικά! Εφαρμόζουμε είτε πολιτικές που έχουν αποτύχει, είτε οπισθοδρομικές σε σχέση με την ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική.

    Η μόνη μου κρυφή ελπίδα είναι ότι εφόσον ο Ομπάμα συνεχίσει με το ρυθμό που έχει ξεκινήσει, οι επιρροές θα αρχίσουν να φτάνουν και από αυτή τη μεριά του ωκεανού. Αργά μεν, αλλά σταθερά.

    Δυστυχώς όταν μία κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι είναι στην παρακμή της, αρχίζει τις λαϊκίστικες ανοησίες και προσπαθεί να κρατήθει. Και φυσικά αυτό είναι επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό για τη συνοχή της κοινωνίας.

    ReplyDelete
  33. Nα ζούνε οι ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ και να ΕΥΤΥΧΟΥΝ.

    Το γεγονός όμως ότι το 99,63% των ΕΛΛΗΝΩΝ δεν πλήρωνε φόρους ΑΚΙΝΗΤΟΥ περιουσίας ΜΕΧΡΙ ΦΕΤΟΣ

    δεν απαλλάσσει τους μειονοτικούς γιά τις δικές τους ΑΠΑΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ

    ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ

    ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ

    να μου δίνετε μαθήματα ευαισθησίας. ΟΥΔΕΙΣ έχει φερθεί σε μειονοτικούς με έστω και 20% της ευαισθησίας που επιδεικνύω εγώ. Μέχρι και στο Βρεταννικό Συμβούλιο πηγαίνω γιά να ενημερώνομαι γιά την πρόοδο του Απόστολου, του γιού της Μαργαρίτας και το κάνω με την καρδιά μου.

    ΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤ παληοθεατρίνοι ΛΑΜΟΓΙΟΤΕΚΝΑ* που θα μου ΔΩΣΕΤΕ μαθήματα ηθικής.

    ΛΑΜΟΓΟΤΕΚΝΟ = γιός ή κόρη λαμόγιου

    ReplyDelete
  34. ΚΑΙ σε τελική ανάλυση, ΚΑΛΟΙ είμαστε ΟΛΟΙ οι άνθρωποι

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΜΕΧΡΙ την ΩΡΑ της ΠΛΗΡΩΜΗΣ του ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, οποιυδήποτε λογαριασμού

    ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

    Am I wrong?

    ReplyDelete
  35. "ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ

    να μου δίνετε μαθήματα ευαισθησίας."

    -Δε τα χρειάζεσαι. Μαθήματα συλλογιστικής ακολουθίας μέσω συναισθηματικής εγκράτειας χρειάζεσαι, αλλά δεν τα δέχεσαι.

    ReplyDelete
  36. ser συμφωνούμε ωστόσο και το παράβολο είναι θέμα διότι τα ατομικά δικαιώματα δεν αποδίδονται μετά εξαγοράς αλλά βάση οικουμενικών πανανθρώπινων αξιών

    ReplyDelete
  37. right mututalist ΝΑΙ εμπνέονται από ρατσισμό κοινωνική αναλγησία και διαγενακή αδικία.

    ReplyDelete
  38. KAI κατι άλλο, αφήστε τις μεγαλοψυχίες και γεναιοδωρίες

    ΔΙΟΤΙ δεν τόχω σε ΤΙΠΟΤΑ να σας φέρω σε dilemma ανάλογον του έργου του

    Durrenmatt H επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας

    and I shall call your bluff and you will get massively and grossly
    ridiculed.

    Την στιγμή που οι ΗΠΑ σου δίνουν Resident Alien Status ύστερα από εισαγωγή ενός εκατομμυρίου δολλαρίων [διότι έτσι θα μπορούν να σε φορολογούν] είναι αστείο η Ψωροκώσταινα να μιλάει γιά πανανθρώπινες αξίες!!!!!

    ReplyDelete
  39. Ο κομφούκιος είναι όλα τα λεπτά. Και αυτά από ένα χούφταλο που διανύει την 6η δεκαετία της ζωής του

    ReplyDelete
  40. "Ολα τα λεφτά όλα τα κιλά",που διακήρυττε κάποτε ο κ.Χατζηαβάτης,ο υποδυόμενος σήμερα,σαν "βρεγμένη γάτα", τον υπουργό Αγοτικής Ανάτυξης.

    ReplyDelete
  41. Με την ΚΥΑ, απλώς έπεσαν οι μάσκες, κοινώς "ξεβρακωθήκανε"!

    Ο μονός λόγος για τον οποίο εισάγεται αυτή η κάρτα είναι κερδοσκοπικός.
    Λεφτά χρειάζονται οι άνθρωποι!

    Καλώς!
    Δεν πειράζει.

    Στην πραγματικότητα μας βοηθάει αυτό το παράβολο, διότι απο δω και πέρα... no mercy!

    Ζητάμε την ιθαγένεια. Και τιποτα κατώτερο αυτής.
    Θα τα πούμε σύντομα.

    ReplyDelete
  42. "ΔΙΟΤΙ δεν τόχω σε ΤΙΠΟΤΑ να σας φέρω σε dilemma ανάλογον του έργου του

    Durrenmatt H επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας"

    -Πω πω, δηλαδή έχεις 1 Δις (σε τι νόμισμα - μην είναι τίποτα απ τη Ζιμπαμπουε); Ε, μετά πρέπει να αποδωθεί Δικαιοσύνη. Ποιον πρέπει να φάμε; Τον πασοκο γείτονά σου, την άτιμη Βουλγάρα ή καναν άλλο μεταναστο-πασοκο;


    "ΜΕΧΡΙ την ΩΡΑ της ΠΛΗΡΩΜΗΣ του ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, οποιυδήποτε λογαριασμού"

    -Ναι, αλλά άμα είναι απ το υστέρημα. Άμα είναι απ το 1 Δις, σιγά τη μαγκιά. Και γω δίνω μισό ευρώ και πέντε σώβρακα το μήνα για την Αφρική που γι αυτούς είναι πολλά και για μένα τίποτα. Δε θα βγω να το παίζω και πονόψυχος. Όταν στερηθείς κάτι για να δώσεις σε άλλον (ένα απ τα δεκατέσσερα λαπτόπια πχ), μετά έλα να διδάξεις μεγαλοψυχία και γεναιοδωρίες. Αλλιώς είσαι και συ όπως και μεις (δεν είναι και για πεθαμό).

    "ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον ΔΙΑΛΟΓΟ έχουν ΜΟΝΟ οι Ελληνες..."

    -Ε βέβαια. Οι μετανάστες αποκλύονται λόγω του ότι προέρχονται απ τις μπανάνες (και επίσης ομιλούν μόνο την Μπανανικήν).

    ReplyDelete
  43. TO ZHTHMA είναι ΑΠΛΟ, πολύ ΑΠΛΟ

    Το 95% των ΕΛΛΗΝΩΝ,
    ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ γιά ΕΠΙΕΙΚΩΣ 3,
    ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 10
    και ΞΟΔΕΥΕΙ 15, αυξάνοντας το ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ στα 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ*.

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    τα ΚΟΡΟΪΔΑ, οι "κεφαλαιοκράτες ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ", το 5% του ΛΑΟΥ,

    ΔΟΥΛΕΥΕΙ ωσάν ΕΙΛΩΤΑΣ γιά 15,
    ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 10
    και ΞΟΔΕΥΕΙ 3,

    ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΣ τα 7 και ΣΩΖΟΝΤΑΣ πάντα τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ!!!!!!!!!!!

    ΕΤΣΙ ήταν η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

    ΑΛΛΑ

    ΤΕΛΟΣ τα ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Νow, the rich relatives refuse to bail you out!!!!

    ReplyDelete
  44. ΚΑΙ το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΝ είναι τούτο:

    O EΛΛΗΝ,

    όπως ΔΕΝ πέρασε απ΄την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ περίοδο γιά να εκπολιτισθεί,

    καθ' όμοιον τρόπο

    πέρασε από sans culotte status

    σε Calvin Klein briefs


    KAI πως μεταφράστηκε αυτό οικονομικά;;

    ΟΧΙ μόνο

    ΑΥΞΗΘΗΚΕ το ΕΛΛΕΙΜΜΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

    ΟΧΙ μόνο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

    αλλά ΣΥΝΕΒΗ το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

    Ου βλάχους ΔΕΝ αρκέσθηκε σε "ΑΤΘΙΣ" εσώρρουχα, αλλά ήθελε ΚΑΙ εισαγόμενα!!!!!!!!!!!!

    ΔΙΟΤΙ, αυτο ακριβώς, το

    ΕΛΛΕΙΜΜΑ σις ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

    και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ είναι η ΑΙΤΙΑ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    όχι η διεθνής ΣΥΓΚΥΡΙΑ
    όχι το ΧΡΕΟΣ
    όχι το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

    Τα τελευταία είναι ΕΚΛΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ της ΚΡΙΣΗΣ, αλλά ΟΧΙ η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ

    που στην Ελλάδα είναι το

    ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

    ReplyDelete
  45. ΚΑΙ τώρα έρχεστε εσείς οι γιοί και οι κόρες των καταστροφέων του ΕθΝΟΥΣ και δίνετε μαθήματα γενναιοψυχίας.

    ΑΛΛΑ αντί να δίνετε ΜΑΘΗΜΑΤΑ

    καλύτερον είναι να ΠΡΟΒΑΙΝΕΤΕ σε ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΕΝΝΑΙΟΨΥΧΙΑΣ

    ΚΑΙ ειδικότερα, με δικά σας ΧΡΗΜΑΤΑ, όχι τα κλεμμένα από την τσέπη του κάθε Κομφού.

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ σας ανήκουν

    KAI EIΠΑΜΕ και θα το ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

    Αυτοί που ενσωματώθηκαν στην κοινωνία

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    έχουν ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8.500 ΕΥΡΩ κατά ΚΕΦΑΛΗΝ ΜΕΛΟΥΣ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (δλδ γιά 3 ΑΤΟΜΑ 25.500) ΕΤΗΣΙΩΣ επί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ και ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ (όχι αθροιστικώς)

    ΑΥΤΟΙ

    και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ

    ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.

    ReplyDelete
  46. "Aυτό είναι ΑΠΟΚΥΗΜΑ της φαντασίας σου και της διαστρεβλωτικής σου διάθεσης.
    Εγραψα ότι υπάχουν μεταναστες πολλών ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ, δλδ της τάξης της Μαργαρίτας και των πενόμενων της Μενάνδρου, ΥΠΑΡΧΕΙ ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΦΑΣΜΑ εισοδημάτων και κοινωνικών συμπεριφορών"

    Αλλά και:

    "Τουλάχιστον 33% από αυτούς ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝ και είναι ΕΙΠΙΚΝΔΥΝΟΙ γιά την Δημόσια Τάξη."

    -Το 33% επικίνδυνα παράσιτα και οι άλλες κατηγορίες από 1% έκαστη. Στέκει αυτό. Γι αυτό άλλωστε αν τους κυνηγάς αδιακρίτως, έχεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 1 στις 3 πιθανότητες να είσαι σωστός. Καθόλου κακό ποσοστο. Για τις Βουλγάρες μάλιστα ειδικότερα τα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα. Γι αυτό σωστά είπες "ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ είναι ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ". Δικαιολογημένη η στρογγυλοποίηση, μαθηματικώς ΚΑΙ ηθικώς.

    Όλες οι μπανάνες στο μπλέντερ.


    "έχουν ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8.500 ΕΥΡΩ .... ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ."

    -χααααααχαχαχαχαχαχα, χαααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

    @ Γ700

    700*12=8,400

    Ουσσσσσσσσσστττ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΟΙ, ελλειμματικοί (κατά 100 ευρώ). ΑΠΕΛΑΣΗ!!!

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  48. και δε θέλω εξυπνάδες για γάμους και αναρρώσεις. είναι καλή η παντρειά. άμα μάλιστα είναι με μεταναστο-πασοκα είναι παράδεισος

    (Αφροδίτη εγώ είμαι και πολύ όμορφος, να το ξέρεις)

    ReplyDelete
  49. από in.gr

    Αντίθετες με την κοινοτική νομοθεσία οι ρυθμίσεις για τα παιδιά των μεταναστών

    Παράνομες κρίνει η Κομισιόν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 3731/2008 για τα παιδιά των μεταναστών που επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς του «μακρά διαμένοντος», καθώς αντιτίθενται με την κοινοτική νομοθεσία.

    ReplyDelete
  50. Η τροπολογία τσόντα αυτού του νόμου θέλετε να πείτε.

    ReplyDelete
  51. "Ηρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μιά καλύτερη ζωή."

    Πολύ συγκινητικό!

    Δυστυχώς διάλεξαν λάθος χώρα.

    ReplyDelete
  52. Ωπ, τι έγινε μάγκες; Δε σας αρέσουν τα σχόλιά μου;

    Το σχόλιο αυτό αναφερόταν ΚΑΙ σε εργασίες που ο Έλλην θεωρεί αποκλειστικά αρμόζουσες για μετανάστες. ΚΑΙ το σχόλιο αυτό οδηγούσε στο επόμενο που αναφέρεται στους γάμους μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών. Που αγγίζει, δηλαδή, (προς σκέψη και επεξεργασία) την καλύτερη λύση για τα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδος σε σχέση με τους μετανάστες.

    Μη μου χαλάτε τη δομή όταν δημιουργώ.

    Εξηγήστε παρακαλώ γιατί το σβήσατε. Ισχύουν ή όχι αυτά που μόλις σας είπα για το σχόλιό μου;

    ReplyDelete
  53. Για την ακρίβεια η τελευταία παρένθεση με τα παράσιτα, τις βουλγάρες και τα άλλα "ωραία" περί κοπράνων που έλεγες δεν μας έκανε. Και πρόσεχε μη σκίσεις κανά καλσόν απ' την πολύ μαγκιά.

    ReplyDelete
  54. ...Οι οποίες εργασίες πολλές φορές φέρνουν τους μετανάστες πολύ κοντά στις Ελληνικές οικογένιες, αλλά παρόλα αυτά η Ελληνική κοινωνία δεν έχει οριμάσει αρκετά για να τους αντιμετωπίσει όπως αρμόζει σε μία Ευρωπαϊκή χώρα.

    Δεν κρίνω ότι χρειάζεται να απολογούμαι κάθε φορά για το όχημα που χρησιμοποιώ για να πώ αυτό που θέλω.

    ReplyDelete
  55. "Δε σας έκανε" και "καλτσόν" έχει το μενού σήμερα;
    Σε απάντηση επεξηγηματικού σχολίου και συγκεκριμένων ερωτήσεων χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης;

    Εξηγείστε παρακαλώ τα σαφή όρια (κοπρολογίας ή άλλα) που ξεπέρασα εγώ με το σχόλιό μου και που έχετε ορίσει και που δεν έχουν ξεπεραστεί στο παραλθόν ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ουσιαστικό λόγο (αν και εγώ είχα σαφή λόγο που το έκανα και που σας εξήγησα).

    ReplyDelete
  56. παραλθον > παρελθόν

    ReplyDelete
  57. οριμάσει >ωριμάσει
    οικογένιες >οικογένειες
    και ό,τι άλλο τελοσπάντων.

    -Με αυτά που κάνετε καταστρέφετε και την ορθογραφία μου

    Περιμένω απάντηση.

    ReplyDelete
  58. έλεγες στο σχόλιο που διαγράψαμε

    (ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, πρρρρρρρρ, ααααααα - τα κανα πάνω μου. Στείλτε καμιά Βουλγάρα-παράσιτο να μ αλλάξει, μπας και κάνει κι αυτή κάτι χρήσιμο, τώρα που μπήκε στην ΕΕ, ε;)

    Είπαμε και πιο πάνω

    Σκέψου, για λίγο, αν αυτά τα έλεγες και τα έγραφες στην Αμερική, τι συνέπειες θα είχε το μέσο που θα τα φιλοξενούσε.

    Εδώ μπορεί(;) να μην εχουμε νομικές συνέπειες αλλα ΔΕΝ συνάδουν με το ΗΘΟΣ του blog τα γραφόμενά σου. Και αυτό το ΗΘΟΣ θα το υπερασπιστούμε.

    ReplyDelete
  59. Βεβαιως. Αφού παραπάνω είχα πει ότι γεννήθηκα χτες στις 5.54μμ (το σκεπτικό αυτού του αποτελέσματος δεν έχει σημασία)

    Από την φράση αυτή που "διέσωσες", όταν τη δεις με όλα τα προηγούμενα σχόλιά μου, εσύ καταλαβαίνεις ότι θεωρώ τις Βουλγάρες παράσιτα; Ή ότι είναι μόνο ικανές για να ξεσκατώνουν εμένα; Ή ότι θέλω να τις μειώσω; Ή οτιδήποτε άλλο προσβλητικό προς αυτές ή άλλους μετανάστες;

    Δηλαδή εσύ από αυτό το thread διαπίστωσες ότι θεωρώ τους μετανάστες κατώτερους; Ότι δεν τους υπερασπίζομαι; Ότι θέλω να τους προσβάλλω; Τι;

    Πιστεύεις ότι θα έχεις εδώ ή σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα (ΕΕ, ΗΠΑ, στο Δυτικό κόσμο γενικότερα - εκτός αν θες να με στείλεις πουθενα αλλού) κάποιο νομικό πρόβλημα με όσα έγραψα σε αυτό το thread, συμπεριλαμβανομένου και του διαγραμμένου σχολίου;

    Το πραγματικό μου όνομα και η διεύθυνσή μου είναι στη διάθεσή σας αν το επιθυμείτε για να έχω τις όποιες συνέπειες νόμων που μπορεί να έχω παραβεί.

    Όσο για το "ΗΘΟΣ" που υπερασπίζεσαι, πιστεύεις ότι με τα γραφόμενά μου κινδυνεύει; Για ποιο ήθος μιλάς; Αυτό που σου υπαγορεύει πως να συμπεριφέρεσαι στους μετανάστες και τι γνώμη να έχεις γι αυτούς; Από τα γραφόμενά μου εσύ καταλαβαίνεις ότι δεν το έχω;
    Ή αναφέρεσαι στο ήθος που σου υπαγορεύει το ύφος της γραφής σου; Σε ενοχλεί η χυδαιότητα, ακόμη και όταν έχει ξεκάθαρο μήνυμα (το οποίο σου εξηγείται κιόλας); Και μάλιστα όταν αυτό το μήνυμα, όχι μόνο δεν είναι παράνομο, αλλά συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως μόλις μας είπες;
    Μην πας να δεις Αριστοφάνη, γιατί μπορεί να είναι χιλιάδες φορές καλύτερος από μένα, αλλά είναι και αρκετές φορές πιο χυδαίος. Θα προσβληθείς.

    Το κομματι που έγραψα και που ξαναδημοσίευσες δεν στέκεται μόνο του. Είναι μέρος όλου του thread. Από όλα όσα έχω γράψει εδώ, φαίνονται ξεκάθαρα και οι απόψεις μου και οι διαθέσεις μου.

    Από αυτά που κάνετε εσείς, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και τα δικά μου είναι καλύτερα να τα κρατήσω για τον εαυτό μου.

    Παρακαλω πολύ να αποκαταστήσετε το σχόλιο. Και να μη με ξαναναγκάσετε να εξηγώ τα αυτονόητα και τα ανόητα. Δεν είμαι εδώ ούτε για να απολογούμαι δίχως λόγο, ούτε για να σας ταϊζω με το κουταλάκι.

    ReplyDelete
  60. Δηλαδή ΕΛΕΟΣ. Εκτός από τα άλλα που είχε το σχόλιο, τη χρησιμότητα των οποίων έκατσα και σας εξήγησα, από αυτό το κομμάτι πιστεύετε ότι προσπαθώ να μειώσω τις Βουλγάρες; Όχι κανέναν άλλο ή καμία άλλη συμπεριφορά;

    ΕΛΕΟΣ

    Παρακαλω πολύ να αποκαταστήσετε το σχόλιο.

    ReplyDelete
  61. έλεος apailekite tu me les a gonfle που λένε και οι Γάλλοι.

    ReplyDelete
  62. Ε, λοιπόν εσείς θα πάτε πολύ μπροστά. -Σοβαρά. Χωρίς πλάκα.
    Συγχαρητήρια και συλλυπητήρια αντιστοίχως, όπου αρμόζουν.

    ReplyDelete
  63. Tι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Τελικά ήταν ή δεν ήταν απαραίτητο να διαγραφεί το σχόλιο για να υπερασπιστείτε το ήθος του blog; Αν ήταν μετά γιατί ξαναβάλατε το μέρος που λέτε ότι σας πείραξε περισσότερο, για να φανεί πόσο δίκαιο έχετε; Δεν φαίνεται. Τί είναι πιο σημαντικό το ήθος σας ή μην τυχόν και φανεί ότι έχετε άδικο;

    ReplyDelete
  64. Ήταν εντελώς ΑΝΑΓΚΑΙΟ. Τώρα τα δικολαβικά επιχερήματα αφησέ τα κατά μέρους, όχι εδώ. Όταν γίνεται Moderation και σου ζήτάει κάποιος εξηγήσεις οφείλεις να απαντάς.

    ReplyDelete
  65. Τα επί ΜΕΡΟΥΣ (ΓΕΝΙΚΗ), όπως λέμε επί εδάφους, επί πλοίου κοκ

    Κατά ΜΕΡΟΣ (ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ), όπως λέμε κατά περίσταση, κατά βούληση κοκ.

    Ε χρυσό μου παιδί;

    Besides, το γλωσσικώς Παπνδρεο-Λαλιωτο-Φωφίζειν ΒΑΡΒΑΡΟΝ εστί.

    ReplyDelete
  66. By the way, o dimitris έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο ΚΑΙ παρακαλώ να ΖΗΤΗΣΕΙΣ συγγνώμη από τον "απαιλλαίκυτον".

    Mιάν ασχημία, αν είναι τω όντι ασχημία, ΔΕΝ την επανατυπώνεις verbatim!!!!

    Εκανες gaffe extraordinaire!!!

    ReplyDelete
  67. Λαμογια η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λαθρομετανάστες
    στην Ευρώπη και εσείς κλαίγεστε για τα παιδιά τους.
    Οποιος ξέρει λίγα οικονομικά
    κατανοεί οτι η παρουσία των μεταναστών συμπίεζει τους μισθούς και τους όρους εργασίας της γενιάς που υποκριτικά υπερασπίζεστε.
    Απατεωνες, αγυρτες κοροιδευτε τη νεα γενιά και παίζεταi με το πόνο της.

    ReplyDelete
  68. Η άποψη φίλε μας καλέ ότι δήθεν οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων και συμπιέζουν τους μισθούς είναι μύθος. Αντί να κλαίγεσαι να ανάψεις ένα καντήλι για αυτούς που έδωσαν ανάσα στο ΙΚΑ που το κλέβουν οι ντόπιοι, που έχεις γυναίκες να προσέχουν τους ηλικιωμένους στην επαρχεία τους οποίους αγνοούν και τους φτήνουν τα παιδιά τους και πολλά άλλα. Πες σε ένα νέο να πάει να κάνει τις δουλειές που κάνουν οι ξένοι να δούμε αν θα πάει; Πάρτο χαμπάρι είμαστε όλοι μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής σ' αυτή τη γη. Προερχόμενοι από οικογένειες Ελλήνων μεταναστών πολλοί από εμάς δε γουστάρουμε το φασισμό.

    ReplyDelete
  69. O νόμος της προσφοράς και της ζήτησης
    ο αιωνιος αυτός ο νόμος. Τι λέει αυτός ο νόμος οταν ανεβαίνει η προσφορά ενος αγαθού η τιμή του πεφτει.
    Οταν ανεβαίνει η προσφορά των εργατικών χεριών ο μισθός πέφτει.
    Αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός.
    Επίσης στις ξένες χώρες αποφασίζουν πόσους μεταναστές χρειάζονται και δεν
    είναι μπάτε σκυλοι αλέστε.Στην Ολλανδία τους εχουν περιορίσει με συρματόπλεγμα στην Ελβετία τους εχουν πετάξει με τις κλωτσιές τι είναι αυτοί φασίστες;
    Που τέτοιο μυαλό οι Ελληνες
    Και επίσης αλλο μεταναστες άλλο τους δίνουμε υπηηκοτητα.
    Θα συνεχίσω

    ReplyDelete
  70. http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2009/02/01/010209%2018.pdf

    ''Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων
    διπλωματικών κύκλων, η Τουρκία
    επιχειρεί να αναδειχθεί σε ηγέτιδα
    όλων των ομοθρήσκων της που ζουν
    εδώ και για το λόγο αυτό επαναφέρει
    -πιεστικά- το αίτημά της για ανέγερση
    τζαμιού. Το ενδιαφέρον της Αγκυρας
    απλώνεται από τη Θράκη ως τη Ρόδο
    (όπου γίνεται καταγραφή ζημιών σε
    ισλαμικά κτίσματα!) και από την Αθή-
    να ως τη Μακεδονία.
    Το τρίπτυχο της επιρροής
    Μουσουλμανικοί σύλλογοι στη Θεσ-
    σαλονίκη ξεφυτρώνουν σαν μανιτά-
    ρια και, με την καθοδήγηση του τουρ-
    κικού προξενείου, θέτουν επιτακτικά
    θέμα ανέγερσης μουσουλμανικού τε-
    μένους. Οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι
    εξηγούν ότι η επέκταση της τουρκι-
    κής επιρροής στον κόσμο στηρίζεται
    πλέον στο τρίπτυχο «θρησκεία-πο-
    λιτισμός-ιστορία». Προκειμένου να
    εξυπηρετήσουν αυτή τη στρατηγική,
    οι Τούρκοι διπλωμάτες που θα υπη-
    ρετήσουν στην Ελλάδα διδάσκονται
    νωρίτερα, ινκόγκνιτο, ελληνικά σε
    εγχώρια ιδρύματα. Στις οδηγίες τους
    περιλαμβάνεται η πραγματοποίη-
    ση πολιτιστικών εκδηλώσεων που
    αναδεικνύουν τον «τουρκισμό» και η
    αναζήτηση συνδέσμων μεταξύ γλωσ-
    σικών ιδιωμάτων που θα μπορούσαν,
    στην πορεία του χρόνου, να τεκμηρι-
    ώσουν μειονοτικές αξιώσεις.''
    Eνας πρόσθετος λόγος προβληματισμού
    οτι παμπολλοι μετανστες προερχονται
    από χωρες καθολου φιλικά διακείμενες προς την Ελλαδα.Κατι που φυσικά δεν ισχύει στην Ευρωπη
    Και οι Ελληνες κοιμούνται…

    ReplyDelete
  71. Ναι ε; Προσφορά και ζήτηση; Για δες τι κάνει σήμερα η Σουηδία στο μεταναστευτικό εν μέσω κρίσης...

    Σουηδία νέος νόμος για τη μετανάστευση

    Δωρεάν μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

    ReplyDelete
  72. Απ' ότι βλέπω η Σουηδέζα βουλευτής δεν κατερριψε τον νόμα της προσφοράς και της ζητησης.
    Και αν και σου εκανα τη χαρη να το διαβασω,Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σημεία
    ''Ο ρόλος του «σουηδικού συμβουλίου μετανάστευσης» θα είναι πλέον να ελέγχει τις συνθήκες εργασίας και τους όρους απασχόλησης των μεταναστών, ώστε αυτές να είναι ίσες με εκείνες των Σουηδών εργαζομένων''
    Χα τι σχέση εχει αυτό με την Ελλάδα.
    Οι μεταναστες απαγορευεται να δουλευουν με χαμηλοτερους μισθούς από τους ντόπιους.
    Στην Ελλάδα δουλευουν μαυρα σε αθεμιτό ανταγωνισμό με τους Ελληνες και με χαμηλότερους μισθους.Και γιατί οχι αλλωστε αφουν έχουν δωρεαν περίθαλψη χωρίς να πληρώνουν τίποτα.
    Πάμε στο δευτερο
    ''Όπως βλέπει η Σουηδία το ζήτημα, οι οικονομικοί μετανάστες συμπληρώνουν κενά στην αγορά εργασίας που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν διαφορετικά, και από την άποψη αυτή συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την προκοπή των σουηδικών επιχειρήσεων''
    Συμπληρώνουν κενά δεν παίρνουν θέσεις Σουηδών.
    Και προσεξε δεν είμαι εναντιον των μεταναστών αν κανουν δουλειές που δεν κάνουν οι Ελληνες.
    Αλλά υπάρχουν παμπολλοι που κάνουν δουλειες που κάνουν οι Ελληνες κυριώς ανειδίκευτοί.Και μάντεψε ποιοι η γενιά των 700€
    Οταν υπάρχει ενας μαζικός στρατος ανεργων μεταναστών για να παραφράσω τον Μαρξ οι οροι εργασίας και ο μισθοι χειροτερευουν για τους εργαζόμενους.Αυτό είναι βασικά οικονομικά και είναι προφανές όσο κι αν κρύβεσαι πίσω από το δακτυλο σου
    αυτά που γράφεις και υποστηρίζεις είναι αντίθετα με τα υλικά συμφεροντα της γενιάς των 700€ την οποία τάχα σκέφτεσαι.Και δεν είναι
    τυχαίο οτι οι ψηφοφοροι των αντι-μεταναστευτικών κομμάτων στην Ευρώπη είναι στην πλειοψηφία τους εργατες.
    Αυτό δείχνει οτι είναι ορθολογικοί
    και αντιλαμβανονται το συμφερον τους σε αντίθεση με τους Ελληνες συναδερφους τους.
    Και προσεξε δεν είμαι ούτε μέλος της g700 ουτε κινδυνευω από ξενους να μου πάρουν δουλειά.
    Αλλά τι γίνεται στην Ελβετία,στην Ολλανδία που είναι πλουσιότερες απο την Σουηδία στην Δανία στην Ιταλία βγήκε ο στρατός τους δρόμους.
    Σε μια προσφατη ερευνα οι Ολλανδοι βγήκαν ο πιο ευτυχισμένος λαός του κόσμου.
    Αλλά σωστά εσύ τα ξερεις καλύτερα
    και προτείνεις σε μια γενια της οποίας καπηλευεσαι τις αγωνίες της λύσεις αντίθετη τα συμφέροντα της...

    ReplyDelete
  73. ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ

    ReplyDelete
  74. Οι Δανοί βγήκαν οι πιο ευτυχισμένοι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

    Το θέμα είναι ότι ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΟ μεταναστευτικό ζήτημα, ως πρόβλημα αθρόας εισροής ξένων υπηκόων που δεν μπορεί να αφομοιώσει η οικονομία και πως αυτό μπορεί να ελεγχθεί, ΜΕ ΤΟ ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών. Στην προκειμένη περίπτωση της μη απόδοσης ιθαγένειας ή υπηκοότητας σε παιδιά που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

    Καλό θα ήταν να διατυπώσεις σαφείς προτάσεις και για τα δύο θέματα, διότι μέχρι τώρα γίνεται μια συζήτηση χύμα η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Ποιο μοντέλο υποδοχής και συμβίωσης προτείνεις εσύ;

    ReplyDelete
  75. Τωρα λογικευεσαι.
    Αυτό που πρέπει να γίνει στο θέμα της μεταναστευσης ειναι να μπει ένα οριο στον αριθμό τους όπως γίνεται στις πιο πολλές ευρωπαικες χώρες και αυτοί που έρχονται να ερχονται για ορισμένες ειδικότητες που υπαρχει ελλειψη εργασίας και οχι το απίστευτο ελληνικο μπάχαλο που ο καθένας ερχεται για τον οποιοδήποτε λόγο. Επίσης να απαγορευεται οποιαδήποτε ντε φάκτο
    διαφορετική μεταχείριση ελλήνων και ξένων εργαζομένων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας,μισθώνκτλ.

    Οσο για την περίπτωση ιθαγένειας
    εφόσον καθοριστεί ο αριθμός τους δεν εχω πρόβλημα οι δευτερης γενιάς
    μεταναστες να παίρνουν την ελληνική υπηηκοτητα εφόσον έχουν πάει σχολείο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευσης στην Ελλαδα και οταν συμπληρώσουν το 18ο ετος της ηλικία εφόσον το επιλέξουν να μπορούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα

    ReplyDelete