Sunday, January 18, 2009

Το παιχνίδι της εμπιστοσύνης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπερχρεωμένες οικονομίες σαν την ελληνική σε περιόδους ύφεσης, είναι η δυσκολία να ισορροπήσουν ανάμεσα σε πολιτικές που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και των διεθνών οργανισμών από τη μία, και σε πολιτικές τόνωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, μέσα από δημόσιες επενδύσεις ή ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, από την άλλη. Εάν η ισορροπία αυτή χαθεί το σίγουρο είναι ότι οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι καταστροφικές. Η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική ιστορία βρίθει από παραδείγματα κρατών όπου μαζί με την ισορροπία χάθηκε τελικά και η "μπάλα": Μεξικό 1995, Αργεντινή 1995 και 2002, Ρωσία 1998, Βραζιλία 1998, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Μαλαισία 1997.

Ευτυχώς, στην περίπτωση της Ελλάδας η "μπάλα" δεν αναμένεται να χαθεί τόσο εύκολα, κι αυτό χάρη στη συμμετοχή μας στην ΟΝΕ. Το ευρώ μας προστατεύει από κερδοσκοπικά παιχνίδια με το εθνικό νόμισμα και ακολούθως μια πιθανή κατάρρευση της ισοτιμίας του (ήδη υπολογίζεται ότι 1 ευρώ σήμερα κοστίζει 1.500 δρχ). Μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως φυσικό επακόλουθο την αύξηση των επιτοκίων ή την εκτόξευση της χρηματικής αξίας του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σε δυσθεώρητα ύψη, δημιουργώντας έτσι έναν αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο κρίσης στην πραγματική οικονομία.

Ακόμα κι έτσι όμως, κανένα ευρώ δεν μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ταυτόχρονη δυσκολία ανεύρεσης πόρων στο εξωτερικό. Μια κατάσταση που σίγουρα θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα για την πλειονότητα των καλομαθημένων Ελλήνων που τόσα χρόνια επιδίδονταν στο προσφιλές σπορ του επιχώριου ευδαιμονισμού δια της κατανάλωσης με δανεικά, είτε από τις τράπεζες είτε από τις μελλοντικές γενιές. Μια κατάσταση ωστόσο άδικη για όσους εδώ και χρόνια εργάζονται παραγωγικά και μάχονται υπέρ του αυτονόητου εξευρωπαϊσμού της ελληνικής οικονομίας. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης στο 0,2% για το 2009, ενώ έφτασε και η πρώτη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τη Standard & Poor's. Υπ' αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα, ακόμα κι αν αποτελεί προστατευμένο παιδί της ευρωζώνης, εξαναγκάζεται να παίξει το παιχνίδι της εμπιστοσύνης με άμεσο στόχο να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό.

Ένα παιχνίδι δύσκολο, που απαιτεί δυνατούς παίκτες, αποφασιστικούς με καλά αντανακλαστικά και διάθεση για δύσκολες αποφάσεις και όχι επικοινωνιακό λίφτινγκ και PR. Από τη μία, πρέπει να αποδείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε πρόθεση να αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος, να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό, να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και περιορίζουν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Από την άλλη, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε την απαραίτητη ρευστότητα στην οικονομία με αποτελεσματικά μέτρα τύπου Σουηδίας των αρχών του '90 και όχι περιορισμένα εικονικά μέτρα τύπου ΤΕΜΠΜΕ Ελλάδας 2009, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με επενδύσεις σε παραγωγικές δραστηριότητες και νέες βιομηχανίες αιχμής, όπως ενέργεια – περιβάλλον και ποιοτικά συλλογικά αγαθά.

Μια καλή αρχή προς την κατεύθυνση ανάκτησης της εμπιστοσύνης της εθνικής οικονομίας θα ήταν η δημιουργία μιας κυβέρνησης υπέρβασης a la Obama, με πρόσωπα προοδευτικών αντιλήψεων απ' όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα ικανά να συμβολίσουν το άνοιγμα μιας νέας ιστορικής περιόδου για τη χώρα και να σηματοδοτήσουν, ανάμεσα σε άλλα, το τέλος της μετα-ολυμπιακής συλλογικής κατάθλιψης, που μας έχει προσβάλει όλους από το 2004 και μετά, αλλά και την υπέρβαση του μεταπολιτευτικού status quo.

Κι αν αυτό αποτελεί σενάριο με λίγες πιθανότητες για τα ελληνικά δεδομένα, τότε ας περάσουμε στο κύριο μενού.

The menu of pain. Τι θα λέγατε για δραστικές μειώσεις στους μισθούς Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, των μελών των ΔΣ των ΔΕΚΟ και των Διοικητών τους που αυξήθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με ακύρωση όλων των τροπολογιών που κάτω από το τραπέζι αυξάνουν εν κρυπτώ τα επιδόματα σε ειδικές ομάδες του Δημοσίου (πχ 50% των εσόδων του Εθνικού Τυπογραφείου να δίνονται ως επίδομα στους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ σε νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία), τη στιγμή που απ' όλους τους άλλους εργαζόμενους απαιτείται σφίξιμο στο ζωνάρι; Τι θα λέγατε για περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών, που αυξήθηκαν κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό, και μειώσεις στον αριθμό των πολιτικών συμβούλων και παρασυμβούλων και των απολαβών τους;

Εμείς λέμε ΝΑΙ. Αυτή η κίνηση φυσικά δεν λύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα, όμως στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας των "άνω" προς τους έξω. Ότι εννοούμε αυτά που λέμε για την οικονομία κι είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αποφασιστικά. Ότι εμφορούμαστε από ένα νέο πατριωτισμό: θέλουμε πάση θυσία να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και το σεβασμό στο κύρος της. Να δώσουμε το σήμα της δίκαιης διαχείρισης των δημοσιονομικών και φυσικών της πόρων έναντι των μελλοντικών γενεών. Ένα μήνυμα εμπιστοσύνης. Και μετά αλλαγές ουσίας.

102 comments:

  1. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι έχει ξεκινήσει BLOGO-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΝΕΒΑ με πρωτοβουλία του Liberal Left Forum.

    5012-019021-277 (Τράπεζα Πειραιώς)
    DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA.

    Περισσότερες πληοροφορίες στο σχετικό blog.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κυρίου Χρυσοχοϊδη να ΚΟΣΤΙΖΕΙ σε ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΟΝΟ, 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!

    Και αν είναι να τον σκοτώσουν θα σκοτωθεί ούτως ή αλλώς. Besides, δεν τούπε κανείς να γίνει πολιτικός.

    ΙΣΑΜΕ ΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.

    ΚΑΙ όλα τα πΟτανάκια πρέπει να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ μόνες τους την ασφάλειά τους ΚΑΙ η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ των βουλευτών να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

    ΟΠΟΙΟΣ φοβάται ας ΜΗ κατέρχεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ.

    Θα ξεβρωμίσει και ο ΤΟΠΟΣ!

    ReplyDelete
  3. O μόνος τρόπος να αναθερμανθεί η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι να ΠΕΣΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ οι τιμές.

    Ο γράφων που ΔΕΝ αντιμετωπίζει οικονομικόν πρόβλημα, αλλά είναι ΤΙΜΩΡΟΣ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ

    το 2002 ξόδεψε 10.000 ευρώ τις μέρες των Χριστουγέννων στην Αθήνα,

    το 2006, 2.000 ευρώ

    φέτος 500 ευρώ εξαιρουμένων μερικών δώρων που πήγα σ αυτούς που με είχαν καλέσει άγιες μέρες.

    Ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ διδάσκεται διά της ΠΕΙΘΟΥΣ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΜΟΝΟ με ΤΙΜΩΡΙΑ εις ΕΙΔΟΣ.

    Καταλάβατε;;;

    Στην ζούγκλα δεν μπορείς να πεις, "Κύριε Λέων σας παρακαλώ ΜΗ με φάτε"

    ReplyDelete
  4. Στην ΖΟΥΓΚΛΑ ίσχύουν οι ΝΟΜΟΙ του ΛΑΛΙΩΤΗ

    και τον ΛΑΛΙΩΤΗ τον ατιμετωπίζεις ως ΛΑΛΙΩΤΗ.

    ΜΕ ΒΙΑ!

    ReplyDelete
  5. Κακή η διάκριση ανάμεσα στις αναπτυξιακές πολιτικές & αυτές που "διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών" -
    είναι ακριβώς το ίδιο ! Όταν υπάρχουν αναπτυξιακές πολιτικές και προοπτικές υπάρχει και η εμπιστοσύνη των επενδυτών

    Δεύτερον, το ευρώ μας προστατεύει μερικώς, διότι η διαφορά εμφανίζεται ως πληθωρισμός και διάβρωση της (όποιας έχει απομείνει) παραγωγικής βάσης.

    Τρίτον, το ευρώ δεν θα είναι εσαεί καταφύγιο, ούτε και οι λοιποί εταίροι είναι διατεθειμένοι να αφήσουν ένα μέλος να κουρελιάσει την αξιοπιστία ενός reserve currency.

    Σύντομα θα ακουστούν τα κανόνια και από την Fitch. Γιά τους γνωρίζοντες αυτό θα είναι το τελευταίο καμπανάκι.
    Αν χαθεί το investment grade δεν είναι καθόλου απίθανο να κερδίσουμε άλλη μιά "πρωτιά", αυτή της εξόδου

    Εκφραση κλειδί - "πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε τη θέληση"
    Ε δεν την έχουμε, πως να το κάνουμε?

    Ποιός από εσάς πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Παπαθανασίου ερμηνεύτηκαν έτσι από τους ξένους επενδυτές ?

    Το ζητούμενο δεν είναι οι αλλαγές "κορυφής"- δεν πάσχουμε εκεί, αλλά στην υλοποίηση.

    Πιστεύει ειλικρινά κανείς ότι οι αργοί ρυθμοί απορρόφησης των ΚΠΣ οφείλονται στις (εκάστοτε) κακές πολιτικές ηγεσίες ?
    Δεν υπάρχει administration, διοίκηση- εκεί πρέπει να μπεί βαθιά το νυστέρι

    Γιά άλλη μιά φορά θα διαφωνήσω, διότι το "menu of pain" όπως το ονομάζεται είναι "joke" αν νομίζει κανείς ότι μειώνοντας τους βουλευτικούς μισθούς λύνεται το πρόβλημα.

    Να μειωθούν ως συμβολική κίνηση ΝΑΙ, όμως λύση δεν είναι.
    Ούτε είναι λύση να μειωθούν οι μισθοί των διοικητών των ΔΕΚΟ - αν πρόκειται να διοικηθούν από ικανούς managers.
    Ενας ικανός δεν πρόκειται να αφήσει τον ιδιωτικό τομέα γιά ψίχουλα- μόνο κομματικοί και συνταξιούχοι θα ενδιαφερθούν.

    Θέλετε menu of pain ?

    1- Κατάργηση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων-να πάψει η "συνδιοίκηση" από τους συνδικαλιστές. Γιά ρίξτε μιά ματιά τι γίνεται στην ΕΥΑΘ, στον ΟΛΠ και αλλού

    2-ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξησεις επί 4-ετία στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο)

    3-Σύνδεση αμοιβών με παραγωγικότητα

    4-Οι ενδοδημοσιες απαιτήσεις (πχ των νοσοκομείων από το ΙΚΑ, του ΙΚΑ από την ΟΑ κτλ) άνω των 60 ημερών να εγγράφονται στο χρέος της Γενικής κυβέρνησης

    (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ κατάργηση των δημοσίων εγγυήσεων προς δανειοδότηση- ή εγγραφή στο χρέος)

    5-Οι δημόσιες οφειλές άνω των 60 ημερών να βαρύνονται με τόκους υπερημερίας και να δίνεται η δυνατότητα κατάσχεσης παγίων του οφειλέτη από τον πιστωτή

    6- Ενσωμάτωση όλων των "ειδικών λογαριασμών" στον τακτικό προυπολογισμό και μείωση των εξόδων του κατά 30% (1ο έτος) και 5% γιά τα επόμενα 3 έτη

    7-Λήξη του "pay as you go". Εφαρμογή των 3 πυλώνων και μέσω κουπονιών ο κάθε ασφαλισμένος αναλαμβάνει τη διαχείρηση των συνταξιοδοτικών του δικαιωμάτων.

    8-Γιά τους παλιούς ασφαλισμένους 2ετής περίοδος προσαρμογής και μετά free floating (όχι να πληρώνουμε τα κερατιάτικα της κάθε κυράτσας που βγήκε στα 40 στη σύνταξη)

    9-Καθιέρωση υπηρεσιακών υφυπουργών και κατάργηση των πολιτικών

    10- Επαναφορά του πολυβάθμιας κλίμακας ιεραρχίας και αυστηροποίηση κρίσεων ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ με τον ιδιωτικό τομέα (εκεί θα βρεί το 90% off)

    11- Συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων αδειοδοτήσεων σε ΕΝΑ φορέα - να πάψει το σημερινό αλαλούμο-μπάχαλο-φα(σ)κέλλωμα

    12- ΠΛΗΡΗΣ απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων και ΠΛΗΡΗΣ απελευθέρωση του ωραρίου

    13- ΠΛΗΡΗΣ απελευθέρωση των απολύσεων

    14-ΑΜΕΣΟ κλείσιμο της ΟΑ και του ΟΣΕ

    Menu of pain δεν θέλατε? Μιλάμε γιά μέτρα που χτυπάνε το κακό στη ρίζα του, στο βόλεμα του Ελληνα.

    Και μόλις αρχίσει να "ανακατεύεται η σούπα" θα έρθει και το αποτέλεσμα

    ReplyDelete
  6. ΠΟΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    (ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ):

    1. Peter Schiff
    28 Αυγούστου 2006:http://www.youtube.com/watch?v=jv_kLqxbtcg


    2. David Walker (Comptroller General of the United States)
    http://www.youtube.com/watch?v=OS2fI2p9iVs


    3. Nouriel Roubini
    4. Marc Faber
    5. Ron Paul
    6. Dean Baker
    7. Sean Eagan
    http://www.youtube.com/watch?v=5IeixTAzhjE
    (άριστος αναλυτής)

    Διάφορα από τα είδωλα της Wall Stret πρόβλεψαν επίσης την κατάρρευση πολύ πιο πριν, όπως ο Jim Rogers (θρύλος στις επενδύσεις παγκοσμίως).

    και διάφοροι άλλοι. Δείτε συνεντεύξεις τους στο YouTube.

    Το πρώτο link με τον Peter Schiff που σας λέω εδώ, είναι πραγματικά σοκαριστικό!!!!

    Όπως είναι και η πρώτη του συνέντευξη που και πάλι υπέβαλε τις ίδιες προβλέψεις από το Μάιο του 2002!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=rhJaVEWAG24


    Τον καιρό εκείνο, οι κ.κ. Krugman και άλλοι μαλάκες με "νόμπελ", ούτε καν που γνώριζαν το θέμα. Κι η ομάδα του Μπους, όπως και η ομάδα του Ομπάμα, που αποτελούνται από όλους αυτούς που βύθισαν με τις θεωρίες τους (ή την άγνοιά τους) την οικονομία, σήμερα τη διαχειρίζονται και πάλι!!!

    Περαστικά.

    Τέλος, ένας απ' αυτούς που πρόβλεψαν την κρίση και βασικός οικονομολόγος για εταιρείες του S&P 500 είναι ο John Williams, του οποίου την αναφορά για τον επερχόμενο υπερπληθωρισμό μπορείτε να δείτε εδώ:
    http://www.shadowstats.com/article/292

    ReplyDelete
  7. OXI ser, ως προς τους ΜΙΣΘΟΥΣ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, έχουν ΔΙΚΑΙΟ τα παιδιά.

    Το παρουσιάζουν ως ΘΕΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ και όχι ουσιαστικής σημασίας. Εχεις δίκαιο ότι ΔΕΝ είναι ουσιαστικής, αλλά μπορεί να γίνει ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ σημασίας, εάν παρακινήσει και πείσει τον Λαό να ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ σε προσωπικές περιστολές ΕΞΟΔΩΝ.

    ΔΗΛΑΔΗ ευελπιστούν ότι ΙΣΩΣ ο ΛΑΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ από την χειρονομία. ΔΙΟΤΙ ένα από τα επιχειρήματα του Λαουτζίκου, από τότε που θυμάμαι, ήταν "γιατί να σφίξω εγώ το ζωνάρι όταν οι άλλοι έχουν παχυλούς μισθούς;;;"

    ΟΤΑΝ, πχ, η ΠΑΡΟΥΣΙΑ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ μόνον του ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, που είναι καλός ανθρωπάκος αλλά δεν εφεύρε την πυρίτιδα ΚΑΙ καταλαβαίνει από οικονομικά ΤΟΣΟ ΟΣΟ και η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,

    ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ

    ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ++ ΕΥΡΩ τον ΧΡΟΝΟ

    έχουμε ΜΕΙΖΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    έχουμε ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ και

    έχουμε ΠΡΟΚΛΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ

    και είναι

    ΜΟΙΡΑΙΟ

    ακόμα και ο πλέον ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ και ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ να ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΣ!

    ΕΤΣΙ δεν είναι;;;;;;;;;;;;;;

    ΚΑΙ κάτι άλλο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, πολύς κόσμος, όπως το ΚΚΕ που πιστεύει ότι ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ είναι ένας ατέλειωτος πακτωλός και ότι ΔΕΝ δίνει χρήματα στον "σκληρά εργαζόμενο" Λαό γιά να τον ελέγχει και χειραγωγεί.

    ΟΤΑΝ, λοιπόν, βλέπουν ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ΑΝΙΕΡΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    όχι μόνο ΔΕΝ είναι διατεθειμένοι να ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ

    αλλά, το χειρότερο,

    ΕΞΩΘΟΥΝΤΑΙ στην ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Στις ΗΠΑ ο μισθός του μέλους του Κογκρέσου που εκπροσωπεί 750.000 έως 1.000.000 πολίτες είναι περίπου 180.000 δολλάρια.
    Θα έλεγα, λοιπόν, ότι 60.000 δολλάρια, δλδ περίπου 45.000 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ και ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ γι αυτά τα ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ.

    ReplyDelete
  8. ΚΑΙ ένας ΜΗ οικονομολόγος που όμως διαχειρίζεται οικογενειακή περιουσία επιτυχώς

    ΓΡΑΦΕΙ από πέρυσι ΔΙΑΡΚΩΣ εδώ μέσα

    (συνολικά 5-6 φορές) γιά το επερχόμενο collapse.

    Οι κύριοι administrators του Blog μπορούν να βρουν ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ αναλύσεις από την αφεντιά μου, ΟΠΟΥ μιλούσα γιά το γεγονός ότι ο

    BUSH κατάφερε ώστε το συσσωρευθέν ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΧΡΕΟΣ των 5.3 ΤΡΙΣ USD σε 224 χρόνια, να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ σε μιά 7ετία

    και και και

    το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ των 100 ΔΙΣ που του άφησε ο Clinton να μετατραπει σε ΕΛΛΕΙΜΜΑ 750 ΔΙΣ

    ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΑΛΗΤΑΓΚΟΥΡΑΣ.

    ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ έδιναν οι ΑΙΧΡΕΣ Mortgage Companies δάνεια σε άτομα που είτε εστερούντο ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (δλδ δεν είχαν το ανάλογο εισόδημα) ή ΔΕΝ ήσαν ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ (low credit scorers)

    Φιλοσοφία χρειαζόταν;;;;;;;;;;;;;;

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΠΑΝΤΩΣ όσα λες γιά τον Krugman είναι σωστά. Πρόκειται περί ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΄πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι. Αν δείτε τα πρόσωπα με τα οποία έχει δούναι λαβείν ο Krugman τα σχόλια περιττεύουν.

    ReplyDelete
  9. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

    Κακόμοιρε, κακόμοιρε.........

    Η εμπιστοσύνη ΔΕΝ είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ

    ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ με ΚΟΠΟ, με ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ

    αλλά

    αλλά

    αλλά

    ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ, η ΑΞΙΑ της είναι

    ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

    Στις ΗΠΑ, ξέρετε, ΟΛΟΙ είμαστε
    "φακελλωμένοι" ως προς την ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ. Στην Ελλάδα υπάρχει ο Τειρεσίας που καταγράφει ΑΥΤΟΥΣ που στερούνται ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ, αλλά γιά τους άλλους πολίτες ΔΕΝ υπάρχει μεθοδος αξιολόγησης - απότι γνωρίζω τουλάχιστον.

    Τώρα, λοιπόν, ΟΤΑΝ θα πέσουν οι αξίες των ΑΚΙΝΗΤΩΝ στον πάτο, ΑΤΟΜΑ με credit score ΑΝΩ του 800, θα μπορέσουν να ΑΥΞΗΣΟΥΝ τον ΠΛΟΥΤΟ τους σε μικρό χρόνο ΚΑΙ ασφαλώς, διότι θα είναι σε θέση με χαμηλά επιτόκια δανεισμού να αγοράσουν ακίνητα στο ΚΛΑΣΜΑ της αξίας τους.

    ΔΙΔΑΓΜΑ:
    Να έχετε ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, κάνετε ΟΛΕΣ τις αγορές σας με την ΚΑΡΤΑ και να EΞΟΦΛΕΙΤΕ το ΟΛΟ ΠΟΣΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ON TIME και ιδανικά ΙΝ ΤΙΜΕ. Σε 10 ΧΡΟΝΙΑ θα έχετε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ στα πόδια σας.

    ReplyDelete
  10. Βέβαια, score πάνω από 800 έχουν ΜΟΝΟ ένας στους 10.000 Αμερικανούς, δλδ 30.000 ΑΤΟΜΑ.

    ΑΛΛΑ εκεί είναι το ΘΕΜΑ.

    "Παιχνίδι εμπιστοσύνης";;;;;;;

    ΤΕΤΟΙΟΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΟΡΟ δεν έχω ΜΑΤΑΚΟΥΣΕΙ.

    ReplyDelete
  11. Εχω πρόβλημα με αυτούς που προβλέπουν. Ιδιαίτερα δε με τους προφήτες.Και ιδιαίτατα με τους μετά Χριστόν προφήτες.
    Οι κρίσεις είναι ένα σχεδόν φυσικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται.Περιγράφονται από την εποχή του Ιωσήφ και των Φαραώ με το γνωστό μύθο των ισχνών και παχειών Αγελάδων.
    Ολοι όσοι "προέβλεψαν" τη σημερινή κρίση,άν τους ρωτήσετε τί λένε για τα επόμενα χρόνια,αραδιάζουν μιά σειρά απο βαρετές κοινοτοπίες.
    Το να προβλέψεις μια καταστροφή είναι το "ευκολότερο" των πραγμάτων.Και το πιό τσαρλατάνικο.Είναι πολύ συνιθισμένο, μετά από μια καταστροφή,να αναζητούμε τους προφήτες και να καταλήγουμε στο να υμνούμε μια σειρά από ασήμαντους ανθρώπους των οποίων τη μαντική ικανότητα εμπόδιζαν δήθεν οι άπιστοι.
    Ας μας πούν αυτοί οι κύριοι(Ρουμπίνι και άλλοι) τί προβλέπουν απο εδώ και πέρα.Νομίζω ότι θα διασκεδάσουμε πολύ με τα λεγόμενά τους.

    ReplyDelete
  12. Πολύ σωστό αυτό.

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    εδώ έχουμε οικονομικά μεγέθη.

    ΚΑΙ ο καλός ο νυκοκύρης φροντίζει, όταν ΚΑΝΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,

    να είναι ΥΠΕΡAΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

    δλδ

    να τον ΒΑΣΙΖΕΙ στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΣΟΔΟ

    και στο ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΞΟΔΟ - the worst case scenario που λένε στα Γρεβενά.

    Το ότι ο Αλογοσκούφης προέβη σε υπολογισμούς με βάση ανάπτυξη 2.7% ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ.

    Νομίζω ότι αυτός ήταν κύριος λόγος της αποπομπής του, αφού ο χοντρός μίλησε τηλεφωνικά με τον Παπαδήμο, ο οποίος, είναι βέβαιο πως διέψευσε αυτές τις προβλέψεις.

    Βέβαια, με την σειρά του, ο Αλογοσκούφης έκανε αυτήν την υπεραισιόδοξη πρόβλεψη προκειμένου να μη λάβει δραστικότερα μέτρα που θα προκαλούσαν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις από τα λαμόγια. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ δηλαδή!

    Προσωπικά, εάν έκανα τον προϋπολογισμό της Ελλάδας θα προϋπέθετα μιά ανάπτυξη μεταξύ -2% (αρνητική δηλαδή) και 1% ΚΑΙ θα βασιζόμουνα στο worst case scenario του -2%.

    ENA ξεκινούσε από τέτοια βάση, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΕΙΘΕ ότι είναι ΣΥΝΕΤΗ και όχι παπανδρεϊζουσα ΚΑΙ το spread δεν θάχε περάσει την ΜΙΣΗ ποσοστιαία μονάδα.

    Ενα κομμάτι της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ της Ελλάδος είναι ότι όχι μόνο οι "πολιτικοί" είναι ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, αλλά στις ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ πάνε συνήθως οι

    ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ των ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ.

    ReplyDelete
  13. ΕΝΑ ξεκινούσε από τέτοια βάση

    ->

    ΕΑΝ ξεκινούσε από τέτοια βάση

    ReplyDelete
  14. CNN

    Στην Νέα Υόρκη μόνο, θα περικοπούν φέτος περί τις 180 έως 190 ΧΙΛΙΑΔΕΣ θέσεις εργασίας, κυρίως στον ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Εάν ο Χοντρός έβγαινε και δήλωνε: "Δεν κάνω εκλογές.Θα εξαντλήσω και τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής μου θητείας.Και θα δουλέψω με τους καλύτερους Ελληνες, "όπου Γης", για να διορθώσω τα πράγματα."
    Τότε, με την απλή αυτή δηλωσούλα, θα ανατρέπονταν τα πάντα.Και αυτός θα έγραφε Ιστορία.
    Τώρα κάθεται και παίζει με τη τοξική εκλογολογία.Οι Ελληνες δεν θέλουν εκλογές.Θέλουν να κυβερνήσουν, οι ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ εκλεγέντες, και να κριθούν στο τέλος της τετραετίας.

    ReplyDelete
  16. Δείτε τί Σοφία και υπευθυνότητα έχει η στάση των Ελλήνων στις δημοσκοπήσεις. Σέβεται τον πρωθυπουργό της Χώρας ως θεσμικό παράγοντα.Καταλαβαίνει ότι χρειάζεται τη στήριξή τους και την ενθαρρυνσή τους για να πάρει δύσκολες αποφάσεις.Αλλά εκεινος τον ανταμείβει με ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ πολιτικαντισμό.

    ReplyDelete
  17. ser ενδιαφέρουσες οι προτάσεις που κάνεις ωστόσο όπως είπε κι ο κομφούκιος εμείς παρουσιάσαμε ένα ΘΕΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ κι όχι ένα πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Συμφωνούμε με τη λογική κομφούκιου στο συγκεκριμένο θέμα.

    κομφούκιε, ο όρος Παιχνίδι Εμπιστοσύνης δεν είναι βλακώδης, ούτε τον βγάλαμε από το μυαλό μας. The Confidence game χρησιμοποιείται ευρύτατα από οικονομολόγους και αναλυτές για να περιγράψει τα λεγόμενα οικονομικά της εμπιστοσύνης. Όπως έγραψε πρόσφατα ο Robert J. Samuelson στη Washington Post σε άρθρο του με τίτλο The Confidence Game It's all about confidence, stupid. Every financial system depends on trust.

    Επίσης η χρήση του όρου παιχνίδι δε σημαίνει ότι "τα παιδία παίζει". Άλλωστε υπάρχει και η θεωρία παιγνίων η οποία μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε να απορριφθεί ως βλακώδης.

    parmenides, συμφωνούμε. Οι μόνοι που δικαιούνται να λένε ότι προέβλεψαν κάτι είναι όσοι επισημαίνουν την κακά κατάσταση των δημόσιων οικονομικών και την επερχόμενη ασφαλιστική κρίση. Points και σε όσους μίλησαν για φούσκα ακινήτων, αλλά μην τρελαθούμε τώρα. ΟΥΔΕΙΣ προέβλεψε την κατάρρευση της παράλληλης αγοράς του λεγόμενου shadow banking όπως επίσης ΟΥΔΕΙΣ προέβλεψε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος στην πραγματική οικονομία.

    ReplyDelete
  18. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ, λοιπόν, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

    ΜΕ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ

    ΖΗΤΩΝΤΑΣ

    ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των ΜΙΣΘΩΝ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

    ΚΑΙ όποιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ δεν μπορεί,

    να ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ

    είναι ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

    Yπό την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι οι G700 θα ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΦΕΣ

    στον ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ότι αυτή η ενέργεια ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αλλά θα είναι

    ΚΙΝΗΤΡΟ γιά όλους να

    ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ στην ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ κλπ

    THIS IS WHAT κομφου CALLS LEADERSHIP!

    ReplyDelete
  19. Κι επειδή σας αρέσει (teasing) κι ο Krugman παραθέτουμε κι ένα άρθρο του 1998 για την κρίση στην Ασία The Confidence Game από τον φίλο μας τον Paul. Επίσης ας σημειωθεί ότι το Νόμπελ δεν το πήρε για τα άρθρα που γράφει στο NYT, αλλά για τη συμβολή του στην κατανόηση της λειτουργίας του Διεθνούς Εμπορίου. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε με κάποιον, αλλά ας μην είμαστε απαξιωτικοί.

    ReplyDelete
  20. ME ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ
    ->
    ΜΕ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

    ReplyDelete
  21. Λευτέρη, λες ένας απ' αυτούς που πρόβλεψαν την κρίση και βασικός οικονομολόγος για εταιρείες του S&P 500 είναι ο John Williams, του οποίου την αναφορά για τον επερχόμενο υπερπληθωρισμό μπορείτε να δείτε εδώ:
    http://www.shadowstats.com/article/292


    Λοιπόν να πως εξηγεί η S&P το γεγονός ότι δεν προέβλεψε τη χρεοκοπία της LehmanWhy Lehman was rated A?

    δεν είναι μεγάλο διαβάζεται εύκολα

    ReplyDelete
  22. In fact,

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ότι μιά

    ΠΡΟΤΑΣΗ, ή μάλλον ΑΠΑΙΤΗΣΗ να

    ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΟΥΝ οι ΜΙΣΘΟΙ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

    και να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ τους

    ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ τους

    ΚΑΙ οι ΟΔΗΓΟΙ τους

    ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΕΙΣΜΟ

    ΚΑΙ μάλιστα

    ΣΕΙΣΜΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  23. EIMAI BEBAIOΣ

    ΟΤΙ

    ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ

    ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΤΟΜΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ReplyDelete
  24. KAI AKOYTE δω. ΘΑ ΕΡΘΩ και γω από το Manhattan KAI θα δώσουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΞΕΝΑ MEDIA ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ εις την Αγγλικήν και την Ελληνικήν.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

    και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

    ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΕΡΑ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    από την ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΝ!!!!!!!!!!!!!!

    και από την ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΝ!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. plaka plaka tha exei kai gamo ta show

    SP pathetic excuse

    ReplyDelete
  26. KΑΙ θα φτιάξουμε ένα μεγάλο ΠΑΝΟ

    Τι ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

    Τι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ GLUCKSBURG

    TΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

    Τι ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ

    ReplyDelete
  27. OΛΟΥΣ θα τους έχουμε ΕΚΕΙ

    REUTERS

    CNN

    AGENCE FRANCE-PRESSE

    ASSOCIATED PRESS

    UNITED PRESS

    KAI

    KAI

    KAI

    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ θα ΔΟΘΕΙ στο ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ των ΑΘΗΝΩΝ,

    in style!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  28. "Κομφούκιος said...
    In fact......

    January 19, 2009 11:52 AM"

    ΤΟ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ.

    ΑΛΛΑ

    ΔΕΝ πρέπει η G700 να ταυτιστεί με όλους όσους τα βάζουν με τους πολιτικούς ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ,έχοντας μάλιστα εκεινοι περισσότερα προνόμια.
    Γιατί η απαξίωση των πολιτικών έφθασε στο όριο απειλής τής πίστης μας στο Δημοκρατικό πολίτευμα.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.

    ReplyDelete
  29. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    1. TO ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ μας είναι ΙΣΧΥΡΟ

    2. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ

    3. Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ

    ReplyDelete
  30. Κυρίες και΄Κύριοι

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπορεί να πείσει

    όταν λες στον συνταξιούχο των 500 ευρώ να ζει περιορισμένα

    την στιγμή που ο Βουλγαράκης και ο Χρυσοχοϊδης,

    με ΛΕΦΤΑ του ΕΘΝΟΥΣ

    ΖΟΥΝ ΩΣΑΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ

    με τσι διαμαντικά τους και τσι χρυσαφικά τους και τσι Φιλιππινέζοι τους.

    ReplyDelete
  31. παρμενίδη, εμείς δεν απαξιώνουμε τους πολιτικούς ούτε τα κόμματα. Δεν είμαστε φανατικοί. Όμως από τη στιγμή που πάμε βουρ για επιτήρηση καλό θα ήταν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους αρχίζοντας συμβολικά από πάνω προς τα κάτω. Το συμβολικό δεν αφορά μόνο στους βουλευτές, αλλά και στις υπερβολές με τα golden boys των ΔΑ των ΔΕΚΟ κοκ. Το μήνυμα εμπιστοσύνης δεν εκπέμπεται διαφορετικά. Εκτός κι αν έρθει αύριο ο πρωθυπουργός και πει μάγκες τέλος. Μικτό ασφαλιστικό ή κάτι αντίστοιχο. Αλλά ακόμα κι αυτό να θελήσει να κάνει δεν νομιμοποιείται αν ο ίδιος δεν αποδεχτεί ως καλός ηγέτης την προσωπική θυσία που του αναλογεί. Η κατάσταση στην οικονομία είναι πολεμική χρειαζόμαστε ηγέτες μάχημους

    ReplyDelete
  32. EΔΩ προκαλούμαι εγώ από το modus vivendi αυτών των βλαχαδερών.

    ΕΙΝΑΙ δυνατόν μα ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ο συνταξιούχος των 500 ευρώ;;;;;;;;;

    HIGHLY UNLIKELY

    ReplyDelete
  33. OXI

    OLA MAZI

    To με ΧΡΗΜΑΤΑ του ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ LIFESTYLE αυτών των θυγατέρων και γιών ΥΠΗΡΕΤΡΙΩΝ είναι

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

    PERIOD

    ReplyDelete
  34. Ο,ΤΙ και να γίνει

    ΠΡΕΠΕΙ να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ με ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ εδώ ΜΕΣΑ

    ως προς την ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ
    το ΑΙΤΗΜΑ
    και ΟΛΑ τα επί ΜΕΡΟΥΣ.

    ΦΑΣΙΣΜΟΙ και ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΙ δεν χωράνε.

    ReplyDelete
  35. ENNOEITAI ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ και οι εκπρόσωποί τους θα κάνουν Ο,ΤΙ δυνατόν γιά να μπλοκάρουν

    ΑΛΛΑ

    θα τους αντιμετωπίσουμε.

    ReplyDelete
  36. Ας ξεκινήσουμε από τους πρώην και συνταξιούχους Προέδρους,Πρωθυπουργούς κλπ.Εχει δημόσιο αυτοκίνητο με οδηγό ο Σαρτζετάκης; Πάρτο.Εχει ΑΣτυνομικούς ο Μητσοτάκης.Πάρτους.
    Ξέρετε τί πάρτυ γίνεται με τους πρώην,που είναι εκατοντάδες;
    Εχουμε 50.000 Αστυνομικούς.Περισσότερους κατά κεφαλήν απο κάθε άλλη Ευρωπαική Χώρα.Οι μισοί κάνουν τις Ορντινάτσες.Οι άλλοι μισοί φυλάνε σκοπιές.Ετσι εθίζονται στη λούφα.Με αποτέλεσμα να είναι επιχειρησιακά ανεπαρκείς και να τους λοιδωρούν οι χούλιγκανς και οι κουκουλοφόροι.

    ReplyDelete
  37. Ένα τέτοιο αίτημα δεν πρέπει να έχει τη μορφή είστε άχρηστοι άρα δεν πρέπει να πληρώνεστε αυτά που πληρώνεστε. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Ένας Βουλευτής πρέπει να αμείβεται καλά. Το έχουμε πει επανειλημμένα στο παρελθόν και το πιστεύουμε και σήμερα. Αυτό που λέμε είναι συμβολικές περικοπές λόγω έκτακτης εθνικής ανάγκης για να αποδείξουμε ότι μπορούμε.

    ReplyDelete
  38. σε καμιά ώρα από τώρα θα αναρτήσουμε και ένα ηλεκτρονικό Poll για το θέμα

    ReplyDelete
  39. EIΠΑΜΕ αλλά το επαναλμβάνω προς ΕΜΠΕΔΩΣΗ

    1) ΟΧΙ Φιλιππινέζους στους Βουλευτές

    2) ΟΧΙ αυτοκίνητα

    3) ΟΧΙ οδηγούς

    4) ΟΧΙ 15ο και ΟΧΙ 16ο ΜΙΣΘΟ (το ξέρατε ΄΄οτι τα λαμόγια παίρνουν και 15 και 16ο ΜΙΣΘΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ;;)

    5) ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ του ΜΙΣΘΟΥ τους.

    ReplyDelete
  40. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ένας Δημόσιος Υπάλληλος ή Υπάλληλος ΔΕΚΟ ή ΤΡΑΠΕΖΑΣ να διατηρεί την ΟΡΓΑΝΙΚΗ του ΘΕΣΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ αν εκλεγεί βουλευτής ΔΙΟΤΙ αυτό ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ και

    ΑΝΙΣΟΝΟΜΙΑ vis-a-vis στους εκ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ υποψήφιους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού ΔΕΝ τους επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμά τους μετά την εκλογή του.

    ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσουν υπερ της μιάς ή άλλης λύσης ΑΛΛΑ όχι ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ γιά τους ΜΕΝ, ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ διά τους ΔΕ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ στην ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ του ΨΕΥΔΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

    ReplyDelete
  41. ΔΕΥΤΕΡΟΝ

    ΕΙΚΟΣΑΜΕΛΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ των ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ

    ΟΠΟΙΟΣ δεν μπορεί να βγάλει πέρα την ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.

    ΕΙΚΟΣΙ στο ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ και ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΑΡΚΕΙ και ΥΠΕΡΥΨΟΥΤΑΙ γιά μιά χώρα με πληθυσμό το 1/3 της FLORIDA - ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ δηλαδή.

    Ο ΝΟΜΟΣ περι ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    επίσης πρέπει να

    ΑΡΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ!!!!

    PERIOD

    ReplyDelete
  42. EMEIΣ οι στην ΠΡΑΞΗ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΕΣ

    έχουμε ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΘΙΞΕΙ τους τελευταίους 12 μήνες το ΑΔΙΕΞΟΔΟ της χώρας ΚΑΙ την ΑΝΑΓΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ.

    ΚΑΙ υπάρχουν ΚΑΙ από αυτούς.

    Θα ΗΤΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ, γιά παράδειγμα, να ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ο άριστος κύριος κύριος ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. Μοναδικός ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ αυτήν την στιγμή ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ο κύριος κύριος ΣΗΜΙΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!
    Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Θοδωρής ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ο ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ανάμεσα στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ, Υπουργος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ο κύριος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ο κύριος ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ και ούτω καθ εξής.

    ΥΠΑΡΧΕΙ, λοιπόν, τρόπος να συσταθεί ΜΙΑ ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ReplyDelete
  43. TΡΙΤΟΝ

    ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ όπως ισχυε παληά, αντι των 5-10 που είχε υιοθετήσει η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81.

    ReplyDelete
  44. Kυρίες και Κύριοι

    Οι ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

    δλδ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ

    ΕΦΤΙΑΞΑΝ σε μιά ΧΩΡΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

    ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΔΕΚΟ κλπ.

    Επί ΠΑΣΟΚ και επί ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ σήμερα, Διοικητικά Συμβούλια έχουν ως προέδρους ή μέλη δασκάλους, αποφοίτους Λυκείου η Γυμνασίου, νυκοκυρές και πάει λέγοντας.

    ΚΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ

    αυτοί οι ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ.

    ΜΑΖΙ οι ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ έχουν

    ΕΚ-ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΗΣΕΙ τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

    ReplyDelete
  45. tora den exoyme sosialismo exoyme "yparkto pakismo"

    ReplyDelete
  46. KΥΡΙΕΣ και ΚΥΡΙΟΙ

    τα ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι

    ΚΟΙΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ

    και το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟΝ,

    τα ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    είναι ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!

    ReplyDelete
  47. Komfukios dude cool it man what you say is loud and clear there's no need to be shouting. give other people a chance to say something man don't scare them away peace man

    i got a message for you on my new blog check it out ilduderino.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. Yάρχουν δάσκαλοι, απόφοιτοι Λυκείου ή Γυμνασίου ή ΑΓΡΆΜΜΑΤΕΣ νυκοκυρές που συμμετέχουν σε 5 έως 10 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Αν λάβετε υπόψη ένα-δύο συμβούλια ανά μήνα,

    και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (συνήθως 200-300 ευρώ κατά συνεδρίαση)ΕΧΟΥΜΕ 1000 - έως 3000 ευρώ το μήνα!!!!!!!!!! ΑΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  49. ΕΧΟΥΜΕ 1000 - έως 3000 ευρώ το μήνα!!!!!!!!!! ΑΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ->
    ΕΧΟΥΜΕ 1000 - έως 6000 ευρώ το μήνα!!!!!!!!!! ΑΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  50. OΠΟΙΟΣ θέλει να μου στείλει MESSAGE να το ΣΤΕΙΛΕΙ εδώ.

    Εγω είμαι κύριος (όχι dude or whatever) και σε κάθε περίπτωση ΔΡΩ στο ΦΩΣ της ΗΜΕΡΑΣ.

    ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ, ΜΕΣΙΤΕΣ και ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΑΔΕΣ ΑΠΟΚΛEΙΟΝΤΑΙ.

    Ατουταλέρ (Αυλωνίτης)

    ReplyDelete
  51. KAI κάτι άλλο. Tους συνανθρώπους μου τους αποκαλώ Κυρίες και Κυρίους και Κύριος είμαι εγώ για αυτούς. Full stop

    ReplyDelete
  52. EIΠΑΜΕ οι ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ των ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ που ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΠΑΣΟΚ την ΧΩΡΑ

    και που την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι ΕΞ ΙΣΟΥ LUMPEN-ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ

    KATAΡΡΑΚΩΘΗΚΑΝ

    BY IMPLOSION, εκ των ΕΣΩ.

    Η LUMPEN ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ, είτε ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    είναι ΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

    LUMPEN begets LUMPEN

    ΥΣΤΕΡΑ από 28 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ λόγω διακυβλέρνησης της χώρας από το LUMPEN και ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ΑΝΑΛΗΨΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ της ΧΩΡΑΣ

    από ΑΤΟΜΑ με ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

    δηλαδή από ΑΤΟΜΑ που είναι ΙΚΑΝΑ να ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ την ΤΗΡΗΣΗ των ΘΕΣΜΩΝ.

    Τα λοιπά λόγια είναι φτώχεια.

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. you 're missing out man uh uh sir i got a good poster message for you not just you personally all of you

    ReplyDelete
  55. ΚΑΙ άκου δω εσύ. Μπαινοβγαίνεις εδώ μεσα κάπου ένα χρόνο και είσαι νέος γεμάτος υγεία.

    Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ΜΙΑ, έστω μιά φορά που να έκατσες να προτείνεις ΚΑΤΙ, ο,τιδήποτε,

    ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ γιά να δώσεις το ΣΤΙΓΜΑ σου, το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ σου.

    Παρότι, όμως, δηλώνεις νιχιλιστής [ και οι νιχιλιστές αδιαφορούν γιά τα πάντα], στην ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΣ και ΠΑΝΤΩΝ είσαι πρώτος.

    Προσωπικά, αρέσκομαι, in fact τρελαίνομαι, να ασχολούνται μαζί μου.

    ReplyDelete
  56. Great comments G700, ser, we are on the right track interpreting our motherland's plight, and the sugestions I read resonate what some of us had been screaming for for years...at least until we said the hell with them, there's no future here,lets become americans and let them get what's coming to them... Of cource, it's easier said than done, you see that stupid patriotism kicks in...

    The desperation rates Greece is paying for its sovereign bonds is the wake-up call, the moment of truth: τα χρόνια του παρασιτικού ευδαιμονισμού, της διοικητικής διαφθοράς και εξωργιστικής ανικανότητας δεν ήταν δυνατον να κρατήσουν για πάντα. H oικονομία της καφετέριας και των ενοικιαζόμενων δωματίων, η κοινωνία του βολέματος, της αρπαχτής, των πανεπιστημίων του χαβαλέ, της ημιμάθειας, του άρπαξε να φάς και κλέψε να 'χεις imploded...
    What worries me the most is this: Η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί - θεωριτικά - να κερδηθεί, την εμπιστοσύνη στον (συλλογικό)εαυτό μας πως θα κερδήσουμε? Να γιατι συμφωνω με την πρόταση να μειωθούν δραστικα οι απολαβές βουλευτων και ΔΕΚΟ executives η ακόμα καλήτερα:οι απολαβές ΟΛΩΝ να ειναι συναρτηση της παραγωγικότιτας και profitability της εργασίας τους...
    Μπορεί ποσοτικα οι περικοπές στους μισθους των βουλευτων να μην σώσουν τη χώρα, αλλα ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 151 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ... Φυσικα, οπως λενε και οι αμερικανοι, I wouldn't hold my breath...

    ReplyDelete
  57. ΛΗΣΜΟΝΗΣΑ να σας πω ότι πρέπει να ΖΗΤΗΘΕΙ η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ να ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ και ΑΝΟΙΚΤΗ.

    Σε τέτοια περίπτωση, να είστε βέβαιοι ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ θα ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ της ΜΕΙΩΣΗΣ των ΜΙΣΘΩΝ τους

    δι ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    Θα ξεχειλίσουμε από "πατριωτισμό".

    ReplyDelete
  58. i'm the take it easy sort of nihilist. my slogan is lessons from the sofa: sofa so good

    ReplyDelete
  59. i'm good at sofa criticism of other people's views i find there's something liberating in that sort of thing. it breaks down the seriousness of human arguments. after all humans are the worse part of humanity

    ReplyDelete
  60. άκου Lebowski σου προτείνουμε να κλικάρεις εδώ Friends Radio και να ακούσεις tunes στο νέο μουσικό webradio με μουσική jazz, lounge, ethnic 24hr nonstop. Το έφτιαξε ένας άγνωστος φίλος αναγνώστης που αγαπάει τη μουσική και το ράδιο και μας έστειλε το link. enjoy

    ReplyDelete
  61. Εχθες κατέβηκα στο DC να δώ τον Οbama. Το κίνημα και η ελπίδα που αυτός ο άνθρωπος εμπνέει είναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α. Εκεί, στο National Mall gathered 300 - 400 thousand people. Αλλά τι κόσμος... the cream of the crop, the best in America. 7 στους 10 ήταν νέοι εικοσάρηδες (βέβαια there was a concert). Minorities, οικολόγοι, διανοούμενοι, ex hippies, professors and scientists, old democrats that survived Reagan and the Bushes...
    Χωρίς οχλαγωγία, η τις γελοίες εκδηλώσεις προσωπολατριας και παρορμητισμού που βλέπεις στην Ελλάδα...
    Παρότι μίλησε δεν μίλησε 5 λεπτά, το μήνυμα του ήταν το ίδιο: we can do it, no matter what it takes...The funny part is that we believe him. Και αυτό εννοώ όταν λέω στο προηγούμενο σχόλιο μου οτι η έλλειψη τέτοιας πίστης στον εαυτό μας των ελλήνων είναι που με τρομάζει περισσότερο απο την έλλειψη πίστης των ξένων επενδυτών.
    Και δεν μπορω, I just cant help it comparing Obama with the greek politicians:
    Φανταστείτε, ο γιος ενος ΜΑΥΡΟΥ μετανάστη που δούλευε για να σπουδάσει, (σύγγκρινε τα τζακια, γεννημένα στο προνόμιο και τις διασυνδέσεις των δικών μας Καραμανληδοπαπανδρεων)και σαν φοιτητής αριστούχος editor of Harvard legal review. Στην πολιτική αναμείχθηκε οχι γιατι ο μπαμπας η ο μπαρμπας είχε έτοιμα τα connections, ούτε για να ταίσει την κοιλια και το Εγώ του όπως οι δικές μας ασημαντότητες αλλά για να προσφέρει. Πώς το ξέρω? Είδα τη γειτονια του Σικάγου απο όπου ξεκίνησε. Από τέτοιες γειτονιές οι δικές μας εξοχότητες δεν θα περνούσαν ούτε με άρμα μάχης...
    Από προσωπικές ικανότητες? κοιτάξτε τι κατάφερε μέσα σε τεσσερα χρόνια(η πρώτη φορά που ακούστικε ήταν στο συνέδριο των δημοκρατικών το 2004. Τέλος κοιτάξτε τους ανθρώπους που διάλεξε για συνεργάτες: οι καλύτεροι. Μόνο κριτήριο η ικανότητα. Ποιός έλληνας πολιτικός θα κρατουσε τον ίδιο υπουργο άμυνας και θα διόριζε υπουργο εξωτερικών εκλογικό αντίπαλο??? It even sounds funny!

    Kαληνύχτα, stay safe and smart

    ReplyDelete
  62. "Ολοι όσοι "προέβλεψαν" τη σημερινή κρίση,άν τους ρωτήσετε τί λένε για τα επόμενα χρόνια,αραδιάζουν μιά σειρά απο βαρετές κοινοτοπίες."

    Συμφωνώ, όμως αυτοί δεν ήταν μια ζωή προφήτες της αποκάλυψης. Μίλησαν συγκεκριμένα για τη συγκεκριμένη κρίση και με συγκεκριμένα στοιχεία.

    "Τέλος κοιτάξτε τους ανθρώπους που διάλεξε για συνεργάτες: οι καλύτεροι."

    Ενώ τον υποστήριξα αρχικά, οι επιλογές του δεν είναι τόσο καλές. Διαλέγει από το "πανεπιστημιακό άσυλο", ανθρώπους με ελάχιστη γνώση της πραγματικότητας. Δυστυχώς... αλλά και τι να κάνει; Μπας κι έχει πολλές επιλογές; παιδί του σχολείου είναι κι αυτός...

    ReplyDelete
  63. Οι Οικονομολόγοι έχουν πολύ περιορισμένα μέσα για να κάνουν προβλέψεις.Τα μέσα δε αυτά είναι τα ίδια για όλους.Και είναι τα λεγόμενα "επιστημονικά" μέσα.Οι περισσότεροι δε απο αυτούς,πέρα απο κάποια καλή τεχνοκρατική κατάρτιση,δεν διαθέτουν στοχαστική σκέψη.Ετσι ακόμα και τα καλύτερα ταλέντα είναι παγιδευμένα απο επιστημονικά δόγματα που δεν τους επιτρέπουν να "συλλογώνται ελεύθερα".Αναλαμβάνουν ρόλους που δεν μπορούν να τους σηκώσουν.Και σαυτό φταίμε και μείς που τους ηρωποιήσαμε.Είναι όμως η εποχή τους.
    Και μεις τί κάνουμε; Δείχνουμε εμπιστοσύνη στο σομόν έντυπο περισσότερο απο το λευκό.Αρα φαύλος κύκλος.
    Η μόνη λύση είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

    ReplyDelete
  64. @Lefteris"
    Ενώ τον υποστήριξα αρχικά, οι επιλογές του δεν είναι τόσο καλές. Διαλέγει από το "πανεπιστημιακό άσυλο", ανθρώπους με ελάχιστη γνώση της πραγματικότητας"


    ''καθηγητές τρεις, χάθηκε η πατρίς''
    Βίσμαρκ.

    ReplyDelete
  65. Καλά τα έλεγε ο Μπίσμαρκ. Από σήμερα κρίνεται κι ο Ομπάμα. Είμαι αισιόδοξος.

    ReplyDelete
  66. για όλα τα υπόλοιπα παραπάνω συμφωνώ ΑΛΛΑ να ξέρετε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η Ευρώπη

    ReplyDelete
  67. "Gμόσιος said...
    .... να ξέρετε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η Ευρώπη

    January 20, 2009 10:44 "

    Σαν καλά τσιμπούρια που είμαστε θα περιμένουμε να ζωντανάψουν λίγο οι κουτόφραγκοι και μετά θα αρχίσουμε το ρούφιγμα.
    Οποιος καταφέρει να εξηγήσει το Ελληνικό μοντέλο θα πάρει 5 Νόμπελ μαζί.
    Οταν λένε οι κουτόφραγκοι ότι βυθιζόμαστε το πιστεύουν και παίρνουν μέτρα.Οταν το λέμε εμείς μοιάζουμε απλά σαν να γαργαλιώμαστε απο την χρυσή ευκαιρία που ανοίγει μπροστά μας απο τα μέτρα που θα πάρουν οι άλλοι.
    Είναι και αυτός ο φιλελληνισμός του Αλμούνια που συνεχίζει τη μεγάλη Ευρωπαική παράδοση του φιλλελληνικού κινήματος.

    ReplyDelete
  68. Πάντα θα υπάρχει ενας Μπάυρον,ένας Ντελακρουά,ένας Αλμούνια.Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!

    ReplyDelete
  69. Τα πράγματα είναι απλά, Παρμενίδη.
    H Ελλάδα είναι προτεκταράτο και ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους είμαστε χρήσιμοι και μας είναι απαραίτητοι.
    Ευτύχως το αποδεχόμαστε και το χρησιμοποιούμε για να σωθούμε από τους εαυτούς μας, ευτυχώς ανέχονται τις ιδιαιτερότητές μας και σιγά σιγά θα μας ευθυγ(ρ)α(μ)μΗσουν.

    Μπορώ να έχω τα Νόμπελ μου τώρα;

    ReplyDelete
  70. "ευτυχώς ανέχονται τις ιδιαιτερότητές μας και σιγά σιγά θα μας ευθυγ(ρ)α(μ)μΗσουν."

    Προς το παρόν τους ευθυγ(ρ)α(μ)μουμε εμείς.Και φαίνεται ότι τους αρέσει.
    Πως αλλοιώς να εξηγήσεις τη δήλωση Αλμούνια ό,τι "ΟΝΕ χωρίς Ελλάδα ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ".
    Υστερα είναι και εκείνη η κοινωνική εξέγερση της γενιάς των 700 ευρώ που τους έκανε να "κλάσουν πατάτες"(sorry Κομφού για το αντιαστικό Εθος,δεν ήξερα πως το λέτε εσείς,θα με διευκολύνεις για μια άλλη φορά αν μας το πείς) τους κουτόφραγκους.Ασε που όλη η "αΡιστερή και προδευτική" Ιντελιγκέντσια της Ευρώπης μας θαυμάζει για την επαναστατική μας πρωτοπορία και όπου νάναι ετοιμάζουν Επικά ποιήματα.

    Υ.Γ.Σου το ξαναπήρα το Νόμπελ Ventrilo.

    ReplyDelete
  71. "κλάσουν πατάτες"

    Εάν Κομφού δεν βρίσκεις τις αρμόζουσες, για το αστικό σου έθος, Ελληνικές λέξεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλλικούρες.
    Το θέμα είναι κατάλληλο και για Οξφορδιανό ντιμπέιτ.

    ReplyDelete
  72. χαχαχαχα

    Είπαμε σιγά σιγά - και αυτό γίνεται ήδη! Μακροπρόθεσμα, αυτός που έχει τα λεφτά και την ανάπτυξη ευθυγ(ρ)α(μ)μεί τους άλλους (όταν θέλει). Σε αυτό το δόγμα ελπίζω για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    -Προς το παρόν κράτα τα Νόμπελ, αλλά αν ο επόμενος πρωθυπουργός αποδειχτεί καλός (μακάρι), θα μου τα δώσεις σύντομα, διότι οι περιστάσεις προσφέρονται για επίσπευση...

    ReplyDelete
  73. "Πέντε NOBEL την ημέρα το Κομφού τον κάνουν πέρα"
    -λαική παροιμία-

    ReplyDelete
  74. χαλαρά παιδιά χαλαρά

    Εδώ θα βρείτε την ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ για την οικονομία όλων των κρατών μελών της ΕΕ. ¨Εχει και διαδραστικό υλικό

    ReplyDelete
  75. @ Normad

    Σιγά μη ξαναχαραμίσουμε ενέργεια για να κάνουμε όξφορντ ντιμπέιτ για τις βλαχ-αφτάρες σου, που το μόνο που μπορούν να εκτιμήσουν είναι ήχοι ντεφιού, σε ρυθμό εναρμονισμένο με τις σωματικές ικανότητες παχύσαρκου ΠΑΣΟΚου που χορεύει τσιφτετέλι σε λαϊκό κέντρο της εθνικής οδού.

    Είπαμε μία φορά να σας μορφώσουμε και μας πήρατε με τις λεμονόκουπες. Ντροπή σας, άξεστοι. Αλλά εμείς φταίμε που προσπαθούμε.

    Αποχωρώ για σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παρεμβολές από κατωτεράντζες!

    ReplyDelete
  76. "αυτός που έχει τα λεφτά και την ανάπτυξη ευθυγ(ρ)α(μ)μεί τους άλλους (όταν θέλει). Σε αυτό το δόγμα ελπίζω για την Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση."

    Κάνεις λάθος."ευθυγ(ρ)α(μ)μεί" τους άλλους αυτός που ξέρει να εκβιάζει.Πές, ας πούμε,στην υπόθεση της απαγωγής,οι απαγωγείς λέγανε στη κυρία του κυρίου ότι εκτός απο τα 30 θΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΗ ΣΟΥ.Τι να έκανε η κυρία,να αρνηθεί; Ελα τώρα στη θέση του Αλμούνια.
    ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.Αλλά αν ήταν να πάρω και ένα δεύτερο Νόμπελ θα το διακινδύνευα ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να κατανοηθεί η ιδιατερότητά μας ως χώρας.

    ReplyDelete
  77. χτες άκουγα το Χατζηδάκη να λέει ότι τα παθαίνουν οι άλλοι τα παθαίνουμε κι εμείς στιβαρή πολιτική γραμμή δε λέω...

    ReplyDelete
  78. Μερικά σχόλια από μένα, αν και μάλλον καθυστερημένα:

    @ser:

    Τα όσα προτείνεις ως δικό σου Menu of pain είναι απλά unrealistic. Πλήρης απελευθέρωση απολύσεων; ΟΚ, μετά περιμένεις να συνεχίσεις να τους έχεις πελάτες στα μαγαζιά και φορολογούμενους με εισόδημα; Κατάργηση ουσιαστικά της συμμετοχής συνδικαλιστών στο τι γίνεται σε μια επιχείρηση; Δηλαδή να την αφήσουν στην "καλή θέληση και ηθική" κάποιου μάνατζερ με προοπτική 2ετίας (max) όταν αυτοί περιμένουν να δουλέψουν εκεί μια ζωή; Κλείσιμο της ΟΑ και ΟΣΕ; Δηλαδή πλήρης απομόνωση των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών, τη στιγμή που καμία ιδιωτική εταιρία δεν θα αναλάβει δρομολόγια σε συνοριακές περιοχές με στρατό και αεροδρόμια (sorry, αλλά αυτό είναι σε τελική ανάλυση το "εθνικό" κέρδος);

    Όσα αναφέρεις είναι μια αντιγραφή των "συνταγών του Φρίντμαν και της οικονομική σχολής του Σικάγο του περασμένου αιώνα, θέσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στη σημερινή αδιέξοδη οικονομική κρίση παγκοσμίως. ΔΕΝ αναπτύσσεται η αγορά έτσι, ούτε αποπληρώνονται κρατικά χρέη απολύοντας κόσμο. Αν είναι να καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικής μέριμνας και συνοχής, τότε έχω καλύτερη λύση: σκοτώστε του συνταξιούχους και κλείστε τα νοσοκομεία. Survival of the (working) fittest...

    Για ΟΝΕ και απορρόφηση κονδυλίων:

    Μπας και πιστεύει κανείς ότι η επίπλαστη "καλή" εικόνα των οικονομικών μέχρι το 2004 ήταν πραγματική; Μπας και έγιναν τίποτα έργα υποδομής, βιομηχανίες και αύξηση παραγωγής/εξαγωγών, και ξαφνικά όλα εξαφανίστηκαν; Φυσικά και όχι. Ότι χρήμα μπήκε στην Ελλάδα έγινε έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τα οποία τώρα σαπίζουν), γλάστρες και δεντράκια στις λεωφόρους και ποσοστά (μόνο) κρατικής συμμετοχής σε αττική οδό, μετρό, κτλ. Μόλις τελείωσαν τα πακέτα του "θείου", έργα τέλος, θέσεις εργασίας τέλος, ψέμματα τέλος. Μέχρι Πανεπιστήμια έγιναν με έκτακτα κονδύλια της ΕΕ, χωρίς πρόβλεψη τι θα γίνουν όταν τα κονδύλια τελειώσουν. Εκεί πήγε η απορροφητικότητα και όσα δεν απορροφήθηκαν ήταν γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν πια υπερτιμολογήσεις και γιατί οι Ευρωπαίοι μας πήραν χαμπάρι και μας έκραξαν. Έτσι απλά.

    Περί μείωσης κρατικών εξόδων:

    Πολύ σωστά αναφέρονται τα περί δραστικής μείωσης των κρατικών εξόδων για διοικητές και στελέχη ΔΕΚΟ, οδηγούς, ανθρώπους ασφάλειας, κτλ. Αν κάποιος μάνατζερ θέλει να πληρώνεται καλά και σύμφωνα με όσα πιστεύει ο ίδιος ότι αξίζει, ας πάει να δουλέψει αλλού. Στον ιδιωτικό τομέα δεν θα έχει την πολυτέλεια της ατιμωρησίας και του κρατικού κορβανά, όπως π.χ. συμβαίνει με τη ΔΕΗ σήμερα. Καλύτερα να έχουμε έναν μέτριο αλλά φτηνό μάνατζερ στη ΔΕΗ παρά έναν καλό(;) πανάκριβο, αφού και οι δύο έτσι κι αλλιώς επικαλούνται τις ίδιες δικαιολογίες όταν τα κάνουν θάλασσα.

    Περί Μπέννυ (Ομπάμα), "new hope" και τα σχετικά:

    Επιφυλάσσομαι να απαντήσω σε 5-6 μήνες. Προσωπικά περισσότερο τον λυπάμαι παρά τον θαυμάζω, με τόσο μεγάλο βάρος ευθυνών και προσδοκιών που έχουν πέσει πάνω του. Από την άλλη, ως διάδοχος του GWB, απλά αποκλείεται να μην είναι καλύτερος ως πρόεδρος, τουλάχιστον για τους Αμερικανούς. Για τον υπόλοιπο κόσμο δεν ξέρω, κάτι μου λέει ότι κάθε φορά που θα γίνεται κάποια διεθνή σφαγή, αυτός θα πηγαίνει στη Χαβάη για μπάνια. Το να βλέπεις καταχαρούμενο τόσο κόσμο, τον Μπόνο να τραγουδάει περιχαρής "Sunday Bloody Sunday", χωρίς να πει ΚΑΝΕΙΣ ούτε λέξη για τα 1200+ νήπια που έγιναν κιμάς στη Γάζα...Είναι ο ορισμός αυτού που λέμε "oblivious about their luck" για τον αμερικανικό λαό - τύχη όχι για αυτούς που τους κυβερνούν, αλλά για το τι κάνουν για να τους κρατούν ανίδεους και ευτυχισμένους. Ίδωμεν...

    ReplyDelete
  79. εμείς πάντως Jaga In Obama we trust για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία, να φτιάξει το κλίμα. Από εκεί και πέρα, όπως λες κι εσύ, εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τι πραγματικά θα συμβεί.

    ReplyDelete
  80. @Jaga,
    Στήν κριτική που ασκείς σ αυτα που προτεινε ο ser -και οχι μόνο- θίγεις πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα. Λες για παράδειγμα:

    "Πλήρης απελευθέρωση απολύσεων; ΟΚ, μετά περιμένεις να συνεχίσεις να τους έχεις πελάτες στα μαγαζιά και φορολογούμενους με εισόδημα; "

    Οχι, ας κρατήσουμε τις στρατιες των κομματικά διορισμένων, υπεράριθμων, ημικαταρτισμένων, τεμπέληδων του δημοσίου για να μην τους χάσουμε από πελάτες και φορολογούμενους. Σκέφτηκες ποτέ οτι το γεγονός οτι όλοι αυτοι οι κύριοι και κυρίες που με το ζόρι μπορούν να ανοίξουν το computer τους δεν φοβούνται οτι μπορει να αποληθούν ως ανεπαρκείς, ειναι η ρίζα της αναξιοκρατίας? Δυστυχώς δεν εχω πρόχειρα τα στοιχεια που συγκρίνουν παραγωγικότιτα και οργανικές θέσεις ελληνικών ΔΕΚΟ και υπουργείων με αντιστοιχες αλλων δυτικων χωρων, αλλά η κατάσταση ειναι παγκοίνως γνωστη: ο δημόσιος τομέας ειναι το φέουδο του βολέματος.
    To be continued...

    ReplyDelete
  81. parmenides και λοιποί φίλοι, παραθέτουμε ένα άρθρο του οικονομολόγου Kotlikoff Are economists smarter? έχει πλάκα

    ReplyDelete
  82. http://www.nakedcapitalism.com/2008/07/has-deleveraging-even-begun-not-for.html

    ReplyDelete
  83. @neologos:

    Το να παίρνεις τη δουλειά κάποιου και να τον πετάς στο δρόμο όταν έχει να θρέψει οικογένεια είναι απάνθρωπο όπως και να το δεις. Ακόμα και για τη χοντρή κυρία που κάθεται στην Εφορία με ωράριο 10-12 και μετά πάει σπίτι, με το τουπέ του κλειδοκράτορα και την αγωγή δεσμοφύλακα. Ακόμα και έτσι, η γενίκευση στις απολύσεις οδηγεί σε άλλα πράγματα, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι που κατά καιρούς το προτείνουν (ΕΒΕΑ, ΣΕΒ, κτλ).

    Η λύση είναι απλή: κατάργηση των συμβάσεων εργασίας στο Δημόσιο, μονιμοποίηση μόνο όσων πραγματικά χρειάζονται και μετά ΤΕΛΟΣ οι προσλήψεις για μία δεκαετία τουλάχιστον. Επίσης τέλος οι εθελούσιες έξοδοι σε σύνταξη, με μπόνους και τεράστια εφάπαξ και επίσης τεράστιες συντάξεις, μη αντικατάσταση όσων βγαίνουν με νέες προσλήψεις σε (ήδη υπεράριθμες) θέσεις. Τέλος, κόψιμο με το μαχαίρι όσων επιδομάτων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως π.χ. επίδομα Η/Υ σε κάθε κυρία που εργάζεται σε δωμάτιο 5-6 μέτρα μακριά από Η/Υ (τον δικό της δεν ξέρει ούτε να τον ανοίγει), μόνο και μόνο επειδή κάπου, κάποιος άλλος δημόσιος υπάλληλος το δικαιούται πραγματικά.

    Να σημειώσουμε φυσικά ότι το μπάχαλο του Δημοσίου αφορά σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των εργαζόμενων, ίσως 15-20% στο σύνολό τους. Το να παίρνουμε σαν αφορμή την κατάσταση στο Δημόσιο για να αλλάξουμε εργατικές νομοθεσίες για το σύνολο είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και ύποπτο. Όποιος αμφιβάλλει, ας ρωτήσει π.χ. πόσοι τραπεζικοί υπάλληλοι σε πρώην κρατικές και νυν ιδιωτικές τράπεζες δουλεύουν πιο χαλαρά και πιο άνετα σήμερα παρά τότε.

    Κατά συνέπεια, η διατήρηση των στοιχειωδών εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων (που έτσι κι αλλιώς καταπατούνται στον ιδιωτικό τομέα) δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου, γιατί πολύ απλά αυτοί που κακώς ευνοούνται σήμερα είναι πολύ λίγοι σε σχέση με το σύνολο και σαφώς το σχόλιό μου δεν αναφέρεται σε αργόμισθους και τεμπέληδες.

    Για το θέμα της παραγωγικότητας, θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσαμε να βάλουμε μια μεζούρα και να την μετρήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Η λογική της αντιστοιχίας με το ωράριο εργασίας απλά δεν δουλεύει πια, από την εποχή που εργασία μετακινήθηκε από τη βιομηχανική γραμμή παραγωγής στα γραφεία. Ακόμα και έτσι όμως, οι Έλληνες αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερο ωράριο από τους Ευρωπαίους των 27, άρα δεν θα έπρεπε να αμοίβονται με το 60% του μέσου μισθού στην ΕΕ, έτσι δεν είναι;

    Επιπλέον, για να υπάρχει παραγωγικότητα πρέπει οι ώρες εργασίας να πηγαίνουν κάπου που αξιοποιούνται, όχι απλά να σφραγίζεις 15 χαρτιά για 15 ημέρες όταν το ίδιο μπορεί να γίνει σε 1 ώρα από έναν άνθρωπο ηλεκτρονικά. Αυτό προϋποθέτει πολιτική θέληση για αυτο-οργάνωση του κρατικού μηχανισμού, αντί κομματική εκμετάλλευσή του.

    Άρα, λύσεις υπάρχουν, είναι απλές και λογικές. Μήπως η σημερινή κατάσταση στο Δημόσιο βολεύει τον ίδιο τον κρατικό-κομματικό μηχανισμό, ώστε να βολεύει όποιον θέλει, όταν θέλει, και ταυτόχρονα να έχει έρεισμα για συλλήβδην ανατροπή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων για όλους τους υπόλοιπους;

    Λέω μήπως...

    ReplyDelete
  84. @Jaga
    "Δηλαδή πλήρης απομόνωση των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών, τη στιγμή που καμία ιδιωτική εταιρία δεν θα αναλάβει δρομολόγια σε συνοριακές περιοχές με στρατό και αεροδρόμια"

    Και ΄μως φίλε σε όλα μα σε όλα τα νησιά και ξερονήσια πάνε πλεούμενα ιδωτικών εταιριών.Και γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει και με αεροπλεούμενα ή ακόμα και μικτά σκάφη,σκάφη δηλ. που πότε να πλέουν στο νερό και πότε στον αέρα, που ήδη υπάρχουν και ήδη χρησιμοποιούνται,τα λεγόμενα υδροπλάνα;

    Και κάτι άλλο. Τί μας φταίει ο Φρίνταν και τον δαιμονοποιούμε;
    Ο Φρίντμαν φταίει που ο Λιάπης πχ κάνει εγκαίνεια με 7 εκατ. στο νέο μουσείο της Ακρόπολης;
    Ο Φρίντμαν φταίει που ο Καραμανλής προσλαμβάνει κάθε μέρα εκατοντάδες στο Δημόσιο;

    ReplyDelete
  85. @libertarian:

    "...Και γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει και με αεροπλεούμενα ή ακόμα και μικτά σκάφη,σκάφη δηλ. που πότε να πλέουν στο νερό και πότε στον αέρα, που ήδη υπάρχουν και ήδη χρησιμοποιούνται,τα λεγόμενα υδροπλάνα;..."

    Αντί να σου απαντήσω εγώ, διάβασε τι λέει και (κυρίως) τι κάνει ο Αγούδημος, αλλά και όλοι οι Έλληνες πλοιοκτήτες στο Αιγαίο (μην παρεξηγηθώ κιόλας για μεροληψία):

    Γ. Αγούδημος: "Θολό το τοπίο στην ελληνική ακτοπλοΐα"

    Πως θα μοιραστούν τα 300 εκατ. ευρώ της ακτοπλοΐας

    Γιατί ο κ. Γ. Αγούδημος πουλάει και... εφέτος την εταιρεία του

    ...Με λίγα λόγια, το Δημόσιο πληρώνει - ή καλύτερα χρυσοπληρώνει - τους Έλληνες πλοιοκτήτες να διατηρήσουν τις άγονες γραμμές και αυτοί όχι μόνο εξακολουθούν να έχουν πλοία σαν το "Δημητρούλα", αλλά κάνουν και τους δύσκολους ζητώντας ακόμα περισσότερα. Ιδιωτικές γραμμές με κρατική επιδότηση; Σαν να μην μου κάνει και πολύ "ελεύθερη οικονομία" αυτό το σκηνικό.

    "...Και κάτι άλλο. Τί μας φταίει ο Φρίνταν και τον δαιμονοποιούμε;
    Ο Φρίντμαν φταίει που ο Λιάπης πχ κάνει εγκαίνεια με 7 εκατ. στο νέο μουσείο της Ακρόπολης;
    Ο Φρίντμαν φταίει που ο Καραμανλής προσλαμβάνει κάθε μέρα εκατοντάδες στο Δημόσιο;..."


    Ε καλά, είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά, άμα παίρνουμε σαν πρότυπο τον χοντρό και τον ξάδελφο του χοντρού, άστα να πάνε.

    Το θέμα είναι τι συμβαίνει παγκοσμίως. Η γενικότερη φιλοσοφία του Φρίντμαν και όσων τον υποστήριξαν τις προηγούμενες δεκαετίες, υιοθετώντας άκρατης ελευθερίας στην αγορά, στις ΗΠΑ και αλλού, με ελεύθερες απολύσεις, ιδιωτική (μόνο) ασφάλιση εργασίας και συνεχής αύξηση των ωρών εργασίας, τελικά σήμερα βλέπουν ότι μάλλον έκαναν λάθος: οι εταιρίες έχουν μείνει χωρίς αγοραστικό κοινό (πελάτες), οι πολιτικοί πληρώνουν ένα σκασμό -κρατικά- λεφτά στους ιδιοκτήτες πολυεθνικών και τραπεζών για να μην απολύσουν σε μια μέρα κάμποσες χιλιάδες ανθρώπους και βρεθούν με μια θάλασσα απολυμένων ψηφοφόρων, ενώ τα μεγαλοστελέχη συνεχίζουν να τα πίνουν στην υγειά των κορόιδων που τους "επιδοτούν" τις διακοπές και τα spa στην Καραϊβική.

    ...Και για να επιστρέψουμε στην ελληνική πραγματικότητα, εξοργίζομαι πολύ περισσότερο (από ότι με τις κομματικές προσλήψεις) όταν χαρίζονται στην κυριολεξία στις τράπεζες 28 δις σε εγγυήσεις και "διευκολύνσεις" από το κράτος, και οι τράπεζες αντί να πούνε ευχαριστώ και να ρίξουν τα επιτόκια στα δάνεια βάζουν τα λεφτά στο παντελόνι και κάνουν (και αυτές) τις δύσκολες, ενώ από πίσω τρίβουν τα χέρια τους στην υγειά των κορόιδων που τις "επιδοτούν".

    Μήπως οι δύο περιπτώσεις, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, μοιάζουν καταπληκτικά; Πως λέγεται να δεις αυτό στον ασφαλιστικό τομέα...

    ...α ναι: "απάτη"

    ReplyDelete
  86. ελεος Παρμενίδη!
    Ο Αλμούνια μας φταίει τώρα ? Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας "οι ξένοι φταίνε"

    και αν το θες κι αλλιώς, γιατί να είναι αυτοί φιλέλληνες αφού δεν είμαστε εμείς ?

    @Jaga
    Τα επιχειρήματα σου είναι χιλιοακουσμένα - έτσι καταλήξαμε άλλωστε στα σημερινά μας χάλια.

    Εϊναι λυπηρό το να χάνει κάποιος τη δουλειά του αναμφίβολα, αλλά προτιμώ να κλείσει η ΟΑ και να απολυθούν 5000 άτομα από το να δανείζεται το κράτος ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ) γιά να τους πληρώνει.

    Όσα λες είναι όμορφα στη θεωρία αλλά στην πράξη ανεφάρμοστα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει έλεγχος & metrics στο Δημόσιο ότι και να πεις, ότι και να κάνεις εξαντλείται στο επίπεδο των καλών προθέσεων.

    Αν δεν ανοίξει η οικονομία μας ΤΩΡΑ αύριο θα είμαστε σε χειρότερη θέση.

    Με το να διατηρούμε τα φοβικά μας σύνδρομα και το ΒΟΛΕΜΑ του νεοέλληνα δεν πάμε πουθενα

    Α και συμπλήρωσε στο menu
    - Κατάργηση του ασύλου και εντατικοποίηση των σπουδών

    Καιρός η Ελλάδα από χώρα-καφενείο να γίνει χώρα, δεν νομίζεις ?

    ΥΓ- Σήμερα είδατε δηλώσεις οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ γιά τις απολύσεις στη Frigoglass ?

    Οι άνθρωποι είναι γνήσιοι καραγκιόζηδες. Η εταιρεία κάνει αναδιάρθρωση παγκοσμίως, κλείνει τις μονάδες της Νορβηγίας&Πολωνίας και στην Ελλάδα δίνει ενισχυμένο πακέτο.

    Όχι ! Με το ζόρι ρε θα μείνετε εδώ. Η ΓΣΕΕ θα σας πει πως να "τρέξετε" το μαγαζί σας. Οι απολύσεις απαγορεύονται!

    ReplyDelete
  87. @ser:

    Δεν κατάλαβα τι ακριβώς από αυτά που έγραψα είναι λάθος, ποιο από αυτά είναι ανεφάρμοστο ή που έχει εφαρμοστεί και έχει αποτύχει. Η λογική "απολύσεις = κερδοφορία" είναι απλά ανιστόρητο.

    Ας μας εξηγήσει κάποιος πως γίνεται π.χ. η ΔΕΗ, η οποία είναι κρατικό μονοπώλιο με 5 εκατ. πελάτες "δεμένους" πάνω της, να εμφανίζει ζημιές, ας μας πείσει ότι έχει κάνει ότι πρέπει για να αναπτύξει κερδοφορία (π.χ. μέσω ΑΠΕ) αντί να αγοράζει ρεύμα από το εξωτερικό, και μετά ας συζητήσουμε ποιο είναι το ποσοστό των αργόμισθων σε αυτή (σίγουρα υπάρχουν). Όταν κάποια επιχείρηση έχει αρνητικό ισολογισμό, πρώτα κοιτάζει αν αυτό οφείλεται σε αυξημένα έξοδα ή σε μειωμένα έσοδα.

    Απόλυση ή μερική εξαγορά σημαίνει εμμέσως αποτυχία διαχείρισής της και επιχειρηματική ανικανότητα, είτε με κρατική είτε με ιδιωτική διοίκηση. Δεν είδα το "άνοιγμα" της αγοράς στην ακτοπλοΐα (ένδοξη εποχή Κεφαλογιάννη) να διόρθωσε τίποτα, μάλλον το αντίθετο. Φυσικά και αποτελεί πάντα επιλογή, αλλά την τελευταία, γιατί στην ουσία σημαίνει πόλεμο μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Όποιος έχει στοιχειώδη λογική ξέρει ότι αυτή η αντιπαράθεση κάθε άλλο παρά συμφέρει οποιαδήποτε πλευρά, ειδικά μετά από μακροχρόνια συνεργασία, γιατί έτσι χάνεται τεχνογνωσία, αγοραστική δύναμη, επιχειρηματική δυνατότητα (potential).

    "...Α και συμπλήρωσε στο menu
    - Κατάργηση του ασύλου και εντατικοποίηση των σπουδών
    Καιρός η Ελλάδα από χώρα-καφενείο να γίνει χώρα, δεν νομίζεις ?..."


    Ναι βέβαια, στο "πακετάκι" της εκ βάθρων μεταρρύθμισης κολλάει πάντα η κατάργηση του ασύλου και το "χαμηλό επίπεδο σπουδών". Ξέχασες τους "αιώνιους φοιτητές"... Μήπως φταίνε και αυτοί για την οικονομική κρίση;

    Ας μάθουν πρώτα οι Έλληνες να ψηφίζουν στ' αλήθεια, να τους βαρύνει η ευθύνη της ψήφου, να αισθάνονται πόσοι έχουν πεθάνει για αυτότο δικαίωμα που τώρα απολαμβάνουμε, αντί να ψηφίζουν "τον καλύτερο χειρότερο" ή αυτόν που βόλεψε το παιδί τους, και μετά ας κάτσουν να σκεφτούν μέτρα για την οικονομική κρίση και ποιος φταίει για αυτή.

    "...ΥΓ- Σήμερα είδατε δηλώσεις οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ γιά τις απολύσεις στη Frigoglass ?
    Οι άνθρωποι είναι γνήσιοι καραγκιόζηδες..."


    Συμφωνώ απόλυτα στο "καραγκιόζηδες". Όχι για αυτά που λένε κατά καιρούς όπως τώρα για τις απολύσεις στη Frigoglass, αλλά για το άθλιο χάλι που έχουν φέρει τους εργαζόμενους με την αδιαφορία, την κομματικοποίηση και τη ρουφιανιά τους εδώ και δεκαετίες. Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, τώρα δεν θα αναρωτιόμασταν καν ποιος φταίει για τι ή να συζητάμε αν θα πρέπει να κόψουμε τα φάρμακα από μια γιαγιάκα για να επιβιώσει το ΙΚΑ. Μεταξύ του "την σκοτώνουμε" ή "την πληρώνουμε", όπως και μεταξύ του "απολύουμε" ή "πληρώνουμε τζάμπα", όπως και μεταξύ του "αργόμισθου" και "δούλου", υπάρχουν τεράστια περιθώρια επιλογών.

    ReplyDelete
  88. @Jaga Continued...
    Για το απάνθρωπο των απολύσεων: Επέτρεψε μου να σου επισημάνω οτι ο αν ο υποτιθέμενος απολυθείς ήταν καλός στην δουλιά του, αν είχε φροντίσει να διατηρήσει και εμπλουτίσει τιs γνώσεις του και τις δεξιότητες του, αν ήταν ευσυνείδητος και εργατικός, δεν θα ήταν απολυμένος.
    Και προσωπικά βρήσκω πολύ πιο απάνθρωπες τις επιπτώσεις σε μια ολόκληρη χώρα απο την έλλειψη ανταγωνιστικότητας που όλη αυτή η εργασιακή σαβούρα επιφέρει, προστατευμένη απο το συντεχνιακό εκβιασμο των συνδικαλιστών τους. Και μια και μίλησες για απανθρωπιά, η χοντρή κυρία της εφορίας με τον παχυλό μισθό, το εφάπαξ, και την σύνταξη στα 45, παιρνει τη θέση κάποιου με πραγματικές ικανότητες που είτε κάθεται άνεργος, είτε παίρνει των ομματιών του στη ξενητιά...
    Anyway, I got more on the issue, but I'll leave it for some other time...

    Καληνύχτα, stay safe and smart

    PS: Obama just swore in, and he gave a great speach. Good luck to him, for the sake of all of us...

    ReplyDelete
  89. ΕπΙτρεψε,

    επΙτρεψε

    επΙτρεψε

    αύξηση στη Προστακτική δεν είναι ελληνικά, αλλά Παπανδρεϊκή-Σλαβομακεδονική-Ρωσοποντιακή ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ

    συγγνώμη που γίνομαι ΣΚΛΗΡΟΣ αλλά όταν η creme de la creme της Ελλάδος, δλδ οι νέοι που μπαίνουν εδώ μέσα κάνουν τέτοια ΧΟΝΤΡΑ ΛΑΘΗ η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΕΛΠΙΖΕΙ.

    Να ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ότι ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ της ΓΛΩΣΣΑΣ

    ΔΕΝ είναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά

    ΣΗΜΑΔΙ του ΗΘΙΚΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ της ΧΩΡΑΣ.

    ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ επ αυτού ακόμα και αν

    ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΤΕ

    Καιτ κάτι άλλο speak, speech - αλλά λάθη στα Αγγλικά δεν με πειράζουν, είναι ανθρώπινα.

    ReplyDelete
  90. ΣΗΜΑΔΙ ->

    ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ

    ReplyDelete
  91. @jaga

    αναρωτιέσαι τι απ'όλα όσα έγραψες είναι λάθος.
    ΟΛΑ.
    Το να είσαι υπέρμαχος του κοινωνικού και οικονομικού slack οδηγεί σε sub-optimal καταστάσεις, δηλαδή σπατάλη πόρων.

    Η Ιστορία είναι αμείλικτη-δες τι έγινε με το (πρώην) ανατολικό μπλοκ.
    Εκεί δεν υπήρχε κέρδος, ήταν όλοι Δ.Υ., υπήρχαν κομισσάριοι, επιτροπές και "συνδικάτα".
    Υπήρχε όμως και διαφθορά, υπήρχε ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ και όπως ξέρουμε όλοι οι πόροι είναι αγαθό εν ανεπαρκεία.

    Ε και μην τρελλαθούμε jaga. Τα ελληνικά πανεπιστήμια αντί να είναι κέντρο προόδου έχουν γίνει κέντρο οπισθοδρόμισης και φασισμού και σχεδόν χωματερές.

    Ναι εντατικοποίηση- με παρουσίες, συνεχείς εξετάσεις και projects, σύστημα rolling αξιολόγησης (10%-70%-20%),ΚΟΨΙΜΟ και με την 2η ΞΟΥ.
    Διότι ο "άρχοντας" ο Έλληνας φοιτητής αυτούς θα έχει να ανταγωνιστεί. Αυτούς που δανείζονται γιά να σπουδάσουν.

    Εκτός κι αν γίνει Δ.Υ. , βολεμένος, όσα πάνε κι όσα έρθουν "να".

    Όταν μάθεις από νωρίς ότι στη ζωή τίποτα δεν έρχεται εύκολα και χωρίς κόπο γίνεσαι διαφορετικός άνθρωπος, προσηνής, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

    Εικάζω ότι μάλλον δεν θα μπορέσεις να συμφωνήσεις λόγω μιάς γενικότερης ιδεοληψίας, αλλά εδώ είμαστε και "Σάββατο κοντή γιορτή"

    Πολιτική χωρίς Οικονομία δεν υπάρχει.
    "Δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι διότι άνευ αυτών ουδέν γενέσθαι των δεόντων"

    Αν το πληκτρολόγιό σου είχε ροζ και φυστικί πλήκτρα θα καταλάβαινες πολύ καλά τι λέω.

    @neologos
    one can also be made redundant- nevertheless able and hard-working people will always find their way easier than the others

    ReplyDelete
  92. @ser:

    "...Το να είσαι υπέρμαχος του κοινωνικού και οικονομικού slack οδηγεί σε sub-optimal καταστάσεις, δηλαδή σπατάλη πόρων..."

    Αν "slack" εννοείς τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και τους εργαζόμενους 70 ετών, τότε ΣΑΦΩΣ και πρέπει να ανεχτούμε αυτή την "κατασπατάληση πόρων". Αμερικανιές του τύπου "σκάσε και κολύμπα" ή "τα πάντα είναι η νίκη" ή "επιβίωση του δυνατότερου" δεν ταιριάζουν ούτε στην αισθητική ούτε στον πολιτισμό μας ως Έλληνες.

    "...Η Ιστορία είναι αμείλικτη-δες τι έγινε με το (πρώην) ανατολικό μπλοκ..."

    Θα μπορούσα να αναφέρω σαν αντιπαράδειγμα την Κούβα, όπου μια χαρά περνάνε εδώ και δεκαετίες και εξαγωγές κάνουν στο χειρότερο εχθρό τους (ΗΠΑ). Αλλά σίγουρα το ανατολικό μπλοκ και η φιλοσοφία "όλα για το κόμμα-κράτος" δεν είναι το κατάλληλο πρότυπο για μια σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία.

    "...Ε και μην τρελλαθούμε jaga. Τα ελληνικά πανεπιστήμια αντί να είναι κέντρο προόδου έχουν γίνει κέντρο οπισθοδρόμισης και φασισμού και σχεδόν χωματερές.
    Ναι εντατικοποίηση- με παρουσίες, συνεχείς εξετάσεις και projects, σύστημα rolling αξιολόγησης (10%-70%-20%),ΚΟΨΙΜΟ και με την 2η ΞΟΥ.
    Διότι ο "άρχοντας" ο Έλληνας φοιτητής αυτούς θα έχει να ανταγωνιστεί. Αυτούς που δανείζονται γιά να σπουδάσουν..."


    Σύμφωνοι, εντατικοποίηση. Αλλά θα πρέπει πρώτα να δώσεις τα απαραίτητα εφόδια, τις προϋποθέσεις σε κάποιον που θέλει όντως να σπουδάσει, έτσι δεν είναι; Ξέρεις κανένα ξένο Πανεπιστήμιο που εξετάζει 600 φοιτητές με 1 καθηγητή, που δεν δίνει δωρεάν συγγράμματα, που οι αίθουσες φτάνουν για παρακολούθηση μόνο του 20% των φοιτητών σε κάποιο μάθημα; Ξέρεις πολλές περιπτώσεις που ου υποψήφιοι διδάκτορες εργάζονται σε έρευνα, εξετάσεις, εργαστήρια μαθημάτων, χωρίς να πληρώνονται και χωρίς ασφάλιση ή βεβαίωση προϋπηρεσίας;

    Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά υποθέτω ότι δεν έχεις σπουδάσει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή βρέθηκες σε κανένα "επιδοτούμενο" της επαρχίας και τα βρήκες πολύ χάλια. Επίσης υποθέτω ότι δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε job interview με μερικές δεκάδες ξένους πτυχιούχους, ούτε έχεις συνεργαστεί μαζί τους, ώστε να συγκρίνεις στην πράξη τις διαφορές σε εκπαιδευτικό background. Ούτε ξέρεις μάλλον ότι π.χ. ο μέσος χρόνος απόκτησης PhD στην Ελλάδα είναι 4,5 χρόνια ενώ στην Αγγλία 3 χρόνια, όχι λόγω "τεμπελιάς" αλλά λόγω απαίτησης 3+ δημοσιεύσεων αντί μόλις 1.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς έχουμε καλύτερα μυαλά, αλλά ότι εδώ οι προτεραιότητες είναι πολύ πιο ευρείες (επιστημονικά) και πιο απαιτητικές, παρά καθαρά τεχνολογικές και στενά επαγγελματικές. Μακάρι να είχαμε και εμείς βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και όλοι οι MSc και PhD να είχαν στη διάθεσή τους και την "τεχνολογική" λύση με σίγουρη δουλειά. Αλλά δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

    Τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα πάσχουν από τρία πράγματα: (α) κομματισμό σε καθηγητές και φοιτητικές παρατάξεις (οι δεύτεροι είναι όντως τεμπέληδες, χωρίς εξαιρέσεις), (β) πάρα πολύ χαμηλή χρηματοδότηση και υποδομές, και (γ) πολύ μεγάλο αριθμό εισακτέων, με το ζόρι, για πολιτικούς λόγους. Επίσης θα πρόσθετα μη αξιοποίηση και μη προβολή της έρευνας που όντως γίνεται, έστω και δύσκολα και με αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό, αλλά αυτό είναι θέμα μετα-Πανεπιστημιακό.

    "...Όταν μάθεις από νωρίς ότι στη ζωή τίποτα δεν έρχεται εύκολα και χωρίς κόπο γίνεσαι διαφορετικός άνθρωπος, προσηνής, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.
    Εικάζω ότι μάλλον δεν θα μπορέσεις να συμφωνήσεις λόγω μιάς γενικότερης ιδεοληψίας, αλλά εδώ είμαστε και "Σάββατο κοντή γιορτή"
    Πολιτική χωρίς Οικονομία δεν υπάρχει.
    "Δει δη χρημάτων ω άνδρες Αθηναίοι διότι άνευ αυτών ουδέν γενέσθαι των δεόντων"...


    Το χρήμα σε μια κοινωνία είναι εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο συναλλαγών, δεν είναι μέτρο αξιολόγησης της κοινωνίας και της πολιτικής. Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα, πιο σοβαρές προτεραιότητες σε συλλογικό επίπεδο. Αυτές πρέπει να είναι στόχος της πολιτικής, όχι η απλά αύξηση του κουμπαρά. Αυτό είναι δουλειά του επιχειρηματία, όχι της εκλεγμένης κυβέρνησης. Όταν το κράτος αντί να μαζέψει τα δικά του χάλια προτιμά να κάνει φοροεισπρακτική διαφήμιση για εύρεση εσόδων, τότε κάτι δεν πάει καλά.

    Σημείωση: άλλο "ιδεοληψία" (fixation/obsession) και άλλο "ιδεολογία" (ideology). Για το δεύτερο συζητάμε. Για το πρώτο καλύτερα ρώτα κανέναν κομματόπληκτο ή θρησκευάμενο σαν και αυτούς που κυκλοφορούν στα κανάλια.

    "...Αν το πληκτρολόγιό σου είχε ροζ και φυστικί πλήκτρα θα καταλάβαινες πολύ καλά τι λέω..."

    Δεν κατάλαβα λέξη από το συγκεκριμένο hint, αλλά δε βαριέσαι...

    Jaga off

    ReplyDelete
  93. Παιδιά μη μαλώνετε και προπαντός μη μπερδεύουμε όλα τα θέματα μαζί. Σχετικά με τη μείωση των μισθών των βουλευτών, διοικητών κοκ ως συμβολικής κίνησης ύψιστης σημασίας θα συνεχίσουμε σε επόμενο Post όπου αφού μελετήσουμε και αξιολογήσουμε τα όσα έχουν ειπωθεί και στα σχόλια θα καταρτίσουμε ένα menu of pain.

    Χτες άλλωστε ο Αθανασόπουλος της ΔΕΗ πήρε την πρωτοβουλία να μειώσει τις αποδοχές του κατά 400% και το υπόλοιπο 60 να το συνδέσει με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων της επιχείρησης.

    ReplyDelete
  94. @ Jaga

    Στην Αγγλία και στην Αμερική που ξέρω δεν δίνουν δωρεάν "συγγράμματα", όπως στην Ελλάδα. Τα λεφτά τα χρησιμοποιούν για καλές βιβλιοθήκες.

    Η αμοιβή υποψηφίων διδακτόρων δεν είναι δεδομένη. Μόνο οι καλοί παίρνουν υποτροφίες ή grants στην Αγγλία. Δεν υπάρχει βεβαίωση προϋπηρεσίας, υπάρχει μόνο το διδακτορικό στο τέλος και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως σε φωτίσει ο θεός. Τα χρόνια φοίτησης για διδακτορικό δεν είναι "συντάξιμα".

    Δεν υπάρχει απαίτηση ούτε μίας δημοσίευσης για απόκτηση διδακτορικού στην Αγγλία. Η ποσότητα των δημοσιεύσεων δε λέει τίποτα. Η ποιότητα μετράει. Όταν έχεις απαίτηση για τρεις δημοσιεύσεις, χωρίς άλλο κριτήριο παρά να είναι κάπου τυπωμένη η έρευνά σου, τότε, στο 90% των περιπτώσεων, κάνεις τρεις δημοσιεύσεις για κλάματα. - Και μπορείς να τις κάνεις και σε ένα χρόνο.

    Εκ του ερευνητικού αποτελέσματος, δεν δικαιολογείται να λες ότι οι επιστημονικές απαιτήσεις στην Ελλάδα είναι περισσότερες. Μπορεί να εννοείς ότι είναι πιο δύσκολα λόγω έλλειψης πόρων. Καμία διάθεση πόρων δεν δικαιολογείται πριν την δυνατότητα αξιολόγησης της εκμετάλλευσης των πόρων αυτών. -Αυτό δεν είναι ανάλογο με την κότα και το αβγό. Πρώτα η αξιολόγηση και μετά οι πόροι, διότι η αξιολόγηση δεν γίνεται για να δωθεί έναυσμα για κατηγορίες, όπως φαντάζονται διάφοροι ανασφαλείς Έλληνες ερευνητές.

    ΥΓ. Είδα πριν από καιρό στο μπλογκ σου μεταφορά συζήτησης που έγινε εδώ για τα επαγγελματικά δικαιώματα απόφοιτων αλλά και για τα πανεπιστήμια. Προσωπικά, έκρινα την αποσπασματική μεταφορά μη αντιπροσωπευτική, ανεπαρκή και κατευθυνόμενη από τον σκοπό της υποστήριξης των προσωπικών σου απόψεων.

    ReplyDelete
  95. @Ventriloquist:

    Απαντώ μόνο στο περί μεταφοράς comments στο blog μου:

    Υποθέτω αναφέρεσαι σε αυτό:

    "FAQ: Τι σημαίνει Πληροφορική στην Ελλάδα του 2008"

    Στο συγκεκριμένο post, το link για το G700 blog, καθώς και links προς τα δύο συγκεκριμένα posts (source) εμφανίζονται όχι μόνο στο δικό μου post άλλα στην πρώτη παράγραφο στο summary, ενώ το "G700" υπάρχει και ως tag (οπότε σίγουρα φαίνεται στους blog crawlers).

    Εφόσον δεν παραποίησα τίποτα από τα λεγόμενα οποιουδήποτε και εφόσον είχα παραπομπή για το πλήρες περιεχόμενο ώστε όποιος θέλει να τα διαβάσει όλα όσα ειπώθηκαν (έτσι κι αλλιώς έκοψα μόνο τα άσχετα, κατά τη γνώμη μου πάντα), δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει το σχόλιό σου. Το "μη αντιπροσωπευτική" και το "ανεπαρκή" μπορεί και να ισχύει (παρά την προσπάθειά μου), αλλά το "κατευθυνόμενη" το θεωρώ αντίστοιχα υστερόβουλο ως σχόλιο εκ μέρους σου.

    Οτιδήποτε λέγεται και γράφεται στο δίκτυο είναι public domain. Η γνώμη σου είναι σεβαστή, η όποια διαφωνία σου επίσης, αλλά sorry, ο καθένας καθορίζει ο ίδιος τι γράφει στο δικό του blog. Διαφορετικά θα έπρεπε να αναρτήσω μαζί με το συγκεκριμένο post και τις άπειρες βλακείες που είχε τότε ο Κομφούκιος στο G700.

    Αντίστοιχα, αν εσύ αναφέρεις αντίθετες απόψεις στο δικό σου blog, παραθέτοντας ακόμη και αποσπάσματα (κατά την κρίση σου, με παραπομπή φυσικά) από δικά μου comments, σε καμία περίπτωση δεν θα πω γιατί τα χρησιμοποίησες κακόβουλα. Αρκεί να έχω τη δυνατότητα να μπω και να σχολιάσω ακριβώς από κάτω.

    Εννοείται ότι ποτέ δεν έχω σβήσει ή παραποιήσει σχόλια στο δικό μου blog, οπότε αν διαφωνείς σε κάτι από όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο post, ευχαρίστως να δω τα comments σου εκεί. Όλοι νομίζω ξέρουμε τους άτυπους κανόνες στο δίκτυο.

    ReplyDelete
  96. Η παρουσία link στο ποστ σου για την αρχική συζήτηση στην Γ700 είναι γεγονός. Συνεπώς δίνεις την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη του μπλογκ σου να δει και τις δύο εκδοχές της συζήτησης. Αυτό σε τιμά, έστω και αν φυσιολογικά αυτό θα ήταν αυτονόητο (γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο στο internet).

    Από την σύγκριση των δύο αυτών εκδοχών, έφτασα στο εντελώς προσωπικό συμπέρασμα που ανέφερα στο ΥΓ του προηγούμενου σχολίου μου. Είναι προσωπική κρίση και ως τέτοια μπορεί επίσης να κριθεί και η ίδια.

    ReplyDelete
  97. Jaga

    χειμαρρώδης ο λόγος σου και όπως όλοι οι ενθουσιώδεις αριστεροί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) τεκμαίρεις τα δεδομένα που σε βολεύουν για να μονολογήσεις...

    slack δεν ειναι ο άνεργος, είναι η χοντρή βολεμένη Δ.Υ που περιέγραψες και παίρνει 2000 ευρώ ενώ εσύ ψάχνεις να βρεις τα 700.

    τα άλλα θα τα πούμε σε άλλα posts

    ReplyDelete
  98. Jaga

    χειμαρρώδης ο λόγος σου και όπως όλοι οι ενθουσιώδεις αριστεροί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) τεκμαίρεις τα δεδομένα που σε βολεύουν για να μονολογήσεις...

    slack δεν ειναι ο άνεργος, είναι η χοντρή βολεμένη Δ.Υ που περιέγραψες και παίρνει 2000 ευρώ ενώ εσύ ψάχνεις να βρεις τα 700.

    τα άλλα θα τα πούμε σε άλλα posts

    ReplyDelete
  99. Αν σας ενδιαφέρει Δήλωση Σημίτη με τίτλο Θέμα Εμπιστοσύνης που έκανε στην Ελευθεροτυπία

    ReplyDelete