Tuesday, November 4, 2008

In Obama we trust

Η G700 δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αμερικανικές εκλογές, αλλά αν είχε θα την έδινε στον Μπαράκ Ομπάμα. Το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει δείξει ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη ελπίδα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και την υπέρβαση της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία. Πάνω απ' όλα έχει αποδείξει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην οικοδόμηση ενός νέου πολιτικοοικονομικού consensus σε πλανητικό επίπεδο.

Η ρεπουμπλικανική οκταετία Μπους τελειώνει κι αφήνει πίσω της συντρίμια. Ο αναγεννημένος χριστιανός Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα σε μια οκταετία εκτίναξε το αμερικανικό χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, εκτροχίασε το έλλειμμα, συντηρητικοποίησε τη δικαιοσύνη, έκανε το αμερικανικό κράτος πιο αυταρχικό, αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες και έστυψε στην κυριολεξία τη μεσαία τάξη. Την ίδια στιγμή η πολιτική Μπους στη διεθνή σκηνή χαρακτηρίστηκε από το κηνύγι της απόλυτης πρωτοκαθεδρίας με βασικά χαρακτηριστικά τη μονομέρεια, την έντονη στρατιωτικοποίηση και την αίσθηση του κατεπείγοντος.

Υπ' αυτές τις συνθήκες το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε παρά να μοιάζει εντυπωσιακά με αυτό του 1980 και του 1992, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για τη συνολική πορεία της χώρας. Τότε οι πολίτες ψήφισαν Ρίγκαν και Κλίντον αντίστοιχα.

Αυτή τη φορά, βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το 1980 και το 1992. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των τελευταίων 30 χρόνων οι αμερικανικές εκλογές δεν ήταν τόσο σημαντικές για τον πλανήτη όσο είναι σήμερα. Στον μελλοντικό Αμερικανό πρόεδρο επενδύονται οι προσδοκίες όχι μόνο των Αμερικανών πολιτών, αλλά ολόκληρης της υφηλίου. Για να ανέβει η ψυχολογία στις αγορές, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία, να ρυθμιστεί και να ελεγχθεί καλύτερα το χρηματοοικονομικό σύστημα, να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης με έμφαση στην πραγματική οικονομία, να προστατευτεί το περιβάλλον, να αποκατασταθεί η πολυμέρεια και η συνεργασία στο διεθνές σύστημα. Το γεγονός αυτό φάνηκε για πρώτη φορά στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ομπάμα στο Βερολίνο και καταγράφεται καθημερινά και με συστηματικό τρόπο σε όλες στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται από τα Μέσα και τα πάσης φύσεως ερευνητικά ιδρύματα εκτός των ΗΠΑ.

Σήμερα λοιπόν, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία ακόμη εκλογή «αλλαγής», πράγμα που σημαίνει πως θα την κερδίσει ο Ομπάμα. Ο Μακκέιν, ειδικά από τη στιγμή που στράφηκε προς τη συντηρητική, δεξιά πτέρυγα του κόμματός του και έχοντας προβεί σε σειρά από άστοχες ενέργειες όπως η επιλογή της Σάρα Πέιλιν στην αντιπροεδρία, σε καμία περίπτωση δε συνιστά επιλογή αλλαγής ή ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης. Ούτε διαθέτει πλέον το απαραίτητο κεφάλαιο αξιοπιστίας, μολονότι ήρωας για τους Αμερικανούς, για να εμφυσήσει εμπιστοσύνη στις υπό κατάρρευση χρηματοοικονομικές αγορές και γενικότερα το πολιτικό σύστημα.

Μήπως όμως είμαστε υπεραισιόδοξοι; Αλήθεια, αν κερδίσει ο Ομπάμα, πόση αλλαγή θα φέρει στην πραγματικότητα; Θα καταφέρει να διαχωρίσει την ελεύθερη αγορά από τη Lehman Brothers και την δικαιοσύνη από το Γκουαντάναμο; Θα μεταρρυθμίσει το σύστημα υγείας έτσι ώστε να καλύψει τα 40 εκ Αμερικανών που βρίσκονται εκτός; Θα αλλάξει το τοπίο της κοινωνικής ασφάλισης και θα συμμαζέψει τα δημοσιονομικά σπασμένα του Μπους, έτσι ώστε μετά την κρίση ιδιωτικού χρέους να μην φτάσουν οι ΗΠΑ στα πρόθυρα δημόσιας χρεοκοπίας; Θα μεταρρυθμίσει το κατεστημένο της ashington; Θα καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή; Θα επενδύσει στο περιβάλλον; Και πόσο; Θα προστατέψει τα δικαιώματα των νέων που τόσο τον στήριξαν, αλλά και των μελλοντικών γενεών που επιβαρύνονται ήδη με ένα συνολικό χρέος 6,5 φορές πάνω από το αμερικανικό ΑΕΠ και ένα τεράστιο οικολογικό έλλειμμα;

Ήδη σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων στις ΗΠΑ, οι νέοι έχουν επαρκείς λόγους να είναι "τσαντισμένοι" από σήμερα και με τους δύο υποψήφιους για την Προεδρία. Ο Ομπάμα άλλωστε είναι αυτός που έδωσε προεκλογικά γη και ύδωρ στους baby boomers και την Αμερικανική Ομοσπονδία Συνταξιούχων, αγνοώντας τη νέα γενιά που τον στηρίζει με ένα ποσοστό της τάξης του 64%.

Στην πραγματικότητα βέβαια όλα τα παραπάνω αποτελούν ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν. Η ιστορία δείχνει ότι ουδείς κατάφερε ποτέ να ικανοποιήσει του πάντες ούτε όλες τις προσδοκίες. Υπ' αυτό το πρίσμα, πράγματι, ίσως και να είμαστε υπεραισιόδοξοι. Ακόμα κι έτσι όμως οι ΗΠΑ δεν μπορούν και ο πλανήτης δεν έχει το περιθώριο να συνεχίσει να υφίσταται τις συνέπειες των επιλογών μιας αδιάλλακτης και σκληροπυρηνικής ρεπουμπλικανικής ηγεσίας. Απαιτείται αλλαγή πορείας και νοοτροπίας. Είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για την όποια αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελλοντικών γενεών και της πολυμερούς συνεργασίας στη διεθνή σκηνή. Ο Ομπάμα μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις προκλήσεις, έδειξε ηγετικές δυνατότητες και είναι ο μόνος ο οποίος δίνει πραγματική ουσία στις υποσχέσεις του για ελπίδα και αλλαγή. Στο πρόσωπό του έχει προσωποποιηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. In Obama we trust.

93 comments:

  1. Το χωριό Ντίξβιλ ψήφισε χα χα πλάκα έχει. Άντε να τελειώνουμε με τον μαλακοπίτουρα τον καουμπόι τον G.W.

    ReplyDelete
  2. αφού αρχίσαμε τα links παραπέμπουμε σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Ρόμπερτ Ζέλικ
    Ένας κόσμος σε κρίση είναι η ιδανική ευκαιρία για επίδειξη πολιτικής μεγαλοφυίας

    και μια αξιόλογη ανάλυση των Ομπάμα Μακκέιν από δύο Γάλλους των Ντενίς Λακόρν και Σιλβί Λοράν Πώς πάει το αμερικανικό όνειρο;

    ReplyDelete
  3. O Oμπαμα θα καταληξει σα το Καραμανλη υστερα απο τους "νταβαντζηδες" και τη "καθαρση"...

    Ο Ομπαμα θα ειναι το μεγαλυτερο φιασκο του 21ου αιωνα...

    ReplyDelete
  4. Σημασία έχει ότι γύρω απο τη καμπάνια των Δημοκρατικών δημιουργήθηκε ένα τεράστιο προοδευτικό κίνημα, παγκόσμιο,πολύχρωμο, εναλλακτικό.
    Αυτό μόνο να μας μείνει αρκεί.
    Για τον Ομπάμα δικαιούμαστε να ευελπιστούμε.
    Ο βαθύς συντηρητισμός της Αμερικάνικης κοινωνίας θα αποτελεί μια συνεχή απειλή και για τη πολιτική του και για τη ζωή του.
    Ερχονται χρόνια με πολύ ενδιαφέρον.

    ReplyDelete
  5. Ναι, μαλλον ειστε υπεραισιοδοξοι.
    Ακομα κι αν η Αμερικη ξεφυγει απο τον συντηρητισμο και ψηφισει μαυρο προεδρο, δε νομιζω να ξεφυγει κι εκεινος απο τη πεπατημενη και κανει συγκλονιστικες μεταρρυθμισεις και μεγαλειωδη πολιτικα αλματα..

    Δε ξερω αν θα ειναι το φιασκο που λεει ο γιουρι, αλλα δε πιστευω οτι θα ειναι κι ο Μεσιας, οπως φαινεται να θελουν να πιστευουν..

    ReplyDelete
  6. Yes, he might well turn out to be the biggest fiasco ever, Yuri. This is mainly because of the extremely high expectations he has inspired. However, I do not expect him to be worse than Bush, say.
    As things stand, he is everyone’s best hope. Because of this we support him.

    “But in the unlikely story that is America, there has never been
    anything false about hope. For when we have faced down impossible
    odds; when we've been told that we're not ready, or that we shouldn't
    try, or that we can't, generations of Americans have responded with a
    simple creed that sums up the spirit of a people.
    Yes we can.
    It was a creed written into the founding documents that declared the
    destiny of a nation.
    Yes we can.
    It was whispered by slaves and abolitionists as they blazed a trail
    toward freedom through the darkest of nights.
    Yes we can.
    It was sung by immigrants as they struck out from distant shores and
    pioneers who pushed westward against an unforgiving wilderness.
    Yes we can.
    It was the call of workers who organized; women who reached for the
    ballot; a President who chose the moon as our new frontier; and a King who took us to the mountaintop and pointed the way to the Promised Land.
    Yes we can to justice and equality. Yes we can to opportunity and
    prosperity. Yes we can heal this nation. Yes we can repair this
    world. Yes we can.
    And so tomorrow, as we take this campaign South and West; as we learn
    that the struggles of the textile worker in Spartanburg are not so
    different than the plight of the dishwasher in Las Vegas; that the
    hopes of the little girl who goes to a crumbling school in Dillon are
    the same as the dreams of the boy who learns on the streets of LA; we
    will remember that there is something happening in America; that we
    are not as divided as our politics suggests; that we are one people;
    we are one nation; and together, we will begin the next great chapter
    in America's story with three words that will ring from coast to
    coast; from sea to shining sea - Yes. We. Can.”

    ReplyDelete
  7. Πρώτη φορά στη πλανητική ιστορία ο πλανητάρχης "ψηφίζεται" από όλους μας με συντριπτικές πλειοψηφίες.Αυτό από μόνο του είναι θρίαμβος της οικουμενικότητας του προοδευτισμού,εναλλακτικής στον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλευθερισμό.

    ReplyDelete
  8. parmnides said

    "Πρώτη φορά στη πλανητική ιστορία ο πλανητάρχης "ψηφίζεται" από όλους μας με συντριπτικές πλειοψηφίες.Αυτό από μόνο του είναι θρίαμβος της οικουμενικότητας του προοδευτισμού,εναλλακτικής στον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλευθερισμό."


    Και γιατι Παρμενιδη αυτο το γεγονος που επισημαινεις ειναι ο "θριαμβος" της προοδευτικοτητας και οχι διολησθηση στον ολοκληρωτισμο?

    ReplyDelete
  9. @giouri

    Ο Ομπάμα είναι αφυλετικός,άπατρις,νομάς.Αυτός είναι ο καινούργιος πολίτης του κόσμου.Σαυτόν αναγνωρίζουμε όλοι τα χαρακτηριστικά του καθενός μας.Που σημαίνει συμφιλίωση με το Νατουραλισμό,τη νέα προοδευτική ιδεολογία.Που δεν θα είναι πιά ανθρωποκεντρική και φυλετική αλλά κοσμοκεντρική.

    ReplyDelete
  10. Kαλό όμως θα 'ταν παιδιά να μην περιμένουμε μόνο από τον Ομπάμα. ;-)

    ReplyDelete
  11. Σας εχω ενα κουιζ...

    Γιατι ο Παρμενιδης εχει επιλεξει αυτο το nickname και οχι καποιο αλλο?

    ReplyDelete
  12. @ parmenides

    Λες ότι ο Ομπάμα είναι αφυλετικός, άπατρις,νομάς. Αυτός είναι ο καινούργιος πολίτης του κόσμου.


    Προσθέτω αυτό που διάβασα σε ένα από τα λινκ. Είναι του Γάλλου του Λακόρν. Λέει Ο Μπάρακ Αλαμπάμα εκπροσωπεί κατά τη γνώμη μου δύο διαφορετικές εκδοχές του αμερικανικού ονείρου:

    -Η μία, η πιο κλασική, είναι αυτή που τονίζει πως, σε αυτήν τη νέα χώρα, ο καθένας μπορεί να φτάσει στην κορυφή, ακόμα και κάποιος με ταπεινή καταγωγή, εν μέρει έγχρωμη.
    -Η άλλη, που ορισμένες φορές αναφέρεται ως «μετα-ρατσιστική», είναι αυτή της επιμειξίας... Η Αμερική συνειδητοποιεί πως πραγματοποιεί μία ανεπανάληπτη φυλετική επιμειξία: πως είναι πλέον μία Αμερική-μιγάς που ξεπέρασε εν τοις πράγμασι τις εντάσεις μεταξύ λευκών και μαύρων. Ο Ομπάμα ενσωματώνει (κυριολεκτικά, με το σώμα του) το απόλυτο «μέλτινγκ ποτ».

    Έτσι προς συμπλήρωση του σχολίου σου.

    ReplyDelete
  13. ο ίδιος είχε πει ότι διαβάζει τους παρεξηγημένους Έλληνες σοφιστές Εσύ τι λες γιούρι;

    ReplyDelete
  14. @gmosios

    Δε το ξερα οτι το χε πει...

    Ο οριτζιναλ Παρμενιδης βεβαια δεν ανηκει στους Σοφιστες...

    Οποτε το ερωτημα παραμενει

    ReplyDelete
  15. ναι εντάξει ανήκει στην original προσωκρατική σκέψη. Αλλά ας ρωτήσουμε τον ίδιο όταν εμφανιστεί.

    ReplyDelete
  16. hope is everything at this point in time

    ReplyDelete
  17. We do...(O!!! Bama!!! O!!! Bama!!!)

    But take your gun with you...

    Just in case...(Oh!!! Bama!!! Oh!!! Bama)

    Ωχ!!! Μπάμα!!! In Greek!!!

    ReplyDelete
  18. in hope and positive spirit i do believe too duderinos

    ReplyDelete
  19. why it's time for a green new deal

    Barack Obama has promised to "strategically invest" $150 billion over 10 years to build a clean-energy economy, one that will create 5 million new green jobs.

    από Newsweek

    ReplyDelete
  20. the International Energy Agency has begun calling for radical changes in the way the world drives its cars, its factories and, indeed, the global economy. This month the agency will issue a collection of comprehensive reports declaring that "a global revolution is needed in ways that energy is supplied and used."

    Θυμάστε το Rifkin στη Διεθνή?

    ReplyDelete
  21. @γιούρι
    @γμόσιος

    Κάπως σχηματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσωκρατική σκέψη μάς βοηθάει να κατανοήσουμε τον Κόσμο,ενώ η σοφιστική να κατανοήσουμε τον άνθρωπο.
    Η ιστορία ,η κοινωνιολογία,η ανθρωπολογία ,η ψυχολογία στηρίζονται στη σοφιστική σκέψη,που είναι κατα βάση αντιθεολογική και αντιθρησκευτική.
    Η προσωκρατική σκέψη είναι κοσμολογική και θεολογική.Δεν διακονεί τη Πίστη αλλά την έρευνα για το Θεό και τη Γνώση για το Θεό Δημιουργό του Κόσμου. Ο,που Θεός=Αρχή= Πρωταρχική δύναμη= ουσία =ενέργεια=συνδυασμός αυτών= ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.Μια Αρχή που γεννά τους φυσικούς νόμους ή το ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ.Ισως αυτός ο Θεός να είναι το σωματίδιο του Χίγκς.
    Οι προσωκρατικοί δεν θα είχαν αντίρρηση για το Θεό σωματίδιο.Αλλά θα μας βομβαρδίζανε με άλλα δέκα ερωτήματα από πάνω για να βολευόμαστε τα επόμενα 2500 χρόνια,όπως θα μπορούσε να σχολιάσει ειρωνικά ένας Σοφιστής.

    ReplyDelete
  22. Πάντως αν ο Θεός που αναζητούσαμε τόσους αιώνες είναι αυτό το σωματίδειο του Χίγκς πολύ θα απογοητευθώ.Τον θεωρούσα πιό μεγαλειώδη,πιό φαντασμαγορικό,έστω κάτι σαν τον Ομπάμα ας πούμε.

    ReplyDelete
  23. Απίθανο μου φαίνεται αυτός ο Θεός Χίγκς να κυκλοφορεί ελεύθερος στο κυκλοτερή σωλήνα του CERN κάτω απο τη Γενεύη.
    Αλλά τέτοια Φαραωνικά έργα μόνο με Θεούς ταυτίζονται.
    Βλέπω αυτό το σωλήνα,σε καναδυό χρόνια, να αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο με πινακίδα στην είσοδο: Εδώ ήταν κρυμένος ο Θεός.

    ReplyDelete
  24. Ωρε θεολαγνε παρμενιδη, ασ το θεο, τους διαολους και τις νεραϊδες κει που ναι. Τι ασχολεισαι μ αυτα. Δω λεμε πως να τη βγαλουμε καθαρη και τουτη τη βδομαδα. Τι να σου καμει ο θεος;
    Εμενα για παραδειγμα τουτη τη βδομαδα με απασχολει κυριως ενα πιασιμο στη μεση που μ εχει σακατεψει. Διπλωμενος περπατω σου λεω.

    Να, αμα με βοηθησει ο θεος και αυριο ειμαι περδικι, γω θ αναψω μια λαμπαδα ισα με το μπόι μου (σαν ειμαι διπλωμενος) και θα σ αφησω να μου τρυπησεις και τη μυτη (συνηθως κρατά πανω απο δυο βδομαδες...).

    Αλλα να μου πεις, αν γινω περδικι αυριο, μπορει να ειν κι απ τον Ομπαμα, οποτες θ αναψω λαμπαδα μαυρη.

    ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΟΥΕΡ!!!!

    Θα βγει ο μαυρουκος μας σας λεω και θα παρω τα γελαδια μου και θα παω στο τεξας, μεχρι να φυγει ο δικος μας ο σκατοχοντρος.


    ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΟΥΕΡ!!!!

    ReplyDelete
  25. Nαι αμήν και πότε.
    Να έρθει στην εξουσία ο Γιώργος μας και η εγγονούλα μου που διακατέχεται από ανθρωπισμό γιά τον εργάτη
    και ο Κώστας μας ο Λαλιώτης μας που πονάει γιά τον μεροκαματιάρη και ο Παπασπύρος μας το καμάρι της ΑΔΕΔΥ και ο Πολυζωγόπουλός μας ο πατριώτης.
    Nα σωθεί η Ελλάδα, να μπορέσει κι αυτή να δανεισθεί όπως και ο Bush 5 -6 ΑΕΠ από το μέλλον να γίνουμε νυκοκυραίοι.

    Αμήν λέγω υμίν. Πήγε αυτό το κάθαρμα, κακό ψόφο νάχει, στην Φλόριντα και συμμαζεύτηκε το Μπλογκ

    ReplyDelete
  26. fofo o o o o den exoun oreksi me to mayro giati den paizei gkrinia den katalabes?

    ReplyDelete
  27. Συγνώμμη μάγκες αλλά πολύ αφελής τίτλος αφελέστερου θέματος. Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος 1ον εάν ασχολείται με τέτοιο πάθος με τα ψιλολόγια των εκλογικών της Αμερικής (πόσο μάλλον όταν μιλάμε ειδικά για ένα κράτος που τον θεωρεί άνθρωπο δευτέρας κατηγορίας) και ιδιαίτερα εάν νομίζει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ποιος θα βγει. Εάν άλλαζε κάτι αυτό θα απασχολούσε κυρίως τους Αμερικανούς - για τον υπόλοιπο κόσμο η Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική δεν πολυαλλάζει και αυτό αποδεικνύεται από τα τελευταία 50 χρόνια όπου 8 στις 10 χώρες-περιοχές του κόσμου αντιμετωπίζονται με τον ίδιο και σχεδόν απαράλαχτο τρόπο, 1 στις 10 πολύ χειρότερα και 1 στις 10 υποτίθεται καλύτερα - συνήθως μιλάμε για χώρες Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (για τους γνωστούς και καθόλου όμορφους λόγους). Και για όσους είναι αφελέστατοι των αφελεστάτων, δε θα σας πάω πολύ μακρυά... ξεχάσατε δηλαδή τον σαξοφωνάρχη μπαζοσερβιτόρο Κλίντον; Ωραίος δεν ήταν; Αν και άπιστος οικογενειάρχης, καλό παιδί, είχε και κοινωνική πολιτική. Ναι, όμως δεν δίσταξε ουτε στιγμή να ρίξει βόμβες στη Γιουγκοσλαβία, να ρίξει χημικά, να χλευάσει και τα πλέον μεγάλα έθνη όπως Ρωσία και Κίνα (ποιος μιλάει για σεβασμό των μικρότερων) και να βομβαρδίσει χειρουργικά πρεσβείες (χέστους τους αμάχους). Επί προεδρίας του άλλωστε δεν αποφασίστηκε η ηγεμονική πολιτική ακολουθήθηκε, επί προεδρίας του δεν αποφασίστηκε η απομόνωση της Ευρώπης από τη Ρωσία η όποιο άλλο πιθανό ενεργειακό εταίρο; Και επί το θέμα των οικονομικών, επί προεδρίας του δεν επιτελέστηκε η παράλυση της παραγωγικής δύναμης της Αμερικής; Ο κόσμος το είδε επί Μπους βέβαια, οι ειδικοί όμως τα γράφαν ήδη και πριν το 2001...

    Συμπέρασμα; Δεν μας πολυενδιαφέρει τι θα γίνει με την Αμερική αφού η εξωτερική της πολιτική δεν φαίνεται να κάνει μεγάλα σκαμπανεβάσματα ανάλογα με ποιο κόμμα βγαίνει ενώ η οικονομία φαίνεται να ακολουθεί κύκλους που δικαιολογεί η εκάστοτε κυβέρνηση παρά επηρεάζει άμεσα. Αν μη τι άλλο δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι μισός Σουδανός ο Ομπάμα, η Σκοτσέζος ο Μακέην, στην τελική την Ελλάδα (αλλά και την Ευρώπη) το μόνο που θα έπρεπε να την απασχολεί είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση από την Αμερική. Το πιος από αυτούς τους δύο τυχάρπαστους μας συμφέρει είναι ψιλά γράμματα.

    Εάν στην τελική δε μιλάμε παρά μόνο για στυλ (πχ. πιος φαίνεται πιο φιλικός) αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη μακροπρόθεσμα για λόγους εικόνας συμφέρουν οι λιγότερο φιλικοί Αμερικανοί πρόεδροι γιατι αυτό κινητοποιεί περισσότερο την Ευρώπη: από το να έχω τους Ευρωπαίους να τρέχουν να βομβαρδίσουν πίσω από τον Ομπάμα καλύτερα να τους έχω να τα βάζουν με τον Μακέην. Μακέην η Ομπάμα όμως όπως και να έχει έτσι πέσει και άλλο η Αμερικάνικη οικονομία θα πλήξει κάπως χώρες όπως η Κίνα, η Αγγλία και κάτι νησιά όμως ίσως να συμφέρει στην τελική για χώρες όπως η Γαλλία και ίσως η Γερμανία, για την Αγγλία τώρα δε μας νοιάζει, καμμένο χαρτί είναι, δεν μπορεί να στηρίξει πλέον την Ευρώπη όπως θα μπορούσε στο παρελθόν.

    Το ζήτημα λοιπόν για εμάς δεν είναι τόσο το ποιος θα βγει αλλά τι κάνουμε εμείς...

    ReplyDelete
  28. ΦΩΦΩ,

    Τι λες μωρη τρελοκαμπερω πανηλιθια που θα αφησουμε αυτους τους κοινους εγκληματιες, αυτους τους ποινικους, τους ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ των δασων μας, τους ΑΠΑΤΡΕΙΣ που κοιταν μονο να κανουν παρεα τους ξεβρακωτους της ακτης του ελεφαντοστου και της Ραμαλας, τους ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ που αντιτιθενται στη Δεξια του Κυριου.

    Γιατι μωρη, η κκ Φανη Παλλη-Πετραλια λιγη σου πεφτει για φιλη του εργατη; Ο Πατριωτης Μανωλης; Ο σεμνος και ταπεινος Θεόδωρος, που τον εφαγατε - παλιοκοράκια; Ο μαγος της οικονομιας Αλογοσκουφης; Ο τεραστιος Σουφλιας που θελει πεντε αυθαιρετα για να τον χωρεσουν; Ή ο Μέγιστος... Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Μισέλ. Μιλατε και σεις για σωτηρες και δανισμενα ΑΕΠ. Ουστ ρε ερασιτεχνες. Εδω ο Μεγιστος Μισελ εδωσε ενα ΑΕΠ στον ΟΣΕ και αλλο ενα στην Ολυμπιακη απο την πισω πορτα σε χρονο ντε-τε. Και εχετε σεις οι παλιοπασοκοι το θρασος να μας λετε οτι δεν ειμαστε νοικοκυραιοι και φιλοι του εργατη.

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ τιποτε απο ολα αυτα δε θα ηταν δυνατο διχως την αυστηρη και εμπνευσμενη καθοδηγηση, τη δυναμη του χαρακτηρα, την ακεραιοτητα, τη διαχειριστικη ικανοτητα, την αλαθητη κριση συγκυριων και χαρακτηρων του ΕΝΟΣ, του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ σε ολοκληρη την ανθρωποτητα ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ για την την διακυβερνηση της ΙΕΡΑΣ τουτης χωρας, του εκ των ων ουκ ανευ για τη (μη) διολισθηση της Ελλαδος εις το χαος, τον Κωστακη μας - αγαπω τα γαρδουμπακια - Καραμανλη.

    Ουστ παλιοπασοκια. Καταστροφεις του Εθνους. Διαβολεις των χριστων ηθών της Δεξιας του Κυριου. Συκοφαντες του τεραστίου έργου μας. Ασεβεις υβριστες του Παναγιοτάτου Εθνοσωτήρα Κώστα - αγαπώ τα γαρδουμπάκια - Καραμανλη.

    ReplyDelete
  29. O άπατρις, οι απάτριδες,

    χρυσό μου παιδάκι

    Ας μάθουμε πρώτα ελληνικούλια και

    μετά το "παίζουμε" Κομφού a l' envers.

    Ατουταλέρ
    Αρεβουάρ

    ReplyDelete
  30. Ναι ναι, καντε μας τωρα κε μαθηματα ελληνικων, παλιοπασοκια καταστροφεις του Εθνους. Εικοσι χρονια κυβερνηση καταστρεψατε την Παιδεια και δε μπορουμε ουτε να συνεννοηθουμε πια. Εσεις φταιτε. Παλιοπασοκια. Εμενα η θειά μου η Ζαφειρω που πηγε δημοτικο απ το '57 μεχρι το '63 διαβαζει τους αρχαιους του παρμενιδη στ αρχαια. Και ξερει και ολη τη προπαιδεια.

    Ηρθε το παλιοπασοκ των βλαχων και μετΑτρεψε το Εθνος, απο φωτεινοτατο φαρο της Παιδειας και του Ανθρωπισμου που ηταν, στο απεραντο βλαχοχωρι αγραμματων πιθηκων που ειναι τωρα.
    ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ρε πασοκοκαθαρματα που δε ξερω ελληνικα. ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ.

    ReplyDelete
  31. NEW HAMPSHIRE

    With 1% reporting

    Obama 67%
    McCain 33%

    Election Night has begun!

    Ici Manhattan. Bonsoir a tous.

    ReplyDelete
  32. Σε 42 λεπτά της ώρας, δλδ στις 7, κλείνουν τα εκλογικά κέντρα σε Indiana, Kentucky, Georgia, Virginia, South Carolina και Vermont.
    Εάν ο κ. Obama κερδίσει, πες, στην Virginia και πλησιάσει με διαφορά περίπου 1% τον κ. McCain στην Indiana θα έχουμε 100% βεβαιότητα ότι ο κ. Obama θα κερδίσει.

    ReplyDelete
  33. Oι ειδήσεις στην Ελλάδα ΞΕΚΙΝΟΥΝ από το G700.

    AΛΛΑ θα λείψω γιά 2-3 ώρες, μέχρι 10-11 απόψε, καθότι με έχουν καλέσει γιά porterhouse steak στο Smith and Wollensky.

    ReplyDelete
  34. Nα πας να φας να σκάσεις, κοιλιόδουλε, σιχαμένε, φασίστα που αντιπαθείς το Γιώργο μας, τον σωτήρα του έθνους και την εγγονούλα μου, την μάνα του εργάτη.

    ReplyDelete
  35. 8: 08 pm EST Associated Press

    OBAMA 76 electoral votes
    McCAIN 34 electoral votes

    Ο κ. Obama κερδίζει, ως αναμενόταν τις πολιτισμένες πολιτείες, Maine, Vermont, Massachusetts, Connecticut, New Jersey, Maryland, Delaware (τόπος καταγωγής του Joe Biden), Washington DC και Illinois. Ο κ. ΜcCain κερδίζει τις ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ πολιτείες Oklahoma, Tennessee, Kentucky και την επιτομή του ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Νότια Καρολίνα - as expected also.

    ReplyDelete
  36. O ηλίθιος, αλκοολικός, αναγεννηθείς χριστιανός, απατεών λαλιωτο-τσοχατζόπουλος George Bush έχει από πρωίας της σήμερον εξαφανισθεί από τα ΟΜΜΑΤΑ της ΓΗΣ.

    ReplyDelete
  37. Σας υπενθυμίζω πως απαιτούνται 270 ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ γιά να αναδειχθεί ο νικητής.
    Το πολυσυζητημένο θέμα των εκλεκτόρων υφίσταται από συστάσεως έθνους, διότι οι ΣΟΦΟΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ πίστευαν 1000% στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και στην ΟΡΘΗ θέση ότι η κυρία Γεννηματά πρέπει να στερείται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι λόγω νοητικού ελλείμματος.
    ΤΟΤΕ, λοιπόν, στο τέλος του 18ου και στον 19ο αιώνα, οι εκλέκτορες από κάθε πολιτεία ΨΗΦΙΖΑΝ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και μπορούσαν, αν το ΕΚΡΙΝΑΝ ορθό, να ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ την ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ.

    Στον 20ό αιώνα, όμως, έχει καθιερωθεί ΟΛΕΣ οι ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ κάθε ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να πηγαίνουν ΥΠΕΡ του (απολύτως ή σχετικώς) ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.

    ReplyDelete
  38. 8:42 pm Associated Press

    Ο κ. Οbama κερδίζει, as of this writing, συνολικά 82 ψήφους έναντι 34 του κ. McCain (στις παραπάνω πολιτείες προσθέσατε και το New Hampshire).

    I am in good spirits και στις ομορφιές μου απόψε.

    ReplyDelete
  39. 8:58 pm EST

    Pennsylvania goes to Obama.

    Totals so far
    Obama 103
    McCain 34

    ReplyDelete
  40. OBAMA 175
    McCAIN 37

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Obama wins Wisconsin, Minnesota, Michigan, New York, Rode Island

    I AM ECSTATIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ReplyDelete
  41. Ο Ομπάμα είναι αφυλετικός,άπατρις,νομάς.Αυτός είναι ο καινούργιος πολίτης του κόσμου.

    Aξίζει να διαβάσουμε την αυτοβιογραφία του "Dreams from my father: a story of race and inheritance".

    ReplyDelete
  42. 10:43 pm

    O Kομφουκιάκος με τα λίγα μαθηματικούλια του ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ as of this moment ότι το αποτέλεσμα είναι ΒΕΒΑΙΟΝ.

    LONG LIVE PRESIDENT ELECT

    Mr BARACK OBAMA

    Πάω τώρα στο Smith and Wollensky, αλλά δεν έχω μεγάλη όρεξη διότι έχω ΜΕΓΙΣΤΗ χαρά.

    ReplyDelete
  43. And did I tell you that this going to be a

    L A N D S L I D E

    V I C T O R Y

    ReplyDelete
  44. Το κακό είναι ότι το επιτελείο Μπους περνάει ήδη, σε καθημερινή βάση, πολλά νομοσχέδια που θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο να αρθούν... το κάνουν ιδιαίτερα τώρα, αυτές τις μέρες (και έχουν άλλους δύο μήνες).

    ReplyDelete
  45. O τίτλος του post είναι λίγο βαρύγδουπος!

    In Obama (instead of God) we trust??

    Μήπως είστε λίγο υπεραισιόδοξοι???
    Για ελάτε λίγο στα συγκαλά σας.....
    Μήπως από 1/1/2009 οι g700 γίνουν g800 επειδή βγήκε ο Ομπάμα?

    Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
    Θα συμφωνήσω ότι ο άλλος ήταν επικίνδυνος αλλά όχι ότι κι αυτός που βγήκε τώρα θα αλλάξει και κάτι σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί την άνευ όρων θεοποίηση..

    Στο κάτω-κάτω, money makes the world go round, not presidents!

    ReplyDelete
  46. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι αν ο "μαυρούκος" μπορεί να το αλλάξει...

    ReplyDelete
  47. και τωρα ηρθε η στιγμη να βαλει ο ομπαμα τα λεφτα του εκει που ειναι το στομα του, που λενε και στο Αμερικα..

    αν μη τι αλλο ζουμε ιστορικες στιγμες. Η Αμερικη φαινεται να δειχνει τη προθεση και τη διαθεση να αλλαξει. Η θεωρια απο τη πραξη απεχει φυσικα και προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος.

    Τουλαχιστον ομως με τον Ομπαμα υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, που δε θα υπηρχε με τον ΜκΚειν. Εχω εκπλαγει ευχαριστα απο τον αμερικανικο λαο, ειμαι αισιοδοξος και περιμενω να δω αν ο πρωτος μαυρος προεδρος σταθει ανταξιος των προσδοκιων που ο ιδιος εχει δημιουργησει, παγκοσμια. Ιν Ομπαμα Γουι Τραστ, λοιπον..

    ReplyDelete
  48. Αισιοδοξία και προσδοκίες απο όλους...πλήν Ελλήνων.
    Πολύ σκεπτικισμός.Δεν συμφωνώ.Αγγίζει τα όρια της προκατάληψης.
    Η δυναμική που δημιουργεί το "φαινόμενο Ομπάμα" και όχι ΜΟΝΟ το πρόσωπο Ομπάμα είναι που πρέπει να κατανοηθεί ότι αλλάζει το περιβάλλον.
    Οι Ελληνες πιάσαμε δουλειά στο να αποδείξουμε ότι τίποτε δεν θα αλλάξει.Η γνωστή μίρλα.

    ReplyDelete
  49. Don, a bit of humor, a sense of perspective and a tiny bit of self sarcasm is what makes the world go round...

    ReplyDelete
  50. Eκείνοι που ενοχλήθηκαν περισσότερο απο την εκλογή Ομπάμα και τη παγκόσμια γιορτή της Δημοκρατίας, ήταν η Φυρόμ,η Αλβανία,το Ισραήλ και ΑΡΚΕΤΑ ΟΛΟΚΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΏΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  51. Ομπάμα και Μπίντεν συγκροτουν το πιό φιλελληνικό δίδυμο μετα το Β παγκόσμιο Πόλεμο.
    Με ξεκαθαρισμένες θέσεις.Αρκεί εμείς να το εκμεταλευθούμε.Και να μην καλλιεργούμε έναν άγονο αντιαμερικανισμό.

    ReplyDelete
  52. ναι ντούουντ ο Ομπάμα σηματοδοτεί μια νέα εποχή αισιοδοξίας ανάλογης μ' αυτή των sixties. Θα βγει και το καινούριο ελ ες ντι. Κομφούκιε μόλις ξυπνήσεις και ξεμεθύσεις από τη μεγάλη νίκη περιμένω feedback

    ReplyDelete
  53. "Αισιοδοξία και προσδοκίες απο όλους...πλήν Ελλήνων.
    Πολύ σκεπτικισμός.Δεν συμφωνώ.Αγγίζει τα όρια της προκατάληψης."
    Θα πρέπει να διαφωνίσω με αυτό το σχόλιο που επιμένει σε μια άκρατη και μη θεμελιωμένη αισιοδοξία και να υποστηρίξω τα λεγόμενα απο τον Ulis για ένα προφανή λόγο που φαίνεται να μην τον λαμβάνετε υπ΄όψη. Με λίγα λόγια κάποιες σκόρπιες λέξεις για να βάλουμε τα πράγματα σε ένα πραγματικό πλαίσιο σύμφωνα με τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ: 1)Γκουαντάναμο και γενικότερα διεθνές Δίκαιο 2)Οικονομία τζόγου με 3 νικητές και εκατομύρια χαμένους 3)Πόλεμος στο Ιρακ και χιλιάδες χαμένες ζωές 4)Άρνηση των ΗΠΑ να συνταχθούν με τον υπόλοιπο κόσμο και αυτοεξαίρεσή τους με το έτσι θέλω απο σχεδόν όλες τις Διεθνείς Συνθήκες.
    Η αίσθηση των Αμερικάνων οτι "εμείς είμαστε ο Κόσμος" πρέπει να αλλάξει για να πούμε και εμείς "ναι, τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα".Το γεγονός οτι εκλέξανε μαύρο πρόεδρο, αν και πριν 50 χρόνια ακόμα υπήρχαν φυλετικές διακρίσεις, λέει πράγματα για την αμερική και όχι τον κόσμο! Θυμίζει λίγο τη διαφήμιση του Johny Walker που στα βήματα προς μια καλύτερη ανθρωπότητα στηρίζεται μεταξύ άλλων στα δικαιώματα με την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων..στην αμερική!Λες και οι διακρίσεις και ο ρατσισμός έπαψαν αυτόματα σε όλο τον κόσμο!Θέλω να πώ οτι υπάρχει ενας ολόκληρος κόσμος εκει έξω που παλεύει με τα δικά του φαντάσματα και δυστυχώς η αμερική βοηθάει στην επικράτησή τους άμεσα. Η δουλεία και η εκμετάλλευση παιδικής εργασίας στον κόσμο συντηρείται κατα το μεγαλύτερο μέρος απο τα αμερικάνικα συμφέροντα. Θα αλλάξουν αυτά με την έλευση του Ομπάμα; Γι'αυτό το λόγο το συνταξιοδοτικό,η ασφάλιση και η υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ είναι πράγματα που δεν μας ενδοιαφέρουν άμεσα ώστε να πανυγηρίζουμε τόσο πολύ.
    Όσο για τον ελληνικό αντιαμερικανισμό,ε 30 χρόνια απο την αιμοσταγή δικτατορία που εγκαθίδρυσαν και την Κύπρο που διαίρεσαν, δεν είναι και πολλά για να ξεχαστούν ακόμα. Σίγουρα όμως υπαρχει βελτίωση!
    Όσο για τον κομφούκιο και τη βαθύτατα αντιδημοκρατική του στάση-βλέπε σχόλιο για το σύστημα των εκλεκτόρων-λοιπόν ο καθένας έχει δικαίωμα στη βλακεία!

    (Σίγουρα θα ήθελα να σχολιάσω και τα περι σωματιδίου Higgs και θεού, που τα βρήκα απείρως χαζά, αλλά δυστυχώς θα έπρεπε να γραφούν πολλά....)

    ReplyDelete
  54. The irony, verging onto the tragic, of McCain’s campaign became apparent in his concession speech. An individual of well-known “liberal” views on matters of race, immigration, bipartisanship and equality, sided with the far right, the bigots of the Bible Belt. He chose a running mate who was beneath him and beneath the circumstances. He insisted on irresponsible rhetoric, trying to evoke unfounded doubt and suspicion, directed at Senator Obama.
    It appears he did all this because of an exaggerated self-appreciation of his own qualities. He undoubtedly thought that were he to be elected, he would be able to brush aside the embarrassing compromises of his campaign that were necessary, in his mind, to put the right man in the White House.
    In light of the Bush administration’s short comings, John McCain was the most likely Republican to be elected after Bush, because, especially on social issues, he is as far from being what is perceived as Republican as one can get.
    Yes, this election was ultimately about the economy and McCain on this front too wavered. But he mainly wavered in style and rhetoric. He told the American people that the fundamentals of the American economy are still right. In this he was right, but he was wrong in saying it. This is not what a presidential candidate should tell a people hungry for change.
    John McCain in his concession speech, amidst booing from supporters he is very likely not proud of, reverted to his former self. Graciousness is traditional in concession speeches. The “tragedy” of this one is that it rang truer than the actual campaign. It was more fitting for the man than his actual campaign.

    Obama’s proposed policies, in my view, are better than those of John McCain. And Obama, because of who he is, will have a better chance of implementing his policies. John McCain’s misguided judgement gave the American people the gift, or curse, of having their hopes tested.

    ReplyDelete
  55. βέβαια βέβαια για την παιδική εργασία και τη φτώχεια στην Ινδία φταίει ο Ομπάμα και η Αμερική...τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα...

    ReplyDelete
  56. @Zeit
    "...λοιπόν ο καθένας έχει δικαίωμα στη βλακεία!"


    Αλλά μόνο εσύ το ασκείς!

    ReplyDelete
  57. μια απο τις βασικες διαφορες στη εκστρατεια του Ομπαμα σε σχεση με τον ΜκΚειν ειναι οτι ο πρωτος εθεσε ξεκαθαρους στοχους. Θα κανω αυτο, αυτο κι αυτο.

    Ο Μακ δε το εκανε ποτε. Επικεντρωθηκε σε προσωπικες επιθεσεις εναντιον του Ομπαμα και σε προσπαθεια ιδεολογικης συσπειρωσης των ρεπουμπλικανων. Ο Ομπαμα απευθυνθηκε σε ολο τον αμερικανικο λαο, ο Μακ μονο στο κομμα του.

    Ομως τωρα ο Ομπαμα θα κριθει βασει αυτων που εχει εξαγγειλει κι εκει ειναι και το στοιχημα που πρεπει να κερδισει. Κυριως γιατι κι εκεινος εχει υποσχεθει μια κοντρα με το οικονομικα κατεστημενα της αμερικης. Γενικα, νοιωθω οτι εχει βαλει ψηλα τον πηχυ, οποτε ειναι και λογικο να ειμαστε επιφυλακτικοι, παρμενιδη.

    Εχουν δει πολλα τα ματια μας, κυριως απο τους δικους μας πολιτικους. Υστερα λιγος σκεπτικισμος δεν βλαπτει.

    ReplyDelete
  58. ε βεβαια ωρε γμοσιε. Ο αμερικανικος καταναλωτισμος ειναι που σπρωχνει την εξαπλωση της παιδικης εργασιας, με στοχο την ελαχιστοποιηση του κοστους και την αυξηση του κερδους.
    Εμεις εδω στην Ελλαδα που ειμαστε στιβαροι ανθρωπιστες, πριν αγορασουμε οποιοδηποτε προϊον, πρωτα το καρατσεκαρουμε για να δουμε αν το εφτιαξαν παιδακια στην Ινδια και μετα το αγοραζουμε.

    Γενικα, σε σχεση με την Αμερικη, αγαπητε γμοσιε, θπαρχουν οι εξης κανονες που πρεπει παντα να ακολουθουνται σε οποιαδηποτε κριση της και αν επιχειρουμε:

    1) Για ολα φταινε οι αμερικανοι.
    -Ιδιως για: τη δικτατορια, τη Κυπρο, την παγκοσμια φτωχια, τον βαναυσο βομβαρδισμο των φιλων μας των Σερβων και του Αγιου Μιλοσεβιτς.
    2) Ο,τι καλο γινεται στην αμερικη δεν εχει κανενα θετικο αντικτυπο στον υπολοιπο κοσμο
    3)Ο,τι κακο γινεται στην αμερικη μεταδιδεται στον υπολοιπο κοσμο αυτοματως και μας κυριευει σα πανδημια πανουκλας
    4)Ολοι οι αμερικανοι ειναι βλακες, αμορφωτοι μακ-ντοναλντο-θρεμμενοι κοκκινολαιμιδες
    5)Το εκλογικο τους και πολιτειακο τους συστημα ειναι πολυ κατωτερο ολων. Αφου να φανταστεις μεχρι και στο αχρηστο και βλακωδες συνταγμα τους λενε οτι μπορεις να κουβαλας τουφεκια. -Αφου το δικο μας δε το λεει, ειναι σαφως ανωτερο.
    6)Ολοι οι προεδροι των ΗΠΑ ειναι σατανικοι τυρρανοι που μονο σκοπο εχουν το συμφερον του λαου τους και κανενος αλλου. Επισης γι αυτους ειναι ζητημα αρχης να βομβαρδιζουν παιδακια και οταν εκλεγονται εκλεγονται μονο με βαση το ταλεντο τους στον βομβαρδισμο παιδιων. -Εμεις απο την αλλη, το μονο που σκεφτομαστε ειν το καλο των αλλων και οτι κανουμε το κανουμε για τους αλλους. Μαλιστα, το ποσο καλοι ειμαστε προς ολους τους αμοιρους του κοσμου φαινεται απο το πως προσεχουμε τους μεταναστες στα συνορα και μεσα στη χωρα, και τα μεταναστάκια στα Ελληνικα σχολεια κλπ.

    ReplyDelete
  59. Ο σκεπτικισμός είναι για όσους δε θέλουν να ανέβουν στο τραίνο της αλλαγής. Η χρονική συγκυρία επιτάσσει την αισιοδοξία και την πλανητική συνεργασία σε μονόδρομο, εκτός αν θέλουμε να μείνουμε απ' έξω, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.

    Η διπλωματία και η χρήση των διεθνών θεσμών θα αποτελέσει ξανά προτεραιότητα των ΗΠΑ έναντι της μονομερούς - ρεβανσιστικής εξωτερικής πολιτικής επί G.W.B.

    Μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση απαιτεί ανάληψη συγχρονισμένης παγκόσμιας δράσης, πιέσεις θα ασκηθούν από την παγκόσμια πολιτική αρένα προς αλλαγή στον καταμερισμό εξουσίας μέσω των διεθνών οργανισμών, με την Κίνα, τη Ρωσία και μια σειρά από δυνατούς παίκτες (λοιποί G20 εκτός G7) να απαιτούν πολιτικά ανταλλάγματα για τον εξυγιαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν στην οικονομική σκηνή. Κι εδώ ακριβώς απαιτείται η ικανότητα λήψης συμβιβαστικών αποφάσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, κι εδώ ακριβώς το φαινόμενο Ομπάμα θα λάμψει.

    ReplyDelete
  60. Ο πυρήνας αυτών που έγραψα έχει να κάνει με τα ευχολόγια, την αγιοποίηση και την υπερμετρη αισιοδοξία ότι όλα θα αλλάξουν.Το ότι σταθήκατε στον αντιαμερικανισμό, που για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω αιτιολόγησα επαρκώς, δείχνει ότι οι πεινασμένοι για το αμερικάνικο θαύμα,και αυτοί που ωφελούντε απο τις επεμβάσεις της αμερικής σε τοπικό επίπεδο, και σαφέστατα υπήρξαν ωφελειμένοι απο τη δικτατορία στην Ελλάδα, δεν αντιλαμβάνοντε οτι δεν πρόκειται για στείρο αντιαμερικανισμό, αλλά για ωμή πραγματικότητα. Πραγματικότητα που έξοχοι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ διανοητές αντιλαμβάνοντε πολλοί καλύτερα και στηλιτεύουν σε κάθε ευκαιρία.
    Τα περίφημα sweatshops είναι κατα συντριπτική πλειοψηφία αμερικανικών συμφερόντων και αμερικανική εφεύρεση!Το οτι στηρίζοντε σε τοπικές κυβερνήσεις-υποτελείς των αυτών συμφερόντων-λέει πολλά για τη διείσδιση της αμερικάνικης υπερ-εξουσίας στα ξένα κράτη. Η νοοτροπία οτι το κακό συμβαίνει αλλού και όχι μέσα στην αυλή μας είναι που πρέπει να αλλάξει! ¨Αρα γμόσιε, ναι φταίει η αμερική, αλλά όχι ο Ομπάμα.Αν αλλάξει αυτό, τότε ναι είναι μέγιστος!!
    Και κάτι προσωπικό προς normad: Αν είχες κάτι να πεις για το σχόλιο μου για τη βαθειά αντιδημοκρατικότητα του σχολίου του κομφούκιου θα το έλεγες. Κατα τα άλλα εφόσον ασκώ τη βλακεία μου κατα πως το λες-δίκαια- σε ανάλογο ύφος δημοτικού,...ξέρεις!!
    @Jack Herrer
    Ο σκεπτικισμός είναι υγιείς!!!

    ReplyDelete
  61. Eκείνοι που ενοχλήθηκαν περισσότερο απο την εκλογή Ομπάμα και τη παγκόσμια γιορτή της Δημοκρατίας, ήταν η Φυρόμ,η Αλβανία,το Ισραήλ και ΑΡΚΕΤΑ ΟΛΟΚΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΏΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.

    AΚΡΙΒΩΣ ακριβέστατα.

    ΚΑΙ ΠΩΣ τα έφερε η τύχη. Υπάρχει Ελληνική οικογένεια, άκρως δημοκρατική που ζούσε στο Delaware όπου είχε μικρή αλλά ΥΓΙΗ βιομηχανία, η οποία είχε και έχει ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΙΑ με τον Joseph Biden (προφέρεται Μπάϊντεν Parmie).

    O κ. Biden, λοιπόν, ΓΝΩΡΙΖΕΙ "πρώτο χέρι" ότι οι ΠΑΣΟΚοι είναι ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ με "σοσιαλιστικό" μανδύα. Αγαπάει τον Παπανδρέου όσο και ο Κομφουκιάκος σας, τον ΛΑΤΡΕΥΕΙ.

    Εξ ΙΣΟΥ, ο κ. Biden γνωρίζει σε ΒΑΘΟΣ και ΕΥΡΟΣ ότι το ΚΡΕΑΣ και η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του εις ΟΥΔΕΝ διαφέρουν από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του Al Capone.

    ΣΥΝΕΠΩΣ, ΜΗ περιμένετε ΠΟΛΛΑ, αν ΕΜΕΙΣ οι ΚΑΛΟΙ ΚΑΓΑΘΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πάρουμε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και δεν αλλάξουμε τον ΤΟΠΟ!

    ReplyDelete
  62. Ax Παρμενιδάκο μου χρυσέ, σε πολλά είσαι όπως ο μακαρίτης.

    Σε πιάνει ο ενθουσιασμός και αρχίζεις και λες και λες και ξαναλές και ΣΚΑΒΕΙΣ στο τέλος το λάκο σου, so to speak.

    Nα ΜΗ ξεχνάς ποτέ ότι ΤΩΡΑ πλέον ο Κομφουκιάκος διαθέτει ΧΡΟΝΟ και αφουγκράζεται ΚΑΙ κάθε ΑΡΛΟΥΜΠΑ θάχει ΑΝΑΛΟΓΗ απόκριση.

    ReplyDelete
  63. Xθες βράδυ, γύρω στις ΜΙΑ, πήγαμε με τα πόδια, κάτι φίλοι κι ο γράφων, στην TIMES SQUARE.

    Πρώτη φορά στη ΖΩΗ μου, είδα τους Αγγλοσάξονες Αμερικανούς, τους πάντα συγκρατημένους ακόμα και στην κηδεία της μάνας, της κόρης και της συζύγου τους, να ΚΛΑΙΝΕ από ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

    ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ απ' άκρου σ' άκρο της χώρας.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Οι Αμερικανοί είναι ΚΑΛΟΙ άνθρωποι. ΑΥΤΟΙ οι φασίστες του μισαλλόδοξου και θρησκοληπτικού ΣΚΟΤΟΥΣ στο ΝΟΤΟ, απλούστατα ΔΕΝ είναι Αμερικανοί. ΚΑΘΕ χώρα έχει τα ΠΑΣΟΚια της, άλλα με θρησκευτικό, έτερα με σοσιαλιστικό μανδύα και πάει λέγοντας.

    ReplyDelete
  64. Baby Doc-Μικροκεφαλάκη Assad-Παπανδρέου ΜΗ χαίρεσαι. You have NO chance.

    Ici Manhattan. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  65. ο Ομπάμα έχει να σηκώσει στους ώμους του τις προσδοκίες ενός ολόκληρου πλανήτη για αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία και το διεθνές σύστημα. Αυτός είναι και ο μεγάλος του εχθρός, όπως εύστοχα το έθεσε πιο πάνω ο ventriloquist. Το γεγονός ότι οι πάντες περιμένουν τα πάντα. Ο ίδιος ο Ομπάμα έθεσε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να πήγαινε ο άνθρωπος στο φεγγάρι, αν είχε κωλώσει να θέσει αυτόν τον τολμηρό στόχο εξαρχής. Η κριτική που εμείς ασκούμε στους σκεπτικιστές δεν έχει να κάνει με την αξία του να είναι κανείς σκεπτικιστής ούτε συνδέεται με την κοινά αποδεκτή άποψη που λέει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσει ο Ομπάπα να κάνει τα πάντα και να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες. Η κριτική προς τους σκεπτικιστές έχει να κάνει με την a priori διάθεση υποβάθμισης της σημασίας της εκλογής του Ομπάμα για τον πλανήτη. Μια στάση που σ' ένα βαθμό πηγάζει από την έμφυτη ελληνική απαισιοδοξία η οποία οδηγεί στην ισοπέδωση των πάντων και την εξίσωση όλων, και εν μέρει από μια ιδεολογική προσέγγιση, το μεταπολιτευτικό αριστερό δήθεν, που θέλει η μόνη λύση για την ανθρωπότητα να βρίσκεται στην πλήρη κατάρρευση του καπιταλισμού και των ΗΠΑ. Αυτή τη στάση εμείς την κατακρίνουμε.

    ReplyDelete
  66. how do Greek skeptics spell the word Obama?

    Oh Bumm-er(ah)

    ReplyDelete
  67. Γιά να το πούμε ΚΑΙ αλλιώς. Ο κ. Biden είναι παληά καραβάνα της Γερουσίας, ΣΤΙΒΑΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΒΡΑΧΟΣ, όπως η διαπρεπής μαμά.

    Βίωσε εξ ίσου την επιτυχία και την τραγωδία, ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ.

    Νεότατος εξελέγη γερουσιαστής και νεότατος έχασε γυναίκα και παιδί σε αυτοκινητικό ατύχημα.

    ΠΑΡΑ ταύτα ΔΕΝ τόβαλε ΚΑΤΩ. Επί 30++ χρόνια, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ, όπως ο Κομφουκιάκος σας, κάθε μέρα με το τραίνο, από Delaware μέχρι Washington DC, διότι ήθελε τα δύο ορφανά (αγόρια) να μεγαλώσουν σε οικείο περιβάλλον. Γύρναγε κατάκοπος ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ και τους έκανε ο ίδιος το μπάνιο τους και τα μελέταγε μετά. Μετά 10+ χρόνια ξαναπαντρεύτηκε μιά καλή γυναίκα με την οποία απέκτησε και ένα κοριτσάκι.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Οσοι συμφωνείτε με το πνεύμα Κομφού και τον βίον Κομφού, έχετε λόγον να ελπίζετε.
    Τα ΠΑΣΟΚια από σας ψάξτε να βρείτε να κρυφτείτε.

    ReplyDelete
  68. Στον ίδιο βαθμό που η αρχή είναι το ΗΜΙΣΥ του ΠΑΝΤΟΣ, η ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ (positive attitude), η "ψυχολογία" που λέμε, είναι ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ της επιτυχίας.

    Παραδείγματος χάριν, με μόνον ΕΡΕΙΣΜΑ την βεβαιότητα ότι θα εκλεγεί ο Obama, ο Dow Jones ανέβηκε κατακορύφως χθες.

    Αυτή η Ελληνική μιζέρια και κακομοιριά είναι Ο,ΤΙ πιό ΑΠΑΙΣΙΟ υπάρχει. Επί τέλους, ΔΕΙΤΕ κάποτε ότι ο ΚΟΥΒΑΣ δεν είναι μισοάδειος αλλά ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟΣ, just once, for a change, γιά πρωτοτυπία, if antything!

    ReplyDelete
  69. ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ

    Δηλαδή ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ το ΠΑΙΔΕΣ.

    Just PAUSE for a MOMENT and THINK...................

    Ολόκληρος Chairman της ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ FOREIGN RELATIONS COMMITTEE της Γερουσίας

    των

    ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    να ταξιδεύει, ΧΩΡΙΣ προστασία, ΜΟΝΟΣ του, με το ΤΡΑΙΝΟ απόσταση περίπου ίση με την "Πάτρα-Αθήνα" καθημερινώς

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ΚΑΙ

    ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Χρυσοχοίδης

    that is,

    Μr NOBODY and Mr NOBODY, αντιστοίχως,

    να έχουν EIKΟΣΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ και δεν ξέρω πόσες λιμουζίνες έκαστος

    και ΜΑΛΙΣΤΑ την ΣΤΙΓΜΗ που ολόκληρες ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ της ΑΘΗΝΑΣ έχουν ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε CHICAGO of the PROHIBITION ERA!!!!!!!!!!!!!!!

    But, ladies and gentlemen, I submit respectfully, this is the quintessence of corruption and indifference to the public interest

    ReplyDelete
  70. "Εξ ΙΣΟΥ, ο κ. Biden γνωρίζει σε ΒΑΘΟΣ και ΕΥΡΟΣ ότι το ΚΡΕΑΣ και η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του εις ΟΥΔΕΝ διαφέρουν από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του Al Capone"


    Aυτή τη θεωρία περί Ελλήνων πολιτικών, κακοποιών και συμμοριτών,ελπίζω οι Ελληνοαμερικανοί, να πάψουν κάποια στιγμή να τη διακινούν.Προσφέρουν άλλοθι στον όποιον Μπάιντεν ή Ομπάμα θέλει να αθετήσει τις υποσχέσεις του προς τους χρηματοδότες και ψηφοφόρους του Ελληνες του Delaware και όχι μόνο.
    Οι ελληνοαμερικανοί έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν την Ελλάδα ως φιλέλληνες, οι Ελλαδίτες δεν την έχουν.

    ReplyDelete
  71. The Hellenic Republic is indeed a Banana Republic

    ReplyDelete
  72. @ Parmie

    Listen to me carefully, Parmie

    There is NO more room for

    verbalisms, sophistry, non-sequiturs and the like

    HELLAS shall either change or shall stay in BONDAGE.

    ReplyDelete
  73. And did I forget to say

    that

    there is NO MORE ROOM for

    PERMISSIVENESS (επιτρεπτικότης) and RELATIVISM either.

    ReplyDelete
  74. KAI ΑΚΟΥ Παρμενίδη, ΑΥΤΑ ΔΕΝ τα διακινούν οι Ελληνο-Αμερικανοί. Τα διακινεί ο Κομφού ο ΟΠΟΙΟΣ δεν είναι Ελληνο-Αμερικανός

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    C I T O Y E N du M O N D E

    ελληνιστί

    ΠΟΛΙΤΗΣ του ΚΟΣΜΟΥ

    Τα "κλισεδάκια" στις κατ' ιδίαν συζητήσεις σου με τον "κύριον" Παπουτσάκη και την "κυρία" Τάνα Αντωνιάδου και λοιπή ΚΟΠΡΟΝ του ΑΥΓΕΙΟΥ - NOT with ME

    ReplyDelete
  75. Aντε να χαθείς ζνομ, γελοίε υποκείμενε.

    ReplyDelete
  76. "Κομφούκιος said...
    The Hellenic Republic is indeed a Banana Republic

    November 5, 2008 4:21 PM"

    Οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί μιλάνε μειωτικά για τη σύγχρονη Ελλάδα,τους πολιτικούς της και τους πολίτες της.
    Οι Ελλαδίτες ,οι λιγότεροι, τους βλέπουν σαν Αμερικανούς της Αριζόνα και οι περισσότεροι σαν ψώνια.
    Αυτός ο "διχασμός" ίσως τελειώσει τώρα, την εποχή του Ομπάμα.

    ReplyDelete
  77. Δεν το κρύβω.
    Χάρηκα κι εγώ για τον ομπάμα.
    Το σκέφτηκα λιγάκι όμως.

    Δεν ειναι ελπίδα.
    Θα έλεγα απλά μια ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.
    ΝΑΙ.
    ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ότι τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν περισσότερο.

    Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιτρέψουν στον ομπάμα να τα βελτιώσει.
    Μόνο σ αυτό προσδοκούμε.

    ReplyDelete
  78. @ jack herrer
    Η διπλωματία και η χρήση των διεθνών θεσμών θα αποτελέσει ξανά προτεραιότητα των ΗΠΑ έναντι της μονομερούς - ρεβανσιστικής εξωτερικής πολιτικής επί G.W.B.

    ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!!!!!!
    Την ΘΕΣΗ δε αυτή την ΕΚΑΝΕ ΣΑΦΗ in an implicit and explicit fashion χθες βράδυ ο εκλεγείς πρόεδρος σε μιά κατάμεστη πλατεία από 150.000 άτομα στο Chicago.
    KAI είπε (παραφράζω), "Our strength shall stem not from the military might but from our ideals".

    ReplyDelete
  79. EKEI και ΑΠΟ ΕΚΕΙ MONO μπορούμε να ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, όσοι από μας, that is, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

    και ΟΧΙ στην "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" του ΧΥΔΑΙΟΥ και ΑΜΑΘΟΥΣ ΟΧΛΟΥ

    και ΟΧΙ σε ΑΥΤΟΥΣ που ΑΠΑΝΤΟΥΝ στο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ του ΑΜΑΘΟΥΣ ΟΧΛΟΥ, τους λαϊκιστές, that is.

    O ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ KATEΣΤΡΕΨΕ την ΠΑΤΡΙΔΑ μας και την ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ τώρα.

    To αστείο δε είναι ότι ο prime minister-in-waiting Baby Doc-Μικροκεφαλάκης Assad-Παπανδρέου ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ότι διέπεται από αρχές και αξίες

    την ΣΤΙΓΜΗ που οι ΣΤΕΝΟΤΑΤΟΙ των ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ του ΦΙΛΩΝ είναι

    η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

    Εξ ΟΥ και το ΜΕΝΟΣ μου ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ κύριε Assad-Παπανδρέου.
    ΔΕΝ με ενοχλεί τόσο το νοητικόν σου έλλειμμα - αυτό είναι εκ Θεού,

    ΑΛΛΑ

    η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σου και το ΘΡΑΣΟΣ σου να μου παριστάνεις τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ;;;;;;

    ΟΤΑΝ έχεις ΔΙΠΛΑ σου τον Πολυζωγόπουλο;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΟΤΑΝ έχεις ΔΙΠΛΑ σου την "Μάνα του ΕΡΓΑΤΗ";;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΟΤΑΝ έχεις ΔΙΠΛΑ σου τον ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΟΤΑΝ έχεις ΔΙΠΛΑ σου το Λαλιώτη;;;;

    ΟΤΑΝ εκλέγεις Ευρωβουλευτή την ΜΑΤΣΟΥΚΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Κύριε Baby Doc-Μικροκεφαλάκη Assad-Παπανδρέου

    ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!!!

    ReplyDelete
  80. Eνα θαυμάσιο άρθρο στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (διαθέσιμο στην διαδικτυακή έκδοση) του λαμπρού Ελληνα κυρίου κυρίου ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ γιά τις ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ του ΤΣΟΜΣΚΙ.

    Αξίζει να το διαβάσετε.

    Κύριε κύριε Μανδραβέλη, γιά μιά ακόμα φορά,

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ και ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ

    ReplyDelete
  81. @ Right Mutualist said...
    Ενδιαφέροντα στατιστικά: Election 2008: what really happened

    EΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο Andrew Gelman του Princeton στην ανάλυσή του.

    ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ από ΟΛΑ τα ευρήματα είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ πως, ενώ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, σε όλες τις χώρες, βλέπουμε ότι, ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥ του ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, αυξάνεται η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΣΥΓΚΛΙΣΗ) προς την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,

    σ' αυτές τις ΕΚΛΟΓΕΣ,

    οι ΠΟΛΥ ΕΥΠΟΡΟΙ, δλδ αυτοί με εισοδήματα ΑΝΩ των $ 200.000 ΕΤΗΣΙΩΣ (ie το ανώτερο 3% του πληθυσμού), παρουσίασαν ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ προς, δλδ ΑΠΟΚΛΙΣΗ (!!!) από, την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Aυτή η εκλογική συμπεριφορά της μεγαλοεισοδηματικής τάξης ΔΕΝ έχει ιστορικό προηγούμενο.

    Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αυτή, λοιπόν, που είναι συνήθως και πολύ μορφωμένη, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ότι, ΠΑΡΑ τα ΟΦΕΛΗ από μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, τελικά ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ, on balance, από την άκριτη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του αναγεννηθέντος χριστιανού και πρώην αλκοολικού.

    To ΔΕΥΤΕΡΟ πιό σημαντικό εύρημα είναι ότι το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΣΜΑ (αν θα το ονομάσουμε έτσι) των ΓΕΝΕΩΝ διευρύνθηκε. Δηλαδή, ενόσω ιστορικά στις ΗΠΑ, η προτίμηση των 25άρηδων vis a vis στους 65άρηδες ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ κατά ~10-15 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, αυτή τη φορά αυξήθηκε, πλησιάζοντας το ~30%!!!!!!

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αυτό το εύρημα ΕΚΦΡΑΖΕΙ και ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ πλην ΣΑΦΩΣ την ΑΝΗΣΥΧΙΑ των ΝΕΩΝ γιά το ΜΕΛΛΟΝ τους και την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ πολλών ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα ΑΞΙΩΘΟΥΝ να πάρουν ΣΥΝΤΑΞΗ από την Social Security παρά το γεγονός ότι τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί κλιμακωτά μεταξύ πολλών άλλων μέτρων. ΚΑΙ όλα αυτά σε μιά χώρα όπου ο ΔΕΙΚΤΗΣ γεννήσεων είναι 2.3 παιδιά κατά ΓΥΝΑΙΚΑ.

    ΤΩΡΑ, θα μου πείτε, ΠΩΣ γίνεται και μιά χώρα όπως η Ελλάδα με

    1)ΔΕΙΚΤΗ 1.3
    2) Συγκριτικά ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΥΣ πολίτες και
    3) απείρους αποχωρούντες "ένεκα σκλήρωση Casablancas" στα 50 και 55 Η λόγω ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ εξόδων

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ γιά το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ της,

    IS SOMETHING THAT BEATS ME!!!!!!!!

    Kαι εδώ περίμενα, κύριε Baby Doc-Mικροκεφαλάκη Assad-Παπανδρέου να επιδείξεις ΣΥΝΕΣΗ.
    Yet, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ πάλι τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ όπως ο

    ΑΙΣΧΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ σου.

    ReplyDelete
  82. Ενδιαφέρουσα ανάλυση right mutualist. Ρε κοφμούκιε να με πεις για το καμπέιν σε είπα και με λες ξανά τα μπαγιάτικα για το ΠΑΣΟΚ...disappointed...

    ReplyDelete
  83. Kαθόλου μπαγιάτικα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ΝΕΚΡΟ, αλλά το ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στα ΓΟΝΙΔΙΑ ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΤΩΡΑ, λοιπόν, ΞΕΚΙΝΑΕΙ ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ πούχει ωσάν ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ διαποτίσει τα πάντα.

    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ο ΑΓΩΝΑΣ

    ReplyDelete
  84. Η ΗΤΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ.Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

    Η Εγελιανή σκέψη λέει πως όταν η Ιστορία έχει πολύ ανάγκη από κάτι,τότε ψάχνει και το βρίσκει.Και όταν δεν το βρίσκει το κατασκευάζει.
    Ο Ομπάμα λοιπόν είναι ένα "ιστορικό κατασκεύασμα" που το δημιούργησαν οι ιστορικές ανάγκες,οι ιστορικές επείγουσες απαιτήσεις, της Αμερικάνικης πρωτίστως και της παγόσμιας δευτερευόντως Κοινωνίας.
    Πολιτικές προσωπικότητες, σαν τον Ομπάμα, η Αμερική έχει εκατοντάδες.Και αρκετούς πολύ καλύτερους.
    Και όμως η ιστορία διάλεξε τον "ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ",έναΝ άνθρωπο που να έρχεται απο το ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Γιατί; Τι τον θέλει; Τί γνωρίζει που μας το κρύβει;
    Γιατί τα αλλαλάζοντα παγκόσμια πλήθη τον συμπεριφέρονται ως Μεσσία;
    Ποιά υπόγεια κοινωνικά ρεύματα δημιούργησαν τις κοινωνικές συνθήκες για τό πανηγυρικό ωσσανά ενός ταπεινού μαύρου που στα πόδια του καταθέτει δώρα η αφρόκρεμα των μεγαλοαστών;
    Γιατί αναγκάστηκαν οι μεγαλοαστοί να συγχρωτισθούν με τους "βρωμιάρηδες" των γκέτο; Τι διαισθάνονται; Τί φοβούνται; Τί προσπαθούν να προλάβουν;
    Το βλέπω σαν συνθηκολόγιση,σαν ιστορικό συμβιβασμό.Αλλά γιατί,δεν μπορώ να το εξηγήσω.Μάλλον μόνο το διαισθάνομαι.

    ReplyDelete