Wednesday, July 9, 2008

Υπόθεση Siemens: μεγάλη μπουκιά φάε, μικρή κουβέντα πες

Περατώθηκε πριν λίγες ημέρες η προανάκριση σχετικά με την υπόθεση Siemens με την άσκηση δίωξης κατά παντός υπευθύνου για αδικήματα που σχετίζονται με ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

Πέρα από τις φήμες και τους ψιθύρους, στην υπόθεση Siemens τρία είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής.

α) Ο Θόδωρος Tσουκάτος έχει ομολογήσει ότι εισέπραξε 1 εκ. μάρκα από τη Siemens,

β) ο Mιχάλης Λιάπης ακολούθησε το πρόγραμμα μίας εκδρομής που σχεδίασε μία εταιρεία, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με δημόσια επιχείρηση που επόπτευε ο ίδιος και η οποία χορηγούσε επί σειρά ετών το ελληνικό πολιτικό σύστημα με ποσοστό του τζίρου της και

γ) ο ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση κατά κοινή ομολογία εργάζεται μονάχος σαν τον τιμωρημένο χωρίς τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων και χωρίς καν γραμματειακή υποστήριξη προσπαθώντας να αναλύσει σύνθετες χρηματοπιστωτικές έννοιες διερευνώντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος μέσα σε στοίβες αμετάφραστων εγγράφων.

Ως προς το πρώτο δεδομένο, η Δικαιοσύνη δεν άσκησε καν δίωξη με βάση το ομολογημένο αδίκημα που διέπραξε ο κύριος Tσουκάτος.

Ως προς το δεύτερο δεδομένο, η Δικαιοσύνη δεν μπήκε καν στον κόπο να διατάξει προκαταρκτική εξέταση έστω για τον φόβο των Ιουδαίων.

Ως προς το τρίτο δεδομένο, η Δικαιοσύνη δεν διευκολύνει στοιχειωδώς καν τους λειτουργούς της.

Τρεις συμπτώσεις είναι αρκετές για να είναι συμπτώσεις; Είναι σίγουρα αρκετές για να διευκολύνουν έστω και ακούσια όλους τους εμπλεκόμενους. Το πολιτικό σύστημα, τη Siemens και τα επίμαχα πρόσωπα. Mεγάλη μπουκιά φάε, μικρή κουβέντα πες.

35 comments:

  1. "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ επιβιώνει όποιος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το δικαίωμά του να έχει έναν καλό δικηγόρο"

    Απόσπασμα από παλιά συνέντευξη του Τσόμσκι στο ΒΗΜΑ,στο Λάλα:
    Λάλας:Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τη σημερινή μορφή της αμερικανικής κοινωνίας;

    Τσόμσκι:«Ασφαλώς πρόκειται για μια κοινωνία που τείνει προς τον καπιταλισμό χρόνια τώρα. Στις ΗΠΑ σήμερα έχεις ό,τι μπορείς να αγοράσεις. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά και για τις ηθικές αξίες. Αυτό ισχύει και για την ελευθερία. Σήμερα στις ΗΠΑ έχεις τόση ελευθερία όση μπορείς να αγοράσεις. Και βέβαια επειδή σ' αυτή τη χώρα υπάρχει υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από άλλες χώρες, μοιραία υπάρχει και περισσότερη ελευθερία από άλλες χώρες. Είναι για μένα φυσικό οι πιο πλούσιες χώρες να είναι και οι πιο ελεύθερες. Γιατί η ελευθερία αγοράζεται... Επιπλέον σε μια τέτοια κοινωνία όπως είναι η δική μας, εδώ στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, που δεν αφήνουν την εξουσία απερίσπαστη να τα βάλει με τους εχθρούς της! Συχνά δε για τον μεταξύ τους ανταγωνισμό κάνουν και χρήση του εχθρού... Εγώ δουλεύω στο ΜΙΤ που χρηματοδοτούν πολλοί "ισχυροί" οικονομικοί παράγοντες αυτής της χώρας! Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να με μισούν... Ή μάλλον, να το πω πιο απόλυτα... με μισούν! Παρ' όλα αυτά με ανέχονται γιατί δεν θέλουν να δώσουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να μου κάνει κακό, γιατί τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δύναμη να κάνει κακό και σ' αυτούς!

    Οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναπτύξει τη δύναμη να δολοφονεί στα γκέτο των μαύρων χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό! Γι' αυτό στις ΗΠΑ τώρα πια επιβιώνει όποιος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το δικαίωμά του να έχει έναν καλό δικηγόρο... Σήμερα στις ΗΠΑ έχεις ό,τι μπορείς να αγοράσεις. Οι φτωχοί είναι καταδικασμένοι σε μια κοινωνία που τείνει στον καπιταλισμό!».

    ReplyDelete
  2. e kai ti sxeti exei tora ayto me to post??? nicht verstehen ich bin einen German...

    ReplyDelete
  3. Και αν το δικηγορικό γραφείο είναι το "Δικηγορέζος ο Λασκαριώτης και ΣΙΑ",τόσο το καλύτερο.Εχει αναλάβει εργολαβικά το Μαξίμου.Αν και υπόδικος ο ίδιος.
    Αμα είσαι υπόδικος ο ίδιος έχεις άλλη πείρα πως να το κάνουμε.Ειδικεύεσαι στους "σεμνούς και ταπεινούς".

    ReplyDelete
  4. Στην Ελλάδα προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δε θέλει να προχωρήσει η έρευνα στο σκάνδαλο Siemens. Όλοι κάνουν τους νταήδες αλλά στην πραγματικότητα όπως είπε κι ο Νικολάου μιλάμε για συνεννοημένη συγκάλυψη του σκανδάλου της ζίμενς

    ReplyDelete
  5. To dikhgoriko grafeio sprext Simens Ntoits.

    ReplyDelete
  6. aaaa javol ... jetzt verstehe ich sehr gut . Wer is de money lebowski?

    ReplyDelete
  7. Gμόσιος said...
    "Στην Ελλάδα προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δε θέλει να προχωρήσει η έρευνα στο σκάνδαλο Siemens. Όλοι κάνουν τους νταήδες αλλά στην πραγματικότητα όπως είπε κι ο Νικολάου μιλάμε για συνεννοημένη συγκάλυψη του σκανδάλου της ζίμενς

    July 9, 2008 12:19 PM"

    Οχι! Οχι! φίλε. Υπάρχει κάποιος που το θέλει.Είναι ο ΓΑΠ.Είναι γίγαντας εντιμότητας.
    Τα γνωστά δικηγορικά γραφεία ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που φυλάκισαν τη Τσέκου ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, ως "ύποπτη φυγής στο εξωτερικό", ανέλαβαν παραδικαστικό ρόλο και στην υπόθεση Ζήμενς.
    Δεν ελπίζω σε νομική καταδίκη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπευθύνων με τέτοιο Δικαιακό σύστημα. Ελπίζω όμως σε ΛΑΙΚΗ ΗΘΙΚΗ καταδίκη των εμπόρων και σπεκουλαδόρων της Ηθικολογίας.

    ReplyDelete
  8. Η Siemens μειώνει το προσωπικό της κατά 4%.

    http://www.nytimes.com/2008/07/09/business/worldbusiness/09siemens.html?8au&emc=au

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. normad, αυτό το σχόλιο είναι εντελώς άσχετο και ανήκει σε προηγούμενη συζήτηση και το σωστό θα ήταν να το σβήσεις και να το μεταφέρεις εκεί που πρέπει, δηλαδή στο προηγούμενο ποστ όπου η συζήτηση συνεχίζει να εξελίσσεται, διότι εδώ είναι παραπλανητικό και κάποιος που μπαίνει δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει τι ειπώθηκε προηγουμένως.

    ReplyDelete
  11. @ παρμενίδης

    Ο πιο μεθοδικός στην κάθαρση του χώρου του οποίου ηγείται απ' ό,τι φαίνεται είναι ο Ιερώνυμος. Είναι μάλλον και η πιο ουσιαστική προοδευτική δύναμη παρέμβασης στα ελληνικά τεκταινόμενα. Ίσως και να ναι πιο χρήσιμη η κάθαρση στα της εκκλησίας αφού το σκατό από την εποχή Χριστόδουλου έχει καλύψει τα πάντα. Ο χειρότερος είναι ο Καραμανλής. Απ' την εποχή του Τσιτουρίδη έχει να παραπέμψει υπουργό. Στην αρχή όμως μέχρι και τον ανεκδιήγητο Ρεγκούζα είχε στείλει σπίτι. Ο ΓΑΠ δεν με έχει πείσει ότι θέλει να παίξει υπερβατικό ρόλο ως ηγέτης μιας αναγέννησης των θεσμών και όχι απλά να πετάξει το μπαλάκι στη δεξιά και τους εκσυγχρονιστές.

    ReplyDelete
  12. me tis poleodomies na asxolitheite kai tis dieythinseis metaforon kai tis farmakoindustries ekei na deite diathroa

    ReplyDelete
  13. Αλήθειατώρα που αρχειοθετήθηκε η υπόθεση Ζαχόπουλου την Τσέκου θα την αποφυλακίσουν ή θα την κρατήσουν μέσα τιμής ένεκεν;

    ReplyDelete
  14. Αποφυλακίστηκε δια βουλεύματος.

    ReplyDelete
  15. Έχει πλάκα πάντως πώς τις ημέρες που έσκαγε η παραμύθα του Λιάπη, βγήκαν στη φόρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις για Μπουρμπούλια και λοιπούς εμπλεκομένους στο παραδικαστικό σκάνδαλο. Ο Ρουσόπουλος προσπαθεί να κρατήσει άμυνα.

    ReplyDelete
  16. ...του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

    ReplyDelete
  17. Και το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι το εξής: η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή, είναι όμως και κουφή;

    ReplyDelete
  18. Gμόσιος said...

    "Αλήθεια τώρα που αρχειοθετήθηκε η υπόθεση Ζαχόπουλου ...."

    Καλά με τις μίζες και τις επιδοτήσεις που έδινε ο EMO-Zαχόπουλος στους πολιτιστικούς του συλλόγους, με τις δωρεές στο πανεπιστήμιο του Κωστάκι και της Νατάσας, με ...με....και τα τόσα εκατομύρια που φάγανε,.....τι έγινε? Με τις άλλες απατεωνιές που έκαναν όπως για παράδειγμα με τα λεφτά του ΟΠΑΠ που υπεξαιρούσαν για να πληρώσουν το υπαλληλικό προσωπικό του Υπουργείου, τι έγινε. Τα γράψαμε στο χιόνι?

    Να χαρώ επανίδρυση του κράτους!!!
    Και έχει και δημοτικότητα το Κωστάκι. Θα έρθω να πιστέψω τον Λεβέντη που λέει ότι ο εεληνικός λαός είναι τελικά ζώα......

    ReplyDelete
  19. Nα ξεβρακωθούνε να δώσουνε τα λεφτά πίσω. Αυτά τα λεφτά δεν είναι του κράτους. Είναι δικά μας. Τα θέλουμε όλα πίσω. Και ας πηδήξουνε κια από το 25ο όροφο ένας-ένας και σκατά στον τάφο που θα τους βάλουνε.
    Να δώσουν το μπερντέ πίσω.

    ReplyDelete
  20. Ήρθαν οι κατσαπλιάδες να κάνουνε σεμνά και ταπεινά την επανίδρυση του κράτους.

    Ε ρε βρωμόξυλο που θέλουνε τα λιμά...

    ReplyDelete
  21. Κατά τ'άλλα δεν έχει λέει ο Αλογοσκούφης να δώσει επίδομα θέρμανσης και τρέχει 80 χρονών γριά μέσα στα χιόνια στο βουνό να μαζέψει ξύλα για να βάλει στην σόμπα και μας πήρε ο πόνος που πήδηξε ο ΕΜΟ από το μπαλκόνι.
    Ντροπή!

    ReplyDelete
  22. γ700,
    το αποσύρω και το μεταφέρω.Διαταγή εξετελέσθη.Αλλωστε απο λάθος μπήκε εδώ.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Παρμενίδη, ΤΙ τα έκανες τα λεφτά που σου έδωσα γιά να επιδιορθωσεις το κλιματιστικό σου;;

    ReplyDelete
  25. ΓΑΠ -> ΤΡΕΠΕΚΛΗΣΤΡΕΠΕΚΛΗΣ -> ΓΑΠΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ δεν είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ που χρηματίζεται ΑΜΕΣΩΣ ή ΕΜΜΕΣΩΣ.Οταν κάνεις Γενικο Γραμματέα του ΕΟΤ ένα ΑΛΗΤΑΚΙ 26 ετών με προσόντα θυρωρού ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, είσαι BY DEFINITION THROUGH and THROUGH ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣΑΡΑ ο κ. Παπανδρέου είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, υπ αυτήν την έννοια.

    ReplyDelete
  26. Ντροπή του Chomsky να πετάει τέτοιες λαϊκιστικές κουταμάρες.

    Ακούτε εδώ. Ενας γνωστός σας και μη εξαιρετέος Ελληνας ΚΑΙ Αμερικανός υπήκοος που ΔΕΝ είναι ΚΑΝ δικηγόρος, αλλά που ουδέποτε φοβήθηκε τη φωτιά, ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ μόνος του νομική επιχειρηματολογία σε ένα τεχνικά περίπλοκο ΘΕΜΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ λόγω ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ σε ΤΡΙΑ επίπεδα ΔΙΚΗ μαζί με μερικά εκατομμύρια δολλάρια γιά ηθική βλάβη ΚΑΙ μιά νομολογία ΦΕΡΕΙ πλέον το όνομά του.

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ για την Αμερικανική Δικαιοσύνη και το Σύστημα γενικά. ΝΑΙ γίνονται ασχημίες, αλλά σε πολύ ΥΨΗΛΟ, ΚΟΡΠΟΡΑΤΙΚΟ επίπεδο και ΜΟΝΟ εκεί, αλλά ΟΤΑΝ αποκαλύπτεται ΚΑΙ αυτό τιμωρείται.

    ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ΠΟΙΟΣ έχει ΕΠΙΜΟΝΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ και GUTS για τέτοια πράγματα.
    ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΡΟΣ (δηλαδή ΑΡΕΤΗΝ και ΤΟΛΜΗΝ) η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και δυστυχώς εσείς και όλοι οι Ελληνες γενικότερα, διαθέτετε ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΟΣ.

    ReplyDelete
  27. Σας ευχήθηκα;;; Aν δεν σας ευχήθηκα, "καλώς όρισα"

    ReplyDelete
  28. Το Αμερικανικό ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ έχει θεμελιωθεί in toto πάνω στις αρχές του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα.  ΟΠΟΙΟΣ καταλαβαίνει και αποδέχεται τις αρχές των δύο αυτών Ελλήνων θα βρει στις ΗΠΑ ένα επίγειο Παράδεισο.  ΑΥΤΟ δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ και ΑΔΙΚΙΕΣ και ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΙ κλπ κλπ.  ΑΠΛΑ σημαίνει πως εάν ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ ή ΑΔΙΚΗΣΕΙΣ, θα ΒΡΕΘΕΙ η ΑΚΡΗ εφόσον έχεις ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ την θέση σου.ΚΑΙ είναι 1,000,000% ΨΕΜΜΑ αυτό που λέει ο CHOMSKY.  Η DEBEVOISE & PLIMPTON, γιά παράδειγμα, προσφέρει 5-10% του χρόνου των περίπου 700 δικηγόρων της pro bono και έχει εκπροσωπήσει και εκπροσωπεί ΔΩΡΕΑΝ πολλές notorious υποθέσεις, όπως των κρατουμένων στο Guantanamo.

    ReplyDelete
  29. Kati san filanthropia gia mia petiximeni marketing taktiki tis etairias, gia na leme tora. Einai auto pou sinithizoun oi astoi kai oi high class burgeoisiarides

    ReplyDelete
  30. Sa na leme, 5-10% xronou tou prosopikou, i 10-15% perissoteri forologia? Na to ntisoume kai ligo me apofagia agapis pros to sinanthropo? Tote ola kala.

    Auto pou den katalabe omos o Tsomski, einai oxi i kiriarxia tou korporatismou, alla oi dinatotites pou dimiourgountai simera akoma kai ston pio asimanto anthropo, apo opoiadipote gonia tou planiti, an kinigisei ki epidioksei ti gnosi kai ti sinexi prosarmogi stis ekselikseis, na thriambeusei. Ki auto to ofeiloume oloi ston korporatismo pou efere ton planiti pio konta.

    ReplyDelete
  31. @ lebowskiBy the way το "Ich bin ein Berliner" το είπε ο JFK όχι την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση μέτρων από την Πύλη του Βραδεμβούργου.Με την ευκαιρία, η Herald Tribune έχει σήμερα πρωτοσέλιδο άρθρο γιά την απόφαση του κυρίου Obama, που είναι άκρως δημοφιλής στη γερμανία, να εκφωνήσει λόγο μπροστά στην Πύλη.  Μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, η κ. Μέρκελ δεν έκρινε ιδιαίτερα φαεινή την ιδέα.Αντιλαμβάνομαι, σεφτόμουνα στο αεροπλάνο, πως η Γερμανία και το Βερολίνο, de jure, εξακολουθεί να είναι υπό κατάληψη από τις μεγάλες δυνάμεις!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  32. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, κυρίες και κύριοι,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    στην ΒΡΩΜΙΑ κολυμπάτε ΟΛΟΙ

    Από περίπου 1 εκατομμύριο Ελληνες που έπρεπε να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Φ-ΜΑΠ, μόνο 38,000 τον πληρώναμε επί 10 χρόνια.

    ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ όλοι την απάτη, πρώτα απόλα στο ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    Περίπου 90% από σας έχετε πατέρα ρουφιάνο και μάνα πουτάνα. ΚΑΙ εκεί βρίσκεται η ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. φωφώ από Σεπτέμβριο θα πληρώνεις ΕΤΑΚ. Είναι το νέο όνομα του ΦΜΑΠ α λα Αλογοσκούφη.

    ReplyDelete
  34. Οι πρόγονοί μας σε ένα απέτυχαν - στους απογόνους τους.

    Ας μην κοροιδευόμαστε -Ραγιάς είναι ο Ελληνας, Γραικός/Γραικύλος Greek.

    Μάσα και αρπαχτή, μιζέρια και κακομοιριά, ζήλια και φθόνος.

    Αυτή είναι η Ελλάδα που φτιάξατε ρε, χώρα χωρίς αξίες, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς υποδομές

    Εχει δίκιο ο κομφούκιος - στις ΗΠΑ βρίσκεις το δίκιο σου, στην Ελλάδα ποτέ

    ReplyDelete