Tuesday, March 24, 2009

Η «κουρασμενολογία» κουράζει

«Κουράστηκα. 12 χρόνια Πρόεδρος της ΝΔ. 5 πρωθυπουργός. Θα μείνω μέχρι τις εκλογές και μετά φεύγω». Αυτά φέρεται να εξομολογήθηκε σε συνάδελφό του ο κ. Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τη Εφημερίδα Real News της Κυριακής. Έκτοτε νέο δράμα έχει ξεσπάσει στη χώρα. Το είπε ή δεν το είπε ο Πρωθυπουργός; Κι αν το είπε το εννοούσε; Και σε ποιον το είπε; Και τι σημαίνει αυτό; Τι λένε οι δημοσκοπήσεις, οι καναλάδες και οι εξπέρ των παραθύρων; Γιατί άργησε να διαψεύσει ο Αντώναρος; Κι όταν διέξευσε, γιατί ήταν τόσο χλιαρός και με μισή καρδιά; Μήπως κάτι παίζεται; Ή είχε απλώς δυσκολία να χωνέψει το μεσημεριανό; Μπα, μάλλον το πρώτο είναι. Έτσι έκριναν τα τσακάλια της ενημέρωσης. Της πολιτικής, της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής «πρωτοπορίας» της χώρας. Και δώστου αντιπολιτευτικές ριπές και εσωκομματικά μαχαίρια από τη μία, εκρήξεις αγάπης και στοργής προς τον "πρω" από την άλλη.

Αααχ... Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Όλα τα είχαμε μέχρι τώρα, η σπέκουλα γύρω από την κούραση του Πρωθυπουργού μας έλειπε. Χαβαλές να γίνεται δηλαδή. Να περνάει η ώρα και να μην ασχολούμαστε με την καυτή πατάτα της κρίσης, του δημοσιονομικού, των απολύσεων και της ύφεσης. Έρχεται και η 25η Μαρτίου μεσοβδόμαδα, έχει κλείσει και η Βουλή μια βδομάδα. Όπως και να το δει κανείς τέτοια ψυχαγωγική ενασχόληση υψηλού επίπεδου, τέτοια αποκλειστικότητα, τέτοια δημοσιογραφική επιτυχία προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές γέλιου και χαλάρωσης από τη δύσκολη καθημερινότητα βρε αδελφέ. Λίγο το χεις... Άσε που με τόσες πολλές εφημερίδες να ανταγωνίζονται σε ένα κορεσμένο κυριακάτικο ειδησεογραφικό τοπίο με αποτέλεσμα η αναγνωσιμότητα να κατρακυλάει συνεχώς (αλήθεια πως τα βγάζουν πέρα άραγε;;;;) πρέπει να υπάρχει και μία αποκλειστικότητα. Κάτι να τραβήξει την προσοχή.

Τελικά αναρωτιόμαστε ποιος δουλεύει ποιον σ’ αυτή τη χώρα. Εμείς πάντως δηλώνουμε αδαείς. Δεν έχουμε inside information για την επικείμενη διαδοχή στη ΝΔ. Ούτε γνωρίζουμε τι έχει στο κεφάλι του ο Πρωθυπουργός. Απλά δεν πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος που εκλογικά υπήρξε εξαιρετικά πετυχημένος, ώντας πολιτικά μέγας τακτικιστής, πήγε και σφύριξε σε κάποιον τυχαίο μεταξύ τυρού και αχλαδίου "ψιτ μάγκα κουράστηκα και φεύγω". Μ' αυτά που γίνονται από βδομάδα θα βγει κι ο Λαζόπουλος.

69 comments:

  1. «Κουράστηκα.....φεύγω... νέο δράμα έχει ξεσπάσει στη χώρα"

    Δεν έχεις να πάς πουθενά Κουρασμένε.Δεν μας υποσχέθηκες μόνο γέλια αλλά και ξεκαρδίσματα. Θα κάτσεις και θα παίξεις.Δεν πληρώναμε τζάμπα τόσα χρόνια, για να εθιστούμε στα νούμερα του τσίρκου σου, και τώρα, που έρχονται τα καλύτερα, θέλεις να τη κοπανήσεις.

    ReplyDelete
  2. 5ετή δημοσιονομική προσαρμογή ζητάνε οι Βρυξέλλες

    Αυτό είναι όλο του ζουμί. Οι πολιτικές ευθύνες του πατατράκ σαφείς. Ας αφήσουμε λοιπόν την κουρασμενολογία που είναι αδιάφορη και επικίνδυνη. Ας μας πούνε λοιπόν οι αρμόδιοι όλων των κομμάτων τι θα κάνουν εν όψει του δημοσιονομικού προβλήματος και του νέου ζουρλομανδύα που επιβάλει η ΕΕ. Όχι άλλα δάκρυα. Όχι άλλες περιγραφές. Όχι άλλη πολιτικολογία. Προτάσεις.

    ReplyDelete
  3. Και από τι κουράστηκε ο Πρωθυπουργός? Πότε δούλεψε? Ντροπή.

    ReplyDelete
  4. Το πρόβλημα δεν είναι τεχνοκρατικό.Είναι πολιτικό.Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν γίνονται με κουρασμένους πολιτικούς.

    ReplyDelete
  5. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;;;;

    Μα ΕΚΑΝΕ ήδη ο Four Seasons.

    Eίπε ο "κύριος" Τσοχατζόπουλος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (3-2-2009),

    "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ 1981"

    You believe it or not!

    Eξαιρετικός ε!;!;

    ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝ με ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!!

    E, Parmie;;;;;;;

    Ελληνες, Ελληνίδες

    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΝ!!!!!!!!!!!!

    Το ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΚΟΠΙΑΣΤΑ!

    ReplyDelete
  6. STATESMAN with GRAVITAS όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες!!!!

    Ε, Parmie;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  7. Mην ασχολείσαι με ραμολιμέντα Κομφού.Αμφιβάλλω αν αυτή τη συνέντευξη που λες τη διάβασε κανείς άλλος.Τί διαστροφή είναι αυτή να διαβάζεις συνεντεύξεις απο ρεντίκολα.

    ReplyDelete
  8. ΠΑΣΟΚ:

    ΟΡΑΜΑΤΑ

    ΙΔΕΕΣ

    ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!

    Ελάτε όλοι μαζί να ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΜΕ

    10 ΑΕΠ από το ΜΕΛΛΟΝ.

    Να τα δώσουμε στους "φτωχούς" να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ η "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ".

    Να μειωθεί λιγάκι και το "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ" στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

    ε, Parmie;;;;;;;;;;;;;

    Nα βοηθήσουμε λίγο και τις ΤΙΜΕΣ των ΑΓΑΘΩΝ που είναι τόσο χαμηλά στην Ελλάδα

    ε, Parmie;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αύριο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αύριο ποιός ζει ποιός πεθαίνει.....

    ΑΥΡΙΟ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑΥΡΙΟ ποιός ζει ποιός πεθαίνει.....

    Κυρία Λουκά

    ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ γιά το μέλλον!!!!!!!!

    GRAVITAS!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Πράξεις όχι άλλες προτάσεις. Κι όχι άλλες συστάσεις. Η Ευρώπη κουράστηκε τους Έλληνες. Οι νέοι Έλληνες θα πληρώσουν τα σπασμένα των γονιών τους και της αδιαφορίας τους.

    ReplyDelete
  10. Mα το ΠΑΣΟΚ Ευάγγελε είναι πανέτοιμο να μεταφέρει την ΘΕΩΡΙΑ στην ΠΡΑΞΗ.

    Να ξαναζήσουμε τις ωραίες ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ των 80ς.

    Τι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ήσαν εκείνα τα ΕΠΙΤΟΚΙΑ της τάξης του 22%.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ σε όλο του τον ΘΡΙΑΜΒΟ!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ του 13%!!

    Τι ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ!!!!!!!!!!!!

    ΠΑΣΟΚ = Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ

    ReplyDelete
  11. ΞΕΡΕΙΣ

    ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, Parmie μου, είναι να ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ!!!!

    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ είναι

    ο ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ;;;;;;;;;;;;

    Αλλά δεν ξέρεις οικονομικά Parmie, όπως και γω.

    ΔΙΟΤΙ αν ήξερα θα ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ στον πατερούλη Ανδρέα που με τον ΙΔΡΩΤΑ του
    και ΚΟΠΟΥΣ

    ΚΑΤΑΦΕΡΕ τον ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΝ

    με το ΛΑΜΠΡΟΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟΝ του 22%

    και την ΛΑΜΠΡΑΝ ΑΝΕΡΓΙΑΝ του 13%.

    ΠΑΣΟΚ - GRAVITAS

    ΠΑΣΟΚ - Κυρία Λουκά

    ΠΑΣΟΚ - Φώφη

    ΠΑΣΟΚ - Σαχινίδης (αυτός δουλεύει πιό σκληρά απόλους, ευελπιστώ σε επιτόκια 33%, σαν τα χρόνια του Χριστού).

    ReplyDelete
  12. AΛΛΑ αυτοί ήσαν ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ, όχι σαν κάτι ρεντίκολα Κομφούκιους που έχουν καβούρια στις τσέπες!!!

    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣ

    και ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΜΑΣ

    τα ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ στον ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ

    απλόχερα και ανυστερόβουλα

    με ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΚΙΝΗΤΡΟΝ

    την ΑΓΑΠΗ γιά τον

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΡΩΠΟ!

    ReplyDelete
  13. Thus spoke komfu-tustra

    "Pasok responsible for the current fiscal crisis".

    Now listen. Though i'm a nihilist and i don't vote and i don't support any parties i just like to take the piss out of people discussing politics, let me clarify this for a sec coz i seriously don't get it. So Simitis that is a whole chunk of fuckin pasok brings Greece into the eurozone having followed a policy of fiscal consolidation for 5 years, now to be fair this started with Mitsotakis and continued with Andreas' minister Alekos ela Aleeekoo, then Karamanlis comes to power saying all this is bullshit and lies, only to get told off by the Eureopan commission 5 years later who actually just said kostakis my dude you fucked it all up.

    How does this all link with pasok i don't get it. seriously maybe i am too stoned to understand. well speaking of stoned actually i'm not cos i just woke up having coffee.

    morning from London official capital of global depression

    ReplyDelete
  14. Η κούραση είναι στο πετσί του νέου Έλληνα. Παντού ακούς αυτή τη λέξη. "Κουράστηκα!"...."κι ας μην έκανα και τίποτα...". Με αυτόν τον τρόπο ο μπαγασάκος Πρωθυπουργός του τίποτα αγγίζει για άλλη μια φορά τη συνείδηση του Έλληνα και τον κάνει να τον νιώσει και πάλι κοντά του, ως δικό του άνθρωπο, ως αδερφό του, ως τον καταλληλότερο για να τον παρηγορήσει και να τον κυβερνήσει.

    ReplyDelete
  15. libertarian

    διαρθρωτικό είναι το πρόβλημα το γκρικ σύστεμ δεν είναι βιώσιμο δεν έχει να πληρώσει. Η πολιτική εναλλαγή θα δώσει ανάσα και φρέσκο κεφάλαιο αξιοπιστίας για να μη μας κολλάνε στον τοίχο έτσι για λίγο μερικούς μήνες, έλα όμως που το πρόβλημα θα παραμείνει.

    ReplyDelete
  16. H en vogue έκφραση είναι "Θέλω να χαλαρώσω". Μέχρι και ο 13χρονος νωθρός, μπουμπούνας και τεμπελχανάς γιός της Μαργαρίτας, μόλις του πεις να διαβάσει Αγγλικά, ένα βιβλίο, εφημερίδα ή κάτι τέλος πάντων, σου απαντά, "Δεν μπορώ, θέλω να χαλαρώσω τώρα".

    Και τούπα μιά μέρα, "Μα βρε Απόστολε, εσύ χαλαρωμένος ξυπνάς, χαλαρωμένος πας γιά ύπνο. Κι' άλλη χαλάρωση;;;; Θα αποκουτιάνεις βρε παιδί μου!"

    ReplyDelete
  17. XAL(L)ARA pou leei kai to omonimo salonikiotiko tragoudi pfffaaaa...

    ReplyDelete
  18. Λέει ο Ελύτης πολύ ωραία ότι," μέχρι και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ελληνική γλώσσα είχες γλωσσικό διαβατήριο για να ταξιδέψεις σε μια περιοχή από τα βάθη της Μικράς Ασίας μέχρι την Κάτω Ιταλία, κι από την Αίγυπτο μέχρι τη Μολδαβία και τη Βλαχία επάνω στο Δούναβη".

    Η εποποιία του Ελληνισμού δεν σταμάτησε με την Αλωση αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την επανάσταση του 1821.
    Απο τότε άρχισε η συρρίκνωση του Ελληνισμού.Δεν μπορέσαμε οι Νεοέλληνες να σηκώσουμε το βάρος της Ιστορίας μας.Λυγίσαμε.Καταφέραμε όμως δύο λαμπρά επιτεύγματα: να αυτοεξαφανιστούμε δημογραφικά και να τερατοποιήσουμε την Αττική.
    Τη ταφόπλακα την έβαλε ο Εμφύλιος και οι πολιτικές διώξεις που ακολούθησαν τη δεκαετία 50 και 60.Και παρά του ότι αυτές οι δεκαετίες ήταν αυτές που βάλανε τις βάσεις για τη τριακονταετή υλική ευημερία(ής τη μνήμη επιτελούμε),ο Ελληνισμός, ως διακριτή ταυτότητα πολιτισμού, εξαφανίστηκε απο την δημιουργία και παραγωγή και κράτησε μόνο τα φολκλορικά του στοιχεία.

    ReplyDelete
  19. πέρα απο το γελοίο του πράγματος (αν και είναι κουραστικό το να κάθεσαι) υπάρχει και άλλη μία παράμετρος-

    ο Καραμανλής το είπε στον Χ"νικολάου σε τετ α τετ συνομιλία.
    Γενικά ένας δημοσιογράφος δεν "δίνει" έναν πολιτικό έτσι εύκολα πόσο μάλλον τον πρωθυπουργό

    Πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος τον συγκεκριμένο που γνωρίζονται από τα νιάτα τους όντες ΟΝΝΕΔιτες αμφότεροι

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χ"νικολάου ήξερε τι θα συνέβαινε όπως και το ότι αυτόματα μπαίνει στα καραμανλικά μαύρα κατάστιχα

    Η δική μου ανάγνωση λοιπόν λέει ότι οι δημοσιογράφοι αισθάνονται πολύ ισχυροί και αυτό δεν έίναι θεσμικά σωστό ούτε καλό.

    Σκεφτείτε παραπέρα, ας πούμε κάποιους επιχειρηματίες......

    ReplyDelete
  20. 1) ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ

    Παρά την κακοκαιρία απέπλευσε το πλοίο,

    Παρά την πολιτική και ηθική καταρράκωση της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ανεβάσει την απήχησή του στον Λαουτζίκο,

    Παρά τον αλύπητο πόλεμο των αλητοπασόκων κατά του Πολιτισμού, η Βασιλίσσης Σοφίας διατηρεί μιά αισθητική

    Συνεπώς, ΠΑΡΑ με ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ, υπέχει την έννοια του αν και ή ενάντια σε κάτι, εις πείσμα κάποιας άλλης δράσης/κατάστασης

    2) ΠΑΡΑ ΤΟΥ Γραφείου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε ότι ο θόρυβος είναι ύστατο Σύμβολο Ελληνοπρέπειας, Ανδρισμού και Παλαιστινιακής Βαρβαρότητας, άρα και του Αγώνα γιά την Σοσιαλιστική Ολοκλήρωση της Ποδαρίλας.

    ΠΑΡΑ με ΓΕΝΙΚΗ, λοιπόν, σημαίνει υπό του ή από το.

    3) ΠΑΡΑ ΤΩ (με ΔΟΤΙΚΗΝ, επίσημο) πρωθυπουργώ, σημαίνει διαπιστευμένος, ή δίπλα, στον πρωθυπουργό

    Οι κοιμώμενοι παρά τω πρωθυπουργώ Καραμανλή είναι αμέτρητοι κλπ

    4) ΠΑΡΑ ΤΗΝ Πλατεία Ρηγίλλης υπάρχουν τέσσαρα μουσεία και η Οικία Κομφού,

    δλδ, στην γειτονιά ή γειτονίαν της Πλατείας Ρ., δίπλα στην

    ΠΑΡΑ τον ΓΑΛΛΙΚΟΝ ΠΟΤΑΜΟΝ υπάρχουν Γαλλόφωνες περιοχές της Ελλάδος, όπως το Κιλκίsh,

    ΠΑΡΑ με ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ, λοιπόν, δηλοί και γειτνίαση (γεωγραφικώς)

    ReplyDelete
  21. ΣΩΣΤΟΣ ο ser.

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

    Στην Ελλάδα υπάρχει ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Κάποτε έστεκε (κάπως) και ΤΟ ΒΗΜΑ, όχι πλέον.

    ReplyDelete
  22. Eιδικά ο κύριος Πρετεντέρης με τα παιδικά και παιδαριώδη κείμενά του, στα οποία, inter alia, αλλάζει και τοποθετήσεις ανάλογα με το κλίμα της εποχής, τον καιρό της εβδομάδας και την θερμοκρασία της ημέρας

    με ΚΑΝΕΙ να ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ReplyDelete
  23. Ο εικοστός αιώνας ήταν ένας απο τους χειρότερους αιώνες του Ελληνισμού.Ο νεκροθάφτης του.Γενοκτονίες και ολοκαυτώματα.Πόντιοι απο τους Τούρκους.Πόντιοι απο το Στάλιν.Μικρασιάτες,Θρακιώτες και Κωσταντινοπολίτες απο Τούρκους.Μακεδόνες απο Βουλγαρους.Βαλκάνιοι απο τα κομμουνιστικά καθεστώτα.Αλεξανδρινοί απο τους Αραβες.Κύπριοι απο τους Τούρκους.Ελλαδίτες απο Ελλαδίτες.Βορειοηπειρώτες απο Αλβανούς.Ετσι φτειάξαμε τη σύγχρονη Ελλάδα με κάποια απομεινάρια Ελληνισμού.Γέννημα και θρέμα των Μωραιτών.Σαυτούς η τιμή και η δόξα,σαυτούς και το όνειδος.Διακόσια χρόνια Μωραιτίλας.Μια πολύ σκληρή σκλαβιά.Αμποτες να απελευθερωθούμε κι απο δαύτους.

    ReplyDelete
  24. KAI ουχ ήττον,

    ΕΔΙΩΧΘΗ ΑΠΕΙΝΩΣ

    η τω όντι και με την καλή έννοια ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ,

    Eδιώχθησαν τα άτομα με ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,

    Eδιώχθησαν οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ της ΤΗΡΗΣΗΣ των ΘΕΣΜΩΝ

    από τους κλεφτοκοτάδες, γιδοβοσκούς, λαμόγιο-LUMPEN ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

    EΔΙΩΧΘΗ, indeed, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ από την ΠΟΔΑΡΙΛΑΝ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Besides

    Parmie

    ET IN ARCADIA ΚΟΜΦΟΥ

    de Thyre'e et de Quatre Arcadies

    ReplyDelete
  26. Parmie,

    xwris Mwraites argia den 8a eixe argia ayrio. Ante giousoufakia!

    ReplyDelete
  27. Διαβάζω στην ΤΟ ΒΗΜΑ,

    "Αρωμα εξουσίας αναδίδει το ΠΑΣΟΚ"

    Τι μου λέτε κύριε Λαμπράκη μου.

    Από πότε το Υδρόθειον (Η2S) θεωρείται ΑΡΩΜΑ;;;;;;

    ReplyDelete
  28. Τhe GAFFE of the DECADE!!!!!!!!

    Είπε ο κ. Baby Doc, de facto Μικροκεφαλάκης, de facto Assad, also known as παρατασικόν μωρό με τον άσκοπον και άστοχον, therefore ηλίθιον, γέλωτα,

    "ΕΜΕΙΣ θα φορολογήσουμε τις Off-shore εταιρείες."

    Οι Offshore εταιρείες, ΒΛΑΞ, που έχουν ιδιοκτησίες στην Ελλάδα, φορολογούνται πλέον εδώ και 4 χρόνια.

    ΗΛΙΘΙΕ! Και θέλεις να κυβερνήσεις την ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  29. Οι ηγέτες μας κουράστηκαν... Μου φαίνεται πολύ φυσικό, δεν εκπλήσομαι. Θέλει πολύ σκληρή δουλειά, όραμα και στρατηγική στόχευση για να πετύχεις την έκλειψη του ελληνισμού από τον φυσικό του χώρο. Ήθελε δουλειά να βγάλεις τόσες ελληνικές ρίζες από την Α. Μεσόγειο και την περιφέρεια της Ευρασίας. Για 3000 χρόνια αντισταθήκαμε με επιτυχία σε όλους τους ηγεμονικούς οδοστρωτήρες που πέρασαν από πάνω μας.

    Το νεοελληνικό κράτος κατάφερε ότι δεν κατάφεραν τόσες και τόσες ηγεμονίες. Δεν πειράζει, έχω πάψει πια να στεναχωριέμαι.
    Το έθνος μας έχει χαράξει τόσο βαθιά την παγκόσμια ιστορική διαδρομή, που ακόμα κι αν οι ελληνόφωνοι πληθυσμοί κάποια στιγμή εκλείψουν, το πνεύμα και οι ουσίες που σκόρπισε απλόχερα στην ανθρωπότητα θα παραμείνουν αιώνιες.

    Την ρωμιοσύνη μην την κλαίτε ρε, αφήστε την λίγο να ξαποστάσει...

    ReplyDelete
  30. PΟRNANDREW ΖΕΙΣ αααααα*

    ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ αααααααααααααα*

    Το "ααααααααααααα" μετά κάθε καταληκτικό "Σ", όπως θαυμάσια το αποδίδει ο κ. Λαζόπουλος, προσθέτει κοινωνική βαρύτητα!

    ReplyDelete
  31. "Για 3000 χρόνια αντισταθήκαμε με επιτυχία σε όλους τους ηγεμονικούς οδοστρωτήρες που πέρασαν από πάνω μας."


    Αυτα τα λεει ο βαγγελας...

    Ενα μπλογκ του οποιου οι επισκεπτες, και μαλιστα απο τους τακτικους,με περγαμηνες απο το γκουρου, σενσει,μαστερ,καπετανιο Κομφουκιο, λεει τετοιες ανοησιες που μονο απο το στομα του Αδωνιδος βγαινουν χωρις να τον παρεξηγησεις,δε μπορει να θεωρειται σοβαρο...

    Αντιλαμβανεστε τι σημαινει για εναν ανθρωπο να εχει εμποτισει το μυαλο του με ανοσιουργηματα οπως αυτο της αδιασπαστης συνεχειας του εθνους...

    ReplyDelete
  32. Aυτό που υπάρχει και θα υπάρχει στον αιώνα τον άπαντα είναι

    η συνέχεια της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και αυτό υπαινισσόταν ο vaggelas είμαι σίγουρος.

    ReplyDelete
  33. @ γιούρι


    Η λασπολογία, η προπαγάνδα και η δολοφονία χαρακτήρων είναι το καταφύγιο και ο φυσικός χώρος των ημιμαθών. Αν ήσουν συνεπής στις ιδέες σου θα έπρεπε να έχεις το σθένος να τις αντιπαραθέσεις απέναντί μου χρησιμοποιώντας πειστικά επιχειρήματα, κι όχι να πετάς αδιακρίτως λάσπη.
    Στον βούρκο σου δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω ποτέ, ιδεολογικά ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

    ReplyDelete
  34. Σιγά το έθνος, παιδιά.

    Ένα Έθνος έχει αξία όταν τα στοιχεία συνοχής του είναι αξίες πολιτισμού και ιδεολογίας, που μεταλαμπαδεύονται στην υπόλοιπη ανθρωπότητα ως φορείς ανάπτυξης της σκέψης, του ανθρωπισμού (σε στυλ Αναξαγόρα και Αναγέννησης, όχι σε στυλ λαϊκίζοντων ψευτοαριστερών) και της ευημερίας.

    Ένα έθνος έχει χρησιμότητα όταν λειτουργεί ως στοιχείο ομαδοποίησης ανθρώπων που θέλουν να αντισταθούν σε μία άλλη ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως διαφορετική και που έχει ως στόχο την εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας προς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευημερία της.

    Ένα έθνος μπορεί επισης να χρησιμοποιηθεί ως διαχειριστική μονάδα επιτυχώς, όταν υπάρχει συνείδηση κοινωνικού συνόλου.

    Το ελληνικό έθνος έπαψε να παράγει παγκόσμια διαφωτιστικό πολιτισμό εδώ και κάτι χιλιετίες. Το ελληνικό έθνος έπαψε να εγγυάται την αυτοπροστασία του εδώ και κάτι χιλιετίες και στηρίζεται σε εξωτερική υποστήριξη (ωστόσο εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την υποστήριξη πολλές φορές την αποσπά πιο εύκολα απ'όσο θα έπρεπε εξαιτίας της ιστορίας του).

    Το νεοελληνικό έθνος και το νεοελληνικό κράτος υπάρχουν μόνο ως διαχειριστικές μονάδες. Απλές διαχειριστικές ομάδες (χωρίς πρωτοπόρο ιδεολογικό υπόβαθρο) είναι πιο επιτυχείς όταν είναι μικρές.

    Τα Έθνη που έχουν αξία σήμερα, όπως την όρισα παραπάνω, είναι το Αμερικανικο (με τη σκωλικοειδή του απόφυση, το Αγγλικό) και το Ευρωπαϊκό (με το ήπαρ του, το Αγγλικό).

    Το Έθνος που έχει χρησιμότητα για εμάς, όπως την όρισα παραπάνω, είναι το Ευρωπαϊκό.

    Το ελληνικό έθνος, ως διαχειριστική ομάδα αποτυγχάνει συνεχώς, διότι δεν θέλουμε να συμπεριφερθούμε σαν κοινωνικό συνολο. Χρειαζόμαστε συνεχώς κηδεμονία. Πραγματιστικά το καταλαβαίνουμε, το αποδεχόμαστε και τελευταία το αποζητάμε. Αλλά για καθαρά ψυχολογικούς λόγους συνεχίζουμε να μιλάμε για το μεγαλείο και τη αξιόλογη σημασία του Ελληνικού Έθνους.

    Ευτυχώς, μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε μέρος του Ευρωπαϊκού Έθνους. Ελπίζω σύντομα να γίνουμε φανερά περίφανοι γι' αυτό, αντί για σιωπηρά ευγνώμονες, όπως είμαστε τώρα. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο αν γίνουμε, από κηδεμονευόμενοι, συνεισφέροντες. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε ξεκούραστους και επιτυχημένους διαχειριστές, αλλά σημαντικότερα συνείδηση κοινωνικού συνόλου.

    Και για να προλάβω τον πιθανό συνειρμό κάποιων, η αναπόληση περασμένων μεγαλείων άλλων εποχών και άλλων ανθρώπων έχει πάψει να μας βοηθάει στην διαμόρφωση συνείδεισης κοινωνικού συνόλου, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από την κατάστασή μας.

    ReplyDelete
  35. σκωλικοειδή --> σκωληκοειδή

    διαμόρφωση συνείδεισης κοινωνικού συνόλου--> διαμόρφωση συνείδησης κοινωνικού συνόλου

    ReplyDelete
  36. Καταρχάς χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες, Βαγγέλα.

    Γιούρι, ευτυχώς που είσαι κι εσύ βρε παιδί και το σοβαρεύεις λίγο το blog. Παλιά λέγαμε "εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό". Τώρα θα λέμε σοβαρό είναι ό,τι είναι γκαγκαρινικοκομμουνιστικό.

    Σοβαρά τώρα και χωρίς παρεξήγηση.

    Περί αδιάσπαστης συνέχειας του έθνους

    Στο συλλογικό φαντασιακό κυριαρχεί η ιδέα της αδιάσπαστης συνέχειας του έθνους. Οι Έλληνες όπως και πολλοί άλλοι λαοί συγκροτούμε μια "φαντασιακή κοινότητα" (Imagined Community) με συνέχεια στο χρόνο. Αυτό είναι μια κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, η οποία φυσικά είναι άσχετη με την αντικειμενική ιστορική πραγματικότητα.

    Γιατί; Διότι η έννοια έθνος αποτελεί μια κατασκευή του εθνικισμού του 19ου αιώνα. Υπ' αυτό το πρίσμα ούτε αδιάσπαστη υπήρξε αυτή η πορεία ούτε έθνος υπήρξε το 1000πχ με την έννοια που το ορίζουμε σήμερα.

    Δεν είναι όμως χωρίς καμία βάση.

    Αυτό που υπάρχει αντικειμενικά είναι μια ιστορική πορεία του ελληνισμού μέσα στο χρόνο, η οποία υφαίνεται γύρω από τη γλώσσα και την εξέλιξή της και έχει ως γεωγραφικό τόπο αναφοράς τα παράλια της μεσογείου και της μαύρης θάλασσας και τη βαλκανική χερσόνησο μέχρι ένα σημείο. Η πορεία αυτή είναι ασυνεχής ως προς το πολιτισμικό και ιδεολογικό της υπόβαθρο, υπό την έννοια ότι (χονδρικά μιλάμε πάντα) οι αρχαιοελληνικές κλασσικές-δυτικές ιδέες έδωσαν τη θέση τους στο χριστιανισμό και εν συνεχεία ζυμώθηκαν με τον πολιτισμό των οθωμανών για να δώσουν πάλι τη θέση τους στον εθνικισμό και τις διαφωτιστικές ιδέες της εποχής της νεωτερικότητας σε συνδυασμό με ένα νεοορθόδοξο blent.

    Περί Έθνους Γενικά

    Τούτων λεχθέντων η έννοια έθνος η οποία είναι συνυφασμένη με το κυρίαρχο βεστφαλιανό κράτος της νεωτερικότητας, τους εθνοτικά και γλωσσικά ομοιογενείς πληθυσμούς και την ανάπτυξη της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας όχι μόνο ΔΕΝ έχει χάσει τη σημασία της, αλλά συνεχίζει να αποτελεί ακόμα τη βασική αρχή οργάνωσης του διεθνούς συστήματος. Όπως όλοι γνωρίζουμε ακόμα και οι απόπειρες να ξεπεραστεί δια της βίας (βλ. ΕΣΣΔ) πάλι αυτό το μοντέλο αναπαρήγαγαν στο τέλος.

    Η μόνη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε μεταεθνικές μετανεωτερικές πολιτικά και κοινωνικά κοινωνίες είναι η παγκοσμιοποίηση και σ' αυτό θα συμφωνούσε και ο Μαρξ. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μεταεθνικό = πλήρης απαλοιφή των ξεχωριστών εθνοτικών, γλωσσικών και πολιτισμικών στοιχείων που δημιουργούν στους πληθυσμούς μια αίσθηση ενιαίας και συνεχούς στο χρόνο κοινότητας.

    Ξανά χρόνια πολλά σε όλους

    ReplyDelete
  37. Αστα αυτα ρε vaggelas για κανενα που τσιμπαει...Εχεις πει κατα διαστηματα επικες κοτσανες αλλα επειδη εδω μεσα το savoir vivre παει συννεφο και σας αρεσει να χαιδευεστε,

    "σημερα ταδε μου λες πολυ ωραια πραγματα"

    "εισαι ελληνας πολιτης"

    και αλλα τετοια γλοιωδη,

    δε μιλαει κανεις...

    Ο Κομφουκιος αντιληφθηκε το γελοιον του πραγματος με το εθνος σου και πηγε να σε διορθωσει αλλα ηταν στραβο το κλιμα το φαγε και ο γαιδαρος...

    ReplyDelete
  38. Και βεβαια θα συμφωνουσε ο Μαρξ g700 μου αλλα ηταν και βεβαιος για το που τεινει αυτη η παγκοσμιοποιηση...Αλλα το να λες για το Μαρξ κουτσουρευωντας οτι θελεις για να στηριχτεις ειναι οπορτουνισμος λεμε!

    ReplyDelete
  39. Συμβουλές για ηγέτες από τον Stan Greenberg μέσω του Τόμας Φρίντμαν

    http://www.nytimes.com/2009/03/25/opinion/25friedman.html?th&emc=th

    Ο Κωστάκης τα παράτησε πριν καν αρχίσει να κουράζεται. Ο επόμενος?

    Χρόνια πολλά παιδιά, έρχονται δύσκολοι καιροί με γεωπολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις.

    ReplyDelete
  40. Α, 25η Μαρτίου σήμερα! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!

    Και αναρωτιόμουν απ' το πρωί πως και ξύπνησα με ασυνήθιστα ανεβασμένο το αίσθημα της Εθνικής Yπερηφάνειας. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί τη λύτρωσή μας από τους ποταπούς οθωμανούς που διέκοψαν βίαια και με ολέθριες συνέπειες (αλλά ευτυχώς πρόσκαιρα) την άνθιση του Ελληνιστικού Πνεύματος του Imperium Graecorum.

    Ευτυχώς καταφέραμε να συνεχίσουμε μετά την αγενή διακοπή από εκεί που είχαμε μεινει.

    Ζήτω το Έθνος και η Βασιλεία των Ρωμαίων, λοιπόν, κάτω οι οθωμανοί και ο Voltaire.

    :-)

    ReplyDelete
  41. Ο Πρωθυπουργός, που δηλώνει κουρασμένος, ο Πρωθυπουργός, που αγριεμένος σηκώνει το τηλέφωνο και ρίχνει κατσάδα στους υπουργούς του ή ανοίγει το μπλοκάκι και βαθμολογεί. Ο Πρωθυπουργός, που είναι χαρούμενος και ευδιάθετος ή προβληματισμένος και σύννους κλπ. Γλαφυρές περιγραφές, που ίσως μάς δείχνουν ότι μία φαντασίωση των δημοσιογράφων είναι να γίνουν και να αναγνωρισθούν ως λογοτέχνες.
    Επίσης προφανώς θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να δικαιολογήσουν τον μισθό τους εξού και οι αναλύσεις: το'πε; Μήπως δεν το 'πε; Αστειευόταν ή σοβαρολογούσε;
    Αδιαφορούμε, εάν είναι κουρασμένος ή όχι. Θέλουμε να κάνει την δουλειά του και πάνω σε αυτό θα κριθεί. Μπορεί να είναι ξεκούραστος και αποτυχημένος, ή κουρασμένος και επιτυχημένος. Όλα τα άλλα είναι απλώς για να γεμίζουν οι σελίδες και ο τηλεοπτικός χρόνος.

    ReplyDelete
  42. καλησπερα

    ειστε καλεσμενοι στον νεο χωρο που δημιουργησαμε για ολους τους μπλογκερς

    καλη συνεχεια
    ευχαριστω

    http://keeponblogging.forumotion.com

    ReplyDelete
  43. @ ventrilό
    Τα Έθνη που έχουν αξία σήμερα, όπως την όρισα παραπάνω, είναι το Αμερικανικο (με τη σκωλικοειδή του απόφυση, το Αγγλικό) και το Ευρωπαϊκό (με το ήπαρ του, το Αγγλικό).

    Eξ ου απορρέει ότι οι φέροντες ΔΙΤΤΗΝ (Αμερικανικήν και Ευρωπαϊκήν) ιδιότητα, είναι

    citoyens du monde

    ReplyDelete
  44. @Κομφού

    It’s a very good point to consider. Are you a citizen of the world if you feel at home everywhere or nowhere?

    I suppose one is, if one is perceptive enough, with considerably varied experiences and ruthless judgment. So my guess would be that such a person would probably be “homeless”.
    Personally, I don’t feel homeless, but I always feel away from home, no matter where I am. It’s rather unnerving, but it keeps me apt and active.

    I would class you as an unapologetic citizen of the western world, which is excellent in my books.

    @ Γιουρι

    Είναι αρκετά γλοιώδες αυτό ή να βάλω κι άλλα; Θα μπορούσα πολύ εύκολα και με απόλυτη ειλικρίνεια.

    Θα μπορούσα ίσως να βρω μερικά και για σένα, αλλά δε θα προσπαθήσω, διότι μπορεί να μου κρατήσεις κακία και να με κατηγορήσεις ότι σκοπίμως υποσκάπτω το Δωρικό ύφος που καλλιεργείς.

    ReplyDelete
  45. @ ventrilό
    Ένα Έθνος έχει αξία όταν τα στοιχεία συνοχής του είναι αξίες πολιτισμού και ιδεολογίας, που μεταλαμπαδεύονται στην υπόλοιπη ανθρωπότητα ως φορείς ανάπτυξης της σκέψης, του ανθρωπισμού (σε στυλ Αναξαγόρα και Αναγέννησης, όχι σε στυλ λαϊκίζοντων ψευτοαριστερών) και της ευημερίας.


    KAI [θα προσέθετα] που έχουν την ΔΥΝΑΜΗ να μετατρέψουν ακόμα και ένα bordello σε Ναό.

    Σε ένα bordello, in fact, εμπνεύστηκε ο χαρισματικός Gino Paoli το Il Cielo in Una Stanza

    ReplyDelete
  46. Τα visual excerpts που παρουσιάζονται στο παραπάνω avi είναι από το film City Lights (Φώτα της Πόλης) του Chaplin, της εποχής του βωβού,

    το οποίον ΔΕΝ πρέπει να συγχέεται με το περίφημο Limelight (Φώτα της Ράμπας), και το ομώνυμο soundtrack του ιδίου, στο οποίο σας παρέπεμψα σε νωρίτερο σχόλιο.

    To Limelight (circa 1952), κατά την γνώμη μου, το κορυφαίο του Chaplin, έκανε και διάσημη την αιθέρια Claire Bloom.

    Oταν πρωτοείδα την Claire Bloom σ' αυτήν την ταινία, στα 70ς, συνειδητοποίησα ΤΙ σημαίνει ΑΡΜΟΝΙΑ.

    ReplyDelete
  47. Για όποιον ενδιαφέρεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην ελληνική έκδοση του Economist που κυκλοφορεί με την Καθημερινή έχουμε άρθρο για περιβάλλον στο πλαίσιο αφιερώματος για την πράσινη ανάπτυξη. Θα το αναρτήσουμε κιόλας για όποιον δεν έχει πρόσβαση.

    ReplyDelete
  48. γιούρι κάνεις μεγάλο λάθος αν πιστεύεις ότι η ιδανική κοινωνία που οραματίστηκε ο Μαρξ μας χαλάει σαν προοπτική. Αυτό που μας χαλάει είναι όσοι βιάζονται να μας επιβάλλουν με το ζόρι ένα κακέκτυπό της. Για να το πούμε πιο απλά δε μας χαλάει ο παράδεισος αλλά η επί της γης εκπρόσωποί του και τα όσα σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

    ReplyDelete
  49. RE: Economist

    A, ναι;;;

    Είμαι σίγουρος πως δεν παραλείψατε να συζητήσετε τις ευεργετικές συνέπειες του θορύβου.

    ΚΑΙ είμαι επίσης σίγουρος πως δεν παραλείψατε να συζητήσετε ότι ΜΜΜ χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ οι μειονοτικοί ΚΑΙ o citoyen du monde όταν βρίσκεται στην Ελλάδα,

    καθότι εσείς ως σοσιαλιστές of high caliber δεν επιτρέπεται να μπαίνετε σε λεωφορεία και trolley-bus

    ReplyDelete
  50. @ G700

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!

    ReplyDelete
  51. @ γιουρι

    Δεν είμαι ούτε ο Πάπας ούτε και μαρξιστής-κομμουνιστης για να διεκδικώ το αλλάθητο.

    ReplyDelete
  52. Διόρθωση το 61ο Τεύχος του Economist Καθημερινή κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου.

    ReplyDelete
  53. Σχετικά με την πράσινη ανάπτυξη και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα ήθελα να παραθέσω μια πολύ πρόσφατη και σημαντική είδηση η οποία αν επιβεβαιωθεί θα επιφέρει επανάσταση στην παραγωγή ενέργειας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση ομάδας επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται στο Space and Naval Warfare Systems Command (SPAWAR) του San Diego, σε πείραμα που διενεργούσαν ερευνώντας τις δυνατότητες επίτευξης κρύας σύντηξης (Cold Fusion), ανακοίνωσαν την ανίχνευση ενεργητικών νετρονίων τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές αποτελούν απόδειξη ότι έλαβε χώρα μια χαμηλής ενέργειας πυρηνική αντίδραση (Low-Energy Nuclear Reaction).

    Η κρύα σύντηξη μέχρι πρόσφατα αποτελούσε για την main stream επιστήμη απαγορευμένη περιοχή. Η κρύα σύντηξη με δυο λόγια είναι η παραγωγή ενέργειας με σύντηξη πυρήνων υδρογόνου σε θερμοκρασίες δωματίου. Η κλασσική σύντηξη προυποθέτει τεράστιες πιέσεις, θερμοκρασίες εκατομμυρίων βαθμών Κέλβιν και πολύ ισχυρά μαγνητικά πεδία για τον έλεγχο των υπέρθερμων ιονισμένων αερίων πλάσματος που δημιουργούνται.

    Οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν σε άρθρο του Newscientist:Neutron tracks revive hopes for cold fusion. To ίδιο θέμα συζητήθηκε σε ημερίδα της αμερικανικής ένωσης χημικών στο Sault Lake city στις 23 Μαρτίου.

    ReplyDelete
  54. MEΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ το σχόλιό σου vaggelas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Εγραψα τον Ιούλιο 2008 [και είδα προ ολίγου ότι έχει γίνει πλέον reference και στο διαδίκτυο ! χαχαχαχαχαχαχα]

    July 22, 2008 10:26 AM
    Κομφούκιος said...
    Η ΓΥΝΑΙΚΑ είναι όπως και η ΑΜΕΡΙΚΗ

    Εκ ΓΥΝΑΙΚΟΣ και ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    ΕΡΕΙ τα ΦΑΥΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    και εκ ΓΥΝΑΙΚΟΣ και ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    ΕΡΕΙ τα ΚΡΕΙΤΤΩ



    Kυρίες και Κύριοι
    ΜΗ τo ξεχνάτε ποτέ αυτό!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  55. Η επιστήμη και η τεχνολογία και διαμορφώνουν και διαμορφώνονται απο τις κοινωνίες.Στην σημερινή Αμερική έχουν ωριμάσει αρκετές επαναστατικές καινοτομίες που περιμένουν πολιτικές αποφάσεις να υλοποιηθούν.Η Αμερική των καινοτομιών και των τυχοδιωκτισμών είναι υποχρεωμένη να το κάνει,και κατα τη γνώμη μου θα το κάνει.Θα βρεθεί και η κατάλληλη ιδεολογία να το στηρίξει.Αρκεί να ξεφύγει απο τη φάκα των οικονομολόγων στην οποία έχει πέσει,και οι οποιοι όπως έλεγε ο Τόφφλερ, στο βιβλίο του "Το σόκ του μέλλοντος, "συνηθισμένοι να περιορίζουν τη σκέψη τους σε γνωστές θεωρίες δυσκολεύονται πολύ να φανταστούν εναλλακτικές λύσεις πέραν του Καπιταλισμού και του Κομμουνισμού"

    ReplyDelete
  56. Coming generations will learn equality from poverty, and love from woes.

    - Kahlil Gibran

    ReplyDelete
  57. H οικονομική επιστήμη και η οικονομία απορρόφησαν τα μεγαλύτερα ταλέντα τα τελευταία 30 χρόνια.Και πολλούς απο αυτούς τους μετέτρεψε σε κοινούς απατεώνες και σαλταδόρους.Οι οικονομολόγοι, παρα του ότι διακονούν μια κοινωνική επιστήμη, είναι περισσότερο στεγνοί,αποστεωμένοι και στραγγισμένοι απο ό,τι οι φυσικοί επιστήμονες,οι περισσότεροι των οποίων έχουν μια πολύ καλλή καλλιέργεια, που τους κάνει ενδιαφέροντα άτομα ανοιχτών οριζόντων(όρα Κομφού).

    ReplyDelete
  58. En merei exeis dikio Parmenidi,

    prepei omos na laboume episis ypopsi to gegonos oti o xrimatooikonomikos tomeas pagkosmios, kai idiaitera ta kentra londinou / NY, proselkise ta teleytaia 20 xronia kirios myala / "epistimones" kai talenta apo xorous ektos ton oikonomikon, opos mathematics, physics, chemistry. Kai i pleionotita ayton, idea den eixe i/kai exei akoma peri oikonomikon. To mono pou kanane itan mathimatikopoiisi kai sophistik speculation me quantitative techniques gia rapid fire trading klp. Des as poume ton 70 xronon kathigiti mathimatikon Jim Simons o opoios xairetai kai o xrimatooikonomikos klados ton eksimnei kiolas giati to hedge fund tou ebgale kerdos 2.5 bn dollaria en meso krisis. Kati tetoious typoys kai kati paromoious styl Soros toys exei anadeiksei se eyergetes, iroes kai indalmata i pagkosmia politiki, dimosiografiki kai trapeziki skini.

    Ta oikonomika lidorithikan kai biastikan oso pote ksana stin istoria toys apo olous aytous tous opinion, policy kai market players.

    ReplyDelete
  59. ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ

    ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ

    ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ

    ΕΛΕΟΣ Παρμενίδη!!!
    ΟΛΟΚΛΗΡΟ μάθημα έδωσα παραπάνω!!!!!!!!!!!!!!

    γιά την πρόθεση "ΠΑΡΑ".

    Πρέπει να διδασκόμεθα!!!!!!!!!!

    Εκτός και εάν έχεις organic brain syndrome

    με την συνεπαγόμενη

    perseveration (εμμονή), η οποία είναι δυσάρεστον σύμπτωμα

    ΚΑΤ' ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗΝ από

    το μείζον προτέρημα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ (perseverance)

    που χαρακτηρίζει
    την Ηγεμονική Οικογένεια και τους Υπηκόους της

    ΘΥΡΕΑΣ και των ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΩΝ

    ReplyDelete
  60. Oi perissoteroi filoi mou sto londino pou teleiosan kapoiou eidous fysiki epistimi se panepistimia opos to Imperial College, to proto pragma pou kanane me to pou bgikane apo to akadimaiko periballon itan na piasoun douleia sto city me misthous - oute kan including bonus - poy ksekinousane apo ta 40k. Malista proxthes gnorisa enan investment banker o opoios eixe teleiosei Iatriki parakalo. Oudeis apo olous aytous iksere ti esti economics, Keynes kai Krugman. Mono pou edo aytoi ginontai bankers - golden boys - me lucrative glamorous attitudes to life, eno stin Ellada ginontai ypoyrgoi kai yfypoyrgoi Oikonomias.

    ReplyDelete
  61. erratum
    ΚΑΤ' ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗΝ από
    ->
    ΚΑΤ' ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗΝ ΠΡΟΣ

    ReplyDelete
  62. "Mesout Tavaz said...

    Coming generations will learn equality from poverty, and love from woes.

    - Kahlil Gibran"

    Βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο της ανάπτυξης ενός νέου τύπου φτωχού.Αυτού που δεν είναι τεμπέλης,δεν είναι αμόρφωτος,δεν είναι ανήμπορος,δεν είναι απρόθυμος,δεν κάνει το περιθώρειο επιλογή.Αυτού που εργάζεται πάρα πολλές ώρες,αυτού που γυρίζει αργά στο σπίτι του,αυτού που δεν έχει το χρόνο να σχετισθεί,αυτού που δεν μπορεί να φροντίσει την υγεία του,αυτού που δεν μπορεί να φροντίσει την οικογένειά του.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, που μέσα απο τη συνειδητοποίησή του,η Γ700 πρέπει να το εμποδίσει ,με τους αγώνες της,να γίνει κατάσταση.Γιατί αν γίνει κατάσταση,θα πάψει να είναι ένα εμπειρικό φαινόμενο με παροδικότητα και κάποια ποιητικότητα,που πρέπει να το χαρούμε πρίν αποδράσει: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

    ReplyDelete
  63. @ comfucius

    In response to your superb last comment and taking the initiative to reply although you were referring to Mesout, Edith Sitwell came to my mind, thus quoting him I say that first of all "Poetry is the deification of reality" and secondly "The public will believe anything, so long as it is not founded on truth". Therefore I wonder whether G700, despite all their honesty and humility, will ever manage to awaken the "sleeping ugly ducklin" which is nobody else than our precarious young generation. And it is a lot worse abroad, though here jobs and money still flows, feeding the beast of political and social decadence.

    ReplyDelete
  64. το μείζον προτέρημα
    που χαρακτηρίζει
    την Ηγεμονική Οικογένεια και τους Υπηκόους της
    ΘΥΡΕΑΣ και των ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΩΝ...ΕΙΝΑΙ Ο ΨΙΤΤΑΚΙΣΜΟΣ.

    ReplyDelete
  65. @ parmenides

    Ναι, ναι. Σωστά λέει κύριο Παρμενίδη.

    Πήρα χθες τηλέφωνο κύριο και λέω, "Κύριο, θα πεθάνουμε από τα περιστέρια, σε παρακαλώ φέρει κάτι από Αμερική δεν προλαβαίνω να καθαρίζω τα μπαλκόνια και τα πρεβάζια"

    ReplyDelete
  66. @ rat 700

    Tα kudos και οι έπαινοί σου αφορούν στο σχόλιο του Παρμενίδη (εν σειρά, προς Μεσούτ) και όχι δικό μου.

    ReplyDelete
  67. @ comfucius
    @ parmenides

    My mistake...

    and i thought Comfucius stopped talking about Pasok for a change.

    ReplyDelete
  68. @ rat700

    Eάν από ΟΛΑ όσα γράφω το μόνο που συγκρατείς είναι τα σχόλιά μου γιά το ΠΑΣΟΚ δηλοί

    ότι τα ΑΠΕΙΡΑ άλλα σχόλιά μου, τα απορρίπτει το μυαλό σου ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ σου παρουσιάζουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την οποία δεν θέλεις να γνωρίζεις.

    Oπερ, εμμέσως πλην σαφώς, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ στο γεγονός ότι, και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑΤΙ, οι

    ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ

    και οι

    ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ της (ΔΗΘΕΝ) ΦΤΩΧΕΙΑΣ

    είναι πετυχημένοι πολιτικοί [και όχι μόνο στην Ελλάδα].

    Τελικά, δεν βλέπω ΓΙΑΤΙ να κατηγορούμε τους πολιτικούς γιά υποκρισία

    ενόσω ο ΛΑΟΣ τους ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ και τους ΕΚΤΡΕΦΕΙ.

    ΑΥΤΑ και μόνον ΑΥΤΑ είναι ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ο ΛΑΟΣ να ακούσει

    και ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΕΙ!!!

    KAI μιά από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ στρεβλώσεις της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι ΟΣΑ ο Παρμενίδης αναφέρει παραπάνω.

    ΟΧΙ πως είναι ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!!!!!!!

    ΕΙΝΑΙ 100% ΑΛΗΘΗ

    αλλά συνιστούν 20-30%, άντε το πολύ 50%, της ΟΛΗΣ αλήθειας.

    Οι σημερινοί νέοι όλων των κοινωνικο-οικονομικών τάξεων της ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απολαμβάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ευεργετημάτων [σε απτά αγαθά και υπηρεσίες] που, πριν μόλις 30 χρόνια, ΕΘΕΩΡΟΥΝΤΟ αδιανόητες πολυτέλειες ακόμα και γιά τους ενήλικες της μεσαίας τάξης.

    ReplyDelete