Sunday, October 26, 2008

Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: Λευτεριά στα κολέγια

Καταδικάστηκε προχθές η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παραβίαση της Οδηγίας 89/48 σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τα πτυχία που δίνουν τα κολέγια ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Πριν δύο μήνες σε αντίστοιχο post με αφορμή το νόμο Στυλιανίδη για τα κολέγια είχαμε επισημάνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο ήταν εμπαιγμός για την κοινωνία. Διότι ακριβώς έκλεινε πολιτικάντικα το μάτι στις χιλιάδες οικογένειες των φοιτητών των κολεγίων χωρίς στην ουσία να ρυθμίζει οτιδήποτε. Ο νόμος που ψηφίστηκε αρχίζει και την ίδια στιγμή τελειώνει στο εξής ένα και μόνο: στην υπαγωγή των κολεγίων στη διοικητική εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, ποια είναι τα βασικά στοιχεία της απόφασης του ΔΕΚ;

Πρώτον, οι απόφοιτοι των ευρωπαϊκών κολεγίων έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των αντίστοιχων σχολών των δημόσιων πανεπιστημίων. Μπορούν, δηλ., να υποβάλλουν τα χαρτιά τους ακόμη και στους διαγωνισμούς προσλήψεων του Δημοσίου.

Δεύτερον, η ελληνική πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να θέσει ακαδημαϊκά/ουσιαστικά κριτήρια λειτουργίας και ελέγχου ως προς τα ευρωπαϊκά κολέγια.

Και τρίτον, το ΔΕΚ προσπερνά αδιάφορα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Με το ίδιο post πριν δύο μήνες είχαμε επισημάνει ότι ο δημόσιος διάλογος σχετικά με το άρθρο 16 είναι εκτός τόπου και χρόνου με μεγάλη ευθύνη τμήματος της αριστεράς που λαϊκίζει, ψηφοθηρεί και καπηλεύεται την αγωνία της κοινωνίας. Μάλιστα είχαμε χαρακτηρίσει τα επιχειρήματα περί υπερίσχυσης του Συντάγματος και του άρθρου 16 έναντι του ευρωπαϊκού δικαίου ανοησίες. Η απόφαση του δικαστηρίου με πιο κομψές διατυπώσεις επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Το ΔΕΚ θεωρεί αβάσιμη και ελαφρώς άσχετη την επίκληση από την Ελλάδα του άρθρου 16 και προσπερνά τόσο την ίδια τη ρύθμιση όσο και το μέχρι νεωτέρας συνταγματικά κατοχυρωμένο σοβιετικό μοντέλο οργάνωσης της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Αυτό που δεν θέλει να καταλάβει εμπαίζοντας χιλιάδες νέους τόσο η κυβέρνηση όσο και το πείσμων και αντιδραστικό εκείνο κομμάτι της αριστεράς, είναι ότι η αναγνώριση των ευρωπαϊκών κολεγίων δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Ωστόσο, η ελληνική πολιτεία έχει ακόμη περιθώρια, λιγοστά έστω, να βάλει κάποια τάξη σε αυτή τη στρεβλή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, να εντάξει τα ευρωπαϊκά κολέγια στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα οφείλει να πάει κι ένα βήμα παραπέρα. Να επιβάλει αυστηρά ακαδημαϊκά/ουσιαστικά κριτήρια λειτουργίας και ελέγχου ως προς τα υπόλοιπα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν είναι παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, δεν ρυθμίζονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και λειτουργούν εντελώς ανεξέλεγκτα. Ακόμα και οι σκανδιναβικές χώρες, το εκπαιδευτικό σύστημα των οποίων επικαλούνται πολλοί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστούν το ανεκδιήγητο ελληνικό status quo στην ανώτατη εκπαίδευση, επιτρέπουν τη λειτουργία ιδιωτικών ιδρυμάτων τα οποία πιστοποιούνται, χρηματοδοτούνται και αξιολογούνται από ανεξάρτητες αρχές. Προτείνουμε λοιπόν την πιστοποίηση, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των ιδιωτικών ιδρυμάτων στα πλαίσια ενός ενιαίου εθνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης.

Εάν σαν κοινωνία δε λάβουμε έγκαιρα μέτρα, δεδομένου ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν στυλώσει τα πόδια πεισματικά κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί στη λογική του πέτα-την-καυτή-πατάτα-στον-επόμενο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάσουμε στο τέλος να αναγνωρίσουμε ως de facto πανεπιστήμια ακόμα ΚΑΙ τα φροντιστηριακά δώματα της πλατείας Κάνιγγος. Χωρίς καμία δυνατότητα να θέσουμε εμείς κάποιους ελάχιστους κανόνες ποιότητας προς όφελος όλων, συμπεριλαμβανομένων και των νέων που καταφεύγουν σ΄αυτά ως μόνη εναλλακτική επιλογή.

Πιο σημαντικά ακόμα, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση που προκύπτει από την καθυστερημένη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ως πρόκληση, έναυσμα και αφορμή για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Τα ψέματα, τα άλλοθι και οι μάχες οπισθοφυλακής τελείωσαν.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, πυρήνας της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι και θα συνεχίσει να είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης, η ίδια η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, η soft power πολιτισμική επιρροή της χώρας και η οικονομική της ανάπτυξη συνδέονται κατεξοχήν με το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν είμαστε, ωστόσο, πολύ περήφανοι για το σημερινό ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν είμαστε περήφανοι για τον σφυχτό εναγκαλισμό της διοικητικής κι ακαδημαϊκής λειτουργίας από το υπουργείο και την από κάτω παρεοκρατία που λύνει, δένει και λογαριασμό δεν δίνει.

Δεν είμαστε περήφανοι για γκρίζους καθηγητές που μοιάζουν με κουρασμένους δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν είμαστε περήφανοι για τη γραφειοκρατία και την έλλειψη υποδομών.

Δεν είμαστε περήφανοι για πανεπιστημιακούς διδάσκοντες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους μέχρι και postdoc αποκλειστικά στο ίδιο κτίριο του ίδιου πανεπιστημίου της ίδιας ελληνικής πόλης.

Δεν είμαστε περήφανοι για εμάς τους ίδιους, τους Έλληνες φοιτητές και αποφοίτους που δεν ξέρουν να γράφουν, να διαβάζουν, ούτε καν να μιλούν παραπάνω από τα «αγγλικά των αεροδρομίων».

Δεν είμαστε πολύ περήφανοι ούτε για το πανεπιστήμιο, ούτε για τους δασκάλους μας, ούτε για εμάς τους ίδιους, και δυστυχώς είναι λίγα αυτά που μπορούμε να υπερασπιστούμε από τη σημερινή κατάσταση.

Πρέπει επιτέλους το ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο πανεπιστήμιο. Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που το συνδέει με το κεντρικό κράτος και τις διάφορες φατρίες, ώστε να γίνει πράξη η εξαγγελία του ίδιου του άρθρου 16 για «πλήρη αυτοδιοίκηση» των πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και την ανάλογη χρηματοδότηση τους.

Απέναντι σε αυτούς που ανάβουν κερί στην αδράνεια και πολιτεύονται πουλώντας ανεπεξέργαστες και εύκολες κουβέντες καφενείου, πρέπει ο πήχης να τεθεί ψηλότερα για όλους μας.

101 comments:

  1. poy ein o lebowski poy ein o lebowski natos o lebowski re duderinos sas eleipsa e?siga dudes min egrafa mes to xamo...geke? 224 sxoliakia eida sto proigoymeno gia ta kolegia na nai kala me piase i zalada. ema sabbatokyriakatika na gino sadwitch de paizei. na sas po. ego goustaro tin ayli sto poltyxneio poy nai dhmosio mpoyrdelo na kopanaei iraklis mindphaser sta dexx kai na tin pino sto proaylio me toys anarxes ante kai na tripaki etsi gia na troo kana occasional acid flashback otan bariemai sto London

    ReplyDelete
  2. Ετσι ετσι και χεχεχε, ε. Και ψυχικη υγεια γιοκ για μας. Καλα, θα σου ταραξω και τη δικη σου για να μαθεις.

    Γραφεις: "Δεν είμαστε πολύ περήφανοι ούτε για το πανεπιστήμιο, ούτε για τους δασκάλους μας, ούτε για εμάς τους ίδιους, και δυστυχώς είναι πολύ καλά, αλλά λίγα αυτά που μπορούμε να υπερασπιστούμε από τη σημερινή κατάσταση."

    Τι ειναι "πολυ καλά", γιατι ειναι "δυστυχως" πολυ καλα και τι θες να υπερασπιστεις απο τη σημερινη κατασταση;

    Σου τη λεω γελαδαρικογραμματικως αλλα και σημασιολογικως.


    Χαλόου λεμπουσκι.

    ReplyDelete
  3. zito oi ayles sta dimosia aei. aei kalinista tora

    ReplyDelete
  4. χμμμ...μπερδε-way στο γράψιμο ήταν αυτό. Διορθώθηκε.

    ReplyDelete
  5. Καλώς τον Λεμπάουσκι...

    ReplyDelete
  6. σιγα μη καταλαβαινες εσυ απο ψυχικη υγεια. Συ εισαι της χημικης.

    -Ειπα στον Αταναζ να μας γραψει για τη ψυχικη υγεια και πειδης αυτος δεν ειν εδω, καποιο παλιοπαιδο απ τους αλλους με γειωνει μωρε λεμπουσκι. Αλλα τι να κανω, θα το καταπιω κι αυτο. Αλλα σ αυτο το ποστ δε γραφω, εχτος κι αν εμφανιστει κανας κομμουνιστης παλι. Α, και για να τσιγκλισω γελαδαρικογραμματικως το παλιοπαιδο που με γειωσε. Αμα δε μαθαιτε να μιλατε ουλοι οπως εγω, ουτε γω ψοφαω.

    ReplyDelete
  7. Αντε καλα, ας το δεχτουμε, παλιόπαιδο.

    Καληνυχτα κι απο μενα.

    ReplyDelete
  8. Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο There Is No Aleternative: Σκότωσε την ΤΙΝΑ που έχεις μέσα σου, που γράψαμε για το επετειακό τεύχος της Athens Voice, έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με θέμα το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τα ιδιωτικά ιδρύματα, την έρευνα, τη σχέση πανεπιστημίου αγορά εργασίας κλπ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να τη διαβάσει εδώ.

    ReplyDelete
  9. Μεταφερω ενα σχολιο απο το προηγουμενο ποστ...

    ventriloquist said..


    @ γιουρι

    Και επειδή μας θυμησες τον Μαρξ, ενώ ταυτόχρονα μας προειδοποιείς για τα κακά του να συνδέεται η επιστήμη άμεσα με την παραγωγική διαδικασία και τη βιομηχανία, κοίτα να δεις ΤΙ ΠΑΛΑΒΆ έλεγε ο Engels στον επικήδειό του για τον Μαρξ ΤΡΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ μετά το θάνατό του.

    "..... Such was the man of science. But this was not even half the man. Science was for Marx a historically dynamic, revolutionary force. However great the joy with which he welcomed a new discovery in some theoretical science whose practical application perhaps it was as yet quite impossible to envisage, he experienced quite another kind of joy when the discovery involved immediate revolutionary changes in industry, and in historical development in general. For example, he followed closely the development of the discoveries made in the field of electricity and recently those of Marcel Deprez."

    Εδώ λοιπόν έχουμε δύο πιθανές εκδοχές:

    1) Ο Engels δυσφημούσε τον Μαρξ πάνω από τον τάφο του, τρεις μέρες μετά το θάνατό του.

    2) Εμείς είμαστε πιό μαρξιστές από σένα.


    H λεξεις κλειδια στο παραπανω αποσπασμα(το οποιο ομολογω δε ξερω )ειναι REVOLUTIONARY CHANGES...Και ξερεις γιατι? Επειδη ο Μαρξ σεβοταν και "θαυμαζε" το καπιταλισμο πολυ περισσοτερο απο οποιονδηποτε υπερασπιστη του...Και γι αυτο καταλαβε οτι επρεπε να αντικατασταθει απο την ιστορια...Επειδη το γιγαντιαιο εργο του καπιταλισμου ηταν οτι ανοιξε το δρομο για το σοσιαλισμο...Η επανασταση ειναι μια υπαρκτη δυνατοτητα μονο και μονο επειδη ο καπιταλισμος επαναστατικοποιησε τις παραγωγικες δυναμεις αλλα αδυνατει να τις χωρεσει στις σχεσεις παραγωγης(Συμπυκνωμενο αυτο το βρισκεις στο γνωστο χωρίο με το καπιταλιστικο περιβλημα που σπαει...) ;) Ξερεις τωρα εσυ, τετοιος μαρξιστης που εισαι...

    Ρωταω επισης σε ποιο απο τα σχολια μου καταλαβατε οτι προειδοποιησα για τα κακα(?) της συνδεσης της παραγωγης με την επιστημη? Το βασικο νοημα των σχολιων μου ηταν το κατω απο ποια σχεση κυριαρχιας συνδεεται η παραγωγη με την επιστημη.Το οτι συνδεεται ειναι μια προφανεια που εχει κατακτηθει 2 αιωνες τωρα αφου οι καπιταλιστικες σχεσεις καταφεραν και το εκαναν πραγματικοτητα...Αμφιβαλλω αν καταλαβαινετε, αλλα διαπραττετε το βασικο λαθος που κανετε συνεχεια...Μιλατε αοριστα για μια συνδεση(????)..Ο καθενας λεει το παραδειγματακι του απο το εργαστηριο που δουλευει και εχει κατασταλαξει!!

    Καληνυχτα ομως τωρα..

    ReplyDelete
  10. Το ΔΕΚ,με την απόφασή του,δεν αναγνωρίζει τα Ελληνικά κολλέγια ως πανεπιστημιακά ιδρύματα,ούτε τους τίτλους τους ως πανεπιστημιακούς.Τιμωρεί απλά την Ελλάδα γιατί δεν αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων κατέχουν τίτλους απο Ευρωπαικά πανεπιστήμια άσχετα με το τρόπο που τα απέκτησαν.Το ΔΕΚ δεν ασχολείται και δεν το ενδιαφέρει το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ μπαγκράουντ των τιτλούχων,δεν το ενδιαφέρει δηλ. η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ αλλά η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.

    ReplyDelete
  11. Mε την απόφασή του αυτή το ΔΕΚ μας δείχνει καθαρά μια ιδεολογική αντίληψη, που τη διεπει η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και που δείχνει μια μετατόπιση απο τη ΜΟΡΦΩΣΗ στη ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.Μια αντίληψη που θέλει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ,ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ,ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ αλλά όχι υποχρεωτικά ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ.

    ReplyDelete
  12. Ετσι έχουμε αναβάθμιση της εκπαιδευσης και υποβάθμιση της Παιδείας.Που με τη σειρά της οδηγει στην προτίμηση του δεξιοτέχνη και όχι του μορφωμένου.Και φυσικά στην κυριαρχία των οργανισμών κατάρτισης,αξιολόγισης,πιστοποίησης σε βάρος των οργανισμών μόρφωσης.
    Οι οργανισμοί μόρφωσης μεταξύ των οποίων και το μέχρι τώρα γνωστό Πανεπιστήμιο ή θα μετεξελιχθούν σε οργανισμούς παροχής δεξιοτεχνιακής γνώσης ή αν θέλουν να μείνουν μορφωτικά ιδρύματα δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, απο έλλειψη ενδιαφερομένων λόγω αλλαγής των προτεραιοτήτων τους.

    ReplyDelete
  13. Η επανασταση ειναι μια υπαρκτη δυνατοτητα μονο και μονο επειδη ο καπιταλισμος επαναστατικοποιησε τις παραγωγικες δυναμεις αλλα αδυνατει να τις χωρεσει στις σχεσεις παραγωγης

    AYTO ΔΕΝ είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ σύλληψη εάν αξιολογηθεί στο πλαίσιο της ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ κατά την οποία διατυπώθηκε ΚΑΙ του ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ πλαισίου.

    Τον 19ο αιώνα, η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ήταν κυρίως, γιά να ΜΗ πούμε in toto, βασισμένη

    1) στην εκμετάλλευση της ΓΗΣ και
    2)στην ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,

    ειδικά απο ΑΝΟΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ στον θρόνο του Hνωμένου Βασιλείου. H χώρα δε αυτή, λόγω προσήλωσής της στην παράδοση, όχι αναγκαστικά στο Καπιταλισμό, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το ΠΡΟΠΥΡΓΙΟΝ (the bastion) αυτής της αρχής.

    ΠΟΥ αλλού παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο ΙΣΧΥΕΙ τον 21ο αιώνα ή ΑΡΧΗ των Freehold και Leasehold επί όλων των ακινήτων, δλδ όχι μόνον επί της γης,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΕΤΣΙ, δέν εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο ΔΕΝ είναι ο ΗΓΕΜΩΝ της χώρας

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    The Duke of Westminster ιδιοκτήτης 300 περίπου ΕΚΤΑΡΙΩΝ στην καρδιά του ΛΟΝΔΙΝΟΥ και μάλιστα στα ακριβότερα σημεία, ήτοι
    Belgravia, Mayfair, Knightsbridge, Kensington, City, Chelsea.
    Eξ ου και η Coco Chanel του είχε κολλήσει σαν βδέλλα!!!!

    ΟΜΩΣ, ΑΥΤΑ είναι πλέον ΑΠΩΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, διότι ακόμα και ο Δουξ του Westminster το μόνο που πράττει είναι να πουλάει και να νοικιάζει. Η γεωργική/αγροτική εκμετάλλευση της γης και η βιομηχανία είναι ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ και ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Αρα, οι ΜΑΖΕΣ που ιστορικά ήσαν ΕΡΜΑΙΑ του Κεφαλαίου, έπαψαν να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, όχι διότι το τελευταίο "εξανθρωπίσθηκε" αλλά διότι η παραγωγή ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

    Θα ρωτήσει ΤΟΤΕ κάποιος, 'ΑΛΛΑΞΑΝ ή ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ οι "σχέσεις παραγωγής" όπως αντιληπτά πλην αόριστα τις θέτει ο Μαρξ;;;;;;;;;;;;;;'

    ΟΧΙ, ΟΧΙ, κάθε άλλο μάλιστα.

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ανεστράφησαν ή αντεστράφησαν οι ΟΡΟΙ. Δηλαδή, το μέχρι το τέλος του πρώτου ημίσεος του 20ού αιώνα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ της ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ μετετράπη σε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΝ, μέσα από την μορφωτική/κοινωνική ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ των μαζών που ΑΓΓΙΞΕ απροσδόκητα ΜΕΓΕΘΗ (αυτό είναι ΚΑΛΟ, by the way, και το μόνο θετικό επίτευγμα του Φονιά Παπανδρέου, αν και με ΤΕΡΑΣΤΙΟ/ΧΑΩΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ).

    Ως ΘΑΥΜΑΣΙΑ γνωρίζετε, ένας ΝΟΜΟΣ που ΔΕΝ άλλαξε ποτέ, είναι ο της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ/ΖΗΤΗΣΗΣ, της ελαστικότητας της αγοράς. ΑΛΛΑ αυτή την φορά, τα αντικείμενα της εκμετάλλευσης έγιναν υποκείμενα. Εξ ου και προέκυψαν, από την μιά, ο HOMO HYDRAULICUS και, από την άλλη, μιά ατέλειωτη ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LUMPEN, η ΤΑΞΗ των ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ή HMI-ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, αλλά ανειδικεύτων, ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ,

    την οποία

    ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρεται

    να ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

    Η

    ΕΣΤΩ και

    να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ!!!!!!!

    Προς ΤΙ, λοιπόν, όλες αυτές οι συζητήσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Eδώ Πλατεία Ρηγίλλης. Καλημέρα σε ΟΛΟΥΣ, καλημέρα Παρμενίδη.

    ReplyDelete
  14. @ parmie

    Pls define: "Παιδεία" και εξήγησέ μου επίσης:
    1./ Γιατί η "Παιδεία" πρέπει να προσφέρεται σε ανώτατο ακαδημαϊκό επίπεδο, και
    2./ Αν είναι θεμιτό και εφικτό, κάποιος να αποκτήσει "Παιδεία" όταν έχει πλέον ενηλικιωθεί.

    ReplyDelete
  15. Aυτο που κρυβει ο Κομφουκιος ειναι φυσικα οτι για το Μαρξ το βιομηχανικο κεφαλαιο δεν περιοριζοταν στη μεταποιηση...

    ReplyDelete
  16. Aπό μιά άποψη, όμως, ο Μαρξ ΠΗΡΕ την ΕΚΔΙΚΗΣΗ του ΚΑΙ μάλιστα με μοναδική σκληρότητα.

    Να, ο Κομφουκιάκος σας, έχει γίνει γραμματέας, εκτελεστικός γραμματέας, broker, receptionist, travel agent, designer, architect kai realtor του εαυτού του, ΟΧΙ διότι είναι τσιγγούνης
    ΑΛΛΑ διότι
    έχει σταθεί αδύνατον να βρει άτομο(α) που να μπορούν ΕΣΤΩ και στοιχειωδώς να λειτουργήσουν σε επίπεδο Αγγλοσαξονικών προδιαγραφών vis-a-vis στα παραπάνω.

    ReplyDelete
  17. Koμφουκιος ειπε

    "Δηλαδή, το μέχρι το τέλος του πρώτου ημίσεος του 20ού αιώνα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ της ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ μετετράπη σε ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΝ, μέσα από την μορφωτική/κοινωνική ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ των μαζών που ΑΓΓΙΞΕ απροσδόκητα ΜΕΓΕΘΗ"

    Τι?Αυτη η προταση σημαινει κατι η την εγραψες ετσι για τα γουστα?

    Η κινητικοτητα πως αλλαξε τους ορους ΠΩΛΗΣΗΣ της εργατικης δυναμης?

    ReplyDelete
  18. parmenides, θα συμφωνήσουμε ως προς το κομμάτι της ακαδημαϊκότητας ότι το ΔΕΚ δεν κρίνει επ' αυτού, ωστόσο θα διαφωνήσουμε με όλα τα υπόλοιπα. Το ΔΕΚ ουσιαστικά λέει το εξής απλό για να μη μπερδευόμαστε. Ότι εφόσον ένα κολέγιο που λειτουργεί στην Ελλάδα αποτελεί παράρτημα πιστοποιημένου πανεπιστημίου σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν μπορείς παρά να το αναγνωρίσεις. Είναι η λεγόμενη αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης που έχει επιτρέψει την οικονομική ενοποίηση και την κινητικότητα στην Ευρώπη. Η λογική αυτή βέβαια σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια είναι ημιτελής όχι γιατί το ΔΕΚ και η ΕΕ έχουν καμιά πρεμούρα ενάντια στην ακαδημαϊκότητα, αλλά γιατί τα κράτη μέλη έχουν διατηρήσει για τον εαυτό τους αυτά τα θέματα με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα κυρίως για την Ελλάδα. Η Ελλάδα λοιπόν αντί να προβαίνει σε κινήσεις επιφανειακής συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τελευταία και καταϊδρωμένη καλό θα ήταν να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες από μόνη της για την αναμόρφωση του πανεπιστημιακού τοπίου στη χώρα

    ReplyDelete
  19. @ yuriy

    Τα υποκείμενα κινούνται.
    Τα αντικείμενα μένουν ακίνητα!

    Πάρε για παράδειγμα την ντουλάπα σου.
    Δεν την βρίσκεις να 'εχει αλλάξει θέση από μόνη της κάθε φορά που γυρνάς σπίτι.

    ReplyDelete
  20. Aυτο που συμβαινει ειναι ακριβως το αντιθετο...Η εργατικη ταξη αδυνατει να συγκροτηθει σε υποκειμενο γιατι βαθαινει ακομα περισσοτερο η αλλοτριωμενη σχεση με την εργασια σε ενα κοσμο που οι τεχνολογικες αλλαγες και προοδος φαινονται σα μια δυναμη ξενη αποκομενη απο την δραστηριοτητα του παραγωγου...Αλλα εκει ακριβως εγκειται η μεγαλη δυνατοτητα για ττην εργατικη ταξη-να κανει την υπερβαση και να διεκδικησει το κυριαρχο λογο στη παραγωγη

    ReplyDelete
  21. don

    Χρυσε μου ανθρωπε σβησε το σχολιο σου,ειναι καθαρη λογοκοπια...

    ReplyDelete
  22. Η κινηση γενικα και αοριστα δε συγκροτει υποκειμενο...

    Και τα ζομπι κινουνται

    ReplyDelete
  23. @ yuriy

    Βλέπεις και ζόμπι in the real world.....?????

    ReplyDelete
  24. don

    Eσυ αμα κουνας τη ντουλαπα σου αρχιζει και εχει αποψη ?

    ReplyDelete
  25. Αμέ,..εμένα μιλάει κιόλας.....!!!!
    Μια φορά μάλιστα την βρήκα καβάλα στον καναπέ!!!!!!!!!!

    Μου είχαν κάνει το σπίτι μπουρδέλο σου λέω,...άστα!!!!

    ReplyDelete
  26. Τελοσπαντων υποκειμενο και ποιο συγκεκριμενα ιστορικο υποκειμενο,γιατι γι αυτο μιλαμε, συγκροτειται οταν ανθρωποι που εχουν μια θεση στην παραγωγικη διαδικασια καταλαβαινουν ποια ειναι αυτη...Η περιβοητη ταξικη συνειδηση...Το οτι οι ανθρωποι κινουνται με ολους τους τροπους(ταξιδια,πληροφοριες,ενημερωση κτλ)δε σημαινει οτι συγκροτηθηκαν σε υποκειμενο...Αυτο γινεται δυνατο μεσω της οργανωσης της ταξικης παλης και της κατανοησης του ποιος παραγει...

    ReplyDelete
  27. @ don
    @ ventriloquist

    Ο απωφυτος παρερμήνευσε το πνεύμα του λόγου μου.
    Ισα-ίσα...........
    Με συνήρπασαν αυτά που γράψατε..

    γιά μένα, ο Louis Aragon είναι η απόλυτη αισθητική, η κομψότης

    και

    ο Καρυωτάκης μ' αρέσει

    αν και η θανατολαγνεία του είναι σαφώς νοσηρή (morbid, εξ ου και η κατάληξη) και κομμάτι pathetic.

    ΔΕΝ τον αντιπαρέρχομαι τον θάνατο...

    ΠΩΣ θα μπορούσα άλλωστε - το 2000 τον είδα ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ............

    ΚΑΙ του είπα, "Πως τολμάς εσύ λαλιωτοφώφη να με κοιτάς στα μάτια ΚΑΙ με υπεροψίαν;;;"

    ΣΟΒΑΡΑ, τώρα, πέραν από την διαδικασία του ΘΑΝΑΤΟΥ, που είναι ή μπορεί να είναι ΦΡΙΚΤΗ, ο θάνατος είναι ένα ΠΕΡΑΣΜΑ, μιά ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ "μεταπολίτευση", από την ΥΛΗ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ ή, σε κάθε περίπτωση, στην ΕΞΑΫΛΩΣΗ.

    ReplyDelete
  28. Νομιζω δυσκολα θα μπορουσε να μας εξηγησει καποιος γιατι η παραγωγη τυποποιημενων προιοντων γαλακτος συνιστα βιομηχανικη παραγωγη ενω η παραγωγη αντιτυπων του τυποποιημενου προγραμματος windows αποτελει κατι αλλο...Ισως αυλη παραγωγη

    ReplyDelete
  29. Προς επιβεβαίωση των όσων έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτή η κυβέρνηση μας πάει πίσω, έρχεται το παρακάτω άρθρο.

    "Γιατί φεύγουν οι ξένοι από τα ελληνικά ομόλογα.
    Το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού Bund εκτινάχθηκε κατά 32,5 μονάδες βάσης μέσα σε μία εβδομάδα."

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_
    articles_economy_1_26/10/2008_289807

    Το spread των 10y ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκε σε επίπεδα προ ένταξης στην ΟΝΕ.
    Made by Νέα Δημοκρατία.

    ΥΓ:
    Και να μην μας πουν για την κρίση.
    Kαι η Γερμανία κρίση βιώνει. Τα spread είναι συστημική σύγκριση.

    Τώρα ελπίζουμε στην επερχόμενη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Μακάρι να είναι γενναία!

    ReplyDelete
  30. Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 10:26

    "MIG: Σε εξέλιξη η ΑΜΚ ύψους πέντε δισ. €"

    http://www.naftemporiki.gr/news/static
    /08/10/27/1582600.htm

    Έρχονται τα πετρέλαια.....!!!!!

    ReplyDelete
  31. AΛΛΟ ΚΙΝΗΣΗ (movement)

    και

    ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΣ (mobility, "upward" mobility for that matter).

    Η λέξη KINHΣΗ δηλοί ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ζώου ή πράγματος ή εμραγμάτου δικαιώματος

    Η λεξη ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΣ δηλοί ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ, των ανθρωπίνων μαζών, τηε ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, στην προκείμενη πέρίπτωση, η οποία ΗΤΑΝ αποφασιστικής σημασίας στις κοινωνικο-οικονομικές ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ! For a FACT!

    OΛΑ τα βλαχαδερά απόκτησαν πτυχία και έγιναν ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ και ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ
    και δικαίωμά τους και καλά κάνανε, λόγος ΔΕΝ μου πέφτει

    ΕΤΣΙ δημιουργήθηκε

    η ΣΠΑΝΙΣ των ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

    και προέκυψε η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΤΥΓΝΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ.

    PS Aντικείμενον ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟΝ ένα πράγμα. Η λέξη, τόσο στην Γραμματική όσο και στην Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Οικονομίαν αναφέρεται σε ΣΤΟΧΟΥΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΠΡΑΓΜΑΤΑ/ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ/αλλά, μεταφορικά, και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ReplyDelete
  32. TEΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΕΚΑΤΣΑ και χθες βράδυ, από δω κι από κει και ΚΑΤΕΛΗΞΑ στο συμπέρασμα ότι οι

    ΤΙΜΕΣ ΟΛΩΝ των ΑΓΑΘΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    ΠΡΕΠΕΙ κατα μέσον όρο να

    ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ στο 40% των ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ στην Ελλάδα,

    ή, να το πούμε αλλιώς,

    να ΜΕΙΩΘΟΥΝ κατά 60%.

    Στις εσωτερικές σχέσεις, βέβαια, ουδέν θα αλλάξει, ΑΝ ΟΛΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ συμμετρικά.

    ΑΠΛΑ, τα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ είδη θα γίνουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΙΤΑ, όπως θα έπρεπε να ήσαν στην πρώτη περίπτωση.

    ReplyDelete
  33. Το spread των 10y ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκε σε επίπεδα προ ένταξης στην ΟΝΕ.Made by Νέα Δημοκρατία.

    Ναι βέβαια,2,5 δις ρευστοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα από ομόλογα. Τιμωρούμαστε για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών περισσότερο από άλλες χώρες. Όλοι ήξεραν ότι είμαστε λίγο Αργεντινή οπότε όταν φεύγουν μας προτιμάνε. Σου λέει από που θα φύγω να ρεφάρω από την Greece

    ReplyDelete
  34. SAID DIFFERENTLY, don μου,

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιά ένα δωμάτιο στα Κουφονήσια όσο γιά μιά suite στο Plaza Athene'e.

    E ρε

    ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΑΙ και ΘΑ ΠΕΝΘΗΣΟΥΝ ΤΕΚΝΑ (Bασιλειάδου)

    ReplyDelete
  35. ENAΣ ΡΕΜΠΕΛΟΣ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΛΑΟΣ

    ΡΕΜΑΛΙΑ του ΚΕΡΑΤΑ:

    ΦΑΪ

    ΣΕΞ

    ΚΑΚΑ

    ReplyDelete
  36. Eχει δικιο ο Κομφουκιος, η κινητικοτητα της εργατικης δυναμης ειναι αποφασιστικης σημασιας στις κοινωνικοοικονομικες ανακαταταξεις...Το ζητημα ειναι ποιες ειναι αυτες και τι αλλαγες επιφερουν στην εκμεταλλευση της εργατικης δυναμης...Οταν ο μαρξισμος ασχολειται με τις διαφορες μορφες κινητικοτητας στην ουσια αποκαλυπτει τους διαφορους τροπους με τους οποιους εντατικοποιειται η εργασια ωστε το ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ εργατικη δυναμη να προσφερει περισσοτερη υπεραξια...Ειτε με αμεσο τροπο οπως η επεκταση του εργασιμου χρονου ειτε εμμεσα με την ελαστικη χρηση της etc...

    Δυστυχως για σας η αναλυτικη δυναμη του Κεφαλαιου ειναι συγκλονιστικη ακομα και σημερα

    ReplyDelete
  37. Νομιζω δυσκολα θα μπορουσε να μας εξηγησει καποιος γιατι η παραγωγη τυποποιημενων προιοντων γαλακτος συνιστα βιομηχανικη παραγωγη ενω η παραγωγη αντιτυπων του τυποποιημενου προγραμματος windows αποτελει κατι αλλο...Ισως αυλη παραγωγη

    H μεγάλη διαφορά τους βρίσκεται στο ότι στην πρώτη περίπτωση η μαζική παραγωγή πχ των γαλακτοκομικών προιόντων είναι μια διαδικασία συγκεντρωτική, ενεργοβόρα, και δυσκίνητη, άρα η επανάληψή της έχει ένα μεγάλο και επαναλαμβανόμενο κόστος παραγωγής.

    Ενώ στη 2η περίπτωση του λογισμικού από τη στιγμή που το πρωτότυπο προιόν σχηματοποιηθεί, όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη μπορούν εύκολα και αποκεντρωμένα να το αναπαράγουν μαζικά με σχεδόν μηδενικό κόστος.

    ReplyDelete
  38. KAI kαλά............ Να μιλάς εσυ γιά το Μαρξ, στην Ρουμανία, στην Τουρκία, στην Αγκόλα το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

    ΑΛΛΑ, στο Ελληνικό πλαίσιο, χρυσέ μου άνθρωπε, ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ΩΜΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.

    Εκτός από ένα 5-7% περίπου του ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ που ο ΦΟΝΙΑΣ του ΕΘΝΟΥΣ και η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΩΦΗΣ-ΛΑΛΙΩΤΗ έχει καταδικάσει στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ,

    ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ της ΔΥΣΗΣ χωρίς ΝΑΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!

    INCREDIBLE BUT TRUE!

    ReplyDelete
  39. Σταματα να προσβαλλεις Κομφουκιε ανθρωπους που παιρνουν 700-800 ευρω το μηνα!!!!!!

    ReplyDelete
  40. vaggela

    Μας ειπες για την ΠΑΡΑΓΩΓΗ του γαλακτος αλλα δε μας λες για τη παραγωγη στη συγκεκριμενη περιπτωση π.χ των windows

    Το βασικο προβλημα αυτων των θεωριων ειναι τα 2 μετρα και 2 σταθμα που εφαρμοζουν οταν συγκρινουν αυτο που λεμε μεταποιηση με νεες μορφες του βιομηχανικου κεφαλαιου οπως π.χ η πληροφορικη

    ReplyDelete
  41. 1) ΔΕΝ βγάζουν 700-800. Το εισόδημά τους είναι 1400-1600 με το σχέδιο Marshall, συνεισφορά του κλέφτη ρουφιάνου πατέρα τους και της πουτάνας μάνας τους

    2) ΟΥΔΕΙΣ τους υποχρέωσε να σπουδάσουν ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στο Bradford, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στο Cardiff και ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ στο Newcastle.
    OΥΤΕ κανείς είχε δικαίωμα να τους εμποδίσει.

    ΟΛΟΙ φυσικά γνωρίζαμε το αποτέλεσμα εκ των προτέρων.
    ΟΤΑΝ η ΠΡΟΣΦΟΡΑ είναι 10 και η ΖΗΤΗΣΗ 1, το απτέλεσμα είναι Α PRIORI determined.

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

    Η Ελλάδα ΕΧΕΙ και ΔΙΑΘΕΤΕΙ 900.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις οποίες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ οι Ελληνες - και δικαίωμά τους.

    Η ΕΥΘΥΝΗ είναι ΙΝ ΤΟΤΟ ΔΙΚΗ τους.

    ReplyDelete
  42. Κομφούκιος said...

    "Η Ελλάδα ΕΧΕΙ και ΔΙΑΘΕΤΕΙ 900.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις οποίες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ οι Ελληνες - και δικαίωμά τους.
    Η ΕΥΘΥΝΗ είναι ΙΝ ΤΟΤΟ ΔΙΚΗ τους."

    Όχι ακριβώς...
    Αν σε εξαπατούν με μεγάλα λόγια για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας,και ....και...και...
    Και στο τέλος διαπιστώνεις ότι όλα γίνονται για την κονόμα πέντε-έξι "νταβατζήδων" και συ μένεις με το ....πτυχίο.... στο χέρι γιατί είχες επενδύσει στις υποσχέσεις τους, τότε δεν μπορείς να κατηγορηθείς ότι έχεις την απόλυτη ευθύνη μιας και δεν σου είχαν αποκαλύψει όλα τα δεδομένα.

    Τώρα "χαρτί" έχεις στο χέρι, γιατί το πήρες, γιατί δεν κατάλαβες την κομπίνα που σου στήναν......είναι μια άλλη ιστορία.

    Να είμαστε δίκαιοι.

    ReplyDelete
  43. Eδώ έχουμε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ

    FOLIE A PLUSIEURS όπως την ΟΡΙΣΕ ο CHARCOT

    ΔΙΟΤΙ

    πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την κατάσταση όπου παιδιά Ελλήνων σπουδάζουν ΙΑΤΡΙΚΗ στις ΡΟΥΜΑΝΙΕΣ με τρομακτικές οικονομικές, κοινωνικές θυσίες

    OTAN

    ο μέσος ΓΙΑΤΡΟΣ περιμένει 6-8 χρόνια γιά να κάνει ειδικότητα και όταν τελειώσει

    ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

    3-4 ΕΥΡΩ την ώρα γιά εφημερίες

    ΕΝΟΣΩ οι Βουλγάρες καθαρίστριες παίρνουν 6-7 ευρώ την ΩΡΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

    είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ μιά μορφή

    ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ

    self determination

    ReplyDelete
  44. NAΣΤΕ, βέβαιοι, ΟΤΙ και ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ να ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    οι ΜΙΣΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑΣΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ή ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, at best.

    Είμεθα ένας ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ ΛΑΟΣ, που στερείται ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

    ReplyDelete
  45. OYΕΙΣ ΥΠΕΣΧΕΘΗ κάτι τέτοιο εις ΟΥΔΕΝΑ.

    Besides, ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΟ όπου 60-70% έχουν ΠΤΥΧΙΑ;;;;;;;;;;;

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ οι ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ του ΚΟΣΜΟΥ

    ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    ReplyDelete
  46. KAI αφού είναι ΤΟΣΟ ιδιοφυείς, αλλά απλά ήσαν άτυχοι ΚΑΙ ΔΕΝ μπήκαν στην ΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα και χρειάσθηκε να πάνε στην Ρουμανία και στην Σερβία ή Ιταλία,

    ΔΙΝΕΤΑΙ σε όλους τους Ελληνες ΓΙΑΤΡΟΥΣ ευκαιρία να ΠΑΝΕ στας ΑΜΕΡΙΚΑΣ να βγάλουν 150.000 το χρόνο !!!!!!!!!!! πρώτο ΜΙΣΘΟ ή 250.000 το χρόνο αν εργασθούν ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ.

    Βέβαια, γιά να γίνει ΑΥΤΟ πρέπει να περάσουν τις ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ και ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ εξετάσεις ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ που περνάνε 1-2 Ελληνες το χρόνο.

    ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΙΕΣ μόνο εκεί που πιάνουν.

    ΟΧΙ σε μένα.

    ReplyDelete
  47. Αντε ρε ΓΙΟΥΡΙ που σε λιγο θα μας πεις οτι δεν υπαρχει και βαρυτητα γιατι τ αρχιδια του Λενιν δεν πεσανε ακομα. -Αυτο συμβαινει επειδης ειν ταριχευμενα, οπως κι οι αποψεις σου.

    ΤΙ σχεσεις κυριαρχιας μας λες και κουραφεξαλα. Ο Εγκελς, ο Μαρξ, αλλα και ο χειροτερος καπιταλας σου λενε και θα σου λενε το ιδιο. Το ζητουμενο ειναι πως θα προαχθει η επιστημη και πως αυτη θα περασει στην παραγωγικη διαδικασια. Με τελικο αποτελεσμα το κερδος. ΚΑΙ στον κομμουνισμο ΚΑΙ στον καπιταλισμο. Η μονη διαφορα ειναι ποιος καρπωνεται το κερδος, και ΣΗΜΕΡΑ το κερδος εχει ΑΛΛΟ περιεχομενο για το προλεταριατο απ οτι τοτες, αλλα αυτο ειν μια ΑΛΛΗ κουβεντα.

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ λοιπον, ειναι (πολυ απλοποιημενα - εξαιτιας της αλλαγης της σημασιας του κερδους), οτι στη μια περιπτωση το κερδος το καρπωνονται οι μπουρζουαδες και στην αλλη η δικτοτορια του προλεταριατου. Αλλα η εντατικοποιηση της παραγωγικης διαδικασιας προσμετριεται ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ απο ΟΛΟΥΣ.

    Αυτα τα χαζα που λες περι χαρισματικων που δεν υπαρχουν ειναι αηδιες. Χαρισματικοι οχι μονο υπαρχουν, αλλα προωθουνται ΚΑΙ απο τον κομμουνισμο ΚΑΙ απο τον καπιταλισμο, ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ της εντατικοποιησης της παραγωγικης διαδικασιας. ΑΜΑ νομιζεις οτι ο Μαρξ με την επανασταση του προλεταριατου ονειρευοταν τους ΚΑΦΕΔΕΣ των κνιτων και λοιπων αργοσχολων στις αυλες των Ελληνικων ΑΕΙ, κανεις ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Η επιστημονικη ΕΛΙΤ, υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. ΟΧΙ να κανουμε ισα κι ομοια εμενα με τον Νομπελιστα και να ζηταω και γω να μου παρεχετε υποδομες για ερευνα, οσες και σ αυτον (σ αυτο το σημειο θα επανελθω και παρακατω). Το θεμα ειναι η ελιτ αυτη να προκυπτει με κριτηρια αναπτυξης της επιστημης. Και εδω μπαινει το ΠΙΡ ΡΙΒΙΟΥ που ελεγε ο σπρωξετραβας στο προηγουμενο ποστ.

    ΚΑΙ σου εξηγει ο Εγκελς στον εν λογω επικηδειο ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ η βασικη ερευνα. ΚΑΙ θα σου εξηγησει ΚΑΙ ο ΠΙΟ ΧΑΖΟΣ γελαδαρης, οτι η βασικη ερευνα ειναι απαραιτητη για την παραγωγικη διαδικασια και στον κομμουνισμο και στο καπιταλισμο, γι αυτο και παντα θα υπαρχει και θα προωθειται.

    Ξερεις ποσο μεγαλος ηταν ο εν λογω επικηδειος; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. Αλλα σ αυτα τα λιγα, η επιστημη ειχε περιοπτη θεση. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;; Γιατι ΚΑΙ ο Μαρξ ΚΑΙ ο Εγκελς ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ απο ολες τις αποψεις. ΤΙ ζητουσαν; Πρωτα απ ολα την επικρατηση της δικτατοριας του προλεταριατου. ΞΕΡΕΙΣ ποιες ειν οι προϋποθεσεις για την επικρατηση της δικτατοριας του προλεταριατου, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΝΙΝ; Αντε πανε να τις ξαναδιαβασεις και μετα να μου πεις ΑΝ κατω απο τετοιες συνθηκες ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ η επιστημονικη αληθεια.

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ και ο Μαρξ και ο Εγκελς. Γι αυτο ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ και ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ η επιστημη σ αυτες τις λιγες γραμμες του επικηδειου. Γιατι η επιστημη ειν ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, σε οποιοδηποτε συστημα, και ανεξαρτητως σχεσεων κυριαρχιας.

    ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ, οταν ο Μαρξ παρακολουθουσε και θαυμαζε τις εξελιξεις της επιστημης ΚΑΙ τις εφαρμογες της στην παραγωγικη διαδικασία, ΠΟΥ το εκανε αυτο; Σε κανα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;; ΠΟΙΕΣ ηταν οι σχεσεις κυριαρχιας ΟΤΑΝ αναφεροταν ο Εγκελς και ο Μαρξ στην επιστημη με αυτους τους ορους;;

    Και επειδης ανεφερες και το καπιταλιστικο περιβλημα που σπαει, η προϋποθεση για να σπασει το περιβλημα, συμφωνα με τον Μαρξ, ειναι ο υπεραναπτηγμενος καπιταλισμος. Οποτες, συ που θες να σπασει το περιβλημα, μπορεις να το δεις τακτικιστικα και να προσπαθησεις να αναπτυξεις τον καπιταλισμο για να επισπευσεις το σπασιμο του. Σκεψου το κι ετσι, γινε καπιταλιστης τακτικιστικα, και μη μας λες για το Μαρξ άλλο. Γιατι μ αυτα που λες τον προσβαλεις.


    Οσο για τα ιδιωτικα πανεπιστημια, που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ με ολα αυτα, τα πραγματα ειναι απλα. Κατω απο συνθηκες σωστης αξιολογησης ΟΛΩΝ των πανεπιστημιων,

    -Δεν εμποδιζουν την αναπτυξη της επιστημης.
    -Απο μονα τους, δεν εμποδιζουν την προσβαση στη γνωση.
    -Δεν εμποδιζουν την ερευνα
    -Δυνητικα αποτελουν επιπροσθετους χωρους μαθησης και προωθησης τις επιστημης

    ΟΛΑ αυτα που λετε για τις σχεσεις εργασιας και για ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ δεν ισχυουν και γινεστε ρεζιλι, οταν τα συζητατε με τους ορους που τα συζητατε, οπως σας εξηγησα με το χθεσινο μου σχολιο στο προηγουμενο ποστ (October 25, 2008 11:15 PM)

    ReplyDelete
  48. Κομφούκιε σε έχει πιάσει πάλι η κλασσική υστερία ρε φίλε. Είναι η μέρα σου μάλλον σήμερα. Όπως η περίοδος έρχεται και φεύγει να πούμε. Εγώ ένα πράγμα έχω να πω. Ένα κομμάτι των νέων όχι μόνο στερούνται βασικής παιδείας, αλλά δεν ξέρουν ούτε κάποια τέχνη κάποια δεξιότητα. Συνεπώς δεν μπορούν να σταθούν στην αγορά εργασίας παρά ως ανειδίκευτοι του βασικού μισθού. Ωραία μέχρι εκεί. Υπάρχει όμως κι η συντριπτική πλειοψηφία που, έστω τυπικά μόνο στα χαρτιά, σε σύγκριση με το μέσο Έλληνα εργοδότη τον σαπιοκοιλιά, το λαμόγιο, τον διαπλεκόμενο αγράμματο, τεχνολογικά αναλφάβητο, κομπιναδόρο του κερατά είναι έναν αιώνα πιο μπροστά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στις γενιές. Therefore μ' αυτά τα δεδομένα λίγο τουμπεκί στον τρόπο που εκφράζεσαι μερικές φορές δε βλάπτει.

    ReplyDelete
  49. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της απόφασης της ΕΕ ξέρετε ποια θα είναι?

    Ας ξεκινήσουμε από τα αρνητικά:

    1. Περαιτέρω υποβάθμιση του ΔΠ

    2. Αλματώδης αύξηση των κάθε λογής "κολεγίου" το οποίο θα συνεργάζεται με το κάθε λογής "Πανεπιστήμιο" του εξωτερικού.

    3. Ισοπέδωση όλων των τίτλων. Πρακτικά αυτό θα σημαίνει πως ο κάθε εργοδότης θα θεωρεί όλους τους αποφοίτους το ίδιο (όλους το ίδιο άχρηστους) οπότε θα τους πληρώνει και ανάλογα (ψίχουλα).

    Ας δούμε και τα θετικά:

    1. Μείωση του κόστους εργασίας μιας επιχειρήσης μιας και δεν χρειάζεται να ακριβοπληρώνει πτυχιούχους

    2. Ευκολότερη ανάδειξη των εργαζομένων - στελεχών που έχουν σπουδάσει σε σχολές υψηλού επιπέδου (Harvard, etc).

    Ποιος ευνοείται από όλα αυτά? Πάντως όχι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι ένα ακόμα βήμα της ίδιας πολιτικής υπερ των golden boys. Ο νέος που δεν έχει την τύχη να έχει γεννηθεί από τον "σωστό" πατέρα θα έχει 2 επιλογές:

    α. Ή ένα πιο απαξιωμένο ΔΠ
    β. Ή ένα κολέγιο της πλάκας

    Αυτή είναι η πολιτική των ίσων ευκαιριών. Όλοι θα έχουν την ίδια ευκαιρία στο τίποτα.

    ReplyDelete
  50. Quiz question.

    Σε ποιον ανήκει η παρακάτω δήλωση;

    «Αυτές τις μέρες, όπως και κάθε φθινόπωρο, ζούμε την αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, που αναζητούν, με σκληρές πολλές φορές οικονομίες, μια προοπτική για τα παιδιά τους που τελείωσαν το Λύκειο, μέσα από την εξασφάλιση σπουδών σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, που μέρος τους πραγματοποιείται στην Ελλάδα μέσω των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών...Η Αιτιολογημένη Γνώμη της Επιτροπής, τελευταία φάση πριν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μου και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση. Καλώ για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Παιδείας να δώσει τέλος σε αυτή τη στάση κυνισμού απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες που προσπαθούν να δουν με ελπίδα το μέλλον τους, ερασιτεχνισμού και επιπολαιότητας στην εκπαιδευτική πολιτική και παντελούς άγνοιας της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    ?????

    ReplyDelete
  51. στον μεσιέ Αλαβάνος 2002 ευρωβουλή downtown. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ή όχι την αναγνώριση των franchise???

    ReplyDelete
  52. τι απάντησε η επιτροπή????

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου, εξέδωσε Αιτιολογημένη Γνώμη (C-2002-2468) λόγω της μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ και μη ορθής εφαρμογής ορισμένων διατάξεων της ανωτέρω οδηγίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τη νομική επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει πτυχία ξένων πανεπιστημίων, επειδή "μέρος της εκπαίδευσης έχει πραγματοποιηθεί σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών". Την καλεί να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει "τα διπλώματα που υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους - μέλους στα πλαίσια σπουδών βάσει συμφωνιών δικαιόχρησης" δίδοντας προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2002».

    ααααχ πως αλλάζουν οι καιροί.

    ReplyDelete
  53. @ vforvendeta

    ενώ τώρα όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες σε top quality education made in Greece. Ρε τι γίνεται στον κόσμο....

    ReplyDelete
  54. Είναι καθήκον της πολιτείας να εντάξει όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα της χώρας (ιδιωτικά, κρατικά, franchise ξένων ιδρυμάτων κλπ.) κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο αξιολόγησης και πιστοποίησης. Η οποιαδήποτε υποβάθμιση τίτλων και σπουδών γίνεται σήμερα καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία βάση μέτρησης της ποιότητας του έργου του κάθε τριτοβάθμιου φορέα εκπαίδευσης και καθώς επιτρέπεται στα κάθε λογής ΚΕΣ να λειτουργούν με κανόνες (αν αυτοί θεωρούνται κανόνες κι αν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι ικανό ή αρμόδιο από μόνο του να θεσπίζει αυτούς τους κανόνες) που ουδεμία σχέση έχουν με ένα καθολικό κανονιστικό πλαίσιο που μπορεί να θέσει το Υπουργείο Παιδείας. Όσο στρουθοκαμηλίζουμε, άλλο τόσο τα ΚΕΣ λειτουργούν με αδιαφανείς και πελατειακούς μηχανισμούς.

    Η παραπάνω κίνηση αφορά proactive δράση εκ μέρους της πολιτείας. Τώρα η ΕΕ μας τραβάει και πάλι το αυτί και μας αναγκάζει - καλώς - να συμμορφωθούμε με το κοινοτικό δίκαιο όσον αφορά τη λειτουργία παραρτημάτων αναγνωρισμένων δημόσιων πανεπιστημίων άλλων χωρών της ΕΕ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη μια re-active δράση εκ μέρους της πολιτείας η οποία δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως ξεπούλημα αλλά ως ευκαιρία να καταστρώσουμε και να εφαρμόσουμε ένα νέο καθολικό πλαίσιο λειτουργίας του τριτοβάθμιου τομέα εκπαίδευσης. Αλλιώς στο προσεχές μέλλον θα αναμένουμε και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις από το ECJ.

    ReplyDelete
  55. @gmosios

    Πάντως από το να βγάλεις το Κολέγιο "Μήτσος ΑΕ" σε συνεργασία με το "University of Kolopetinitsa of South England" είναι λίγο καλύτερα...

    Οπότε η λύση είναι να γίνει το ΕΜΠ ισότιμο και στο ίδιο επίπεδο με το κολέγιο

    ReplyDelete
  56. Η αλματώδης αύξηση των ΚΕΣ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα δύο καθοριστικών παραγόντων:

    (1) αδυναμία του κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος να απορροφήσει και να αξιοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών σε μια φρενίτιδα τιτλοποίησης από όλους

    (2) η άρνηση της πολιτείας μέσω του Υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο ίδρυσης, λειτουργίας και αξιολόγησης όλων των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων.

    Εμείς θέλουμε ΚΕΣ τα οποία λειτουργούν βάσει κανόνων που θέτει το Υπουργείο Παιδείας για όλα, ανεξαιρέτως, τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο αδιαφανής μηχανισμός αδειοδότησης που έχει αναπτυχθεί, αντίθετα, δίνει την "εύκολη" λύση στα τωρινά ΚΕΣ να λυμαίνονται το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Όσο για τα franchise πανεπιστήμια άλλων χωρών της ΕΕ, αυτά φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του κράτους τους, κι άρα, εντός ΕΕ, πληρούν όλα τα κριτήρια ισοτιμίας μεταξύ τους, σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ κι αν αυτά δραστηριοποιούνται.

    Οι εργοδότες δεν έχουν πρόβλημα να αξιολογήσουν την αξία των τίτλων και την αξία του εν δυνάμει ανθρώπινου δυναμικού τους. Κανένα ΔΟΑΤΑΠ δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως γνώμονας αξιολόγησης των γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Όμως ο αποκλεισμός τίτλων από την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ταυτόχρονα αποκλείει ένα μεγάλο αριθμό νέων από την ίση πρόσβαση σε μισθολογικά και άλλα οφέλη. Αυτό το κενό κάθε ιδιώτης εργοδότης θα το εκμεταλλευτεί. Ακόμα και στην περίπτωση άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, πολλά επιμελητήρια δεν επιτρέπουν την άσκηση επαγγέλματος χωρίς εγγραφή και πιστοποίηση από αυτά, όπου προαπαιτούμενο είναι η αναγνώριση των πτυχίων από το ΔΟΑΤΑΠ. Είναι λοιπόν καθήκον της πολιτείας, κι ευχαριστούμε ΕΕ για το πρώτο βήμα που κάνεις εσύ για εμάς, να προασπίσει την ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων όλων στην απασχόληση. Όσο όμως εμείς εθελοτυφλούμε και δεν θεσπίζουμε τους δικούς μας κανόνες, κινδυνεύουμε να υποβαθμίσουμε ολόκληρο το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

    ReplyDelete
  57. @ vforvendeta

    το ΕΜΠ, όσο είναι καλό κι εφόσον αξιολογείται από μια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης και υπόκειται σε peer review που γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, πλην των τριτοκοσμικών, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

    ReplyDelete
  58. @ vforvendetta

    στο ΕΜΠ σπούδασες?

    Όλοι οι φίλοι μου, καθηγητές και γνωστοί που έχουν περάσει από ΕΜΠ, είναι οι πιο σκληροί πολέμιοι της οποιασδήποτε μεταρρύθμισης στο τριτοβάθμιο σύστημα εκπαίδευσης. Κι έχω την απορία, τόσο μεγάλη πλύση πλέον γίνεται εκεί μέσα? Τόσο πολύ σας κάνουν να καβαλήσετε το καλάμι? Μακάρι στο πλαίσιο αξιολόγησης, το ΕΜΠ να βγει πρώτο στην Ελλάδα και να διαπρέψει και στο εξωτερικό. Όμως γιατί φοβάστε τόσο πολύ τη σύγκριση? Μήπως σας πουν άλλοι ότι τελικά δεν είστε η κορυφή του κόσμου?

    ReplyDelete
  59. @ g700

    καλά φοβερός ο Αλαβάνος ε?

    Που την ξεθάψατε την επιστολή του ρε άτιμοι?

    Φυσικά, άλλο πράγμα ο ευρωβουλευτής, κι άλλο πράγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Πήραμε γεύση όμως από αυτό το μοντέλο, ο Καραμανλής μας δίδαξε καλά. Το χάιδεμα οδηγεί μεσοπρόθεσμα στην καταστροφή. Κ. Αλαβάνο εσείς τελικά τι θα επιλέξετε?

    ReplyDelete
  60. @mesout

    Μου αρέσει η ορολογία που χρησιμοποιείς. Μιλάς για "απασχόληση" και όχι "εργασία" και θεοποιείς την αγορά που θα κρίνει τα πτυχία του καθενός αντικειμενικά. Δεν ξέρω που δουλεύεις, αλλά στην Ελλάδα άλλα ισχύουν. Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο η ισοπέδωση επεκτείνεται. Τι έχεις βγάλει ΤΕΙ, τι ΑΕΙ, τι ΑΕΙ με μεταπτυχιακό, είναι το ίδιο για τις εταιρίες. Μηδεν διαφορά. Ότι και να έχεις βγάλει, τα ίδια θα πάρεις. Τώρα σε αυτό το μοτίβο θα μπουν και οι απόφοιτοι των ΚΕΣ! Όλοι στο ίδιο καζάνι με αυτούς που έχουν τις περισσότερες σπουδές να θεωρούν τους ευατούς τους τα μεγαλύτερα κορόιδα που άκουσαν τις βλακίες πως η αγορά απαιτεί περισσότερα και πιο εξειδικευμένα προσόντα. Όλα είναι παραμύθια.

    Το μόνο που θέλουν είναι να ανοίξει από τη μια η αγορά της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης και από την άλλη να μειώσουν και άλλο τους μισθούς.

    ReplyDelete
  61. Βεντετα,

    λες οτι ολοι οι τιτλοι θα ισοπεδωθουν. Σου απαντω κι εγω, οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα οτι με την αξιολογηση θα ξερει ο καθενας τι σόι τιτλο εχει.
    Μα, θα μου πεις εσυ, θα εχει ο αγραμματος τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με μενα; Θα μπορει δηλαδης να κανει αιτηση για να τον παρουν στο δημοσιο, οπως κι εγω;
    Και σου απαντω. ΝΑΙ.

    ΑΛΛΑ

    Με βαρβατες εξετασεις (κατι πηγε να κανει ο Σημιτακος με τον ΑΣΕΠ αλλα εχουμε γεμισει παραθυρια και τρυπες και συνεντευξεις γιαλατζι).




    Παρτε το χαμπαρι ουλοι εσεις με τους πολλους τους τιτλους. Η χαρτουρο-επικυριαρχια ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει. Σε καθε βημα της καριερας σας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνυετε την ΑΞΙΑ ΣΑΣ. ΤΕΛΟΣ.




    Η αξιολογηση των πανεπιστημιων, θελω να σας πω επισης, οτι μεγαλυτερη αξια εχει για δυο πραγματα. Για να βοηθαει στον ορισμο στοχων απο το προσωπικο τους και να δικαιολογει τη χρηματοδοτηση τους, ΚΑΙ για να βοηθαει τους μαθητες να επιλέγουν που θελουν να πανε να σπουδασουν, αναλογα με τις ικανοτητες και φιλοδοξιες τους.

    Θα πας λοιπον εσυ του ΕΜΠ, το αστερι, για να προσληφθεις, θα παει και ο στούρνος. Θα αξιολογησθε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και για τη συγκεκριμενη δουλεια, και ο καλυτερος θα προσλαμβανεται.

    Και επειδης εισαι του ΕΜΠ, και προβλεπω φωνες για την ασφαλεια του πολιτη, και πως θα προστατευσουμε τους πολιτες απο επικινδυνους μηχανικους κτλ κτλ (οπου να ναι θα εμφανιστει και ο αναχ... ), σας λεω:

    Ρυθμηστε το μονοι σας, μεσω του επαγγελματικου σας κλαδου. Το ΤΕΕ, ας πουμε, που τοσο σας αρεσει ως εχει (νταβας), θα μπορει να παιξει ρυθμιστικο ρολο, και με εξετασεις, ελεγχους κτλ να κρινει αν καποιος ειναι ικανος ή οχι. ΑΛΛΑ και το ιδιο το ΤΕΕ να ελεγχεται για την ικανοτητα του να ελεγχει (πχ απο το κρατος, τα πανεπιστημια κτλ).

    ΑΛΛΑ θα εχει δικαιωμα ο καθενας πτυχιουχος, απ οπου κι αν προερχεται, να περασει απ το ΤΕΕ. ΚΑΙ το ΤΕΕ θα πρεπει καποια στιγμη να αρχισει να ελεγχει πραγματικα.
    -Ετσι απο περιεργια, γιατι πραγματικα δε το ξερω αυτο... ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ απωφυτων του ΕΜΠ ΔΕΝ παιρνει την αναγνωριση και την αδεια ασκησεως επαγγελματος; Υπαρχουν επισημα στατιστικα στοιχεια διαθεσιμα;; Για να καταλαβουμε κι εμεις οι απλοι θνητοι ΠΟΣΟ σιγουροι πρεπει να αισθανομαστε οταν μπαινουμε σε κτιρια βρε αδερφε...



    Και επειδης ειδα και το τελευταιο σου σχολιο, βεντετα μου, οτι στην ελληνικη αγορα ειν το ιδιο το τι πτυχιο εχεις, θα σου πω το εξης:

    Γι αυτο δυο ειν τα πιθανα

    -Ή οι θεσεις που προσφερει η Ελληνική αγορα ειναι τοσο χαμηλου επιπεδου που ΔΕΝ χρειαζεται να ξερεις τιποτα για να ανταπεξελθεις

    -Ή οι αποφοιτοι με τους πολλους τιτλους ειναι το ιδιο με μενα που μαι γελαδαρης απώφυτος λοικιου


    Στην πρωτη περιπτωση, σου συνειστώ να πας στα εξωτερικα για να μη χαραμιζεσαι εδω.
    Στη δευτερη περιπτωση, σου συνειστω να πας να μαθεις τιποτες παραπανω.

    (Αυτο το τελευταιο ειναι για να σε τσιγκλισω και να δω ΤΙ θα μου απαντησεις. Σοκολατακι για τη σωστη απαντηση)

    ReplyDelete
  62. απωφυτος λοικιου said...

    "...Το ΤΕΕ, ας πουμε, που τοσο σας αρεσει ως εχει (νταβας), θα μπορει να παιξει ρυθμιστικο ρολο, και με εξετασεις, ελεγχους κτλ να κρινει αν καποιος ειναι ικανος ή οχι. ΑΛΛΑ και το ιδιο το ΤΕΕ να ελεγχεται για την ικανοτητα του να ελεγχει (πχ απο το κρατος, τα πανεπιστημια κτλ)....."

    Καλά,.... Περίμενε!!!!!
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
    Να δεις που θα γυρίσει το ΤΕΕ και θα πει ότι δεν δέχεται τα ιδιωτικά και αυτό δεν θα τα αναγνωρίζει ασχέτως τι θα κάνει το κράτος....
    Έτσι, ....τσαμπουκά. Γιατί, θα κολώσει????
    Ποιος θα το εμποδίσει? Ο μπουχέσας? Χάος λέμε...
    Ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν δίνει και λογαρισμό πουθενά.....

    Η μεγαλύτερη ακυβερνησία από καταβολής του ελληνικού κράτους!

    ReplyDelete
  63. Και ενα τελευταιο για σημερα.

    Εχω μια ανηψουλα, τη Λιτσα. Η λιτσα σπουδασε στο ιμπιριαλ κολετζ του λονδινου φυσικη. Μετα εκανε διδακτορικο στη μετεορολογια στο ιδιο πανεπιστημιο, που ξερω οτι θεωρειται καλο. Μετα απ αυτο, επειδης γνωρισε ενα παιδι, ειπε να κατσει εκει και να αγορασει σπιτι και επελεξε να μη κατσει στην επιστημη, αλλα να δουλεψει στο σίτι για να βγαλει κανα φραγκο. Εκανε αιτηση σε μια εταιρια που τι λενε αξέντσιουρ.
    Εστειλε το βιογραφικο της και αφου ειδαν οτι ειχε τα τυπικα προσοντα, την καλεσαν για να τη δουν. Κει που πηγε, ειδε οτι ηταν με αλλους πολλους που κανεις απο αυτους ειχε διδακτορικο, παρα απο δυο ακομα.
    Υπηρχε εκει ενα πάνελ απο 5-6 της εταιριας που για δυο βδομαδες τους επερναν συνεντευξεις, τους βαζαν τεστ με "κέισ στάντις", τους βλεπαν πως συνεργαζοταν με τους αλλους υποψηφιους οταν τους βαζανε να κανουν πραματα ομαδικα.
    Τελικα την πηραν και τωρα κανει κατι διαφορετικο με τη φυσικη και τη μετεορολογια, αλλα της αρεσει και το βρισκει ενδιαφερον, λεει.
    Τι εγινε ομως; Απο αυτους που πηραν απο αυτη τη φουρνια, μονο αυτη που ειχε διδακτορικο πηραν. Τους αλλους δυο οχι.
    Μαλιστα, μετα που γνωρισε καλυτερα και αυτους που ηταν στο πανελ που τους επελεγε, της ειπαν οτι αυτοι ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ οτι ειχε διδακτορικο, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ενδιεφερε. Αρκει που ειχε μυαλο και ηξερε να σκεφτεται.

    Αυτα για να σκεφτουν οι τιτλούχοι.

    ReplyDelete
  64. @απωφυτος

    Δεν διαφωνώ μαζί σου. Περιγράφεις πόλύ εύστοχα την κατάσταση. Κάποια σχόλια δικά μου


    "λες οτι ολοι οι τιτλοι θα ισοπεδωθουν. Σου απαντω κι εγω, οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα οτι με την αξιολογηση θα ξερει ο καθενας τι σόι τιτλο εχει."

    Απάντηση: Συμφωνώ με αξιολόγηση αλλά εδώ ακούμε για αναγνώριση ισότιμων πτυχίων. Τα ίδια ακούγαμε και για τα ΤΕΙ. Όχι αξιολόγηση αλλά να είναι ισότιμα με τα ΑΕΙ


    "Παρτε το χαμπαρι ουλοι εσεις με τους πολλους τους τιτλους. Η χαρτουρο-επικυριαρχια ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει. Σε καθε βημα της καριερας σας ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνυετε την ΑΞΙΑ ΣΑΣ. ΤΕΛΟΣ."

    Απάντηση: Συμφωνώ. Αλλά και τα 10 χρονάκια που μπορεί να έχει φάει ο άλλος κάτι μπορεί να σημαίνουν. Μην απαξιώνουμε τα πάντα


    "ΑΛΛΑ θα εχει δικαιωμα ο καθενας πτυχιουχος, απ οπου κι αν προερχεται, να περασει απ το ΤΕΕ. ΚΑΙ το ΤΕΕ θα πρεπει καποια στιγμη να αρχισει να ελεγχει πραγματικα.
    -Ετσι απο περιεργια, γιατι πραγματικα δε το ξερω αυτο... ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ απωφυτων του ΕΜΠ ΔΕΝ παιρνει την αναγνωριση και την αδεια ασκησεως επαγγελματος; Υπαρχουν επισημα στατιστικα στοιχεια διαθεσιμα;; Για να καταλαβουμε κι εμεις οι απλοι θνητοι ΠΟΣΟ σιγουροι πρεπει να αισθανομαστε οταν μπαινουμε σε κτιρια βρε αδερφε"...

    Απάντηση: Συμφωνώ για ΤΕΕ. Όλοι οι απόφοιτοι από Ελλάδα παίρνουν Άδεια Ασκήσεως. Όμως απαντάς σε άλλη ερώτηση. Η ερώτηση δεν είναι αν η κατάσταση είναι χάλια ή όχι (που είναι) αλλά σε τι θα βοηθήσει η αναγνώριση των ΚΕΣ. Μάλλον χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα όχι καλύτερα. Αυτή είναι η ένσταση

    "Και επειδης ειδα και το τελευταιο σου σχολιο, βεντετα μου, οτι στην ελληνικη αγορα ειν το ιδιο το τι πτυχιο εχεις, θα σου πω το εξης:

    Γι αυτο δυο ειν τα πιθανα

    -Ή οι θεσεις που προσφερει η Ελληνική αγορα ειναι τοσο χαμηλου επιπεδου που ΔΕΝ χρειαζεται να ξερεις τιποτα για να ανταπεξελθεις

    -Ή οι αποφοιτοι με τους πολλους τιτλους ειναι το ιδιο με μενα που μαι γελαδαρης απώφυτος λοικιου"

    Απάντηση: Φυσικά και ισχύει η 1η περίπτωση. Σαν απόφοιτος λυκείου μια χαρά προσόντα έχεις. Τι να κάνουμε όμως. Δεν είναι πάντα εφικτό για προσωπικούς λόγους να φύγεις εξωτερικό

    Και εσύ όμως δεν απαντάς επί της ουσίας ποια είναι τα κίνητρα αυτής της ρύθμισης? Έγραψα παραπάνω:
    "Το μόνο που θέλουν είναι να ανοίξει από τη μια η αγορά της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης και από την άλλη να μειώσουν και άλλο τους μισθούς."

    ReplyDelete
  65. ΥΓ για τον κουμφουκιο

    Αμ, επρεπε να το πεις πιο νωρις οτι σε παραξηγησα αρμονιακως γιατι τωρα πηγε χαραμι και η καρβουνόκρεμα του βεντριλοκιστ...

    ReplyDelete
  66. βεντετα,
    για το ποιος οφελειται, ποιος ζημιωνεται κτλ δες ουλη τι συζητηση που καναμε και στο προηγουμενο και σ αυτο το ποστ, αλλα και το τωρινο ποστ των Γ700. Τα ειπαμε και τα αναλυσαμε ουλα απ ουλες τις μεριες. Διαβασε και θα βρεις τις αποψεις ολονων.

    Φεγω για σημερις. Ατουτελερ.

    ReplyDelete
  67. ANTI - EΠΙ - ΕΞΕΡΧΟΜΑΙ

    ΑΝΤΙ - ΕΠΙ - ΕΞΕΡΧΟΜΑΙ

    ΑΝΤΙ - ΕΠΙ - ΕΞΕΡΧΟΜΑΙ

    Σας εξορκίζω στη ζωή της μανούλας σας της γλυκειάς ΜΗ μαγαρίζετε ΑΥΤΟ το ςραιότατον Ελληνικο ΡΗΜΑ

    ReplyDelete
  68. RE: LITSA

    Ασφαλώς, ασφαλέστατα.

    Μα σήμερα, κυρίες και κύριοι, η ΓΝΩΣΗ είναι ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ υπό την έννοια ότι ΛΟΓΩ ΕΚΡΗΞΗΣ είναι αδύνατον ο οιοσδήποτε, εμού εξαιρουμένου, να διεκδικήσει την αυθεντίαν επί οιουδήποτε θέματος.

    Οι ΚΑΛΟΙ και ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ

    1) ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ που είναι παντού η ίδια, λίγο πολύ

    και

    2) Με τις ΒΑΣΙΚΕΣ τους ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ την ΜΕΘΟΔΟΝ καλούνται
    να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
    ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ
    pertinent στον εργασιακό τους χώρο.

    C' est tout.

    Tα υπόλοιπα είναι σαχλαμαρίτσες του style "κουβέντα να γίνεται".

    ReplyDelete
  69. vforvendeta, η αναγνώριση των κολεγίων δεν είναι ισοπέδωση. Είναι μια τυπική αναγνώριση ότι το χαρτί που δίνουν αποτελεί τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης, που δεν έχει όμως να κάνει με την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.

    Διαφορετικά με βάση τη δική σου λογική το ΕΜΠ στο οποίο αναφέρεσαι δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζεται επειδή είναι απείρως χειρότερο από το Κέιμπριτζ. Για την ακρίβεια η διαφορά του ΕΜΠ με το Κέιμπριτζ είναι σα να συγκρίνεις το Αριστοτέλειο με ένα κολέγιο franchise. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι μόνο τα κορυφαία πανεπιστήμια πρέπει να αναγνωρίζονται στον πλανήτη ή σε κάθε χώρα μόνο τα καλύτερα αυτής; Όχι βέβαια.

    Πρέπει να επιτρέπονται όλα, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος, εφόσον όμως ελέγχονται, πιστοποιούνται και αξιολογούνται όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

    Σε κάθε περίπτωση εμείς καταλαβαίνουμε ότι πολλοί απόφοιτοι δημόσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ δε θέλουν να ανοίξει ο ανταγωνισμός για μία θέση στο δημόσιο, γι' αυτό βρίσκουν διάφορα προσχήματα για να μη συμβεί αυτό. Κλασσικό επιχείρημα τέτοιου τύπου είναι η ποιότητα. Τι θα έλεγαν όμως όλοι αυτοί αν η μοριοδότηση στο δημόσιο γινόταν και με βάση την αξία του κάθε πτυχίου βάσει ενός ranking που θα καταρτίζει κάθε χρόνο μια ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης; Δηλαδή πτυχιούχος Κέιμπριτζ 100 μόρια, ΕΜΠ 70, Κολέγιο franchise 30; Η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα θα έκρινε πολλά σε σχέση με τις ειλικρινείς προθέσεις όλων αυτών ως προς την ποιότητα και την αξιοκρατία.

    ReplyDelete
  70. @ gμόσιος et al.

    Τους γνωρίζω τους σαπιοκοίλιες και γενικά τα πασοκικά ΕΣΧΑΤΑ των ΕΣΧΑΤΩΝ.
    Γνωρίζω τους Βουλγαράκηδες και τις Λαλιωτο-Φώφες ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ και ΚΑΘΕΤΩΣ.

    ΑΛΛΑ

    εάν συ και ο οιοσδήποτε ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ αναγνώριση από τον ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ που ούτως ή αλλέως έχει μιά ΜΙΚΡΟ-επιχείρηση ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με 2-10 υπαλλήλους που ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ μόνο και μόνο επειδή ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ,

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ

    ΣΤΕΡΕΙΣΘΕ αίσθησης ΜΕΤΡΟΥ και ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ.

    Θα μου πεις "ΤΙ να κάνω χριστιανέ μου;"

    ΚΑΙ απαντώ, "Αυτό που έκανα εγώ"

    ΕΙΠΑ

    ΠΑΡΤΕ ΔΕΚΑ με ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ τις ΠΑΛΑΜΕΣ

    και παράτησα μεγάλες καταστάσεις [και σταματώ εδώ],

    ΔΙΟΤΙ

    η ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΜΑΜΑ με ΔΙΔΑΞΕ να είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.

    Αυτό, βέβαια, μου στέρησε την πατρίδα μου και την ευκαιρία και ευτυχία, τα πέντε πραγματάκια που κατέχω σε βάθος, να τα μεταδώσω στα δικά μας τα παιδιά και να τα εμπνεύσω..........

    Αλλά κατά πως λέει και το γνωμικόν, "όπου γης πατρίς", άσε πιά αν είναι και Manhattan - θα με κάψει κεραυνός αν πω ότι κακοπερνάω με τους έρημους τους Αμερικανούς που τους βασανιζω ολημερίς.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Θέλει ΑΡΕΤΗΝ και ΤΟΛΜΗΝ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Moreover, γιά οσους έχουν προσόντα και ταλέντα,

    ΙΔΟΥ η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ και το ΠΗΔΗΜΑ.

    Τα λοιπά λόγια είναι φτώχια

    ReplyDelete
  71. ξέρετε φαντάζομαι τη λαϊκή παροιμία: εδώ ο κόσμος καίγεται και το .... χτενίζεται.

    Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή σας...

    Αλλά απ'ότι φαίνεται δεν έχετε και μεγάλη επαφή με το περιβάλλον. Ας αναμασήσετε για λίγο ακόμα τα λιγοστά ψιχία ιδεολογίας (που περνιέται για γνώση και εξυπνάδα) που σας δίδαξαν στις οικονομικές σχολές που τελειώσατε.

    ReplyDelete
  72. @ απώφυτος λοικίου

    Ή οι θεσεις που προσφερει η Ελληνική αγορα ειναι τοσο χαμηλου επιπεδου που ΔΕΝ χρειαζεται να ξερεις τιποτα για να ανταπεξελθεις

    ΟΤΑΝ πηγαίναμε στο Πειραματικό μας υποχρέωναν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ να διαβάζουμε τον Παύλο Παλαιολόγο του ΒΗΜΑΤΟΣ και την Ελένη Βλάχου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ γιά να μαθαίνουμε

    1) Ρέουσα Ελληνική και
    2) Μέθοδον αντιπαράθεσης

    Το λοιπόν,

    έγραψε κάποτε η Ελενάρα (1960ς),

    "Εις την χώραν μας η αγορά επιστημονικών αξιών είναι ασήμαντη έως μηδενική"

    ReplyDelete
  73. Φυσικά και μιλάω για «απασχόληση» και όχι για «εργασία», γιατί θέλω να οραματίζομαι ένα μέλλον ευελιξίας στο καθεστώς παραγωγής έργου από την πλευρά μου και ένα μέλλον συνεργασίας αντί υποτέλειας στις επαγγελματικές μου σχέσεις με εργοδότες, πελάτες, εργαζόμενους κλπ. Θεωρώ ότι ο Ρίφκιν χτυπάει διάνα για το τέλος της μισθωτής εργασίας, και δε θέλω να είμαι από αυτούς που βρίσκονται στο τελευταίο βαγόνι, ή καν σε κανένα βαγόνι, του τραίνου της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και του τρόπου παραγωγής στη νέα εποχή της γνώσης. Τέλος, δε θέλω να βασανίζομαι στη ζωή μου με ταξικούς διαχωρισμούς που με κρατάνε όμηρο των ιδεολογικών μου πεποιθήσεων και κλείνουν πόρτες στην εξέλιξη μου, αλλά θέλω να προσαρμόζω τις ιδεολογικές πεποιθήσεις στην εκάστοτε εποχή με τις εκάστοτε ανάγκες και την εκάστοτε δυναμική.

    Επίσης θεωρώ ότι η τοποθέτηση σου περί κρίσης πτυχίων από την «αγορά» είναι άστοχη, καθώς, όπως περιγραφικά μας έδειξε ο γελαδάρης μας, η αγορά αξιολογεί τις ικανότητες, δεξιότητες και προοπτικές του ανθρώπινου δυναμικού, όχι τους τίτλους αυτούς καθαυτούς. Η θεσμική παρέμβαση όμως στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημιουργεί αυτόματα μια μεγάλη ανισότητα στο δικαίωμα πρόσβασης στα οφέλη που απορρέουν (μισθολογικά, άδειες άσκησης επαγγέλματος κλπ.) μεταξύ ομάδων του πληθυσμού, άσχετα από τις πραγματικές ικανότητες του κάθε ατόμου να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις του επαγγέλματος του. Η κρίση των πτυχίων είναι αρμοδιότητα της πολιτείας, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού κι ερευνητικού έργου των εκάστοτε ιδρυμάτων (είτε είναι αυτά κρατικά, δημόσια, ιδιωτικά, κοινωφελή, κερδοσκοπικά, κοκ) (και χωρίς η οποιαδήποτε αξιολόγηση να μην μπορεί να γίνει συμπληρωματικά ή εκ μέρους της πολιτείας από τρίτους φορείς, όπως ανεξάρτητες αρχές ή ακόμα και ιδιωτικούς φορείς – στην Αγγλία ας πούμε έχουν τουλάχιστον 3 διαφορετικές αρχές/πηγές αξιολόγησης). Αυτή τη στιγμή τα ΚΕΣ λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο ως προς όλα τα παραπάνω. Ας θέσει λοιπόν κι ας εφαρμόσει η πολιτεία ένα ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας (προσοχή, όχι διοίκησης ή διαχείρισης) κι αξιολόγησης κι ας κρίνει αρνητικά όποιους φορείς αδυνατούν να ικανοποιήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις. Αυτό το μέτρο θα είναι ΚΑΙ δίκαιο για τα παιδιά των κρατικών πανεπιστημίων και τον μόχθο και κόπο τους. Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτή την περίπτωση τα ΚΕΣ που λειτουργούν θα μειωθούν στα μισά. Όσο για τα franchise, με ποια λογική να απαγορεύσουμε την εγκυρότητα αυτών, όταν οι χώρες τους δίνουν πλήρη εγκυρότητα σε μας?

    Τέλος, το αν (κι αυτό μένει να αποδειχτεί όχι μόνο βιωματικά, αλλά και εμπειρικά) η ελληνική αγορά εργασίας τοποθετεί όλα τα πτυχία στην ίδια χαμηλή βάση έχει να κάνει (1) με την ισχνή παραγωγική βάση που δεν μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τους εργάτες της γνώσης σε συγκεκριμένους κλάδους αιχμής, (2) έλλειψη ουσιαστικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των νέων απόφοιτων από τα εκάστοτε ΚΕΣ, franchise και Κρατικά ΑΕΙ/ΤΕΙ μαζί, που σηματοδοτεί την ανεπάρκεια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο σύνολο τους, το κενό στη διασύνδεση των προκλήσεων της αγοράς και της προετοιμασίας στα πανεπιστήμια, και συνεπώς την επιτακτική ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού έργου αυτών, μέσω ενός στοιχειώδους τουλάχιστον ενιαίου πλαισίου αξιολόγησης τους.

    Η αγορά της παραπαιδείας στην Ελλάδα καλά κρατεί κι έχει ευδοκιμήσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά. Κι αυτό το παρασιτικό μοντέλο με ετήσιο τζίρο 2 δις ευρώ δεν έχει να κάνει με καμία αλλαγή, παρά μόνο με τη διατήρηση του ίδιου στρεβλού συστήματος που κατά τα άλλα έχει κάνει σημαία του την παραπλανητικά «δωρεάν» παιδεία για όλους. Το μοντέλο μας θέλει αλλαγή, κι ας είναι καλά η ΕΕ που θέτει τους κανόνες για εμάς όταν εμείς στρουθοκαμηλίζουμε.

    ReplyDelete
  74. ΓΙΟΥΡΙ
    ->
    dr. marx

    πως λένε οι Γάλλοι,

    Le plus ca change, le plus c' est la meme chose"

    ReplyDelete
  75. MH ΦΟΒΑΣΤΕ.

    ΟΣΟΙ είστε ΑΞΙΟΙ, όπου και να βρεθείτε θα λάμψετε.

    Θα ΛΑΜΨΕΤΕ και θα ΤΙΜΗΣΕΤΕ την πατρίδα.

    Ο,ΤΙ και να ΣΥΜΒΕΙ πάλι να ξεχωρισετε, πάλι θα ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙΤΕ.

    ΠΑΨΑΤΕ να προσεγγίζετε ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ό,τι ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ υπάρχει, την ΓΝΩΣΗ.

    ΑΥΤΟ βρε είναι το ΟΠΛΟΝ σας, το ATOUT σας.

    ΥΠΕΡΒΕΙΤΕ την μικροαστική μιζέρια.

    ReplyDelete
  76. ρε Μαρξ που είσαι βρε; Που χάθηκες; Τόσα posts που συζητιέται η κρίση εδώ μέσα κουβέντα δεν είπες. Όσο για τα ψιχία πάλι καλά που υπάρχει η Ευρώπη να αναγνωρίσει κανά κολέγιο μπας και δει στον ήλιο μοίρα και κανένας φουκαράς αλλιώς η επανάσταση απ' ότι φαίνεται ούτε με την κρίση θα έρθει, βλέπω 2ο γύρο εξανθρωπισμού του ακατονόμαστου

    ReplyDelete
  77. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  80. ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ του ΙΝDIO ΠΕΡΙ ΕΥΦΥΪΑΣ.

    ΠΩΣ να ΜΗ βγουν ΧΑΜΕΝΑ ΗΛΙΘΙΑ κορμιά τα σημερινά παιδιά της "LUMPEN με λεφτά" ΤΑΞΗΣ .

    Η διαπρεπής μαμά με έστελνε ΜΟΝΟ μου από τα 14, τα καλοκαίρια, στο Παρίσι.

    Ο κ. Στρούγκας έστελνε τα παιδάκια του ΜΟΝΑ τους στας Αμερικάς στα 15.

    ΚΑΙ βλέπεις τώρα την κάθε ΕΣΧΑΤΟ-ΒΛΑΧΑ να συνοδεύει τον ΗΛΙΘΙΟ ΤΕΤΡΑΠΑΧΟ ΓΙΟ της (μην της τον κλέψουν) με το ΜΥΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, στον Στρατηγάκη της γειτονιάς!!!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ, κυρίες και κύριοι, ΟΛΑ είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ........

    ΚΑΙ δεν είναι ΟΡΘΟ το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ που είπε χθες σε κάποια φάση ο indio,

    ότι δλδ τα παιδιά των αστών είναι ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΑ.

    ΟΥΔΕΝ ανακριβέστερον αυτού, ΟΥΔΕΝ φασιστικότερον αυτού.

    ΕΧΟΥΝ γίνει μελέτες επ αυτού σε παιδιά της Αφρικής. Βρέθηκε, σε baseline matrix testing (δλδ μέτρησης διανοητικού πηλίκου με συμβατικές μεθόδους) ότι η απόδοσή τους ήταν μειωμένη, πράγμα που θα οδηγούσε ένα ΑΔΑΗ στο συμπέρασμα ότι είναι μειωμένης ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ.

    ΑΦΟΥ, λοιπόν, τα παιδάκια αυτά, εξετέθησαν σε ΗΧΟΥΣ και ΧΡΩΜΑΤΑ επί Χ ΜΗΝΕΣ, η απόδοσή τους ΑΓΓΙΞΕ τα ίδια επίπεδα με τα παιδάκια της Δυτικής Κοινωνίας.

    EKEI που θα ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ απόλυτα με τον indio, είναι ότι η ΑΠΟΔΟΣΗ των παιδιών της (πραγματικής) ΑΣΤΙΚΗΣ τάξης ΕΧΟΥΝ by far καλύτερες αποδόσεις σε tests νοημοσύνης ΕΠΕΙΔΗ εκτίθενται στα ΣΩΣΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ και ΟΧΙ έπειδή είναι εξυπνότερα.

    ReplyDelete
  81. Βλακειες γραφω. Τα σβηνω και ξαναφευγω για να μη πιανουν και πιανω χωρο τσαμπα.

    -Να σαι καλα για το τελευταιο σου σχολιο κουμφου, γιατι μονο γω το σχολιασα αυτο του ινδου, και παλι δε μου καθοταν καλα.

    ReplyDelete
  82. fuck me dudes...80 comments since i last skined up a zoot last night!!! god damn. i can't wait to go home skin up another one. Red Kalamatas mofo's. When's the last time YOU duderinos had some reds? Never? Aaaah Shmoking away with Charles, Marx that is. Engels doesn't come up with spliffs. The bloody bastard. He is a bit of a wanker u know. He only shows up when i'm on acid. But fuck it Marx told me that Bacunin told him that colleges are just fine. It's where people like the dude can go have some education and maybe given a chance to go to greek dimosio. If recognised that is. Otherwise i'll look for a visma to get me to OSE. That's my dream. Trainspotting

    ReplyDelete
  83. ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ -> ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ, σωστά;

    ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ -> ΕΠ' ΑΥΤΟΥ, σωστά;;

    Αρα το ΓΙΩΤΑ υποχωρεί

    thence

    ANT - EΠ - ΕΞ - ερχομαι

    Αόριστος

    ΑΝΤ ΕΠ ΕΞ ήλθα

    διότι ΚΛΙΝΕΙΣ το ΕΡΧΟΜΑΙ, το βασικό δλδ ρήμα.

    ReplyDelete
  84. Άλλο φρούτο ο Λεμπόφσκι.

    Έβλεπα Μητρόπουλο στον Ευαγελάτο και έλεγα Θέε μου κάνε να μη σπάσω την τηλιόραση εδώ και τώρα

    ReplyDelete
  85. @ vforvendetta

    "Το μόνο που θέλουν είναι να ανοίξει από τη μια η αγορά της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης και από την άλλη να μειώσουν και άλλο τους μισθούς."

    October 27, 2008 3:51 PM

    EΦΟΣΟΝ λειτουργούν οι ΚΑΝΟΝΕΣ της ΑΓΟΡΑΣ και ενόσω μιλάμε γιά business ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ τον ΕΡΓΑΤΗ της ΓΝΩΣΗΣ και όχι γιά το μαγαζάκι της γειτονιάς ή του λαμόγιου των 10 υπαλλήλων, ΟΥΔΕΙΣ λόγος ανησυχίας.

    Στας Αμερικάς, στο ΑΥΤΟ πανεπιστήμιο, στην ΑΥΤΗ σχολή, στο ΑΥΤΟ τμήμα, στην ΑΥΤΗ έδρα, ΔΥΟ άτομα της ΑΥΤΗΣ βαθμίδας με την ΑΥΤΗ προϋπηρεσία, ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ

    ο ΕΝΑΣ με 150.000 και ο έτερος με 300.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Επαναλαμβάνω,

    ΟΤΑΝ μιλάμε γιά ΕΝΤΑΣΗ ΓΝΩΣΗΣ και με ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΙN PLACE

    ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΜΑΡΙΑΜ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  86. @v4vendetta

    δεν λες όμως ποιος απαξιώνει το ΔΠ.
    Κι επειδή οι κόπανοι που το απαξιώνουν και το ξεφτιλίζουν πλήττονται από τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων
    ΠΡΕΠΕΙ (;)
    να τα απαγορεύσουμε με το ζόρι, έτσι ?

    @γιούρι
    και μόνο το ότι ορίζεις το μαρξισμό βάσει του καπιταλισμού δείχνει ότι μάλλον πρέπει να κάνεις restart- ξέχνα αυτά που ήξερες

    και
    γιά όσους εξ ημών ενδιαφέρονται-

    σήμερα το spread GGB -Bund ηταν 120bps

    συνέχισε τώρα γιούρι να τσαμπουνάς φιλοσοφίες.

    Όσο η νέα γενιά θα παπαγαλίζει το "έχουμε καιρό να δουλέψουμε, τώρα που είμαστε νέοι θα διασκεδάσουμε" που έμαθε από την προηγούμενη γενιά τόσο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 700 ευρώ θα είναι πααααρα πολλά

    Ρωτήστε το Κομφούκιο να σας πει πως ένας 25άρης στην Αμερική ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ γιά να σπουδάσει σε όσο γίνεται καλύτερο πανεπιστήμιο την ώρα που οι αντίστοιχοι Ελληνες πίνουν σφηνάκια στο Island

    ReplyDelete
  87. Re: Litsa

    Oi kaloi PhDades apo physics Imperial pane sto city quants.

    H accenture einai gtp, mono sapakia pairnei nowadays ... trust me, psaxnei talent apelpismena.

    Biasthke h Litsa geladarh ...

    ReplyDelete
  88. @ Κομφούκιος

    Τα δεδομένα δε μπορούν να είναι φασιστικά ή μη φασιστικά. Είναι ακριβή ή ανακριβή.

    Nature, Nurture and Income

    ReplyDelete
  89. Ρε Κομφού-φάιτερ ακόμα εδώ και με τη χατζάρα πάντα στο χέρι; Και ακόμα για την αστική τάξη παραπαρλάρεις; Ρε κομφού 5 δις τα πιάσαμε και πάμε για τα 8 σε αυτόν τον έρμο τον πλανήτη, η συντριπτική πλειοψηφία απελπισμένοι. Στην εποχή που και ο τελευταίος χλέμπουρας τον παίζει με τις γελοιότητες της Χίλτον για ποια αστική τάξη να λέμε τώρα για αυτούς που τα φυλάνε στα Κέημαν και τρέμουν μπας και τους πιάσουν στα πράσα και τα πράσινά τους γίνουν καφετιά; Έλα πλάκα κάνω να μην ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα - αναγνωρίζω ότι συχνά πυκνά λες και κανα καλό, εάν τα τύλιγες σε άλλο πακέτο ίσως περνούσες το μύνημά σου ευκολότερα.

    Λοιπόν μάγκες είδα Αξέντουρ (δε μου γεμίζει το μάτι σαν εταιρία) και μπήκα. Μην τρελένεστε. Και με μάστερ και με απλό πτυχίο μπαίνετε μέσα και απο εκεί και πέρα είναι ότι αποδείξετε. Είναι αλήθεια ότι το πτυχίο το κοιτάζουν οι εταιρίες γιατί έτσι λένε τα ζητούμενα του πόστου αλλα δεν στέκονται εκεί, στην τελική το τι μετράνε στο τέλος της χρόνιάς τους ενδιαφέρει περισσότερο. Πολλές φορές δεν κάνει καν διαφορά στο μισθό.

    Τα πανεπιστήμια πλέον παίζουν περισσότερο το ρόλο του 'κονέ'. Τα καλά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο ότι χαρίζουν πολύ καλύτερη εκπαίδευση από τα άλλα (να μην ανακατέψω βέβαια τα χείριστα όπου το επίπεδο είναι πραγματικά χαμηλό) αλλά σίγουρα χαρίζουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για 'κονέ'. Σε πολλές χώρες όπως ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία τα πανεπιστήμια είναι σαν άλλη μορφή μασονίας (με την έννοια της κοινωνικής διαδικτύωσης) ένα πράμα. Και στην τελική μια που είπαμε και για μασονία, υπάρχουν νέοι που στα 25 τους, σχεδόν με την πρώτη τους δουλειά θα χτυπήσουν θέσεις που εσείς (ε, οι πιο πολλοί από εσάς) θα χτυπήσετε σε 7 με 10 χρόνια αργότερα στα 32-35 σας, και αυτό ανεξάρτητα από το τι βαθμό πήραν το πτυχίο τους ή στην τελική και τι σχολή τελείωσαν, αν τελείωσαν. Έτσι, στα 35 τους θα έχουν τη δουλειά που εσείς θα παρακαλούσατε να είχατε στα 50 σας. Και δεν μιλάω εδώ για νέους που αναλαμβάνουν οικογενειακές επιχειρήσεις (εκεί με γειά τους με χαρά τους και από δημοτικό)!

    Δουλεύω σε μια εταιρία, σύμπραξη δύο τεράστιων πολυεθνικών. Ο νέος διευθυντής στο κέντρο μας είναι 55 ετών γενικά έχει περάσει από όλα τα στάδια (αν και πάλι από ότι τον έκοψα από το βιογραφικό του φαίνεται να είχε "φτερά" νέος). Φανταστείτε όμως ότι πήρε τη θέση ενός διευθυντή 35 ετών που ανέβηκε 'σα βέλος' όπως λεν οι παλαιότεροι συνεργάτες μου, ο οποίος πλέον πήρε ακόμα μεγαλύτερο πόστο μέσα στην ευρύτερη οργάνωση. Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να αμφισβητήσω το γεγονός ότι οι εταιρίες θέλουν που και που να έχουν και έναν πιο νέο στα διευθυντικά κλιμάκια, αν κρίνω από την εμπειρία μου σε συνεργάτες και τα διάφορα στυλ τους, το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι και κανένας πιο ειδικός από τον καθένα σας, απλά είναι μανούλα στη λαδωμένη διαδικτύωση, προφανώς γιόκας κάποιου...

    Εάν είχα στα 29 μου το πόστο που είχε αυτός στα 25 του, άνετα θα είμουν πιο ικανός στα 30 μου για διεύθυνση από ότι αυτός στα 35 του δεδομένου ότι αυτός πέρασε όλο το χρόνο του αποκλειστικά στα 'κονέ' με τους ολίγους παρά στην καθεαυτό δουλειά με τους συνεργάτες του κάτι που του φαίνεται στον παιδιαρίστικο τρόπο που αντιμετωπίζει συνεργάτες και θέματα.

    Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί η Λίτσα δεδομένω ότι δεν είναι γίοκας (!) κάποιου ή θα πρέπει να προσπαθήσει να δώσει πίστωση χρόνου με ρίσκο βέβαια και να πουλήσει το διδακτωρικό της πολύ ακριβά (ιδανική περίπτωση) ή να προετοιμαστεί να μπει σε δουλειές όπου και να μη το δηλώσει δε θα πάρει πολύ λιγότερα λεφτά. Ξέρω διδακτορικούς Γαλλία που δεχτήκανε δουλειές σε μεγαλύτερη από εμένα ηλικία με λεφτά που θα μου φαίνονταν και εμένα μέτρια (και δε το βρήκα καθόλου δίκαιο)

    Στη δουλειά μου σα μηχανικός έχω συνεργάτες μηχανικούς με διδακτωρικό με μισθό απλά ικανοποιητικό των αρχικών προσδοκιών τους και παράλληλα έχω τεχνικούς που μετά από 15 χρόνια προυπηρεσία ανέβηκαν σε θέση (αλλά όχι μισθό απόλυτα αντιστοιχο εμπειρίας - και αυτό το θεωρώ άσχημο) μηχανικού. Είναι όμως αυτοί οι νόμοι της αγοράς. Δεν υπάρχει μέτρο.

    Οπότε τι την ψάχνετε στο χώρο της παιδείας, άκρη θα βρείτε; Να κοιτάζετε κατευθείαν το θέμα. Δουλειά θα βρείτε; Και τι δουλειά; Με τι όρους; Με Μεσούτ Ταβάζ όρους του στυλ 'απασχοληση' όχι 'έργασία', να μην έχω αφεντικό; Ναι ούτε αφεντικό, ούτε τράπεζα άρα ούτε και σπίτι. Η εργασία πορτφόλιο^στυλ ήταν μια ιδέα στα 'έρλυ 90ιζ', εδώ και 10 χρόνια θεωρείται όμως εκτός πραγματικότητος.

    Αν μη τι άλλο, στο θέμα της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας θα το σκεφτούμε διπλά...

    ReplyDelete
  90. Ζαχο παιδι μου, γιατι τα γραφεις ετσι και με ταλαιπωρεις; Ξερεις ποση ωρα μου πηρε για να βρω στο ιντερνετ τι ειναι κουαντ, αλλα ΚΥΡΙΩΣ να καταλαβω ΤΙ ειν αυτο το γτπ, και συνεπως να καταλαβω το πνευμα του εφετζιδικου σχολιου σου;

    Το πρωτο βεβαιως βεβαιως που θα σου πω ειναι οτι το σχολιο σου ειναι ασχετο με το πνευμα του δικου μου. Δηλαδης οτι το διδακτορικο της δεν τους ενδιεφερε και πολυ (μπορει στο πρωτο σταδιο επιλογης, για να αποφασισουν να την καλεσουν, κατι να μετρησε - δεν ξερω) και οτι τωρα κανει κατι που ειναι ασχετο μ αυτο που σπουδαξε.

    Τωρα, για τη Λιτσα συγκεκριμενα τι να σας πω ρε παιδια. Γω αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι ευχαριστημενη απ τη δουλεια της. Εχει εκει τρια-τεσσερα χρονια και λεει οτι τα παει καλα. Και μαλιστα στις αρχες του χρονου αγορασαν και σπιτι στο λονδινο με το φιλο της (καπου κεντρο-δυτικα μου ειπε, σε καλη περιοχη αλλα δε θυμαμαι το ονομα - τσι-κατι).
    ΔΕ ξερω αν ηθελε να γινει κουαντ ζαχο μου ή οχι. Ποτες δε μου ειπε κατι τετοιο, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κουαντ δεν ειναι.

    Αλλα συ γιατι το λες αυτο με τους κουαντ; Συ εισαι κουαντ; Αμα εισαι, πες μας τιποτα για τα χρηματοπιστωτικα και την κριση βρε παιδι μου. Σεις οι κουαντ τι καμετε τωρα με την κριση;

    Ουλις, καλα τα λες μου φαινεται (αν και η ωρα εχει περασει και εχω ψιλογλαρωσει). Ε, και γω αυτο ειπα, οτι και με πτυχιο μονο μπαινεις. Τουλαχιστον γι αυτο που κανει η Λιτσα.

    Τωρα αυτα με τις μασονιες και τις ηλικιες θα τα διαβασω αυριο ξανα, γιατι τωρα δε τα πιανω και καλα.

    Παντως για το ριφκιν το χω ξαναπει κι εγω. Μποοοοτίκ εργασια ΜΗ περιμενετε. Σε κανα δυο γενιες, αλλα ουτε και τοτες. Γω λεω ποτες (για την ανθρωποτητα ως συνολο μιλαμε τωρα, γιατι αμα λεμε για μερικους μονο, ε, μερικοι εχουν και τωρα μποοοοτικ δουλειες). Αλλα ποιος ξερει; Μπορει ο ριφκιν να ειν πιο εξυπνος απο μενα (σιγα μην ειναι). Παντως εγω σιγουρα εχω πολυ καλυτερο μουστακι.

    ReplyDelete
  91. Γκουντ νάιτ μπόιζ εντ γκελς.

    ReplyDelete
  92. Bre ULIS, Ti kaneis vre psyxi ..... Xathikes, mas eleipses

    Ici Shiphol. En route to the Metropolis of the World. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  93. Paides tha me xasete gia merikes meres.

    Tha kanw ekstrateia stin Tampa kai sto Tarpon Srpings. Kapou 70.000 Ellhnika nykokyria.
    Tha ta parw me kati neolaious porta me porta.

    KATHOTI sto Tarpon menoun SYMIAKOI kai o propappous itan o Megas Euergetis tis 12nissou ALLA kai afentiko tous sto sfoggemporio.

    Tha paw loipon na tous peisw na psifisoun OBAMA.

    MIN anisyxisete

    ReplyDelete
  94. Ε αμα ειναι για τετοιο σκοπο ρε ΚΟμφουκιε εγω τουλαχιστον καταλαβαινω και δε θ'ανησυχησω...

    Την εκστρατεια του Ομπαμα υποστηριζει ΚΑΙ ο Κομφουκιος με ολες του τις δυναμεις...

    I'M ECSTATIC!!!!!!

    ReplyDelete
  95. έμπαινε κομφούκιε με Ομπάμα και άσε τα κομμούνια να παραμιλάνε και μετά έλα να πεις την επειρία σου από την εκστρατεία

    ReplyDelete
  96. Ευχόμαστε καλό αγώνα και με τη νίκη και όταν γυρίσεις μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε να μας μεταφέρεις από κοντά την εμπειρία σου από την Obama Campaign, όπως είπε κι ο gμοσιος.

    Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται, από Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ξεκινάει η μουσική παράσταση με τίτλο power g620+ένσημο στο Trova Music Cafe το Μοναστηράκι με χορηγούς επικοινωνίας την UNESCO και τη G700. Είσοδος ελεύθερη. Δείτε την αφίσσα στη δεξιά στήλη του blog για λεπτομέρειες ή μπείτε στο σχετικό event στο facebook

    ReplyDelete
  97. Συ γιουρι, παιδι μου, για ποιον εκαμες προεκλογικη εκστρατεια τελευταια φορα; Για το μεντβέντεφ;
    Τσαμπα κοπος βρε παιδακι μ. Θα βγαινε ετσ κι αλλιως.


    ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΟΥΕΡ!!!!!!!

    ReplyDelete