Friday, December 31, 2010

2011: χρονιά επανίδρυσης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το 2010 ήταν αναμφίβολα η χρονιά διάσωσης της Ελλάδας από την πτώχευση και της τραγικές συνέπειές της. Ήταν μια χρονιά που η διεθνής κοινότητα με τους θεσμούς της, μια χούφτα αποφασισμένων πολιτικών στην Κυβέρνηση αλλά και εκτός, και προπάντων, ο Ελληνικός λαός με τις θυσίες και την ωριμότητά του, βοήθησαν τη χώρα μας να μη μετατραπεί στο πρώτο μεγάλο θύμα μιας αρπαχτικής αγοράς, που σε συνδυασμό με τα χρονίζοντα, άλυτα εσωτερικά μας προβλήματα θα μας οδηγούσε για πολλά χρόνια εκτός διεθνούς συστήματος.

Το 2010 ήταν όμως και μια χρονιά αφύπνισης των υγιών αντανακλαστικών της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία άρχισε να αποκτά φωνή και να επιδιώκει, ειρηνικά και μακράν των καταστροφικών διαμαρτυριών, να διαμορφώσει το μέλλον της. Οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι, όμως απαιτούν πλέον να πιάσουν τόπο οι θυσίες τους. Απαιτούν την επανίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το 2011 θα ξεκινήσει με κολασμένο τρόπο. Το πρώτο τρίμηνο η ύφεση θα σπάσει όλα τα ρεκόρ, οδηγώντας την αγορά σε βαθύ ψύχος και την απασχόληση στα τάρταρα. Η επανίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα φαντάζει με κακόγουστο αστείο. Για ανάπτυξη ούτε λέξη. Καθημερινά θα διατυπώνονται ερωτήματα και αμφιβολίες για το πόσο θα αντέξουμε τον στροβιλισμό βρισκόμενοι πλέον στο μάτι του κυκλώνα. Οι ραντιέριδες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας θα δώσουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής, επιχειρώντας να διατηρήσουν ζωντανό ό,τι μπορούν απ' την παλιά Ελλάδα.

Η Ελληνική κοινωνία, όμως, επειδή ακριβώς θέλει να πιάσουν τόπο οι θυσίες της, θα απαιτήσει και λογικά θα επιβάλλει το 2011 να είναι το έτος των μεγάλων δομικών αλλαγών. Δομικών αλλαγών που θα θεμελιώνονται πάνω στις αξίες της παραγωγικής οικονομίας και όχι της προσοδοθηρίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι της αδικίας, της ελεύθερης οικονομίας και όχι του κρατισμού ή του κορπορατισμού, του κράτους δικαίου και όχι του πελατειακού κράτους, των βουλευόμενων και συναινούντων πολιτών και όχι του αμέτοχου και απαθούς όχλου, της προτεραιότητας των ποιοτικών δημόσιων αγαθών και της δίκαιης πρόσβασης όλων σ' αυτά. Είναι η χρονιά που οι πολίτες θα αναμένουν τα πρώτα δείγματα αλλαγής. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους φαντάζονται το τέλος του 2011 να τους βρει με το ξεκίνημα μιας ήπιας ανάκαμψης. Να δουν φως στο τούνελ.

Όλα αυτά, όμως, θα απαιτήσουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές από ένα πολιτικό σύστημα που στην πλειονότητά του επιχειρεί ακόμα να διασωθεί, δίνοντας κι αυτό ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής μαζί με τους ραντιέριδες που τόσα χρόνια προστάτευε. Αλλαγές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση η οποία μπορεί να μειώνεται σε ποσότητα, όμως δεν βελτιώνεται σε ποιότητα, την πολιτειακή δομή που έχει αποσυντονιστεί με το κόψε ράψε των Υπουργείων και δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει τον Καλλικράτη, τη Δικαιοσύνη που ακόμα χαίρει απόλυτης ασυλίας ώντας το πιο αναποτελεσματικό και ρυπαρό τμήμα της ελληνικής πολιτείας, την Υγεία που νοσεί διαχρονικά, την Ασφάλιση και την Πρόνοια όπου μένει να δούμε τι τόπο θα πιάσουν οι μέχρι σήμερα αλλαγές, το Περιβάλλον όπου μέχρι στιγμής παρακολουθούμε άφωνοι να διεξάγεται το σίριαλ της πράσινης αντι-ανάπτυξης. Αλλαγές που ελλείψει σοβαρού και μεγάλου σε αριθμό πολιτικού προσωπικού, μια χούφτα άνθρωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής θα κληθούν και πάλι να φέρουν σε πέρας. Μαζί με την κοινωνία που στηρίζει. Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, την παρηκμασμένη 4η ελληνική Δημοκρατία.

Γνωρίζουμε ότι απαιτείται ένα να επιτελέσουμε σαν χώρα ένα μεγάλο ηράκλειο άθλο. Εμείς, η G700 θα είμαστε παρόντες και μάχιμοι, με τους αγώνες μας και τις ιδέες μας, και φιλοδοξούμε να είμαστε συνιδρυτές της νέας σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

47 comments:

  1. Το οτι εγιναν καποιες θετικες αλλαγες ,εγιναν.

    Περισσοτερες απο ποτε.
    Οπως και να εχει αυτη η κυβερνηση εχει κανει τις
    περισσοτερες αλλαγες απο καθε αλλη.

    Ομως τα μετρα ειναι ημιμετρα.
    Μονη λυση ειναι η δραστικη μειωση
    των ΔΥ και των μισθων τους.
    Δεν γινεται η κοινωνια που ταιζει τους ΔΥ να αμοιβεται λιγοτερο απ αυτους.
    Απλα μαθηματικα ,απλη λογικη.
    Ως ποτε θα διατηρειται η μονιμοτητα στο δημοσιο;
    Γιατι δεν απολυεται κανεις ΔΥ;
    Γιατι δεν γινονται δραστικες περικοπες των μισθων στο δημοσιο;

    Συνεχεια ακουω την καραμελα της φοροδιαφυγης.
    Φορους υπερ ποιων;
    Υπερ των ΔΥ;

    To κυριο προβλημα της οικονομιας
    ειναι το δημοσιο.
    Αν δεν το αγγιξει κανεις οσες
    θυσιες και να γινουν ,οσοι φοροι
    και να μπουν λυση δεν θα ερθει.
    Πεθαινοντας η ιδιωτικη οικονομια
    σπροχνωντας στη μεταναστευση
    τους μη ΔΥ Ελληνες δεν εχεις
    μελλον.
    Εαν εξαφανιστει η ιδιωτικη οικονομια οι ΔΥ απλα δεν θα μπορουν πια να ταιστουν.
    Και οι ξενοι δε νομιζω να εχουν ορεξη να συνεχιζουν να ταιζουν
    με ειδικα δανεια τον Ελληνα ΔΥ.

    Η Ελληνικη Δημοκρατια του δημοσιουπαλληλισμου και της λαμογιας πρεπει πρωτα να παιθανει
    για να γεννηθει μιαν αλλη
    καινουργια...

    ReplyDelete
  2. Εάν δημοκρατία είναι να κάνεις τα εντελώς αντίθετα απ' ότι έλεγες προ των εκλογών ή να δίνεις το δικαίωμα στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει όρους χωρίς να τους έχει φέρει πρώτα στη Βουλή για έγκριση ή να φέρνεις πολυνομοσχέδια με την διαδικασία του επείγοντος ή να λες πως 'όλοι μαζί τα φάγαμε' και να μην εκπαραθυρώνεσαι ή να διαρρέεις μισθολογικές καταστάσεις για να σπάσεις απεργειακές κινητοποιήσεις ή να καταργείς το φορολογικό απόρρητο, εάν όλα αυτά (κι άλλα κάμποσα) τα θεωρήσουμε δημοκρατία, είμαστε άξιοι της τύχης μας παιδιά...

    Καλή χρονιά ωστόσο...

    ReplyDelete
  3. G700

    καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε σας και στο μπλογκ της Γενιάς.

    Αν η Ελλάδα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμιστικών πολιτικών με την ίδια ταχύτητα και την ίδια αποφασιστικότητα που επέδειξε ως σήμερα μέσω ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, επαγγελματιών και με τη μεγάλη πνοή βοήθειας, τεχνικής, οργανωτικής και οικονομικής, από το ΔΝΤ και τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ, το 2020, μια δεκαετία από φέτος, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη δυναμική είσοδο μας σε μια νέα, εκσυγχρονισμένη και με προοπτικές για τους νέους Ελλάδα. Η γενιά μας θα θυσιάσει το ένα τρίτο της ζωής της για αυτή τη θαρραλέα μετάβαση. Οι καρποί της θυσίας της όμως θα είναι μεγάλοι, για την ίδια, και κυρίως για τα παιδιά της.

    Ελπίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει με τις αλλαγές, θα προχωρήσει στην αυτοκάθαρση του, εμείς τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας αποκτούμε σιγά σιγά συνείδηση - πολιτών, καταλανωτών, συνεργασίας, εργασίας και νέου ήθους.

    ReplyDelete
  4. Οι αλλαγές όμως πρέπει να έχουν περισσότερο βάθος και να μην είναι σαν την "απελευθέρωση" του επαγγέλματος των φαρμακοποιών που ετοιμάζει ο Λοβέρδος.Αυτό το νομικό κατασκεύασμα δεν είναι το "ισοδύναμο" των απαιτήσεων του μνημονίου,
    για την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στο επάγγελμα, αλλά ανατολίτικη φάμπρικα εξαπάτησης των Φράγκων.

    Χρόνια πολλά σε όλους.

    ReplyDelete
  5. Καλή και δημιουργική χρονιά.

    Ο πραγματικός πόνος αλλά και ο επίπλαστος οδυρμός θα αφθονήσουν φέτος.

    Οι G700 πρέπει να εντείνουν τις πιέσεις προς την απρόθυμη κυβέρνηση να αθετήσει όλο το προεκλογικό κατασκεύασμα και να αφήσει τις πραγματικές δημιουργικές δυνάμεις της γενιάς μας να ξεμπουκώσουν το λιπαρό μεταπολιτευτικό μοντέλο οικονομικής κατάπνιξης.

    Δύναμη κι ελπίδα σε όλους μας!

    ReplyDelete
  6. Καμμιά επανίδρυση δεν βλέπω

    Αντίθετα βλέπουμε μιά απρόθυμη κυβέρνηση ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ να εκτελεί τυφλα τις εντολές της τρόικας με μόνη φροντίδα να μην χάσει ψήφους από την δεξαμενή που παραδοσιακά αντλεί (ΔΕΚΟ/ΔΥ)

    Το δε λυπηρότερο είναι ότι ούτε στην κατέυθυνση της διαφάνειας γίνεται τίποτα

    Ο Ακης που χάθηκε ?
    Ο Τσουκάτος ? Ο Μαντελης ?

    Το Βατοπέδι σύντομα μπαίνει στο αρχείο με βούλευμα (επικοινωνιακό ήταν έτσι κι αλλιώς)

    Ετσι λοιπόν καταλήγουμε σε ένα νέο έτος που θα ζοριστούν οι μη-εχοντες, διότι οι έχοντες αναγκη δεν έχουν

    ReplyDelete
  7. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί η νέα γενιά δεν βάζει στην πρώτη γραμμή σαν σύνθημα και απαίτηση την υποχρεωτική καθιέρωση των 4 ημερών εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    Με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών (20%), δεν γίνεται αλλιώς αυτή την στιγμή.

    Γιατί δεν είναι προφανές ότι μόνο έτσι μπορεί η νέα γενιά να μπει σήμερα στην παραγωγική διαδικασία ?

    Η Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει ούτε σήμερα, ούτε θα διαθέτει για αρκετά χρόνια ακόμα την παραγωγική βάση στήριξης πληρους απασχόλησης με 5θήμερη εργασία.

    Οι εργαζόμενοι που θα στραβομουτσουνιάσουν να σκεφτούν τα παιδιά τους και να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγκύη των γενεών.

    Καλύτερα να μοιράζεται η πίτα ίσα από το να έχουμε αποκλεισμούς και περιθώριο.

    Καλύτερα φτώχεια με αξιοπρέπεια και δουλιά παρά ζούγκλα με βολεμένους και περιθώριο.

    ReplyDelete
  8. @psaranto

    Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου.Ως προς την καθολικότητα της εφαρμαγής, όμως, έχω κάποιες επιφυλάξεις.
    Αλλά καλά είναι να πειραματιστούμε με τα πάντα αντί να παλεύουμε για να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα των άλλων.
    Δεν πρέπει,στο όνομα,μιας κακώς νοούμενης,κοινωνικής αλληλεγγύης,να αφήνουμε πολλες κοινωνικές ομάδες να συνεχίζουν το πάρτι.

    ReplyDelete
  9. @ser

    Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με το Τσουκάτο ,το Δούκα ,το Τσιτουρίδη και μια πλειάδα απο δώ και απο εκεί.Και ας επικεντρωθούμε στα συγκεκριμένα μέτρα,νόμους,αποφάσεις,που πέρνονται αυτή την εποχή για τις προστατευόμενες επαγγελματικά, με προνόμια, διάφορες ομάδες.
    Aς μην πετάμε τη μπάλλα στην εξέδρα.

    ReplyDelete
  10. "Η Κίνα, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο και διαθέτουσα τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα, δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει τις περισσότερο εκτεθειμένες στην κρίση δημοσιονομικού χρέους ευρωπαϊκές οικονομίες, μετά την παροχή οικονομικής υποστήριξης στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, στην Ιρλανδία.Στο τέλος Δεκεμβρίου, εκφράζοντας τη «μεγάλη ανησυχία» της για την ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, η Κίνα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη «να επενδύσει» τα συναλλαγματικά της αποθέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεσμεύθηκε για την αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος αυτών των επενδύσεων.Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 2.648 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο Λι Κετσιάνγκ θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας , θα επισκεφθεί, μετά την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία".

    Χωρία σχόλια.

    ReplyDelete
  11. "Το 2010 ήταν αναμφίβολα η χρονιά διάσωσης της Ελλάδας από την πτώχευση"...

    Έχω αμφιβολίες ότι έχει οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα ο αρθρογράφος.

    Το 2010 ήταν η χρονιά που έφερε την κρίση στην Ελλάδα η ανικανότητα και η φαυλότητα της "κυβέρνησης" του αρχιψεύτη Παπανδρέου.

    "Το 2010 ήταν όμως και μια χρονιά αφύπνισης των υγιών αντανακλαστικών της Ελληνικής κοινωνίας"....

    Υγιή αντανακλαστικά είναι η στοχοποίηση ομάδων ανθρώπων; Ο φόνος του αγέννητου παιδιού;

    Με λύπη μου διαπιστώνω ότι έχετε καταντήσει φερέφωνα των κυβερνώντων. Περισσότερο συμφωνούσα μαζί σας όταν ήσασταν απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή. Τώρα έχετε καταντήσει φοβισμένα ανθρωπάκια που ακολουθείτε το καρότο που σας πετάνε.

    Η γενιά των 700 ευρώ πέθανε. Ζήτω η γενιά των κακόμοιρων των 400 ευρώ σε ημιαπασχόληση!!!

    ReplyDelete
  12. @Vassilis

    "Απο τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα"
    και
    "βγάζω το καπέλο μου να μη βραχεί η ομπρέλα".

    Ποιά παιδιά,έμβρυα σκοτώνουν αυτοί εδώ μέσα.

    ReplyDelete
  13. @Vassilis
    "Περισσότερο συμφωνούσα μαζί σας όταν ήσασταν απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή"

    Ηταν τότε που εσύ προτιμούσες να είσαι απο πίσω απο την κυβέρνηση.Γλέντια που κάνατε ρε μπαγάσες!

    ReplyDelete
  14. Τόση αισιοδοξία εμπνέει το άρθρο και τα σχόλια ορισμένων εδώ μέσα που ο GP2 άρχισε ήδη να το γλεντάει από την Πρωτοχρονιά:

    http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_3665.html

    Όλα πάνε καλά, μέχρι και στο Δημαρχείο Αθήνας άρχισε το "σκούπισμα", ξεκινώντας από τους Η/Υ με τα αρχεία των προμηθειών.

    Μιλάμε για επανίδρυση (2011) της επανίδρυσης (2010).

    ReplyDelete
  15. Μόλις τελειώσετε με τα καπνογόνα και τους πανηγυρισμούς, ας εξηγήσει κάποιος:
    - γιατί η ανεργία εξακολουθεί να ανεβαίνει,
    - γιατί 1 στις 10 επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην πληρώνουν ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενίοτε ούτε τους εργαζόμενους,
    - γιατί συνεχίζονται οι εξεταστικές στη Βουλή για παραγραφέντα αδικήματα που ούτε καν δείχνουν ενόχους,
    - γιατί δεν έχει ασχοληθεί κανείς που πηγαίνουν τα χρήματα του δανεισμού,
    - με το χρέος και με τι έλλειμμα θα βγούμε(;) από την επιτήρηση το 2013
    - γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια στη ΔΕΗ, και μάλιστα με ασύμμετρο τρόπο, ενώ είναι η μοναδική ΔΕΚΟ με καθαρά κέρδη
    - γιατί, αφού υποτίθεται πως πάμε καλά, τα spreads είναι πιο πάνω από ότι όταν μπήκαμε στο μνημόνιο
    - τι θα πάει να κουβεντιάσει ο GP2 στην Τουρκία, αν το μόνο ζήτημα είναι η υφαλοκρηπίδα, την οποία δεν συζητούν προς το παρόν οι Τούρκοι,
    - τι ακριβώς σχεδιάζεται ως "ανάπτυξη" εντός του 2011,
    - γιατί το κράτος δεν αποπληρώνει τις οφειλές του προς ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία (προμήθειες) και επιστροφή φόρων & ΦΠΑ, αφού "λεφτά υπάρχουν,
    - αν αληθεύει ότι το Σεπτέμβριο του 2012 θα υπάρξει νέα αύξηση του ΦΠΑ, με σχεδόν όλα τα προϊόντα στο ανώτερο ποσοστό
    ...κτλ κτλ κτλ...

    ReplyDelete
  16. @goas:

    "...Οι G700 πρέπει να εντείνουν τις πιέσεις προς την απρόθυμη κυβέρνηση να αθετήσει όλο το προεκλογικό κατασκεύασμα...

    Αυτό τώρα τι είναι; Ορθογραφικό λάθος ή παρότρυνση προς πολιτική εξαπάτηση; Λέτε μπράβο στους απατεώνες και στους ψεύτες που εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους τους;

    Έχετε υπόψη σας ότι οι εθνικές εκλογές αναδεικνύουν κυβερνήσεις και όχι σταρ σε τηλεπαιχνίδια; Μπας και εγκρίνετε το "αυτοί ξέρουν καλύτερα από το λαό", με οτιδήποτε κι αν συμβαίνει αυτό;

    ReplyDelete
  17. Σκληρά και αναπάντητα τα γιατί που θέτεις Jaga.
    Αυτοί εδώ μέσα πήραν κακό δρόμο.Οδηγησέ τους μεγάλε Οδηγητή στον Ορθό δρόμο που μόνο εσύ ξέρεις.

    ReplyDelete
  18. Αντί να ακολουθήσουν το δρόμο που τους οδηγεί,στη γή της επαγγελίας, το Λαφαζανιστάν,όπως εσύ τους προτείνεις,αμαρτάνουν συνεχώς γράφοντας φιλελεύθερες φιοριτούρες.

    ReplyDelete
  19. libertarian
    εννοεις την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη ? Αυτη που έχει ήδη επιληφθεί και εχει ήδη τιμωρήσει τους λαμόγιους ?

    Οσο δεν γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τη Βουλή τόσο λύση δεν θα προκύπτει

    Τόσο η παραγραφή θα συνεχίζεται (αλήθεια γιατί δεν αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών?), η σπατάλη (Βουλή TV),το κακό παράδειγμα (οι βουλευτές πληρώνονται γιά συμμετοχή σε επιτροπές ενώ αυτή είναι η δουλειά τους)και η αδιαφάνεια (που είναι τα πόθεν έσχες και ο έλεγχός τους?)

    jaga
    Η ΔΕΗ εχει κέρδη ακριβώς λόγω των συνεχών αυξήσεων των τιμολογίων

    normad
    Καλή χρονιά και ελπίζω φέτος να μας τιμήσεις επιτέλους με κάποια άποψη εκτός από εξυπνακίστικα σχόλια

    ReplyDelete
  20. @Normad:

    Ωρίμασε επιτέλους. Κατάλαβέ το ότι έχεις γίνει αφόρητα βαρετός με τα "καλαμπούρια" σου.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Εξαιρετική ομιλία:

    TEDxSanAntonio : Lawrence Lessig - Citizens The Need and the Requirements
    http://www.youtube.com/watch?v=Xz3RdkO824A

    ReplyDelete
  23. @Vaggelas

    Μου πήρε μια μέρα να διαβάσω αυτό το πόνημα που μας πρότεινες.Τελικά δεν άξιζε το κόπο.Λέει με εκατομμύρια λέξεις αυτό που η σχολή των μπαταχτσήδων αριστερών και δεξιών λέει με μια φράση: "Η Ελλάδα για να σωθεί πρέπει να πτωχεύσει".
    Αυτό,συγχώρα με, αλλά μόνο ένας απόφοιτος της Lafazanis'busness School μπορεί να το καταλάβει.

    ReplyDelete
  24. Η επανίδρυση ξεκίνησε:

    "Προληπτικά υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση":
    http://www.topontiki.gr/article/12815

    "Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση υπογράφηκε στη Δράμα":
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=238167

    Στην αιτιολογική έκθεση η εταιρία δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της εταιρίας λόγω εξόδων, αφού "...είχε κέρδη 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009 ενώ προβλέπεται να κλείσει τη χρήση 2010 πάλι με κερδοφορία.

    Η κίνηση αυτή είναι καθαρά στρατηγική επιλογή σε επίπεδο ανταγωνισμού, κατά συνέπεια θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες στον κλάδο.

    Πολλοί θα σπεύσουν (και εδώ μέσα) να τονίσουν ότι οι υπάλληλοι συμφώνησαν στο 9%. Προφανώς όσοι το λένε αυτό δεν έχουν δουλέψει ποτέ ως υπάλληλοι και δεν δουλεύουν για βιοποριστικούς λόγους.

    Αλλά θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως ΠΑΛΙ έκαναν "λάθος" στη κυβέρνηση και δεν κατάλαβαν αυτό που κάθε λογικός άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή, κατάλαβε. Ότι δηλαδή η "αιτιολογική έκθεση" που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη είναι τόσο χρήσιμη και καθοριστική όσο ο Καζαμίας του 2011.

    ReplyDelete
  25. G700

    xathikan sxolia deite to mia min exete kanena texniko problima

    ReplyDelete
  26. "της ελεύθερης οικονομίας και όχι του κρατισμού ή του κορπορατισμού"

    Καλησπέρα,
    Ενδεχομένως ο κορπορατισμός να μην έχει πρόβλημα per se και έχει γραφεί για το πολιτικο-οικονομικό εκκρεμές που πηγαίνει από τον κορπορατισμό σε φιλελεύθερο-πλουραλισμό και ανάποδα.
    Πρόβλημα ενδεχομένως να είχε το πώς εφαρμόσθηκε ο κορπορατισμός στην Ελλάδα, οπότε θα πρέπει να υπάρξει προσοχή να μην γίνει αντιστοίχως λανθασμένη εφαρμογή του φιλελεύθερου πλουραλιστικού μοντέλου.

    ReplyDelete
  27. @thoughtsofashy
    "θα πρέπει να υπάρξει προσοχή να μην γίνει αντιστοίχως λανθασμένη εφαρμογή του φιλελεύθερου πλουραλιστικού μοντέλου"

    Εχεις δίκιο.Ο κρατισμός ελλοχεύει παντού.Μπορεί να διαβρώσει κάθε απόπειρα εφαρμογής στη πράξη ενος ανοιχτού, φιλελεύθερου, δημοκρατικού και συμμετοχικού μοντέλου.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κραυγές του jaga διότι μια επιχείρηση,η "ΝΕΟΓΑΛ" Δράμας, κατάφερε να ξεφύγει απο τις δαγκάνες του πελατειακού συνδικαλισμού και να αποφασίσουν διοίκηση και εργαζόμενοι το μέλλον τους χωρίς τη μεσολάβηση ενος κάποιου κ.Στρατούλη απο την Αθήνα.

    ReplyDelete
  28. "Yπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση"

    Φοβερό,ανήκουστο,πως μας συνέβη αυτό το κακό;

    ReplyDelete
  29. "η "αιτιολογική έκθεση" που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη είναι τόσο χρήσιμη και καθοριστική όσο ο Καζαμίας του 2011"

    Κανονικά η αιτιολογική έκθεση πρέπει να συντάσσεται απο το Λαφαζάνη και να τυπώνεται από την "Τυποεκδοτική".Για όσους δεν γνωρίζετε τί εστί "Τυποεκδοτική" σας γνωστοποιώ ότι είναι η εταιρεία που,πρώτη και με τον πιό σκαιό τρόπο,έδιωξε τους "περισσευούμενους" υπαλλήλους της απο το "σπίτι του λαού".

    ReplyDelete
  30. @libertarian
    @Normad

    Βάλτε κάνα χεράκι στο υπουργείο, πείτε καμιά παπαριά και εκεί να εκδώσουν δελτίο τύπου για τη ΝΕΟΓΑΛ, γιατί της Κατσέλη μάλλον της έχει κοπεί η λαλιά, η όρεξη και τα πόδια (ΠΟΛΥ ΜΟΥΓΚΑ λέμε).

    Συντρόφια αλλάξτε εγχειρίδιο προπαγάνδας γιατί οι απαντήσεις σας μυρίζουν ναφθαλίνη. Τουλάχιστον οι νεο-φιλελεύθεροι της προκοπής απαντούν με επιχειρήματα, όχι με καλαμπούρια επιπέδου Δημοτικού.

    Άμα θέλετε βέβαια να σας παίρνουν στα σοβαρά και όχι Παγκαλοειδή.

    ReplyDelete
  31. jaga
    της Κατσέλη της κόπηκε ο βήχας όταν της πέταξε ο Ντερούζ αντίγραφο του μνημονίου και της είπε να το σκίσει αν δεν συμφωνεί

    Πρέπει κι εσύ να καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία τι φύκια πουλάνε εγχωρίως οι κυβερνώντες, αλλά το τι πραγματικά πρέπει να γίνει.

    Κάποιοι ζουν ακόμα σε άλλες εποχές - το 2010 δεν μπορούμε να πορευόμαστε όπως το 1960.

    Δυστυχώς αυτά που πρέπει να γίνουν δεν γίνονται. Αντί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε περιορισμούς στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να καταργήσουμε τους περιορισμούς του δημοσίου.

    Αυτή θα είναι η πραγματική αναπτυξιακή προοπτική- χωρίς μονιμότητες, με διαρκή αξιολόγηση, χωρίς κληρονομικές άδειες (ΦΔΧ,ταξί, φαρμακείων κτλ).
    Η Ελλάδα της γάγγραινας πρέπει να τελειώνει

    ReplyDelete
  32. Το κατά πόσο "αναγκαίες" είναι οι αλλαγές που γίνονται τώρα και πόσο "αναπτυξιακή" είναι η παρούσα πολιτική, αυτό θα φανεί από το 2013 και μετά, όταν θα έχουν τελειώσει οι δικαιολογίες περί μνημονίου. Αυτά που πρέπει όντως να γίνουν, δεν έχουν καμία σχέση με τον τυφλοσούρτη του μνημονίου, ούτε εδώ, ούτε σε καμία χώρα όπου έχει εφαρμοστεί κατά γράμμα.

    Το ζήτημα είναι ότι ανατρέπεται μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ κοινωνία, με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς στόχευση αλλά αντίθετα με "οριζόντιες" πολιτικές. Δυστυχώς ετούτοι εδώ, αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, έχουν πάρει το σημειωματάριο και κάνουν ότι τους λένε οι "ειδικοί", μπας και τους βάλουν "καλό βαθμό".

    Το κακό είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί που αυτή τη στιγμή καθορίζουν την τύχη της χώρας για τα επόμενα 20-30 χρόνια, το βλέπουν σαν απλή υπόθεση. Ο Παπακωνσταντίνου το είχε πει άλλωστε: "...Αν αποτύχω, απλά θα φύγω, θα πάω να κάνω κάτι άλλο..."

    ReplyDelete
  33. Normand

    "Αυτό,συγχώρα με, αλλά μόνο ένας απόφοιτος της Lafazanis'busness School μπορεί να το καταλάβει."

    Απεναντίας, έχω την εντύπωση ότι αν το διάβαζε ακόμα κι ο αρχαίος Αθηναίος φιλόσοφος/πολιτικός Σόλων θα έβρισκε πολλές μα πολλές ομοιότητες με την Σεισάχθεια μεταρρύθμισή του, την απαρχή της Αθηναικής ηγεμονίας/δημοκρατίας.

    Δεν νομίζω να τον κατατάσεις και αυτόν στην σχολή Lafazanis School...

    ReplyDelete
  34. @Vaggelas

    Δεν μπορούμε να κάνουμε σεισάχθεια γιατί το χρέος μας είναι εξωτερικό.Η μόνη χώρα, την σήμερον ημέραν, που μπορεί να το κάνει είναι η Ιαπωνία,της οποίας το τεράστιο χρέος είναι όλο εσωτερικό.
    Εαν και το δικό μας ήταν εσωτερικό θα ήταν εύκολες πολλες λύσεις.
    Το πρόβλημα της χώρας μας, σαυτη τη φάση, δεν είναι το χρέος αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές.Εαν αυτές γίνουν γρήγορα και σωστά, τότε, και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, για οποιαδήποτε διάρθρωση του χρέους, θα μιλάμε απο ισχυρότερη θέση.
    Βαθειές και γρήγορες δομικές αλλαγές είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ αν θέλουμε να επιτελέσουμε το πατριωτικό μας καθήκον.

    ReplyDelete
  35. "Τα χρέη των κοινοβουλευτικών κομμάτων (Ιούλιος 2010)" (από άρθρο στο tvxs.gr):
    http://tinyurl.com/3ydulp2

    --------------
    ΠΑΣΟΚ: 96.800.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013), 10.000.000 ευρώ στην Marfin bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015). Σύνολο: 111.800.000 ευρώ

    ΝΔ: 105.000.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και 15.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015). Σύνολο: 120.000.000

    Κ.Κ.Ε: 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010).

    ΣΥ.ΡΙΖ.Α: 6.000.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014).

    ΛΑ.Ο.Σ: Δεν χρωστάει.

    ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010).

    ---------

    Ειδικά για τα δύο κόμματα "εξουσίας" που κυβερνούν εναλλάξ και εκλέγουν σταθερά γύρω στους 150 βουλευτές, προκύπτει όχι σε κάθε "κεφάλι" στο κοινοβούλιο αντιστοιχούν περίπου 75 χιλιάρικα, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσό εθνικού χρέους για κάθε Έλληνα πολίτη.

    Για τα υπόλοιπα κόμματα, αξίζει να σημειωθεί το μηδέν χρεωστικό του ΛΑΟΣ (όχι απαραίτητα καλό, μάλλον κακό δείγμα για το μέσο οικονομικό επίπεδο των στελεχών του), τα χρέη των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με εξίσου σημαντικό χρέος "ανά κεφάλι" στο κοινοβούλιο, και φυσικά οι εξαιρετικοί ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ που πρόλαβαν κιόλας να χρεωθούν 800 χιλιάρικα για να εκλέξουν έναν και μόνο ευρωβουλευτή.

    Να σημειωθεί φυσικά ότι ΟΛΑ τα παραπάνω, τελικά, τα "μεταφέρουν" στο σύνολό τους και πάλι στους φορολογούμενους πολίτες, αφού τα κόμματα δεν έχουν έσοδα από δραστηριότητες παρά μόνο από "δωρεές" (αφορολόγητες) και κρατική επιχορήγηση (επίσης). Σαν να λέμε κομματική ΜΚΟ με υποχρεωτική συμμετοχή από όλους μας.

    Αυτοί ακριβώς καλούνται να "επανιδρύσουν" τη χώρα. Να τους χαιρόμαστε.

    ReplyDelete
  36. Σήμερα τα spreads ανέβηκαν σε ιστορικό high (971), πιο ψηλά και από το περασμένο Μάιο. Αν δανειζόμασταν από τις "αγορές", θα παίρναμε χρήμα με επιτόκιο πάνω από 13% (επίπεδο πιστωτικής κάρτας).

    Μήπως είναι καλύτερα να ετοιμάζουμε μια εθνική κάρτα VISA ή Mastercard, με προσημείωση τον Παρθενώνα, μπας και μας χρειαστεί σε 1-2 χρόνια;

    Το Μνημόνιο 1.0 απέτυχε και πέθανε. Να μας ζήσει το Μνημόνιο 2.0 που ε-ε-έρχεται.

    ReplyDelete
  37. Ετσι και αλλοιώς μνημόνια υπήρχαν και πρίν το "Μνημόνιο".Οι ευρωπαικές συνθήκες,οι κανονισμοί, τα σύμφωνα σταθερότητος κλπ, όλα λειτουργούσαν οιονεί μνημονιακά.Απλώς τα γράφαμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας και εμείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι.
    Τώρα αν πράγματι πιστεύουμε σε μια σφιχτή Ευρωπαική πολιτική Ενωση και μια κοινή Ευρωπαική οικονομική πολιτική πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε αρκετή εθνική κυριαρχία σε Ευρωπαικούς θεσμούς στους οποίους φυσικά θα συμμετέχουμε ισότιμα.Το παράδοξο είναι ότι οι πιό φωνακλάδες απο εμάς, που με τη πρώτη δυσκολία φωνάζουμε "πού είναι η ευρώπη;" ,είμαστε ταυτόχρονα και οι πιό αντιμνημονιακοί και αντιευρωπαίοι.Χαρακτηριστική περίπτωση κλαψομούνηδων.

    ReplyDelete
  38. Parmenidis

    Το παράδοξο είναι μάλλον το παρακάτω:

    Το 1993 το έλλειμμα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ της ήταν στο 13,5%, το χρέος της στο 110% του ΑΕΠ και ο πληθωρισμός στο 16%. Τη χρονιά εκείνη η χώρα δέχτηκε μία δυνατή νομισματική επίθεση από τα κεφάλαια που λίγο πριν είχαν γονατίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Και όμως, η Τράπεζα της Ελλάδας αντιμετώπισε την επίθεση με αριστοτεχνικό τρόπο αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των αγορών στη χώρα και στο νόμισμα της χώρας. Στο 2009 διαδραματίστηκε το ίδιο έργο σε επανάληψη.

    Μόνο που τώρα η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είχε πια το νομισματικό έλεγχο στα χέρια της καθώς στις αρχές της δεκαετίας τον είχαμε παραχωρήσει ως χώρα στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο θεσμικός ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών είναι να υπερασπίζονται τα νομίσματα των κρατών τους και αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει η ΕΚΤ στηρίζοντας την Ελλάδα και αδιαφορώντας για τις προθέσεις και τα πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας, της Γαλλίας ή οποιουδήποτε άλλου.

    Η ΕΚΤ υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη και ως τέτοια έπρεπε να έχει δράσει από την πρώτη στιγμή στηρίζοντας το ευρώ, κόντρα σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Αλλά αυτό το οποίο αποδεικνύεται είναι ότι η ΕΚΤ δεν είναι τίποτε περισσότερο από την Budensbank σε μεταμφίεση. Και η Ελλάδα βίωσε το πρωτοφανές, να μη μπορεί να προστατέψει το νόμισμα της ούτε στον ελάχιστο βαθμό εξαιτίας της άνανδρης συμπεριφοράς αυτών στους οποίους εμπιστεύτηκε κυριαρχικά της δικαιώματα.

    http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-01-06-22-03-16-2011010632151/

    ReplyDelete
  39. Ξαναγυρίζουμε στο ίδιο δίλημμα που θέλουμε να αποφεύγουμε.Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι τη νομισματική πολιτική τη παραχωρήσαμε στους Γαλλογερμανούς έναντι πολιτικών, πρωτίστως, και οικονομικών, δευτερευόντως, ανταλλαγμάτων.Δεν θα είχαμε ούτε πολιτική σταθερότητα ούτε κάν Δημοκρατία αν δεν ήμασταν στην ΕΕ.Η Ιστορία μας αυτό μάς διδάσκει.Πτωχεύσεις επί πτωχεύσεων και πραξικοπήματα επι πραξικοπημάτων.Φτώχεια και το μέγα έλεος.Η ΕΕ μας έσωσε και μας σώζει και μας προσθέτει μεγάλη υπεραξία ως Ευρωπαική χώρα.Η μιζέρια δεν μας πρέπει.

    ReplyDelete
  40. @parmenides:

    "...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε αρκετή εθνική κυριαρχία σε Ευρωπαικούς θεσμούς..."

    Προφανώς μιλάς για τον εαυτό σου, ίσως και για λογαριασμό μερικών "νεοσοσιαλιστών" από το θίασο που μας κυβερνά. Οι υπόλοιποι προτιμούμε να έχουμε ΠΛΗΡΗ εθνική κυριαρχία, αδιαπραγμάτευτα σύνορα και 100% εκλογή και λογοδοσία της κυβέρνησης σε εμάς, όχι σε κυβερνήσεις άλλων χωρών. Εκτός και αν αποκτήσουμε και εμείς ανάλογο δικαίωμα παρέμβασης στην πολιτική σκηνή και τη διακυβέρνηση άλλων χωρών στην ΕΕ (όχι πως το θέλουμε βέβαια).

    Σε αυτό δεν υπάρχει προσωπική άποψη. Είναι όλα ξεκάθαρα στο Σύνταγμα. Συνθήκες όπως της Λισσαβόνας οφείλουν να το σέβονται αυτό. Σε όποιον δεν αρέσει, διαλέγει άλλη χώρα για να ζήσει.

    "...Δεν θα είχαμε ούτε πολιτική σταθερότητα ούτε κάν Δημοκρατία αν δεν ήμασταν στην ΕΕ.Η Ιστορία μας αυτό μάς διδάσκει..."

    Αν θεωρείς την υπερ-ενισχυμένη αναλογική με μπόνους το 1/6 των εδρών στο πρώτο κόμμα, τα ψηφοδέλτια με λίστα και την αδυσώπητη "κομματική πειθαρχία", ως υπόδειγμα Δημοκρατίας, τότε προφανώς έχεις πάρα πολύ μικρές προσδοκίες ως πολίτης αυτής της χώρας.

    Η Ιστορία, όπως λες, μας διδάσκει και κάτι ακόμα: κανείς αυτόκλητος εθνοσωτήρας δεν μένει στην καρέκλα του για πολύ όταν στρέφεται ξεκάθαρα έναντι του κόσμου. Ο Jeffry ίσως κάνει καριέρα στο εξωτερικό, αλλά από εδώ τελείωσε. Ήδη μετράει ανάποδα, αυτός και αρκετοί ακόμα. Ούτε συγκυβέρνηση με Σαμαρά τον Απρίλιο δεν τον σώζει από τους "συντρόφους" του που είναι έτοιμοι να τον κατασπαράξουν.

    Η Ευρώπη θα γίνει "Ένωση" (ομοσπονδία κρατών) όταν επιτέλους εμφανιστούν πολιτικοί με άντερα, που να το θέλουν, και που θα βάλουν τους τραπεζίτες στη θέση τους. Πολιτική ένωση με εσωτερικό οικονομικό εμφύλιο πόλεμο δεν επιβιώνει ποτέ (ΚΑΙ αυτό το διδάσκει η Ιστορία).

    ReplyDelete
  41. @vaggelas:

    Για το ρόλο της δικής μας ΤτΕ και το ρόλο της στην "εκτέλεση" στης Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, που μας οδήγησε με ασφάλεια στο μνημόνιο:

    http://www.minisikerdoskopon.gr/en/
    http://stopspeculators.gr

    Αυτό που δεν λέει με μεγάλη λεπτομέρεια (για ευνόητους λόγους), αλλά το έχει πει ο κ. Τόμπρας πολλές φορές δημοσίως, είναι ότι η ΤτΕ επέτρεψε στους ξένους οίκους να έχουν την υπερδιπλάσια περίοδο "χάριτος" στη διαπραγμάτευση ομολόγων. Το αποτέλεσμα ήταν, ακριβώς σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ολομέτωπης επίθεσης των "αγορών", οι διεθνείς αυτοί οίκοι να μπορέσουν ουσιαστικά να χειραγωγήσουν την αγορά ομολόγων και κατά συνέπεια των CDS.

    Με λίγα λόγια, η ΤτΕ έδωσε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των "πελατών", με κάθε κόστος, παρά τη στήριξη της οικονομίας της χώρας. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό ήταν από δόλο ή από λάθος απόφαση (γι' αυτό προφανώς δεν κατηγορούν στη μήνυσή τους ευθέως την ΤτΕ), αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι απέτυχε παταγωδώς.

    Παρόλα αυτά, ο Προβόπουλος, ως διοικητής της ΤτΕ συνεχίζει να είναι στο "στενό κύκλο" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    ReplyDelete
  42. "...Οι υπόλοιποι προτιμούμε..."

    Οι υπόλοιποι,τα υπολείμματα δηλαδή,στα οποία σωστά κατέταξες τον εαυτό σου,προτιμάτε να κάνετε ότι σας λέει ο Φαήλος και ο Λαφαζάνης.

    ReplyDelete
  43. Φωτιά και τσεκούρι στους νεοσοσιαλιστές!
    Ζήτω οι εθνικοσοσιαλιστές!
    "Ολαρία ολαλά,
    οφεντιενσεν νεενβάτς",
    που τραγουδούσαν και οι ναζιστές,τα πρότυπα των εθνικοσοσιαλιστών.

    ReplyDelete
  44. Νομίζω ότι ο jaga έθεσε ένα ερώτημα το οποίο σηκώνει πολλή συζήτηση-

    σε ποιό βαθμό είναι διατεθειμένοι οι Ελληνες να εκχωρήσουν δικαιώματα άσκησης διοίκησης εγχωρίως σε ΜΗ εκλεγμένους ?
    Σε τι βαθμό (αν...)επηρεάζεται η δημοκρατία μας ?

    Το μνημόνιο δεν είναι απλά άλλη μία σύμβαση όπως προσπαθεί να το εμφανίσει (γιά προφανείς λόγους) ο Παρμενίδης.

    Είναι σύμβαση με τους lenders of last resort (και κανονικά θα έπρεπε να ψηφιστεί από 180+ βουλευτές και όχι 150+)

    Παρόμοιες πρόνοιες συζητιούνται και γιά τα ευρω-ομόλογα (για να μη νομίζει κανείς ότι θα τη σκαπουλάρουμε χάρη σε άλλους) όπου τα ποσά αυτά θα αντιστοιχούν σε έσοδα συγκεκριμένων πόρων ή απομείωση συγκεκριμένων δαπανών

    Προσωπικά δεν θα έβλεπα καθόλου θετικά ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο

    ReplyDelete
  45. @Normad:

    Αποδεικνύεις καθημερινά ότι είσαι η ευτυχία των ολιγαρχών, το όνειρο των τοκογλύφων και ο καλύτερος πελάτης των καναλαρχών.

    Αδυνατείς να γράψεις μια πρόταση με ουσία, έστω και με διαφορετική άποψη, και προτιμάς να σκούζεις σαν το παιδάκι που πετά χαρτάκια στο συμμαθητή του για να χασκογελάσει.

    Αν ήξερες τι σημαίνει εθνικοσοσιαλισμός, τότε θα είχες βγει από τα ρούχα σου με αυτά που κάνει ο καραγκιόζης ο Παπουτσής στον Έβρο. Μέχρι και το "παράρτημα" (Mega) έχει αρχίσει και τον κράζει, αλλά εσύ μάλλον έχεις πέσει με τα μούτρα στα πίτουρα.

    Και εις ανώτερα, άντε να να σε δούμε και με Α+ στον έλεγχο.

    ReplyDelete
  46. @ser:

    Το θέμα της ψήφισης με 150 αντί για 180 βουλευτές είναι πολύ σοβαρό. Το έχουν αναφέρει από την πρώτη στιγμή, αλλά έχει γίνει μούγκα στα κανάλια.

    Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς και το ευρο-ομόλογο δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά είναι η μόνη επιτρεπτή λύση "τύπου FED", μπας και φρενάρουν κάποιες χώρες από τον νομισματικό κατήφορο (αδυναμία υποτίμησης). Πάντως, φαίνεται πως θα είναι "μνημονιακού" χαρακτήρα, δηλαδή με ξεκάθαρη επέμβαση της ΕΚΤ στα εσωτερικά οικονομικά της κάθε χώρας.

    ReplyDelete