Thursday, November 11, 2010

Πλανεύτρα συνείδηση!

Εντάξει! Κάναμε λάθος.

Άφρονες, ανόητοι και κομπορρήμονες, δεν ακούσαμε το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η μισοάδεια κάλπη στα κόμματα. Θεωρήσαμε την αποχή μαλακία ενώ, τελικά, αποδείχτηκε βροντερό το πολιτικό της μήνυμα.

Οι εξελίξεις που κινητοποίησε η εκλογική παραίτηση των πολιτών ήταν ραγδαίες. Οι χειρότεροι πολιτικοί μετανιωμένοι παραιτήθηκαν των αξιωμάτων τους από ντροπή, οι πιο ανίκανοι αποσύρθηκαν οριστικά κιόλας απορρίπτοντας τους δεκάδες χιλιάδες σταυρούς που τους χάρισαν τα «κομματόσκυλά» τους.

Επιτέλους, στην Ελλάδα ανέτειλε μια υπέροχη μέρα στην οποίαν όλοι οι πολιτικοί ανήσυχοι – όπως μαζικά δήλωσαν – από την αποχή αποφάσισαν να αλλάξουν. Κάποιοι μάλιστα, ζήτησαν άφεση αμαρτιών από τον παπα-Τσάκαλο να στην πλατεία Συντάγματος.

Έπειτα, κάθιδρος ο Έλληνας ξύπνησε και διαπίστωσε ότι, όπου δεν έχει εκλεγεί ήδη δήμαρχος ή περιφερειάρχης, έχει μπροστά του ένα ακόμα ψευτοδίλημμα. Πιο εύκολο, βέβαια, θέλει και λιγότερη μελέτη. Δεν θα χρειαστεί να ψάξει μεταξύ πολλών υποψηφίων, δεν θα χρειαστεί καν να κοιτάξει ποιους συμβούλους θα «σταυρώσει». Τη βρωμοδουλειά, την πρώτη διαλογή την έκαναν οι άλλοι, την πρώτη Κυριακή. Αρκεί να διαλέξει έναν από τους δύο. Μόνο έναν από τους δύο.

Πλέον δεν θα χρειαστεί να στείλει μήνυμα μνημονίου, δεν θα ορίσει τις κεντρικές πολιτικές όπως πολύ αποτελεσματικά έκανε απέχοντας.

Απλά, θα πρέπει να βρει τον καταλληλότερο να μαζέψει τα σκουπίδια, τον καταλληλότερο να οργανώσει τις συγκοινωνίες, τον καταλληλότερο να διαμορφώσει τις πολεοδομικές προτεραιότητες, να επιληφθεί ορισμένων θεμάτων ασφάλειας, να διαφυλάξει το τοπικό φυσικό περιβάλλον, να κλείνει τις λακκούβες στους δρόμους, να προωθήσει τα μικρομεσαία αναπτυξιακά έργα και να αναζητήσει νέους τρόπους χρηματοδότησης των χρεοκοπημένων ΟΤΑ και, γενικώς, τον καταλληλότερο να κάνει τα "μικρά και ανιαρά", πλην όμως διόλου ασήμαντα, της καθημερινότητάς μας.

Τα μεγάλα πολιτικά μηνύματα, λοιπόν, εστάλησαν, έφτασαν κι αποκρυπτογραφήθηκαν από τους (καθόλου πρωτότυπους, βέβαια) κομματικούς διερμηνείς. Ο μέσος απέχων ψηφοφόρος έκανε το «συνειδητό» του καθήκον.

Τώρα θα βοηθήσει να διαλέξουμε ανάμεσα από τους δύο ή η «συνείδηση» συνεχίζει να τον βασανίζει;

54 comments:

  1. "Αρκεί να διαλέξει έναν από τους δύο. Μόνο έναν από τους δύο."

    Πάλι σε διλήμματα μας βάζετε.Γιατί μας βασανίζετε έτσι;
    Μια χαρά ήμασταν με τον Ανθιμο και τους παραγυιούς του,Ψωμιάδη και Γκιουλέκα.
    Μας ζητάτε δηλαδή να τα βάλλουμε με το πρακράτος της Θεσσαλονίκης;

    ReplyDelete
  2. Εντάξει, με το παρακράτος του Δήμου των Αθηνών θα τα βάλλει ο Ψινάκης,η πρωτάρα σε σταυρούς!
    Εμείς το μόνο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να απέχουμε μη και το ενοχλήσουμε.
    Απέχουμε λοιπόν,ψηφίζουμε παρακράτος.

    ReplyDelete
  3. Ετσι μπράβο.
    Αλλωστε γιατί έγινε ο "Κλλικράτης";
    Για να επεκταθεί το παρακράτος του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Κεντρική Μακεδονία και το παρακράτος του Δήμου Αθηνών σε ολόκληρη την Αττική δεν έγινε;
    Απέχουμε,ενισχύουμε την επέκταση.

    ReplyDelete
  4. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΜΙΝΗ
    «Δεν αλλάζουμε πόλη, αλλάζουμε δήμαρχο»

    Πολύ έξυπνο,συνυπογράφω.

    ReplyDelete
  5. Yadda yadda yadda.

    Αλλάζετε συνειδήσεις. Πραγματικά συνεχίστε. ΑΛήθεια.

    ReplyDelete
  6. Όσοι απείχαν την προηγούμενη Κυριακή, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ψηφίσουν σε αυτή.

    Ο λόγος είναι απλός. Όταν κάποιος πιστεύει ότι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν τα "πρόβατα", τι δουλειά έχει αυτός/αυτή μέσα στη "στάνη" τους, να διαλέξει έναν από τους δύο "βοσκούς"; Ο μοναδικός λόγος να πάει να ψηφίσει θα είναι για να ρίξει λευκό ή κανένα ζαμπόν στην κάλπη.

    Τα διλήμματα είναι για εγκεφάλους περιορισμένης ευθύνης, κατηγορίας Μπους και βγάλε. Όποιος έχει μνήμη και κρίση, διαλέξει λύσεις, όχι απαντήσεις σε quiz Ναι/Όχι.

    Πάντως, ακόμα και έτσι, όντως είναι απείρως καλύτερο και ψυχοθεραπευτικό (ειδικά για τον εξοργισμένο) να ρίξει λευκό ή άκυρο, παρά να κάτσει σπίτι και να αποδεχτεί στωικά ότι και πάλι έδωσε άλλοθι "σιωπηλής αποδοχής" σε αυτούς ακριβώς που τον αγνοούν και των εξοργίζουν.

    ReplyDelete
  7. Ναι. Άνω κάτω έκανε το πολιτικό σύστημα η αποχή.
    Σήμερα μάλιστα ο Σαχλαμάνης δήλωνε πόσο πολύ έλαβε το μήνυμα της αποχής, και πως δεν μπορούσε να κλείσει μάτι όλη την εβδομάδα. Οι τύψεις τον είχαν πνίξει τόσο πολύ που είμαι σίγουρος ότι σκέφτεται σοβαρά να τα παρατήσει όλα και να πάει να γίνει χοιροβοσκός στο άγιο όρος. Ακόμα και αν εκλεγεί την Κυριακή, πάω στοίχημα ότι θα παραιτηθεί λόγω κοινωνικής ευαισθησίας.

    ReplyDelete
  8. jaga:"Όποιος έχει μνήμη και κρίση, διαλέγει λύσεις"

    Διαλέγει Ανθιμο,Μαντούβαλο,ψωμιάδη,Κακλαμάνη,Ψινάκη....

    ReplyDelete
  9. Υπάρχει και ο συμπαθητικός χαζούλης Κικίλιας.Ευτυχώς ακόμα δεν τον πήρανε χαμπάρι οι περισσότεροι.Αλλά άμα βγεί και σήμερα στα κανάλια θα το απαοδείξει επαρκώς.

    ReplyDelete
  10. "«Ο Καμίνης μπορεί να αλλάξει την πόλη». Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες ο δήμαρχος του Παρισιού κ. Μπερτράν Ντελανοέ που ένωσε τη φωνή του, υπέρ του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, μαζί με εκείνες του δημάρχου Βερολίνου κ. Κλάους Βοβεράιτ και της αντιπροέδρου των Πρασίνων στη Βιέννη κυρίας Μαρίας Βασιλάκου ."

    http://www.tovima.gr

    ReplyDelete
  11. Μπουτάρης,Καμίνης,σύμβολα αγώνων κατα του παρακράτους των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

    ReplyDelete
  12. "Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Το ιστορικό κέντρο έχει γκετοποιηθεί και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Είναι πολιτικά ανήθικο εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί από απόσταση ασφαλείας να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα στους ντόπιους, που βιώνουν ένα πρόβλημα το οποίο τείνει να προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη. Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν συγχρωτίζεσαι με λαθρομετανάστες, όταν δεν κατοικείς στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνεις τα παιδιά σου στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιείς καν τα δημόσια νοσοκομεία και βεβαίως δεν ανταγωνίζεσαι για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως υπηρετικό προσωπικό"
    Σταυρος Λυγερός
    Καθημερινή

    ReplyDelete
  13. Τί έγινε, η γ700 στέρεψε από ιδέες και το έριξε στην ειρωνία; Είναι η σιγουριά του μαντριού βλέπεις....

    ReplyDelete
  14. "Εύρηκα!

    Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι η τακτική του «ώριμου φρούτου» είναι τελείως απρόσφορη, όταν δεν υπάρχουν πια περιθώρια δανεισμού από τις διεθνείς αγορές; Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι το έλλειμμα δεν περιορίζεται με μαγικές συνταγές και χωρίς επώδυνες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες; Πώς γίνεται, εν πάση περιπτώσει, να έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και παρ’ όλα αυτά να έχει μείνει τόσο Καλαμάτα; Αυτά είναι ερωτήματα για την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, που πάντα με απασχολούσαν και στα οποία δεν μπορούσα να βρω τις απαντήσεις. Ωσπου χθες, ξαφνικά, εκεί όπου κοιτούσα τις φωτογραφίες της επικαιρότητας, είδα την απάντηση σε μία από αυτές! Εδειχνε τον πρόεδρο της Ν. Δ. να συζητεί με μια παρέα νέων σε ένα καφενείο της Χίου. Τότε συνειδητοποίησα ότι, κάθε φορά που επισκέπτεται μια πόλη, τον βλέπω πάντα στις φωτογραφίες να ακούει -σύννους και περίφροντις- τις απόψεις που του εκφράζουν διάφοροι νεαροί, οι οποίοι, σε ώρες εργάσιμες, λιάζονται στην καφετέρια με τη φραπεδιά στο χέρι! Ετσι εξηγείται, λοιπόν, η προσκόλλησή του στον πολιτικό λόγο του αδιέξοδου, καφενειακού λαϊκισμού..."
    Στέφανος Κασιμάτης
    Καθημερινή

    ReplyDelete
  15. Το λαικό κίνημα υπέρ Μπουτάρη πρωτευόντως και υπερ Καμίνη δευτερευόντως θεριεύει.Παίρνει υπερκομματικά, απελευθερωτικά απο το παρακράτος,πολιτικά και κονωνικά χαρακτηριστικά.

    ReplyDelete
  16. "Στηρίζει Γ. Καμίνη και Ι. Μπουτάρη η «Δράση»":
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=206530

    "Φ. Κουβέλης: Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει Καμίνη και Μπουτάρη":
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=50673&catid=27&la=1

    Σταθερές αξίες εννοείται Ντόρα και Καρατζα-ferries. Μέχρι και ο (Αρ)Πάχτας αναστήθηκε από το πολιτικό θάνατο και βγαίνει και δικαιωμένος "μαχητής" κιόλας για τη Χαλκιδική. Ο Αμυράς (ο ποδηλάτης), ενώ δεν βγήκε να το πει στα ίσα, παρότρυνε τους ψηφοφόρους του "...να δούνε το χάλι της Αθήνας και να αποφασίσουν...", αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Καμίνη εχθές το απόγευμα, ο οποίος μόνο ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή δεν θέλει (πάλι καλά).

    Η πολυσυλλεκτικότητα του νέου ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια που χωράει ακόμα και κανάλια. Εκτός από τους παραπάνω και το MEGA που είναι βασικός συνεργάτης του Υπουργείου Τύπου, Μπουταροκαμίνιδες είναι πλέον και επίσημα Καθημερινή και ΣΚΑΪ - ο οποίος μάλιστα από τη Δευτέρα κιόλας δεν σταματά να λέει ότι κακώς εστιάζουμε την προσοχή μας στο 50% που δεν ψήφισε και ότι πρέπει να δώσουμε σημασία στο 50% που ψήφισε.

    Άντε, όλοι για τον πράσινο ήλιο δουλεύουν, όλοι οι καλοί χωράνε στο κόμμα. Σε μερικούς μήνες θα τσακώνονται στα έδρανα ποιος θα κάτσει πιο κοντά στον "αρχηγό".

    Όπως το πάνε, θα φέρουν στο κόμμα και πράσινα ανθρωπάκια από τον Άρη, έτσι για να γίνουν πολλά.

    ReplyDelete
  17. Παρεπιπτόντως, ο Καμίνης πρέπει να έχει προσλάβει αρκετούς από αυτούς τους "αργόσχολους νέους του φραπέ" του Σαμαρά.

    Εχθές το βράδυ κόλλησαν μια καταπληκτική αφίσα ακριβώς δίπλα (όχι πάνω) στα μούτρα του Νικήτα που κοσμεί ολόκληρη τη Συγγρού. Η αφίσα έχει το μπλε λογότυπο από τις μπανάνες τσικίτα, με ένα ίδιο "Ν" μπροστά.

    Το νέο λόγο έχει στο κέντρο, αντί για τη συμπαθέστατη νεαρή με τις μπανάνες στο κεφάλι, το σκίτσο του χαμογελαστού Νικίτα, να λέει γεμάτος σιγουριά... "ΝΟ Νiquitas"

    ReplyDelete
  18. "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σύσκεψη οικονομικών υπουργών, προκαλεί νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ" (ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 12/11/2010):

    http://www.topontiki.gr/article/11426

    "...Μία σύσκεψη οικονομικών υπουργών που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός για το Σάββατο το μεσημέρι –παραμονή των κρίσιμων επαναληπτικών εκλογών - προκαλεί νέα νευρική κρίση μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ...

    ...«Αντί οι οικονομικοί υπουργοί και ο πρωθυπουργός να πάνε σε καμία γειτονιά για να βοηθήσουν, μας σκάβουν τον λάκκο μας» έλεγε υποψήφιος περιφερειάρχης που δεν κρύβει τα λόγια του..."


    (Ας πρόσεχε...)

    ReplyDelete
  19. Αν εξαιρέσει κανείς το Δράκο της Πελοπονήσου, που έχει καλύτερα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά απο τον αμφιλεγόμενο Τατούλη, όλοι οι άλλοι της ΝΔ, σε όλόκληρη την Ελλάδα, υστερούν κατά πολύ σε αυτοδιοικητικότητα απο τους αντίστοιχους του ΠΑΣΟΚ.
    Το ίδιο συμβαίνει και στους τρείς μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.
    Οι δε Μπουτάρης και Καμίνης είναι πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες,με διαφορετικό στυλ και διαφορετικό ύφος ο καθένας.Είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν το κατήφορο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    ReplyDelete
  20. ΑΝ κερδίσουν οι Ψωμιάδης και Γκιουλέκας,τότε ολόκληρη η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα περάσει υπο τον έλεγχο των παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων του Ανθιμου και Σια.

    ReplyDelete
  21. Ο Δήμος Πειραιά κλείδωσε: Μίχας.Ο άνθρωπος έκανε μια καμπάνια στηριζόμενη στο "ψηφίστε με ως τον καταλληλότερο σκουπιδιάρη".Και οι Πειραιώτες τον άκουσαν.Λίγο είναι να μη γίνει ο Πειραιάς Νάπολη;

    ReplyDelete
  22. Eίναι και πολύ καλός ζωγράφος ο Μίχας.Πριν λίγους μήνες είχε κάνει μια,υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών, ζωγραφική έκθεση κάπου κοντά στο λιμάνι.
    Τυχερός ο Πειραιάς,ο Μίχας θα αλλάξει την αισθητική του.

    ReplyDelete
  23. Kλείδωσαν οι περιφέρειες με προοδευτικούς και ικανους αυτοδιοκητικούς υποψήφιους: Αττικής,Κεντρικής Ελλάδας,Δυτικής Ελλάδας,Ιονίων Νήσων,Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
    Οι υπόλοιπες είναι ντέρμπια.Προς το παρόν.

    ReplyDelete
  24. Πάνο,

    όχι απλά οι νέοι επικεφαλής της G λένε να το πάνε προς το λιγότερο δοκιμιακό.

    ReplyDelete
  25. Παρμενίδη μας φλόμωσες. Ε όχι και επιλογή ο Μίχας. Άσε ο Μιχαλολιάκος. Λευκό δαγκωτό στον Πειραιά.

    ReplyDelete
  26. Εύγε Καλλικράτη, αυτή την εβδομάδα γιορτάζουμε, από τη Δευτέρα αλλάζουμε διοικητική δομή στη χώρα. Από την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε στη συνέχιση της δημόσιας διοικητικής μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κράτους στα πρότυπα της Αγγλίας. Πρώτα απόλα ελπίζουμε σε αλλαγές στο δημόσιο μάνατζμεντ κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης. Κι ας τις ρίξουμε τις ευθύνες στο μνημόνιο. Έτσι θα περάσουν πιο εύκολα οι αλλαγές.

    ReplyDelete
  27. > Πάνο,
    >
    >όχι απλά οι νέοι επικεφαλής της G
    >λένε να το πάνε προς το λιγότερο
    >δοκιμιακό.

    Τότε να με συχωράς αλλά προτιμώ τους παλαιούς επι κεφαλής που τουλάχιστον είχανε ισοπεδωτικά επιχειρήματα, όχι στείρους μυκτηρισμούς.

    ReplyDelete
  28. Και κάτι άλλο, το σχόλιο του Mr Pacman διαγράφηκε;

    ReplyDelete
  29. Πράγματι διαγράφηκε....μυστηριωδώς και χωρίς ίχνη.

    ReplyDelete
  30. τι γίνεται εδώ ρε παιδιά ?
    Έχουμε και λογοκρισία τώρα ?

    Γιατί διαγράψατε το σχόλιο του pacman ?

    Επειδή έλεγε ότι έχετε εξαρτήσεις ?
    Ο Βολταίρος έλεγε "δεν συμφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να τα λες"

    Αν δεν επαναφέρετε το σχόλιο του pacman (με τον,όποιο, αντίλογό σας) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ αλλάξτε το G700 σε Gεμπελίσκοι

    ReplyDelete
  31. Κατανοώ,κατανοώ. Και οι πρακτορίσκοι έχουν το δικαίωμα να τους υπερασπίζονται οι συνήγοροί τους,ακόμα και όταν είναι οι ίδιοι και απλά φορούν τη μάσκα του Βολταίρου.

    ReplyDelete
  32. Και φυσικά δεν μου κάνει εντύπωση πως σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, που το παρακράτος παίζει τα ρέστα του, εμφανίστηκαν εδώ μέσα και παρακρατικοί και μεταμφιεσμένοι υποστηρικτές τους .

    ReplyDelete
  33. Διότι υπερέβη τα εσκαμμένα μεταφέροντας την προπαγάνδα της παραδημοσιογραφίας εντός σχολίων του ιστολογίου μη σεβόμενος τους κανόνες του παιχνιδιού. Η συζήτηση γι' αυτό το θέμα τελειώνει εδώ.

    Συντακτική Ομάδα G700

    ReplyDelete
  34. Πάνο,

    Nαι. Είναι θέμα ύφους και στυλ που επιλέξαμε για τη νέα χρονιά. Θα δούμε πως θα τσουλίσει. Οι πιο academic ίσως ξυνίσουν. Θα δούμε πως θα ισορροπήσει το mix.

    ReplyDelete
  35. g700
    δεν εχει "υπερέβη τα εσκαμμένα"-
    αν δεν είναι αλήθεια απλά αντικρούστε το.
    Η αντίδρασή σας όμως δεν δείχνει ότι ήταν ψέμα το σχόλιο του pacman

    και το δικό σας ποστ υπερέβη τα εσκαμμένα αποκαλώντας 40% των Ελλήνων μαλάκες αλλά δεν το διαγράψατε

    normad
    εσύ μόνο να προβοκάρεις είσαι ικανός
    Που είδες παρακρατικούς εδώ μέσα ρε ηλίθιε ? Στον καθρέφτη κοιτάζεσαι πάλι ?

    ReplyDelete
  36. G700

    ταιριάζει πιο πολύ στο πνεύμα των Ελλήνων, που είναι μες την πουστιά την κουτοπονηριά και την παντογνωσία. Κολλάει η ειρωνία γιατί τσούζει

    Άρε πλανεύτρα Ελλάδα

    ReplyDelete
  37. Ψηφίζω τις επιλογές των Οικολόγων Πράσινων, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

    ReplyDelete
  38. Καλά κάνουν οι "G" και "φυλάσσουν τη ευπρεπεια του οικου τους".Σε όλα υπάρχουν όρια.

    ReplyDelete
  39. @G700:

    Επειδή αρκετοί από εμάς μάλλον έχουν χάσει επεισόδια, θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω:

    1. Ποια είναι η νέα σύνθεση της G700; Μιλάμε για 1-2 άτομα που έφυγαν ή για εντελώς άλλη ομάδα ατόμων; Και αν ναι, ποια είναι αυτά;

    2. Σχετικά με το σχόλιο που διαγράφηκε, θα μπορούσαμε να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και τι έγραφε, ώστε να παραβεί "τα εσκαμμένα"; Πραγματικά δεν πρόλαβα να το δω καθόλου.

    3. Αν πρόκειται το blog να γίνει moderated, πράγμα που είναι δικαίωμά σας, θα πρέπει να υπάρχει κάπου αναρτημένη η λίστα κανόνων "καλής συμπεριφοράς". Υπάρχει κάπου κάτι τέτοιο (link);

    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  40. γ700

    > Διότι υπερέβη τα εσκαμμένα

    Τα οποία είναι; Υπάχουνε κάπου γραμμένα να τα δούμε;

    > μεταφέροντας την προπαγάνδα της
    >παραδημοσιογραφίας εντός σχολίων

    Αν όντως ήτανε προπαγάνδα θα ήτανε πολύ εύκολο να ανατραπεί καθώς η προπαγάνδα βασίζεται σε ψέμματα. Μήπως θα έπρεπε η γ700 να κάνει ακριβώς αυτό; Να διαψεύεσει αναρτήσεις αποδεικνύοντάς τις λάθος; Ή μήπως είναι και η λογοκρισία νέο στυλ των καινούργιων επί κεφαλής;

    > του ιστολογίου μη σεβόμενος τους κανόνες του παιχνιδιού.

    Οι οποίοι είναι ποιοι; Απαγορεύονται ας πούμε οι ύβρεις; Μα ο Mr pacman δεν έβρισε, αντιθέτως είδα κάποιους άλλους μέσα από τη συντακτική ομάδα της γ700 να αποκαλούνε το 50% των Ελλήνων μαλάκες (όπως πολύ ορθώς επεσήμανε ο σερ).

    >Η συζήτηση γι' αυτό το θέμα
    >τελειώνει εδώ.
    >
    >Συντακτική Ομάδα G700

    Μάλιστα. Είναι εύκολο να το ρίχνουμε στην εξουσία όταν δεν υπάρχουνε επιχειρήματα. Είναι έτσι επειδή το λέω εγώ, είστε σε δικό μου ιστοχώρο και κάνετε ό,τι πω.

    ReplyDelete
  41. @Νομαδ

    το ότι άρχισες τους χαρακτηρισμούς, το τσουβάλιασμα και τα ad hominem (πρακτορίσκοι, φορούν μάσκα, παρακρατικοί και μεταμφιεσμένοι υποστηρικτές τους) δείχνει ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση. Όποιο δε συμφωνεί με τη γραμμή που δίνει η γ700 είναι παρακρατικός, λολ. Καλό ρε.

    ReplyDelete
  42. γ700

    > Nαι. Είναι θέμα ύφους και στυλ που επιλέξαμε για τη νέα χρονιά. Θα δούμε πως θα τσουλίσει. Οι πιο academic ίσως ξυνίσουν. Θα δούμε πως θα ισορροπήσει το mix.

    Ωραία καλά που μας το είπατε να το πάρουμε κι εμείς στο χαβαλέ. Διότι στην ειρωνία και στους αστεισμούς απαντάς με τον ίδιο τρόπο. Μην σας ξυνίσει λοιπόν εσάς τους ακαδημαϊκούς αν κάποιοι από τους σχολιαστές το ρίξουνε και αυτοί στην πλάκα.

    ReplyDelete
  43. Αγαπητοί,

    η G δημιουργήθηκε για να προωθήσει ζητήματα νεολαίας στο δημόσιο διάλογο. Αυτή η στόχευση δεν αλλάζει, ούτε ο τρόπος με τον οποίο το πέτυχε η ομάδα, δηλαδή το τεκμηριωμένο blogging και η συνεχής ανάδειξη θεμάτων στα ΜΜΕ.

    Απλά, ο κώδικας επικοινωνίας θα γίνει πιο μεικτός και πιο ευρύς φιλοξενώντας και κείμενα διαφορετικού ύφους.
    Ο στόχος δεν είναι η ειρωνεία εις βάρος κανενός αλλά, στο ζήτημα "αποχή" χρειάστηκε ένα κάποιο ταρακούνημα, ένας έντονος διάλογος. Τον ανοίξαμε και μετά χαράς λουστήκαμε και τη δική σας κριτική και επί του ύφους και επί της ουσίας.
    Βαρεθήκαμε να τραβάμε το κουπί των προηγούμενων γενεών. Η μετατροπή μας από εκλογική πελατεία με ανάγκες και συμφέροντα σε άμορφη κολακευόμενη μάζα απεχόντων, μας ενοχλεί και τη στηλιτεύουμε προκλητικά.
    -
    Στα ζητήματα moderation θα καλύψουμε την ορθή πρόταση (3) του Jaga. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε λόγο να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Έχουμε δημόσια παρουσία στα ΜΜΕ, βρισκόμαστε στο δημόσιο και πολιτικό διάλογο με τα πρόσωπά μας και θα μας επιτρέψετε να βάλουμε ένα όριο στην (τυχαία προεκλογική;) κακοήθεια.

    ReplyDelete
  44. goas

    από την απάντηση σου συμπεραίνω ότι επιβεβαιώνεις το σχόλιο του Mr Pacman

    Είναι τόσο δύσκολο να δώσετε μιά σταράτη απάντηση σε απλά ελληνικά ?

    ReplyDelete
  45. ser,

    είσαι αναγνώστης και σχολιαστής εδώ και αρκετό καιρό. Αν δεν έχει κερδίσει το μπλογκ και οι συντάκτες του την εμπιστοσύνη σου ακόμα, τίποτα άλλο δεν πρόκειται να το κάνει.

    Απαντάμε από εκτίμηση στην "παλαιότητά" σου αυτή και το θέμα για μας κλείνει οριστικά εδώ. Με το τέλος των εκλογών τελειώνει το παραπολιτικό κουτσομπολιό.

    Έχουμε πιο σοβαρα προβλήματα ως γενιά κι από αύριο συνεχίζουμε να τα αναδεικνύουμε.

    ReplyDelete
  46. goas
    πραγματι, εδώ και καιρό- γύρω στα 2χρόνια.

    Και ξαφνικά προκύπτει ένα θέμα "vested interests", γιά το οποίο καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνετε - απλή και σταράτη/ ναι ή όχι

    Δηλ.

    1- άλλαξε η συντακτική ομάδα ? (πράγματι το ύφος των posts άλλαξε, κατά τη γνώμη μου χειροτέρεψε)

    2-αν ναι, ποιά σχέση έχουν οι πρώην με τους νυν ?

    3- Υπάρχει σχέση εξάρτησης ή όχι μέλους σας με τον Χρυσοχοίδη ?

    3- Υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας σε δημόσιους φορείς γιά αλλους 3 σας ?

    Με λίγα λόγια, χρησιμοποιείτε το Blog και τον σχολιασμό όλων μας γιά προσωπικά οφέλη εν αγνοία μας ?
    (ελπίζω όχι)

    Εμένα μου αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες, ώστε όλοι να ξέρουμε που πατάμε και που βαδίζουμε και γι' αυτό ΖΗΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, διαγράφουμε όποιο σχόλιο δεν μας αρέσει και τελειώσαμε.
    Αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές, αδιαφάνειας που είχα την εντύπωση ότι πέρασαν οριστικά....

    ReplyDelete
  47. Σερ εσύ ποιος είσαι?

    ReplyDelete
  48. @ser:

    Καλώς ή κακώς, όλοι οι σχολιαστές είμαστε "επισκέπτες". Το περιεχόμενο και η πολιτική του moderation καθορίζει αν ο καθένας μας θέλει ή όχι να επισκέπτεται και να σχολιάζει το blog.

    Με βάση αυτά, επαναφέρω τα τρία δικά μου ερωτήματα, στα οποία όντως δεν έχει ακόμα δοθεί απάντηση:

    1. Το ακριβώς έχει αλλάξει στη συντακτική ομάδα της G700; Ποια είναι η νέα σύνθεση και τι σχέση έχει με την παλιά;

    2. Το ακριβώς έλεγε το σχόλιο που διαγράφηκε; Για ποιο λόγο ακριβώς διαγράφηκε;

    3. Υπάρχει κάπου αναρτημένη λίστα με κανόνες καλής συμπεριφοράς και αποδεκτών σχολίων στο νέο G700 blog;

    Αυτά για να ξέρουμε για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε.

    ReplyDelete
  49. Στο μεταξύ, η αποχή σήμερα φαίνεται να κινείται πάνω από το 60%. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι το δίπολο των εκλογών σήμερα ενδιαφέρει όλο και λιγότερο κόσμο.

    Είτε οι μ@λ@κες όπως υποστηρίζουν τα τελευταία posts αυξήθηκαν, είτε κάτι δεν έχετε πιάσει σωστά από την αρχή. Καλό είναι να λέμε για συμμετοχική Δημοκρατία, αλλά όταν οι "συμμετέχοντες" γίνονται όλο και μικρότερο ποσοστό, τότε μάλλον μιλάμε για ελιτιστικό ολιγαρχικό σύστημα εκλογής και όχι για "φωνή λαού".

    ReplyDelete
  50. Οσο περισσότερο υμνούμε την αποχή και ηρωποιούμε τους απέχοντες τόσο τους διευκολύνουμε να αυτοχειριάζονται και να σκλαβοποιούνται οικειοθελώς.
    Η μήπως το κάνουμε εκ του πονηρού για να διευκολύνουμε την εγκαθίδρυση του ολιγαρχικού,άντε του αριστοκρατικού,που λέει και η "χρυσή αυγή",πολιτικού συστήματος.
    Με την ευκαιρία θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν και ιδαίτερα σε όσους εψήφισαν υποψηφίους στηριζόμενους απο τη Μεγάλη Δημοκρατικη και προοδευτική Παράταξη, για το ότι έδειξαν πραγματικό ηρωισμό, αν λάβουμε υποψη ποιό είναι το σημερινό κοινωνικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι παρακρατικοί μηχανισμοί των Δημων που απόψε καταρρέουν.

    ReplyDelete
  51. Απόψε η Ελλάδα γιορτάζει. Απόψε τίθεται σε εφαρμογή ο Καλλικράτης, μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση που συμβολίζει, μαζί με την πρώτη σε σειρά πολλών τα επόμενα χρόνια μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας, δύσκολης αλλά ευχόμαστε περισσότερο παραγωγικής εποχής για τη χώρα.

    Εύγε Καλλικράτη!

    ReplyDelete
  52. @goas

    > βρισκόμαστε στο δημόσιο και πολιτικό διάλογο με τα πρόσωπά μας και θα μας επιτρέψετε να βάλουμε ένα όριο στην (τυχαία προεκλογική;) κακοήθεια.

    Αν όντως ήτανε κακοήθεια προσωπικώς θα περίμενα να βγει κάποιος από τη γ700 και να το διαψεύσει. Αντί αυτού το σχόλιο διεγράφη χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

    Το ελληνάκι σε προηγούμενη καταχώρηση είχε πει ότι κάποιοι πεθάνανε για να έχουμε εμείς το δικαίωμα να ψηφίσουμε. Εγώ θα πω ότι κάποιοι επίσης πεθάνανε για να έχουμε εμείς το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, δικαίωμα το οποίο εσείς το στερήτε από έναν συνομιλητή εδώ μέσα. Αν η λογοκρισία είναι επίσης μέσα στα νέα σχέδια της καινούργια ομάδας τότε ευχαριστώ, δε θα πάρω.

    ReplyDelete
  53. @jaga

    > Το ακριβώς έλεγε το σχόλιο που διαγράφηκε; Για ποιο λόγο ακριβώς διαγράφηκε;

    Εν ολίγοις κατηγορούσε το γ700 ότι είναι ιδιοκτησία ενός "businessman" (τα εισαγωγικά του Mr Pacman) που δουλεύει για τον Χρυσοχοϊδη και ότι ο Χρυσοχοϊδης τον προσέλαβε για συνεργάτη (το μέλος της γ700) όταν έγινε υπουργός.

    Έλεγε επίσης ότι όλα αυτά δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να του ζητήσω παραπομπές από το ΒΗΜΑ διότι το σχόλιο διεγράφη.

    ReplyDelete
  54. Επειδή δεν παρακολουθείς παραδημοσιογραφικά blogs κι επειδή δεν πήρες χαμπάρι τι έγινε ολη την εβδομάδα κι επειδή πριν το Χρυσοχοΐδη ήμασταν του Λοβέρδου και στο παρελθόν έχουμε υπάρξει και Δημοσιογράφοι της Καθημερινής πληρωμένοι από τον Καραμανλή, σε ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε καμία όρεξη να ανεχόμαστε κακοήθειες μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Αυτοί είναι οι κανόνες των σχολίων και είναι πολύ βασικοί, απλοί και κατανοητοί.

    ReplyDelete