Thursday, December 31, 2009

Ευτυχισμένο το 2010!


designed by Z2

4 comments:

  1. Το 2010 θα είναι το πιό κρίσιμο έτος της μεταπολεμικής μας Ιστορίας.
    Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι ένα απο τα πιό σημαντικά και δημιουργικά έτη του συνόλου της Ιστορίας μας.
    Ολοι οι Ελληνες είναι έτοιμοι, με χαμόγελο αισιοδοξία και αγώνα,να ξαναγράψουν την τύχη τους με το τρόπο που τους αξίζει.Οι οιωνοί είναι άριστοι.

    ReplyDelete
  2. @Jim Slip

    Ο Αϊνστάιν έλεγε πως αν το κεφάλι μας έχει τη μορφή σφυριού, τότε βλέπουμε όλα τα προβλήματα σαν πρόκες.

    ReplyDelete
  3. Η κοινωνία της αφθονίας μας τέλειωσε.Ζήτω η κοινωνία των ορίων.

    "Οι κρίσεις γεννούν πιο συχνά Χίτλερ και Στάλιν παρά Γκάντι. Οι κρίσεις μάς κάνουν να λησμονούμε αυτά που γνωρίζουμε. Δημιουργούν υλικές αλλά και ηθικές αθλιότητες. Η Χάνα Αρεντ έλεγε πως δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μια κοινωνία βασισμένη στην εργασία χωρίς εργασία. Θα πρόσθετα και πως τίποτε δεν είναι χειρότερο από μια κοινωνία ανάπτυξης χωρίς ανάπτυξη. Η κρίση, επομένως, μπορεί να φέρει συγχρόνως το χειρότερο και το καλύτερο. Τι μορφή μπορεί να έχει αυτό το καλύτερο; Η κρίση μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία να διαψευσθούν όλοι εκείνοι που ονειρεύονται μια κοινωνία αφθονίας".
    Πόλ Αριες

    ReplyDelete
  4. «Η παγκόσμια κρίση μας αναγκάζει να αλλάξουμε.
    Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να μεταβάλουμε ριζικά τον τρόπο ζωής μας, γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε στον οικονομικό και οικολογικό χαμό μας», ισχυρίζεται ο Γερμανός φιλόσοφος Peter Sloterdijk στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο: «Πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου».
    «Ηδη από τα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας, υπήρξαν δυνατές εξουσίες, θεοί, γκουρού και άρχοντες που απαιτούσαν από τους ανθρώπους τεράστιες θυσίες. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια ανίερη θεότητα που ακούει στο όνομα "κρίση", και η οποία απαιτεί από εμάς να ορίσουμε νέους τρόπους ζωής. Οι άνθρωποι συνήθως ποντάρουν στη διάρκεια και θέλουν να επιζήσουν. Ομως αυτό το σχέδιό τους είναι εντελώς ασύμβατο με το τωρινό modus vivendi».
    "E"

    ReplyDelete