Wednesday, December 30, 2009

Μετανάστες 2ης γενιάς: η γενιά των 700 καλωσορίζει τους νέους πολίτες της Ελλάδας

Πριν από μερικές μέρες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για χορήγηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου σε ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών. Πρόκειται για εξέλιξη ιστορικών διαστάσεων σύμφωνα με την οποία η δεύτερη γενιά μεταναστών ενσωματώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανατρέπεται μια παράδοση ετών, σύμφωνα με την οποία η ελληνικότητα προσδιορίζεται αποκλειστικά από τους δεσμούς αίματος, όπως αυτοί νοούνται στο πλαίσιο της καθαρότητας του έθνους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο Νόμου:

Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια.

Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή τουΕπιπρόσθετα, την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές

β. είναι άγνωστης ιθαγένειας

γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

Τέλος, ομογενείς και λοιποί αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και έχουν εγγραφεί, κατόπιν αιτήσεώς τους, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν ν’ ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (21ο έτος ηλικίας) στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς, μπροστά σ’ αυτή την ιστορικών διαστάσεων εξέλιξη πολλοί αντιδρούν. Είναι τρομακτική, ωστόσο φυσιολογική και αναμενόμενη η επέλαση συντηρητικών, ακραίων ακόμα και φασιστοειδών στα σχόλια του opengov. Δεν μας ξαφνιάζει. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν κι εδώ είμαστε να συγκρουστούμε πολιτικά στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης διαβούλευσης.

Αυτό όμως που μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η εκκωφαντική σιωπή του συνόλου της Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών και των λοιπών «συνηγόρων του ανθρώπου», οι οποίοι προκειμένου να αντιπαρατεθούν στο ΠΑΣΟΚ, κρύβονται πίσω από ήσσονος σημασίας τεχνικά προβλήματα του νομοθετήματος, τα οποία σημειωτέον θα τα λύσει η διαβούλευση έτσι κι αλλιώς, ή δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα δεν παίρνουν ιθαγένεια τη στιγμή που προβλέπεται το ακριβώς αντίθετο. Η ουσία είναι ότι με τον τρόπο τους διαρυγνύουν το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο υπέρ της ένταξης της δεύτερης γενιάς στην ελληνική κοινωνία.

Σε ό,τι μας αφορά, χαιρετίζουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για χορήγηση ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στα παιδιά της δεύτερης γενιάς, ομογενείς και υπηκόους τρίτων χωρών. Περιμένουμε δε να συνοδευτεί και από ουσιαστικά μέτρα ενσωμάτωσης των παιδιών αυτών σε βασικούς οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς, έτσι ώστε όλοι μαζί οι νέοι να δημιουργήσουμε τη μαγιά για τον ουσιαστικό εξευρωπαϊσμό της χώρας. Μετανάστες δεύτερης γενιάς λοιπόν. Η γενιά των 700 καλωσορίζει τους νέους πολίτες της Ελλάδας.

24 comments:

  1. Τι σημαίνει τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού; Ιδέα δεν θα έχει για την ιστορία της Ελλάδας, το πολίτευμα, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα.

    Να έχει τελειώσει όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα το καταλαβαίνω. Αυτός θα είμαι ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ να γίνει Έλληνας. Αρκεί να το θέλει και ο ίδιος και να το αποδείξει και έμπρακτα.

    Αλλά αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνο για ψηφαλάκια.

    Ένας... συντηρητικός, ακραίος φασιστοειδής!!!!

    Ρε... δεν ντρέπεστε λιγάκι; Όποιος διαφωνεί με αυτή την βλακεία είναι συντηρητικός και φασιστοειδές; Αντί για επιχειρήματα το ρίχνετε στην εξύβριση;

    Για πείτε μου σε αυτά που έγραψα εγώ τι λέτε:
    "Η απόδοση ιθαγένειας με τόσα λίγα κριτήρια θα δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν θα λύσει.

    Ιθαγένεια θα πρέπει να λαμβάνουν όσοι τηρούν τα παρακάτω:

    1) Ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας
    2) Έχουν παντρευτεί Έλληνα/Ελληνίδα και έχουν παιδί μαζί του.
    3) Έχουν παντρευτεί Έλληνα/Ελληνίδα, διαμένουν στην χώρα νόμιμα για πάνω από 7 χρόνια (χωρίς απουσία μεγαλύτερη του 6αμήνου ανά έτος) και γνωρίζουν αποδεδειγμένα την Ελληνική γλώσσα (γραφή / ανάγνωση) και βασικά στοιχεία του πολιτεύματος (σίγουρα δεν διδάσκονται στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού!!!).
    4) Διαμένουν νόμιμα στην χώρα για πάνω από 10 έτη, έχουν τουλάχιστον 2000 ένσημα, γνωρίζουν αποδεδειγμένα την Ελληνική γλώσσα (γραφή / ανάγνωση) και βασικά στοιχεία του πολιτεύματος.

    Άλλο θέμα είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία και άλλο η απόδοση ιθαγένειας. Με το δεύτερο δεν πετυχαίνεις το πρώτο.

    Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό που πάτε να κάνετε θα ξεσηκώσει τρομερές αντιδράσεις από την Ελληνική κοινωνία. Αν νομίζετε ότι τώρα υπάρχει ρατσισμός και ξενοφοβία, τολμήστε να εφαρμόσετε αυτή την ανοησία και τότε θα δείτε"

    ReplyDelete
  2. Ειδικά για τα παιδιά των μεταναστών η βασική εκπαίδευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα και να έχει κάνει τουλάχιστον τις τελευταίες 6 τάξεις του σχολείου. Το να έχουν γεννηθεί ή όχι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο πρόβλημα, αλλά είναι προτιμότερο.

    ReplyDelete
  3. Νταξ. 'Ετσι κι αλλιώς με την πανηλίθια πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (ένα πρώτο δείγμα η πανωλεθρία με τις καταθέσεις και τα "πράσινα" τέλη) οι πιο πολλοί μετανάστες (και οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις) θ' αρχίσουν να φεύγουν καθώς η οικονομία θα πιάσει πάτο. Λεφτά υπάρχουν, χαχαχαχαχαχ!!!!

    ReplyDelete
  4. Aριστερά; Ποιά Αριστερά; Εννοείτε προφανώς την ηγετική Φράξια του ΚΚΕ και τα Τσιπράγκαλα του ΣΥΡΙΖΑ.Πρόκειται για φαιούς τενεκέδες.
    Η κοινωνική, δημοκρατική, φιλελεύθερη και προδευτική Αριστερά στηρίζει τους μετανάστες και θεωρεί ότι τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση με το προσχέδιο είναι σωστά αλλά πρέπει να γίνουν πιό τολμηρά.

    ReplyDelete
  5. H συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών είναι πανέξυπνοι, μορφωμένοι δημιουργικοί και ταλαντούχοι.Αυτό συμβαίνει με ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες όλων των εποχών.Οι βλάκες κάθονται στη γενέτειρά τους τους και κλαίνε τη μοίρα τους.
    Την όποια οικονομική πρόοδο έκανε η Ελλάδα την οφείλει στους μετανάστες.
    Το είπαμε και άλλη φορά ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστο 5 εκατομμύρια ξένους για να σώσουμε το Ελληνικό Εθνος που πεθαίνει απο δημογραφικό θάνατο.

    ReplyDelete
  6. Μόνο όταν χορηγήσουμε και στον πενταεκατομμυριοστό μετανάστη την Ελληνική ιθαγένεια θα επιτελέσουμε το χρέος μας απέναντι στο Εθνος.Διαφορετικά ο ΑΠΟΕΘΝΙΣΜΟΣ θα γίνει με βιολγικά κριτήρια και σίγουρα απο δημογραφική ασφυξία.Τώρα είναι η ευκαιρία.Τώρα που μας παρακαλάνε, αύριο θα είναι αργά γιατί οι ξένοι θα έλθουν ως κατακτητές.
    Μαζική χορήγηση ιθαγένειας ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ μεχρι να συμπληρωθούν 5 εκατ. φρέσκοι Ελληνες.

    ReplyDelete
  7. Βασίλη πάντα συνεπής στα δεξιά σου πιστεύω. Φρούριο η Ελλάς. Αυτό είναι το όραμά σου. Εσύ προτιμάς να τους έχεις σκλάβους χωρίς δικαιώματα. Κατανοητό, αλλά εγώ δεν θα πάρω.

    ReplyDelete
  8. Ιδέα δεν θα έχει για την ιστορία της Ελλάδας, το πολίτευμα, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα.

    Ναι δεν έχει μάθει ακόμα τη λαμογιά, τον κρατισμό, τα καρτέλ και τη λούφα. Καιρός να τους τα μάθουμε για να γίνουν οι καλύτεροι Έλληνες.

    Καλά δεν ντρέπεσαι να τα λες αυτά όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ κράζεις την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, το ήθος των ανθρώπων της και τα εθιμά της;

    Νταξ που λέει κι ο Τζιμ. Είσαι κλασσική περίπτωση συντηρητικού ηθικολόγου.

    ReplyDelete
  9. "Καλά δεν ντρέπεσαι να τα λες αυτά όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ κράζεις την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, το ήθος των ανθρώπων της και τα εθιμά της;"

    Σωστότατο.Δεν είδα ποτέ αυτός ο τύπος να γράφει κάτι καλό,εδώ μέσα,για τους Ελληνες.Και τώρα κόπτεται για τον Ελληνισμό.Κλασσική περίπτωση "παχύσαρκου" Ελληναρά.

    ReplyDelete
  10. «Θα ήταν κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, αν στηρίζαμε την Ελλάδα μέσω οικονομικής βοήθειας», είπε ο Σόιμπλε σε προδημοσίευση συνέντευξης στην γερμανική εφημερίδα «Boersen Zeitung», όπως αναφέρει το Reuters.

    Βάζω στοίχημα κ.Σόιμπλε ότι είτε εσύ ο ίδιος ή κάποιος αδελφός σου ή ο πατέρας σου κάψατε αρκετά σπίτια και σκοτώσατε αρκετούς Ελληνες και ρημάξατε πολλές περιουσίες μόλις πρίν από 70 χρόνια.Και ακόμα πληρώνουμε τα ΣΠΑΣΜΈΝΑ κ. Σόιμπλε.Και δεν ντρέπεσαι.Δεν ανοίγεις ένα λάκο και να κρυφτείς πρίν ξεστομίσεις αυτή τη συνηθισμένη για σένα κτηνολογία.

    ReplyDelete
  11. Κίνητρα για δημιουργία επιχειρήσεων.

    Δηλαδή, να αποφύγετε την περίπτωση στην οποία γίνονται κάποιοι Έλληνες πολίτες και μετά στήνονται στην ουρά για πρόσληψη στο δημόσιο.

    Κάντε πολίτες όσους περισσότερους μπορείτε, αλλά αποφύγετε αυτούς που θα γίνουν κλασικοί υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Διότι ο σκοπός είναι η αύξηση της παραγωγής και παραγωγικότητας και όχι απλά μια μεγαλύτερη Ελλάδα με την ίδια σύνθεση.

    Τέλος, αυτά που λένε ορισμένοι "προοδευτικοί" περί "Αγγλικών ως επίσημη γλώσσα" αποτελούν αυτοκτονία. Η γλώσσα είναι το κυριότερο πράγμα που δημιουργεί και καθιερώνει ιστορία και εθνική κυριαρχία. Έμφαση στη γλώσσα (ειδικά στα σωστά Ελληνικά).
    Οι Γερμανοί δηλαδή κι οι Γάλλοι είναι καλύτεροι που επέμειναν στη γλώσσα τους και μάλιστα τσατίζονται όταν άλλοι κάνουν γραμματικά λάθη; Θα μπορούσαν κι αυτοί να υιοθετήσουν τα Αγγλικά, αλλά ΔΕΝ το έκαναν και μπράβο τους.

    ReplyDelete
  12. "Τέλος, αυτά που λένε ορισμένοι "προοδευτικοί" περί "Αγγλικών ως επίσημη γλώσσα" αποτελούν αυτοκτονία"

    Τα καλύτερα Ελληνικά τα μιλάνε οι Κύπριοι που όμως είναι trelinguists.Και μιλάνε τέλεια Τούρκικα και τέλεια Αγγλικά.Oι Ελληνες ή θα αποκτήσουν ένα υψηλό βαθμό πολυγλωσσικής μόρφωσης ή αλλοιώς δεν μπορούν να υπάρξουν.

    ReplyDelete
  13. Προσωπικά γνωρίζω πολλά παιδιά μετανάστες δεύτερης γενιάς μιλάνε άπταιστα ελληνικά και δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Τα πηγαίνουν μια χαρά. Δε ζητάνε τίποτα από το κράτος. Το μόνο που θέλουν είναι να μην είναι αόρατοι.

    ReplyDelete
  14. http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/2009-12/24/content_9225428.htm#name9

    Πώς καταπολεμάει η Κίνα το white collar crime. Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε θάνατο (!) ή σε ισόβια φυλάκιση.
    (στη Δύση τους white collar εγκληματίες τους κάνουμε πολιτικούς).

    Τελικά αρχίζει να μ' αρέσει ο Κινέζικος κομμουνισμός.

    ReplyDelete
  15. Πόσο ελπιδοφορο για τουτα τα χώματα που τα λέμε Πατριδα, αυτό το ΜΑΖΊ.

    Απο καρδιάς ευχές, για υγεία, χαρά και ευτυχία, ευχές για νικηφορες μάχες. ΜΑΖΙ.

    Καλη χρονιά!!!

    ReplyDelete
  16. @gmosios
    δεν έχεις δίκιο. ο Βασίλης λέει -σωστά- ότι χρειάζεται προσοχή στα κριτήρια με τα οποία θα ελληνοποιήσεις αυτούς τους ανθρώπους.

    Στην Ελλάδα μάθαμε όλα να τα κάνουμε στο πόδι, στο άρπα κόλλα και επιφανειακά.

    Ρωτώ λοιπόν εγώ: γιατί στις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού όταν ο νόμος είναι σαφής και ορίζει 9ετή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εκπαίδευση?

    Όχι όλα στο πόδι- τα κριτήρια να είναι σαφώς προσδιορισμένα και ικανοποιητικά, δηλαδή αυτοί που θα ελληνοποιηθούν να μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία

    Καλη χρονιά σε όλους

    ReplyDelete
  17. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

    Επικροτώ την πρωτοβουλία της κυβέρνησης επιτέλους πράττουμε τα αυτονόητα. Για τα κριτήρια πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά η ουσία είναι μία: ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, που είναι Έλληνες με τα όλα τους, ενσωματώνεται στην ελληνική κοινωνία, γίνονται Έλληνες πολίτες.

    Έχουν να πω και κάτι ακόμα. Μερικοί πάντως είναι πολύ ριζοσπάστες όταν πρόκειται να προωθήσουν το φιλελευθερισμό της αγοράς, αλλά το γυρίζουν και τα μασάνε όταν πρόκειται για κοινωνικό φιλελευθερισμό. Δεν είπαμε να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, αλλά και τα αυτονόητα αυτονόητα

    ReplyDelete
  18. Οι μετανάστες δεύτερης γενιάς έπρεπε στα 18 τους να λαμβάνουν την ιδιότητα του resident alien δλδ να παίρνουν πράσινη κάρτα αορίστου διάρκειας. Η εισαγωγή αλλοδαπών χωρίς την έγκριση των ελλήνων πολιτών και η απόδοση σε αυτούς πολιτικών δικαιωμάτων, αποτελεί σκανδαλώδη νόθευση της δημοκρατίας. Οι μεγαλόσχημες εκφράσεις περί προόδου και οι κουτοπόνηροι χαρακτηρισμοί κάθε αντίθετης φωνής ως ρατσισμού, φασισμού, ναζισμού κλπ. δεν μπορούν να συγκαλύψουν ότι μοναδικο κίνητρο του ΠΑΣΟΚ είναι η συγκρότηση εκλογικής πελατείας. Ο ΓΑΠ με αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνύεται εφάμιλλος του πατέρα του σε αχρειότητα και εσείς κύριοι με αυτό το κείμενο αποδεικνύεσται ερασιτέχνες γκαιμπελίσκοι.

    ReplyDelete
  19. "H συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών είναι πανέξυπνοι, μορφωμένοι δημιουργικοί και ταλαντούχοι."

    Δε λέω, σεβαστές οι ανθρωπιστικές προθέσεις σου, αλλά μήπως υπερβάλλεις λίγο; Λίγο λιγουλάκι;


    "Βάζω στοίχημα κ.Σόιμπλε ότι είτε εσύ ο ίδιος ή κάποιος αδελφός σου ή ο πατέρας σου κάψατε αρκετά σπίτια και σκοτώσατε αρκετούς Ελληνες και ρημάξατε πολλές περιουσίες μόλις πρίν από 70 χρόνια.Και ακόμα πληρώνουμε τα ΣΠΑΣΜΈΝΑ κ. Σόιμπλε.Και δεν ντρέπεσαι.Δεν ανοίγεις ένα λάκο και να κρυφτείς πρίν ξεστομίσεις αυτή τη συνηθισμένη για σένα κτηνολογία."

    Εδώ πάλι γίνεσαι εντελώς γελοίος.

    ReplyDelete
  20. Να μην ακούω αμερικανιές!

    1) Το δημογραφικό δεν είναι ποτέ πρόβλημα εάν έχεις ένα σοβαρό ασφαλιστικό από το οποίο ο συνταξιούχος θα πάρει μόνο τα δεδουλευμένα του και δε θα βάζει χέρι στα λεφτά των επόμενων γενεών γιατί είχε καλό συνδικαλιστή να του κάνει πλάτες. Το δημογραφικό απασχολεί μόνο τους καπιτάλες γιατί αυτοί θέλουν μάζα από πολλά πρόβατα γύρω τους και όχι λίγους και σκεπτόμενους πολίτες. Θα μπορούσε να απασχολήσει και τους βιομήχανους όμως η Ελλάδα είναι πλήρως αποβιομηχανοποιημένη. Με ενεργό πληθυσμό σε κανονικές δουλειές κάτω του 40% του συνολικού πληθυσμού το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι επιπλέον χέρια και δη χαμηλοτάτου επιπέδου.

    2) Εφόσον το 100% των λαθρομεταναστών (που αποτελούν άλλωστε το 95% των μεταναστών) δουλεύουν μαύρα όχι μόνο δε βοηθούν το υπάρχον ασφαλιστικό αλλά το κάνουν χειρότερο.

    3) Επιπλέον επιβαρύνουν το σύστημα υγείας αλλά και την παιδεία με χρηματοβόρες πολιτικές που ουδεμία σχέση έχουν με τον ντόπιο πλυθησμό ο οποίος απλώς πληρώνει πολλαπλά παραπάνω πλέον. Αρκεί να αναφερθεί κανείς στην επανεμφάνιση μετά από μισό αιώνα επιδημιών του παρελθόντος! Μια επισκεψη σε οποιοδήποτε κεντρικό νοσοκομείο θα πείσει όποιον αδαή (που δεν υπάρχουν πλέον, όλοι οι άλλοι είναι ή πληρωμένα αμερικανικά φερέφωνα ή... κόκκινα γραμμόφωνα).

    ReplyDelete
  21. 4) Η είσοδος μαύρων χεριών δεν δικαιολογείται από τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που μας δίνουν ως πρόφαση διότι:
    α) Η μέγιστη μάζα των μεταναστών τυγχάνουν μουσουλμάνοι. Παρόλα αυτά λίγοι πάνε στις πάμπλουτες μουσουλμανικές χώρες όπως τα Εμιράτα όπου η πλειονότητα των εργατών είναι Ινδοί ή μένουν σε υπερβιομηχανισμένες μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία που έχουν να προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για δουλειά παρά προτιμούν να έρχονται Ευρώπη με γνωστά προβλήματα αποβιομηχάνισης και ανεργίας για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν τόσο διάθεση να δουλέψουν όσο να απολάβουν τις κοινωνικές παροχές και να βγάζουν τα επιπλέον στα μαύρα.
    γ) Και παλαιότερα είχαμε τρομερούς πολέμους, στα 1980 είχαμε Αφγανιστάν (10 φορές πιο ζόρικος πόλεμος), είχαμε Ιραν-Ιράκ (σκληρότατος πόλεμος), φοβερούς πόλεμους στην Αφρική (Εθιοπία Ερυθραία, Σομαλία) κτλπ. Και στα 1980 υπήρχαν (από ότι θυμάμαι!!!!) αεροπλάνα, πλοία και νταλίκες... και από ότι θυμάμαι οι συνοριακοί έλεγχοι ήταν ανύπαρκτοι για τέτοια φαινόμενα. Και στα 1980 η Ελλάδα ήταν στην Ευρωπαική Ένωση. Γιατί λοιπόν δεν είχαμε τέτοια μεταναστευτικά ρεύματα στην Ελλάδα; Μήπως δεν είχε γίνει η συνοριακή ένωση ακόμα; Δηλαδή αυτοί οι μετανάστες έχουν την Ελλάδα σα σταθμό; Αν είναι έτσι γιατί να κάνουμε στην τελική προσπάθεια να τους κρατήσουμε και να μην πάνε στην ευχή;
    δ) Η πλειονότητα των μεταναστών είναι μουσουλμάνοι. Περίεργο γιατί 1 στους 2 ανθρώπους στον κόσμο είναι Ινδοί και Κινέζοι. Κίνα και Ινδία έχουν υπερπληθυσμό και πολύ φτωχολογιά, πολλοί λίγοι όμως από αυτούς καταφτάνουν στην ΕΛλάδα. Πώς εξηγείται; Είναι οι Ινδοί και οι Κινέζοι τεμπέληδες και οι μουσουλμάνοι οι δουλευταράδες που καταφτάνουν πρώτοι να δουλέψουν για εμάς;

    Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Απλά το αμέρικα θεωρεί ότι η Ευρώπη αποτελεί εν δυνάμη κίνδυνος και ένας τρόπος εξουδετέρωσής της και πλήρους υποταγής είναι η καστοποίηση των κοινωνιών και η αφεθνοποίηση κάτι που γίνεται τα τελευταία 50 χρόνια με το πρόσχημα της βιομηχανικής ανάπτυξης. Για τη δε Ελλάδα είναι φως φανάρι ότι δεν κολάει με τίποτα (ό,τι και να δώσουμε) με τα σχέδια των αμερικανών και για αυτό έχει πέσει σπέσιαλ σχέδιο για αθρώα είσοδο λαθρομεταναστών ώστε να πέσει το σύστημα τελείως χωρίς ελπίδα ανόδου. Και τίποτα δεν είναι άσχετο, όλα συσχετίζονται μεταξύ τους και έχουν σχέση με τα ενεργειακά και τον πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας κτλπ.

    Τα πάντα έχουν απλή εξήγηση. Άμα κάθεστε όμως και ακούτε τα φερέφωνα των αμερικάνων δεν θα βγάλετε άκρη. Όλοι αυτοί που νοιάζονται για τα δήθεν δικαιώματα των λαθρομεταναστών είναι ανεπάγγελτοι και μισθωμένοι από διάφορα διεθνή κυκλώματα (βλέπε Βαλιανάτος πχ.) εξού και γιατί τους βλέπουμε να κάνουν έναν φασιστικό μονόλογο στα μέσα ενημέρωσης.

    Γιατί για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα δεν κάνουν δημοψήφισμα; Προφανώς γιατί δεν είναι δημοκράτες αλλά γιατί αποφασίζουν και διατάζουν φασιστικά για πράγματα που αφορούν τη ζωή μας. Ο πραγματικός φασισμός είναι εδώ και έχει άλλοτε το πρόσωπο του γκιοργκάκι, άλλοτε της ντόρας, άλλοτε του Αλαβάνου κτλπ.

    Κανείς δε ζητάει τίποτα άλλο. Δημοψήφισμα. Δημοκρατία. Εφαρμογή του συντάγματος και του νόμου. Εφαρμογή του αυτονόητου.

    ReplyDelete
  22. "Κανείς δε ζητάει τίποτα άλλο. Δημοψήφισμα"

    Με ποιό ρώτημα;

    ReplyDelete
  23. Μpράβο G700 πιστεύω ότι με τέτοιου είδους νόμους και ανοιχτόμυαλη στάση, η Ελλάδα θα γίνει μία αληθινά Ευρωπαική χώρα!! Φασιστικές, οργισμένες ακραίες αντιλήψεις το μόνο που κάνουν είναι να κρατάνε τον τόπο αυτό πίσω μην αφήνοντας τον να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες που έχει!!! Όσο για τον Vassilis που αυτός μόνος του τα σκέφτηκε και τα κανόνισε ένα πράγμα θα του πω: Αγόρι μου όταν με το καλό γίνεις πρωθυπουργός(εσύ προσωπικά) βγάλε ότι νόμο σου περάσει απ'το μυαλό!!Για τώρα όμως δυστυχώς....!!!!!!!

    ReplyDelete