Wednesday, October 22, 2008

Άδοξο τέλος για απογραφή και ήπια προσαρμογή

Πριν από τεσσεράμισι χρόνια, τον Μάρτιο του 2004, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα σε μια ατμόσφαιρα έκδηλου ενθουσιασμού λόγω της φρέσκιας και μεγάλης σε έκταση εκλογικής νίκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προβεί σε αντικειμενική απογραφή των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας.

Η υποψία τότε ήταν ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας και συγκεκριμένα το έλλειμμα των τελευταίων ετών της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν προϊόντα «δημιουργικής λογιστικής» που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δαπάνες που γίνονταν, όπως οι στρατιωτικές, μετακυλύονταν στο μέλλον, ενώ η λεγόμενη άσπρη τρύπα, το πλεόνασμα δηλαδή των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, ήταν υπερεκτιμημένη.

Η κυβέρνηση αρχικά, ωστόσο διόλου αντικειμενικά δεδομένου ότι στη διαδικασία της αναθεώρησης δεν έλαβε μέρος κανένας ανεξάρτητος ευρωπαϊκός ή εθνικός φορέας, μετέβαλλε το στόχο για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το έτος 2004, αυξάνοντάς τον αυθαίρετα πάνω από το εκτιμώμενο 1,6%, αλλά κάτω από το κρίσιμο όριο του 3%, έτσι ώστε να μην μπει η οικονομία σε επιτήρηση.

Η κουτοπονηριά δεν έπιασε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και η εκτεθειμένη Eurostat μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησαν απογραφή όλων των ετών από το 1997 μέχρι το 2003, θέτοντας υπό συμβολική αμφισβήτηση την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ως αποτέλεσμα μόνο για το 2004 το έλλειμμα εκτινάχθηκε στο αστρονομικό 7,4% του ΑΕΠ.

Υπό το πρίσμα αυτής της σκληρής πραγματικότητας, η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της μία και μόνη επιλογή. Μέτρα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα καθιστούσαν τη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα βιώσιμη. Το επιχείρημα ήταν απλό και ακλόνητο: προετοιμάσου στις καλές μέρες (ανάπτυξη 4,5%), ώστε να μπορείς όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τα χειρότερα. Καλή ώρα σήμερα.

Ο δρόμος αυτός όμως αγνοήθηκε. Αντ’ αυτού προτιμήθηκε η πολιτική της ήπιας προσαρμογής. Έτσι, από τη δημιουργική λογιστική, η οποία όμως δεν αναιρεί την πραγματικότητα ότι το έλλειμμα έπεσε από 13% σε 3% μεταξύ 1993 και 1997, περάσαμε στην καταστροφική πρακτική της ήπιας προσαρμογής. Στη λογική του «εκθέτω τη χώρα για ένα χρόνο και στη συνέχεια για τα επόμενα τρία έτη μαγειρεύω τα νούμερα χωρίς να μεταρρυθμίζω ουσιαστικά την οικονομία».

Η συνταγή αρχικά πέτυχε. Το Μάρτιο του 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να βγάλει την Ελλάδα από την επιτήρηση, δεδομένου ότι όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα έπεφτε κάτω από το όριο του 3% (απόφαση Μαρτίου 2007). Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα και σήμερα να βρισκόμασταν σε ισορροπημένη δημοσιονομική θέση.

Η αλήθεια, δυστυχώς, είναι άλλη. Με σημερινή της ανακοίνωση η Eurostat εκτιμά ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ το 2007. Για την ακρίβεια το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στο 3,5% του ΑΕΠ, έναντι 2,8% που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η Εurostat σημειώνει ότι η αύξηση του ελλείμματος από 2,8% το 2006 σε 3,5% το 2007 οφείλεται στα επικαιροποιημένα στοιχεία που αφορούν στα μικρότερα έσοδα από φόρους, τα έξοδα για νοσοκομεία, την κοινωνική ασφάλιση, τις αλλαγές στο ισοζύγιο των λογαριασμών του θησαυροφυλακίου της ΤτΕ, τις αλλαγές στην καταγραφή των συναλλαγών με τον κοινοτικό προϋπολογισμό και τη βελτίωση στην κάλυψη των εκτός προϋπολογισμού δαπανών.

Ουσιαστικά, αν συγκρίνει κανείς τον περσινό προϋπολογισμό με το φετινό προσχέδιο, θα δει ότι το μεγαλύτερο μέρος της απόκλισης οφείλεται σε δύο λόγους: α) στην υπερεκτίμηση της άσπρης τρύπας των ΟΚΑ, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ κατά 1,1 δις ευρώ και β) στην υπερεκτίμηση του μεγέθους των εθνικολογιστικών προσαρμογών κατά 700 εκ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα το 2007 από ένδοξο έτος εξόδου της εθνικής οικονομίας από την επιτήρηση, μετατρέπεται, σύμφωνα και με τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε έτος επανένταξης της Ελλάδας υπό ευρωπαϊκή δημοσιονομική κηδεμονία σηματοδοτώντας το άδοξο τέλος της πολιτικής της απογραφής και της ήπιας προσαρμογής. Η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα της ευρωζώνης με υπερβολικό έλλειμμα το οποίο δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά στην υιοθέτηση μιας προ-κυκλικής πολιτικής σε περίοδο ισχυρής ανάπτυξης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να λάβει μέτρα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα στην οικονομία. Αυτό δε σημαίνει μπακαλίστικες μειώσεις δαπανών ως είθισται να πιστεύουν οι περισσότεροι. Σημαίνει υιοθέτηση μιας ριζικά διαφορετικής φιλοσοφίας στο μέτωπο της κατανομής και καταγραφής των δημόσιων πόρων.

Είναι δυνατόν για παράδειγμα να μην εγγράφονται οι δαπάνες των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό; Είναι δυνατόν ο προϋπολογισμός να μην καταρτίζεται σε βάθος τριετίας και με τρία διαφορετικά σενάρια; Είναι δυνατόν να μη γίνεται ποτέ απολογισμός και να μη λογοδοτεί κανείς για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που πάντα πέφτει έξω; Είναι δυνατόν η χρηματοδότηση να μη συνδέεται με την επίτευξη αποτελεσμάτων; Είναι δυνατόν να δίνουμε χρήμα αθροιστικά κάθε χρονιά σε υπουργεία και όχι σε δημόσια προγράμματα απ’ τα οποία περιμένουμε να αυξήσουν τη δημόσια και κοινωνική αξία που παράγει η πολιτεία; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε έστω για τα μάτια του κόσμου μια διαγενεακή διάσταση στον προϋπολογισμό έτσι ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε στο μέλλον;

Αυτή τη στιγμή ζούμε μια τεράστια δημοσιονομική ψευδαίσθηση. Ξοδεύουμε πολλά για κατανάλωση και μάλιστα δεν τα μετράμε κι επαρκώς. Συνήθως τα κρύβουμε. Έλα όμως που τ΄άτιμα όλο και βγαίνουν στη φόρα και διαμαρτύρονται. Απαιτούνται λοιπόν αλλαγές. Διαφορετικά εν μέσω κρίσης βαδίζουμε ολοταχώς προς το "δημοσιονομικόν 1993".

Και πριν τελειώσουμε κάτι ακόμα. Για όλο αυτό το πανηγύρι με τα δημοσιονομικά που στιγματίζει τόσο την ελληνική οικονομία όσο και την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Eurostat φέρουν τεράστιες ευθύνες. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Shame on you.

111 comments:

  1. @g700
    "Είναι δυνατόν για παράδειγμα να μην εγγράφονται οι δαπάνες των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό;"

    Κάθε νοσοκομείο είναι και ένα Βατοπέδιο εκτροφής πιράγχας.

    ReplyDelete
  2. Αν επιχειρούσαμε να σετάρουμε τους τομείς που έχουμε αναπτυξιακά πλεονεκτήματα θα μας προέκυπτε η εξής ομάδα:

    1-Τουρισμός-πολιτισμός-αθλητισμός-ψυχαγωγία.
    2-Ναυτιλία-μεταφορές.
    3-Αγροτική οικονομία-τρόφιμα.
    4-Χρηματοπιστωτικός τομέας.
    5-Υγεία.
    6-Εμπόριο.

    Μας είναι αρκετοί για να ευημερήσουμε εμείς και 5 περίπου εκατ. μετανάστες που χρειαζόμαστε.Γιατί χωρίς αυτά τα "μεταναστευτικά" μεγέθη ανάπτυξη δεν γίνεται.

    ReplyDelete
  3. "Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να λάβει μέτρα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα στην οικονομία" - KAI OXI MONO.

    To έλλειμα παραμένει. Κακά τα ψέμματα, όλοι ξέρουμε το χάλι. Δεν είναι πρέπον να θεωρούμε ότι αν κοροιδέψουμε (εντός ή εκτός εισαγωγικών) την Eurostat και την ΕΕ λύσαμε το πρόβλημα

    Και την παραοικονομία ενσωματώσαμε και πάλι το πρόβλημα παραμένει

    Είναι καιρός να το αντιληφθούμε όλοι - όσο δεν μπαίνει νυστέρι το πρόβλημα θα μεγαλώνει

    ReplyDelete
  4. @ser
    "Είναι καιρός να το αντιληφθούμε όλοι - όσο δεν μπαίνει νυστέρι το πρόβλημα θα μεγαλώνει"

    Nαι! να το βάλουμε "βαθειά στο κόκαλο",να ρίξουμε "άπλετον φώς" και να "δείξουμε μηδενική ανοχή".

    ReplyDelete
  5. @normad

    το νυστέρι μπαίνει στην πράξη και όχι στα λόγια.

    πες την δική σου άποψη και άσε τα εξυπναδίστικα σχόλια

    ReplyDelete
  6. As I write this, the National Bank of Greece common stock price has dropped to $ 4.20 per share!!!!!

    Kυρίες και Κύριοι

    Βρισκόμαστε ενώπιον ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ!

    ReplyDelete
  7. Eσύ και η CIA και οι κλώνοι σου που μισείτε την Ελλάδα ρίξατε τεχνητά τις τιμές.

    Καθάρματααααααααααααααααααααααα μαυραγορίτες.

    ReplyDelete
  8. dear all,

    όσοι από εσάς είστε στην Αθήνα μπορείτε αύριο ή από σήμερα να διαβάσετε το επετειακό τεύχος της Athens Voice για τα 5 της χρόνια. it's always free! Εναλλακτικά μπορείτε να τη δίαβάσετε στο διαδίκτυο στο athensvoice.gr for free

    Στο επετειακό τεύχος φιλοξενείται και άρθρο της G700 γεγονός που αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους μας. Θα το αναρτήσουμε από Παρασκευή. Αυτά για την ώρα CU αύριο στο PARTY 5 XRONIA ATHENS VOICE

    ReplyDelete
  9. ASSOCIATED PRESS (5 MINUTES AGO)

    Dow Lones 500 POINTS down!!!!!!

    OIL down to $ 66/barrel

    Euro = 1.28 USD

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. ΔΙΑΒΑΖΩ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    «Είμαι στόχος πολιτικού κανιβαλισμού»
    Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για σπίλωση της κυβέρνησης και διαστροφή της αλήθειας, ενώ έδωσε στοιχεία για χορηγίες υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη Μονή Βατοπεδίου


    AΓΡΑΜΜΑΤΟΙ Ελληνες δημοσιογράφοι, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ,

    αλλά

    ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

    ζώααααααααααααααααααααααααααα

    έσχατα των εσχάτων

    ReplyDelete
  11. Ρουσόπουλος: «Είμαι στόχος πολιτικού κανιβαλισμού»

    KAΛΑ σου κάνανε, κάφρε, ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ της κατωτάτης, λαλιωτοφώφη.

    ReplyDelete
  12. ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

    Μάθετε, ελεεινά ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

    ότι

    κατά ΑΣΚΛΗΠΙΟΝ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΝ

    ο γιατρός, όπως και ο ιερέας, ασκεί

    ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ (AD-VOCATION)

    και όχι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (VOCATION).

    Kατά συνέπειαν, ο γιατρός ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΩΣ του δικαιώματος του ΑΠΕΡΓΕΙΝ.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. @ Κομφού, parmie, ser

    Νομίζω ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον.
    Τίτλος: "Ο ρόλος των hedge funds στην χρηματιστηριακή κρίση"

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_
    economyagor_1_19/10/2008_288980

    Περιγράφει γλαφυρά την "μηχανική" του φαύλου κύκλου στον οποίο έχει εισέλεθει η διεθνής και η ελληνική οικονομία, dealing-wise.

    Χρειάζεται ένα breakthrough!!!

    Α,... κάτι άκουσα από τον Σαρκοζί εχθές να μιλάει για μέτρα που θα εξασφαλίσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το να περιέλθουν στα χέρια μη ευρωπαϊκών συμφερόντων.....
    Λέτε να διαβάζει το blog?????

    Αν είναι έτσι να του πω ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί η ακροδεξιά παραμονεύει και το κλίμα την ευνοεί αφάνταστα!!!!!

    ReplyDelete
  15. Κομφούκιος said...

    "...ο γιατρός ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΩΣ του δικαιώματος του ΑΠΕΡΓΕΙΝ."

    Έχεις δίκιο, αλλά τι μέσον άλλο όμως του έχει απομείνει για να διαμαρτυρηθεί όταν ο εργοδότης του δεν τον πληρώνει ακόμα και τα ευτελή 5-6ευρώ την ώρα που δικαιούται για 24ωρη εσωτερική εφημερία με μηδενική νοσηλευτική υποστήριξη και τις λοιπές τριτοκοσμικές συνθήκες που μάλλον γνωρίζεις......

    ReplyDelete
  16. take it easy now dudes cos i woke up early today trying to get me self a job in fockin Lundon

    ReplyDelete
  17. @ Κομφού

    Είναι η σήψη και η παράλυση των θεσμών που αντιμετωπίζεις που σε αποκτηνώνει...

    Επίσης, αν θες να είσαι δίκαιος, να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και γιατροί (ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία) τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστούμε κάθε βράδυ στην προσευχή μας.

    ReplyDelete
  18. AΠΑΞ και ΕΔΩΣΕ τον ΟΡΚΟΝ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, that's IT.

    PERIOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    H διαπρεπής μαμά έλεγε, "Ο λόγος μου είναι συμβόλαιον" διό και της υποκλινόταν απαξάπασα η κοινωνία.

    Πολύ περισσότερον, τότε, είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΣ ο όρκος μας!!!!!!!!!!!!!!

    Am I saying something wrong here?

    ReplyDelete
  19. μη μιζεριάζετε πρωί πρωί με με τα γιατρινίστικα. εδώ τι λέει ο Σαρκοζύ Sarkozy New York Times

    ReplyDelete
  20. Αγαπητοί, κάπως αυθαίρετα ο blogger μας είχε αλλάξει τη φόρμα των σχολίων οπότε επιστρέψαμε στην κανονική γιατί η άλλη κουράζει. Thanks και sorry for any inconvenience caused

    ReplyDelete
  21. @ g700

    Άντε ρε παιδιά και ανησύχησα....
    Τώρα μάλιστα!!!

    ReplyDelete
  22. @ gμόσιος

    Σίγουρα επηρρεάστηκε από το ταξίδι στις ΗΠΑ....
    Εκεί νομίζω ότι το αντίστοιχο ζήτημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως national security issue.....
    Κάτι σαν και αυτό έκανε ο Αλογοσκούφης στην ΜΙG (με προχειρότητα όπως πάντα) όταν πήγε να πάρει control τον ΟΤΕ ενδο-χρηματιστηρριακά. Bέβαια ο άλλος του είπε πως θα προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και στην συνέχεια η δουλειά έγινε αβαβά με την DT και το έληξαν εκεί.....

    ReplyDelete
  23. Aυτό που παρουσιάζεις ΤΩΡΑ, don, ονομάζεται ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ (rationalization) και συνιστά την ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ όλης της Ελληνικής Κοινωνίας.

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΝ,

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ!!!!!!!!!!!!

    Τhus, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΓΕΝΩΣ να ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ το ΣΧΟΛΙΟ σου.

    ReplyDelete
  24. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...
    Δεν είναι μόνο η Μονή......
    Είναι κι άααααλλλαααα...!!!!

    ReplyDelete
  25. O Σαρκοζί είναι ακτιβιστής πολιτικός,απαραίτητο προσόν στην πλανητική εποχή μας, και αρκετά αντισυμβατικός. Και παρότι "δεξιός", οι προτάσεις του είναι πολύ ριζοσπαστικές.Μεταξύ των άλλων πρότεινε και την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων.Μακάρι να ήταν πρόεδρος της ΕΕ και ντε γιούρε.

    ReplyDelete
  26. Είπαμε,

    θα αποΠΑΣΟΚοποιήσουμε την Κοινωνία

    θα ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

    ΕΛΛΗΝΕΣ με ΗΘΙΚΟΝ ΣΘΕΝΟΣ και

    G R A V I T A S

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. ηδονίζεται να πάει αντίθετα στο ρεύμα όποιο κι αν είναι αυτό. Άμα θυμάστε είχε μαζέψει όλες τις εταιρείες λιανικής και τους εκβίασε στην κυριολεξία να ρίξουν τις τιμές 2% όταν οι σύμβουλοι του έλεγαν ότι αυτά δεν παίζουν στην ελεύθερη αγορά

    ReplyDelete
  29. Δεν κάνω εκλογίκευση....
    Απλά κοιτάω λίγο και το συναίσθημα των εμπλεκομένων σε αυτή την ιστορία (δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ψυχικό σθένος) και ζητάω να αναφέρουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος.
    Νομίζω ότι η όψη που παρουσιάζω είναι πιο κοντά στo root cause και ως γνωστόν κάθε corrective action πρέπει να ξεκινά από κει και όχι από τα συμπτώματα.

    Για να μην σου χαλάσω το χατίρι όμως θα δεχθώ ότι το να απεργεί ο Γιατρός ίσως να είναι, όχι μόνο απαράδεκτο, αλλά και εγκληματικό.

    Να παραδεχθείς όμως κι εσύ ότι για να διορθωθεί η κατάσταση δεν μπορούμε να καταδικάζουμε και να καταπολεμούμε το σύμπτωμα.
    Είναι σαν να έχει ο άλλος πονοκεφάλους λόγω όγκου στο κεφάλι και εμείς να του δίνουμε ασπιρίνες...ή αλλιώς, φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι.
    We need to operate doc......

    ReplyDelete
  30. H Γαλλία είναι μια χώρα που δεν χτυπήθηκε απο το μιγμα Ατλαντισμού και Αγορακρατισμού που μόλυνε πολλες Ευρωπαικές χώρες.Διατηρεί ένα αυξημένο κύρος και στον Ευρωπαικό και στον εξωευρωπαικό χώρο.Αυτό ο Σαρκοζί, με τον ακτιβισμό του, το χρησιμοποεί για την θεσμική "επανίδρυση" της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

    ReplyDelete
  31. H Εθνική καταποντίζεται........

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO)
    Update: 23/10-11:02

    Τελευταία τιμή 15,70
    Διαφορά (-3,09%)
    Ογκος 1.652.834

    Ο Αλογοσκούφης ασχολείται με το Βατοπαίδι και ο Προβόπουλος......
    καλά κρασιά!!!!

    ReplyDelete
  32. ναι βέβαια όμως δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση. έχει δυο όψεις από τη μία η Γαλλία των πολυεθνικών και των εθνικών πρωταθλητών που αξιοποιεί την παγκοσμιοποίηση απ' την άλλη η Γαλλία της ανεργίας 20% στους νέους της φοβικότητας και του δηθεναντίζιδικου εξυπνικιδακισμού. η αλήθεια είναι ότι τους μοιάζουμε σε πολλά. προτιμώ τους τζέρμανς προσωπικά

    ReplyDelete
  33. H Eυρώπη έχει 4 σοβαρούς πολιτικούς ηγέτες.Μπράουν,Σαρκοζί,Μέρκελ,Πούτιν.
    Στοιχηματίζω ΕΥΡΩΠΗ.

    ReplyDelete
  34. Στα Γεωπολιτικά η Γαλλία δεν πιάνεται.Η Γερμανία υστερεί.Αλλά και οι δύο μαζί δεν παίζονται.Η συνεργασίας τους είναι πολύ στενή,ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

    ReplyDelete
  35. Ετσι λοιπόν έχουμε μια Ευρωπαική ηγεσία de facto και προσπαθούμε να την κάνουμε de jure.
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ .Ειναι αυτοί που κρατήσανε τη κρίση υπό έλεγχο.

    ReplyDelete
  36. parmenides said...

    "ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΣΙΑ .Ειναι αυτοί που κρατήσανε τη κρίση υπό έλεγχο."

    Εδώ θα διαφωνήσουμε.....
    Εκτός των όσων έχω πει για τα μέτρα που έχουν πάρει τα οποία δείχνουν αναποφασιστικότητα και δειλία να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα με Όραμα (όπως λέγαμε χθες), τους διαψεύδει και η τρέχουσα κατάσταση.

    Look around you....!!! It's a jungle out there!!!!

    ReplyDelete
  37. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (KO)
    Updated: 23/10, 11:45hrs

    Τελευταία τιμή: 15,10
    Διαφορά: (-6,79%)
    Ογκος: 2.533.789

    does it mean anything to you...???

    ReplyDelete
  38. Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 10:47

    "Ματαίωση συμφωνίας Τρ. Πειραιώς με Proton Bank.

    Η Proton Bank και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα διοικητικά τους συμβούλια υπέγραψαν συμφωνητικό για τη ματαίωση της συμφωνίας εξαγοράς ποσοστού με ανταλλαγή μετοχών, καθώς η Proton θα ζητήσει την ένταξή της στο κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών...."

    Aντιλαμβάνεσαι, ότι τα μέτρα που πήραν είναι καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα....
    Δηλαδή, μπορούμε τώρα να πάμε κι εμείς να πάρουμε δάνειο από μία τράπεζα να ανοίξουμε μία δική μας (επενδυτική) και μετά όταν ο δανειστής μας θα πάει να εφαρμόσει αυτό που λένε leveraged buy out, αφού δεν θα έχουμε δεκάρα τσακιστή να του δώσουμε, θα ενταχθούμε στο "κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών" και θα μας μεινει η τράπεζα μέχρι να βρεθεί κατάλληλος αγοραστής μετά το πέρας της κρίσης και να χεστούμε στο τάλαρο.....!

    τι λες, πως σου φαίνεται????
    Έχεις κανά μέσον?????

    ReplyDelete
  39. Να δεις που η ΕΚΤ θα ρίξει κι άλλο τα επιτόκια όπου να 'ναι.....και οι φόβοι για πληθωρισμό θα πανε περίπατο. Και η ζημιά δεν θα είναι αμιγώς από τα νούμερα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις πιο πειζήμιο είναι το κλίμα που καλλιεργείται από τα σκαμπανεβάσματα που προκύπτουν κατά το δοκούν και εν ριπή οφθαλμού.....

    Αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο που φοράει τρύπιες κάλτσες....? Μπαλώματα!!

    ReplyDelete
  40. Κοίτα πλάκα.......

    PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΟ)

    Τελευταία τιμή: 1,50
    Διαφορά: (+18,11%)
    Ογκος: 220.756
    Update: 23/10-12:15hrs

    ReplyDelete
  41. Κλείστε το να πάει να γαμηθεί......

    ReplyDelete
  42. μην ανησυχείς θα την αγοράσουμε εμείς την Εθνική χα χα χα.

    ReplyDelete
  43. Aπό το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί....

    Άντε γιατί έχουμε βαρεθεί να περιμένουμε να δούμε πότε θα πιάσει επιτέλους πάτο για να μπούμε......

    Μας τρώει το χέρι μας βλέπεις....!!

    ReplyDelete
  44. Ασχημα θα είναι πάρει το 1% ο Κομφουκιάκος σας και να ασκήσει έλεγχο;

    ReplyDelete
  45. Tέσσερα εκατομμύρια μετοχούλες.

    ReplyDelete
  46. @ Κομφούκιος

    Εσύ είσαι για ΤΤΕ όχι για ΕΤΕ.....

    ReplyDelete
  47. KAI to escutcheon της Τραπέζης θα γράφει

    e labore stabilitas et e labore virtu

    ReplyDelete
  48. BREAKING NEWS

    ASSOCIATED PRESS (1 HOUR AGO)

    Foreclosure filings are up 71%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  49. Καλή η κριτική στο άγονο έργο της κυβέρνησης. Το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος είναι κρίσιμες παράμετροι όχι μόνο για την τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ αλλά ουσιαστικά για τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και κατ’ επέκταση για τη μείωση της διαγεννεακής ανισότητας.

    Μήπως θα έπρεπε πριν προτείνετε την δημιουργία Ευρωπαϊκής Δημοσιονομικής Ομοσπονδίας να προτείνετε την δημιουργία εθνικού πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα?

    ReplyDelete
  50. ΠΑΝΤΩΣ, προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι οι τιμές ΟΛΩΝ των εντός Ελλάδος παραγομένων αγαθών ΚΑΙ ειδικά των ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΩΝ πρέπει να ΜΕΙΩΘΟΥΝ κατά 20-30%.

    Εν ΟΥΔΕΜΙΑ όμως περιπτώσει πρέπει να ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ - θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ. Από τούδε και γιά τουλάχιστον 12 μήνες πρέπει να ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ και ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ.

    Σας μίλησα πριν 1ο μέρες περίπου γιά την discordance ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩ και ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ vis-a-vis

    1) Purchasing Power Parity και
    2) Ονομαστική

    Βάσει της PPP ένα "ελληνικό" ευρώ ισοδυναμεί προς 0.5 USD

    ενώ βάσει της ονομαστικής ισοτιμίας προς 1.28 USD

    AYTO το ΧΑΣΜΑ είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

    με ΠΑΓΩΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ReplyDelete
  51. AKOMA καλύτερο θα είναι

    ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

    γιά

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

    ήτοι

    BALANCED BUDGET AMENDMENT

    ReplyDelete
  52. OΠΟΤΑΝ

    ΟΠΟΤΑΝ

    ΟΠΟΤΑΝ

    θα μπορεί να βγαίνει ο Πρωθυπουργός, ο κάθε πρωθυπουργός να λέει:

    "Κύριε ΑΛΗΤΟ-Παπασύρο ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΩ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ
    Δεν μπορώ, λοιπόν, να αυξήσω τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων σου, διότι ΤΟΤΕ θα πρέπει να ΠΕΡΙΚΟΨΩ, πες, τις συντάξεις των ΑΓΡΟΤΩΝ" and so on and so forth

    How about that??????????????

    ReplyDelete
  53. ANTI δλδ να απευθύνονται στο ΚΡΑΤΟΣ θα γνωρίζουν οι ΜΕΝ ότι θάχουν απέναντί τους τους ΔΕ.

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ θα γελάσει ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ReplyDelete
  54. Μας ζάλισαν οι καπιτα-ληστές εδώ μέσα.Έχουν πλάκα όμως γιατί είναι ζώα και δεν το ξέρουν.
    Κυρίως θεωρούν όλους τους άλλους μαλάκες και τους εαυτούς τους πανέξυπνους και υπεράνω όλων.
    Κούνια που σας κούναγε καημένα παιδάκια...
    Ο καπιταλισμός τραυματίστηκε βαριά και θα φανεί σε 2 χρόνια αυτό.
    Φυσικά και δεν πεθαίνει ποτέ.
    Σε ότι αφορά την ζημιά στην οικονομία της Ελλάδος , όπως πολύ ευστοχα είπε κάποιος

    "εχουμε μπροστά μας 1 ανοιχτό βιβλίο και μολις διαβασαμε την πρώτη του σελίδα"

    Ας ξυπνίσουμε και λίγο...δεν βλάπτει.

    ReplyDelete
  55. pathr paidi moy pare ki esy mia metoxi ethnikis tora mporeis me xristianika dolaria in god we trust

    opos panta se filo

    o theos

    ReplyDelete
  56. @ paisios
    Κυρίως θεωρούν όλους τους άλλους μαλάκες και τους εαυτούς τους πανέξυπνους και υπεράνω όλων.

    Tο συμπέρασμα αυτό είναι δικό σου, άρα, I surmise, αποτυπώνει την αυτο-αξιολόγησή σου.

    Οr else,
    Honi soit qui mal y pense

    ΚΑΙ πες του Ατανάζ να σου το μεταφράσει

    ReplyDelete
  57. Μπα μπα, και γιατι να τα παρουν απ τους συνταξιουχους του ΟΓΑ; Γω λεω να τριπλασιαστει ο ΦΜΑΠ για περιουσιες αξιας ανω του 1-1.5 εκατομμυριου ευρω. Επισης, να θεσπιστει νομος με τον οποιο αυτοι που φερνουν εισοδηματα απ την αμερικη (και αλλες χωρες με τις οποιες εχουμε παρομοια συμφωνα), αντις να μη πληρωνουν τιποτας, ουτε δω ουτε κει, να πληρωνουν εδω τα δυο τριτα απ οτι θα πλερωναν εκει. Ετσι, και παλι θα τους συμφερει να πληρωνουν εδω, και δε θα τη βγαζουν στο τσαμπα.

    Τα λεφτα που θα μαζευτουν απο ουλα αυτα, να δωθουν στα συνδικατα, που με τη σειρα τους θα τα μοιραζουν στους συνδικαλιστες του καθε κλαδου, ενω το 20% να παει αυτοματα στα ταμεια του κου κου ε. (καλα ντε, μπορουμε να τα δωσουμε και για αυξησεις στους χαμηλομισθους, πλην ομως σκληρα εργαζομενους ότι να ναι)

    Ετσι ουλοι θα ναι ευχαριστημενοι, εχτος απ το κουμφουκιο που ποτες δεν ειναι, αρα ουλα καλα.

    χεχεχε

    ReplyDelete
  58. "«Οικονομική κυβέρνηση» στην Ευρώπη ζητεί ο Σαρκοζί
    Πέμπτη, 23.10.08

    Yπέρ μιας «οικονομικής κυβέρνησης» της Ευρώπης, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από το ήδη υπάρχον Eurogroup, αλλά θα λειτουργεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, τάχθηκε για μια ακόμα φορά ο γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί.
    «Περισσότερο παρά ποτέ, η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται μια πραγματική οικονομική κυβέρνηση και πρόσφατα πήρε μία γεύση για το τι θα μπορούσε να είναι η κυβέρνηση αυτή και τι χρησιμότητα θα μπορούσε να έχει», είπε ο Σαρκοζί στη διάρκεια ομιλίας του με θέμα την οικονομία, στην πόλη Ανεσί της κεντροανατολικής Γαλλίας.

    «Φυσικά το Eurogroup θα πρέπει να αποτελέσει το πλαίσιο», πρόσθεσε, «αλλά όχι όπως γίνεται σήμερα σε επίπεδο μόνον υπουργών Οικονομίας, αλλά στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι θα συζητούν και θα αποφασίζουν από κοινού αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους έναντι της οικονομικής κρίσης, όπως έκαναν στις 12 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

    Καταλήγοντας, ο γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το τρέχον εξάμηνο, εξέφρασε την «κατάπληξή» του για το γεγονός ότι «έπρεπε να περιμένουμε να φτάσουν τα πράγματα σε αυτή την κρίση για να συνεδριάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

    Νωρίτερα ο Ν. Σαρκοζί, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «δημόσιου ταμείου παρέμβασης», στη χώρα του, υπέρ των «στρατηγικών επιχειρήσεων» που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, ενώ προανήγγειλε φορολογικές ελαφρύνσεις για τις νέες επενδύσεις.
    ΑΠΕ - ΜΠΕ"

    Η Ελλάδα θα είναι ένα απο τα μέλη αυτής της κυβέρνησης χάριν του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη. Τη θέση του θα έχει ο GAP: Green and Alternative Power.

    ReplyDelete
  59. @ απώφυτος

    (Κατ αρχήν τόπιασα ότι κάνεις καλαμπούρι)

    ΑΛΛΑ επειδή ορισμένοι παίρνουν πολλά στα σοβαρά:

    OYΔΕΙΣ την βγάζει στο "τζάμπα". ΔΕΝ ξέρεις ΤΙ λες. Μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ υπάρχει ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ, δλδ ένας Ελληνας ή Αμερικανός πολίτης που κατοικεί σε εκάτερη ή αμφότερες τών χωρών ΜΠΟΡΕΙ κατ επιλογήν του να ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ στην μιά ή την άλλη χώρα, ΑΛΛΑ απαγορεύεται να φορολογηθεί ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ γιά το ΑΥΤΟ εισόδημα.

    ΑΛΛΑ εγώ, ΚΑΙ μισή φορολογία να μου έβαζε η Ελλάδα, ΠΑΛΙ δεν θα έφερνα εδώ λεφτά ΔΙΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τους ΑΣΕΒΕΙΣ.

    ΟΣΟ ξέρω ότι ο FOUR SEASONS, της ΔΟΥΛΑΣ ο ΓΙΟΣ, έκανε γάμο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ στο Παρίσι και έμεινε ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ, η ΕΛΛΑΔΑ θα ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ, θα ΕΞΑΝΤΛΩ την Ελλάδα. ΟΣΟ υπάρχουν ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΙΑ που μου έφαγαν ΛΕΦΤΑ, θα ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ η ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!!

    Οσο γιά τις άλλες ανοησίες που είπες, "ΜΟΝΕΥ EMIGRATES" με ταχύτητα φωτός.

    ΠΡΙΝ 10 μέρες, ο γραφων ΑΠΕΣΥΡΕ από την ΕΤΕ πολλάάάάάάά λεφτά, γιά τον ΛΟΓΟ ότι ΔΕΝ εμπιστεύομαι ότι αν γίνει collapse η Ελλάδα θα πληρώσει τον ΚΑΤΑΘΕΤΗ.

    Οι μαγγιές, απώφυτε, ΔΕΝ πιάνουν

    Je suis une vieille putain!!!!!!

    KAI έχω μάθει να παίζω στα δάχτυλα 10 ρουφιάνους ΠΑΣΟΚους και άλλους 10 ΝΔημοκράτες ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.

    ReplyDelete
  60. ΤΕΛΕΙΩΣΕ..............

    ΘΕΛΩ τον ΛΑΛΙΩΤΗ κρεμασμένο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

    ΘΕΛΩ τον ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ κρεμασμένο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

    ΘΕΛΩ όλα τα ΠΑΣΟΚια ΕΠΑΙΤΕΣ στο δρόμο.

    ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ τότε θα ΣΥΓΚΙΝΗΘΩ. Μέχρι τότε από ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ σε ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ μέχρις ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ!

    ReplyDelete
  61. Mε ΑΠΟΦΑΣΗ του και ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του, ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ μούχει κάνει τον ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ με τους ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ στις 3:30 το ΧΑΡΑΜΑ να ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΖΕΣ.

    Ε, λοιπόν,

    ΣΟΥΖΑ θα βάλω και γω τον ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ γιά να ΜΑΘΕΙ να ΣΕΒΕΤΑΙ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΧΩΡΑΣ και το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου στην ΗΣΥΧΙΑ!

    ReplyDelete
  62. parmenides, δημοσιονομική ομοσπονδία στην ΕΕ, πολύ σύντομα θα αναζητηθούν νέα θεσμικά εργαλεία και δρόμοι διαφυγής.

    παιδιά, μη σας πιάνει η σούπερ-μιζέρια. Δείτε τη φωτεινή πλευρά της κρίσης και γενικότερα των πραγμάτων. Νέα πράγματα γεννιούνται. Είμαστε αισιόδοξοι.

    ReplyDelete
  63. @ parmenides

    Η Ελλάδα θα είναι ένα απο τα μέλη αυτής της κυβέρνησης χάριν του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη. Τη θέση του θα έχει ο GAP: Green and Alternative Power.

    XAΡΙΝ του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ και ΜΟΝΟΝ

    Τον Μάρτη του 2004, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ένας ΑΛΗΤΑΓΚΟΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟ-ΠΑΣΟΚΟΣ ονόματι ΜΠΙΡΔΙΜΗΡΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ψευτο-διαχειριστής του ΚΤΙΡΙΟΥ μου, μου είπε ΕΝΩΠΙΟΝ της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ,

    "Πρέπει να βγάλουμε τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ να απαλλαγούμε απόν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πρωθυπουργό που είχε ΠΟΤΕ η Ελλάδα"!!!!!!!!

    Του λέω,
    "ΠΩΣ τολμάς βρε ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΗ, κοινωνικό απόβρασμα να ΜΙΛΑΣ μειωτικά γιά τον καλύτερο πρωθυπουργό από συστάσεως Εθνους"

    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΠΑΣΟΚ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΠΑΣΟΚ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΠΑΣΟΚ

    και ΣΤΗΝ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΗ ΑΛΗΤΕΙΑ του!

    ReplyDelete
  64. Κομφούκιος said...
    ΤΕΛΕΙΩΣΕ..............

    ΘΕΛΩ τον ΛΑΛΙΩΤΗ κρεμασμένο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.......
    .
    .
    .

    κι εγώ τον θέλω κομφού αλλά σιγά το θέαμα!!!!
    Δεν μου το επιτρέπει η αισθητική μου.
    Ας τους κρεμάσουν κάπου αλλού!!χα χα
    Στο κολωνακι ας πούμε!!!
    ΧΑ ΧΑ

    ReplyDelete
  65. Βρε συ κομφούκιε...
    ΜΉπως είσαι ο Λεβέντης?
    ΤΟ "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ"
    αυτόν μου θυμίζει!!!
    Ωραία τα λες πάντως!!!

    ReplyDelete
  66. @G700
    "Δείτε τη φωτεινή πλευρά της κρίσης και γενικότερα των πραγμάτων. Νέα πράγματα γεννιούνται. Είμαστε αισιόδοξοι"

    Η φωτεινή πλευρά της κρίσης.Μαρέσει αυτό.Αυτή τη φωτεινότητα εκπέμπει ο ΓΑΠ.Και εμπιστοσύνη.
    GAP ERA!

    ReplyDelete
  67. Θα μου πεις, "ΓΙΑΤΙ τα βάζεις με τον Χρυσοχοϊδη αφου δεν είναι τώρα υπουργός"

    ΟΡΘΑ, ΟΡΘΟΤΑΤΑ

    Αλλά οι Υπουργοί Δημοσίας Τάξεως της ΝΔ δεν μου έστειλαν ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ με το ΣΗΜΑ της WWF!!!!!!!!!

    O XΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ διέπραξε το ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ να ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ με το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μπροστά μου!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. Κομφού ηρέμησε. BE GAP!

    ReplyDelete
  70. Παρμενίδη σιωπή διότι απόψε θα πάω στου Μπαϊρακτάρη γιά doner.

    ReplyDelete
  71. Kατάλαβα.Θα πας εκεί που σκότωσε ο Μπουχέσας τους νταβατζήδες.

    ReplyDelete
  72. BREAKING NEWS

    ΠΑΙΔΕΣ, as I write this

    $ 3.60 η ΕΤΕ στην WALL STREET.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    H EΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

    ReplyDelete
  73. Πάντως παίδες ΟΤΑΝ πέσει στα 2 δολάρια θα πάρω 2 εκατομμύρια μετοχές

    ReplyDelete
  74. @ Κομφού

    Να μην είσαι λαίμαργος

    Μιλάω και για την ΕΤΕ και για τα ντονέρ..........

    ReplyDelete
  75. Ναι ναι ναι!!!
    Κομφούκιε κι εγώ θα αγοράσω αν παει 2$.
    Θα γίνουμε συμετοχοι.
    Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια σε λίγα χρόνια..
    Αχχ!!!
    Μου αναβίωσες μέσα μου το αμερικανικο ονειρο!!!
    ευχαριστω κομφού

    ReplyDelete
  76. πριν μερκές βδομάδες είχε δηλώσει ο Σόρος ότι η κρίση δεν τελείωσε αντίθετα έχει κι άλλο δρόμο

    η Αργεντινή είναι πάλι υπό κατάρρευση και ήδη 4 χώρες ζήτησαν αρωγή απ'το ΔΝΤ, ανάμεσά τους και η Ουκρανία όουδραστηριοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις.

    Αν κατέβει ένα κλικ πιό κάτω το πρόβλημα τότε θα δούμε απίστευτες σκηνές

    ReplyDelete
  77. ναι πράγματι, αλλά εμείς στην ηλικία των 20+ προς τριάντα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε χεχεχε

    ReplyDelete
  78. Καλα καταλαβες κουμφουκιακο μου οτι σε πειραζω. Αλλα δεν ειναι λογος αυτος να αρχισεις τα πουτανιστικα. Δεν ειπα γω πουθενα οτι πρεπει να φορολογηθεις δυο φορες. Γω ειπα, ή 100% στο αμερικα, ή τα δυο τριτα εδω.
    Οσο για το αν ειναι ασεβια να φορολογειται ο κουμφου γενικοτερα, καλα, τα γελαδια μου κυλιουνται στο σταβλο απ τα γελια.
    Συ καλα κανεις και εκμεταλλευεσαι το καθεστος (το μηδεν φορο που σου βαζει η ελλας για να σε πεισει να φερεις κανα φραγκο προς τα δω) και επισης καλα κανεις που χρησιμοποιεις το χρημα σου εκβιαστικα, φωναζοντας οτι θα τα παρεις ουλα και θα φυγεις, αμα σε πιεσουμε και πολυ. Γι αυτο ειν το χρημα. Σου δινει διαπραγματευτικη δυναμη. Αλλιως τι το θες, για να αγοραζεις ραδικια; Αυτα τα βρισκεις και στα μπαϊρια.

    Ολα αυτα ειν εκτος θεματος παλι. Αλλα οχι και τοσο, γιατι το πως μπορεις να χρησιμοποιησεις το χρημα, και μαλιστα αυτο το καιρο, ιδιως οταν το χρημα ειν ρευστο, ειναι πολυ εντος.

    Τελικα η ΕΤΕ καταρρεει ή τσου; Αν ειν να καταρρευσει, τι θα τα καμεις 2 εκατομμυρια μετοχες; Ή θα καταρρεύσει μονο η ελλαδα επειδης θα πεσει η μετοχη της ΕΤΕ για καποιο διαστημα, αλλα η ΕΤΕ θα παρει τα πανω της παλι;
    Γω δε τα πιανω αυτα τα προχωρημενα οικονομικα και πρεπει να μου τα εξηγεις.

    Σε φιλω (τι, μονο ο λεμπουσκι θα στελνει φιλακια;)
    Ο γελαδαρης σου

    ReplyDelete
  79. Για να βγάλετε χρήματα πρέπει να είστε "γιοί ταχυδρόμου".

    ReplyDelete
  80. Παιδιά, εγώ φεύγω.

    Πάω να μοιράσω κάτι γράμματα...

    Φιλιά

    Θόδωρος

    me xamogelasti foto sto press-gr
    teleio.
    Kai elega oli mera giati exo fagoura sto deksi!!

    ReplyDelete
  81. Big Lebowski μη φοβάσε
    εσυ εισαι δικό μου πνευματικό παιδι.
    δεν σε ακουμπάει κανείς!!!!
    Εξ άλλου δεν εισαι γιος ταχυδρόμου!!!!

    ReplyDelete
  82. Στεναχωρέθηκα πολύ.
    Δεν θα αντέξω!!!!
    Ο ανθρωπος εχει ευθιξία!!!
    .....ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧ...........

    ReplyDelete
  83. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ-


    H εφημερίδα Espresso αποτελεί την μοναδική καθημερινή εφημερίδα που παρουσιάζει κυκλοφοριακή άνοδο το 2008 και ανάλογη άνοδο στον πίνακα αναγνωσιμότητας. Είναι πρώτη στο σύνολο των αναγνωστών στο δυναμικό κοινό 18-44 με 87.000 αναγνώστες για την χρονική περίοδο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2008. Ακολουθούν το Έθνος (80.000 αναγνώστες), τα Νέα (73.000 αναγνώστες), ο Ελεύθερος Τύπος (66.000 αναγνώστες) και η Ελευθεροτυπία (60.000 αναγνώστες).

    ReplyDelete
  84. Λες να περιμένω να πέσει στο $ 1.0 don?

    Anyway, σήμερα έβγαλα παραδάκι καθότι έπεσε το επιτόκιο των 30-year ομολόγων στο 4%.

    Δόξα σοι ο μεγαλοδύναμος, θα κάνω τραπέζι του Παρμενιδάκου που τον ακούει ο Θεός όταν δεν λέει βλακείες περί Baby Doc.

    Ο Greenspan μόλις μίλησε στο Κονγκρέσο και αποκάλεσε την κατάσταση Credit Tsunami!!!

    ReplyDelete
  85. ΓΙΑΤΙ να φριξουν ser???

    ENAΣ ΛΑΟΣ από ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ είναι

    ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ σου;;;;

    Οι χαρακτηρισμοί μου ΟΧΙ μόνο ΔΕΝ είναι υπερβολή

    ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΟΤΑΤΟΙ.

    ReplyDelete
  86. Mεταξύ μας, τώρα. Ο Ρουσόπουλος είναι ΙΚΑΝΟΣ και πανέξυπνος, αλλά έκανε το ΘΑΝΑΣΙΜΟ λάθος.

    Ουδέποτε η ΙΣΤΟΡΙΑ επέτρεψε σε φτωχογεννημένους [ακόμα ΚΑΙ στον Napoleon Le Grand] την υπεροψίαν.

    Ενας ΑΣΤΟΣ συγχωρείται να είναι αλαζών, ίσως και να του "ταιριάζει", αλλά ΟΛΟΙ οι μπινέδες που ανελίχθηκαν πολιτικά ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ το δημόσιο αίσθημα, τελικά την πλήρωσαν ΑΚΡΙΒΑ.

    ΕΤΣΙ δεν την πλήρωσε το εκ Θεσσαλονίκης ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΚΗΤΟΣ;;;;

    Ως φαίνεται, ο Ρουσόπουλος ΔΕΝ είχε διαβάσει ιστορία Η δεν την πήρε σοβαρά υπόψη.

    ReplyDelete
  87. Ρουσόπουλος: ικανός (για όλα)

    Ναι μωρέ, η αλαζωνεία τον έφαγε. Θέμα στυλ είναι και μόνο.
    Αυτός τελικά αν ήταν και σεμνός και ταπεινός θα είχε καταφέρει να δώσει και τον Παρθενώνα στον Εφραίμ, χωρίς να ανοίξει μύτη.

    Νεοδημοκρατικό αίτημα: η ακρόπολη αγιορείτικο παράρτημα.
    Με αντάλλαγμα προς το Ελληνικό κράτος, μία ρέγγα παστή, ένα νυχοκόπτη, μία τρίχα κατσαρή απ το μούσι του Εφραίμ και άλλη μία απ' τ' αριστερό του αρχίδι.

    ReplyDelete
  88. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  89. Δεν αντελήφθη ή δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην ιστορικότητα του ρόλου του. Όντως ένας άστος ίσως να μην έσπευδε να αγοράσει σπίταρόνα ευθής εξαρχής, ούτε θα προκαλούσε. Το πολύ να έβαζε κάποιον άλλο να το κάνει γι' αυτόν για να μην εκτεθεί. Πάντως αδίκως φωνάζουν οι νουδίτες καλά τους είχε φτιάξει μέχρι τώρα.

    ReplyDelete
  90. E, σήμερα έχουμε ΛΟΓΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ.

    Υστερα από 5 περίπου χρόνια, ένας Ελληνας, ο gμοσιος, έγραψε το

    ΑΝΤΕΠΕΞΕΡΧΟΜΑΙ σωστά!

    Θεέ μου σε υμνώ και σε δοξάζω. Εχω λογους να ελπίζω.

    ReplyDelete
  91. ECONOMIC INTERDEPENDENCE & GLOBALIZATION OF MARKETS

    Ιστορικά, σε περιόδους ΥΦΕΣΗΣ, η ΤΙΜΗ του ΧΡΥΣΟΥ ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη. Σωστά;;;;;;;;;;;;;;

    ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΗΜΕΡΑ συνέβη το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:

    Η τιμή του ΧΡΥΣΟΥ υπεχώρησε στο χαμηλότερο σημείο από το 2007, στα
    $ 695.20 η ΟΥΓΓΙΑ, ενόσω ήταν περίπου $ 900 μόλις πριν 13 βδομάδες!!!

    Ο ΛΟΓΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΠΑΡΟΤΙ υποχωρούν ΟΛΕΣ οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ της αξίας του ΕΥΡΩ και άλλων νομισμάτων είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αυτής του ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ.

    ΑΡΑ, ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ η ΑΞΙΑ του ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ.

    ΑΛΛΑ, ιστορικά, οσάκις ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η ΑΞΙΑ/ΤΙΜΗ του ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η ΤΙΜΗ του χρυσού (inverse relationship).

    ΛΥΠΑΜΑΙ τους φουκαράδες Ελληνες, λαουτζίκο κυρίως, που εδώ και βδομάδες αγόραζε, μέσα στον πανικό του, ΧΡΥΣΟ.

    ΑΛΛΑ, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, η ΒΛΑΚΕΙΑ έχει ΚΟΣΤΟΣ.

    STUPIDITY is the MOST EXPENSIVE COMMODITY.

    Ici Place Regilles. Bonjour a tous.

    ReplyDelete
  92. "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ"

    Mιά από τις ατυχίες σας είναι ότι ΔΕΝ ζήσατε και δεν θα ζήσετε ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ της ΤΕΧΝΗΣ στην Ελλάδα.

    Ημουν παιδάκι, όταν η Μάρω και ο Αντωνάκης με πήραν μαζί τους σε μιά εκπληκτική παράσταση του "ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ" του Luigi Pirrandello στο Θέατρο Αθηνών από τον μακαρίτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΡΑΤ, στα 1960ς.

    Την ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ είχε γράψει ο Μ Χατζηδάκης με κεντρικά τραγούδια τα
    "ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ" και "Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ" που απέδωσε θαυμάσια η Ζωή Φυτούση.

    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  93. ECONOMIC INTERDEPENDENCE - THE SEQUEL

    Υπάρχουν ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στοιχεία που η Ευρώπη και άλλοι ΔΕΝ έλαβαν υπόψη
    1) ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ της Αμερικανικής Οικονομίας ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στην ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

    και

    και

    και

    2) Οι ΗΠΑ καταναλώνουν >>60% του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΕΤΣΙ, όταν ΥΠΟΧΩΡΕΙ η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ επηρεάζονται ΜΕΓΑΛΩΣ οι ΠΑΝΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΜΩΣ, οι Αμερικανοί διαθέτουν
    1) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ στις ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (ποιός κάνει ή τολμά να διανοηθεί να κάνει απεργία στις ΗΠΑ σε τέτοια κρίσιμη στιγμή;;;)
    2) IMMENSE RESOURCES
    3) KNOW HOW superiority

    όπου και τα ΤΡΙΑ παραπάνω ΟΜΟΥ, της προσδίδουν ΜΕΙΖΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.

    Ιn the interim, σε τριτοκοσμικές χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν το θράσος οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ να κάνουν απεργία γιά να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά!!!!!!!!

    Οι εξελίξεις θα είναι εντυπωσιακές, I bet.

    ReplyDelete
  94. Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε την ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

    Δηλαδή, θα περίμενα να ΒΓΕΙ στην TV KAI ο πρωθυπουργός ΚΑΙ ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης να ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ στο ΛΑΟ την τρέχουσα ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ και να του ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ αυτό.

    Αντ' αυτού ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ το ΣΥΜΠΑΝ λόγω ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

    Γι' αυτά και γι' αυτά

    Κύριε BABY DOC Παπανδρέου σε κατηγορώ και σε καταδικάζω.

    ΕΙΣΑΙ ΣΑΒΟΥΡΑ κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όπως και το ΚΡΕΑΣ.

    ΣΑΒΟΥΡΑ ΕΚΕΙΝΟΣ

    ΣΑΒΟΥΡΑ ΚΙ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  95. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού»

    ΣΩΣΤΑ. Αλλά και η ΔΙΚΗ σου ΣΥΜΜΟΡΙΑ

    κύριε Μικροκεφαλάκη ASSAD-Παπανδρέου

    με το ΜΙΣΟ-ΗΛΙΘΙΟ, ΜΙΣΟ-ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ/ΨΕΥΤΙΚΟ χαμόγελό σου,

    και η ΔΙΚΗ σου ΣΥΜΜΟΡΙΑ, λέω,

    έχει

    ΑΠΩΛΕΣΕΙ την ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ

    ΑΛΗΤΗΡΙΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  96. ΜΕΡΟΔΟΥΛΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΙ ,ΔΕΡΝΑΝ ΟΥΛΛΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ,ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ Μ ΑΦΗΝΑΝ ΝΥΣΤΙΚΟ.
    ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΑ ,ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ, ΑΝ ΞΥΠΝΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ
    ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ!!!

    ReplyDelete
  97. " Κομφούκιος said...
    Mεταξύ μας, τώρα. Ο Ρουσόπουλος είναι ΙΚΑΝΟΣ και πανέξυπνος, αλλά έκανε το ΘΑΝΑΣΙΜΟ λάθος
    Gμόσιος said...
    Δεν αντελήφθη ή δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην ιστορικότητα του ρόλου του"

    Ο ρόλος του ήταν σαφής και προδιαγεραμμένος.Να κάνει τη βρώμικη δουλειά.Και για όσο διάστημα θα την έκανε καλά.Απο εκεί και πέρα διαπομπέφθηκε και χλευάσθηκε απο αυτούς που προσλήφθηκε ΕΜΜΙΣΘΑ για να λοιδωρεί και να αποδομεί το Σημίτη και το Γιώργο και όποιον άλλο στοχοποιούσε η βαθειά Δεξιά.
    Πράγματι αυτή τη δουλειά την έκανε καλά για 8 χρόνια όπως και ο Γεωργαλάς επί χούντας.Και οι δύο έξυπνοι και οι δύο "αριστεροί" και οι δύο καλοί γνώστες των εσωτερικών της Δημοκρατικής Παράταξης και του Μεντιακού συστήματος.Τώρα η αφιλοξενη,κατα Κύρτσον, παράταξη τον απομπέπει και τον διασύρει για να εξαγνιστεί ΕΚΕΙΝΗ.
    Πράγματι δεν γνώριζε Ιστορία Ο ΘόΔΩΡΟς.Γνώριζε όμως να γλείφει καλά τα αφεντικά του.
    Να περάσει ο Επόμενος παρακαλώ.

    ReplyDelete
  98. Απο σήμερα ο ΓΑΠ αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.
    Η κυβέρνηση όμως,που έχασε και τη λαική εντολή αλλά και τη δεδηλωμένη, πρέπει να συνεχίσει να "διακυβερνά" ως υπηρεσιακή,όπως το έκανε άλλωστε μέχρι τώρα,μέχρι να διαμορφωθεί μέσα στη κοινωνία καθαρή πλειοψηφική εναλλακτική λύση.Χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα γιαυτό.

    ReplyDelete
  99. Κομφούκιος said...

    "Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε την ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    Δηλαδή, θα περίμενα να ΒΓΕΙ στην TV KAI ο πρωθυπουργός ΚΑΙ ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης να ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ στο ΛΑΟ την τρέχουσα ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ και να του ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ αυτό.
    Αντ' αυτού ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ το ΣΥΜΠΑΝ λόγω ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ."

    Συμφωνώ και επαυξάνω λέγοντας ότι έχει παραλύσει το σύμπαν για την συγκάλυψη του Βατοπαιδίου και για να μην πάνε τα ΛΑΜΟΓΙΑ στη ΦΥΛΑΚΗ.

    ReplyDelete
  100. parmenides said...

    "..Χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα γιαυτό."

    Tώρα σοβαρολογούμε...???
    Μετά από δύο εκλογικές ήττες και τόσα χρόνια με συνέδρια και "εσωτερικές διεργασίες" και χρειάζεται ο ΓΑΠ κι άλλο χρόνο.....(??)
    Δηλαδή, "βάστα Τούρκο να γιομίσω".

    ΗΜΑΡΤΟΝ ρε parmie,

    .....Κομφού, τώρα κολλάει να πεις ότι...

    ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  101. @κομφούκιε

    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτήν η άνοδος του δολλαρίου και η παράλληλη πτώση του χρυσού, είναι η τελευταία ευκαιρία προς ορισμένους "μεγάλους παίχτες" να απαγκιστρωθούνε πριν βυθιστεί ο αμερικανικός Τιτανικός.

    Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν ισχύει ή είναι απλά ράδιο αρβύλα...

    ReplyDelete
  102. @vaggelas

    Ότι βλέπετε στις αγορές σήμερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης δεν έχει (solid) αιτιολογία, μόνο αφορμές...
    Περιμένετε να τελειώσει ο πανικός, να φτάσουμε στο ναδίρ ώστε να επέλθει η Κάθαρση!!! (εκείνη των αρχαίων)

    Επίσης όπως έχω ξαναπεί το χρήμα για να το κερδίσει κάποιος πρέπει κάποιος άλλος να το χάσει.

    ReplyDelete
  103. Mε την παγκόσμια αναμόχλευση κεφαλαίων (leverege) να αγγίζει τα 600 τρισ δολ, την ίδια στιγμή που η "καθαρή" παγκόσμια οικονομία να είναι κάπου στα 80 τρισ., καλά κάνει ο Γκρίνσπαν και μιλάει για τσουνάμι!

    ReplyDelete
  104. Bρε Ντον, ο πάτος έχεις καμιά ιδέα που βρίσκεται τελικά;

    ReplyDelete
  105. @ vaggelas

    leverage=μόχλευση, δηλαδή μίξη ιδίων και δανειακών...(no offense).

    O πάτος δεν φαίνεται να είναι κοντά. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουν οι ιθύνοντες θολώνουν τα λιμνάζοντα ύδατα....

    Πρέπει να κατακάτσει ο κουρνιαχτός!!

    ReplyDelete
  106. Μετά την φαρσοκωμωδία των δελτίων στις 8, είδα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ (το συνηθίζω) και άκουσα αξιόλογα σχόλια, τόσο για την κρίση στην ελληνική αγορά/ χρηματιστήριο και τα σχετικά μέτρα των 28δισ από τον "φίλο" του Κομφού, όσο και για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και την παραίτηση του "γιου του ταχυδρόμου".
    Αν θυμάμαι καλά τα σχόλια προέρχονταν από τον Σιακαντάρη, έναν άλλο που ζητώ συγνώμη αλλά το όνομά του μου διαφεύγει αυτήν την στγμή και τον Πάσχο Μανδραβέλη.
    Συγχαρητήρια. Ήταν μία ευχάριστη νότα!!

    ReplyDelete
  107. @ parmenides
    Η κυβέρνηση όμως,που έχασε και τη λαική εντολή αλλά και τη δεδηλωμένη, πρέπει να συνεχίσει να "διακυβερνά" ως υπηρεσιακή

    Παρμενίδη σε ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑ των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ όπως πράττει
    ο Baby Doc-Μικροκεφαλάκης Αssad-Παπανδρέου.

    1) Ο ΛΑΟΣ σε επανειλημμένα Gallup Polls επιμένει ότι το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι εκλογές

    2) Εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, το εκλογικό σύστημα έχει αλλάξει στην Ελλάδα ώστε να αναδεικνύονται σε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ κυβερνήσεις Κόμματα με ΣΧΕΤΙΚΗ και όχι απόλυτη πλειοψηφία.

    3) ΑΚΟΜΑ και εάν γινόταν ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στην ΝΔ γιά το θέμα της ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ, οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θα εκαλούντο να ΨΗΦΙΣΟΥΝ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ υφίσταται θέμα ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ, δλδ ψήφου ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Μίλησε το ΚΗΤΟΣ από την Θεσσαλονίκη γιά "δεδηλωμένη" και αρχίσατε ΟΛΟΙ "αμπάριζα" να επαναλαμβάνετε τις συνταγματικές του παρερμηνείες.

    ΑΥΤΑ τα λέει ο ΤΕΝΕΚΕΣ Βενιζέλος που είναι ένας παρλαπίπας βερμπαλιστής, αλλά επειδή μιλάει ακατάπαυστα με εντυπωσιακά λεκτικά σχήματα, θαρρείτε πως λέει και σοφίες.

    ΜΟΝΟΝ εάν ΨΗΦΙΣΟΥΝ "κατά" επί του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ή, σε κάθε περίπτωση, επί ΘΕΜΑΤΟΣ που άπτεται της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ Κόμματος, θα ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ "δεδηλωμένης".

    Σε ΟΛΕΣ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ της ΔΥΣΗΣ, υπάρχουν άπειρα θέματα επί των οποίων οι βουλευτές ΟΛΩΝ των Κομάτων ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να ψηφίσουν και ψηφίζουν ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    ΣΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑ AΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΑ και ΑΠΑΙΤΩ να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΕΩΣ δηλοίς ΕΧΘΡΟΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ReplyDelete
  108. @ parmie

    Komfou has a point here....

    Θα μπορούσες ωστόσο να πεις αυτό που είπε και ο Μανδραβέλης στο ΣΚΑΙ χθες. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πρακτικές που μόνο οι μειοψηφίες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (απουσία σε ψηφοφορία) για τον λόγο ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρη για την ομόθυμη στάση των βουλευτών της και γιατί φοβάται πως έχει χάσει την "δεδηλωμένη".....

    Nice, ε.......?

    ReplyDelete
  109. Ο προϋπολογισμός ήταν και ο λόγος πρόωρων εκλογών πριν ένα χρόνο περίπου. Δλδ ο εθνικός λόγος και στόχος για τον οποίο διακόπηκε ο πολιτικός κύκλος ήταν αυτός στον οποίο μόλις 1 έτος μετά η κυβέρνηση έμμεσα δηλώνει ότι απέτυχε παταγωδώς.

    Ίσως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να σεβαστεί και να λειτουργήσει ορθά, προασπίζοντας τη δημοκρατία και όχι την κομματοκρατία. Κι από εδώ και πέρα, οι εκλογές να επανακτήσουν την αξία τους κι άρα και το αίσθημα βαρύτητας της ψήφου από τους πολίτες.

    ReplyDelete