Friday, September 26, 2008

ΣΥΝ για γενιά 700 ευρώ

Μέτρα λανθασμένης κοινωνικής στόχευσης και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας

Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΝ έχει εκπαιδευτεί να περιγράφει το φαινόμενο της γενιάς των 700 ευρώ είναι αξιοπρόσεκτος. Αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι πέρα από τη μεγάλη πολιτική επένδυση που κάνει στο συγκεκριμένο θέμα αποκτήσει επίσης άμεση επαφή με μέλη αυτής της κοινωνικής ομάδας στα αστικά κέντρα όπου δραστηριοποιείται.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον 33χρονο ηγέτη του να αντλεί ζωντανά παραδείγματα από την πραγματική ζωή και να τα αξιοποιεί κατ’ ανάλογο τρόπο στον πολιτικό πλειστηριασμό που διεξάγεται για την κατάκτηση των εργαζόμενων νέων. Αυτό όχι μόνο δεν είναι κακό, μάλιστα επιβάλλεται να γίνει από όποιον πολιτικό επιθυμεί να εκφράσει με αυθεντικό τρόπο τη νέα γενιά και συγκεκριμένα τη γενιά της εργασιακής επισφάλειας.

Μέχρι σήμερα, όμως, εξόχως προβληματικό παρέμενε το γεγονός ότι ο ΣΥΝ πέρα από εύστοχες περιγραφές, δεν είχε να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα της γενιάς των 700 ευρώ. Την Πέμπτη ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε με τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει και του Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματός του το οποίο ξεκίνησε χτες στην Αθήνα.

‘Η μάλλον έτσι φάνηκε αρχικά διότι η επεξεργασία των προτάσεων δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να πανηγυρίζουμε.

Αν εξαιρέσουμε την πρόταση για θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για νέους στα 15,000 ευρώ, η οποία έχει γίνει και από τη g700 στα πλαίσια ενός New Deal για τη νέα γενιά, καθώς και την επέκταση της εργατικής νομοθεσίας στα "μπλοκάκια" που υποκρύπτουν μισθωτή σχέση, πρόταση η οποία όμως έχει εξαγγελθεί ήδη από το ΠΑΣΟΚ, η δέσμη μέτρων του ΣΥΝ χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία: είτε από πολύ μικρά και ήσσονος σημασίας μέτρα, εκ των οποίων κάποια έχουν και λανθασμένη κοινωνική στόχευση, υπό την έννοια ότι δεν απευθύνονται σε χαμηλόμισθους νέους αλλά σε άνεργους, είτε από μη πραγματοποιήσιμες εξαγγελίες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Μέτρα όπως η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου ασφάλισης χωρίς εξαγορά, ο ειδικός λογαριασμός 1%, η επαναφορά του ορίου των 50 ενσήμων αντί των 100 κι η πολιτιστική εκπτωτική κάρτα είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην εκτεταμένη αναδιανομή ευκαιριών και πόρων που πρέπει να γίνει για να υποστηριχθούν οι νέοι στο ξεκίνημα της εργασιακής τους ζωής.

Αντίστοιχα, μέτρα όπως η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη, η επιδότηση ενοικίου και αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των ανέργων, η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις συγκοινωνίες για ανέργους και φοιτητές είναι λανθασμένης κοινωνικής στόχευσης, διότι πολύ απλά απευθύνονται σε άνεργους ή φοιτητές και όχι σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους νέους.

Τέλος, μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1300 ευρώ είναι άτοπα υπό την έννοια ότι η άμεση εφαρμογή τους μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσα από μια ριζική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος με το οποίο καλώς ή κακώς είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε για αρκετά χρόνια ακόμα.

Εμείς στη G700 έχουμε προτείνει μια απλή, ρεαλιστική και εύκολα κατανοητή πρόταση για αναδιανομή ευκαιριών και πόρων υπέρ της νέας γενιάς. Μιλάμε εδώ και μερικές βδομάδες για ένα New Deal που πρέπει να υπογράψει η ελληνική κοινωνία προς όφελος των παιδιών της.

Συγκεκριμένα έχουμε προτείνει :

  • Θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου εισοδήματος της τάξης των 15.000 € για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών ή για τα πρώτα πέντε χρόνια εργασίας.
  • Επιδότηση του ενοικίου ή της αγοράς ή αντίστοιχα εγγύηση του στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας για νέους μέχρι 30 ετών (μοντέλο Ισπανίας)

  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών ή για τα πέντε πρώτα χρόνια εργασίας

Θέτουμε σήμερα προς συζήτηση και μία ακόμη πρόταση που στοχεύει στους νέους της γενιάς του βασικού μισθού, τους ντελιβεράδες, τους ανειδίκευτους, αυτούς που επιλέγουν τη μερική απασχόληση. Τη θεσμοθέτηση ενός πριμ απασχόλησης υπό τη μορφή πιστωτικού φόρου τύπου Earned Income Tax Credit ΗΠΑ, Working Families Tax Credit UK, PPE France σύμφωνα με τον οποίο θα δίνονται από το κράτος στον εργαζόμενο στα πρώτα πέντε χρόνια της εργασιακής του ζωής 30 λεπτά για κάθε 1 ευρώ του μισθού του. Αυτό θα αφορά φυσικά μισθούς οι οποίοι κυμαίνονται από τον κατώτατο της μερικής απασχόλησης μέχρι τον κατώτατο βασικό.

Δυστυχώς, όμως, αποδεικνύεται ότι τελικά εμείς τα λέμε κι εμείς τα ακούμε. Η ΝΔ μας βάζει το χέρι στην τσέπη με το φόρο 10%, ο ΣΥΝ μας μιλάει για μέτρα που αφορούν σε άνεργους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θυμίζουν ατζέντα δημοτικής παράταξης, και το ΠΑΣΟΚ, σε μια ένδειξη αμηχανίας μπροστά στις εξαγγελίες Τσίπρα διά του εκπροσώπου του κου Παπακωνσταντίνου μας λέει ότι «δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ», ακυρώνοντας τη μέχρι τώρα στρατηγική του και αναιρώντας πλήρως τις δεσμεύσεις του ΓΑΠ από το βήμα της ΔΕΘ πριν από δύο βδομάδες.

65 comments:

  1. συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία του κειμένου ωστόσο με παραξένεψε το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή "δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ" και το έψαξα. Αν κατάλαβα καλά ο Παπακωνσταντίνου προσεγγίζει πιο λεπτομερώς το ζήτημα συμπεριλαμβάνοντας τους νέους άνεργους ή τους νέους που πληρώνονται με 300-400 ευρώ και δουλεύουν ανασφάλιστοι σε μία ή περισσότερες δουλειές. Κατά τη γνώμη μου είναι σωστή η λογική του καθώς: 1ον κανένα κόμμα δεν δικαιούται να μιλάει εκ μέρους των συγκεκριμένων πολιτών και 2ον έτσι κι αλλιώς η κατάσταση περιγράφεται καλύτερα από τον όρο "μέχρι 700 ευρώ". Άρα προς στιγμή δε βλέπω αλλαγή στάσης.

    ReplyDelete
  2. 0λα δείχνουν ότι οδεύουμε από τη "γενιά των 700 ευρώ" στη "κοινωνία των 700 ευρώ".Σε μιά κοινωνία δηλ. όπου όσοι θα ζούν απο την εργασία τους, θα εργάζονται πολύ και θα ζούν φτωχά.Οχι γιατί δεν θα είναι δημιουργικοί όχι γιατί δεν θα παράγουν πλούτο αλλά η ΚΑΤΑΝΟΜΗ θα είναι εις βάρος τους.Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν τις δυνάμεις της εργασίας,συνδικαλιστικές και κομματικές,έχουν υποστεί στρατηγική ήττα από τις δυνάμεις του Κεφαλαίου.
    Στην Ελλάδα ενώ τα κόμματα της Αριστεράς και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ΠΟΛΥ ως προς την ερμηνεία, διαφωνούν ΠΟΛΥ ως προς τα μέσα.
    Ο λαός όμως πιέζει και απαιτεί να πάψουν να τυρβάζουν για τα περί "όνου σκιάς",κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταναλώνει άσκοπη ενέργεια ενώ το ΚΚΕ "δεν το αφορά".Το ΠΑΣΟΚ με το ΓΑΠ φαίνεται ότι αυτή τη φορά,λόγω και της συναινετικής κουλτούρας του αρχηγού του,την ΕΝΝΟΕΙ τη συνεργασία.
    Οι κοινωνικές ζυμώσεις αρχίζουν να πιέζουν προς τη κατεύθυνση της συνεργασίας ΑΣΧΕΤΩΣ εκλογών και εκλογικού αποτελέσματος.Οι διεθνείς συνθήκες με τη ρευστότητά τους θα ευνοήσουν τη κοινή στάση στα ζητήματα ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ.Η "γενιά των 700 ευρώ" οφείλει να πρωταγωνιστήσει σαυτή τη προσπάθεια που έχει χαρακτήρα ιστορικού καλέσματος για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ.

    ReplyDelete
  3. Η ακριβής δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου:

    "Όσο για τη γενιά των 700 ευρώ, θέλω να πω το εξής: Κανένα πολιτικό κόμμα δεν δικαιούται να θεωρεί ότι εκφράζει αυτό το μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας. Κατ' αρχήν, δεν υπάρχει γενιά των 700 ευρώ. Υπάρχει κόσμος που δουλεύει με 300 ή με 400 ευρώ, που κάνει δυο δουλειές. Υπάρχουν ανασφάλιστοι. Υπάρχουν άνεργοι, οι οποίοι προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα και δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ, υπάρχουν παιδιά που, με κίνδυνο της ζωής τους, με μηχανάκια, μοιράζουν πίτσες τα βράδια και δεν έχουν ασφάλιση.
    Αυτοί οι άνθρωποι είναι είναι αυτό που ο κ. Τσίπρας αποκαλεί «γενιά των 700 ευρώ». Εμείς έχουμε προτάσεις για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε προτάσεις, μέσα από ένα πρόγραμμα που παρέχει στήριξη, που ανοίγει προοπτικές, που τους βοηθά στη ζωή τους, βοηθά την οικογένειά τους. Δεν αρκεί η καταγγελία, δεν αρκεί η διαπίστωση. Ένα υπεύθυνο πολιτικό κόμμα, το οποίο θέλει ν' αλλάξει τη χώρα, πρέπει να κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις, που να είναι ρεαλιστικές και στη σωστή κατεύθυνση.
    Εμείς αυτό κάνουμε. Θ' αφήσουμε στους υπόλοιπους να κάνουν κινήσεις επικοινωνίας και εντυπωσιασμού."
    25/9/2008

    ReplyDelete
  4. "Και ποιά είναι η Βασιλοπούλα που είναι φυλακισμένη στο πύργο της;"

    Τέτοιο χυδαίο βρύσιμο,τέτοια χλαμπάτσα δεν ξανάφαγε πρωθυπουργός.
    Ψιλοβρέχει απαντά ο Ατρόμητος!

    ReplyDelete
  5. "Τέλος, μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1300 ευρώ είναι άτοπα υπό την έννοια ότι η άμεση εφαρμογή τους μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσα από μια ριζική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος"

    Δεν είναι ανάγκη να κρατικοποιηθούν όλες οι εταιρίες για να γίνει αυτό το μέτρο, μπορεί να το εφαρμόσει το Κράτος στις δικές του εταιρίες αλλά και να το επιβάλει στις ιδιωτικές. Απλά θα δημιουργηθεί τεράστια ανεργία και "μαύρη" εργασία...


    ΥΓ: αντιγράφουν το ΚΚΕ :-Ρ (γιατί δεν υπόσχονται και σύνταξη στα 18;)

    ReplyDelete
  6. gpapoul, δηλαδή εσύ θεωρείς ότι αυτή είναι απάντηση που αρμόζει σε εκπρόσωπο κόμματος εξουσίας; ε δε νομίζω. τόσο χλιαρή δεν είναι ούτε η αγγλική ΄μπύρα

    ReplyDelete
  7. Τέλος πάντων, άσε και σήμερα είμαι πολύ στραβομένος. Δέχομαι ότι λάθη γίνονται και καλά κάνει η g700 και δε μασάει να τα πει προς πάσα κατέυθυνση. Το θέμα κατ'εμε΄ είναι ο ΣΥΝ πήγε για γενιά και βγήκε με εκπτωτικό κουπόνι για πολτιστικές εκδηλώσεις και επίδομα ανεργίας

    ReplyDelete
  8. opa re g motion mi stenaxo. drink kana mpafoua na staniarize. syrizites posokoi kai noydites welcome to kke and after triti porta deksia is nihilism. cheers

    ReplyDelete
  9. @parmenides
    "θα εργάζονται πολύ και θα ζούν φτωχά"

    μέχρι τώρα ο μέσος Ελληνας εργάζεται λίγο και αντιπαραγωγικά και ζει πλουσιοπάρχα (αδιάψευστος μάρτυς μου τα πολυτελή αυτοκίνητα που γέμισε η χώρα).

    Τωρα θα ζει βάσει των δυνατοτήτων του και -όπως και ο μέσος Γερμανός-Θα αγοράζει μισό καρπούζι

    Και σας επισημαίνω την είδηση της βδομάδας

    "επενδυτές από τη Λάρισα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά γιά τα ομόλογα της Lehman"

    ReplyDelete
  10. @gμόσιος

    Κατ’αρχάς στην απάντηση του Παπακωνσταντίνου υπάρχουν κενά. Λέει "το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις" και δεν πετάει, έστω σαν ατάκες, 2-3 συγκεκριμένες για να δείξει ποιες είναι οι προτάσεις και τι προτίθεται να κάνει.
    Πέρα από αυτό όμως παρέθεσα την απάντηση για να φανεί ότι, ναι μεν είπε ότι "δεν υπάρχει γενιά των 700" για να το αιτιολογήσει "λόγω του ότι υπάρχει γενιά των 400 και των 300…"
    Αφού τα βλέπουμε γύρω μας και τα βιώνουμε. Σε λίγο και τα …700 θα είναι πολυτέλεια…

    ReplyDelete
  11. "επενδυτές από τη Λάρισα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά γιά τα ομόλογα της Lehman"

    Γι αυτό λέω και φωνάζω ρε παίδες πρωτεύουσα να γίνει η Λάρισα!

    ReplyDelete
  12. To "PASOK" πάλι έχασε την μπάλα. Φώναζε ο ΣΥΝ για γενιά 300-400 ευρώ παλιότερα, γενιά 700 έλεγε το ΠΑΣΟΚ.

    Γενιά 700 λέει τώρα ο ΣΥΝ, μπα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα φωνάζει τώρα το ΠαΣΟΚ.

    Μέχρι εκεί φτάνουν, να διαβάζουν και να εξηγούνε τις "ταμπέλες"!

    ReplyDelete
  13. ΑΙΧΜΕΣ Ανύπαρκτος
    Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27 Σεπτεμβρίου 2008
    ΚΑΙ οι δύο μοιάζουν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν πιστά το τελετουργικό. Τους επόμενους μήνες ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός θα κάνουν όλες εκείνες τις κινήσεις που προϋποθέτει η έναρξη ενός διαλόγου. Κανείς όμως πια δεν τους πιστεύει και κανείς δεν περιμένει ότι θα επιδιώξουν στ΄ αλήθεια τη συνεργασία.

    ΚΑΙ στα δύο κόμματα έχει κυριαρχήσει η καχυποψία. Άλλοτε δικαιολογημένη, άλλοτε όχι. Στο ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, αφού πέρασε ο πανικός του διψήφιου Συνασπισμού είναι πεπεισμένοι πως πρώτος στόχος της Αριστεράς είναι να του πάρει ψηφοφόρους. Και ότι για να το πετύχει θα συνεχίσει να προσπαθεί να το ταυτίσει με τη «νεοφιλελεύθερη» πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ισχύει και το αντίστροφο. Χρόνια τώρα η Αριστερά αισθάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ λεηλατεί τις ιδέες και τα στελέχη της. Κι από μια σκοπιά έχει δίκιο. Άλλωστε ήταν σαφές ήδη από το 1981 πως για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει τις εκλογές πρέπει να συσπειρώνει και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Αριστεράς. Όπως και το έκανε, τουλάχιστον μέχρι το 2004.

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ όμως κανέναν όλα αυτά; Στο κάτω κάτω ας διαμοιράσουν τα ιμάτιά τους όπως θέλουν. Άλλωστε όπως έχει δείξει η ιστορία ξανά και ξανά, όταν δύο πολιτικοί χώροι θέλουν να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση η κατανομή των ποσοστών μπορεί να λυθεί εύκολα και με πολλούς τρόπους.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα τελευταία χρόνια τα δύο κόμματα απομακρύνονται το ένα από το άλλο και όχι μόνον επειδή η Αριστερά δεν ήθελε να έχει σχέση με τη διαχείριση των κυβερνήσεων Σημίτη.

    ΟΣΟΙ λίγο παρακολουθούν τον αριστερό χώρο έχουν από καιρό εντοπίσει την ανάδειξη μιας καινούργιας αριστερής ιδεολογίας με έντονα «αντικαπιταλιστικό» χαρακτήρα που υιοθετείται από κόμματα και φορείς που επιδιώκουν να λειτουργούν έξω από το «σύστημα».

    ΑΠΟ το Κίνημα της Γένοβας ώς το νέο αριστερό κόμμα της Γερμανίας ή ακόμα και ώς τα νέα κινήματα στη Λατινική Αμερική διαμορφώνεται ένα καινούργιο ρεύμα που μέσα από μύριες όσες αντιφάσεις ξεπερνά αυτό που ονομάζαμε κινήματα διαμαρτυρίας και μοιάζει περισσότερο με μια επιστροφή στις δογματικές ρίζες του σοσιαλισμού.

    ΚΑΤΑ έναν παράδοξο τρόπο το φαινόμενο αυτό αποτελεί παρενέργεια της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όσο υπήρχε, οι ιδέες αυτές είχαν να αναμετρηθούν με μια βάρβαρη και διόλου ελκυστική πραγματικότητα. Τώρα όσο ξεχνάμε, μας παρουσιάζονται ως μια νέα ουτοπία.

    ΠΙΣΩ από την τακτική ευλυγισία του κ. Αλαβάνου και το χαμόγελο του κ. Τσίπρα οι πολιτικές αυτές έχουν κυριαρχήσει σε μεγάλο τμήμα του Συνασπισμού. Ο χώρος που ονομαζόταν «ανανεωτική Αριστερά» είναι πια μια μικρή μειοψηφία. Και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που μια στρατηγική προσέγγιση των δύο κομμάτων απλώς δεν είναι εφικτή.

    ReplyDelete
  14. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να προτείνει ριζοσπαστικές αλλαγές.Να μη φοβηθεί.
    Και ας αρχίσει απο το Εκκλησιαστικό.Τα πράγματα είναι ώριμα.Ο Πατριάρχης,ο Αρχιεπίσκοπος και πολλοί άλλοι θα βοηθήσουν.Αυτό το κράς τέστ είναι απαραίτητο για να γραδάρει επί του πρακτέου τους πραγματικούς συμμάχους.Οσοι μέσα και έξω απο το ΠΑΣΟΚ ανήκουν στο "στρατόπεδο των ταυτοτήτων",στον "θρησκευτικό σοσιαλισμό",στον "εκκλησιαστικό παραγοντισμό",και στον "νεορθόδοξο Ελληνοχριστιανισμό" θα πρέπει έγκαιρα να πάρουν το μήνυμά τους.
    Ετσι μόνο θα δημιουργηθεί μια Προγραμματική Προοδευτική Συμμαχία που με τη καθαρότητα των θέσεών της θα συνεγείρει τη κοινωνία.
    Η μίζερη καθημερινότητα δεν θεραπεύεται με σουπερμαρκετοκεντρικές πολιτικές αλλά με Ριζοσπαστικές Μεγαλοπολιτικές που θα ανατρέπουν τη παγιωμένη αντίληψη ότι η Πολιτική είναι Μπακαλική.
    Μέσα στο πλαίσιο αυτών των σκέψεων θα προτιμούσα η σκέψη της γ700 να είναι λιγότερο ρεφορμιστική και περισσότερο αντισυστημική.Νομίζω ότι μπορεί να βρεί μια γλώσσα όπου το μείγμα μεταξύ ρεαλισμού και ανατρεπτικότητας θα ανταποκρίνεται πιό πολύ στα ριζοσπαστικοποιημένα κοινωνικά ρεύματα με τα οποία πρέπει να είναι ΜΑΖΙ στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ των αγώνων για προοδευτικές αλλαγές.

    ReplyDelete
  15. "με Ριζοσπαστικές Μεγαλοπολιτικές που θα ανατρέπουν τη παγιωμένη αντίληψη ότι η Πολιτική είναι Μπακαλική"

    και καποιος άλλος μίλαγε γιά νταβατζήδες από τον "Μπαιρακτάρη" και βλέπετε τι γίνεται τώρα

    Δεν αρκεί να θελει ο ΓΑΠ, πρέπει να έχει και τα αντίστοιχα στελέχη

    ReplyDelete
  16. your dudenesses,

    eimai neos foititis. thelo ena ekptotiko politistiko kouponi gia to sovietiko best seller "pos eliose t'atsali"

    ReplyDelete
  17. @ parmenides
    Τους επόμενους μήνες ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός θα κάνουν όλες εκείνες τις κινήσεις που προϋποθέτει η έναρξη ενός διαλόγου. Κανείς όμως πια δεν τους πιστεύει και κανείς δεν περιμένει ότι θα επιδιώξουν στ΄ αλήθεια τη συνεργασία.

    Mα ΔΕΝ υφίσταται ΘΕΜΑ αν τους πιστεύει ή δεν τους πιστεύει κανείς.

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συζητεί ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ αυτών των ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ, όχι του Victor Hugo αλλα της Κουμουνδούρου, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ το υπό Κομφού ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΚΑΙ δεν υπήρξε ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο από ένας ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΔΙΟΤΙ

    ΔΙΟΤΙ

    ΔΙΟΤΙ

    δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ ένας άνθρωπος, οιοσδήποτε άνθρωπος, έστω και αμόρφωτος άνθρωπος με ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ γνώση και ικανότητα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ να αντιμετωπίζει τον ΣΥΝ με σοβαρότητα.

    Ο ΣΥΝ είναι ένα ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ οππορτουνιστών, μπαλλαρίνων και σαλταδόρων της ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ μορφής.

    Οι κύριοι του ΣΥΝ είναι ΕΧΘΡΟΙ, ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπως και τα

    ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΙΑ.

    Ici Manhattan. Bonsoir a tous.

    ReplyDelete
  18. Ο ΓΑΠ είναι ΒΛΑΞ και εξ ίσου ΠΟΝΗΡΟΣ γι αυτό έχει και την παροιμιώδη ΗΛΙΘΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ. Τα παιδιά του Α Παπανδρέου, με εξαίρεση τον μεσαίο γιό, είναι ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΝΟΗΤΙΚΩΣ!!

    ReplyDelete
  19. Μου έλεγε, κάποτε στο Λονδίνο, η φιλόλογος κυρία Εφη Στυλιανέα, καθηγήτρια στο μπορδέλο-σχολή Μαρούδα ότι ο Αντρίκος ήταν ο πιό ηλίθιος ΜΑΘΗΤΗΣ που είχε στην καριέρα της!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  20. Στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, να το πω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ προς εμπέδωση, ΣΟΒΑΡΟ άτομο υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ:

    ο κύριος Μιχάλης Παπαγιαννάκης

    τον οποίον ΤΙΜΩ, ΕΚΤΙΜΩ και ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.

    ReplyDelete
  21. Oι Γ700 ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ.

    Κατ αρχήν έχει ένα άτομο γιά το οποίο η ΜΕΓΑΙΡΑ των Αθηνών και του Αστρους, είπε

    Aυτός έχει gravitas.

    Το λοιπόν, ΜΗΝ ανησυχείτε!!!!!!!!

    Ολα είναι ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΝ.

    By the way, είναι κακό να δουλεύουν γυναίκες σε supermarket;;;;;;;
    Αυτή η κοτσάνα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ΠΟΥ κολλάει;;;;;

    Αυτός είναι συνετός.... περίεργο.

    ReplyDelete
  22. @ G700

    Θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου εισοδήματος της τάξης των 15.000 € για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους νέους μέχρι 30 ετών ή για τα πρώτα πέντε χρόνια εργασίας

    Εν ουδεμιά περιπτώσει. ΦΟΡΟΥΣ θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ από μηδενική βάση. PERIOD.

    Επιδότηση του ενοικίου
    ΝΕVER, EVER, EVER.

    ή της αγοράς ή αντίστοιχα εγγύηση του στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας για νέους μέχρι 30 ετών (μοντέλο Ισπανίας)

    AYTO και ΕΥΡΥΤΕΡΑ το ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙΝ θα τα ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ με ΠΑΘΟΣ,
    επαναλαμβάνω με ΠΑΘΟΣ. Πρέπει να μάθουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες Ο,ΤΙ πράττουμε στο Πριγκηπάτον της Θυρέας.

    Το ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙΝ είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ αφού στρέφεται ΚΑΙ κατά του ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

    ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

    ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

    ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τη θεσμοθέτηση ενός πριμ απασχόλησης υπό τη μορφή πιστωτικού φόρου τύπου Earned Income Tax Credit ΗΠΑ, Working Families Tax Credit UK, PPE France σύμφωνα με τον οποίο θα δίνονται από το κράτος στον εργαζόμενο στα πρώτα πέντε χρόνια της εργασιακής του ζωής 30 λεπτά για κάθε 1 ευρώ του μισθού του. Αυτό θα αφορά φυσικά μισθούς οι οποίοι κυμαίνονται από τον κατώτατο της μερικής απασχόλησης μέχρι τον κατώτατο βασικό.

    ΝΑΙ

    ΑΛΛΑ MONO στο πλαίσιο ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ή στο πλαίσιο της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!! δλδ ΑΥΤΟΥΣ που θα έχουν ΔΙΚΟ τους ΝΥΚΟΚΥΡΙΟ!

    ReplyDelete
  23. @ ser
    "επενδυτές από τη Λάρισα εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά γιά τα ομόλογα της Lehman"

    Mα η αξία της μετοχής της μηδενίστηκε, η αξία των ομολόγων μάλλον θα πληρωθεί

    ReplyDelete
  24. @ parmenides
    Το ΠΑΣΟΚ με το ΓΑΠ φαίνεται ότι αυτή τη φορά,λόγω και της συναινετικής κουλτούρας του αρχηγού του,την ΕΝΝΟΕΙ τη συνεργασία.

    ΣΥΜΦΩΝΩ. Γι αυτό επιμένω ότι ο ΓΑΠ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

    ReplyDelete
  25. @ parmenides
    Οι κοινωνικές ζυμώσεις αρχίζουν να πιέζουν προς τη κατεύθυνση της συνεργασίας ΑΣΧΕΤΩΣ εκλογών και εκλογικού αποτελέσματος

    Tα 2/3 των Ελλήνων είναι ΕΥΠΟΡΟΙ και ανήκουν στο ΚΕΝΤΡΟ, την ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ και την ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.

    ReplyDelete
  26. @ parmenides
    Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν τις δυνάμεις της εργασίας,συνδικαλιστικές και κομματικές,έχουν υποστεί στρατηγική ήττα από τις δυνάμεις του Κεφαλαίου.

    ΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ χριστιανέ μου. Ποιός σοβαρός επενδυτής, εκτός από Αξυπόλυτους που λένε οι υπήκοοι του Πριγκηπάτου, θα επενδύσει στην Ελλάδα;;

    Το όποιο "κεφάλαιο" στην Ελλάδα είναι πρώην φτωχομπινέδες που ΔΕΝ είναι ΤΙΠΟΤΑ άλλο από εκτελεστικά όργανα-ΜΟΧΛΟΙ της λειτουργίας των ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. Εξ ου και οι "πλούσιοι" της Ελλάδος είναι της μιάς γενιάς - ΕΡΧΟΝΤΑΙ και ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    Το ΧΡΗΜΑ, με άλλα λόγια, στην Ελλάδα είναι ΚΛΕΜΕΝΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ και γιά την ακρίβεια, ΔΙΚΟ μας, των 38.000 ΕΛΛΗΝΩΝ που πληρώνουμε ΦΟΡΟΥΣ.

    Το ΠΑΙΡΝΟΥΝ από μας και το ΔΙΝΟΥΝ στους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ οι οποίοι ΔΙΝΟΥΝ τις ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ στους υπουργούς και στους ΜΠΙΝΕΔΕΣ σε όλη την ΚΛΙΜΑΚΑ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, από τον έφορα και τον πολεοδόμο μέχρι τον υπουργό.

    ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να βοηθήσουμε ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ την ΝΕΟΛΑΙΑ, αλλά τα ΧΡΗΜΑΤΑ θα τα πάρουμε από τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ σας, τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ της ΓΕΝΙΑΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ που ΜΑΖΙ με τον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ.

    In other words, γιά ΔΩΣΕΙΣ πρέπει να ΛΑΒΕΙΣ. Από ΠΟΥ όμως να λάβεις αφού ΟΛΗ η Ελλάδα, παρά τα PRADA FERRAGAMO και PORSCHE, επιμένει ότι είναι φτωχή και ουδέποτε ΠΛΗΡΩΣΕ φόρους;;;;

    ΟΥΣΤ ΙΣΑΜΕ ΔΩ και ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!!!!

    ReplyDelete
  27. ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.

    Τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ οι ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    H ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΧΑΜΟΚΕΛΑ στην ΠΑΝΩ ΓΕΙΤΟΝΙΑ του ΑΣΤΡΟΥΣ είναι "ΒΙΛΛΑ" ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ και, προσέξτε, με ΦΟΥΡΝΑΚΙ, ΜΠΑΡΜΠΕΚΙού (έτσι το λένε οι βλαχαγιαννίτες) ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ στην αυλή - δλδ ΟΛΑ τα "καθώς πρέπει" accoutrements του βλαχο-lumpen με λεφτά!!!!

    Οι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ δεν πρέπει να έχουν ΧΡΗΜΑΤΑ στα χέρια τους, διότι ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι οι ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Συγχρόνως, η ΕΛΛΑΔΑ έχει την πιό ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΥΠΟΔΟΜΗ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ είναι ΑΥΤΑ που ΛΕΙΠΟΥΝ στην ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΖΕΙ ο ΤΟΠΟΣ από ΒΛΑΧΙΑ και ΚΑΦΡΙΛΑ μα πως αλλιώς να σας το πω.

    ReplyDelete
  28. ΚΑΙ η αλήθεια ΕΙΝΑΙ πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γενιά των 700 ευρώ ούτε των 300 + 400 που ισχυρίζεται τώρα το ΠΑΣΟΚ.

    Υπάρχει γενιά των 700 + 1000 του σχεδίου Marshall = 1.700 ευρώ το μήνα.

    ΣΑΣ ΑΡΚΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΧΙΛΙΑ ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ το ΜΗΝΑ είναι ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! \

    Nα προκύψει και λίγη ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ στο Κολωνάκι. Εχουμε καταντήσει, όπως μπαίνεις στην Τσακάλωφ, αριστερά κάθεται η Κόρινθος και δεξιά το Κιάτο.

    Το λοιπόν,

    ΕΜΕΙΣ θα σας ΔΩΣΟΥΜΕ

    ΠΑΙΔΕΙΑ προδιαγραφών HARVARD και Κομφού

    ΥΓΕΙΑ προδιαγραφών MSKCC και Κομφού

    και

    ΜΟΥΣΕΙΑ, πολλά μουσεία, να ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ και να αποκτήσετε ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.

    ReplyDelete
  29. MSKCC = Memorial Sloan Kettering Cancer Center

    ή απλά Sloan Kettering (προφέρεται σλό-ουν Κέττερινγκ) όπως λένε οι Αμερικανοί

    ή Μεμόριαλ όπως λένε οι γιδοβοσκοί στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  30. Addendum

    Το Sloan Kettering είναι το μέγιστον αντικαρκινικόν ινστιτούτο του Κόσμου και εταίρος του Πανεπιστημίου CORNELL (προφέρεται Κορνέλλ).
    To Πανεπιστήμιο Cornell βρίσκεται στην Ithaca της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με εξαίρεση την Ιατρική Σχολή του που είναι στην πόλη της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα, στο Manhattan.

    ReplyDelete
  31. Συγγνώμη, στην Πλατεία Βάθη ήθελα να πω, αλλά μου ξέφυγε - να ΜΗ ξεχνάμε και τον lefteris!

    ReplyDelete
  32. perimeno to ekptotiko toy syn ama den to paro athina den epistrefo gia holidays

    ReplyDelete
  33. o syn tha me morfosei tha me mathei na tin pino me styl

    ReplyDelete
  34. κομφούκιε, οι επιδοτήσεις της ελληνικής οικογένειας προς τα παιδιά της αποδεικνύει όχι μόνο ότι η γενιά των 700 υπάρχει, αλλά και ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ελληνική οικογένεια αποτελεί η ίδια μία από τις βασικές αιτίες για την μισθολογική κατάσταση των νέων σήμερα.

    Διότι πολύ απλά όταν δεν ενθαρρύνεται η ανεξαρτησία αλλά επιδοτείται η στέγαση, το φαί και τα ψώνια τότε δεν υπάρχει καμία κοινωνική πίεση για τα παιδιά να διεκδικήσουν και να ζητήσουν μεγαλύτερους μισθούς μιας και τα 700 γίνονται διαθέσιμο εισόδημα για ξόδεμα.

    Αυτό βέβαια αποτελεί και μία παροχή της ελληνικής οικογένειας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι μάλιστα πολύ γελοίο να βλέπεις παιδιά μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που οι γονείς τους πληρώνουν 600 και 700 ευρώ μισθό, να πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας και οι γονείς τους να αναγκάζονται τα λεφτά που δε δίνουν στους εργαζόμενους τους οποίους απασχολούν στην επιχείρηση να αναγκάζονται να τα δίνουν στο παιδί τους για να τα βγάλει πέρα.

    Το σύστημα αυτό είναι τουλάχιστον για γέλια και φυσικά είναι επίσης κοινωνικά άδικο για όσους δεν έχουν καμία δυνατότητα στήριξης από την οικογένειά τους.

    Παραπέμπουμε σε σχετικό άρθρο του anamorfosis με τίτλο Η Γενιά 700, μισθός επιφύλαξης (reservation wage) και ο θεσμός της οικογένειας

    ReplyDelete
  35. Aστα... άστα.... ΤΙ να σου λέω γιαγιούλα μου.

    Την Παρασκευή το βράδυ μπαίνει ο καταραμένος με running shorts στο Silver Star, γωνία 2η και 66 δρόμους. Παπί στον ιδρώτα. Λέει,
    "Σπυράκο, (δώσε βάση στο "Σπυράκο") έτρεξα 2 μίλια και μου άνοιξε η όρεξη"
    ΣΠΥΡΟΣ: Χαίρομαι γιατρέ μου γιατί τελευταία σου είχε κοπεί και ανησυχούσα
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, Σπύρο μου, που με νοιάζεσαι
    ΣΠΥΡΟΣ: Τι θα φάμε, το συνηθισμένο;;
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Ναι, αλλά περιποιημένο

    Ερχεται, που λές γιαγιούλα μου, μιά πιατέλα με ένα βουνό από ντονέρ, δλδ ΤΙ βουνό..... τα Ιαμαλάϊα. Το χλαπακώνει και γυρίζει και λέει συνωμοτικά στο κύριο Σπύρο
    "Σπυράκο μου (δώσε βάση στο "μου") αυτή η tarte Bavaroise στη βιτρίνα είναι προκλητική
    ΣΠΥΡΟΣ: Και φρέσκια, μόλις την έφεραν από την Αστόρια
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Βάλε μου μιά διπλή
    .........................
    Την χλαπακώνει

    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Σπύρο, ο μπακλαβάς στη βιτρίνα φαίνεται φρέσκος
    ΣΠΥΡΟΣ: Μόλις βγήκε από το φούρνο
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Βάλε μου ένα γιά τώρα και 6 για το σπίτι. Θάχω επισκέψεις αύριο
    ΣΠΥΡΟΣ: Μήπως είναι πολύ και βαρυστομαχιάσεις γιατρέ μου
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Ε,,, Παρασκευή είναι Σπύρο μου
    ΣΠΥΡΟΣ: Μπορεί και ξεχωρίζει τις Παρασκευές το στομάχι κύριε καθηγητά μου;
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ: Σιωπή Σπύρο, εγώ είμαι η επιστήμη

    ΚΑΙ πάει σπίτι, που λές γιαγιούλα μου, και τον πιάνει μιά δυσφορία και κόντευε να σκάσει. Πέρασε όλη τη νύχτα στη terrace και μιξόκλαιγε το κάθαρμα και νιαούριζε
    "Παρμενίδη μου, σώσε με Παρμενίδη μου......"

    ΚΑΙ μετά αποκαλεί εμάς απειθάρχητους που είμαστε παχύσαρκοι!!!!!!!!!!!!!!!

    ΔΥΟ μέτρα και σταθμά, γιαγιούλα μου

    ReplyDelete
  36. ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ άτομα με βαρύτητα όπως εσείς, να κάνετε αναφορές στον "εργατολόγο" Μητρόπουλο. Σε λίγο θα ΜΟΥ βάλετε και τον ΑΥΤΙΑ στο BLOG!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΝΤΡΟΠΗΣ, επαναλαμβάνω, ΝΤΡΟΠΗΣ!!!

    ReplyDelete
  37. κομφούκιε χαλάρωσε λίγο δεν είναι δικό μας το ρεπορτάζ

    ReplyDelete
  38. άμα πάντως χρειαστείς νομικό σύμβουλο σου διαθέτουμε το Σωτήρη της G700 που αναφέρεται στο άρθρο είναι top class

    ReplyDelete
  39. Δηλαδή είναι σαν τον Ατανάζ; That good;

    ReplyDelete
  40. BREAKING NEWS

    Deal Reached for Wall Street Bailout

    By CHARLES BABINGTON and ALAN FRAM, Associated Press

    WASHINGTON (Sept. 28) - Congressional leaders and the Bush administration reached a tentative deal early Sunday on a landmark bailout of imperiled financial markets whose collapse could plunge the nation into a deep recession.
    House Speaker Nancy Pelosi announced the $700 billion accord just after midnight but said it still has to be put on paper.

    To BLOG G700 προηγείται ΚΑΙ στις διεθνείς ειδήσεις από τις κατακίτρινες Ελληνικές εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία!

    ReplyDelete
  41. ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

    Είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ γιά την ΤΕΧΝΗ και τους πραγματικούς, τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ, ο θάνατος του PAUL NEWMAN.

    Λάτρεψε την σπουδαία γυναίκα του, επίσης κλασσική ηθοποιό Joan Woodward και τις θυγατέρες τους.

    Αφήνει τεράστιο κενό ο θανατός του. Η αισθητική τάξη πενθεί την απώλειά του.

    ReplyDelete
  42. η γενιά 700 σε λίγο δεν θα υπάρχει γιατί μεταναστεύει στο εξωτερικό. μάλλον τρόμαξε απ' τις προτάσεις του συν. τελικά κάτι ήξερε ο παπακωνσταντίνου. Του σφύριξε ο μπόμπολας το κυριακάτικο ρεπορτάζ του έθνους

    ReplyDelete
  43. "Αντίστοιχα, μέτρα όπως η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη, η επιδότηση ενοικίου και αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων των ανέργων, η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις συγκοινωνίες για ανέργους και φοιτητές είναι λανθασμένης κοινωνικής στόχευσης, διότι πολύ απλά απευθύνονται σε άνεργους ή φοιτητές και όχι σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους νέους."

    Ας σταματήσουμε επιτέλους να βάζουμε όρια ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες.Τι σημαίνει δηλαδή "λανθασμένης κοινωνικής στόχευσης";Ολοι όσοι είμαστε εργαζόμενοι είμαστε ταυτόγχρονα και εν δυνάμει άνεργοι και το αντίστροφο.Ενα πρέπει να είναι το μέτρο : εξομάλυνση και μείωση του υπερκέρδους του "κεφαλαίου" και δικαιότερος καταμερισμός του παραγώμενου πλούτου στις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες κατά σειρά προτεραιότητας - άνεργοι, χαμηλόμισθοι, φοιτητές.
    Και ας μην νομίζει κανείς από εμάς ότι έχουμε να περιμένουμε κάτι από τις υπάρχουσες πολιτικές ομάδες - ΠΑΣΟΚ που 20 χρόνια φρόντισε να πλουτίσουν τα καμματόσκυλά του καταστρέφοντας την οικονομία μίας χώρας με άπειρες δυνατότητες,Ν.Δ. που ζήλεψε την πλουτοκρατία της προηγούμενης κυβέρνησης και πάλεψε να την ξεπεράσει με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία,ΣΥΝ που ως νεοφώτιστος σωτήρας ήλθε να σώσει την χώρα στερούμενος παντελώς πολιτικών προτάσεων και λύσεων.Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε εν μέσω μιας τέτοιας πολιτικής παρακμής;
    Σε ένα ριζικά ανανεωμένο ΚΚΕ - σίγουρα όχι στο υπάρχον κόμμα - ή σε μία νέα πολιτική δύναμη που να είναι σε θέση επιτέλους να προασπίζει τα δικαιώματα των αδικημένων κοινωνικών ομάδων.Ας ξεκινήσουμε με αφορμή το g700 μια τέτοια κίνηση.Στο χέρι μας είναι.

    ReplyDelete
  44. Θα συμφωνησω με το nikos καθως αυτοαναιρειστε λεγοντας "λανθασμενης κοινωνικης στοχευσης" υπονοωντας ετσι οτι η g700 δεν ειναι γενια, οπως λετε τοσο καιρο, αλλα μισθολογικη ομαδα...

    Λογικο μου φαινεται αφου το ποστ ειναι σχολιο για οπορτουνιστες απο οπορτουνιστες...

    ReplyDelete
  45. Η Ιστορία σταμάτησε τις 5 Μαρτίου 1953 με το θάνατο του Στάλιν.

    ReplyDelete
  46. Μπορεις να μαθεις και σε ενα παπαγαλο να κανει κριτικη στο κομμουνισμο...Αρκει να του μαθεις να λεει...Σταλιν!Σταλιν!Σταλιν!

    ReplyDelete
  47. Μόνο αν σκοτώσεις,βασανίσεις,εξωρίσεις 10 εκατομμύρια συμπατριώτες σου θα πάψεις να είσαι οπουρτουνιστής.

    ReplyDelete
  48. 10 η 20 ειναι τελικα? Αποφασιστε να τελειωνουμε

    ReplyDelete
  49. Eξορισεις ανθρωπε...με ομικρον

    ReplyDelete
  50. Για 10 εκαταμ. θα τα χαλάσουμε τώρα;

    ReplyDelete
  51. εχουν σημασια 10 μυρια διοτι ετσι ειναι πιο τρομακτικο...

    ReplyDelete
  52. Σου έκανα έκπτωση 10 εκατ, αλλά εσύ ηδονίζεσαι με τα 20! Είσαι τουλάχιστο ειλικρινής!

    ReplyDelete
  53. Και αιμοσταγης μη το ξεχνας αυτο...

    ReplyDelete
  54. Νίκο, αν δεν οριοθετήσεις την κοινωνική ομάδα στόχο που θες να στηρίξεις η κοινωνική σου πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

    Γιούρι, παραβλέπουμε τα περί οπορτουνισμού και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Έχεις δίκιο κατά το ήμισυ. Η γενιά των 700 αφορά μια γενιά, μια ηλικιακή ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όχι μια μισθολογική ομάδα. Ως τέτοια έχει ανάγκη από πολιτικές κύκλου ζωής (life politics).

    Αν όμως δει κανείς τις προτάσεις του ΣΥΝ υπ' αυτό το πρίσμα τότε δυστυχώς καταλαβαίνει ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι ακόμη πιο ελλιπή. Διότι μια πολιτική υπέρ των νέων πρέπει να εμπεριέχει μέτρα που να εξασφαλίζουν ένα στοιχειώδες επίπεδο διαγενεακής δικαιοσύνης, δηλαδή πέρα από τα στενά εργασιακά πρέπει να υπάρχουν μέτρα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και του οικολογικού ελλείμματος.

    Εμείς λοιπόν, επειδή δε θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΝ έγιναν σε μια λογική διαγενεακής δικαιοσύνης, αλλά σε μια λογική παροχών για νέους, έτσι και τα κρίναμε.

    Κι επειδή το κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με τους νέους, κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν είναι πρωτίστως του φοιτητή, αλλά του εργαζόμενου νέου που διανύει την πρώτη πενταετία στην αγορά εργασίας, μιλήσαμε για μέτρα λανθασμένης κοινωνικής στόχευσης.

    ReplyDelete
  55. g700

    Δε καταλαβαινω καθολου την καταταξη των κρισιμων ζητηματων που κανετε...Το πρωτιστως για τους νεους εργαζομενους στερειται νοηματος...Οι παλιοι εργαζομενοι που στεναζουν απο το βαρος των "δωρεαν σπουδων" των παιδιων τους?

    ReplyDelete
  56. Bασικοτατο ζητημα ειναι αυτο της κατοικιας...Ποσο πιο δικαια θα ηταν τα πραγματα για τη γ700 αν οι εστιες μπορουσαν να στεγασουν τους φοιτητες..

    ReplyDelete
  57. Ο κοινωνιολογικός ορισμός της "γενιάς των 700 ευρώ" έχει τις αδυναμίες που έχουν όλοι οι ορισμοί που απευθύνονται σε κοινωνικές κατηγορίες(ομάδες,τάξεις,γενεές, κλπ).
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ο ΣΥΝ,έχει δίκιο ο Γιούρι, φέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση τυχάρπαστα και οπορτουνιστικά.Τον ενδιέφερε απλώς να υιοθετήσει και να χειραγωγήσει τη Γ700 ΓΙΑ ψηφοθηρικούς λόγους.Γιαυτό και όσα είπε δεν ήταν μέτρα αλλά μπαρούφες για την εφετζίδικη πολιτική του Αλαβάνου-Τσίπρα.

    ReplyDelete
  58. μα ρε συ γιούρι είπε κανείς ότι το έλλειμμα συλλογικών αγαθών δεν είναι μέγα πρόβλημα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας; Οι γονείς το πληρώνουν από την τσέπη και τα παιδιά ακόμη χειρότερα μην έχοντας πρόσβαση σε ποιοτική παιδεία το πληρώνουν στο μέλλον. Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και στις φιλελεύθερες αγγλοσαξονικές οικονομίες οι οικογένειες δεν πληρώνουν φροντιστήρια. Στην Ελλάδα αντίθετα έχουμε υπαρκτή ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της παιδείας αλλά γενικά των δημόσιων αγαθών. Διότι υπάρχει έλλειμμα ποιότητας. Αυτό οφείλεται στην αποικιοποίησή τους από ιδιοτελή εγωιστικά συμφέροντα, συντεχνιακά (βλ. εφάπαξ Ολυμπιακής κα), επιχειρηματικά (βλ. προμηθευτές δημόσιων οργανισμών κι επιχειρήσεων, νοσοκομείων κλπ), κομματικά (βλ. το έλλειμμα αξιοκρατίας και τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα).

    Αυτά τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε, όμως στην προκειμένη περίπτωση που μιλάμε για νέους δεν βλέπουμε το λόγο για τον οποίο πρέπει να ανοίξει τόσο πολύ η συζήτηση

    ReplyDelete
  59. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα εξ ορισμου οπορτουνιστικο μορφωμα με κυρια συνιστωσα φιγουρατζηδες και ανιδεους και διαφορα σχηματα ναρκισσευομενων υπεραριστερων

    ReplyDelete
  60. Η συζητηση ειναι ουτως η αλλως ανοιχτη και το ζητημα των κρατικων δαπανων ειναι σημειο της πιο σκληρης ταξικης παλης απο τη στιγμη που το κρατος δεν ειναι μεσαζων που αμβλυνει συγκρουσεις αλλα εργαλειο αναδιανομης του παραγομενου πλουτου προς οφελος του κεφαλαιου...

    ReplyDelete
  61. πλακα εχει το να προτεινει μετρα για την g700. ο συν του τσιπρα κ των λοιπων 'μεροκαματιαρηδων' με τις bmw μηχανες..

    ReplyDelete
  62. ΠΟΙΑ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ
    ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΟΣ
    Αν δεν καταλαβατε παιδες,η ντορουλα συναντηθηκε με τον χοντρο και αποφασισαν χθες για εκλογες πριν τις γιορτες!!!

    ReplyDelete