Friday, September 5, 2008

Πάρτε το όλο πίσω! Αφορολόγητο για όλους κάτω από τα 10.500

Η γενιά των 700 ευρώ είναι η μεγάλη σιωπηλή κοινωνική πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35. Είναι οι κάτοχοι επαγγελματικών, τεχνικών, τεχνολογικών ή πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν έναν πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο και πολλοί τον δεύτερο και στα 25 τους, δε θέλουν πλέον να δουλεύουν part time και σε δουλειές του ποδαριού για χαρτζιλίκι ούτε να εξαρτώνται από το χαρτζιλίκι των γονιών τους. Επιδιώκουν οικονομική ανεξαρτησία και αξιοπρεπείς δουλειές. Με λίγα λόγια θέλουν να σταθούν στα δικά τους πόδια, αναζητούν δηλ. αξιοπρέπεια.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι θέλουν και μπορούν, βρίσκονται στην πλειονότητά τους αντιμέτωποι με την απελπιστική κατάσταση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Μία κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας της άνισης και άδικης κατανομής ευκαιριών και πόρων σε βάρος των νέων και η οποία επιδεινώνονται πολλές φορές από άστοχες κυβερνητικές επιλογές, όπως η επιβολή φόρου 10% σε ελεύθερους επαγγελματίες των οποίων το εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 10500 ευρώ ανά έτος. Ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι και όχι μόνο όσοι έχουν συνειδητά επιλέξει να μπουν αργά στην αγορά εργασίας λόγω μεταπτυχιακών σπουδών (διδακτορικά, post doc κτλ), οδηγούνται σε μία παρατεταμένη περίοδο εργασιακής ανασφάλειας και αβέβαιων προοπτικών η οποία στη χώρα μας κρατάει μέχρι περίπου τα 35 με τον μέσο όρο συνεχώς να αυξάνεται.

Το φαινόμενο αυτό κάθε άλλο παρά υγιές είναι. Ευνοεί τον μαμακισμό και τον αρρωστημένο παρασιτισμό σε βάρος της οικογένειας. Θρέφει την εξάρτηση, υπονομεύει την ελευθερία των επιλογών και εγκλωβίζει τους νέους ανθρώπους στο δίχτυ της ανεύθυνης εφηβείας. Δε δημιουργεί ελεύθερους ανθρώπους που είναι σε θέση να αναλάβουν ευθύνες και ρίσκα.

Θεωρούμε, συνεπώς, αυτονόητο ότι η φορολογική πρώτα απ' όλα πολιτική της κυβέρνησης, θα έπρεπε να εστιάσει στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου παρέχοντας κίνητρα στους νέους να σταθούν στα πόδια τους και να βγουν μπροστά.

Είδαμε στην Ισπανία μέτρα όπως η επιδότηση ενοικίου ώστε να ξεκολλήσουν οι νέοι από το πατρικό σπίτι. Στην Ελλάδα σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μπροστά στην έκρηξη των κρατικών δαπανών και με σκοπό να αυξήσει άμεσα τις εισπράξεις, η κυβέρνηση τσουβάλιασε τους νέους μαζί με τους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες και κατόπιν έτρεξε αγχωμένα και χωρίς σχέδιο να περιορίσει τις συνέπειες αυτού του λάθους.

Με την τελική διάταξη που ψηφίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας εξαίρεσε για μία τριετία από τη ρύθμιση του 10% τους νέους που δεν έχουν περάσει τα 30 και παρέχουν υπηρεσίες σε δύο το πολύ "διαδοχικούς εργοδότες" κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτό σημαίνει καταρχάς ότι ο νέος που είναι 30 ετών και μίας ημέρας χάνει το λαχείο. Φορολογείται δηλ. όπως προβλεπόταν εξ αρχής. Επιπλέον, ακόμη και ο υπερτυχερός κάτω των 30 σε περίπτωση που κόψει απόδειξη σε τρίτο πρόσωπο στη διάρκεια της χρονιάς φορολογείται όπως προβλεπόταν εξ αρχής.

Επιπλέον, προκύπτει ζήτημα ερμηνείας του όρου "διαδοχικοί εργοδότες" το οποίο προφανώς θα ρυθμιστεί με εγκύκλιο του υπουργείου περιορίζοντας μάλλον ακόμη περισσότερο την πρακτική εφαρμογή της εξαίρεσης. Τι χρονικό διάστημα, δηλ., πρέπει να παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο "διαδοχικούς". Μία μέρα, ένας μήνας ή μισός χρόνος;

Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε προχθές έξω από τη Βουλή καθησυχαστικός για τη "γενιά των 700 ευρώ". Υπονόησε την εξαίρεση των νέων ανθρώπων από τα φορολογικά μέτρα. Αφού άλλαξε τέσσερις (!) φορές τη ρύθμιση, κατέληξε στην διάταξη που τελικά ψηφίστηκε, διαχωρίζοντας τους νέους σε πάνω 30 και κάτω 30.

Παρ' όλα αυτά, ανησύχησε μήπως κάποιοι κάτω των 30 συνεχίζουν να πλουτίζουν άπληστα σε βάρος των υψηλών υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό δημόσιο και έθεσε την επιπλέον προϋπόθεση των "δύο διαδοχικών εργοδοτών".

Αυτή είναι, καλώς ή κακώς, η στρατηγική της κυβέρνησης. Αντί να φροντίσει ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να επανεξετάσει τη φιλοσοφία που διέπει την εθνική φορολογική πολιτική δίνοντας κίνητρα στη γενιά των 700 ευρώ ν’ ανοίξει τα φτερά της, προβαίνει σε κινήσεις που στρέφουν τους μεγαλύτερους νέους εναντίον των μικρότερων, εκείνους που κόβουν απόδειξη σε τρεις πελάτες εναντίον εκείνων που κόβουν σε δύο, τους συνειδητοποιημένους freelancers εναντίον των μισθωτών με το μπλοκάκι.

Αυτά βέβαια είναι τα κόλπα μιας Κυβέρνησης που επιδιώκει μονάχα να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε στον προϋπολογισμό. Η Κυβέρνηση δεν ασκεί μακρόπνοη φορολογική πολιτική, αλλά σέρνεται αγχωμένα πίσω από τη συγκυρία. Ο ορίζοντας της διαχείρισής της στο φορολογικό δεν ξεπερνά το εξάμηνο δημοσιονομικά ή την επόμενη εξαμηνιαία δημοσκόπηση επικοινωνιακά.

Γι' αυτό επιχειρεί να ξεγελάσει τους νέους ανθρώπους, να τους διχάσει και να τους απομονώσει. Επιλέγει την κουτοπονηριά από την αξιοπρεπή αναδίπλωση. Πάρτε το όλο πίσω! Να ισχύσει για όλους το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ!

51 comments:

 1. Συγχαρητήρια για τη θέση σας.
  Συμφωνώ απόλυτα ότι η κατάργηση του αφορολόγητου διχάζει ολόκληρη γενιά και στρέφει κοινωνικές ομάδες εναντίων άλλων κοινωνικών ομάδων.

  ReplyDelete
 2. Με αυτά τα μέτρα οι της γ700 θα δουλεύουνε στην ουσία ενάμιση μήνα δωρεάν, έτσι για να ξεπληρώσουνε τους φόρους. Απίστευτο!

  ReplyDelete
 3. Η κυβέρνηση τιμωρεί τη Γενιά που δειλά σηκώνει κεφάλι. Κάντους να πληρώνουν, αφαίμαξε τους, δωροδόκησε τους με πελατειακά τερτίπια συμβάσεων στο δημόσιο, και μετά να δούμε ποιος θα έχει τ'αρχίδια να μιλήσει. Το μέτρο Αλογοσκούφια είναι κίνηση αμφισβήτησης μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, κίνηση υποβάθμισης της δυνατότητας επιρροής πολιτικών και κοινωνικών απόψεων από αυτή. Μας στέλνει το μύνημα να καθήσουμε καλά, γιατί θα μας δείξει ποιος έχει την πραγματική εξουσία, μας δαχτυλοδείχνειλέει ότι ως φταίχτες για τη φοροδιαφυγή και μας στέλνει το λογαριασμό.

  Από την άλλη δεν είναι ψέμα το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό της φοροδιαφυγής στη χώρα βρίσκεται στην πληθυσμιακή ομάδα που δηλώνει χαμηλά εισοδήματα. Το έχετε συζητήσει διεξοδικά εδώ μέσα κι έχετε αποδώσει ευθύνες στον καθένα στο μέτρο που του αναλογεί. Ίσως αυτό θα έπρεπε να θορυβήσει την κυβέρνηση και να την κινητοποιήσει να λάβει μέτρα επαναπροσδιορισμού του συνολικού πλαισίου φορολογικής πολιτικής, με μεγαλύτερη αίσθηση δικαίου και περισσότερα κίνητρα για παραγωγή πλούτου από όλες τις εισοδηματικές βαθμίδες της χώρας.

  Η φορολογική πολιτική πρέπει να συμβαδίζει με την αναπτυξιακή πολιτική και την αντίληψη περί κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας ευκαιριών σε μια χώρα. Η αντίληψη της παρούσας κυβέρνησης είναι ατροφική ως προς όλες τις παραπάνω πτυχές, με αποτέλεσμα την όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στη χώρα.

  Αυτές τις μέρες ο καθένας μας παρακολουθεί, καταγράφει, επεξεργάζεται και σχηματίζει άποψη. Η διχόνοια είναι στόχος της κυβέρνησης, η συσπείρωση και η καταδίκη της ΝΔ δικός μας.

  ReplyDelete
 4. H KAΤΑΔΙΚΗ της ΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΙΑΣ που είναι

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ, ΥΠΕΡΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

  είναι και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο

  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  ΚΑΙ

  ΚΑΙ

  ΚΑΙ

  ο μόνος τρόπος γιά να το πετύχουμε είναι ΟΧΙ να στηλιτεύουμε τους ΓΥΡΩ ΜΑΣ

  ΑΛΛΑ

  ΑΛΛΑ

  ΑΛΛΑ

  να ζούμε ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΡΕΤΑ

  και κάθε στιγμή της ζωής μας να ΣΤΕΚΕΙ ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ αυτής της ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 5. διαχωρισμοί όπως προνομιούχοι-μη προνομιούχοι βολεμένοι-αποκλεισμένοι, εντός-εκτός, έχοντες-μη έχοντες, baby boomers baby losers, αν και απλουστευτικοί από επιστημονική άποψη, πολιτικά μπορούν να είναι παραγωγικοί και να δε συνιστούν καλλιέργια λογικών κοινωνικού αυτοματισμού, εφόσον βέβαια διαχωρίζουν πράγματι τις παρασιτικές ομάδες από τους έχοντες ανάγκη στήριξη. Στην προκειμένη περίπτωση τα μέτρα του υπουργού απλώς διχάζουν μια ομάδα εργαζόμενων νέων που κανονικά θα έπρεπε να ενισχύουν

  ReplyDelete
 6. Ο Βουλγαράκης διόρισε τον προσωπικό του μπάτλερ διοικητή του ΝΑΤ.Γαιδουριά ε! Και αυτός παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας!!! Ε ρε γλέντια!

  ReplyDelete
 7. ΑΜΑΡΤΙΑΙ (ΠΑΣΟΚο-απατεώνων) ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.

  Εμείς, οι ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ της ΓΗΣ, ΒΑΡΕΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, που ΔΕΝ δηλώνουμε απλώς σοσιαλφιλελεύθεροι (Ατανάζ μου) ΑΛΛΑ άγομεν και φέρομεν τον ΒΙΟΝ μας as such

  ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΦΟΡΟΥΣ στην ΠΑΤΡΙΔΑ,

  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ στο Αμερικανικό πρότυπο

  1) ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ
  2) Στα πρώτα 6.000 ευρώ, flat 600 ευρώ φόρος (δλδ 10%)
  2) Από τα 6.000 μέχρι 24.000, 15%.

  Μέχρι σήμερα, ΜΟΝΟ 0.038% των ΕΛΛΗΝΩΝ πληρώναμε ΦΜΑΠ, την στιγμή που 1.800.000 Ελληνες έχουν περιουσία που ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ τον ΟΥΔΟ των 247.000 ευρώ!

  ΠΡΕΠΕΙ να το ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ:
  Ακόμα και αν οι υπερ-εύποροι ή πλούσιοι φορολογηθούν με 50-70% πάλι το ΠΟΣΟ που θα συγκεντρωθεί θα είναι ΑΣΗΜΑΝΤΟ.

  Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ σας και η ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΑΝΑ σας [συγγνώμη για την ΩΜΟΤΗΤΑ, but I mean to shake you up and shock you] ΟΥΔΕΠΟΤΕ πλήρωσαν ΦΜΑΠ, μηδέ φόρο εισοδήματος, εξόν όταν προερχόταν από ΜΙΣΘΟΥΣ Δημοσίου ή Οργανισμών.

  ΒΑΛΤΕ το ΚΑΛΑ στο μυαλό σας.

  Αν δεν υπάρξουν ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ, πάλι ο οριακού εισοδήματος οικογενειάρχης θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ το βύσινο με τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ που είναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ διότι επιβάλλονται ΕΠΙ των ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ, [groceries, ένδυση κλπ], ΚΑΙ "στραγγαλίζουν" τον μεροκαματιάρη ΠΟΥ στερείται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ εισοδήματος και ζει, literally, από μέρα σε μέρα.

  ReplyDelete
 8. Επειδης ομως η κυβερνηση δεν ειναι οι γυρω μας αλλα οι απο πανω μας ειδικα αυτους πρεπει να τους κραζουμε και να τους μουτζωνουμε αλλα με μουτζες σωστες σαν αυτες που νομιζω ειχαν στο βυζαντιο δηλαδη να τους ξεχεζουμε οταν πανε να μας τον ριξουν ασαλιωτο χωρις λογο

  ReplyDelete
 9. Aκούω τώρα στη ΝΕΤ το Βουλγαράκη να διερωτάται."Γιατί με κατηγορούν";

  Για γαιδουριά φιλάρα, για γαιδουριά.
  Η γαιδουριά δεν είναι ούτε αμάρτημα, ούτε ανηθικότητα, ούτε αδίκημα.Είναι απλά γαιδουριά.

  ReplyDelete
 10. Ο Βουλγαράκης διόρισε τον προσωπικό του μπάτλερ διοικητή του ΝΑΤ.Γαιδουριά ε!

  KAI το 1981, ο Γιωργάκης, μέσω πατερούλη, ΔΙΟΡΙΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΕΟΤ ένα

  ΑΛΗΤΑΚΙ (τότε) 26 ΕΤΩΝ, κολλητό του, που ΔΕΝ είχε κάνει ΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ!!!!!!!!!

  τον ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΡΕΠΕΚΛΗ που τα πήρε στις προμήθειες ΠΡΟΣΦΑΤΑ [Siemens κλπ] ΚΑΙ είπε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ

  "Μα προμήθεια 7 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι πολλά"!!!!!!

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  ΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ είναι ΟΛΟΙ!!!!!

  ReplyDelete
 11. απωφυτος λοικιου said...
  Επειδης ομως η κυβερνηση δεν ειναι οι γυρω μας αλλα οι απο πανω μας ειδικα αυτους πρεπει να τους κραζουμε και να τους μουτζωνουμε αλλα με μουτζες σωστες σαν αυτες που νομιζω ειχαν στο βυζαντιο δηλαδη να τους ξεχεζουμε οταν πανε να μας τον ριξουν ασαλιωτο χωρις λογο

  ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ και ΜΕΓΑΛΗΝ. Εμένα δεν με ΒΑΣΑΝΙΣΕ η κυβέρνηση

  ΑΛΛΑ

  ΑΛΛΑ

  ΑΛΛΑ

  ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ που ΜΟΛΙΣ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΔΕΣ ήθελε ΜΙΖΑ,

  και

  ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑΣ με τον ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ που, με ΕΥΛΟΓΙΕΣ του Χρυσοχοϊδη και του Βουλγαράκη, κάνει ΣΟΥΖΕΣ στις 3:30 το χάραμα στην Πλατεία Ρηγίλλης με 180 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ την ΩΡΑ!!!!!!!!!!!

  Oι ΔΥΝΑΣΤΕΣ μου είναι ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, κύριε!

  ReplyDelete
 12. Άψογο το άρθρο σας! Συνεχίστε έτσι, που θα πάει, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν(με).

  ReplyDelete
 13. ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ που ΜΟΛΙΣ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΔΕΣ ήθελε ΜΙΖΑ

  Και γιατί δεν πήγαινες σε ένα γαλαζόπαιδο,από αυτά που τα φέρνεσαι με το γάντι, να σου στήσει μια οφσόρ στο άψε σβήσε;

  ReplyDelete
 14. Ρε σύ Κομφού,δεν κατάλαβες ότι τα γαλαζόπαιδα,οι οφσορίτες,βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα οικόπεδο,σαν ενα πρότζεκτ real estate?

  ReplyDelete
 15. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 16. Α ρε κουμφουκιε αμα εισαι συφιλιασμενος μπουρδουκλωνεσαι.
  Δε σου πα εγω οτι σε βασανιζει εσενα η κυβερνηση. Εγω λεω οτι βασανιζει τους νεους που δεν εχουνε μυαλο δεν εχουνε λεφτα τρωνε και κατραπακιες που και δεν ειναι απαραιτητες και ειναι ειδικα στοχευμενες σε αυτους. Και οχι μονο αυτο αλλα η κυβερνηση τους λεει στα μουτρα οτι τους φορολογει ετσι γιατι υποθετει πως ειναι κλεφτες και φοροφυγαδες. Που κι αν ειναι και αληθεια για ολους εκτος απο ενα παλι ειναι αδικο να το λες και να το κανεις νομο.
  Για αυτο και γω ειπα οτι αν σε βασανιζει ο απο πανω σου ε κατι πρεπει να λες και κατι πρεπει να κανεις.
  Βεβαια εγω επειδης ειμαι και αξεστος και χωριατης και βλαχος και γελαδαρης λεω οτι αν σε συφιλιαζουν και οι τριγυρω σου ριξε και σαυτους ενα καντιλι να λαφρωσει η ψυχη σου. Το αξιζουν με το παραπανω. Εσυ παλι αφου θες να εισαι εναρετος κατσε στη μουγκα ωσπου να σκασεις. Εχτος αμα αποφασισεις να στειλεις κανα γραμμα στον καραμανλη να παραπονεθεις για τα ανθρωπακια που σε βασανιζουν. Και που ξερεις αφου δε σε βασανιζει ο καραμανλης μπορει και να σε βοηθησει. Αλλα εγω αμα ημουν εσυ δε θα κρατουσα και την αναπνοη μου γιατι μαλλον θα σκασεις παλι. Φοβερο αυτο με τον καραμανλη. Καθε φορα που βγαινει σκανδαλο στη φορα μετα βγαινει οτι του καραμανλη του στελναν γραμματα και επιστολες που τον ενημερωναν απο πριν αλλα τιποτα δε γινοταν. Αυτος παντως παντα προωθουσε τις επιστολες στις αρμοδιες υπηρεσιες. Τι φταιει αυτος αν αυτες δεν καναν τιποτα; Τελικα αυτος μαλλον για ταχυδρομικος υπαλληλος που ξεχωριζει και προωθει γραμματα εκανε περισσοτερο παρα για πρωθυπουργος.
  Μ αρεσε που με ειπες και κυριο στο τελος. Δικιο εχεις. Γιατι εγω εχω και το σπιτακι μου και τη γη μου και τα ζωντανα μου. Και τα λεφτα μου φτανουν και μου περισσευουν γιατι ουτε παντρευτηκα ουτε παιδια εκανα και η κυβερνηση και τα τριπλα να μου επερνε παλι απο δω δε με κουνουσε. Τα νεα παιδια ομως που ειναι και χαζα δεν εχουν και λεφτα και τρωνε και καρπαζες θα αποχτησουν ποτε κυριοτητα σε τιποτα ή θα μεινουν οπως ειναι; Εγω λεω τουλαχιστο να σταματησουμε να τα ριχνουμε καρπαζες βρε αδερφε.

  ReplyDelete
 17. Έχω μία απορία...

  Έστω ότι ένας Υπουργός ή μία κυβέρνηση συνεχώς ολισθαίνει σε κακοδιαχείριση, παρατυπίες, σκάνδαλα, και γενικώς προκαλεί συνεχές κακό στον τόπο. Δεν μπορεί να επέμβει η Δικαστική Εξουσία και να φέρει τους υπαίτιους ενώπιω απολογίας;

  Απ' όσο ξέρω, ακόμα και στο Στέιτς, το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να ορίσει άμεσα εξεταστικές επιτροπές για να διερευνήσουν φυσικά πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας και Υπουργεία, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή κακοδιαχειρίζονται δημόσιους πόρους ή γενικώς λαμβάνουν συνεχώς κακές αποφάσεις. Η σύσταση των επιτροπών μάλιστα γίνεται τάχιστα και απόφαση της αρμόδιας επιτροπής μπορεί να εξαναγκάσει την οποιαδήποτε Κυβέρνηση να παύσει από τα καθήκοντά του οποιονδήποτε Υπουργό.

  Αυτό έχει συμβεί ακόμα και επί κυβέρνησης Bush, που γενικά η Δικαιοσύνη δεν κουνιέται και πολύ.

  Ρωτάω, διότι αν στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο νόμιμα ή αν ισχύει μπορεί κάποιος με 1-2 ενστάσεις να τη σκαπουλάρει, τότε δεν βλέπω κάποιο φως στο τούνελ. Όποιος ανεβαίνει στην εξουσία, θα κάνει ο,τι γουστάρει με το Δημόσιο χρήμα, θα πραγματοποιεί συναλλαγές όπως μπορεί και όσο προλαβαίνει και τελικά απλά θα χειροτερεύει την κατάσταση.

  Δεν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι αν μία κυβέρνηση είναι τόσο ανίκανη;

  ReplyDelete
 18. ελλινάκι η σχέση κράτους - πολιτών είναι πελατειακή στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν ποτέ ο δικαστικός να καταδικάσει αυτόν που τον όρισε δικαστικό;

  ReplyDelete
 19. @ellinaki
  αυτός είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει όμως να αποδείξεις τη ζημία αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

  @απώφυτε λοικίου
  εκεί στη Β.Ελλάδα μπορεί να έχεις και τα χωράφια σου και το σπίτι σου αλλά αν δεις τριγύρω σου η ΑΝΕΡΓΙΑ έχει θεριέψει

  Η παροιμία λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι-

  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πλέον δημοφιλής Πρόεδρος Δημοκρατίας (Στεφανόπουλος) ήταν αποτυχημένος πολιτικός ?
  Διότι ως άνθρωπος ήταν εναρετος άρα δεν μας κάνει

  Διότι δυστυχώς μετά το κεφάλι βρωμάει και το υπόλοιπο ψάρι
  (if you know what I mean)

  ReplyDelete
 20. ellinaki said...

  Έχω μία απορία...

  Έστω ότι ένας Υπουργός ή μία κυβέρνηση συνεχώς ολισθαίνει σε κακοδιαχείριση, παρατυπίες, σκάνδαλα, και γενικώς προκαλεί συνεχές κακό στον τόπο. Δεν μπορεί να επέμβει η Δικαστική Εξουσία και να φέρει τους υπαίτιους ενώπιω απολογίας;


  Η δικαστική εξουσία δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο! Πέρα από αυτό όμως, ακόμα κι αν οι δικαστικοί έχουν ενδείξεις για ευθύνες πολιτικών σε σκάνδαλα κτλ, βάση νόμου σταματάνε κάθε διερεύνηση και ο φάκελος αποστέλλεται αμέσως στη Βουλή για το καθιερωμένο "θάψιμο".

  Με αυτά και με άλλα αφού όλοι βολεύονται (λαός και Κολωνάκι) και κανείς δεν μιλά, τα λαμόγια αποθρασύνθηκαν εντελώς. Βγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και λένε ότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει πολύ σεμνά και ταπεινά μπορεί να πάει να γαμ...!

  Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως η συγκεκριμένη φάση της νεοελληνικής ιστορίας θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης διαφόρων επιστημονικών κλάδων ανά τον κόσμο.

  ReplyDelete
 21. Με αυτά και με άλλα αφού όλοι βολεύονται (λαός και Κολωνάκι) και κανείς δεν μιλά, τα λαμόγια αποθρασύνθηκαν εντελώς. Βγαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και λένε ότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει πολύ σεμνά και ταπεινά μπορεί να πάει να γαμ...!

  AYTH θα είναι η επανάσταση του Κομφού.
  Διακαής μου πόθος και μοναδικό όνειρο είναι να σας μετατρέψω, εσάς τους G700 σε άτομα υψηλής μόρφωσης και καλλιέργειας, με ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, και άτομα που θα έχουν την ικανότητα και ωριμότητα να βρουν την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ανάμεσα στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  Ιci Manhattan (στα Γαλλικά προφέρεται Μανατάν, χαχαχαχαχα). Bonjour a tous.

  ReplyDelete
 22. Kαι ιδού ένα δείγμα ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ του Harry Warren σε απόδοση της Dinah Washington,

  αφιερωμένο στον lefteris και σε όσους πιστεύουν ότι το Manhattan είναι "Πλατεία Βάθη" [Βάθη lefteris, Βάθη παιδί μου, όχι Βάθης].

  ReplyDelete
 23. @ κομφούκιος

  Σχετικά με το σχόλιο σου για τη φορολόγηση εισοδήματος, έχεις απόλυτο δίκιο.

  (1) Πρέπει να υπάρχει μια φορολογική βάση για όλους, άνευ εισοδηματικού επιπέδου, πάνω στην οποία δημιουργούνται φορολογικά κίνητρα που σχετίζονται με δραστηριότητες (επιχειρηματική δραστηριότητα κλπ.) σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά (όπως οικογενειακή κατάσταση, ηλικία κλπ.) και σχετίζονται με την αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική της χώρας.

  (2) Πρέπει να υπάρξει μετατόπιση της φορολογικής βάσης από τους έμμεσους στους άμεσους φόρους. Είναι κοινωνικά δίκαιο και αποφορτίζει τους χαμηλά αμοιβόμενους από το βάρος ανεύρεσης κρατικών εσόδων έναντι των πλουσιότερων στρωμάτων.

  (3) Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό - πληγή για τα έσοδα του κράτους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ένταξης των εισοδημάτων τους στην επίσημη οικονομία της χώρας.

  Το θέμα άρα πρέπει να είναι πώς θα βρεθεί τρόπος ένταξης του μαύρου χρήματος στην επίσημη οικονομία. Με μέτρα αφαίμαξης σπεσιαλιτέ Αλογοσκούφια ο στόχος αυτός θα παραμείνει ανέφικτος ενώ παράλληλα θα οξυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ακόμα περισσότερο. Απαιτείται εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος, μείωση της κρατικής σπατάλης, δημιουργία κινήτρων για εμφάνιση και αύξηση εισοδημάτων.

  ReplyDelete
 24. @notorious
  @κομφουκιος

  κανεις δεν διαφωνει - στο δια ταύτα όμως......

  ΠΩΣ θα υλοποιηθούν αυτά ? Εδώ σε θέλω!

  ReplyDelete
 25. H Μαργαρίτα (που ως γνωρίζετε είναι άτομο που λατρεύω διότι με έχει σώσει και στο μουσείο "γλύφεις τα δρύϊνα πατώματα") και ο Βορειοηπειρώτης Ελληνας σύζυγός της έχουν μαζί εισόδημα 37.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ και πληρώνουν ΜΗΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!!!!

  ΕΛΕΟΣ πιά!!!!!!!

  ReplyDelete
 26. OΛΑ

  ΟΛΑ

  μα ΟΛΑ

  είναι ΕΦΙΚΤΑ [εν μιά νυκτί, in fact)....................

  ΑΠΛΑ

  ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ

  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ διότι έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!!

  KAI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ διαθέτουν

  ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΑ με ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

  Με την καρα-καρα-καρα-ΤΣΟΚΑΡΙΑ τύπου κωστάκη, γιωργάκη, τσοχατζόπουλου, λαλιώτη, τσιτουρίδη, αλογοσκούφη,

  το ΜΟΝΟ που οικοδομείται είναι

  η ΒΙΛΛΑ του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

  ReplyDelete
 27. Την ώρα που όλα ακριβαίνουν, το εισόδημα των χαμηλόμισθων μικραίνει κι άλλο!

  Μετά τη Δεκάτη που τους επιβλήθηκε, οι χαμηλόμισθοι "ελεύθεροι" επαγγελματίες θα χρειάζεται τώρα να εργάζονται ακόμα περισσότερο.

  Και θα καταλάβουν τελικά ότι σπούδαζαν μια ζωή, για να δουλεύουν μια ζωή, χωρίς να ζούνε...

  Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ξεκινάει από τους φοροφυγάδες. Όχι από το μαστίγωμα των νέων στα 30ά τους γενέθλια!!

  ReplyDelete
 28. Το συγκεκριμένο μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου και η τεράστια πρεμούρα να περάσει οπωσδήποτε δείχνει ότι δεν πρόκειται απλά για εισπρακτική αλλά κυρίως κοινωνική/πολιτική επιλογή.

  Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο για την Εφορία από το να μετρήσει τις παραστάσεις ενός δικηγόρου σε δικαστήριο ή τις επισκέψεις/συνταγές που υπογράφει ένας γιατρός στο γραφείο του. Καθώς αυτά συνοδεύονται από στάνταρ "ταρίφα", το τι δηλώνει ο φοροφυγάς στη δήλωσή του καθίσταται άνευ σημασίας. Ούτε τεκμήρια διαβίωσης ούτε τίποτα. Απλά σωστός και διεξοδικός έλεγχος των νόμιμων "συναλλαγών" στις οποίες εμπλέκεται. Κάτι σαν έλεγχος αποθήκης δηλαδή.

  Η πραγματική σκοπιμότητα του μέτρου, όπως αναφέρθηκε και από άλλους, είναι η ενίσχυση της ψυχολογίας της συλλογικής ενοχής και της τρομοκράτησης όσων νομίζουν ότι θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, εκτός δημοσίου. Η λογική που περνά είναι ότι όποιος βγει να δουλέψει μόνος τους στην αγορά θα τον φάνε οι λύκοι. Καλύτερα να καθίσει στα αυγά του, να συνεχίσει να παρακαλά τον βουλευτή του να τον διορίσει σε μια "θεσούλα" με έναν "μισθουλάκο", για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να βολευτεί, έστω και σαν αγγαρειομάχος σε τουαλέτες στρατοπέδου εκπαίδευσης.

  Αν δεν πολεμηθεί αυτή η μίζερη φιλοσοφία της καρπαζιάς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, όσο και αν είναι το αφορολόγητο όριο.

  ReplyDelete
 29. Το ΟΡΑΜΑ του Κινέζου, της Μέγαιρας και του Κομφού,

  θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

  ο ΚΟΣΜΟΣ να ΧΑΛΑΣΕΙ.

  And three more points:

  1) Η δουλειά ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφαγε τον ΑΦΕΝΤΗ. Το motto στο escutcheon της Principaute' de Thyre'e είναι

  E LABORE STABILITAS ET E LABORE VIRTU

  δλδ, εκ της εργασίας η σταθερότης και εκ της εργασίας η αρετή,

  2) ΔΕΝ μιλάμε γιά μαστιγώματα. ΑΛΛΑ φόρους θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ. Kαι αυτό διότι, αν δεν πληρώνουμε ΑΜΕΣΟΥΣ, θα πληρώνουμε τεράστιους ΕΜΜΕΣΟΥΣ που είναι ΑΠΑΙΣΙΟΙ γιά τον μισθωτό οικογενειάρχη του οποίου 75-90% του εισοδήματος καταναλώνεται σε ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ αγαθά!

  3) H πλουσιότερη ΝΕΟΛΑΙΑ στον ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (ιe ΕΕ, ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ) είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τις πουτανιές όχι σε μένα. Ο φτωχότερος Ελληνας 25άρης ζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τον γιό και την κόρη του Rockeffeler και του Rothschild.

  ReplyDelete
 30. erratum

  Rockeffeler -> Rockefeller

  (προφέρεται Ρόκε-φέλερ, και όχι Ροκφέλερ όπως λέει η τσοκαρία στην Ελλάδα)

  ReplyDelete
 31. @komfukie

  ΠΩΣ ? ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ?
  ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ?

  Με ξυπόλητους στρατιώτες το Παρίσι δεν το παίρνεις κομφούκιε.

  Φυσικά και η φοροδιαφυγή πολεμάται- αρκεί πρώτα να πολεμηθεί η λαμογιά και η δημοσιουπαλληλική ραγιάδικη νοοτροπία


  Η επανίδρυση του κράτους δεν συνετελέσθη και αυτό τραβάει σαν βαρίδι τον Κωστάκη στα βάθη της αβύσσου

  (by the way Κωστάκης = σύζυγος νηπιαγωγού ιατρού, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ)

  ReplyDelete
 32. @ ser
  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πλέον δημοφιλής Πρόεδρος Δημοκρατίας (Στεφανόπουλος) ήταν αποτυχημένος πολιτικός ?
  Διότι ως άνθρωπος ήταν εναρετος άρα δεν μας κάνει


  Πράγματι, ο Κωστής Στεφανόπουλος είναι εξαίρετος και, σαφέστατα and by far, ο καλύτερος Πρόεδρος της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας.

  ReplyDelete
 33. KAI

  KAI

  KAI

  XΕΙΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΕΕΙΝΟΤΑΤΟΣ και

  ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ την ΧΩΡΑ

  ήταν ο Σαρτζετάκης avec Petroula

  o oποίος ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

  του

  ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ

  ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  και μάλιστα,

  ο ΠΟΡΝΟΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ

  προτίμησε τον Σαρτζετάκη έναντι του ανθρώπου που μας έβαλε στην

  ΕΥΡΩΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 34. Mαζί σας αναφανδόν,χωρίς κανένα δισταγμό!

  ReplyDelete
 35. ΑΣΦΑΛΩΣ καί ΔΕΝ εννοούσα τήν τελευταία ρήση τού Κομφούκιου....

  ReplyDelete
 36. @κομφούκιε

  ας μην εξιδανεικεύουμε- αυτός άλλωστε με την αντιπαροχή τσιμέντωσε τη χώρα όλη (και πρώτη και καλύτερη την Αθήνα-διαμαντόπετρα της γης το δαχτυλίδι, κατά το άσμα)

  στην δε Ευρώπη μας έβαλαν οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί της εποχής εκείνης και το σύστημα SECAM που πλην Γαλλίας κανείς άλλος δεν χρησιμοποιούσε

  Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα ως κοινωνία και τα επόμενα χρόνια θα είναι επώδυνα- το πάρτυ τελείωσε.

  ReplyDelete
 37. Έτσι μπράβο,ωραία καί καλή η εξιδανίκευση ΑΛΛΑ κάποια στιγμή η πραγματικότητα θά χτυπήσει(όπως τώρα) μέ δύναμη τήν πόρτα.Καί φυσικά,ΔΕΝ θά είναι ο γαλατάς.....

  ΜΠΡΑΒΟ ser

  ReplyDelete
 38. ναι αλλα τι προτεινετε για τους φοροφυγαδες που ζουνε εις βαρος των μισθωτων,στην απολυτη χλιδη????

  ReplyDelete
 39. @spyros
  ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσεις αντικρουόμενα συμφέροντα και να πιάσεις την πολυτελή διαβίωση

  ReplyDelete
 40. @spyros1000

  Καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν μπορούν να συμψηφίζονται οι φοροφυγάδες με ελεύθερους επαγγελματίες χαμηλού εισοδήματος!

  Και ακόμα και αν συμψηφίζονται, οι μεγαλοεισοδηματίες ΔΕΝ επηρεάζονται από τα νέα μέτρα. Το να έχουν εισόδημα 100.000 ευρώ και να πληρώνουν 500 ευρώ φόρο δεν σημαίνει πετυχημένη φοροεισπρακτική πολιτική.

  ReplyDelete
 41. Πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι μένουν κολλημένοι σέ ένα φορμαλιστικό-πουριτανικό καί συνεπώς ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ τρόπο αντιμετώπισης τού θέματος.....είναι δηλαδή σάν ουσιαστκά νά αποδεχόμαστε όχι απλώς τήν ίδια τήν φοροεισπρακτική λογική ως υγιή τρόπο λύσης προβλημάτων,αλλά πάνω απ'όλα τό δικαίωμα τής οποιασδήποτε κυβέρνησης νά λύνει ασύδοτα στήν πλάτη μας τά προβλήματα πού η ίδια δημιούργησε.

  Στήν πραγματικότητα,η κατάσταση στήν οποία βρισκόμαστε αυτή τήν περίοδο καί η στάση τής κυβέρνησης μού θυμίζει τήν περίοδο τού Αγγλικού Μεσαίωνα.....κατά τόν οποίο οι πραγματικοί κυρίαρχοι,οι Εππίσκοποι(ξέρετε ότι ΔΕΝ μιλούσαν Αγγλικά γιατί τά θεωρούσαν γλώσσα "τού όχλου";)επέβαλλαν όλο καί πιό δυσβάστακτους φόρους στόν κόσμο πού δέν είχε κάν νά φάει ψωμί ή νά ζεσταθεί...


  Μά είναι δυνατόν νά μήν εξεγειρόμαστε εναντίον ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τού προβλήματος,είναι δυνατόν νά μήν προσπαθούμε κάν νά δημιουργήσουμε μία ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ,ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ,ΕΝΙΑΙΟ μέτωπο ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ αντίδρασης απέναντι στήν αποτρόπαια αυτή κατάσταση....ένα μέτωπο ΔΡΑΣΗΣ πού θά "τούς" υποχρεώσει νά αλλάξουν ΠΑΡΑΥΤΑ ρότα καί νά αποσύρουν-πρίν απ'όλα-ΑΜΕΣΑ τά νέα αυτά "μέτρα";

  Eνώ ΑΥΤΟΣ πρέπει νά είναι ο σκοππός μας καί μάλιστα ΑΜΕΣΑ,είναι-ΜΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ;-δυνατόν νά είμαστε τόσο αφελείς....πού νά εξακολουθούμε νά συζητούμε γιά "καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς" καί νά εξισώνουμε τούς αδίστακτους μεγαλοκαρχαρίες μέ τούς ταλαίπωρους χαμηλόμισθους καί-τό χειρότερο-μέ τά απροστάτευτα,πειναλέα φουκαραδάκια μέ τά δελτία παροχής υπηρεσιών τους;

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΔΗΛΑΔΗ;
  Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!!!

  Ο Αλογοσκούφης καί ο "ανηψιός τού θείου του" θά τρίβουν τά χέρια τους....

  ReplyDelete
 42. Μίά ερώτηση που δεν έγινε στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

  κ.Πρωθυπουργέ.Δύο απο τα μέτρα που πήρατε στη πρώτη σας κυβερνητική θητεία ήταν:
  1- να αμνηστεύσετε τους υπόδικους για παλαστά και εικονικά τιμολόγια.
  2-να εξαιρέσετε την Εκκλησία απο τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

  Σας ερωτώ:Οι παραθρησκευτικές οργανώσεις και οι "κοσμικοί κύκλοι" που ελέγχουν τα μοναστήρια αφενός και οι απατεώνες φοροφυγάδες αφετέρου, ζυγίζουν περισσότερο στη συνείδησή σας από ό,τι η "γενιά των 700 ευρώ";

  ReplyDelete
 43. Βρίσκετε,στά αλήθεια,κανένα υπαρκτό λόγο νά κάνετε στόν "ανηψιό τού θείου του" (κωλύομαι νά σάς πώ πώς τόν αποκαλεί ο Τζίμης Πανούσης) τέτοιες ερωτήσεις;

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

  Έ τότε,λυπάμαι αλλά ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ-άν είμαστε ΑΚΟΜΑ τόσο αφελείς....

  ReplyDelete
 44. Νά ξέρατε μόνο,στό δικό μου τό επάγγελμα(όπου μερικοί είμαστε περίβλεπτοι),πόσο πληρωνόμαστε πρίν 8-9 χρόνια καί πόσο ΤΩΡΑ.....

  Καί είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (μέ δύο εξαιρέσεις,άν θυμάμαι καλά)στό καθεστώς "μπλοκάκι"......

  ReplyDelete
 45. Και μία ακόμη ερώτηση κ.Πρωθυπουργέ:
  Επί των ημερών σας το πολιτικό σύστημα βυθίστηκε σε ανυποληψία και η κοινωνία σε βαθειά κατάθλιψη.
  Πως θα αντιδρούσε στη θέση σας ένας πρωθυπουργός μιας προηγμένης χώρας; Θα εξακολουθούσε απο το κρυψώνα του να ασχολείται νυχθημερόν και αποκλειστικά με τους χειρισμούς της κοινής γνώμης;

  ReplyDelete
 46. "Πως θα αντιδρούσε στη θέση σας ένας πρωθυπουργός μιας προηγμένης χώρας;"

  Οπως ο Πιέρ Μπερεγκοβουά...

  ReplyDelete
 47. "Κομφούκιος said...
  Ο Βουλγαράκης διόρισε τον προσωπικό του μπάτλερ διοικητή του ΝΑΤ.Γαιδουριά ε!"

  Εντάξει δεν είναι και το πιό πρωτότυπο! Ο Καλιγούλας είχε διορίσει το αγαπημένο του άλογο συγκλητικό και αργότερα Υπατο.
  Αυτό πως θα το πούμε,Αλογιά;

  ReplyDelete
 48. ΑΙΣΧΟΣ
  εγω είμαι ελευθερος επαγγελματίας των 6000 ευρώ το χρόνο. Ειλικρινα δεν εχω να αποδοσω ετησιο φόρο 600 ευρω. Το σίγουρο είναι ότι θα κλείσω άμεσα τη μικρή μου επιχείρηση και θα βρεθώ εξω απο κάποια πόρτα υπουργου να παρακαλάω για μια δουλειά στο δημόσιο... Σας παρακαλώ διορίστε με και εμένα κάπου...ΣΑς παρακαλώ.

  ReplyDelete
 49. 情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

  麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

  情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

  借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

  A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

  a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍

  ReplyDelete
 50. 情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

  麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

  情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

  借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

  A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

  a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍

  ReplyDelete