Wednesday, May 14, 2008

ΕΡΤ: Από δημόσια ξανά κρατική

Η ματαίωση της προγραμματισμένης προβολής του ντοκυμανταίρ «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ» καθώς και της προγραμματισμένης έρευνας του επιτελείου του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην Κίνα για τις ανάγκες του ντοκυμανταίρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», συνιστά καθαρή περίπτωση λογοκρισίας και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ρ.Χ.Ζ. το βράδυ της Δευτέρας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Προφανώς, κάποιοι στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια δεν επιθυμούν σ’ αυτή τη φάση να παρουσιαστεί το θέμα της γενιάς των 700 ευρώ στην κρατική τηλεόραση. Ενδεχομένως, επειδή η παρουσίαση του θέματος θα ενισχύσει την κοινωνική κριτική ενάντια στη ΝΔ σε μια αρνητική γι’ αυτήν οικονομική συγκυρία (ακρίβεια, επιβράδυνση ανάπτυξης κοκ). Ας σημειωθεί επίσης ότι η ομαδική συνέντευξη τεσσάρων μελών της G700 μαζί με το Δημήτρη, θύμα εργοδοτικής ασυδοσίας και πρωταγωνιστή μιας ιστορίας εργασιακής τρέλας, είχε ζητηθεί να μην συμπεριληφθεί στην εκπομπή για λόγους «κακής ποιότητας της βιντεοσκόπησης».

Ας μη γελιόμαστε όμως. Σημαντικό, ίσως μάλιστα και τον κύριο ρόλο στη ματαίωση των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου να έπαιξε η προηγούμενη εκπομπή του Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα με θέμα το βίο και πολιτεία του Ρώσου πρώην προέδρου κου Πούτιν, η οποία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των ενεργειακών διαπραγματεύσεων Ελλάδας Ρωσίας. Λογικά ΚΑΙ η απόφαση να μη θιγεί η Κίνα, μέσα από ενδεχόμενες περιγραφές για τα κακώς κείμενα του κινεζικού καθεστώτος, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράνομη πενηνταετή κατοχή του Θιβέτ παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε, με λύπη θυμόμαστε την αντίστοιχη υποβάθμιση σχεδόν απόκρυψη από την ΕΡΤ της διαμαρτυρίας των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα για τις αθλιότητες στο Θιβέτ κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η λύση της συνεργασίας του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου με την ΕΡΤ, ΔΕΝ αποτελεί μια αθώα απομάκρυνση ενός στελέχους από έναν συνηθισμένο μιντιακό οργανισμό που αναδιοργανώνει το προσωπικό του, επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, προσδιορίζει την εμπορική του πολιτική και γι’ αυτό απολύει κάποιους.

Αντιθέτως, ο τερματισμός των μεταδόσεων των εκπομπών «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» και «Θεματική Βραδιά» για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, έπειτα από 13 πετυχημένα συναπτά έτη(!!!), συνιστά μια άνωθεν πολιτική παρέμβαση που σχετίζεται άμεσα με το ιδεολογικό περιεχόμενο της δημοσιογραφικής έρευνας, τον τρόπο παρουσίασης των πορισμάτων της και τη σημερινή πολιτική συγκυρία.

Το κρίσιμο ερώτημα εδώ είναι εάν και κατά πόσο η ματαίωση των εκπομπών και η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου ήπιου και γι’ αυτό ύπουλου μακαρθισμού στα κρατικά Μέσα. Μήπως άραγε οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ έκριναν ότι ήλθε πια ο καιρός για μια πιο καθαρόαιμη συντηρητική ιδεολογία στο πρόγραμμά της; Και με βάση αυτή την ιδεολογική αυθεντικότητα επιθυμούν να κριθούν και να αξιολογηθούν όλοι; Μήπως επιθυμούν λιγότερο πλουραλισμό και πολυφωνία στην κρατική τηλεόραση; Οι εξελίξεις θα μιλήσουν από μόνες τους.

Η γενιά των 700 ευρώ, πάντως, που πληρώνει κάθε μέρα το κόστος της συντήρησης του μεταπολιτευτικού status quo στην οικονομία, ανησυχεί ιδιαίτερα με τέτοιου τύπου αυταρχικές πρακτικές. Σαν G700 δηλώνουμε ότι με τις όποιες δυνάμεις μας θα αντισταθούμε σθεναρά υπερασπιζόμενοι τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Καταρχάς ζητάμε να παιχτούν όλες και ολόκληρες οι επίμαχες εκπομπές και απαιτούμε ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία της ΕΡΤ την οποία σε τελική ανάλυση την πληρώνουμε ακριβά από την τσέπη μας.

52 comments:

  1. έτσι είναι το θέμα είναι η ελευθερία και όχι το άτομο, αυτό δεν με ενδιαφέρει

    ReplyDelete
  2. this aggression will not stand...man...

    ReplyDelete
  3. άκουσα χτες ότι λόγω της εκπομπής για τον Πούτιν κόβεται η εκπομπή, πουτινόσκαβγια ντελός πουτινέρος, πετραλαιώφ και γκαζ

    ReplyDelete
  4. AXBAX said...
    Μα ο κ. Κούλογλου με την στήριξη των μίντια και των κομματικών μηχανισμών τύπου πασόκ και συνασπισμού που διαθέτει, μετέτρεψε την διακοπή της εκπομπής του σε σκηνοθεσία λογοκρισίας!Αυτό λέω.Δεν είδα να γίνεται το ίδιο "μπούγιο" και για άλλες πολύ αξιόλογες περιπτώσεις,που είναι τα σιωπηρά θύματα της λογοκρισίας, παντού, όχι μόνο στα ΜΜΕ...Αυτό προσπαθώ να επισημάνω, αλλά φαίνεται πως δεν γίνεται κατανοητό.
    Αλλά τέρμα. Βαρέθηκα την ιστορία και την περαιτέρω διαφήμιση του κ.Κούλογλου.Απομένει να τον δούμε και στην εκπομπή του Λαζόπουλου!
    Με χαιρετισμούς και αγάπη στην γενιά των 700 ευρώ!Μην μασάτε τόσο εύκολα.

    May 14, 2008 6:14 PM

    ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΟΥ.
    ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΟΙ LIBERTARIANS THS G700

    ReplyDelete
  5. παρακαλούμε μην υπογράφετε ως g εάν δεν είστε

    ReplyDelete
  6. κατανοητή και σεβαστή η θέση του αχβαχ, οι άλλες δύο περιπτώσεις δημοσιογράφων όμως ποιες είναι; οποιαδήποτε περίπτωση λογοκρισίας και φίμωσης είναι κατακριτέα και καταδικαστέα.

    ReplyDelete
  7. ..... Στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και τη Γερμανία, χώρες με ανώτατη εκπαίδευση εγνωσμένου κύρους, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η γενιά των σημερινών τριαντάρηδων θα ζήσει φτωχότερα από τους γονείς της. Πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα πάνε στο βρόντο, ουδόλως προσθέτουν υπεραξία στους κατόχους τους, δεν πολλαπλασιάζουν τα ευρώ του μηνιαίου εισοδήματος, συχνά δεν βοηθούν καν στην εξεύρεση εργασίας ανάλογης με τα προσόντα τους. Στη δεκαετία του ’60 φτωχοί ήταν οι μεγαλύτερης ηλικίας, τώρα είναι οι νεότεροι. Στη δεκαετία του ’70 οι πενηντάρηδες εργαζόμενοι αμείβονταν κατά 15% περισσότερο από τους τριαντάρηδες, τώρα το χάσμα είναι πάνω από 40%. Σύμφωνα με το Γάλλο κοινωνιολόγο Λουίς Σοβέλ, δεν πρόκειται για πόλεμο των γενεών αλλά το οικονομικό σύστημα οδηγεί τους έχοντες να δίνουν μάχη για να κρατήσουν όσα έχουν και κανείς δεν βοηθάει τους μη έχοντες, τους νεο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Για τους νεαρούς Ευρωπαίους δεν μετράνε πλέον τόσο τα πανεπιστημιακά χαρτιά όσο η δυνατότητα της οικογένειας να τους στηρίξει, ενδεχομένως και διά βίου. Αυτήν την απαισιόδοξη προοπτική έχουν, λοιπόν, όσοι σπουδάζουν; Ναι, απαντούν οι αναλυτές και προχωρούν ένα -πολιτικό- βήμα παραπέρα: βρισκόμαστε μπροστά στη γιγάντωση και ταυτόχρονα θραύση της μεσαίας εργαζόμενης τάξης. Μια μεσαία τάξη δύο ταχυτήτων, με τους νέους να είναι εντός της το «προλεταριάτο της μόρφωσης», που επειδή δεν είναι ορατές οι αλυσίδες του σπάει ό,τι βρει μπροστά του μέσα στους ψευδεπίγραφους ναούς της Γνώσης οι οποίοι δεν μπορούν να του δώσουν τη λύση. Σκοτεινό μού φαίνεται…
    Μαρία Χούκλη Ελ.Τύπος 14-05-08

    Μαρία και στα δικά σου.Οταν σε ξεζουμίσουν θα σου δείξουν την έξοδο.Ενας Μακαρθιστής μου είπε ότι κάποτε ήσουν Κνίτισα.Πως το έκανες αυτό κορίτσι μου; Μεταμελήθηκες τουλάχιστο ή θα σε περιλάβει ο άλλοτε Κνίτης Ρουσσόπουλος;
    Μήπως τελικά στην ΕΡΤ ξέσπασε πόλεμος μεταξύ πρώην Κνιτών;

    ReplyDelete
  8. Ένα αντίστοιχο άρθρο όπως αυτό της Χούκλη είχε ο guardian πριν από δύο μέρες με τίτλο aby losers. Θα το αναρτήσουμε το σαββατοκύριακο. Επίσης for the record κατέθεσε χτες επίκαιρη ερώτηση και ο Τηλέμαχος Χυτήρης για το θέμα του ΡΧΖ.

    ReplyDelete
  9. A OXI

    Aν ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να αγγίξουν την ΚΥΡΙΑΝ ΚΥΡΙΑΝ ΧΟΥΚΛΗ θα πάω ΑΠΕΝΑΝΤΙ και θα ΓΙΝΕΙ το "έλα να δεις", όπως γίνεται στο Private Banking της ΕΘΝΙΚΗΣ όταν πάνε "εκ λάθους" (έτσι μου λένε πάντα, εκ λάθους) να μου χρεώσουν ΑΔΙΚΩΣ διάφορες "προμήθειες".

    Μου αρέσει η Χούκλη. Εχει μιά ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ αυτή η γυναίκα. Την ΤΙΜΩ και την ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ βαθύτατα.

    Αλλά το παραπάνω άρθρο της είναι ΕΚΤΟΣ στόχου και με ΠΟΛΛΕΣ ανακρίβειες.

    ReplyDelete
  10. εεε συμφωνώ για Χούκλη, απλά το άρθρο που έγραψε είναι της σειράς

    ReplyDelete
  11. Ο Κούλογλου αποτέλεσε το πρώτο θύμα στο βωμό της "Νέας Προστασίας" μας...
    Οι Αμερικανοί δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν την απόλυσή του, παρόλες τις σαφέστατα αντιαμερικανικές εκπομές του.
    Οι Ρώσσοι το πέτυχαν με την πρώτη!

    Αυτά για τους αφελείς, που πανηγυρίζουν για την περίφημη "ρωσική στροφή" της Ελλάδας των ερασιτεχνών γαλάζιου χρώματος.

    Αυτά για όσους τόσα χρόνια αμελούν να συμπεριλάβουν στα "αντί-" τους και τον αντιρωσισμό... Και τον αντικινεζισμό.

    Αυτά για όσα εφιαλτικά παραβλέπουμε, για λίγο... πετρέλαιο!..

    ReplyDelete
  12. ζήτω ο Πούτιν...θα σνιφάρω λίγη ζίνα για πάρτη του, κι ας έχει πάει one thirty το λίτρο

    ReplyDelete
  13. Το θέμα δεν είναι το αν κόπηκε η εκμπομπή του Κούλογλου ή του κάθε Κούλογλου. Το θέμα είναι ότι εμείς πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη ίσα με το μισθό μας για να αποφασίζει η ΕΡΤ για μας χωρίς εμάς. Το γούστο του κ. Παναγόπουλου είναι ήδη πολύ χαμηλό αφού έχει αναγάγει τη Γιουροβίζιον σε μείζον εθνικό θέμα. Απλώς είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι η φωνή της γενιάς των 7οο ευρώ, την πιο "επικίνδυνης" πολιτικά γενιάς φιμώνεται για άλλη μια φορά για να γίνει ακόμη ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Κι έτσι εξηγείται κάθε ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα.... Αλλά σε αυτή τη χώρα είναι προτιμότερο να "μπουκώνεται" ο τηλεθεατής με γερές δόσεις Δρουζίτιδας, Πανίτιδας, Πρετεντερίτιδας και άλλων νοσημάτων παρά να του χορηγούμε εμβόλιο αισθητικής και ορθού κριτηρίου επιλογής....

    ReplyDelete
  14. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ . Η δύναμη κατά της ακρίβειας είναι η δική σου αντίσταση, η δική σου συμμετοχή. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2008 . Ούτε ένα ευρώ στην αγορά, ας αντισταθούμε κατά της νοθείας, της κερδοσκοπίας. Επειδή νοιαζόμαστε δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ στην αγορά.
    Asxeto... φορτηγά... : Μία Κυβέρνηση που σέβεται το γενικό κοινωνικό σύνολο ... τους τραβάει μία επίταξη .... ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη απελευθερώσει την κλειστή αγορά τους . Επίσης ... εάν θέλουν να κυκλοφορούν τα Σ/Κ στους Εθνικούς δρόμους ....να μάθουν πρώτα να οδηγούν και να συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί επαγγελματίες οδηγοί και μετά να κυκλοφορούν όποτε θέλουν .ΟΥΓΚ !! .
    - Η κάθε κοινωνική / επαγγελματική τάξη έχει στην κοινωνία το κύρος και την αποδοχή που αυτή έχει επιβάλει με την γενική επαγγελματική συμπεριφορά της .
    asxeto

    ReplyDelete
  15. Παρά την αγανάκτηση του κόσμου με τις απεργίες, την γενική παράλυση και το χάος, η ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ '81 διευρύνθηκε σε 6 ΜΟΝΑΔΕΣ (37% vs 31%) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Καθημερινής.

    Το αποτέλεσμα ΔΕΝ είναι ΠΑΡΑΔΟΞΟ. Ισα-ίσα. Αμέσως μετά τον Μάη 68, ο συντηρητικός de Gaulle θριάμβευσε στις εκλογές. Στα καθ ημάς του 2008, ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ και σίγουρα όχι-de Gaulle Καραμανλής ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ και προάγεται ΣΥΝΕΧΩΣ και ΚΥΡΙΩΣ από τον ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ ΛΟΓΟ τόσο του Κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Χρυσοχοϊδη, σκιώδους υπουργού Ανάπτυξης.

    Ο συνήθως σοβαρός και συνετός Μ. Χρυσοχοϊδης, σήμερα Τετάρτη, στο πρωινό πρόγραμμα της ΝΕΤ, έκανε μιά ΣΩΣΤΗ πρόβλεψη αλλά, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ πλην σαφώς πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ και ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ!!!!!

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοίδης είπε μεν ΣΩΣΤΑ πως εάν τα επαγγέλματα του ΤΑΞΙΤΖΗ και του ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ ΔΧ μετατραπούν από ΚΛΕΙΣΤΑ σε ΑΝΟΙΚΤΑ, τότε, ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρείες θα αγοράσουν μιά σημαντική μερίδα των ΤΑΧΙ και ΦΟΡΤΗΓΩΝ, οπότε θα ελέγχουν την ΑΓΟΡΑ και θα επιβάλουν ολιγοπωλιακούς κανόνες με επακόλουθη ΑΥΞΗΣΗ τιμών κλπ κλπ.

    Βάσει δε αυτής της ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ για τα Ελληνικά πράγματα πρόβλεψης, ο κ. Χρυσοχοϊδης ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι είναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ !!!!!!!!!!!!!! το status quo με τους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ και ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ να απολαμβάνουν των ευεργετημάτων του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    Μας είπες, αν το κατάλαβες, αγαπητέ Μιχάλη, πως ο Ελληνας Νομοθέτης και η Κυβέρνηση ΔΕΝ έχουν την ΔΥΝΑΜΗ (άρα είναι υποχείρια κάποιων!;) να εισαγάγουν και να εφαρμόσουν ΑΝΤΙΜΟΝΟ- και ΑΝΤΙΟΛΙΓΟ-ΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που θα προωθήσουν τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ στο ΠΛΑΙΣΙΟ της ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!!;;;;;!!!!!;;;;;

    Κοντολογής, αγαπητέ Μιχάλη, ΕΜΕΙΣ οι ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ της ΓΗΣ σοσιαλφιλελευθεροι Ελληνες Πολίτες ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και θα προτιμούσαμε να πηγαίνουμε ακόμα και με τα πόδια στο "Βενιζέλος" παρά να εξαρτώμεθα από τον ΑΙΣΧΡΟ και παρά ταύτα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ταξιτζή.

    Με άφησες ενεό, αλλά κατανοώ το λόγο σου. ΔΕΝ γνωρίζεις ΤΙ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΕΝ γνωρίζεις ΤΙ σημαίνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
    διότι πέρασες τα παιδικά σου χρόνια στο παρακράτος της Φρειδερίκης, τα εφηβικά σου στη Χούντα και τον ενήλικο βίο σου υπό την "σκέπη" του πορνο-αλκοολικού ΔΗΜΑΓΩΓΟΥ ΤΥΡΑΝΝΟΥ των Αθηνών μετά των ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ του.

    Εμείς οι ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Ελληνες θα ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ με ΠΑΘΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,
    ΚΑΙ τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ
    ΚΑΙ τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ
    ΚΑΙ εις ΠΕΙΣΜΑ του ΑΘΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ και ΛΑΘΡΟΒΙΑΣ ΝΔ.

    ReplyDelete
  16. Kotsios κερνάει και Kotsios πίνει

    Είναι "Ηλείου φαεινότερον" ότι ο Κούλογλου κυνηγήθηκε απο την ΕΡΤ για λόγους που έχουν να κάνουν με τη κριτική του στα καθεστώτα της Ρωσσίας και της Κίνας στα οποία ο Καταλληλότερος επένδυσε πάμπολλα για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του πολιτική εικόνα.Σε μια κοινή γνώμη που ο Αντιαμερικανισμός πουλάει δεν μπορούσε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου να μείνει ασυγκίνητος.
    Αν επιμείνουμε να εστιάσουμε σαυτό θα ανακαλύψουμε τις συνέπειες της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ για τη Χώρα Εθνικής πολιτικής που άρχισαν απο την εποχή της απόρριψης του σχεδίου Ανάν στην Ελβετία από τον Kotsios και Tassos.
    Απο τότε άρχισε η διολίσθηση στον ερασιτεχνισμό μιας εξωτερικής πολιτικής που φέρνει "επενδύσεις" έναντι πολιτικών ανταλλαγμάτων,μεταξύ των οποίων και επιβολή μουγκαμάρας στο εσωτερικό για το βίο και την πολιτεία των Ρώσσων και οχι μόνο φίλων.
    Μπήκαμε σε περιπέτειες και να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε.
    Μέχρι τώρα πάντως "πετύχαμε" την διχοτόμηση της Κύπρου και την αποθράσυνση της Τουρκίας ώστε πέραν των άλλων να θέτει και θέμα Θρακικό εκτός του Μακεδονικού στο οποίο πρωταγωνιστεί.
    Είναι φανερό ότι το δόγμα άλλαξε και "δεν ανήκουμε πιά στη Δύση".
    Τώρα είμαστε στο δόγμα "Κotsios κερνάει και Kotsios πίνει".

    ReplyDelete
  17. Νομίζω πως έχουμε φάει κάποιο κόλλημα με τη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής και την απομάκρυνση του Κούλογλου.

    Ας μην ξεχνάμε πως η διχοτόμηση στην Κύπρο είναι μια κατάσταση η οποία επιβλήθηκε de facto με τα όπλα, και κανένα "σχέδιο Αννάν" δεν θα αλλάξει αυτήν την κατάσταση! Και ακόμα περισσότερο όσο ο κατοχικός στρατός θα παραμένει στο νησί "εγγυητής" με "λύση" ή χωρίς.

    Ο καταλληλότερος, φυσικά και έχει επενδύσει πολλά στην εξωτερική πολιτική αφού είναι και το μόνο πεδίο στο οποίο παίζει αυτήν τη στιγμή την μπάλα μόνος του και μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις.

    Ο άνθρωπος βγαίνει στην κυβέρνηση και βάζει την κατ εξοχήν αμερικανόφιλη Ντόρα υπουργό εξωτερικών, όχι πως μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Δίνει και μια παραγγελία το καμάρι μας με το καλημέρα για 30 F16 (1,5 δις Ευρώ), τη μόνη μεγάλη παραγγελία στην πρώτη τετραετία, για να δείξει τις καλές προθέσεις και περιμένει την ευόδωση της "στρατηγικής σχέσης". Ας μην ξεχνάμε πως είχε την ταμπέλα του σκληρού ατλαντιστή, εν αντιθέσει με τον γερμανόφιλο φεντεραλιστή Σημίτη.

    Το ευχαριστώ των αμερικανών φυσικά ήταν η μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη, και την Ντόρα να λαμβάνει μετά από τα αλλεπάλληλα σοκ τη θέση της γλάστρας. Φυσικά η χείριστη πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή μας, εν πολύς οφείλεται και στους neo-cons καιροσκόπους απατεώνες που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Είναι λογικό πως με την προεδρική αλλαγή κάποια μεταβολή θα υπάρξει σε αυτήν την πολιτική, αφού η αποξένωση της Ελλάδας με βασική ευθύνη των ΗΠΑ, δεν είναι προς τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους στην περιοχή. Και αυτό είναι κάτι που πολλοί παράγοντες εκεί στην Ουάσιγκτον τελευταία το έχουν καταλάβει.

    Όταν όμως η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει εθιστεί να γλύφει κυριολεκτικά "κώλους", η διολίσθηση από τον έναν "κώλο" στον άλλο γίνεται ασυναίσθητα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αν η στρατηγική μιας χώρας δεν βασίζεται σε ορθολογικά κριτήρια ανάλυσης των δεδομένων σε ένα λογικό βάθος χρόνου, αλλά σχηματοποιείται με γνώμονα τις εκάστοτε ιδεοληψίες και τις προσωπικές προτιμήσεις των αρχόντων, τότε τι να πει κανείς. Μόνο το γνωστό: Όπως στρώσαμε έτσι και θα κοιμηθούμε.

    Τον Κούλογλου, η προσωπική μου άποψη είναι πως τον φάγανε όχι για τους Ρώσους και τους Κινέζους, αλλά για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας. Με την οικονομική κρίση να χτυπάει την πόρτα μας και μια ολόκληρη γενιά να στενάζει χωρίς αύριο, όποιος μιλάει για τη γενιά των 700 ευρώ απλά τους χαλάει το παραμύθι.

    Βέβαια σε όλα τα παραμύθια κάποια στιγμή υπάρχει και ένα τέλος. Καλό ή κακό, η ίδια η ιστορία θα μας το δείξει.

    ReplyDelete
  18. Η κ. Χούκλη είναι μιά πολύ καλή παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων ΑΛΛΑ ως δημοσιογράφος είναι ανύπαρκτη.Και αυτό το γνωρίζει εκείνη πολύ καλά και το σέβεται. ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΏ γιαυτό που είναι.Οχι γιαυτό που δεν είναι.

    ReplyDelete
  19. γλιψ δε κολ οφ δε ροσιαν φεντερέισον νάου μάδερ φάκερς

    ReplyDelete
  20. έρχονται οι ρώσοι...σα να λέμε μου ρχεται περίοδος...

    ReplyDelete
  21. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.

    Επί τέλους πιά. Κομμάτι αίσθηση του μέτρου και των αναλογιών ΔΕΝ βλάπτει.

    Δεν μπορεί η χώρα στο μέσο τραγωδίας να ασχολείται με τον Κούλογλου και τον Πασχάλη.

    Ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. Βy the way, πείτε μου. Ο Πασχάλης είναι ένας τραγουδιστής-λαϊκάντζα που όταν ήμουνα γυμνασιόπαις τραγουδαγε σαχλαμαρίτσες για χαζά κοριτσάκια;;;

    ReplyDelete
  23. τραγικό είναι αυτό που έγινε με τον Κούλογλου, τραγωδία είναι να ασχολείσαι με τον Πασχάλη

    ReplyDelete
  24. ΕΡΤ: "Η ιστορία με τον Κούλογλου ήταν ένα στιγμιαίο λάθος"

    ReplyDelete
  25. εγώ γουστάρω την ατάκα βαγγέλα: "η διολίσθηση από τον ένα κώλο στον άλλο", ευτυχώς του Πούτιν δεν είναι τριχωτός...

    ReplyDelete
  26. ρωσικό κωλαράκι προδέρμ και σφιχτό από το κρύο

    ReplyDelete
  27. Περιπλανώμενο είναι το AXBAX.Κι έτσι πέρασε κι απ' την παρέα σας.Αφού το θέλουν οι libertarians θα περνάω που και που κι από δώ!
    Με αφορμή το θέμα Κούλογλου ήθελα να θίξω τα "μιντιακά (και κομματικά) στερεότυπα", που κατασκευάζουν με τόση ευκολία ήρωες τύπου Κούλογλου!Προσθέτω και δύο άλλες πληροφορίες (δημοσιεύθηκαν στον σημερινό τύπο) 1. Η εκπομπή για την G700 θα γίνει κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένη.Πράγμα που επιβεβαιώνει την σκηνοθεσία λογοκρισίας!
    2. Εγινε επερώτηση και στην ευρωβουλή από ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ για το θέμα Κούλογλου.Δεν έγινε ανάλογη επερώτηση και για άλλες αξιολογώτατες εκπομπές οι οποίες κατά καιρούς διακόπτονται η τις "αποσπούν" δημοσιογράφοι τύπου Κούλογλου (πχ "θεματική βραδια" στην οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενο σημείωμα μου).
    Δεν θίγω εδώ το θέμα της ποιοτικής και ελεύθερης κρατικής τηλεόρασης που είναι ούτως ή άλλως ζητούμενο μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας. Το αντίθετο. Λέω πως πρέπει ο δημοκρατικός έλεγχος να γίνεται όχι μόνο κατά περίπτωσιν. Και να προστατεύει όχι μόνο τα μιντιακά πρόσωπα τύπου Κούλογλου, που συχνά μάλιστα πίσω από την κάλυψη της μιντιακής τους προβολής δεν δεσμεύονται από κανένα προσωπικό η επαγγελματικό κανόνα η υιοθετούν τους ίδιους σκληρούς ανταγωνιστικούς κανόνες, με αυτούς τους οποίους εφαρμόζει το σύστημα το οποίο δήθεν πολεμούν η υποσκάπτουν.Ε, δεν θάκανα καμμιά επανάσταση γι' αυτούς! Πιστέψτε με.Η επανάσταση (αλλά και ο χρόνος μου και η γνώμη μου) στοιχίζουν ακριβά!Ετσι δεν θα συνεχίσω στο σήριαλ Κούλογλου.Ας τον βγάλει ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του.Ας τον κάνει ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.Ολα άλλωστε είναι ένα θέαμα πιά.Αρνούμαι να γίνω θεατής!

    ReplyDelete
  28. ---REPOST---

    Καλημέρα σε όλους.
    Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.
    Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει ξανατύχει, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.
    Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο της από το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Είναι μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών.
    Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν.
    Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!!!!!

    ---REPOST---

    ReplyDelete
  29. ναι μήπως καλύτερα να το δίναμε σε κάποιον άστεγο να το μεταπωλήσει στη μισή τιμή όπως κάνουν στο τιούμπ του Λονδίνου; Έτσι θα γινόταν και αναδιανομή. μη λέμε ότι θέμε...Εγώ πληρώνω εισιτήριο και χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής όπου πάω, 80 λεπτά είναι τίποτα.

    ReplyDelete
  30. να παίξουν όλες και ολόκληρες οι εκπομπές μέχρι το τέλος της σεζόν.

    ReplyDelete
  31. @ alekos

    "Καλημέρα σε όλους.
    Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.
    Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15 λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει ξανατύχει, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.
    Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο της από το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε να το χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Είναι μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών.
    Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν.
    Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!!!!!"

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο πατέρας σου είναι ΠΑΣΟΚος κλεφτοκοτάς και η μάνα σου ομοίως.
    ΠΑΛΗΟΤΣΟΚΑΡΟ δεν ντρέπεσαι λιγάκι!!!!

    ReplyDelete
  32. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ τους ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ και τις ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ καταπολεμά μέσω της ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και ΟΧΙ με ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, μήτε ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ ενάντια στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΣΟΚΑΡΟ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. Επί της ΠΥΡΑΣ οι ΑΥΤΟΔΙΚΟΥΝΤΕΣ

    Επί της ΠΥΡΑΣ οι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝΤΕΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στην COWBOY/FAR WEST MENTALITY

    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ

    Επί της ΠΥΡΑΣ οι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ του ΕΘΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚοι που ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ την ΥΠΕΡΑΞΙΑ της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

    ReplyDelete
  34. PASOK (Π-ανελλήνιο Σ-ώμα Ο-ργανωμλένων Κ-ακοποιών) mortgaged the wealth of future generations.

    Each of you, 25-to-35-yo fellow citizens, departs on her/his career with a DEBT nearing 40.000 euros in result of these gangsters' unscrupulous FISCAL and MONETARY policies.

    ReplyDelete
  35. ή με απλά λόγια:
    όταν "κλέβεις" το εισιτήριο του μετρό, του στερείς πόρους, το κάνεις να είναι ζημιογόνο.(κι ας μη κάνουμε εκτενή οικονομική ανάλυση)

    μια ζημιογόνος επιχείρηση έχει μόνο μια επιλογή: να κλείσει..

    επειδή όμως είναι κοινωνικό αγαθό, δε θα κλείσει. θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος (βλέπε Ολυμπιακή). και ποιος νομίζεις χρηματοδοτεί το κράτος; ακριβώς, εσύ!

    τα λεφτά που νομίζεις ότι γλιτώνεις θα τα πληρώσεις διπλάσια σε φόρους, καπέλα, χαράτσια κλπ κλπ.

    νομίζω πως αυτός ο τρόπος σκέψης είναι χαρακτηριστικός των ανθρώπων. (ή μήπως των ελλήνων;) όπως κι ο παρακάτω:

    σήμερα λοιπόν στο μετρό, ένα ζευγάρι 55άρηδων μόλις ολοκλήρωσε το σπριντ για να προλάβει το τραίνο.

    όταν μπήκαν μέσα, διαμαρτύρεται η κυρία: "Μας έχουν κάνει να τρέχουμε σαν πρόβατα! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!"

    Ποιος σας έχει κάνει κυρία μου να τρέχετε σαν πρόβατα που θα έλεγε κι ο Λαζόπουλος; Ποιοι είναι "αυτοί";

    Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας ούτε για το πιο προφανές!! Απίστευτο..

    ReplyDelete
  36. ARBAX,
    Το μεγαλύτερο πελατειακό μηχανισμό στα Μίντια τον έχει η Αριστερά των συντεχνιών και των δήθεν.Και βεβαίως όλοι αυτοί λιπαίνουν το Σύστημα συνειδητά με μια καταπληκτική χαμαιλεοντική ικανότητα που κυριαρχείται απο άγριο αρριβισμό.
    Κάποτε οι Αναρχικοί τους λέγανε "Κνίτες με πολιτικά".Σήμερα είναι απλά αρπακτικά.
    Ιδέ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΙΝΑ.

    ReplyDelete
  37. @ Κομφούκιος

    Παναθεμά σε και τη μανάρα σου το κήτος που μας έχετε πρήξει στην ηθικολογία, παληοφασίστα.

    Μόνο η εγγονούλα μου θα σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή διότι αγνοεί τους αριθμούς και
    εστιάζει στον

    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΡΩΠΟ

    Φωφάκι μου σε φιλώ γλυκά-γλυκά η γιαγιούλα σου.

    ReplyDelete
  38. κι ένα ακόμα άρθρο για το θέμα του ΡΧΖ Πραξικόπημα made in media που μας έστειλε η νέα ειδησεογραφική σελίδα το kolonaki-press.

    ReplyDelete
  39. ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ οι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ότι

    τα ΑΚΙΝΗΤΑ και ΚΙΝΗΤΑ ΥΛΙΚΑ

    ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

    οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ όμως ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

    αλλά

    ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

    Ζώα, έσχατα των εσχάτων......

    ReplyDelete
  40. προστέθηκε η εξής φράση στο κείμενο για να είμαστε κομπλέ

    Ας μη γελιόμαστε όμως. Σημαντικό, ίσως μάλιστα και τον κύριο ρόλο στη ματαίωση των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου να έπαιξε η προηγούμενη εκπομπή του Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα με θέμα το βίο και πολιτεία του Ρώσου πρώην προέδρου κου Πούτιν, η οποία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των ενεργειακών διαπραγματεύσεων Ελλάδας Ρωσίας....

    ...και συνεχίζει με την Κίνα

    ReplyDelete
  41. επίσης ΠΡΟΣ ANAX ANEXARTITOS ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ

    ο blogger andromeda άφησε μήνυμα για σένα στο post G700 vs Χλιδάνεργοι πριν από μερικά post σχετικά με τη δουλειά στην Κορέα ή Κίνα.

    Το μήνυμα είναι το εξής:
    Προς: anax anexartitos.
    Πλάκα κάνεις?? Στείλε ένα e-mail ενδιαφέρομαι. Έρχομαι βέβαια απο άλλο engineering field άλλα εσύ θα κρίνεις. Το δικό μου είναι space_51x@yahoo.gr


    Σου μεταφέρουμε το μήνυμα και παρακαλούμε να απαντήσεις.

    ReplyDelete
  42. Εδώ είμαι και σας διαβάζω. Απλά γράφω μόνο όταν έχω κάτι να πώ. Θα στείλω μήνυμα στο παιδί.

    ReplyDelete
  43. ok thanks αυτέ τις μέρες παίζουν δύο θεατρικές παραστάσεις για τη γενιά των 700 ευρώ. Δείτε το καινούριο ποστ, έτσι να αποφορτίσουμε και λίγο την ατμόσφαιρα

    ReplyDelete
  44. Δυστυχώς η διεύθυνση αυτή που μου δώσατε δεν υπάρχει ή τέλος πάντων επέστρεψε το μήνυμα χωρίς να παραδοθεί. Το έλεγξα, δεν έχω κάνει λάθος στην αντιγραφή...

    ReplyDelete
  45. αυτή το email έδωσε μάλλον δεν ισχύει ε; Πάντως είναι ο blogger andromeda στην εξής διεύθυνση Future Generation αν έχεις την καλοσύνη μπες και στείλε του ένα σχόλιο, thanks

    ReplyDelete
  46. Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου για τον Σ. Κούλογλου

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου από την ΕΡΤ κι αν υπήρξε εμπλοκή της αμερικανικής πρεσβείας,όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, δήλωσε:

    Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν το έχω ακούσει. Έχω δεχθεί ερωτήσεις και μάλιστα μια εξ αυτών είναι επίκαιρη ερώτηση που θα απαντήσω την Παρασκευή στη Βουλή. Εκείνο που νομίζω ότι μπορεί κάποιος να συμπεράνει από τη μέχρι τώρα πορεία- γιατί δεν είναι χθεσινή η κυβέρνηση, ούτε ο ομιλών χθεσινός σε αυτή τη θέση, έχουν παρέλθει, ήδη, τέσσερα χρόνια και γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργούν τα πράγματα στη δημόσια τηλεόραση- είναι - και γνωρίζετε πολύ καλά- ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις του τύπου που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, δεν υπάρχουν επί αυτής της κυβερνήσεως.

    ReplyDelete
  47. kalws provato-flogeristis kai o kouloglou.. eseis koimaste ton ypno tou dikaiou.. exafna loipon mas synetaraxe h apomakrynsh enos klassikou propagandista dioti h propaganda tou einai antitheti me thn propaganda ths kyvernisis.. kala krasa kai oneira glyka paidakia.. etsi paei omws, o kathenas einai diaforetiko provato.. kai diamartyretai giati ta symprovata tou kai kala xanoune thn eleutheria tous.. oneira glyka..

    ReplyDelete
  48. Η εκπομπή θα προβληθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 22:00, από την ΕΤ1, στα πλαίσια της Θεματικής Βραδιάς,

    ReplyDelete