Tuesday, February 19, 2008

Γυμναστήρια Ανοιχτά την Κυριακή

Εκατοντάδες πολίτες-λάτρεις της γυμναστικής επιχειρούν να σπάσουν το λουκέτο που έχει μπει στα γυμναστήρια τις Κυριακές (Τα Νέα 19-2-2008). Με το αίτημα "Γυμναστήρια ανοικτά τις Κυριακές" οι ενδιαφερόμενοι πολίτες διαμαρτύρονται για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που έθεσε τα γυμναστηρία σε υποχρεωτική αργία και μαζεύουν υπογραφές από τους πιστούς της άσκησης με σκοπό την αναστολή του εν λόγω μέτρου.

Η κα Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή-διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια υπουργεία και ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για να αρθεί η απαγόρευση.

AΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ
ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ;

Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστά παχυσαρκίας, και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής και της συστηματικής άθλησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Έχουν επίσης ιδιαίτερα τονιστεί τα πλεονεκτήματα της συστηματικής άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στη βελτίωση του ψυχισμού και τη γενικότερη σωματική υγεία των αθλουμένων.

Είναι ευνόητο ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι πιεσμένοι χρονικά λόγω των αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων, η εξεύρεση χρόνου για άθληση είναι αρκετά δύσκολη, και αρκετοί ασκούνται στα γυμναστήρια μόνο τα Σαββατοκύριακα. Δυστυχώς το καλοκαίρι του 2007 τέθηκε σε εφαρμογή το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 219/ΦΕΚ 221/13-10-2006, βάσει του οποίου (άρθρο 2, παρ. 6) τα Γυμναστήρια παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.

Ως ιατρός και ως πολίτης που θίγεται ιδιαίτερα από την απόφαση αυτή, ερωτώ δημόσια τους αρμόδιους Υπογράφοντες Υπουργούς και Υφυπουργούς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού) καθώς και το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Καταναλωτών και τον Συνήγορο του Καταναλωτή:

Τι γίνεται στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες;
Πριν ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος ελήφθη υπόψη ο ιδιαίτερα επιβαρυντικός αντίκτυπος στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους πολίτες;

Επειδή το αίτημα “ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ” αφορά πάρα πολλούς, πρόσφατα ανέλαβα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσω στοιχεία και υπογραφές όλων των ενδιαφερομένων, με σκοπό την μαζική διαμαρτυρία για επίλυση του προβλήματος. Παρακαλώ, όποιος συμφωνεί με το εν λόγω αίτημα, να μου στείλει e-mail (
peace_and_glory@yahoo.gr),

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ!!!

Η επιστολή αυτή έχει ήδη σταλεί προς :
1) τη Στήλη Αλληλογραφίας των Εφημερίδων
2) τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Γεώργιο Σουφλιά
3) τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο
4) τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη
5) τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Βλάχο
6) το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών )
7) τον ΣΙΓΑ (Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής)
8) τον Συνήγορο του Καταναλωτή
9) το site με τίτλο “ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ”
Αθήνα, 28/1/2008

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα , όπου και δημοσιεύτηκε το σχετικό θέμα, "απ΄ ό,τι φαίνεται οι αντιδράσεις των πολιτών έπιασαν τόπο: προ δέκα ημερών, η κ. Μαγιάκου έλαβε τηλεφώνημα από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τη διαβεβαίωσαν πως σύντομα θα υπάρξει νέα τροπολογία, που θα επιτρέπει στα γυμναστήρια να είναι ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα- όπως δηλαδή λειτουργούσαν πριν από το φθινόπωρο του 2007." Ευχόμαστε το θέμα να λυθεί σύντομα. Επειδή όμως η λύση δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί ενισχύουμε την εκστρατεία Ανοιχτά Γυμναστήρια την Κυριακή, υπογράφουμε την επιστολή διαμαρτυρίας.

217 comments:

  1. Ρε μπατσόσκυλα με ποιο δικαίωμα θα βάλετε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι καιτην Κυριακή;
    Κωλόπαιδα που μάλλον δεν έχετε δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή σας.
    Αλλά όχι, λάθος. Μια χαρά προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στα αφεντικά σας με το γαμημένο το μπλοκ σας.
    Ουστ κοπρόσκυλα, γαμώ την υγεία σας

    ReplyDelete
  2. ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, φανταζόμαστε ότι και τα εστιατόρια θα ήθελες να κλείνουν την ώρα του φαγητού...όπως γινόταν άλλωστε στην ΕΣΔΔ

    ReplyDelete
  3. Η ιστορία έχει επαναληφθεί πολλές φορές: Μια μικρή, πλην τίμια επαγγελματική ομάδα δεν θέλει να πληρώνει Κυριακές στους εργαζόμενους, προκειμένου να μειώσει το κόστος. Σε μια πολιτισμένη χώρα, ο εργοδότης θα έβαζε κάτω τα νούμερα και εφόσον το συνέφερε, θα έκλεινε την επιχείρηση τη Κυριακή, με δικό του κόστος (ή όφελος).

    Όχι όμως στο Ελλαδιστάν!. Εκεί θα σκέφτονταν: Εντάξει εγώ δε μπορώ να ανοίγω τις Κυριακές. Αλλά οι άλλοι; Να βρούμε ένα τρόπο να μην ανοίγουν και αυτοί!Πάμε λοιπόν στον Υπουργό και του λέμε να εκδώσει Απόφαση Απαγόρευσης(!!) της λειτουργίας τη Κυριακή.
    Το καραγκιοζιλίκι της χώρας φαίνεται στο γεγονός ότι αντί ο υπουργός να τους πετάξει με τις κλωτσιές από το γραφείο του, κάνει αυτά που του λένε.
    Και καλά με τη πρωτοβουλία του γ700 κάτι μπορεί να γίνει τώρα με τα γυμναστήρια....Αλλά με τα άλλα;

    Μπανανία ολέ!

    ReplyDelete
  4. επίσης κάθε Κυριακή θα καταργηθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Από εδώ και στο εξής θα διεξάγεται 8-2 παράλληλα με τις υπηρεσίες του δημοσίου.

    Επίσης τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια του Δήμου Αθηναίων και των λοιπών Δήμων που είναι ανοιχτά και Κυριακές και πάμε με 2 ευρώ τη φορά θα κλείσουν κι αυτά.

    ReplyDelete
  5. "....δεν είναι το ίδιο πράμα να θες να πας στο κουρείο ώρα χαράματα και να θες να μετακινηθείς με τη δημόσια συγκοινωνία φτηνά και με ασφάλεια αργά το βράδυ. Μη συγχέουμε την π*τσα με τη β*τσα...." Γ700
    Μπράβο παιδιά, η επόμενη κίνηση σας να είναι η ομαδική κατάληψη των Village, για να κάνει διάλλειμα για κατούρημα ( όπως έγραψε και κάποιος άλλος )...
    Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες, ξέρετε πόσοι υποφέρουν από συχνουρία και χάνουν την υπόθεση;
    Επίσης αυτό το αίτημα για κούρεμα στις 23:00;Να το αιτιολογήσω: δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και το μαγαζί κλείνει στις 21:00. Μέχρι να φύγουμε πάει 21:30. Άντε να πας για ένα ντουζάκι και μετά για ...κούρεμα...
    Γιατί δηλαδή; Επειδή κάποιοι "βολεμένοι" κομμωτές γουστάρουν να κλείνουν τόσο νωρίς; Στο εξωτερικό έχετε ρωτήσει τι ώρα κλείνουν τα κομμωτήρια;
    Αλήθεια, με 700 euro πάτε και μπαράκια, πληρώνετε και γυμναστήριο; Μπράβο, προφανώς τρώτε φακές τις άλλες ημέρες για να τα βγάζετε πέρα....

    ReplyDelete
  6. ο μικρο-gym της γειτονιάς απευθάνθη : όλα κλειστά, μεγάλα και μικρά, αλυσίδες και μη, εθνικά και δημοτικά και ιδιωτικά γυμναστήρια και γήπεδα, 5Χ5. Κανείς δε θα γυμνάζεται την Κυριακή. γιατί αφού δεν μπορείς να έχεις το γάιδαρο του διπλανού σου σκότωσέ τον.

    ReplyDelete
  7. Γιατί δεν ονομάζεται το blogg σας, "οι παρτάκηδες των 700 ευρώ" αφού θέλετε να "περάσετε" ό,τι σας γουστάρει;

    ReplyDelete
  8. diladi vre anthrope ean to gimnastirio , to pente epi pente ki ola ayta einai eleythera na apofasizoyn an tha aniksoyn i oxi kata dokoyn esena ti se peirazei?
    ma tha trlathoyme filarako entelos, gimnastiria, cinema, estiatoria, klp entertainemnt kai sports industry einai apo ti fisi toys anoixta alles ores

    ReplyDelete
  9. Ρε καθάρματα
    με αυτά που λέτε προβλέπω σε καμιά πορεία να σας βαράνε οι γυμναστές.
    Αρχίστε προπόνηση. Έστω και τις καθημερινές.

    Ουστ

    ReplyDelete
  10. Μετά τις ψευτοκινητοποιήσεις-φιάσκο για το "ανοιχτό μετρό" (χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν η οικονομική βιωσιμότητα του μέτρου, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να προσφέρουν στα νεοφιλελεύθερα απολοιφάδια άλλη μία ευκαιρία για να ξιφουλκήσουν εναντίον των "κακών εργαζομένων"), έρχεται τώρα η περιώνυμη "G700" να ρίξει και τις τελευταίες μάσκες με το... παλλαϊκό αίτημα για "ανοιχτά γυμναστήρια"!

    Ξέρετε πώς το λένε στο χωριό μου; "Εδώ ο κόσμος καίγεται..."

    ReplyDelete
  11. Πολλοί και καλοί αθλητικοί χώροι.Ανοιχτοί όλη την Εβδομάδα.Η παχυσαρκία δεν είναι αρρώστεια είναι κατάρα.Θα τινάξει στον αέρα τα πάντα και ιδιαίτερα το ασφαλιστικό.
    ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ,ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ,ΑΘΛΗΘΕΙΤΕ.
    Και προπαντός: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    Αλλάξτε τρόπο ζωής.Κάντε το σπίτι σας, το γραφείο σας,το πεζοδρόμιο,χώρους κίνησης και άθλησης.Ο παθητικός αθλητισμός του θεάματος αυξάνει την παχυσαρκία, το στρές, τη βία.

    ReplyDelete
  12. Στην Ελλάδα όλες οι κινήσεις για κάποιο λόγο θα πρέπει να γίνονται με την λογική να μην πειράξουμε κάποια "ιερά και όσια".

    Όπως δεν ισχύει η ανόητη αιτιολογία ότι με 4 ώρες παραπάνω λειτουργία του Μετρό θα καταρρεύσει οικονομικά (λες και από τις 126 ώρες που λειτουργεί μόνο τις 4 βγάζει κέρδος και θα το χάσει και αυτό) έτσι δεν ισχύει και ότι οι εργαζόμενοι στα γυμναστήρια θα δουλεύουν σας σκυλιά γιατί οι κακοί (αξίωμα είναι) εργοδότες θα τους έχουν με το μαστίγιο!!!

    Θα παρακαλούσα τους διαφωνούντες να μην δείχνουν την ποιότητά τους με τις ύβρεις αλλά αν έχουν κάτι να πουν να προσπαθούν να το κάνουν με επιχειρήματα.

    ReplyDelete
  13. Δε τους βαράει κανένας μαγκάκο body builders support open gyms on Sunday

    ReplyDelete
  14. Η Αθήνα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να λειτουργεί όπως κάθε μεγαλούπολη, 24/7. Το δικαίωμα στην επιλογή του καθενός. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει δουλειά η οποία δε συμπεριλαμβάνει εργασία το ΣΚ. Καλώς, υπάρχει κι ένα 8% ανέργων εκ του οποίου το πραγματικό άνεργο κι όχι άεργο ποσοστό μετά χαράς θα καλύψει τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν έναντι αυτών που προτιμούν ξεκούραση το ΣΚ. Επίσης κάθε εργοδότης, επιχειρηματίας, πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα λειτουργήσει την επιχείρηση του το ΣΚ και για πόσο. Αν δε, επιθυμεί να παραμείνει κλειστός, ας επιτρέψει στους υπόλοιπους να λειτουργήσουν εφόσον το επιθυμούν. Ειδικά στο χώρο της ψυχαγωγίας (γιατί και το γυμναστήριο περισσότερο σε αυτό το χώρο εντάσσεται παρά στον τομέα της άθλησης) τα ΣΚ είναι οι πιο κερδοφόρες ημέρες της εβδομάδας.

    Θα θέλαμε όμως, εκτός ή / και αντί γυμναστηρίων, να έχουμε περισσότερα πάρκα, περισσότερο πράσινο χώρο, για άθληση και περπάτημα.

    ReplyDelete
  15. Kinitopoiisi tora gia na leitourgoun oi saunes, ta jacuzzi kai ta ydromasaz olis tis xoras epi 24orou baseos. Mazi me to aitima tis proinis tyropitas pou proanaferame se allo post, einai ta prota ousiastika bimata gia ton ekpolitismo tis xoras.

    Einai thema proteraiotiton.

    ReplyDelete
  16. "Ξέρετε πώς το λένε στο χωριό μου; "Εδώ ο κόσμος καίγεται..."

    Sto diko mou to xorio to leme allios:

    Braki den exei o kolos mas, louloudia thelei i p**tsa mas.

    ReplyDelete
  17. Μακάρι να λειτουργήσουν και τα τζακούζι και τα υδρομασάζ, και οι πισίνες, και όλες οι υπηρεσίες κινησιοθεραπείας - ψυχαγωγίας. Αυτοί που γουστάρουν θα καταναλώνουν, αυτοί που δε βρίσκουν επάγγελμα να βρουν ευκαιρίες για εργασία. Να ανοίξει η αγορά, κι όποιος δε γουστάρει ας πάει στο χωριό του να φορέσει γαϊδουράγκαθα, που αρμόζουν στην περίπτωση του.

    ReplyDelete
  18. Μέχρι το Φθινόπωρο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα ανοιχτά γυμναστήρια. Από το Φθινόπωρο και μετά ξαφνικά άλλαξε η κατάσταση με το ΠΔ.

    Γιατί; Διότι τα συνοικιακά γυμναστήρια δεν είχαν κόσμο και έκλειναν έτσι κι αλλιώς κάθε Κυριακή. Αντιθέτως τα μεγάλα και οι αλυσίδες είχαν πελατεία. Οπότε σου λέει κάτσε να τα κλείσουμε όλα με κάποια ρύθμιση.

    Τώρα σχετικά με τα περί άθλησης συμφωνούμε με τον Ιπποκράτη παραπάνω. Τέλος, οι ελληνικές πόλεις, όχι όλες αλλά οι περισσότερες, έχουν ανάγκη από ποιοτικούς δημόσιους χώρους άθλησης. Όπως υπάρχει κίνημα να αυξηθεί το ανά τετραγωνικό μέτρο πράσινο που αναλογεί σε κάθε κάτοικο των Αθηνών ή το κίνημα για πράσινες ταράτσες (συμμετέχουν η Ανοιχτή Πόλη, οικολόγοι, ο όμιλος προβληματισμού ΚΕΑΝ κλπ) έτσι θα πρέπει να υπάρξει και κίνημα για ποιοτικούς δημόσιους χώρους άθλησης, περιπάτου και αναψυχής μέσα στην πόλη. Έλα όμως που κάτι φίλοι όπως ο μίστερ τυρόπιτας παραπάνω δεν παίρνουν ποτέ κάποια θετική πρωτοβουλία για οτιδήποτε, απλώς περιμένουν να αρνηθούν την οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται απ'όπου κι αν αυτή προέρχεται...

    ReplyDelete
  19. @ vassilis

    Τι περιμένεις φίλε μου, αν ο κόσμος είναι άξεστος και κακοήθης, καταχράζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία για να γίνεται αχρείος και τραμπούκος, αφού πολιτισμένα επιχειρήματα και διάλογο ούτε ξέρει ούτε θέλει να κάνει. Δυστυχώς για τους υπόλοιπους μας είναι το κόστος που πρέπει να επωμιστούμε στην προσπάθεια να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου. Τέτοιοι παπάρες τρέφανε τον Adam Smith και τις ιδέες περί ανθρώπινης συμπεριφοράς.

    ReplyDelete
  20. Nai, tha anoiksei olokliri i agora me ta gymnastiria kai ta ydromasaz. To xontremporio tou lifestyle tha ginei o kinitirios moxlos olokliris tis oikonomias.

    Me anoixta gymnastiria i ntomata tha pesei kato apo to 1 euro to kilo.

    ReplyDelete
  21. Γαμώτο ούτε οι ψυχίατροι δουλευούν την Κυριακή.
    Ευτυχώς όμως υπάρχει το G 700. Τους σκάνε τα αφεντικά τους κάτι παραπάνω αλλά έχεις group therapy εφτά μέρες την εβδομάδα.

    Ουστ

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  23. sorry but γουι σβήνουμε δε αμπάβ κόμμεντ

    ReplyDelete
  24. Καλά μερικοί εδώ μέσα σίγουρα χρειάζεστε ψυχοθεραπεία, αλλά δε θα σας την προσφέρουμε εμείς. Εσείς αλήθεια πήγατε στρατό ή πήρατε τρελόχαρτο σαν κι αυτούς που σας κυβερνάνε?

    Έχει γεμίσει η ελλάδα διαιτολόγους και ψυχολόγους. Να τις βάλουμε κι αυτές στο δημόσιο να χτυπάνε σφραγίδες και να βγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας 3 και λίγο για γυμναστική?

    G700, άλλο πράγμα η ελευθερία έκφρασης άποψης ανώνυμα ή ψευδώνυμα, άλλο πράγμα να φιλοξενείτε στο σπίτι σας τραμπούκους κι υβριστές.

    ReplyDelete
  25. Σας ευχαριστώ, δεν πρόσεξα ότι δράσατε πριν ανεβάσω το σχόλιο.

    ReplyDelete
  26. Επειδή ακριβώς δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, και ιδρώνει ο κώλος μας για να βγει ένας παράς, και ανεχόμαστε τις φασιστικές σας συμπεριφορές καθημερινά, πληρώνουμε αδρά χωρίς αντίκρυσμα εσάς τους αργόσχολους αριστεριστές κάποιου κρατικοδίαιτου φορέα, απαιτούμε η Αθήνα να γίνει πόλη 24/7. Νομίζετε ότι συνέχεια θα πετάμε τους φόρους μας και τις εισφορές μας στο καλάθι των αχρήστων? Μαύρες μέρες σας περιμένουνε.

    ReplyDelete
  27. opos eipes "to xontremporio tou lifestyle"... Kinei omos ena kommati tis oikonomias eite s'aresei eite oxi. Ti einai i ellada sto kato kato re file ena apernato life style einai, na to apagoreysoyme ki ayto giati den tairiazei me tin aishtitiki soy?Apo ti mia fonazome theloyme doyleies, apo tin alli frontizoyme na einai kleistes.oyte apagoreyshi oyte ypoxreosi nN' anoigeis i na kleineis eleythera leo go

    ReplyDelete
  28. Μεσούτ χαλάρωσε δεν υπάρχει κανένα μίσος με οποιονδήποτε. Ο καθένας έχει την άποψή του. Η γενιά των 700 ευρώ είναι μια γενιά με πολλαπλές ιδιότητες, είναι και υπερεργαζόμενη-πολυαπασχολούμενη-χαμηλά αμοιβόμενη, είναι και καταναλωτική γενιά-lifestyle. Το θέμα είναι να υπάρχει μια ισορροπία ΄σ' όλα αυτά. Το να πεις ότι δεν απαγορεύω σε ένα γυμναστήριο να ανοίξει την Κυριακή, δεν είναι ούτε ανισόρροπο, ούτε παράλογο, ούτε εγωιστικό. Όπως για παράδειγμα δε το λες και δεν το επιβάλεις στα 5Χ5και τα δημοτικά κολυμβητήρια και γυμναστήρια, τα γήπεδα μπάσκετ που ανοίγει ο δημοτικός υπάλληλος τους προβολείς για να πας να παίξεις, έτσι δεν το επιβάλεις και στα γυμναστήρια. Απλά το αυτονόητο λέμε.

    ReplyDelete
  29. Η καταναλωτική γενιά life-style που έχει τα ηνία σήμερα είναι η γενιά των μεσηλίκων. Αυτή είναι η γενιά που έχει και τον πλούτο για να καταναλώσει. Η δική μας γενιά με τους πενιχρούς μισθούς ακόμα δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, αν και με τη βοήθεια των ξέφρενων και ανεξέλεγκτων δανείων σκάβουμε το λάκκο μας. Η μόνη λύση για τη δική μας γενιά είναι μια πολιτιστική επανάσταση, έμπνευση λιτού και καλλιεργημένου life-style που μόνο μέσω επένδυσης, πνευματικής και οικονομικής, καθώς και αφοσίωσης στην εφαρμογή της, στην παιδεία, μπορεί να φρενάρει αυτή την πορεία.

    Το σλόγκαν πάντως πρέπει να είναι Αθήνα 24/7, περισσότερα, ποιοτικότερα και καθολικά προσβάσιμα δημόσια αγαθά.

    ReplyDelete
  30. Εγώ θα 'λεγα να κλείνουν τα τυροπιτάδικα/σαντουιτσάδικα/καφενεία/καφέ από τις 7 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ώστε να μην μπορούν οι "εργασιομανείς" του δημόσιου τομέα να αράζουν με το φραπέ στο χέρι αντί να μας εξυπηρετούν και να σηκώνουν και κανένα τηλέφωνο...

    ReplyDelete
  31. άντε ρε τσατσόνια της καθημερινής να εξυπηρετήσετε και άλλο το μεγάλο κεφάλαιο. Το παίζετε και "κίνημα" 10 μαλάκες. Πότε βρίσκετε το χρόνο να ανεβάζετε καθημερινά ένα και δύο post; Μήπως, λέω μήπως, είναι η δουλειά σας αυτή;

    Άξιος ο μισθός σας...

    ReplyDelete
  32. @ Anonymous February 19, 2008 11:22 AM

    "Επίσης αυτό το αίτημα για κούρεμα στις 23:00;Να το αιτιολογήσω: δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και το μαγαζί κλείνει στις 21:00. Μέχρι να φύγουμε πάει 21:30. Άντε να πας για ένα ντουζάκι και μετά για ...κούρεμα..."

    ΑΣΕ τα ειρωνικά σχόλια γι αυτούς που ξέρουν να μιλήσουν.
    ΝΤΟΥΣ λέγεται, ανόητε, ΝΤΟΥΣ και όχι ντουΖ. ΝΤΟΥΖ σημαίνει 12 (δώδεκα) στα Γαλλικά!!
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Και κοίτα, όταν θα πας στην Αγγλία για να σπουδάσεις, ή ο γιός σου τέλος πάντων, ΜΗ ζητήσεις να κάνεις ΝΤΟΥΣ διότι ..........
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  33. Κανείς δεν είπε ότι "θέλουμε δουλειές" υπό οποιονδήποτε όρο...

    Δουλειές όπου ο εργάτης γίνεται λάστιχο... Ρωτήστε κανέναν εμποροϋπάλληλο (που δεν είναι καν δημόσιος) αν γούσταρε την επιμήκυνση του ωραρίου. Αλλά στα αρχίδια σας εσάς αυτά... Ρωτήστε κανέναν εργαζόμενο σε μπαρ αν γουστάρει να κάθετε 12ωρα και να παίρνει τα αρχίδια του, επειδή κάτι καλόπαιδα σαν και σας, που γουστάρουν 24/7 ώρες εξυπηρέτηση, καταλαμβάνουν το τελευταίο τραπέζι 2 ώρες αφού έχουν φύγει όλοι οι υπόλοιποι.

    Τα υπαρκτά συλλογικά όργανα των εργαζομένων (λ.χ. ο σύλλογος βιβλιουπαλλήλων) έχουν διοργανώσει απεργίες και αποκλεισμούς του MALL για το θέμα του ωραρίου. Τι είναι και αυτοί ρετιρε;

    Το μόνο που σας νοιάζει είναι να προωθήσετε την αντιδραστική σας ιδεολογία πλασάροντας την ως προοδευτική...

    ReplyDelete
  34. ΑΠΕΦΑΝΘΗ χρυσό μου παιδί, απεφάνθη εκ του ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΑΙ, αποφασίζω.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. @ απομίμηση του Μαρξ

    Αθήνα 24/7. Ωραίο δεν ακούγεται?

    Αφού δε θέλετε να εργαστείτε, είπαμε, υπάρχει κι ένα 8% που περιμένει απ' έξω. Ιδού η Ρόδος...

    Και σε παρακαλώ, η σωστή ύβρις είναι να μας χαρακτηρίζεις "κωλόπαιδα", όχι και "καλόπαιδα". Κάντο σωστά τουλάχιστον.

    ReplyDelete
  37. και τώρα ξεκίνησε το νούμερο ο κομφούκιος τις γνωστές ηλιθιότητες για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.

    Άνοιξε ρε βλήμα κάνενα βιβλίο να δεις ότι άλλο η προφορική γλώσσα (στην οποία μπορεί να καταταχθούν και τα fora) και άλλο η γραπτή.

    ReplyDelete
  38. ασε ρε φιλαράκο, και ποιος θα μας πει τι θα κάνουμε; εσύ;

    οι εργαζόμενοι που απεργούν αψηφούν το αφεντικό τους και διακινδυνεύουν τα λεφτά από τα οποία ζουν, θα μασήσουν μπροστά σε κάτι καλόπαιδα-τσογλάνια σαν κι εσάς;

    Η ανεργία είναι δομικό στοιχείο της μισθωτής εργασίας (αλλά δεν πρόκειται να σας κάνω τη χάρη να κάνω και θεωρητική ανάλυση για αυτό) και χρησιμοποιείται πάντοτε ιδεολογικά ενάντια στους εργαζόμενους ως φόβητρο

    ReplyDelete
  39. @ απομίμηση του μαρξ

    Δεν έχεις ρέντα σήμερα, το υβρολόγιο σου νόμιζα ήταν πιο πλούσιο. Με απογοήτευσες, κάνε κάτι τώρα για να αποδείξεις το επίπεδο σου.

    ReplyDelete
  40. manhattan washing machine said...
    Εγώ θα 'λεγα να κλείνουν τα τυροπιτάδικα/σαντουιτσάδικα/καφενεία/καφέ από τις 7 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ώστε να μην μπορούν οι "εργασιομανείς" του δημόσιου τομέα να αράζουν με το φραπέ στο χέρι αντί να μας εξυπηρετούν και να σηκώνουν και κανένα τηλέφωνο...

    February 19, 2008 1:47 PM

    EXQUISITE!!!!!!!!!!!!!!!!!
    This would be absolutely delightful

    ReplyDelete
  41. Έτσι ακριβώς επιστήμονα μου, γιαυτό στην Αγγλία η ανεργία έχει πιάσει μηδενικά, είμαι σίγουρος ότι η οικονομική αυθεντία σου έχει όλες τις κατάλληλες εξηγήσεις. Αλήθεια, έχεις βγει ποτέ εκτός Ελλάδας? Ή να πω εκτός Αθήνας?

    ReplyDelete
  42. ΩΧ ΩΧ ΩΧ
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ΤΕΛΙΚΑ παιδιά ο Ντόκτορ Μαρξ ήταν ο ανώνυμος του "ντουζ"
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Την καταγωγή σου, εγώ πάντως, ουδέποτε αμφισβήτησα.

    Δοξούλα Παρνασσός

    ReplyDelete
  43. Λες μαλακίες, η ανεργία το ΗΒ είναι 5.3% (2006) σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurostat και από αυτήν αποκλείονται σύμφωνα με τις νέες μεθόδους μέτρησης όσοι δουλεύουν έστω και μία ώρα την εβδομάδα, δηλαδή: η ανεργία μειώνεται μόνο όταν μπορεί να αυξηθεί αντίστοιχα ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (part-time, ενοικιαζόμενοι κλπ κλπ)

    Επιπλέον στο ΗΒ risk-of-poverty rate after social transfers 19% με μέσο όρο στην ΕΕ-25 16%

    ReplyDelete
  44. Ρε παιδιά, κάτι πρέπει να σημαίνει το ντους του Ντόκτορ Μαρξ στα Αγγλικά για να γελάει ο Κομφου με τη καρδιά του. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει.
    Οχι τίποτα άλλο μη πάμε καμμιά φορά Αγγλία και γίνουμε και ρεζίλι.

    ReplyDelete
  45. @ g700:

    "Το να πεις ότι δεν απαγορεύω σε ένα γυμναστήριο να ανοίξει την Κυριακή, δεν είναι ούτε ανισόρροπο, ούτε παράλογο, ούτε εγωιστικό."

    Συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω. Κανείς δε λέει ότι είναι παράλογο ή ο,τιδήποτε άλλο. Όμως, αυτό είναι το φλέγον κοινωνικό θέμα που μας μάρανε; (!!!) Αυτό απασχολεί τον σημερινό άνεργο ή χαμηλόμισθο (στις τάξεις των οποίων ισχυρίζεστε ότι ανήκετε και κάποιοι εξ υμών);

    Αν κάποιοι θέλετε να περισώσετε όση από την αξιοπιστία έχει απομείνει σε μια υποτίθεται σοβαρή κοινωνική ομάδα (την υπαρκτή "γενιά των 700 ευρώ") σήμερα, ασχοληθείτε με τα σοβαρά και όχι με ό,τι χτενίζεται ενώ ο κόσμος καίγεται...

    ReplyDelete
  46. "στο ΗΒ"

    Ρε νουμεράδα κομφούκιε, οι σύγχρονες γλωσσολογικές θεωρίες θεμελιώνουν τη δημιουργία της γλώσσας στον προφορικό λόγο, ο οποίος πάντοτε βρίθει λαθών. Έτσι άλλωστε εξελίσσεται μία γλώσσα

    Οι γλωσσικές νόρμες κυριάρχησαν μετά την ανάδυση των εθνών-κρατών.

    Από κει και πέρα δεν είμαι εγώ αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο ντουζάκι, αλλά και να ήμουν δε θα με πολυενδιέφερε

    ReplyDelete
  47. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ να ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ στον ΦΑΣΙΣΜΟ του ΚΟΜΦΟΥ, ακούς εκεί να θέλει ΥΓΕΙΑ την Κυριακή. Ας ΨΟΦΗΣΕΙ

    ReplyDelete
  48. Και συ παγκοσμιοποιημένο βλαχαδερό πάρε και διάβασε την αρθρογραφία του μπλογκ για να καταλάβεις ότι θέσεις έχουν παρθεί ουκ ολίγες φορές και μάλιστα εκτενώς σε φλέγοντα ζητήματα για τα οποία οι επίσημοι φορείς ή το βάζουν στα πόδια ή που και που πετάνε καμιά εξαγγελία στη Βουλή. Άντε τώρα, δε θα βάλει κι ο κάθε παπάρας ατζέντα στο μπλογικ όποτε του καβλώσει. Αν γουστάρεις, να παρακολουθείς πιο συχνά για να ενημερώνεσαι και να μην εκτίθεσαι.

    @ απομίμηση του μαρξ

    Part time = ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ???????

    Μήπως και ΕΡΓΑΣΙΑ = ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ?

    Μήπως να γίνουμε όλοι εισοδηματίες αλά αριστερά και να ξεμπερδέψουμε με αυτό το ασήκωτο βάρος της δουλειάς?

    Αλλά πάλι με απογοητεύεις, πού δεν μετράται η μερική απασχόληση στο δείκτη εργασίας (αντίστροφα προσμετράται στον δείκτη ανεργίας)?

    Όσο για τα ποσοστά, ναι 5,6% και κατεβαίνει. Κάνε μου τώρα οικονομόλογε και μια δυναμική ανάλυση των δεδομένων τα τελευταία 10 χρόνια, κι όχι μόνο στατική, και σύγκρινε μου με Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη. Αγαπητέ μου υβρονομολόγε αναμένω την απάντηση σου.

    ReplyDelete
  49. NTOYZ παιδιά αποκαλούσαν στα 60ς το ντους οι χωριάτες, μόλις πρωτοήρθαν στην Αθήνα και αγόρασαν διαμέρισμα, καθώς και οι υπηρέτριες.

    ΟΤΑΝ, λοιπόν, κάποιος λέει "ντουΖ" μπορείτε ΑΝΕΤΑ να συνάγετε ότι οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αθήνα μετά το 1960, δλδ είναι ΧΩΡΙΑΤΕΣ της Αθήνας.

    ReplyDelete
  50. @ μαρξ

    "Ρωτήστε κανέναν εργαζόμενο σε μπαρ αν γουστάρει να κάθετε 12ωρα και να παίρνει τα αρχίδια του."

    Πίστεψέ μας, ΚΑΙ από προσωπική εμπειρία γνωρίζουμε τι παίζει ΚΑΙ από τα μηνύματα που στέλνουν αράδα οι αναγνώστες για νομικές ερωτήσεις από το νομικό team.

    Έχουμε ΠΛΗΡΗ επίγνωση του τι παίζει. Την περιγράφουμε άλλωστε την κατάσταση και στην ιδρυτική διακήρυξη.

    Η κατάσταση με τα σούπερμάρκετ που δεν πληρώνουν υπερωρίες, με το MALL, με τα μπαρ και τις μικρομεσαίες επιχερήσεις που στίβουν τους εργαζομενους για ψίχουλα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ και άμα γίνει κανά ντου στο MALL είμαστε μέσα. Όπως είναι επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ είναι η κατάσταση με την επιθεώρηση εργασίας που δεν λειτουργεί. Πας εκεί και κάαααθονται, στ' αρχίδια τους αν έχεις πρόβλημα ή όχι. Γιάυτούς είσαι απλώς ένα ακόμη πρωτόκολλο στο καθημερινό χρεωστήρι με τις δουλειές. Απλώς δεν είναι όλα τα θέματα ζητήματα εγρασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει τεράστια γκάμα θεμάτων που είναι ζητήματα καθαρά καταναλωτή και δεν επηρεάζουν τις εργασιακές σχέσεις, μάλιστα τις ευνοούν.

    ReplyDelete
  51. Όμως, αυτό είναι το φλέγον κοινωνικό θέμα που μας μάρανε; (!!!) Αυτό απασχολεί τον σημερινό άνεργο ή χαμηλόμισθο (στις τάξεις των οποίων ισχυρίζεστε ότι ανήκετε και κάποιοι εξ υμών);

    Φίλε μας καλέ καθημερινά παίρνουμε δεκάδες επιστολές αναγνωστών πολύ εξ αυτών ζητάνε τη βοήθειά μας για θέματα τα οποία μπορεί να μην είναι για σένα προτεραιότητα και τα οποία μπορεί να είναι μικροθεματάκια του κώλου για τις μεγάλες επαναστατικές ουτοπίες και τα κόμματα, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ. ορισμένα από αύτά που έχουν κάποια συλλογική αξία, αξία για την πόλη, και δεν είναι εντελώς προσωπικά, τα δημοσιεύουμε και τα υποστηρίζουμε.

    ReplyDelete
  52. mesout tavaz said...
    "...Άντε τώρα, δε θα βάλει κι ο κάθε παπάρας ατζέντα στο μπλογικ όποτε του καβλώσει."

    Χαίρομαι που οι εργολαβικοί εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού αποδεικνύουν με απαράμιλλο τρόπο το ήθος και το ύφος της θεωρίας αυτής. Οία η μορφή (=φρασεολογία), τοιαύτη και η ψυχή (=ιδεολογία).

    ReplyDelete
  53. Μη-παγκοσμιοποιημένο βλαχαδερό said...
    "Συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω. Κανείς δε λέει ότι είναι παράλογο ή ο,τιδήποτε άλλο. Όμως, αυτό είναι το φλέγον κοινωνικό θέμα που μας μάρανε; (!!!) Αυτό απασχολεί τον σημερινό άνεργο ή χαμηλόμισθο (στις τάξεις των οποίων ισχυρίζεστε ότι ανήκετε και κάποιοι εξ υμών);"

    EΞ ΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ με την ΑΝΕΡΓΙΑ είναι και το ΘΕΜΑ της ΥΓΕΙΑΣ του ΛΑΟΥ, ή μάλλον ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.

    ΤΙ να την κάνεις την δουλειά ΟΤΑΝ στερείσαι του ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.

    ΚΑΙ η ΥΓΕΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ πάει κατά διαβόλου ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΗΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ.

    Τα ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ΑΝΟΙΚΤΑ τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

    Ο κόσμος να χαλάσει.

    ReplyDelete
  54. OTAN ήμουνα πιτσιρίκι, τα καλοκαίρια, έμαθα σε όλα τα παιδάκια του Αστρους να παίζουν σκάκι.
    Τωρινή μου φιλοδοξία είναι να παίζουν ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδιά του Αστρους lawn tennis και να μάθουν dressage, τις Κυριακές. ΚΑΙ θα κάνω εισαγωγή καθηγητών Φυσικής Αγωγής (από την ΕΕ) για επιτήρηση. ΟΛΑ αυτά μέσα στην περιουσία μου. ΚΑΙ ας έρθει κάποιος ΑΝ ΤΟΛΜΑ να μου κάνει παρατήρηση.

    ReplyDelete
  55. Να ανοίξουν τα γυμναστήρια την Κυριακή νομοθετικά. Πολύ σωστό. Βέβαια ποια θα ανοίγουν, αφού οι περισσότεροι γυμναστηριάδες είναι κατά του να ανοίγουν έτσι κι αλλιώς, είναι άλλο θέμα.

    Αυτοί που την βγάζουν καθαροί πάλι είναι οι δήμοι και το κράτος, που ενώ έχει τόσα ωφέλη από υγιείς πολίτες που γυμνάζονται, έχει ελάχιστους χώρους άθλησης. Ακόμα και το απλό περπάτημα είναι απαγορευμένο, αφού πρόκειται για εξτριμ σπορ στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

    Έτσι, αν ανοίξουν πάλι τα γυμναστήρια Κυριακή, λίγα γυμναστήρια θα είναι ανοιχτά-που δεν θα έχουν αυξημένη προσέλευση, αφού τα κριτήρια επιλογής γυμναστηρίου είναι κυρίως-και πολύ σωστά-γεωγραφικά και οι Έλληνες θα επιστρέψουν σε αυτό που είναι: ένας λαός χοντρών, άσχημων,αγύμναστων, καπνιστών. Με παιδιά χοντρά, άσχημα, αγύμναστα, που καπνίζουν μπροστά τους, καταστρέφοντας την υγεία τους από μικρή ηλικία.

    ReplyDelete
  56. Το κουράζουμε παιδιά....

    Είναι αυτονόητο ότι η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται μέχρι τελείας.
    Λειτουργία τη Κυριακή δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιοι εργάζονται χωρίς τις νόμιμες απολαβές.
    Συμφωνούμε όλοι ότι είναι παράλογο να επιβάλεις ωράρια λειτουργίας εφόσον τηρούνται κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία;
    Γιατί πέρα από εξυπνάδες και ύβρεις δεν έχω ακούσει και καμία σοβαρή αντίθετη άποψη...

    ReplyDelete
  57. G700 said...
    "επίσης κάθε Κυριακή θα καταργηθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Από εδώ και στο εξής θα διεξάγεται 8-2 παράλληλα με τις υπηρεσίες του δημοσίου."

    ΕΔΩ την πάτησες. Το πρωτάθλημα δεν θα καταργηθεί την Κυριακή, ούτε θα κλείνουν τα σινεμά την Κυριακή, διότι "εξαπανέκαθεν" η Κυριακή ήταν η μέρα που διασκέδαζαν οι στρατιώτες με τις υπηρέτριες και τα παραπάνω δύο ήταν τα αγαπημένα τους.

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι την παράδοση του ποδοσφαίρου την έκανε "ΙΕΡΗ" η "μεγάλη κυρία" του ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

    LE TROTTOIR pour LE PROTTOIR!!!!

    Aλλά άλλο θέαμα και άλλο sports.
    Ακούς εκεί "ΘΡΑΣΟΣ" να θέλει ο φασίστας ο πολίτης να κάνει γυμναστική τη Κυριακή επειδή λέει είναι ελέυθερος.

    H γυμναστική είναι εφεύρημα της αστικής τάξης για να ζούνε πολύ οι πλούσιοι και να τους υπηρετούμε εμείς οι φτωχοι.

    ReplyDelete
  58. Παιδιά τελικά τι σημαίνει ντους στα αγγλικά και ξεκαρδίστηκε ο Κομφου;;;

    ReplyDelete
  59. Παιδιά τι είναι πάλι αυτό το dressage

    ReplyDelete
  60. αν δεν το ξέρεις ξυπνοπούλι μεσουτ ταβαζ, ΝΑΙ η ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ και η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

    Η μείωση της ανεργίας στο ΗΒ οφείλεται στην επέκταση των προσωρινών, part-time, ενοικιαζόμενων θέσεων εργασίας που συνεπάγονται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, καθώς ρίχνουν τους μισθούς και τις εισφορές των αφεντικών. Όσοι λοιπόν εργάζονται σε τέτοιου είδους κωλοδουλειές με τις οποίες εσείς από ότι φαίνεται δεν έχετε κανένα πρόβλημα, δεν προσμετρώνται στους ανεργούς και να σου η μείωση των δεικτών.

    Υπάρχει όμως ένας σκληρός πυρήνας της ανεργίας που ΔΕΝ είναι δυνατό να μειωθεί περαιτέρω επί ποινή μείωσης της κερδοφορίας (εξ ου και η ανεργία είναι δομικό χαρακτηριστικό της μισθωτής εργασίας).

    Επιπλέον η ανεργία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δε μειώνεται αλλά αντιθετώς έχει αρχίσει να αυξάνεται πάλι λόγω της ύφεσης που έχει αρχίσει να σκάει μύτη σιγά σιγά (μάντεψε ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο πάλι.... οι εργαζόμενοι φυσικα...)

    Τέλος, σχετικά με την επιθεώρηση εργασίας ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι ευθύνη όλων των εργαζόμενων εκεί (να σου το πάλι και το divide and conquer) ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι ζήτημα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ και μοντέλου ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

    Όσον αφορά τη νομιμότητα και λοιπές π...ες, είναι γνωστό τι σκατά τρώνε και ποιές είναι οι εργασιακές σχέσεις όσων γυμναστών δουλεύουν στα γυμναστήρια -μικρά ή μεγάλα. Το να δοθεί στα αφεντικά τους η δυνατότητα να τους τρέχουν και Κυριακή, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για αυτούς.

    ReplyDelete
  61. Σαφέστατα ναι στα ανοιχτά γυμναστήρια τις Κυριακές.
    Σαφέστατα ναι στα δικαιώματα των εργαζομένων.
    Ποιος λέει ότι αυτά τα δύο δεν δύναται να συμβαδίζουν?
    Μαζί σας g700

    ReplyDelete
  62. Eγώ ένα ΞΕΡΩ. Στα σκυλομάγαζα όπου πρέπει να σκάσεις χιλιάρικο για "πρώτη θέση πίστα" ή όπως αλλιώς το λένε οι κατώτερες μορφωτικο-κοινωνικές τάξεις, ποιούς θα ΔΕΙΣ;;;;;;;;;;;

    ΑΥΤΟΥΣ τους δήθεν "κακόμοιρους" που τους "εκμεταλλεύονται" οι εργοδότες:
    ΦΑΤΣΕΣ του υποκόσμου, εφοριακούς, ηλεκτρολόγους, τελωνειακούς, υδραυλικούς, λογής-λογής πωλητές, ντελιβεράδες, γκαρσόνια, μανάβηδες της Λαϊκής, δίπλα στις οποίες ο καστανίδης μοιάζει με αρχοντόπαιδο και ο τζουμάκας φαντάζει πιό αριστοκρατικός φυσιογνωμικά και από τον Αρμάνι.

    ΕΛΕΩ ΠΑΣΟΚ, ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΤΑΞΗ, όχι ΜΟΝΟ πλούτισε, ΑΛΛΑ ΕΠΕΒΑΛΕ δια της ΒΙΑΣ τους κανόνες της στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.

    ReplyDelete
  63. Δεν βαριέσαι να λες τα ίδια και τα ίδια? Κάνε μια απεργία σιωπής όπως μας έχεις απειλήσει να ησυχάσουμε.

    ReplyDelete
  64. "Dr Marx
    "οι εργαζόμενοι που απεργούν αψηφούν το αφεντικό τους "

    Τέτοιο είδος εργαζόμενοι δυστυχώς δεν υπάρχουν.Γιατί τους αχρήστευσαν οι φλύαροι οπαδοί της πανεπιστημιακής αργομοσθίας,σαν και του λόγου σου.

    ReplyDelete
  65. Xaxaxa oraia to etheses. Na barietai? O komfou? De tha'sai kala. Edo o anthropos bgazei xtikio aston na ksalafrosei. Etsi einai omos, otan den exeis kanenan na ksedoseis, yparxoun kai ta blogs.

    Bebaia, allo pragma o agamitos, allo o kakogamimenos. To deytero einai poly xeirotero.

    ReplyDelete
  66. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ

    ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

    και ευθύνη ΚΑΛΥΨΗΣ της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ τους ΚΑΙ της ΥΓΕΙΑΣ τους και του ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ τους ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ

    Η ΕΛΛΔΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ δια ΤΗΣ ΒΙΑΣ
    και ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

    ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

    ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

    ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

    Νομιμότατη.

    Να ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ που ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΕΙ τη ΖΩΗ μας.

    Νικολίτσα Κουκοτρίγκα εκ Παρνασσού

    ReplyDelete
  67. το αστείο είναι ότι εγώ, ο αργόμισθος, εργάζομαι με σύμβαση έργου...

    ReplyDelete
  68. dr.marx said...
    το αστείο είναι ότι εγώ, ο αργόμισθος, εργάζομαι με σύμβαση έργου...

    February 19, 2008 4:53 PM

    Μάρξ έχεις πολύ μυαλό αλλά το ταλαιπωρείς παπαγαλίζοντας τσιτάτα.

    ReplyDelete
  69. Στο μεταξύ, ποιά στρατηγικά γεωπολιτικά συμφέροντα, Αμερικανικά και Ευρωπαικά, εξυπηρετεί η ανεξαρτησία του Κοσσόβου, εγώ δεν καταλαβαίνω.

    ReplyDelete
  70. Μην ανησυχείς! Θα στο εξηγήσει ο Κομφούκιος που τα ξέρει όλα! Είναι ο Τράγκας του Blog

    ReplyDelete
  71. Πώπω ρε παιδιά πολλή εκμετάλλευση αυτή η εργασία, κρίμα κι εγώ την έβλεπα ως δημιουργία. Αυτό το κεφάλαιο τι μας έχει κάνει. Παπαπα, κατέστρεψε τον λαουτζίκο μας. Μην τολμήσει κανείς σας να αποταμιεύσει γιατί θα θεωρηθεί άμεσα προαγωγός του κεφαλαίου και τότε, τα αριστεροσυντηρητικάκια θα μας κάψουν όλους ζωντανούς.

    ReplyDelete
  72. Αθήνα 24/7

    Αθήνα 24/7

    Αθήνα 24/7

    Αθήνα 24/7

    Αθήνα 24/7

    Αθήνα 24/7

    ReplyDelete
  73. Kai gamo tis dimiourgies na douleyeis sti fabrika kai se McJobs ee.

    ReplyDelete
  74. Το " Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" πως το βλέπετε εσείς;
    Εμένα καλό μου φαίνεται.

    ReplyDelete
  75. " Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας"

    Πως λέμε New Egland ή Νέα Καληδονία ας πούμε.

    ReplyDelete
  76. Ακούς εκεί να έχουν και απαιτήσεις τα κοπρόσκυλα του μπύθουλα. Αντί για να ευχαριστούν τον Θεό που τους δίνετε η ευκαιρία να γαμιούνται στη δουλειά, να βγάζουν τρελά λεφτά (700 €, δεν αναφέρομαι σε εσάς φυσικά γιατί εσάς τα αφεντικά σας σάς τα σκάνε χοντρά) και να τα σπάνε στα σκυλάδικα (για τα οποία επίσης πρέπει να ισχύσει το ελευθεριακό μέτρο 24/7, όχι μόνο γυμναστική και γιόγκα).

    ReplyDelete
  77. Παρητήθη ο Castro

    Castro -> Castro

    Kim -> Kim

    Assad -> Assad

    and naturally

    PAPANDREOU -> PAPANDREOU

    ReplyDelete
  78. ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

    ΚΟΥΒΑ

    ΣΥΡΙΑ

    and naturally

    ΕΛΛΑΔΑ

    ReplyDelete
  79. @ 24/7
    "Dr Marx
    "οι εργαζόμενοι που απεργούν αψηφούν το αφεντικό τους "

    Τέτοιο είδος εργαζόμενοι δυστυχώς δεν υπάρχουν.Γιατί τους αχρήστευσαν οι φλύαροι οπαδοί της πανεπιστημιακής αργομοσθίας,σαν και του λόγου σου."

    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxa
    Οπως θα έλεγε και η διαβολική θεομήτωρ της Ελλάδος

    REPONSE PAYE'E

    (ρεπόνς πεγιέ, πληρωμένη απάντηση)

    ReplyDelete
  80. Ολα μπορώ να τα αντέξω αλλά, χωρίς το Τάσσο, η Κύπρος....εάλω.

    ReplyDelete
  81. @ Τζιωρτζίνα δαλαμανάρα
    "ΦΑΤΣΕΣ του υποκόσμου, εφοριακούς, ηλεκτρολόγους, τελωνειακούς, υδραυλικούς, λογής-λογής πωλητές, ντελιβεράδες, γκαρσόνια, μανάβηδες της Λαϊκής, δίπλα στις οποίες ο καστανίδης μοιάζει με αρχοντόπαιδο και ο τζουμάκας φαντάζει πιό αριστοκρατικός φυσιογνωμικά και από τον Αρμάνι."

    Eίσαι ανεξάντλητος άτιμε.

    ReplyDelete
  82. Τώρα που το λες Κομφου σκέφθηκα, ο γιός Ασσάντ και ο Γιωργάκης μοιάζουν,
    ψηλοί και οι δύο με ασύμμετρα μικρό κεφαλάκι και τρομακτικά έξυπνο, θερμό και ειλικρινές, συναρπαστικό θα έλεγα, χαμόγελο. Ε;

    Ελα τώρα πες μιά καλή κουβέντα γιά αλλαγή.

    ReplyDelete
  83. Φίλε μου ανώνυμε 5:31,

    δουλεύω από τα 17, για τέσσερα χρόνια με μερική απασχόληση όντας φοιτητής, σε φοιτητική εστία, σε pub, σε εστιατόριο, και δεν αναφέρω τις εθελοντικές λάντζες που έκανα όντας ιδεαλιστής (μέχρι να καταλάβω την πραγματική εκμετάλλευση στον εθελοντισμό, όχι στην εργασία). Έχω καθαρίσει τουαλέττες με ξερατά Άγγλων χοντρών άπειρες φορές σε βάθος τριετίας. Κι όμως, οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ, τα λεφτά που έβγαλα μου έδωσαν άνεση διαβίωσης, κι αν είχα παιδιά αυτή τη στιγμή και σε Mcdonalds και σε σούπερμάρκετ, ακόμα και ντελιβαράδες εφημερίδων θα τους έβαζα να δουλέψουν. Και ξέρεις τι? Αυτές οι λαντζοδουλειές που εσείς υποτιμάτε ΚΑΙ χαρακτήρα μου έδωσαν, ΚΑΙ επαγγελματική συμπεριφορά μου βελτίωσαν, ΚΑΙ εκτίμηση για την εργασία μου προσέφεραν, ΚΑΙ εκτιμήθηκαν δεόντως από τον τωρινό μου εργοδότη. Γιατί ένα πτυχίο χωρίς ευρύτερες δεξιότητες κι εμπειρίες μπορεί άνετα να αξιοποιηθεί και ως χαρτί τουαλέττας. Τελικά ποιος είναι σνομπ? Ο αστός Κομφούκιος ή οι τεμπλέληδες κρατικοδίαιτοι αριστεριστές?

    ReplyDelete
  84. Βάλε το γιο σου να δουλέψει McDonalds μπας και μάθει πώς φαίνεται μια σκούπα, πώς καθαρίζεις ένα πάτωμα, πώς καθαρίζεις μια κουζίνα, πώς είσαι καθαρός και ευπαρουσίαστος, πώς μιλάς σε κόσμο, πώς διαχειρίζεσαι ύβρεις και παράπονα, πώς κάνεις υπομονή και πώς είναι να βγάζεις παραδάκια με τον ιδρώτα σου. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ που κανένα πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να στα προσφέρει. Και μετά έλα να μιλήσουμε.

    ReplyDelete
  85. Aytes oi douleies ontos kanoun kapoion na ektimisei pos bgainei o epiousios. Gia sena bebaia itan aplos peristasiakes doulitses tou podariou pou tis efages sti mapa isa isa mexri na pareis to ptyxio sou.

    Aytoi omos pou tis kanoun apo ta 16 tous mexri na bgoun sti syntaksi kai trefoun 2 kai 3 stomata perimeneis na doun ti douleia tous os dimiourgia?

    ReplyDelete
  86. από ότι φαίνεται αυτές οι δουλειές σε έκαναν να εμπεδώσεις την (υποκριτική) ηθική της εργασίας και σε έμαθαν χίλιους τρόπους για να υποκλίνεσαι στα αφεντικά σου.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τα μαθαίνει κανείς μέσα από τη στοιχειώδη κοινωνικότητα που αναπτύσσει. Δεν χρειάζεται να δουλέψεις για ένα μισθό για να μάθεις τι πάει να πει ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Αντίθετα αυτά τα πράγματα τα μαθαίνεις μέσα από τις σχέσεις με τους φίλους σου και τους συντρόφους σου σε ένα πραγματικά ανιδιοτελές πλαίσιο.

    Εκτός βέβαια αν αντί για ευπρέπεια, εννοείς δουλοπρέπεια...

    Ήταν όντως διδακτικές αυτές οι εμπειρίες για σένα...

    ReplyDelete
  87. όσο για μας τους υπόλοιπους που δεν γουσταρούμε να μας εκμεταλλεύονται, να μας πειθαρχούν σαν πρόβατα και να ποδοπατούν την αξιοπρέπεια σε κάθε κωλοδουλειά κάνε μόκο...

    Δε σου πέφτει λόγος φιλαράκο, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια

    ReplyDelete
  88. και όσον αφορά τη μισθωτή εργασία, καμία εκτιμήση δεν της έχω διότι είναι ακριβώς το αντίθετο της "δημιουργίας". Κάνει τους ανθρώπους αριθμούς και πράγματα, γρανάζια μιας μηχανής που παράγει κέρδος και εξουσία.

    Η μισθωτή εργασία όχι μόνο δεν είναι όχημα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη ένός ανθρώπου αλλά ακριβώς το αντίθετο. Παράγει δουλοπρεπή άτομα, ανίκανα να σκεφτούν έξω από τον μικρόκοσμό τους, σκεπτόμενα όντα μόνο κατ' ευφημισμόν.

    Πραγματική "διαπαιδαγώγηση" αποτελεί ο αγώνας εναντίον της.

    ReplyDelete
  89. @ Anonymous
    "Kinitopoiisi tora gia na leitourgoun oi saunes, ta jacuzzi kai ta ydromasaz olis tis xoras epi 24orou baseos. Mazi me to aitima tis proinis tyropitas pou proanaferame se allo post, einai ta prota ousiastika bimata gia ton ekpolitismo tis xoras.

    Einai thema proteraiotiton."

    ΕΣΕΙΣ οι εκπρόσωποι του Ελληνικού-τύπου ολοκληρωτισμού ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ την ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

    Η ΕΡΓΑΣΙΑ και πάνω απόλες η χειρωνακτική (remember το ΗΣΙΟΔΕΙΟΝ ΑΡΟΤΡΟΝ) είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΤΙΜΗ. Εμένα με δίδαξαν η λατινομαθής Μάρω κι ο καλός μου πατέρας, "Ε labore stabilitas et e labore virtu", δλδ ότι εκ της εργασίας απορρέει η σταθερότης και εκ της εργασίας η αρετή.

    Ατυχώς στην Ελλάδα θεωρείται δουλεία, η δε χειρωνακτική λογίζεται από το 1981 και μετά ως ντροπή και μομφή, γι αυτό και η χώρα αποφάσισε να κάνει εισαγωγή χειρωνάκτων, τα παιδιά ενός κατώτερου ΜΗ σοσιαλιστικού Θεού, από κατώτερες χώρες, για να μας υπηρετούν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Θα μου πείτε ΠΩΣ γίνεται ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ να περιφρονεί την ΕΡΓΑΣΙΑ και μάλιστα την ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - δεν είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ αυτά τα ΔΥΟ;;;;;;;
    ΑΠΑΝΤΩ: ΟΧΙ, στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΜΒΑΤΑ. Στην Ελλάδα του παπανδρεο-λαλιωτο-κωστοπουλικού status και vlaho-glamour ισχύουν ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ σοσιαλιστικά μέτρα και σταθμά. ΚΑΙ να πάτε στο Α Νεκροταφείο να ρωτήσετε τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ του ΕΘΝΟΥΣ να σας εξηγήσει.

    ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ. FINITO.

    ΚΑΙ η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ είναι η ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ, ΛΟΓΙΚΗ και ΗΘΙΚΗ.

    1. ΣΥΜΦΩΝΑ με την ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, η οποία ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ και ΚΑΤΙΣΧΥΕΙ του Ελληνικού Νόμου, ή του Νόμου οιασδήποτε χώρας
    η ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΤΙΜΗ.

    2. Εξ αυτού απορρέει ότι ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ επιθυμεί να εργασθεί 24/7, ΜΠΟΡΕΙ να το ΠΡΑΞΕΙ εφόσον δεν διαταράσσει με θόρυβο την ησυχία των άλλων και εφόσον, αν χρησιμοποιεί υπαλλήλους, έχει έρθει σε ΣΥΝΝΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μαζί τους.

    Ολα τα περαιτέρω είναι inadmissible for discussion και εκ του περισσού.

    ReplyDelete
  90. κι όσον αφορά την τελευταία σου αποστροφή ότι δήθεν "βγάζεις παραδάκια με τον ιδρώτα σου" ποιον δουλεύεις ρε φίλε; σε άλλο πλανήτη ζεις;

    ReplyDelete
  91. επίσης θα ήθελα να μου γνωρίσεις τον εργοδότη που εκτίμησε την προϋπηρεσία σου στα McDonalds. Εκτός αν έχεις γίνει προϊστάμενος-επόπτης δηλαδή μαντρόσκυλο

    ReplyDelete
  92. όσον αφορά το άλλο το νούμερο τον κομφούκιο να τον ενημερώσω ότι ο κομμουνισμός ποτέ δεν εκτίμησε την αλλοτριωμένη εργασία (και μην αναφέρετε τα κρατικοκαπιταλιστικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ).

    Αντίθετα ο Μαρξ είχε πει: "Instead of the conservative motto 'A fair day's wages for a fair day's work!' they [the rebelling workers] ought [therefore] to inscribe on their banner the revolutionary watchword: 'Abolition of the wages system!'"

    ReplyDelete
  93. Καλώς τον υβρονομολόγο, μας έλειψες τόσες ώρες. Σα να ζεστάθηκες πάντως από το πρωί, φτάνεις πιο κοντά στο επίπεδο που σε έχουμε συνηθίσει. Αλήθεια, δούλεψες ποτέ εκτός πανεπιστημίου? Ή μάλλον, έχεις δουλέψει ποτέ σου? Πάντως, είσαι μεγάλος υποκριτής αν έχεις τέτοια άποψη για την μισθωτή εργασία και ταυτόχρονα είσαι μισθωτός. Άραγε, μπορείς να μου εξηγήσεις το εξής? Αν δε σου αρέσει η εργασία, αν δε σου αρέσει το κεφάλαιο, πού κατατάσσεις τον εαυτό σου? Στους πονεμένους ή στους βολεμένους?

    Φίλε μου αν από τα 16 σου μέχρι τα 65 δουλεύεις σε McDonalds, είσαι άξιος της μοίρας σου, ή τεμπέλης, ή ανάπηρος. Ευτυχώς στην Ελλάδα για όλα φροντίζει το δημόσιο. Δεν ξέρω μόνο αν μοριοδοτεί περισσότερο την αναπηρία ή την αργοσχολία. Ουσιαστικά, φαντάζομαι σίγουρα την πνευματική αργοσχολία.

    Και σας παρακαλώ, μπορείτε πολύ καλύτερα στις ύβρεις. Σας προκαλώ. Φιλάκια

    ReplyDelete
  94. Ντόκτορ μαρξ μας στρίμωξε τώρα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία και την αρετή. Τι θα πούμε γαμώτη μου γαμώ;;;;
    Πρόσεξε μας έριξε παγίδες.

    ReplyDelete
  95. ρε Μαρξ εντάξει ξέρουμε τι είπε ο Κάρολος, όμως η διαφορά είναι ότι εσύ αναζητάς τη λύση στη μαρξιστική ουτοπία, η οποία όποτε επιχειρήθηκε είχε τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Κρατικοκαπιταλιστικό και φασιστικό ήταν το σύστημα στην ΕΣΔΔ όπως ακριβώς προέβλεψε ότι θα ήταν ο Μπακούνιν και οι λοιποί αναρχικοί. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα ακόμα στην μαρξιστική προοπτική; Εμάς πάντως τίποτα.

    ReplyDelete
  96. "Φίλε μου αν από τα 16 σου μέχρι τα 65 δουλεύεις σε McDonalds, είσαι άξιος της μοίρας σου, ή τεμπέλης, ή ανάπηρος."

    I megalyteri blakeia pou exo akousei mesa sto 2008. Kapoioi den eixan tin eytyxia na tous steiloun oi goneis tous sta kollegia. Alla bebaia, esy nomizeis pos o kosmos olos einai roz.

    ReplyDelete
  97. ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τα ερωτήματά σου. Δε φαίνεται να διαθέτεις και τόσο μεγάλο IQ όσο πιστεύεις...

    Στα ερωτήματα σου και στο χυδαίο σχόλιό σου για όσους δουλεύουν στα McDonalds δεν θα απαντήσω εγώ, απαντά η ιστορία των δύο τελευταίων αιώνων, που είναι μια ιστορία ταξικών αγώνων...

    Κατά τα άλλα καλόν ύπνο...

    ReplyDelete
  98. το blog "Η Γενιά των 700 Ευρώ" υποστηρίζει την κίνηση "Γυμναστήρια ενεργά την Κυριακή" έτσι ώστε οι γυμναστές των 700 Ευρώ (και πολλά λέω) να μην έχουν καμία μέρα ελεύθερη και να δουλεύουν και τις Κυριακές... Αρκετά οξύμορο και ενδιαφέρον!!

    Εκτός πάλι , αν πιστεύετε ότι οι εργοδότες θα σεβαστούν τα δικαιώματά τους και θα προσλάβουν και άλλους γυμναστες (εδώ γελάμε!!!)

    ReplyDelete
  99. @ μεσούτ
    @μαρξ

    έχετε μπει σε μια απολίτικη κόντρα με ανταλλαγή προσωπικών μπηχτών. Please χαλαρώστε. Μας θυμίζετε το ανέκδοτο με τα παιδάκια που μαλώνουν για το ποιο έχει τον πιο ψηλό παπού.

    Λέει το πρώτο: εμένα ο παππούς μου είναι ψηλός ίσα με το σπίτι

    Σιγά ρε συ λέει το δεύτερο εμένα ο παππούς μου είναι ψηλός ίσα με το κυπαρίσσι.

    Σας τρώω λάχανο λέει το τρίτο: εμένα άμα σηκώσει τα χέρια του φτάνει τον ουρανό και τα σύννεφα.

    και ρωτάει το τέταρτο: τα πιάνει καλά τα σύννεφα;

    Ναι ναι απαντάει

    ε τα αρχίδια του παππού μου είναι.

    ReplyDelete
  100. λοιπόν δεν κάνουμε διαγωνισμό σχετικά με το ποιος έχει δουλέψει πόσο και που εδώ μέσα ούτε θα εκδώσουμε κανά πιστοποιητικό εργασιακών κι επαγγελματικών φρονημάτων

    ReplyDelete
  101. @rano
    "Γυμναστήρια ενεργά την Κυριακή"

    ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό.Αλλά γιατί να εμποδίζουμε με νόμους αυτούς που θέλουν να προσλάβουν νέους εργαζόμενους και να δουλέψουν Κυριακές;

    ReplyDelete
  102. Κάποιοι είχαν την ευτυχία, ειδικά στην Ελλάδα, να μην τους στείλουν οι γονείς τους στα πανεπιστήμια και διέπρεψαν στη ζωή τους, γιατί έμαθαν να δουλεύουν και να εξελίσσονται.

    Και ρε μαρξιστούλη τι θα γίνει? Είπαμε υβρονομολογία σπούδασες, αλλά δεν περίμενα να το βάλεις και στα πόδια. Λέω του χρόνου να έρθω να γραφτώ στη σχολή σου για να μου διδάξεις την επιστήμη σου. Τι λες? Θα με δεχτείς?

    ReplyDelete
  103. Σχετικά με τα γυμναστήρια. Πολύ σας άρεσε το θέμα πάντως ρε παιδιά. Πετυχημένο ε;

    Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Πριν το Φθινόπωρο του 2007 τα γυμναστήρια μπορούσαν να μένουν ανοιχτά 7/7, δηλαδή όλη την εβδομάδα. Κάποια μεγάλα γυμναστήρια, αλυσίδες κοκ έμεναν ανοιχτά. Οι μικροί συνήθως ήταν κλειστοί. Έρχεται λοιπόν μια ωραία πρωία το κράτος και σου λέει όχι όλοι θα κλείνεται την Κυριακή.

    Γιατί ρε φίλε λέμε εμείς; Άσε όσους θέλουν να είναι κλειστοί και όσοι θέλουν να μένουν ανοιχτοί. Για γυμναστήρια μιλάμε όχι για σουπερμάρκετ, ούτε για το δημόσιο, ούτε για τη βιομηχανία.

    ReplyDelete
  104. I megalyteri blakeia pou exo akousei mesa sto 2008. Kapoioi den eixan tin eytyxia na tous steiloun oi goneis tous sta kollegia. Alla bebaia, esy nomizeis pos o kosmos olos einai roz.

    February 19, 2008 7:20 PM

    Μα ο ελληνικός κόσμος είναι ΡΟΖ, αλλά ατυχώς ροζ κυλοττί.

    ReplyDelete
  105. roz kiloti to chroma tis biomixanias toy lifestyle to eipe ki i mis toyrismos 2007 sto arthro sta nea

    ReplyDelete
  106. Ακούστε G700,

    ζητάτε ψυχραιμία - λογικό. Να σας βρίζουν στο σπίτι και μάλιστα σε μόνιμη βάση - τι να πω? Υπάρχει διαφορά μεγάλη μεταξύ διαλόγου και προβοκατορισμού. As you wish, αλλά διαγωνισμός αλά ανέκδοτο μακάρι να γινόταν. Το ένα το παιδάκι μάλλον παππού (δουλέψει ποτέ του) δεν έχει. Και μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όλα θεωρία. Αηδίες του στυλ το κεφάλαιο κι η εργασία είναι εκμετάλλευση, συγνώμη, αλλά σηκώνουν πολύ δούλεμα. Καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  107. Και πριν καληνυχτίσω, το σλόγκαν είναι

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    Τα γυμναστήρια πεταμένα λεφτά είναι για όσους θέλουν να γυμναστούν, αλλά σε μια κοινωνία lifestyle η ψυχαγωγία πρέπει να παίρνει όλες τις μορφές της, ακόμα και τις πιο κινητικές.

    ReplyDelete
  108. @ Γ700

    "Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Πριν το Φθινόπωρο του 2007 τα γυμναστήρια μπορούσαν να μένουν ανοιχτά 7/7, δηλαδή όλη την εβδομάδα. Κάποια μεγάλα γυμναστήρια, αλυσίδες κοκ έμεναν ανοιχτά. Οι μικροί συνήθως ήταν κλειστοί. Έρχεται λοιπόν μια ωραία πρωία το κράτος και σου λέει όχι όλοι θα κλείνεται την Κυριακή."

    ΕΤΣΙ ερχεται στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ένα από τα τραγικότερα προβληματα της χώρας. ΕΝΑΝΤΙΑ στο γενικό συμφέρον, το ΚΡΑΤΟΣ επιβάλλει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, για να παρέχει ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ σε μικροεπιχειρήσεις με κεφάλαιο 1-10.000 ευρώ.

    Εδώ ΔΕΝ υφίσταται ρήξη στην σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Ισα-ίσα ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ και ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ στην προκείμενη περίπτωση είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ.

    Το πρόβλημα είναι ότι ο μικροεπιχειρηματίας ΘΕΛΕΙ
    1) να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του παρά το ΑΣΗΜΑΝΤΟ κεφάλαιό του
    και
    2) να ΔΙΑΤΗΡΕΙ κλειστους τους ανταγωνιστές το ΣΚ για να ΜΗ του τρώνε πελάτες.

    Στην περίπτωση δε αυτή, you guessed correctly, ο υπάλληλος γυμναστής είναι απόλυτα σύμφωνος με το εργοδότη. ΚΑΠΟΙΟΥ αντίστοιχου είδους συνωμοσιούλα, αν και άλλης κλίμακας και σε άλλο χώρο, είχε λάβει χώρα μεταξύ εργαζομένων και ορισμένων υψηλά ισταμένων στο ΜΕΤΡΟ, όταν προέκυψε το θέμα της 2ωρης μετα τα μεσάνυχτα λειτουργίας το ΣΚ.

    ReplyDelete
  109. Ρε παιδιά, πριν το Σεπτέμβρη είχαμε προεκλογικά ρουσφέτια. Τι λέμε τώρα? Στην Ελλάδα ζούμε.

    ReplyDelete
  110. Τα γυμναστήρια ΔΕΝ είναι σαν την περίπτωση του Μετρό!!! Οι περισσότεροι γυμναστές-υπάλληλοι είναι ωρομήσθιοι με 3 Ευρώ την ώρα.. Αν εσείς επιμένετε ότοι οι εργοδότες θα κάνουν προσλήψεις για τις Κυριακές δείτε πόσες προσλήψεις γίνανε με την απελευθέρωση του ωραρίου στα μαγαζιά...

    Και εν τέλη ρε παιδιά θα τρελαθούμε τελείως;; Το πρόβλημα της παχυσαρκίας θα λυθεί με τη μία έξτρα ημέρα λειτουργίας των γυμναστηρίων;;; Αν είναι δυνατόν! Υπάρχουν τόσα βουνά (Υμμητός, Πάρνηθα, Πεντέλη) γύρω από την Αθήνα και κανείς δεν πάει, τώρα μας έπιασε ο καημός για τα γυμναστήρια;;; τόσα γήπεδα, τόσες αλάνες και με μια μπάλα γυμνάζεσαι όσο καλύτερα γίνεται, και καθόμαστε και μιλάμε για τα γυμναστήρια τις Κυριακές;;;

    ReplyDelete
  111. Eίπαμε το πόσο παίρνουν οι ωρομίσθιοι γυμναστές την ώρα και πόσες ώρες δουλεύουν κλπ κλπ είναι ΥΠΟΘΕΣΗ μεταξύ ΕΡΓΟΔΟΤΗ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ του ΝΟΜΟΥ. Εάν υπάρχουν προβλήματα πρέπει να ΛΥΘΟΥΝ αλλά ΟΧΙ στην πλάτη του ΚΑΣΙΔΗ.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το ΠΩΣ, ΠΟΥ, ΠΟΣΟ, και ΠΟΤΕ θα ΓΥΜΝΑΣΘΩ ΟΥΔΕΙΣ παρά ΜΟΝΟ εγώ ο πολίτης θα αποφασίσω και ΟΧΙ οι ΝΟΜΟΙ-ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ και όχι ο δωσίλογος ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

    ReplyDelete
  112. κομφούκιε, το πόσο/πότε/που θα γυμνασθείς εσύ ΔΕΝ με ενδιαφέρει... Όταν όμως πας να επιβάλεις κάτι σε άλλους, ε ΝΑΙ με ενδιαφέρει!!

    Δεν γράφω εδώ για να υπερασπιστώ κανένα βολεμένο αρχισυνδικαλιστή! Όταν όμως οι γυμναστές (επιβλέποντες οργάνων τους ονομάζουν τα αφεντικά των γυμναστηρίων) παίρνουν 3 ευρώ την ώρα, και περιμένουν μια Κυριακή για να ξεκουραστούν , τότε έχω κάθε δικαίωμα να τους υπερασπιστώ!

    Τώρα η λογική "εγώ θέλω ανοιχτό γυμναστήριο κάθε μέρα, ας κόψουν το λαιμό τους οι γυμναστές να τα βρουν με τα αφεντικά τους" εμένα με βρίσκει αντίθετο. Δεν μπορείς να αφήνεις τον οποιοδήποτε έρμαιο στα χέρια του κάθε επιχειρηματία, ειδικά στις μέρες μέρες που η ασυδοσία και η ασυλία των αφεντικώ έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα.

    ReplyDelete
  113. Γιατί ρε ράμος ο ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου δεν μπορεί να είναι και γυμναστής ο ίδιος? Πολύ ελιτίστικη άποψη δεν έχεις δλδ? Αυτή η νοοτροπία του "η καθαρίστρια, ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο γυμναστής,..., ο εργάτης" δεν ταιριάζει στη σήμερον ημέραν. Είναι απαξιωτικό να μιλάμε έτσι, ειδικά όταν μιλάμε εκ μέρους τους, κι όποιος έχει μυαλό θα καταλάβει τι εννοώ. Ο κόσμος έχει αλλάξει κι εμείς στο Ελάντα ακόμα να το πάρουμε χαμπάρι.

    ReplyDelete
  114. rano said...
    κομφούκιε, το πόσο/πότε/που θα γυμνασθείς εσύ ΔΕΝ με ενδιαφέρει... Όταν όμως πας να επιβάλεις κάτι σε άλλους, ε ΝΑΙ με ενδιαφέρει!!"

    Eγώ να επιβάλω;;;; ΤΙ και σε ΠΟΙΟΝ;;;
    Βρήκες τον άνθρωπο!!!!
    ΙΣΑ-ΙΣΑ.
    ΟΥΔΕΝ επιβάλλω σε ΚΑΝΕΝΑ και ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ σε τέτοια ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, δλδ σε οιονδήποτε να επιβάλει σε μένα ΝΟΡΜΕΣ ΖΩΗΣ.

    Εξ ου και ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μου επιβάλει το ΚΡΑΤΟΣ πότε θα γυμνάζομαι, εφόσον ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ΣΥΝΑΙΝΕΙ και εφόσον έχει κατάλληλο προσωπικό γι αυτό.

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ το ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ έρχεται να μου ΕΠΙΒΑΛΕΙ με ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ότι δεν μπορώ να γυνμάζομαι σε γυμναστήρια τη Κυριακή;;;;;;

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ή ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ της ΣΥΝΘΗΚΗΣ του ΕΛΣΙΝΚΥ ή ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τολμά να το πράττει;;;;

    ReplyDelete
  115. Και πάμε άλλη μια φορά το σλόγκαν

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ΑΘΗΝΑ 24/7

    ReplyDelete
  116. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

    προσφέρουν ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    1) οι ΜΑΦΙΟΖΟΙ (ΠΑΣΟΚ) και
    2) οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ (ΝΔ)

    και θα τους ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ

    ReplyDelete
  117. mesout είσαι πλέον φλυτζάνι του τεϊου μου - τόπα και σε άπταιστα παπανδρεϊκα

    ReplyDelete
  118. Κομφούκιε, το κάνει με το δικαίωμα του ρουσφετιού. Το ρουσφέτι έχει rousfetian cycle που συμβαδίζει με το political cycle.

    Όσο για επιβολή νορμών ζωής, μόνο μια ομάδα έχει το δικαίωμα σε αυτή τη χώρα. Οι καταληψίες αριστεριστές που έχουν κάνει τα δημόσια αγαθά προσωπική τους ιδιοκτησία. Μακάρι να τα σεβάτανε κιόλας.

    ReplyDelete
  119. @ ρανο
    "Δεν γράφω εδώ για να υπερασπιστώ κανένα βολεμένο αρχισυνδικαλιστή! Όταν όμως οι γυμναστές (επιβλέποντες οργάνων τους ονομάζουν τα αφεντικά των γυμναστηρίων) παίρνουν 3 ευρώ την ώρα, και περιμένουν μια Κυριακή για να ξεκουραστούν , τότε έχω κάθε δικαίωμα να τους υπερασπιστώ!"

    Ας έρθουν να καθαρίζουν ασημικά στο σπίτι μου με 5 ευρώ την ώρα + ΙΚΑ

    ReplyDelete
  120. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ = αποκλεισμός ομάδων του πληθυσμού από την αγορά εργασίας. Πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.

    Μαζί με τη μάχη για τα συλλογικά αγαθά πρέπει να δώσουμε μάχη για ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

    Αλήθεια, πόσα είναι τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα σήμερα?

    ReplyDelete
  121. ΚΑΙ άκουσε ρανο, ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να κάνεις ό,τι θέλεις, δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο, βλακώδες ή έξυπνο - that's democracy.

    KAI ΔΕΝ έχεις υποχρέωση να δικαιολογείς τις ενέργειές σου. ΟΛΟΙ έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ακόμα ΚΑΙ στην ΒΛΑΚΕΙΑ.

    ReplyDelete
  122. Μα ρε Κομφούκιε και συ, "καθαρίστριες"? Είναι δυνατόν? Η αξιοπρέπεια μας δεν το επιτρέπει αυτό. Ούτως ή άλλως, μην ξεχνάς ότι αυτό το επάγγελμα ελάχιστοι - ειδικά άντρες - Έλληνες κατέχουν. Κατ' αρχάς χρειαζόμαστε βασική εκπαίδευση - Τι είναι η σκούπα? Πώς την κρατάμε? Τι είναι η καθαριότητα? κλπ κλπ.

    Μαζί με το Lawn tennis, θεωρώ πρέπει να οργανώσεις κι ένα vocational training project για καθαριότητα και υγιεινή προσωπικού και τέλος και σημαντικότερο, δημόσιου / κοινού χώρου.

    ReplyDelete
  123. @τάκης:
    Μα, πάρα πολλοί ιδικτήτες γυμναστηρίων είναι γυμναστές οι ίδιοι! Δεν τίθτεαι θέμα επ αυτού. Εγώ δεν λέω αυτό. Εγώ λέω ότι θα χώνουν τους υπαλλήλους τους τις Κυριακές. Αυτό και τίποτα περισσότερο δεν ισχυρίζομαι. Σε αυτό είμαι εναντίον! Στην ελαστικοποίηση και στο ξεχύλωμα του ωραρίου και στην κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

    @κομφούκιος:
    Ρε φίλε πως δεν επιβάλεις; Επιβάλεις και και με το παραπάνω! Πότε σου απαγόρευσε το κράτος να πας να γυμναστείς; Ε; Όταν κλείνει τα γυμναστήρια τις Κυριακές ή όταν καταστρέφει/πουλάει/εκμεταλλέυεται εμπορικά και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στην Αθήνα; Όταν δίνει στους γυμναστές μια ελύθερη μέρα, ή όταν με τους εξοντωτικούς μισθους και τις συνθήκες διαβίωσης που μας "προσφέρει" ο ελεύθερος χρόνος μας για άθληση τείνιε στο μηδέν;;; Μα μιλάμε σοβαρά τώρα;;; Εσείς αναφέρεστε σε 1-2 ώρες κυριακάτικης γυμναστικής, η οποία ανετότατα μπορεί να αντικατασταθεί με τρέξιμο/περπάτημα/μπάλα και δεν ξέρω γω τι άλλο... Τον γυμναστή που θα χάνει την Κυριακή του και θα στέκεται 8 ώρες (στην καλύτερη περίπτωση) απίκο δεν τον σκέφτεστε;; Τι ατομιστική λογική είναι αυτή ρε παιδιά;;

    ReplyDelete
  124. ΟΛΑ είναι ΗΜΙΚΛΕΙΣΤΑ και όταν λέω ημίκλειστα αναφέρομαι σε ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ (πχ δια νόμου οριζόμενες αμοιβές δικηγόρων για πράξεις, υπχρεωτική απρουσία δικηγόρων σε συμβολαιογραφικές πράξεις κλπ κλπ, ΠΧ φόρους υπερ τρίτων, ΟΠΩΣ διάφορα -ΟΣΗΜΑ, πχ το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ που ΔΕΝ υπάρχει στην αγγλοσαξονική κοινωνία).

    ΕΙΡΩΝΙΚΑ, το ΜΟΝΟ επάγγελμα που ΘΑΠΡΕΠΕ να είναι ΚΛΕΙΣΤΟ ώστε να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, διότι εκεί κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή, δλδ το ΙΑΤΡΙΚΟ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΟΙΚΤΟ.

    ReplyDelete
  125. Καλά κακό είναι να είναι ανοικτά;

    πλάκα-πλάκα γνωρίζω γυμναστήρια που λειτουργούν μέχρι τις 12... ευτυχώς που στη Νέα Σμύρνη υπάρχει και το Άλσος...

    ReplyDelete
  126. Αλήθεια, πόσα είναι τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα σήμερα?
    ------------------
    Άσ'το καλύτερα... ήδη μας έχει "σηκώσει" η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τουλάχιστον 5-6...

    Αλλά, αχ... από το καλοκαίρι θα έρθει ο Πολωνός υδραυλικός. Μακάρι να μας φέρει και καμιά Πολωνέζα νοσοκόμο! :D :D

    ReplyDelete
  127. @ ΡΑΝΟ

    ΑΦΟΥ είσαι θιασώτης της ΑΝΕΤΗΣ ΖΩΗΣ χωρίς αγχη, πολύ ευχαρίστως ΡΑΝΟ να σου αγοράσω εισιτήριο με espace premiere της Air France, μέσω Παρισίων, για La Habana ή Pyongyang.

    ΞΕΡΕΙΣ τι ωραία που είναι;;;;;
    ΕΧΩ πάει. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΛΗ μέρα κάθονται και τρώνε μπριζολάκια.

    ReplyDelete
  128. Όπως είπε ο Θεός ο Χριστιανοδουλικός, την Κυριακή ο άνθρωπος αράααααζει.

    Ο νόμος του ανθρώπου όμως λέει 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα (μηνιαίους μισθωτούς) και 2 μέρες ρεπό. Λέει και πολλά άλλα, αλλά το θέμα είναι ρανο, πες μας ποιος δεν τηρεί τον νόμο και θα αναλάβουμε από εκεί και πέρα.

    Φίλος δουλεύει ως υδραυλικός, παραπλανήθηκε από εργοδότη, δουλεύοντας ανασφάλιστος, απλήρωτος, και με υπερωρίες (ή μάλλον υπερ-ημέρες). Έκανε το αυτονόητο. Πήγε στην επιθεώρηση εργασίας. Με πολλούς μήνες καθυστέρηση, λόγω δυστυχώς των αντανακλαστικών χελώνας του ελεγκτικού μηχανισμού, του πήρανε την άδεια του εργοδότη του και επιπλέον αποζημίωσε και με το παραπάνω το φίλο μου. Αν θέλεις, κάντο κι εσύ. Από εκεί και πέρα οι καταναλωτές δεν έχουν λιγότερα δικαιώματα στις υπηρεσίες (είτε είναι αυτές ψυχαγωγίας, είτε είτε) από τους εργαζόμενους. Όπως υπάρχει το πλαίσιο προστασίας του εργαζομένου, υπάρχει και το πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή.

    Σε τελική ανάλυση, μου φαίνεται η στενή παραγωγική βάση και η διαστρεβλωμένη / ανώριμη οικονομία της αγοράς στη χώρας μας έχει ΚΥΡΙΩΣ να κάνει με το στενό μυαλό και την ανώριμη στάση μας στο ευρύτερο συμφέρον ΚΑΙ της οικονομίας, ΚΑΙ της κοινωνίας.

    Αλήθεια, ποιος καθάρισε τον πάγο έξω από το σπίτι του χθες και σήμερα στην Αθήνα?

    ReplyDelete
  129. Είμαστε μάλλον η μοναδική χώρα που καταφέραμε την ΕΕ να την κάνουμε αντί για σύμμαχο και μέντορα μπαμπούλα. Μόνο με ξύλο τα σουλουπώνουμε, αλλά δεν καταλαβαίνουμε.

    ReplyDelete
  130. Να τα ξαναπουμε για αυτούς που δε τα παίρνουν:
    Είναι αυτονόητο ότι τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο.
    Η ανασφάλιστη εργασία ή μη καταβολή δεδουλευμένων στην Ελλάδα ΔΕΝ αντιμετωπίζεται με το να επιβάλλεις (με το ζόρι) κλείσιμο τη Κυριακή και γενικά συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.
    Είναι σα να λες ότι επειδή το Ελληνικό κράτος είναι ανίκανο και πολλές επιχειρήσεις κλέβουν το ΦΠΑ, επιβάλλω κατάργηση του ελεύθερου εμπορίου (πολλοί βέβαια εδώ μέσα δε θα το έβρισκαν και κακή ιδέα...).
    Ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι ελεύθερος να ανοίγει ή να κλείνει τη Κυριακή ανάλογα με το πλάνο που έχει. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία.

    ΓΚΕΓΚΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ;

    ReplyDelete
  131. @κομφούκιος
    Μα ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχω άνετη και χαλαρή ζωή και επειδή είμαι κάθε μέρα στο τρέξιμο ξέρω πως είναι να σε βάζουν να δουλεύεις και την Κυριακή! Παρ' όλα αυτά , ποτέ δεν στερήθηκα την γυμναστική, πάντα έβρησκα και βρήσκω χρόνο για μπάσκετ με φίλους ή για εξορμήσεις σε βουνά τις Κυριακές. Αυτό που λείπει από τον έλληνα δεν είναι τα ανοιχτά γυμναστήρια τις Κυριακές, αλλά η γυμναστική παιδεία. Είμαστε πια εξαρτημένοι στην καθυστική ζωή και στις κρεπάλες. Αν έμπαινε σε όλους η γυμναστική στη ζωή τους, τότε ΟΛΟΙ θα βρήσκανε τρόπους να αθλούνται τις Κυριακές χωρίς γυμναστήρια.

    @τάκης.
    Μάγκας ο φίλος σου αλλά και τυχερός. Γιατί πολύ απλά μπορώ να σου πω και εγώ περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους με το που πήγαν κόντρα στην εργοδοσία τους, και η αγορά εργασίας δεν έκανε τίποτα! Ξαναλέω αυτό που είχα γράψει πιο πριν: Όσο η αυθαιρεσία των αφεντικών στην Ελλάδα είναι τέτοια, τόσο πρέπει να προστατεύουμε και να υπαρασπιζόμαστε τα κεκτημένα και τα δικαιώματά μας! Και πολύ απλά είμαι σίγουρος ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τη νύφη θα την πληρώσουν οι γυμναστές, τι θα τους πεις; Πήγαινε στην αγορά εργασίας;; Και όταν απολυθεί τι θα κάνεις;;; Θα τους πεις "δεν πειράζει, δες την θετική πλευρά! Ο κοσμάκης τώρα μπορεί να γυμνάζεται και κυριακάτικα μετά την εκκλησία!!"

    ReplyDelete
  132. ΚΑΙ ΟΧΙ μόνο με το ΩΡΑΡΙΟ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ με ΝΟΜΟΥΣ να σου πει [παρακαλώ!!] ΠΟΤΕ θα κάνεις και πότε ΔΕΝ θα κάνεις ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ εκπτώσεις!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ διερωτάσαι, "Γιατι ρε κερατά θα μου κάνεις κουμάντο; Μου αρκεί κέρδος 10% και επειδή έχω οράματα να αποκτήσω πελάτες σε βάθος χρόνου, κάνω έκπτωση σε 12μηνη βάση. Γούστο μου καπέλο μου"

    "ΟΧΙ" σου λέει ο ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ για να προστατέψει τον λαμόγιο επιχειρηματία της καρα-καρα-καρα-φωτιάς.

    ΕΤΣΙ είναι η Ελλάδα ..... επιχειρήσεις του πεζοδρομίου που προσπαθούν να σταθούν ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ με ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ

    ΜΕΤΑ διερωτάται η ΙΔΙΑ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (αυτά τα ΕΛΕΕΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ της ΝΔ ΚΑΙ του ΠΑΣΟΚ) ΓΙΑΤΙ (άκουσον άκουσον) δεν λειτουργεί ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  133. ΛΑΕ ΣΚΕΨΟΥ το ΕΞΗΣ ΣΟΦΟ.

    Κάθε φορά που ζητάς ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, η ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ, σκέψου πως το ΙΔΙΟ κάνουν άλλοι 100.

    Δηλαδή
    κάθε ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ που γίνεται σε σένα και ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ την ζωή των ΑΛΛΩΝ

    ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ
    με 100 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ που επιβάλλουν στη ζωή σου τρίτοι που ζητούν κι αυτοί κάτι ανάλογο με σένα

    δλδ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ 100 ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ουσιαστικά δουλεία.

    ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ

    ΣΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟ

    ΑΥΤΑ πάνε πακέτο

    ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    ή
    ΔΟΥΛΟΣ-ΔΟΥΛΟΣ

    ΔΙΑΛΕΞΕ λοιπόν ΠΟΙΟ από τα ΔΥΟ σε συμφέρει.

    ΜΟΝΟΣ σου

    Αν δεν μπορείς να συλλάβεις και αυτό το απλό και απλούστατο

    ΤΟΤΕ είσαι ΑΞΙΟΣ της ΤΥΧΗΣ σου

    ReplyDelete
  134. ΕΤΣΙ, έτσι. Δια της επαναλήψεως, της πειθούς, της επιμονής ΚΑΙ της υπομονής.

    Θυμάσαι Κομφου όταν ήσουνα τεσσάρων την φιλόλογο δεσποινίδα Γαρδικιώτη που, προκειμένου να αποκτήσεις ΣΕΒΑΣΜΟ προς την ξένη περιουσία, σου μάθαινε το τραγουδάκι

    "Αχ κουνελάααααααακι κούύύύύύύνεεεεελάάάάάάάάάάάάάάάάκι ξύλο που θα το φάάάάάάάάάάάάάάάάάάς μέσα στο ξένο πεεεεεεεεεεεριβολάααααααακι τρύπες ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙ τρυπάαααααας"

    και στριφογύριζες τα χεράκια σου μιμούμενος τα αυτιά του κουνελιού .................. ;;;

    ΑΥΤΟΙ οι ατυχείς ΔΕΝ είχαν κανένα να τους διδάξει, καμμιά αρχή, καμμιά αξία. ΕΣΟ υπομονετικός.

    ReplyDelete
  135. ασε ρε rano μην ασχολείσαι με τους βολεμένους που δεν έχουν ιδέα προφανώς τι πα να πει να δουλεύεις για 3 ευρώ την ώρα...

    Εγώ ασχολούμαι καθαρά για λόγους διασκέδασης. Μου προσφέρει ευχαρίστηση να σπάω τα νεύρα μερικών...

    ReplyDelete
  136. Καλά ρε παιδία πως κάνετε έτσι;

    Πραγματικά τείνω να πιστέψω ότι η γενιά του 1980 και ένθεν πάσχει.

    Έχουν περάσει 17 χρόνια από τη πτώση της ΕΣΣΔ και προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πόσο καλά θα ήταν αν...

    Αν... έχετε "νεφρά" πηγαίν'τε να ρωτήσετε πόσο καλά πέρναγαν εκεί.

    Το όλο πρόβλημα σήμερα, και το έχει δημοσιεύσει αυτό το blog μέσω συνεντεύξεως, είναι ο "χρηματιστηριακός καπιταλισμός" και η αίσθηση "φτώχειας".

    Μισθοί limit up - limit down, ηθικό limiti down, εισόδημα που σε πολλές περιπτώσεις δεν φτάνει και σε άλλες φτάνει τσίμα-τσίμα κλπ. κλπ.

    Κάποιοι φωνάζουν ότι θα περάσουμε χειρότερα από τις προηγούμενες γενεές. Με ποία έννοια;

    Εγώ ρωτάω τους γονείς μου (γεννηθένετες τη δεκαετία του 1940) για το πώς ήταν το μεροκάματο. Εκτός του κλασσικού "εσείς θέλετε μια Κατοχή για να εκτιμήσετε κάποια πράγματα" λένε και άλλα: Εμείς έχουμε (τελος πάντων "έχουμε") πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Και εγώ στο Deree σπούδασα αλλά εν μέρει με δάνειο και αυστηρή προθεσμία (ή 4 χρόνια ή τέλος). Και ξεχρεώθηκε με ένα εφ'άπαξ.

    Ανήκω και εγώ σε μια γενιά που δεν ένιωσε και τόσο τη πραγματική φτώχεια όπως τη δεκαετία του 1950 ή του 1960.

    Αν εμείς κλαιγόμαστε που δεν πάμε διακοπές λόγω οικονομικής στενότητας, τι να πουν οι προηγούμενες γενεές που... δεν είχαν ρούχα να φορέσουν.

    Κάποτε μου έλεγαν "κλείσε τη τηλεόραση". Την έκλεισα γιατί τελικώς μας προπαγανδίζουν να καταναλώσουμε.

    Με βάση τη λογική τους, όποιος δεν καταναλώνει είναι "φτωχός". Εντάξει ρε φίλε, δεν έχω λεφτά για αυτοκίνητο, θα πρέπει να δανεισθώ και να είμαι φυλακισμένος για 72 ή 100 μήνες με το πέλεκυ της κατασχέσεως;

    Επειδή ξέρω ότι κούρασα με την αναλυσή μου, εν κατακλείδι δεν πάσχουμε από οικονομική φτώχεια, αλλά από

    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!

    Συνεχίστε τη προσπάθεια σας.

    ReplyDelete
  137. όσον αφορά την άλλη φαιδρή πορτοκαλέα τον "μεσουτ" δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Τα σχόλια Του αναδύουν απίστευτη γελοιότητα.

    Το ότι το κεφάλαιο και η μισθωτή εργασία είναι εκμετάλλευση και αλλοτρίωση δεν είναι δικιά μου έφευρεση. Είναι άποψη χιλιάδων στοχαστών και εκατομμυρίων ανθρώπων τα τελευταία 200 χρόνια.

    Αν δεν το γουστάρει είναι γιατί όπως και ο Λόρδος Κέυνς έχει διαλέξει στρατόπεδο στον "ταξικό πόλεμο".

    Οι εχθροπραξίες φιλαράκο συνεχίζονται...

    ReplyDelete
  138. όσο για το νάσο, αν γουστάρεις φίλε να ζεις στη μιζέρια θα σου πρότεινα να μεταναστεύσεις στο Ιρακ να δεις τι θα πει βερίκοκο...

    τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά πέστα σε κανένα πιτσιρίκι...

    ReplyDelete
  139. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  140. τα δε σχόλια για τη ρωσία είναι εντελώς άκαιρα και άκυρα και προδίδουν μεγάλη ανησυχία...

    κανείς δεν ανέφερε τίποτα για αυτό και κανείς δεν το υποστήριξε... απλά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση...

    Όσον αφορά για το τί επακολούθησε όταν εφαρμόστηκαν οι νεοφιλελευθερές σας πολιτικές εκεί, ας μην το συζητήσουμε...

    όπως έλεγε και ο πανούσης: Προσεχώς Βουλγάρες

    ReplyDelete
  141. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  142. Γλύψτε και τα αρχίδια των ρουφιάνων δημοσιογράφων που σας γουστάρουν, έτσι για περισσότερο θέαμα.
    Ο κόσμος διψάει για κρετίνους. Είναι γνωστό αυτό.

    Κρίμα όμως που είναι λίγα τα ψωμιά σας.

    Κλαψ...

    Ουστ κωλόπαιδα

    ReplyDelete
  143. όσο για το νάσο, αν γουστάρεις φίλε να ζεις στη μιζέρια θα σου πρότεινα να μεταναστεύσεις στο Ιρακ να δεις τι θα πει βερίκοκο...

    τα υπόλοιπα ηθικοπλαστικά πέστα σε κανένα πιτσιρίκι...
    -----------------------------
    Δε χρειάζεται.

    Υπάρχει και η εδώ μιζέρια που έχει εγκλωβιστεί στο πνεύμα του Νεοέλληνα και φάινεται κάθε ημέρα που βγαίνω έξω από το σπίτι μου.

    Τώρα εάν τα άλλα σου είναι ηθικοπλαστικά, καληνύχτα.

    Και όσων αφορά τις Βουλγάρες, για πες μου dr. marx:

    Γιατί κατέρρευσε ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός; Μήπως επειδή ήταν ολίγον αντι-δημοκρατικός;

    Και οι γυναίκες τι ήθελαν να κάνουν; Να ζήσουν. Αλλά τι να κάνουμε, δεν προνόησαν να έχουν λεφτά πριν καταρρεύσει ένα σύστημα που ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ την ελευθερία του ανθρώπου (ούτε jeans δεν τους άφηναν να αγοράζουν) και όλα τα άλλα ήταν ΔΗΜΟΣΙΑ. Αλλά όχι! Η Perestroika φταίει!

    Ο καπιταλισμός γι'αυτό επικράτησε dr. marx: Άφηνει τον κόσμο ΕΛΕΥΘΕΡΟ!

    Και αν δεν το πιστεύεις, πήγαινε προς Κούβα και Βόρειο Κορέα μεριά.

    Ο Raul Castro θα υϊοθετήσει το Κινεζικό μοντέλο ανάπτυξης...

    ReplyDelete
  144. εντάξει απο ασυναρτησία άλλο τίποτα...

    δεν θα μπω στο παιχνιδάκι σου αγόρι μου να συζητώ για την εσσδ...
    δεν με αφορά το ζήτημα... δεν έχω αυτό να παλέψω στην καθημερινότητα μου...

    πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε να παίξεις αλλού...

    ReplyDelete
  145. Τι έγινε ρε παιδιά; Αφήσατε τον νεοφώτιστο nasso στη βάρδια;
    Α, όλα κι όλα τα αφεντικά μου με πληρώνουν για οκτάωρο, δεν κάθομαι ούτε λεπτό παραπάνω. Ας τα βγάλει πέρα ο ψάρακας με τον μαρξ.

    ουστ

    ReplyDelete
  146. dr.marx said...
    Αν δεν το γουστάρει είναι γιατί όπως και ο Λόρδος Κέυνς έχει διαλέξει στρατόπεδο στον "ταξικό πόλεμο".

    Eυτελές άτομο, MH ΠΙΑΝΕΙΣ στο ΣΤΟΜΑ σου τον ευγενέστερο άνθρωπο του κόσμου, τον John Maynard Keynes

    Οι εχθροπραξίες φιλαράκο συνεχίζονται...

    Αυτό ακριβώς είπε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΚΚΕ ο σύντροφός σου Νίκος Ζαχαριάδης στο τέλος του Τρίτου Γύρου, το 1949
    ΚΑΙ
    ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ αυτής του της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ βλακείας, ΕΧΑΣΑΝ άδικα την ΖΩΗ τους πολλοί στο απόσπασμα, άλλοι σάπισαν στις φυλακές μέχρι τα 60'ς και οι "τυχεροί" πέρασαν διακοπές στο τουριστικό νησί Long Island.
    Εάν χρησιμοποιήσετε ΒΙΑ, βία θα βρείτε στο δρόμο σας.
    QUID PRO QUO που έλεγε η Μάρω.

    ReplyDelete
  147. ΚΑΙ άκου δω.
    ΔΕΝ εκπροσωπείτε παρά το πολύ 12-13%, αμφότερα τα Κομμουνιστικά Κόμματα.
    Αλλοι τόσοι είναι οι Βασιλοχουντικοί-Καρατζαφερικοί κλπ.
    ΣΑΣ λογίζω ομού διότι είστε αμφότεροι ΟΠΑΔΟΙ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ σε διαβεβαιώ πως το ύφος σου και αυτό του Αδωνι Γεωργιάδη είναι ΟΜΟΙΑ, απαράλλαχτα.

    Εάν, λοιπόν, σας λογίσουμε ομού (τα φασιστικά κόμματα δηλαδή), πάλι δεν πιάνετε ούτε ένα 24% του εκλογικού φορέα.

    ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ, λοιπόν, και ΑΦΗΣΤΕ τις απειλές για τα εσωτερικά σας, στην Κουμουνδούρου και στον Περισσό.

    ReplyDelete
  148. Αγαπητέ Κομφούκιε,
    μπορεί το ποσοστό του κόμματος του οποίου τις απόψεις εκφράζω εδώ να είναι αρκετά μικρό (4%), όμως οι θέσεις μας είναι πλειοψηφικές στην Ελληνική Κοινωνία. Ο Ελληνας Πατριώτης, Χριστιανός και Οικογενειάρχης, δεν έχει κανένα λόγο να περιμένει την Κυριακή, θρησκευτική αργία υπενθυμίζω, για να γυμνάσει το σώμα του. Μακάρι οι πατριώτες μας να γυμνάζονταν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όπως κελεύουν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και δε θα παρίστατο ανάγκη να πατήσουμε τόσο βάναυσα τις θρησκευτικές μας παραδόσεις. Η Κυριακή είναι μέρα ΣΧΟΛΗΣ, ΠΕΡΙΣΚΕΨΗΣ και ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ! Μην τα πατάτε όλα καταγής με τις ακραίες θέσεις σας! ΘΑ επισύρετε την ΜΗΝΙΝ των πιστών. Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  149. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  150. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  151. Παρακαλώ τους διαχειριστές του ιστοτόπου να επιληφθούν του θέματος-
    κάθε πολιτισμένη κριτική ΔΕΚΤΗ
    όχι όμως και να ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΙΑ!

    Ντροπή σας. Ντροπή, δε λέω τίποτε άλλο. Εχετε γίνει φωλιά ύβρεως και ανώνυμων προσβολών.

    Πραγματικά ενοχλήθηκα που πήρα μέρος σ' αυτήν τη συζήτηση. Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά.

    ReplyDelete
  152. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  153. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  154. εκτος από αντιεργατιστές
    εδω μέσα είστε και σεξιστές.
    Αποχωρώ απογοητευμένη

    Παρθένα Φουντουκίδου

    ReplyDelete
  155. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  156. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  157. Συγνώμη αλλά το φόρουμ του g700 δεν είναι για γνωριμίες. Εχουμε πολιτική συζήτηση εδω. Να πάτε στο φόρουμ sheseis. gr ή στο sextube να βγάλτε τα μάτια σας.

    Μαρία

    ReplyDelete
  158. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  159. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  160. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  161. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  162. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  163. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  164. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  165. βλέπουμε ότι κάποιους πολύ συγκεκριμένους εδώ μέσα σας έχει τσούξει το θέμα και αρχίσατε το βρυσίδι. Βρίστε βρίστε, όσο μας βρίζετε δυναμώνουμε. Δείχνετε πόσο αστήρικτες είναι οι απόψεις που εκφράζετε και πόσο αυταρχικοί πραγματικά είστε. Είστε ντροπή για όλο το φάσμα των κομμουνιστικογενών πολιτικών απόψεων. Αν είναι απαξιωμένες ιστορικά μία εσείς φροντίζετε να τις απαξιώνετε καθημερινά ακόμα περισσότερο. Μήπως είστε οι γνωστοί κουκουλοφόροι προβοκάτορες των λαϊκών κινημάτων αυτοί τους οποίους ορθώς καταγγέλει το ΚΚΕ καθημερινά;

    ReplyDelete
  166. Το αίτημα για ανοιχτά γυμναστήρια δεν έχει να κάνει πρωτίστως ούτε με γυμναστικές κι αθλητισμούς, ούτε με εργασιακά δικαιώματα. Έχει να κάνει με τους πολίτες που αρνούνται το νταβατζιλίκι μερικών ψιλικατζίδων μικροϊδιοκτητών γυμναστηρίων που επειδή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή (όπως είναι ανοιχτά τα 5χ5, τα κολυμβητήρια, τα δημοτικά ΄γήπεδα μπάσκετ) θέλουν να μένουν κλειστά τις Κυριακές και οι υπόλοιποι μικρομεγαλοι, μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων και τα μεγάλα γυμναστήρια . Εκεί που προηγουμένως υπήρχε ελευθερία για τον καθένα να ανοίξει ή να κλείσει έρχεται κάποιος μπακάλης πριν τις εκλογές του Σεπετεμβρίου και επιβάλλει δια προεδρικού διατάγματος μια παράλογη ρύθμιση σ' έναν κλάδο ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ο οποίος λειτουργεί σε άλλη λογική ωραρίου από τους κλασσικούς κλάδους της οικονομίας.

    ReplyDelete
  167. Εμείς λέμε λοιπόν να γίνει τροπολογία και να πάρουν πίσω το Προεδρικό Διάταγμα που θεσμοθετεί την παράλογη αυτή απαγόρευση.

    ReplyDelete
  168. Προς Γ700

    Ρε παιδιά μήπως τα έχετε μπλέξει λίγο? Εσείς σαν Γ700 ποιον εκπροσωπείτε? Τους εργαζομένους ή τους καταναλωτές? Και δεν εννοώ πως 1 άτομο έχει μόνο τη μια από τις 2 ιδιότητες, αλλά εσείς σε ποια δίνετε προτεραιότητα? Στον εργαζόμενο ή τον καταναλωτή?

    ReplyDelete
  169. εντάξει απο ασυναρτησία άλλο τίποτα...

    δεν θα μπω στο παιχνιδάκι σου αγόρι μου να συζητώ για την εσσδ...
    δεν με αφορά το ζήτημα... δεν έχω αυτό να παλέψω στην καθημερινότητα μου...

    πάρε το κουβαδάκι σου και πήγαινε να παίξεις αλλού...
    ------------------------------------
    Και εσύ πάρε τις χαζοθεωρίες σου και πήγαινε σε τρικοκοσμικές χώρες να τις πουλήσεις.

    Αντε πια! Μου προωθείτε μια ιδεολογία της συλλογικότητας και της ισοπέδωσης που συντάσσεται με τον Ιουδαϊσμό.

    ReplyDelete
  170. Anonymous said...
    Προς Γ700

    Ρε παιδιά μήπως τα έχετε μπλέξει λίγο? Εσείς σαν Γ700 ποιον εκπροσωπείτε? Τους εργαζομένους ή τους καταναλωτές? Και δεν εννοώ πως 1 άτομο έχει μόνο τη μια από τις 2 ιδιότητες, αλλά εσείς σε ποια δίνετε προτεραιότητα? Στον εργαζόμενο ή τον καταναλωτή?

    February 20, 2008 10:25 AM

    Αυτό που επικαλείσαι είναι ΨΕΥΔΟ-ΔΙΛΗΜΜΑ αφού τυχαίνει ο εργαζόμενος κάπου να είναι καταναλωτής αλλού. ΕΤΣΙ, λοιπόν, ο διαχωρισμός σου είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα και ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ. Υπάρχουν ΜΟΝΟ πολίτες και οι πολίτες είναι δισυπόστατοι, δλδ συγχρόνως ΚΑΙ εργαζόμενοι ΚΑΙ καταναλωτές.

    ReplyDelete
  171. Κύριοι,
    επειδή η λέξη "ντουζάκι" προέρχεται από τη λέξη "ντους" δεν σημαίνει ότι πρέπει να την ακολουθεί ηχητικά. Αν πας στον άλλον και πεις : -πάω να κάνω "ντουσάκι", μάλλον για αδερφή θα σε περάσει...
    Μα καλά, από το κείμενο μου, αυτό σε απασχολεί εσένα δηλαδή; Για τα υπόλοιπα δεν έχεις να γράψεις τίποτα;
    Το συγκεκριμένο θέμα, προφανώς θα κλείσει τα μικρά γυμναστήρια της γειτονιάς, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις (για να καλύψουν και την Κυριακή) ενώ δεν θα μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να δουλεύει μία ακόμα ημέρα. Αντιθέτως, προωθεί τα μεγάλα γυμναστήρια "αλυσίδες" που δουλεύουν με "ωρομίσθιους", κάτι που κάνει και η Γ700 με τη στάση της στο θέμα αυτό.

    ReplyDelete
  172. ...και κάτι άλλο: για να δούμε τι "κάλυψη" θα έχει από τον Τύπο η κίνηση σας τώρα που δεν είναι κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση ( είπαμε, για να προωθηθεί ο Τσίπρας και να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ )....

    ReplyDelete
  173. @κομφού

    δε νομίζω ότι οι φασίστες είναι ενάντια στην εργασία... μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο ασχετούλη, ημιμαθή κομφούκιε

    ReplyDelete
  174. Ρε παιδιά μήπως τα έχετε μπλέξει λίγο? Εσείς σαν Γ700 ποιον εκπροσωπείτε? Τους εργαζομένους ή τους καταναλωτές?

    Είμαστε εργαζόμενοι σε μία και δύο δουλειές, καταναλώνουμε όμως καθημερινά εκατοντάδες υπηρεσίες και προϊόντα. Στη μαζική δημοκρατία το δίπολο εργασία-κεφάλαιο, "προλετάριος"-"αστός", εργαζόμενος-εργοδότης, χάνει την κεντρική του σημασία διότι διασπάται πλέον από τη νέα πραγματικότητα της κατανάλωσης και την ιδιότητα του ανθρώπου καταναλωτή. Πλέον η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση της ποιότητας ζωής δεν συναρτάται αποκλειστικά από το μεγαλύτερο μισθό, τις λιγότερες ώρες δουλειάς και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας(ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΤΗΣ G700) , αλλά ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ και από την εύκολη και καθημερινή πρόσβαση σε ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες και προϊόντα.

    ReplyDelete
  175. @Κομφούκιος

    Μα ήδη το είπα από μόνος μου πως ο εργαζόμενος είναι και καταναλωτής. Αυτό που ρωτάω είναι πολύ απλό:

    Όταν υπάρχει σύγκρουση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτών των καταναλωτών, ποια "θυσιάζουμε"? Ποια ιδιότητα του πολίτη έχει προτεραιότητα? Μήπως υπερτονίζουμε την ιδιότητα του καταναλωτή και μειώνουμε αυτή του εργαζομένου?

    ReplyDelete
  176. Ρε Μαρξιστούλη μου να σε ρωτήσω, μένεις με τους γονείς σου ακόμα?

    ReplyDelete
  177. όχι βέβαια σε μια κοινωνία δίκαιη (απλώς δίκαιη όχι σοσιαλιστική ουτοπία ή άλλη ουτοπία) πρέπει κανείς να κάνει τα εξής:

    α.να εξασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, να τηρεί το 8ωρο και να πληρώνει υπερωρίες,

    β.αφού αυτά τα έχει εξασφαλίσει πρέπει μετά να υπηρετήσει τον καταναλωτή και τις ανάγκες-επιθυμίες του επιτρέποντας στην οικονομία να λειτουργήσει ελεύθερα.

    Στην προκειμένη περίπτωση των γυμανστηρίων δεν τίθεται θέμα εργασιακών δικαιωμάτων. Τα μικροσυμφέροντα θέλουν κλειστά τα μεγάλα γυμναστήρια. Όχι γιατί απειλείται η βιωσιμοτητά τους και θα χαθούν δουλειές, αλλά γιατί περιορίζονται τα κέρδη τους.

    ReplyDelete
  178. είσαι αστείος φιλαράκο....
    πολύ αστείος...

    αυτές οι αηδίες που λέτε περί μαζικής δημοκρατίας και μαζικής κοινωνίας είχαν ειπωθεί από τους διανοούμενους της κυριαρχίας ήδη από τη δεκαετία του '50 για να διαψευστούν αμέσως μετά από το παγκόσμιο κύμα αγώνων της δεκαετίας του '60.

    Ξαναλέω ρωτήστε ποια είναι η άποψη των εμποροϋπάλληλων (από τους πιο υποτιμημένους εργαζόμενους) για αυτές τις μαλακίες που λέτε. Κι αν φύγετε σώοι θαύμα θα είναι.

    Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του Praktiker στην Ελλάδα, των McDos στη Γαλλία, κλπ κλπ. Μην αναφέρω απεργίες στην Αμερική. Εσείς όλα αυτά τα αγνοείτε και όχι μόνο αυτό, δια στόματος μεσουτ ταβαζ τους υποτιμάτε και με ένα χυδαίο τρόπο.

    α παρεμπιπτόντως για καλή μου τύχη τυχαίνει να έχω τη δυνατότητα να μένω μόνος μου.

    Σε αντίθεση με πάρα πολλούς άλλους εργαζόμενους που αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 35 γιατί ανήκουν στη χαμηλόμισθη κατηγορία των 700 ευρώ...

    ReplyDelete
  179. "Είμαστε εργαζόμενοι σε μία και δύο δουλειές, καταναλώνουμε όμως καθημερινά εκατοντάδες υπηρεσίες και προϊόντα. Στη μαζική δημοκρατία το δίπολο εργασία-κεφάλαιο, "προλετάριος"-"αστός", εργαζόμενος-εργοδότης, χάνει την κεντρική του σημασία διότι διασπάται πλέον από τη νέα πραγματικότητα της κατανάλωσης και την ιδιότητα του ανθρώπου καταναλωτή. Πλέον η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση της ποιότητας ζωής δεν συναρτάται αποκλειστικά από το μεγαλύτερο μισθό, τις λιγότερες ώρες δουλειάς και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας(ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΤΗΣ G700) , αλλά ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ και από την εύκολη και καθημερινή πρόσβαση σε ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες και προϊόντα".

    Κατά βάση αυτά που λέτε δεν είναι λάθος, αλλά οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν επιδιώκετε την ΑΛΛΑΓΗ, αλλά την καλύτερη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του υπάρχοντος συστήματος. Πιθανών μέσω καλύτερης διαχείρισης να υπάρξει κάποια βελτίωση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μάλλον πρόσκαιρη θα είναι. Η καλύτερη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πιθανών να ήταν αίτημα προηγούμενων δεκαετιών. Πιστεύω πως το σύστημα έχει χρεωκοπήσει και θέλει πλήρη ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΛΛΑΓΗ (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως). Όπως ηττήθηκε ο κομμουνισμός με τον τρόπο που εφαρμόστηκε στις γνωστές χώρες, ήρθε η ώρα της ήττας και για τους "νικητές". Σαν νέοι άνθρωποι πρέπει να ζητούμε κάτι νέο και όχι τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της μιζέριας μας

    ReplyDelete
  180. Μαρκιστούλη μου εκεί που μένεις πληρώνεις ενοίκιο ή είναι των γονιών σου κατοικία? Ή μήπως σου πληρώνουν και το νοίκι?

    ReplyDelete
  181. Όσο για το ντους και ντουζ, ακόμα και στα Προεδρικά Διατάγματα παίδες μιλάνε για "ντουΣιέρες", όχι "ντουΖιέρες".

    Credit στον αστό Κομφούκιο και στην αγαπητή μας Γεωργία. Δίδαξε μας τη γλώσσα μας.

    ReplyDelete
  182. Σαν νέοι άνθρωποι πρέπει να ζητούμε κάτι νέο και όχι τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της μιζέριας μας

    Δώσε ένα παράδειγμα να δούμε τι εννοείς, γιατί τα περί νέου και ανατροπής του συστήματος τα θεωρούμε λογίδρια που κάνουν κάποιοι πολιτικοί και αμπελοφιλοσοφίες χωρίς περιεχόμενο.

    Εμείς καθημερινά δίνουμε παραδείγματα παίρνοντας θέση σε συγκεκριμένα ζητήματα. ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΙΣΩΣ-γιατί; Αυτό που λείπει δηλαδή από τα φλύαρα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Σαφείς προτάσεις

    ReplyDelete
  183. Το θέμα του γηπέδου του παναθηναικού στο βοτανικό είναι στην επικαιρότητα...και οι g700 αποφάσισαν να τα βαλουν με τα γυμναστηρία...!
    Ρε γίγαντες της διανόησης αντί να στηρίξετε τον αγώνα των κατοίκων να μην δωθεί χαριστικά η περιοχή σε ιδιωτική εταιρία που θα την εκμεταλευτεί προς οφελος της κάνετε κίνημα για τα γυμναστήρια.
    Εκεί να σας δώ, να τα βάλετε με το μεγάλο κεφάλι και όχι με τους μικρούς...Να ζητήσετε δημόσοιυς χώρους για άθληση διασκέδαση και ξεκούραση, όπως σε όλη την άλλη ευρώπη(που τόσο γουστάρετε να λέτε). Να ζητήσετε οργάνωμενο αθλητισμό για όλους και όχι άλλες επιδοτησεισ και χαρισμα χρεών σε ΠΑΕ.
    Αλλά σιγά μην το κάνετε, σιγά μην πάτε κόντρα στα αφεντικά και στους μεγαλοπολιτικούς...Αφού απο το blog το έχετε για δημόσιες σχέσεις ακριβώς με αυτούς....

    ReplyDelete
  184. Ρε βλάκα ανώνυμε, διάβασε λίγο καλύτερα το μπλογκ. Υπάρχει ολόκληρο άρθρο για τις χαριστικές ρυθμίσεις και τα χρέη των ΠΑΕ. Υπάρχει κι ολόκληρη συζήτηση γύρω από τους γκάνγκστερς του ποδοσφαίρου, την ενοικίαση αστυνομίας, την κατάχρηση των δημόσιων πόρων κλπ. Από το καλοκαίρι που εσύ έκανες μπανάκια, εδώ μέσα αυτά τα θέματα είχαν πιάσει φωτιά. Ανέτρεξε στα archives του μπλογκ και θα δεις. Μιλάνε κι οι κώλοι τώρα να πούμε.

    ReplyDelete
  185. Με τους ανώνυμους "κουκουλοφόρους" του διαδικτύου, δεν έχει νόημα να ασχολείστε καθόλου όσο παραμένουν ανώνυμοι και δεν έχουν το θάρρος της γνώμης και της υπογραφής τους.

    Τώρα για το ζήτημα, πραγματικά εκπλήσσομαι με την απόφαση, τη λογική και τη σκοπιμότητα της. Είναι εντελώς τραγικό, να παρακολουθούμε εδώ και χρόνια, την βάναυση «φιλελευθεροποίηση» της οικονομίας, με όλες τις αρνητικές συνέπιες που συνεπάγεται για τον πολίτη ενώ αντίστοιχα να μην μπορούν να στεριώσουν, οι θετικές –για τον πολίτη- συνέπειες του οικονομικού συστήματος που εφαρμόζεται… Άστοχη και άκαιρη απόφαση, η οποία θίγει πρώτα και κυριότερα, την ίδια την επαγγελματική ομάδα στην οποία απευθύνεται, δεδομένου ότι της στερεί, μία από τις παραγωγικότερες και αποδοτικότερες ημέρες της εβδομάδας, ειδικά για τα γυμναστήρια των αστικών κέντρων. Και μην αρχίσουν πάλι οι κορώνες περί «μεγάλων αλυσίδων», γιατί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι χαρακτηριστικό επάγγελμα αυτοαπασχολούμενων…

    ReplyDelete
  186. γιατί ποιοι είναι οι g700 δεν έχω δει κανένα όνομα;

    ReplyDelete
  187. Έχει πολλή πλάκα το γεγονός ότι ένα θέμα σαν το αν τα γυμναστήρια θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές έχει πυροδοτήσει μια φαινομενικά άσχετη πολιτική συζήτηση. Μέχρι και για τα ποσοστά των κομμουνιστικών κομμάτων διαβάσαμε από έναν κύριο με... σαφέστατη πολιτική άποψη (!!!)

    Και για να πω και τη δική μου άποψη για το θέμα: Είμαι υπέρ του ανοίγματος των γυμναστηρίων όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ο λόγος είναι ότι με την το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμό τους, που έτσι στα πονηρά και μουλωχτά χωρίς να μάθει κανένας τίποτα πέρασε, πλήττονται πρώτα και κύρια αυτοί που, λόγω έλλειψης χρόνου τις υπόλοιπες μέρες, μπορούν να γυμναστούν μόνο το σαββατοκύριακο. Τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ γυμναστήρια στην Ελλάδα, όπως και παντού στον κόσμο, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και σαν τέτοιες βεβαίως πρέπει να αντιμετωπιστούν, λαμβάνοντας υπόψη όμως όλες τις ιδιομορφίες του κλάδου. Σύμφωνα με τη λογική ότι πρέπει να κλείνουν μια φορά τη βδομάδα όλες οι επιχειρήσεις για να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι,θα έπρεπε να κλείνουν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (!!!).
    Όλη λοιπόν αυτή η συζήτηση περί του χρόνου λειτουργίας των γυμναστηρίων είναι υποκριτική αφού βεβαίως κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι κύριοι ιδιοκτήτες να διαφημίζουν στην αρχή της χρονιάς τη εικοσιτετράωρη λειτουργία των γυμναστηρίων προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερη πελατεία. Και ξαφνικά πέρασε αυτό το προεδρκό διάταγμα εκ του πονηρού. Και με τα κακόμοιρα τα μέλη των γυμναστηρίων τι γίνεται; Τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να κλείνουν τα γυμναστήρια τις Κυριακές; Όχι βεβαίως. Αντιμετωπίστηκαν σαν να μην είχαν λόγο επί του θέματος. Ποιος όμως από τους ιδιοκτήτες των γυμνατηρίων βγήκε να τους υπερασπίσει όταν πριν από λίγα χρόνια ξέσπασε το σκάνδαλο με τα Universal; Ποιος βγήκε να υπερασπίσει τα μέλη που είχαν εγκλωβιστεί σε τρίχρονα συμβόλαια και είχαν φορτωθεί πιστωτικές κάρτες που ούτε καν τις ήθελαν; Ή όταν το PALESTRA πριν από λίγα χρόνια ξαφνικά έκλεισε μια μέρα και μέχρι την προηγούμενη μέρα οι ιδιοκτήτες έκαναν εξαμηνιαία συμβόλαια για να τ' αρπάξουν σα να μη συμβαίνει τίποτα; Τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν εκεί όπου υπάρχει υποκρισία. Ποιος μιλάει για τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία διακινούνται μέσα από τα γυμναστήρια, με το αζημίωτο βέβαια στην προμήθεια, τα οποία τα περισσότερα δεν είναι καν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ; Το θέμα βγήκε το 2004 με το σκάνδαλο Κεντέρη αλλά έκτοτε δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Και η κατάσταση συνεχίζεται.
    Πολλά γυμναστήρια δεν επιβιώνουν από τα χρήματα που πληρώνουν τα μέλη. Είναι απλά εικονικές επιχειρήσεις οι οποίες απλά υπάρχουν γιατί γίνεται ξέπλυμα χρήματος από νονούς της νύχτας και εμπόρους ναρκωτικών.
    Και για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι δεν είναι όλα τα γυμναστήρια σε αυτή την κατάσταση. Έχω την τύχη να πηγαίνω σε ένα γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους όπου όλοι, ιδιοκτήτες και προσωπικό είναι πολύ σοβαροί επαγγελματίες
    Βέβαια είναι απορίας άξιο πώς η κυβέρνηση που έδινε μάχες για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ξαφνικά κόπτεται τόσο πολύ για τα γυμναστήρια. Κακά τα ψέματα. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για θέματα που έχουν πολύ μεγάλη δημοσιότητα και άρα πολιτικό κόστος, ή απλά πάρα πολύ μεγάλες μίζες. Για το θέμα των γυμναστηρίων δεν είδα πάρα πολύ μεγάλη δημοσιότητα πριν περάσει το προεδρικό διάταγμα. Μάλλον στα μουλωχτά και χωρίς πολλές εξηγήσεις έγινε. Άρα;

    Υ.Γ. Για να μη με πει κανείς αντιδραστικό, να αναφέρω ότι εδώ και πολλά χρόνια είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΝ

    ReplyDelete
  188. και επειδή ρε φίλε είσαι ψηφοφόρος του ΣΥΝ, τι έγινε; Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι...

    Το ζήτημα είναι τι λες και πως τοποθετήθηκες στο ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου (είσαι εκτός γραμμής πάντως), που πλήττει τους αισχρά αμειβόμενους γυμναστές (χωρίς ένσημα και 3 ευρώ την ώρα).

    ReplyDelete
  189. (και προφανώς τα περί γραμμής λέγονται στα πλαίσια αστεϊσμου, ούτως ή άλλως ούτε έχω ούτε θέλω να έχω σχέση με το ΣΥΝ)

    ReplyDelete
  190. @ ψηφοφόρο ΣΥΝ

    Ποιος όμως από τους ιδιοκτήτες των γυμνατηρίων βγήκε να τους υπερασπίσει όταν πριν από λίγα χρόνια ξέσπασε το σκάνδαλο με τα Universal; Ποιος βγήκε να υπερασπίσει τα μέλη που είχαν εγκλωβιστεί σε τρίχρονα συμβόλαια και είχαν φορτωθεί πιστωτικές κάρτες που ούτε καν τις ήθελαν; Ή όταν το PALESTRA πριν από λίγα χρόνια ξαφνικά έκλεισε μια μέρα και μέχρι την προηγούμενη μέρα οι ιδιοκτήτες έκαναν εξαμηνιαία συμβόλαια για να τ' αρπάξουν σα να μη συμβαίνει τίποτα; Τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν εκεί όπου υπάρχει υποκρισία. Ποιος μιλάει για τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία διακινούνται μέσα από τα γυμναστήρια, με το αζημίωτο βέβαια στην προμήθεια, τα οποία τα περισσότερα δεν είναι καν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ; Το θέμα βγήκε το 2004 με το σκάνδαλο Κεντέρη αλλά έκτοτε δεν έχουμε ακούσει τίποτα.

    Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ.

    ReplyDelete
  191. Γιώργος said...
    "...... Ανέτρεξε στα archives του μπλογκ και θα δεις. Μιλάνε κι οι κώλοι τώρα να πούμε."

    Μετα "συμπαθήσεως και άνευ παρεξήγησης" Γιώργο μου,

    ανΑτρεξε, ανΑτρεξε, ανΑτρεξε

    στην Προστακτική, χρυσό μου παιδί, ΔΕΝ βάζουμε ΑΥΞΗΣΗ.

    ReplyDelete
  192. Ρε παίδες, μας έχετε ζαλίσει με τις διορθώσεις. Άπόψεις λέμε εδώ ή είναι η εκπομπή "ομιλείτε Ελληνικά"? Δεν έχετε τι να κάνετε και δίνετε μαθήματα?

    ReplyDelete
  193. Thank you my dear Georgia

    ReplyDelete
  194. δεν μου απαντήσατε όμως. Ποιοι είναι οι G700; Για να τσεκάρουμε και αν ισχύει ότι ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ ή είναι απατεώνες..

    ReplyDelete
  195. απ' ότι έχω καταλάβει συζήτηση εδώ μέσα δεν μπορεί να γίνει... Ο καθένας γράφει του κεφαλιού του και άντε να βγάλεις άκρη μέτα.

    Μια ερώτηση μονάχα θέλω να κάνω στα παιδιά του blog και σε όποιον άλλον υπέρμαχο του να είναι ανοιχτά τα γυμναστήρια την Κυριακή:

    Αν το αφεντικό σας ερχόταν μια μέρα και σας έλεγε: "θα σου δίνω ρεπό την Τετάρτη, αλλά θα έρχεσαι να δουλεύεις την Κυριακή" τι θα κάνατε;;;

    ReplyDelete
  196. @ ρανος

    Η ερώτηση που θέτεις είναι μία από πολλές πιθανές ερωτήσεις. Κι εσύ σκέφτεσαι το χειρότερο στη δική σου αντίληψη. Σε προσωπικό επίπεδο εσύ τι θα έκανες αν δεν μπορούσες να το δεχτείς και να διαπραγματευτείς? Θα έφευγες, αναζητώντας αλλού εργασία. Θεωρείς ότι όλοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίου θα σου έλεγαν το ίδιο? Εκτός εάν συνυπολόγιζες ότι η Κυριακάτικη σου εργασία, έναντι ρεπό την Τετάρτη ή οποιοδήποτε άλλο πιθανό σενάριο εργασίας/ξεκούρασης, θα πληρωνότανε εις ΔΙΠΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ReplyDelete