Monday, December 31, 2007

Blogging 2007 - Εκτιμήσεις για το 2008

Από την G700 (Γενιά των 700 ευρώ)*

Το 2007 συντελέστηκε μια πραγματική κοσμογονία στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Tα επίσημα καταχωρημένα blogs στο SYNC, το βασικό δηλαδή ελληνικό aggregator, τριπλασιάστηκαν : από 8 χιλιάδες περίπου που αριθμούσαν στις αρχές του 2007 έφτασαν τις 25 χιλιάδες στα τέλη του ίδιου έτους.

Ωστόσο η «μεγάλη έκρηξη» της ελληνικής μπλογκόσφαιρας δεν αφορά αποκλειστικά, ούτε πρωτίστως στην ποσοτική αύξηση των ιστολογίων και των ιστολόγων .

Το 2007 τα ιστολόγια μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας. Έγιναν νεανική μόδα, πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, άρθρα σε περιοδικά, αφιερώματα και θέματα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές (ΣΚΑΙ YouTube Debate), αντικείμενα δικαστικών διενέξεων (δίκη του blogme), αλλά και αντικείμενα συνεδρίων (Save the Date) καθώς επίσης και βιβλίων (Ψιλικατζού).

Το 2007, τα blogs έγιναν πολιτική μόδα. Οι πολιτικοί ασχολήθηκαν εντατικά με το blogging. Αν δεν απέκτησαν άπαντες δικό τους ιστολόγιο , οι περισσότεροι εξ αυτών έγιναν τακτικοί αναγνώστες των ειδησεογραφικών, κοινωνικών και πολιτικών ιστολογίων ώστε να πιάνουν καθημερινά το «κλίμα» της κοινωνίας. Ορισμένοι εξ αυτών πρωτοτύπησαν : ο ΓΑΠ απέκτησε τον δικό του blogger σύμβουλο κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος οργάνωσε την πρώτη συνάντηση πολιτικού με bloggers.

Το 2007, για πρώτη φορά στην πενταετή ιστορία του μέσου, τα blogs και οι bloggers κατάφεραν να επηρεάσουν τη δημόσια ατζέντα θέτοντας προς συζήτηση και προβληματισμό κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα: την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικτυακή κινητοποίηση και την οργάνωση δύο μαζικών διαδηλώσεων στο Σύνταγμα , τη βελτίωση και τον εξανθρωπισμό του νοσοκομειακού συστήματος μέσα από το blog της Αμαλίας Καλβίνου , την ανάδειξη του κοινωνικού ζητήματος της γενιάς των 700 ευρώ μέσα από το blog της G700.

Το 2007 λοιπόν, τα ελληνικά ιστολόγια άνοιξαν ένα εναλλακτικό μονοπάτι έκφρασης και δραστηριοποίησης για την κοινωνία των πολιτών.

Αλήθεια, μετά από μια τέτοια ξέφρενη πορεία τι μπορεί να περιμένει κανείς για τα ελληνικά blogs το 2008; Η απάντηση είναι αρκετά προφανής : πολλά περισσότερα!

Το 2008 τα blogs θα συνεχίσουν να αποτελούν μια ισχυρή κοινωνική, πολιτική και μιντιακή τάση. Ο αριθμός τους θα αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς, τα παραδοσιακά μέσα θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη του εναλλακτικού αυτού κοινωνικού Μέσου με άρθρα και εκπομπές, οι περισσότεροι πολιτικοί θα αποκτήσουν δικό τους ιστολόγιο, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα, νέα βιβλία και έρευνες θα κυκλοφορήσουν.

Το 2008 αναμένεται να υπάρξει μια ποσοτική διόγκωση της διαδικτυωμένης δημόσιας σφαίρας στην Ελλάδα, κινητήριος μοχλός της οποίας θα είναι χωρίς αμφιβολία ΚΑΙ τα ιστολόγια.

Το στοίχημα του 2008, όμως , εντοπίζεται αλλού : το μονοπάτι που άνοιξαν τα blogs για την κοινωνία των πολιτών πρέπει να μετατραπεί σε δρόμο. Να περάσουμε από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Από την ακατάπαυστη κριτική και την περιορισμένη δράση στην εντονότερη κινητοποίηση και την αυτοοργάνωση. Από τα netroots στα grassroots. Από την online συνεύρεση στην offline δικτύωση.

Εμείς στη G700 θεωρούμε ότι τα blogs είναι κάτι παραπάνω από ένας εύκολος και φτηνός τρόπος δημοσίευσης προσωπικών απόψεων. Είναι πρωτίστως ένα εργαλείο που ενδυναμώνει την κοινωνία των πολιτών και θέτει στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης μια ατζέντα για αλλαγές.

Οι κομματικές και επιχειρηματικές ελίτ χάνουν ένα μικρό μέρος της εξουσίας που διαθέτουν να διαμορφώνουν την ημερήσια διάταξη της δημόσιας συζήτησης, ενώ τα παραδοσιακά μέσα χάνουν το αποκλειστικό προνόμιο στην ενημέρωση.

Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς φίλτρα, χωρίς αρχισυντάκτες και άνωθεν προσδιορισμένες γραμμές, χωρίς σημεία ελέγχου, κοκαλωμένες ιεραρχίες και εξουσιαστικές δομές.

Βέβαια η οποιαδήποτε απόπειρα εκτίμησης για το αν τα ιστολόγια θα κινηθούν προς την παραπάνω κατεύθυνση είναι δύσκολο να γίνει.

Θα αποκτήσει η Ελλάδα το δικό της MyDD, το δικό της DailyKos, τη δική της Huffington Post; Θα ξεπηδήσει ένα μαζικό περιβαλλοντικό ελληνικό κίνημα έξω από τα στενά όρια παραδοσιακών περιβαλλοντικών οργανώσεων; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, αν και θα επιχειρηθεί από αρκετούς.

Αυτό που σίγουρα υποψιαζόμαστε ότι θα συμβεί, είναι ότι το 2008 δίπλα στην όποια ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση της μπλογκόσφαιρας, θα προκύψουν και σημαντικοί κίνδυνοι .

Τα ιστολόγια έχουν ήδη αρχίσει να χειραγωγούνται από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των ομάδων πιέσεων, κυρίως για συγκεκαλυμένη διαφημιστική χρήση ή για προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Από το πολύ απλό και άκακο «καλώ τους bloggers να κάνουν ένα test drive και να σχολιάσουν στα blogs τους το μοντέλο αυτοκινήτου Χ», μέχρι το πλασάρισμα συγκεκριμένων εμπορικών προϊόντων μέσα από ψευδοϊστολόγια προώθησης ή ακόμη και κεντρικά καθοδηγούμενες issues campaigns που κάθε άλλο παρά ξεκινούν από αυθόρμητους bloggers.

Με την επέκταση της μπλοκγκόσφαιρας έρχεται βέβαια και η ώρα της ευθύνης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ιστολόγους.

Όπως πολύ σωστά διαπιστώνει ο Μανώλης Ανδριωτάκης[1] :

«τώρα που αποκτήσαμε δυνητικά όλοι πρόσβαση στα Μέσα, κι είμαστε τρόπον τινά όλοι ιδιοκτήτες ενός εκδοτικού συγκροτήματος, ακριβώς τώρα εμφανίζονται με εκπληκτική ένταση τα μεγάλα διλήμματα της διάχυσης των «συμμετοχικών» Μέσων στην κοινωνία:

Θα είμαι ψευδώνυμος ή επώνυμος; Θα γράφω προσωπικές ιστορίες ή θα προσπαθώ να αναλύω τα δημόσια πράγματα; Θα επιλέγω κάθε φορά και διαφορετικό στυλ, στόχους, περιεχόμενο, ή θα επιμένω σε κάποιο είδος συνέπειας των αναρτήσεων μου; Θα επιτίθεμαι σε πρόσωπα ή σε ιδέες; Θα δημοσιεύω καταγγελίες χωρίς στοιχεία ή θα αναλύω τις αιτίες των παθογενειών; Θα προσπαθώ να κάνω ελκυστικό το Μέσο μου, ακόμα κι όταν δεν έχω τίποτα να πω ή θα μιλάω μόνο όταν νιώθω υποχρεωμένος να το κάνω;».

Τελικά , το 2008 , πέρα από ένα ακόμη καλό έτος για το ελληνικό blogging, αναμένεται επίσης να είναι μια χρονιά με κρίσιμα δεοντολογικά και θεσμικά ερωτήματα που αφορούν στη λειτουργία της μπλογκόσφαιρας. Οι Έλληνες bloggers πέρα από πιο ενεργοί και δραστήριοι, θα κληθούν επίσης να καταστούν περισσότερο υπεύθυνοι.


[1] Blogging και Ευθύνη

*Το παραπάνω άρθρο της G700 δημοσιεύτηκε στο ένθετο περιοδικό "Η Ελλάδα το 2008" της Ελληνικής έκδοσης του Economist, ο Κόσμος το 2008, στις 31.12.2007.

69 comments:

  1. φίλες,φίλοι,

    Χαρούμενη πρωτοχρονιά και ευτυχισμένο το 2008.

    Επειδή τα επόμενα χρόνια θα παλεύουμε με τον Κινέζικο Δράκο,θα μας είναι άκρως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ο Κομφού, ο Κινέζος της παρέας.
    Τού εύχομαι να μακροημερεύσει τουλάχιστο μέχρι το 2050 έτος που όλα δείχνουν ότι θα είναι και το τελευταίο πριν την έναρξη του Κινέζικου Ημερολογίου για να κηρύξει την έναρξή του.
    Οι νυν γ700 φυσικά τότε θα πάρουνε τις συντάξεις τους σε γουάν.
    Κιτρινίζομεν και συνεχίζομεν.

    ReplyDelete
  2. Χρόνια Πολλά, να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια, γιά διάλογο και δημιουργικές αντιπαραθέσεις.

    Ευτυχισμένο το 2008 γιά όλους.

    ReplyDelete
  3. Καλή χρονιά σε όλους,

    G700 σας ευχαριστούμε για το δώρο του 2007, αυτόν τον υπέροχο διαδικτυακό χώρο ζύμωσης ιδεών, εύχομαι η μαζική απήχηση του να συνεχιστεί ανοδικά το 2008.

    ReplyDelete
  4. Καλή πρωτοχρονιά με υγεία και μακρυά από την παχυσαρκία.

    Όποιος φάει πολύ στις γιορτές να υποσχεθεί στον εαυτό του 1 ώρα τρέξιμο την ημέρα για 30 μέρες. Θα κάνει καλό και στο ασφαλιστικό μας...

    ReplyDelete
  5. Χρόνια πολλά νεαρότεροι και γεροντότεροι,
    Να είναι ευτυχισμένο, δημιουργικό και μεταρρυθμιστικό το 2008 χωρίς σπατάλες, υπερβολές, κι άλλες αχρείαστες χρεώσεις. Δύσκολοι καιροί έρχονται, ας προετοιμαστούμε τουλάχιστον με αισιοδοξία.

    Η ευχή μου για τους G700:

    Keep blogging, keep fighting, you will never walk alone...

    ReplyDelete
  6. Αγάπη, υγεία, ευτυχία, χαρά και δύναμη στους συντελεστες αυτου του υπέροχου ιστοτοπου, τους αναγνώστες της Γ 700 και σε ολο τον κοσμό.

    ReplyDelete
  7. Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού; Τι λόγια είναι αυτά πρωτοχρονιάτικα; Δηλαδή τι θα σχεδιάζει;

    ReplyDelete
  8. Παίδες χρόνια πολλά και καλά. Νάστε ευτυχισμένοι να με χαίρεστε αφού είμαι πλέον ΠΡΟΙΞ ΑΔΙΑΤΙΜΗΤΟΣ του Μπλογκ.

    Σας αγάπησα διότι έχετε επίπεδο και σας πονάω διότι σας βασανίζουν.

    Ουδείς αξίζει την ανασφάλεια και την απόλυτη κοινωνική αθλιότητα που σας έχουν επιβάλει.

    ΔΕΝ ξέρω γιατί αλλά αισιοδοξώ. Σας έχω πει επανειλημμένα πως, όταν εμείς οι Ελληνες αρθούμε σε κατάσταση ψυχικής εξάρσεως, μεγαλουργούμε.

    Πάω για ντολμαδάκια avec noix avec κατσικάκι και πόκερ στη συνέχεια.

    Αν δεν μπω μέχρι τις 7 το πρωί να σας ευχηθώ θα σημαίνει πως έσκασα.

    Ειδοποιείστε το ΕΚΑΒ.

    Ατουταλέρ (Αυλωνίτης)

    ReplyDelete
  9. Ο/Η Με Ταξάς είπε...
    Καλή πρωτοχρονιά με υγεία και μακρυά από την παχυσαρκία.

    Όποιος φάει πολύ στις γιορτές να υποσχεθεί στον εαυτό του 1 ώρα τρέξιμο την ημέρα για 30 μέρες. Θα κάνει καλό και στο ασφαλιστικό μας...

    December 31, 2007 5:52 PM

    ΑΚΡΙΒΩΣ
    Οπως ο Κομφούκιος. Τρέχει από Πλατεία Ρηγίλλης μέχρι Εξάρχεια, στον Καβουρα, χλαπακιάζει 8 σουβλάκια με πατάτες και ένα Μύθο και μετά ξανά πίσω.
    Ε, δεν θάναι 5-6 χιλιόμετρα συνολικά;

    Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

    ReplyDelete
  10. "Νάστε ευτυχισμένοι να με χαίρεστε αφού είμαι πλέον ΠΡΟΙΞ ΑΔΙΑΤΙΜΗΤΟΣ του Μπλογκ."

    Να σε πουλήσουμε να πάμε να αγοράσουμε κανά πράντα...

    χρόνια πολλά σε όλους! :)

    ReplyDelete
  11. Κομφούκιε όταν η κίνηση θα γίνει grassroots θα είσαι εσύ κι ο Παρμενίδης, όπως και τώρα φυσικά, οι πνευματικοί πατέρες μας. Αριστοφανικά, φιλοσοφικά, διδακτικά, θα σας εκμεταλλευτούμε για τη δική μας ανάγκη, την ανέλιξη μας στο δικό σας επίπεδο, τουλάχιστον όχι υλιστικά.

    Σας ευχαριστώ για την πλούσια γνώση που έχετε μέχρι στιγμής προσφέρει. Εύχομαι να πολλαπλασιαστεί η προσφορά το 2008.

    G700,

    Εύχομαι το grassroots κίνημα να γίνει η νέα εποχή της χώρας μας. Είναι δύσκολες οι εποχές που έρχονται. Συνεχίστε τον αγώνα. Μαζί σας πάντα.

    Καλή Χρονιά σε όλους

    Η ανώνυμη σιωπηλή πλειοψηφία που προσπαθεί να αφυπνιστεί.

    ReplyDelete
  12. Epestrepsa swos kai avlavis!!!

    XRONIA POLLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Καλή χρονιά και υγεία,

    Σας παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

    Ένα άρθρο στον economist είναι το καλύτερο δώρο για τη γενιά σας και τα όπλα σας. Αισιοδοξία, ηρωισμό, νέες τεχνολογίες. Αναγνώριση μιας σιωπηλής πλειοψηφίας, τουλάχιστον από μερικούς των ισχυρών..

    Δε θέλουμε να γίνουμε βαμπίρ, τουλάχιστον όχι όλοι μας. Αν η γενιά μας σπατάλησε, δεν ήταν όλα κακόβουλα. Τουλάχιστον εκμεταλλευτείτε αυτή τη σπατάλη και τολμήστε, παράξτε, κερδίστε.

    Την υπευθυνότητα μόνο θα πρέπει να την παραδειγματειστείτε από αλλού.

    Καλή συνέχεια,

    Μπρούντζινος μεσήλικας



    ...Απαιτείστε εθνικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, για τη δική τους, αλλά και τη δημόσια, υγεία κι ανάπτυξη.

    ReplyDelete
  14. Οταν ένα περιοδικό με το τεράστιο παγκόσμιο κύρος του Economist, μαζί με την εγκυρότερη Ελληνική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε αφιέρωμά τους για την Ελλάδα 2008, φιλοξενούν άρθρο του γ700, τότε μάγκες οι ευθύνες σας το 2008 ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.
    Σας εύχομαι το 2008 να είστε περισσότερο φιλόδοξοι και να ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  15. Προτείνω να αποδοθούν τα εύσημα του καλύτερου σχολιαστή-blogger του 2007 στο Κομφούκιο.Μας έχει γεμίσει όλους μώλωπες από τις μπουνιές αλλά δεν πειράζει θα γειάνουμε και...αλλοίμονό του.
    Εχει το καλό ότι δεν χτυπάει ποτέ κάτω από τη μέση.
    Είναι λίγο ζουρλούτσικος αλλά είναι πολύ χαριτωμένος.

    ReplyDelete
  16. "Κομφούκιε όταν η κίνηση θα γίνει grassroots θα είσαι εσύ κι ο Παρμενίδης, όπως και τώρα φυσικά, οι πνευματικοί πατέρες μας."

    Αφήστε τα αυτά τα μηνύματα που αν δεν είναι προβοκατόρικα είναι παραπλανητικά. Οι Γ700 δεν χρειάζονται ούτε πατερούληδες, ούτε πνευματικούς ηγέτες ούτε κανενός άλλου είδους ηγέτη. Οι Γ700 προβληματίζονται και πορεύονται. Αν θα μετεξελιχθούν σε κίνημα αλλαγής ή όχι εξαρτάται από τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους. Προς το παρόν καλό θα είναι το κεφάλι να κοιτά χαμηλά.

    Καλή χρονιά σε όλους.

    ReplyDelete
  17. Στοιχηματίζω ότι το 2008 θα είναι το έτος του ΓΑΠ.Η δημοσκόπιση του ΕΤ της Κυριακής το προβλέπει με βάση δημοσιευμένες μετρήσεις της Metron Analysis. Ο ΓΑΠ θα αποκτήσει αυτονομία και αυτοπεποίθηση και θα επιβληθεί ως η μοναδική ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.Στοιχεία καλά για ένα πολιτικό σύστημα που κινδυνεύει να αποσταθεροποηθεί.Το Καραμανλικό σύστημα ΗΘΙΚΑ καταρρέει στο εσωτερικό και γίνεται αναξιόπιστο στο εξωτερικό.ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

    ReplyDelete
  18. Στοιχηματίζω ότι το 2008 θα είναι το έτος του ΓΑΠ

    Λέτε να μας βρει και αυτό το κακό;

    ReplyDelete
  19. @ Βlogging και ευθύνη
    Νοέμβριος 1, 2007 in Blogging, Κοινωνία

    AΠΟ Μ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Τώρα που αποκτήσαμε δυνητικά όλοι πρόσβαση στα Μέσα, κι είμαστε τρόπον τινά όλοι ιδιοκτήτες ενός εκδοτικού συγκροτήματος, ακριβώς τώρα εμφανίζονται με εκπληκτική ένταση τα μεγάλα διλήμματα της διάχυσης των «συμμετοχικών» Μέσων στην κοινωνία. Θα είμαι ψευδώνυμος ή επώνυμος;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    Ισως το ερώτημα νάπρεπε να τεθεί αλλιώς, "Θάμαι through and through ανώνυμος, ψευδώνυμος ή επώνυμος;"
    Τελικά, όμως, είναι αληθες/υπαρκτό ή ψευδές/πλαστό αυτό το ερώτημα;

    Ας πάρουμε παράδειγμα εδώ μέσα. Υπάρχουν άτομα που, ανεξαρτήτως του ΤΙ δηλώνουν, αναγνωρίζονται αυθωρεί και παραχρήμα, όπως η μύγα μεσ' το γάλα. Οποιος έχει μπει δω μέσα 3-4 φορές και ΔΕΝ γνωρίζει ποιά/ποιός είναι η "Καρολίνα Psomiades-Karavlahos" ή η "Φώφη Batista-Peron-Apateon", είναι, κατά τεκμήριον, διανοητικά ελλειμματικός.

    Οπως με τους δημοσιογράφους, το αγλάϊσμα της αμάθειας και της αισθητικής αθλιότητας, το 99% είναι επωνύμως ανωνυμοι ή ανώνυμοι εν επωνυμία.

    Αλλά, επειδή μιλάμε για τον μέσο άνθρωπο, την στατιστικώς φυσιολογική κατανομή, +/- δυό ως τρείς standard deviations, ΠΡΕΠΕΙ, επιβάλλεται, σ αυτό το Blog τουλάχιστον, η "ανώνυμη ανωνυμία" να εξοστρακισθεί λόγω πρακτικών προβλημάτων.
    Τόχουμε πει μυριάδες φορές ότι είναι πρακτικά δύσκολο ΟΤΑΝ διαλεγόμαστε να ψάχνουμε την ημέρα και ώρα ανάρτησης σχολίων προς ταυτοποίηση του κάθε "ανωνύμου".

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ, λοιπόν, ως πρώτη άσκηση "Κινεζικής" ή Κομφουκιανής πειθαρχίας, να ΜΗΝ απαντάμε σε "ανωνύμως ανωνύμους" ΚΑΙ να επιβάλουμε αυτή την αρχή από ΣΗΜΕΡΑ ως την G700 NEW YEAR'S RESOLUTION.

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Θα γράφω προσωπικές ιστορίες ή θα προσπαθώ να αναλύω τα δημόσια πράγματα;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    ΟΠΟΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ερώτηση!!!!!!!!!!!!
    Ο καλός καγαθός ΠΟΛΙΤΗΣ, μέσα από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ζωή, ΠΕΡΝΑΕΙ τις θέσεις του στα ΔΗΜΟΣΙΑ πράγματα. Και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, στα Δημόσια πράγματα και ΕΙΔΙΚΑ στα οικονομικά (την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ) παίρνει θέσεις που απηχούν down to the iota Ο,ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ΖΩΗ. ΔΕΝ σας τάμαθε αυτά η μαμά σας;;;

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Θα επιλέγω κάθε φορά και διαφορετικό στυλ, στόχους, περιεχόμενο, ή θα επιμένω σε κάποιο είδος συνέπειας των αναρτήσεων μου;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    "Ετερον εκατέρωθεν", όπως έλεγε η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ λατρευτή μου Γεωργία. Υπάρχουν πολλά styles γραφής, πολλαπλοί στόχοι. Σπουδαίος είναι αυτός που παντρεύει τον Σοφοκλή με τον Ευρυπίδη,
    Σπουδαιότερος, αυτός που συζευγνύει εκάτερο με τον Αριστοφάνη, και
    Σπουδαιότατος αυτός που, καταμεσής αυτού του melange, έχει και τρέφει ΠΑΘΟΣ για το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ του, όποιο και νάναι αυτό.

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Θα επιτίθεμαι σε πρόσωπα ή σε ιδέες;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    ΚΑΙ στα δυό. ΟΤΑΝ επιτίθεσαι στον Τσοχατζόπουλο, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ την ΑΠΑΤΗ και την ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ.
    ΟΤΑΝ αηδιάζεις με την ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάνεις ΕΜΕΤΟ όταν βλέπεις τον κ. "Μπακαλόγατον" Γείτονα, avec ou sans Σαυρούλα, να χορεύει καρσιλαμάν στο πανηγύρι το Παυλόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    Θα δημοσιεύω καταγγελίες χωρίς στοιχεία;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    Αυτό είναι ΙΔΙΟΝ της κατωτάτης τάξης των Ελλήνων δημοσιογράφων, του ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΟΥ Ελληνικού Τύπου, της ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εξαιρουμένης.

    ΔΙΑΒΑΖΩ:
    ... ή θα αναλύω τις αιτίες των παθογενειών;
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    Μα ΤΙ λέτε τώρα κύριε Ανδριωτάκη μας.
    Στην Ελλάδα, η "Μάρθα Βούρτση" είναι ΠΑΝΤΑ ΑΘΩΑ και ο "Νίκος Ξανθόπουλος" ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΙΟ παιδί.
    Το αν βέβαια συμβαίνει post-PASOK ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ, δλδ έχουμε ΑΛΩΘΕΙ από την in fact ΛΑΪΚΗ ΤΑΞΗ και είμαστε δεσμώτες του ΑΛΗΤΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ και ουχ ήττον ΔΙΚΑΣΤΗ (πχ "κυρία" Μπαρμπούνια), ΔΕΝ το συζητούμε, είναι politically incorrect.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ

    ReplyDelete
  20. Ωχ παιδιά ΣΥΡΜΑ, ξύπνησε

    ReplyDelete
  21. Τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία Reuters, Agence France-Press, Associated Press, United Press και CNN

    ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ότι ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ στην ΟΙΚΙΑ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ χάλασε από 12:44 μμ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ της ΣΗΜΕΡΟΝ.

    ReplyDelete
  22. Κι' έτρωγε κι' έτρωγε και αφού έσκασε ύστερα από μισό κατσίκι και 18 ντολμάδες, του λέει μιά, "Δεν θα φάτε κύριε καθηγητά μου λίγο σουφλέ που τόφτιαξα με τα χεράκια μου;" οπόταν η Μαρίκα Κοτοπούλη απάντησε, "Μα ασφαλώς, ουδέποτε φέρθηκα αγενώς στις κυρίες".

    ΗΜΑΡΤΟΝ πιά.

    ReplyDelete
  23. Ο/Η parmenides είπε...
    Στοιχηματίζω ότι το 2008 θα είναι το έτος του ΓΑΠ.Η δημοσκόπιση του ΕΤ της Κυριακής το προβλέπει με βάση δημοσιευμένες μετρήσεις της Metron Analysis. Ο ΓΑΠ θα αποκτήσει αυτονομία και αυτοπεποίθηση και θα επιβληθεί ως η μοναδική ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.Στοιχεία καλά για ένα πολιτικό σύστημα που κινδυνεύει να αποσταθεροποηθεί.Το Καραμανλικό σύστημα ΗΘΙΚΑ καταρρέει στο εσωτερικό και γίνεται αναξιόπιστο στο εξωτερικό.ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

    January 1, 2008 11:44 AM

    O κ. Παπανδρέου ήταν είναι και θα παραμείνει άχρους, άοσμος και άγευστος - ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΑΝ ΑΙΤΗΜΑ,
    ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥ, ΠΑΣΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ.

    Το θέμα, όμως, όπως σωστα το έθεσε ο Θοδωρής Πάγκαλος, ΔΕΝ ήταν και ΔΕΝ είναι η αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτός ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ που ψευδώς επαγγελλόταν το ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ, let alone του ΛΑΟΥ, και
    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την ΧΩΡΑ στα εξ ων συνετέθη ή έστω ό,τι είχε απομείνει όρθιο,

    ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΥΘΩΡΕΙ και ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ στη ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ στον ΛΑΪΚΙΣΜΟ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΑΘΕΙΑ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ σ' αυτούς που μετέτρεψαν την ΑΠΑΤΗ σε ΥΨΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

    ReplyDelete
  24. Κομφούκιος

    quote:
    ...ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΑΝ ΑΙΤΗΜΑ,
    ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥ, ΠΑΣΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ.

    Το θέμα, όμως, όπως σωστα το έθεσε ο Θοδωρής Πάγκαλος, ΔΕΝ ήταν και ΔΕΝ είναι η αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτός ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗΣ του ΚΡΑΤΟΥΣ που ψευδώς επαγγελλόταν το ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ, let alone του ΛΑΟΥ...
    unquote

    Από τις λίγες φορές που διάβασα Κομφούκιο είναι αυτή που αναδεικνύει τόσο καίρια την αιτία της κακοδαιμονίας μας τα τελευταία 20 χρόνια. Θα προσέθετα δέ τη συνεπακόλουθη αλλοτροίωση και ευθυγράμμιση με τα ανωτέρω της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ των ελλήνων.

    ΕΥΓΕ

    ReplyDelete
  25. Το Καραμανλικό Σύστημα Εξουσίας, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής εδώ και πάνω από δέκα χρόνια,άρχισε να γίνεται αντιληπτό από αρκετούς ευαίσθητους Ελληνες Δημοκράτες.Αντέχει όμως ακόμα γερά γιατί η Αριστερά έχει πάρει το "όπιον" μέσω του υπουργείου Πολιτισμού.
    Οι επί τέσσερα χρόνια υπουργοί πολιτισμού γνώριζαν ότι δεν ήταν υπουργοί αλλά απλοί φαναρτζήδες του Ζαχόπουλου και όμως αρκετά λαλίστατα "περί άλλων" φιλαράκια εδώ μέσα είναι κολλημένοι με τις ΕΜΜΟΝΕΣ τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΊΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ να ψελλίσουν γι'αυτό το κατάντημα.

    ReplyDelete
  26. @Παρμενίδης

    ΣΕ δέκα χρόνια ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γιά Καραμανλικό Σύστημα Εξουσίας. (εκτός αν θεωρείς τη β' σημιτική βασιλεία ως Καραμανλική... αλλά τότε το γιωργάκι τί έκανε;; ) Γιά την ώρα, ο Κωστάκης προσπαθεί να δημιουργήσει το δικο του σύστημα, αλλά είναι πασιφανές ότι του λείπουν στελέχη και "στελέχη". (δηλ και στελέχη γιά δουλειές και για βρωμοδουλειές πχ ένας Λαλιώτης). Υπάρχουν ακόμα υπηρεσίες που θέλεις Πασόκο βουλευτή γιά μέσο (δες πχ τι γίνεται στα τελωνεία, στο Ικόνιο και στο ΣΕΜΠΟ.
    Τέλος, γιά την ουσία του πράγματος, ο ΓΑΠ θα γίνει πρωθυπουργός μόνο ύστερα από αφόρητες πιέσεις του μπαρμπα Σάμ που τον σπρώχνει απελπισμένα...

    ReplyDelete
  27. Aκουσε Παρμενίδη,
    στην επιδημιολογία χρησιμοποιούνται οι όροι
    σποραδικά κρούσματα, ενδημική νόσος, επιδημία και πανδημία.

    Η ΑΠΑΤΗ ήταν ενδημική στην Ελλάδα από καταβολής ΚΡΑΤΟΥΣ αλλά οι απατεώνες δρούσαν στα κρυφά, ΝΤΡΕΠΟΝΤΟΥΣΑΝ για τις πράξεις τους.

    Ο ΑΡΧΙ-ΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΟΣ την μετέτρεψε σε ΠΑΝΔΗΜΙΑ
    σε ΥΨΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ και
    σε ΣΥΜΒΟΛΟ του ΕΘΝΟΥΣ.

    Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ όταν ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΑΤΗ.

    ΟΛΑ αυτά τα ΕΦΤΙΑΞΕ με τα ΧΕΡΑΚΙΑ του το ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΒΑΛΤΟ καλά στο μυαλό σου. Το ΠΑΣΟΚ θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ για το καλό του ΕΘΝΟΥΣ, έστω και διά της ΒΙΑΣ.

    ReplyDelete
  28. Η διαφθορά δεν αντιμετωπίζεται με αφορισμούς,κατάρες και σκυλεύσεις νεκρών.Χρειάζεται γόνιμος και δημιουργικός διάλογος χωρίς ΕΜΜΟΝΕΣ.

    ReplyDelete
  29. Η προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης μιάς ολόκληρης παράταξης έφερε αντίθετα αποτελέσματα.Εδοσε άλλοθι και πολιτική νομιμοποίηση σε ολόκληρα συστήματα διαφθοράς που δρούν μπροστά στα μάτια μας αλλά εμείς είμαστε τυφλοί η στη καλύτερη περίπτωση αλλοιθωρίζουμε.
    Και το βιολί συνεχίζεται.ΑΣΥΛΟ στους ΜΕΝ και λιθοβολισμός στούς ΔΕ.Οποία ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

    ReplyDelete
  30. Δεν υπάρχει κόμμα η παράταξη που να μην έχει λερωμένη τη φωλιά του στο θέμα της διαφθοράς.Με πρώτη και καλύτερη τη ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ Αριστερά που το υπουργείο Πολιτισμού, ο Καραμανλής, ύπουλα και μεθοδευμένα,το χρησιμοποεί για τον ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ της, για να την ακυρώνει και να τη χρησιμοποεί ως πολιορκητικό κριό για την διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  31. Nα πας να πείς του κυρίου Γιωργάκη ΑΣΑΝΤ να κάτσει κάτω με τους σοφούς του συμβούλους και να μας προτείνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα, in an explicit and implicit fashion:

    Α Για την διαφθορά
    1, 2, 3, 4 νιοστά μέτρα

    Β Για την Παιδεία
    1, 2, 3, 4 νιοστά μέτρα

    Γ Για την Υγεία
    1, 2 , 3, 4 νιοστά μέτρα

    Δ Για το Ασφαλιστικό
    1, 2, 3, 4, νιοστά μέτρα

    Ε, Ζ, Η, Θ και ΝΙΟΣΤΟΝ θέμα

    ΕΤΣΙ πράττουν ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΦΙΖΕΙ θα βρεθεί ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με ΤΗΝ ΟΡΓΗ μου.
    ΤΕΛΟΣ οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ, ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ και ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΙ.

    ReplyDelete
  32. Σου θυμίζω ότι Κυβερνήτης είναι ο Κωστάκης Μουμπάρακ.Σ'αυτόν να απευθυνθείς.

    ReplyDelete
  33. @ Παρμενίδης
    @ Κομφούκιος

    Ο μεν Κομφούκιος διακατέχεται από πάθος κατά της διαφθοράς, ο δε Παρμενίδης μας υπενθυμίζει την διαφθορά της ΝΔ και το μένος του Κομφούκιου κατά του ΠΑΣΟΚ.

    Οπως και νάχει το θέμα, οι έξυπνοι τακτικιστές δεν αναλώνονται σε "κοινούς παρονομαστές". Συζήτηση για την διαφθορά της ΝΔ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φέρνει στην σκέψη του πολίτη και τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ που αυτό ήταν που διόγκωσε την διαφθορά και φέρει μεγαλύτερη ευθύνη διότι, υποτίθεται, δρούσε εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του λαού, των μη προνομιούχων και των περιθωριοποιημένων.

    Αλλά και από καθαρά πρακτική άποψη, πάλι έχει δίκαιο ο Κομφούκιος.
    Πες μας κύριε, εσυ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει,

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ

    ReplyDelete
  34. Γατί προτιμάτε το μέλλοντα και τον παρελθόντα χρόνο και όχι τον ΕΝΕΣΤΩΤΑ;
    Γιατί δεν ρωτάτε ας πούμε:
    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
    Δεν υπάρχει παρούσα και ενεστώσα Κυβέρνηση;
    Υπήρξαν μόνο παρελθούσες;
    Και υπάρχουν μόνο μέλλουσες;
    Γιατί αποστρέφετε το πρόσωπό σας από το ΤΩΡΑ;

    ReplyDelete
  35. Dioti oloi mas akolouthoume themeliodi pleon arxi tis Ellinikis koultouras na afinoume gia ayrio ayto pou mporoume na kanoume simera.

    ReplyDelete
  36. Ευχές ή κατάρες για το 2008;

    Πόσο καλλιεργημένοι είστε τελικά;

    ReplyDelete
  37. Το προβλημα ειναιεξαιρετικα σοβαρο και εχει να κανει με τη καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων και το κρατος δικαιου στην Ελλαδα.Για πρωτη φορα μεταπολιτευτικα παραβιαζεται καταφωρα το κρατος δικαιου απο τον θεματοφυλακα του που ειναι η Δικαιοσυνη.Συνεπως αγαπητε Κομφουκιε πανω σ αυτο πρεπει να τοποθετηθεις και ασε τις μπουρδες για καραβλαχουε κλπ.Επιτελους ας μιλησουμε σοβαρα γι αυτα που συμβαινουν στο τοπο με μια Δεξια κε Κομφουκιε που δεν τιμα και δεν σεβεται τη δημοκρατικη νομιμοτητα.

    ReplyDelete
  38. Tα ΟΣΑ συμβαίνουν ΑΥΤΗ τη στιγμή με την Δεξια ΔΕΝ είναι ούτε
    1:1.000.000 δλδ
    μήτε ΣΤΑΓΩΝ εν τω ΩΚΕΑΝΩ των ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΩΝ του ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗΣ Παπανδρέου ΔΙΕΤΑΖΕ να του ΦΕΡΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

    για να

    "ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ" ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  39. ΜΠΡΟΣΤΑ στην

    ΤΥΡΑΝΝΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,

    η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ και η ΚΟΥΒΑ είναι

    ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ

    ReplyDelete
  40. κομφουκιος
    Εγώ αναφέρομαι στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάρευση του κράτους δικαίου από τη Δεξιά.Εσύ κε κομφούκιε αναφέρεσαι στις γκόμενες του Ανδρεα.Ειναι η -πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία τοσο πρωτοφανής καταπάτηση των νόμων.Εδω λοιπόν λαλίστατε χρειάζεται θέση και καταδίκη.

    ReplyDelete
  41. Το Σύνταγμα της Ελλάδας, οι Νόμοι της Ελλάδας, οι Νόμοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΚΑΙ κυρίως η ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του Ελσίνκι

    ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ στην Ελλάδα από το 1981.

    ReplyDelete
  42. Γι ΑΥΤΟΥΣ τους ΛΟΓΟΥΣ εμείς παλεύουμε επί
    25 ΧΟΝΙΑ

    αλλά εσάς και τους γονείς σας ΣΑΣ βόλευε διότι ΜΑΣΟΥΛΑΓΑΤΕ καταπατώντας τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μου και ΑΛΛΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΜΟΛΙΣ εθίγησαν τα δικαιώματα ενός πΟτανακίου της κοινωνικής σας κατηγορίας ΕΘΙΓΗΤΕ.

    ΑΛΛΑ ούτε κι αυτό είναι λόγος της οργής σας. Εχετε εξοργισθεί ΔΙΟΤΙ από φέτος θα πληρώνετε ΦΟΡΟΥΣ.

    Λοιπόν, εγώ θέλω τους πατεράδες και τις μανάδες σας στην ΦΥΛΑΚΗ για 5ετία
    ΚΑΙ θέλω ΠΙΣΩ τα κλεμένα.

    ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΔΩ
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ όταν ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ κάνει ΣΟΥΖΕΣ στις 3 το ΧΑΡΑΜΑ στη Πλατεία Ρηγίλλης
    ΝΟΙΑΣΤΗΚΕΣ ποτέ να μου τα προστατεύσεις;;;;;;

    ΟΧΙ

    Είσαι με το μέρος του ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ με βγαλμένη εξάτμιση.

    Η κοινωνική τάξη του Ζαχόπουλου που είναι η ιδια με την κοινωνική τάξη της Τσέκου είναι ΑΘΛΙΑ

    κολυμπάει στην βρώμα.
    Είναι η λαϊκή τάξη των ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, των ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ, των ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ, των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ πούχουν κάνει την ΖΩΗ μου και κάθε έντιμου πολίτη ΜΑΡΤΥΡΙΟ.

    ΚΑΙ εσείς είσαστε τα παιδιά αυτής της τάξης των κλεφτοκοτάδων.

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ έχεις εσυ το ΘΡΑΣΟΣ να μου ΜΙΛΑΣ;;;;;;

    ReplyDelete
  43. Να το ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ στο ΜΥΑΛΟ σας ότι

    η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    και

    η ΤΥΡΑΝΝΙΑ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΟΥΔΟΛΩΣ διέφεραν.

    Αυτό ΜΟΝΟ ο Μάνος Χατζηδάκης και εγώ έχουμε ΤΟΛΜΗΣΕΙ να το δηλώσουμε ΑΝΟΙΚΤΑ.

    ReplyDelete
  44. Στην ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του Πανεπιστημίου ΑΘηνών ΥΦΙΣΤΑΤΟ καθεστώς ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ από την ΑΛΗΤΗΡΙΑ σύζυγο του ΛΑΛΙΩΤΗ

    Νοιάστηκες εσύ Η οιοσδήποτε για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ;;;;;;

    ReplyDelete
  45. Στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του Πανεπιστημίου Πατρών ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ απολύτου ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ από τους

    αλήτες καθηγητές
    ΔΗΜΑΡΑ, ΝΤΕΜΟΥΣΗ, ΣΚΟΥΡΑ και Σία

    ΝΟΙΑΣΤΗΚΕΣ ποτέ για τα συμφέροντα των θιγομένων;;;;;;;

    ReplyDelete
  46. ΟΤΑΝ καταλαμβάνει το ΑΛΗΤΑΡΙΟ τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και εμποδίζει τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ αυτών που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ εξακολούθηση των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

    ΝΟΙΑΣΤΗΚΕΣ για τα δικαιώματά τους;;;

    ReplyDelete
  47. ΝΟΙΑΣΤΗΚΕΣ ποτέ για το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι λόγω

    ΑΛΗΤΟΠΑΣΟΚΩΝ ΠΑΣΠ και ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ

    εκλέγονται στα πανεπιστήμια ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ αρχές ΚΑΙ καθηγητές που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ούτε για trottoir στην ΣΥΓΓΡΟΥ;;;;

    ReplyDelete
  48. Το ΟΤΙ το

    ΕΘΝΙΚΟ και ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    είναι ΆΞΙΑΚΑ

    (ΛΟΓΩ ΠΑΣΟΚ)

    στη ΘΕΣΗ 200
    επί 500 πανεπιστημίων όλου το κόσμου
    με βάση το SHANGAHI report δεν σε ΕΝΟΧΛΗΣΕ;;;;;;

    ReplyDelete
  49. ΤΟΛΜΑΤΕ εσείς οι κόρες και οι γιοί ΑΥΤΩΝ που ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ υπό την έννοια του ΗΘΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ
    να
    ΜΙΛΑΤΕ για ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;;;;

    ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;;;;;

    την ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ του ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ Νόμου περί ΑΣΥΛΟΥ που την υποστηρίζετε με δόντια και με χέρια

    που έχει καταντήσει σε περίγελω και travesty διεθνώς;;;

    ReplyDelete
  50. erratum

    SHANGAHI-> SHANGHAI

    ReplyDelete
  51. Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους τους Ελληνόφωνους μπλογκερς και όχι μόνο!

    ReplyDelete
  52. Κομφούκιε αν δε θέλεις εμείς οι κατώτεροι και βλαχαδερότεροι να σου μιλάμε, γιατί γράφεις? Κι όσον αφορά δικαίωμα, σε ξένο σπίτι "ομιλείς", άρα ό,τι δικαιώματα έχεις έχουμε.

    ReplyDelete
  53. ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ


    ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ

    ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ

    ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

    ΠΑΡΑΣΙΤΑ

    ΓΛΥΦΤΕΣ

    ΚΛΕΦΤΕΣ


    ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

    ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ

    ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

    ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

    ReplyDelete
  54. KAI μπορεί ο Καραμανλής να χρησιμοποίησε την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και τον πόλεμο κατ αυτής ως ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ τέχνασμα, ΑΛΛΑ τουλάχιστον ΤΩΡΑ μιλάμε για την ΑΠΑΤΗ και δεν μας λένε και ΠΑΛΑΒΟΥΣ.

    Επι ΠΑΣΟΚ μίλαγες για την ΑΠΑΤΗ και σε αποκαλούσαν ΓΡΑΦΙΚΟ!!!!!!

    Οι απατεώνες, τα σέργουλα, τα ΕΣΧΑΤΑ των ΕΣΧΑΤΩΝ, μορφωτικώς, κοινωνικώς και ηθικώς, είχαν το ΘΡΑΣΟΣ να χαρακτηρίζουν τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ πολίτες "ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ".

    ΝΑΙ

    Στην ΕΛΛΑΔΑ οι ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είχαν καταντήσει "γραφικοί"!!!!

    ReplyDelete
  55. Δεν θα εμπλακώ στα εσωτερικά σας αλλά...

    Στην Ελλάδα υπάρχει freedom δηλαδή "ελευθερία" υπό την έννοια του "μπάτε σκύλοι αλέστε" αλλά δεν υπάρχει liberty.
    Ελάχιστοι Ελληνες γνωρίζουν πού σταματούν τα προσωπικά τους δικαιώματα και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του διπλανού.

    Σας συνιστώ από καρδιάς να διαβάσετε Alexis de Toqueville, όχι τόσο για να καταλάβετε τι λέει ο Κομφούκιος, αλλά για να αντιληφθείτε την τραγική κατάσταση της Ελλάδας.

    Καλή χρονιά σε όλους και αισιοδοξία.
    Και μιά ευχή: αν ο καθένας μας εφαρμόζει και τηρεί αυστηρά τους κανόνες, κάθε μέρα, από την στιγμή που ξυπνάει, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει.

    Οι νέοι θα φέρουν την αλλαγή. Ο νεότερος από σας στην ψυχή, ο Κομφούκιος, είναι καλός πολίτης, αντιγράψτε τον.

    ReplyDelete
  56. Καλή χρονιά. Το 2008 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά για τα social media.

    ReplyDelete
  57. ΜΠΟΡΕΙ νάχει πολλά, μα πάρα πολλά, μα πάρα πάρα πολλά προβλήματα,
    αλλά είναι η μόνη χώρα που έχει αντιγράψει verbatim ac litteratim
    τον Αριστοτέλη στο Σύνταγμα και τους Νόμους της,
    οι
    Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και
    τους φυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού στην καθημερινή ζωή, στο επίπεδο του μέσου πολίτη.

    Ας την αντιγράψουμε..

    ReplyDelete
  58. Η δεν γνωρίζεις τίποτε από Αριστοτέλη η τίποτε από Αμερικάνικο Σύνταγμα.Αυτά τα δύο δεν είναι συμβατά.

    ReplyDelete
  59. Challenge me!

    Point by point

    Challenge me!

    Εδώ και τώρα που έλεγε και ο Τύραννος των Αθηνών

    ReplyDelete
  60. I AM ALL EARS

    Challenge me!

    Ακούω ένα προς ένα τα επιχειρήματά σου

    ReplyDelete
  61. Ποιό άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος αναφέρεται σε ποιό κείμενο του Αριστοτέλη η έστω σε ποιά ιδέα της Αριστοτελικής πολιτικής φιλοσοφίας;

    ReplyDelete
  62. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σ' ΟΛΟΥΣ!!
    Keep on g700!!!
    may the force be with u!

    ReplyDelete
  63. Φίλε δεν απάντησες στην ερώτησή μου,για Αριστοτέλη και ΗΠΑ, γιαυτό σου κάνω μία του επιπέδου σου και των ενδιαφερόντων σου.
    Με ποιά κυρία Υπουργού "συνομίλησε" ο Ανδρέας στις 13 Αυγούστου το 1982,ποιά ώρα και σε ποιό χώρο;
    Αντε θα πάρεις και first.Κάτι τέτοια δεν σου ξεφεύγουν.

    ReplyDelete
  64. Δεν μας νοιάζει ρε φίλε ποια πηδούσε ο Αντρέας και ο κάθε Αντρέας. Αυτό είναι το πρόβλημα; Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Ο δεξιός πουριτανισμός τύπου Μπους δεν είναι αυτό που θέλουμε. Ποιος ήταν καλύτερος πρόεδρος για τις ΗΠΑ? Ο "ηθικός" Μπους που δεν ξενοπηδάει ή ο "ανήθικος" Κλίντον με την Μόνικα? Ας κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει και δεν μας απασχολεί καθόλου τι κάνει στο κρεβάτι του και με ποιον.

    ReplyDelete
  65. ΚΑΤΩΤΕΡΙΑ
    Πασοκε
    Εσυ αμφισβήτησες, ΕΣΥ θα μας πεις πρώτος
    ΠΟΙΟ τμήμα του Αμερικανικού Συντάγματος Η Εκλογικού συστήματος
    Η της Εξουσίας
    ΔΕΝ συμφωνεί με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.

    Εάν ΔΕΝ ξέρεις και έρριξες ΑΔΕΙΑ να πιάσεις γεμάτα αλητολαλιώτη, φώφαρε, ΗΡΘΕΣ σε λάθος "μαγαζί"

    ΔΕΝ έχω πρόβλημα να σε διδάξω πολιτισμό
    ΚΑΙ θα το πράξω

    ΑΛΛΑ για να το πράξω ΑΠΑΙΤΩ να δηλώσεις ΑΓΝΟΙΑ και την ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ σου.

    ΚΑΙ τα γκομενιλίκια του Παπανδρέου εφόσον γινόντουσαν ΕΚΤΟΣ κυβερνήσεως ΗΣΑΝ προσωπική του ΥΠΟΘΕΣΗ που ουδένα αφορά.
    ΑΛΛΑ όταν είχε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες υφιστάμένων ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ σε κατάχρηση εξουσίας.

    ΚΑΙ το FELLATIO που του έκανε η Δημητρούλα ΗΤΑΝ ΚΑΙ αυτό κατάχρηση εξουσίας διότι η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ήταν εταιρεία του Δημοσίου.
    ΑΥΤΟΣ ήταν εν ΥΠΗΡΕΣΙΑ (καθ οδόν προς την Κίνα) και αυτή επίσης εν ώρα υπηρεσίας.
    ΑΡΑ προέβη σε ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ εξουσίας, ήδη από την πρώτη γνωριμία.
    ΑΥΤΟΣ και μόνο αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα ΚΑΙ όχι the womanizing component of his personality που ουδένα αφορά.

    ReplyDelete
  66. ΚΑΙ να ΜΗ μιλας στον πληθυντικό, εκτός και αν εκπροσωπείς άλλους, και πολύ περισσότερο ενόσω εμφανίζεσαι ως ανώνυμος.
    Τα χυδαία στρώματα έχουν αυτή την αθεράπευτη τάση να λένε "εμείς" για να δίνουν βαρύτητα στο λόγο τους.

    ReplyDelete
  67. Για τον Αριστοτέλη κάπου είχες ακουστά και τον κουτσάρισες στο Σύνταγμα των ΗΠΑ για να αποκομπλεξαρισθείς.
    Αρα θα αλλάξω την ερώτηση.Μια που ειδικεύεσαι στο FELLATIO θα αλλάξω την ερώτηση.Τί ρόλο έπαιξε το FELLATIO σε σχέση με το Σύνταγμα των ΗΠΑ στην Αμερικανική πολιτική σκηνή;

    ReplyDelete
  68. Ναι το προβλημά μας σήμερα είναι να δούμε τι έκανε ο Αντρέας όχι τι γίνεται σήμερα. Ξύπνα. Ο Αντρέας είναι πάνω από 10 χρόνια πεθαμένος. Σε λίγο θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τα λάθη του Ελ. Βενιζέλου και του Χαρ. Τρικούπη.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Ούτε μπορείς να με πείσεις πως για όλα φταίει 1 πρόσωπο ή μία τάξη. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Άλλωστε το ευκολότερο πράγμα είναι να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους και να μην κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

    Για το παρόν και το μέλλον τι θα γίνει? Οι γενιές που έρχονται και θα ζήσουν χειρότερα από την τωρινή είναι το θέμα.
    Δεν θέλω ούτε μάθημα ιστορίας ούτε εξυπνάδες (δεν λέω δεν θέλουμε γιατί σε χαλάει ο πληθυντικός). Έχω χορτάσει από αυθεντίες.

    ReplyDelete
  69. Λοιπόν παίδες καλό το πρωτοχρονιάτικο brainstorming για όλους και για όλα, ώρα όμως να αλλάξουμε topic , και να αρχίσουμε σιγά σιγά να συγκεντρώνουμε τη σκέψη μας στο υπό συζήτηση κάθε φορά θέμα.

    ReplyDelete