Wednesday, June 6, 2012

Το πρόγραμμα της Δραχμής

Διαβάσαμε αυτές τις μέρες το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόπειρα να μετατραπεί ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε mainstream κυβερνητικό αριστερό κόμμα, κάτι σαν ελληνικό ΑΚΕΛ, είναι αξιοσημείωτη. Δεν μπαίνουμε σε δίκες προθέσεων. Διατηρούμε όμως ισχυρές αμφιβολίες για τη ρεαλιστικότητα ενός τέτοιου στόχου. Τέτοιες διεργασίες πολιτικής μετάλλαξης, σύμφωνα άλλωστε και με την ιστορική εμπειρία, κρατούν χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν είναι ζήτημα λίγων ημερών. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή,  ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει κατά πολύ από το να αποτελεί ένα αξιόπιστο κόμμα εξουσίας, το οποίο θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε για να μας βγάλει από την κρίση χωρίς να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή από τον πρόεδρο και τα ηγετικά του στελέχη επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό το συμπέρασμα: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρόγραμμα της Δραχμής.

Όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι στηρίζει το Ευρώ, όσο και αν διατείνεται ότι το ερώτημα «Ευρώ ή Δραχμή» είναι ψευτοδίλημμα που  «χρησιμοποιείται για να κρύψει τη μόνη υπαρκτή εξίσωση» ότι δηλαδή το «Μνημόνιο ισούται με επιστροφή στη Δραχμή», η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη.

Το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή είναι πραγματικό. Τίθεται αμείλικτα μπροστά μας μια και η Ελλάδα θεωρείται συστηματικός Εμβληματικός Παραβάτης των συμφωνηθέντων και Ιδιαίτερη Περίπτωση χώρας που δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει:

- ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, στη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα  χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερη περίπτωση.  Οι οξυδερκείς παρατηρητές γνωρίζουν ότι η διατύπωση έβαλε το πρώτο λιθαράκι για το Grexit, την έξοδό μας από το Ευρώ σε περίπτωση που αυτή κριθεί απαραίτητη με τρόπο που να απομονώνεται ο ελληνικός ηθικός κίνδυνος από την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

- παράλληλα η εμπειρία διαχείρισης της κρίσης έδειξε ότι η ελληνική πολιτική τάξη στο σύνολό της έχει κατηγοριοποιηθεί ως αναξιόπιστη και ανίκανη να υλοποιήσει αποτελεσματικά και δίκαια τους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής με συνέπεια η κοινωνία να έχει χάσει την πίστη ή έστω ανοχή της στις απαραίτητες θυσίες που πρέπει να γίνουν για να εξυγιανθεί η οικονομία.

- Πρόσφατα η ακυβερνησία, ο πολιτικός κατακερματισμός και η ανάδειξη ενός συμπαγούς μπλοκ ενάντια στον Μνημόνιο μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ενίσχυσε την διάχυτη εδώ και καιρό αίσθηση ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά επίσης δεν θέλει να αλλάξει.

Σήμερα, δύο βδομάδες πριν από τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου, το πραγματικό εδώ και καιρό δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή παίρνει διαστάσεις γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πια σε τροχιά εξουσίας, τροφοδοτεί καθημερινά τόσο την υπόθεση του Εμβληματικού Παραβάτη όσο και τη θεωρία της εθνικής ιδιαιτερότητας, της χώρας δηλαδή που δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του παιχνιδιού. Με απλά λόγια, στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει: «είμαστε  παραβάτες, είμαστε ιδιαίτεροι, είμαστε Έλληνες».

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά.

Ευθύς εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει μονομερώς το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή και να το αντικαταστήσει με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση. Στη συνέχεια, αμέσως μετά τη μονομερή ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Αναρωτιόμαστε, σκοπεύει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει και το κούρεμα του χρέους;  Διότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν λέει κουβέντα στο πρόγραμμά του.

Πολύ απλά, αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα άλλα θέλει την Ελλάδα στο Ευρώ και την ευρωζώνη, παραβιάζει την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού διπλωματικού πολιτισμού που ισχύει από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, την αρχή του διεθνούς δικαίου pacta sunt servanda. Ότι οι Συνθήκες και οι Συμφωνίες υπάρχουν για να τηρούνται. Μόνο όταν αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα και έπειτα από πολυμερή συνεννόηση δύναται να αλλάξουν και να ισχύσει η αντίστροφη αρχή του διεθνούς δικαίου rebus sic stantibus.
Όπως πολλάκις μας έχουν προειδοποιήσει οι εταίροι μας, όμως, μονομερής καταγγελία των συμφωνηθέντων σημαίνει πάγωμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, γεγονός που θα μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε από μόνοι μας το ευρώ για να μπορέσουμε να καλύψουμε υποχρεώσεις και βασικές ανάγκες με πληθωριστικές νέες δραχμές. Ήδη, ο Σοσιαλιστής και νέος σύμμαχος της Ελλάδας Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, παραδέχτηκε δημόσια ότι γίνονται σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Πόσο πιο καθαρά να το πει κανείς;

Πραγματικά δεν έχει σημασία. Η ασυμβατότητα των πολιτικών που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν περιορίζεται στα μακροοικονομικά ζητήματα, στο μίγμα λιτότητας και ανάπτυξης και το πώς και σε ποιο πλαίσιο αυτά δύναται να αναθεωρηθούν. Δεν είναι μόνο η μονομερής ακύρωση του Μνημονίου το πρόβλημα. Αν βάλουμε το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Πολιτικές θα δούμε ότι συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία πλευρά ο κρατισμός, οι επιδοτήσεις, τα επιδόματα, το μεγάλο δημόσιο, η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και το μεσογειακό κράτος παροχών. Ένας κόσμος μεταπολεμικών κλειστών οικονομιών που μας χαιρέτισε προ πολλού. Από την άλλη πλευρά η κοινωνική οικονομία της αγοράς με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, την εξωστρεφή πραγματική οικονομία, το επιτελικό κράτος-στρατηγείο και το αναπτυξιακό κοινωνικό κράτος σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά που λειτουργεί σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.

Διαβάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τα πράγματα για εμάς είναι ξεκάθαρα. Δίπλα στην Ευρώπη του Ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει de facto την βαλκανική Ελλάδα της Δραχμής. Το πρόγραμμά του είναι το πρόγραμμα της Δραχμής.

135 comments:

  1. Εγώ δε διάβασα ανάλογο άρθρο με κριτική στο Σαμαρά και το Βενιζέλο, ή κάνω λάθος;
    Εμένα μου φαίνεται ότι δε γράφτηκε άρθρο για το γεγονός ότι το μνημόνιο με την υπεραύξηση του χρέους μας οδηγεί στη δραχμή;
    Βέβαια, ίσως εδώ μέσα είναι περιττό, αλλά θα προσθέσω το εξής:

    Όταν έχω ως πολίτης να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνους που ερήμην μου αποφάσισαν να με χρεοκοπήσουν για τις δικές τους επιλογές και σε εκείνον που έχει ένα άλλο όραμα, προτιμώ τον τελευταίο.
    Και αν για κάποιους -και για μένα- το όραμα να φαντάζει κάπως θολό, θα πρότεινα να μη βλέπουν μυωπικά μέσα από το γυαλί της τηλεοπτικής πολιτικολογίας. Το "θολό" τάχα όραμα για μένα είναι προτιμότερο από το μαύρο μέλλον της χρεοκοπίας που μας κλείδωσαν, χωρίς να μας ρωτήσουν ποτέ.
    Επιλέγω συνειδητά ένα όραμα που συνδέει τα αιτήματα του κινήματος με την απαίτηση για απομάκρυνση από τη μονομερή λιτότητα που μας χρεοκοπεί ατομικά και συλλογικά. Και ίσως αυτό που εκτίμησα περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υιοθετεί τα αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων και δεν τα επιβάλλει (τύπου ΚΚΕ από τα πάνω). Συνδιαλέγεται με τα κινήματα και τα τροφοδοτεί με τις προγραμματικές του θέσεις που προέρχονται από εκείνα.
    Κι επίσης κάτι άλλο, το σημαντικότερο: Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που προάγει οραματικά και προγραμματικά την ανάγκη αναδιάρθρωσης του κράτους όχι στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της διάλυσης, αλλά στη λειτουργία του ως κεντρικού οικονομικού πόλου της χώρας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λοιπόν για να μην πάμε πίσω στα βάθη της ιστορίας του blog από το πρόσφατο παρελθόν προτείνουμε:

      Παρακαλώ το νέο να μείνει. Ετοιμαστείτε να μπείτε στην εφεδρία και βλέπουμε είναι ένα ξεχεστήριο στο Σαμαρά μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο

      Θα μείνουμε μόνο αν αποσυρθεί η γενιά σας από το δημόσιο βίο. Άμεσα κι ένα για τον ΓΑΠ μετά τη δική του την ίδια περίπου εποχή.

      Ο Βενιζέλος κάτσε να μεγαλώσει πρώτα τώρα είναι ακόμα μικρός.

      Delete
    2. Ως προς το σημαντικότερο που λες στο τέλος του σχολίου σου αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το κράτος, το ελληνικό κράτος, ως κεντρικό οικονομικό πόλο της χώρας. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αλλάξεις το κράτος και δεν είναι νεοφιλελεύθεροι

      Delete
    3. Ως προς το πρώτο μέρος, εκφράστηκε λάθος. Έχει δίκιο κι ο Παρμενίδης να μη εγκαλεί. Έπρεπε να πω ότι σε προεκλογική περιοδο -ειδικά μετά της 6 Μάη- βλέπω μία κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ. Κριτική κάνω, και αυτό δεν είναι απαράιτητο ότι έχω εγώ το δίκιο. Απλά, θεωρώ πολυσυλλεκτικό το ιστολόγιο, βάσει και της επωνυμίας του. Φυσικά για το ίδιο μπορείτε να κρίνεται κι εμένα, με τη διαφορά ο δικός μου ιστοχώρος είναι καθαρά προσωπικός. Ελπίζω να το διατύπωσα καλύτερα.

      Σχετικά με το δεύτερο, φυσικά και υπάρχουν κι άλλοι τρόποι σε ένα κενσυανικό πλαίσιο οικονομικής δραστηριότητας (αφήνω εκτός το κουμμουνιστικό/σοσιαλιστικό μοντέλο). Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει ένα σοσιαλδημοκρατικό οικονομικό μοντέλο για το κράτος. Αν έχεις κάτι άλλο υπόψη (που δεν ξέρω ή λησμονώ), σε παρακαλώ...

      Delete
    4. @G700:

      Δηλαδή τι θα γίνει τώρα, θα πιπιλάτε και εσείς το μυαλό του κόσμου με την παπαρδέλλα του δραχμομπαμπούλα;

      Στο άρθρο μέτρησα 13 φορές τη λέξη "ΣΥΡΙΖΑ" και 7 φορές τη λέξη "δραχμή". Δηλαδή όλο το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι αυτά τα δύο πράγματα; Με ολίγη από κατακλυσμό του Νώε στα ενδιάμεσα;

      Μέχρι και ο Καρατζαφέρης διαφημίζει πια το διπλό νόμισμα (τώρα το διάβασε κάπου), ότι δηλαδή ευρώ και εθνικό νόμισμα δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα ενδεχόμενα.

      Delete
    5. Και, τελικά, δεν έχω καταλάβει. Πέρα από αυτούς που λένε κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, εσείς ως G700 τι ακριβώς προτείνετε ως εναλλακτική; Τους Τζημερομάνους, το δεξιό συναπάντημα στη ΝΔ ή το σοσιαλιστικό αχταρμά στη ΔΗΜΑΡ;

      Δέχεστε δηλαδή ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για collateral damage, αρκεί εμείς οι "υπόλοιποι" να έχουμε ευρώ στην τσέπη; 'Η ότι όσοι μένουν απλήρωτοι, άνεργοι, χωρίς φάρμακα και χωρίς σπίτι, καλά να πάθουν γιατί ήταν βολεμμένοι και λαμόγια;

      Να ξεκαθαρίζουμε πλέον τι υποστηρίζει ο καθένας. Τα αισιόδοξα ευφυολογήματα και τα ευχολόγια ας τα αφήσουμε για όσους είναι υποψήφιοι εθνοσωτήρες.

      Παρακαλώ όχι links σε προηγούμενα, αντιστοίχως εκτενή, posts. Δύο φράσεις αρκούν ως απάντηση στα παραπάνω.

      Delete
    6. Εμείς προτείνουμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ως προς τις ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ που εδώ και δύο χρόνια έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα και κανείς δεν θέλει να προχωρήσει. Αφού κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι ψευτομπαλώματα και δείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε να συνεννοηθούμε με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους -διότι αυτοί αριθμητικά και από άποψη ισχύος υπερτερούν και μπορούν να αλλάξουν το συσχετισμό ισχύος- για να αλλάξει το μίγμα λιτότητα vs ανάπτυξη υπέρ της ανάπτυξης και να μετασχηματιστεί η Ευρώπη προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής ομοσπονδίας. Αυτά τα λέμε διαχρονικά και πολλά από αυτά πριν από το Μνημόνιο.

      Τώρα ως προς τα κόμματα εν όψει 17ης Ιουνίου ναι λέμε, όπως είπαμε στις 6 Μαϊου να ψηφίσει ο κόσμος ΤζημεροΜάνο όπως λες. Ναι λέμε να ψηφίσει ΔΗΜΑΡ. Και ναι αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι να κλείσει τη μύτη του και να ψηφίσει και ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Γενικά να ενισχύσει το μπλοκ που δεν θα μας πάει σε περιπέτειες.

      Ως προς το ΣΥΡΙΖΑ δίνουμε μάχη για να εγκαταλείψει τις επικίνδυνες φαντασιώσεις και να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες. Αυτό απαντάει και στο ερώτημα του Δείμου του Πολίτη σχετικά με τα βέλη που εκτοξεύουμε σ' αυτές τις εκλογές. Κάθε αναμέτρηση έχει τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά και σ' αυτή κατά την άποψή μας πρέπει να αποφύγουμε το μοιραίο και να μπουν βάσεις για πολιτική σταθερότητα, οικονομική εξυγίανση και σταδιακά ανάπτυξη

      Delete
    7. Με τη διαφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσεται στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά στην Αριστερά. Ουσιαστικά είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (κατά τη γνώμη μου).

      Delete
    8. «Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη...από μία δημοσιονομική ένωση...και έχουμε ανάγκη πριν από όλα από μία πολιτική ένωση. Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη», δήλωσε η καγκελάριος στην δημόσια γερμανική τηλεόραση. Όμως, «δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν»

      Το πιασες jaga το υπονοούμενο; Αυτοί θα προχωρήσουν και εμείς θα μείνουμε πίσω με τον Τατσόπουλο και τον Κασιδιάρη

      Delete
    9. Hocus Pocus Grexodus που λένε αυτές τις μέρες

      Delete
    10. @g700:

      Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους, μέσα και έξω, ότι το μνημόνιο είναι πακέτο. Είτε το αποδέχεσαι ολόκληρο, είτε σου κόβουν τα λεφτά. Δεν είναι τεστάκι πολλαπλής επιλογής ούτε μενού στο εστιατόριο. Είναι τελεσίγραφο.

      Ούτε οφείλουμε να κάνουμε cost-benefit ανάλυση. Όποιος θεωρεί ότι 22% ανεργία και καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα είναι αποδεκτό collateral damage, ας το πει ξεκάθαρα (όλοι, όχι μόνο προς G700).

      Delete
    11. Οπότε το εφαρμόζεις και παράλληλα διαπραγματεύεσαι αλλαγές με επίκεντρο την ανάπτυξη και την απασχόληση έχοντας όμως, δια της αποτελεσματικής εφαρμογής, μαζέψει επαρκές πολιτικό κεφάλαιο για να σ' ακούσουν, καθότι τώρα σε θεωρούν μαύρο πρόβατο και εμβληματικό παραβάτη. Δεν διακινδυνεύεις το σουτάρισμα στη βαλκανική μαύρη τρύπα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα φάρμακα δεν φταίει κανένα μνημόνιο, αλλά η αληταρία των συνδικαλιστών φαρμακοποιών με πλάτες του Καμμένου. Με τη δραχμή να δούμε τι φάρμακα θα υπάρχουν.

      Delete
    12. Δηλαδή αυτό που λέτε είναι να θυσιάσουμε ως κράτος και ως λαός ένα 5-10% του πληθυσμού, στέλνοντάς τους στην απόλυτη φτωχοποίηση και το θάνατο, για να κερδίσουμε τον οίκτο και την καλή συμπεριφορά των εταίρων μας.

      Το αν σε διαφορετική περίπτωση έχουμε χειρότερη κατάσταση, και κυρίως για ποιους, δεν το ξέρετε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι αυτό που προβλέπεται χωρίς καμία αμφιβολία στην παραπάνω περίπτωση. Ο ίδιος ο Λοβέρδος είπε ότι λόγω της παρακράτησης του 1 δις δεν έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί, δεν ξέρω που βλέπετε εσείς την "αληταρία των συνδικαλιστών" και τις "πλάτες Καμένου".

      Λυπάμαι, αλλά για εμένα, και για τους περισσότερους από ότι φαίνεται ψηφοφόρους, δεν υπάρχει αποδεκτό επίπεδο collateral damage. Είτε επιβιώνουμε όλοι, δύσκολα αλλά στο ίδιο καζάνι, είτε κατρακυλάμε όλοι. Επιλεκτική σωτηρία δεν ιφίσταται.

      Delete
    13. Στη δραχμή σε καθεστώς κατάρρευσης απλά θα κατρακυλήσουμε όλοι μαζικά.

      Delete
    14. ΆΡα προτιμάτε να κατρακυλήσουν μόνο μερικοί, "οι άλλοι", να θυσιάσουμε 5-10% του πληθυσμού (κυρίως ηλικιωμένους) και 2-3 γενιές, για να μη χάσουμε το φραπουτσίνο μας οι υπόλοιποι. Τελικά, αυτό είναι το νόημα.

      Delete
    15. Το νόημα είναι οι μερικοι να είναι οι ραντιερηδες που εφαγαν όλα αυτά τα χρόνια. Όχι όλοι αδιακρίτως

      Delete
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση,οι losers στην εξουσία. Πολύ το γουστάρω.Μόνο έτσι θα πάρουμε μερικά μαθήματα ιστορικής αυτογνωσίας.Οπότε, Vaggelas, θα χύνεις δάκρυα ζώντας την ιστορία και όχι διαβάζοντάς την.Τότε θα δείς πόσο διαφέρει το ένα από το άλλο.

    ReplyDelete
  3. "ο δείμος του πολίτη

    Εγώ δε διάβασα ανάλογο άρθρο με κριτική στο Σαμαρά και το Βενιζέλο, ή κάνω λάθος;"

    Ολη η μέχρι τώρα αρθογραφία της g700,απο γενεσημιού της, δεν ήταν κριτική στους Σαμαράδες και Βενιζέλους;
    Μόλις γράψανε και δυο κακά λογάκια για τους ασυλοποιημένους απο τη, μέχρι τώρα κριτική, συριζαίους ενοχληθήκανε τα πουλάκια μου;
    Μπά; Μήπως πιστέψατε και σείς στο "ακαταδίωκτο" του Τσοχατζόπουλου και του υποστηρικτικού του μηχανισμού που μετακόμισε συν γυναιξί και τέκνοις στο ΣΥΡΙΖΑ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Κ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα να πάρει μαθήματα από τη Λετονία" (5/6/2012):
      >> http://tvxs.gr/news/ellada/lagkarnt-i-ellada-na-parei-mathimata-apo-ti-letonia


      "Latvia GDP Annual Growth Rate":
      >> http://www.tradingeconomics.com/latvia/gdp-growth-annual

      Στο παραπάνω διάγραμμα, δείτε την απότομη κατρακύλα του ΑΕΠ μεταξύ 2008-2010, την περίοδο δηλαδή που το ΔΝΤ εφάρμοζε τη συνταγή στη Λετονία, εκβιάζοντας μάλιστα (Ιανουάριο 2010) ότι δεν θα στείλει την επόμενη δόση αν δεν περάσουν "άδικα αναγκαία" μέτρα εκεί.

      Σήμερα, το "επιτυχημένο πειραματόζωο" των 2,2 εκατ. κατοίκων της χώρας συνολικά (λιγότεροι από τη μισή Αττική), έχουν ονομαστικό ετήσιο εισόδημα $12,671 ενώ στην Ελλάδα είναι $27,073.

      Με άλλα λόγια, μετά την "επιτυχή έκβαση" του προγράμματος εκεί, οι κάτοικοι ζούνε με το 46,8% του αντίστοιχου Έλληνα. Αν τα 700 φαίνονταν πολλά στους τροικανούς, υπολογίζουν το όριο "επιτυχίας" στα 328 ευρώ.

      Για να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει "πρόγραμμα προσαρμογής". Σήμερα είμαστε λίγο πάνω από τα 450 ευρώ και ήδη πεθαίνουν καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης φαρμάκων.

      Σε λίγο επιχείρημα της ολικής πυρηνικής καταστροφής της χώρας εκτός ευρώ δεν θα είναι πιστευτό ούτε από τους πιο φοβικούς αμόρφωτους ψηφοφόρους.

      Delete
    2. Με σένα εδώ μαθαίνουμε πολλά καινούρια. Μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις πώς διάολο ευθύνεται το ΔΝΤ για τις περιβόητες ελλείψεις φαρμάκων;

      Delete
    3. Σύμφωνα με το Λοβέρδο, το έλλειμμα αυτό οφείλεται στο 1 δις ευρώ που μας παρακράτησαν οι πονόψυχοι εταίροι μας από τη δόση του Ιουνίου.

      Δηλαδή προτίμησαν να βάλουν σε κίνδυνο την πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, προκειμένου να εκβιάσουν χωρίς καμία πρόφαση, εν μέσω εκλογών.

      Ακόμα και ο Λοβέρδος είπε ότι "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" (φυσικά!), δηλαδή ευθύνονται οι ψηφοφόροι του 16-17% για τους θανάτους που προκαλούνται.

      Διάβασε αν θέλεις τι ακριβώς κάνει το ΔΝΤ σε όποια χώρα πηγαίνει, με ποιο τρόπο αποδομεί Παιδεία και Υγεία σε πρώτη προτεραιότητα, και πως σπεύδει να ιδιωτικοποιήσει αγαθά πρώτης ανάγκης (καύσιμα, ρεύμα, νερό). Τα αναφέρω γιατί μάλλον δεν φαίνεται να τα γνωρίζεις.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. @ Jaga

      Α, ναι;; Αυτό πιστεύεις κι εσύ;;;

      Δηλαδή το Ελληνικό κράτος δεν ξόδεψε τίποτε άλλο όλον αυτό τον καιρό. Μόνο κάτι δισ για να πληρώσει τους τόκους των δανείων και μετά θα ξόδευε και το 1 δισ για τα φάρμακα, αλλά το έκοψε το ΔΝΤ και τελικά έτσι δημιουργήθηκε η έλλειψη.

      Η κοσμάρα του Jaga…

      Ααααα, και φυσικά, ήρθε το ΔΝΤ για να καταστρέψει το Ελληνικό σύστημα υγείας, που πριν ήταν αφρόκρεμα (διαφθορά, φακελάκια, 20 κηπουροί χωρίς κήπο, 0 νοσηλευτές, 30% κέρδος για τους φαρμακοποιούς σε όλα, ανυπαρξία γενόσημων, νοσοκομεία στάβλοι κλπ κλπ κλπ).

      Και φυσικά ήρθε το ΔΝΤ για να καταστρέψει την Ελληνική παιδεία (αχρηστα σχολεία, φροντιστήρια φουλ, πανεπιστήμια στον πάτο όποιας διεθνούς κατάταξης κι αν δεις, ανομία, φασιστική απαγόρευση εφαρμογής νόμων κλπ κλπ κλπ).


      Η κοσμάρα του Jaga.

      Η κοσμάρα του ΣΥΡΙΖΑ.

      Τι άλλο θα μας πούνε εδώ μέσα ρε πούστη μου….

      Delete
    6. Σχετικά με την παράνομη (βάσει της δανειακής σύμβασης) παρακράτηση 1 δις από το EFSF και την πληρωμή αποκλειστικά και μόνο δόσεων:

      >> http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/698236/Article.aspx

      Σχετικά με τα 18 δις "προκαταβολή ενίσχυσης" προς τις τράπεζες:

      >> http://tinyurl.com/c8yntw5

      Από αρχές Μαϊου έχουν δοθεί 4,2 δις στα δάνεια "εξωτερικού" (μέσω του "ειδικού ταμείου") και άλλα 18 δις στις τράπεζες.

      Σύμφωνα με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, χρειάζονται μόλις(!) 1,4 δις για το ΙΚΑ, 800 εκατ. για τον ΟΑΕΕ και κάτι ψιλά ακόμα, δηλαδή σύνολο γύρω στα 2,5 δις για να λυθεί π.χ. το πρόβλημα των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2012.

      Με άλλα λόγια, για την τρόικα η επιβίωση του χρηματοπιστωτικού συτήματος αξίζει τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη (με πληρωμή εννοείται, όχι με φέσι όπως στα φάρμακα) ολόκληρης της χώρας.

      Καμιά άλλη απορία έχεις;

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. Ναι έχω.

      Πόσα δισ έδωσε το Ελληνικό κράτος από τους φόρους μου σε κηπουρούς που δεν έχουν κήπους να κοιτάξουν, σε αργόσχολους σε ΔΕΚΟ, σε επιδόματα για να πλένουν ΔΥ τα χεράκια τους, σε άχρηστους που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει και να αβγατίσει πριν ξεμείνει από λεφτά και δεν έχει τα 2,5 δισ για τα φάρμακα;;;;;

      Αλλά τώρα, αφού πληρώσαμε όλους τους βρικόλακες με τα τρελά προνόμια που δεν λένε να κουνηθούν, αφού κόμματα-συμμορίες σαν το ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν και στηρίζουν την "επανάστασή" τους ενάντια στους "εισβολείς" του μνημονίου, θυμηθήκαμε ξαφνικά ότι μας λείπουν 2.5 δισ για τα φάρμακα. Και τώρα κατηγορούμε το ΔΝΤ γιατί δεν μπαλώνουν ΚΑΙ αυτήν την τρύπα.

      Άρα ναι, έχω απορίες. Άλλες δύο.

      Για ποιο λόγο υπερασπίζεσαι επιλογές που στερούν φάρμακα από τους Έλληνες και μετά τα φορτώνεις σε άλλους;;

      Ψάχνεις για χαζούς εδώ ή είσαι έσυ χαζός;

      Delete
    9. Δύο πράγματα μόνο:

      1. Ξαναδιάβασε τι έχεις γράει παραπάνω, να δεις αν βγάζει νόημα, ότι εγώ υπερασπίζομαι υποτίθεται την περικοπή φαρμάκων. Και αν στέκει, σύμφωνα με τη δική σου επιλογή, επειδή υπάρχουν αργόσχολοι και τεμπέληδες στο δημόσιο (των ΝΔΠΑΣΟΚ που ζητάνε την ψήφο μας!), προτιμάς να μην πληρωθεί κανείς, ούτε νοσοκομεία, ούτε φάρμακα, ούτε κανένας, και ας ψηφήσουν σαν τα σκυλιά.

      2. Ο πανικός και ο τρόμος είναι πολύ κακός σύμβουλος. Ρϊξε κανένα κουβά νερό στο κεφάλι και μετά σκέψου ήρεμα τι συμβαίνει, ποιος έχει πει τι (π.χ. Λοβέρδος), ποιος έχει "εγγυηθεί" την επιβίωση του συστήματος Υγείας και τι έχει υπογράψει για τη συνέχεια. Αν πιστεύεις πραγματικά ότι για όλα αυτά τα χάλια φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι εξωγήινοι, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα κριτικής σκέψης.

      Delete
    10. Οχτώ πράγματα μόνο:

      1) Υπερασπίζεσαι την συνέχιση του μεγάλου δημόσιου τομέα.

      2) Δεν έχουμε λεφτά να τον συντηρήσουμε. Πρωτογενές έλλειμμα.

      3) Αν τον συντηρήσουμε, όπως θέλεις, δεν θα έχουμε λεφτά για φάρμακα. Όπως γίνεται ήδη.

      4) Ακόμα και αν γυρίσουμε στη δραχμή και αρχίσουμε να τυπώνουμε καμία φαρμακευτική δεν θα τις θέλει. Άρα πάλι χωρίς φάρμακα.

      5) Εσύ είπες ότι τα ευρώ είναι που κοστίζουν ζωές… (ενώ με δραχμές… κάργα χάπι, έτσι)

      6) Καμία σχέση δεν έχει το ΔΝΤ με την κατάσταση του ΕΣΥ, ούτε πριν το 2010, ούτε τώρα

      7) Αυτά με τους κουβάδες, τους εξωγήινους κλπ είναι απλώς άσχετο πατρονάρισμα.

      8) Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που εγγυούνται την πλήρη κατάρρευση του συστήματος υγείας (απομόνωση από τον δυτικό κόσμο, δραχμούλα και "ανάπτυξη" μέσω κρατικών επενδύσεων με δραχμούλα, φουλ δημόσιο και τις καταθέσεις μας). Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδη.

      Delete
    11. Μάλλον διαβάζεις άλλο blog, γιατί τα σμπεράσματα που βγάζεις για αυτά που λέω είναι στα όρια της ιδελοληπτικής παράνοιας.

      Η λόγική μαύρο-άσπρο, ότι δηλαδή όποιος διαφωνεί με αυτή την κατάντια και την ανθρωποφαγία αυτομάτως ερμηνεύεται όπως σε βολεύει, δείχνει βαθύ πανικό και απουσία λογικής σκέψης.

      Ξαναλέω, διάβασε αυτά που γράφω παραπάνω, δες και τα 1-8 που γράφεις εσύ, να δεις αν έχουν καμία σχέση. Α, και μην περιμένεις να σου εξηγώ συνεχώς τι λέει η κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ μιλάω για εμένα και για κανέναν άλλο.

      Delete
    12. 1) Δεν εξηγείς αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ανεξήγητα. Απλώς ταυτίζεσαι με αυτά.

      2) Εσύ είσαι αυτός που βγάζει παλαβά συμπεράσματα από αυτά που γράφω. Αν και νομίζω ότι επιτηδες προσπαθείς να αλλάξεις αυτά που έγραψα για να πεις μετά ότι έχω λάθος. Φυσικά δε σου βγαίνει και φαίνεσαι βλάκας.

      Για παράδειγμα: Εγώ έγραψα ότι το κράτος προτιμάει να πληρώνει με τα λίγα που έχει αργόσχολους, αντί να τα δίνει για φάρμακα.

      Εσύ, μαλακωδώς, ισχυρίζεσαι ότι επειδή υπάρχουν αργόσχολοι και τεμπέληδες στο δημόσιο, προτιμάω "να μην πληρωθεί κανείς, ούτε νοσοκομεία, ούτε φάρμακα, ούτε κανένας, και ας ψηφήσουν σαν τα σκυλιά."

      Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδη.

      Κατά τα άλλα μιλάς για δική μου παράνοια και λες ότι δεν έχω και λογική σκέψη.

      Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδη.

      Delete
  4. ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ, ΜΗΝ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΣΟΥΚΟΥ.... ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ......

    ReplyDelete
  5. "η ελληνική πολιτική τάξη στο σύνολό της έχει κατηγοριοποιηθεί ως αναξιόπιστη και ανίκανη να υλοποιήσει αποτελεσματικά και δίκαια τους στόχους"

    "διάχυτη εδώ και καιρό αίσθηση ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά επίσης δεν θέλει να αλλάξει"

    @G700: δηλαδή για να καταλάβω εγκαλείτε το ΣΥΡΙΖΑ από τη μία και από την άλλη παραδέχεστε ότι η ουσία είναι ότι ο λαός είναι αποχαυνωμένος και οι πολιτικοί ανίκανοι.

    Ως γνωστόν καμία σχέση δεν έχω με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή βλέπω πρεμούρα καιρός να παραδεχτούμε ΟΛΟΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ- έτσι έμαθε τον κόσμο το ΠΑΣΟΚ έτσι πορεύεται και ο Τσίπρας.
    Τι κρίμα που τα λεφτά τελέιωσαν (έφαγαν πολλά οι πράσινες ακρίδες 1981-2004), κάτι ψιλά τα ξοδέψαμε σε ολυμπιακούς και κάτι γαλάζιους συμβασιούχους και τώρα δεν υπάρχει σάλιο (Α. Λοβέρδος)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ser, νομίζω δεν είναι τώρα η ώρα να χάσεις τη σοβαρότητά σου και είναι σίγουρα επιτέλους ώρα να βρεί λίγη σοβαρότητα και η ΝΔ.

      Η Ελλάδα κυβερνάται από το '81 μέχρι και σήμερα με τους όρους του Ανδρέα Παπανδρέου, ανεξάρτητα από το ποιός ήταν στην κυβέρνηση και δυστυχώς ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.

      Πρέπει επιτέλους η ΝΔ να σοβαρευτεί έτσι ώστε να αφήσει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ να ευαγγελίζεται με Ανδρέο-Παπανδρεϊκούς όρους. Το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της τωρινής Ελλάδας.

      Και κανείς δεν πρέπει να φοβάται να καταδικάσει τον άτοπο, άκαιρο και καταστροφικό παλαιοπασοκισμό του.

      Μόνο έτσι μπορεί να αναδειχτεί η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το κόμμα του παρελθόντος. Το κόμμα που θέλει να μαζέψει όλους τους εκπροσώπους του ξοφλημένου συστήματος, όλους τους ευνοημένους του ξοφλημένου συστήματος και όλους όσους πίστεψαν ότι το ξοφλημένο σύστημα της μεταπολίτευσης θα τους στηρίξει, ανεξάρτητα από την παραγωγικότητα, βιωσιμότητα και ρεαλιστικότητα των αρτηριοσκληρωτικών επιλογών τους.

      Μόνο αν σταματήσουν οι αμφιταλαντεύσεις των υπόλοιπων θα αναδειχτεί αυτή η, όπως φαίνεται, οριστική και αμετάκλητη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

      Delete
  6. Ventriloquist

    δεν "ανηκω" στη ΝΔ και ούτε θα την ψηφίσω.

    Άλλο το να έχεις μιά ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση και άλλο το κόμμα που ψηφίζεις. Δεν σου κρύβω δε ότι είμαι πολύ προβληματισμένος, διότι βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποια πραγματική αλλαγή στους πολιτικούς σχηματισμούς που μας έφτασαν εδώ.

    Αυτό που όμως με διασκεδάζει όμως είναι να βλέπω το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή χρησιμοποιώντας Πασοκικές μεθόδους του "κλέβει" τους ψηφοφορους....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tο δίλημμα τώρα είναι αυτό που λέει η καθημερινή Επενδύσεις ή ΣΥΡΙΖΑ;

      Είναι πλέον φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε οιαδήποτε επένδυση στη χώρα. Ο πρόεδρός του εξήγγειλε την ακύρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, την κατάργηση της διαδικασίας fast track η οποία ψηφίσθηκε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία, την ακύρωση του νόμου για την τουριστική κατοικία και την ακύρωση του ελληνικού κομματιού του αγωγού που θα συνδέει την Τουρκία με την Ιταλία

      Σωστά το θέτει η Γ700 στην τελευταία παράγραφο και πολύ σωστά το πιάνει ο ventriloquist. Εδώ έχουμε τη σύγκρουση δύο κόσμων. Τα πράγματα είναι απλά. Εσύ ποιον θα επιλέξεις;

      Delete
  7. το θέμα δεν είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΟΣΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ κλπ.... Το θέμα είναι σε ποια χώρα θέλουμε αύριο να ζόυμε. Στην Έλλαδα της δυσκολίας (ναι),στην Έλλαδα των απολύσεων (ναι) κλπ κλπ ΆΛΛΑ στην Έλλαδα της Έυρωπης, της προοπτικής, επιτέλους στην Έλλαδα της ειλικρίνιας. Έφτασε η ώρα της άληθειας για τη χώρα, ξεχνώντας το παρελθόν και τους όποιους πολιτικούς ρεβανσισμούς. ΤΕΛΟΣ οι ΨΕΥΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΤΕΛΟΣ οι θαυμαστές του ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ, ΤΕΛΟΣ οι εκ του ασφαλους ΑΕΡΓΟΙ επαναστάτες. ΤΕΛΟΣ στην υποκρισία και διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. "...Στην Έλλαδα της δυσκολίας (ναι),στην Έλλαδα των απολύσεων (ναι) κλπ κλπ..."

      Έχεις σκεφτεί τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φρασούλα που τόσο εύκολα προσπερνάς;

      Στους πόσους ασθενείς χωρίς φάρμακα βάζεις στοπ; Στην πόση ανεργία; Στις πόσες αυτοκτονίες; Στην πόση εξαθλίωση;

      Είναι άλλο πράγμα να έχεις ΠΛΗΡΗ συναίσθηση ότι τα δικά σου (μας) ευρώ στην τσέπη κοστίζουν ζωές και άλλο απλά να λέμε ότι θέλουμε το ευρώ γιατί μάλλον, ίσως, κάποια στιγμή, θα πάρουμε την πάνω βόλτα.

      Delete
    2. Ναι ρε 'συ. Με τα ευρώ είναι που μας εμποδίζουν να αγοράσουμε φάρμακα. Ενώ με τις δραχμές θα κολυμπάμε στο χάπι. Θα τυπώνουμε εμείς δραχμές-κωλόχαρτα και θα μπαίνουν σε ουρά οι φαρμακευτικές να μας δώσουν για να μη χάσουν την ευκαιρία να πληρωθούν σε δραχμές-κωλόχαρτα. Και επειδή θα έχουμε τόσες πολλές τυπωμένες, ε, ας δώσουμε και το 30% κέρδος στους φαρμακοποιούς.

      Αυτό που κοστίζει και θα κοστίσει ακόμα περισσότερες ζωές είναι η βλακεία που μας δέρνει ως έθνος.

      Delete
    3. Καμιά άλλη απάντηση θα δούμε κάποια στιγμή εκτός από την πιπίλα της δραχμής;

      Εκτός αν εννοείς ότι το κράτος έχει να ξεχρεώσει τους φαρμακοποιούς και τα άλλα 7 δις που χρωστά σε ιδιώτες (επιστροφές και παρακρατήσεις), αλλά δεν τους τα δίνει επίτηδες για να βάλουν λουκέτο;

      Αυτό που λες είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που λέω εγώ.

      Delete
    4. Το κράτος ούτε έχει, ούτε είχε, ούτε θα έχει ποτέ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς 30% κέρδος σε όλα τα φάρμακα (μη γενόσημα, μάλιστα) που χρησιμοποιούνται στην επικράτεια, βάση νόμου. Πού ακούστηκε αυτή η μαλακία;;; Αυτά να τα ξεχάσετε. Και βγαίνουν μετά οι φαρμακοποιοί και έχουν το θράσος να εκβιάζουν με "το μόνο όπλο που διαθέτουν, το φάρμακο". Και έχεις κι εσύ το θράσος και κατηγορείς άσχετους με το πρόβλημα ανθρώπους - το ΔΝΤ - για την έλλειψη φαρμάκων για να εκμεταλλευτείς πολιτικά τον πόνο των καρκινοπαθών.

      Delete
    5. "...Και έχεις κι εσύ το θράσος και κατηγορείς άσχετους με το πρόβλημα ανθρώπους - το ΔΝΤ - για την έλλειψη φαρμάκων για να εκμεταλλευτείς πολιτικά τον πόνο των καρκινοπαθών..."

      1. Το "θράσος" το έχουυν όσοι εδώ μέσα βρίζουν και λυσσάνε σαν απατημένες σύζυγοι, εντελώς ανίκανοι να γράψουν μισό σχόλιο χωρίς να ξεκατινιαστούν. Εγώ όπως έχω πει έχω άπειρη υπομονή και απαντώ σε όλους, αλλά όχι όπως θέλουν μερικοί.

      2. Το ζήτημα των καρκινοπαθώς δεν το ανέφερα εγώ πρώτος, όπως δεν ανέφερα ποτέ πρώτος το θέμα της δολοφονίας στη Marfin. Παρόλα αυτά, όταν διαβάζω ξετσιπωσιές και παλιανθρωπίστικα πράγματα οφείλω αν απαντήσω, αν δεν απαντήσει κανείς άλλος.

      3. Σχετικά με το πόσο "άσχετο με το πρόβλημα" είναι το ΔΝΤ, διάβασε τα παρακάτω:

      >> http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-05-30-21-44-37-2012053063361/

      >> http://www.lsu.edu/faculty/jwither/Essays/Health/Cook_Essay.html

      >> http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/may/13/imf-us-congress-aid

      Είμαι σίγουρος ότι πάλι θα βρεις κάποιο ευφάνταστο επιχείρημα ότι κει εκεί, στις πιο φτωχές χώρες, ο ρυθμός θανάτων από πείνα και από έλλειψη φαρμάκων αυξάνει, όχι λόγω του ΔΝΤ, αλλά επειδή και εκεί υπάρχει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ που προστατεύει τους τεμπέληδες.

      Delete
    6. 1) Πιο είναι το ξεκατίνιασμα, ότι δεν μπορεί το κράτος να συντηρεί με νόμο 30% κέρδος για μία συγκεκριμένη συντεχνία;
      -Ναι, έχεις δίκιο. Δεν είναι η υπομονή που σου λείπει.

      2) Γιατί, έχει σημασία ποιος ανέφερε τί πρώτος ή τι είπε; Αυτό είναι επιχείρημα για κάτι ή ένα ακόμα απο τα "ανεπειχειρήματά" σου;

      3) Κανένα από τα λίνκ που δίνεις δεν έχει σχέση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών στην Ελλάδα ή το γιατί το Ελληνικό κράτος επιλέγει να πληρώσει πρώτα συντεχνίες με σκανδαλώδη προνόμια πριν σιγουρέψει τα φάρμακα. Άλλο ένα από τα "ανεπιχειρήματά" σου, υποθέτω - τα άσχετα λινκ.

      Delete
    7. 1) Αν το κράτος θεωρεί το 30% υπερβολικό, είτε μπαίνει στην αγορά με κρατικό φορέα, είτε θέτει με το έτσι θέλω ανώτατο όριο κέρδους. Και τα δύο αυτά σήμερα θεωρούνται "σταλινισμός". Κια για αυτό το λόγο, το κράτος προτιμά να μην πληρώνει κανέναν (6,6 δις δικά του φέσια σε ιδιώτες).

      2) Γράφεις: "...την έλλειψη φαρμάκων για να εκμεταλλευτείς πολιτικά τον πόνο των καρκινοπαθών..." Άρα θεωρείς ότι το ανέφερα για αυτό τον άθλιο λόγο, ενώ οι μοναδικές αναφορές μου είναι σε απάντηση προς μηνύματα άλλων.

      3) Αν εννοείς να σου δώσω στο πιάτο δικαστική απόφαση καρκινοπαθώς κατά του ΔΝΤ και της τρόικας, όχι δεν υπάρχει (ακόμα). Το πόσο άσχετο όμως είναι το ΔΝΤ με την εφαρμογή ακριβώς των ΄διιων συνταγών εξαθλίωσης σε άλλες χώρες, αυτό το γνωρίζουν όλοι και φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά που παραθέτω (π.χ. Guardian). Το ελληνικό κράτος προτιμά να μην πληρώνει ΚΑΝΕΝΑΝ προς το παρόν, ούτε τις συντεχνίες. Αντίθετα, εντός του μεσοπρόθεσμου εγκρίθηκε η περαιτέρω αύξηση των εισητηρίων στα ΜΜ και στα διόδια.

      Delete
    8. 1) Αν το κράτος θεωρεί το 30% υπερβολικό, απλώς δεν το θεσμοθετεί. Όπως γίνεται με όλα τα άλλα αγαθά. Και αναγκάζει τους ιδιώτες να ανταγωνιστούν για να αγοράσει το κράτος με την καλύτερη δυνατή τιμή.

      Τι δηλαδή; Ή 30% ή Στάλιν;; Τρία πουλάκια κάθονταν.

      2) Προσπάθησες να το συνδέσεις με το ΔΝΤ, ενώ δεν έχει σχέση με αυτό. Και προστάθησες να το συνδέσεις και με το ευρώ - πάλι καμία σχέση. Άρα, ναι, το ανέφερες για αυτόν τον άθλιο λόγο.

      3) Οι άλλες χώρες δεν ήταν στην ευρωζώνη και δεν είχαν χεστεί στο τάληρο τόσα χρόνια χωρίς να παράγουν.

      Το πόσα δισ πληρώνει το κράτος για το δημόσιο μπορείς να το δεις στα επίσημα στοιχεία. Πολύ παραπάνω από το 2.5 δισ που δεν δίνει για τα φάρμακα, έτσι;;

      Αυτά για τα ΜΜ και τα διόδια είναι άσχετα, πάλι.

      Delete
  8. Καταρχήν σε ότι αφορά τον Σύριζα και το πρόγραμμά του η προοπτική της δραχμής είναι κατ εμέ το λιγότερο κακό από όσα σχεδιάζει.
    Μόνο και μόνο αν πάει να εφαρμόσει νομιμοποίηση όλων των λάθρο θα ακολουθήσει αιματοκύλισμα και εμφύλιος πόλεμος. Οι πολιτοφυλακές που έχουν ήδη σχηματιστεί σε μεγάλα αστικά κέντρα θα αφήσουν τα airsoft και θα πιάσουν τα καλάσνικοφ και τα G3!

    ReplyDelete
  9. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι αν ο Σύριζα πάρει την εξουσία το οικονομικό πρόβλημα και τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή θα μοιάζουν με ανέκδοτο σε όσα θα ακολουθήσουν.

    Ενδέχεται οι ένοπλες δυνάμεις να αναγκαστούν να παρέμβουν για μην έχουμε μια εθνική καταστροφή τρομερών διαστάσεων και με απώλεια εδαφών.

    Δεν είναι τυχαία όσα διαρρέουν δυτικές πηγές περί πραξικοπήματος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δυστυχώς όταν η ιστορία ετοιμάζεται να προχωρήσει φοράει στρατιωτικές μπότες.

      Delete
  10. H γενικευμένη χρήση πολεμικών όπλων από κακοποιούς έχει φέρει την αστυνομία πλέον σε πλήρη αδυναμία αντιμετωπίσεώς τους.
    Αντί να συλλαμβάνουν τους πολίτες που αμύνονται αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας του γενικού πληθυσμού να παρθεί η πολιτική απόφαση για επαναφορά της θητείας στους 18 μήνες άμεσα, και να βγάλουν στα μεγάλα αστικά κέντρα στρατιωτικές μονάδες ειδικά εκπαιδευμένες για συμπλήρωση της αστυνομικής δύναμης!

    Επιτελική εμπειρία τέτοιων επιχειρήσεων υπάρχει από αποστολές διατήρησης της ειρήνης στις οποίες η χώρα μας έχει συμμετάσχει πολλές φορές.

    Αν δεν λάβουν αποφάσεις άμεσα το πράγμα θα ξεφύγει τελείως...

    ReplyDelete
  11. Ακρογωνιαίος λίθος κάθε κρατικής υπόστασης είναι η προστασία του γενικού πληθυσμού και το αίσθημα τάξης και ασφάλειας.

    Αν υπονομευτούν τα παραπάνω ιδιαίτερα σε συνθήκες έντονων οικονομικών προβλημάτων και κοινωνικής αποσάθρωσης κανένα οικονομικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να αποδώσει και η κατάρρευση θα επιταχυνθεί!!!

    Αυτά είναι στοιχειώδει πράγματα, έλεος δλδ

    ReplyDelete
  12. O Κασιδιάρης, παιδί μάλαμα λέμε. Πλάκωσε στις μπουνιές την Κανέλη!!

    Εγέρθητω είπαμε ρεεεεε

    Ο πάκης ακα Π. Παυλόπουλος λούφαξε μην τις αρπάξει κι αυτός! Σκληρά πράγματα για όσους μεγάλωσαν σε φρου-φρου κι αρώματα των Β. Προαστίων.

    Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή δεν πιστεύω ότι έχεις κακή πρόθεση, προτείνω εντελώς φιλικά να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να ηρεμήσεις, και να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψες, να δεις αν στέκουν λογικά.

      Για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχουν δύο αντίπαλοι. Από τη μία πλευρά είναι ποιοι; το 90% του πληθυσμού που διαπιστώνει την κατρακύλα και το ξεπούλημα της χώρας; Και από τοην άλλη ποιοι; Αλλοδαποί; Μαφιόζοι; Εξωγήινοι;

      Οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί είναι (ευτυχώς) τόσο ανεγκέφαλοι που εκτίθενται από μόνοι τους, δεν αποτελούν (προς το παρόν) πραγματικό κίνδυνο για το σύνολο. Η δυσκολία έρχεται όταν αποκτούν πραγματικό κοινωνικό έρισμα και δημιουργούνται όντως αντίπαλα στρατόπεδα, με διάθεση και μέσα να καταφύγουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

      Η βαθιά ύφεση σαφώς και προκαλεί βία, αλλά μη χάνουμε το στόχο. Η κατάσταση διορθώνεται με το να διορθωθεί το πρόβλημα, δηλαδή η ύφεση, όχι με το να αυξηθεί η "ασφάλεια" και η καταστολή. Σίγουρα όχι με την επιλογή μιας "ασφαλούς κυβέρνησης", γιατί αυτό είναι το πρώτο σκαλοπάτι κάθε δικτατορίας, "δημοκρατικά" εκλεγμένης.

      Delete
    2. Jaga μέσα σε ένα καθεστώς γενικής κατάρρευσης μην ψάχνεις να βρεις διαχωριστικές γραμμές.

      Σου έδωσα ένα απλό παράδειγμα του τι θα γίνει αν ο Σύριζα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και νομιμοποιήσει 1 εκατ. λάθρο.

      ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

      Delete
    3. Αν διαβάσεις τις αναλύσεις του CFR (Council of Foreing Relations) στην τελευταία του έκθεση για την Τουρκία οι Αμερικανοί ανησυχούν σφόδρα για πιθανή Τουρκική εισβολή στην Ελλάδα και απόσπαση εδαφών!

      Προτρέπουν μάλιστα την αμερικανική κυβέρνηση να επέμβει προς την Τουρκία και να ακυρώσει τέτοια ενδεχόμενα σχέδια.

      Το ζήτημα είναι περισσότερο γεωπολιτικό παρά οικονομικό. Ξεκόλα λοιπόν το μυαλό σου και άνοιξε τα μάτια σου. Οδηγούμαστε σε νέο 74 και νέα εθνική καταστροφή!

      Delete
    4. Και αυτήν τη φορά δεν θα μας φταίει η χουντοδεξία, υπεύθυνος θα είναι η αριστερά των σαλονιών του Κολωνακίου...

      Delete
    5. 1. Για τη νομιμοποίηση μεταναστών μάλλον λάθος τα έχεις καταλάβει, ΟΛΟΙ (εμείς και αυτοί) θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα αλλά λόγω Δουβλίνου ΙΙ, δηλαδή των εταίρων μας, είμαστε αναγκασμένοι να συμβιώνουμε εδώ μέσα στο γκούλαγκ της ΕΕ. Κανείς (ούτε εμείς) δεν πρόκειται να τους δεχτεί ως πολίτες, μόνο σαν σκλάβους σε στρατόπεδα εργασίας (ήδη γίνεται στην Ιταλία).

      2. Αν είναι να δίνεις βάση στις κατά καιρούς εκθέσεις του CFR και διαφόρων ξένων think tanks, θα πρέπει να σκεφτείς το εξής: (α) τις περιπτώσεις που 9 στις 10 φορές κινδυνολογούν και πέφτουν έξω (βλ. "απόσχιση Θράκης", βάσει CIA εδώ και χρόνια), και (β) τη 1 στις 10 φορές που πέφτουν μέσα αν πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Μετά τη "θητεία" του George και τη διετία 2010-2011, δεν μπορείς να πεις ότι απλά έπεσαν μέσα στην κατρακύλα μας, είναι προφανές ότι ήξεραν ή κτεύθυναν τις εξελίξεις. Από μια άποψη, δεν είναι προβλέψεις αλλά "signaling" (διατύπωση απειλών) προς τους δικούς μας.

      3. Όπως έχω ξαναγράψει, το μεγαλύτερο "κατόρθωμα" της σημερινής κατάσταση είναι οι συμπεριφορές που βλέπουμε, οι αυτοδικίες και οι τραμπουκισμοί, κατάντια μιας ολόκληρης κοινωνίας. Για όλα αυτά δεν φταίει καμία "αριστερά του Κολωνακίου", αλλά αυτοί που ζητάνε πάλι, παρόλη την ξεφτίλα τους, να ξαναζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης και ονειροβασίας.

      Delete
    6. 1. Δεν απαντάς στο τι θα τους κάνουμε, ούτε και κατάλαβα ποια η θέση σου στο θέμα.

      2. Όλες οι πληροφορίες, η εκτακτη αμερικανική βοήθεια για πάνω από 1000 τεθωρακισμένα, οι 3 ασκήσεις ετοιμότητας και οι άλλες αιφνιδιαστικες δοκιμές του αμυντικού μηχανισμού μόνο μέσα στο Μάιο μάλλον σε διαψεύδουν. Ψάξτο...

      3. Η "αριστερά του Κολωνακίου" με το μεγάλο στομάχι και τον ξεχυλωμένο κώλο μονοπώλησε ιδεολογικά την πολιτική ατζέντα μετά το '74. Ούτε αυτό το πήρες χαμπάρι; Ακόμα και η ΝΔ ουσιατικά στο βαθύ ΠΑΣΟΚ ήθελε να μοιάσει. Η κρίση της χώρας είναι αποτέλεσμα αυτής της κυριαρχίας του αριστερού δήθεν για 40 χρόνια.

      Delete
    7. 1. Όσους θεωρούμε ότι είναι χρήσιμοι και δικαιούνται διαμονής (π.χ. είνει ήδη 10 ή 20 χρόνια εδώ), νομιμοποιούνται 100% και εντάσσονται στην κοινωνία. Οι υπόλοιποι είναι το πρόβλημα, γιατί δεν τους δέχεται κανείς "εταίρος". Ούτε οι ίδιοι άλλωστε θέλουννα μείνουν εδώ πλέον, στη σημερινή κατάσταση. Άρα πρέπει να καταγγείλουμε το Δουβλίνο Ι+ΙΙ, ή να τους ξεμπαρκάρουμε με συνοδεία στρατού στα σύνορα. Μη μου πεις τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει προσωπικά. Αλλά μήπως πιστεύεις ότι οι ΝΔΠΑΣΟΚ είναι κατάλληλοι για ένα τέτοιο "τσαμπουκά";

      2. Η προμήθεια σχεδόν 1000 αρμάτων μάχης δεν είναι ούτε έκτακτη ούτε ενταγμένη σε εξοπλιστικό σχέδιο. Για αποθήκη οχημάτων μας έχουν, και μάλιστα θωράκισης DU, δηλαδή τεράστιου κόστους ασφαλούς διαχείρισης αν τα αποσυναρμολογούσαν στη χώρα τους. Εμείς εδώ θα νομίζουμε ότι είμαστε η Βέρμαχτ, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε χωματερή (δεν έχουμε καν προσωπικό να τα επανδρώσει). Επιπλέον, όσες ασκήσεις ετοιμότητας γίνονται εντάσσονται στο ΝΑΤΟ, το οποίο αυτό τον καιρό κάνει χοντρό παιχνίδι "chicken" με τη Ρωσία για την αντιπυραυλική ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη. Μπας και νομίζεις ότι νοιάζονται να μας προστατεύσουν, είτε οι μεν είτε οι δεν;

      3. Η "αριστερά" που αναφέρεις είχε πράσινο χρώμα και συγκεκριμένο κόμμα. Και σαφώς αυτοί έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για το σημερινό κατάντημα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες τεμπέληδες βολεψιματίες, με αυτόν που σήμερα είναι 30-40, δεν έχει δουλειά, δεν έχει δικό του σπίτι, δεν μπορεί να κάνει οικογένεια, και είναι στα όρια της αυτοσυγκράτησης πριν ξεσπάσει βίαια. Νομίζεις ότι αυτός/αυτή προβληματίζεται με την κάθε ανοησία π.χ. Γιακουμάτου, που λέει ότι άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ώρες δεν θα υπάρχει ΑΤΜ όρθιο; Και πάλι, ο πανικός και το θολωμένο μυαλό οδηγεί μερικούς σε επιλογές όπως η ΧΑ, αλλιώς αν ψήφιζαν όλοι ήρεμα και μετρημένα τα ΝΔΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον) θα είχαν ήδη εξαφανιστεί από τον εκλογικό χάρτη.

      Delete
    8. Λέεί ο Jaga για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό:

      "Μη μου πεις τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει προσωπικά."

      Και μετά παρακάτω:

      "κάθε ανοησία π.χ. Γιακουμάτου, που λέει ότι άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ώρες δεν θα υπάρχει ΑΤΜ όρθιο; Και πάλι, ο πανικός και το θολωμένο μυαλό οδηγεί μερικούς σε επιλογές όπως η ΧΑ…"

      Σωωωώπα…. Άμα της βλακείες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να τις υπερασπιστούμε ούτε με με τους πιο θεαματικούς λογικούς ακροβατισμούς, ισχυριζόμαστε ότι ούτε τις γνωρίζουμε, ούτε μας ενδιαφέρουν.

      Άμα όμως μετά κάποιος - ο Vaggelas, ο χ, ο ψ - μας πει ότι με τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν όλα γης Μαδιάμ, τότε λέμε ότι έχει θολωμένο μυαλό και τον τυφλώνει ο πανικός.

      Μάγκα Jaga, εμάς μας ενδιαφέρει προσωπικά τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ξέρουμε αυτά που λέει, γιατί με αυτά που λέει θα μας γαμήσει τη ζωή τόσο όσο δε μας την έχει γαμήσει κανείς ως τώρα.

      Εσύ άμα δεν ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρει προσωπικά, δεν δικιολογείσαι μετά να λες ότι άδικος είναι ο φόβος για την επικράτηση της συμμορίας τσαρλατάνων που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

      Α πάγαινε, άμα δεν ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρει.

      Delete
    9. Μια διευκρίνηση όσον αφορά για την χωματερή τεθωρακισμένων που ανέφερες:

      -Η Ελλάδα δεν θα παραλάβει την έκδοση των αμερ. αρμάτων Μ1Α1 με την θωράκιση απεμπλούτισμένου ουρανίου. Αυτά ταξινομούνται ως Heavy Armor και δεν είναι αποδεσμεύσιμα!

      -Η Ελλάδα ΔΕΝ χρησιμοποεί πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU).
      Στα διατρητικά βλήματα που χρησιμοποιούμε περιέχονται διατρητές βολφραμίου.
      Η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί πουθενά DU.

      -Η προμήθεια ήρθε μετά την αποκάλυψη του σχεδίου εισβολής "Βαριοπούλα" ή στα τουρκικά Balyoz το 2009. Η επιτελική ανάλυση του σχεδίου έδειξε ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο επιτυχίας τους στο Β. Εβρο. Γι αυτό και η προσπάθεια επείγουσας ενίσχυσης.

      PS
      Πολύ φιλικά: Αν σου μιλούσα με στρατιωτικούς όρους θα σου έλεγα ότι οι θέσεις σου πάσχουν από υπερ-επέκταση...

      Delete
    10. @Giannis:

      Αποφάσισε αν θέλεις να απαντάς σε εμένα ή στο ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

      Επίσης, το ότι ο κάθε Γιακουμάτος λέει ανοησίες δεν σημαίνει ότι δεν λένε ανοησίες και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, και το αντίστροφο.

      Αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά, μάθε να κάνεις διάλογο πιο πολιτισμένα και να απαντάς σε αυτόν που έχεις απέναντί σου, όχι σε αυτόν που έχεις στο θολωμένο μυαλουδάκι σου.

      Delete
    11. @vaggelas:

      - Για το πρώτο που αναφέρεις δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι πρότειναν (δεν έχει κλείσει ακόμα τελική συμφωνία). Έχω την εντύπωση ότι εννοείς "active armor", δηλαδή τρέχουσας γενιάς, όχι "heavy armor" που θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Αλλά ακόμα και έτσι, το "χωματερή" το ανέφερα στο συνολικό πακέτο, όχι μόνο για τη θωράκιση. ΆΛλωστε αυτό ακριβώς γίνεται εδώ και δεκαετίες με τους μισούς τύπους πλοίων στο ΠΝ (εκτός φρεγατών και υποβρυχών που έχουν μόνιμο συμβόλαιο με Γαλλία-Γερμανία).

      - Βλήματα DU χρησιμοποιούν σίγουρα τα Apache, ενώ υπάρχουν πυρομαχικά για άρματα και για πλοία του ναυτικού, σε αποθήκες του ΝΑΤΟ (π.χ. Σούδα). Φυσικά τα έχουν μόνο για περίοδο πολέμου, όχι για ασκήσεις.

      - Αν υπήρχε σχέδιο "επείγουσας ενίσχυσης", τότε δύο μόνο λόγοι θα υπήρχαν για να μας τα χαρίσουν: (α) να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκ Ρωσίας, δηλαδή ενίσχυση από το ΝΑΤΟ (αυτό ανέφερα), ή (β) να μας αγαπάνε πάρα πολύ και να μας κάνουν δωράκια. Θεωρώ ότι το (α) είναι πιο πιθανό.

      Και δεν νομίζω ότι μιλάμε με στρατιωτικούς όρους, πρόκειται καθαρά για πολιτικές αποφάσεις. Άρα τα κριτήρια, αντίστοιχα, είναι πολιτικά και όχι πολεμικής ισχύος.

      Delete
    12. @vaggelas:

      - Για το πρώτο που αναφέρεις δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι πρότειναν (δεν έχει κλείσει ακόμα τελική συμφωνία). Έχω την εντύπωση ότι εννοείς "active armor", δηλαδή τρέχουσας γενιάς, όχι "heavy armor" που θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Αλλά ακόμα και έτσι, το "χωματερή" το ανέφερα στο συνολικό πακέτο, όχι μόνο για τη θωράκιση. ΆΛλωστε αυτό ακριβώς γίνεται εδώ και δεκαετίες με τους μισούς τύπους πλοίων στο ΠΝ (εκτός φρεγατών και υποβρυχών που έχουν μόνιμο συμβόλαιο με Γαλλία-Γερμανία).

      - Βλήματα DU χρησιμοποιούν σίγουρα τα Apache, ενώ υπάρχουν πυρομαχικά για άρματα και για πλοία του ναυτικού, σε αποθήκες του ΝΑΤΟ (π.χ. Σούδα). Φυσικά τα έχουν μόνο για περίοδο πολέμου, όχι για ασκήσεις.

      - Αν υπήρχε σχέδιο "επείγουσας ενίσχυσης", τότε δύο μόνο λόγοι θα υπήρχαν για να μας τα χαρίσουν: (α) να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκ Ρωσίας, δηλαδή ενίσχυση από το ΝΑΤΟ (αυτό ανέφερα), ή (β) να μας αγαπάνε πάρα πολύ και να μας κάνουν δωράκια. Θεωρώ ότι το (α) είναι πιο πιθανό.

      Και δεν νομίζω ότι μιλάμε με στρατιωτικούς όρους, πρόκειται καθαρά για πολιτικές αποφάσεις. Άρα τα κριτήρια, αντίστοιχα, είναι πολιτικά και όχι πολεμικής ισχύος.

      Delete
    13. @ Jaga

      Μόνο που εσύ για τις ανοησίες των άλλων έχεις πολλά να πεις. Τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τις ξέρεις, ούτε σε ενδιαφέρουν, έτσι;;;

      Η' δεν θέλεις να υπερφορτώσεις το δικό σου μυαλουδάκι με ανησυχίες για τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ;;


      Τρόλιν και άγιος ο Θεός..

      Delete
  13. Οταν καίς ζωντανούς, στη Μαρφίν, 3 αθώους, "μέσα στα πλαίσια της ταξικής πάλης και της αναγκαίας βίας", και όταν αυτό το κάνεις γαργάρα ως κομματικό και μεντιακό σύστημα,τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αισθανθείς πρώτος, στο πετσί σου, τί εστί ταξική πάλη.
    Ευτυχώς ο τόπος απέκτησε Δεξιά για να ισσοροπήσει λίγο το μονοπώλιο της αριστερής βίας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.youtube.com/watch?v=QxUClvLGvDo&feature=related


      ΦΑΣΙΣΤΕΣ....................ΔΡΟΜΟ...........ΟΥΣΤ............

      Delete
    2. Αυτή την ξετσιπωσιά με τους νεκρούς στη Marfin μπορείτε επιτέλους να την κόψετε;

      Πρέπει κάθε φορά να θυμίζω ότι μετά τη Marfin πέρασε το πρώτο μνημόνιο χωρίς να γίνει μισή απεργία για 3 μήνες; Ποιος ωφελήθηκε από τους νεκρούς; Απλή συλλογιστική αιτίου-αποτελέσματος

      Delete
    3. Απ' ότι φαίνεται κέρδισε η βλακεία!

      Delete
  14. Οταν οι δύο "κυρίες" ασκούσαν το "αναφαίρετο αριστερό δικαίωμα" λεκτικής βίας επι 10 λεπτά εναντίον του Κασιδιάρη τότε μαλλον προκαλούσαν την υπερβολική έκκριση της τεστοστερόνης του.Αν και η μία απο τις δύο,κατά ομολογία της, μάλλον παράγει τουλάχιστον τις ίδιες ποσότητες ορμόνης με τον "φασίστα".Στερημένες,όπως είναι και οι δύο, απο τη μάχη για τη προστασία των εργαζομένων, ποιά... είδε το αρσενικό και δεν το φοβήθηκε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν γινόταν ΑΥΤΑ δεν μιλούσε κανείς

      Delete
    2. Τελικά το χάσαμε το παιχνίδι; Φύγαμε από το κέντρο και τώρα πλέον παίζουμε το παιχνίδι των άκρων!

      Delete
    3. @parmenides:

      Άρα καλά έκανε ο παληκαράς στα "παλιοκομούνια", έτσι;

      Delete
  15. http://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3D13EGZHi6BvY ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρώτα κρύψου εσύ σε καμια σπηλιά και θα σου στείλουμε και τους Κασιδιάριδες μετά να δέρνεστε μόνοι σας.

      Delete
  16. Οταν έδειραν μέχρι θανάτου το Μπογδάνο όλοι αρνούνταν να ασχοληθούν με κάτι "ψευτοαλήτες".Και κυρίως αρνούνταν η αριστερά των δύο κυριών των βορείων προαστείων.Και κυριότατα η αριστερά των υποστηρικτών της φιλανθρωπικής οργάνωσης της "17 Νοέμβρη",η αριστερά των μολότωφ και των εμπρησμών,η αριστερά των συμβολαίων,η αριστερά της Κερατέας,η αριστερά των αυγών και γιαουρτιών,των προπηλακισμών,των μειωτικών χαρακτηρισμών.
    Ολη αυτή η Αριστερά,που ευθύνεται εξίσου αν όχι περισσότερο για ο,τι κακό συνέβη στο τόπο,κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια που είχε και ασκούσε τον έλεγχο του πεζοδρομίου, είχε πιστέψει ότι θα έχει ισόβια το άσυλο,το άβατο,το ακαταδίωκτο,το ντάντεμα των κίτρινων τηλεπαρουσιαστών.....Και ήλθαν οι "φουσκωτοί".

    ReplyDelete
  17. Δύο εκατομμύρια "καλά την έκανε" χτυπήματα-σχόλια καταγράφτηκαν σήμερα στα social media.

    ReplyDelete
  18. Αυτό που αποκαλούμε σήμερα Ελληνική Αριστερά δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με την πολιτική έκφραση των συμφερόντων των λαικών στρωμάτων.Είναι μια ΣΥΝΜΒΟΛΑΙΑΚΗ αριστερά που η ηγεσία της,μαζί με τη μεντιακή εκδοχή της,κατοικοεδρεύει στα Βόρεια και Νοτια προάστια.Τα λαικά συμφέροντα,δυστυχώς,τα εκφράζει η "ΧΑ".Δείτε στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα τα εκλογικά αποτελέσματα και θα καταλάβετε.

    ReplyDelete
  19. Εδώ που τα λέμε ο Κασιδιάρης κουνούσε τα χέρια του περισότερο σαν μαέστρος που διευθύνει ορχήστρα της ενάτης συμφωνίας του Μπετόβεν παρά σαν πυγμάχος.Ελάχιστα την ακούμπησε.Σχεδόν μόνο τη χάιδεψε.Ο άνθρωπος είναι τζέντελμαν.Ηταν ένα καλό σόου που επιμελήθηκε ο πατριάρχης της κίτρινης δημοσιογραφίας των "ενημερωτικών" πρωινάδικων μπροστά στα μάτια του Πάκη Φαυλόπουλου που θα αναλάβει την υπόθεση.

    ReplyDelete
  20. Κανονικά έπρεπε να συλληφθεί η Κανέλη και όχι ο Κασιδιάρης γιατί αυτή επιτέθηκε στον Κασιδιάρη.Αυτός αμύνονταν.Και γιαυτό κουνούσε έτσι τα χέρια του.Αλλά επιβλήθηκε σε όλους μας η μια και μόνο αλήθεια της υποκρισίας των πάντων και αρνούμαστε να βάλουμε οι ίδιοι το μαυαλό μας να δουλέψει και να δούμε μονοι μας το βίντεο.
    Σε ότι με αφορά προσωπικά δεν θα εγκαταλείψω τη πατρογονική κληρονομιά της κριτικής σκέψης που αποτελεί τη βάση του δυτικού πολιτισμού.Και πάνω στην οποία στηρίχτηκαν και κτίστηκαν οι ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες. Που τώρα τρίζουν συνθέμελα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ Parmenides Διαφωνώ κάθετα με την ιδεολογία και το ύφος της Κανέλης άλλα δεν θα πω μπράβο στον Κασιδιάρη επειδή δεν έβαλε όλη την δύναμη του εναντίον μιας γυναίκας.Όσο και εριστική και προκλητική να ήτανε δεν έπρεπε να αντιδράσει κατά αυτόν τον τρόπο και δίκιο να είχε το έχασε με την συμπεριφορά του.Στο κάτω κάτω της γραφής ένας κύριος πότε δεν χτυπά μια γυναίκα...έστω και λεσβία!

      Delete
    2. @G700:

      Ελπίζω να σημειώνετε αυτό το "απλά κουνούσε τα χέρια του σαν μαέστρος" και τα υπόλοιπα χαριτωμένα, γιατί από όσο ξέρω το Google μπλοκάρει άμεσα blogs και χρήστες που παρακινούν ή επευφημούν ανοικτά τη βία.

      Κατά τα άλλα, δεν νομίζω πως έχει νόημα να ασχολούμαστε με τον κάθε τραμπούκο, όποιος και αν είναι, όποιον και αν χτυπά. Νομίζω δεν χρειάζεται να διαχωρίζουμε τη θέση μας και τέτοια αυτονόητα πράγματα.

      Delete
  21. Έλα,παρμενίδη,να πέφτουν οι μάσκες.Συνέχισε,λεβέντη μου.Λατρεία για τον γαπ,θαυμασμό για τον κασιδιάρη.Διπολική διαταραχή ή κάτι τέτοιο.

    ReplyDelete
  22. Ο "ατσαλάκωτος" Πάκης διατήρησε στάση "πολιτισμένου" πολιτικού όντος! Καθόταν, άλλωστε, πολύ μακριά ώστε να λάβει θέση σε τέτοιες μικρότητες... Αρκέστηκε μόνο σε ρητορείες, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του σε μεσημεριανές ενημερωτικές εκπομπές.

    ReplyDelete
  23. @Σκεπτόμενος Πολίτης

    Η Κανέλη επιτέθηκε.Αυτός έκανε αμυντικές κινήσεις.Εαν αυτό που βλέπαμε με τις κινήσεις των χεριών του ήταν μπουνιές τώρα η κυρία θα ήταν στην εντατική.Ηθελε να τον εξευτελίσει δημοσίως με βιασμό λεκτικό και φυσικό της προσωπικότητάς του.Και αυτός αντέδρασε με πολύ συγκρατημένο τρόπο για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του.Δεν είναι θέμα ιδεολογίας.Αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.Είναι θέμα καθαρά παραβατικής συμπεριφοράς δύο ατόμων με επιτιθέμενη απροκκλήτως και ΠΡΩΤΗ τη κυρία.
    Αυτή θα ήταν η υπερασπιστική μου γραμμή αν ήμουνα δικηγόρος του Κασιδιάρη.Επρεπε η εισαγγελέας ή να τους βάλει και τους δύο μέσα ή αν ήθελε να βάλει μόνον αυτόν που "άρξατο χειρών αδίκων" έπρεπε να βάλλει μέσα τη Κανέλη.Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευθύνες είναι ίδια για όλους ασχέτως ιδεολογιών.Η εισαγγελέας έκανε τεράστιο λάθος αλλά έπεσε θύμα των δημοσίων ψευδών που δημιουργεί η μεροληψία όλων μας και η δική της φυσικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν κάποιος στο δρόμο σε βρίζει και εσύ τον πλακώνεις στα μπουκέτα, εσύ πληρώνεις αποζημίωση. Το ένα είναι πράξη εξίβρυσης, το δεύτερο βιαιοπραγία. Ρώτα το δικηγόρο σου μην βρεθείς να κρύβεσαι και εσύ από αυτόφωρο.

      Delete
  24. Ας μην τρελαινόμαστε, η εκπομπή το είχε πιάσει καλά το νόημα για αύξηση της δημοτικότητας, ελπίζοντας σε λίγη σαπουνόπερα. Ποιος άλλωστε θα πίστευε στην αρμονική συνύπαρξη ενός Κασιδιάρη και μιας Κανέλλη στο ίδιο πάνελ; Τυχαίο; Δε νομίζω...

    ReplyDelete
  25. Εξακολουθούμε να πέφτουμε θύματα του ανελέητου προεκλογικού σόου του μιντιακού κατεστημένου. Κι άσε τα άκρα να τσακώνονται...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ++
      Σε λίγο θα έχει και live wrestling με υποψήφιους βουλευτές.

      Delete
  26. Υπάρχει μια αλήθεια στο σχόλιο του Παρμενίδη. Εφόσον καλείς έναν πρεσβευτή του ακροδεξιού, φασιστικού (όπως χαρακτηρίζεται) κόμματος, προκειμένου να το παίζεις δημοκράτης και υποστηρικτής της πολυφωνίας, τότε ανάλαβε την ευθύνη της πρόσκλησής του και δώσε του το λόγο να εκφραστεί. Μην τον καλείς για να του κάνεις κήρυγμα και να τον προσβάλεις. Ας ισχύσουν οι κανόνες ισότιμα για όλους. Αντιλήφθηκαν τα μίντια ότι ο Κασιδιάρης "πουλάει". Κατά τα άλλα, πουλάνε "ανοιχτό πνεύμα"! Αλίμονο στην υποκρισία τους!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι έτσι ακριβώς, στην προεκλογική περίοδο είναι υποχρεωμένοι να τους καλέσουν όλους. Αν αυτό το "δουλέψουν" κατάλληλα έτσι ώστε να οφεληθούν κιόλας από το σαματά, εννοείται πως θα το κάνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

      Delete
  27. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλοθι για τέτοιες συμπεριφορές σε κανέναν.
    Παγίδα να του είχανε στήσει θα έπρεπε να την είχε αποφύγει.Διαφορετικά θα ισχύσει ο νόμος της Ζούγκλας, ο πιο δυνατός θα επικρατεί..

    ReplyDelete
  28. Αυτό ισχύει για όλους, όπως για τον κύριο Τσατσόπουλο ο οποίος πρόσφατα είχε έρθει σχεδόν στα χέρια με τον Στέλιο Σταυρίδη..

    ReplyDelete
  29. Είναι θλιβερό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο...Ολόκληρη η κοινωνία να ασχολείται με τον Κασιδίαρη και την Κανέλλη, αντί να σχολιάζουμε τις προτάσεις τους που θα μας βγάλουνε, υποτίθεται από το αδιέξοδο...Άραγε αυτό είναι το επίπεδό μας ως κοινωνία;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ++
      Right to the point και τα τρία σχόλια.

      Delete
  30. Replies
    1. Την διόρθωση τι την ήθελες;
      Γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει...

      Delete
  31. Ελλάς...

    Η δημοκρατία της Βαιμάρης σε επανάληψη

    ReplyDelete
  32. Και κάτι αισιόδοξο.Ο Πισσαρίδης,ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος του 2010,πολύ πιθανόν να αναλάβει το ρόλο του εθνικού μας διαπραγματευτή σε μια διακρατική ευρωενωσιακή και ευρωζωνιακή προσπάθεια να ξανασυζητηθεί το "Ελληνικό ζήτημα" σε μια νέα βάση.Με την Ισπανία και την Κύπρο πρό των πυλών του ΔΝΤ η συγκυρία μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λέει σήμερα ο Πισσαρίδης στο Capital

      Με τη δραχμή θα χρεοκοπήσουν ακόμη περισσότεροι διότι θα ενισχυθεί κατακόρυφα ο πληθωρισμός, θα εξαντληθεί πολύ γρήγορα το ξένο συνάλλαγμα και τα σουπερμάρκετ θα αδειάσουν, επειδή η ελληνική κατανάλωση στηρίζεται σε εισαγόμενα προϊόντα.

      Και δεν πρόκειται να ενισχυθεί ο τουρισμός, όπως έχει λεχθεί. Εάν, για παράδειγμα, η δραχμή υποτιμηθεί 30%, ο τουρισμός θα πρέπει να αυξηθεί περισσότερο από 30%, για να καταγραφεί αύξηση των τουριστικών εσόδων. Από που, λοιπόν, θα έρθουν αυτοί οι τουρίστες; Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα προέρχονται κατά βάση από χώρες με σοβαρή κρίση. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι λ.χ. η μισή Γερμανία θα συρρεύσει στα ελληνικά νησιά.

      Επίσης, κάτι που δεν συζητείται έντονα, είναι ότι εκείνος που θα χάσει από την υποτίμηση είναι ο Έλληνας μεσαίας ή κατώτερης εισοδηματικής κατηγορίας. Αυτός δηλαδή που έχει μικρές καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες ή μισθοδοτείται σε ευρώ. Αντίθετα, οι πλούσιοι, που έχουν μεταφέρει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, θα επωφεληθούν εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή.

      Γιʼ αυτό είναι παράλογο τα κόμματα της Αριστεράς να υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή, καθώς τα συγκεκριμένα κόμματα υπεραμύνονται των πιο φτωχών στρωμάτων. Αυτών δηλαδή που θα ζημιώνονταν από πιθανή έξοδο από το ευρώ. Η τιμή της γης στην Ελλάδα θα αυξηθεί, επομένως όσοι διαθέτουν δραχμές δεν θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα. Αντίθετα, όσοι έχουν βγάλει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό θα επιστρέψουν για να αγοράσουν φθηνά ακίνητα.

      Delete
    2. Βέβαια επειδή τον πρότεινε ο Λοβέρδος δεν σημαίνει ότι θα αναλάβει κιόλα. Είναι όμως μια καλή πρόταση.

      Delete
  33. Αντιγράφω ενα αντιπροσωπευτικό σχόλιο απο τα εκατομμύρια που γράφτηκαν για τις χυδαίες κυρίες που βιαιοπραγούν ασύστολα όλη μέρα απο τα τηλεπαραθυρα των "χουντοκάναλων της διαπλοκής":

    "Όταν γιαουρτώναν τον Πάγκαλο, όλα οκ. όταν είναι στο νοσοκομείο 100 αστυνομικοί, όλα οκ. κανείς δεν ασχολείται. Όταν γιαούρτωσαν τον Γεωργιάδη, επίσης όλα οκ. όταν του Γεωργιάδη το βιβλιοπωλείο καίγεται και καταστρέφεται, επίσης όλα οκ. Έτσι? Όταν η Κανέλη λέει στον Ντινόπουλο "κι εσένα θα σφάξω στο γόνατο όταν έρθει η ώρα" όλα οκ έτσι? Τώρα που αγρίεψαν τα πράγματα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος (τα "συνεταιράκια") που μας έφτασαν εδώ, αντιδρά... όταν τα έπαιρνε ο Άκης και οι άλλοι, όλα οκ. Ένα εκατομ. άνεργοι, όλα οκ. Οι μπάτσες στην Κανέλλη όμως, θα γίνουν εθνική γιορτή μνήμης το λιγότερο..... αυτό είναι το πρόβλημα της δημοκρατίας.... όλα τα άλλα είναι οκ. Η κ. Δούρου θα εισπράξει τον μισθό της κανονικά, και όλα οκ. θα συνεχίσει να έχει αυτό το βρωμόστομα που έχει και οδηγεί τον κόσμο σε ακραίες αντιδράσεις... και η Κανέλλη βεβαίως. Μαζί οι δυό τους διεκδικούν το βραβείο του χειρότερου στόματος στην ελληνική τηλεόραση. Βέβαια τα σκήπτρα τα είχε η Κανέλλη, αλλά φαίνεται ζηλεψε η Δούρου τους σταυρούς της, και τώρα της κάνει κόντρα για να πάρει κι αυτή ψηφαλάκια απο τα χαϊβάνια..... Άντε και στους παπάδες κυρία Δούρου, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πιάσετε τα ψηφαλάκια της Λιάνας. Πετάξτε κι εσείς κανα δυό μαλακίες ότι "αν ζούσε ο Χριστός θα ψήφιζε ΚΚΕ" και θα την περάσετε την Κωνσταντοπούλου (την "κόρη")......."

    Και όταν καίγανε ζωντανούς, στη Μαρφίν, 3 νέους,κάποιοι απο μας υμνούμε τους εμπρηστές.Τώρα ξαφνιάζονται από τη λαική κατακραυγή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν το ΚΚΕ δίδασκε χαφιεδισμό και τραμπούκιζε καθηγητές δημόσιων σχολείων.

      “(Η κ. Καλέμη, η εν λόγω καθηγήτρια) … προπαγάνδισε την αντισοβιετική και αντισταλινική θεατρική παράσταση ‘Rock ‘n Roll’ μοιράζοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια της παράστασης μέσα στο σχολείο και έκλεισε ραντεβού με τους μαθητές της Β’ τάξης (εκτός σχολικού ωραρίου) να τη δουν.”

      tinyurl.com/6whzjuk

      Delete
    2. Όταν το ΚΚΕ απαγόρευε ομιλίες στα πανεπιστήμια... το άσυλο τους μάρανε.

      Επεισοδιακή η εκδήλωση με τον συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού»

      news.in.gr/culture/article/?aid=543086

      Delete
    3. @Normad:

      Αυτό το "υμνούμε τους εμπρηστές" είναι αυτοκριτική;

      Delete
  34. Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα..

    Ας μιλήσουμε για λύσεις καλύτερα.

    Η Γερμανία πρέπει να δεχτεί οτι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα χάσει κάτι.

    Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει οτι οι όποιες λύσεις θα χρηματοδοτούνται απ' τους ισολογισμούς των μη-χρεοκοπημένων χωρών της Ευρωζώνης, χειροτερευοντας ταυτόχρονα τους ισολογισμούς των χρεοκοπημένων χωρών της Ευρωζώνης.

    Οι λύσεις θα πρέπει να χρηματοδοτούνται απ' τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, και τα αποτέλεσματα των λύσεων θα φαίνονται απ' τη δύναμη, ή την αδυναμία, του ευρώ.

    Ειμάστε νομισματική ένωση, αλλά η Γερμανία φαίνεται να μην το έχει καταλάβει!

    'Ομως αυτή η λύση μπορεί να είναι πολύ "επώδυνη" για τη Γερμανία, η οποία επιθυμεί διακαώς να έχει ισχυρό νόμισμα.

    Σημείωση: για να διατηρεί κανείς την παραγωγική του βάση ταυτόχρονα με ένα ισχυρό νόμισμα, απαιτούνται συνεχείς αυξήσεις ανταγωνιστικότητας, κάτι που τελικά αποτελεί και τη βασική υπαρξιακή διαφορά Γερμανίας - Ευρωπαϊκού Νότου

    Ας δούμε λοιπόν μια άλλη λύση.

    Να επιτραπεί στις χώρες που μπαίνουν σε μνημόνιο (και μόνο σ΄αυτές) η επαναφορά δασμών. Τα μισά έσοδα απ' τους δασμούς θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους, και τα άλλα μισά σε παραγωγικές επενδύσεις.

    Σ' αυτή την περίπτωση η Γερμανία θα χάσει μέρος του ισοζυγίου συναλλαγών της.

    Δε μπορείς όμως να τα έχεις όλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν δεχτούμε εμείς τις λύσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά μας, την παραγωγικότητά μας και που θα μειώσουν τη διαφθορά μας και την σπατάλη μας, τότε θα δεχτούν και οι Γερμανοί τις λύσεις που προτείνεις (όχι τους δασμούς, τα άλλα).

      Αφού εμείς δεν τα δεχόμαστε, οι Γερμανοί δεν θα δεχτούν να είναι σε πραγματική νομισματική ένωση με εμάς. Δεν θα μας βοηθήσουν άλλο, θα αναγκαστούμε να βγούμε από την ένωση και θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράζουμε λιγότερο από το 1/3 από τα εισαγόμενα αγαθα που αγοράζουμε τώρα. Θα κάνουμε μπάι μπάι στον δυτικό κόσμο και η ένωση θα ισχυροποιηθεί και θα προχωρήσει, αν οι άλλοι δουν την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή.


      Αυτά τα θεωρητικά για νομισματική ένωση κλπ κλπ γίνονται πρακτικά μόνο υπό προϋποθέσεις που η Ελλάδα αρνείται στην πράξη. -Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο Καμμένος, η ΧΑ και λοιποί χαζοί τις αρνούνται και στη θεωρία.

      Άρα το μπλα μπλα μπλα μπλα προέρχεται από εσένα γιατί πολύ απλά κανένας δε θα σου δώσει λεφτά για να τα κάψεις στο διεφθαρμένο και στείρο μπουζουκοβίο σου, ανεξάρτητα από νομισματικές ενώσεις, ισολογισμούς, οικονομικές θεωρίες κλπ κλπ κλπ.

      Ναι, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Μπορείς όμως να μην έχεις τίποτα. Προς τα εκεί πάμε.

      Delete
    2. @Jim Slip:

      "Στο 6,5% η ύφεση το α' τρίμηνο του 2012" (8/6/2012):

      >> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=152177&catID=2


      "Κατά 4,4% αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες" (8/6/2012):

      >> http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=152175&catID=4


      Δηλαδή μετατροπή του δικού μας -6,5% σε +4,4% στον κουμπαρά των Γερμανών. Κατά τα άλλα, οι Γερμανοί φορολογούμενοι "χάνουν χρήματα" από τα δικά μας χάλια.

      Πιστεύει κανείς στ' αλήθεια ότι οι Γερμανοί θέλουν οι χώρες του νότου να ορθοποδήσουν; Ότι ατά που προτείνουν είναι "για το καλό μας"; Μήπως το λογικό για εμάς είναι να κάνουμε τα εντελώς αντίθετα, ακριβώς για να προστατεύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ;

      Delete
    3. Αναρωτιέται ο Jaga, και ομοίως αναρωτιέται και ο ΣΥΡΙΖΑ:

      "Πιστεύει κανείς στ' αλήθεια ότι οι Γερμανοί θέλουν οι χώρες του νότου να ορθοποδήσουν; Ότι ατά που προτείνουν είναι "για το καλό μας"; Μήπως το λογικό για εμάς είναι να κάνουμε τα εντελώς αντίθετα, ακριβώς για να προστατεύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ;"

      Εεεεε, όχι.

      Όταν οι Γερμανοί, το ΔΝΤ, η τρόικα και ο κόσμος όλος μας λένε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πιο παραγωγικοί, λιγότερο διεφθαρμένοι, να πληρώνουμε τους φόρους μας, να σταματήσουμε τη σπατάλη, να λειτουργήσουμε τα δικαστήριά μας, να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα, να προτιμήσουμε τα γενόσημα φάρμακα, να συμμαζέψουμε το ασφαλιστικό, όχι δεν πρέπει "να κάνουμε τα εντελώς αντίθετα, ακριβώς για να προστατεύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ".

      Όταν η τρόικα μας πιέζει να βελτιώσουμε την απορρόφηση από το ΕΣΠΑ, όχι δεν πρέπει "να κάνουμε τα εντελώς αντίθετα, ακριβώς για να προστατεύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ".

      Delete
    4. Δεν λένε αυτό, λένε "να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας", δηλαδή τα δύο μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, ώστε να μην καταγγείλουν τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις.

      Τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο κάθε άλλο παρά αναπτυξιακά είναι. Το παραδέχονται όλοι πλέον, ακόμα και η Λανγκάρντ και το ΔΝΤ που το πλασσάρουν στις χώρες ως ευαγγέλιο (βίαιες περικοπές, άμεσες αποκρατικοποιήσεις, άμεση αύξηση φόρων στα 2 πρώτα χρόνια).

      Αυτά που λες, ακόμα και αν ήταν η ουσία των προθέσεών τους, έχουν νόημα σε μια φυσιολογική σταθερή οικονομία που προσαρμόζεται σε βάθος δεκαετίας. Όχι εν μέσω τραγικής ύφεσης και μεταπολεμικής κατάστασης.

      Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτά θέλουν, αλλά φταίμε εμείς που δεν τα κάνουμε, τότε γιατί συνεχίζουν να μας στέλνουν δανεικά; Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι θέλουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λένε.

      Delete
    5. Ναι ρε jaga, δίκιο έχεις πάλι. Το μνημόνιο κατέστρεψε την αναπτυξιακή μας πορεία. Τα πηγαίναμε τόοοοσο καλά και ήρθαν αυτοί και τα έκαναν μαντάρα.

      Και έλα ντε, γιατί συνεχίζουν να μας στέλνουν δανεικά;; Για να μας καταστρέψουν, ε;;; Ε, βέβαια, λογικό.

      Γι' αυτό, ό,τι και να κάνουμε εμείς - τα αντίθετα από όσα μας λένε, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς παραγωγικότητα, με κλειστά επαγγέλματα κλπ κλπ κλπ, αυτοί θα συνεχίζουν να μας δίνουν δανεικά, έτσι για να ολοκληρώσουν την καταστροφή μας. Καταραμένοι να' ναι. Δραχμή και πάλι δραχμή. Δραχμή και ανάπτυξη με τα ακριβώς αντίθετα από όσα μας λένε οι Γερμανοί. Και όσα κάνουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, να μην ξεχνάμε, μιας κι αυτοί είναι άχρηστοι και αποτυχημένοι.

      Η κοσμάρα του Jaga.

      Η κοσμάρα του ΣΥΡΙΖΑ.

      Delete
    6. blablabla papara jaga fantasiopliksia

      kourastika re file, oute na se diabaso den mporo pi

      ta leme tou xronou jaga, perimeno ta nea fantasmata pou tha krazeis tou xronou. Giati outos i allos, mono na krazeis ksereis eleine type

      Delete
    7. jim slip astin ironeia kai pes kai tipota tis ousias, proteines kamia lysi i nomizeis oti aytes oi theoritikoures pou kotsanises einai oi megales lyseis? plaka me kaneis re arxige? Na se kanoume kai empeirognomona mpas kai miliseis apeytheias me Merkel kai mas soseis. Are kseroles pou mazeytikate edo mesa

      Delete
    8. @rat700:

      "...mono na krazeis ksereis eleine type..."

      ΕΓώ τουλάχιστον δεν σε έχω πει ποτέ "ελλεϊνέ τύπε". Τώρα που ξεμείνατε από υπομονή και από ραβασάκια με ατάκες, ξεμρποστιάζεστε από μόνοι σας για το τι εκπροσωπεί ο καθένας από εσάς τους συγκεκριμένους ξερόλες.

      Delete
    9. don't worry tin apokleistikotita sti malakia de tha stin parei kaneis

      Delete
  35. Να καταδικάσουμε τη σωματική βία, ναι. Αλλά και τη λεκτική. Ας μη σοκαριστούν οι 'κιουρίες' Κανέλλη και Δούρου που ο κόσμος στο δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, στη δουλειά, στα μαγαζιά σχολιάζει με ύφος "ναι μεν... αλλά...". Αυτή είναι μια πραγματικότητα, ώστε να συνειδητοποιήσουν κι εκείνες σε ποιο επίπεδο κοινωνικής κριτικής βρίσκονται. Αν οι ίδιες ήταν υποδειγματικές συνομιλήτριες, τότε τα σχόλια που θα ακούγονταν θα ήταν μόνο καταδικαστέα προς τον Κασιδιάρη και δεν θα ακουγόταν το "κατά βάθος...το ευχαριστήθηκα!". Μήπως πρέπει να επανεξετάσουν τη ρητορική τους γλώσσα;

    ReplyDelete
  36. Και γνωρίζουμε όλοι πόσο σκληρή γίνεται η κοινωνική κριτική όταν σπάει το περίβλημα της υποκρισίας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το "ναι μεν αλλά" πάντα υπάρχει, σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν είχαν χτυπήσει τον κατά τα άλλα καλοκάγαθο Χατζηδάκη, το "ναι μεν αλλά" το έλεγαν οι πικραμένοι της ΟΑ.

      Αυτό που έχει σημασία είναι να κρίνουμε τις πράξεις και τις αντιδράσεις στην ίδια βάση. Αν οι κύριοι της ΧΑ είχαν περισσότερο μυαλό και λιγότερες ανασφάλειες, θα έμεναν στο βρίσιμο (αντίστοιχα).

      Delete
  37. @dafni
    Εγώ απολαμβάνω τα πικρόχολα σχόλια εναντίον των τριών "αριστερών" κυριών: Κανέλη,Δούρου και Κωσταντοπούλου.Και εξακολουθούν οι κουρελούδες να βγαίνουν στα κανάλια και να διδάσκουν ηθική,δεοντολογία,αισθητική,παιδεία.
    Δεν αργεί ο λιθοβολισμός.Αλλά τότε δεν θα μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν προειδοποιήθηκαν.
    @jaga
    Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άσε τα σκουπιδοσχόλια και εξήγησε την παπαριά που πέταξες πάλι για τη Marfin.

      Κάθε φορά που θα το αναφέρεις, εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, θα κάνω ακριβώς την ίδια ερώτηση που έκανα από την πρώτη φορά το Μάιο του 2010.

      Θυμίζω επίσης ότι οι "επιτυχημένοι" υπουργοί Παπουτσής και Χρυσοχοϊδης κατάφεραν να μη συλλάβουν ποτέ κανέναν για το περιστατικό.

      Delete
  38. Αν δεν είμασταν εμείς οι Γερμανοί μπορεί και να πεινούσαν.

    ReplyDelete
  39. entaksei ligo poly oi perissoteroi ellines to kataeyxaristithikan na blepoun to bothro tis Kaneli na troei ki apo mia, kairos itan.

    Alla paidia mi xasoume ti mpala, ayto pou ekane o xrysaygitis itan paranomo, aparadekto, kai katadikasteo. ok gia ta peri asylias ton aristeron pou tous edose xoro na lene kai na kanoun o,ti malakia theloun alla min epibaloume kai ti nootropia tou fasista os metro diorthosis ton xydaiotiton tis ekfylismenis aristeras kai laikistikis deksias.

    ReplyDelete
  40. apto eyro de bgainoume toulaxiston os telos tou 2012, ektos an monomeros to apofasisoume pou o blofas Tsipras den prokeitai na kanei.

    Oi mines apo Iounio os Dekembrio tou 2012 tha einai ousiastika i teleytaia eykairia. Oi Eyropaioi proetoimazontai gia to xeirotero senario kai einai diatethimenoi na baloun to xeri stin tsepi ki allo efoson deiksoume apofasistikotita stin efarmogi tou programmatos os tote.

    Poso megali einai ayti i pithanotita? Den ksero. To sigouro einai oti o kosmos exei arxisei na polonetai simantika ki ayto einai epikindyno se mia fasi pou xreiazetai ethniki synainesi i esto anoxi.

    Min ksexnate na rotate tous megalyterous sas ti perasane ta perissotera xronia tis zois tou, ki isos apoktisete kouragio kai ypomoni gia na anexteite tis braxyprothesmes synepeies enos programmatos pou meso kai makroprothesma thetei tis baseis gia tin epibiosi mas os anaptygmeni xora.

    ReplyDelete
  41. Παραθέτω την αγαπημένη μου φράση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    "Αμέσως μετά την ακύρωση του Μνημονίου, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης".

    Και έπεται η δεύτερη αγαπημένη μου:

    "Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη βιώσιμη αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της χώρας θα αναζητήσει ευρωπαϊκή λύση".

    Καλώ όλους τους φιλολόγους και γλωσσολόγους της χώρας να μου τις αποκωδικοποιήσουν και μετά να μου τις αναλύσουν!

    ReplyDelete
  42. Καμμία σχέση δεν έχω με την ΧΑ και ούτε πρόκειται να έχω και το λέω εξ αρχής -

    Σημερα είδα αρκετές φορές (στον ΣΚΑΙ) το σκηνικό και ομολογώ ότι δεν είχα αντιληφθεί τι ακριβώς έγινε-

    Μιλάει η Δούρου (500 χρόνια πίσω), πετάγεται ο Κασιδιάρης (τι λες βρε νούμερο?), πετάει το νερό και σηκώνεται όρθιος.

    Μόλις σηκώνεται ο Κασιδιάρης σηκώνεται και ο Παπαδάκης (αντανακλαστικά ο μπαγάσας..), περνάει πίσω από την Κανέλλη και πάει πίσω και αριστερά του Κασιδιάρη δηλ. ανάμεσα και λίγο πίσω από τους 2.

    Η Κανέλλη χτυπάει τον Κασιδιάρη με χαρτιά/εφημερίδα θα σας γελάσω και ο Παπαδάκης δεν κάνει καν προσπάθεια να σταματήσει (έστω κι εκ των υστέρων, τι έγιναν τα αντανακλαστικά ?) την Κανέλλη. Ενα άπλωμα του χεριού ρε αδερφέ, κάτι. Μετά ο Κασιδιάρης χαστουκίζει την Κανέλλη.

    Ο Ζούλας γράφει στην Καθημερινή ότι μπορεί και να ήταν στημένο το επεισόδιο. Παράλληλα βλέπω όλα τα κανάλια να εξαπολύουν μύδρους εναντίον της ΧΑ, αυτής την οποία επιδεικτικά αγνοούσαν ως χθες. 10' τηλεοπτικού χρόνου είναι πολλά !

    Η ΧΑ δεν έχει μάθει ακόμα πως παίζεται το παιχνίδι κι έτσι σε επίπεδο επικοινωνίας χάνει κατά κράτος, όμως επειδή ο κόσμος έχει πλέον απηυδήσει με το σύστημα και την διαπλοκή του είναι πιθανό αυτό να ενισχύσει την ΧΑ στις 17/6.

    Στις 18/6 λοιπόν η ΧΑ θα μπορεί να πάρει τη ρεβάνς κατεβάζοντας προτάσεις που θα αποστερούν το σύστημα από τα προνομιά του.

    Αν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους θα βγούν κερδισμένοι

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Χα χα χα, δεν πάνε στη Συρία να εκτονωθούν βοηθώντας, λέω εγώ;

      Delete
  44. Και το αντίπαλο (δεφιόστροφο) στρατόπεδο:

    Εκπαίδευση πατριωτικής πολιτοφυλακής


    Πρέπει να ξυπνήσουμε...

    ReplyDelete
  45. Η δήλωση της ημέρας, την έκανε την Τετάρτη αλλά σήμερα την είδα live και δεν πίστευα ότι μιλούσε σοβαρά.

    Βουβουζέλος (φυσικά):

    "...Αυτοί που έφεραν την κρίση δεν θα φέρουν τη λύση..."

    Μη μπερδεύεστε, τον ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε. Μπορεί και ολίγη ΝΔ, δεν είναι σαφές.

    Η πλήρης δήλωση (6/6/2012):

    >> http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4727489

    "...«Ούτε η τυφλή καταγγελία οδηγεί πουθενά, ούτε η δεξιά παροχολογία οδηγεί πουθενά, αυτοί που έφεραν την κρίση δεν θα φέρουν τη λύση»..."

    Μπορεί στα Κινέζικα να βγάζει πιο λογικό νόημα, δεν ξέρω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο έμπειρος επαναστάτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν σου έκανε για δήλωση της ημέρας ε? Ακόμα ασχολείσαι με τους τελειωμένους στο ΠΑΣΟΚ. Άλλαξε η εξουσία jaga. New kid on the block. Στις 18 Ιούνη σουρεαλΣοσιαλισμός.

      Delete
    2. Θα περίμενα από εσάς πιο σοβαρά σχόλια από αυτά που γράφουν μερικά παιδάκια εδώ μέσα.

      Για τον τυπάκο που αναφέρετε, δείτε πρώτα το βίντεο με τον Φαήλο (παρακάτω) και μετά τα λέμε.

      Delete
  46. "Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλά στο ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv" (4/11/2011):

    >> http://www.youtube.com/watch?v=o7v-qiM3nk4

    Μεταξύ άλλων, δείτε τι λέει ο Φαήλος στο 7:00+ σχετικά με προσφυγή σε εκλογές άμεσα ή "αποκλίνουσες απόψεις" για συγκυβέρνηση (4 Νοεμβρίου 2011).

    ReplyDelete
  47. dyo poly kala arthra gia to rolo tis Germanias stin anakampsi tis pagkosmias oikonomias kai diasosis tou eyro

    http://www.economist.com/node/21556577?fsrc=scn/fb/wl/ar/starttheenginesangela

    http://www.economist.com/node/21556571

    ReplyDelete
  48. De amigos de bárbaros?ó moitinha de graçola a 9 de Junho de 2012 às 21:48

    Iste de ser de Zeus Moita

    nã é ser moita de gregos

    zeus aos alemães açoita

    ma nã dá muytos empregos

    ReplyDelete
  49. Thanks for sharing Nice information, that support a lot.


    Read on: Terror Strikes

    ReplyDelete