Friday, October 1, 2010

Παίδες εν Καμίνη

Του GoAs *

Υπάρχει το ερώτημα εάν και πώς μπορούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να έχουν «γενεακά» χαρακτηριστικά και πώς μια οργάνωση νέων (όπως η G700) μπορεί να πάρει θέση σε αυτές.

Ψευτοδιλήμματα

Ζώντας σε εποχές έντονων αλλαγών που ταυτίζονται με μια όξυνση των κοινωνικών αντιδράσεων (η τελευταία «αλλαγή» που οι Έλληνες επιθύμησαν ήταν το 1981, άλλωστε) παρατηρούμε εντονότερα από άλλες φορές την απόλυτη γκαλοποποίηση των τοπικών εκλογών. Μια διαδικασία θεσμικά σημαντική αλλά, επίσης, πολύπλοκη και πανάκριβη δεν θα χρησιμεύσει, ως δείχνουν τα πράγματα παρά μόνο για να δώσει ένα μήνυμα στην κεντρική κυβέρνηση σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθεί.

Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένες δημοτικές εκλογές εκλαμβάνονται από μερίδα της κοινής γνώμης ως δημοψήφισμα επί του περιβόητου Μνημονίου. Το μεταπολιτευτικό μοντέλο διοίκησης απαιτεί οι εκλογές αυτές να διατηρήσουν τα βαθιά κομματικοποιημένα τους χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσει κάθε «μαντρί» να καταμετρήσει τα εσώκλειστα «κεφάλια».

Η άποψή μας είναι ότι το Μνημόνιο είναι άσχετο με τις δημοτικές εκλογές. Όσοι αντιμνημονιακοί δήμαρχοι κι αν εκλεγούν το Μνημόνιο είναι νόμος του κράτους. Όσοι διαφωνούν ας καταψηφίσουν το ΠαΣοΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές κι ας τιμωρήσουν τους βουλευτές που το ψήφισαν. Αν θέλουν σώνει και ντε να στείλουν «μήνυμα» υπάρχει λύση, θα την πούμε στο τέλος. Όμως, σοβαρά τώρα, πόσοι ακόμα άχρηστοι δήμαρχοι πρέπει να εκλεγούν για να σταλούν τα περιβόητα «μηνύματα» στην κεντρική εξουσία;

Feeding the Beast

Οι κομματικοί μηχανισμοί των μεγάλων κομμάτων βασίζονται σε στρατούς μικρομεσαίων «στελεχών» τοπικής κλίμακας οι οποίοι βλέπουν τις τοπικές εκλογές αφ’ ενός σαν έναν τρόπο ανάδειξης του ταλέντου τους στην προσέλκυση ψήφων (με τους γνωστούς τρόπους που έφτασαν το δημόσιο χρέος στα 300 δις €) αφ’ ετέρου δε, στην προσωπική τους αναρρίχηση στην κλίμακα πολιτικών και κομματικών, βέβαια, αξιωμάτων. Η απόλυτη κομματικοποίηση των τοπικών εκλογών ευνοεί, βασικά, αυτή την πλατιά μάζα κομματικών μελών η οποία, ας μην ξεχνάμε, είναι μια από τις σοβαρότερες δυνάμεις αδράνειας της χώρας. Και είναι αυτοί που, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης (πρωτοφανές!), δίνουν τις μάχες κατά οποιασδήποτε αλλαγής του μεταπολιτευτικού μοντέλου οικονομίας και διοίκησης.

Το μεταπολιτευτικό μοντέλο είναι δημιούργημα μιας γενιάς που σαν βασικό τρόπο επιβολής ισχύος είχε την κατασπατάληση κοινωνικών πόρων. Η καταχρέωση της χώρας, όμως, και η παράδοσή της στην επόμενη γενιά (εμάς, δηλαδή) με διαλυμένη οικονομία και κοινωνία πρέπει να σταματήσει εδώ. Η πολιτική νοοτροπία που εξέθρεψε αυτήν την καταστροφή πρέπει να κριθεί ενεργά από εμάς τους ίδιους.

Οι κομματικοί υποψήφιοι (συνήθως γεννήματα εσωκομματικών τοπικών συναλλαγών ή προσωπικού πολιτικού «τσαμπουκά») δεν έχουν πια λύσεις στο τσεπάκι. Το σπάταλο κράτος που τάιζε τη μόστρα και το «έργο» των τοπικών αρχόντων (αναλόγως και του κόμματος που κυβερνούσε) φαλίρισε. Χωρίς αναπτυξιακές και ανοιχτούς διορισμούς οι κομματάρχες είναι αδύναμοι. Οπότε, και τα σκουπίδια αμάζευτα και οι χωματερές να σωρεύουν πρόστιμα και οι «φίλοι» αδιόριστοι. Οι κομματικοί άρχοντες τάιζαν το τέρας της τοπικής αυτοδιοίκησης για τριάντα χρόνια. Δεν νομίζουμε πως είναι σε θέση πλέον να το αντιμετωπίσουν. Κανείς δεν κόβει το κλαρί που κάθεται και οι Δήμοι είναι κλαριά που το κομματικό κράτος βασίζεται πάνω τους όσο ποτέ άλλοτε. Αρκετά, όμως!

And the winner is…?

Και τώρα τι; Γιατί καλές οι διαπιστώσεις αλλά, δεν λύνουν προβλήματα.
Δεν πιστεύουμε ούτε στην πανάκεια των νέων σε ηλικία υποψηφίων (κυρίως αναγνωρίσιμες περσόνες των ΜΜΕ και τέκνα κομματικών σωλήνων πλην εξαιρέσεων), ούτε στους κομματικούς «αντάρτες» (συνήθως απογοητευμένους των κάθε είδους εσωκομματικών εξελίξεων). Όμως, επιτέλους, πρέπει να πάρουμε ανοιχτή θέση με τον κίνδυνο να κριθούμε για αυτήν.

Οι καιροί των θαυματοποιών τελείωσαν. Οι δημοτικοί άρχοντες πρέπει να κριθούν από την δυνατότητά τους να κουμαντάρουν αυτά τα δυσκίνητα τέρατα που έχουν γίνει οι Δήμοι και να επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα που σπαταλούνται για να τους συντηρήσουν με τη μορφή αξιόπιστων υπηρεσιών.

Οι κοινωνίες σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να προτείνουν δικά τους πρόσωπα, ανεξάρτητα από κομματικές επετηρίδες, ανεξάρτητα από νομαρχιακές επιτροπές και κλαδικές του δημοσίου. Αυτοί οι άνθρωποι, αν και ηλικιακά μπορεί να ανήκουν και στη «γενιά της καταστροφής», φέρουν λόγο και ιδέες ικανές να αλλάξουν την πολιτική αντίληψη και να λύσουν σοβαρά προβλήματα στις πόλεις τους.

Ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Καμίνης στην Αθήνα, ακόμα κι ο Δημαράς στην πασοκοκρατούμενη Πάτρα όπως και άλλοι υποψήφιοι σε άλλες πόλεις είναι πρόσωπα που αξίζει να στηριχτούν γιατί προέρχονται, επί το πλείστον, από την ίδια την πραγματική κοινωνία και μπορούν να ανανεώσουν το ρόλο της τοπικής ηγεσίας αποδεσμεύοντάς την από το «καλό του κόμματος» και επανασυνδέοντάς την με το «καλό της πόλης».

Η στήριξη που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στους Καμίνη και Μπούταρη φωτογραφίζει και μια άλλη ελεγχόμενη μάχη εντός των κομματικών ορίων του ΠαΣοΚ. Η κομματική βάση με την ηγεσία της έχει διάσταση απόψεων και η κοινωνία καλείται να αποφασίσει με ποιάν από τις δύο συνιστώσες του πολιτικού σκηνικού θέλει να πορευτεί στο μέλλον. Η πιθανή νίκη του Μπουτάρη και του Καμίνη, θα φέρει το κομματικό και διορισμένο σε αργομισθίες παλαιό ΠαΣοΚ εκεί που ο ιδρυτής του ήθελε να στείλει την – πάλαι ποτέ αστική – Δεξιά: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και θα ρωτήσει ο μέσος άνεργος ή περιστασιακά εργαζόμενος (και σίγουρα υπαμοιβόμενος) άνθρωπος της γενιάς μας: «Ωραία αυτά αλλά, εγώ πώς θα εκφράσω την αντίθεση με την πολιτική κατεύθυνση των κυβερνητικών επιλογών, με το Μνημόνιο κτλ.;»

Αν είναι ανάγκη να γίνει αυτό ας γίνει στις – κατ’ εξοχήν κομματικοποιημένες – περιφερειακές εκλογές. Έτσι κι αλλιώς, στη διοικητική αυτή βαθμίδα θα διαγωνιστούν από κομματικά πρωτοπαλίκαρα και βουλευτές μέχρι κομματικούς «αντάρτες».

Και, για να μην ξεχνάμε, επειδή ως γενιά εξακολουθούμε να επιτρέπουμε (δια της ηλίθιας αποχής) στους μπαμπάδες μας να παίρνουν τις αποφάσεις, ακόμα κι αν «διαφωνούμε με το σύστημα», ακόμα κι αν «δε μας εκφράζει κανένας», ακόμα κι αν νομίζουμε ότι «όλοι ίδιοι είναι», ας σηκώσουμε το ταλαίπωρο (ή τεμπέλικο σε άλλες περιπτώσεις) κορμί μας και να πάμε μέχρι την κάλπη να ψηφίσουμε.

Αν έχει κάτι το καλό αυτό το πολίτευμα είναι η δυνατότητα που μας δίνει να διαλέξουμε. Οι περισσότεροι από μας έχουμε ξεχάσει να το κάνουμε αυτό και ακολουθούμε πεπατημένες από τα δώδεκά μας χρόνια.

Ας αλλάξουμε και λίγο συνήθεια, μπορεί να μας κάνει καλό! Και μπορεί να κάνει και καλό στην κοινωνία…

*O GoAs είναι blogger και μέλος της G700

38 comments:

  1. Η κοινωνία σήμερα, αγαπητέ GoAs, είναι περισσότερο χειραφετημένη παρά ποτέ απο οποιοδήποτε μηχανισμό ή πρόσωπο που πουλάει προστασία.
    Χάρη σαυτή τη χειραφέτηση ο "αγώνας" των φορτηγατζήδων "δικαιώθηκε".Φύγανε δηλαδή με το "κεφάλι ψηλά" και την ουρά στα σκέλη.

    ReplyDelete
  2. O Δημαράς είναι ένας άχρωμος,άοσμος,συμπαθητικός κλαψιάρης και τίποτε περισσότερο.Πέραν του ότι παίζει το ρόλο του θύματος καλά, δεν έχει να πεί τίποτε για το μέλλον.Ούτε πρόκειται να έχει καμμιά τύχη στις ερχόμενες εκλογές.

    ReplyDelete
  3. Αντιμνημονιακαί δυνάμεις επι τω μνήματι....

    Υπάρχει ένας συνωστισμός στο χώρο του "αντιμνημονιακού" μετώπου που περιέχει κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε τυχάρπαστο ευκαιριατζή,τύπου Αλέξη Μητρόπουλου.Είναι όμως όλοι τους "πικραμένοι" ή προστατεύουν ή εκφράζουν τους "πικραμένους".Αυτό το κόμμα των Πικραμένων, στα μάτια των χειραφετημένων προοδευτικών πολιτών,φαντάζει σαν τη χωματερή όπου μπορείς να βρείς άφθονα ανακυκλώσιμα πρόσωπα,που κατα καιρούς καβαλικεύουν διάφορα ευκαιριακά ρεύματα,όπως είναι τώρα το "αντιμνημονιακό".
    Αλλά Ψάλλετε εν οδώ αλληλούια...Αντιμνημονιακαί δυνάμεις επι τω μνήματι, που λέει και ο ψαλμός.

    ReplyDelete
  4. Καμίνης φορ μέιγιορ ΤΕΛΟΣ ψηφίζω σκληρά. Κακλαμάνης ουστ επιτέλους ΤΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  5. g700
    καλό θα είναι στα ποστ να σταματήσει πλέον αυτή η πρασινίζουσα απόχρωση που θυμίζει άλλες εποχές.

    Πρέπει να καταλάβετε κι εσείς ότι οι εποχές των χρωμάτων πέρασαν. Μόνο οι γραφικοί και τα λαμόγια επιμένουν στα χρώματα.

    Σε ολόκληρο το ποστ δεν είδα γιατί κάποιος πρέπει να ψηφίσει Καμίνη.
    Ποιός είναι αυτός ρε παιδιά ?

    Τι περγαμηνές έχει πλην των κομματικών ?

    ReplyDelete
  6. @GoAs:

    Από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι θεωρείτε οτιδήποτε άλλο πέραν των υποστηριζόμενων από το ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ παλαιότερα) ως "άχρηστους δημάρχους":

    "...Όμως, σοβαρά τώρα, πόσοι ακόμα άχρηστοι δήμαρχοι πρέπει να εκλεγούν για να σταλούν τα περιβόητα «μηνύματα» στην κεντρική εξουσία;..."

    Επίσης, διακρίνω μια καταφανέστατη ηττοπάθεια και μοιρολατρία, δείγμα κανονικά πολύ γερασμένων μυαλών και όχι νέων ανθρώπων:

    "...το Μνημόνιο είναι νόμος του κράτους. Όσοι διαφωνούν ας καταψηφίσουν το ΠαΣοΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές κι ας τιμωρήσουν τους βουλευτές που το ψήφισαν..."

    Δηλαδή αυτό που προτείνεται εμμέσως είναι να βγάλουμε το σκασμό για ακόμα 3 χρόνια (τουλάχιστον), να υποστούμε κάθε επόμενο κατάπτυστο "μνημόνιο" φέρει μέχρι τότε η συμμορία του "γκαπ" και το κάνει επίσης νόμο του κράτους, υποθηκεύοντας τη χώρα για άλλα 20 ή 30 χρόνια.

    Απ' ότι καταλαβαίνω, υποστηρίζετε ανοικτά πλέον τους Καμίνη, Μπουτάρη και άλλους "ανεξάρτητους" υποψηφίους, γιατί όλοι οι υπόλοιποι θα είναι "άχρηστοι" αν εκλεγούν. Χαρακτηρίζετε τους δύο αυτούς ως ικανούς να συγκρουστούν με το κατεστημένο και να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τος "παλιό ΠΑΣΟΚ" - αλήθεια, ποιο είναι αυτό; Σχεδόν όλοι οι υπουργοί του Σημίτη είναι πάλι στην κυβέρνηση. Ή μήπως μιλάμε για πιο παλιά, για το ΠΑΣΟΚ του μπαμπά;

    ReplyDelete
  7. Ξεχάσατε το πιο σημαντικό: να μας πείτε με ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ο (εντελώς πουθενάς) Καμίνης και ο (πολιτικός-κωλοτούμπας) Μπουτάρης θα κυβερνήσουν το δήμο τους, και μάλιστα κόντρα στον περιφερειάρχη, που απ' ότι κατάλαβα συμφωνείται να είναι εκλεγμένος ως ψήφος διαμαρτυρίας, άρα όχι ΠΑΣΟΚ.

    Δηλαδή έχουν τέτοια κάκαλα που θα τα βάλουν με όλους και όλα, και θα βγούνε κιόλας από πάνω; Για πέστε μας ρε παιδιά, γιατί εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Μπουτάρης είναι από το 2000 εκλέξιμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και τίποτα άλλο γενικά):

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

    Ενώ ο Καμίνης διορίστηκε στο δημόσιο με το που πήρε πτυχίο το '82 και έκτοτε το μόνο που έχει να επιδείξει ως "κοινωνικό έργο" είναι ο Συνήγορος του Πολίτη:

    http://www.news4you.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48417:2010-09-05-12-24-44&catid=8:2009-05-01-07-21-38&Itemid=19

    Αυτοί είναι οι "επαναστάτες" και οι "ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα κυβερνήσουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας;

    Όσο για τον Δημαρά και τα σχόλια του parmenides, έχει δίκιο ότι παρουσιάζεται μονίμως ως ο αδικημένος πλην τίμιος. Αλλά δεν κατάλαβα, όλα αυτά τα κουσούρια τα απέκτησε από τη στιγμή που τον διέγραψαν από το κόμμα όταν ψήφισε "λευκό" (ούτε καν "όχι") στο μνημόνιο;

    Μην τρελαθούμε κιόλας... Πείτε ξεκάθαρα "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ" γιατί το κόμμα χάνεται, για να είμαστε πιο ειλικρινείς. Να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.

    ReplyDelete
  8. @G700

    Θυμίζω ότι το blog υποτίθεται ότι μιλά εκ μέρους των G700, δηλαδή των ημι-πληρωμένων, ημι-ασφαλισμένων, ημι-απασχολούμενων νέων. ΟΧΙ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

    Αν έχετε σκοπό να κάνετε προεκλογική εκστρατεία, πείτε το ξεκάθαρα, να το παρατήσουμε για 4-5 εβδομάδες μέχρι να τελειώσει το πανηγυράκι των εκλογών.

    Το ότι συμφωνώ με τον ser για την "πρασινοποίηση" του blog θα πρέπει να σας ανησυχεί...

    ReplyDelete
  9. δυστυχώς και σε μένα αυτή η εντύπωση δίνεται. Αν πρόκειται να συνεχισθεί το βιολί του Πασόκ, και της Πασοκολατρείας, πείτε το, να μη χανουμε την ώρα μας με το μπλογκ.

    Στον Χατζηπαπάρα προχτές, ο Καμίνης και άχρωμος, και άοσμος, κακά προετοιμασμένος, με φανερή άγνοια του αντικειμένου. Αυτός είναι η υποψήφια δημαρχάρα;;;

    Συμφωνώ Γμόσιε, ούστ και στον Κακλαμάνη και προσθέτω και στον Καμίνη.

    Και Παρμενίδη άν σε σένα αρέσει να δίνεις κ... δεν αρέσει σε όλους. Δηλ αν μεθαύριο ψηφίσει η βουλή μνημόνιο γιά τα επόμενα 20 χρόνια θα σκάσουμε και θα το υποστούμε;; Ημαρτον.

    ReplyDelete
  10. @Jaga

    Συμπέρανες ότι ο Μπουτάρης είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τίποτα άλλο διαβάζοντας τα γραφόμενα στη wikipedia. Ολίγον φαιδρό με φαίνεται. Για ρώτα τους τοπικούς οινοπαραγωγούς στη Νάουσα και στη Γουμένισσα να δεις εάν και πώς έχει βοηθήσει στην ανάπτυξή τους. Τι έχει κάνει στο Νυμφαίο. Αλλά έτσι είναι, άμα δε φωνάζεις στην τηλεόραση πόσο μάγκας είσαι, ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί και να μάθει ποιος είσαι και τι έχεις κάνει.
    Δεν αβαντάρω και ούτε πρόκειται να τον ψηφίσω, καθώς ασκώ αλλού το εκλογικό μου δικαίωμα. Αλλά τυχαίνει να γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει προσφέρει ανιδιοτελώς και χωρίς να το έχει διαφημίσει.

    ReplyDelete
  11. @ parmenides

    Ζητω το Πασοκ, ζητω ο σοσιαλισμος!!!!!!!!!

    Κι αλλους φορους υπερ των ΔΥ!!!!

    Θελουμε κι αλλα δανεια υπερ των ΔΥ!!!!

    Παντως Μπουταρη θα ψηφιζα ,εχει ωραιο κρασι.

    ReplyDelete
  12. @Christos:

    Το ότι ο Μπουτάρης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζουν όλοι. Έχει βάλει υποψήφιος 3 ή 4 φορές (νομίζω) μέχρι τώρα από το 2002, πάντα κάτω από τη "στέγη" του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε και χρειάζεται να το διαβάσει στο Wikipedia για να το μάθει.

    Το αν έχει βοηθήσει ή όχι στη Νάουσα ή στην Καπερναούμ, αυτό είναι δικό του θέμα. Το αν το έχει αξιοποιήσει ή όχι πολιτικά, αυτό φαίνεται νομίζω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που λαμβάνει μέρος, όπως τώρα.

    Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας πείσει ότι υποστηρίζει ανιδιοτελείς πολίτες με προσφορά στον τόπο και χαμηλών τόνων, τότε ας βρει κάποιον από τους ΓΧΣ ή τους ΓτΚ ή την ΕΟΔ, τους οποίους (ο υπ.εξ.) άφησε να περιμένουν στο αεροδρόμιο όταν τους είχε υποσχεθεί μεταφορά στην Αϊτή, ενώ ακόμα περιμένουν τα χρήματα της βράβευσής τους όταν επέστρεψαν.

    http://thezocalo.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

    Μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, ας μη μιλάμε για ανιδιοτελείς πολιτικούς, ειδικά όταν πρόκειται για καραμπινάτους κομματάρχες.

    ReplyDelete
  13. @valo:

    "...Παντως Μπουταρη θα ψηφιζα ,εχει ωραιο κρασι..."

    Άστο άκυρο, ο αδερφός του τα έχει.

    ReplyDelete
  14. Τα επιχειρήματά σας εναντίον των Μπουτάρη και Καμίνη είναι φτηνά,έωλα και κατάπτυστα.
    Γλείψατε πάτο.
    Τους εμφανίζετε ως κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενω το ξέρετε ότι δεν είναι.
    Αλλα και αν ήταν;
    Τι φασισμός είναι αυτός να απαγορεύετε σε κάποιον να αυτοπροσδιορίζεται;
    Και τί στάση είναι αυτή, ότι θα φύγετε απο το μπλόγκ επειδή οι συντάκτες των άρθρων γράφουν χωρίς να σας ρωτήσουν;
    Και γιατί δεν ασκείτε το δικαίωμά σας να κάνετε όποια κριτική θέλετε; Δεν είστε ελεύθεροι άνθρωποι;Μόνο εκείνοι που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία συμπεριφέρονται έτσι;
    Και άμα φύγετε απο το μπλόγκ και εσείς και εγώ, θα τους μαραθούν τα κάκαλα;
    Μας φιλοξενούν και μας ανέχονται και τους ευχαριστούμε γιαυτό.Αλλά πάει πολύ να τους απειλούμε κιόλας επειδή κάνουν μια αγνή προσπάθεια να εκφράσουν τους προβληματισμούς της γενιάς τους,με το τρόπο που αυτοί κρίνουν.
    Σας λείπει δημοκρατική παιδεία φιλαράκια.

    ReplyDelete
  15. Δεν αμφισβήτησα ότι ο Μπουτάρης είναι ΠΑΣΟΚ. Φαιδρό θεώρησα, και επιμένω να το θεωρώ, το συμπέρασμα ότι πέρα άπο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, όπως έγραψες, παραθέτοντας μάλιστα την πηγή σου. Τον έχρισες μέχρι και κομματάρχη.
    «Το αν έχει βοηθήσει ή όχι στη Νάουσα ή στην Καπερναούμ, αυτό είναι δικό του θέμα. Το αν το έχει αξιοποιήσει ή όχι πολιτικά, αυτό φαίνεται νομίζω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που λαμβάνει μέρος, όπως τώρα.»
    Αν φαινόταν νομίζω ότι θα το ήξερες. Κρίνω ότι ενημερώνεσαι και μάλιστα από πολλές πηγές. Ε, δε μπορεί, κάπου, κάτι θα είχες χαμπαριάσει για το καλό που έκανε στην Καπερναούμ.
    Το τελευταίο σχόλιο περί κρασιού νομίζω εκφράζει καθαρή εμπάθεια. Τα κρασιά του Γιάννη Μπουτάρη είναι πολύ ανώτερα από τις ετικέτες του αδερφού του Κώστα. Ήμαρτον, τι ισοπέδωση είναι αυτή.

    ReplyDelete
  16. @parmenides:

    Το "γλείψατε πάτο" και το "φιλαράκια" κράτα το για τα συντρόφια σου. Δεν ξέρω τι σας ταΐζουν εκεί στα γραφεία του κόμματος, αλλά έχετε φάει τόσο που έχετε πάθει δηλητηρίαση.

    Ούτε απείλησα κανέναν (αυτό έλλειπε), ούτε και είμαι υποχρεωμένος να διαβάζω τις παπάρες του καθενός οπουδήποτε - δεν εννοώ τους G700, εννοώ σε κάθε εφημερίδα, κανάλι ή άλλο blog. Ο καθένας διαλέγει τι διαβάζει και τι αγνοεί. Από αυτούς που επιλέγω να αγνοήσω, αν κάποιος νιώθει ότι τον απειλώ και ότι του κάποιο δικαίωμα έκφρασης, είναι πρόβλημά του (ψυχολογικό κυρίως).

    Μαθήματα δημοκρατικής παιδείας δεν δέχομαι προσωπικά από κανέναν, ειδικά από εκπροσώπους κόμματος που έχουν περάσει, με αντισυνταγματική διαδικασία, την εκχώρηση της διακυβέρνησης σε συμμορίες παγκόσμιων τοκογλύφων, και είναι κιόλας περήφανοι για αυτό.

    Όσο για το G700, ευχαριστούμε βεβαίως για τη φιλοξενία, αλλά όχι άλλο (πράσινο) κάρβουνο, ήμαρτον. Ειδικά τώρα, στις συνθήκες που είμαστε, με τα γεγονότα που έχουν γίνει και με την πραγματική "εξέλιξη" της γενιάς των g700, από όταν φτιάξατε το blog μέχρι σήμερα ("g600" και βγάλε).

    Τέλος από εμένα τα προσωπικά σχόλια (και πολλά είπα), όποιος θέλει να μου τα χώσει ας ποστάρει στο δικό μου blog, ευχαρίστως θα απαντήσω εκεί.

    ReplyDelete
  17. φιλαράκια,

    Πέρα απο την έλλειψη δημοκρατικής παιδείας, σας λείπει και στοιχειώδης πολιτική παιδεία.Μπλέξατε τη πολτική με τον κατινισμό.Σαυτόν είστε άπιαστοι.
    Φοβερό επιχείρημα Α:
    "ο Καμίνης διορίστηκε στο δημόσιο με το που πήρε πτυχίο το '82..."
    Φοβερό επιχείρημα Β:
    "H Wikipedia λέει ότι ο Μπουτάρης είναι από το 2000 εκλέξιμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και τίποτα άλλο γενικά)".

    Φυσικό είναι να επιχειρηματολογείτε έτσι αφού
    κυριαρχεί στη σκέψη σας η κατινική θεώρηση των πραγμάτων.

    ReplyDelete
  18. "Η πιθανή νίκη του Μπουτάρη και του Καμίνη, θα φέρει το κομματικό και διορισμένο σε αργομισθίες παλαιό ΠαΣοΚ εκεί που ο ιδρυτής του ήθελε να στείλει την – πάλαι ποτέ αστική – Δεξιά: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας."

    Το παλαιό, βολεμένο ΠαΣοΚ τα χει kara-κονομήσει εδω και ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ χρόνια και ειτε εντός ειτε εκτός χρονοντούλαπου τους έχει πλέον όλους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

    Με την πενιχρή και "καρατομημένη" σύνταξη των 3.000 ευρώ το μήνα (γειά σου ρε Ολυμπιακή), το βαθύ Πασοκ του 81 απο την βεράντα του 3ου εξοχικού του, πίνει στην υγειά των αδιόριστων κορόϊδων.

    "Πρέπει να καταλάβετε κι εσείς ότι οι εποχές των χρωμάτων πέρασαν. Μόνο οι γραφικοί και τα λαμόγια επιμένουν στα χρώματα."

    Και που να δεις στην Ελληνική περιφέρεια τι γινεται ser... απεριγραπτες καταστάσεις και καραγκιοζιλίκια.

    ReplyDelete
  19. Επειδής κανένας δεν με ρώτησε όταν η κυβέρνηση παρέδωσε την εξουσία στην τρόικα (δημοκρατικότατο ε;)
    θα ψηφίσω 100% ενάντια στο μνημόνιο και ενάντια στην κυβέρνηση του μνημονίου all the way.

    Ο Valo φέρνει κάτι από Κομφούκιο ή είναι η ιδέα μου;

    LOL

    ReplyDelete
  20. Παρμενίδη,

    μην προβάλλεις τη ΔΙΚΗ σου έλλειψη δημοκρατίας στους άλλους. Και μας λές ότι απειλούμε.

    Γιά να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν "φιλαράκι" - σουπερ δημοκράτη (σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό με όποια σημασία του δίνεις διότι "φιλαράκια" σίγουρα δεν είμαστε με την κοινή έννοια):

    1. Το μπλόγκ έχει δικαίωμα να γράφει ότι θέλει χωρίς να ρωτά.

    2. Δικαίωμά του καθενός είναι να κάνει κριτική σε αυτά που γράφονται είτε από το μπλόγκ είτε από τους σχολιαστές.

    3. Μέσα στο δικαίωμα του ως άνω 2, είναι και η παρατήρηση ή η γνώμη αν θες ότι τελευταίες αναρτήσεις είναι από λίγο έως πολύ φιλο-Πασόκ ή φιλο-Γκαπ.

    4. Εύλογο είναι λοιπόν το ερώτημα αν έχει κάτι αλλάξει στο μπλογκ το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.

    5. Και φυσικά δεν έγινε και τίποτα αν δεν ξαναμπούμε στο μπλογκ (αλλά δε θα το καθορίσεις εσύ), ούτε το γράφω ως απειλή, ως ερώτημα το γράφω.

    Τώρα, γιατί είναι κατάπτυστη η γνώμη μου ότι ο Καμίνης πχ παρουσιάστηκε στο Χ"νικολάου τη Δευτέρα απροετοίμαστος, χωρίς να μπορεί στοιχειωδώς να αντικρούσει πχ τον Κακλαμάνη, και ότι είναι άχρωμος και άοσμος, μόνο η δική σου δημοκρατική παραπαιδεία μπορεί να εξηγήσει. Δεν κατάλαβα, από πότε είναι αντιδημοκρατικό να εκφράζουμε τη γνώμη μας; δηλαδή δημοκράτες είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί σου Παρμενίδη, μόνο αυτοί που γλύφουν πατόκορφα τον Γκάπ; Αυτό είναι το όπεν γκαβ, σας δίνουμε το δικαίωμα να μας γλύφετε; Σε παρακαλώ.

    Ο Καμίνης, ας έλεγε δύο πράγματα σωστά, με σειρά, αρχή μέση και τέλος γιά τα προβλήματα της αθήνας και ας ήταν μέλος και του ΚΚΣΕ. Αλλά δεν είπε.

    Ο Μπουτάρης, εκτός από τα καινοφανή συνθήματα τύπου "Αγαπώ τον Αρη, ψηφίζω τον Μπουτάρη" και το πορνό στην ΤΒ100 δεν είπε και τίποτα.

    Αυτοί είναι οι δήμαρχοι που περιμένουμε; Ξαναήμαρτον.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Καμινης - Μπουτάρης: Οι επόμενοι στη σειρά για να πάρουν μέρος στη μάσα. Το πάρτυ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς απλώς απο εδώ και πέρα θα είναι πιο exclusive και prive.

    ReplyDelete
  24. ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΟΥΑ.

    ReplyDelete
  25. Προς άρση της παρεξήγησης ο αναφερόμενος Δημαράς ΔΕΝ είναι ο πρώην δημοσιογράφος και διαγραφείς βουλευτής του ΠαΣοΚ, όπως και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

    Πρόκειται για τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων με το ίδιο όνομα, Σημειωτέον, στην ίδια πόλη ως "κεχρισμένος" του ΠαΣοΚ κατέρχεται ο νυν νομάρχης Κατσικόπουλος.

    ReplyDelete
  26. Τα πεπραγμένα Καμίνη στον Συνήγορο δεν επιτρέπουν και τόση αισιοδοξία:
    http://elawyer.blogspot.com/2010/09/blog-post_5284.html

    ReplyDelete
  27. Παρμενίδη,

    στο αφιερώνω εξαιρετικά:

    http://www.youtube.com/watch?v=trvaSAzpScY

    διότι είναι καιρός να καταλάβεις κι εσύ ότι 2 "δεξιες" παρενθέσεις διακυβέρνησης από το 1981 και μετά δεν απαλλάσουν το ΠΑΣΟΚ από τις εγκληματικές του ευθύνες γιά την κατάντια της χώρας

    Και πρώτα απ' όλα αυτές οι ευθύνες ξεκινούν από την κοινωνική ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ

    ReplyDelete
  28. 2 "δεξιες" παρενθέσεις !

    Από πότε μετράς; Ολοι ξέρουμε ότι ο αποκαλούμενος μεταπολιτευτικός πολιτικός κύκλος άρχισε το 1974.Τότε ιδρυθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Και από τότε κυβερνάνε εναλλάξ και σχεδόν πρακτικά εξ ημισείας.Αριθμητικούλα ξέρεις.
    Για να γίνει ομως οποιαδήποτε, έστω και στοιχειωδώς παραγωγική, συζήτηση, πρέπει να αποδεχτούμε κάποιες αυτονόητες παραδοχές.
    Πέρα απο αυτά διαβλέπεω μια συστολή και μια ντροπαλότητα να αποκαλύψεις τα straight δεξιά σου πιστεύω και προτιμάς τα έμμεσα κορτάκια με βιντεάκια της Ρηγίλης και του Χάρι Πότερ.

    ReplyDelete
  29. @ yanniskriti

    Να γραφεις φιλε συχνοτερα ,ειναι ακρως ενδιαφερουσες οι αποψεις σου.

    @ parmenides

    Το μεγαλυτερο προβλημα που εχει η χωρα ειναι οτι το δημοσιο πνιγει καθε προσπαθεια για επιχειρηματικοτητα.

    Ο ελευθερος επαγγελματιας εχει συναιτερο το κρατος και ειναι αναγκασμενος να πληρωνει την επισημη ληστεια το τεβε.

    Κι ολα αυτα υπερ της κομματικου στρατου κατοχης των ΔΥ.

    Mονη λυση απολυση του 60% των ΔΥ και αρση της μονιμοτητας ωστε να δημιουργηθει πλουτος απο τον ιδιωτικο τομεα.

    ReplyDelete
  30. Βραβείο... "για το ΔΝΤ" (newsit.gr, 3/10/2010):

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=44995&catid=9

    "...Η βράβευση γίνεται στο Βερολίνο και οι Γερμανοί φέτος τιμούν τον Γιώργο Παπανδρέου, 'για την κοινωνική προσφορά του και δή για την αναδιάρθωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή της χρεοκοπίας' της Ελλάδας σε ατμόσφαιρα που μάλλον θα μοιάζει με ... βραβεία 'Οσκαρ..."

    "...ο πρωθυπουργός βραβεύεται στην κατηγορία 'Δύναμη της Αλήθειας'..."

    Ο Γιωργάκης μας θα ανέβει συγκινημένος τα σκαλιά, θα πάρει στα χέρια το βραβείο, θα ευχαριστήσει τη μαμά (εννοείται) και το μπαμπά (κυρίως) για το πολιτικό του ανάστημα, να τα βάλει με τους κουτόφραγκους και το ΔΝΤ, να πει την αλήθεια, για το καλό του λαού που τον ψήφισε.

    Και μετά κατεβαίνοντας θα κοιτάξει τη Μέρκελ, περιμένοντας να του κάνει νόημα, πως τα πήγε... ("Για tourist guider σε Κινέζους στην Ακρόπολη καλά τα πας!")

    Οι Γερμανοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί και εμείς εδώ ασχολούμαστε ακόμα με τις αρμοδιότητες αναρμόδιων υπουργών.

    ReplyDelete
  31. parmenides
    δεν νομίζω να εχω κρύψει από την 1η μέρα τις απόψεις μου,όπως κι εσύ δεν έχεις κρύψει τις δικές σου.

    Μου αποδίδεις μομφή που δεν ασπάζομαι τις απόψεις σου?

    Κατανοώ την απόγνωσή σου- από τους διθυράμβους στο ΓΑΠ στο πικρό ποτήρι της παραδοχής ότι η ομάδα "δεν τραβάει" αλλά ούτε "πάγκο" έχει και όλα αυτά σε λιγότερο από 12 μήνες.

    Πάνω απ'όλα δεν έχει ξεκάθαρη στόχευση- άλλα λέει ο ΓΑΠ σου έξω και άλλα μέσα.

    Είναι κρίμα διότι γιά 1η φορά στη μεταπολίτευση πολιτικός εκλέχτηκε με τέτοια διαφορά, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος τον πίστεψε και στηρίχτηκε πάνω του.
    Χάνουμε άλλη μιά ευκαιρία, δολιχοδρομώντας στα σοκάκια της σοσιαλίζουσας διαλέκτου, τις συντεχνίες και το διαλυμένο δημόσιο

    Και ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου ο ΓΑΠ και το team-ΠΑΣΟΚ (όπως και κανένα team) αλλά αυτή η έρμη χώρα που φτάσαμε να πανηγυρίζουμε για τους Άραβες και το Ελληνικό (μη-παραγωγική επένσυση) ή το LPG στον Αστακό (γιά ρίξτε μιά ματιά να δείτε περι τίνος ΑΚΡΙΒΩΣ πρόκειται).

    Καλό θα είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου και να παραδεχτείς ότι ομελέττα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.
    Και τα αυγά Παρμενίδη είναι το Δημόσιο, ο καρκίνος που πνίγει την Ελλάδα (αλλά παράλληλα και προνομιακός ψηφο-χώρος του ΠΑΣΟΚ)

    ReplyDelete
  32. Ο ΓΑΠ είναι ο περισσότερο αντικρατιστής πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.Και αυτό το δείχνει κάθε μέρα με τη δουλειά του.Είναι δε αυτή τη περίοδο μία απο τις πιό ενδιαφέρουσες πολιτικές προσωπικότητες του πλανήτη.
    Σε μία ομιλία του, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική,οι παρακολουθούντες πλήρωσαν απο 1000 δολλάρια ο ένας για να τον ακούσουν και απο 500 δολλάρια για να έχουν το δικαίωμα να του υποβάλλουν μία ερώτηση.
    Οι δικές μας μικρότητες φυσικά δεν μας επιτρέπουν να το εκτιμήσουμε αυτό λες και δεν αφορά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
    Οσοι μπήκατε στην υπηρεσία της φθηνιάρικης πολιτικής του Χάρι Πότερ της Ρηγίλης θα βυθιστείτε σε ακόμη μεγαλύτερη κατάθλιψη απο αυτή που σας διέταξαν να έχετε και να διακινείτε.

    ReplyDelete
  33. Μια και από το βήμα αφιέρωσε το αποψινό βραβείο του σε όλους τους Έλληνες, και μια και εμένα δεν μου περισσεύουν 500 ευρώ "δημοκρατίας" για να έχω δικαίωμα να του υποβάλλω ερώτηση, δηλώνω εδώ ως αποδέκτης ότι του επιστρέφω το 1/10.000.000στό του βραβείο ως απαράδεκτο, να το κάνει ότι καταλαβαίνει.

    Αφού οι ξένοι τον εκτιμούν τόσο πολύ και πληρώνουν για να τους μοιράσει αυτόγραφα, ας πάει στο Λ.Α. να παίξει τον πρόεδρο στη νέα σεζόν του "24". Εδώ δεν τον ανεχόμαστε πλέον.

    ReplyDelete
  34. πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Ραγκούσης.
    Ο ΓΑΠ είναι πρόεδρος της Σοσ.Διεθνούς που κατά καιρούς επισκέπτεται την Ελλάδα.

    Σε κάποια από τις επισκέψεις του δήλωσε ότι είναι "αντιεξουσιαστής της εξουσίας".
    Τα σχόλια περιττευουν

    ReplyDelete
  35. @ Valo,

    Φίλε σ ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Ακριβως τα ίδια θα έλεγα και εγω για σένα.
    Συνυπογράφω 100% αυτά τα οποία γράφεις, είσαι απο τις ελάχιστες φωνές λογικής στην Ελλάδα και ενας απο τους βασικούς λόγους που μπαίνω και διαβάζω το μπλόγκ.

    @ Ser,

    καλά τα λές και μπράβο, αλλα αν το ΠΑΣΟΚ προσπαθήσει να "σπάσει τα αυγά" που γράφεις και τα βάλει με τον εαυτό του (Δημοοοοοοσιο), τοτε στις επόμενες εκλογές θα κοντραροχτυπιέται με τον Συριζα και τον Παπαθεμελή για το ποιος απ' όλους θα καταφέρει να πάρει 3% να μπει στην βουλή.

    Και αυτο που αδυνατεί ο εγκέφαλος των εκτός δημοσίου Πασόκων (στα λεξικά =>> μακάκες) να καταλάβει, είναι ότι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ αυτου του κινήματος δεν είναι σοσιαλισμοί και σαχλαμάρες, αλλα ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ και τα "ιδανικά" ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ και βόλεμα!

    Εξ ολοκλήρου αυτό το κίνημα συντηρείται και εκλέγεται εδω και δεκαετίες με 100% βάση τους διορισμούς και την αφέλεια των υπόλοιπων αδιόριστων ψηφοφόρων κορόιδων.

    @ parmenides
    "Ο ΓΑΠ είναι ο περισσότερο αντικρατιστής πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας."

    To παγκόσμιο ρεκόρ διορισμών, κρατισμού και ΔΥ-λαγνείας το έχει το ΠΑΣΟΚ εδω και χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειας της "αντίπαλης" παράταξης να ανταγωνιστεί (κατα την 5ετία μπουχέσα).

    Και ο ΓΑΠ είναι τόσο αντικρατιστής, ωστε προτιμάει να τσακίσει όλους τους υπόλοιπους και να αρμέξει ακόμα και τους Πακιστανούς προκειμένου να μην απολυθει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απο τον κομματικό στρατό "Ανδρέας Παπανδρέου".

    Είναι τόσο αντικρατιστής, ωστε παλεύει με νύχια και με δόντια και τάσσεται φανατικά Υπερ της μονιμότητας και των "προνομίων" των ΔΥ (προνόμια, τα οποία κουβαλάνε στις πλάτες τους όλοι οι υπόλοιποι, και κυρίως οι ιδιωτες ΜΙΣΘΩΤΟΙ!).

    Και ο λόγος για τον οποίον τα χώνω ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, είναι οτι αυτό το κόμμα του ασχημομεθύστακα με τις τεκίλες και τα πουλόβερ κατάφερε να δημιουργήσει δυο ταχύτητες στον ενεργό πληθυσμό της χώρας και να μοιράσει ΔΑΝΕΙΚΑ χρήματα σε άεργους τεμπέληδες ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ τον λογαριασμό της σημερινής γενιάς των 700 (ή 592) ευρώ!

    Κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να χρεοκοπήσουν τον κρατικό μηχανισμό, να τον κάνουν όσο πιο δυσκίνητο γίνεται και να ανάγουν την εισαγωγή σε αυτόν, σε μέγιστο όνειρο του σημερινού νέου. Και μέσα σε αυτη την αθλιότητα, δημιουργησαν στο τελος και αυτο το εκτρωμα που ονομασαν ΑΣΕΠ, ωστε να φαγώνονται οι νέοι αναμεταξύ τους και να σπαταλιώνται δις ευρώ σε ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, φροντιστήρια Μπόνια και κωλόχαρτα, με το όνειρο και την (σοσιαλιστική!) φιλοδοξία του κάθε νέου να γίνει......υπάλληλος!!!!!

    ΤρΕλλάδα, η χώρα στην οποία όποιος δεν δουλευει στο δημόσιο θεωρείται κακομοίρης και περιθωριακός.

    Η χώρα στην οποία οι νέοι πάνε και φορτώνονται ενα σωρό πτυχία με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ να γίνουν οχι επαγγελματίες, επιστήμονες ή διευθυντικά στελέχη σε επιχειρήσεις αλλα... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ υπάλληλοι στο δημόσιο!!!!!

    Η Ευρωπαϊκή (!) χώρα στην οποία ο πολύτεκνος πρέπει να γλύψει κατουρημένες ποδιές και του ζητάνε μόρια και τι βαθμό είχε στα μαθηματικά στο γυμνάσιο, για να τον προσλάβουν σκουπιδιάρη με 6μηνη συμβαση στον δήμο. Γειά σου ρε Πασοκάρα, κόμμα του λαού και του φτωχού εργάτη, 30 χρόνια αλλαγής!

    Η χώρα στην οποία ο βιομήχανος και ο κάθε εύπορος χρυσοπληρώνει φροντιστήρια για να μπουν τα παιδιά του στο πανεπιστήμιο να βγάλουν την ΑΣΟΕ, και μετά βάζει θεούς και δαίμονες με προοπτική-στόχο να τα... "βολέψει" στην Δημοτική αστυνομία ή στο λιμενικό λιμενοφύλακες!!!

    Κλείνοντας, ειτε το αντιλαμβάνονται ορισμένοι είτε οχι το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι εκ κατασκευής του ενα καθαρά, 100% ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, και οποιοσδήποτε εκτός δημοσίου το στηρίζει / ψηφίζει δεν μπορει παρα να είναι μ@λ@κ@ς!

    Τελεία και παύλα.

    υγ: Ντοντ σταρτ ορισμένοι άσχετα σχόλια με ΝΔ και αρλούμπες, οι ταμπέλες αλλού. Αλλα όχι και να βγαίνουν οι πράσινοι παγκόσμιοι αρχιστράτηγοι του ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ να μας το παίζουν και φιλεύθεροι και να μιλάνε για ανάπτυξη, επενδύσεις, αγορά εργασίας και ιδιωτικό τομέα.

    ReplyDelete
  36. ektos eklogwn thesi.

    tha swthoume telika...apo mnimonia,xrei,anergia,polemoys klp.

    alla an de mporei na to kanei to pasok afto, poios tha mporesei?

    an ypothesoume oti to elaxisto pou prepei na perimenoume gia na doume apotelesmata einai i tetraetia,as perimenoume toso.

    kai de thelw na mou peite gt den mporei to pasok (gt to pasok einai en energeia ''polemistis'' tou ellinikou laou pros lytrwsi, opote as min krinoume prin to 2013)

    as doume poios allos exei o roster!!!

    ReplyDelete
  37. simeiwsi. den psifizw pasok. den psifizw titota. ws filathlos omws tis politikis vlepw oti tin kalyteri omada pragmatika tin exei to pasok... kai gia enan periergo logo parakolouthwntas ligo ta eklogika apotelesmata olwn twn metapoliteftikwn vouleftikwn eklogwm tipota de me kanei na pistepsw oti i nd diathetei ta pososta pou tis xarisan kyverniseis. 40+... nomizw oti telika to 30-33% antikatoptrizei tin pragmatikotita. gegono pou me odigei sto symperasma oti i ellada kai to pasok exoun omoiotites pou xepernoun ta politika kommatika themata... yparxei mia vathyteri sxesi. gi afto kai i epilogi kai i empistosyni pros to pasok!

    ReplyDelete