Tuesday, December 23, 2008

Η νέα γενιά στο προσκήνιο: δίνουμε αξία στην εργασία, αγωνιζόμαστε για τη διαγενεακή δικαιοσύνη

O Δημήτρης και o Νίκος από τη G700, και o σκηνοθέτης της κωμωδίας "31", Γιώργος Αγγελόπουλος, έρχονται face to face με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής εκπομπής του ANT1 radio, Επισκέπτης του Σαββάτου. Για 60 ολόκληρα λεπτά συζητάνε για τη νέα γενιά, τη γενιά του Πολυτεχνείου, το εργασιακό τοπίο στη σημερινή Ελλάδα και τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Η εκπομπή έγινε στις 22 Νοεμβρίου 2008, με αφορμή την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

11 comments:

  1. σήμερα η τελευταία παράσταση του 31 στο θέατρο Αργώ στο Μεταξουργείο. Έχουμε πέντε προσκλήσεις για τη σημερινή παράσταση. Όποιος επιθυμεί μία πρόσκληση μπορεί να στείλει ένα email στο genia700@gmail.com.

    ReplyDelete
  2. Φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουν περισσότερη γιορτή, και λιγότερη κατανάλωση.

    Μαζί με την πριμοδότηση της εργασίας, παιδιά της G700, πρέπει να αλλάξουμε και καταναλωτική συνείδηση.

    Ξεκινώντας από τις φετινές γιορτές.

    ReplyDelete
  3. Πως θα γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα; Με τις κλασικές εκδηλώσεις του Δήμου, συν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ γύρω από το δέντρο;

    ReplyDelete
  4. lebowski μου καλά τα λες αλλά από το Λονδίνο (and with lots of grass)
    C U in a month or so

    φέτος τα Χριστούγεννα θα έχουν λιγότερη γιορτή και περισσότερη κατήφεια
    Μέσα σε μία βδομάδα άκουσα 3 γνωστούς, άτομα ιδιαίτερα ικανά και με "δυνατά" τυπικά προσόντα ότι μένουν άνεργοι εντός 20-60 ημερών

    Aν αυτά τα άτομα φύγουν απο την Ελλάδα, η χώρα θα φτωχύνει
    Ηδη με τον "παροπλισμό" τους η χώρα είναι ήδη φτωχή

    και σκέφτομαι λοιπόν το εξής πολύ απλό:

    αξιοκρατία -σύμφωνοι!
    και ποιός είναι αυτός που θα την επιβάλλει ?

    αυτά είναι τα σκληρά ερωτήματα g700

    ReplyDelete
  5. «Γενιά των καγκουρό»
    Παρότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πτυχιούχων μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, έχει τη μεγαλύτερη ηλικία αναχώρησης από την οικογενειακή εστία, που είναι τα 27 χρόνια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ. Γεγονός που εξηγείται κατά μεγάλο μέρος από τις χαμηλές αμοιβές των νέων πτυχιούχων στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κοινωνιολόγοι, για τη «γενιά των καγκουρό».

    «Η γενιά των καγκουρό έχει ως κύρια αιτία τις χαμηλές απολαβές. Όσο υψηλότερες είναι τόσο μικρότερη και η ηλικία των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τον μάρσιπο της οικογένειας» τονίζει ο κοινωνιολόγος Κώστας Θεριανός. «Παρότι το οικονομικό είναι ο κύριος λόγος, ο δεύτερος είναι οι παρατεταμένες σπουδές που καθυστερούν την ένταξη στην αγορά εργασίας και τη σκέψη για δημιουργία νέας οικογένειας. Τρίτη παράμετρος είναι η στροφή προς την κατανάλωση. Περισσότερο από τις γενιές του ΄70 και του ΄80, η επονομαζόμενη γενιά των καγκουρό προτιμά ένα καλύτερο αυτοκίνητο παρά την πληρωμή ενοικίου, γι΄ αυτό και επιλέγει να μένει μέχρι και την ηλικία των 30-35 στους γονείς».

    ΤΑ ΝΕΑ 23-12-08

    ReplyDelete
  6. Αυτή η γενιά θα αποκτήσει πολλούς αναδόχους, που θα φιλοδοξήσουν να της απονείμουν χαριτωμένα προσωνύμια.

    ReplyDelete
  7. Ακόμα μια χρονιά τα Καγκουρώ θα κάνουν Χριστούγεννα στη Βιένη.
    Στο Χελμό πάνε μόνο οι υπηρέτριες του Κομφούκιου.
    Αντε τώρα να αναλύσεις κοινωνιολογικά αυτό το φαινόμενο.

    ReplyDelete
  8. Η Μαργαρίτα,η υπηρέτρια του Κομφούκιου θα πάει Χελμό.Και το αφεντικό της(τρόπος του λέει αφεντικό της),ο τελευταίος των Αστών, θα διασκεδάσει με το καροσέλ του Κακλαμάνη.
    Τί είδους συγγραφέας θα απαιτηθεί να περιγράψει αυτό το φαινόμενο, "κανείς δεν τώβρε και δεν τώπε ακόμα".

    ReplyDelete
  9. Καλές Γιορτές, με Αγάπη, Υγεία, Ευτυχία και Καλή Δύναμη!

    ReplyDelete
  10. χρόνια πολλά με υγεία σε όλους, καλή ξεκούραση στους αδειούχους, και ευχόμαστε για την επιστροφή στις επάλξεις των κομφούκιου, απώφυτου και don.

    ReplyDelete