Sunday, October 5, 2008

Τελώνες και Φαρισαίοι

Ένα ex-post με αφορμή την απεργία των τελωνειακών

Πριν άπό δέκα μέρες η ελληνική κοινωνία ταλαιπωρήθηκε για άλλη μία φορά από μια μεγάλη απεργία. Επί 5 ημέρες όλοι επιβαρυνθήκαμε με ένα βαρύτατο κοινωνικό και οικονομικό κόστος προκειμένου η δημοσιοϋπαλληλική αριστοκρατία να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της.

Ποια ήταν όμως τα αιτήματα των απεργούντων τελωνειακών; Για ποια «δίκαια αιτήματα» αγωνίστηκαν; Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο λόγος για τον οποίο οι τελωνειακοί αποφάσισαν να οδηγήσουν τη χώρα σε παράλυση ήταν η απαίτησή τους να συνεχίσουν να εισπράττουν χωρίς πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς καμία διαφάνεια, ένα δεύτερο μισθό.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή, με την αγορά και τις επιχειρήσεις να ασφυκτιούν και τα δημόσια οικονομικά σε αδιέξοδο, οι καλοπληρωμένοι τελωνειακοί καθήλωσαν τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας υπερασπιζόμενοι το μέχρι πρότινος δικαίωμά τους να παίρνουν κάτω απ’ το τραπέζι τον παχυλό δεύτερο μισθό τους. Αγωνίστηκαν δηλαδή για τη διατήρηση του στρεβλού και αντιδημοκρατικού θεσμού του «ειδικού λογαριασμού».

Πέρασε άραγε ποτέ από το μυαλό των τελωνειακών πώς μπορεί να αισθάνεται ένας νέος της γενιάς των 700 Ευρώ, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση; Ποια είναι άραγε η απάντηση που δίνουν σ’ έναν χαμηλά αμειβόμενο συνάδελφό τους που δουλεύει σε μια νομαρχία ή μια περιφέρεια ή στον επισφαλή εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που τρέχει όλη μέρα και δε φτάνει; Η καραμέλα του ενιαίου μισθολογίου που δήθεν θα αποκαταστήσει τη μισθολογική δικαιοσύνη στο δημόσιο για τους μεν; Ή το βολικό ψέμα, που όσο περνάει ο καιρός παχαίνει, ότι αν παλέψουμε μπορούμε να φτάσουμε όλοι στα ίδια επίπεδα μισθών για τους δε;

Η γενιά των 700 ευρώ, οι επισφαλείς εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα κι οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου, έχουμε κουραστεί να δουλεύουμε για ψίχουλα τη στιγμή που άλλοι παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ για να βγουν στη σύνταξη (βλέπε τα εφάπαξ της Ολυμπιακής). Είναι προσβολή στη νοημοσύνη μας αλλά και κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης να βλέπουμε και να ακούμε τους τελωνειακούς να διαμαρτύρονται επί μία ολόκληρη βδομάδα για τη στοιχειώδη υποχρέωσή τους να εισπράττουν με όρους διαφάνειας και ελέγχου τους εξοργιστικά παχυλούς μισθούς τους.

Εδώ και χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία κάνει πάρτι σε βάρος των μικρών και των αδύνατων. Οι μόνιμοι κάτοικοι της «εύφορης επικράτειας» των δημοσιοϋπαλληλικών ρετιρέ, τρωγοπίνουν επιφυλάσσοντας για τους άλλους το ρόλο του υπηρέτη, του bottom of the food chain υπαλλήλου γραφείου, του παιδιού για όλες τις δουλειές. Και σα να μην έφτανε αυτό έχουν και την απαίτηση να πληρώσουν οι άλλοι το λογαριασμό, καθώς στους άλλους θα πέσει το βάρος της αποπληρωμής των χρεών που συσσωρεύονται από τη δική τους σπατάλη.

Η απεργία των τελωνειακών κατέδειξε πως έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Το «παλαιό καθεστώς» δηλώνει απροσχημάτιστα πως δε θέλει απλώς περισσότερα από όσα πραγματικά του αναλογούν. Θέλει την απόλυτη ασυδοσία.

Το μόνο που μας παρηγόρησε στην προκειμένη περίπτωση ήταν η διάχυτη αίσθηση αγανάκτησης που αναδίδεται πια από παντού. Η μεγάλη ανεκπροσώπητη πλειοψηφία των θυμάτων αυτού του ανεύθυνου και ληστρικού συντεχνιασμού στέλνει πια σαφή μηνύματα αντίδρασης και οργής.

Αυτά για τους «τελώνες» όμως. Γιατί στην άλλη πλευρά αυτού του παιχνιδιού μηδενικού αθροίσματος, βρίσκονται και οι «φαρισαίοι» του Υπουργείο Οικονομικών. Με πρώτον απ’ όλους τον υπουργό οικονομίας, κ. Αλογοσκούφη, που με τις ήξεις αφίξεις και τα μπρος-πίσω σχετικά με τη διασφάλιση του επιδόματος ΔΕΤΕ από τον προϋπολογισμό, τη στιγμή μάλιστα που το είχε υποσχεθεί και που στην περίπτωση των εφοριακών το έκανε άμεσα πράξη, κατάφερε να προκαλέσει για μία ακόμη φορά υπέρμετρη και άνευ λόγου κοινωνική αναστάτωση. Άλλωστε ο Υπουργός Οικονομίας έχει πλέον δώσει ουκ ολίγα δείγματα γραφής ότι οι κινήσεις του δεν στοχεύουν στον εξορθολογισμό του μισθολογίου του δημοσίου, αλλά σε μια απλή διαχείριση της συγκυρίας. Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα του Υπουργού: δεν έχει πόρους ή μήπως επενδύει πολιτικά στον κοινωνικό διχασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό;

Ας γνωρίζει λοιπόν ότι μια πολιτική που συνεχίζει την παράδοση του κόψε – ράψε – μπάλωσε για να βγει η σούμα κι όποιον πάρει ο χάρος, όπως έγινε πρόσφατα με την επιβολή κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες κι όπως γίνεται σήμερα με τα «είπα –ξείπα» στους τελωνειακούς, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κι ας τη δικαιολογεί ως απαραίτητη και δίκαιη προβάλλοντας την απωθητική εικόνα ενός χορτάτου υπαλλήλου που διαμαρτύρεται…Αν κάτι έδειξε η ιστορία της απεργίας των τελωνιακών, αυτό ήταν ΚΑΙ ο πολιτικός φαρισαϊσμός που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και πηγάζει από την απουσία κυβερνητικού σχεδίου και βούλησης για αλλαγές με κοινωνική δικαιοσύνη.

75 comments:

  1. σήμερα κάνω σεφτέ εγώ :)

    δεν ειναι ακριβως έτσι όπως τα γράφεις

    οι τελωνειακοί εισπράττουν αποζημίωση για εργασίας πέραν του 8ωρου/5μερου. Ως εδώ όλα καλά και λογικά (γιά το ύψος της αποζημίωσης δεν γνωρίζω)

    Ο καυγάς ήταν ο φόβος τους ότι με την μεθόδευση να υπαχθούν όλα στον προυπολογισμό της γενικής κυβέρνησης μπορει να έρθει η ΕΕ και να το καταργήσει

    κάτι σαν το τσεκούρι που κρεμόταν από το ταβάνι του κελλαριού και το είδε η κυρά και άρχισε να κλαίει κτλ κτλ την ιστορία την ξέρετε όλοι

    outsourcing είναι η λύση
    αφού καμιά επανίδρυση δεν πρόκειται ποτέ να πετυχει α προχωρήσουμε ενα βήμα παραπέρα: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

    ReplyDelete
  2. Ας βάλουμε τα πράγματα με τη σειρά:

    Οι τελωνειακοί, 3,5 χιλιάδες περίπου τον αριθμό, διαθέτουν ειδικό λογαριασμό που φέρει την ονομασία Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).

    Τα ΔΕΤΕ καθιερώθηκαν από το 1831 και έχουν θεσπιστεί με νόμο από το 1917.

    Ο λογαριασμός αυτός συγκεντρώνει κάθε χρόνο έσοδα περίπου 100 εκατ. ευρώ.

    Πώς;

    παρακρατώντας ποσοστό 0,5% επί της αξίας των προϊόντων που εκτελωνίζονται.

    Δηλαδή έρχεται η βενζίνη για παράδειγμα τρώει καπέλο 0,5% που πάει στον ΔΕΤΕ υπέρ τελωνειακών.

    Από το σύνολο των παρακρατηθέντων πόρων συνόλου 100 εκ ευρώ περίπου τα περισσότερα, 90-95 εκατ. ευρώ, αποδίδονται στους τελωνειακούς υπαλλήλους και τα άλλα πάνε στον προϋπολογισμό.

    Γιατί γίνεται αυτό; Πώς δικαιολογείται;

    Τα χρήματα δίνονται ως επιδόματα για τις εργασίες που παρέχουν οι τελωνειακοί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, δηλαδή εκτός ωραρίου, εκτός τελωνειακών καταστημάτων, σε νυχτερινές ώρες και αργίες.

    Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το ΣΤΕ έκρινε ότι οι πόροι του ειδικού λογαριασμού ΔΕΤΕ έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δεν είναι κοινωνικοί πόροι, οπότε δεν είναι δυνατόν να δεσμεύονται από το υπουργείο Οικονομίας. Άρα πρέπει σύμφωνα με το ΣΤΕ και φυσικά τους τελωνειακούς, τον λογαριασμό αυτό να συνεχίσει να τον διαχειρίζεται ο υπουργός Οικονομίας και μία πενταμελής επιτροπή τελωνειακών, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

    Ας τη συγχωρέσει την αφεντιά μας σ’ αυτό το σημείο το ΣΤΕ και οι φίλοι τελωνειακοί, διότι εμείς θεωρούμε ότι ΔΕΝ πρόκειται περί ανταποδοτικού πόρου, αλλά περί κοινωνικού φόρου που δίνεται ως επίδομα και δικαιολογείται ως ανταποδοτικό.

    Γιατί το λέμε αυτό;

    1. Τα ΔΕΤΕ υπολογίζονται για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους σαν να δουλεύουν κάθε μήνα 40 ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου.

    2.Στις περισσότερες περιπτώσεις τα επιδόματα ΔΕΤΕ είναι μεγαλύτερα από τις βασικές αποδοχές των τελωνειακών, οι οποίες αποτελούνται μόνο από το βασικό μισθό (από 697 ευρώ το μήνα για νεοπροσλαμβανόμενο κατηγορίας ΥΕ έως 1.634 ευρώ το μήνα για υπάλληλο κατηγορίας ΠΕ με 33 έτη υπηρεσίας) και το κίνητρο απόδοσης (από 57 έως 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με την κατηγορία).Για την ακρίβεια μέσω του ΔΕΤΕ οι τελωνειακοί εισπράττουν μηνιαία επιδόματα που ξεκινούν περίπου από 750 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 2.071 ευρώ το μήνα μικτά (μαζί με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές).

    3.Η εισφορά 0,5% υπέρ του ειδικού λογαριασμού ΔΕΤΕ επιβαρύνει ακόμη και τις τιμές πώλησης πολλών προϊόντων. Για παράδειγμα στη βενζίνη και το πετρέλαιο το καπέλο επιβάλλεται στο άθροισμα που προκύπτει από την πρόσθεση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην καθαρή τιμή με την οποία εκτελωνίζεται το καύσιμο από το διυλιστήριο. Η επιβάρυνση της τελικής τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής εξαιτίας της επιβολής εισφοράς ΔΕΤΕ ανέρχεται περίπου σε μισό λεπτό του ευρώ ανά λίτρο απλής αμόλυβδης βενζίνης.

    Συνεπώς, τι λέει το σημερινό ποστ ως προς το σκέλος του Τελώνη;. Ότι είναι ΕΝΑ θέμα η κοινωνία να ανέχεται τη διατήρηση αυτής της κατάφωρης αδικίας. Δηλαδή να πληρώνει έναν φόρο υπέρ τρίτων που μάλιστα προκαλεί και ακρίβεια σε πολλές περιπτώσεις. Ας πούμε ότι το ανέχεται. Και ΆΛΛΟ θέμα να έρχεται μια ομάδα και με περίσσιο θράσος να μη θέλει να αναγράφονται αυτοί οι πόροι στον προϋπολογισμό. Ε όχι ρε μάγκες αυτό δε γίνεται. Έλεος δηλαδή. Μήπως να σκύψουμε για να φτάνετε καλύτερα;

    ReplyDelete
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ και τους ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ

    Οι ΤΕΠΩΝΕΙΑΚΟΙ είναι μιά ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ.

    ΕΙΔΙΚΑ στο

    Ε' ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    γίνεται ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

    Θυμάμαι το 2005, με χαρτιά του Ελληνικού Προξενείου, μετέφερα Οικοσκευή Δευτερεύουσας Κατοικίας.

    Τα πράγματα ήρθαν στο Ε' Πειραιώς.
    Με ρώτησαν μεταξύ άλλων (προφορικώς) το επάγγελμά μου και στη συνέχεια με πληροφόρησαν άλλοι(ο Οίκος Orphe'e Veinoglou που έκανε την μεταφορά) ότι

    ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ τους, οι ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΑΣΚΟΥΝ και "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" διότι γνωρίζουν, a priori,

    ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ γιά ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ότι ο Κομφουκιάκος σας έκανε το Ε' προσκαίρως ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ.


    Addendum. Eυτυχώς, πάντως, που λόγω βαθύτατης αγρμματωσύνης, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι τιμές (κατά προσέγγιση) ΣΥΣΚΕΥΩΝ. Δλδ μπορεί να κάνεις εισαγωγή ενός Miro' αξίας πες 1 εκατομμυρίου ευρώ και να το περάσουν γιά παιδική ζωγραφιά. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑΚΟΜΑ και στον ΓΚΑΝΚΓΣΤΕΡΙΣΜΟ μας, εμείς οι Ελληνες είμαστε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ πανάθεμά μας!!!

    ReplyDelete
  4. Στο Ε' γίνονται πταίσματα......
    Εδώ υπάρχουν τελωνεία που κάθε τελωνειακός θα μπορούσε να σκοτώσει και τη μάνα του για να τον στείλουν.
    Δεν υπάρχει την περίπτωση να περάσεις, ακόμα και "ξεβράκωτος" την μπάρα του τελωνείου χωρίς να "κεράσεις ένα καφέ". η χαρά του κοντραμπατζή!!!!!!!!!

    Άσε το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφή του τελώνες και τους υπάλληλους της ΤΤΕ, παίζει να είναι και οι πιο καλοπληρωμένοι.

    ReplyDelete
  5. ANΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

    @ γιούρι

    ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου γιούρι πως σε θέματα όπως το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ΘΡΗΣΚΕΥΕΣΘΑΙ (άρα ΚΑΙ του ΜΗ θρησκεύεσθαι), το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ καί άλλα

    ΙΣΧΥΕΙ η ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΟΧΙ η ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με άλλα λόγια

    ΙΣΧΥΕΙ η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ΕΝΟΣ και όχι η σχετική ή απόλυτη πλειοψηφία της δημοκρατίας.

    ΕΑΝ δλδ εγώ είμαι΄ο ένας ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σε 100 φοιτητές μιάς Σχολής, όπου οι 99 ΘΕΛΟΥΝ να ΑΡΓΗΣΟΥΝ (σσ οι φοιτητές ΑΡΓΟΥΝ, δεν ΑΠΕΡΓΟΥΝ - by definition, απεργουν όσοι εργάζονται όχι αυτοί που μελετούν)
    και ΕΓΩ, ο ένας ΕΠΙΘΥΜΩ να εξαοκολουθήσουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ, το Πανεπιστήμιο ΟΦΕΙΛΕΙ να μου εξασφαλίσει ΧΩΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ και ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ όλων των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ όπως θα συνέβαινε εάν ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΣΑΝ οι φοιτητές.

    ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου, γιούρι, ότι η ΑΡΧΗ του ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ήταν μιά Ευρωπαϊκή Σύλληψη προκειμένου να βγει η Ευρώπη από τον Μεσαίωνα.

    ΟΠΩΣ ξέρεις, γιούρι, στα 1300 ΜΧ σε έβαζαν επί της ΠΥΡΑΣ εάν ήσουν ΑΝΑΤΟΜΟΣ και έκανες μελέτη επί ανθρωπίνων πτωμάτων. ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ, λοιπόν, την ιδέα του ΑΣΥΛΟΥ, γιά να προστατευθει ΚΑΙ ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ και ο ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ από την ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ και τα ΠΑΘΗ.
    Με άλλα λόγια, διδάσκοντες και διδασκόμενοι (ΟΧΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ από την γειτονιά, αλλά ΜΟΝΟ διδκάσκοντες και διδασκόμενοι) ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΔΙΑΔΟΣΗ ΙΔΕΩΝ χωρίς τον ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ.

    Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ δε αυτό ΑΦΟΡΑ στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τους ΜΟΝΟ vis a vis στην ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΛΟΓΟΥ και ΙΔΕΩΝ, και ΔΕΝ επεκτείνεται σε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ περιουσίας.

    Στον 21o όμως ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ υφίσταται ΘΕΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, ουδαμού στην ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ που υφίσταται σε χώρες όπως η ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ και ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ το οποίο ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ γιά την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της ΧΩΡΑΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ, λοιπόν, μαζί σου γιούρι πως ΟΛΗ η ΚΟΠΡΟΣ του ΑΥΓΕΙΟΥ, μαζί και ΣΥ, των "πανεπιστημίων" ΠΡΕΠΕΙ να πάει στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.

    ReplyDelete
  6. πέρυσι τέτοιο καιρό είχε πρόβλημα πάλι ο προϋπολογισμός με τα έσοδα. ένας φίλος μου λοιπόν από αμερική Έλληνας τώρα οικονομολόγος ήρθε από Αμερική για ένα συνέδριο στην Ευρώπη και θα πέρναγε κι από ελλάδα για μερικές μέρες να δει συγγενείς γνωσοτύς και φίλους. φτάνει ελ βενιζέλος κι εκεί τον σταματάνε, τώρα τελωνειακοί ήταν αυτοί τι ήταν δεν ξέρω, αλλά του χρέωσαν το λαπτοπ 350 ευρώ φόρο ταρίφα εισαγωγής εμπορεύματος φιλική τιμή λέει του κόψαν και αποδειξη. Φανταστείτε τώρα ένα λαπτοπ που έχει μέσα τις εργασίες του κλπ και που κοστίζει μόνο 800 ευρώ και που είναι εργαλείο δουλειάς. λες και ήρθε στην ελλάδα να πουλήσει το λαπτοπ

    ReplyDelete
  7. Καλά μας κούφανες!!!!!!
    Κι αυτος τα πλήρωσε???
    Θα τα είχα κάνει όλα ώπα!
    Γιατί δεν του εκτελωνίσαν και το σώβρακο????

    ReplyDelete
  8. @gmosios
    προφανως δεν ηξερε οτι μπορουσε να ζητήσει να τουτο γραψουν στο διαβατηριο (οτι το εισηγαγε προσωρινά) και θα διαγραφόταν αμα τη εξόδω από τη χώρα

    @700
    πολυ καλη ανάλυση. Το πρόβλημα ξεκινάει από το πλήθος των επιδομάτων.
    Σε όλο το δημόσιο έπρεπε να υπάρχει ΕΝΑ επίδομα υπερωρίας, ΕΝΑ νυκτερινό, ΕΝΑ τέτοιο, ΕΝΑ αλλιώτικο

    Αλλά θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ΜΙΑ ταρίφα στα ταξί......

    ReplyDelete
  9. Πάντως εγώ μία φορά που χρειάστηκε να εκτελωνίσω δέμα από τις ΗΠΑ έκανα στην κυριολεξία 5 (από τις 9 μέχρι τις 2) ώρες... αν είναι να πληρώνονται για αυτή την ταλαιπωρία/γραφειοκρατία που προκαλούνε καλύτερα να κοπούνε όλα τα επιδόματα.

    ReplyDelete
  10. Κομφουκιος...


    ΕΑΝ δλδ εγώ είμαι΄ο ένας ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σε 100 φοιτητές μιάς Σχολής, όπου οι 99 ΘΕΛΟΥΝ να ΑΡΓΗΣΟΥΝ (σσ οι φοιτητές ΑΡΓΟΥΝ, δεν ΑΠΕΡΓΟΥΝ - by definition, απεργουν όσοι εργάζονται όχι αυτοί που μελετούν)
    και ΕΓΩ, ο ένας ΕΠΙΘΥΜΩ να εξαοκολουθήσουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ,


    Δε καταλαβαινεις οτι κατι ειναι πολυ στραβο αν 99 θελουν να αργησουν και συ θελεις να συνεχισεις τα μαθηματα? Αυτο ειναι που λενε "εδω καραβια χανονται και ο Κομφουκιος χτενιζεται..."

    ReplyDelete
  11. @ gμόσιος

    Entre-nous, αυτήν την πληροφορία πρέπει να την επαληθεύσεις. Είναι κατ' ελάχιστον περίεργη.
    Από το 1996 έως το 2004 ταξίδευα κατ ευθείαν από Νεα Υόρκη προς Αθήνα, άρα από non-Schengen χώρα. ΚΑΙ παρότι με σταμάτησαν πολλές φορές τα ρουφιανίδια, και τους δήλωνα ότι έχω laptop, ουδέποτε μου δημιούργησαν πρόβλημα.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλοί τρόποι γιά να βεβαιωθεί ο τελωνειακός ότι ένα laptop ΔΕΝ εισήγετο προκεμένου να πωληθεί.

    Altogether, the case is hard to believe.

    ReplyDelete
  12. γιουρι γκαγκαριν said...

    Κομφουκιος...
    ΕΑΝ δλδ εγώ είμαι΄ο ένας ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σε 100 φοιτητές μιάς Σχολής, όπου οι 99 ΘΕΛΟΥΝ να ΑΡΓΗΣΟΥΝ (σσ οι φοιτητές ΑΡΓΟΥΝ, δεν ΑΠΕΡΓΟΥΝ - by definition, απεργουν όσοι εργάζονται όχι αυτοί που μελετούν)
    και ΕΓΩ, ο ένας ΕΠΙΘΥΜΩ να εξαοκολουθήσουν τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ,



    Δε καταλαβαινεις οτι κατι ειναι πολυ στραβο αν 99 θελουν να αργησουν και συ θελεις να συνεχισεις τα μαθηματα? Αυτο ειναι που λενε "εδω καραβια χανονται και ο Κομφουκιος χτενιζεται..."


    October 6, 2008 4:01 AM

    It don't matter καθώς θα έλεγαν οι αγράμματοι, μισαλλόδοξοι φασίστες του Αμερικανικού Νότου. Ιt don't matter.

    H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ, αλλά ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΚΑΙ τους 99 ΚΑΙ τον ΕΝΑ, ιδίως τον ένα.

    ΚΑΙ εκεί έγκειται ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ, η ΑΠΟΘΕΩΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!

    Δηλαδή

    να μπορεί ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης να λέει αρλούμπες,

    και

    να μπορεί η κ. Παπαρρήγα να λέει ασυναρτησίες.

    Πρέπει, καλέ μου άνθρωπε, να κάνει κάποτε το μυαλουδάκι σου τις υπερβάσεις του!!!

    ΟΣΟ γιά τα καράβια που ΧΑΝΟΝΤΑΙ..........

    χμμμμμμμμμμμμμμ

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ, μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ έλυσαν κανένα πρόβλημα με τις ΑΡΓΙΕΣ και τους ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ τους

    Τout au contraire,

    το ΜΟΝΟ που πετυχαίνουν είναι την ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ τους,

    ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. ΟΥΧ ΗΤΤΟΝ δε,

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι


    και το να μπορεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει πατριωτικές αναφορές στον

    Θεόδωρο Καραϊσκάκη και

    τον Γεώργιο Κολοκοτρώνη,

    προς ψυχική ανάταση των Ελλήνων.

    ReplyDelete
  14. Αλλά η απάντησή σου, γιούρι,

    ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ

    Αυτό ακριβώς έγραψα σε προηγούμενο post, σε σχόλιό μου υπό τον τίτλο "Τhe biggest irony",

    και πρώτον και κύριον ΕΘΙΓΑ το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΚΑΤΕΛΥΣΕ και ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ την ΣΥΝΘΗΚΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    Η δική σου, λοιπόν, γενιά,

    γνωρίζει την Chryssohoides*-style "ελευθερία", δλδ "--μάω και δέρνω και λογαριασμό δεν δίνω"

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

    1) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως ΗΘΙΚΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟ και
    2) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    *Ο κ. Χρυσοχοϊδης μας είπε πέρυσι
    ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ
    "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ EΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

    ReplyDelete
  15. Παρμενίδη μου, μπορείς να μου εξηγήσεις το επάγγελμα της κυρίας Μπεζεντίδου;

    Είναι diseuse, consommatrice στην Copa Cabana ή καλλιτέχνις του strip tease;;;

    ReplyDelete
  16. Η κυρία μου είναι πολύ συμπαθητική.Και επιπλέον την ευγνωμωνώ που δεν ρίχνει τώρα τη κυβέρνηση για να τρέχουμε χειμωνιάτικα για εκλογές ανάδειξης του Καταλληλότερου συνομιλητή της.
    Η αίσθηση ευθύνης που την διακατέχει για τη διατήρηση της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας με γεμίζει εθνική υπερηφάνεια.

    ReplyDelete
  17. ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

    Aνέτρεξα, που λέτε, στην παραπομπή γιά τα εφάπαξ της Ολυμπιακής που έχουν στο post οι Γ700 (ίδε παραπάνω).

    Mελέτησα τους μισθούς των ΠΙΛΟΤΩΝ και των πΟτανακίων.

    Στη συνέχεια ανέτρεξα στο μεγαλύτερο, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, CONGLOMERATE ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ που θα προκύψει από τον γάμο Delta Airlines & Northwest Airlines (NWA).

    Το λοιπόν,

    ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ:

    Οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ με 20ετή προϋπηρεσία, αλλά όχι αναγκαστικά σε ΣΚΑΦΗ Α340/330 ή ΒΟEING 777/747 ΚΑΙ σε σύγκριση προς ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ της Delta-NWA με 25ετή προϋπηρεσία, που τρεχόντως ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΚΑΦΗ BOEING 777 ή BOEING 747 ή AIRBUS 340/330 σε ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΕΣ και ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ [δλδ τους top ιεραρχικά και μισθολογικά]

    ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 40-70% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ!!

    MOREOVER

    MOREOVER

    MOREOVER

    ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠOTANAKIA από την ΧΩΜΑΤΕΡΗ που ΜΑΣΟΥΝ ΤΣΙΧΛΑ

    λαμβάνουν ΜΙΣΘΟΥΣ 70-100% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ από τους/τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ τους FLIGHT ATTENDANTS των παραπάνω εταιριών!!!!!!!!!!!!

    ΟΛΑ αυτά που;;;;;;;

    Σε μιά ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ εταιρία CHARTER, δλδ ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΩΝ.

    Aντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, ΓΙΑΤΙ η prestigious εταιρία Συμβούλων Lazarre Freres του Manhattan έκρινε ότι αγορά της ΟΑ έστω και αντι ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ συνιστά μιά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ;;;;;;

    ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ Κύριε ΠΑΤΕΣΤΟ

    θέλω την ΚΕΦΑΛΗΝ σου επί ΠΙΝΑΚΙ

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

    ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ Κύριε ΠΑΤΕΣΤΟ

    θέλω την ΚΕΦΑΛΗΝ σου επί ΠΙΝΑΚΙ,

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

    ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ Κύριε ΠΑΤΕΣΤΟ

    θέλω την ΚΕΦΑΛΗΝ σου επί ΠΙΝΑΚΙ.

    ReplyDelete
  18. Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ γίνεται αποκλειστικά για να τιμήσουν την συνεισφορά της στη πολική σταθερότητα του τόπου.

    ReplyDelete
  19. ΚΟΣΜΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

    Εχουν ΔΙΚΑΙΟ οι G700. H μάλλον ΔΕΝ σας είπαν ΟΥΤΕ τα ΜΙΣΑ του ΜΙΣΟΥ.

    Στην Ελλάδα έχουμε ΜΙΣΘΟΥΣ και ΕΦΑΠΑΞ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ όχι απλά ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, αλλά άλλους με

    250
    και άλλους με
    25 χιλιόμετρα την ώρα

    ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ με ΜΙΣΘΟΥΣ

    ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    και

    και

    και

    ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ με ΜΙΣΘΟΥΣ

    CEO του MANHATTAN!!!!!!!!!!!

    NEOI της Γ700 ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ στο ΠΑΣΟΚ να ΛΥΝΤΣΑΡΕΤΕ το ΑΛΗΤΑΡΙΟ

    στη συνέχεια

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ στην ΡΗΓΙΛΛΗΣ [και θα έρθει και η Μαργαρίτα με τα λάβαρα] να ΛΥΝΤΣΑΡΕΤΕ το ΚΡΕΑΣ

    ReplyDelete
  20. "ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ στην ΡΗΓΙΛΛΗΣ [και θα έρθει και η Μαργαρίτα με τα λάβαρα] να ΛΥΝΤΣΑΡΕΤΕ το ΚΡΕΑΣ"


    Αυτό δεν μπορεί να συμβεί,γιατί θα βρούν μπροστά τους τα προτεταμένα στιβαρά στήθη της κ. Βυζαντάκου.
    Αποφάσισε να μην επιτρέψει στην κοινοβουλευτική της ομάδα να διασυρθεί άλλο απο τα συμφέροντα,από τα διαπλεκόμενα και απο το Σημιτικό καθεστώς του χθές.
    Το λόγο της θα εκφωνήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός και θα μεταδόσει ΖΩΝΤΑΝΑ η ΕΤ.

    ReplyDelete
  21. χααααααα χα χα χαααα!!!!
    Γουστάρω!!!

    ReplyDelete
  22. O Παρμενίδης έχει je ne sais quoi

    ReplyDelete
  23. Ιστορικός θρίαμβος. Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει τη δεδηλωμένη επειδή τη στηρίζει μια δεδηλωμένη.

    ReplyDelete
  24. Απου λετε ωρε παιδια ασχετο ειν τουτο που θα πω με το ποστ αλλα ενεκα που μας προλαβαινουν οι εξελιξεις.
    ειδατε ντονακο, κουμφουκιακο και χαρουλη που τις προαλλες μιλουσαμε για τις εγγυησεις που προσφερουν τα κρατη στις τραπεζες τους; Και τσουπ νατη η γκομεναρα η μερκελ που αν και γυναικα παει να τη κανει τη μαγκια της και τους εχει κανει ολους τους αλλους ευρωπεους να ψαχνουν να βρουν το πεος τους για να την ακολουθησουν. και μαλιστα μιλαμε για χωρες που εχουν προβλημα απο την κριση, αλλα τι να κανουν τωρα θα την βαλουν κι αυτοι την εγγυηση χωρις πλαφον περικαλω. Γι αυτο κι εγω περικαλω και σκεφτειτε το. πρεπει κι εμεις να βρουμε το πεος μας και να σοβαρευτουμε και σ αυτη τη περισταση που η συγκυρια μας βοηθαει, γιατι η κριση δε μας εχει επιρεασει και τοσο, να γινουμε μπροσταρηδες οσο μπορουμε. Μεχρι και τα γελαδια μου βλεπουν οτι τωρα με την κριση οποιος δεν εχει τον κωλο του ακαλυπτο μπορει να παει μπροστα (χωρις να εχουνε προσβαση οι απο πισω, αν πιανετε το υποννοουμενο). Ετσι απου λετε. Κι αμα θελετε δειτε και τι κανουν και οι γαλλοι της μπι εν πι μπιριμπα. αυτοι με φαινεται το πιασαν το υποννοουμενο και θα μασουν ασετς και ασετς κοψωχρονια (ειδες παρμενιδη; το χω και το αγκλικο αρα δε θα μεινω απο δουλεια, εχτος αν πεσει κανας βαρβατος αφθωδης. καλα, για το εληνικο δε μιλαω).
    γελαδαρης γελαδαρης αλλα σκιζω στα χρηματοοικονομικα ε; αμ πως. αμα πεσει αφθωδης θα ανοιξω τραπεζα. διπλα απ τον τεκε που θα χουμε με το λεμπουσκι.

    ReplyDelete
  25. "Καμμία ανοχή σε κλειστές πόρτες"

    Είπε, ο πρωθυπουργικός εκρόσωπος της δεδηλωμένης, στη κοινοβουλευτική της ομάδα.Και έκλαψε για λογαριασμό της.

    ReplyDelete
  26. Λοιπόν, εδώ και καιρό έψαχνα να βρω ΤΙ είναι που κάνει ΤΟΣΟ αντιπαθητική και γελοία την μουράκλα του κρέατος.

    ΤΟ ΒΡΗΚΑ

    Η ασυμμετρία..... Mέσα σε όλη αυτή την ΠΡΗΣΜΕΝΗ προσώπα, υπάρχει ένα σουρωμένμο στοματάκι, ωσάν της εσχατόγρηας των 95 ετών που έχει βγάλει τη μασέλα της αμέσως πριν κοιμηθεί.

    ReplyDelete
  27. χααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

    Σε καλό μου, με έκανα και γέλασα

    ReplyDelete
  28. "Καμμία ανοχή σε κλειστές πόρτες"


    Zητάμε ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ σε

    ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ

    ReplyDelete
  29. χααααααα χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
    Ε, ρε γλέντια..!!!!!!
    Μιλάμε για πολύ ρέντα σήμερα.

    ReplyDelete
  30. Κομφούκιος said...

    "Η ασυμμετρία..... Mέσα σε όλη αυτή την ΠΡΗΣΜΕΝΗ προσώπα, υπάρχει ένα σουρωμένμο στοματάκι, ωσάν της εσχατόγρηας των 95 ετών που έχει βγάλει τη μασέλα της αμέσως πριν κοιμηθεί."

    Ούτε ο Ντοστογιέφκι δεν θα έκανε τόσο σωστή περιγραφή προσώπου ακόμα κι αν του έπαιρνε 4 σελίδες. ΕΥΓΕ!

    ReplyDelete
  31. Ολα ανοιχτά και ελεύθερα.Το επιβάλλει η "αρχή της δεδηλωμένης" .

    ReplyDelete
  32. Νομίζω ότι αδικούμε τα μπουρδέλα με αυτόν τον παραλληλισμό. Έχετε δει να μπαίνει κανείς μέσα στο μπουρδέλο (ας είναι όλα ανοικτά) και να κάνει ότι του κατέβει? Όλα λειτουργούν με απόλυτη τάξη. Καθένας πηδάει με τη σειρά του και τα λεφτά μπροστά!
    Όχι αυτός ο χαμός...

    ReplyDelete
  33. @G700,

    Η αναφορά στο θέμα των τελωνειακών και σωστή και ουδέτερη...

    Μακάρι να γινόταν πάντα σε αυτο το επίπεδο η επικοινωία...

    ReplyDelete
  34. Αχ παναγο μου απ οτι βλεπω απ αυτα που εχεις στο προφάιλ σου εσυ εισαι σχετικος. Για πες μου αν θες, τι εγγυαται η γκομεναρα η μερκελ; Γιατι, αν καταλαβα καλα, κανεις δε καταλαβε και πολυ καλα. Ο χοντρος εδω τι εγγυαται; Γιατι, αν καταλαβα καλα, ο χοντρος μαλλον δε καταλαβε καλα πού παιζεται το παιχνιδι.
    Βεβαια, να μου πεις, αν περιμενεις απ το γελαδαρη και το χοντρο να καταλαβουν για να παρουμε μπροστα, χαθηκες.
    Συ τι λες για ολα αυτα παναγο μου; Δηλαδης, τι εγγυαται η γερμανια, τι εγγυαται ο καραμανλης, τι επιπτωσεις θα εχουν οι εγγυησεις της γερμανιας, ποσο θα βοηθησουν οι εγγυησεις του καραμανλη και ποιους, τι παραπανω μπορουμε να κανουμε;
    Αντε, πες μας. τι σε χουμε εδω ειδικο; πες μας εσυ γιατι εμενα κανεις δε μ ακουει ενεκα που ειμαι γελαδαρης και λεω και χαζομαρες περισοτερο και ασχετα.

    ReplyDelete
  35. Απόσπασμα απο τη σημερινή συνέντευξη Βενιζέλου στα ΝΕΑ

    "Οι ρητορικές και πολιτικές εγγυήσεις της κυβέρνησης έχουν δυστυχώς πολύ μικρή αξία. Το κράτος οφείλει να παράσχει άμεσα, με την ψήφιση συγκεκριμένων ρυθμίσεων, τη νομοθετική εγγύηση ότι θα παρέμβει, όπου και όπως χρειαστεί, ώστε να διασφαλιστεί απόλυτα η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και κάθε ελληνικής τράπεζας χωριστά, εντείνοντας παράλληλα τα μέτρα εποπτείας και ελέγχου. Αυτό θα συνιστά εκ του αποτελέσματος πλήρη νομοθετική εγγύηση των καταθέσεων χωρίς προβλήματα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης."
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ.

    ReplyDelete
  36. Αν κατάλαβα καλά οι όποιες εγγυήσεις είναι αέρας κοπανιστός εάν δεν τις νομοθετήσεις με το κατάλληλο τρόπο,συμβατό και με το κοινοτικό δίκαιο.

    ReplyDelete
  37. To σημαντικότερο και η ειδοποιός διαφορά σε αυτά που είπε ήταν το "...εντείνοντας παράλληλα τα μέτρα εποπτείας και ελέγχου."

    Θα μπορούσε βέβαια να μας κατατοπίσει ως προς αυτό λίγο περισσότερο, αλλά ....μήπως ζητάω πολλά.

    Το ΠΑΣΟΚ (ή οποιοσδήποτε άλλος) έχει nom;izv την ευκαρία να πάρει σαφή πολιτική θέση και να κερδίσει τις εντυπώσεις, κατά τη γνώμη μου. Να κάνει πρώτο τη διαφορά. Να πει συγκεκριμένα τι και πως.... Συντεταγμένα όμως. Όχι δηλώσεις στο πλατύσκαλο της Βουλής.

    ReplyDelete
  38. Μπραβο ωρε παρμενιδη μου. επειδης βγηκε ο πολιτικος γιγαντας (ο καραμανλης, ντε) και δεσμευτηκε Πολιτικα οτι οι καταθεσεις ειν εγγυημενες στο ακεραιο ησυχασαμε ολοι. αφου απο στιγμη σε στιγμη περιμενουμε ωκεανους ρευστου να κατακλισουν τις ελληνικες τραπεζες απο το εξωτερικο (αληθεια, στην Πολιτικη Δεσμευση περιλαμβανονται και καταθεσεις ξενων; και εμπορικες καταθεσεις;).
    Ειναι γατα ο χοντρος βρε παιδια. Αφου το ξερει αλλωστε οτι ολοι τον παιρνουν στα σοβαρα, και εδω και εξω. Πατριωτες ετοιμαστειτε. Ο χοντρος ειδε την ευκαιρια και ειναι ετοιμος για γερο παιχνιδι. ειναι γατα σας λεω. ετοιμαστειτε να γινουμε η Νεα Ελβετια. Και ξερετε, στην ελβετια εχουν και φοβερες γελαδες. Εχω περιελθει σε κατασταση Εξαρσεως. Ειμαι ετοιμος για Μεγαλεια. Λεμπουσκι ξεχνα το τεκε. Αυτα ειναι για τους γυφτους τους τουρκαλαδες που χαμπαρ δε παιρνουν. Τραπεζα και απο διπλα σοκουλατερί με σοκουλατες γαλακτος με γαλα απ τα γελαδια μου. Νεα Ελβετια σου λεω. Θα αλλαξουμε και το χρωμα της σημαιας σε ασπρο-κοκκινο για να φερνει περισσοτερο.

    ReplyDelete
  39. Θελω και να ρωτησω και τους γ700 για τους τελωνες.
    δε μιλαω για το αν ειναι δικιο ή αδικο αυτο το επιδωμα που παιρνουν οι τελωνες, γιατι με αυτα που ζηταν γελαει και η κουτση Μαρια.
    Αλλα αμα υπαρχει αποφαση του ΣτΕ οτι ο πορος ειναι ανταποδοτικος, τουτο η κυβερνηση πως το προσπερνα; Αλλαζει τη νομοθεσια για τους ανταποδοτικους πορους;
    Τωρα αυτα τα λεφτα θα τα διαχειριζεται η κυβερνηση ως κοινωνικο ή ως ανταποδοτικο πορο;
    Οτι και να γινει με αυτα τα λεφτα, ακομη και αν σταματησουν να τα παιρνουν οι τελωνες, εγω θα σταματησω καμια φορα να πληρωνω το 0,5% σε οτι εκτελωνιζεται;
    Καταφερνει με αυτο το τροπο ο αλογοσκουφης να κλεισει (οχι ουσιαστικα, αλλα στα χαρτια) καμια τρυπα στον προϋπολογισμο; Πώς;
    Σεις τωρα γιατι δεν απαιτειτε την καταργηση αυτου του πορου και τη μειωση των τελωνιακων τελων κατα 0,5% και χαριζετε, ή στους τελωνιακούς ή στον αλογοσκουφη εναν ακομη φορο, που καί ειναι αδικο να τον παιρνουν οι τελωνες καί το κρατος δεν θα πρεπε να τον παιρνει, οπως δεν τον επαιρνε τοσα χρονια.

    ReplyDelete
  40. Γεια σου μπραβο σου ντονακο μου. Αυτο με τα μετρα εποπτειας και ελεγχου, που το πιασε ο βενιζελος και το ειπε, και το πιασες κι εσυ που το ειπε, ειναι μαλλον πολυ σημαντικο και το αναφεραμε και τις προαλλες - οταν μιλουσαμε για το πως περιοριζεις την αποδοτικοτητα ή εγγυασαι την αρτιοτητα των επενδυσεων των τραπεζων. Και το ελεγα και απο τη πρωτη στιγμη που ειπα για τη Φανι και το Φρεντι και πώς πρεπει να λειτουργει το κρατος μεσα στο καπιταλισμο και δουλευα τα αμερικανακια.
    Αυτο απου λες ντονακο ειναι μεγαλο θεμα για ασχετους σα και μενα που δε ξερουν που παν τα τεσσερα και αρα μπορω να σου λεω με τις ωρες για το ποιες επενδυσεις ειναι καλες, ποιες ειν κακες, τι ρισκο εχει η καθε μια κτλ κτλ. Καφενιο δηλαδης. Αλλα εγω νομιζω οτι ολα αυτα εχουν λυθει και επιστημονικα (πανω-κατω) αλλα και νομοθετικα/θεσμοθετικα (ακριβως) σε αλλες χωρες. Δηλαδης, υπαρχουν τροποι για να αποφασισεις το βαθμο του ρισκου της καθε επενδυσης και με νομους να αποφασισεις οτι βαζεις ενα μεγιστο οριο ρισκου που επιτρεπεις τις τραπεζες να παρουν, χρησιμοποιοντας συγκεκριμενους πορους.
    Ετσι γινεται, που χου, και για πορους συνταξιοδοτικων ταμιων, οπου απαγορευονται επενδυσεις σε συνθετα προϊοντα. Μη κοιτας τωρα που αυτα εγιναν στα ελληνικα ταμεια και ολα μελι γαλα. Εμεις οι ελληνες ειμαστε για γελια.
    Απο την αλλη, και οι αλλοι για γελια ειναι, γιατι τους ηρθε η κριση κατα κουτελα, οχι γιατι δε μπορουσαν να εκτιμησουν το ρισκο αριθμητικα και αρα να νομοθετισουν καταλληλα για να θωρακισουν τις επενδυσεις τους, ΑΛΛΑ γιατι ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ το ρισκο και να παρασυρθουν απο τις διαβεβαιωσεις των απληστων τραπεζιτων οτι το συστημα κραταει ακομα και απο τα πολιτικα οφελη που ειχαν απο μια κοινωνια στην οποια ουλοι παιρναν σπιτια χωρις να εχουν δεκαρα τσακιστη. ΑΛΛΑ οπως ξερουμε ουλοι, ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ.

    Φτου, παρασυρθηκα.

    Πισω στο θεμα, ντονακο. Εγω νομιζω οτι ειν ευκολο να εποπτευσεις και να νομοθετισεις κατα τετοιο τροπο ωστε να αποτρεψεις τις τραπεζες να χασουν το κεφαλαιο απλων καταθεσεων με σχετικα μικρα επιτοκια. Απλα το θεσμικο αυτο πλαισιο οριζεται με οικονομετρικους ορους που εγω δε σκαμπαζω και μαλλον δε σκαμπαζει ουτε ο βενιζελος, αλλα ουτε και ο πολυς κοσμος.

    Μπορει ομως να σκαμπαζει ο παναγος ο μπαζιωτοπουλος απο παραπανω και να μας πει. ή τουλαχιστο να μας πει αν εχω δικιο ή παλι χαζομαρες λεω.

    ReplyDelete
  41. απωφυτος λοικιου said...

    "Απλα το θεσμικο αυτο πλαισιο οριζεται με οικονομετρικους ορους που εγω δε σκαμπαζω και μαλλον δε σκαμπαζει ουτε ο βενιζελος, αλλα ουτε και ο πολυς κοσμος."

    Αν δεν τα ξέρει ο Βενιζέλος,...να τα μάθει. Και μάλιστα να τα μάθει έτσι ώστε να μπορεί να τα εξηγεί και σε σένα και σε μένα και στον Πανάγο... και μεις να τα καταλαβαίνουμε.
    Γιατί από εμάς ζητάει την ψήφο, όχι από τους οικονομικούς αναλυτές της Wall Street.
    Και αν δεν μπορεί να τα μάθει να μας το πει να μην το ψηφίσουμε, γιατί εμείς θέλουμε κάποιον να μας τα κάνει λιανά, απλά και πρακτικά.

    ReplyDelete
  42. Βαρέθηκα τους ρήτορες.
    Καλύτερα με τους λογιστάκους.

    ReplyDelete
  43. Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2008 16:47

    "Ρευστοποιήσεων συνέχεια στη Wall Street.

    Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, καθώς η έγκριση του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν στάθηκε ικανή να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών.

    Σήμερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης χρηματοοικονομικής κρίσης.

    Συγκεκριμένα, η Fed ανακοίνωσε πως προτίθεται να αυξήσει την ανοικτή προσφορά δανείων προς τις τράπεζες στα 900 δισ. δολάρια, καθώς και ότι θα αρχίσει να καταβάλει τόκους επί των τραπεζικών αποθεματικών. Αυτό θα της δώσει «μεγαλύτερο πεδίο» αντιμετώπισης των συνθηκών στις πιστωτικές αγορές, όπως επισημαίνει η τράπεζα.

    Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε, από την πλευρά του, ότι σκοπεύει να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα ανοικτών προσφορών, αυξάνοντας το ύψος των ανοικτών προσφορών γραμματίων και ομολόγων. Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο επανακυκλοφορίας των τριετών γραμματίων από τον προσεχή Νοέμβριο."

    Δώσε & Σώσε. Άρχισαν τα όργανα.
    Και μέσα σ'όλα...το δολλάριο ενισχύεται. Τα πράγματα γίνονται μάλλον αρκετά σοβαρά.

    Το μόνο που λείπει είναι να ανέβει και το πετρέλαιο στα υψηλά του. Διόλου απίθανο τώρα που έρχεται χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο...

    ReplyDelete
  44. και αυτο μεγαλο θεμα ειναι ντον. τι πρεπει να μας λενε και τι μπορουν να μας εξηγουν και πως. εχεις δικιο σ αυτο που λες για το οτι πρεπει, οχι μονο να μας τα λενε, αλλα και να μας τα εξηγανε. Οπως και αυτο που ελεγε ο κουμφουκιος προσφατα για τεχνοκρατες υπουργους σε συγκεκριμενα υπουργεια κτλ.
    Δηλαδης, εδω εχει πολυ ψωμι για κουβεντα:
    -Ο υπουργος πρεπει να ειναι πολιτικος με τεχνοκρατες συμβουλους, τεχνοκρατης ο ιδιος, ή να εξαρταται αυτο απο το για ποιο υπουργειο μιλαμε κτλ
    -Ποσα απο αυτα που αποφασιζουν ή κανουν χρειαζεται ή μπορουν να μας εξηγούν; Για παραδειγμα, υπαρχει γενικα η αντιληψη απο το καθενα (και απο μενα, επειδης κι εγω ελληνας εξυπνακιας ειμαι) οτι τα οικονομετρικα τα πιανουμε ανετα. Και αρα πρεπει ολα αυτα να μας τα λεν. Απο την αλλη, δε μας ειπε κανενας, πχ, πως θα εφτιαχναν αυτη τη γεφυρα ριο-αντιριο (με τεχνικους ορους μιλαω), αλλα ουτε και κανενας παραπονεθηκε γι αυτο.

    Τελοσπαντων, μου φαινεται οτι η χρυση τομη, που λενε, βρισκεται σε κατι αλλο που μιλησαμε προσφατα, στην ελευθερη προσβαση στην κρατικη πληροφορια, αλλα και στο να παγιωθει οι πολιτικες προτασεις των κομματων να συνοδευονται απο τεχνοκρατικα στοιχεια, διαθεσιμα σε ολους και στα οποια οποιος θελει να μπορει να εχει προσβαση.
    Τωρα το κατα ποσο ενας πολιτικος θα μπορει εμενα τον ασχετο να μου εξηγησει το τεχνοκρατικο σκελος με επιτυχια θα εξαρταται απο το ταλεντο του.
    Αλλα το οτι το τεχνοκρατικο σκελος της οποιασδηποτε προτασης πρεπει να υπαρχει, για να κρινει την αξιοπιστια των προτασεων, εστω και απο αυτους που κατι ξερουν γιατι ειναι οι ιδιοι τεχνοκρατες, σιγουρα ειν σωστο.

    Αλλα που λεει και ο κουμφουκιος οταν κανει καποιον αλλο, εδω τους περισσοτερους πολιτικους δεν τους ενδιαφερουν οι αριθμοι αλλα ο ανθρωπος.

    Παντως αυτο με τη δυνατοτητα υπολογισμου ρισκου επενδυσεων και το πως νομοθετεις πανω σ αυτη τη βαση μπορεις να το ψαξεις και στο ιντερνετ εσυ που ξερεις και εγγλεζικα και ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βρεις. και ας το βενιζελο να μιλαει βενιζελικα και αοριστα.
    καλα αυτος ειναι χειροτερος κι απο μενα.

    ReplyDelete
  45. απωφυτος λοικιου said...

    "Οπως και αυτο που ελεγε ο κουμφουκιος προσφατα για τεχνοκρατες υπουργους σε συγκεκριμενα υπουργεια κτλ.
    Δηλαδης, εδω εχει πολυ ψωμι για κουβεντα:
    -Ο υπουργος πρεπει να ειναι πολιτικος με τεχνοκρατες συμβουλους, τεχνοκρατης ο ιδιος, ή να εξαρταται αυτο απο το για ποιο υπουργειο μιλαμε κτλ"

    Εκτός του ότι είσαι τεράστιος provocateur (που θα έλεγε και ο Κομφουκιάκος) να σου πω ότι κατά την γνώμη μου ο υπουργός οφείλει να μην είναι ανεπάγγελτος. Σε αυτήν όμως την περίπτωση ποιος άξιος και αναγνωρισμένης αξίας επαγγελματίας θα αφήσει τον εργασιακό στίβο και θα πάει να μπλέξει με την πολιτική?
    Εκτός ότι θα του σπάει το στομάχι καθημερινώς θα βγάζει και λιγότερα εφόσον θα είναι "καθαρός"!!

    Ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν είτε ο αθεράπευτα ρομαντικός είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Άρα το πρόβλημα είναι να τραβήξεις αυτούς τους άξιους στην πολιτική, άσχετα αν θα εκλέγονται ή όχι γιατί είτε εκλέγονται είτε όχι αν δεν είναι άξιοι, πάλι ρεμούλες θα κάνουν. Κι αν είναι και τεχνοκράτες....δεν θα παίρνουμε και χαμπάρι!

    Αυτό είναι το key element.

    Τώρα αν θα πρέπει να μας τα εξηγούν ή όχι. Να σου το πω σε όρους ακαδημαϊκούς. Δεν θέλουμε το Methodology ούτε το Research. Εμείς, δηλαδή ο λαός, τους αναθέτουμε μία δουλειά, άρα εμείς είμαστε τα αφεντικά, οπότε πρέπει να μας αναφέρουν το Executive Summary και ας αφήσουν όπως λες και συ στην διάθεση μας τα υπόλοιπα για περαιτέρω review εάν κι εφόσον εμείς το θελήσουμε. Αλλά το executive summary τουλάχιστον πρέπει και να το ξέρουν πως προέκυψε και να το καταλαβαίνουν.

    ReplyDelete
  46. Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν έχει τεχνοκρατική κατάρτιση;

    ReplyDelete
  47. Monday
    Associated Press (text modified by Κομφού)

    COMPANIES HIT HARDEST BY CREDIT CRISIS

    Safeway
    Safeway (SWY) is one of the largest food retailers. Agriculture-based products are up, but that does not mean they can be passed to consumers. The profit margins at the company are already tiny. Last year, it made only $451 million on over $10.1 billion in sales. As of the last quarter, the firm had $4.6 billion in debt and $326 million in cash.

    Tiffany & Co
    Tiffany & Co (TIF) has supplied jewelry and expensive gifts for the upper class since 1837. Tiffany's flagship store sits on Fifth Avenue in New York City, one of the most expensive retail locations in the world. Many of Tiffany's best customers may not be back for a year, if they come back at all, due to the collapse of Bear Stearns, Lehman, and the thousands of additional layoffs in the financial sector. Over the twelve months, the stock has dropped from $57 to $35.


    Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι εντυπωσιακό και ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ είναι οι τελείως διαφορετικοί χώροι της αγοράς που χτυπήθηκαν πρώτοι και συγχρόνως.

    Οι ΧΩΡΟΙ αυτοί του εμπορίου ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στους ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ SPECTRUM όσον αφορά στο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο του index-καταναλωτή.

    ΑΥΤΗ τη φορά, βλέπετε, ΣΤΟΧΟΣ της κρίσης είναι ΟΛΑ τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στρώματα,

    εκτός (εννοείται) από
    ΚΙΝΕΖΟ και ΚΟΜΦΟΥ,

    οι οποίοι μιά ζωή βγάζουν 10 ξοδεύουν 3,

    αλλά αυτοί ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ μόνο το
    ΕΝΑ τοις ΔΕΚΑΚΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    1. Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ θα έχει ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα. Εσείς οι νέοι θα διδαχθείτε και θα γίνετε ΣΟΦΟΙ.

    Προσωπικά, την βλέπω ωσάν blessing in disguise, ειδικά διότι συνέπεσε με την κορύφωση του καταναλωτισμού ΚΑΙ κυρίως από την επιπόλαιη και ανεύθυνη, αδίδαχτη και κακομαθημένη, ΜΗ έχουσα και κατέχουσα νεολαία.

    2. Θα ΠΡΟΚΥΨΕΙ μεγάλη ΔΙΟΡΘΩΣΗ τιμών, το οποίον είναι επίσης ΕΥΛΟΓΙΑ.

    3. Θα μάθουν οι ΝΕΟΙ να ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ.

    ReplyDelete
  48. ντονακο

    Εγω προβοκατορας;;;;!!!;;;; ΠΟΤΕΣ!

    Και τον κυριο κυριο Κυριακο Μητσοτακη ειρωνικα τον ανεφερες; Εγω, οπως πρεπει να κανεις και συ αλλα και ουλοι, οταν αναφερω τον κυριο κυριο Κυριακο Μητσοτακη πλενω το στομα μου. Ο κυριος κυριος Κυριακος Μητσοτακης ειν το ΜΕΛΛΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Οταν τον εβλεπω στις τηλιορασεις ενα ριγος μου ρχεται και δεος.
    Φτουουου.
    (εφτυσα που επλενα το στομα μου).

    φτου φτου φτου
    (φτυνομαι να φυγει η γρουσουζια)

    ReplyDelete
  49. μα γιατί άγχεσαι κομφούκιε γιά τον πατέστο?
    μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους:
    κανουν λέει απεργία στις 8/10 και χέστηκε η φοράς εις το αλώνιον.

    Μόνοι τους μπήκαν στο περιθώριο-το θέμα τώρα είναι να συνέλθει ο άοσμος, άχρωμος κτλ κτλ κ.Χατζηδάκης και ο υπερ-εργατικός πρωθυπουργός μας και να καταλάβουν ότι το κηφηναριό δεν χρειάζεται να το χρυσώσουν

    Καιρός να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

    @ gagarin
    δεν κατανοώ τη λογική σου- αν οι 99δεν γουστάρουν μάθημα ας διαμαρτυρηθούν έξω

    Μέσα,εκεί που γιά να γίνεται μάθημα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης, θα γίνεται μάθημα ακόμα και με έναν.

    Τη λογική του φασισταριού με τους αποκλεισμούς και τις "περιφρουρήσεις" τη χορτάσαμε πια (και την πληρώσαμε πανάκριβα)

    πανεπιστήμια - χωματερές είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε και που καμαρώνουμε κι απο πάνω

    ReplyDelete
  50. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στην ΕΛΛΑΔΑ γνωρίζουν

    ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ

    ο ΕΝΑΣ εκ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ

    ο ΕΤΕΡΟΣ εκ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟΥ της ΘΥΡΕΑΣ

    ReplyDelete
  51. πρώτη φορά κάνω τέτοια διαφήμιση αλλά πραγματικά αξίζει

    http://ellinaki.blogspot.com/

    "Το Dogville πρέπει να καεί"

    ReplyDelete
  52. Νορμαδ συ οταν αναρωτιεσαι αν ειν καταρτισμενος ο βενιζελος, σε ποιο τομεα αναφερεσαι; Σε ολους; Σιγα μην ειν κι ο Αριστοτελης.
    -Τωρα που το θυμηθηκα. Ξερετε ποσες μπαρουφες ειχε πει ο Αριστοτελης; ιιι-χααα. Ενα σωρο. πιοτερες κι απο μενα. και μαλιστα επειδης ειπε και μερικα πολυ ωραια, αυτους των φυσικων επιστημων τους κατεστρεψε για αιωνες, μου πε ενα ανιψι μου φισυκος επιστημον.

    ReplyDelete
  53. O τεχνοκρατισμός δεν είναι εκείνο που χρειάζεται ένας πολιτικός,γιατί δεν υπάρχουν πολιτικοί παντός καιρού.
    Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις και αναζητάει τους δικούς της πολιτικούς.
    Σήμερα η Ελληνική κοινωνία αναζητάει ένα πολιτικό,ευγενή,ήπιο,συμπαθή,ΑΝΤΙΡΗΤΟΡΑ, ΑΝΤΙΗΓΕΤΙΚΟ,ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ, "ανικανο να κλεψει", που να πιστεύει στη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.Και ξαφνιάστηκε και η ίδια όταν "ανακάλυψε" ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει σε περίσσεια ο ΓΑΠ.Και όταν η κοινωνία σε ανακαλύψει θα σε επιβάλλει κιόλας.
    Δείτε το και λίγο ψυχοθεραπευτικά.Μόλις βλέπεις το ΓΑΠ χαλαρώνεις ,ηρεμείς,πέφτει η επιθετικοτητά σου,αδρανοποιείται η ανάγκη σου για βίαια ξεσπάσματα,όλα αυτά αποτέλεσμα ενός έντονα στρεσσογόνου περιβάλλοντος.
    Αυτός ο στρεσσαρισμένος πολίτης βρίσκει στο ΓΑΠ τη παρηγοριά του.Βρίσκει στο ΓΑΠ εκείνα τα πολιτικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά που ανεβάζουν με ραγδαίους ρυθμούς την επιθυμία της κοινωνίας να κυβερνηθεί από μια τέτοια προσωπικότητα.

    ReplyDelete
  54. O Βενιζέλος είναι έξυπνος αλλά
    1. Εστιάζει κατά 100% στο στενό προσωπικό του συμφέρον, άρα θα βλάψει την πατρίδα

    2. Είναι ΑΤΟΜΟ χωρίς ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

    3. ΟΥΔΕΜΙΑ έχει ΓΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, διότι είναι ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ που μπήκε σε πλούσια οικογένεια.

    ΟΥΔΕΝ πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ από ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ που μπήκαν σε πλούσια σπίτια.

    ReplyDelete
  55. @ parmenides

    ANIKANO να ΚΛΕΨΕΙ ναι

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!

    ATYXΩΣ,

    η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ακόμα και τα οικονομικά θυρωρείου πολυκατοικίας.

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και

    η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ είναι

    ΖΩΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

    και κάθε φορά που ΠΕΙΝΑΝΕ

    "χτυπάνε" την πόρτα ΣΩΦΡΟΝΩΝ συγγενών.

    Ο μακαρίτης, όντας υπερυπουργός, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, στις 20 του μήνα, έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε, "Μαμά λεφτάάάάά....... ξεμείναμε"

    AΛΛΑ ΕΞΕΛΙΠΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ MARSHALL

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ΠΟΤΕ

    ReplyDelete
  56. O ΓΑΠ δεν έχει τεχνοκρατική κατάριση."Δέν γνωρίζει" τί είναι ΕΠΕ,τι είναι OFFSORE, τι είναι δομημένα ομόλογα,τί είναι παράγωγα,τί είναι τέλος πάντων αυτός ο τεράστιος εικονικός χρηματοοικονομικός κόσμος που στήθηκε για "ενα πουκάμισο αδειανό" για μια ΑΠΑΤΗ.
    Είναι απλά, ο αντι-ΕΦΡΑΙΜ.Ο νέος τύπος "Αγίου" που αναζητά αγωνιωδώς η ψυχούλα της διπλανής πόρτας.

    ReplyDelete
  57. @ parmenides

    A OXI

    Εγώ όταν έχω απέναντί μου την ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΩ

    ......................

    ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΑΝΙΚΟ

    και η ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και εξ ίσου ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΦΑΤΣΑ του Γιωργάκη μου φέρνει ΠΑΝΙΚΟ

    ReplyDelete
  58. AKΡΙΒΩΣ

    Ο ΗΓΕΤΗΣ πρέπει να έχει ΑΡΚΕΤΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, τόση όση χρειάζεται γιά να ΕΛΕΓΧΕΙ τοιν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ

    να ΔΙΥΛΙΖΕΙ

    να ΔΙΗΘΕΙ

    όσα του φουρνίζει ο τεχνοκράτης.

    ReplyDelete
  59. H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  60. Δικιο εχεις παρμενιδη μου για το ΓΑΠ. αυτος ο ανθρωπος τοσο σε ηρεμει που μπορει και να χαραμιζεται σα πολιτικος και να επρεπε να γινει ψυχολογος.
    Αφου να φανταστεις εγω οταν τονε βλεπω στη τηλιοραση ξαπλωνω κατευθιαν στο καναπε, κοιταζω το υπερπεραν και αρχιζω να μιλαω για τη παιδικη μου ηλικια.

    ReplyDelete
  61. OTAN έχεις ΠΑΤΕΡΑ ένα

    ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟ ΠΟΡΝΟΑΛΚΟΟΛΙΚΟ

    Papa Doc που αντιμετώπιζε την ΠΑΤΡΙΔΑ του ως BANANIA, ως HAITI

    και

    ΜΑΝΑ μιά ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΤΡΕΛΟΓΚΑ

    είναι

    ΒΕΒΑΙΟ

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΒΕΒΑΙΟ

    με P=0.000000001

    ότι είσαι

    ΣΚΑΡΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  62. @ απώφυτος

    1.φυσικά και καταφέρνει να κλείσει στα χαρτιά τρύπες. Εκεί που κατέγραφε 5,5 εκ ευρώ, το υπόλοιπο που έμενε μετά τις πληρωμές των επιδομάτων του ΔΕΤΕ, τώρα θα καταγράφει 100 εκατ.

    2.μελλοντικά πράγματι μπορεί να προβεί σε μείωση του επιδόματος, εάν το θέλει.

    3.Νομικά δε γνωρίζουμε πως προσπερνάει το θέμα της ανταποδοτικότας. Αλλά ξέρεις πολλές αποφάσεις δικαστηρίων που να μην προσπερνιούνται με διάφορα κόλπα στην Ελλάδα; Μπορούμε να το ψάξουμε όμως αν σε ενδιαφέρει.

    4.όταν ένας πόρος είναι πράγματι ανταποδοτικός -performance based- είμαστε υπέρ

    ReplyDelete
  63. ΚΑΙ μη με συγχίζεις Παρμενίδη

    ΔΙΟΤΙ
    όταν με συγχίζεις στενΑχωριέμαι

    και όταν στενΑχωριέμαι τρώω ΔΙΠΛΗ πιατέλα doner

    και καμμιά ώρα θα ΣΚΑΣΩ

    και μετά θα κλαις

    κλάμμα πικρό

    ReplyDelete
  64. BΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    TRUST YOU ME

    Δεν πρόκειται να λυπηθώ ΚΑΝΕΝΑ

    μα ΚΑΝΕΝΑ

    μα ΚΑΝΕΝΑ

    εκτός από αυτούς που ΖΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΤΑ και τον Παρμενίδη (κατ απαίτηση της Μαργαρίτας)

    Στους υπολοίπους

    ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ την ΩΡΑ και αν σας αρέσει

    ReplyDelete
  65. H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ και ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ

    Αs I write this, o Καμπουράκης avec Pretenteris are

    analyzing !!! and assessing!! the

    international financial situation!

    AΛΛΑ έτσι ήταν πάντα

    ΕΥΤΥΧΩΣ και είχαμε τις υπηρέτριες με την ΛΑΪΚΗ του ΣΟΦΙΑ.....

    ΟΤΑν, λοιπόν, έγινε ο μακαρίτης υπουργός Εθνικής Οικονομίας, βρισκόταν στη κουζίνα η ιδιοφυής Βασιλεία, πιστή υπηρέτρια, με την θεία Φωφώ.

    Λέει η Βασιλεία, "Καλέ κυρία Φωφώ, εγώ τον αγαπάω το Γιώργο που λυπάται τους φτωχούς, αλλά ΠΩΣ θα χειρισθεί τα οικονομικά της χώρας αφού από τις 20 του μηνού πεινάει και σου ζηταει λεφτά γιά να πάρουνε φάρμακα;"

    ΞΕΡΑΘΗΚΕ η θεία Φωφώ..........
    ΣΩΡΙΑΣΘΗΚΕ σε μιά καρέκλα........
    ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕ..........
    ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ................
    Πήρε εκείνη την μοναδική της βαθυστόχαστη έκφραση ωσάν του Einstein όταν συνελάμβανε την αρχή της σχετικότητας,

    ΣΚΕΦΘΗΚΕ

    ΣΚΕΦΘΗΚΕ

    ΣΚΕΦΘΗΚΕ

    και σε μιά στιγμή ....

    της κατέβηκε η έμπνευση από τους κόλπους του εγκεφάλου (αγαπημένη της διατύπωση/κοτσάνα)

    και ΑΝΕΦΩΝΗΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΩΣ

    "Μα Βασιλεία μου, έτσι ζούσε πάντα η Ελλάδα
    με σχέδια Marshall και βοήθειες από δω κι από κει"

    Θεία Φωφώ νάξερες πόσο μου λείπει το πνεύμα σου...........

    ReplyDelete
  66. Κομφούκιος said...

    "BΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    TRUST YOU ME
    Δεν πρόκειται να λυπηθώ ΚΑΝΕΝΑ"

    @ Κομφού

    Τρώγε-τρώγε το ντονέρ σε τρέλαναν οι ενδορφίνες.

    Δεν θα γίνει τίποτα.
    Απλά μερικοί θα γίνουν πιο πλούσιοι και (λόγω της θεμελιώδους αρχής της στενότητας των πόρων) κάποιοι θα γίνουν πιο φτωχοί.

    Τρώγε αν θες και μεγάλες μπουκιές αλλά μάσα το καλά. Γιατί ως γνωστόν μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.

    ReplyDelete
  67. pies kana mpafo na xaloroseis komfoukie allios de se blepo kala

    ReplyDelete
  68. γ700

    θα σας πω τωρα γιατι τα ρωτησα αυτα για τους τελωνες και πως τα σκεφτηκα. αλλα ολα αυτα μπορει να ειναι και ΒΛΑΚΕΙΕΣ γιατι στηριζονται μονο στη λογικη ΜΟΥ και οχι σε κατι αλλο που ξερω και δε σας λεω.

    Α λοιπον.

    Και γω, οπως και σεις, ειμαι υπερ ανταποδοτικων πορων. Γι αυτο πρεπει να προσεξουμε τι κανει ο αλογοσκουφης με τους πορους αυτους.

    Οι αποφασεις του ΣτΕ ειναι τελεσιδικες. Αρα αυτος ο πορος (ΔΕΤΕ) ειναι ανταποδοτικος, με βαση την ισχυουσα νομοθεσια για το πως οριζεται ενας ανταποδοτικος πορος. Ο αλογοσκουφης δεν αλλαξε το νομο για το πως οριζεται ενας πορος ως ανταποδοτικος (όποιος και να ναι αυτος - ο νόμος) με αποτελεσμα να χασει δικαστικά η κυβερνηση για το χαρακτηρισμο ενος πορου που ολοι, λιγο-πολυ, συμφωνουν οτι αδικα δινεται στους τελωνιακους και οτι δεν ειναι πραγματικα ανταποδοτικος.
    Με αυτο τον τροπο, και χρησιμοποιοντας παντα το ΔΕΤΕ ως προσχημα, ο αλογοσκουφης τωρα, για να εφαρμοσει την αποφαση του, πρεπει να αλλαξει τη νομοθεσια για το πώς αυτοι οι ποροι διαχειριζονται.
    Μπορει λοιπον να τους μειωσει, να τους καταργησει ως επιδοματα και να τους κρατησει ως απλους φορους για να κλεισει τις τρυπες του, να τους καταβαλει οποτε και οπως θελει.

    Όταν ομως λεμε οτι ειμαστε υπερ των ανταποδοτικων πορων που λειτουργουν για την ενίσχυση της αποδοτικοτητας ή παραγωγικότητας, τοτες πρεπει να μας ενδιαφερει ΑΝ θα υπάρχουν αυτοι οι ποροι στο μελλον και ΠΏΣ θα διαχειριζονται, αντι να κοιταμε πώς θα τη πούμε στους, αληθινά, αχορταγους τελωνιακούς. Δηλαδής, πρεπει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να ρωταμε τον αλογοσκουφη ΠΏΣ θα εφαρμοσει την αποφαση του και ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα εχει αυτο σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανταποδοτικους πορους μελλοντικα.

    Όσο για το αν κλεινει τρυπες ετσι, δεν ειναι και πολύ σημαντικο και το ρωταω απο απλη περιεργεια. Δηλαδης, σκεφτομαι οτι αν κρατησει τα επιδοματα ΔΕΤΕ οπως ειναι τωρα, οσα θα λογιζονται ως εσοδα στον προϋπολογισμο, τοσα θα ειναι και τα εξοδα, γιατι θα τα δινει παλι στους τελωνιακους, που θα τα παίρνουν οπως τα επερναν. Οποτες, στο μυαλό μου, δυο ειναι οι τροποι για να κλεισει τρυπες. Ή να μειωσει/καταργησει το επιδωμα, χωρις να σταματησει την εξτρα χρεωση εκτελωνισμου (το 0,5%), ή να καθυστερει να τους τα δινει και να τα δινει ολα μαζι αργοτερα και να καρπωνεται τους τοκους. Αυτο το τελευταιο απλα το ρωταω για να μαθω πώς λειτουργει ο προϋπολογισμος και τα οικονομικα.

    Σεις τί λετε;

    ReplyDelete
  69. Λεμπουσκι ειπαμε. Ας τους μπαφους τωρα. Οπου να ναι γινομαστε Νεα Ελβετια. Απο δω και περα μονο σοκουλατες και τρυπια τυρια (σα τα μυαλα μας). Ετοιμασου. Η γατα ο χοντρος θα το κανει το θαμα του, οπως το κανε και σ ολα τ αλλα.
    Αμε, πώς.

    ReplyDelete
  70. Καλα ωρε κουμφουκιε. Εσυ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ εχεις γνωρισει τελικα και ΠΟΣΟ ΓΕΡΟΣ εισαι; Ησουν με τον Αϊντάιν οταν του κατεβηκε η θεωρία της σχετικοτητας και ξερεις πώς ηταν η φάτσα του την ωρα κεινη;
    Εσυ σε λιγο θα μας πεις οτι ειδε τη φατσα τη δικη σου ο Αϊνστάιν και του ρθε εμπνευση.
    ....
    .....ΜΗ μου πεις οτι ηταν ΔΙΚΗ ΣΟΥ ιδεα και ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΨΕ το ΚΑΘΑΡΜΑ!!!

    ΟΧΙ. Αυτο ΔΕ θα το αντεξω αν ειναι αληθεια. Πες μου, ΠΕΣ ΜΟΥ πως ειναι ψεματα.

    Αλλα να μου πεις, μια ΤΕΤΟΙΑ θεωρια ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΡΣΕΩΣ θα μπορουσε να την εχει σκεφτει.

    Ω, ΘΕΕ ΜΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι. ΕΤΣΙ εξηγουνται ολα. Σου εκλεψε την ιδεα και εσυ το αφησες να το παρει το ποταμι, αλλά μετα το μετανοιωσες και γι αυτο τωρα σου μεινε το κουσουρι της δικομανιας....



    (Βουκολικος σουριαλισμός)

    Σας φιλω γελαδαρικα.
    Καληνυχτα.

    ReplyDelete
  71. @ απώφυτος λοικίου

    Δηλαδή πρέπει να τα ξέρω αυτά τα άτομα;;; Δεν μπορεί η φαντασία του ανθρώπου να λειτουργήσει δημιουργικά;;;;

    ΑΣΦΑΛΩΣ και όλα αυτά τα πρόσωπα και καταστάσεις είναι αποκυήματα της φαντασίας μου

    ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΑΝΟΜΟΙΟΤΗΣ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΥΧΑΙΑ και ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.

    (χααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα)

    ReplyDelete
  72. Βesides απωφυτε

    ET IN ARCADIA Κομφού

    ReplyDelete
  73. Κομφούκιε μπορούμε να φτιάξουμε θεατρική παράσταση με τους χαρακτήρες που δημιουργείς που σε λίγο θα ζηλεύει κι ο Αριστοφάνης. Αρκεί να συνεχίζεις να γράφεις.

    ReplyDelete
  74. σκεφτηκα οτι αν θελει καποιος να μου πει κατι αλλα ντρεπεται να το κανει μπροστα στους αλλους (να με βρισει ας πουμε γιατι λεω χαζομαρες), θα πρεπει να μπορει να το κανει. γι αυτο κι εγω εβαλα το ε-μέιλ μου στο προφάιλ μου και τωρα μπορειτε να το κανετε αφοβα. και μη φοβαστε, ειμαι πολυ εχέμοιχος.

    ReplyDelete