Tuesday, September 23, 2008

Olympic Air-deficits, το έργο συνεχίζεται

Κάποιους από εμάς η αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής το 1998 μας είχε πετύχει στην πενταήμερη. Είχαμε μάλιστα κερδίσει δύο βραδιές παραπάνω πληρωμένες από τον δήμο Ρόδου λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων.

Ήμουνα νιος και γέρασα. Η αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής έχει γίνει φράση κλισέ από τότε. Στο μεταξύ συσσωρεύονται τα χρέη και αυξάνεται το προσωπικό. Μόνο για τη διετία 2005-2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς την εταιρεία 850 (!!!) εκ. Ευρώ (ανακοίνωση IP/08/1336). Συν τις χιλιάδες επιπλέον ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων και εποχικών υπαλλήλων -ως είθισται θα είναι οι μόνοι που θα την πληρώσουν- με τις οποίες προικοδότησε την εταιρεία ή για την ακρίβεια τον κρατικό προϋπολογισμό ο Μιχάλης Λιάπης.

Η ιστορία ξεκινά το 1975 με την κρατικοποίηση της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνεχίζεται με το όργιο προσλήψεων και σπατάλης από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, μεσολαβούν δύο αποτυχημένες αναδιαρθρώσεις 1998 και 2002 για να καταλήξει στους δύο ανιψιούς με τις παράνομες επιχορηγήσεις των 850 εκ ευρώ και το πρόσφατο πρόστιμο των 700 εκ. Ευρώ.

Δύο είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την υπόθεση της Ολυμπιακής. Η περιφρόνηση του δημόσιου πλούτου και η στυγνή και ταυτόχρονα πανάκριβη επιβολή συντεχνιακών συμφερόντων στην πλάτη της κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκουν και κάνουν εκμεταλλευόμενα τον λαϊκισμό, την ατολμία και την ελαφρότητα του πολιτικού συστήματος. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση πριν δύο ημέρες στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη. "Για λίγα ελλείμματα κάνετε έτσι;"

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ 1994 και 2000 το ελληνικό κράτος χορήγησε στην Ολυμπιακή ενισχύσεις ύψους 160 εκ. Ευρώ περίπου. Από το 2002 έως το 2004 προστίθενται άλλα 500 εκ. Ευρώ περίπου (AνακοίνωσηIP/05/1139) για να φτάσουμε στο εξωφρενικό ποσό των 850 εκ. Ευρώ για τη διετία 2005-2007 (ανακοίνωση IP/08/1336). Ο λογαριασμός στους γαλαντόμους πολιτικούς μας.

Θα ήταν προτιμότερο να μας απαντήσουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η Ολυμπιακή πρέπει να παραμείνει κρατικών συμφερόντων εάν είναι υπερήφανοι για τη χρηματοδότηση με δις Ευρώ μίας αεροπορικής εταιρείας από το απόθεμα του κρατικού προϋπολογισμού τη στιγμή που η ανταγωνίστρια ελληνική εταιρεία εμφανίζει κέρδη και τη στιγμή επίσης που άλλα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και υγεία υποχρηματοδοτούνται.

Προφανώς η χρηματοδότηση δεν εξασφαλίζει την ίδια στιγμή και αυτόματα ποιότητα στα δημόσια αγαθά. Ο σεβασμός του δημόσιου πλούτου είναι η κρίσιμη έννοια που συνδέει τη δημόσια χρηματοδότηση με την ποιότητα. Η τοποθέτηση του δημόσιου πλούτου με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μέγιστη απόδοση για την κοινωνία και η οριοθέτηση των δημόσιων προτεραιοτήτων.

Για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε το εθνικό ταμείο αλληλεγγύης των γενεών ή να συνταξιοδοτούμε στα μουλωχτά και χωρίς δημόσια διαβούλευση χιλιάδες υπαλλήλους απλώς και μόνο για να μειώνονται οι αντιδράσεις των συντεχνιών.

Το τελευταίο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε περιέχει πολλά τέτοια γκρίζα σημεία. Προβλέπει ως προς το υπάρχον προσωπικό που δεν θα προσληφθεί από τον νέο ιδιοκτήτη εθελούσια έξοδο, δηλ. πρόωρη συνταξιοδότηση με μπόνους, ή μετακίνηση στο δημόσιο.

Ποιον, ωστόσο, επιβαρύνουν οι εθελούσιες έξοδοι στις οποίες με ζήλο επιδίδεται τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή; Την κοινωνία, τον δημόσιο πλούτο και τις ομάδες εκείνες που είναι πιο εκτεθειμένες στην οικονομική κρίση. Για να τα έχουμε καλά με τις συντεχνίες φορτώνουμε με χρέη εκείνους που δεν έχουν την ισχύ του σαματά. Αντί προγραμμάτων ευνοϊκής αποζημίωσης, επανεκπαίδευσης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, πρόωρη με παχυλά μπόνους συνταξιοδότηση. Το έργο Olympic Air-deficits συνεχίζεται.

123 comments:

  1. sas eipa 10 xi fores thelo na pao OSE kante kati

    ReplyDelete
  2. Η "Ολυμπιακή" δεν είναι μιά συνηθισμένη επιχείρηση που το αντικειμενό της είναι απλά να κουβαλάει ανθρώπους και εμπορεύματα απο δώ και από εκεί ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ κέρδη.
    Η "Ολυμπιακή" συνδέεται άμεσα με τα Εθνικά μας συμφέροντα.Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μείνει Εταιρία Εθνικών Συμφερόντων, πρέπει δηλαδή να ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κρατική.Ενα πολυμετοχικό σχήμα,κάτι σαν την ΕΘΝΙΚΉ Τράπεζα,θα μπορούσε να υπηρετήσει αυτό το σκοπό χωρίς να χάσει τον επιχειρηματικό της χαρακτήρα.Μπορούμε να το κάνουμε.Οι Ελληνες όλοι θα συνδράμουν.Είναι ευκαιρία να δείξουμε υλικά τον πατριωτισμό μας και να αναγνωρίσουμε ότι αυτό τον πατριωτισμό μπορεί να τον έχουν και σε υπερθετικό βαθμό και αρκετοί Ελληνες επιφανείς επιχειρηματίες.Ας παραδειγματιστουμε από τη δόξα της Εφοπλιστικής Ελλάδας.Μπορούμε.
    Ας το πούμε αυτό στον Πρωθυπουργό.Και ας καταλάβει ότι λύσεις τύπου "ΠΏΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ" θίγουν και την αξιοπρέπειά μας και τον πατριωτισμό μας και τα Εθνικά μας συμφέροντα.

    ReplyDelete
  3. Ποια ειναι τα εθνικα μας συμφεροντα?

    ReplyDelete
  4. einai na me doseis emena merika xiliarikakia gia logoys ethnikon symferonton

    ReplyDelete
  5. kai meta epedis eimai kalos patriotis na me baleis ston OSE

    ReplyDelete
  6. θέλω να καταλάβω ποιοι εθνικοί λόγοι οδηγούν μια ΑΕ εταιρεία να τσιμπήσει 160εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό μέχρι το 2000, αλλά 500 μέχρι το 2004 και άλλα 850 μέχρι το 07 με 08. Προσοχή εδώ...μιλάμε έξτρα από αυτά που έκρινε η ΕΕ ότι έπρεπε να πάρει για την εξυγίανση. Φραγκάκι απ' την πίσω πόρτα.

    ReplyDelete
  7. "γιουρι γκαγκαριν said...
    Ποια ειναι τα εθνικα μας συμφεροντα?

    September 23, 2008 1:39 PM"


    Ελα πέστα τώρα να τα μάθουμε και μείς.

    "Big Lebowski said...
    kai meta epedis eimai kalos patriotis na me baleis ston OSE

    September 23, 2008 1:49 PM"

    Δεν σού αρκεί η εθελουσία έξοδος από την Ελλάδα; Δεν έφυγες κλωτσηδόν; Πας γυρεύοντας πάλι;

    ReplyDelete
  8. "Gμόσιος said...
    θέλω να καταλάβω ποιοι εθνικοί λόγοι οδηγούν μια ΑΕ εταιρεία..."

    Οταν μιλάς για ΑΕ εταιρεία..... σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου πιό προσεχτικά.Οταν τα βλέπουμε ολα ως ΑΕ, ΔΕΝ πρόκειται να συνενοηθούμε.Το ΑΕ είναι ένα κέλυφος όπου χωράει ένα περιεχόμενο που μπορείς να το καθορίσεις ανάλογα με τα συμφέροντα που θέλεις να εξυπηρετήσεις.Η GAZPROM είναι AΕ; Η EMIRATES είναι ΑΕ; Η ΕΥΔΑΠ είναι ΑΕ; η ΑΝΕΚ είναι ΑΕ;

    ReplyDelete
  9. @parmenides

    Εδώ παραπονιέστε ότι δεν έχετε να φάτε, και θέλετε και να συνδράμετε την Ολυμπιακή; Δηλαδή τους υψηλόμισθους ΚΑΙ αργόμισθους διορισμένους κολλητους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

    ΚΑΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ.

    ΤΑ ΔΕ ΠΕΡΙ EMIRATES, GAZPROM ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

    ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙ;

    ReplyDelete
  10. σιγά με το δεύτερο πληθυντικό anax o parmi δεν είναι g700 το έχει πει ο άνθρωπος οι άλλοι σου φαίνεται ότι θέλουν να συνδράμουν; ο γιούρι μόνο ίσως

    ReplyDelete
  11. @gmosios

    Ούτε εγώ είμαι Γ700, το 2ο πληθυντικό είναι σε αντιδιαστολή με το 3ο πληθυντικό : "... Οι Ελληνες όλοι θα συνδράμουν." Υποθέτω ότι οι Γ700 που επισκέπτονται τη σελίδα έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Αν όχι, διαψεύστε με, και το παίρνω πίσω. Αν γουστάρετε να συνδράμετε, με την ευχή μου. Εγώ δεν αρέσκομαι στο να πληρώνω αργόμισθους για μηδενικές ή κακές υπηρεσίες. Προσωπικά αποφεύγω την ΟΑ όπως ο διάολος το λιβάνι, διότι ουκ ολίγες φορες έχω ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο.

    ReplyDelete
  12. δε νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος g700 ή μη που να θέλει να συνδράμει όταν ακούει τέτοια ποσά

    ReplyDelete
  13. To ΑΓΚΑΘΙ της Ολυμπιακής είναι ΔΙΤΤΟ:

    1. Τα ΑΠΕΙΡΑ τεμπελόσκυλα που επιμένουν κιόλας να παίρνουν μισθούς Delta Airlines - την στιγμή που το ΔΙΑΜΕΣΟ (median) οικογενειακό εισόδημα στις ΗΠΑ είναι $ 50-55,000 ενώ στην Ελλάδα τα μισά (σε πραγματικές, δηλαδή ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ και όχι εικονικές νομισματικές ισοτιμίες),

    2. ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που βασίζονται και απορρέουν από την mentalite' του προσωπικού, δλδ από την μιά να απαιτούν ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ωσάν να δούλευαν ως εκτελεστικοί γραμματείς του Κομφού στο Manhattan, με Oxbridge Αγγλικά και αγγλοσαξονικό εργασιακό ήθος, και από την άλλη να επικαλούνται τα "ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ" και "ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ" δικαιώματα Βαλκανικού-Σοσιαλιστικού τύπου Δημοσιουπαλληλίας!!!!!!!!!!!!!!!!

    H ΣΟΒΑΡΗ εταιρεία Lazarre Freres του Manhattan έκρινε ότι, ακόμα και με ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ να αγορασθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!!!!!!!

    Therefore,

    O ΓΕΓΟΝΕΝ ΓΕΓΟΝΕΝ

    αλλά

    η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ του λαλιώτη και του λιάπη

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

    Και συγγνώμη, Παρμενίδη μου, αλλά η βλάχα αεροσυνοδός που μασάει τσίχλα, δεν μιλάει την μητρική της [άσε πιά τα αγγλο-γαλλικά] και φέρεται με τριτοκοσμική κοινωνική αδεξιότητα ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ.

    And guess what

    Από τούδε και στο εξής σε ουδένα θα επιτρέπω να με προσβάλλει!!!!

    ReplyDelete
  14. @κομφού

    Γειά στο στόμα σου!!!!!

    ReplyDelete
  15. νομίζω ότι αδικεί το ποστ η μονόπαντη εμμονή στα των εργαζομένων με χαρακτηρισμούς τέτοιου τύπου. με το συμπάθειο αλλά ακόμα και πίπες να έπαιρναν οι αεροσυνοδοί το πρόβλημα δεν θα λύνοτναν. η οα προβληματική ήταν επί Ωνάση κι έγινε χειρότερη στη συνέχεια. το πρόβλημα γιγαντώθηκε από την εμπλοκή του κράτους και των κομμάτων και των συνδικαλιστών στη διοίκηση, στις προσλήψεις, στο στραητγικό σχέδιο ανάπτυξης κοκ. άμα μου πει κάποιος μια απόφαησ που να έχει ληφθεί με γνω΄μονα το συμφέρον της εταιρείας να μου γράψεi

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. να σαι καλα ωρε παρμενιδη και με κανες και γελασα με τη ψυχη μου. για πες μας ενα και μονο ενα εθνικο συμφερον που εξυπηρετει αυτη τη στιγμη η ολυμπιακη για να σε παραδεχτω. αλλα μη μου πεις ποια θα μπορουσε να εξυπηρετησει, γιατι μετα θα πρεπει να μου πεις και πως θα πεισεις τους αργοσχολους της ΟΑ, που πανε κατευθιαν απ το κομμα τους στο κωμα της ηρωικης ΟΑ, να κανουν αυτα που πρεπει να κανουν.
    Ενα μονο εθνικο συμφερον που εξυπηρετειται απο την υπαρξη της ΟΑ, σε παρακαλω δηλαδης.

    Ειναι βεβαια το πρεστιζζζζζζζ (τα πολλα ζζ ειναι παρεμβολες στη κουβεντα απ τους ωραιους κοιμωμενους). α βεβαια. γιατι πως να το κανουμε δηλαδης. ενας εθνικος αερομεταφερεας δινει πρεστιζζζζζ. δε μπορει εμεις να μην εχουμε.
    τωρα θυμηθηκα οτι ετσι μου λεγε και ενας βασιλικος στο χωριο για να με πεισει οτι επρεπε ακομα να εχουμε το κοκο για βασιλια. "διοτι η βασιλεια Μητσο μου προσδιδει πρεστιζζζζ σε μια χωρα"
    α-χαχα, χα.

    ReplyDelete
  18. @ παρμενίδης 2:27

    δε με ενδιαφέρουν τα νομικά σχήματα και το κέλυφος της εταιρείας. με ενδιαφέρει να μην πληρώνω πέρα από το εισιτήριο που μου αναλογεί όταν πετάω. Δέχομαι να συνεισφέρω μόνο στις παραμεθόριες περιοχές. Τα επιχειρήματά σου δίνουν ιδεολογική στήριξη σ' αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να τα παίρνουν σε βάρος των υπολοιπων.

    ReplyDelete
  19. Ετσι και αλλοιώς αυτή η "Ολυμπιακή" για την οποία μιλάτε έχει τελειώσει.Και σε ότι με αφορά κρούετε ανοιχτές θύρες.Εγώ μιλάω για την "ολυμπιακή" που θα την αντικαταστήσει.Δεν μπορώ να δεχτώ την απάτη μια εταιρία του Κατάρ να χρησιμοποιεί Εθνικά μας εμβλήματα και να είναι ιδιοκτήτης Εθνικών υποδομών.Είναι Εθνικά μειωτικό.Είναι επικίνδυνο για τα Εθνικά μας συμφέροντα.
    Δεν πρόκειται για μια απλη εμπορική εταιρία.Πρόκειται για κομμάτι εθνικού εδάφους και για υπερπόντια δικαιώματα που θα χαθούν για πάντα.Δεν βλέπετε που οδηγεί η αγοροκρατική φονταμενταλιστική σας σκέψη;

    ReplyDelete
  20. Παρμενίδη θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Το πρόβλημα της Ολυμπιακής είναι πρόβλημα διαχείρισης και πελατειακών σχέσεων με την πολιτεία. Στο όνομα των εθνικών συμφερόντων μια συντεχνία και μια συμμορία αφαίμαξε την πιο κερδοφόρα - κάποτε - αεροπορική επιχείρηση. Κι εδώ μη γελιέσαι Κομφούκιε, δεν εννοώ μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όπως συνηθίσαμε και σε μια σειρά κλάδων στην Ελλάδα. Οι συντεχνίες και οι συμμορίες μας καταληστεύουν στο όνομα του εθνικού και του συλλογικού συμφέροντος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Αυτό δε σημαίνει όμως ξεπούλημα, ή έστω υποταγή στο άλλο άκρο, τον αμιγώς ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα που αγγίζει την Ολυμπιακή είναι μια οξύτατη παραλλαγή του προβλήματος που μαστίζει το ελληνικό δημόσιο. Το φαινόμενο αργόσχολος δεν είναι προνόμιο μιας μόνο κρατικής εταιρείας. Είναι φαινόμενο που τέμνει οριζόντια ολόκληρο το δημόσιο τομέα της χώρας. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι δημόσιο vs ιδιωτικό. Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένοι μηχανισμοί που εντός ενός αρτηριοσκληρωτικού προστατευτικού θεσμικού πλαισίου αρμέγουν την ιερή αγελάδα εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και ιδεολογικά προκατειλημένα τεχνάσματα.

    ReplyDelete
  21. Δυστυχώς όλοι σκιαμαχείτε.Τα βάζετε με ένα σκιάχτρο που αποτελεί παρελθόν.Για το από εδώ και περα δεν λέει κανείς σας ΤΙΠΟΤΕ.
    Κινείστε στο πνεύμα του τριτοκοσμικού ΑΓΟΡΑΙΟΥ λαικισμού στον οποίο βάζετε, φιλελεύθερα δήθεν, πρόσημα.

    ReplyDelete
  22. παρμενίδη πρώτος παραβίασες ανοιχτές θύρες. Το υπάρχον σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν μιλάει για πώληση στο κατάρ, αλλά για μεταφορά όλων των θετικών στοιχείων της εταιρείας σε νέα εταιρεία. Μάλιστα το σήμα δεν πωλείται αλλά νοικιάζεται(άδεια χρήσης). Το σήμα παραμένει Ελλάδα. Λογικά καλύπτεσαι με το υπάρχον σχέδιο σύμφωνα μ' αυτά που λες. Εγώ όμως δεν καλύπτομαι γιατί με εκνευρίζει να βγαίνουν σε πλουσιοπάροχη σύνταξη άτομα 50 χρονών όταν από κάτω υπάρχει η γενιά των 700 ευρώ και 25% φτωχοί συνταξιούχοι. Είναι προκλητικό όπως έγινε και με τον ΟΤΕ και καλώς τους διέγραψε το ΠΑΣΟΚ εκείνους τους συνδικαλιστές τότε που πήραν τα χρυσά λεφτά.

    ReplyDelete
  23. @ parmenides

    αχ, αυτό το τελευταίο πόνεσε. Εγώ ένα πράγμα βλέπω. Οι καιροί αλλάζουν συνεχώς, και μαζί με αυτούς αλλάζουν και οι πετυχημένες συνταγές πολιτικών που καθορίζουν την πρόοδο κάθε εποχής. Ζήσαμε μια περίοδο ανεξέλεκτης ιδιωτικοποίησης των πάντων, απορρύθμισης και θεοποίησης της "ελεύθερης" αγοράς. Σε διεθνές επίπεδο. Αποτέλεσμα, μαζικές εθνικοποιήσεις και ενέσεις τεράστιων ποσών που βαραίνουν τους πολίτες ενώ οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Καιρός είναι να μιλήσουμε για πολιτική δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, και να αποφύγουμε την παγίδα κρατικό vs ιδιωτικό. Ο ιδιώτης δεν έχει τη δύναμη του δημοσίου. Ο ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε ανάλυση κόστους - οφέλους που φεύγει μακρυά από το πλαίσιο της μεγιστοποίησης της οικονομικής (financial έναντι economic) βιωσιμότητας. Λένε ότι το κράτος σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής της ασφάλειας, της ποιότητας, της προσβασιμότητας. Όμως ο ιδιώτης ζητά συνεχώς απαλλαγή από κανόνες, όταν τα πράγματα πάνε καλά, κι όταν τα πράγματα καταρρέουν, ζητά μαξιλάρι προστασίας και καλεί όλους τους υπόλοιπους πολίτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μπορεί το δημόσιο να γίνει ένας καλός εργοδότης, ένας καλός επιχειρηματίας και ταυτόχρονα ένας καλός προαγωγός του κοινωνικού οφέλους? Εκεί είναι το ζήτημα και πρακτικά λύσεις υπάρχουν πολλές.

    ReplyDelete
  24. IMPORTANT NOTICE (Προσέξτε λέω ΝΟΤΙCE δλδ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς ΠΑΣΟΚΙΑ και άλλους ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ)

    Κύριοι ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ του ΠΑΣΟΚ,

    Είδα πως καπελλώσατε ΑΜΕΣΩΣ το ΘΕΜΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ υπέγραψα ως ΠΟΛΙΤΗΣ και μέλος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΕΑΝ εκμεταλλευθείτε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ μου καθ οιονδήποτε τρόπο ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ και σας πληρηφορώ ότι δικηγόροι μου είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ όπως θα την αποκαλούσε η θεομήτωρ.

    Με άλλα ΛΟΓΙΑ θα πληρώνετε γιά την ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ σας, ελεεινα υποκείμενα.

    ΠΑΣΟΚ = ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ!!!

    ReplyDelete
  25.  αυτο για τα εθνικα συμβολα και τα εθνικα εδαφη να το κοιταξεις παρμενιδη μου γιατι σε βλεπω να πας τυλιγμενος σε λαβαρα και με τη μουρη σου βαμμενη ωσαν τη γαλανολευκη να παρακολουθεις τα κυρηγματα του ανθιμου.
    ποια εθνικα συμβολα; γιατι εγω εδω στο χωριο οταν βλεπω τη σταμπα της ολυμπιακης δε με πιανει και κανα ριγος.
    ποια εθνικα εδαφη; οταν πουλας οικοπεδακια αλφα αλφα στους ξενους που θελουν να επενδυσουν εδω εσυ μαραζωνεις; (η ελλαδα στους ελληνες σε λεω)
    ποια υπερποντια δικαιωματα; τα σλοτς που σου δινουν στα ξενα αεροδρομια ή τις πτησεις απο πανω τους και τα γραφεια στις ξενες χωρες; Ωρε παρμενιδη, καθε φορα που εσυ πετας με την ολυμπιακη στο εξωτερικο, μηπως και νομιζεις οτι τους κανεις εισβολη και φτιαχνεσαι;

    ReplyDelete
  26. τι λες και συ ωρε κουμφουκιε; ποιος σε καπελωσε; εμενα με ειδες; και γω υπογραψα.
    ολα στη φορα. σοβαρα τωρα. αυτο ειναι πολυ σημαντικο θεμα. καλα καναμε και τη βαλαμε τη τζιφρα κι ας ειμαστε προσεκτικοι που τι βαζουμε.

    ReplyDelete
  27. Μεσούτ,
    συμφωνώ σχεδόν σε ΟΛΑ.

    γμόσιος,
    μου αποδίδεις πράγματα που δεν τα είπα.Να διαβάζεις προσεκτικά τα σχόλια.

    ReplyDelete
  28. ρε κομφούκιε καλά σου λέει...

    μεσούτ, thanks για το μάθημα θεωρίας αλλά πες μου, εσύ ποια απάντηση δίνεις στο τελευταίο ερώτημά ΣΟΥ με βάση πλέον και την 35ετή εμπειρία που έχουμε από την εμπλοκή του ελληνικού δημοσίου σε επιχειρήσεις; πες μου μία επιχείρηση πέρα από τον ΟΤΕ μετά το '97 ή τη ΔΕΗ πριν 5 χρόνια που να μην κάνει καθημερινά implicit default στα χρέη της και να μην έρχεται το δημόσιο να τη σώσει με το χειρότερο πάντα τρόπο για το γενικό σύνολο. πλάκα με κάνεις τώρα;

    850 εκ που έδωσε στη ζούλα ο Λιάπης είναι το πακέτο που ζητούσες για τους νέους δυο τρία ποστ πριν

    και κάτι ακόμα η AIG έχει τις συντάξεις εκ. ασφαλισμένων, η Λέμαν που δεν είχε αφέθηκε να πτωχεύσει. Η ΟΑ τι έχει για να αξίζει μιας ακόμη ένεσης ρευστού;

    ReplyDelete
  29. ΠΑΙΔΕΣ δείτε ΤΙ μου έστειλαν μόλις υπέγραψα


    "Πείτε τη γνώμη σας στο wikipolitics.gr σχετικά με
    μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν
    να γίνουν για την Ελεύθερη Πρόσβαση στα Δημόσια Δεδομένα.

    http://www.wikipolitics.gr/Ελεύθερα Δημόσια Δεδομένα:Ποιά, με ποιο τρόπο;

    Ένα κίνημα που αναδύεται παγκόσμια για την ελεύθερη πρόσβαση
    στα δημόσια δεδομένα αρχίζει να αποκτά έκφραση και στην Ελλάδα
    μέσα από πρωτοβουλίες όπως η "Δημόσια Δεδομένα, Δικά μας Δεδομένα"
    και η "digitalrights.gr"

    Ποιες επιπλέον πρωτοβουλίες μπορούν ληφθούν
    σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου;

    Πείτε τη γνώμη σας στο wikipolitics.gr και στο νέο http://twitter.com/wikipolitics

    Ομάδα wikipolitics.gr



    --------------------------------------------------------------------------------


    _______________________________________________
    list.pasok.gr"


    ΚΑΙ η απάντησή μου:

    Κύριοι κοινοί κακοποιοί του ΠΑΣΟΚ,

    Υπέγραψα με ειλικρίνεια και θερμό ενδιαφέρον την αίτηση γιά πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών στα Δημόσια Δεδομένα και ΣΕΙΣ αμέσως την καπελλώσατε .

    Προσέξτε καλά. Με εκπροσωπεί η Debevoise and Plimpton και θα σας πάρει ο διάολος τη μάνα και τον πατέρα.

    cc G700

    ReplyDelete
  30. @ gmosios

    ως προς το τελευταίο, η ΟΑ έχει τις γνωστές άγονες γραμμές. Και για να μιλήσουμε και λίγο ακόμα θεωρητικά, αν στρατηγική ήταν όντως η περιφερειακή ανάπτυξη και όχι το περιφερειακό φαγοπότι, η ύπαρξη της ΟΑ σε αυτές τις γραμμές θα είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία - σε περίπτωση που θεωρείς ότι ο πληθυσμός και η σημασία των περιοχών αυτών είναι αμελητέας σημασίας. Θεωρητικά πάντα, ποιοτικό και φθηνό μεταφορικό δίκτυο ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη. Μια ανάλυση κόστους οφέλους θα έδειχνε ότι παρά τις ζημιές τα αναπτυξιακά οφέλη από την ύπαρξη τέτοιων γραμμών είναι πολλαπλασιαστικά. Σε συνδυασμό πάντα με την κατάλληλη πολιτική στόχευση.

    Για τα υπόλοιπα, δε διαφωνώ αλλά νομίζω ότι κινείσαι παράπλευρα και χάνεσαι σε σημαντικές, αλλά δευτερεύουσας σημασίας αλήθειες. Θεωρητικά πάντα μιλώντας, ποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δε στραφήκανε κατά τον ίδιο τρόπο στο κράτος νταντά την τελευταία 35ετία και μάλιστα με πολύ χειρότερες εργασιακές συνθήκες για το προσωπικό τους? Ή προσφορά στις απαραίτητες υποδομές για εθνική ανάπτυξη? Αυτό που θα μπορούσες να πεις ότι λείπει από την Ελλάδα είναι στιβαρό management, και όσον αφορά το δημόσιο, παντελής έλλειψη PUBLIC management. Κι αυτό αφορά και την Ολυμπιακή. Και πρόσεξε, δε μιλάμε για μια ακόμα ένεση ρευστού, μιλάμε για απελευθέρωση του δημοσίου από τις συντεχνίες, τις συμμορίες και τον παρεοκρατικό πελατειακό φεουδαρχισμό.

    ReplyDelete
  31. de me lete re seis duderinos u know who, h aegean poy nai de facto national airline tora kai paei pantoy, einai ethnikon i diethnon symferonton? giati ama einai ethnikon ego leo na tin ethnikopoisoyme kiolas na maste ntaksei

    ReplyDelete
  32. ΠΑΛΗΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ με τις ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ σας,

    ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    Δίπλα σας βρε, ακόμα και ο Ζαχαριάδης φαντάζει

    gentleman!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. τα επιχειρήματα των ομάδων που αποκαλείς παρασιτικές είναι αυτά που χρησιμοποιείς εσύ σήμερα. οι άγονες γραμμές, το εθνικό σύμβολο κλπ. πάντα υπάρχει μια καλή θεωρία να στηρίξει εγωιστικά συμφέροντα

    ReplyDelete
  34. Επιπλέον των άγονων γραμμών, θεωρητικά μιλώντας, εθνικό συμφέρον είναι τα έξοδα των πολιτών να γίνονται έσοδα για την εγχώρια οικονομία. Από τη στιγμή που οι αερομεταφορές καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τζίρο και συνεισφέρουν πολλαπλασιαστικά στην εργασία, την μεταφορά καινοτομίας και τεχνογνωσίας, στην κινητικότητα αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων από χώρα σε χώρα κλπ., γιατί αυτά τα έσοδα να μην μένουν εδώ, και να κάνουν trickle down στην εγχώρια οικονομία, αλλά να φεύγουν σε εταιρείες του εξωτερικού και το ισοζύγιο, το έλλειμμα και το χρέος να αυξάνονται συνεχώς? Ναι, ξέρω, θεωρητικά είναι όλα αυτά, όμως το πρόβλημα δε λύνεται με το ξεπούλημα. Γιατί το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και στον ΟΣΈ και σε όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου που λυμαίνονται από Λιάπηδες, Μανώληδες και ΣΙΑ.

    ReplyDelete
  35. κομφούκιε δεν έχεις προσφέρει τίποτα στην κουβέντα μέχρι τώρα, επίσης στο έχω ξαναπεί εγώ είμαι πασοκ and proud of it, αλλά καθόλου περήφανος για τα της ΟΑ. Να μας πει κι ο Λιάπης τι έκανε τα 850 που τα βρηκε;

    ReplyDelete
  36. Μόλις με ειδοποίησαν οι δικηγόροι μου. ΑΥΤΟ που έκαναν τα ΠΑΣΟΚΙΑ στην Αμερικανική Νομοθεσία ονομάζεται

    MISREPRESENTATION OF IDENTITY

    και είναι βαρύτατον, ΚΟΛΑΣΙΜΟ, αδίκημα.

    ReplyDelete
  37. Και αυτές οι ομάδες δεν είναι παρασιτικές, είναι εγκληματικές.

    ReplyDelete
  38. πασόκ παράνομη επιχορήγηση 700 εκ σε 10 χρόνια κυρίως επί Μαντέλη Βερελή - ΝΔ παράνομη επιχορήγηση 850 εκ σε δύο χρόνια επί Μισέλ ντε Λιάπης

    ReplyDelete
  39. BΡΕ ΔΕΝ κατάλαβες ΤΙ έγινε σήμερα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ωρύομαι!!!!!!!!!!

    Σου παρουσιάζεται ο άλλος ως "ενδιαφερόμενοι πολίτες" (και δεν μιλάω γιά σένα ΜΟΝΟ, αλλά ΚΑΙ γιά σένα) ενώ στην ΟΥΣΙΑ είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΡΥΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΝΟΜΙΚΩΣ και ΗΘΙΚΩΣ μπορούσε να είναι πρωτοβουλία ενός ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αλλά όχι να ΦΕΡΕΙ την σφραγίδα του

    ΚΑΙ

    ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, στα ΨΙΛΑ!!!!!!!!!

    Θα γίνει το "έλα να δεις".

    ReplyDelete
  40. Και φυσικά το θέμα είναι τι τα έκανε ο Λιάπης τα χρήματα αυτά όταν μιλάμε για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών??
    πού είναι τα λεφτά κ. Υπουργέ? Αυτό είναι public management.

    ReplyDelete
  41. komfoykie tin ypografi soy kai tin psoli soy

    ReplyDelete
  42. Εθνικό είναι

    ό,τι μας συγκινεί,

    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

    υπηρετεί τα λαικά συμφέροντα
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
    Του ποιος είναι ο παραγωγός.

    ReplyDelete
  43. -Big Lebowski said...
    komfoykie tin ypografi soy kai tin psoli soy

    September 23, 2008 6:09 PM-

    Ποιά psoli?

    ReplyDelete
  44. Τα ΜΟΝΑ εθνικά πράγματα που με συγκινούν εκτός Ελλάδος είναι

    Elgin Marbles - British Museum

    Aphrofite de Melo - Louvre

    Victoire de Samothrace - Louvre

    METAXA Brandy (δεν πίνω cognac ούτε liquor γενικά, αλλά συγκινούμαι όταν το βλέπω στα σπίτια των Αμερικανών).

    ΟΤΑΝ βλέπω τα σκάφη της ΟΑ στο JFK δεν συγκινούμαι

    ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΙ

    ReplyDelete
  45. "ΟΤΑΝ βλέπω τα σκάφη της ΟΑ στο JFK δεν συγκινούμαι

    ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΙ"

    Να κάνεις τα σκάφη μήνυση.Ακούς εκεί να σε προσβάλλουν!

    ReplyDelete
  46. Aegean national airlines apo do kai pera dudes

    ReplyDelete
  47. Kατ αρχήν, το κυανόχρουν μπλέ μπορεί να πάει θαυμάσια σε πατζούρια σπιτιών λαϊκής αρχιτεκτονικής, δένει θαυμάσια στο νησιώτικο περιβάλλον ειδικά με τις ασβεστωμένες επιφάνειες διότι είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και θαλάσσης,

    ΑΛΛΑ

    ΔΕΝ ταιριάζει ΑΛΛΟΥ, οπουδήποτε αλλού είναι ένα απαίσιο χρώμα.

    ReplyDelete
  48. ton brikame kai ton ethniko pa na pioy kana ga tora na staniaroyme

    ReplyDelete
  49. Βλέπω ξεκίνησε η απογευματινή χαλάρωση. Πριν φύγω μια διευκρίνηση προς κομφούκιο. Απ' όσο ξέρω η 4Δ δεν έχει σχέση με το wiki από όπου πήρες το email. Κι εγώ πήρα μήνες αφότου υπέγρραψα. Το wiki είναι πασοκικό διαδραστικό φόρουμ που ασχολείται με τέτοια θέματα. Μήπως είσαι σε κάποια λίστα ενημέρωσης και στο έστειλαν;

    ReplyDelete
  50. πωπωπω. αν και το θεμα ειναι ακομα σημαντικο καλα κανεις και φωναζεις κουμφουκιε. φανταζεσαι με την υπογραφη που βαλαμε να γινηκαμε αυτοματα και μελη του πασοκ; κουμφουκιε ειναι δυσκολες οι ωρες που περναμε αλλα πρεπει να φανουμε δυνατοι.
    εγω λεω να τους χτυπησουμε με ενα κλας ακσιον και να τους τα παρουμε ολα οσα πηραν απ τη ζιμενς και αλλα τοσα, τα καθηκια. κουμφουκιος - γελαδαρης ενωμενοι σα γροθια.

    αλλα εδω που τα λεμε ουτε και γω πηρα τιποτα ρε κουμφουκιε. μηπως εισαι ηδη μελος του πασοκ και παιρνεις τετοια μεϊλ και μας κοροϊδευεις ολους;

    ReplyDelete
  51. @ normad

    Ζηλεύεις, ζηλεύεις

    ΔΙΟΤΙ

    στις 20 Νοεμβρίου

    στην Cleveland Clinic

    Oi τρείς μεγαλύτεροι reconstructive surgeons της Υφηλίου, ο καθένας στο πεδίο του,

    θα φτιάξουν ένα έργο τέχνης

    ένα live Boticelli

    xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  52. Εσύ Lebowski θες να μπεις στον ΟΣΕ, εμένα ας μου δώσουν την ΟΑ!

    Αν μου τη δώσουν τζάμπα, υπόσχομαι χωρίς απολύσεις να την κάνω κερδοφόρα μέσα σε 2 χρόνια!!!

    Να μου καταθέσουν όμως το κονδύλιο που υπολογίζουν να κοστίσει η εθελούσια, οι μισθοί στο δημόσιο κτλ, και γω χωρίς απολύσεις θα την κάνω σε 2 χρόνια κερδοφόρα, και σε 5 χρόνια θα είναι ένας από τους ποιοτικότερους αερομεταφορείς παγκοσμίως. 5 STAR!!!!!

    Με 25 εκατ. αναμενόμενους επισκεπτες το χρόνο σε βάθος 15 ετών, υπόσχομαι σε 10 χρόνια να σας αγοράσω όλους και από ένα Liar jet!

    Aκούς κομφούκιε; Τέρμα οι ουρές διαβατηρίων θα μπαίνεις και θα βγαίνεις από την VIP είσοδο.

    ReplyDelete
  53. Πάντως, το Onassis VIP Room στο Βενιζέλος, γιά να λέμε το σωστό, είναι εξαιρετικό μέχρι και καφέ στη χόβολη φτιάχνεις - exquisite.

    EXEI πραγματική χόβολη παιδιά και είναι πάντα σχεδόν άδειο.

    ReplyDelete
  54. Κάποτε,επί Σημίτη και αείμνηστου Καρατζά και με την ευκαιρία του deal Εθνικής-Αλφα που απέτυχε,μιλούσαμε για επιχειρήσεις "Εθνικούς πρωταθλητές".Κάποιοι τότε τις χλεύαζαν.Σήμερα ελπίζω να κατάλαβαν ότι χωρίς αυτές και χωρίς ένα υγιές και ισχυρό κράτος η παγκοσμιοποίηση σε καταπίνει μέχρι να πείς κίμινο.

    ReplyDelete
  55. @ vaggelas

    Σε πιστεύω, αλλά, ξέρεις, επιχειρήσεις όπως αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να λάμψουν, απαιτούν και αυτό που λέμε mystique, αύρα και high style/definition.

    KAI, επ αυτού, ΜΟΝΟ ένας Ελληνας διαθέτει τα διαπιστευτήρια, αλλά ΔΕΝ ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τέτοια - αν είναι γιά μουσεία ευχαρίστως.

    ReplyDelete
  56. ααα κουμφουκιε θα σε μαλωσω. γιατι ισχυριζεσαι πραματα για μενα χωρις να με ρωτησεις;
    λοιπον, αληθεια ειναι πως δεν ενδιαφερομαι για την ολυμπιακη. αλλα δεν ενδιαφερομαι ουτε για μουσεια.
    εγω θα μανατζαρω ενα τεκε. λεμπουσκι θα ρχεσαι ε;

    ReplyDelete
  57. @αποφυτε
    ρε μπαγασα αυτή τη φορά 10' σε όλα

    @ΑΝΑΧ
    να αγιάσει το στόμα σου και λίγα λες

    Η δική μου θέση-
    η ΟΑ δεν είναι εθνικός αερομεταφορέας, διότι αν ήταν θα έπρεπε να πετάει όπου υπάρχουν ελληνικά συμφέροντα

    Δεν πετάει στη Λιβύη πχ όπου υπάρχουν 2 ελληνικά σχολεία και μεγάλη ελληνική κοινότητα
    Να μην πούμε γιά άλλα μέρη...

    Ποιός φταίει ? Είναι βολικό να κατηγορούμε τους πολιτικούς αλλά αυτοί έχουν ορίζοντα 4ετίας.

    Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι δεν έκαναν τίποτα να προφυλάξουν την εταιρεία

    και γιά τις πίπες που είπε κάποιος-τις έκαναν κι αυτές κάποιες αεροσυνοδοί σε πολιτικούς της εποχής

    Λύση είναι μόνο μία- ΑΜΕΣΟ κλείσιμο. Να βρεθούν στο δρόμο ΟΛΟΙ, φταίνε δεν φταίνε

    Γιά να μάθουν ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα

    ReplyDelete
  58. Ωραία όλα αυτά σερ,

    αλλά πρέπει να ξέρουμε και σε ποιο γενικότερο πλαίσιο τοποθετείς αυτήν την άποψη, δλδ τι επιδιώκεις ως εθνική προτεραιότητα και τι σχέση έχει το κλείσιμο της Ολυμπιακής με αυτή.

    Αν θέλουμε δλδ την πρώτη προτεραιότητα να είναι η μείωση του εθνικού χρέους, το περίφημο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών της χώρας, πάση θυσία, τότε αύριο κιόλας θα πρέπει να κλείσουν Ολυμπιακή, ΟΣΕ, να απολυθούν 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι 200.000 συμβασιούχοι στο δημόσιο, να κοπούν οι 2ες και παραπάνω συντάξεις και να συγχωνευτούν τα 150 ασφαλιστικά ταμεία σε ένα και πολλά λοιπά.

    Είναι αυτή η προτεραιότητα σου όμως, ή απλά το κλείσιμο ταιριάζει με την ιδεολογική άποψη σου?

    ReplyDelete
  59. απου λες σερ πολυ μ αρεσει που μπαινεις καθε βραδυ και κανεις τον απολογισμο της μερας ετσι στομφαριστα. εσενα λοιπον σε κοβω ή για μανατζερ σε πολυεθνικη ή για ΕΜΘ λοχια στον ΕΣ. αμα δεν εισαι τιποτ απ τα δυο χαραμιζεσαι.

    ReplyDelete
  60. και απου λες και συ τουρκε επιθετικε ποδοσφαιριστη μεσουτ, εγω λεω οτι οι επιλογες που κανεις ως κρατος ειναι πολυ απλες και σε λιγο διαφορετικη βαση απο αυτη που εβαλες.
    Δηλαδης. Λες, ολα ιδιωτικα και δε με νοιαζει και αν πανε στο διαολο ΕΚΤΟΣ απο καποια που αποφασιζεις οτι:
    Ειναι απαραιτητα για τη λειτουργια του κρατους και δεν μπορουν να ιδιωτικοποιηθουν (δηλαδης υπηρεσιες οπως η εφορια ας πουμε).
    Ειναι επικινδυνα αν ιδιωτικοποιηθουν (δηλαδης οι μπατσοι και οι καραβαναδες ας πουμε).
    Κρινεις οτι οι υπηρεσιες που προσφερουν πρεπει να ειναι προσβασιμες απο ολους τους πολιτες γιατι αποτελει δικαιωμα τους να τους δινονται αυτες οι υπηρεσιες (δηλαδης τα λεωφορεια και τα τρενα ας πουμε ή η παιδεια και η υγεια ας πουμε)

    Η τελευταια κατηγορια ειναι η πιο δυσκολη γιατι ο καθενας κρινει διαφορετικα. Οπως και να χει ομως, οτι βαζεις στη τελευταια κατηγορια πρεπει να το χρηματοδοτεις προς οφελος της κοινωνιας και οχι για οφελος των εργαζομενων στο φορεα αυτο και μονο. Δηλαδης, εμενα δε θα με πειραζε να πληρωνω για τον ΟΣΕ κατι παραπανω σα φορολογουμενος για να κρατηθουν οι τιμες των εισιτηριων λιγο χαμηλοτερα και να μπορει να μετακινηθει και ο φτωχος. Αλλα με τιποτα δε δεχομαι να πληρωνω παραπανω για τον οσε για να ειναι τα τρενα χαλια και για το φτωχο και για το πλουσιο, για να καθεται ο λεβουσκι ως υπαλληλος του οσε και να πινει απ το πρωι ως το βραδυ, και να ερθει ξαφνικα και κανενας και να μου βγαλει και τον οσε εθνικο θυσαυρο.

    Η ολυμπιακη δεν ανηκει στις πρωτες δυο κατηγοριες και εγω κρινω οτι δε πρεπει να ανηκει ουτε στη τριτη, γιατι δε νομιζω οτι ειναι δικαιωμα κανενος να παει δεξια κι αριστερα με τα αεροπλανα. Αλλα και να ηταν, δεν ακουσα κανενα να λεει οτι η ολυμπιακη πρεπει να μεινει κρατικη για να ειναι φτηνοτερη και να παει και ο φτωχος στις σεϊχελες.

    Οσο για το αν θες το κρατος να λειτουργει σαν επιχειρηματιας και να διαχειριζεται εταιριες επιχειρηματικα επιτυχημενες που θα ειναι υγιεις και θα εχουμε και εσοδα απ αυτες και θα ειναι και πρωτοπορες και θα δινουν και δουλειες και λεφτα σε ολους μας, και αυτο παλι αλλος λεει ετσι κι αλλος αλλιως. Εγω λεω πως θελω. Αλλα το κρατος μου μού χει διξει οτι μαλλον δε μπορει. τουλαχιστον οχι για την ολυμπιακη. ε, αφου δε μπορει και αφου η ολυμπιακη δεν ειναι σε καμια απο τις παραπανω κατηγοριες, κλειστο το ριμαδι ή πουλα το να ησυχασουμε.

    ReplyDelete
  61. ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ του G700

    Μου έλεγε μιά κυρία 50+ με σύζυγο 50+ ότι το Blog έχει καταντήσει το χασίσι του - το διαβάζει με πάθος μέρα και νύχτα και της φωνάζει συνέχεια, "έλα να δεις, ένα να δεις, θα τρελαθώ........."

    ΑΥΤΟ τάκουσα από πολλές πλευρές. Πολλοί, λοιπόν, που δεν γράφουν αλλά διαβάζουν το Blog είναι ώριμα άτομα.

    ΑΥΤΟ δηλοί ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ την ΔΙ-ΗΛΙΚΑΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ του G700, όπερ εν σειρά στέκει ως στιβαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, της ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ του, και ότι ΟΣΑ συζητούνται εδώ μέσα έχουν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

    Mπράβο, λοιπόν, στα παιδιά, στα θαυμάσια posts και μπράβο και σε όλους τους συμμετέχοντες. Η ΕΛΛΑΔΑ αλλάζει από δω ΜΕΣΑ, κυρίες και κύριοι, ΚΑΙ μαθαίνω ότι έχουν πάθει ΠΑΝΙΚΟ στα Κόμματα, ειδικά οι ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ!

    ReplyDelete
  62. erratum
    ΔΙ-ΗΛΙΚΑΚΗ -> ΔΙ-ΗΛΙΚIΑΚΗ

    ReplyDelete
  63. erratum
    και ότι ΟΣΑ συζητούνται εδώ μέσα έχουν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.
    ->
    και TOY ότι ΟΣΑ συζητούνται εδώ μέσα έχουν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

    ReplyDelete
  64. ΟΠΩΣ θα έλεγε η διαπρεπής μαμά, εδώ έχουμε succes fou, succes de scandal [τρελό σουξέ, σκανδαλώδες σουξέ].

    ReplyDelete
  65. epeidis th' anoikso teke me ton apofoito epathan panic attack kai tha poylame ti nea poikilia skunk "geladaris' andrala" kai tha kalesoyme kai to gap sta egkainia gia apoipinikopoiish ftouou to mperdepsa ligo

    ReplyDelete
  66. Αλλο GAP και άλλο ΓΑΠ παιδί μου.

    GAP είναι η περίφημη εταιρεία ειδών casual ένδυσης με λινά-βαμβακερά που, όπως και τα Banana Republic, ΔΕΝ κυκλοφρούν στην Ελλάδα.

    ΟΤΑΝ όμως θα έρθετε στην Νέα Υόρκη θα τα βρείτε. Θαυμάσια πράγματα, κομψότατα και σε λογικές τιμές.

    Aλλωστε τα κεντρικά γραφεία και κατάστημα της εταιρείας είναι στο κτίριό μας, είναι ενοικιαστές μας, δλδ των κατοίκων των ορόφων του ουρανοξύστη. ΟΤΑΝ έρθετε, λοιπόν, πείτε μου, να σας κάνουν έκπτωση.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:

    1) GAP να αγοράζετε, είναι chic

    2) ΓΑΠ να αποφεύγετε εκτός εάν θέλετε να ξοδεύετε 10 ευρώ γιά να πάρετε ένα αναπτήρα bic, στην οποία περίπτωση ο ΓΑΠ είναι ιδανικός πολιτικός να ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ εκεί την αγοραστική αξία του χρήματός σας.

    Bλέπετε έχουν έξοδα στην χαριλάου τρικούπη, όπως και στην Ρηγίλλης. Φτιάχνει ο κ. Σηφουνάκης το παράνομο ρετιρέ στην Πατριάρχου Ιωακείμ και τα έξοδα είναι μεγάλα.
    ΚΑΙ κάποιος άλλος λεβέντης, τέως sans souliers et sans culotte, ΠΑΣΟΚΟΣ αγόρασε έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ ΔΥΟ ΟΡΟΦΟΥΣ στο μέγαρο Μπενακοπούλου στην Ηοροδότου!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  67. Γιά να είμαστε δίκαιοι, ο Ανδρέας τουλάχιστον τα ΜΟΙΡΑΣΕ τα λεφτά αφειδώς σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΑΚΗ. Τούτοι δω απαιτούν Spartan lifestyle από το ΛΑΟ, αλλά επιτρέπουν Manhattan luxuries ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ με ΚΛΕΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του ΛΑΟΥ (!!!) γιά την ΑΡΧΙΚΑΡAΒΛΑΧΑ κυρία Βουλγαράκη και άλλες domestiques*.

    *domestiques= Γαλλ. [προφέρεται ντομεστίκ], υπηρέτριες, αλλά χρησιμοποιείται και σκωπτικά υποδηλώνοντας τα τσόκαρα.

    ReplyDelete
  68. "οτι βαζεις στη τελευταια κατηγορια πρεπει να το χρηματοδοτεις προς οφελος της κοινωνιας και οχι για οφελος των εργαζομενων στο φορεα αυτο και μονο."

    Ακριβώς, κι εδώ βρίσκεται το έγκλημα. Νομίζω ότι σε επίπεδο εντοπισμού του προβλήματος υπάρχει καθολική συμφωνία εδώ μέσα σήμερα.

    "η ολυμπιακη πρεπει να μεινει κρατικη "

    Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.

    "το κρατος να λειτουργει σαν επιχειρηματιας και να διαχειριζεται εταιριες επιχειρηματικα επιτυχημενες που θα ειναι υγιεις και θα εχουμε και εσοδα απ αυτες και θα ειναι και πρωτοπορες και θα δινουν και δουλειες και λεφτα σε ολους μας"

    Είναι επιθυμία και στόχος για τα αυθεντικά σοσιαλφιλελεύθερα κράτη.

    Βέβαια, άλλο το κλείσιμο, κι άλλο το ξεπούλημα. Κι εδώ δεν έγινε μεθόδευση, απλά η παντελής ανεπάρκεια και διαχειριστική ανικανότητα του κράτους, μετατρέπει παλαί ποτέ θησαυρούς σε κουρέλια της λαϊκής. Και έτσι έρχεται η "επέλαση" όπως πολύ γραφικά τη χαρακτηρίζει ο Παρμενίδης, κι όποιος είναι ξύπνιος καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοεί. Κι εγώ αισθάνομαι ντροπή κι απαισιοδοξία, κι άντε να αλλάξει αυτό όταν τέμνει οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι ψυχολογία επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.

    Γιατί ο κόσμος τώρα νοιάζεται για τα δάνεια και τους τόκους που τον εκτροχιάζουν από την σπάταλη και πιστωτική ζωή του. Το κλείσιμο της Ολυμπιακής δεν το αντιλαμβάνεται όπως εσείς αγαπητοί σχολιαστές. Τρώει το κουτόχορτο γιατί έχει τις δικές του μικροσκοπικές σκοτούρες.

    ReplyDelete
  69. Αλλά εγώ Κομφούκιε δεν ξέρω. δε γνωρίζω, αλλά θέλω να ελπίζω, ότι ο πραγματικός δρόμος προς τη σοσιαλφιλελεύθερη οικονομία, είναι να μάθει αυτή η χώρα τι σημαίνει Public Management και να το εφαρμόσει. Αλλιώς πάμε από το ένα σκατό στο άλλο.

    ReplyDelete
  70. mesout tavaz = ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ της λατρευτής μου ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  71. @ mesout tavaz

    [την πρώτη προτεραιότητα]-> redundancy

    Ηθελες να πεις
    την ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα

    ReplyDelete
  72. Ο Χατζηδάκης,ως ευρωβουλευτής κυρίως αλλά και ως Υπουργός,κατασυκοφάντησε τόσο πολύ την Ολυμπιακή, που κανονικά τώρα έπρεπε να ήταν στο Κορυδαλλό για συκοφαντική δυσφήμιση της Εταιρείας και να πληρώνουν όλοι οι επόμενοι απόγονοί του τα μαλλιοκέφαλά τους για την αφροσύνη του.
    Είναι ειρωνικό τώρα να είναι ο άνθρωπος που καλείται να τη σώσει.Δεν έχει την "έξωθεν καλή μαρτυρία".Και αυτό τον αναγκάζει,σε συνδυασμό και με την άσχημη πολιτική συγκυρία,να καταστρώνει πολιτικές πολυτελών "ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ" που έχουν γίνει η φάμπρικα για μια νέα ληστεία του δημόσιου δανεικού χρήματος.Είναι ο Καταλληλότερος Ακατάλληλος γιαυτή τη δουλειά.
    Χώρια που είναι λίγος για ένα τόσο βαρύ φορτίο.Οταν όμως βλέπεις ποιόν Αρχικαντίποτα Λιάπη διαδέχτηκε τότε ο ίδιος φαντάζει Κολωσσός!

    ReplyDelete
  73. GOLDEN BOY σου λέει.Ποιός.Ο Αρχικαντίποτας ο Λιμοκοντόρος.Ο Εθνικός μας Ξάδελφος.

    ReplyDelete
  74. Και έχεις και τον, λαλίστατο κατά άλλα, Κομφού, να τους υποστηρίζει, "τηρώντας αιδήμονα σιωπή" ή "περί άλλα τυρβάζων" ή " πετώντας τη μπάλλα στην εξέδρα".
    Προτιμάει να κάνει το γελαδάρη παρά,ένας θεός ξέρει τί βουκολικά απωθημένα βγάζει, να πεί μια κουβεντούλα για το προκείμενο.

    ReplyDelete
  75. Δεν νομίζω να έχει δεί ποτέ του ζωντανή γελάδα ο Κομφούκιος.
    Εχω βέβαια καιρό να επισκεφθώ το Μανχάταν και τη Ρηγίλης και δεν ξέρω ακριβώς τί βόσκει εκεί πέρα.

    ReplyDelete
  76. "Δεν πρέπει να είμαστε φτωχοπρόδρομοι",δήλωσε ο λιμοκοντόρος Υπουργός πολιτισμού, για το μυθώδες ποσό των 6 εκατ. ευρώ που θα ξοδέψει στη φιέστα των εγκαινίων του Μουσείου Ακρόπολις.

    ReplyDelete
  77. "Την όμορφη ατμόσφαιρα και την επιτυχία της συναυλίας δεν κατόρθωσε να χαλάσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνως Κυριακού, ο οποίος λόγω της θέσης του διαχειρίζεται το Καλλιμάρμαρο και δίχως λόγο αρνήθηκε να δώσει άδεια για την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοσή της."

    Η αθλιότητα του Αθλιου καταπατητή του Πεδίου του Αρεως.

    ReplyDelete
  78. Μιλάμε για τη συναυλία του Καλλιμάρμαρου, με τη χορηγία του ΣΚΑΙ,του Μουσείου φυσικής ιστορίας Γουλανδρή και του Μελωδία, για την προστασία του Δάσους.

    ReplyDelete
  79. "parmenides said...
    "Δεν πρέπει να είμαστε φτωχοπρόδρομοι",δήλωσε ο λιμοκοντόρος Υπουργός πολιτισμού, για το μυθώδες ποσό των 6 εκατ. ευρώ που θα ξοδέψει στη φιέστα των εγκαινίων του Μουσείου Ακρόπολις.

    September 24, 2008 10:17 AM"

    Αντε τώρα να πείσεις τους τελωνειακούς ότι έχουν άδικο.
    ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ.

    ReplyDelete
  80. @ libertarian

    και καταπατητής του Πεδίου του Αρεως

    και καταδικασμένος σε φυλάκιση για μπάζωμα αιγιαλού κοντά στα μέρη του Κομφούκιου.

    Είναι ο καταλληλότερος ή ο καλύτερος για να εκπροσωπεί τον ελληνικό αθλητισμό;;;

    ReplyDelete
  81. Το σημαντικό είναι ότι μετά το θάνατο του Μακαριστού η δικαιοσύνη αρχίζει να αναπνέει.Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο και στη κοινωνία που αρχίζει να εκδηλώνεται με δημιουργικές πρωτοβουλίες.Βγαίνει απο τη ραστώνη της υπναγωγού ρητορικής των κυβερνόντων.Λύθηκε η γλώσσα των πολιτών.Και υπάρχουν ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ με αρχίδια που καταδικάζουν τους νονούς των Ζωνιανών.Και βγάζουν ατιμωτικές αποφάσεις για τους μέχρι χθές προστάτες.

    ReplyDelete
  82. Ο Βαρθολομαίος,ο Ιερώνυμος και ο ΓΑΠ θα είναι οι καταλύτες της Εθνικής Αναγέννησης. Σεμνά και ταπεινά αρχίσανε τη δουλειά τους.

    ReplyDelete
  83. Kαι να αρχίζουμε να τραβάμε σιγά-σιγά το αυτί στους Κύπριους.Γιατί άλλο Κύπρος και άλλο "κύπριοι".
    Το πιάσατε το υπονοούμενο.

    ReplyDelete
  84. tha toys ta kopso poy mas ekleisan ta zoniana

    ReplyDelete
  85. Η ΟΑ θα μπορούσε να αποτελεί εθνικό κόσμημα. Μόνο η βάση τεχνικού ελέγχου και οι ιπτάμενοί της είναι από τα καλύτερα τμήματα διεθνώς. Με μια τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία και μηδενικούς δείκτες μείζονων ατυχημάτων για δεκαετίες ολόκληρες.

    Αυτά μπορούν να κοστολογηθούν ή να δημιουργηθούν εύκολα εκ του μηδενώς; Προφανώς όχι. Oύτε κοστολογούνται ούτε δημιουργούνται εύκολα.

    Το προσωπικό καμπίνας, ο στόλος, το service, η διαφήμιση, η αναδιάρθρωση των δρομολογίων,
    αυτά όλα αλλάζουν μέσα σε μία νύκτα και από τον πιο αδαή manager.

    ReplyDelete
  86. κατσε ωρε παρμενιδη μου. δηλαδης τι μας λες; οτι ο γελαδαρης μασκερευεται σα μεγαλοαστος στο μανχαταν ή απλως οτι ο γελαδαρης δε μπαινει στο προκειμενο; ποιο ειναι το προκειμενο που δε μπηκα μεσα; γιατι εγω για την ολυμπιακη μιλουσα αλλα μπορει και να χεις δικιο και στο προκειμενο να μη μπηκα γιατι ουτε που ξερω τι θα πει προκειμενο. τι θα πει προκειμενο;

    ReplyDelete
  87. Εμένα πάντως δεν μου κάθεται καλά τώρα που το ΠΑΣΟΚ πήρε κεφάλι να ξυπνάνε δικαστές, πολίτες, κτλ.

    Θα προτιμούσα όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίως οι δικαστές να έχουν το ηθικό σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους κι όταν ο καταλληλότερος ήταν στο 70%.

    Μου θυμίζουν τους αρουραίους που πηδάνε από το καράβι όταν βυθίζεται.

    Kάλιο αργά παρά ποτέ όμως...

    ReplyDelete
  88. Vaggelas,
    Συμφωνώ απόλυτα.Εχουμε ,λόγω του μεγέθους της πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού γενικά, φοβερούς πιλότους και τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, για την εκπαίδευση των οποίων ο Ελληνας φορολογούμενος ξόδεψε τεράστια ποσά.Είναι δυνατόν αυτό το ευφυές προσωπικό να το χαραμίζεις συνταξιοδοτώντας το στα 45; ΚΑΙ ΝΑ ΜΉΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙς ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΙΖΕΡΟΣ;

    ReplyDelete
  89. Έχεις δίκιο Βαγγέλα

    Από προσωπική εμπειρία, επειδή πετάω συχνά και χρησιμοποιώ την Ολυμπιακή εναλλάξ με άλλες ιδιωτικές εταιρείες, μπορώ να πω ότι ακόμα και η εξυπηρέτηση πελατών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ίσως επειδή εδώ και αρκετό καιρό έπαψε η ΟΑ να είναι στο απυρόβλητο. Τελικά ένα διαφορετικό σύστημα δημόσιας διοίκησης θα μπορούσε να είχε διασώσει αυτή την εταιρεία? Εμένα μου φαντάζει η Ολυμπιακή σαν την προσωποποίηση όλων των καλών και των κακών της ελληνικής κοινωνίας και της ερωτικής της σχέσης με την πολιτεία. Μήπως το κλείσιμο της είναι ένα σημάδι, ένα μύνημα που πρέπει να εκλάβουμε όλοι μας, ότι αυτό το μοντέλο ζωής έχει εξαντλήσει τα όρια του? Κι ότι από εδώ και πέρα οι συνέπειες για όλους μας θα είναι βαρύτατες? Αλλά πάλι ερωτώ, ακούμε εμείς οι πολίτες? ή προτιμούμε να κρύβουμε το κεφάλι μας μέσα στο χώμα?

    ReplyDelete
  90. Προκείμενο στη γελαδαρική θα πεί "on the issue"

    ReplyDelete
  91. "@ευάγγελος
    Ίσως επειδή εδώ και αρκετό καιρό έπαψε η ΟΑ να είναι στο απυρόβλητο."

    Ακριβώς άν ΟΛΟΙ και ΟΛΑ ΒΓΟΎΝ ΑΠΌ ΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ θα αρχίσει η ΑΦΥΠΝΙΣΗ.
    Τα ασυλα, τα απυρόβλητα,οι προστατευτισμοί,τα κλειστά, τα ιερά και όσια,μας έβλαψαν όλους.Καιρός να μιλήσουμε ανοιχτά,φωναχτά και ουρλιαχτά ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΤΆ.Να δείτε πώς τρομάζουν τα ασυλοποιημένα ανθρωπάκια.

    ReplyDelete
  92. @ libertarian,

    Η απαξίωση της ΟΑ έγινε σκόπιμα και στοχευμένα κατά την άποψή μου. Δεν μπορεί η εταιρία να πετυχαίνει στα δυσκολότερα τμήματα, όπως είναι αυτά της ασφάλειας πτήσεων και της συντήρησης, εκεί δλδ που χρειάζεται πολύπλευρη αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνικής εμπειρίας, με άρτια διαχείρηση ανθρωπίνου δυναμικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόζει πιστά την τήρηση τυποποιημένων διαδικασιών. Kαι από την άλλη να αποτυγχάνει στα ευκολότερα, όπως είναι το μικρο-managment της επιχείρησης.

    Κάπου δεν κολλάει τα πράγμα.

    Συνήθως μια αεροπορική εταιρία που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά δομικά προβλήματα, τα προβλήματα αυτά αντανακλώνται αργά ή γρήγορα και στα επίπεδα της παρεχόμενης ασφάλειας που προσφέρει, με σαφή αύξηση των συμβάντων: βλάβες, ατυχήματα, κτλ.

    Δεν έχω στατιστικά στοιχεία όμως για να πω περισσότερα.

    ReplyDelete
  93. @ ευαγγελοσ,

    Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως η ΟΑ με ένα ορθολογικό managment, απαλλαγμένο από κρατικές-κομματικές παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τους εργαζομένους είναι σε θέση να σταθεί με πάρα πολλές αξιώσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

    ReplyDelete
  94. Μόνο που οι πεσσιμιστές θα απαντήσουν, και με το δίκιο τους, ότι τρέφουμε φρούδες ελπίδες.

    Τελικά δεν ξέρω αν πρόκειται για βλακεία, ή για μεθόδευση. Ο κόσμος βουίζει, η ΕΕ μας κυνηγάει, κι έρχεται ο mister Λιάπης και αυξάνει το χρέος σε 850 εκ ευρώ. Ενώ είναι προδιαγεγραμμένο το τι θα επακολουθούσε. Και κολλάει μετά κι ο νυν mister minister μεταφορών και βάζει τέλος στη θεατρική παράσταση. Πάντως τόσο ακριβό εισιτήριο για θέατρο δεν έχω πληρώσει ποτέ ξανά, και μάλιστα χωρίς επιλογή. Το business του Κωστάκη και της συμμορίας του είναι πολύ σκοτεινό. Μαφιόζικο. Με το περιτύλιγμα των ευεργετών, και πού και πού και τα στρατιωτάκια στυλ Χατζηδάκη που έρχονται αφελή και φορτισμένα με τα ιδεολογικά τους δόγματα να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων, ουσιαστικά να φάνε όλη τη λάσπη.

    ReplyDelete
  95. εγγλεζικα ειναι τουτα που μου γραψες παρμενιδη μου; δε ξερω εγγλεζικα και καθε φορα που τα γραφετε τρεχω με τα λεξικα. τι νομιζεις οτι επειδης ειμαι γελαδαρης μιλαω και εγγλεζικα; πολλα καουμποϊκα εργα βλεπεις.
    και τωρα που ειπα καουμποϊκα και επειδης μιλαγα και για την ολυμπιακη, θυμηθηκα το για μια χουφτα δολαρια. φοβερο εργο ε;
    Εγω προβλεπω να γινει του μεξικου με την ολυμπιακη οπως και στο εργο. αυτο που δε ξερω ακομα σιγουρα ειναι ποιος θα ειναι ο κλιντ ισγουντ.

    ReplyDelete
  96. "The golden egg has disappeared."

    Επίκαιρο για τη διεθνή κρίση, πάντα επίκαιρο για την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  97. Κομφούκιε δε βλέπω ο κόσμος να ταράσσεται πλέον με την ΟΑ. Ό,τι παίξουν τα κανάλια, κι ό,τι φασαρία κάνουν οι συνδικαλιστές και τα κόμματα, για το θεαθήναι. Είναι εύκολο το έργο του Χατζηδάκη πια, δεν την πατάει σαν τη Γιαννάκου. Δεν έχει αντανακλαστικά, όρεξη και προτεραιότητα ο κόσμος να ασχοληθεί με την ΟΑ.

    ReplyDelete
  98. Τη πολιτική των μεθοδευμένων "κοινωνικών συγκρούσεων" ακολουθεί η κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα.
    Στην Ολυμπιακή δεν της βγαίνει.Με τους τελωνειακούς θα δούμε.Πριν μια βδομάδα είχε υποσχεθεί σαυτούς και τους εφοριακούς να τους εξαιρέσει απο την επιδοματική πολιτική.Τώρα "ξαφνικά" ανακαλεί.Είναι η επικοινωνιακή μέθοδος Φλέσσα,που λέει: συγκρουστείτε με τις συντεχνίες αλλά Θάτσερ.
    Κωμικοτραγικές επιλογές από πνιγμένους που πιάνονται απο τα μαλλιά τους.
    Σκοπός της μεθόδου είναι να μεταφέρει τη διχόνοια στην ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ με την διάσταση απόψεων που θα αναπτυχθούν μεταξύ και εντός των κομμάτων.
    Σημαντικό κυβερνητικό έργο αναμένεται!

    ReplyDelete
  99. Η 35ετής εμπειρία από την εμπλοκή του ελληνικού δημοσίου στη διαχείριση της ΟΑ δείχνει τα θεμελιώδη προβλήματα της εταιρείας προέκυψαν από την πάγια πρακτική του βασικού της μετόχου, δηλαδή του ελληνικού κράτους, να τη χρησιμοποιεί αλόγιστα με όρους πολιτικής και όχι αγοράς, ως μέσο για την άσκηση δήθεν υψηλής αναπτυξιακής στρατηγικής ή κοινωνικής πολιτικής.

    Όπως οι ίδιοι οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν

    -οι κατά καιρούς αγορές Α/Φ δεν έγιναν ποτέ με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας ή το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυτυπία του στόλου

    -τα δρομολόγια εξωτερικού καθορίζονταν πάντα με πολιτικές και όχι επιχειρησιακές ή οικονομικές επιλογές με αποτέλεσμα η εταιρεία να επιβαρύνεται υπέρμετρα με κόστος άστοχων δρομολογίων

    -τα υπουργεία αποφάσιζαν τη μετακίνηση διαφόρων ομάδων πολιτών με σημαντικά μειωμένες τιμές και χωρίς φυσικά να καταβάλλουν για αυτήν την κοινωνική παροχή το αντίστοιχο ποσό στην ΟΑ

    -με πολιτικές αποφάσεις η ΟΑ υποχρεώθηκε κατά καιρούς να χρηματοδοτεί κατασκευές κτιρίων, ανακατασκευές κλπ έργα ακόμα και τη μεταστέγαση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια κεφαλαίων και χωρίς όλα αυτά να είναι προτεραιότητα της εταιρείας αλλά του ελληνικού κράτους

    -η ΟΑ λόγω της έλλειψης κοινά αποδεκτού Στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης δεν εντάχθηκε σε κανένα συνασπισμό αεροπορικών εταιρειών, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρείες, χάνοντας έτσι στηρίγματα στο νέο απελευθερωμένο περιβάλλον των αερομεταφορών

    Βέβαια αυτό που οι συνδικαλιστές δε λένε είναι ότι την ίδια αντι-οικονομική λογική που επέδειξε το κράτος στη διοίκηση της εταιρείας, επέδειξε και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, στις προσλήψεις, τα μισθολογικά, τα φορολογικά, τα συνταξιοδοτικά και λοιπά προνόμια του μόνιμου προσωπικού, τις εθελούσιες, τις μετατάξεις στο δημόσιο κοκ. Μάλιστα με ελαφρά τη καρδία είδαν όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύσσεται μια γενιά γ700ων εποχικών και συμβασιούχων η οποία τώρα θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια ή για κάποιο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης τη στιγμή που οι ίδιοι ίσως τσιμπήσουν κάποια χρυσή εθελουσία ή καμιά μετάταξη σε εφορία.

    Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, και άλλων που προφανώς ξεχνάμε, η Olympic Airways μετετράπη σε Olympic Air Deficits.

    Ταυτόχρονα οι συνεχείς αναδιαρθώσεις και οι επακόλουθες απεργίες οδήγησαν τους πελάτες μακριά από την εταιρεία και έπληξαν καίρια το brand name. Υπενθυμίζουμε την περίπτωση SABENA που ενώ παλιά ταυτίζονταν με το Βέλγιο και τις Βρυξέλλες (κατά το Ολυμπιακή = Ελλάδα), έφτασε έπειτα από μια μακρά περίοδο παρακμής να σημαίνει Such A Bloody Experience Never Again και πλέον δεν υπάρχει καν σαν πτητική εταιρεία, έχε κλείσει.

    Κάπου εκεί βρίσκεται και η ΟΑ αυτή τη στιγμή, ειδικά από τη στιγμή που φθήνει και το επιχείρημα του εθνικού αερομεταφορές, αφού πλέον σε de facto «εθνικό αερομεταφορέα» εξελίσσεται η Aegean.

    Καιρός λοιπόν την ύστατη στιγμή να βάλει μυαλό ο βασικός μέτοχος το κράτος και οι διαχρονικοί συμμέτοχοι στο έγκλημα συνδικαλιστές. Η ΟΑ δεν είναι άχρηστη ούτε στερείται θετικών σημείων που εάν τύχουν σωστής αξιοποίησης μπορούν να την καταστήσουν κερδοφόρα επιχείρηση στο μέλλον. Αρκεί να ξεκουμπιστούν από πάνω της οι πάσης φύσεως «Λιάπηδες» που τρέφονται μια ζωή με εταιρικά πτώματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση we don’t give a rat’s ass

    ReplyDelete
  100. Αρκεί να ξεκουμπιστούν από πάνω της οι πάσης φύσεως «Λιάπηδες» που τρέφονται μια ζωή με εταιρικά πτώματα.

    Ακριβώς έτσι είναι!

    ReplyDelete
  101. έλα έρχεται και το εφάπαξ λέει άσχετα από το τι θα γίνει μετά

    ReplyDelete
  102. @mesout
    δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να βάλουμε κάποιο ιδεολογικό πλαίσιο
    Το ότι μας έχει χωμένους μέσα τόσα χρόνια δεν αρκεί ?

    Εσύ αν θες βάλε πλαίσιο αλλά να πληρώσεις και το δικό μου μερίδιο στα κερατιάτικα της ΟΑ -εγώ πάντως δεν γουστάρω να πληρώνω

    σε τελική ανάλυση (@G700 επίσης) οι συνδικαλισταράδες της ΟΑ την πήγαν στον τάφο με την ανοχή και ΣΥΜΠΡΑΞΗ των εργαζομένων -ειναι αργά γιά δάκρυα

    @αποφυτε
    πρεπει να βγάλουμε και τον αρτο τον επιουσιον
    για τις πρωινές ώρες υπάρχουν σίγουρα άλλοι

    @παρμενίδη
    είναι ιδιαίτερα απεχθές η κάθε "κάστα" να μάχεται να διατηρήσει χορηγίες και προνόμια και να μην τους προγκάμε

    Γιατι να εξαιρεθούν ? Και αν εξαιρεθούν αυτοί γιατί να μην εξαιρεθούν και αλλοι ?
    Την λογική "μακριά από την πλάτη μου κι ας είναι στου αδελφού μου" ακολουθούμε τόσα χρόνια και να τα αποτελεσματα

    Δείτε παρακαλώ ΟΛΟΙ αυτό

    http://uk.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4&feature=email

    γιά να καταλάβετε που μας οδηγεί η βλακεία, η μικροπολιτική και ο στρουθοκαμηλισμός

    ReplyDelete
  103. ΒΡΕΑΚING NEWS

    Latest Washington Post/ABC news Poll:
    Obama 52%
    McCain 43%

    I am ecstatic!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Θα κάνουμε ένα πάρτυ να το θυμάται η Αθήνα ... στο μουσείο της Ρηγίλλης.

    ΚΑΙ θα κελαηδάει ο Ατανάζ και οι μέγαιρες των Αθηνών.

    ReplyDelete
  104. Δοκιμασε πάλι το

    http://uk.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4

    ReplyDelete
  105. @ Γ700
    Ολα τα σημεία που θίγετε ήσαν ΚΟΜΒΙΚΑ και ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ στην ΕΚΠΤΩΣΗ της ΟΑ.
    Στέκομαι σε 3 σημαντικά όπου διαθέτω expertise:

    -οι κατά καιρούς αγορές Α/Φ δεν έγιναν ποτέ με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας ή το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυτυπία του στόλου

    OΛΕΣ οι μεγάλου βεληνεκούς διεθνείς εταιρείες, όπως Delta, Air France/KLM, American, United εστιάζουν σε ΜΙΑ εταιρεία αεροσκαφών και σε 2-3 κυρίως ΜΕΓΕΘΗ. Πχ, η Αir France λειτουργει κυρίως με Αirbus 319/320, και ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΣ με Βoeing 777 ή Airbus 330/340.
    Oλόκληρη Delta, ένας κολοσσός έχει ΜΟΝΟ Βoeings, 777 & 767 στα υπερωκεάνια και 737 η MD 90 στις εσωτερικές πτήσεις, καθώς και απειρα μικρά Canadair/Embraer για σύνδεση με πόλεις-δορυφόρους.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;;

    ΔΙΟΤΙ κάθε εταιρεία ΚΑΙ μέγεθος σκάφους ισοδυναμεί με ξεχωριστή "επιστήμη", οπόταν χρειάζονται duplication/triplication του αριθμού των μηχανικών συντήρησης.
    Σε αυτό το σημείο ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ένα από τα ΚΛΕΙΔΙΑ της αποδοτικότητας, δλδ aircraft-manufacturer & aircraft-size SPECIFICITY.
    Στην Ελλάδα αγόραζαν ό,τι έδινε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προμήθεια στον ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ή ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ υπουργό ή διοικητή ή δεν ξέρω ποιόν.
    Η ΟΑ, όντας μικρή εταιρεία, θα έπρεπε νάχει ΜΟΝΟ Airbus ή Boeing και πολλά Dornier/Canadair γιά την Αεροπλοϊα.

    -η ΟΑ λόγω της έλλειψης κοινά αποδεκτού Στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης δεν εντάχθηκε σε κανένα συνασπισμό αεροπορικών εταιρειών, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρείες, χάνοντας έτσι στηρίγματα στο νέο απελευθερωμένο περιβάλλον των αερομεταφορών

    Πράγματι αν δεν είναι εντεταγμένη σε ένα λειτουργικό consortium Ευρωπαϊκών/Αμερικανικών εταιρειών, ΜΙΑ εταιρεία είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;
    ΔΙΟΤΙ ο Κομφούκιος και αυτοί που κάνουν >>100.000 μίλια το χρόνο, δλδ αυτοί που αφήνουν τον παρά, πετούν με εταιρείες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ consortium ώστε τα μίλια τους να λογίζονται ΟΜΟΥ. Ο γράφων έχει Frequence Plus Card (Air France/KLM) αλλά μίλια χρεώνονται στην κάρτα ακόμα και όταν πετάει με μιά σεριά εταιρειών που είναι στο SKY TEAM CONSORTIUM (δλδ Alitalia, Continental, Aeromexico, Aeroflot, CSA, NWA κλπ κλπ). Η συγκέντρωση μιλίων κάτω από την αυτή κάρτα έχει σημασία ΔΙΟΤΙ τα διάφορα επίπεδα-ΟΥΔΟΙ (silver, gold, platinum) συνοδεύονται από σημαντικές προνομίες. Πχ σε Platinum level, ο κτήτωρ παίρνει Bonus 100% επί πλέον των πραγματικών μιλίων. Koντολογίς υπάρχουν και άλλα προνόμια (VIP Room Access, Sumptuous meals, magazines, concierge service of Κομφού specifications etc etc).
    ΓΙΑΤΙ δεν ΜΠΗΚΕ η ΟΑ σε alliance;;;

    ΔIOTI ΟΥΔΕΝ εταιρικό consortium ΔΕΧΕΤΑΙ εταιρείς ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΩΝ (η ΟΑ είναι ΔΥΟ ΑΣΤΕΡΩΝ κατά την έγκυρη Αγγλική εταιρεία εκτίμησης αερομεταφορέων SKYTRAX). For all intents and purposes, (κατά την ΣΚΥΤΡΑΧ και άλλους οργανισμούς Τουρισμού και Αναψυχής όπως το Conde' Nast Traveler) η OA θεωρείται εδώ και 15-20 χρόνια CHARTER AIRLINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

    -τα υπουργεία αποφάσιζαν τη μετακίνηση διαφόρων ομάδων πολιτών με σημαντικά μειωμένες τιμές και χωρίς φυσικά να καταβάλλουν για αυτήν την κοινωνική παροχή το αντίστοιχο ποσό στην ΟΑ

    Πράγματι, 90-100% των επιβατών της διακεκριμένης θέσης ήταν ΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ;;;;;
    Εχω κάπου 12 χρόνια να ταξιδέψω με την ΟΑ. Τελευταία φορά ήταν το 1998, JFK-ATH-JFK.
    Σε όλες τις εταιρείες, όταν μπαίνεις στην Διακεκριμένη Θέση παίρνεις εκείνο το υπέροχο άρωμα του καλού δέρματος ή at worst ενός σχετικά ουδέτερου αποσμητικού. Η Διακεκριμένη Θέση ΜΥΡΙΖΕ Βαλεριανικό Οξύ* και οι φάτσες των επιβατών ήσαν ΑΡΑΒΙΚΕΣ (τύπου Λαχαναγοράς-Ρέντη), οπόταν έβγαλα το λογικό συμπέρασμα πως οι επιβάτες ήσαν ΠΑΣΟΚΙΑ - ένας ήταν υπουργός μάλιστα. Η purser, που ήταν κομμάτι snob και κουτσομπόλα, μου εξομολογήθηκε ότι ήσαν όλοι τζαμπατζήδες και ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ΔΕΝ ταξίδευαν ΚΑΝ γιά ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ, αλλά προσωπικούς λόγους!!!!!!!!

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:
    Εδώ ΔΕΝ εχουμε εθνικό αερομεταφορέα αλλά ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ, μιά CHARTER AIRLINE που είναι ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΡΙΓΕΛΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    *Βαλεριανικό οξύ αναδίδουν ύστερα από ζυμώσεις τα άπλυτα πόδια, κοινώς ποδαρίλα.

    ReplyDelete
  106. Erratum
    Frequence Plus Card
    now called
    Flying Blue Card

    ReplyDelete
  107. Eίναι ΔΥΝΑΤΟΝ ποτέ αυτό που ονομάζεται design people να πληρώνουν 3 και 4 χιλιάδες ευρώ γιά να ταξιδεύουν με ΑΡΑΠΗΔΕΣ;;;;

    ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. Am I wrong here?

    ReplyDelete
  108. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

    Στις μεγάλες πτήσεις με προσωπικό καμπίνας άνω των 10 ατόμων ο/η chef de cabine ονομάζεται purser (κατά κυριολεξίαν, ο/η ταμίας).

    Aυτός είναι ένας όρος που κληρονόμησε η αεροπλοϊα από την ναυσιπλοϊα.

    ReplyDelete
  109. ΚΑΙ είχαν ένα καμάρι οι κακόμοιροι, σαν γύφτικα σκεπάρνια που ταξίδευαν στην Διακεκριμένη και μάλιστα σε Jumbo 747. Aλλά αυτό το αίσθημα ήρθε να αντικαταστήσει η ΕΚΦΡΑΣΗ του Κομφού. ΑΡΧΙΣΑ να τους κοιτάζω ΕΠΙΜΟΝΩΣ, ένα προς ένα, με εκείνη την ΓΝΩΣΤΗ μου ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΗΔΙΑΣ.

    H purser είχε ξεραθεί στα γέλια!!!

    ReplyDelete
  110. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

    Εταιρείες ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΡΑ είναι οι λεγόμενες UNSAFE του ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, άρα η Ολυμπιακή είναι στο κατώτερο επίπεδο που μπορεί να έχει μιά Ευρωπαϊκή εταιρεία.

    Παρμενίδη μου, ευγενέστατε των Ελλήνων, ΟΤΑΝ σε πιάνει το πατριωτικό σου, γίνεσαι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και λες ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  111. Η καλύτερη ανάλυση που έχω διαβάσει για την Ολυμπιακή. την θέουμε δημόσια, την θέλουμε εθνικό αερομεταφορέα, ΑΛΛΑ δεν την θέλουμε τσιφλίκι. Τέλειο το κείμενο.

    Αν έχουμε φράγκα για τόσο ακριβό σπορ ας φτιάξουμε πρώτα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, περιβάλλον και λοιπά πολύ πιο κρίσιμα.

    ReplyDelete
  112. KAI ΔΕΝ νοιώθω καμμιά τύψη γι αυτό που θα πω, ΑΛΛΑ ιδανικά θα έπρεπε ΟΛΟΙ αυτοί της ΟΑ να βρεθούν στο ΔΡΟΜΟ και θα σας ΑΝΑΦΕΡΩ το ΓΙΑΤΙ.

    Ημουνα νεαρός. Είχα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και στο διάβασμα - ήμουνα τότε στην Βαλτιμόρη. Είχα να δω τους γονείς 3 ΧΡΟΝΙΑ.

    Νεαρός faculty, πλέον, το 1985, "στρίμωξα" 18 μέρες άδειας να πάω να δω την διαπρεπή μαμά και το Αντωνάκη που άσθενούσε.

    ΔΕΝ θα ξεχάσω μάλιστα ΟΥΤΕ την ημέρα. ΗΤΑΝ 18 Δεκεμβρίου του 85. Η μαμά και ο πατέρας με περίμεναν με λαχτάρα..........
    Πάω στο JFK. Περίμεναν περίπου 420 επιβάτες - ήταν τότε η εποχή των Jumbo jets με την μεγάλη χωρητικότητα. Κάπου 95-99% των επιβατών ήσαν Ελληνες φοιτητές και academics.
    KAI ΤΙ έγινε λέτε;;;;;

    ΒΡΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ την ημέρα τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΤΗΣΕΩΝ (πιλότοι και πουτανάκια) να ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
    ΤΕΛΙΚΑ, πετάξαμε την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και μάλιστα όχι στις 5:30 το απόγευμα, αλλά στις 12 τα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ήτοι με καθυστέρηση 30.5 ΩΡΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΘΥΜΑΜΑΙ που ΣΗΚΩΘΗΚΑ και είπα ΔΥΝΑΤΑ:

    "ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ

    σας το ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ θα ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ"

    ΚΑΙ

    ΑΠΑΙΤΩ να ΠΕΙΝΑΣΟΥΝΕ!!!!!!!!!!!

    Το ΑΠΑΙΤΩ

    ΔΙΟΤΙ ως ΤΥΠΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΙ-ΤΥΡΑΝΝΟΙ βρήκαν να κάνουν ΑΠΕΡΓΙΑ μέρες που επέστρεφαν τα παιδιά στις οικογένειές τους.
    ΟΙ ΠΑΛΗΟΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ!!!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ReplyDelete
  113. ΚΑΙ από τότε ΔΕΝ ξαναπέταξα με αυτούς τους ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!!!!

    Εκανα χθές ένα πρόχειρο υπολογισμό. Από μενα μόνο, επιβάτη της Διακεκριμένης θέσης που κάνει 7 round trips το χρόνο, η ΟΑ έχει χάσει σε 20 χρόνια 340.000 ΕΥΡΩ

    Από ένα ΠΕΛΑΤΗ έχει χάσει

    ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!

    Το διανοείσθε;;;;

    ReplyDelete
  114. Γιώργος Ασημακόπουλος said...

    Αν έχουμε φράγκα για τόσο ακριβό σπορ ας φτιάξουμε πρώτα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, περιβάλλον και λοιπά πολύ πιο κρίσιμα.


    Σχολεία έχει η Ελλάδα και θα είχε διπλά εάν οι ΜΑΘΗΤΕΣ και οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ δεν είχαν ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε ΕΠΠΑΓΕΛΜΑΤΙΕΣ βανδαλιστές, με την ΑΔΕΙΑ, την ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ, in fact, του ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, κατόπιν του ΑΙΣΧΡΟΥ ΝΟΜΟΥ του 1982.

    Η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα του ΚΟΣΜΟΥ που έχει εισαγάγει την έννοια ΑΠΕΡΓΙΑ στα σχολεία και στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και αυτό διότι ΜΟΝΟ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ και εξ ίσου ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ μπορούσε να συλλάβει κάτι τέτοιο.

    ΓΙΑΤΙ το λέω ΑΥΤΟ;;;;;;

    Ας σκεφθούμε λιγάκι, ΤΙ σημαίνει, ΤΙ είναι και σε ΤΙ αποσκοπεί η ΑΠΕΡΓΙΑ;;;;;;

    ΑΠΕΡΓΙΑ, ως τα συνθετικά της μαρτυρούν, προέρχεται εκ των "απέχω" και "έργον". Απέχω εκ του έργου, της εργασίας μου. ΚΑΙ μέσα από αυτή την συλλογική ΠΡΑΞΗ, ΑΣΚΩ ή προσπαθώ να ΑΣΚΗΣΩ ΠΙΕΣΗ πάνω στον ΕΡΓΟΔΟΤΗ μου, ο οποίος ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ εκ, και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ διά, της απεργίας - μείωση παραγωγής, αδυναμία εκπλήρωσης ειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι σε πελάτες κλπ κλπ.

    ΑΡΑ, ΑΣΚΩ ΠΙΕΣΗ στον ΕΡΓΟΔΟΤΗ

    ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ τον. Ετσι δεν είναι;;;;

    Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ, όμως, και τα ΦΥΤΑ των ΦΥΤΩΝ, δλδ οι μαθητές, πρώτον ΔΕΝ εργάζονται, αλλά ΜΕΛΕΤΟΥΝ (υποτίθεται) και δεύτερον, ΟΥΔΕΝΑ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ όταν ΑΡΓΟΥΝ (αυτό είναι το σωστό ρήμα) παρά ΜΟΝΟ τον ΕΑΥΤΟ τους!!!!!!!!!!!!!!!!

    Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ, όταν ήμουνα παιδάκι, κατέβαιναν σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (demonstrations) , δλδ ΣΥΝ-ΛΑΛΟΥΣΑΝ, είτε επρόκειτο γιά το Κυπριακό, είτε γιά την ΣΤΗΡΙΞΗ του 1-1-4, δλδ του ακροτελεύτιου άρθρου του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που όριζε ότι η τήρησή του ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ των ΕΛΛΗΝΩΝ, ή γιά την ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ από το ΣΤΕΜΜΑ, and so on and so forth.

    ΠΩΣ είναι δυνατόν, λοιπόν, να ασκήσω πίεση σε τρίτους όταν το μόνο που πετυχαίνω με την ενέργειά μου είναι ΑΥΤΟ-ΤΙΜΩΡΙΑ μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    WORLDWIDE, there is NO SUCH THING as STUDENT STRIKE. Στην Ελλάδα όμως επεκτάθηκε η έννοια της απεργίας ΚΑΙ στην μαθητιώσα νεολαία, κατ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ της ΚΟΠΑΝΑΣ.

    "IT DON'T MAKE SENSE" που λένε οι αγράμματοι, θρησκόληπτοι, και μισαλλόδοξοι φασίστες του Αμερικανικού Νότου.

    ΟΣΟ γιά τα Νοσοκομεία, η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει μιά ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΩΝ Νοσοκομείων στις πρωτεύουσες ΟΛΩΝ των ΝΟΜΩΝ με ΑΔΕΙΕΣ ΚΛΙΝΕΣ, διότι ΔΕΝ υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Πρωτοβαθμίων αυτών Μονάδων (γυναικολόγοι να αφαιρέσουν ινομυώματα, οφθαλμίατροι να χειρουργήσουν καταρράκτη, ΩΡΛ γιά αμυγδαλεκτομές κοκ).

    ReplyDelete
  115. Η Ελλάδα, λόγω των νησιών (που χρειάζονται αερομεταφορές), επιβάλεται να έχει μια κρατική αεροπορική εταιρία. Είναι ζήτημα αναγκαιότητας για τον πληθυσμό.

    ReplyDelete
  116. ΑΥΤΟ που ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατάλαβα και το συζητούσα χθες διαδικτυακά με ένα φίλο, ΣΤΕΛΕΧΟΣ της σπουδαίας αυτής ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, είναι ΠΩΣ κατάφερε ο ΟΛΠ να μετατραπεί σε ΜΕΙΖΟΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΙΜΕΝΑ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ και εκπληκτική αποδοτικότητα και αφοσίωση των ανθρωπίνων πόρων του στο έργο τους.

    It beats me!!!

    ReplyDelete
  117. @lefteris

    Λάθος κάνεις, τα νησιά χρειάζονται πλοία για να μεταφέρουν αγαθά. ΔΕΝ είναι απαραίτητα τα αεροσκάφη, που αυτά που πάνε στα νησιά μεταφέρουν ελάχιστους επιβάτες και άντε τις εφημερίδες. Γιά περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχουν τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ. Συνεπώς η τροφοδοσία των νησιών απαιτεί καλές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ας αφήσουμε τα παραμύθια που σερβίρει η ΟΣΠΑ γιά να δείξει ότι είναι απαραίτητη η συντεχνία γιά την ελλάδα...

    ReplyDelete
  118. @ anax_1

    EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο.

    1. Ο περισσότερος κόσμος δεν μετακινείται το χειμώνα με τις κακοκαιρίες. Στα μικρά δε νησιά, τα αεροπλάνα πάνε και γυρνάνε ΑΔΕΙΑ!

    2. Στα νησιά υψηλής κυκλοφορίας, υπάρχει ΚΑΛΥΨΗ από την Aegean έτσι κι αλλιώς.

    2. Με τα ταχύπλοα, σήμερα, που η απόσταση Πειραιά-Χανίων/Ηρακλείου διανύεται σε 5.5 ώρες, είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να καλύπτεται ΟΛΗ η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ Ελλάδα ταχύτατα ΚΑΙ αποτελεσματικά.

    3. Tόσον ο Στρατός όσο και το ΕΚΑΒ διαθέτουν ελικόπτερα και μικρά αεροπλάνα για SOS, crisis management, καταστάσεις, κυρίως προβλήματα ΥΓΕΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

    4. Υπάρχουν ΝΗΣΙΑ μικρο-μεσαίου μεγέθους και υψηλών τουριστικών προδιαγραφών, όπως η ΣΥΜΗ, που γιά τοπογραφικούς λόγους ΔΕΝ έχουν αεροδρόμια.
    ΟΠΩΣ μπορούν και ζουν αυτοί ΧΩΡΙΣ αεροδρόμιο. έτσι μπορούν και οι κάτοικοι της απείρων άλλων ΝΗΣΩΝ.
    ΑΥΤΟ που απαιτείται είναι Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με ΤΑΧΥΠΛΟΑ αυτών των δορυφόρων νήσων με INDEX ΝΗΣΟΥΣ/connecting airports.
    Πχ, η ΣΥΜΗ, η ΧΑΛΚΗ, η ΤΗΛΟΣ να έχουν ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύνδεση με την ΡΟΔΟ ώστε να μπορούν από κει οι πολίτες να πηγαίνουν παντού ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ. Εξ ίσου, η ΝΙΣΥΡΟΣ, η ΚΑΛΥΜΝΟΣ, η ΛΕΡΟΣ να έχουν σύνδεση με την ΚΩ, κλπ κλπ.

    ΕΤΣΙ άλλωστε πράττουν στας Αμερικάς οι μεγάλες εταιρείες vis a vis μικρές δορυφορικες πόλεις. Πχ, ο κόσμος από μικρές πόλεις της Florida οδηγεί συνήθως προς μεγάλα αεροδρόμια όπως Orlando, Miami κλπ και από κει συνδέονται με τις μεγαλουπόλεις.
    ΕΙΝΑΙ τελείως ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ να έχει η ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ με τους 1500 κατοίκους της σύνδεση απ ευθείας ΣΥΝΔΕΣΗ με ΑΘΗΝΑ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟ και ΤΡΕΛΟ, through and through.

    ReplyDelete
  119. @ Confucius
    The only reason you are not pulled up on your continuous and otherwise unacceptable references to Arabs is the way many Arab countries treat their women. But you are getting away with murder. And you make me cringe every time you do it.

    ReplyDelete