Thursday, May 22, 2008

Ρ.Χ.Σ.: Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ

Από το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

Ελλάδα. Η χώρα του ήλιου, της θάλασσας, του κρασιού και της καλής παρέας. Η χώρα που καλεί τους νέους από όλο τον κόσμο να ζήσουν το μύθο τους σε αυτήν. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τους κατοίκους μιας χώρας όπου ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, ιδίως νέων, αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα, την ίδια στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη; Πόσο οι Έλληνες απολαμβάνουν τη ζωή και τα αγαθά της πατρίδας τους, όταν εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό λαό;

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα κατέγραψε για ένα μήνα τη ζωή πέντε ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλότατους κατώτατους μισθούς.

Ο Κώστας είναι 29 ετών, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα. Προσπάθησε να βρει δουλειά, όμως οι μισθοί που του προτάθηκαν από τεχνικές εταιρείες δεν ξεπερνούσαν τα 700 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που τα τρέχοντα έξοδά του είναι σχεδόν διπλάσια. Έτσι αναγκάζεται να κάνει τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Η καθημερινή ζωή του Οδύσσεια ξεκινάει το πρωί από το σπίτι του στην Λούτσα. Αφού διασχίσει όλη την Αττική καταλήγει το απόγευμα στο Φάληρο, όπου εργάζεται σαν σερβιτόρος.

Ο Μανώλης είναι καθηγητής, 43 ετών. Ζει στα Χανιά με τη γυναίκα και τα 2 μικρά παιδιά του, 6 και 3 ετών. Παρότι έχει πετύχει τρεις φορές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ακόμη δεν έχει διοριστεί και αναγκάζεται να εργάζεται ως ωρομίσθιος καθηγητής, με 340 ευρώ το μήνα, τα οποία και πληρώνεται με καθυστέρηση πολλών μηνών. Τα οικονομικά της οικογένειας βασίζονται στο μισθό της γυναίκας του, στον υπερδανεισμό, τις πιστωτικές κάρτες και ένα αυστηρότατο προϋπολογισμό. Ένα έκτακτο έξοδο -οι οδοντιατρικές δαπάνες της συζύγου του- ανατινάζουν τον προϋπολογισμό στον αέρα.

Η Τζίνα είναι 32 ετών, πτυχιούχος ιταλικής γλωσσολογίας και μιλά 4 ξένες γλώσσες. Αν και είχε μια καλή δουλειά στην Ιταλία, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα το 2004, μέσα στην ευφορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται ως γραμματέας με μισθό 770 ευρώ, με τα οποία πρέπει να ζήσει η ίδια και η 5χρονη κόρη της.

Η Αφροδίτη είναι 27 ετών, απόφοιτος του τμήματος δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Ζει μόνη της στην Αθήνα προσπαθώντας να τελειώσει το διδακτορικό που ξεκίνησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, για να τα βγάλει πέρα στην ακριβή Αθήνα. Όμως τα χρήματά της συχνά τελειώνουν πριν τα μέσα του μήνα...

Ο Ιορδάνης, είναι 31 ετών, με σπουδές στο μάρκετινγκ. Έκανε εφτά μήνες να βρει δουλειά και τελικά προσελήφθη ως πωλητής σε εταιρία πληροφορικής, με μισθό... 680 ευρώ. Δεν άντεξε να μένει με τους γονείς του και να συντηρείται από αυτούς και αποφάσισε να μεταναστεύσει. Ο πρώτος του μισθός στην Ολλανδία ήταν 1700 ευρώ. Ο φακός της εκπομπής τον παρακολουθεί να πληρώνει 1,5 ευρώ για τον καφέ του, στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ.

Το ντοκιμαντέρ «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 Ευρώ» θα προβληθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 22:00, στο πλαίσιο μιας Θεματικής Βραδιάς, για την ακρίβεια και για τη γενιά των 700.

Στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθεί βίντεο με έναν ακόμη νέο που παρακολούθησε η ομάδα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα: Ο Δημήτρης, 28 ετών, στράφηκε στην ομάδα του γνωστού, πλέον, blog g700.blogspot.com για να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του και τις κινήσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσει για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Με τη συμβολή των μελών του G700 - με τους οποίους ο Δημήτρης συζητά για τα προβλήματα της «γενιάς των 700» - η υπόθεση μεταφέρθηκε τους τελευταίους μήνες στις αίθουσες των δικαστηρίων...

154 comments:

  1. in.gr

    Από 840 έως 1.170 ευρώ είναι το μηνιαίο κόστος ζωής του εργαζόμενου που δεν έχει ακόμα αποκτήσει οικογένεια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.

    Έτσι ένας νέος που κερδίζει περίπου 700 ευρώ το μήνα παρουσιάζει έλλειμμα που μπορεί να φτάσει και τα 470 ευρώ.

    Αναλυτικά, στα έξοδα υπολογίζεται το ενοίκιο (240-300 ευρώ), τα κοινόχρηστα (50-70 ευρώ), οι αγορές στο σούπερ μάρκετ (150-200 ευρώ), τα έξοδα για τους λογαριασμούς τηλεφώνου-νερού-ηλεκτρικού (80-110 ευρώ), τα τσιγάρα-κινητό-βενζίνη (160-250 ευρώ), η σύνδεση στο Ίντερνετ (έως 30 ευρώ), η έξοδος (70-100 ευρώ) και διάφορα άλλα έξοδα (έως 100 ευρώ).

    ReplyDelete
  2. Το τσιγάρο σου "καίει" 90-100 Ευρώ το μήνα. Διόυλου ευκαταφρόνητο ποσό.

    Η βενζίνη όμως με αυτή τη κερδοσκοπική τακτική (ελέω υποτιμημένου δολαρίου) σε καίει ολοσχερώς.

    ReplyDelete
  3. κόψτο το τσιγάρο γιατί θα αυξηθεί κι άλλο η τιμή, το ιντερνετ έχει πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια

    ReplyDelete
  4. πάλι από in.gr

    Τα τιμολόγια των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών φαίνεται να είναι τα μόνα που αντιστέκονται στο κύμα αυξήσεων, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ.

    Μέχρι και κατά 76% έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές των πακέτων του γρήγορου Ίντερνετ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το κόστος των αστικών κλήσεων παραμένει σταθερό από το 2002 και των υπεραστικών από το 2003
    .......συνεχίζεται

    ReplyDelete
  5. Big Lebowski said...
    κόψτο το τσιγάρο γιατί θα αυξηθεί κι άλλο η τιμή, το ιντερνετ έχει πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια


    ΣΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Τα legitimate ΕΞΟΔΑ ενός νέου είναι περίπου 700 ευρώ.

    Ο υπολογισμός αυτού που τον έκανε παραπάνω είναι ΕΜΦΑΝΩΣ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ λανθασμένος!!!!!!!!!

    Σταμάτα και συ βρε Γ700 να τρέχεις από το ένα ποστ στο άλλο. ΑΣΕ να ολοκληρώνεται και ΚΑΠΟΙΑ συζήτηση.

    ΟΥΚ εν τω ΠΟΛΛΩ το ΕΥ, αλλ' εν τω ΕΥ ο ΚΟΜΦΟΥ.

    ReplyDelete
  7. χα χα χα, σωστά δίκιο έχεις, αλλά τι να κάνουμε οι εξελίξεις τρέχουν. Ήταν καλή η προηγούμενη συζήτηση. Όμως, δες το σαν μια ενιαία κουβέντα με θέματα που σχετίζονται το ένα με το άλλο: κλειστά επαγγέλματα, ακρίβεια, γενιά 700 και αύριο λέμε να πιάσουμε τις κάθετες συμφωνίες στα σούπερμάρκετ και τους προμηθευτές.

    ReplyDelete
  8. Μέσα σε αυτά τα έξοδα, βάλε ότι εγώ πληρώνω και μαθήματα ισπανικών και γυμναστήριο. Αυτά δεν είναι φυσικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά δεν βγαίνει η ζωή μόνο σπίτι-δουλειά-σπίτι. Λέω να γίνω και επίσημα χορτοφάγος, αφού κρέας δεν αγοράζω και δεν μαγειρεύω ποτέ πια, είναι πανάκριβο!

    ReplyDelete
  9. ΜΠΑΜΠΑ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ.

    Η ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα.Δεκατηέβδομη στην παγκόσμια κατάταξη με βάση το κατα κεφαλήν εισόδημα.
    Τα επίσημα εισοδήματα των Ελλήνων μπορεί να είναι μικρά αλλά έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία που ανατιμούνται συνεχώς και τα οποία συνεισφέρουν στην ευημερία τους.
    Επί πλέον ΟΙ Ελληνες ζούν σε ένα χώρο που από μόνος του έχει μια τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και τεράστια αναπτυξιακά αποθέματα.
    ΟΛΑ όμως αυτά αφορούν τους ηλικιωμένους που είναι και οι κατέχοντες.Και πολλά απο αυτά δημιουργήθηκαν απο το εξαναγκαστικό δανεισμό των νέων πρός τους ενήλικες και από την επιβολή φόρων στους νέους από τους ενήλικες.
    Αυτό είναι το κλειδί της ερμηνείας του γιατί έχουμε ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.
    Και εκεί θα πρέπει να στραφεί κάθε πολιτική διεκδίκηση των νέων.
    Να βρούν τρόπο οι νέοι να πάρουν απο τους ενήλικες πίσω ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.

    ReplyDelete
  10. Τι λες, βρε παιδάκι μου, απόφοιτος Πολυτεχνείου ο άλλος και του προτείνει η εταιρία μισθό 700 ευρώ; 700 ευρώ εγώ ξέρω παίρνουν οι τηλεφωνητές που είναι εντελώς ανειδίκευτοι.

    Πώς γίνεται να βγάζει τα ίδια χρήματα το καημένο αυτό αγόρι;

    Μήπως είναι ένα ακόμα από τα πολυάριθμα τούβλα του Πολυτεχνείου που πήραν το πτυχίο τους επειδή σε ό,τι αφορά την ψήφο τους ήταν... διαλακτικοί;

    Κρίμα, το παιδί, να φάει τα χρόνια του στο διάβασμα και να παίρνει ως μισθό όσα παίρνει ένας σερβιτόρος;

    ReplyDelete
  11. ANAKOINOYTAI EΠΙΣΗΜΩΣ ότι η ΒΛΑΒΗ του κλιματιστικού συστήματος της Οικίας Παρμενίδη αποκατεστάθη περί ώραν 12:08 μεσημβρινήν της σήμερον.

    ReplyDelete
  12. pornostar πόσα μου δίνεις για να ψηφίσω σωστά; Δαγκωτό σου λέω θα το ρίξω για σένα και το κόμμα σου. Στάξε το μπαξίσι, περιμένω. Kind regards.

    The dude.

    ReplyDelete
  13. ΤΣΙΓΑΡΑ-ΚΙΝΗΤΟ και ΒΕΝΖΙΝΗ

    ΔΕΝ είναι LEGITIMATE ΕΞΟΔΑ.

    ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να τα χρησιμοποιεί στον ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των ΕΞΟΔΩΝ ενός ΝΕΟΥ.

    Αφού ΔΕΝ έχει κινητό ο Κομφού δεν βλέπω τον λόγο γιατί δικαιούται να έχει κινητό ο οιοσδήποτε.

    Να παίρνετε λεωφορείο και να πηγαίνετε με τα πόδια. Η καλύτερη γυμναστική. Αφού πάει με τα πόδια ο Κομφού, θα πάτε και σεις. PERIOD.

    ΓΙΝΟΥ και ΣΥ GENTLEMAN, ΜΠΟΡΕΙΣ!

    ReplyDelete
  14. @big lebowski

    Το "ψηφίζω σωστά" στην Ελλάδα του σήμερα σημαίνει πηγαίνω στην τουαλέτα να χέσω, σκουπίζομαι με το ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια το πετάω στην κάλπη.

    Όσο για την ανταμοιβή να είσαι σίγουρος ότι δε θα έρθει από εμένα -αλλά θα έρθει.

    ReplyDelete
  15. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στα ΠΑΣΟΚΙΑ που ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ και ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ τον ΠΛΟΥΤΟΝ και την ΥΠΕΡΑΞΙΑ των ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.

    ReplyDelete
  16. Anastasia Kyriakidi said...
    Μέσα σε αυτά τα έξοδα, βάλε ότι εγώ πληρώνω και μαθήματα ισπανικών και γυμναστήριο. Αυτά δεν είναι φυσικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά δεν βγαίνει η ζωή μόνο σπίτι-δουλειά-σπίτι.


    KANEΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΕΞΟΔΑ για ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ είναι 100% ΘΕΜΙΤΑ. Προσφέρεις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    1) στον ΕΑΥΤΟ σου, στο σώμα σου
    2) στην ΨΥΧΙΚΗ σου ΥΓΕΙΑ, και
    3) στο ΕΘΝΟΣ διατηρώντας το σώμα σου υγιές

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - απολύτως θεμιτα ΕΞΟΔΑ

    Σας υποκλίνομαι κυρία μου.

    ReplyDelete
  17. Το κινητό είναι απαραίτητο, όμως δεν κοστίζει. Εκτός κι άμα μιλά με τσι φίλες 2 ώρες τη μέρα. Τότε τι να πω καλό μπιφτέκιασμα εγκεφάλου

    ReplyDelete
  18. από ημερησία

    υπερβάσεις στον δημόσιο δανεισμό και κατ' επέκταση στους στόχους που έχουν τεθεί φέτος για το δημόσιο χρέος, το οποίο ξεπέρασε ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2008 το ελληνικό ΑΕΠ, φοβάται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Η υστέρηση των εσόδων, σε περιβάλλον πρωτοφανούς αβεβαιότητας εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης στις αγορές, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, που ανησυχεί για υπερβάσεις στο φετινό δανεισμό, ο οποίος εκτιμάται, αρχικά, στα 38 δισ. ευρώ.

    Χθες το ΓΛΚ ανακοίνωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2008, το χρέος κεντρικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στα 247,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 100,8% του προβλεπόμενου για φέτος ΑΕΠ της χώρας, έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 8 δισ. ευρώ από το τέλος Δεκεμβρίου και κατά 12,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2007.

    Χαρακτηριστικό του οξύτατου δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η οικονομία είναι και το ότι μόνο για την πληρωμή λήξεων ομολόγων θα πρέπει να καταβληθεί έως το 2013 το ποσό των 103 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό που είναι τέσσερις περίπου φορές υψηλότερο από τον προϋπολογισμό των κοινοτικών πόρων που έχει να λαμβάνει η Ελλάδα από τα κοινοτικά ταμεία έως το 2013.

    Προβλέψεις
    Το υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης θα ανέλθει φέτος σε 250,2 δισ. ευρώ ή 102% του ΑΕΠ.

    Η εκτίναξή του ωστόσο στα 247,4 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο υπερβάσεων και φέτος, όπως και πέρσι που καταγράφηκε τελικά στο τέλος του έτους χρέος μεγαλύτερο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις (239,6 δισ. ευρώ, αντί στόχου 238,6 δισ. ευρώ)


    για να μην ξεχνιόμαστε...

    ReplyDelete
  19. για όποιον ενδιαφέρεται ΣΗΜΕΡΑ, ξέρουμε ότι είστε αρκετοί.

    Εκδήλωση μνήμης

    Δέκα χρόνια από την απώλεια του κορυφαίου Ελληνα στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη, διοργανώνεται τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του, την προσεχή Πέμπτη 6 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Πατάκη» (Ακαδημίας
    65) με εισηγητές τους: Γερ. Βώκο, καθηγητή ΑΠΘ («Ο Κονδύλης ως ιστορικός της φιλοσοφίας»), Αθ. Καΐση, καθηγητή ΑΠΘ («Η υποδοχή του έργου του Κονδύλη στη Γερμανία»), Κ. Κουτσουρέλη, ποιητή-μεταφραστή («Η υποδοχή του έργου του Κονδύλη στην Ελλάδα»), Χρ. Μαρσέλλο, συγγραφέα-μεταφραστή («Ο Κονδύλης και ο ευρωπαϊκός μηδενισμός»), Παν. Νούτσο, καθηγητή Παν. Ιωαννίνων («Η διεθνής συζήτηση για την "Κοινωνική οντολογία"»), Αθ. Σαμαρτζή, μεταφραστή («Θεωρία, πράξη και απόφαση στον Κονδύλη»), και Αρη Στυλιανού, επ. καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας ΑΠΘ («Ο Κονδύλης ως μεταφραστής και επιμελητής»). Η εκδήλωση, που θα συντονίσει ο Αθ. Καΐσης, γίνεται με πρωτοβουλία των εκδόσεων «Νεφέλη» και του βιβλιοπωλείου «Πατάκη».

    ReplyDelete
  20. Αυτά είναι τα ωραία της πρωτεύουσας!!!

    Μεγάλος Έλληνας στοχαστής, έφυγε νωρίς...

    ReplyDelete
  21. "θα πρέπει να καταβληθεί έως το 2013 το ποσό των 103 δισ. ευρώ."

    Mάγκες απίστευτο νούμερο, σχεδόν εξωπραγματικό!

    Προτείνω τον Αλογοσκούφη να πάρει μια αξίνα, να πάρει και το επιτελείο του και να αρχίζουν να σκάβουν για πετρέλαιο.

    ReplyDelete
  22. Euxaristw komfoukie! Etsi pisteuw ki egw.
    Ena pragma de katalavainw se auti ti xwra: pws ginetai tosoi anthropoi na exoume provlima me tin politiki/ oikonomiki/ politistiki/ tileoptiki katastasi se auti ti xwra kai na vgainoun xana kai xana ta idia kommata?? As mou to exigisei epitelous kapoios auto!

    ReplyDelete
  23. το θεωρειται απιθανο με τοσα χρεη μια χωρα να βουλιαξει?ποιος δηλαδη θα μας δανιοσει λεφτα και γιατι ?δεν ειναι σιγουρο ετσι οπως παμε στο αμεσο μελλον να μη μπορουμε να ψωνισουμε ουτε φαγητο και οι τραπεζες να εχουν δεσμευσει τις περιουσιες των περισσοτερων η μηπως συμβαινει ηδη σε πολλους ?καπως ετσι δεν αγανακτει ο λαος απ τη πεινα και την εξαθλιωση και καταληγει σε αιματηρες επαναστασεις η ακομη χειροτερα καπως ετσι δεν γινονται τα πραξικοπηματα? ποσοι νεοι σημερα την κανουν για μια καλυτερη ζωη στο εξωτερικο σιγουρα ολοι εχουμε καποιο γνωστο και πολλοι απο μας το σκεφτονται ηδη? δεν ανησυχει κανεναν αυτο? ποσο ακομη αντεχει ο κοσμος να αντιμετωπιζει μια παρομια κατασταση? βρισκετε οτι κινδυνολογω ? εγω το θεωρω πιθανοτατο στα επομενα χρονια.

    ReplyDelete
  24. @ anastasia,

    Είναι ακριβώς όπως και τα καρτέλ. Οι εναρμονισμένες (πολιτικές) πρακτικές επί της ουσίας σου αφαιρούνε τη δυνατότητα της επιλογής. Στο τέλος βέβαια κάποιον θα χρειαστεί να επιλέξεις από αυτούς που αυτοπροσφέρονται στο "ράφι". Άλλα όπως και στην οικονομία έτσι και στην πολιτική θα είναι μια επιλογή με μεγάλο κόστος.
    Και αυτό το κόστος όλοι το πληρώνουμε καθημερινά. Πολύ περισσότερο όμως το πληρώνει η γενιά μας.

    ReplyDelete
  25. Γράψτε τηην εκπομπή και ανεβάστε τη στο google video.. Του Βαξεβάνη ακόμα τη περιμένουμε..

    ReplyDelete
  26. Ενδιαφέροντα όλα αυτά, να προτείνω και κάτι; Ανοίξτε ένα forum και βάλτε μια δημοσίευση για κάθε θέμα σας. Έτσι θα μπορούν να το συζητάνε όσοι θέλουν άνετα.

    ReplyDelete
  27. θα τη βάλουμε του Βαξεβάνη μόλις παίξει και του Κούλογλου, don't worry παιδιά, με τη σειρά.

    ReplyDelete
  28. RΕ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

    Εγω ΔΕΝ είμαι ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ
    Βελτιώθηκε κάπως ως σχέση ΕΝΑΝΤΙ του ΑΕΠ στο 102% περίπου.

    ΣΗΜΑΣΙΑ έχει να ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ του ΑΕΠ πολύ ταχύτερα και περισσότερο. Ετσι μακροπρόθεσμα ΜΠΟΡΕΙ να μετατραπεί σε ένα ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ του ΑΕΠ.

    ReplyDelete
  29. ΚΑΝΕ και ΣΥ μιά ΚΑΤΑΛΗΨΗ,

    ΜΕΙΝΕ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ

    ΜΠΟΡΕΙΣ.

    Ζήτω το

    ΠΑ νελλήνιο
    Σ ώμα
    Ο ργανωμένων
    Κ ακοποιών

    ReplyDelete
  30. Η μοναδική έστω μικρή δημοσιονομική επανάσταση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ξεκίνησε επί Αλέκου Παπαδόπουλου και ύστερης εποχής Αντρέα Παπανδρέου και συνεχίστηκε με πιο γοργά και συνεπή βήματα επί Σημίτη, Γιάννου, Αλέκου. Από αυτό το fiscal consolidation της δεκαετίας του 90 τρώμε σήμερα. Έτσι αποφύγαμε να γίνουμε Αργεντινή. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τα απόλυτα νούμερα (αν δηλαδή το χρέος το πήρε στο 110 και τώρα με λίγη νέου τύπου δημιουργική λογιστική είναι στο 102), αλλά η μακροπρόθεσμη δυναμική τους. Και το πρόβλημα σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει δυναμική αποκλιμάκωσης του δημόσιου χρέους μακροπρόθεσμα, γεγονός που προϋποθέτει μέτρα και παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα που λέει και η Κομισιόν. Αυτό όφειλε να κάνει ήδη από το 2004 η ΝΔ, όμως δεν τόλμησε. Αυτή είναι και η μεγάλη της αποτυχία. Και σήμερα κρίνεται αρνητικά γι' αυτό.

    ReplyDelete
  31. Και για να είμαι δίκαιος λέω επίσης το εξής: κι ο Μητσοτάκης πήγε για δημοσιονομική σταθεροποίηση αλλά τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Άφησε τα δημοσιονομικά και τα γενικότερα μακροοικονομικά μεγέθη σε τραγικά κακή κατάσταση όταν έφυγε το 93. Και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, εκ του αποτελέσματος κρίνεται ο πολιτικός και όχι εκ των διακηρύξεων και των καλών προθέσεων. Μην τυφλώνεσαι από το μίσος σου για τη χαμένη δεκαετία του οικονομικού λαϊκισμού του 80 και γίνεσαι εντελώς ισοπεδωτικός.

    ReplyDelete
  32. "STOY KOMFOY TI PORTA OSO THELIS BRONTA"
    λαική παροιμία

    ---------------------------------
    * ΡΟΪΤΕΡ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 22-05-08


    Ανησυχητικό το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών Ελλάδας


    Αλλο ένα διεθνές SOS, από το Ρόιτερ αυτή τη φορά, ήλθε για την ελληνική οικονομία.


    Σε εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα το διεθνές πρακτορείο τονίζει ότι παρ' όλο που η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από τους εταίρους της στην Ε.Ε., «όλα τα βλέμματα πέφτουν στο πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα -το παραφουσκωμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο αντικατοπτρίζει τη διαρθρωτική αδυναμία».

    Το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών εκτινάχθηκε πέρυσι στο 14,1% του ΑΕΠ, τονίζει το Ρόιτερ, το οποίο επικαλούμενο δηλώσεις οικονομολόγων, το θεωρεί μακροπρόθεσμα απειλή για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    «Η συνεχιζόμενη διάβρωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων σε μισθούς (σ.σ. πού τους είδε;), η οποία επιδεινώθηκε λόγω του ισχυρού ευρώ, προκαλεί μακροπρόθεσμα ανησυχία», τονίζει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τεοντόρ Σκχόνεμπεκ. Η ταχύτερη από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αυξάνει τη ζήτηση γα εισαγωγές, τονίζει ο ανταποκριτής. «Οι ελλιπείς εγχώριες αποταμιεύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, για τη χρηματοδότηση της κατανάλωσης αυξάνουν τον εξωτερικό δανεισμό».

    -«Αποτέλεσμα, συνεχίζει το Ρόιτερ, είναι η Ελλάδα να εξελίσσεται σε χώρα οφειλέτη -με το καθαρό χρέος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς το εξωτερικό να έχει αυξηθεί σε 93,7% του ΑΕΠ το 2007, από 51% το 2001».-

    ΣΤΟΝ ΚΟΜΦΟΥ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
    ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΩ. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ.
    ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΜΟΥ.

    ReplyDelete
  33. -«Αποτέλεσμα, συνεχίζει το Ρόιτερ, είναι η Ελλάδα να εξελίσσεται σε χώρα οφειλέτη -με το καθαρό χρέος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς το εξωτερικό να έχει αυξηθεί σε 93,7% του ΑΕΠ το 2007, από 51% το 2001».-

    ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ReplyDelete
  34. H Ελλάδα είναι ΜΙΑ ΧΩΡΑ που αποτελείται από ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΣ
    1) ΚΑΤΩΤΕΡΑ και
    2) ΚΑΤΩΤΑΤΑ στρώματα,

    που μιλούν με Σλαβομακεδονική προφορά (ίδε Υπουργός Τουρισμού).

    Το ότι ο καταναλωτής, λοιπόν, από κάθε 10 ευρώ που ξοδεύει στην αγορά τα 6 τα δίνει για αγορά ξένων προίόντων είναι ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα. Αλλά αναμενόμενο.

    ΑΥΤΗ είναι η νοοτροπία του Σλαβομακεδόνα καράβλαχου. ΤΙ φταίνει οι Κυβερνήσεις γι αυτό;;;;

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ σ' αυτή τη χώρα.

    ReplyDelete
  35. EΛΛΗΝΑΣ (κατα ΙΣΟΚΡΑΤΗΝ) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ

    1) Μιλάει καλά Ελληνικά

    2) και χωρίς Σλαβομακεδονική προφορά

    3) και ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ μας

    ReplyDelete
  36. Ενώ ο πολίτης-καταναλωτής παλεύει να τα φέρει βόλτα με τα γνωστά μικρά ποσά οι βουλευτές ψηφίζουν νέα ασφαλιστικά προνόμια για τους βουλευτές. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο
    'Νέα πρόκληση από τη Βουλή'
    http://www.cpress.gr/
    article.php?art=56714

    Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, ύστερα από την εξοντωτική συζήτηση που είχε γίνει για το ασφαλιστικό. Αλλά τώρα είναι που θα έπρεπε να βγει έξω ο κόσμος να κάνει πορείες όχι μόνο μπροστά αλλά να περικυκλώσει τη #$@&Βουλή

    ReplyDelete
  37. Auth htan olloi kai olloi h perifimh ekbobi tou Kouloglou ?

    Ligo kaliterh apo ta perivoita reprtaz tou Autia sths laikes htane.

    To giati kurie Kouloglou kai kathe Kouloglou tha to rwtisete pote ? Ean rwtisete to giati mallon den tha simferh oute esas kai oute to sinafh sas...........

    ReplyDelete
  38. κάτσε έχει και το Live στις 12, διότι η μισή εκπομπή κόπηκε λόγω "κακής βιντεοσκόπησης"

    ReplyDelete
  39. "Auth htan olloi kai olloi h perifimh ekbobi tou Kouloglou ?

    Ligo kaliterh apo ta perivoita reprtaz tou Autia sths laikes htane.

    To giati kurie Kouloglou kai kathe Kouloglou tha to rwtisete pote ? Ean rwtisete to giati mallon den tha simferh oute esas kai oute to sinafh sas..........."

    Δηλαδή εσύ τι ήθελες να δεις? Θες να μας περιγράψεις λίγο πώς θα έκανες εσύ την εκπομπή; και ακόμα δεν έχει τελειώσει...
    Προφανώς δεν ανήκεις στην G700 και για αυτό δεν σε άγγιξε! Όχι απλά δεν ανήκεις αλλά το δικό σου το συνάφι δεν θα περιλαμβάνει και τέτοια άτομα.

    Αν αυτό δεν σε άγγιξε, δεν σε εξόργισε, δεν σε έριξε σε κατάθλιψη, τότε αναρωτήσου ΕΣΎ με τα μούτρα σου στον καθρέπτη....ΓΙΑΤΙ?

    ReplyDelete
  40. είδες μήπως το παρακάτω κομμάτι...;;;;

    Στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθεί βίντεο με έναν ακόμη νέο που παρακολούθησε η ομάδα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα: Ο Δημήτρης, 28 ετών, στράφηκε στην ομάδα του γνωστού, πλέον, blog g700.blogspot.com για να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του και τις κινήσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσει για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Με τη συμβολή των μελών του G700 - με τους οποίους ο Δημήτρης συζητά για τα προβλήματα της «γενιάς των 700» - η υπόθεση μεταφέρθηκε τους τελευταίους μήνες στις αίθουσες των δικαστηρίων...

    ;;;;γιατί εμείς δεν το είδαμε.
    Όσο για το συνάφι, δεν ανήκουμε σε κανένα συνάφι και καμία ομάδα απ'τις γνωστές που ενδεχομένως υπονοείς.

    ReplyDelete
  41. η εκπομπή είναι μια χαρά άψογη και συνεχίζει στις 12

    ReplyDelete
  42. ρε φιλαράκο δε λες πάλι καλά που έγινε η εκπομπή;

    ReplyDelete
  43. Ένα μπράβο για όλη την προσπάθεια, την δημοσιοποίηση, την ΦΩΝΗ...!!!
    Κάνεις-κάνετε αυτό που ένας νέος οφείλει...να μάχεται για τα προσωπικά όνειρα και τα ιδανικά του. Και αυτό είναι κατάκτηση.
    Ο αγώνας αυτός είναι μία σκυτάλη που μεταφέρετε απο άνθρωπο σε άνθρωπο και αφορά τους νέους ή και καποιες ασθενείς κοινωνικές ομάδες , όπως ανύπαντρες μητέρες,αναπήρους κ.α...Ή Ελλάδα είναι πίσω, πολύ πίσω...βυθισμένη σε έναν λήθαργο. Και όλα αυτά είναι σαφώς γνωστά

    Όπως έλεγε ο Μπρέχτ κάπου..."άς μήν μιλήσουμε για ατυχία , άς μιλήσουμε για ντροπή"

    Εύχομαι καλή δύναμη
    και
    Καλη πίστη

    Όσοι αγωνίζονται στο τέλος γεύονται καρπούς
    Συνεχίστε

    ReplyDelete
  44. Zitao signomi apo to blog.....den hksera oti h ekbobi sinexize......BRAVO SAS. Kanate ton Kouloglou na kolosi idietera ekei pou ta 'valate' me to arithmo dimosiwn ipallilwn pou iparxh sth Ellada......maggia sas.

    Osso gia to reportaz to idio....sinexizo kai pistevo oti htan ena vhma mprosta apo ena reportaz tou Autia.....Den ginete na siggrinhs thn Ollandia me thn Ellada se times sto supermarket, h se misthous xwrhs na les TO GIATI iparxh auth h diafora.......

    To giati omos (opos eipa kai prhn) den simferh ton Kouloglou kai to sinafh tou ...kai ean den katalavete pio einai to 'sinafi' tou Kouloglou, deste thn adidrash tou otan arxizan ta paidia na katigoroun tous dimosious ipallilous......

    Kai palh....bravo sas paidia.....you took Kouloglou (kai to kathe Kouloglou) too school.....

    ReplyDelete
  45. kalo kalo kai kali i ekpompi para tis antiksoes sinthikes

    ReplyDelete
  46. πολύ καλή δουλειά, μου άρεσε πιο πολύ το δεύτερο μισό.

    ReplyDelete
  47. Η φυγή όμως δεν είναι λύση! Αν οι νέοι άνθρωποι, που ίσως μπορούν να αλλάξουν κάτι σε αυτή τη χώρα, αρχίσουν να φεύγουνε, θα μείνουνε πίσω οι άλλοι και ασύδοτοι θα συνεχίσουν να μαγαρίζουν αυτή τη χώρα.

    ReplyDelete
  48. Aναστασία αυτό φοβάμαι έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες και η χώρα έχει ήδη μαγαριστεί...

    ReplyDelete
  49. 37 ετων παντρεμένος με 1 παιδί. Υπ. Στην ΔΕΗ και με τη συζυγο να εργάζεται. Ειμαι τοσο εξοργισμενος! Απο το 95 που ειμαι παντρεμένος περιμενω τις καλυτερες μερες! Χρωστάω παντού, δεν θα παρω συνταξη ενω συναδελφοι μου βγενουν στα 52 με το 110τις εκατό του μισθου τους! Απογοήτευση...

    ReplyDelete
  50. Epidh o sinadelfos pernh 110% sindaksh sta 52 tou, einai o logos pou emeis tou G700 doulevoume gia 800 to mhna sta 35 mas, kai den prokeite na paroume sindaksh pou mas analogh me ths eisfores pou dinoume....

    As einai kala o siderenios kai tous psiforous/pelates tou pou ftanoun twra se sindaksimh ilikia (sta 50 diladh)....

    ReplyDelete
  51. Παιδιά δεν ειναι σημερινό το προβλημα. Απο το 93 και μετά η Ελλάδα δεν μπορει να συνελθει! Απλά, τωρα μας τελείωσαν τα δανεικά!

    ReplyDelete
  52. A STAR IS BORN

    Δημήτρη έχεις μεγάλη φωτογένεια και η άρθρωσή σου ήταν πολύ καλή αυτή τη φορά.

    Είχες λίγο υπερβολικό make-up, και πολύ λάδι στο μαλλί.
    Σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνισή σου, δραματική βελτίωση.

    Το μαύρο πουκάμισο αταίριαστο. Να το αποφεύγεις, είναι για μπουζουξήδες.

    Να κοιτάς την κάμερα κατ ευθείαν στο μάτι και να μιλάς με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ όπως ο Thanassis of Reuters fame.

    ΟVERALL παίρνεις 93/100

    To ΥΠΟΛΟΙΠΟ πρόγραμμα του Κούλογλου ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ.

    ReplyDelete
  53. Πάρα πολύ ωραία εκπομπή!

    Ο Δημήτρης ειδικά έδωσε ρέστα

    ReplyDelete
  54. Μπράβο Νίκο.Μπράβο Δημήτρη.
    Ο Κούλογλου σας έδοσε άνεση χώρου και χρόνου.Μόνο τέτοιες εκπομπές μπορούν να σας δώσουν τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης χωρίς να είστε γλάστρες.
    Συνεχίστε επιλέγοντας τις εμφανίσεις σας με αυστηρά κριτήρια και με φειδώ στη τηλεοπτική δημοσιότητα.
    Υποστηρίξτε το δικό σας ΜΕΣΟΝ, το μπλόγκ γ700.
    Μου άρεσε ο τρόπος που ο Κούλογλου προσέγγισε ρεπορταζιακά το θέμα της γενιάς των 700.Αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι μια Ακαδημαική ανάλυση αλλά μια ζωντανή εικόνα και αφήγηση της καθημερινής ζωής των γ700.Στο ρεπορτάζ πάνω απόλα κυριαρχεί ο ρεαλισμός που σοκάρει χωρίς να ψεύδεται.Και αυτό ο Κούλογλου το πέτυχε απόλυτα.

    ΥΓ. Το σχόλιο του Κομφούκιου τρυφερό,πατρικό,παιδαγωγικό,εύστοχο.

    ReplyDelete
  55. παίδες πολύ καλοί και οι δύο μπράβο και ήπιοι χωρίς φανφάρες

    ReplyDelete
  56. Πολύ καλή εμφάνιση! Όλη η συζήτηση πολύ ενδιαφέρουσα!

    Μόνο αυτή η τελευταία φάση με τον Κούλογλου με χάλασε, που του είπαν τα παιδιά ότι τον στηρίζουν στην όλη του διαμάχη με την ΕΤ. Δεν είναι ούτε διακριτικό, ούτε "διπλωματικό" για την εικόνα του Κούλογλου να υπάρξει η υπόνοια ότι φέρνει στην εκπομπή του καλεσμένους που θα τον στηρίξουν, ότι δηλ. χρησιμοποιεί δημόσιο χρόνο για δικούς του, προσωπικούς σκοπούς.

    ReplyDelete
  57. όντως, αφελές αυτό το σχόλιο και σωστά τους διέκοψε, αλλά κλάιν μάιν τώρα. Λες και αυτό ήταν το θέμα; Η εκπομπή μετράει που ήταν καλή και ανέδειξε την κατάσταση της γ700.

    ReplyDelete
  58. G700,

    σας συγχαίρω για τη χθεσινή εμφάνιση. Στον ωκεανό της μετριότητας και της πολιτικής των άναρθρων κραυγών και της επαγγελμστικής άλογης διαμαρτυρίας, η παρουσία σας επισημαίνει την ανάγκη για μεγαλύτερη παρουσία της λογικής, της σύνεσης, της γνώσης και του... επιχειρήματος στον δημόσιο λόγο.

    Καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  59. Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ και ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Τις προάλλες ζήτησαν από την Κακομοίρα να κάνει μιά πρόγνωση, οπόταν είπε σε ΑΨΟΓΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΑ

    "Είμαι πολύ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗ"

    Παρμενίδη χτυπήθηκα στα γέλια.

    ReplyDelete
  60. parmenides said..
    "ΜΠΑΜΠΑ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ.
    ΟΛΑ όμως αυτά αφορούν τους ηλικιωμένους που είναι και οι κατέχοντες.Και πολλά απο αυτά δημιουργήθηκαν απο το εξαναγκαστικό δανεισμό των νέων πρός τους ενήλικες και από την επιβολή φόρων στους νέους από τους ενήλικες."


    Συμφωνώ με τον parmenides αλλα και στην εκπομπη και σε κάποια προηγουμενα αρθρα που αναφέρονται στους "baby boomers".
    Συζητόντας με ενηλικες άνω των 45-50 ειδα οτι εχουν μια απαξιωση για τους νέους, μια αρνηση για την αναπτυξή νοοτροπιών στις λιγότερο "φαίνεσθαι"-καινούριες, νοοτροπίες, ενω απο την αλλη, πραττουν και προωθούν την λογική του "μεγαλου ψαριού που τρώει το μικρό". Ισως για αυτό οι μισοί Έλληνες έχουν πεισθεί να υιοθετήσουν μια γραφικότατη-ανταγωνιστική νοοτροπία... Οι παλαιοί έχοντες, περιμένουν απο τους νέους, όπως ειπαν και τα παιδια στην εκπομπή, μια πιο φασαριοζικη αναρχικη δράση σε στύλ πολυτεχνείο, που πρέπει να πείσει τους πασάδες για την αξια μας (και την ομοιότητα μας με αυτούς) ωστε να δεχθουν να παραδώσουν την σκυτάλη.
    Φαίνεται οτι το μυαλό των γερασμένων απαιτεί να χτυπηθεί με συναίσθημα αλλιώς δεν πρόκειται να ρίξει τους καρπούς του...!
    Ομως τα πραγματα είναι αλλίως...
    Σήμερα αυτό που λειτουργεί δεν ειναι η γκρίνια ο θυμος και το συναίσθημα, ούτε ο μιμιτισμός σε παλιές νοοτροπιές που είναι άκυρες. Ο πολεμος σήμερα δεν γίνεται με τον τσαμπουκά αλλα με το λογικό νου, διότι δυστυχως η παραλογία των παλαιών μονο με εκβιασμό λογικής αντιμετωπίζεται!
    Δεν ξέρω αν έχετε έρθει αντιμέτωποι με την γκριμάτσα των ενηλικων οταν σου αραδιάζουν τις δικές τους αξίες-απαιτήσεις ωστε να σου πετάξουν ενα ξεροκόμματο, και το πόσο κοκορεύονται και σε ξευτελίζουν για αυτά που ίσως σου έχουν δώσει. Η μάχη των ημερών μας μαλλον τελικά είναι ενάντια σε παλιούς θεσμούς και παραδόσεις που εχουν εντονα εγωϊστικό χαρακτηρα, και δυστυχώς το δημογραφικό γέρνει υπέρ της παρακμής...

    Kostas said... 37 ετων παντρεμένος με 1 παιδί. Υπ. Στην ΔΕΗ και με τη συζυγο να εργάζεται. Ειμαι τοσο εξοργισμενος! Απο το 95 που ειμαι παντρεμένος περιμενω τις καλυτερες μερες! Χρωστάω παντού, δεν θα παρω συνταξη ενω συναδελφοι μου βγαίνουν στα 52 με το 110τοις εκατό του μισθου τους!

    ReplyDelete
  61. νομίζω ο Δημήτρης έχει φανεί έως τώρα ο καταλληλότερος για "εκπρόσωπος τύπου" των G700.

    το ντοκιμαντέρ του Κούλογλου αρκετά ακραίο νομίζω. οκ, δεν είναι όλοι single moms κι ωρομίσθιοι κλπ κλπ, υπάρχουν κι ενδιάμεσες καταστάσεις ανθρώπων που παίρνουν 700 ευρώ οι οποίοι δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.

    όντως το τελευταίο σχόλιο χάλασε την καλή, γενικότερα, εικόνα.

    ReplyDelete
  62. @ mb

    ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου. Ο Κούλογλου είναι "δημοσιογράφος" χαμηλού επιπέδου, τύπου ΑΥΤΙΑ, αλλά με περιτύλιγμα/ΕΠΙΦΑΣΗ δημοσιογραφικής ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ReplyDelete
  63. Said differently,

    ΕΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ του 81.

    C' est la meme Jeanette autrement coiffe'e

    ReplyDelete
  64. Μετάφραση
    "Είναι η ίδια Γιαννούλα με άλλη κόμμωση"

    ReplyDelete
  65. @ μαο τσε τουνγκ

    ΚΑΙ ΠΟΥ να γνωρίσεις το έτερον ΣΠΙΡΤΟ, την"καλτσα του διαβόλου", για τον οποίο η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους είπε, "Μα αυτός είναι αφοπλιστικός"....... αλλά δεν μπορεί να εμφανίζεται.

    ReplyDelete
  66. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ισχύει αυτό που έγραψα τις προάλλες

    90-95% των Ελλήνων Νέων είναι ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ,

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    ΑΛΛΑ

    5-10% εξ αυτών, είναι

    WORLD CLASS CREME DE LA CREME

    ReplyDelete
  67. Πολύ καλή η παρουσία σας παιδιά, και μπράβο στην εκπομπή που σας άφησε να αρθρώσετε μερικές ολοκληρομένες σκέψεις. Πραγματικά έχουμε φάει τόσο στη μάπα τις κραυγές των τηλεπαραθύρών που μια τέτοια συζήτηση μοιάζει με όαση.
    Οσο για τα ρεπορτάζ έχω κάποιες επιφυλάξεις για την αντιπροσωπευτικότητα καθώς και για το μέγεθος του φαινομένου αλλά παρόλα'υτα ήταν σε γενικές γραμμές καλό

    ReplyDelete
  68. Χθές στη βουλή ψηφίστηκε μια φοβερή τροπολογία που αυξάνει τα απαιτούμενα για τη δεύτερη ή και τρίτη κοινωνική σύνταξη των βουλευτών από 4 σε 8 χρόνια.
    ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:
    ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
    Ετσι θα μειωθούν και τα ελλείματα και το δημόσιο χρέος!!!
    ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΑΡΑ.

    Την ώρα που η ΕΤ1 έπαιζε τη γενιά των 700 ευρώ,η ΝΕΤ έπαιζε τη Γουριβίζιον των 700.000 ευρώ.
    Για να ξέρουν οι γ700 που πάνε τα λεφτά τους και να αισθάνονται υπερήφανοι που η Καλομοίρα θα αλλάξει το γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής πρός όφελος της Μεγάλης Ελλάδας.
    Το λέω χωρίς καμμιά "προφύλαξη" και συγχωρέστε με που δεν κατέχω καλά τα "Αποδημητικά" Ελληνικά.

    ReplyDelete
  69. Αγαπητέ δημήτρη παρακολούθησα την εκπομπή του κούλογλου εχθές το βράδυ και ομολογώ οτι ήταν εξαιρετική στο σύνολό της αλλά και η δική σου παρουσία ήταν επίσης καλή.Εγώ δεν ανήκω στη γενιά σου, αλλά στη γενιά των 150.000 δρχ του 95.Κατανοώ της δισκολίες σας γιατί της περάσαμε και εμείς.Το πρόβλημα πάντα ξεκινάει από την κατάχρηση εξουσίας που γίνεται στους εργασικούς χώρους και ευρίτερα στην ζωή μας. Δεν συμφωνείς μαζί μου. Θυμάσαι στο ΚΕΣΝ όπου ήσουν εκπαιδευτής και έτρεχες τους συνομήλικους σου την μελλοντική γενιά των 700 Ε χωρίς να υπάρχει λόγος. Η σειρά 291 δεν ξεχνάει.Σκέψου να γίνεις προιστάμενος σε κάποια εταιρεία, θα φροντήσεις να τους κάνεις την γενιά των 300 Ε. Ελπίζω να έχεις την πληκαριά να αφήσεις το σχόλιο μου να βγεί στον αέρα

    ReplyDelete
  70. Φοβερή η ιστορία με τον τυπά που την έκανε για Ολλανδία.
    Στην πραγματικότητα όσοι δεν έχουν σημαντική περιουσία πίσω τους,
    σίγουρα θα πέρναγαν καλύτερα σε τέτοιου είδους χώρες.

    ReplyDelete
  71. @parmenides

    Panem et circenses, παρμενιδη, panem et circenses.

    2000 χρόνια μετά τους Ρωμαίους..

    ReplyDelete
  72. με τη διαφορά βέβαια ότι τον άρτον τον χρυσοπληρώνουμε πλέον..

    ReplyDelete
  73. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!
    Τέλεια η παρουσία σας.
    Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο, ότι δηλαδή σας δόθηκε ο χρόνος να διατυπώσεται πιο ολοκληρωμένα τις θέσεις της G700.
    Να γνωρίζεται ότι επιτέλους πετύχαμε αν μη τι άλλο την αναγνώριση και παραδοχή από την κοινωνία της ύπαρξης της γενιάς μας.
    Μέχρι τώρα κάναν πως δεν μας ξέραν, τώρα πια συζητάνε παντού για μας και τα προβλήματά μας.
    Συνεχίστε την καλή δουλειά...

    ReplyDelete
  74. To ΤΡΕΞΙΜΟ είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ.

    Μπράβο στον εκπαιδευτή

    ReplyDelete
  75. O kalhteros (kai telika o pio eksipnos ) htan o tipos pou phge Ollandia.

    O xeiroteros kai pio 'klapsas' ths ekbobhs (asxeta pou ton lipithika) htan o kathigiths apo ta Xania. Akoma perminh apo to dimosio ? Den ftanh pou h gynaika tou einai dimosios ipallilos, prepei kai autos na bei ? Signomi, alla pistevo oti mporeis kai kalhtera ean prospathishs.......

    ReplyDelete
  76. @gas

    νομίζω ότι υπερβάλλεις. δεν ήμουν εκεί για να ξέρω βέβαια..

    ReplyDelete
  77. Όσον αφορά στη Γιουροβίζιον, θα έλεγα ότι όσο περισσότερα πραγματικά ζητήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έληνες, τόσο περισσότερα ανύπαρκτα τους σεβρίρουν τα ΜΜΕ. Όσο πιο δύκολα τα φέρνουμε βόλτα, τόσο πιο πολλούς προκριματικούς και ημιτελικούς της Γιουροβίζιον θα μας βάλουν να βλέπουμε...

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  79. πολιτισμένα και με χιούμορ

    ReplyDelete
  80. Το πρόβλημα είναι πως -εκτός των άλλων- στην εποχή μας έχεις να αντιμετωπίσεις κι όλα εκείνα τα καταναλωτικά πρότυπα που δε σου επιτρέπουν να ξοδέψεις λιγότερα χρήματα από ένα ήδη χαμηλό κατώτατο όριο μισθού. Μάλιστα κάποιες καταναλωτικές στάσεις τείνουν να γίνουν ένα ιδιότυπο status κοινωνικής συμπεριφοράς, ενώ ταυτόχρονα το κόστος τους είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αναφέρομαι στη μανία μίας φίλης μου να κάνει λιπαναρόφηση, ενώ εργάζεται σε δύο δουλειές και μετά βίας καταφέρνει να εξασφαλήσει 1000 ευρώ το μήνα. Αναφέρομαι, επίσης, και σε όλη αυτή την εισβολή εκπομπών -τύπου ριάλιτι ή μη- που προβάλλουν την αισθητική ιατρική ως μία τάση της εποχής σχεδόν επιβεβλημένη. Είναι ανάγκη, με δεδομένη την οικονομική κρίση, να μάθουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, γιατί εκτός από υπερχρεωμένοι σε τράπεζες κτλ, θα καταντήσουμε και γραφικοί.

    ReplyDelete
  81. ηλεκτρονική επιστολή από αναγνώστη για αναδημοσίευση στα σχόλια

    Με αφορμη την χθεσινη σας παρουσια στην εκπομπη του κυριου Κουλογλου, θα ηθελα να σας συγχαρω, για το ηθος, και την ευπρέπεια με την οποια παρουσιάσατε την κατάσταση που αντιμετωπίζετε εσεις, και η πλειοψηφια των νεων της χωρας μας

    Διαμαρτηρία με τέτοια ευπρέπεια απο κατάφορα κοινωνικά αδικημένους ανθρώπους , ειναι η πρώτη φορά που βλέπω στην Μπανανία που ζούμε

    Δεν ανηκω στους χαμηλομισθους των 700 ευρώ , και ηλικιακά ειμαι «οριακά» νεος (41 ετων) , επιθυμώ όμως να σας εκφρασω την εκτίμηση μου για τον αγωνα που κανετε, και όπως προανεφερα να σας συγχαρω θερμά

    Ανθρωποι σαν εσας , με κάνουν κατα καιρους να πιστεύω οτι ισως να μην έχουν χαθεί εντελώς οι ελπίδες να σωθει αυτός ο τόπος, που έχει πάρει τον μεγαλύτερο κατηφορο της ιστορίας του

    Καλό Κουράγιο

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

    Μηχανικος Συστηματων Πληροφορικης


    thanks a lot για τα εξαιρετικά θερμά σου λόγια

    ReplyDelete
  82. επειδή πολλοί μας ρωτάτε, για να γράψει κάποιος σχόλιο το μόνο που χρειάζεται είναι να βγάλει ένα λογαριασμό google mail, το γνωστό gmail. σ' αυτή τη διεύθυνση σε δύο λεπτά είστε κομπλέ

    ReplyDelete
  83. σαλ, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, η φτώχεια σήμερα είναι στο παντεσπάνι, όχι το ψωμί.

    ReplyDelete
  84. @Lebowski.....sigoura iparxh ftwxia....alla den pah kai kapios na kanh 'liporofosh' otan exei mistho 1000 eurw to mhna me to zwrh.

    H alitheia na legete, o Ellhnas (oxi oi allodapoi) exoun ginei thimata tous idious tous ton eauto.....

    ReplyDelete
  85. Παιδιά (g700) σκεφτήκατε ποτέ να οργανώσετε ανοιχτές συζητήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε φυσικούς χώρους, εκτός internet δηλαδή; Νομίζω ότι και συμμετοχή θα υπήρχε και ίσως να λέγονταν και κάποια περισσότερα πράγματα απ' όσα μπορούν να ειπωθούν με σχόλια.

    ReplyDelete
  86. Παιδιά δυστυχώς μέχρι χθες δεν ήξερα το blog σας αλλά και μέχρι χθες δεν μπορούσα να φανταστώ και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων που θα ήθελαν να κάνουν πιά κάτι το ουσιαστικό. Είχα απελπιστεί... Thanks.

    ReplyDelete
  87. Μην κλαις για μενα Ελλάάάάάδαααααα

    ΑΥΘΑΙρεταααααααα θααααα σου χαρίσωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω


    Παπούτσια ΠΡΑΑΑΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    και

    ΣΑΓΙΟΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕΣ

    θα σου

    ΔΩΡΗΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    Ελλάδααααααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  88. ΚΑΛΥΥΥΥΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μιας ΩΩΩΩΡΑΣ

    με ΠΟΡΣΕ ΑΣΗΜΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    παρά ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΟΟΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑ

    σε ΤΡΟΛΛΕΫ ΓΡΑΜΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ReplyDelete
  89. βλέποντας αρκετούς να λένε ότι δεν γνώριζαν για το blog ενώ τώρα ξέρουν, νομίζω έγινε ένα ακόμα βήμα εμπρός..

    ReplyDelete
  90. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  91. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  93. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  94. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  95. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  96. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  97. Γεράσιμε το έχουμε σκεφτεί και θα το προχωρήσουμε. Ήδη βρίσκεται ένα οργανωτικό σχήμα για συμμετοχή, συζήτηση και ακτιβισμό στα σκαριά. Πολύ σύντομα θα το ανακοινώσουμε.

    ReplyDelete
  98. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  99. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  100. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  102. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  103. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  104. pornostar είσαι απαρέδεκτος και δε θέλουμε να ξαναγράψεις στο blog εκτός κι αν έχεις κάτι επί του θέματος να πεις.

    ReplyDelete
  105. @Porn0star

    καταλαβαίνω φίλε μου την ανάγκη σου να μοιραστείς το πρόβλημά σου με τον υπόλοιπο κόσμο και μακάρι να μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε. σου προτείνω να αναζητήσεις κάποια ομάδα στήριξης για άτομα με φροϊδικές εξαρτήσεις..

    καλή σου τύχη. να ξέρεις ότι θα σε στηρίζουμε στην προσπάθεια σου αυτή. δεν είναι ντροπή, είναι ασθένεια..

    ReplyDelete
  106. Fuckin hell dude, είσαι τρελός για δέσιμο

    ReplyDelete
  107. Η παρουσία σας στην εκπομπή ήταν πολύ καλή, συγχαρητήρια. Η εκπομπή ήταν από μέτρια προς κακή ως προς το ρεπορτάζ, με στόχο κυρίως το θυμικό... Ο "καθηγητής" από τα Χανιά ήταν απαράδεκτος, και μετά λύπης μου θα πώ άξιος της τύχης του.....

    ReplyDelete
  108. όχι ότι πέταξες την τσόντα μέσα στο blog, εμένα στ' αρχίδια μου, αλλά επιμένεις κιόλας ντε και καλά. Αφού ρε αγόρι μου το έφαγες το moderation, ρούφηξε το και άσε να πάει στο διάολο.

    ReplyDelete
  109. ΟΚ ηρεμία τώρα παιδιά, έληξε το θέμα.

    ReplyDelete
  110. Επιτέλους μιλήσαν στην τηλεόραση και κάποιοι νέοι άνθρωποι, με λόγο και με γνήσιο προβληματισμό. Κάποιοι που εκφράζουν τις ανησυχίες τους και που δεν διστάζουν να δράσουν για να αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση στην χώρα μας. Αν και δεν είμαι νέος (έχω περάσει τα 40 άρα βιολογικά είμαι ήδη παπούς), νιώθω νέος και παρόλο που δεν ανήκω μισθολογικά στην γενία των 700 ευρώ, είμαι μαζί σας.

    Δεν θέλω να γενικεύσω καταστάσεις αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αφυπνιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των νεανικών συνειδήσεων στην χώρα μας.Οι νέες συνειδήσεις είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας με φρέσκες ιδέες, με ανοιχτά μυαλά και με διάθεση να αγωνιστούν. Αυτή την στιγμή νιώθουν απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι και δεν γνωρίζουν την δύναμη τους. Αν καταφέρουμε, όλοι μαζί, να κινητοποιήσουμε την κρίσιμη μάζα η αντίδραση θα είναι αλυσιδωτή. Μετά το ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω!

    Την καλημέρα μου παιδιά.

    ReplyDelete
  111. Παρμενίδη μου βοήθειααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ReplyDelete
  112. @φλύαρος

    Αυτό είναι και το σημαντικότερο φίλε μου, ότι επιτέλους μιλάνε και ακούγονται νέοι άνθρωποι, έξω από κάθε λογής εκδουλεύσεις και συμφέροντα. Αλλά το κυριότερο μιλάνε άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάτι να πούνε, λόγους που αγγίζουν την καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων της χώρας.

    ReplyDelete
  113. ηλεκτρονική επιστολή για αναδημοσίευση από άγνωστο αναγνώστη

    Καλημέρα αγαπητοί g700

    Θα ήθελα να συγχαρώ για την προσπάθεια και την δουλεία σας η οποία είναι χρήσιμη για τους νέους, ες που εργάζονται στην Ελλάδα. Η Αφορμή για να σας γράψω ήταν η ακρίβεια την οποία όλοι βιώνουμε. Τα 700 ευρώ,1000 ή και 1200 ευρώ θα ήταν λίγα σε σχέση με άλλες χώρες και τους κατοίκους της οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Οι παλαιότεροι στην Ελλάδα του 60,70,80 είχαν όλα όσα χρειάζονταν με τον βασικό τους μισθό και ακόμη περισσότερα. Τα χρήματα τα οποία έπαιρναν από την δουλεία τους ήταν αρκετά να ζήσουν οικογένεια και τον εαυτό τους με λίγη οικονομία. Τώρα όποια χρήματα και να παίρνεις κάτω από 1000 ευρώ είναι λίγα επειδή τα νοίκια έχουν εκτοξευθεί. Τα αγαθά τα οποία είναι αναγκαία έγιναν απαγορευτικά. π.χ. 1 Κιλό ψωμί ακριβότερο από 1 Λίτρο Βενζίνη. Δουλεύουμε και αναρωτιόμαστε γιατί? Αφού δεν μπορούμε να ζήσουμε στην χώρα μας. Όλοι μας ζητούν περισσότερα ευρώ γιατί και εκείνοι χρωστούν. Τι μας κρατάει στην Ελλάδα του 21 αιώνα? Όλα ήταν ανθρώπινα στην Ελλάδα του 20 αιώνα. Πάμε μπροστά ή πίσω?

    Κάποιοι Φίλοι μου έφυγαν στην αναζήτηση καλυτέρων συνθηκών ζωής και ευημερίας.. Ένας πήγε Αγγλία άλλος Ολλανδία κ.τ.λ. Ζούνε με απλές δουλείες πολύ καλυτέρα με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς. Οι τιμές είναι καλύτερες και αγοράζουν πράγματα τα οποία εμείς δανειζόμαστε για να πάρουμε. Φτάνουν σε σημείο να λένε ότι θα κάτσουν 3-4 χρόνια στο εξωτερικό ώστε να μαζέψουν λίγα χρήματα και να γυρίσουν να αγοράσουν κάνα σπιτάκι να μην πληρώνουν νίκη. Έχουν δίκιο. Εκεί αν δουλεύουν δωδεκάωρα θα πάρουν 2000-3000 ευρώ. Εδώ το πολύ 1000. Τους μένουν αρκετά διότι είναι φθηνότερη η ζωή εκεί. Εδώ ότι και να κάνεις πρέπει να πληρώσεις ακριβά. Εκεί με τόσα πάρκα, ανοικτούς και ωραίους χώρους μπορείς να βγεις. Εδώ για να πας κάπου όλα είναι κλειστά και πληρώνεις π.χ. διόδια, παραλίες κ.τ.λ. Τώρα πλέον τα εισιτήρια αεροπλάνου για τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι φθηνότερα από το να πας Πειραιά- Ρόδο.

    Πάμε έξω καλυτέρα, παρά να περιμένουμε μία αύξηση πείνας που φεύγει με την ακρίβεια που έχουμε στην Χώρα μας.

    ReplyDelete
  114. "Οι παλαιότεροι στην Ελλάδα του 60,70,80 είχαν όλα όσα χρειάζονταν με τον βασικό τους μισθό και ακόμη περισσότερα."

    ΟΧΙ ακριβώς αλλά περίπου. Τότε γνώριζαν την Ferragamo 3000 Ελληνες και αγόραζαν τα παπούτσια της 100 που ταξίδευαν διεθνώς, διότι εδώ ΔΕΝ ήσαν διαθέσιμα. Οι "ανάγκες" ήσαν πολύ περιορισμένες, ΑΛΛΑ έχεις δίκηο ότι μπορούσε να ζήσει ο κόσμος πιό άνετα.

    ΕΧΕΙΣ όμως ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ και ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ μετά το 80, εν ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ;;;;;

    ΗΡΘΕ, που λες, ένας ΤΕΝΕΚΕΣ που υπετίθετο ότι ήταν οικονομολόγος και ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕ την ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ από τους ΜΙΣΘΟΥΣ και σε ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ και μάλιστα σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΞΗΣΕ τους ΜΙΣΘΟΥΣ κατά 50%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ, ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ!!!!!!!!

    Στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ έφτιαξε τους πλέον ΑΝΤΙ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που πάρχουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, όχι απλά ΔΥΣΚΑΜΠΤΟΥΣ, αλλά ΑΚΑΜΠΤΟΥΣ.

    Στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ είπε στους εργαζόμενους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ, "Δεν χρειάζεται να δουλεύετε. Η εργασία είναι δουλεία και ΔΕΝ αρμόζει άλλωστε σε καθώς πρέπει ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ"

    ΕΤΣΙ, λοιπόν, ΠΡΟΕΚΥΨΕ STAGFLATION και επί πρωθυπουργίας του ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ αυτού, το ΔΟΛΛΑΡΙΟ πήγε από 60 δραχμες στις 300!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ, λοιπόν;;;;;;

    Well,

    Είχαμε ΜΙΣΘΟΥΣ Α και ΠΡΟΪΟΝ Β
    τα οποία το ΚΑΘΑΡΜΑ μετέτρεψε

    σε ΜΙΣΘΟΥΣ 1.5Α και ΠΡΟΪΟΝ Β/2

    Με ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ απορρέει ότι

    ό,τι το 1981 ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ έναντι ΜΙΑΣ δραχμης,
    το 1985-87 πουλιόταν 3 δραχμές.

    Τα υπόλοιπα είναι ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ,

    ο κύριος κύριος Κώστας ΣΗΜΙΤΗΣ

    αλλά in the interim η χωρα είχε ήδη μετατραπεί σε ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΕ δε ότι ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΣΗΣΕ περισσότερο τον ΣΗΜΙΤΗ από τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ του ΠΑνελληνίου Σώματος Οργανωμένων Κακοποιών (ΠΑΣΟΚ).

    ReplyDelete
  115. Νai re κομφουκίε, λες και οι άλλοι ήταν καλύτεροι. Λες και οι άλλοι δε καταχρέωσαν τη χώρα οι κεφτέδες. Η νοοτροπία πτου Ανδρέα είναι νοοτροπία μιας ολόκληρης γενιάς, αυτός την εκμεταλλεύτηκε, κι από κάτω πλειοδοτούσαν όλοι

    ReplyDelete
  116. ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΣΗΜΙΤΗΣ

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ

    ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

    ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

    ΥΠΟΔΟΜΕΣ

    ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ

    ΦΙΛΕΡΓΙΑ

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ

    ReplyDelete
  117. Επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΡΑΛΛΗ (1974-81) η ΕΛΛΑΔΑ είχε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    το ΙΔΙΟ

    και στην ΠΕΡΙΟΔΟ 1956-1964 επί ΕΡΕ

    ΙΔΕ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.

    ReplyDelete
  118. STAGFLATION-> ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Δηλαδή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    με ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  119. OΥΔΕΠΟΤΕ θα ξεχάσω μέχρι να πάω στο Αρχιτέκτονα της Φύσεως....

    ΗΤΑΝ τέλη Φεβρουαρίου του 2004, παραμονές εκλογών. Βρισκόμουν στο lobby του κτιρίου μαζί με την Μαργαρίτα. Νάσου ο διαχειριστής, ένας τρισάθλιος ΠΑΣΟΚος, ονόματι Μπιρδιμήρης πρών διοικητής της ΔΕΗ.

    Του λέω, "Παρακαλώ να συγκληθεί έκτακτη συνέλευση για να συζητηθούν σοβαρά εκκρεμή προβλήματα του κτιρίου".

    ΠΑΡΑ το γεγονός (ή μήπως θάπρεπε να πω ΕΠΕΙΔΗ - δηλαδή σκοπίμως) ότι γνώριζε την ΒΑΘΕΙΑ μου ΕΚΤΙΜΗΣΗ για τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΗΜΙΤΗ, αλλά ΚΑΙ την στενή σχέση μέλους της οικογένειάς μου με αυτόν, γύρισε και μου είπε,
    "Δεν μπορώ τώρα..... Τώρα είμαστε απασχολημένοι, πρέπει να βγάλουμε πρωθυπουργό τον Γιωργάκη, να απαλλαγούμε από το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πρωθυπουργό που ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ η ΧΩΡΑ και το συνάφι του".

    ΚΑΙ τότε αποκρίθηκα,
    ΑΝΤΕ να χαθείς ΑΠΑΤΕΩΝΑ".

    ReplyDelete
  120. Είδα εχθές μέρος της εκπομπής. Παρατήρησα πώς αρκετές απο τις θέσεις σας ήταν σωστές όμως όσο και αν εξελήξετε την κοσμοθεωρία σας θα είστε πάντα ένας μεγάλος χαμένος και δε θα το καταλάβετε καν. Το διαδίκτυο είναι ενας πολυσύχναστος χώρος, ίσος αρκετοί να διαβάζουν το blog σας όμως έτσι δε θα καταφέρετε τίποτα και η επόμενη γενιά θα είναι αυτή των 400 ευρω!! Ισως ήρθε η ώρα να απογαλακτιστείτε ή να ξενταντευτείτε οπως είπε κάποιος απο εσάς στην εκπομπή.

    ReplyDelete
  121. Sas parakolouthw me endiaferon.

    Eimai 32 xronwn kai zw hdh 13 xronia sto exwtriko.
    Tha hthela poly na gyrisw sthn patrida mou, alla den tha to kanw, dioti den yparxei h critical mass anthrwpwn pou na allaxoun ta pragmata.
    To G700 einai apo tis shmandikoteres prwtovoulies gia na apokthsoun fwnh oi neoi pou theloun na zhsoun se mia allh ellada alla auto to 5% pou vlepei ta pragmata alliws kai katalavainei oti h ellada ysterei akrivws dioti kathe allagh kai metarythmish ginetai me ektpwseis, an den organwthei kai syberiferthei ws mia politikh dynamh amfivallw an tha allaxei kati...
    Autoi pou exoun tis karekles kai kinoun ta nhmata DEN kouniountai roupi!
    Idrwnei t'auti opoioudhpote politikou?

    ReplyDelete
  122. " Κομφούκιος said...
    Επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΡΑΛΛΗ (1974-81) η ΕΛΛΑΔΑ είχε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    το ΙΔΙΟ

    και στην ΠΕΡΙΟΔΟ 1956-1964 επί ΕΡΕ

    ΙΔΕ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.

    May 23, 2008 5:44 PM"

    Nαι ήταν τότε που ευημερούσαν οι αριθμοί και έπασχαν οι άνθρωποι.Οπως άρχισε να συμβαίνει και τώρα με το Νεοκαραμανλισμό.Φτωχοί μέσα στο πλούτο.Οπως συμβαίνει με τους Γ700.Αυτή την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ επαινείς;

    ReplyDelete
  123. " Κομφούκιος said...
    Επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΡΑΛΛΗ (1974-81) η ΕΛΛΑΔΑ είχε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    το ΙΔΙΟ

    και στην ΠΕΡΙΟΔΟ 1956-1964 επί ΕΡΕ

    ΙΔΕ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.

    May 23, 2008 5:44 PM"

    -Ναι ήταν τότε που ευημερούσαν οι αριθμοί και έπασχαν οι άνθρωποι.
    -Ναι ήταν τότε που οι περισσότεροι δεν είχαν πολιτικά και κοινωνικά, και αρκετοί ούτε θεμελιώδη, ανθρώπινα δικαιώματα.
    -Ναι ήταν τότε που οι μισοί Ελληνες πλένανε πιάτα στα εστιατόρια των χωρών της Αστόριας.

    ReplyDelete
  124. Είναι κατανοητός ο λόγος που είστε επικριτικοί για τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Ολοι μας στηθήκαμε στην ουρά κάποιας δημόσιας υπηρεσίας και όλοι μας έχουμε κακές εμπειρίες.
    Από την άλλη όμως, δεν είναι δυνατό να βάζουμε τους πάντες "σε ένα σακί".
    Σε ότι αφορά την νέα γενιά που μπαίνει στο Δημόσιο (μέσω αντικειμενικών διαδικασιών) έχω να πω τα εξής:
    1.Είναι όλα παιδιά μορφωμένα, με πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, ικανότητα χρήσης υπολογιστή κτλ
    2.Ο μισθός κάθε νεο-διοριζόμενου στο δημόσιο δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 800-900 ευρώ. Σε ότι αφορά εμένα ο πρώτος μου μισθός (το 2000) ήταν 217.000δρχ. Αν το δείτε σε ευρώ θα καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε.
    Eπιπλέον είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν μια δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για να τα βγάλουν πέρα.
    Θεωρώ ότι η νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων αγωνίζεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των ισότιμων και δίκαιων αποδοχών. Υπάρχουν μάλιστα πολλά Blogs από νέους δημοσίους υπαλλήλους που δίνουν αυτό τον αγώνα, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος (ΙΚΑ, Εφορια, Επιθεώρηση Εργασίας κτλ).
    Οφείλετε και 'σεις να είστε πιο επιεικείς αφού ως νέοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε άλλους "πάνω από το κεφάλι μας" και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε...

    Τέλος βλέπω, με μεγάλη μου λύπη, κάποιους εδώ μεσα να εξακολουθούν να εκτονώνονται με βρισιές και χυδαιότητες.

    Σας εύχομαι καλό αγώνα και αν μπορώ σε κατι να φανώ χρήσιμος...

    Ενας υπαλληλος σε Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε του Υπ.Απασχόλησης)

    ReplyDelete
  125. Χρήσιμη η παρατήρησή σου chris κι ευχαριστούμε για την προσφορά. Δεν είμαστε φονταμενταλιστές ούτε με το δημόσιο ούτε με την αγορά. Είμαστε επικριτικοί όμως τόσο με την αργομισθία όσο και με τον εργασιακό μεσαίωνα. Το δημόσιο (έχουμε κι έναν νέο δημόσιο υπάλληλο στο blog παρεμπιπτόντως) χρειάζεται να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό που έχει για να αποκτήσει υπηρεσίες με αυξημένη δημόσια και κοινωνική αξία και να αποβάλει τη γραφειοκρατία και τον διοικητικό ερασιτεχνισμό. Αυτό όμως προϋποθέτει σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Χρειαζόμαστε ένα υγιές και λειτουργικό κράτος όσο τίποτε άλλο και σ' αυτό οι νέοι που έχουν δυνατότητες μπορούν να προσφέρουν τα περισσότερα.

    ReplyDelete
  126. Κύριε Κομφούκιε έχετε δίκιο για την απορρύθμιση της πρώτης εποχής του ΠΑΣΟΚ αλλά νομίζω ότι παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας και γίνεστε ισοπεδωτικός.

    Αναφέρεστε σε προηγούμενες εποχές και γράφετε:

    "Επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΡΑΛΛΗ (1974-81) η ΕΛΛΑΔΑ είχε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    το ΙΔΙΟ

    και στην ΠΕΡΙΟΔΟ 1956-1964 επί ΕΡΕ

    ΙΔΕ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ."

    αλλά δε μας λέτε καθόλου για την ίδια εποχή ποιο ήταν το βιοτικό επίπεδο, το παρακράτος, τα ανθρώπινα διακαιώματα, κλπ. Η κατάσταση μιας χώρας δεν κρίνεται από τα αρχεία παγκοσμίου τραπέζης ούτε γράφεται η ιστορία από αυτά.

    Όσο για τον κ. Σημίτη θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σας, αλλά δεν παύει να είναι ο πρωθυπουργός του Χρηματιστηρίου...

    ReplyDelete
  127. Ο τηλεοπτικός χρόνος είναι πάντα λίγος. Κάθε λέξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, και μεγάλη είναι η τέχνη του να μπορείς, περιεκτικά και αναλυτικά ταυτόχρονα, να εκφράσεις καθαρά την άποψη σου. Παρ' όλα αυτά, με μηδενική τηλεοπτική εμπειρία και φαντάζομαι αρκετό άγχος, και τα 2 παιδιά ήταν καλά.

    Χαίρομαι που, εκτός των άλλων, ανέδειξαν την αξία των σχολιαστών και τη σημασία της συμμετοχής και του κοινωνικού διαλόγου. Αυτό δείχνει, σε συνδυασμό και με την παρέμβαση τους σε σημαντικά ζητήματα, ότι η κίνηση σας είναι σκληρά ενταγμένη στην Κοινωνία των Πολιτών, με επιθυμία παρέμβασης στο μέτρο που της αρμόζει εντός ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα όταν όλα τα κομμάτια που την αποτελούν είναι ενεργά, υγιή, σεμνά και υπεύθυνα. Κι εσείς δείχνετε να έχετε αυτά τα εξαίρετα στοιχεία.

    Κομφούκιε και Παρμενίδη, οι παρατηρήσεις σας είναι πάντα οι πιο εύστοχες και ειλικρινείς. Έχω την αίσθηση ότι κατά 70% το ευχαριστώ απευθυνότανε σε σας.

    ReplyDelete
  128. Σε κάποιον ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ που ενώ είναι ΠΑΣΟΚος ή κάπου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ παρουσιάζεται ως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ για να παραπλανα, κάνω ΓΝΩΣΤΟ ότι ΔΕΝ θα απαντώ.

    ΠΡΟΣΚΑΛΩ ακόμα ΚΑΙ την ΩΜΟΤΗΤΑ ακόμα ΚΑΙ την ΠΡΟΚΛΗΣΗ, αυτές άλλωστε με τρέφουν, είναι το οξυγόνο μου.....

    αλλά

    αλλά

    αλλά

    κακοπροαίρετες ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ θέσεις θα τις ΑΦΗΝΩ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.

    ReplyDelete
  129. opws eipane merika atoma pou skeftontai, eite giati skeftontai eite giati tous eipane pws na skeftontai, h elliniki oikonomia einai idiaiterws idiomorfh kai exei para poly plouto pou se alla krath (eidika mh mesogeiaka) oute pou ton fantazontai oi anthrwpoi.. as mhn xexname oti to ~80% twn yiwn/thygaterwn se auth th xwra tha paroune apo kana spitaki.. na mhn valw kai to amaxaki, sponsored by daddy, ektos ki an eisai o yper kataramenos, gkantemis h ftwxos.. gia mena to vasiko provlima den einai oi arloumpes peri penias twn newn ths genias twn 700 kai tetoia.. gia mena to provlima einai oti oi koinwnikes paroxes gia tous ftwxous sthn ellada einai ellipestates.. gia osous exoun pragmatika anagkh to egwistiko kratos, kai o kathe egwistikos anthrwpakos pou eimaste emeis pou synapoteloume to kratos, den kanei kai polla pragmata.. auto einai to provlima.. thelw na ypothetw oti an ypirxe perissoterh kratiki euimeria, tha ypirxe kai perissoterh merimna gia tous ftwxous, an kai amfivallw..

    ReplyDelete
  130. Καλα ρε ποιος ειναι αυτος ο κομφουκιος? Τι μας λετε εδω περα τελοσπαντων? Οτι τη χρυση εποχη του Σημιτη γενια των 700 ευρω δεν υπηρχε?
    Αυτο ειναι το προβλημα τελικα...Μαλλον πιστευετε οτι προκειται για καινουριο φρουτο...Η οτι προκειται για εγχωριο φαινομενο το οποιο θα εξαλειφθει με σκληρη εργασια των νεων...Ο σιχαμενος Κωστοπουλος και το νιτρο λεει τα ιδια πραγματα ακριβως..Τι δυναμη εχουν οι νεοι να δουλευουν 12 ωρες και να ειναι ορεξατοι να χαιρονται τη ζωη..και ας μην παιρνουν βρε αδερφε καλο μισθο..Εθελοτυφλειτε μπροστα στο ιστορικο γεγονος της εγγενους κοινωνικοτητας της εργασιας και την αντιφατικη ατομικη ιδιοποιηση του προιοντος..Σοσιαλισμος η βαρβαροτητα

    ReplyDelete
  131. @ fanfarone

    1) ΠΩΣ είναι δυνατόν να είμαι ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ όταν, παρότι θεωρώ τουςΠΑΣΟΚΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ (και είναι κακοποιοί ΟΛΚΗΣ), έχω την ΠΑΡΡΗΣΙΑ να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ πως ο ΣΗΜΙΤΗΣ ήταν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΕΘΝΟΥΣ.

    Αν ήμουν προκατειλημμένος ΔΕΝ θα τόλεγα.

    2) ΜΙλάς για ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ΦΥΣΙΚΟ να "ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ" όταν μάνα σφάζει γιό και ο γιός την μάνα - η κατάσταση μέχρι 1949.

    ΑΛΛΑ και ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ, ΣΗΜΕΡΑ, το 2008 ΕΧΟΥΜΕ στην ΕΛΛΑΔΑ την ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΙΩΜΑΤΩΝ.
    Ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο κ. Βουλγαράκης ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ τον ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΛΙΤΗ στο ΕΛΕΟΣ των ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ προκειμένου 2340 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ να ΦΥΛΑΣΣΟΥΝ την ζωή
    της Evelina Karapoutanos, της Gina Karatsokaros, της Tatiana Karavlahos και όλων των ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΩΝ της τηλεόρασης!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΗΜΕΡΑ, το 2008, σε χρόνο που ΟΛΟΙ οι ΛΑΟΙ της ΔΥΣΗΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και σε χρόνο που η ΕΕ έχει αποφανθεί ότι η ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και ο κ. ΒΟΥΚΓΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ

    1) ΟΤΙ ο ΑΛΗΤΗΣ με τον βγαλμένο ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ μπορεί να ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΖΕΣ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ στισ 3:30 το πρωί με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων

    2) ΟΤΙ οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ και η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΟΣ ΑΛΗΤΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ μου στην ΗΣΥΧΙΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ, 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ότι πρέπει να ΚΛΕΙΣΟΥΝ οι ΣΧΟΛΕΣ και να ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, την στιγμή που τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ προβλέπουν ότι στον ΙΔΙΟ βαθμό που ο απεργός έχει δικαίωμα στην απεργία, έχει ΚΑΙ ο απεργιοσπάστης φοιτητής στην ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    ΤΟ ΑΛΗΤΟ-ΠΑΣΟΚ και ο ΑΛΗΤΟ-ΣΥΝ ΔΕΝ γνωριζουν ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ακόμα ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.

    Αν υπάρχει ΜΙΑ ΦΑΣΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όπου ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αυτή είναι ΣΗΜΕΡΑ.

    ReplyDelete
  132. Κομφουκιε!!!

    (παροτι ο τροπος που εκφερεις αποψη σιγουρα αποτελει εναυσμα για επιθετικους ανθρωπους που χανουν εντελως το δασος για το δεντρο να γραφουν στο ιδιο στυλ αρλουμπες)
    εισαι στο τελευταιο σχολιο σου 100% διανα!

    Το πιο εντυπωσιακο πραγμα στην ελλαδα πως μια μειοψηφια κραταει ομηρο την προοδο μιας χωρας...

    ReplyDelete
  133. kala merikoi anthrwpoi mallon den xeroun pou vriskontai.. ti le re gagarin?? sosialismos?? 2008 exoume re file.. de vlepeis ti paizei gyrw sou?? akomh kai to peristeri sto syntagma mporei na sxediasei mia sxetika kalh oikonomia.. esy eisai akomh sth hardkorila tou sosialismou.. koimisou provataki kai otan xypniseis tha se exoune volepsei..

    ReplyDelete
  134. @ anatomaster
    gia mena to provlima einai oti oi koinwnikes paroxes gia tous ftwxous sthn ellada einai ellipestates.. gia osous exoun pragmatika anagkh to egwistiko kratos, kai o kathe egwistikos anthrwpakos pou eimaste emeis pou synapoteloume to kratos, den kanei kai polla pragmata.. auto einai to provlima..

    EXETE AΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΗΟ κύριε. Αλλά ΚΑΙ αυτό τόχουμε συζητήσει ΕΚΤΕΝΩΣ εδώ μεσα στο πλαίσιο του ΤΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ.

    Ο λεγόμενος ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ (και μοναδικος υπάρχων) ΠΥΛΩΝΑΣ ασφάλισης αυτή τη ΣΤΙΓΜΗ είναι ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ προς τα ΑΝΩ υπό την έννοια ότι ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο ως θα όφειλε ΔΕΝ έπραξε αναδιανομή από πλουσίους προς φτωχούς, αλλά A L' ENVERS - ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ δηλαδή από τους φτωχούς προς τους πλουσίους.

    ie

    VERSION HELLENIQUE DU SOCIALISME!!

    ReplyDelete
  135. @ γιουρι γκαγκάριν

    Καλα ρε ποιος ειναι αυτος ο κομφουκιος? Τι μας λετε εδω περα τελοσπαντων? Οτι τη χρυση εποχη του Σημιτη γενια των 700 ευρω δεν υπηρχε?
    Αυτο ειναι το προβλημα τελικα...Μαλλον πιστευετε οτι προκειται για καινουριο φρουτο...Η οτι προκειται για εγχωριο φαινομενο το οποιο θα εξαλειφθει με σκληρη εργασια των νεων...Ο σιχαμενος Κωστοπουλος και το νιτρο λεει τα ιδια πραγματα ακριβως..

    ΜΑΛΛΟΝ δεν καταλάβατε ΤΙ γράφω κύριε. Αν θέλετε ευχαρίστως να απαντήσω στις απορίες σας στην Αγγλική ή την Γαλλική.

    ΑΛΛΑ ΜΗ λέτε ότι ο Κωστόπουλος γράφει τα ίδια με τα δικά μου. Ο Κωστόπουλος και ο γράφων έχουν τόσα κοινά όσα η Ελισάβετ της Αγγλίας και η Δημητρούλα Λιάνη-Παπανδρέου.

    ReplyDelete
  136. Λοιπόν παιδιά χτες κάναμε all time visitor record με 9,439 visits στο 24ωρο, ενώ τα παιδιά της νομικής ομάδας θα έχουν δουλειά για το υπόλοιπο του μήνα... Η κίνηση και η επιθυμία για συμμετοχή είναι μεγαλύτερη και από όταν έγινε η κινητοποίηση για το μετρό, πράγμα που σημαίνει ότι, πέρα άπό ότι το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα έχει μεγάλο dedicated και φανατικό κοινό, υπάρχει επίσης κόσμος που θέλει να εκφραστεί άμεσα και αδιαμεσολάβητα και άλλος που αναζητάει νέες φωνές στα ποστς, τα σχόλια, το mail. Τεσπά για να μη φλυαρούμε, thank you all for making this happen όπως θα έλεγαν και στις ταινίες.

    ReplyDelete
  137. "Κομφούκιος said...
    Σε κάποιον ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ που ενώ είναι ΠΑΣΟΚος ή κάπου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ παρουσιάζεται ως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ για να παραπλανα, κάνω ΓΝΩΣΤΟ ότι ΔΕΝ θα απαντώ."

    Ο Σταλινισμός σου είναι ανεξέλεγκτος.Είναι γραφικός και γκροτέσκο.Διασκεδάζω.

    ReplyDelete
  138. καλησπερα παιδια! το θεμα δεν ειναι αν ειμαστε η g700 αυτο το ζουμε καθημερινα, το θεμα δεν ειναι να αλαξουμε τα μυαλα στους νυν κυβερνοντες αλλα να αλαξουμε τα μυαλα στην δικη μας γεννια που θα αναλαβη της καρεκλες καποια στιγμη! γνωριζουμαι ολοι πολυ καλα οτι η εξουσια ειναι πολυ δελεαστικη σε κανει σαν το "golum" εκει πρεπει να επεμβουμαι εμεις και να στρωσουμαι καλα για να κοιμιθουν τα παιδια μας καλυτερα απο οτι μας εστρωσαν σ'εμας και κοιμομασται τωρα στα παλουκια! το να κανεις διαφορες συζητησης ειναι καλο αλλα οταν απαιτης κατι πρεπει να το διεκδικησης με "μαχη" δεν ειμαι αναρχικος ουτε κουμουνιστης απλα ζω στην γεννια που δεν σταματαει να ονειρευεται, αλλα τα ονειρα τα κραταει σιωπηλα μεσα της! tnx.....!

    ReplyDelete
  139. Η πρόσφατη εκπομπή του Κούλογολου για την Γ700 ήταν πιστεύω ισορροπημένη και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε να αφυπνίσει αυτούς που πιθανό είναι να ενδιαφέρονται αλλά δεν γνωρίζουν. Εγώ δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του blog πριν το ΡΧΣ. Η παρουσία του Νίκου και του Δημήτρη με τον σοβαρό και ουσιαστικό λόγο τους μου έδωσε το κίνητρο να αφιερώσω λίγο από τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου να διαβάσω και μερικά πράγματα που λέγονται εδώ.

    Ομολογώ πως τώρα δεν είμαι στην θέση σας, αλλά έχουν περάσει και αρκετοί από την δική μου γενιά από εκεί. Δεν είναι δική σας εφεύρεση ο τροχός αλλά σίγουρα ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Γ700 τα προβλήματα της είναι καινούργιος, πιό μαχητικός από ότι στο παρελθόν και ελπίζω να αποδειχθεί και πιό αποτελεσματικός.

    Η νομική υποστήριξη που παρέχετε πάνω σε εργασιακά θέματα είναι πολύ καλή ιδέα. Πιστεύω πως μια αντίστοιχη δυνατότητα για την ψυχολογική υποστήριξη όσων την χρειάζονται είναι επίσης αναγκαία. Επισημάνθηκε πολλές φορές πόσο δύσκολο είναι να ανήκεις στην Γ700 και να συνεχίζεις να ελπίζεις.

    ReplyDelete
  140. Νομίζω καποιοι χαλάνε την εικόνα του μπλίγκ που προσπαθει να δελιξει την εικόνα ενός μεγάλου προβλήματος.Πραγματικά βαρέθηκα να διαβάσω πανω απο 20-30 ποστς.Εδω ο κόσμος καίγεται και χρωστάει της παναγιάς τα μάτια και κάποιοι ασχολούνται αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ τελικά τα έφαγαν...Δηλαδή πια σκατά είναι τα καλύτερα?Τα σκληρά ή η ευκοίλια?
    Τεσπα.Και ο άλλος λέει για στουρνάρη του πολυτεχνείου.Πορνσταρ Μη πηδάς τόσο όπως λες στο προφίλ σου.Και μην ακούς πολύ Mariah Carey(=totaly gay music for men)
    γιατι αφου σκεφτεσαι με το κάτω κεφάλι θα δημιουργήσεις εγγεφαλικά προβλήματα...

    ReplyDelete
  141. Όλοι εμείς παίρνουμε 700 ευρώ ή και λιγότερα γιατί εχουμε ανάγκη να δουλέψουμε και δεν θέλουμε να μείνουμε άνεργοι.
    Όμως κάποιοι εργοδότες είναι τόσο ....... που δεν πρέπει να βρίσκουν ποτέ υπαλλήλους για εργασία στην επιχείρησή τους. Προτείνω την δημοσιοποίηση επιχειρήσεων εδώ στο blog απο ατομα που είχαν ασχημες εμπειρίες ωστε να μην πέφτουν στην παγίδα κι αλλοι απο εμάς. Τα χρόνια μας είναι πολύτιμα για να τα ξοδεύουμε δοκιμάζοντας την τύχη της ίδιας μας της ζωής σε εκμεταλλευτές παντός είδους (βλεπε εργοδότες).

    ReplyDelete
  142. To link poy esteile to g700 gia to proto meros ths ekpomphs, parapempei se trailer gia mia ekpomph gia to Iran. Poy mporo na do ayth thn perivohth ekpomph?

    ReplyDelete
  143. stavroula mporeis na deis tin ekpompi sto greek-movies.gr
    tin exei olokliri
    ;-)
    bravo paidia, kali arxi kai kali synexeia
    kai pano ap'ola kala kefia

    ReplyDelete
  144. Eyxaristo gia ta links. Molis teleiosa thn "spoydh" (mallon exo ksexasei ta ellhnikos alla who cares!).

    Apo poy n' arxiso kai poy na teleioso.

    Intro.

    Efyga apo Ellada sta 19 moy me skopo tis spoydes afoy "den perasa stis panellhnies" (kati poy emele gi' arketa xronia na me katatrexei os "apotyxhmenh" me ta ellhnika dedomena).

    Akoma ekei/edo vrhskomai 10 xronia meta (exo anniversary party 17 Septemvrh!).

    Den skopeyo na gyriso sthn Ellada. Oxi giati den yparxei logos pleon afoy edo einai h zoh moy, oi filoi moy, h doyleia moy, oi anamnhseis ths enhlikhs pleon zohs moy, oyte giati tha me apasxolhsei to thema ergasias (poy tha me apasxoloyse giati den exo mhtera viomhxano). Apla giati olo kai perissotero noiotho san toyristria, moy thn vidonei poy "kathe persi kai kalytera" ki ayth h "de variesai" symperifora apantaxoy ellhnon (osoi thelete eksaireiste - paidia sorry gia thn elleipsh orthografias kai gia ta matia poy exoyn vgei h' tha vgoyn lian syntomos).

    Moy 'xei vgei t' onoma edo, h "Misellhnida" kai den tha mporoyse na 'nai pio makrya ap' thn alhtheia (deite oraia metafrash apo Agglika sta Ellhnika... further from the truth, pos to lete ekei sto Elanta? Anywho). Prospatho na doso ston kosmo na katalavei oti " me noiazei poly" gia na po "de variesai" h' "ox aderfe" an ki exo parathrhsei teleytaia pos meta thn proth tsatila erxetai ki ayto siga-siga. Den eimai ekei, ti me noiazei emena ti kanoyn ta Ellhnakia?

    Kapoios moy eipe kapote "xairomai pou eisai akoma ekei kai pou skeftesai na meineis , den tha to metanoioseis..... ekei exei xoro gia dhmiourgikous diataragmenous , se antithesh me edw , pou tous petane ston kaiada...... Ti na gyriseis na kaneis paidaki mou sth Elladitsa ? Mono thimomenous , moutromenoys kai agxomenoys xoris logo anthropous vlepei kaneis pia ekei.... Malaka den soy kano plaka , kathe fora pou pao mou fainontai akrivos etsi...Erxomaste emeis ap th "lah lah land" pou zoume edo , xoris neyra , xoris moutra , kai mas koitane les kai eimaste apo allo planhth....Skepsou ola ta katatonika Ellhnakia pou kathontai kai perimenoun to mpampa tous , to gomeno tous , thn kybernhsh , thn koinonia kai to theo , oso ayta pinoun to frappe tous araxtoi sthn ksaplostra kato ap ton hlio , na tous riksoun kammia idea gia to pos tha zhsoun ... H Ellada einai h pagosmia proteyousa ths mizerias , ths zhlias kai ths malakias kai oso ligoterh epafh exei enas Ellhnas, pou phre apofash na zhsei, mazi ths toso to kalytero ..... Giayto sou leo kai sou ksanaleo se kathe eykairia pou exo MHN DIANOITHEIS NA GYRISEIS ......"

    Ki etsi akrivos noitho kathe fora poy gyrizo.

    - Giati einai oloi ageneis?
    - Giati den lete "eyxaristo" kai "parakalo" anti gia "Kyra moy" kai "Kyrios!" (Keria kai lyvania, anagoge!).
    - Giati phdate thn oyra epeidh kserete thn ypallhlo sthn eforia me to "A, Kyrie Pos-sas-lene, ferate thn ypografh, ante na teleionoyme me sas, sygnomh o kyrios htan edo apo to proi" *shuffle-shuffle erxetai protos sthn seira o Kyrios* (aytos einai o filos toy aderfoy moy ki ayth einai h mana moy!)
    - Giati dexeste 3vdomadiaies apergies DEH kai ypallhlon toy dhmoy?
    - Giati argeisate otan pethane o Xristodoylos?
    - Giati apla klegeste stis kafeteries gia to protathlhma kai thn ekastote kyvernhsh otan eseis toys pshfizet? H' xeirotera, otan DEN pshfizete.
    - Giati siopate, opos leei o Dhmhtrhs sto 2o meros ths ekpomphs?

    Kai tosa alla giati...

    Oso afora thn ekpomph:

    Proton, eyge ston Iordanh, o opoios htan o MONOS xamogelastos ths ypotheshs kai telika edeikse oti o tolmon nika ki oti h "oxaderfistikh" symperifora perissotero tempelia einai para adynamia toy na kanei kapoios kati oysiastiko. Yparxei polys kosmos sthn Ellada poy leei "Ti na kano tora sta geramata ton 20-30+? Allo esy efyges "mikrh"" Oriste! Pare daneio, mallon to mono oysiastiko daneio poy tha pareis pote gia na ftiakseis pragmatika th zoh soy kai phda sta vatheia! Zhto h Ollandia, h Bretannia, h Ispania, h Germania, ki oles ypoloipes Eyropaikes xores poy sthrizoyn energa toys polites toys.

    Oso afora to mayro poykamiso toy Dhmhtrh, emena gia Krhth etoimo na tis mpoympoynisei moy fanhke para gia mpoyzoyktsh. H' Italo mafiozoy h' Roso. Dialiexte.

    Tha hthela na agrino ki epayksano oso afora toys yperarithmoys dhmosioys ypallhloys ths Elladas. Ma ti kanoyn re paidia oloi aytoi? Ki an exete tosoys polloys den tha prepei h xora na doyleyei roloi? Opos fenetai telika egine pragmatikothta to anekdoto poy 'thele ths Elladas to roloi konta ston theo na xrhsimopoihte gi' anemhstiras dioti gyrnoyse poly grhgora apo to poso xalia ta phgaine os xora. An ki opos leei o Freud, there is no such thing as a joke. Mporei kai na perne poly koka.

    Mporei kapoios na moy analysei to sxolio toy Nikoy (?) oso afora to poiotiko epipedo ton spoydon ths 3ovathmias sthn Ellada? Sokaristhka. Opos, proeipa, ta prota xronia moy 'xe forethei h tampela "h apotyxhsa" apo filoys apo to sxoleio, syggeneis poy otan pernan thn apanthsh sto ti kano, poy eimai legan omofona "a... den perases tis panellhnies e?". Moy symperiferontoysan os kakomoiro poy den eixe ston hlio moira, dioti afoy katelhksa kai sthn Vretannia, ek ton pragmaton, poy na ton vro. Edo tha hthela na paratheso ena parapono: AYTH H PROPAGANDA DEN THA PERASEI! Ayth th stigmh poy grafo, exei hlio!

    Ego loipon "to kakomoiro", exo kanei 2 ptyxia, exo allaksei 4 doyleies ki oles anodika kai perno peri ta 2200 Euro kathara meta apo krathseis KAI syntaksh. Kai pame gi' alla.

    M' arese epishs poly h paraklhsh pros ligoteres poreies kai perissoteres syzhthseis!

    Kai fysika, tha kleiso ki ego me to classic pleon, The Greek Deam: mia thesh sto dhmosio.

    Eyxomai gia sas kai gia oloys toys filoys moy sthn Ellada n' apodosei h prospatheia sas.

    Keep on blogging! Sorry gia thn ekthesh ideon, opoios thelei den thn diavazei.

    ReplyDelete
  145. Μπράβο βρε παιδιά! Αισθάνομαι πια ότι έχω σύμμαχους. Είναι η πρώτη φορά που έκανα μαζικό forward (mail με τα links των εκπομπών και του blog)

    Eίμαι στην κατηγορία των 1000 ευρώ, ζω μόνος μου και δεν έχω προβλήματα διαβίωσης. Στο θέμα της δουλειάς θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό αφού μου αρέσει και παράγω όσο περισσότερο μπορώ.

    Πάραυτα δεν βλέπω καθόλου ρεαλιστικό το σενάριο να αγοράσω ή να φτιάξω ποτέ σπίτι και να κάνω οικογένεια που να ζει άνετα.

    Πρέπει να αλλάξουμε πια νοοτροπία και να γίνουμε σκεπτόμενοι εργαζόμενοι με άμυνες αλλά και καταναλωτές-όχι ζώα που αγοράζουν ότι βρουν όσο κι αν αυτό κοστίζει είτε αυτό είναι διασκέδαση είτε υλικό αγαθό μόνο και μόνο για να μη μας πουν στην παρέα "τσίπηδες".

    Επίσης την ιδέα που πρότεινε ο yian για τη δημοσίευση των "κακών" εργοδοτών, τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να λάβουμε υπ όψη μας τις περιπτώσεις ψεύτικων καταγγελιών οπότε μάλλον πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος επαλήθευσης, στον οποίο μπορούν να βοηθήσουν μάλλον οι φίλοι μας που ασχολούνται με το εργασιακό δίκαιο. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω πιστεύω.

    Επίσης συμφωνώ για ανοικτούς διαλόγους εκτός internet. Εδώ πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τόπος συνάντησης αλλά δεν αρκεί για να ανταλλάσσουμε "ενέργεια".

    Το www.g700.gr γιατί δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε?? Μήπως είναι καινούριο? Δεν ξέρω. Πάντως αν θέλετε σε κάτι βοήθεια ή συμμετοχή είμαι διαθέσιμος (και για την ανάπτυξη του site)!!!

    Σε πολλά σημεία απλά επανέλαβα απόψεις άλλων, αλλά είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ μέσα και μυρίζω ακόμα τις γωνίες και τα κατατόπια του χώρου :)

    Καλή μας συνέχεια!!

    ReplyDelete
  146. Χαίρετε άπαντες,
    τρομερό το boost από την εκπομπή στο blog και ας δρέψουμε τους καρπούς με κάποιο τρόπο, στις δράσεις θα πρότεινα να προστεθούν:

    1. Top 5 χειρότερων Workplaces, κατά το αντίστοιχο θεσμό του Best Workplaces, να παίρνονται υποψηφιότητες, και μετά από ψηφοφορία να αναδεικνύονται οι χειρότεροι ( αλλα πρώτοι στην καρδιά μας :) ) . Σαμπαντι σεντ γιουρο...γουάτ?

    2. Αφου αξιώσουμε επι μακρόν αυτό που μας αναλογεί από την υπάρχουσα δομή εξουσίας, δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να το απαιτήσουμε με τα μέσα που μας δίνει η έμμεση δημοκρατία. Αλήθεια, προΫποθέσεις για ίδρυση κόμματος ποιές είναι και ποια η γραφειοκρατία περί αυτών?

    ReplyDelete
  147. An arxisete ta "kommata" apo tora, den sas vlepo kala... Th' arxisoyn na sas pleyrizoyn oloi ki otan tha sas prosferoyn ta 7000 Euro, ola den tha fainonte toso dyskola pia...

    ReplyDelete
  148. Την εκπομπή δεν την είδα αλλά με ενημέρωσε ένας φίλος blogger για το περιεχόμενο γιατί είχα γράψει κάτι πάνω στο θέμα, και έτσι μπήκα στο site. Η αλήθεια είναι ότι βγάζω 700 ευρώ, κάποτε τα 700 μου φαινόντουσαν πολλά. Αλλά αν μένεις μόνος και τα έξοδά σου φτάνουν τον μισθό σου, απλά αναρωτιέμαι ΠΩΣ θα ΖΗΣΕΙΣ. Γιατί λεφτά για να πληρώσεις, νοίκι, νερό, τηλέφωνο, ρεύμα και άντε και καμία κάρτα στο κινητό βγάζεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ζείς, απλά ότι υπάρχεις και πληρώνεις. Αυτούς τους ενδιαφέρει να πληρώνεις, δεν σε ρωτάνε πως ζείς.

    ReplyDelete