Friday, May 16, 2008

"31" και "Αυτός, Αυτή και τα Αυτά": 2 θεατρικές παραστάσεις για τη γενιά των 700 ευρώ

Ο κάνθαρος, ένας καινούργιος θίασος από την Πάτρα, παρουσιάζει δυο νέες του δουλειές στην Αθήνα, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον αδελφικό αθηναϊκό θίασο, τους AbOvo.

Οι παραστάσεις «31» και «Αυτός, Αυτή κι Αυτά», που θα παιχτούν στο θέατρο Χώρα –Αμοργού 20 στην Κυψέλη – στα πλαίσια του Bob Theatre Festival στις 12, 14, 15, 17 και 18 Μαΐου 2008 στις 19.00 στη σκηνή της Μικρής Χώρας, φτιάχτηκαν από το μηδέν με το υλικό που δίνει η καθημερινή σύγκρουση με τα προβλήματα και τις προκλήσεις των νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα της γενιάς των 700 ευρώ. Μας έστειλαν email και δημοσιεύουμε την πρόσκληση για τις παραστάσεις. Εμείς θα πάμε.

Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Στην πρώτη παράσταση, ο Φώτης, ένας overqualified τριαντάρης με όνειρο μια θέση στο δημόσιο, περνάει από τη μόνιμη γκρίνια σε μια ζωή γεμάτη ευθύνες αλλά και επιλογές.

Μετά από ένα πτυχίο, έναν μεγάλο έρωτα, ένα μεταπτυχιακό, έναν μεγάλο χωρισμό, ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, μια δωδεκάμηνη θητεία, δυο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ισάριθμες αποτυχίες, κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των μεγάλων, περιστοιχισμένος από τις γυναίκες της ζωής του. Μια performance για τα παιδιά των 700€ που έχουν τα πάντα και δεν τους ανήκει τίποτα, τις συνεχείς τους εξετάσεις, τα όνειρά τους για μια θέση στο Δημόσιο, τις προσδοκίες τους που γίνονται άγχη και το μακρύ δρόμο προς την ενηλικίωση.

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τη Σωσώ Χατζημανώλη.

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος

Σκηνικά – κοστούμια: Νόρα Πορτέκη

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σαλλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Σκορδαρά

Δευτέρα 12, Τρίτη 13 και Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Στη δεύτερη παράσταση, ο Φοίβος και η Τζένη, δύο «επιτυχημένοι» νέοι, που έχουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τη ζωή του, λύνουν και δένουν τα προβλήματά τους. Μια performance για τις σύγχρονες σχέσεις, την «ασυμφωνία χαρακτήρων», τη δέσμευση και το lifestyle.

Παίζουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Στέλλα Σκορδαρά

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος

Κοστούμια: Ζωή Ξεμαντήλωτου

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Αγγελόπουλος, Αλέξης Ιωάννου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αγγελόπουλος

και...για να μη ξεχνιόμαστε...

από την ιστοσελίδα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα

33 comments:

  1. Βρυξέλλες, 14 Mαΐου 2008

    Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., 'Αννυς Ποδηματά, Σταύρου Λαμπρινίδη, Mαριλένας Kοππά και Kώστα Mποτόπουλου, και του ΣΥN, Δημήτρη Παπαδημούλη, προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Πέτερινγκ, για την απόλυση του δημοσιογράφου, Στέλιου Kούλογλου, από την ΕΡT


    Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου, κα. Kατερίνα Mπατζελή, καθώς και στις Επιτρόπους κυρίες B. Ρέντιγκ και M. Bάλστρομ, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός της μονομερούς διακοπής της συνεργασίας του δημοσιογράφου με την κρατική Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή και διατυπώνουν την ανησυχία τους για το πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και τον πλουραλισμό στα δημόσια MMΕ, όπως και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα πληροφόρησης των πολιτών.


    Tο πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

    "Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
    Αγαπητέ συνάδελφε,

    Με ιδιαίτερη θλίψη και ανησυχία έχουμε την υποχρέωση να θέσουμε υπό την προσοχή σας το θέμα της πρόσφατης αιφνίδιας διακοπής συμβολαίου μεταξύ της, κρατικής ιδιοκτησίας και χρηματοδοτούμενης με δημόσια κεφάλαια, Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) και του διεθνώς αναγνωρισμένου δημοσιογράφου, κ. Στέλιου Κούλογλου, σχετικά με τις δύο εκπομπές ντοκιμαντέρ «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά».

    Σε στιγμές που η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοινοβούλιο μας ιδιαίτερα προωθούν ακούραστα τις ελευθερίες της έκφρασης και της πληροφόρησης, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να γινόμαστε μάρτυρες μίας κατάφωρης παραβίασης αυτών ακριβώς των θεμελιωδών δικαιωμάτων-όπως διακηρύσσονται στο άρθρο 11 της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του κ. Κούλογλου για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά, μετά την απαίτησή της εκείνος να ακυρώσει την προβολή μίας ήδη προγραμματισμένης εκπομπής με θέμα τα προβλήματα των νέων που εργάζονται ή αναζητούν δουλειά στην Ελλάδα- «η γενιά των 700 ευρώ» όπως είναι ευρέως γνωστή- που προφανώς η διοίκηση αισθάνθηκε ότι δεν υπηρετεί τις κρατικές επιδιώξεις.

    Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, υπό κρατική ιδιοκτησία, δεν έδωσε επαρκή αιτιολόγηση για την αυθαίρετη διακοπή της συνεργασίας της με τον κ. Κούλογλου. Μάλιστα, οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΡΤ-διορισμένου από την Ελληνική κυβέρνηση- που ακολούθησαν τη λύση της συνεργασίας ότι «δεν μου αρέσουν οι εκπομπές του», αποτελούν μια ελάχιστα μεταμφιεσμένη έκφραση κρατικής λογοκρισίας, η οποία ακολούθησε το ατυχές παράδειγμα άλλων κρατών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαρκώς αψηφούν τα δικαιώματα της έκφρασης και της πληροφόρησης.

    Ο κ. Κούλογλου είναι ένας δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ με διεθνή αναγνώριση και φήμη για την απόλυτη ακεραιότητά και ανεξαρτησία του. H δουλειά του έχει αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, δύο φορές με το βραβείο Euro-Comenius. Επιπλέον, έχει λάβει τέσσερις φορές το Βραβείο Καλύτερης Ενημερωτικής Εκπομπής και για δύο συνεχόμενες χρονιές έχει ανακηρυχθεί Δημοσιογράφος της Χρονιάς από τις ελληνικές Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αλλά ακόμα και αν κανένα από τα παραπάνω δεν περιλαμβανόταν στα διαπιστευτήριά του, η απόλυση οποιουδήποτε δημοσιογράφου από έναν κρατικής ιδιοκτησίας οργανισμό ΜΜΕ για προφανείς πολιτικούς λόγους πρέπει να καταδικαστεί κατηγορηματικά.

    Εκφράζουμε, για μια ακόμα φορά, κε Πρόεδρε, την βαθειά μας ανησυχία και ζητούμε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την δική σας προτροπή, να εξετάσει τρόπους προώθησης και εξασφάλισης του σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην ΕΕ και, ιδιαίτερα, σε κρατικούς οργανισμούς ΜΜΕ."

    ReplyDelete
  2. καλό μου ακούγεται το θεατρικό

    ReplyDelete
  3. Οσοι μένετε Αθήνα να πάτε στο θέατρο.Φαίνεται ενδιαφέρον και ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΛΗΣ Γ700.
    Η δραματοποίηση των προβλημάτων της γ700 είναι ένας τρόπος πολύ αποτελεσματικός να συνειδητοποιήσει η Ελληνική κοινωνία τα πραγματικά προβλήματα των νέων που "έπαψαν να προσδοκούν".

    ReplyDelete
  4. δεν ειμαστε γενια Y ειμαστε η γενια "WHY?????????"

    ReplyDelete
  5. Με τον ΙΔΙΟ αυθαίρετο τρόπο που ΣΥΝΗΦΘΗ η συμφωνία (συμβόλαιο) μεταξύ ΕΡΤ και Κούλογλού ΗΡΘΕ και το τέλος.

    Σε κάθε περίπτωση, πάγια προσωπική μου θέση είναι πως κάθε ΑΤΟΜΟ που υποστηρίζεται από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του '81 και τον ΣΥΝ δεν μπορεί παρά να είναι ΗΘΙΚΩΣ ΣΚΑΡΤΟ.

    Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο κόπτονται τα δύο αισχρά αυτά κόμματα για τον Κούλογλου τόσο πείθομαι ότι το "ΘΥΜΑ" κουβαλάει ΒΡΩΜΙΑ στα μπαγκάζια του.

    This notwithstanding,

    ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω,

    παραδείγματος χάριν,

    ΓΙΑΤΙ δεν ξεσηκωθήκατε τόσα χρόνια όσο είχε πρόγραμμα η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ Δρούζα περίφημη από το "Σήμερα θα μας μιλήσει ο κύριος Τάδε για τις ευεργετικές συνέπειες των αιθέρων ελαιών".

    ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω,

    ΓΙΑΤΙ δεν έχετε ξεσηκωθεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, ένα ΚΑΤΩΤΑΤΟ και προσβλητικό της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και ανθρώπινης αξιοπρέπειας θεσμό με κακομοίρες και εκείνη την ανεκδιήγητη κακόφωνη Ελληνο-Σουηδή βλάχα που πήρε βραβείο πριν μερικά χρόνια, αν δεν πλανώμαι.

    ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω

    ΓΙΑΤΙ δεν επαναστατείτε όταν προσβάλλεται ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την ΕΡΤ ενόσω ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ να "χαρατσώνουν" τον πολίτη ΚΑΙ να προβάλλουν ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ SPOTS (unheard of!!!!).

    Με άλλα λόγια, η ΕΡΤ είναι μιά ΚΟΥΡΕΛΟΥ.

    ΔΕΝ το γνωρίζατε;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ είναι αυτά;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  6. By the way

    τα αιθέρια έλαια

    των αιθερίων ελαίων

    ReplyDelete
  7. dude, δεν κρίνεται η ποιότητα της εκπομπής αλλά η αυθαιρεσία της εξουσίας. Θες να λύσεις το συμβόλαιο κάντο αλλά , αλλά, αλλά μη ματαιώνεις και τις εκπομπές για τον πουσταρά τον πούτιν, έλεος. τα πήρα κα πάω για ένα spliff

    ReplyDelete
  8. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

    Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ καλό πολιτικό της τελευταίας 25ετίας, τον κύριον κύριον Κώστα Σημίτη, η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του 81 (το ίδιο του το κόμμα!!!!!) τον ΜΙΣΗΣΕ όσο ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ το ΛΙΒΑΝΙ.

    ReplyDelete
  9. ΓΙΑΤΙ δεν επαναστατείτε όταν προσβάλλεται ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από την ΕΡΤ ενόσω ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ να "χαρατσώνουν" τον πολίτη ΚΑΙ να προβάλλουν ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ SPOTS (unheard of!!!!)

    Συμμετέχουμε στην αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε η Φιλελεύθερη Συμμαχία στο facebook.

    ReplyDelete
  10. Πρώτον ΜΗ χρησιμοποιείς την έκφραση "dude", είναι κουτσοβλάχικη του Αμερικανικού Νότου.

    ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ήταν ΚΑΙ η ΠΡΟΣΛΗΨΗ του Κούλογλου

    ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι και η ΑΠΟΛΥΣΗ του

    ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι ΟΛΑ τα άλλα που ανέφερα.

    Τα ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ "δήθεν" ΟΧΙ σε μένα.

    ReplyDelete
  11. ΠΑΙΔΙΑ BY THE WAY ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΕΝΝΟΥΜΕ ΜΕΙΚΤΑ Η ΚΑΘΑΡΑ? ΝΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ.

    ReplyDelete
  12. εσύ σε πόσο χάλια κατάσταση πιστεύεις πως βρίσκεσαι;

    ReplyDelete
  13. let's get something straight here man. You are mr komfoykios i'm the dude, his dudeness, il duderino...

    ReplyDelete
  14. πολυ χαλια αν σκεφτεις οτι ειμαι 26 και δε μπορω να φυγω απ το παρτρικο μου οπως πολοι εδω στο μπλογκ

    ReplyDelete
  15. εννουσα πολλοι....

    ReplyDelete
  16. Το πρόβλημα είναι γιατί την ώρα που στη Μόσχα βρίσκονταν σε εξέλιξη το ειδύλιο Πούτιν-Καραμανλή η ΕΤ1 πρόβαλε το ντοκυμαντέρ του Κούλογλου που εμφάνιζε τον Πούτιν ως αδίστακτο Αρχιμαφιόζο.

    ReplyDelete
  17. πολλές φορές λοιπόν η απάντηση βρίσκεται μέσα σου, ακρίδα.

    χωρίς πλάκα τώρα, το θέμα δεν είναι τα 700 ή τα 800 ή τα 900, μικτά ή καθαρά. Το θέμα είναι η όλη κατάσταση με μισθούς, εργασία, εργοδοσία κλπ κλπ όπως έχει γραφτεί επανειλημμένως στο blog.

    Το νούμερο που γράφει κάτω δεξιά στο payslip είναι σίγουρα ένα ζήτημα, όχι όμως το μοναδικό..

    ReplyDelete
  18. τα 700 καθαρά είχαμε υπόψη όταν ξεκινήσαμε, με ΤΕΒΕ και 12 ώρο.

    ReplyDelete
  19. Είναι το μέσο πακέτο ένταξης ενός πτυχιούχου στην αγορά εργασίας και για τα πρώτα τρία χρόνια το στάνταρ.

    Αλλά όπως λέει κι ο Μάο ο προβληματισμός μας δεν αφορά αποκλειστικά το νούμερο του μισθού, αυτό είναι συμβολικό μιας ευρύτερης κατάστασης. Ο προβληματισμός μας από την πρώτη στιγμή είχε να κάνει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η νέα γενιά και το στίγμα που θέλει να αφήσει στα δημόσια πράγματα.

    ReplyDelete
  20. ...χωρίς να αναπαράγει τη μυθολογία της προηγούμενης γενιάς...

    ReplyDelete
  21. ε ενταξει μεσα ειμαι g700 δαγκωτο .τον ιουνιο πηρα πτυχιο. απ τον οκτωβριο περασα σε δευτερη σχολη απ την οποια παλευω να παρω μεταγραφη στη πολη μου μπας και καταφερω να τη βγαλω μιας και εχει εργαστηρια και εγω πρεπει να δουλευω παραλληλα.φυσικα για τη μεταγραφη θελω βυσμα αφου το γεγονος οτι δουλευω δε τους συγκινει ουτε οτι ειμαι ορφανη ουτε οτι ειμαι τεκνο πολυτεκνης οικογενειας ουτε οτι κι οαδερφος μου σπουδαζει ουτε οτι εχω χαμηλο εισοδημα.οι περισσοτεροι μεταξυ τους και πανεπιστημιακοι καθηγητες μου ειπαν να παω να κλαφτω στο πρυτανη μπας και με λυπηθει η να παω σε κανα βουλευτη να με χωσει. εγω ομως παιδια ντρεπομαι. γιατι ειναι αλλοι στην ιδια θεση μ εμενα που εχουν και παιδια.φυσικα οι μανα μου κι οι φιλοι μου με θεωρουν βλακα. επιασα δουλεια πριν απο 3 μηνες και παιρνω 700 καθαρα. απλως νομιζα οτι οι αλλοι εννουσαν 700 μεικτα και προσ στιγμην πιστεψα οτι ειμαι προνομιουχα!χαχαχαχαχαχαχα!

    ReplyDelete
  22. υπάρχουν και χειρότερα

    ReplyDelete
  23. εεε οκ όλα τ'άλλα, όμως το 2ο πτυχίο είναι προσωπική επιλογή extra. you got to take it as it goes. ίσως άμα αντί για αιώνιους φοιτητές τα ΑΕΙ είχαν το θεσμό του εργαζόμενου φοιτητή...κάτι να γινόταν. κάτι είχε το νομοσχέδιο γιαννάκου επ'αυτού, πέρασε τελικά, δεν πέρασε; ποιος ξέρει...

    ReplyDelete
  24. οκ το δεχομαι οτι αποτελει προσωπικη επιλογη αλλα γιατι πρεπει να σου βγαζουν το λαδι και να σε κοιτουν με καχυποψια ανθρωποι με μηδαμινα προσοντα για να το καταφερεις τη στιγμη που η αγορα απαιτεi degree hunting για να επιβιωσεις .ξεκινησα τη σκεψη για δευτερο πτυχιο πριν δυο χρονια για να εκπληρωσω μια βαθυτερη αναγκη που ειχα απο παιδι και να μαθω περισσοτερα γι αυτο που αγαπω (περασα στην καλων τεχνων)και κατεληξα φετος τον οκτωβριο που εδινα να σκεφτομαι το διορισμο ως καθηγητρια στο δημοσιο για να νιωσν ασφαλης ,δεν ειναι εκπτωση αυτο?.εγω ξερω οτι εχουν καταλυσει τα παντα πια.

    ReplyDelete
  25. Το να δώσεις για καθηγήτρια δεν είναι καθόλου έκπτωση αν φυσικά σε ενδιαφέρει η εκπαίδευση. Μια χαρά επιλογή είναι, με εξετάσεις θα μπεις, δηλαδή θέλω να πω η θέση δε σου χαρίζεται. Αλλιώς κάτσε φροντιστήριο στον κάθε κερατά με 3 και 60. Για επιχειρήσεις πάλι το πράμα είναι σκατά. Sτο greece φιλόλογος = υπάλληλος γραφείου για γραμματειακή υποστήριξη και βλέπουμε...

    ReplyDelete
  26. Δικκαίωμά σου αναφαίρετο να αποκαλείς σεαυτόν ΟΧΙ μόνο dude αλλά όπως η ψυχή σου επιθυμεί. Εμένα να ΜΗΝ αποκαλείς dude και αυτό ήθελα να πω.

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  27. To dude δεν εχει καμια σχεση απο οσο ξερω με τον αμερικανικο νοτο..Επισης ρε κομφουκιε σταματα να μας κοπανας την αισθητικη σα παγκοσμια αληθεια και μετρο και οριοθετηση του πραγματικα ανατρεπτικου...Αν δεν οριοθετησεις τι ειναι αισθητικη και τι σχεση εχει με το κοινωνικο σταματα να μιλας κατ'αυτο τον τροπο..Απογοητευομαι..

    ReplyDelete
  28. Εχεις δίκιο Γκαγκάριν.Ο Κομφού λειτουργεί ως "αισθητικιστής απατεών"(sensible knave,tricheur sensible) σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του Χιούμ.

    ReplyDelete
  29. Ο Βαρθολομαίος δεν παίρνει πιά άδεια από κανέναν να επισκεφθεί την Ελλάδα και να δείξει την Ηγετικότητά του πρός όλους.
    Μεγάλη προσωπικότητα, γνήσιο τέκνο της περίφημης Φαναριώτικης Διπλωματικής Σχολής.
    Τιμήθηκε πρόσφατα και από το Διεθνές κέντρο Γούντρου Γουίλσον με βραβείο που πρώτη φορά δόθηκε σε μη Αμερικανό πολίτη.Και αυτά σε καιρούς δύσκολων Ελληνοαμερικανικών σχέσεων εξαιτίας των ερασιτεχνισμών των Καταλληλότερων απογόνων του Χριστοδουλισμού.
    Ολα οδηγούν σύντομα στο Νόμπελ.
    Η Ελλάδα μεσω του Βαρθολομαίου έχει μια σοβαρή φωνή στο Κόσμο.

    ReplyDelete
  30. Οι Αμερικανοί,για δικούς τους λόγους, υποστηρίζουν την Οικουμενικότητα του Βαρθολομαίου πολύ περισσότερο απότι εμείς οι Ελληνες, που με την αφροσύνη του Χριστόδουλου και τον μικρομεγαλοιδεατισμό και τον ανεξήγητο(;) φιλοπουτινισμό του Καταλληλότερου Κώτσιου, παραχωρούμε την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους Ρώσσους.

    ReplyDelete
  31. KAI κατά την παραμονή του στην Αθήνα τον επισκέφθηκε στο κατάλυμά του ο εν Ελλάδι διαπιστευμένος Αμερικανός πρεσβευτής, πολύύύύύύύύύ ασυνήθιστη χειρονομία δεδομένου ότι ο κύριος κύριος Βαρθολομαίος δεν είναι Ελληνας δημόσιος λειτουργός μήτε Ελληνας πολίτης και η επίσκεψή του δεν ήταν επίσημη. ΑΥΤΑ έρχονται προς επίρρωση του πρώτου σχολίου σου.

    Ομως, το ακροτελεύτιο συμπέρασμα του δευτέρου σχολίου σου δεν θα μπορούσε να το συλλάβει μηδέ η φαντασία της θείας μου της Φωφώς.

    ReplyDelete