Friday, February 15, 2008

H συμμαχία της Χίλαρι δείχνει να ραγίζει

Από τον Τζόναθαν Βάισμαν

Για περισσότερο από ένα μήνα, οι συμμαχίες των Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον (Hillary Rodham Clinton) και του Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama) ήταν σαφώς διακριτές -και ισοδύναμες: οι γυναίκες, οι Δημοκρατικοί της υπαίθρου και η λευκή εργατική τάξη της Κλίντον βάραιναν πάνω-κάτω όσο οι Αφροαμερικανοί, οι νέοι και οι εύποροι μορφωμένοι λευκοί του Ομπάμα.

Κι ύστερα ήρθαν οι εκλογές στη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ.

Η πανωλεθρία της Κλίντον από τον Ομπάμα στις πολιτείες αυτές, ίσως να είναι μία ένδειξη πως η συμμαχία της αρχίζει να ραγίζει, τρεις εβδομάδες πριν φθάσει στα πιθανότατα πιο φιλικά για εκείνη εδάφη του Οχάιο και του Τέξας.

Στη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ ο Ομπάμα επικράτησε στους άνδρες, στις γυναίκες, ακόμα και στους συνδικαλισμένους. Νίκησε στους εύπορους, μορφωμένους λευκούς των προαστίων, αλλά και στους Δημοκρατικούς της υπαίθρου και των κωμοπόλεων.

Η Σελίντα Λέικ (Celinda Lake), μία ανεξάρτητη Δημοκρατική δημοσκόπος, υπογραμμίζει πως η ταξική διάκριση που κάποτε οριοθετούσε τα στρατόπεδα των Ομπάμα και Κλίντον, μοιάζει σήμερα να ξεθωριάζει. Στη Βιρτζίνια, ο Ομπάμα επικράτησε ανάμεσα σε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 50,000 δολαρίων το χρόνο με 26%· στο Μέριλαντ με 24%.

Η Κλίντον συνεχίζει να προσελκύει περισσότερες ψήφους λευκών γυναικών, αλλά το προβάδισμά της εκεί εκμηδενίζεται από την απήχηση του Ομπάμα στους λευκούς άνδρες. Ακόμα και οι ισπανόφωνοι, που συνεισέφεραν αποφασιστικά στις νίκες της γερουσιαστού της Νέας Υόρκης στη Νεβάδα και την Καλιφόρνια, μοιράστηκαν σχεδόν ισότιμα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους στη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, έστω κι αν στις πολιτείες αυτές ήταν πολύ λιγότεροι.

«Είναι σαφές πως (ο Ομπάμα) διευρύνει τη συμμαχία του», αναφέρει η Λέικ. «Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει μερικές μικρές πολιτείες ή είναι κάτι ευρύτερο. Αν συμβαίνει το δεύτερο, το εκλογικό τοπίο θα αλλάξει άρδην».

Το επιτελείο της Κλίντον βασίζεται πια στην εργατική τάξη του Οχάιο και του Τέξας -που έχει και πολυάριθμους ισπανόφωνους- για να μπορέσει να σταματήσει στις 4 Μαρτίου το ανοδικό ρεύμα του Ομπάμα.

Ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος του Τέξας Τσετ Έντουαρντς (Chet Edwards) ανάφερε χθες πως οι Τεξανοί δεν πίστευαν πως η εσωκομματική τους εκλογή θα έπαιζε κάποιον σπουδαίο ρόλο, με αποτέλεσμα μόλις τώρα να αρχίζουν να ενδιαφέρονται γι' αυτή. Ο δε Δημοκρατικός γερουσιαστής του Οχάιο Σέροντ Μπράουν (Sherrod Brown) επιμένει πως ούτε η Κλίντον, ούτε ο Ομπάμα δε διαθέτουν σαφές προβάδισμα σε μία σκληρά δοκιμαζόμενη βιομηχανική πολιτεία, όπου οι ψηφοφόροι είναι σχεδόν πλήρως απορροφημένοι από τα οικονομικά τους προβλήματα.

«Οι ψηφοφόροι στην πολιτεία μου δε νοιάζονται για το ποιος κέρδισε στην 'Αιοβα, το Νιου Χαμσάιρ ή αυτήν την κατασκευή της "Ουάσιγκτον ποστ", την "προκριματική εκλογή του Πότομακ", που υποτίθεται πως είναι αντιπροσωπευτική ολόκληρης της Αμερικής... Η πολιτική συγκυρία δεν απασχολεί ιδιαίτερα μία μεσοαστική οικογένεια που τα βγάζει δύσκολα πέρα».

Για το επιτελείο του Ομπάμα όμως, ιδιαίτερα η προκριματική εκλογή της Βιρτζίνια, σηματοδοτεί μία καμπή στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του υποψηφίου τους και της Κλίντον. «Μου φαίνεται πως όσο κερδίζει ο γερουσιαστής Ομπάμα, τόσο περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να τον ενισχύσουν», μας δήλωσε ο συντηρητικός Δημοκρατικός αντιπρόσωπος της αγροτικής Βιρτζίνια Ρικ Μπούτσερ (Rick Boucher). «Υπερβαίνει τις κοινωνικές, πολιτικές και μορφωτικές κατηγορίες ήδη από τη νίκη του στην 'Αιοβα, και το κάνει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό».

«Η πρόκληση για τον Μπάρακ Ομπάμα είναι να πείσει το μέσο πολίτη της εργατικής τάξης πως το μήνυμά του υπόσχεται μια αλλαγή στη ζωή τους», συνεχίζει ο Έντουαρντς, που εκλέγεται στο Ρεπουμπλικανικό κεντρικό Τέξας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το αγρόκτημα του προέδρου Μπους (Bush) στο Κρόφορντ». «Αν το μήνυμά του είχε απήχηση στη Βιρτζίνια, δε βλέπω γιατί να μην έχει και στο Τέξας».

Από την άλλη, η νίκη του Ομπάμα στη Βιρτζίνια συνάντησε και δυσκολίες. Η Κλίντον κέρδισε στις περισσότερες αγροτικές περιοχές της πολιτείας, τις ορεινές κοινότητες της δυτικής Βιρτζίνια και τις κωμοπόλεις της κοιλάδας της νοιτοδυτικής Βιρτζίνια.

Αλλά δεν μπορούσε να στηριχτεί σε καμία άλλη περιοχή, καμία φυλή ή καμία κοινωνική ομάδα για να κερδίσει την πολιτεία, διευκρινίζει ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος της Βιρτζίνια Ρόμπερτ Σκοτ (Robert C. Scott), ένας υποστηρικτής του Ομπάμα που εκλέγεται σε μία εκλογική περιφέρεια που εκτείνεται από το Νιούπορτ Νιους έως το Ρίτσμοντ. Ο Ομπάμα συγκέντρωσε 18,000 ζητωκραυγάζοντες οπαδούς του στο συνεδριακό κέντρο της Βιρτζίνια Μπιτς -κι αμέτρητοι ακόμα δε χώρεσαν στην αίθουσα. Τούτη τη φορά όμως, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Νιου Χαμσάιρ και την Καλιφόρνια, αυτό το κύμα δε «ξεφούσκωσε» στην κάλπη.

Μέχρι τις 5:30 μ.μ. στην περιφέρεια του Σκοτ στο Νιούπορτ Νιους είχαν ήδη ψηφίσει τόσοι όσοι είχαν ψηφίσει όλη τη μέρα το Νοέμβριο του 2006, στη μάχη μεταξύ Τζέιμς Ουεμπ (James Webb) και Τζορτζ 'Αλεν (George Allen) για την εκλογή στη γερουσία -αριθμός που με τη σειρά του ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσους είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2005 για επιλογή κυβερνήτη.

Ο Σκοτ όμως ενθουσιάστηκε από ένα άλλο στοιχείο: από το 56% των λευκών ανδρών που ψήφισαν Ομπάμα σύμφωνα με τα έξιτ-πολ.

«Αν καταφέρουμε να αποσπάσουμε σοβαρό τμήμα της ψήφου των λευκών ανδρών, τότε μπορεί να πάρουμε την πολιτεία το Νοέμβριο... Πιστεύουμε πως το 2008 η Βιρτζίνια μπορεί να ψηφίσει έναν Δημοκρατικό για πρόεδρο, για πρώτη φορά από το 1964».

Είναι φυσικά πολύ νωρίς για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ανάκαμψης της Κλίντον. Ο Ταντ Ντιβάιν (Tad Devine), ένας Δημοκρατικός επικοινωνιολόγος, λέει πως η Κλίντον μπορεί ακόμα να διεκδικήσει το χρίσμα, αν μπορέσει να επικεντρώσει το δημόσιο ενδιαφέρον στα ζητήματα της οικονομίας, της υγείας, ή στον τρόπο λήξης του πολέμου στο Ιράκ, αν κοντολογίς πείσει τους ψηφοφόρους πως διαθέτει την εμπειρογνωμοσύνη να προσφέρει την αλλαγή που τόσο εύγλωττα τους υπόσχεται ο Ομπάμα.

«Χρειάζεται μία μεγάλη αντιπαράθεση για σοβαρά ζητήματα, όχι τσακωμούς για μικροπολιτικά και τακτικές», επαναλαμβάνει.

Ο Μπράουν τονίζει πως το Οχάιο θα το κερδίσει όποιος βρει σοβαρές προτάσεις για αλλαγή στην πορεία της οικονομίας που θα συγκινήσουν μία μεσαία τάξη που αισθάνεται παραμελημένη μετά από 8 χρόνια Ρεπουμπλικανικής διακυβέρνησης. Αλλά μέχρι στιγμής κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν το έκανε αυτό.

Το βράδυ της προκριματικής εκλογής στη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, μπορούσε κανείς να αγγίξει σχεδόν την ανακούφιση των συντηρητικών Δημοκρατικών που έβλεπαν πως ο Ομπάμα μπορούσε πράγματι να αγγίξει τους ψηφοφόρους τους, τους λευκούς εργάτες και αγρότες που πολλοί έτρεμαν πως το φθινόπωρο του 2008 θα διέρρεαν μαζικά προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Δε φταίει η γερουσιαστής Κλίντον, αλλά σέρνει πίσω της τους διχασμούς της δεκαετίας του 1990», υποστηρίζει ο Έντουαρντς. «Ο κόσμος θέλει να γυρίσει σελίδα και να πάει στο επόμενο κεφάλαιο, αντί να ξαναδιαβάσει το ίδιο... Είναι άδικο ίσως για την ίδια, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Ο Τζόναθαν Βάισμαν είναι δημοσιογράφος. Το άρθρο Shifting Loyalties δημοσιεύτηκε στη Washington Post στις 15-02-2008.

59 comments:

  1. Ομπάμα.Ο πακοσμίως άγνωστος υποψήφιος πλανητάρχης.Αν δεν ήταν μαύρος ούτε τη δική του ψήφο δεν θα έπαιρνε.Είναι βλέπετε οι περίεργες ανάγκες της αριστερής διανόησης των ΗΠΑ,που όμως τα κουκιά της φτάνουν το πολύ μέχρι την ανάδειξη υπψηφίου προέδρου αλλά όχι προέδρου.

    ReplyDelete
  2. Ο Ομπάμα είναι διαφορετικός και αρέσει.Αλλά όταν έλθει η ώρα να αναμετρηθεί με τους αδίστακτους Ρεπουμπλικάνους νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να αντέξει.Η Χίλαρι τα πέρασε όλα τα τέστ ΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ.Ηταν στο στόχαστρο για πολλά χρόνια.Ο Ομπάμα ήταν και είναι ακόμη στο απυρόβλητο.Αν πάρει το χρίσμα έχει η γούνα του ράμματα.

    ReplyDelete
  3. Ο Καραμανλής ήταν καλός σήμερα.

    Κίνητρα κι αντικίνητρα για παραμονή στην εργασία ή πρόωρη συνταξιοδότηση.

    Ταμείο αλληλεγγύης των γενεών.

    Κατώτατη εθνική σύνταξη.

    "Μην αφήσουμε το συντηρητισμό των λίγων να γίνει ανάχωμα προς το συμφέρον των πολλών"

    Οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η ενοποίηση των ταμείων πρέπει να προχωρήσει, μη σταματάτε εδώ.

    ReplyDelete
  4. "Ταμείο αλληλεγγύης των γενεών.

    Κατώτατη εθνική σύνταξη."

    Kλεμμένες ιδέες από το ΠΑΣΟΚ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ δική του ιδέα.
    Ενας πρωθυπουργός κρίνεται από το έργο του και όχι από την εκφώνηση περιγραφικών διαπιστώσεων και ξένων θέσεων.

    ReplyDelete
  5. Παύλε έχεις ΔΙΚΙΟ.

    Παρ' όλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη θετική εξέλιξη, την αρχή επιτέλους των αλλαγών.

    Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ το κατασπαράζει και το διαλύει. Κάθε αξιόλογη και προοδευτική άποψη που παράγεται στο ΠΑΣΟΚ σαμποτάρεται από τους ίδιους τους συντρόφους, υιοθετείται από τη ΝΔ.

    Παρεμπιμπτόντως, ο ΓΑΠ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ σήμερα, αλλά όπως λέει κι ο Παπαχελάς, πρέπει να θυμηθεί τη μεσαία τάξη: τη βάση και τη συνταγή της νίκης.

    ReplyDelete
  6. Δε χρειαζόμαστε στροφή προς τα "αριστερά". Χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αριστερά, και το κέντρο είναι το στοίχημα.

    ReplyDelete
  7. "ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

    ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
    ΚΑΙ
    ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΥΙΩΝ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  8. οι ομιλίες έχουν βγει στο διαδίκτυο, γιατί λόγω δουλειάς δεν παίζει για κανέναν από εμάς να ακούσουμε Βουλή πρωινιάτικα

    ReplyDelete
  9. ερώτηση ήταν το παραπάνω

    ReplyDelete
  10. Μια κακή και αρτηριοσκληρωτική ομιλία Σημίτη στον ΟΠΕΚ.
    Προσφέρεται μόνο για αντιπολιτευτική αξιοποίηση.Καμμιά καινούργια ιδέα.Μέχρι και τον εργατολόγο της ΓΕΣΕΕ ανακάτεψε.Περίεργα πράγματα.Αντε να περνάει στο χρονοντούλαπο σιγά-σιγά.

    ReplyDelete
  11. "..Μέχρι και τον εργατολόγο της ΓΕΣΕΕ ανακάτεψε"

    Δυστυχώς είπε αυτή τη κατινίστικη σαχλαμάρα.Αλλά να μην ξεχνάει ότι:"Πρός το τελευταίο εκβάν έκαστον των πρίν υπαρξάντων κρίνεται".Και μπορεί εύκολα να μπεί στη μπούκα της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  12. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΠΕΣΕ ΚΡΥΟ στην ΑΘΗΝΑ ε;

    ReplyDelete
  13. Ας μπει στη μπούκα. Να προκαλέσουμε τους κλεφτοκοτάδες πασόκους. Χωρίς ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ δεν θα υπάρξει κάθαρση και το ΠΑΣΟΚ βρωμάει και ζέχνει!!!!!!!!!!!!!!

    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΑΔΕΚΤΟ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ της ΓΣΕΕ να είναι ΑΑΑΑΑΑργολάβος μονιμοποιήσεως συμβασιούχων και ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙΝΙΣΜΟΣ

    ReplyDelete
  14. "ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΑΔΕΚΤΟ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ της ΓΣΕΕ να είναι ΑΑΑΑΑΑργολάβος μονιμοποιήσεως συμβασιούχων και ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙΝΙΣΜΟΣ

    February 15, 2008 1:13 PM"

    Είναι απαράδεκτο βεβαιότατα.
    Ομως είναι και Κατινισμός και κιτρινισμός το να το χρησιμοποεί ο Σημίτης ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ,λόγω επικαιρότητας,γιατί είναι γαργαλιστικό,ενώ "ξεχνά" να αναφέρει το σκάνδαλο της SIEMENS,για το οποίο,έστω άδικα,τον αφορά και είχε προτεραιότητα να αναφερθεί.

    ReplyDelete
  15. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ και ΕΜΦΑΝΕΣ, πολύ περισσότερο αφού ο ΣΗΜΙΤΗΣ εκ χαρακτήρα ΔΕΝ κουτσομπολεύει και δεν micro-σκανδαλολογεί, ΟΤΙ

    ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΡΟΛΟ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ και στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των ΠΡΟΣΩΠΩΝ της ΗΓΕΣΙΑΣ του.

    ΚΑΙ ΠΩΣ να το κάνουμε. Λόγω αυτών των λαϊκιστικών καθαρμάτων, ΔΕΝ μπορεί να πάρει ανάσα η χώρα.

    "Ετερον εκατέρωθεν", Παρμενίδη

    ReplyDelete
  16. "ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΡΟΛΟ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ και στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των ΠΡΟΣΩΠΩΝ της ΗΓΕΣΙΑΣ του."

    Τα ίδια βέβαια πρόσωπα που τον στήριζαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

    ReplyDelete
  17. Προς G700:
    Επειδή εδώ ο κόσμος καίγεται και ορισμένοι έχουν το χρόνο να ασχολουνται με τις ΗΠΑ,ίσως θα έπρεπε να μας απασχολησει αυτό το γεγονός.
    Και καλά από τα κανάλια και τις φυλλάδες, το καταλαβαίνω.Έχουν τους εμφανέστατους λόγους τους.
    Αλλά εμείς ,οι νέοι, που ορισμένοι δουλεύουν ως και 12 ώρες τη μέρα με ημι-ασφάλιση(λιγότερα ένσημα από αυτά που δικαιούνται),είναι αν μη τι άλλο "ύποπτη" αυτή η ενασχόληση με τις ΗΠΑ και τον ομπάμα ή τη χίλαρη.Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι το θέμα ενδιαφέρει προς το παρόν τη νέα γενιά.
    Είχα την τύχη στο χώρο εργασίας μου να παρακολουθήσω την σημερινή ολομέλεια της βουλής έστω και "στα κρυφά",γιατί δεν θέλω να τα μάθω διαστρεβλωμένα-περικομένα από τα ΜΜΕ το βράδυ.
    Σας πληροφορώ ότι σε ότι μας αφορά, η κυβέρνηση "μας τη έχει στημένη στη γωνία".Πραγματικά,το εφιαλτικότερο σενάριο για την ασφάλιση.
    Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά να καταθέσει ξεκάθαρες συγκεκριμένες προτάσεις.Θα περιμένουμε για άλλη μια φορά!!!!
    Για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα γνωστά για άλλη μια φορά.
    Εντύπωση εξερετικά θετική , μου προκάλεσε η ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό του ΛΑΟΣ, που συνάδει εντυπωσιακά με τις απαιτήσεις των νέων ανθρώπων.
    G700 αξίζει να το δείτε.

    ReplyDelete
  18. Η ιπτάμενη καθηγήτρια


    Τελικώς έχει από όλα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! Πέρα από τα προγράμματα των καπνών, που εξελίχθηκαν σε οικογενειακή υπόθεση, χωρίς να ενοχλείται στο ελάχιστο η Πρυτανεία, επανέρχεται στο προσκήνιο ένα παλιό θέμα που αφορά τους ιπτάμενους καθηγητές.
    Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μένει Αθήνα ενώ ο κανονισμός αναφέρει ρητά ότι πρέπει να μένει στην έδρα του πανεπιστήμιου, κάνει τα μισά μαθήματα από όσα πρέπει. Και όταν φιλοτιμηθεί και τα κάνει, είναι και μισά σε διάρκεια.
    Αν τις παραπονεθείς ...σου απαντάει ότι σου κάνει και χάρη.. .που έρχεται δυο φορές την βδομάδα...
    Αυτά μας καταγγέλλουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αριστείας. Πρόκειται για την ίδια που ακύρωσε στο παρά ένα την εξέταση 170 φοιτητών, γιατί θέλησε να παρατείνει την παραμονή της στην Αθήνα.

    Αλήθεια για την περίπτωση αυτή θα υπάρξει κάποια απάντηση;

    Περίφημοι είναι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί αλλά δεν φτάνουν για να απαντήσουν σε όλα αυτά!

    ReplyDelete
  19. ύποπτη; Εσύ τι είσαι ο εγκάθετος (εργαζόμενος στη Βυυλή;;;;;) του ΛΑΟΣ που θα μας βάλει ατζέντα για το τι θα πούμε στο blog; αν έχεις την ομιλία βάλε λινκ να τη διαβάσουμε. Άντε , γιατί μερικοί έχετε ξεφύγει εντελώς εδώ μέσα

    ReplyDelete
  20. ένα γνωστό σύνθημα της δημοσιογραφίας λέει think before you print. Παραφράζοντάς το λέμε να τελειώσει πρώτα η διαδικασία της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή να βγούνε όλες οι ομιλίες online, να τις διαβάσουμε και να τοποθετηθούμε.

    ReplyDelete
  21. Κλεμμένες ή όχι δεν με ενδιαφέρει.

    Άλλωστε και η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ήταν τότε κλεμμένη ιδέα.

    Παίδες, καταλάβετε το. Είναι καιρός να γίνει υπέρβαση. Δλδ έλεος πια, θα πρέπει να γίνεται κατοχήρωση πατέντας και για τις προτάσεις κάθε κόμματος;

    Επειδή υϊοθέτησε η ΝΔ μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λέμε "δεν πρότεινε τίποτα δικό της";

    Αμαν πια! Άμα θέλετε, πείτε ότι είναι νομοσχέδιο-carbon των Γιαννίτση-Σπράου-Βρετανών.

    Ντροπή πια σε αυτή τη χώρα! Ακόμη και η Ιταλία της πολιτικής αστάθειας με συννένεση ΟΛΩΝ προχώρησε σε τομες στο Ασφαλιστικό της σύστημα.

    Συννένεση και ΜΟΝΟ! Αν φοβούνται το πολιτικό κόστος, να πάνε σπίτι τους.

    Τρανο΄παράγειγμα: Η Ολυμπιακή. Κάλλιο αργά παρά ποτε.

    Έλεος πια. 155 ταμεία, αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού, εισφοροδιαφυγή, συντάξεις πληβίων και πατρικίων.

    όσον αφορά τις ΗΠΑ, "it's the subprime market, stupid!" που είχε πεί η Ζέζα Ζήκου πρίν σκάσιε η φούσκα.

    ReplyDelete
  22. @ παρείσακτος και περαστικός
    "ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΡΟΛΟ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ και στην ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των ΠΡΟΣΩΠΩΝ της ΗΓΕΣΙΑΣ του."

    Τα ίδια βέβαια πρόσωπα που τον στήριζαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του."

    ΜΗΠΩΣ είσαι από ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;;;;;

    Οι πολυζωγόπουλοι από τη μιά και το προεδρικό-λαϊκό ΠΑΣΟΚ από την άλλη, δλδ οι λαλιωτο-φώφες ΗΣΑΝ οι μεγαλύτεροι ΕΧΘΡΟΙ του ΣΗΜΙΤΗ, πολύ μεγαλύτεροι από την ΝΔ, for a fact.

    ReplyDelete
  23. @ anonymous
    "Εντύπωση εξερετικά θετική , μου προκάλεσε η ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό του ΛΑΟΣ, που συνάδει εντυπωσιακά με τις απαιτήσεις των νέων ανθρώπων."

    O Tσίπρας και σεις, οι μελανοχίτωνες, έχετε "πέσει με τα μούτρα" στην ΛΕΗΛΑΣΙΑ του σπιτιού της "γριάς πόρνης" που ΠΕΘΑΝΕ, όπως ωραία περιγράφει ο Καζαντζάκης το Κρητικό έθιμο στον Αλέξη Ζορμπά, όταν πεθαίνει η Madame Ortense.

    Veritable looters!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. "οι λαλιωτο-φώφες ΗΣΑΝ οι μεγαλύτεροι ΕΧΘΡΟΙ του ΣΗΜΙΤΗ"

    se 8esh off-side synelhf8eis ...

    opws 8a elege k enas allos megalos astos, o Giannis Diakogiannis!

    ReplyDelete
  25. Ωραία έκφραση (to loot=λεηλατώ, looter)
    Πχ, Πασόκια:
    The veritable looters of the Nation

    ReplyDelete
  26. Ολική ανατροπή


    Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


    Η ανάδειξη ενός τριαντάρη, όχι ιδιαίτερα γνωστού στο ευρύ κοινό μέχρι τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στην ηγεσία του Συνασπισμού είναι πιθανόν ότι δεν αποτελεί τυχαίο ούτε μεμονωμένο γεγονός, αλλά αντιστοιχεί σε βαθύτερες διεργασίες και στη γενικότερη δυναμική που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό της σύστημα. Η εκλογή του νέου ηγέτη συμπίπτει με μια σειρά από οπωσδήποτε αξιοσημείωτα διεθνή και ελληνικά γεγονότα, όπως το αδιέξοδο του νεοφιλελευθερισμού και η αύξουσα κοινωνική ανυποληψία των «μονοδρόμων», η αμφισβήτηση του δικομματισμού στη χώρα μας με την αποκάλυψη κρουσμάτων διαφθοράς και διαπλοκής και ακόμη η εισβολή στο πολιτικό σκηνικό νεανικών δυνάμεων, φορέων ενός νέου ριζοσπαστικού πνεύματος. Στην καταγραφή των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, δεν είναι τυχαίο ότι ο χώρος του Συνασπισμού παραμένει με την πιο χαλαρή κομματική οργάνωση, ώστε να συγχέεται συχνά με τα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα, αλλά και ο μόνος που αυξάνει συνεχώς την επιρροή του κατά την τελευταία τετραετία, ενώ οι άλλες πλευρές φθίνουν ή μένουν αμήχανες και αδρανείς.

    Με την παρατεινόμενη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, που ξέσπασε από το περασμένο καλοκαίρι, έχει ήδη κλονιστεί η αξιοπιστία της πολιτικής των απορρυθμίσεων και της πεποίθησης ότι οι αγορές είναι πάντα αποτελεσματικότερες από το κράτος. Οι ατελείωτες ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, αντί να βελτιώνουν την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία, έχουν φέρει σήμερα και τις τρεις έννοιες σε αδιέξοδο, νομιμοποιώντας ακόμη χειρότερους φόβους για το μέλλον. Οξύνθηκαν όσο ποτέ άλλοτε οι ανισότητες, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και ακόμη περισσότερο ο αντινεανικός ρατσισμός, ενώ, αντί της επαγγελλόμενης ευημερίας, αποκαλύπτονται αλυσιδωτά συμπτώματα διαφθοράς και διαπλοκής, σε συνδυασμό με την κοινωνική δυσφορία, κατά κύριο λόγο από νεανικούς πληθυσμούς. Η κοινή αυτή διαπίστωση θα έπρεπε να βρίσκει την αντίστοιχη πολιτική έκφρασή της. Ομως, ουδείς από τους πυλώνες του ελληνικού δικομματισμού ανταποκρίνεται σε αυτή την κοινωνική ανάγκη, στο μέτρο που αμφότεροι εξασφαλίζουν τη διαιώνιση του νοσηρού σκηνικού.

    Το ελληνικό δικομματικό σύστημα δεν παράγει πλέον θετικό προϊόν, ούτε καν με όρους εξουσίας και κυβερνησιμότητος, αλλά φθείρεται ραγδαία στον κύκλο της αμηχανίας και της ασημαντότητας, των σκανδάλων, της κοινωνικής ανυποληψίας. Αντί ελπίδας, προσφέρει στους νέους απόγνωση και απελπισία. Με στερεότυπη και άγονη αναφορά στην «άνευ όρων» Ευρώπη και στη νεοφιλελεύθερη «παγκοσμιοποίηση», οι εναλλασσόμενες κυβερνητικές δυνατότητες παραμένουν στις αυτές βασικές επιλογές, που εφαρμόζουν ως «μονοδρόμους» στην πολιτική της κοινωνικής αδράνειας, παραδίδουν τον κόσμο της εργασίας στην ασυδοσία του μεγάλου χρήματος, πέρα από οιονδήποτε κοινωνικό κανόνα και έλεγχο. Η αναφώνηση «αυτή είναι η Ελλάδα» από τον προηγούμενο πρωθυπουργό καλύπτει και τον διάδοχό του.

    Ομως, σήμερα, μια άλλη Ελλάδα με βάση τους νέους εμφανίζεται στο προσκήνιο, αυτή που απορρίπτει τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, που αξιώνει όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά δικαιώματα πολιτών, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό διαφεύγει μέχρι σήμερα από αμφότερες τις εναλλασσόμενες στην εξουσία πλευρές.

    Μέσα από τα συντρίμμια της αποδόμησης του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού, ένας νέος πολιτικός κύκλος ανοίγει από τα κάτω υπό τη νεανική ώθηση. Το σημερινό κοινωνικό ξέσπασμα δεν αποτελεί «τερτίπι» κομματικών γραφειοκρατιών, αλλά προέρχεται από την αφύπνιση και αντίσταση των νεανικών δυνάμεων πέρα από κάθε έννοια κομματικού καθεστωτισμού.

    Αυτό καταγράφηκε σε ευρεία έκταση με τις μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες και συνεχίζεται σήμερα με τις αντίστοιχες για το Ασφαλιστικό. Συσπειρώσεις, αυτόνομα κινήματα, αυτο-οργάνωση των πολιτών φέρουν σήμερα τη νέα ριζοσπαστική και κινηματική απαίτηση της εποχής μας για δημοκρατία, ισοπολιτεία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η κοινωνία αλλάζει και σήμερα οι αλλαγές επιταχύνονται. Το μέλλον ανήκει στις δυνάμεις που θα εκφράσουν πληρέστερα και με μεγαλύτερη αυταπάρνηση τη δυναμική των αλλαγών.

    Μετά τον κοινωνικά καταστροφικό απολογισμό των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς όρια, χωρίς κανόνες και ελέγχους, η σημασία των κοινωνικών θεσμών, των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών προς όφελος του συνόλου των πολιτών, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατηγορίας, επανεκτιμάται. Η ισονομία των πολιτών, η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην κοινωνική ασφάλιση και στις υπηρεσίες της υγείας, στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στη δίκαιη πραγματική αμοιβή της εργασίας δεν είναι ζητήματα που μπορούν ν' αφεθούν στη ρύθμιση από τις αγορές, στη λογική του εμπορεύματος, στην απόληψη ιδιωτικού κέρδους. Ο άνθρωπος παράγει εμπορεύματα, αλλά ο ίδιος δεν είναι εμπόρευμα και αυτό συνεπάγεται την ανάγκη ανακατανομής των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις αγορές και στην κοινωνία. Δεν είναι αναγκαίο ούτε αποτελεσματικό, οι αγορές να απορρυθμίζουν την κοινωνία, αλλά ούτε βέβαια και η κοινωνία να υπερρυθμίζει τις αγορές.

    Στη χώρα μας οι δυνάμεις του δικομματισμού έχουν αποσυνδεθεί από τα νέα φαινόμενα, από τα νέα κοινωνικά αιτήματα, έχουν αποξενωθεί από την πίκρα των νεανικών πληθυσμών, όπως και από την αισιοδοξία και την τόλμη τους, αγνοώντας ακόμη και την ύπαρξή τους. Η ολική ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού δεν ανάγεται σε ζήτημα λαϊφστάιλ, ούτε σε τηλεοπτικό δημιούργημα, ούτε σε «χαβαλέ των αργόσχολων», ούτε σε «ψώνισμα στο σουπερμάρκετ», αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση μιας κοινωνίας που λεηλατείται από την ασυδοσία του μεγάλου χρήματος, τρεφόμενη καθημερινά με τις σάρκες των παιδιών της.

    Στον Αλέκο Αλαβάνο θα αναγνωριστούν ότι με έμπνευση και αφοσίωση, και ενάντια σε κάθε «ορθοφροσύνη», αποκατέστησε την επαφή του χώρου του με τους νεανικούς πληθυσμούς της χώρας, καθώς και η γενναιότητα με την οποία παραδίδει τη σκυτάλη στους νέους ανθρώπους, που από τη φύση των πραγμάτων δεν εκφράζουν απλώς τον αναδυόμενο χώρο, αλλά συνιστούν οι ίδιοι αυθεντικό στοιχείο του. Στον Αλέξη Τσίπρα, και στους ακόμη πιο νέους που τον συνοδεύουν στο ιστορικό έργο του, εκτός από το απόλυτο ηλικιακό επιχείρημα, θα αναγνωριστεί ότι ξηλώνει τους κάθε λογής κομματικούς καθεστωτισμούς, με ορίζοντα όχι πλέον μία μόνον παράταξη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους, από οποιαδήποτε προέλευση -είτε από τα Εξάρχεια είτε από την πιο απομακρυσμένη επαρχία της χώρας, υπό οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση, με οποιαδήποτε προοπτική ή ακόμη, και κυρίως, με απόλυτο έλλειμμα προοπτικής. Θα ήταν υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι ξεκίνησε ήδη κάποια διαδικασία ολικής ανατροπής, όμως ίσως άρχισε ήδη να διαγράφεται στον ορίζοντα η ανάγκη της.

    ReplyDelete
  27. Αυτό καταγράφηκε σε ευρεία έκταση με τις μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας
    ------------------------------------
    Ορθότερα:

    Αυτό καταγράφηκε σε ευρεία έκταση με τις μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου, διεφθαρμένου και αδιαφανούς κατεστημένου της παιδείας, γιατί πολύ απλά δεν έχουν όρεξη να χάσουν μια μεγάλη δεξαμενή "πελατών".

    2)
    θα αναγνωριστεί ότι ξηλώνει τους κάθε λογής κομματικούς καθεστωτισμούς, με ορίζοντα όχι πλέον μία μόνον παράταξη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους,
    ---------------------------------
    Ορθότερα:

    Θα αναγνωριστεί ότι ΔΕΝ ξηλώνει τους κάθε λογής κομματικούς καθεστωτισμούς, με ορίζοντα να κοροϊδεύει τη κοινωνία όταν στην ουσία δεν προτείνει τίποτε παραπάνω
    γιατί πολύ απλά η Αριστερά ΔΕΝ υπάρχει στην Ελλάδα.

    Καλά μυαλά. Όταν ένας πολιτικός πάει όπουδήποτε ΜΟΝΟ με συνοδεία κάμερας, δείχνει πόσο λαϊκιστής είναι.

    ReplyDelete
  28. ΑΝ ΔΕΝ ΞΗΛΩΘΕΙ ΑΥΤΗ η ΑΣΤΑΘΜΗΤΗ "σοβαρή ανάλυση",

    Θα κάνω ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΩΠΗΣ μιας βδομάδας.

    ReplyDelete
  29. "Όταν ένας πολιτικός πάει όπουδήποτε ΜΟΝΟ με συνοδεία κάμερας, δείχνει πόσο λαϊκιστής είναι."

    Διόρθωση φίλε μου - όταν ένας πολιτικός ΔΕΝ πάει οπουδήποτε ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συνοδεία κάμερας, δείχνει πόσο λαϊκιστής είναι.

    Κατα τ'άλλα, αυθεντικός αριστερός προασπιστής των εργαζομένων.

    ReplyDelete
  30. Κουτσοπόδι Κομφου, Κουτσοπόδι. Αμάν πιά.....

    ReplyDelete
  31. Ρε παιδιά είστε ωραίοι! Για να πείτε καμιά κακή κουβέντα για κανά Καραμανλή ή Παπανδρέου πρέπει να βγούνε ΤΑ αίσχη ενώ με τον Τσίπρα κατευθείαν βγάζετε συμπέρασμα από το παραμικρό που ακούτε και για το οποίο δεν ξέρετε καν αν ισχύει ή όχι.

    ReplyDelete
  32. Έχουν χιλιοειπωθεί αγαπητέ.

    Για τον Καραμανλή τι να πούμε; Το ότι δεν έχει δουλέψει ούτε σαν δικηγόρος (απόφοιτος Νομικής) ούτε σαν υπάλληλος;

    Για τον Γιωργάκη τι; Ότι δεν μιλάει καλά Ελληνικά (γραμματικά και συντακτικά λάθη), ή ότι δεν έχει πάει Στρατό;

    ReplyDelete
  33. kathimerini.gr

    MONIMEΣ ΣTHΛEΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-02-08



    Το εθνικιστικό «σκονάκι» του υπουργού Παιδείας

    Tου Πασχου Μανδραβελη/

    Ενας από τους πονοκεφάλους των καθηγητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η αντιγραφή που κάνουν μαθητές και φοιτητές από το Internet. Εκθέσεις ιδεών και πανεπιστημιακές εργασίες που υπάρχουν χύδην στο διαδίκτυο αντιγράφονται με εξαιρετική ευκολία (δεν χρειάζεται παρά τρεις κινήσεις με το «ποντίκι» του υπολογιστή), για να παρουσιαστούν ως πρωτότυπη δουλειά. Ποιος θα περίμενε ότι το ίδιο θα έκανε και ο υπουργός Παιδείας;

    Στα τέλη του περασμένου μήνα ο κ. Eυριπίδης Στυλιανίδης εκφώνησε μια ομιλία στους αγώνες επιχειρηματολογίας που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και στους οποίους συμμετέχουν μαθητές λυκείων της χώρας. Ενώπιον του πρώην και νυν προέδρου της Βουλής, καθηγητών ΑΕΙ, πνευματικών ανθρώπων και δεκάδων μαθητών ο υπουργός Παιδείας εκφώνησε ένα κείμενο το οποίο ήταν αντιγραφή από το διαδίκτυο κι αυτό δεν είναι καν το χειρότερο: το εν λόγω κείμενο ήταν μια ανοησία, ένας από εκείνους τους εθνικιστικούς μύθους που επίσης κυκλοφορούν χύδην στο Ιnternet.

    Ολοι γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο είναι μεν μια απίστευτη πηγή γνώσης, αλλά επίσης και ανοησίας. Ο καθένας μπορεί να «βάλει» ότι θέλει. Και το κάνει. Ετσι δίπλα στα σοβαρά κείμενα, υπάρχουν και οι μπαρούφες. Δίπλα στους επιστημονικούς δικτυακούς τόπους υπάρχουν κι άλλοι που μιλούν για μυστικές επισκέψεις εξωγήινων, για προϊστορικά τέρατα που ζουν σε λίμνες κ.λπ. Ενας από αυτούς τους μύθους έχει να κάνει και με την ελληνική γλώσσα.

    Αντιγράφουμε από την ομιλία του υπουργού Παιδείας (η οποία ήταν αντιγραφή από το Ιnternet): «Ακόμα και σήμερα στην ηλεκτρονική εποχή η ελληνική γλώσσα αποτελεί το βασικό εργαλείο. Ο πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple Τζον Σκάλι έφτιαξε το Hellenic Quest, ένα πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής που άρχισε να διανέμει το CNN (...). Το ενδιαφέρον αυτό προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων της πληροφορικής και των υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως “νοηματική” γλώσσα μόνον την Ελληνική. Ολες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν “σημειολογικές”».

    Φυσικά δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα της Apple «Hellenic Quest», ούτε καν ο Τζον Σκάλι δεν είναι πρόεδρος της εταιρείας. Ούτε έχει κανένα νόημα στον προγραμματισμό Η/Υ οι «νοηματικές» και «σημειολογικές» (sic) γλώσσες. Οπως δείχνει στο βιβλίο του «Γλώσσα μετ’ εμποδίων» (Εκδόσεις 21ου αιώνα) ο κ. Νίκος Σαραντάκος αυτή η μπαρούφα ξεπήδησε περί το 1998-1999 κι έκτοτε ανακυκλώνεται κυρίως από ακροδεξιούς στο Ιnternet. Από εκεί λοιπόν το αλίευσαν κάποια σαΐνια του υπουργείου Παιδείας, για να το εκφωνήσει επίσημα ο υπουργός.

    Ευτυχώς ανάμεσα στους ακροατές αυτής της μπαρούφας ήταν και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάσω Κιντή που αποκάλυψε το περιστατικό με επιφυλλίδα της στην εφημερίδα «Τα Νέα» (1.2.2008), ώστε εμείς να μην ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε: την αγραμματοσύνη ή την άκριτη αντιγραφή από το διαδίκτυο, παράπτωμα που για ένα μαθητή ή φοιτητή τιμωρείται με μηδενισμό του γραπτού;

    ReplyDelete
  34. Φαντάσου δηλαδή τα έρημα τα φυτά που μπαίνουν στην Μπερμ-Πάντειο Κατωτάτη Σχολή Μαρξιστικών Μελετών κι' ακούνε τον Βεργόπουλο.

    ΠΩΣ λέει η παροιμία,
    "Ητανε στραβό το κλήμα τόφαγε κι ο γάιδαρος"

    ReplyDelete
  35. " σοβαρή ανάλυση said...
    Ολική ανατροπή


    Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ"

    φίλε,εσύ που έβαλες αυτή τη πατσαβούρα,που την αποκαλείς σοβαρή ανάλυση,δεν μας λυπάσαι λίγο; Και καλά εμάς,ο Τσίπρας όμως ο μακαριστός τί σου φταίει; Ελαμψε σαν κομήτης και έσβυσε.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  36. "Για τον Γιωργάκη τι; ...
    ή ότι δεν έχει πάει Στρατό;"

    Ti makakies les reee?!?!?

    ReplyDelete
  37. "εμείς να μην ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε: την αγραμματοσύνη ή την άκριτη αντιγραφή από το διαδίκτυο, παράπτωμα που για ένα μαθητή ή φοιτητή τιμωρείται με μηδενισμό του γραπτού;

    February 15, 2008 5:09 PM"

    Το Πάντειο τέλειωσε ο Στυλιανίδης;

    ReplyDelete
  38. Είπαμε ΔΕΝ λέγεται Πάντειο, αλλά
    ΜΠΕΡΜ-ΠΑΝΤΕΙΟΣ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

    ReplyDelete
  39. Ο Γιωργάκης υπηρέτησε και μάλιστα πήγε και στον Εβρο

    ReplyDelete
  40. Δανείζομαι από την Βικι:

    "Hellenic Quest refers to an urban legend that circulated around Greek websites and was widely reproduced without prior verification by any source. According to the "Hellenic Quest" story, CNN has reported that Apple Computer is supposedly developing a software product for teaching the Ancient Greek language to foreigners and scientists, in the light of the upcoming development of supercomputers that will use Ancient Greek as their programming interface, due to this language's superior logical structure. (This prediction often attributed by the hoax writer to Bill Gates.) A prototype computer that is allegedly under development as part of this project is called "Ibycus"."

    ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ...............

    ReplyDelete
  41. " το σωστό σωστό said...
    Ο Γιωργάκης υπηρέτησε και μάλιστα πήγε και στον Εβρο

    February 15, 2008 5:22 PM"

    Για χάρη του έγραψε ο Μαχαιρίτσας το "Διδυμότειχο μπλούζ"

    ReplyDelete
  42. Υπάρχει John Scully διακεκριμένος δημοσιογράφος και John Sculley CEO της PEPSI.

    ΕΙΠΑΜΕ σχεδόν ΟΛΟΙ οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και (ακόμα χειρότερα) οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ και ΚΑΤΩΤΑΤΑ άτομα.

    Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    ReplyDelete
  43. "ΕΙΠΑΜΕ σχεδόν ΟΛΟΙ οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και (ακόμα χειρότερα) οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ και ΚΑΤΩΤΑΤΑ άτομα.

    Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    February 15, 2008 5:46 PM"


    Εχασες κάθε αίσθηση του μέτρου.Κρίμα.Αυτά τα ακούμε σωρηδόν στους καφενέδες.Γενικότητες επικίνδυνες,γιά σένα μπορεί να είναι ένα διανοητικό παιχνίδι,πού οδηγούν σε αντιδημοκρατικές σκέψεις και συμπεριφορές.Και αυτό το κύμα φουντώνει στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  44. άντε ρε μηδενικούρες στις τρύπες σας!

    Σιγά μην καταφέρνατε κιόλας να οικειοποιηθείτε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια. Τα 90'ς και η εποχή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας τελείωσε ανεπιστρεπτί. Αυτό που σας αρμόζει είναι να κάνετε "βαθυστόχαστες" συζητήσεις τύπου "σαμάνθα" και "τζώρτζια δαλαμανάρα" και να κράζετε σαν κρετίνοι, 4-5 ψώνια εδώ μέσα.

    Άντε να σας θαυμάζουν άλλοι 50 ανεγκέφαλοι.

    Δυστυχώς για σας το κοινωνικό ρεύμα πηγαίνει προς τα αριστερά, όποια κι αν είναι η ιδιαίτερη πολιτική έκφραση αυτού του πράγματος.

    Άντε ΓΕΙΑ..!!!

    ReplyDelete
  45. Οποιος κάνει παρέα και ανακατεύει τα χνώτα του με τον AL CAPONE, ειναι ΚΑΙ αυτός ΜΑΦΙΟΖΟΣ.

    Οποιος κάνει παρέα με το ΨΕΥΤΡΟΝΙ τη Φώφη Γεννηματα που ΕΞΗΠΑΤΗΣΕ το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ του ΕΘΝΟΥΣ είναι ΚΑΙ αυτός ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝ

    And THAT is THAT!!!!!!!!!!!!!!!

    Η ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ο ΧΑΖΟΥΛΑΚΗΣ το ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ή θα δείτε το ΠΑΣΟΚ με 13% όπως το ξεκίνησε ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ το 1974

    ReplyDelete
  46. αφήστε που με μια πρόχειρη έρευνα ο Βεργόπουλος έχει 131 ετεροαναφορές σύμφωνα με το google scholar. Αναρωτιέμαι το ψώνιο ο κομφούκιος πόσες δημοσιεύσεις και πόσες ετεροαναφορές έχει που μιλάει για επίπεδο παιδείας και ακαδημαϊκά κριτήρια

    ReplyDelete
  47. Δυστυχώς για σας το κοινωνικό ρεύμα πηγαίνει προς τα αριστερά
    ----------------------------------
    Δυστυχώς για σένα το κοινωνικό ρεύμα πηγαίνει προς πολύ Δεξιά.

    Η αρχή έγινε στην Αυστρία (Heider), μετά στην Ιταλία (Lega Nord), παρ'ολίγον στη Γαλλία (Le Pen, αν και ο Σαρκοζύ δεν πάει πίσω), Ελλάδα (ΛΑΟΣ), αντε και στη Γερμανία.

    Στην Ελλάδα αποκαλύπτεται περίτρανα πόσο βαθιά συντηρητική και αντιδραστική είναι η "Αριστερά". Στην Ευρώπη αποκαλύφηκε πολύ πριν, γι'αυτό και δεν "τραβάνε".

    ReplyDelete
  48. το Die Linken στη Γερμανία τι σου λέει ρε ανώνυμε;

    Να σου υπενθυμίσω ότι κατάφερε να μπει σε κοινοβούλια που κανείς δε θα το φανταζόταν πριν μερικά χρόνια;

    Οι κραυγές περί δήθεν φασιστικού κινδύνου (και επομένως ανάγκης "κεντρώων" δημοκρατικών κυβερνήσεων) δεν πιάνουν πια...

    Είσαστε χαμένοι από χέρι!

    ReplyDelete
  49. Και επίσης πως ακριβώς "αποκαλύπτεται" η αριστερά; Με την αύξηση των ποσοστών της στις δημοσκοπήσεις και στις εκλογές;

    ReplyDelete
  50. Oi του ΣΥΝ είναι ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ουδεμιά αμφιβολία επ' αυτού.

    Αλλά, αν κάποιος μου έλεγε "Εχεις να διαλέξεις ανάμεσα στην Αντιγόνη (ΣΥΝ) και στην Φώφη (ΠΑΣΟΚ)" θά επέλεγα ανενδοίαστα την Αντιγόνη

    διότι, αυτή τουλάχιστον είναι πανέξυπνη, είναι chic και μπορείς να περάσεις μ' αυτήν και τον άνδρα της μιά ΑΚΡΩΣ ευχάριστη βραδυά στο φιλόξενο σπιτικό τους.

    ReplyDelete
  51. @ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

    Ο ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Η πρέπει να είναι διανοητικά ελλειμματικός (που δεν πιστεύω) Η intellectual fraud ΟΛΚΗΣ για να γράφει προσβλητικές ακόμα και της νοημοσύνης της ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ (δλδ της Φώφης) ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ και ΨΕΥΔΗ.

    ReplyDelete
  52. Και επίσης πως ακριβώς "αποκαλύπτεται" η αριστερά; Με την αύξηση των ποσοστών της στις δημοσκοπήσεις και στις εκλογές;
    ---------------------------------

    Με το ότι ακολουθεί πολιτικές φιλελευθερες.

    Βλέπε Agenda 2010 - Gerhard Schröder, που στην ουσία μείωσε το Κοινωνικό Κράτος (μειώνοντας το επίδομα ανεργίας, που ήταν υψηλό αν κρίνω από αυτά που μου έλεγε Γερμανός καθηγητής)

    Γι'αυτό και έχασε. Και στη συγκυβέρνηση με τη Merkel αναγκάστηκαν να "καταπιούν" την άυξηση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες του ΦΠΑ, όπως και την ειδική σχέση Τουρκίας - ΕΕ (ενώ ο CEO πλέον Schröder ήθελε ένταξη, για να παίρνει ψήφους από τους Τούρκους και πόντους από τους επιχειρηματίες)

    Κατάλαβαν πλέον ότι αυτά περι Σοσιαλισμού σε ένα "ροπάτο" (βλ. παραγωγικό) καπιταλισμο δεν στέκουν.

    ReplyDelete
  53. Για να μαθαίνετε οι νεότεροι και να νοσταλγείτε οι παλαιότεροι...

    ...κλικ εδώ

    ReplyDelete
  54. @ είσαι ο αλαβάνος;
    "ΕΙΠΑΜΕ σχεδόν ΟΛΟΙ οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και (ακόμα χειρότερα) οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ και ΚΑΤΩΤΑΤΑ άτομα.

    Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    February 15, 2008 5:46 PM"


    Εχασες κάθε αίσθηση του μέτρου.Κρίμα.Αυτά τα ακούμε σωρηδόν στους καφενέδες.Γενικότητες επικίνδυνες,γιά σένα μπορεί να είναι ένα διανοητικό παιχνίδι,πού οδηγούν σε αντιδημοκρατικές σκέψεις και συμπεριφορές.Και αυτό το κύμα φουντώνει στην Ελλάδα."



    ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, έχω πλήρη ΑΙΣΘΗΣΗ του ΜΕΤΡΟΥ:

    1. Απατεώνας ο ΕΦΟΡΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ και ουδείς με προστατεύει από αυτον τον ΛΗΣΤΗ
    Το ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ;;;
    Εγώ ο πολίτης είμαι ΕΡΜΑΙΟ στα χέρια του ΛΗΣΤΗ έφορου Αστρους.

    2. ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και το ληστρικό κράτος αυτή τη φορά, το οποίο με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να ΕΞΑΫΛΩΣΩ κάτι μετοχές πούχα κληρονομήσει ΚΑΙ αφού τις εξαϋλωσα, ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΝΟΣ αυτός που τις διαχειριζόταν ΚΑΙ έρχεται μετά το ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ και μου λέει είσαι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ!!!!!!

    3. AΠΑΤΕΩΝΑΣ ο διαχειριστής στην πολυκατοικία μου

    και..... και..... και.......

    Φέρομαι μιά ζωή σε ΠΛΗΡΗ, ad nauseam, σύνταξη με τον ΝΟΜΟ. Πληρώνω ΦΜΑΠ, πληρώνω επί πλέον φόρο ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ και όλα αυτά με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ εξ Ελλάδος.
    ΚΑΙ όμως,
    πολλές χιλιάδες ευρώ αργότερα, κάθε χρόνο,
    ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ της ΒΟΥΛΗΣ και ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΧΙ μόνο ΟΥΔΕΝ μου παρέχουν αλλά ΔΕΝ είναι εκεί ΟΥΤΕ για να με προστατεύσουν!!!!!!

    ΣΥΝΕΠΩΣ όχι μόνο δικαιούμαι αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ ΗΘΙΚΩΣ, ΝΟΜΙΚΩΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΣ να τους καταγγέλλω
    ad infinitum ως
    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ και ΚΑΤΩΤΑΤΑ άτομα.
    ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    Λέγεται διεθνώς ότι όλοι οι ΛΑΟΙ έχουν τις κυβερνήσεις και τους βουλευτές που τους αξίζουν. Εγώ θα το έθετα διαφορετικά. Οι αντιπρόσωποι στο κοινοβούλιο ΔΕΝ είναι ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο από προϊόν ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ένα τυχαίο δείγμα του ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - παντού εκτός της Ελλάδας.

    Στην Ελλάδα οι Βουλευτές και οι Υπουργοί είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΣΤΑ του λαού.
    ΕΙΝΑΙ στο ΕΠΙΠΕΔΟ του Αναστασιάδη, του Τριανταφυλλόπουλου, της Πόρνης της οδού Αθηνάς και του Χοντρομανάβη του ΡΕΝΤΗ!!!!!

    FOR A FACT!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  55. @σοβαρή ανάλυση

    "Δυστυχώς για σας το κοινωνικό ρεύμα πηγαίνει προς τα αριστερά, όποια κι αν είναι η ιδιαίτερη πολιτική έκφραση αυτού του πράγματος.

    Άντε ΓΕΙΑ..!!!

    February 15, 2008 8:06 PM"

    Το πρόβλημα βρίσκεται όχι τόσο στο τί λέει ο Βεργόπουλος αλλά στον βίαιο τρόπο που προσπάθησες να τον εισαγάγεις στη συζήτηση κρεμώντας ένα τεράστιο κείμενο που καταλαμβάνει "ζωτικό χώρο" στο μπλόγκ.Αυτό,κατά τη γνώμη μου, ενόχλησε πολλούς αισθητικά.Και δημιούργησε αντιδράσεις με αποτέλεσμα πολλοί σχολιαστές να "χάσουν" τη ψυχραιμία τους και να τη πληρώσει ο Βεργόπουλος που δεν φταίει σε τίποτε.
    Με τη σειρά σου, αν και έχεις ένα πολύ υψηλό διανοητικό επίπεδο, διακατέχεσαι από μιά απολυτότητα για τις θέσεις σου και τις αλήθειες σου που ξεφεύγουν από τα όρια της μαχητικότητας και αγγίζουν τα όρια του δογματισμού με φιλοδοξίες να επιβληθεί στους άλλους.Και μάλιστα όταν θίγεις ζητήματα Αριστεράς ταυτότητας με αλαζονικό τρόπο εισπράττεις προσβλητικές απαντήσεις τις οποίες και ανταποδίδεις με αποτέλεσμα η συζήτηση να εκτρέπεται ανεπίτρεπτα και να δίνει σε πολλούς το αναγκαίο άλλοθι για να μεταμορφώνονται σε μέγαιρες.

    ReplyDelete
  56. Ο επόμενος πρόεδρος (όποιος κι αν είναι) πρέπει οπωσδήποτε να ρίξει γέφυρες συννενόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τη Ρωσία. Την Ευρώπη σε καμιά περίπτωση δεν την συμφέρει μια εχθρική Ρωσία, κι ακόμα περισσότερο δεν συμφέρει εμάς την Ελλάδα. Κάθε φορά που η Δύση έχει απέναντί της μια εχθρική Ρωσία, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Τουρκίας αναβαθμίζεται πάντα σε βάρος της Ελλάδας.

    Ο Ελευθέριος Βενιζέλος (για τον οποίο λέγεται πως ο κ. Καραμανλής είχε κάνει τη διατριβή του) είχε πει μεταξύ άλλων: -το συμφέρον της Ελλάδας είναι να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της εκάστοτε παγκόσμιας ναυτικής δύναμης.
    Γι αυτό και η προσέγγισή μας με τη Ρωσία του Πούτιν κρίνεται μια κίνηση ιδιαιτέρως υψηλού ρίσκου.

    Το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ κάτω από την ηγεσία των neo-cons και με την αγαστή συνεργασία της αμερικανικής γραφειοκρατίας, έχει ανεβάσει στροφές και απέκτησε ορμή. Μια ορμή την οποία ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος πρέπει να βρει τρόπους να την ανακόψει. Με τον κίνδυνο της ύφεσης να πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, το παραπάνω φαντάζει ακόμα δυσκολότερο.

    Ο τελευταίος αμυντικός προυπολογισμός των ΗΠΑ είναι και ο υψηλότερος μετά τον Β' ΠΠ, και έχει αγγίξει για το 2008 το αστρονομικό ποσό των 700 δισ. δολλαρίων, αν αυτό μας λέει κάτι!
    Η προσωπική μου άποψη πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο οι ΗΠΑ να απεμπλακούν από τα μέτωπα που έχουν ανοίξει χωρίς να θέσουν ζωτικά συμφέροντά τους σε άμεσο κίνδυνο. Η Χίλαρι αυτό το ψιλιάζεται, αλλά ο Ομπάμα μάλλον δεν έχει ιδέα.

    Γι αυτό και η ζημιά της διακυβέρνησης των neo-cons είναι
    τεράστια και σε όλα τα επίπεδα.

    Οι δικοί μας για όλα αυτά βέβαια... "αγρόν αγοράζουν"!!!

    ReplyDelete
  57. @ parmenides

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ που είπες (ΠΩΣ σου αρέσουν τα "μοντέρνα" πασοκόφρονα ελληνικά μου;), ο Βεργόπουλος είναι ένας ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ή ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ doctrinaire που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΚΜΑΥΛΙΖΕΙ ευάλωτες, χυδαίες μάζες.

    ReplyDelete
  58. ΕΜΕΙΣ είπαμε: ΟΤΑΝ θα επιτρέπονται ΒΥΣΜΑΤΑ του "ντόκτορ μαρξ" με σεντόνια από ασυναρτησίες τύπου ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗ Βεργόπουλου, there shall be always pay back in kind.

    KAI "δοθέντος" της ευκαιρίας, "ένεκα ότι" αύριο αρχίζει η ΑΠΟΚΡΗΑ,
    "ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ" καλές Απόκρηες.

    ReplyDelete