Thursday, February 7, 2008

Επεκτείνεται το ωράριο του ΜΕΤΡΟ - Νίκη για την Κοινωνία των Πολιτών

Θα γίνει η δοκιμή! Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση των σωματείων εργαζομένων σε Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και ΜΕΤΡΟ για εφαρμογή του μέτρου της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δυο εταιρειών, επί δίωρο για Παρασκευή και Σάββατο, με ισχύ από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008, πιλοτικά για δυο μήνες.

Η κοινωνία των πολιτών νίκησε! Η υποχώρηση των συνδικάτων και της ΑΜΕΛ ΑΕ, η οποία πρώτη δημιούργησε το πρόβλημα πριν από μερικούς μήνες, αποδεικνύει ότι όταν οι πολίτες τρίζουν τα δόντια, παράλογα αιτήματα χωρίς καμία κοινωνική νομιμοποίηση ηττώνται κατά κράτος.

Δεδομένης της θετικής αυτής εξέλιξης η συμβολική κατάληψη του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα από bloggers και ενεργούς πολίτες ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να ακουστεί δυνατά η φωνή της κοινωνίας των πολιτών. Το μήνυμα ελήφθη. Ας βοηθήσουμε τώρα όλοι μαζί ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ το μέτρο της μεταμεσονύκτιας λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.

144 comments:

  1. Mprabo stin protoboulia tis G700, stin kinitopoiisi, kai sti symmetoxi olon ton bloggers.

    Tipota den ginetai otan kathomaste me stayromena ta xeria. Tipota den kataktatai an paristanoume tous paratirites me apopsi. Mono me drasi mporei na allaksei kati se ayto ton topo. MONO me ti drasi. Sto xeri mas einai na ksypnisoume epitelous kai tous ypoloipous.

    Balte telos ston atomikismo. Zito to syllogiko symferon.

    ReplyDelete
  2. Από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ

    θα ΛΥΘΕΙ

    ΚΑΙ το

    Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο

    δια της ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ σε ΒΑΘΟΣ,

    δια της ΥΠΟΜΟΝΗΣ,

    και της ΕΠΙΜΟΝΗΣ.

    ReplyDelete
  3. 1 euro to eisitirio

    ReplyDelete
  4. Μπράβο παιδιά, επιτέλους τα καταφέρατε... Ο "αυθορμητισμός" της κίνησης σας φάνηκε από την άμεση δημοσιοποίηση των συνεντεύξεων των ανθρώπων που θέλατε να προβάλετε....Συγχαρητήρια, για την ανιδιοτέλεια σας να "προμοτάρετε" ανερχόμενους πολιτικούς ακόμα και εις βάρος μιας οικονομικά υγειούς επιχείρησης κοινής ωφέλειας ( γιατί έτσι και αλλιώς το ΜΕΤΡΟ θα έχει "χασούρα" ).
    Πράγματι θα έχει κόσμο στο ΜΕΤΡΟ το ΠΣ το βράδυ: "πρόβατα" που έγραψαν στο blogg σας θεωρώντας την κίνησης σας αυθόρμητη αλλά και "βοσκούς", δηλ.εσάς. Θα μοιράσετε και εισιτήρια για να μπαινοβγαίνει ο κόσμος και να τα ακυρώνει ώστε να φαίνεστε πολλοί;
    Είναι τυχαίο που η δοκιμαστική λειτουργία θα είναι μέσα στις Απόκριες που μόνον τότε έχει κόσμο στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρακίου;
    Μπράβο, γλύψτε και σεις κανένα πολιτικό μπας και σας διορίσει αργότερα όπως έκαναν και οι 700 Αγρινιώτες αφισοκολλητές που έβαλε ο Βερελής στο ΜΕΤΡΟ...
    Είστε οι "αγωνιστές" τύποι που περνάγαν τα μαθήματα στη σχολή με το κόμμα ( και πήραν βέβαια και καλή πτυχιακή )....

    ReplyDelete
  5. Από το ραδιοφωνικό σταθμό sto kokkino και ιντερνιτικά ακούσαμε τη φωνή της Γ700.Ο εκπρόσωπος του μπλόκ μίλησε με το δημοσιογράφο κ. Μαντούβαλο για τα προβλήματα των νέων και τις ανησυχίες τους έτσι όπως αυτές βιώνονται απο τους ίδιους.Η πρόταση του εκπροσώπου ήταν ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΡΑΣΗ.

    ReplyDelete
  6. Αμάν με την καραμέλα την κοινωνία των πολιτών και τις νίκες της!

    Και τα συνδικάτα, κοινωνία των πολιτών είναι!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Θέλουμε υγιή, συμμετοχική και δυναμική Κοινωνία των Πολιτών. Τα συνδικάτα είναι ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά χρειάζονται άμεση εξυγίανση. Να αποκτήσουν ρόλο δράσης κι όχι άγονης κι ιδιοτελούς αντίδρασης.

    Και μην ξεχνάμε ότι η ΚΤΠ δεν είναι ομοιογενής κι ούτε πρέπει να είναι. Σαφώς και υπάρχουν αντιφάσεις εντός της ΚΤΠ καθώς εκπρόσωποι της προασπίζονται πολλές φορές θέσεις και δικαιώματα που έρχονται σε σύγκρουση με αυτά άλλων ομάδων του πληθυσμού. Το ζήτημα είναι ποια ομάδα ή ποιες ομάδες αγγίζουν την ευρύτερη κοινωνική τάση πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και τα συλλογικά αγαθά.

    Οφείλουμε λοιπόν ως πολίτες να στηρίξουμε αυτές τις δυνάμεις, μία από τις οποίες ΣΑΦΩΣ είναι η Γενιά των 700 ευρώ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous said...

    Αμάν με την καραμέλα την κοινωνία των πολιτών και τις νίκες της!

    Και τα συνδικάτα, κοινωνία των πολιτών είναι!!!!!!

    February 8, 2008 8:54 AM

    ----

    Ναι, αλλά το άρρωστο κομμάτι της.

    ReplyDelete
  9. "Οφείλουμε λοιπόν ως πολίτες να στηρίξουμε αυτές τις δυνάμεις, μία από τις οποίες ΣΑΦΩΣ είναι η Γενιά των 700 ευρώ."

    Λάθος. Δεν στηρίζουμε συγκεκριμένες ομάδες, ούτε ταυτιζόμαστε με συγκεκριμένα συμφέροντα. Στηρίζουμε το κοινωνικά δίκαιο.

    ReplyDelete
  10. @συγχαρητήρια

    ..."πρόβατα" που έγραψαν στο blogg σας θεωρώντας την κίνησης σας αυθόρμητη αλλά και "βοσκούς"...

    Δεν ξέρουμε από πηγάζει η πίκρα σου φίλε και η θεωρία σου περί βοσκών και προβάτων.Εάν γίνεις πιό σπεσίφικ θα σου είμαστε ευγνώμωνες.Πιστεύουμε ότι και σύ ο ίδιος θα συμβάλλεις στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και θα χαρείς με τα αποτελέσματά της.Οσο για τα πτυχία με κομματικά κριτήρια και τέτοια....μη πάς γυρεύοντας.Μολών ΙΔΕ!

    ReplyDelete
  11. Άσχετο αλλά ενδιαφέρον άρθρο. Αν και πολιτικά δεν είμαι σύμφωνος με πολλές απόψεις του Ανδριανόπουλου, σε αυτό το άρθρο έχει απόλυτο δίκιο και αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά

    http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=4&id=446518&expand=1

    ReplyDelete
  12. "Λάθος. Δεν στηρίζουμε συγκεκριμένες ομάδες, ούτε ταυτιζόμαστε με συγκεκριμένα συμφέροντα. Στηρίζουμε το κοινωνικά δίκαιο.

    February 8, 2008 10:05 AM"

    Συνεργαζόμαστε και συμμαχούμε με όλους όσους ορίζουν το "ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ", ως αξιακό σύστημα με προτεραιότητα τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ.

    ReplyDelete
  13. @ Συγχαρητήρια... said...
    "Μπράβο παιδιά, επιτέλους τα καταφέρατε... Ο "αυθορμητισμός" της κίνησης σας φάνηκε από την άμεση δημοσιοποίηση των συνεντεύξεων των ανθρώπων που θέλατε να προβάλετε....Συγχαρητήρια, για την ανιδιοτέλεια σας να "προμοτάρετε" ανερχόμενους πολιτικούς ακόμα και εις βάρος μιας οικονομικά υγειούς επιχείρησης κοινής ωφέλειας ( γιατί έτσι και αλλιώς το ΜΕΤΡΟ θα έχει "χασούρα" )."

    ΠΑΙΔΑΡΕ ηρέμησε μη σχισθεί το καλσόν. ΚΟΙΤΑ μας έχουνε μυρισθεί. Ας πάμε να φύγουμε καθότι ξημερώνει σιγά-σιγα στην Νέα Υόρκη και θα ξυπνίσει ο άλλος και δεν θα μας ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης.

    ReplyDelete
  14. @συγχαρητήρια

    συγχαρητήρια και σε εσένα που αποκάλυψες τη σκευωρία. Στην πραγματικότητα οι G700 είναι μια μυστική οργάνωση με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του γαλαξία!

    Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν διαβάζεις και το φλιτζάνι, μιας και προβλέπεις πως έτσι κι αλλιώς το μετρό θα έχει χασούρα.

    Δεν νομίζω πως για τη ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ επέκταση του ωραρίου προβλέπεται και ο περιορισμός των διαδρομών, οπότε τελικά ο ΗΣΑΠ θα κινείται ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΘΗΣΕΙΟ-ΟΜΟΝΟΙΑ και το Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΟΜΟΝΟΙΑ ώστε ντε και καλά να έχει κόσμο.

    Αλλά μάλλον δε το σκέφτηκες αυτό. Αλήθεια, εσύ τι είδους αγωνιστής είσαι; Από αυτούς που καίνε ξένη περιουσία, από αυτούς που πετάνε το τηλεκοντρόλ προς τη τηλεόραση αν δε τους αρέσει κάτι ή από αυτούς που λένε κάτι μόνο και μόνο για να το πουν; Ή μήπως δε σε νοιάζει έτσι κι αλλιώς, αφού πας με ταξί στη Κηφισιά;

    ReplyDelete
  15. @ sygxaritiria

    ena poylaki moy eipe oti syundikalistis se psilo posto somateioy ergazoemno toy metro paraitithike giati diafonoyse me tin apofasi gia stasi ergasias kai parempodisi tis epektasis. Kai den itan kai nd. Aytos alithiea poion kai ti promotare?

    ReplyDelete
  16. @Συγχαρητήρια...

    Προφανώς δεν βγαίνεις συχνά Παρασκευή ή Σάββατο στου δρόμους να δεις τι γίνεται. Υπάρχει κίνηση από Κηφισιά μέχρι και Πειραιά. Τουλάχιστον μία φορά στις 2 εβδομάδες χρειάζεται κατά τις 1 με 1:30 να πάρω ταξί. Τώρα θα παίρνω τρένο.

    Όσο για τα περί σκευωρίας και μοιράσματος εισιτηρίων για να φαινόμαστε πολλοί ... μη βλέπεις πολλές αμερικανικές ταινίες... Σου κάνουν κακό!!!

    ReplyDelete
  17. vassilakh epestrepses? o allos o arxidas pou einai?

    ReplyDelete
  18. Bravo paidia! Akousthkate ki auto metraei!

    ReplyDelete
  19. pantos 8a simfoniso me ton sigxritiria. osi pairnoun to metro einai probata. den e3igitai allios to oti de mporis na bgis apo to bagoni afou einai OLOI mprosta apo ti porta kai perimenoun na ani3i gia to giourousi..

    pote oi G700 8a kanoun mia kinitopoiisi me sinthima "eleu8eria ston epibati pou 8eli na bgi xoris na prepi na sproxni"?

    ReplyDelete
  20. Συγχαρητήρια στους 700ους! :)

    Αλλά μήπως το ότι αν τρέξει το δοκιμαστικό και εμείς επαναπαυτούμε, θα είναι εύκολο μετά να πούνε ότι ήταν αποτυχία και κατά συνέπεια δε θα εφαρμοστεί το μέτρο;

    Μήπως δηλαδή πρέπει να στηρίξουμε το δοκιμαστικό με την παρουσία μας; Αλλιώς ποιός θα ξέρει ότι το μετρό είναι ανοιχτό για να το χρησιμοποιήσει;

    ReplyDelete
  21. Ας μη μπούμε στο "τρυπάκι" νικητές και ηττημένοι. Καταλαβαίνω ότι είναι στα γονίδια μας το "σε νίκησα πάρε τα...." αλλά νομίζω σε όλα τα κοινωνικά θέματα δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Απλώς προσπαθούμε να κάνουμε τη ψωροκώσταινα Πολιτισμένη Χώρα.

    ReplyDelete
  22. @your man

    Σίγουρα δεν θα σπεύσουμε όλοι (από ενδιαφέρον και περιέργεια) να δούμε την εφαρμογή του μέτρου, ο καθένας στο δικό του timing? Κι απ' την άλλη, ένα δίμηνο είναι αρκετός χρόνος ώστε να μαθευτεί το νέο της δοκιμαστικής προσπάθειας και να υποστηριχθεί από τους πάντες. Η ανάγκη αποτελεί ώθηση από μόνη της.

    Ας συγκρατήσουμε τη διάθεσή μας για δράση όταν κριθεί απαραίτητο (π.χ. μετά τη δοκιμαστική περίοδο, ή αν χρειαστεί να διεκδικήσουμε ως πολίτες την επέκταση του ωραρίου σε καθημερινή βάση...)

    ReplyDelete
  23. Anonymous said...
    "pantos 8a simfoniso me ton sigxritiria. osi pairnoun to metro einai probata. den e3igitai allios to oti de mporis na bgis apo to bagoni afou einai OLOI mprosta apo ti porta kai perimenoun na ani3i gia to giourousi.."

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΡΤΥΣ της απείρου κάλλους σκηνής επί της ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ, μεσημεράκι,

    να προσπαθούν δλδ οι ΕΚΤΟΣ να ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟ των ΕΝΤΟΣ, ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ και μάλιστα προς γεμάτο βαγόνι,

    οπόταν

    οπόταν,

    οπόταν

    ακούς την στεντόρεια φωνή,

    "ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ............ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ..........
    ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ."

    ReplyDelete
  24. ΑΛΛΑ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, σε αντίθεση προς τον ΕΚΑΜΥΛΙΣΤΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΗ και ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ του ΕΘΝΟΥΣ, πού ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ άφησε το Λαό ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ [για να τον χειραγωγεί και να τον ποδηγετεί],

    θα ΕΞΙΣΩΣΕΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ
    προς τα ΑΝΩ

    θα ΜΟΡΦΩΣΕΙ τον ΑΤΥΧΗ Λαό

    και προσέξτε,

    είπα θα τον μορφώσει.

    Θα του προσφέρει ΠΑΙΔΕΙΑΝ,

    ΟΧΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

    ΔΙΟΤΙ, μέσω της παιδείας, θα αποκτήσει από ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ μέχρις ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.

    ReplyDelete
  25. Παιδιά καταρχήν μπράβο για την συμμετοχή σας στην διεκδίκηση αυτού του μικρού αιτήματος, αλλά μην το κάνετε και σημαία γιατί δεν ειναι. Πολλοί άλλοι κινλήθηκαν για την διεκδίκηση του ίδιου πράγματος με αποτελεσματικότερη πιθανότατα παρέμβαση όπως η Ανοιχτή πόλη. Επιπλέον κακιστα τα βάζετε έτσι άκριτα με τον συνδικαλισμό. Οι συνδικαλιστές είναι εργαζόμενοι σαν τους γονείς μας κι εμάς που δεν τα φέρνουν βόλτα, δεν είναι το μεγάλο κακό κεφάλαιο που θα μας φάει, ούτε κάποιοι κακοί άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουμε τις τσάρκες μας στου ψυρή. Είναι τουλάχιστον αφελές (αν οχι φοβερά συντηρητικό) να τα βάζουμε με τους συνδικαλιστές. Μαζί τους μιλάμε κύριοι δεν συγκρουόμαστε. Ελίμαστε στην ίδια πλευρά. Ελπίζω να το καταλάβετε

    ReplyDelete
  26. ΑΝΕΚΑΘΕΝ,

    Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ήταν,

    από δε 1981

    ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΕΚΘΕΤΙΚΑ και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ

    στον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ του ΕΘΝΟΥΣ.

    Ο Συνδικαλισμός, ως έννοια και στα χέρια λογικών και έντιμων ανθρώπων είναι ΕΥΛΟΓΙΑ, διότι προσφέρει ΚΑΙ στον καλοπροαίρετο εργοδότη (ένα Φορντ για παράδειγνα) μιά ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ,

    ΑΛΛΑ

    ο ΛΑΜΟΓΙΑΚΟΣ, ΠΑΣΟΚικός, ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ που
    εκτιμά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ μιάς ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    1) ΧΩΡΙΣ να νοιάζεται για την ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ της επιχείρησης
    και
    2) ΧΩΡΙΣ να νοιάζεται για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ σε άλλες ομάδες του Λαού

    ΕΙΝΑΙ Ο Π Ι Ο Ν.

    Και ο Ελληνικός συνδικαλισμός επί

    ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΣΟΚ μετετράπη σε ΟΠΙΟΝ του ΕΘΝΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  27. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΕ
    και
    ΠΑΠΑΣΠΥΡΟ

    σας θέλω

    ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΑΝΑΠΟΔΑ

    ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

    να σας φτύνει ο ΛΑΟΣ,

    όπως έπραξαν οι ΙΤΑΛΟΙ στον MUSSOLINI!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  28. erratum

    ΑΝΕΚΑΘΕΝ, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ήταν,
    ->
    ΑΝΕΚΑΘΕΝ, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ήταν TΡΟΧΟΠΕΔΗ

    ReplyDelete
  29. erratum
    Ο Συνδικαλισμός, ως έννοια
    ->
    Ο Συνδικαλισμός, ως ιδέα

    ReplyDelete
  30. Kυρίες και Κύριοι,

    καταλάβατέ το,

    επί ΠΑΣΟΚ και από ΠΑΣΟΚ και εντεύθεν υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ υπό την έννοιά της ως δικαιώματος στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ,

    αλλά

    επί ΠΑΣΟΚ και από ΠΑΣΟΚ και εντεύθεν
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ in toto η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως ΗΘΙΚΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΝ.

    ReplyDelete
  31. Και ιδού ΤΙ λέει ο
    Milton Friedman,

    [quote]
    The essence of political freedom is the absence of coercion of one man by his fellow men. The fundamental danger to political freedom is the concentration of power. The existence of a large measure of power in the hands of a relatively few individuals enables them to use it to coerce their fellow men. Preservation of freedom requires either the elimination of power where that is possible or its dispersal where it cannot be eliminated.[/quote]

    ReplyDelete
  32. @tsimitakis

    Η επιτυχία ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Γι' αυτό ΚΑΙ ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να ξεκινήσει η πιλοτική μεταμεσονύκτια λειτουργία του ΜΕΤΡΟ.

    Ευχαριστούμε τη Δημοτική Παράταξη του ΣΥΝ Ανοιχτή Πόλη και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία που στάθηκαν δίπλα μας και κινητοποιήθηκαν άμεσα , από την πρώτη στιγμή.

    Τους bloggers γνωστούς και άγνωστους που διέδωσαν το μήνυμα στο διαδίκτυο. Τους σχολιαστές που ξεροστάλιασαν γράφοντας σχόλια υπέρ του μέτρου της επέκτασης.

    Τους facebookers και το group Athens Overnight Metro το οποίο αριθμεί πλέον 5000 φίλους.

    ReplyDelete
  33. Μποϊκοτάζ στην Κροατία με στόχο την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας

    Ενώσεις καταναλωτών στην Κροατία άρχισαν από σήμερα έως τις 15 Φεβρουαρίου μποϊκοτάζ στην αγορά προϊόντων και κάλεσαν τους πολίτες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ανατιμήσεις, χρησιμοποιώντας προμήθειες που έχουν στο σπίτι και αποφεύγοντας την αγορά μη αναγκαίων για τη λειτουργία του νοικοκυριού προϊόντων.

    Την εκστρατεία οργανώνουν ο Σύνδεσμος Ενώσεων για την Προστασία των Καταναλωτών Κροατίας και η Κροατική Ένωση για την Προστασία Καταναλωτών σε μία προσπάθεια να προειδοποιήσουν παραγωγούς και εμπόρους ότι οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων δεν είναι σε συμφωνία με τα έσοδα των καταναλωτών και ότι οι ανατιμήσεις στις υπηρεσίες μακροπρόθεσμα πλήττουν το βιοτικό τους επίπεδο.

    Στην Κροατία, για πρώτη φορά οργανώνεται τέτοιου είδους μποϊκοτάζ της αγοράς. Οι διοργανωτές αναμένουν μαζική ανταπόκριση των πολιτών και πτώση των τιμών, εφόσον αναγκάσουν τους παραγωγούς και τους εμπόρους να αναλύσουν και να επανεξετάσουν τα έξοδά τους, επειδή αυξήσεις σε προϊόντα που φθάνουν και το 50%, θεωρούνται αδικαιολόγητες.

    Μέλη των ενώσεων καταναλωτών θα παρακολουθούν το ποσοστό συμμετοχής στο μποϊκοτάζ για μία εβδομάδα με επισκέψεις στις αγορές, επειδή δεν έχουν άλλους μηχανισμούς παρακολούθησης της εκστρατείας, αλλά πιστεύουν ότι θα γίνει η αισθητή η μείωση των πωλήσεων.

    www.kathimerini.gr

    ReplyDelete
  34. @ κομφούκιος

    Στο ΜΕΤΡΟ εργάζονται και συνδικαλίζονται κάποια από τα πιο υγιή κομμάτια του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Είναι κατά βάση νέοι άνθρωποι, εκπαιδευμένοι από τους Γερμανούς που παρέδωσαν το έργο, έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν, μετεκπαιδεύονται συχνά και έχουν μια σωστή νοοτροπία διότι όπως οι ίδιοι λένε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

    Η ηγεσία που βγήκε μπροστά αυτές τις μέρες και η οποία ρούφηξε την χλαπάτσα από τους πολίτες, είναι μια τραγική εξαίρεση σε μια αξιοπρόσεκτη για τα ελληνικά δεδομένα παράδοση συνδικαλισμού , ειδικά για το χώρο των μεταφορών.

    Κανείς εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο ΜΕΤΡΟ δεν χαίρεται σήμερα. Στα πηγαδάκια κυριαρχεί η λέξη ξεφτίλα. Εύλογα, διότι πληγώθηκε η περιφάνεια των εργαζομένων και εκτέθηκαν χωρίς λόγο στα μάτια του κοινού από την ηγεσία τους χωρίς να το αξίζουν.

    ReplyDelete
  35. περί ανεκτικότητας...

    http://www.euractiv.com/en/culture/professor-separation-religion-state-key-tolerance/article-170157

    ReplyDelete
  36. Mpravo paidia!
    Etsi mathainoume pws me swsti enimerwsi kai organwsi,kathe empodio ---oso ilithio kai an einai--- mporei na parakamfthei

    μπράβο

    ReplyDelete
  37. @ G700
    "Η ηγεσία που βγήκε μπροστά αυτές τις μέρες και η οποία ρούφηξε την χλαπάτσα από τους πολίτες, είναι μια τραγική εξαίρεση σε μια αξιοπρόσεκτη για τα ελληνικά δεδομένα παράδοση συνδικαλισμού , ειδικά για το χώρο των μεταφορών."

    Καλοί και λαμπροί μου φίλοι Γ700,

    ΔΕΝ έχω λόγο να αμφισβητήσω όσα λέτε.
    Nonetheless, η κυρία [facon de parler (φασόν ντε παρλέ) = τρόπος του λέγειν] ΒΕΡΕΛΗ από κάποιους εξελέγη, έτσι δεν είναι;;;;

    ΠΩΣ να το κάνουμε. ΝΑΙ μεν η αθλιότητά της είναι δεδομένη, ΑΛΛΑ την ΗΘΙΚΗ και ΝΟΜΙΚΗ (ΠΟΙΝΙΚΗ και ΑΣΤΙΚΗ) ΕΥΘΥΝΗ, θα την ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

    ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ!!!!

    Ενα άλλο λαμπρό παράδειγμα:

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ να μιλάμε μονίμως απαξιωτικά για την κυρία ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και
    1) την ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και
    2) την ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ της

    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την παρουσία αυτού του ηθικά και διανοητικά ελλειματικού ατόμου στην πολιτική ζωή, είναι

    ΕΞ ΙΣΟΥ

    οι 73,000 ΗΛΙΘΙΟΙ [και/ή (and/or) ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;] που την ΨΗΦΙΣΑΝ.

    ReplyDelete
  38. Μπράβο σας ρε παιδιά. Εσείς η "κοινωνία των πολιτών" όπως αυτοπροσδιορίζεστε νικήσατε! Εσείς οι ενεργοί πολίτες που δεν θέλατε να δείτε την πλευρά των εργαζομένων απλά την δική σας βόλεψη νικήσατε.
    Ούτε την χούντα να ρίχνατε...
    Εσείς που δεν υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των εργαζομένων... νικήσατε! Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν επειδή φοβήθηκαν για το μέλλον της εταιρείας και δεν τους είχε ενημερώσει η διοίκηση του ΜΕΤΡΟ αναλυτικά.. Μόλις ενημερώθηκαν συμφώνησαν για το πιλοτικό πρόγραμμα... Άρα δεν νικήσατε απλά συμφώνησαν οι εργαζόμενοι.!
    Μια συμβουλή: Βρείτε πιο άξια λόγου θέματα να συζητήσετε. Το ωράριο του ΜΕΤΡΟ είναι το τελευταίο που θα λυθεί μετά το πρόβλημα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΑΝΔΑΛΑ.
    Μην συζητάτε τα θέματα της επικαιρότητας. Κάντε την διαφορά και συζητήστε θέματα που έχουν ουσία.

    ReplyDelete
  39. @δραμινός
    "Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν επειδή φοβήθηκαν για το μέλλον της εταιρείας και δεν τους είχε ενημερώσει η διοίκηση του ΜΕΤΡΟ αναλυτικά.. Μόλις ενημερώθηκαν συμφώνησαν για το πιλοτικό πρόγραμμα... Άρα δεν νικήσατε απλά συμφώνησαν οι εργαζόμενοι.!"

    Ακριβώς όπως το λές.Πέστε μας λοιπόν και ένα ευχαριστώ που υποχρεώσαμε τη ΔΗΜΕΛ να σας ενημερώσει.Καταλαβαίνεις τώρα ότι είμαστε από την ίδια πλευρά.Απέναντί μας ήταν το πρόβλημα που η διοίκηση της εταιρείας και οι συνδικαλιστές σας δεν σας επέτρεπαν να το κατανοήσετε.Να την ακούτε τη Γ700 λοιπόν.Είναι φίλοι σας και συναγωνιστές σας στον κοινό αγώνα για ποιοτικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ.
    Για το ασφαλιστικό δώσαμε και δίνουμε αγώνες από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας.Θα τα ξαναπούμε και γι'αυτό σύντομα.ΚΑΙ θα περιμένουμε τα σχόλιά σου.

    ReplyDelete
  40. @δραμινός
    " Κάντε την διαφορά και συζητήστε θέματα που έχουν ουσία."

    Συμφωνώ.Είναι ή δεν είναι θέμα ουσίας η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τους λογής καταπατητές;
    Είναι μερικά "μικρά" που αν λυθούν θα μας διδάξουν λύσεις και για τα "μεγάλα".

    ReplyDelete
  41. Φίλε δραμινέ,
    Επειδή καταλαβαίνω οτι έχουμε κάτι κοινό,κατοικούμε και οι δύο στην Αθήνα αλλά ζούμε και οι δύο στην Επαρχία,ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.
    Μόλις βγείς απόψε έξω από το σπίτι σου δές το πεζοδρόμιο που σε σκοτώνει και σκέψου τί μπορείς να κάνεις γιαυτό.Αν βρείς κάτι καλό γράψτο στο μπλόγκ να το μάθω και γώ και οι άλλοι.Ετσι ίσως ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια όπου οι σύγχρονοι απελευθερωτές θα είναι απλοί απελευθερωτές πεζοδρομίων.Μεγάλος τίτλος τιμής νομίζω.

    ReplyDelete
  42. @ draminos

    To σχόλιό σου εμπεριέχει μείζονα non-sequitur, καθ ημάς συνειρμική ανακολουθία. Προκειμένου να προσάψεις στους G700 "αδιαφορία" στα δίκαια και νόμιμα συμφέροντα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, τους χαρακτηρίζεις "νικητές".
    ΑΛΛΑ, δυό αράδες παρακάτω, και προκειμένου να υποβαθμίσεις τη σημασία της προσπάθειάς τους, μιλάς για "νίκη των εργαζομένων"!!
    Κατ' αρχήν, άπαξ και κέρδισε η Κοινωνία των Πολιτών, κέρδισαν ΟΛΟΙ.

    Τούτων δοθέντων και παρά την, ενδεχομένως εκ του πονηρού, αντιφατική συλλογιστική σου, αρμόζουν τα εξής:

    1 Επί του ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ vis-a-vis στους G700.

    Κάνεις λάθος και είσαι άδικος. Από την αρχή και κάθε που μιλούσαν για την συμβολική κατάληψη ως ειρηνική αντίδραση στην ΑΘΕΜΙΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ (και εξηγώ παρακάτω ΓΙΑΤΙ) ΑΠΕΡΓΙΑ, οι Γ700 έθεταν ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ δικαιωμάτων του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.
    Ψεύδεσαι και λυπάμαι που με αναγκάζεις να το πω ωμά.

    2. Επί του ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ vis-a-vis
    στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του ΜΕΤΡΟ.

    α) Λέει η λαϊκή σοφία, "φωνή λαού, οργή θεού". Οι εργαζόμενοι δια των εκπροσώπων τους δεν νίκησαν, απλά ΕΝΕΔΩΣΑΝ όταν ήρθαν ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ στην ΜΑΖΙΚΗ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    β) Απαξιώνεις την ΣΗΜΑΣΙΑ της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ΑΡΑ
    Ι. Παραγνωρίζεις ότι, ως μεγαλούπολη, η Αθήνα έχει πολύ ΚΟΣΜΟ και συνήθως ΦΤΩΧΟ που ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ την ΝΥΧΤΑ και έχει ανάγκη φθηνού και ασφαλούς ΜΜΜ.
    ΙΙ. Παραγνωρίζεις ότι, ως μεγαλούπολη, η Αθήνα έχει πολύ ΚΟΣΜΟ που διασκεδάζει έως αργά και αφού η διασκέδαση το ΠΣΚ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κομμάτι της φυσιολογικής ζωής της Δυτικής Πολιτισμένης κοινωνίας ΚΑΙ των Ελλήνων, υφίσταται ανάγκη φθηνού και ασφαλούς ΜΜΜ.
    ΙΙΙ. Παραγνωρίζεις ότι, ως μεγαλούπολη, η Αθήνα έχει τεράστιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ πρόβλημα και έχει ανάγκη ενός περιβαλλοντικά φιλικού διαρκούς λειτουργίας ΜΜΜ.
    ΙV. Παραγνωρίζεις ότι η Αθήνα, σε διάκριση από άλλες μεγαλουπόλεις, ΣΑΔΙΖΕΤΑΙ και ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ από τους GANGSTERS-ΤΑΧΙΤΖΗΔΕΣ και, συνεπώς, έχει ανάγκη φθηνού και ασφαλούς ΜΜΜ.

    γ) Ξεχνάς ότι στην περίπτωση ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (πχ ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΕΤΡΟ κλπ) ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ πάντα το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ έναντι του ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και ΚΑΤΙΣΧΥΕΙ, ακόμα και όταν προκύπτουν απώλειες για το συντεχνιακό συμφέρον.

    δ) ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ή ακριβέστερα
    Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο

    Ξεχνάς ότι ΝΑΙ μεν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ, αλλά για ΑΠΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    Το άρθρο 23(clause 2) του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν κατοχυρώνει την ΑΠΕΡΓΙΑ επειδή "οι εγαζόμενοι ανησυχούν για την ασφάλεια του καταναλωτού" ΜΗΤΕ επειδή "ΕΙΚΑΖΟΥΝ ότι ίσως δεν θα τους πληρώσουν υπερωρίες κλπ κλπ".

    Τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ (γ) και (δ) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων ΗΤΑΝ
    ΑΘΕΜΙΤΗ, ΗΘΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, αντιστοίχως.

    ΕΞ ΟΥ, λοιπόν, και η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ της ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ της Κοινωνίας των Πολιτών ύστερα από Πρωτοβουλία των G700 - και BRAVO τους.

    ReplyDelete
  43. "G700" + "Ανοιτή πόλη" + "φιλελεύθερη συμμαχία" + "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" = ΜΕΑΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΜΕΤΡΟ.

    ReplyDelete
  44. Διόρθωση

    Από την αρχή και κάθε που μιλούσαν
    -> Από την αρχή και κάθε φορά που μιλούσαν

    ReplyDelete
  45. Πέστε μας λοιπόν και ένα ευχαριστώ που υποχρεώσαμε τη ΔΗΜΕΛ να σας ενημερώσει.

    Ένα μόνο ευχαριστώ; Δέκα χιλιάδες, μερικά εκατομμύρια, φτάνουν; Τι θα κάναμε χωρίς εσάς Γ700 να μας συντονίζετε;

    Και μιάς που είστε σε επαναστατική διάθεση, καιρός δεν είναι να κάνουμε κι ένα αγώνα να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια της πόλης από λογής-λογής καταληψίες; Άντε να σας δω λοιπόν.

    ReplyDelete
  46. ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΆ ΣΕ ΔΡΆΣΗ said...
    "G700" + "Ανοιτή πόλη" + "φιλελεύθερη συμμαχία" + "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" = ΜΕΑΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΜΕΤΡΟ.

    February 8, 2008 7:56 PM

    ----

    τόπαμε, τι άλλο θέλουν; λουκουμάκι για την επιτυχία τους;

    ReplyDelete
  47. Κατά τη ΓΝΩΜΗ μου το ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ, θα πρέπει να είναι ο

    Θ Ο Ρ Υ Β Ο Σ

    κυρίως από μηχανάκια (5-10% των ΔΙΤΡΟΧΩΝ έχουν ελαττωματικούς ή ΣΚΟΠΙΜΩΣ βγαλμένους ΣΙΓΑΣΤΗΡΕΣ)

    που ΑΠΟΤΕΛΕΙ

    1) ΜΕΓΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

    2) ΜΕΓΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ κατά του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    3) ΜΕΓΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ κατα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ λόγω μείωσης της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ReplyDelete
  48. Ομάδα G700,
    θεωρείτε ότι "κοινωνική προσφορά" είναι η διευκόλυνση στις μετακινήσεις ανθρώπων που θέλουν να εργασθούν ή ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν; Δεν σχολιάζω αυτούς που αναφέρουν ότι η διεύρυνση γίνεται για τους εργαζόμενους της νύχτας διότι το θέμα ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Α. ως κίνηση για τη νεολαία και όχι για τους εργαζόμενους.
    Το ΜΕΤΡΟ επιδοτείται με τα λιγότερα χρήματα ( αλήθεια γιατί δεν κάνετε κάτι για τον ΟΣΕ;) από το κράτος ενώ παράλληλα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κάθε χρόνο βάζει "χέρι" στις εισπράξεις του, λες και αυτή έδωσε τα χρήματα για την κατασκευή του ( έργο που χρηματοδοτείται νομίζω από την ΕΟΚ ). Μάλιστα προ διετίας, αν θυμάμαι καλά από τον Τύπο, ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό ή κάτι τέτοιο δημιουργώντας ελλειματικό στην ΑΜΕΛ.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε εδώ-όσοι ασχολούνται με την Πολιτική- ότι η ΑΜΕΛ ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών ενώ η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο ΠΕΧΩΔΕ. Βγάζοντας την ΑΜΕΛ προβληματική, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην οποία ανήκει η ΑΜΕΛ (είναι θυγατρική της )νομιμοποιείται να την θέσει υπό την εποπτεία της, να διαχειριστεί τα διοικητικά της. Προφανώς συτό φοβούνται η Διοίκηση αλλά και οι εργαζόμενοι της και διακαιολογημένα αντιδρούν, αφού θα έχουν π.χ. ιδιωτικοποίηση, απολύσεις, "πάγωμα" μισθών, ατομικές συμβάσεις κ.λ.π. σε μια εταιρεία που δουλεύει καλά ( νομίζω όλοι οφείλουμε να το παραδεχτούμε αυτό )και βγαίνει προβληματική με νομικίστικα και λογιστικά "μαγικά"... Επισημαίνω εδώ ότι υπήρχε Νόμος που επέβαλλε τη δημιουργία θυγατρικής που θα εκτελεί τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και υποχρεωτικά θα ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών. Βέβαια, σε κάποιους δεν άρεσε ο Νόμος για τη δημιουργία της θυγατρικής ούτε και αυτός που μιλούσε για ενοποίηση ΑΜΕΛ-ΗΣΑΠ, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 5-6 χρόνια και θα βοηθούσε στην καλύτερη συνεργασία των δύο εταιρειών, προς όφελος του επιβατικού κοινού.
    Σχετικά με τον "πόλεμο" ΥΜΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ ( Σουφλιάς-Λιάπης) θα σας αναφέρω εν ολίγοις το "πράσινο κύμα" του ΤΡΑΜ που δεν επέτρεψε το ΠΕΧΩΔΕ ως κάτοχος των φαναριών και σαμποτάρει το ΤΡΑΜ αυξάνοντας κατά πολύ το χρόνο των δρομολογίων του ενώ δίνει προτεραιότητα στο ΙΧ ( γιατί δεν κάνετε κάτι και για αυτό;), το πάρκινγκ στο σταθμό ΣΦΙΞ που ήταν έτοιμο αλλά κλειστό πάνω από ένα χρόνο γιατί τσακώνονταν ποιός θα το λειτουργήσει, τα εγκαίνια του Προαστιακού που ο Λιάπης στα εγκαίνια έμεινε από ...ρεύμα αφού το ΠΕΧΩΔΕ του το έκοψε εν κινήσει και με τους δημοσιογράφους στο συρμό, τα εγκαίνια της επέκτασης προς ΑΙΓ όπου το ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας χωρίς να συνεννοηθεί με το ΥΜΕ, κ.α.
    Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι ενδεχομένως με "πάτημα" το αίτημα αυτό του Δ.Αθηναίων κάποιοι παίζουν άλλα παιχνίδια που δεν είναι και τόσο εύκολο να τα παρακολουθήσεις...Ενδεχομένως να εμπλέκονται συμφέροντα μεγάλων εταιρειών ( π.χ. σκάνδαλο SIEMENS, βασικός ανάδοχος σε πολλά συστήματα του ΜΕΤΡΟ, όπως η Σηματοδότηση ), ίσως το ΤΕΕ ( ο chairman στην ΑΜΕΛ, μια θέση καθαρά πολιτική, είναι αντιπρόεδρος στο ΤΕΕ ) και άλλα που ούτε τα βάζει ο νους μας...
    Αλήθεια, δεν είναι περίεργη η επιμονή του ΥΜΕ σε..αίτημα Δήμου;Ξέρετε πόσα αιτήματα δήμων δέχονται τα υπουργεία και τα βάζουν στο "ψυγείο";
    Για να επανέλθω στο βασικό μου ερώτημα, εφόσον η ΑΜΕΛ θα "μπαίνει μέσα" για διεύρυνση ωραρίου, καλύτερα θα ήταν να το έκανε για εργαζόμενους και όχι για ανθρώπους που πηγαίνουν να διασκεδάσουν...Εντάξει και η διασκέδαση απαραίτητη είναι αλλά όχι τόσο ώστε να παίρνει προτεραιότητα ενόψει άλλων βασικών διεργασιών. Καλύτερα θα ήταν να είχε τρένο πιο νωρίς το πρωί ή πιο πυκνά δρομολόγια όταν ο κόσμος πάει και έρχεται στη δουλειά του.
    Είπα παραπάνω ότι θεωρώ ότι το ΜΕΤΡΟ θα "μπαίνει μέσα" κατά το δίωρο που μένει ανοικτό. Βέβαια, ο χρόνος θα το δείξει αλλά νομίζω ότι πέραν της περιοχής του Μοναστηρακίου που είναι του Ψυρρή, και του Κεραμεικού-Ελαιώνα που είναι το Γκάζι και τα μεγάλα μαγαζιά της Ιεράς Οδού, το υπόλοιπο ΜΕΤΡΟ θα είναι άδειο. Και μάλιστα το καλοκαίρι, ακόμα χειρότερα αφού όλοι πάνε στην παραλιακή και νησιά. Διάβασα κάπου ότι είναι και οι Απόκριες στη μέση και για μένα αυτό είναι σωστό. Αυτός νομίζω είναι και ο λόγος της επιμονής τους, τώρα. Ας επεκτείνουν αν θέλουν τη δοκιμαστική περίοδο για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτές είναι κάποιες "σκόρπιες" σκέψεις μου. Δικαιολογώ του εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω, αλλά βέβαια χειρίστηκαν λάθος το θέμα προβάλλοντας άλλα αίτια και όχι -κατά τη γνώμη μου- τα πραγματικά. Νομίζω ο κόσμος θα τους πίστευε αν άκουγε τους πραγματικούς λόγους.

    ReplyDelete
  49. @anonymous
    "θεωρείτε ότι "κοινωνική προσφορά" είναι η διευκόλυνση στις μετακινήσεις ανθρώπων που θέλουν να εργασθούν ή ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν; "

    Οι ίδιοι άνθρωποι εναλάσσονται σε διαφορετικούς ρόλους ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ώρου.Μπορεί να είναι εργαζόμενοι,ταξιδιώτες,διασκεδάζοντες,επισκέπτες,εκδρομείς,τουρίστες κλπ,κλπ.Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και να κατακερματίσεις αυτές τις δραστηριότητες.Πολύ δε περισσότερο δεν μπορείς να τις αξιολογήσεις, ως προς τη σημαντικότητα,για λογαριασμό άλλων.
    Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις σου μας είναι πολύ χρήσιμες και θα τις αξιολογήσουμε για το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.
    Ο,τι προσπαθούμε να κάνουμε,και σαυτό σε θέλουμε μαζί μας,είναι να ενώσουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τη φωνή και τη δράση άλλων πολιτών,έτσι ώστε να αποκτήσει συνείδηση των ευθυνών της μια κοινωνία που σήμερα είναι ατροφική και φοβισμένη.
    Αυτός κατά τη γνώμη μας είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος που θα οδηγήσει στη διάλυση των ποκιλόμορφων συντεχνιασμών, αιχμάλωτοι των οποίων είμαστε όλοι.

    ReplyDelete
  50. Το 0,01% της γενιάς των 700 ευρώ που βρίσκει και χρόνο και χρήμα να βγαίνει τόσο συχνά ώστε να ενδιαφέρετε για το τι ώρα κλείνει το μετρό φόρτωσε το υπόλοιπο 99,9% με το κόστος της βόλτας τους μέσα από την αύξηση του κομίστρου. Είναι πράγματι μια τεράστια επιτυχία.

    ReplyDelete
  51. Όποιος λοιπόν δεν βρίσκει πρακτική την επέκταση του ωραρίου αλλά θα φάει στην μάπα την αύξηση του κομίστρου μπορεί να πάει στον Κ. Τσίπρα να ζητήσει τα ρέστα του.

    ReplyDelete
  52. "Ederlezi said...
    Το 0,01% της γενιάς των 700 ευρώ που βρίσκει και χρόνο και χρήμα να βγαίνει τόσο συχνά ώστε να ενδιαφέρετε για το τι ώρα κλείνει το μετρό φόρτωσε το υπόλοιπο 99,9% με το κόστος της βόλτας τους μέσα από την αύξηση του κομίστρου. Είναι πράγματι μια τεράστια επιτυχία."

    Τό 10% τις καθημερινές και το 30% τα ΠΣΚ,της γενιάς των 700, εργάζεται νύχτα.Αυτά τα ποσοστά προβλέπεται να αυξηθούν.Αν προσθέσεις και τους υπόλοιπους
    που κυκλοφορούν, για δικούς τους λόγους ο καθένας, έχουμε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχουν ανάγκη εξυπηρέτησης συγκοινωνιακής τη νύχτα.

    ReplyDelete
  53. "Ederlezi said...
    Το 0,01% της γενιάς των 700 ευρώ που βρίσκει και χρόνο και χρήμα να βγαίνει τόσο συχνά ώστε να ενδιαφέρετε για το τι ώρα κλείνει το μετρό φόρτωσε το υπόλοιπο 99,9% με το κόστος της βόλτας τους μέσα από την αύξηση του κομίστρου. Είναι πράγματι μια τεράστια επιτυχία.

    February 9, 2008 10:44 AM"

    ---

    Απολύτως δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη να προσθέσω. Μου αρέσει κιόλας που όλο αυτό βαφτίζεται και ως νίκη της κοινωνίας των πολιτών...

    ReplyDelete
  54. "Αυτός κατά τη γνώμη μας είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος που θα οδηγήσει στη διάλυση των ποκιλόμορφων συντεχνιασμών, αιχμάλωτοι των οποίων είμαστε όλοι."

    Διάλυση; Εδώ έχουμε σαφώς ενδείξεις για συντεχνιασμούς που επιχειρηματολογούν υπέρ. 'Ανοιχτή Πόλη', τα 'αστέρια' που προβάλατε σε προηγούμενο μήνυμα, οι Γ700... Όλοι αυτοί τι είναι δηλαδή; Από πού και ως πού οι επιλογές τους μπορούν να βαρύνουν το κοινωνικό σύνολο;

    ReplyDelete
  55. Ederlezi said...
    Όποιος λοιπόν δεν βρίσκει πρακτική την επέκταση του ωραρίου αλλά θα φάει στην μάπα την αύξηση του κομίστρου μπορεί να πάει στον Κ. Τσίπρα να ζητήσει τα ρέστα του.

    February 9, 2008 10:48 AM

    Ο Τσίπρας φίλε φέρθηκε πολύ έξυπνα στη περίπτωση του ΜΕΤΡΟ.Τα άλλα κόμματα κατάπιαν τη γλώσσα τους,άλλα πουλώντας προστασία στους εργαζόμενους και άλλα πουλώντας διαπλοκή με την εργοδοσία και τη πολιτική ηγεσία.
    Το κομματικό και πολιτικό ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν κανονικά.Κάτι μου λέει ότι για μιά ακόμη φορά το κατάπιε η συντεχνία.Αμα δεν βάλλει μυαλό το βλέπω να γίνεται ουρά του Τσίπρα.Οσο για τη ΝΔ αυτή βρήκε πλήρη απασχόληση στο ρίχνει "άπλετο φώς", στο να βάζει το "μαχαίρι στο κόκκαλο" και στο να κρατάει φανάρι για να "λάμπει η αλήθεια".Αρα τί μας απομένει εκτός από Τσίπρα;

    ReplyDelete
  56. Η Γ700 καθόρισε με σαφήνεια τις ιδεολογικές της σταθερές που είναι η σύνθεση του Κοινωνιοκεντρισμού με τον Προσωποκεντρισμό.Δηλαδή αναπτύσσουμε ελεύθερα και αυτόνομα τη προσωπικότητά μας και τις επιδιώξεις μας ΑΛΛΑ με αίσθημα ευθύνης για τις ανάγκες του ΑΛΛΟΥ και της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ReplyDelete
  57. Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΕΙΝΑΙ

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

    Παρακαλώ, επειδή βρίσκομαι ΕΚΤΟΣ τειχών, ας εξηγήσει κάποιος, ΠΟΤΕ ακριβώς έγινε και με ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ.

    ΤΕΛΙΚΑ στην Ελλάδα τα 2+ εκατομμύρια των εργαζομένων του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ απορροφούν το ΚΟΣΤΟΣ των αργομίσθων ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (και ΔΕΚΟ και ΜΚΟς).

    ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ "γελάω κάτω από τα μουστάκια μου" ΔΙΟΤΙ έτσι διδάσκεσθε the hard way την

    ΑΠΑΙΣΙΟΤΗΤΑ του "graeci generis" ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

    ΕΤΣΙ και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, θα κατανοήσετε ΚΑΙ να ΝΟΙΩΣΕΤΕ την ΑΠΑΙΣΙΟΤΗΤΑ του κράτους που έπαιρνε ΛΕΦΤΑ από ΜΕΝΑ και άλλα 38,000 ΑΤΟΜΑ, [την ΣΤΙΓΜΗ που έπρεπε να φορολογεί τουλάχιστον 3-4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!]
    για να ΔΙΝΕΙ στους γονείς σας τα ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ:

    1) ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και
    2) την ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ των απατεώνων γονέων σας

    με ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ μέχρις εξαντλήσεώς σας ΚΑΙ ΔΕΝ θα ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ μέρα.

    ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.

    ReplyDelete
  58. ΑΠΟ τα 2.5 ευρώ (λέω περίπου) που πληρώνετε για ΤΣΙΓΑΡΑ

    τα 2 ΕΥΡΩ σας !!!!!!! πάνε για

    1) τους ΜΙΣΘΟΥΣ των ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και
    2) προς ΚΑΛΥΨΗ του ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ των ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ σας.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟΥΣ τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ να ΕΧΕΤΕ

    την ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ και

    ΤΕΤΑΡΤΟΚΟΣΜΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΣΥΝ το ΦΑΣΙΣΜΟ του ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ με την ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ.

    ΕΛΛΑΔΑ = ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ + ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

    VOILA!!

    ReplyDelete
  59. mi biazesai na krineis. To eisitirio 1,5 oras poy ekane 1 eyro tora kanei 80 lepta. synepos yparxei ayjisi toy aploy eisitrioy men , alla pleon den yparxei aplo, yparxei eisitirio poy kalyptei oles ti diadromes an den kano lethos diladi diorthoste me.

    ReplyDelete
  60. κοινωνικό πασόκ said...

    "Ο Τσίπρας φίλε φέρθηκε πολύ έξυπνα στη περίπτωση του ΜΕΤΡΟ.Τα άλλα κόμματα κατάπιαν τη γλώσσα τους,άλλα πουλώντας προστασία στους εργαζόμενους και άλλα πουλώντας διαπλοκή με την εργοδοσία και τη πολιτική ηγεσία.
    Το κομματικό και πολιτικό ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν κανονικά.Κάτι μου λέει ότι για μιά ακόμη φορά το κατάπιε η συντεχνία"

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τον ΣΑΔΙΣΜΟ και ΦΑΣΙΣΜΟ του ΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ
    επί του ΛΑΟΥ

    Αχ ΠΟΤΕ θα ΕΡΘΕΙ η ΜΕΡΑ που το ΜΕΤΡΟ θα κοστίζει 10 ευρώ διότι δουλεύουν "οι κακόμοιροι υπάλληλοι στο κρύο και στο χιόνι" ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ επειδή ο Ελληνας είναι καθυστερημένος ΚΑΙ ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη εκδοδτική μηχανή.

    ReplyDelete
  61. Kondylis said...
    mi biazesai na krineis. To eisitirio 1,5 oras poy ekane 1 eyro tora kanei 80 lepta. synepos yparxei ayjisi toy aploy eisitrioy men , alla pleon den yparxei aplo, yparxei eisitirio poy kalyptei oles ti diadromes an den kano lethos diladi diorthoste me.

    Χριστιανε μου το ΑΠΛΟ έκανε 80 λεπτά σωστά;;;
    Τώρα κάνει 1 ΕΥΡΩ σωστά;;;;;
    Το 80% των επιβατών παίρνει ΑΠΛΟ σωστά;;;;

    ΤΑ ΛΟΙΠΑ είναι ΦΤΩΧΕΙΑ. Τι ακαταλαβίστικα είναι αυτά που λες.

    ReplyDelete
  62. ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟΥΣ τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ να ΕΧΕΤΕ

    την ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ και

    ΤΕΤΑΡΤΟΚΟΣΜΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΣΥΝ το ΦΑΣΙΣΜΟ του ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ με την ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ.


    Αφού είναι όλοι τους κατωτεριές, Κομφούκιε, τι περιμένεις; Χρειάζονται γνήσιους αστούς να τους μορφώσουν και όχι γιαλαντζί νεόπλουτους.

    Προτείνω να αυξηθεί η τιμή του πακέτου των τσιγάρων στα 10 ευρώ πάραυτα.

    ReplyDelete
  63. "Χριστιανε μου το ΑΠΛΟ έκανε 80 λεπτά σωστά;;;
    Τώρα κάνει 1 ΕΥΡΩ σωστά;;;;;
    Το 80% των επιβατών παίρνει ΑΠΛΟ σωστά;;;;"

    Και αντί να παίρνει απλό, θα αγοράζει τώρα εναίο των 80 λεπτών. Τόσο δύσκολο είναι;

    Πολύ περισσότερο, οι μόνιμοι χρήστες των ΜΜΕ θα επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Φυσικά, πρέπει να υπάρξει τρόπος καλύτερου ελέγχου όσων επιβιβάζονται κάνοντας χρήση κάρτας.

    ReplyDelete
  64. ναι, οι χρήστες των ΜΜΕ, οι τηλεθεατές των ΜΜΜ, το μ εις τη ν, και ο κακός μας ο καιρός...

    ReplyDelete
  65. Το μονό εισιτήριο θα έπρεπε να πάει στο 1 και στα 2 ευρώ. Οι μαλακίες για τα έσοδα δεν περνάνε εδώ μέσα, και είστε και φοβεροί μαλάκες όταν κάθεστε και προστατεύετε τη γραμμή της εταιρίας ΑΜΕΛ και 5, 10 μαλακοπίτουρων συνδικαλιστών που ξαφνικά καταλάβανε ότι δουλεύουνε κιόλας, ενώ τόσο καιρό νομίζανε ότι δουλεύουν τον κόσμο.

    Αν θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα, αυτά δε θα αυξηθούν από το μονό εισιτήριο. Τα έσοδα αυξάνονται από τους χρήστες που το χρησιμοποιούν περισσότερο και συχνότερα. Επομένως η τιμολογιακή πολιτική, ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ, είναι να αυξηθεί η τιμή του μονού, να γίνουν οι τιμές των ημερησίων, των εβδομαδιαίων, των μηνιαίων κλπ. πιο ελκυστικές. Βασικά οικονομικά θα μαθαίνουμε τώρα, ή για πόσο βλάκες μας περνάτε?

    Εγώ χρησιμοποιώ μετρό κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου. Το ΠΣΚ μέχρι τώρα, επειδή δεν υπήρχε μετρό το βράδυ, δε χρησιμοποιούσα μετρό, κι αν χρησιμοποιούσα αυτό ήταν one-way. Έβαζα κάτω λοιπόν πόσα πλήρωνα έτσι, και πόσα θα πλήρωνα για το μηνιαίο. Η διαφορά δεν ήταν ούτε 3 ευρώ. Κι όχι μόνο αυτό, το μηνιαίο πρέπει να το βγάλεις συγκεκριμένη ημερομηνία, άρα αν θες εσύ στη μέση του μήνα να βγάλεις, θα πληρώσεις μηνιαίο για μισό μήνα!! Επιπλέον, για να βγάλεις μηνιαίο κάθε φορά, με αυτό το κωλοσύστημα, έχει 30 άτομα ουρά κάθε φορά στις 5 μέρες της έκδοσης μηνιαίων που πας να βγάλεις εισιτήριο. Αν είναι ανίκανη η διοίκηση να κάνει μια επιτυχή τιμολογιακή πολιτική, άστε τις κλάψες και τις μίρλες για το καημένο το μονό εισιτηριάκι.

    ReplyDelete
  66. "ο Ελληνας είναι καθυστερημένος ΚΑΙ ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη εκδοδτική μηχανή."

    Κατώτερα και αμαθή κοινωνικά στρώματα. Γι αυτό εγώ έχω το μπάτλερ μου που μου κάνει αυτές τις δουλειές.

    ReplyDelete
  67. Μπράβο ρε G700,

    πείτε τα και κάντε τα να πούμε. Μας έχει πρήξει ο κάθε μαλάκας με τις ιδεολογικές παπαριές κι εμμονές του σαυτή τη χώρα.

    ReplyDelete
  68. «Επιπλέον, για να βγάλεις μηνιαίο κάθε φορά, με αυτό το κωλοσύστημα, έχει 30 άτομα ουρά κάθε φορά στις 5 μέρες της έκδοσης μηνιαίων που πας να βγάλεις εισιτήριο.»

    Ορίστε δίκαιο αίτημα για νέους αγώνες. Διεκδικούμε την έκδοση μηνιαίας κάρτας για 30 ημέρες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που επιλέγουμε να πάμε στο εκδοτήριο.

    Εμπρός για νέους αγώνες και νέες καταλήψεις.

    ReplyDelete
  69. Κανείς δεν είναι αλητήριος εγγενώς από τη φύση του ή μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να συμμετέχει σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή χώρο έκφρασης. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που τέμνουν οριζόντια ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και φυσικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αυτό φάνηκε στην κινητοποίηση αυτής της εβδομάδας. Από τη μία υπήρχε η πολυχρωμία των δυνάμεων που βοήθησαν από την άλλη ήταν τα μηνύματα που πέρναμε από τον ίδιο το χώρο των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ , τα οποία δεν ήταν τα καλύτερα για την ηγεσία τους. Αν υπάρχει ένα δίδαγμα αυτό είναι ότι κάθε φορά πρέπει να αναζητώνται οι ευρύτερες δυνατές συμμαχίες υγιών δυνάμεων. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά θέματα - issues - που απαιτούν μια διαφορετική αντιμετώπσιη (issue based) πέρα και έξω από την κλασσσική και στείρα σύγκρουση-αντιπαράθεση των μεγάλων ιδεολογικών αφηγήσεων και των κομματικών μύθων.

    ReplyDelete
  70. προστατεύουμε τα ΜΜΕ

    Θες να πεις ΜΜΜ όπερ αντιπαρέρχομαι.
    Αλλα για πες μου, επειδή είμαι χαζοαμερικανάκι, που λέει και ο Μπαλλαρίνος, Σαλταδόρος και Νουμερίστας του Peroquet κ. Ανδρουλακάκης,
    ΕΑΝ το ΕΝΙΑΙΟ που επιτρέπει ΧΡΗΣΗ εντός μιάμισης ώρας σε ΟΛΑ τα ΜΜΜ συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του ΜΕΤΡΟ θα κοστίζει 80 ΛΕΠΤΑ
    ποιός ΚΟΥΤΟΣ θα πάρει "ΑΠΛΟ" του ΜΕΤΡΟ με 1 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;;;;

    Ι αμ περπλέξντ, ένεκα ο ατλαντικός που διασχίζω τακτικά και λόγω που έχει αναταράξεις ο αεροπλάνος.

    ReplyDelete
  71. «ΕΑΝ το ΕΝΙΑΙΟ που επιτρέπει ΧΡΗΣΗ εντός μιάμισης ώρας σε ΟΛΑ τα ΜΜΜ συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του ΜΕΤΡΟ θα κοστίζει 80 ΛΕΠΤΑ
    ποιός ΚΟΥΤΟΣ θα πάρει "ΑΠΛΟ" του ΜΕΤΡΟ με 1 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;;;;»

    Ο τουρίστας που δεν ξέρει; Ή ο επαρχιώτης;

    Μιά ακόμη ανώτερου βαθμού ευφυίας επινόηση των Ελλήνων που δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν στον πλανήτη πως όταν εκείνοι έχτιζαν Παρθενώνες, οι άλλοι ήταν στα δέντρα πάνω και έτρωγαν βαλανίδια.

    ReplyDelete
  72. δεν υπάρχει πλέον το εισητήριο 1 ευρώ του μετρό από 1-3-2008. Υπάρχει ενιαίο για όλα τα μέσα 80 λετπά και ΑΠΟ το 2009 θα γίνει 1 ευρώ. Ταυτόχρονα μειώνεται η τιμή των καρτών απριόριστων διαδρομών.

    ReplyDelete
  73. Γίνεται όλα τα ΜΜΜ στην Ευρώπη να βασίζουν τα έσοδα και κέρδη τους στις οικονομίες κλίμακας και στα μηνιαία, εξαμηνιαία κι ετήσια εισιτήρια και στην Ελλάδα ΜΟΝΟ στα μονά?

    ReplyDelete
  74. Άντε να δούμε άσπρη μέρα κι εμείς

    ReplyDelete
  75. Anonymous said...
    δεν υπάρχει πλέον το εισητήριο 1 ευρώ του μετρό από 1-3-2008. Υπάρχει ενιαίο για όλα τα μέσα 80 λετπά και ΑΠΟ το 2009 θα γίνει 1 ευρώ. Ταυτόχρονα μειώνεται η τιμή των καρτών απριόριστων διαδρομών.

    February 9, 2008 1:56 PM

    ----

    Ε καλά κι εσύ ανώνυμε, υπονοείς μήπως πως οι νεοϋορκέζοι θαμώνες του φόρουμ δεν είναι ενημερωμένοι; όπως έχει πολλάκις αναφερθεί, ό,τι καλό έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πέρασε πρώτα από την αλλοδαπή (συμπεριλαμβανομένου του αείμνηστου Ηγέτη της Αλλαγής, του Οραματιστή της Νέας Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου).

    ReplyDelete
  76. άσπρη μέρα πότε? έχεις δίκιο

    ReplyDelete
  77. επαναστάτης της πολυθρόνας said...

    "Ορίστε δίκαιο αίτημα για νέους αγώνες. Διεκδικούμε την έκδοση μηνιαίας κάρτας για 30 ημέρες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που επιλέγουμε να πάμε στο εκδοτήριο."

    ΟΧΙ χρυσέ μου άνθρωπε. ΤΙ παλαιίστικα ελληνικά μιλάς. Το σωστό πασοκικο είναι
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

    ReplyDelete
  78. @Άσπρη μέρα πότε?

    "Γίνεται όλα τα ΜΜΜ στην Ευρώπη να βασίζουν τα έσοδα και κέρδη τους στις οικονομίες κλίμακας και στα μηνιαία, εξαμηνιαία κι ετήσια εισιτήρια και στην Ελλάδα ΜΟΝΟ στα μονά?"

    Γι αυτό κι εγώ προτείνω να ξεκινήσουμε αγώνα για να εκδίδουν μηνιαίο για ένα μήνα, ανεξαρτήτως από την ημέρα που πηγαίνει κάποιος στα εκδοτήρια.

    ReplyDelete
  79. Και με τους ελέγχους εισιτηρίων τι γίνεται?

    Σύστημα είναι αυτό? Αντί να βάλουνε μηχανισμό στις εισόδους, μου έχουν περιστασιακούς ελεγκτές στις πλατφόρμες?

    Και μετά μου λέτε θα μειωθούν τα έσοδα από το ΠΣ?

    Πόσες δουλειές στην Ελλάδα, πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από αυτοματοποιημένα συστήματα, τι την έχουμε την τεχνολογία δλδ?

    Και μη μου πείτε το καημένο το ανθρωπάκι που έχουμε και μείζον πρόβλημα ανεργίας. Έτσι καλλιεργείται το παράσιτο κι η παρασιτική εργασία.

    Κλέβουμε υγιή κομμάτια από το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας για δουλειές με ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ.

    ReplyDelete
  80. Anonymous said...
    δεν υπάρχει πλέον το εισητήριο 1 ευρώ του μετρό από 1-3-2008. Υπάρχει ενιαίο για όλα τα μέσα 80 λετπά και ΑΠΟ το 2009 θα γίνει 1 ευρώ. Ταυτόχρονα μειώνεται η τιμή των καρτών απριόριστων διαδρομών.

    February 9, 2008 1:56 PM

    AΡΑ ΟΡΘΩΣ το κατάλαβα. το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ από 2009 γίνεται 1 ΕΥΡΩ, άρα παίρνει 25% ΑΥΞΗΣΗ.

    25% ΑΥΞΗΣΗ

    ΘΑΝΑΤΟΣ στους ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ του ΜΕΤΡΟ

    ReplyDelete
  81. "Αντί να βάλουνε μηχανισμό στις εισόδους, μου έχουν περιστασιακούς ελεγκτές στις πλατφόρμες? "

    Φυσικά. Θα εισαγάγω κάτι φοβερά συστήματα ελέγχου από τας Ευρώπας και θα τους τα πωλήσω στο 200% της αξίας τους (έχω να δώσω και μίζες). Πώς νομίζετε βγαίνουν τα λεφτά;

    ReplyDelete
  82. @χαζοαμερικανάκι (aka κομφούκιος, καρολίνα, κλπ, κλπ)

    Θάνατος στον ένα, θάνατος στον άλλο, τελικά ποιός θα μείνει σε αυτή τη χώρα να σε εξυπηρετεί όταν θα αποσύρεσαι στο μουσείο της Ρηγίλλης;

    ReplyDelete
  83. κεφαλαιούχος παρασιτο-μεταπράτης said...
    "Αντί να βάλουνε μηχανισμό στις εισόδους, μου έχουν περιστασιακούς ελεγκτές στις πλατφόρμες? "

    Φυσικά. Θα εισαγάγω κάτι φοβερά συστήματα ελέγχου από τας Ευρώπας και θα τους τα πωλήσω στο 200% της αξίας τους (έχω να δώσω και μίζες). Πώς νομίζετε βγαίνουν τα λεφτά;

    February 9, 2008 2:09 PM

    ----

    και μετά, για να καλυφθεί το κόστος των μηχανημάτων θα αυξηθεί το εισιτήριο 25% επιπλέον...

    ReplyDelete
  84. ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ότι από 1-3 φτιάχνεται και καλά ΦΘΗΝΟ εισιτήριο για ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ σε όλα τα ΜΜΜ

    ΩΣΤΕ

    ΩΣΤΕ

    ΩΣΤΕ

    να ΠΕΡΑΣΟΥΝ το HARD COOKIE
    δλδ
    ότι

    το 2009 το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 25%

    ΘΑΝΑΤΟΣ στα ΛΑΜΟΓΙΑ που ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ το ΛΑΟ

    ReplyDelete
  85. Ζείτε με τέτοια μπαγιατίλα εσείς και ούτε μία άσπρη μέρα δε θα δείτε. Αλλά ξέχασα, αυτό θέλετε, για να έχετε με κάτι να ασχολείστε και να αισθάνεστε δικαιωμένοι στους επαναστατικούς σας αγώνες.

    ReplyDelete
  86. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ? Απόσο ξέρω οι περισσότερες ΜΚΟ στην Ελλάδα με αυτό το θέμα ασχολούνται. ΛΟΙΠΟΝ?

    ReplyDelete
  87. Αποκαλύπτεται λοιπόν η συμπαιγνία.

    Ο Δήμαρχος πιέζει για το νυχτερινό ωράριο λειτουργίας. Ο Τσίπρας το ίδιο. Ο Υπουργός επίσης. Δημιουργούν ρεύμα υποστήριξης, ενισχύουν το προφίλ τους - είναι δυνατόν να μην το βρίσκει κάποιος θετικό το μέτρο της επέκτασης;

    Η Διοίκηση αντιδρά αρχικά, αλλά μετά φαίνεται τους σφυρίζουν τα περί αύξησης του εισιτηρίου και σωπαίνουν.

    Οι αγνοί και μάλλον αφελείς Γ700 μπαίνουν κι αυτοί στο παιγνίδι, μη αντιλαμβανόμενοι το τι παίζεται.

    Η επέκταση γίνεται. Μαζί και αυξήσεις 25% όπως είχαμε προειδοποιήσει μερικοί στη σχετική συζήτηση μαμούθ για τις καταλήψεις και λοιπές ανοησίες.

    Ποιός διαμαρτύρεται τώρα; ΚΑΝΕΙΣ!

    Ο Tσίπρας ενίσχυσε το προφίλ του, ο Υπουργός το ίδιο, και η κυβέρνηση πέρασε στα μουλωχτά την αύξηση του 25%.

    Έλληνες, πρόβατα. Τους τσιγκλίζεις λιγάκι πως δήθεν κάτι δεν γίνεται, πορώνονται μονόπλευρα (διότι οι περισσότεροι αδυνατούν να σκεφτούν σφαιρικά), και μετά τους ικανοποιείς το αίτημα (οπότε επαναπαύονται ευχαριστημένοι, καθότι και χαζοσυναισθηματικοί μέχρι εκεί που δεν παίρνει και είχαν αναδείξει το συγκεκριμένο αίτημα ως το μείζον θέμα), και φυσικά τους τα παίρνεις πολλαπλάσια με την ησυχία σου και χωρίς διαμαρτυρίες.

    Έτσι βρε θα γίνει η κοινωνία των πολιτών;

    Α ναι, η αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά είναι στην κοσμάρα της.

    ReplyDelete
  88. ΤΟΣΟΝ οι ΕΛΕΓΚΤΕΣ όσο και οι ΕΚΔΟΤΕΣ εισητηρίων ΠΡΕΠΕΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ στο ΜΕΤΡΟ

    ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ.

    ΕΚΕΙ ακριβώς δίπλα στην ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ του εισιτηρίου ΜΗΧΑΝΗ πρέπει να υπάρχει ΑΡΘΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΔΙΣΜΟΥ με ΑΡΜΟΥΣ

    ΑΛΗΤΕΣ που μιά ζωή ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ παρασιτικά πόστα στο δημόσιο για να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ την ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ

    ReplyDelete
  89. Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο

    ΑΥΞΗΣΗ 25% του ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΡΟ

    Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο

    ReplyDelete
  90. agent provοcateur said...
    "@χαζοαμερικανάκι (aka κομφούκιος, καρολίνα, κλπ, κλπ)

    Θάνατος στον ένα, θάνατος στον άλλο, τελικά ποιός θα μείνει σε αυτή τη χώρα να σε εξυπηρετεί όταν θα αποσύρεσαι στο μουσείο της Ρηγίλλης;"


    Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Αυτή να το ξέρετε θα ΑΓΙΑΣΕΙ.

    ReplyDelete
  91. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΘΕΣΕΩΝ

    ΕΚΔΟΤΩΝ
    και
    ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

    ΑΥΘΩΡΕΙ και ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ

    ReplyDelete
  92. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο λαός να πληρώνει την ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ και τον ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ η ΑΓΟΡΑ με ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΑΝΟΜΕΝΑ;;;;;

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
    Ακόμα και 50% μείωση στη ΤΙΜΗ των ΣΙΓΑΡΕΤΤΩΝ να βάλει ο βιομήχανος,
    ΑΥΤΟ
    που ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ θα ΜΕΙΩΘΕΙ από
    2,50 σε 2,25 ΕΥΡΩ

    Δηλαδή ΠΑΡΑ την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ, ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ θα εισπράξει ΜΟΝΟ 10% του ΟΦΕΛΟΥΣ.

    ΚΑΙ αυτό ΓΙΝΕΤΑΙ διότι ο ΠΑΤΕΡΑΣ σας είναι ΕΙΣΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝ

    ΚΑΙ αυτό γίνεται διότι η μάνα σας είναι ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ ΑΡΓΟΜΙΣΘΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!

    Οπως λέει ο Graham Greene

    "WHEN GREEK MEETS GREEK"

    που έχει αρθεί και σε Αγγλισμό
    που σημαίνει

    "ΟΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ"

    ReplyDelete
  93. Είναι απαραίτητος η χρήση ειδικών μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας που να ελέγχουν τη νομιμότητα των εισιτηρίων όσων επιβιβάζονται στους συρμούς του μετρό.

    Παρακαλώ την κοινωνία των πολιτών να υποστηρίξει το δίκαιο αυτό αίτημα που θα μειώσει τους τσαμπατσήδες στο μετρό.

    ReplyDelete
  94. "Κομφούκιος said...
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο λαός να πληρώνει την ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ και τον ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ η ΑΓΟΡΑ με ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΑΝΟΜΕΝΑ;;;;;"


    Γιατί, ο λαός δεν αποτελείται από μικροαπατεώνες και εν δυνάμει μεγαλοαπατεώνες;

    Δεν υπάρχει σωτηρία. Ακόμη και η περίοδος του φωτισμένου Σημίτη χρησιμοποιήθηκε από πολλούς για να υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία και να συνεχιστεί απερίσπαστα το φαγοπότι.

    ReplyDelete
  95. "Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Αυτή να το ξέρετε θα ΑΓΙΑΣΕΙ."

    Οσία Μαργαρίτα της Ρηγίλλης.

    ReplyDelete
  96. @ κομφούκιος

    Βαρειές κουβέντες λες Κομφου που, τραγικά, είναι αλήθειες.

    ReplyDelete
  97. Κομφούκιος said...
    Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο

    ΑΥΞΗΣΗ 25% του ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΡΟ

    Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο

    February 9, 2008 2:26 PM

    Πρόσεξε τη διαφορά.Με το ένα ευρώ δεν αγοράζεις εισητήριο μιας διαδρομής και γιά ένα μέσο,αλλά ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΜ.Αγοράζεις το δκαίωμα να χρησιμοποιείς για 1.30 ώρες τα ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΜ.Πρόκειται δηλ.για σύστημα χρονοχρέωσης.Κάτι που ισχύει γιά όλα τα εισητήρια διαρκείας που είναι στην ουσία ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΕΣ.Επομένως αυτό το σύστημα "τιμωρεί" τον τυχαίο και επιπόλαιο χρήστη και ευνοεί τον συνδρομητή-καταναλωτή που ξέρει να εκτιμά και να σταθμίζει τις ανάγκες του και να τις ικανοποιεί με ποιοτικούς και φθηνούς τρόπους.
    Είναι ένα έξυπνο σύστημα.Μπράβο στην ΑΜΕΛ γιατί μας "εκπαιδεύει" στο να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση.

    ReplyDelete
  98. " Κομφούκιος said...
    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΕΙΝΑΙ

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

    Παρακαλώ, επειδή βρίσκομαι ΕΚΤΟΣ τειχών, ας εξηγήσει κάποιος, ΠΟΤΕ ακριβώς έγινε και με ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ."

    Ενα παράδειγμα.Πες ότι το βραδάκι βγαίνεις μια βόλτα στα Εξάρχεια για να βάλλεις κανένα αυτοκίνητο φωτιά για να ικανοποιήσεις τα πυρομανιακά σου ένστικτα κάπου χαμηλά στη Στουρνάρη.Κάνεις τη δουλειά σου απολαμβάνεις το θέαμα μπαίνεις τρόλευ κατεβαίνεις Αμπελόκηπους,μπαίνεις ΜΕΤΡΟ και κατεβαίνεις στο σπίτι σου στη Ρηγίλλης. Και όλα αυτά με ένα και μόνο ευρώ.

    ReplyDelete
  99. Νίκη, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βρούμε ορθές λύσεις. Δείτε το σχόλιό μας στο Ημερολόγιο
    http://simpleandclear.blogspot.com/

    ReplyDelete
  100. σύντροφος ομοιοπαθής said...
    " Κομφούκιος said...
    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΕΙΝΑΙ

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

    Παρακαλώ, επειδή βρίσκομαι ΕΚΤΟΣ τειχών, ας εξηγήσει κάποιος, ΠΟΤΕ ακριβώς έγινε και με ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ."

    Ενα παράδειγμα.Πες ότι το βραδάκι βγαίνεις μια βόλτα στα Εξάρχεια για να βάλλεις κανένα αυτοκίνητο φωτιά για να ικανοποιήσεις τα πυρομανιακά σου ένστικτα κάπου χαμηλά στη Στουρνάρη.Κάνεις τη δουλειά σου απολαμβάνεις το θέαμα μπαίνεις τρόλευ κατεβαίνεις Αμπελόκηπους,μπαίνεις ΜΕΤΡΟ και κατεβαίνεις στο σπίτι σου στη Ρηγίλλης. Και όλα αυτά με ένα και μόνο ευρώ."

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    You are a rascal. Mου θυμίζεις τον εαυτό μου στο Πειραματικό.

    ΤΙ ωραία χρόνια Θεέ μου.

    ReplyDelete
  101. Kala re malakismeno sto peiramatiko emeines? den ekanes tipota allo sth metepeita zwh sou?
    Den gamhses ... sorry gamh8hkes, den hpies, den mastourwses, den xorepses? hmarton re trelogiatre!

    ReplyDelete
  102. "η περίοδος του φωτισμένου Σημίτη"

    to exete gamhsei to 8ema edw mesa merikoi!

    ReplyDelete
  103. Σιγά μην ήταν φωτισμένος ο Σημίτης. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου είναι ο ήλιος ο λαμπρός που ακτινοβολεί μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος και έρχεται να φέρει το φως της απαλλαγής από το σημερινό διεφθαρμένο καθεστώς.

    ReplyDelete
  104. Μπα γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΛΙΓΟΣ σου ΠΕΦΤΕΙ ο ΣΗΜΙΤΗΣ που μας ΕΦΕΡΕ από τον τρίτο ΚΟΣΜΟ στον ΠΡΩΤΟ.

    ΞΕΧΝΑΣ έρημε πως

    ο ΣΗΜΙΤΗΣ έβαλε την ΧΩΡΑ στην ΟΝΕ
    και ότι
    ΛΟΓΩ ΣΗΜΙΤΗ, σήμερα
    340 δραχμές = 1 ΕΥΡΩ = 1.5 ΔΟΛΛΑΡΙΟ,
    δηλαδή 226.66 δραχμές αγοράζουν ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ
    και ότι
    Αν ΔΕΝ είχε ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΗΜΙΤΗΣ
    σήμερα θα χρειαζόσουν ΛΟΓΩ ΧΑΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

    500 δραχμές για να αγοράσεις ένα ΔΟΛΛΑΡΙΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΞΕΧΝΑΣ έρημε

    ότι σήμερα ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ (inflation x unmemployment) κείται στο 15-18 ενώ αν δεν είχαμε ΣΗΜΙΤΗ
    θα ήταν στο 55-65;;;;;;;

    ΞΕΧΝΑΣ έρημε

    ότι ο ΣΗΜΙΤΗΣ έβαλε την ΚΥΠΡΟ στην ΕΕ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΞΕΧΝΑΣ έρημε

    ότι ο ΣΗΜΙΤΗΣ τα έβαλε με τους ΠΑΠΑΔΕΣ και έβγαλε το ΧΟ από τις ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ;;;;;;;;;;;;;;

    ΞΕΧΝΑΣ έρημε

    ότι ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΝΗΓΑΓΕ τις ΔΙΜΕΡΕΙΣ υποθέσεις ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ σε υπόθεση
    ΕΥΡΩΠΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΔΕΝ ΕΡΥΘΡΙΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ;;;;;;;;;

    Εσύ ΔΕΝ είσαι απλός ΓΟΥΛΙΜΗΣ
    είσαι ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ!

    ReplyDelete
  105. Καλά, ηρέμησε Κομφου, δεν το εννοούσε αυτό που είπε ο ανώνυμος.

    ReplyDelete
  106. "ΛΟΓΩ ΣΗΜΙΤΗ, σήμερα
    340 δραχμές = 1 ΕΥΡΩ = 1.5 ΔΟΛΛΑΡΙΟ"

    Logw simiti ayto kai oxi logw amerikanikwn elleimatwn!

    Epipleon to mono pou agorazei se dollaria o Ellina politis einai to petrelaio opou h time tou logw kerdoskopwn venzinopolwn kai petrailaikwn den exei pesei!

    Twra oloi gnwrizoume oti o misthwtos ellinas zei poly xeirotera apo ti stigmi pou arxise na xrisimopoiei to eyrw! Kai ayto giati emeine aprostateytos kai apo tis 2 kyverniseis! Merikoi emporoi/e.e. vevaia thysayrisan. Se simeio pou stin eparxiakh poly apo opou katagomai akouw siderades na agorazoun skafi kai kotera kai mikro-giatrous (diladi aplous mikroviologous px) na agorazoun aeroplana! Apo tin alli oi syntiouxoi agorazoun pleon sto xasapi 100gr kreatos kai ena giaourtaki ti vdomada. Etsi gia na thimithoun ligo kai tin katoxi!

    ReplyDelete
  107. Μάγκες λίγη ψυχραιμία, εντάξει δεν είναι κατηχητικό το blog, αλλά και το υστερικό ξεακτίνιασμα δεν οδηγεί πουθενά. Η διαδικτυακή εκτόνωση έχει τα όρια της.

    Και μία επισήμανση. Όσοι από εσάς είστε νέοι και συμμετέχετε στο σχολιασμό του εκάστοτε post έχετε υπόψη ότι οι θέσεις της G700 είναι αυτές που υπογράφονται με τη μπλε ένδειξη G700. Οι υπόλοιποι σχολιαστές εκφράζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις προσωπικές τους απόψεις.

    ReplyDelete
  108. "ο ΣΗΜΙΤΗΣ έβαλε την ΧΩΡΑ στην ΟΝΕ"

    MEGALO KATORTHWMA! Xereis kamoia xwra pou apetyxe?

    Osoi gnwrizoun liga apo oikonomika mporoun na katalavoun oti h eisagwgi stin ONE den apotelei kanena apolytws katorthwma. H synthiki maastricht proevlepe sygkekrimenes apodoseis ws pros ton plithwrismo kai ta elleimata kai oxi ws pros tin anaptyxi kai tous deiktes anergeias! Malista apo ti stigmi pou gnwrizoume edw kai miso aiwna oti h anergia kai o plithwrismos exoun arnitiki sxesi (Philips Curve), enas aplos tropos na meiwsoume ton plithwrismo (apaitoumeno apo maastricht) einai na ayxisoume tin anergia! Kai na min epektathoume kai stis logistikes (orthes kai mi) taktikes meiwsis twn elleimatwn !

    ReplyDelete
  109. ΟΧΙ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    Αχάριστοι μπορεί να είναι και ας είναι όσο θέλουν. Δεν με νοιάζει. Ετσι είναι η φύτρα τους.

    Αλλωστε, σκοτίστηκε ο Σημίτης. ΚΑΙ να τον φτύσεις δεν θα ιδρώσει.

    ΑΛΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ και ΑΠΑΤΡΙΣ;;;;; Ουδείς

    ReplyDelete
  110. "τιμωρεί" τον τυχαίο και επιπόλαιο χρήστη και ευνοεί τον συνδρομητή-καταναλωτή που ξέρει να εκτιμά και να σταθμίζει τις ανάγκες του και να τις ικανοποιεί με ποιοτικούς και φθηνούς τρόπους."

    Ayto vevaia proypothetei eykoli prosvasi sta MMM kai kyriws synepia dromologiwn!

    ReplyDelete
  111. ανώνυμε υπερβάλεις, όσοι γνωρίζουν οικονομικά πέρα από το πρώτο έτος ΑΕΙ, ξέρουν ότι η καμπύλη Philips έφαγε τον μπούλο με τον στασιμοπληθωρισμό του 70.

    Επίσης όσοι γνωρίζουν από ελληνική οικονομική ιστορία,ξέρουν ότι η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ χρειάστηκε μια μικρή δημοσιονομική επανάσταση για να επιτευχθεί.

    Αυτό πλέον το διδάσκουν οι πάντες στα εισαγωγικά μαθήματα ευρωπαϊκής οικονομίας και Ελλάδας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    Η δεκαετία του 80, ή αλλιώς η δεκαετία του οικονομικού λαϊκισμού, χαρακτηρίστηκε από στασιμοπληθωρισμό, μεγάλα τρέχοντα ελλείμματα, φθίνουσα ανταγωνιστικότητα και μια επίπλαστη ευημερία χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η τιμαριθμική κατά κύριο λόγο αύξηση των εισοδημάτων χωρίς ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας (βλέπε γεωργικό τομέα στριπτιτζάδικα στη Λάρισα κοκ, και το γνωστό τραγούδι του Μυλιώκα με τον τσοπάνης και την κολώνια ζιβανσί και τα ρούχα τα ευρωπαϊκά).

    Το 1990 οι Εκθέσεις ΟΟΣΑ, ΕΟΚ, ΔΝΤ έδειχναν ότι η Ελλάδα βάδιζε το δρόμο της χρεοκοπίας. Όλα τα σταθεροποιητικά προγράμματα είχαν αποτύχει (μήπως εφαρμόστηκαν;)

    1990 πληθωρισμός 20,4%, έλλειμμα 11,2%. Αλλά και του Μητσοτάκη το πρόγραμμα απέτυχε παταγωδώς. 1993 πληθωρισμός 14,5%, ανάπτυξη -1,6%, 'έλλειμμα 14% με ανόδική τάση, δαπάνες γενικής κυβέρνησης 49% του ΑΕΠ με ανοδική τάση.

    Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σημίτη με το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης 1993-1998 πέτυχαν θαύματα για τα ελληνικά δεδομένα. Από διψήφια όλα τα νούμερα (πληθωρισμός, ελλείμματα, επιτόκια δανεισμού) έγιναν μονοψήφια μέχρι το 1998, η ανάπτυξη έπιασε τα 3% και βάλε για κάθε έτος μετά το 1995.

    Η δημιουργική λογιστική, όπως άλλωστε έκανε και η Γαλλία και οι υπόλοιποι εταίροι ωραιοποιεί τις εξελίξεις αλλά δεν τις εξηγεί.

    Τεσπά άλλα θέματα πρέπει να πιάσουμε σήμερα στη δημόσια ατζέντα. Μπήκαμε στην ΟΝΕ. Ωραία και τώρα τι κάνουμε; Κανείς δε φαίνεται να έχει απάντηση για αυτό. Είναι σα να παίζεις κάθε χρόνο μπάλα στο champions league αλλά να μην έχεις ομάδα.

    ReplyDelete
  112. @ Γ700
    "βλέπε γεωργικό τομέα στριπτιτζάδικα στη Λάρισα κοκ"

    ΠΟΙΑ Λάρισα χριστιανέ μου. Η Λάρισα τουλάχιστον έχει 100+ χιλιάδες κατοίκους.

    Το ΑΣΤΡΟΣ έχει στριπτιζάδικο με μαύρες όπου ελάχιστη κατα κεφαλήν κατανάλωση, 200 ευρώ!

    ReplyDelete
  113. re Komfou k egw Shmith pshfiza k an den aposyrotan akpma ayton 8a pshfiza. Alla oxi k fwtismenos! Kopse loipon tis paparologies! Phre ta fragka apo kapoious k ta edwse se kapoious allous sto dromo allwn oikonomiwn ... full stop!
    K gia to 1euro=341drx katakri8hke apo pollous sobarous oikonomologous entos k ektos synorwn!

    ReplyDelete
  114. @ Γ700
    "Τεσπά άλλα θέματα πρέπει να πιάσουμε σήμερα στη δημόσια ατζέντα. Μπήκαμε στην ΟΝΕ. Ωραία και τώρα τι κάνουμε;"

    ΠΡΩΤΑ μας ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ άρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μελήματα

    ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ του ΘΟΡΥΒΟΥ
    ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ της ΧΩΡΑΣ.

    Η Γαλλία είχε τον Andre' Malraux
    H Eλλάδα έχει την Θυμιά του Κοδέλα την βάρβαρη απατεώνισα και την Σταθούλα του Κοτσώνη με τα κίτρινα βρώμικα δόντια που βάζουνε ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΠΕΥΚΑ και μάλιστα ξένης ιδιοκτησίας!!!!

    Η Ελλάδα έχει ΑΛΩΘΕΙ από τα ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΑΜΑΤΑ.

    Η Ελλάδα ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

    ReplyDelete
  115. Συμφωνώ. Η καμπύλη του Philips είναι ΑΡΛΟΥΜΠΑ.
    Οπως μιλάμε, υπάρχουν πολλές χώρες με ΧΑΜΗΛΟ ΠΗΘΩΡΙΣΜΟ και σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ (εκτός από mismatch) και
    χώρες με ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ και ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ.

    ReplyDelete
  116. συντροφοι,νομιζω οτι η νικη μας ειναι ημιτελης.Πιστευω οτι εκτος απο την επεκταση λειτουργιας του μετρο τις μεταμεσονυκτιες ωρες θα επρεπε να απιτησουμε να μας μοιραζουν και σαντουιτς,μια τυροπιτα,εστω ενα σαλεπι για να στανιαρουμε απο το ξενυχτι και το αλκοολ.
    Δεν υπαρχουν μονο τα ατυχηματα στους δρομους,φανταστειτε μεθυσμενο να ξερνα στο καινουργιο παντελονι του διπλανου του.

    ReplyDelete
  117. Εμείς σύντροφε δεν πίνουμε, γιατί εργαζόμαστε. Από τη δουλειά μας γυρνάμε.Είμαστε οι καθαρίστριες και οι νυχτοφύλακες που φεύγουν απ' του Ψυρρή κάθε παρασκευή και σάββατο 12-2 για να γυρίσουνε, μετά από μια κουραστική μέρα, στα σπίτια τους. Για μας έγινε το νέο μέτρο. Ακόμα εσύ να το καταλάβεις;

    ReplyDelete
  118. μα καλα τοσα δρομολογια για καθαριστριες και νυχτοφυλακες;
    Απο τι αποτελειται αυτη η πολη;οι μισοι ειναι μπεκρηδες και οι αλλοι μισοι νυχτοφυλακες και καθαριστριες;
    Αχ Ελλαδα με πληγωνεις!

    ReplyDelete
  119. κι εμείς θέλουμε το ωράριο να ναι μεχρι το πρωί γιατί αλλιώς τα παίρνουμε στην κράνα.

    ReplyDelete
  120. Τελευταίες εξελίξεις: Μας κορόιδεψαν! Τελικά το νέο ωράριο ΔΕΝ θα εφαρμοστεί. Οι εργαζόμενοι, αν κι υποστηρίζουν ότι θα εργαστούν κανονικά, ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ότι θα κάνουν "λευκή απεργία", ή ακόμα χειρότερα, θα ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ το σταθμό του ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ τους χιλιάδες νυχτοφύλακες και καθαρίστριες που περιμένουνε υπομονετικά να γυρίσουν σπίτια τους απ' του Ψυρρή. Η g700 να ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!!!!

    ReplyDelete
  121. ...ανάπτυξη -1,6%....to 1993
    ...ανάπτυξη 4% το 2003....

    Η χρυσή δεκαετία που η Ελλάδα άλλαξε πρόσωπο.

    ReplyDelete
  122. "Είμαστε οι καθαρίστριες και οι νυχτοφύλακες που φεύγουν απ' του Ψυρρή κάθε παρασκευή και σάββατο 12-2 για να γυρίσουνε, μετά από μια κουραστική μέρα, στα σπίτια τους."

    Καλά, κλείνετε το μαγαζί το Σάββατο από τις 2 το βράδυ και περιμένετε να ορθοποδήσετε; Είστε η ντροπή του Ψυρρή, δεν δικαιούστε να έχετε μαγαζί που διώχνει τον κόσμο τόσο νωρίς.

    Να μειωθούν τα δρομολόγια του μετρό το πρωί και το μεσημέρι και να έχει όλο το βράδυ.

    ReplyDelete
  123. @γ700:

    «Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σημίτη με το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης 1993-1998 πέτυχαν θαύματα για τα ελληνικά δεδομένα.»

    Τι ιεροσυλία είναι αυτή Γ700; Βάζετε Παπανδρέου και Σημίτη δίπλα-δίπλα; Ποιός τον ακούει τώρα τον Κομφούκιο έτσι και σας πάρει χαμπάρι...

    ReplyDelete
  124. "Δεν υπαρχουν μονο τα ατυχηματα στους δρομους,φανταστειτε μεθυσμενο να ξερνα στο καινουργιο παντελονι του διπλανου του."

    Προτείνω να μοιράζονται στο μετρό τις μεταμεσονύχτιες ώρες και σακούλες για ξέρασμα. Όπως αυτές που δίνουν σε καράβια και αεροπλάνα.

    Προστατεύουμε το περιβάλλον, σεβόμαστε το διπλανό μας. Αυτή είναι η κοινωνία των πολιτών.

    ReplyDelete
  125. Eκ μέρους της ΛΑΤΡΕΥΤΗΣ μου ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ εις τον

    κύριον κύριον ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

    ReplyDelete
  126. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ

    1) του ΘΟΡΥΒΟΥ και

    2) της ΧΥΔΑΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ των ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

    οι αφικνούμενοι τουρίστες στην Ελλάδα είναι τρίτης και τετάρτης κατηγορίας, από Μαnchester, Birmigham, Glasgow, Γερμανικές εργατουπόλεις κλπ.

    ΠΑΡΑ το γεγονός ότι οι αφίξεις έχουν αυξηθεί κάπου 10% ετησίως, οι εισπράξεις είναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ. Let alone, ότι οι μπέκρες οι Αγγλοι διαλύουν τα ξενοδοχεία όταν μεθύσουν.

    Ο ΘΟΡΥΒΟΣ και η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ είναι

    η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ReplyDelete
  127. "Η καμπύλη του Philips είναι ΑΡΛΟΥΜΠΑ.
    Οπως μιλάμε, υπάρχουν πολλές χώρες με ΧΑΜΗΛΟ ΠΗΘΩΡΙΣΜΟ και σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ..."

    Gia diaforikes kai oxi apolytes sxeseis milame

    ReplyDelete
  128. G700 h Philips isxyei se vraxyxronio orizonta kai synepws kai se diastimata synexis ayxisis tis anergias. Ayto pou lene oi sygxronoi oikonomologoi einai oti i ayxisi tis anergias se sygkekrimeno etos den exei diineki antiktypo ston plithwrismo!

    to be continued...

    ReplyDelete
  129. Gia diaforikes kai oxi apolytes sxeseis milame

    Επειδή είμαι λίγο Φώφη στις στροφές μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό.

    Ιτ ντόντ μέϊκ νο σενς του μι.

    ReplyDelete
  130. Ta Phillips einai GTP, ppira ena kroustiko Makita kai brika tin ygeia mou.

    ReplyDelete
  131. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  132. Γιαγιάάάάάάάάάάάάάάάάάάάά
    Πάλι με λέει ηλιθία αυτός!!

    ReplyDelete
  133. Για όσους είναι ζώα μια απλή ανάλυση.
    Απλή διαδρομή με μετρό
    2008 = 0,8
    2009 = 1
    Απλή διαδρομή με λεωφορείο
    2008 = 0,5
    2009 = 1
    Απλή διαδρομή με ΗΣΑΠ
    2008 = 0,7
    2009 = 1
    Εισιτήριο 1,5 ώρας
    2008 = 1
    2009 = 1

    Μέσα σε αυτές τις αυξήσεις είναι και το κόστος της βραδυνής σας μαλακίας μόνο που θα το πληρώνουνε ΟΛΟΙ και για ΟΛΕΣ τις διαδρομές.
    Και γαμώ τους κοινωνικούς ακτιβιστές είσαστε ναουμ.

    ReplyDelete
  134. Μη στενοχωριέσαι χρυσό μου παιδί, γούρι μας φέρνει.
    Οσο υπάρχουν ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, όσο υπάρχουν ΛΑΜΟΓΙΑ και όσο υπάρχουν ΗΛΙΘΙΟΙ στην Ελλάδα

    να είσαι βεβαία ότι θα βγαίνεις

    ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ στην Α ΑΘΗΝΩΝ και σε επίπεδο επικράτειας.

    Καλή νύχτα Φωφάκι μου. Σε αγαπώ πολύ πολύ πολύ.

    ReplyDelete
  135. "Πάντως, ελπίζω να δημιουργηθεί ένα κίνημα πολιτών για το μετρό που θα αναγκάσει την ΑΜΕΛ και το Υπουργείο να αλλάξουν τακτική".
    Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό city στον Ανδρέα Ρουμελιώτη.....
    Συγχαρητήρια για την αυθόρμητη κίνηση σας... ( όπως έχω ξαναγράψει ).
    Νομίζω τα 150 περίπου εισιτήρια που είχε ακυρώσεις το Σάββατο είναι εκπληκτικό αριθμός....Μιλάμε για ολόκληρη κοινωνική τάξη.. Ζήτω το " συλλογικό συμφέρον" που γράφετε παραπάνω ( προφανώς αναφέρεστε στο συμφέρον των 10 εκατομμυρίων ελλήνων που πληρώνουν φόρους για να πάνε φθηνά οι 150 στα μπουζούκια....).
    Ζήτω του Τσίπρα ( ας βγει πρόεδρος να ησυχάσουμε ). Μήπως-λέω τώρα- τα έχει βρει η ΝΔ μαζί του και προωθεί τις ιδέες με τέτοιο σθένος;
    Που είναι ρε παιδιά τώρα οι χιλιάδες που έγραφαν στο blogg; Μάλλον πήραν ταξί...

    ReplyDelete
  136. Σας τσούζει ο Τσίπρας μερικούς. Πάρα πολύ σας τσούζει. Μάλλον είστε ΚΚ ή ΠΑΣΟΚ. Εμείς πάντως δεν είμαστε με τον Τσίπρα, τον οποίο εχουμε αποκαλέσει οφθαλμαπάτη μέσα από τις στήλες του blog. Oύτε ποστηρίζουμε κάποιο κόμμα. Έχουμε μια ξεκαθαρισμένη ατζέντα θέσεων που υποστηρίζουμε και είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος για την προωθήσουμε. Η ατζέντα μας είναι καθαρά ατζέντα νέας γενιάς, και 100% αυθόρμητη. Σε κάποια θέματα θα σύμφωνήσουμε με τους μεν σε κάποια άλλα με τους δε. Χώνεψέ το

    ReplyDelete
  137. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Ο... συντριπτικός αριθμός των 2.500 επιβατών (κατά μέσο όρο) ανά ημέρα έκαναν χρήση του μετρό και του ηλεκτρικού κατά το επίμαχο δίωρο. Τη στιγμή που για να παγιωθεί το μέτρο και να μην είναι ασύμφορο, απαιτούνται περίπου 62.000 επιβάτες συνολικά και στα δύο μέσα κατά το ίδιο δίωρο.

    Ας δουν τώρα λοιπόν τι κέρδισαν όλοι εκείνοι που έκρωζαν άκριτα εναντίον των συνδικαλιστών, δίνοντας μία ακόμα χείρα βοηθείας στα νεοφιλελεύθερα απολοιφάδια...

    ReplyDelete
  138. Μήπως μας δουλεύουν από την ΑΜΕΛ; Μήπως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με χαχόλους;
    Παραθέτω από το in.gr:
    ----
    «Δείγμα θετικό» έδωσε η πρώτη δίωρη μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Ωστόσο, το «δείγμα» αυτό δεν αρκεί για τη διατήρηση του μέτρου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι Αθηναίοι που μετακινήθηκαν στο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και με τα δύο μέσα -Παρασκευή και Σάββατο- ανήλθαν συνολικά σε περίπου 5.300 και ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους νεολαίοι που είχαν βγει για να διασκεδάσουν.

    Συγκεκριμένα, την Παρασκευή μπήκαν στους συρμούς 1.100 επιβάτες στο Μετρό και 1.200 στον ΗΣΑΠ, ενώ το Σάββατο 1.600 στο Μετρό και 1.400 στον ΗΣΑΠ.

    Το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων με το «νυχτερινό» Μετρό έγινε στο «τρίγωνο» των σταθμών Σύνταγμα- Μοναστηράκι- Κεραμεικός, όπου χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής Αθήνας. Αντίστοιχα, στον Ηλεκτρικό οι περισσότερες μετακινήσεις έγιναν προς την Κηφισιά και τον Πειραιά.

    Ωστόσο, το «δείγμα» αυτό δεν αρκεί για τη διατήρηση του μέτρου. Όπως εκτιμούν οι διοικήσεις των εταιρειών Αττικό Μετρό Λειτουργία (ΑΜΕΛ) και ΗΣΑΠ, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει στο δίωρο της παραπάνω λειτουργίας, με το Μετρό να μετακινούνται τουλάχιστον 35.000 επιβάτες και με τον Ηλεκτρικό περίπου 27.000.
    ----------
    Αν αναλύσετε τους 35.000 επιβάτες ανά γραμμή και κατεύθυνση, θα δείτε ότι προκύπτουν 8.750 επιβάτες ανά ώρα ανά κατεύθυνση. Αν αυτό το διαιρέσουμε με τον αριθμό 10 (10 δρομολόγια ανά ώρα - ένα ανά 6 λεπτά - σε χρονική περίοδο χαμηλής κίνησης) μας δίνει 875 επιβάτες ανά δρομολόγιο - συρμό. Δηλαδή ΟΛΑ τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ ανά συρμό έχουν 875 επιβάτες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες;;; ΕΛΕΟΣ! Αν θέλουν να είναι σοβαροί ας δημοσιεύσουν απολογιστικά στοιχεία χρήσης ανά συρμό (έστω μέσους όρους) για τα τελευταία 2 χρόνια. Έχουν τα στοιχεία βάσει εισητηρίων. Αλλιώς θα πάμε εμείς και αντί κατάληψη θα κάνουμε καταμέτρηση για παράδειγμα στα πρώτα 3 δρομολόγια, στα μεσημεριανά, στα απογευματινά όταν έχει ποδόσφαιρο και στα τελευταία βραδυνά...
    Ακούς εκεί 35.000 επιβάτες...
    Άντε μη πιάσω και τον ΗΣΑΠ...

    ReplyDelete
  139. Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι ότι το ΣΚΑΙ μίλησε για λιγότερα από 150 εισιτήρια την Παρασκευή το βράδυ στο ΜΕΤΡΟ, ενώ τα Νέα αναφέρουν 1200 άτομα...
    Το μέτρημα πως προκύπτει; Όλοι αυτοί είχαν κάρτες ή ήταν "τζαμπατζήδες"; 'Η μήπως τους λένε ελάτε τσάμπα, δεν κάνουμε έλεγχο εισιτηρίων τα βράδια ( για να περάσει και το μέτρο ); Όπως έγραψαν και κάποιοι εδώ, η Διοίκηση της ΑΜΕΛ δεν ήθελε να περάσει το μέτρο ενώ το Υπουργείο Μεταφορών το αντίθετο. Τις μετρήσεις ποιός θα τις κάνει; Θα είναι σωστές;

    ReplyDelete
  140. κυριές και κύριοι, ταμπα κουράζεστε.
    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΡΟ.
    ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΣΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΑΠΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΒΡΙΖΕΤΑΙ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, Ο ΦΤΩΧΟΣ, Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΜΜ, ΞΕΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΥΝΑΜΑ ΑΜΑ ΔΕΙ ΚΑΝΑ 10ΛΕΠΤΟ ΚΑΝΑ 20ΛΕΠΤΟ ΚΑΤΩ , ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ.
    ΕΛΕΟΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ 5.70 ΕΥΡΏ ΤΑ ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, Η ΜΗΠΩΣ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 0,30 ΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ; ΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.!!!
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ Η ΟΧΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΥΛΙΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ .
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΚΑ

    ReplyDelete
  141. Εφημερίδα "Τα Νέα" 12/02/08 σελ.9:
    "Παιχνίδι από Ν.Δ."
    "Με συντονισμένες κινήσεις σε Μαξίμου και Ρηγίλλης προσπαθούν να δώσουν πολιτική ώθηση στον Α.Τσίπρα, καθώς κρίνουν ότι μπορεί να προκαλέσει πλήγματα στο ΠΑΣΟΚ, επιτείνοντας και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με το νέο πρόεδρο είχε τηλεφωνική συνομιλία χες ο Πρωθυπουργός ενώ σε πανηγυρικούς τόνους κινήθηκαν οι ευχές πολλών υπουργών και βουλευτών, οι οποίοι προσπάθησαν παράλληλα να παρουσιάσουν ως "παρωχημένο προιόν" το ΠΑΣΟΚ."Η πολιτική έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που μπορούν και αφουγκράζονται τα μηνύματα της νέας γενιάς και της κοινωνίας" ήταν το μήνυμα Μειμαράκη ενώ ο Μιχ.Λιάπης ανέφερε πως "είναι ενθαρρυντικό που στην πολιτική μας ζωή η νέα γενιά διαδραματίζει πλέον πρωταγονιστικό ρόλο". Παράλληλα εξαπέλυσαν οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τις βολές κατά Τσίπρα".
    Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος φίλοι μου που το Υπ. Μεταφορών επέμεινε στην διεύρυνση του ωραρίου στο ΜΕΤΡΟ. Είχανε χεστεί για όλους μας...Ο λόγος ήταν να προωθήσουν το Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ ώστε να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ από τη νεολαία με οποιοδήποτε τίμημα ( βλέπε έλλειμα ΜΕΤΡΟ ).
    Τώρα, όσων αφορά την κοροιδία της δοκιμαστικής λειτουργίας σας αναφέρω τις νέες δηλώσεις του καταπληκτικού "ευρωπαιστή" Χατζηδάκη ( που η λέρα της πολιτικής, ο Μητσοτάκης, είχε ορίσει πρόεδρο στην ΟΝΝΕΔ και μιλάμε για πολύ....Βρυξέλλες η ΟΝΝΕΔ...Αλήθεια "Kalambokas" γράφεται στα αγγλικά; ):
    Εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" 12/02/08 σελ.10:"...πέραν της οικονομικής διάστασης που πρέπει να εκτιμηθεί, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Είναι η δυνατότητα που δίνεις στο άλλον αντί να πάρει ταξί να πάρει το ΜΕΤΡΟ".....
    Τι θέλει να μας πει ο κος Χατζηδάκης; Ότι προφανώς χέστηκε για τις μετρήσεις και ότι προφανώς κορόιδεψε τους συνδικαλιστές που ορθώς νοιάστηκαν για τη βιωσίμότητα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Χρησιμοποιώντας παρόμοια τακτική με άλλα θέματα, έστρεψε με δηλώσεις του την κοινή γνώμη εναντίον τους και ...πέτυχε. Τι πέτυχε; Να φτιάξει το image του κ. Τσίπρα ώστε να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ εις βάρος της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που ...παλεύει εδώ και χρόνια μέσα από την ευρωβουλή για την εξυγίανση της "Ολυμπιακής". Απεύχομαι στον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει τέτοιο έργο γιατί ο κος Χατζηδάκης ανέφερε με λίγα λόγια ότι οι"Τσίπρες" της Ν.Δ. είναι αυτός, ο Ρουσσόπουλος και ο Σπηλιωτόπουλος......( Παναγιά μου )
    Και ρωτάω εγώ τώρα με απλά λόγια: συμπολίτες μου, δεν νοιώθετε τουλάχιστον μ******ες που "χρησιμοποιηθήκατε" μέσω αυτού του blogg για να πετύχουν κάποιοι ελεεινοί έναν σκοπό που θα γυρίσει εις βάρος σας; ( εννοούμε τη βιωσιμότητα του ΜΕΤΡΟ )..
    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  142. Να ρωτήσω κάτι τον φίλο που λέει ότι το κόστος για τις 4 ώρες θα καταστήσει το ΜΕΤΡΟ ελλειμματικό;

    Μόνο 4 ώρες την εβδομάδα είναι κερδοφόρο το μετρό; Τις υπόλοιπες 122 απλά βγάζει τα έξοδά του;

    ReplyDelete
  143. Όταν το μετρό, ο ΗΣΑΠ γίνουν ελειμματικοί τότε τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης και του Κεφαλαίου θα ζητούν την ιδιωτικοποίησή τους.
    Τοτε βέβαια κανένας δεν θα ζητά να λειτουργήσουν ώρες που δεν θα βγάζουν τα έξοδά τους.
    Η υπόθεση αυτή θυμίζει λίγο ολυμπιακή. Πρώτα της φωρτόσαμε τους βουλευτές, τους διάφορους παρατρεχάμενους να τους πηγαίνει τζάπα, της φορτώσαμε τις άγονες γραμμές και μετά ανακαλύψαμε ότι είναι ελλείματική. Τώρα την βγάζουμε στο σφυρί. Δεν ζητάμε βέβαια από τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες να πάνε στην κωλοπετινίτσα. αυτό είναι υποχρέωση της ολυμπιακής που παράγει κοινωνικό έργο.
    το σεννάριο είναι λοιπόν γνωστό. Όποιος δεν το βλέπει κακό του κεφαλιού του.
    Δεν είδα όμως κανένα να ζητά επιδότηση του μετρό και του ΗΣΑΠ για να επεκτείνουν το βράδυ τα δρομολόγια.
    Δεν τα βάζω μαζί σας απλώς προσπαθώ να επισημάνω κάποιες πλευρές που με πρώτη ανάγνωση δεν είναι ορατές.
    Τέλος για το μέτρημα γνωρίζω ότι τουλάχιστον στον ΗΣΑΠ έγινε και η κίνηση ήταν 300 άτομα την ώρα. Δεν μιλάμε για ακυρώσεις εσητηρίων που ήταν πολύ λιγότερες. Πρέπει να επισημάνω ότι η μέση ωριαία κυκλοφορία την ημέρα είναι στον ΗΣΑΠ 45.000.
    Αυτό είναι φυσιολογικό αφού τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν συνδέονται τη νύχτα με δρομολόγια λεωφορίων που θα μεταφέρει το κοινό στον τόπο που επιθυμεί. Έτσι κάποιος δεν αποφασίζει να μπει στον ηλεκτρικό ή το μετρό και μετά να αναγκαστεί να παίρνει ταξί...

    ReplyDelete