Saturday, September 15, 2007

17 Σεπτεμβρίου 2007: οκτώ μήνες G700

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει να γιορτάζουμε. Όχι γιατί προσδοκούμε να κερδίσει κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Ούτε γιατί επενδύσαμε σε κάποιο από τα πολιτικά σενάρια των ημερών: αυτοδυναμία, ακυβερνησία ή συνεργασία.

Τη Δευτέρα η εναλλακτική κίνηση του διαδικτύου G700 συμπληρώνει οκτώ μήνες διακριτής παρουσίας στη blogo-σφαιρα. Μια παρουσία που κατά γενική ομολογία υπήρξε πετυχημένη.

Ξεκινήσαμε στις 17 Ιανουαρίου 2007, μια ομάδα νεαρών ανθρώπων με καταγωγή από την επαρχεία, με σκοπό να δώσουμε φωνή σε μια υπαρκτή, αλλά σιωπηλή και ανεκπροσώπητη κοινωνική πλειοψηφία. Τους νέους εργαζόμενους ηλικίας 25 έως 35 ετών που έχουν προσόντα και δυνατότητες, δουλεύουν πολύ, συχνά σε περισσότερες από μία δουλειές, όμως αμείβονται δυσανάλογα σε σχέση μ’ αυτό που παράγουν και αξιοποιούνται λιγότερο σε σχέση μ’ αυτό που μπορούν να προσφέρουν.

Θελήσαμε από την αρχή να εκφράσουμε τους νέους που διαθέτουν άποψη, όμως νιώθουν να συνθλίβονται ανάμεσα στην ακατάπαυστη κι ανούσια πολιτικολογία την οποία προωθούν πολλά από τα κόμματα, και τη μικροπολιτική στην οποία αρέσκεται η τηλεοπτική μας δημοκρατία.

Θελήσαμε να δώσουμε φωνή στους νέους που φθίνουν ως αριθμητικό μέγεθος και ως συνέπεια μικραίνουν πολιτικά σε μία χώρα που γερνάει.

Μέσα σε οκτώ μήνες πετύχαμε το βασικό μας στόχο. Να θέσουμε το κοινωνικό ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ στη δημόσια ατζέντα.

Να ακουστεί προς τα έξω ότι το βασικό μέλημα της νέας γενιάς σήμερα δεν είναι ο «ιμπεριαλισμός», ο «καπιταλισμός» ή ο «σοσιαλισμός», αλλά συγκεκριμένα καθημερινά ζητήματα: η υπερεργασία για όσους εργάζονται, η πολυαπασχόληση, οι πενιχρές αμοιβές, η έλλειψη πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης, το στρεβλό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το υποβαθμισμένο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, η κακή κατάσταση της παιδείας.

Να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η γενιά μας ΔΕΝ είναι η γενιά του 16, ΕΙΝΑΙ η γενιά των 700 ευρώ.

Σε πρώτη φάση πετύχαμε. Ο δημόσιος λόγος των πολιτικών, η παρουσία της G700 στον τοπικό, εθνικό και διεθνή τύπο, αλλά και το ράδιο το επιβεβαιώνει.

Φυσικά δεν συμφωνούν όλοι με τις απόψεις μας. Μαζί με τις μαχητικές και σαφείς παρεμβάσεις στη δημόσια σφαίρα έρχονται οι αντιθέσεις, το «ξύλο», το «κράξιμο», η «καχυποψία». Είναι όλα μέσα στο παιχνίδι της δημοκρατίας.

Το ερώτημα τώρα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Οι σκέψεις και οι προτάσεις πολλές. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά η συγγραφή ενός βιβλίου.

Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών σχολιαστών, βλέπουν θετικά τη δημιουργία ενός εναλλακτικού εργατικού συνδικάτου, στα πρότυπα του Ολλανδικού AVV.

Άλλοι πάλι προτείνουν να δημιουργηθεί ένα think tank για την προώθηση της διαγενεακής δικαιοσύνης.

Για την ώρα δεν κάνουμε μεγάλες σκέψεις. Συνεχίζουμε να διατυπώνουμε απόψεις και θέσεις σε συγκεκριμένα θέματα που μας αφορούν, δίνουμε νομικές συμβουλές για εργασιακά θέματα σε όσους τις χρειάζονται, διεκδικούμε μια ενεργή συμμετοχή και μια δυναμική παρουσία στο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται για το μέλλον της νέας γενιάς.

68 comments:

  1. Παιδιά συγχαρητήρια.Θα σας παρακολουθούμε και θα σας σχολιάζουμε συνεχώς.

    ReplyDelete
  2. Διαβάσαμε στο τύπο, ότι εκπρόσωποι της γ700 θα συμμετάσχουν,απόψε, σε πάνελ της τηλεόρασης του Σκάι, με Παπαχελά,Καρκαγιάννη,Φυντανίδη κλπ.
    Θα σας δούμε.Μη φοβάστε τα δημοσιογραφικά "θηρία".Είναι όλοι τους εξαιρετικοί.

    ReplyDelete
  3. Παραπλάνηση στα exit polls

    Υπεύθυνη στάση διαμαρτυρίας στην πρακτική της εκμετάλλευσης των δημοσκοπήσεων για επικοινωνιακά τρικ και μικροκομματικά συμφέροντα.

    ReplyDelete
  4. Ελπίζω οι εκπρόσωποι της γ700 να μην περιοριστούν σε διακοσμητικές ερωτήσεις και σχόλια ούτε να εξαργυρώσουν την αγανάκτηση των νέων με την ατομική προβολή τους.

    Ρωτήστε λοιπόν στα ίσα όλους τους καλοπληρωμένους του πάνελ (δημοσιογράφους και πολιτικούς):

    Περίπου 1 εκατομμύριο νέοι Έλληνες δουλεύουν για 600 ευρώ τον μήνα. Μπορείτε να ζήσετε εσείς με αυτά τα χρήματα; Αν όχι, τότε τι κάνετε για να αλλάξει αυτό;

    Πώς ενθαρρύνετε τους νέους Έλληνες να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, την επιχειρηματικότητά τους; Όταν δεν υπάρχει κανένας τρόπος ενημέρωσης στο νέο που θα ανοίξει μια μικρή επιχείρηση (με αποτέλεσμα ο νέος να γίνεται έρμαιο του κάθε εφοριακού ελεγκτή, όχι γιατί θέλει να παρανομήσει, αλλά γιατί δεν μπορεί να ενημερωθεί), πώς όλοι εσείς δημιουργείτε ευκαιρίες για τους νέους (ώστε να μην χρειάζονται να έρθουν σε συναλλαγή και ρουσφέτι). Το δέχεστε αυτό; Μήπως η διαιώνιση της γραφειοκρατίας εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;

    Ελπίζω να τολμήσετε να κάνετε τις ερωτήσεις. Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  5. Ναι πράγματι σήμερα δύο παιδιά της G700 θα λάβουν μέρος στην εκλογική βραδιά που διοργανώνει το ΣΚΑΙ, με bloggers και πολίτες από την κοινωνία των πολιτών. Απ' ότι μας ενημέρωσαν δεν θα υπάρχουν πολιτικοί στο πάνελ.

    ReplyDelete
  6. Η εκμπομπή θα ξεκινήσει γύρω στις 18:00.

    ReplyDelete
  7. Για νάχετε μεγάλα αποθέματα θάρρους γι απόψε θέλω να σας διηγηθώ μια ιστορία:

    Ημουνα κάπου 25 χρόνων και προπαιδευόμενος στο στρατόπεδο Παλάσκα (βγήκα μάλιστα με ειδική άδεια και με συνοδεία, όπως ορίζει ο Νόμος για έκτακτες περιστάσεις, προκειμένου να υποστηρίξω διδακτορική διατριβή στη Συνεδρίαση της Σχολής μου).
    Φθάνω στο σπίτι με δύο ναυτονόμους για να βάλω πολιτικά ρούχα. Λέω, "Μάνα έχω τράκ" και αυτή μου απάντησε,
    "Τη στιγμή που, δίπλα σου, οι κολοσσοί του Θεάτρου Αιμίλιος Βεάκης και Μαρίκα Κοτοπούλη θα έμοιαζαν με ερασιτέχνες, είναι δυνατόν νάχεις τρακ επειδή θα αντιμετωπίσεις τον Κοσμήτορα και τους καθηγητές της Σχολής;" και συνέχισε, "θα τους κοιτάξεις κατ ευθείαν στα μάτια, ένα προς ένα και θα μιλάς καταρρακτωδώς μέχρι να εξαντλήσεις το θέμα σου και να εξαντληθούν κι αυτοί και τότε θα πεις ΄ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας΄"
    Μίλησα επί 45 λεπτά και μόλις κατάλαβα ότι είχαν περιέλθει σε stupor, σταμάτησα.
    Λέει ο Κοσμήτορας "Ερωτήσεις δια τον κύριον υποψήφιον;" - άκρα του τάφου σιωπή.
    Βγήκα νομίζοντας πως την "είχα πατήσει", αλλά πήρα άριστα παμψηφεί.

    Good luck!!

    ReplyDelete
  8. Sugxaritiria gia tin prospatheia sas,prwto ematha gia to blog auto apo tin ekpompi tou skai opou eixan paei kapoioi ekprwsopoi kai pragmatika san enas 23xronos me anusixies sas thaumasa gia ton tropo pou theiksate ta zitimata.Mpravo kai eimaste mazi sas!

    ReplyDelete
  9. Μερσί μπωκού

    ReplyDelete
  10. Από το in.gr as we speak
    [«Αποδοκιμάστηκε η πολιτική μας» υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι της στιγμής να θέσουμε θέμα ηγεσίας».]

    Aσφαλώς και θα τεθεί θέμα διαδοχής, αυθωρεί και παραχρήμα.


    [«Με σοκάρουν και με θλίβουν τα αποτελέσματα» παραδέχτηκε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.]

    Εμένα να δεις αλλά ποιός άκουγε!!!


    [«Το ΠΑΣΟΚ από αύριο θα αγωνίζεται. Θα προχωρήσουμε στην επανίδρυσή μας» τόνισε ο Μίμης Ανδρουλάκης.]

    Η Δημοκρατική Παράταξη ασφαλώς και θα επανιδρυθεί, κύριε Ανδρουλάκη, αλλά χωρίς εσάς. Εσείς, είστε μεν ιδιοφυής, αλλά λόγω παρελθόντος στερείσθε έρματος και νομιμοποίησης.

    ReplyDelete
  11. Και ΟΣΟΙ έχετε στο μυαλό σας Βενιζέλους και άλλους λαϊκιστές, ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ απο το μυαλό σας.

    ReplyDelete
  12. Κυρίες και κύριοι
    Αντιλαμβάνεσθε ΤΙ συνέβη;;;;
    Στην Α Αθηνών, μέχρι στιγμής ΚΚΕ και ΣΥΝ ομού παίρνουν γύρω στο 21% των ψήφων. Τέτοιο αποτέλεσμα έχει να συμβεί στην χώρα από το 1958 όταν η ΕΔΑ με τον μακαρίτη Ηλία Ηλιού έγινε Αξιωαμτική Αντιπολίτευση με 75 βουλευτές!!
    Σε επίπεδο Επικράτειας, βέβαια, θα πάρουν πολύ μικρότερα ποσοστά, αλλά εάν δεχθούμε ότι η πρωτεύουσα της Χώρας είναι το "βαρόμετρο" το μήνυμα είναι ΒΑΡΥ!!!!

    ReplyDelete
  13. ΕΥΡΩΠΗ - ΕΛΛΑΔΑ -ΣΗΜΙΤΗΣ

    Αμόρφωτε, άξεστε, χυδαίε λαέ, δεν σου άρεσε ο Σημίτης ε;

    Τώρα θα έχεις αυτό που σου αξίζει

    ReplyDelete
  14. Μάγγες δυό τρία ποστ πριν ο Κομφούκιος έγραψε "Το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό"
    Τίποτ άλλο.
    Καλή νύχτα και ώρα καλή σε όλους

    ReplyDelete
  15. Ανώνυμε ευχαριστούμε για τα εμψυχωτικά σου λόγια.

    Ευχαριστούμε επίσης το ΣΚΑΙ για την πρόσκληση που μας έκανε την ημέρα των εκλογών. Φυσικά δεν υπήρχε χώρος και για τους δύο εκπροσώπους της G700 να είναι στο πάνελ οπότε μίλησε εν συντομία μόνο ο Δημήτρης.

    ReplyDelete
  16. Κακώς και ενίσταμαι. Επρεπε να μιλήσει αυτός από τον οποίον πήρε συνέντευξη το Πρακτορείο Reuters ο οποίος (κατά το πρακτορείο) ονομάζεται Τhanassis.

    ReplyDelete
  17. Δεν εκλέγομαι
    Θα τρελλαθώ
    Ολόκληρη βαρόνη
    von Classen und Hessen Messen
    μου τρώει την έδρα ο Κινέζος

    ReplyDelete
  18. Αυτός ο Κομφούκιος τα φταίει όλα Βίκυ μου. Μας μάτιασε.
    Τέλος πάντων. Tώρα πρέπει να πάω να κοιμηθώ διότι αν δεν παρουσιασθώ αύριο στην Εθνική Τράπεζα, όπου και η οργανική μου θέση, θα με βάλει πάλι στις εφημερίδες και στα μπλόγκια.

    ReplyDelete
  19. Από in.gr
    «Περιμένω τα αποτελέσματα της κάλπης» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και τόνισε ότι αναμένει τα πραγματικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή».

    ΦΩΦΗ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ

    ReplyDelete
  20. Ο «δόλιος» ο πολίτης μπήκε στο εκλογικό τμήμα σκυφτός, σιωπηλός, λυπημένος, υποταγμένος και έκανε αυτό που έπρεπε. Είχανε «βιάσει» την κόρη του, είχανε «σακατέψει» το γιό του, είχανε κάψει το σπίτι του, είχανε «αρπάξει» όσα λίγα μάζευε. ΟΜΩΣ: Τον χάιδεψαν στοργικά στην πλάτη, «δεν φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίξανε που μας είχανε χρόνια με τον π..... στο χέρι και τι έπρεπε να κάνουμε που έτυχε να είναι όμορφη η μικρή, μη στενοχωριέσαι θα την αποκαταστήσουμε, δουλειά θέλει σε δουλειά θα την βάλουμε, θα περάσει μια συνεντευξούλα και καθαρίσαμε. Και το γιό, τον ταραξία, θα τον βολέψουμε κι αυτόν, και για το σπίτι θα πάρεις άτοκα, αρχίσαμε και τα δίνουμε και χτίζουμε δωρεάν αυτά που έκαψαν οι αλήτες για να πάρουν τις εκλογές. Αυτοί δεν τάκαψαν; Λέγε! («Αυτοί, αυτοί») και μπλα, μπλα μπλα. Αλλά πρόσεξε, ποιος ξέρει να βολεύει καλύτερα τα ταλαίπωρα παιδάκια του κοσμάκη εμείς ή αυτοί; («εσείς, εσείς». Αυτοί φτιάξανε διαδικασίες, χαχαχα, πού; στην Ελλάδα, που την κατάντησαν ξέφραγο αμπέλι, που την έβαλαν στην ΟΝΕ, που την χρεώσανε και μας ανάγκασαν να σ’ τα παίρνουμε, που βάλανε την Κύπρο στην ΕΕ, που φτιάξανε υποδομές, που ανοίξανε δουλειές με όλο τον κόσμο, άκου με όλο τον κόσμο, και τα πλήρωσες εσύ τα σπασμένα φιλαράκο, που καταργήσανε τους αγροφύλακες, που, που, που... Ξέρεις όμως φίλε, ο Έλληνας είναι ανώτερη φυλή, άσε τους αλβανούς να δουλεύουν, εσύ το παιδί σου θέλεις να το καμαρώνεις στην καφετερία, δεν πρέπει να κουράζεται, αρκετά κουράστηκες εσύ και να τα καζάντια σου, μας ανάγκασαν οι αλήτες να «βιάσουμε» την κόρη σου και να «σακατέψουμε» τον γιό σου. Πήγαινε, κάνε το καθήκον σου στην κάλπη και εδώ είμαστε εμείς, οι καταλληλότεροι». Αυτή την Ελλάδα θέλουνε, αυτή την Ελλάδα έπεισαν, αυτή την Ελλάδα πήραν.
    Ζήτω ο καταλληλότερος και το συνάφι του!

    ReplyDelete
  21. Ο εκπρόσωπος της γ700 στο πάνελ του Σκάι ήταν πολύ καλός μέσα σε ένα κλίμα, πού δυστυχώς, δεν διευκόλυνε το διάλογο.Ο Φυντανίδης ήταν πολύ κακός και δεν γνώριζε το θέμα.Εδοσε ένα χαβαλετζίδικο τόνο στη συζήτηση που εμπόδιζε τον οργανωμένο διάλογο.Οι δύο κυρίες και ο Καμβύλης ήταν πολλοί καλοί αλλά τους καπέλωσε ο Φυντανίδης και έτσι το αποτέλεσμα ήταν μέτριο.

    ReplyDelete
  22. Κάποιες πρώτες σκέψεις

    1- Η ΝΔ έχασε τη δύναμή της και συρρικνώθηκε.
    2-Η ψήφος που πήρε είναι ψήφος ΑΝΟΧΗΣ.
    3-Ο Καραμανλής απο δω και πέρα θα λειτουργεί κάτω πό τη Δαμόκλειο σπάθη του οιωνεί υπηρεσιακού Πρωθυπουργού.
    4-Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε τακτικά αλλά όχι στρατηγικά.
    5-Απο το τρόπο που θα αντιμετωπίσει την εσωστρέφειά του, θα εξαρτηθεί αν η ήττα γίνει στρατηγική.
    6-Η άμεση ατίδραση του ΓΑΠ ΝΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΑ.
    7-Η στροφή του κόσμου πρός την αριστερά των "κινημάτων"(ΣΥΡΙΖΑ) και την αριστερά των "λαικών αγώνων"(ΚΚΕ) σημαίνει περισσότερο παραδοσιακή βία τις επόμενες μέρες στη χώρα μας, με ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο γύρω από το ποιός θα επιδείξει πεισσότερη βία.
    8-Μόνο η συντεταγμένη,προγραμματική και τετραετής ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα απο τη κρίση και να τη σπρώξει μπροστά και ψηλά.

    ReplyDelete
  23. Και για να εξηγούμαστε.Ο κόσμος που φήφισε την αριστερά της βίας δεν πρόκειται να συμμετέχει ο ίδιος.Θα τον εκπροσωπούν οι μηχανισμοί των δύο κομμάτων,αποτελούμενοι απο ανθρώπους που θα κάνουν αυτοί τη δουλειά με τον απαραίτητο επαγγελματισμό.
    Κάθε μέρα θα καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους,για τους οποίους υποτίθεται ότι παλεύουν να είναι διαθέσιμοι στο κοινό.
    Τα δημόσια αγαθά της ελεύθερης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πολιτών ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ και θα ρυθμίζονται απο τους "επαναστατικούς" μηχανιμούς ανθρώπων αμοιβώμενων άμεσα η έμμεσα απο το Δημόσιο.

    ReplyDelete
  24. Και ο Βενιζέλος;

    Ευφυέστατος,διανοούμενος,χαίρεσαι να τον ακούς και να τον διαβάζεις. Αλλά:
    Συντηρητικότατος,διαπλεκόμενος με την Εκκλησία,υψηλός προστάτης του ΠΑΟΚ(και άλων ΠΑΕ) με το δημόσιο χρήμα,υπεύθυνος(όχι βέβαια ο μόνος)για τον βαθύ συντηρητισμό της Θεσσαλονίκης,κρατικίστικη και νομικίστικη αίσθηση της πολιτικής.Το Σύνταγμα είναι δικό του έργο ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ".

    ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ.
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛ.ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ.

    ReplyDelete
  25. Και ο Βενιζέλος;

    Λειτουργεί πραξικοπηματικά αυτές τις ώρες.Πράγμα που σημαίνει(ίσως αυτό να τον αδικεί),ότι συνέβαλλε στην ήττα με το τρόπο του.

    ReplyDelete
  26. Η πολιτική τού: ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πρέπει να φύγει ο ΓΑΠ,που διατύπωσε ο Βενιζέλος και διακινούσαν πολλοί Εκδότες και ΜΕDΙΑ,συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα του ΠΑΣΟΚ.

    Καμμιά έκπληξη στον γράφοντα.

    ReplyDelete
  27. χαίρεσαι να τον ακούς και να τον διαβάζεις

    Διαφωνώ: πομπώδης, δίνει την αίσθηση πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια, διακατέχεται από νομικίστικο πνεύμα. Δεν έχει να δείξει ιδιαίτερο έργο σε κανένα από τα υπουργεία που βρέθηκε.

    Δυστυχώς, οι προοπτικές για τη Δημοκρατική Παράταξη, υπό τις παρούσες συνθήκες, κάθε άλλο παρά καλές είναι. Εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίσει και ξεπεράσει τις νοοτροπίες και πρακτικές εκείνες που, ανάμεσα στ'άλλα, εξέθρεψαν τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε το κόμμα στο Σημίτη (όταν και χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να εκσυγχρονιστεί η Δημοκρατική Παράταξη). Τις συνέπειες αυτής της στάσης, πολύ φοβάμαι πως θα τις πληρώνει ο τόπος για πολλά χρόνια.

    ReplyDelete
  28. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα.Αλλο τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου και άλλο η ικανότητά του να κερδίσει τον αντίπαλο.
    Διαφωνώ με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του Βενιζέλου και συμφωνώ με αυτά του ΓΑΠ.
    Αν η νίκη είναι το ζητούμενο,και με την προυπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ,Ο Βενιζέλος,σ'αυτή τη συγκυρία,μπορεί να είναι ο "ενδεδειγμένος" Αρχηγός.

    ReplyDelete
  29. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα.Αλλο τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου και άλλο η ικανότητά του να κερδίσει τον αντίπαλο.
    Διαφωνώ με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του Βενιζέλου και συμφωνώ με αυτά του ΓΑΠ.
    Αν η νίκη είναι το ζητούμενο,και με την προυπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ,Ο Βενιζέλος,σ'αυτή τη συγκυρία,μπορεί να είναι ο "ενδεδειγμένος" Αρχηγός.

    ReplyDelete
  30. Αν η νίκη είναι το ζητούμενο,και με την προυπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ,Ο Βενιζέλος,σ'αυτή τη συγκυρία,μπορεί να είναι ο "ενδεδειγμένος" Αρχηγός.


    Το ζητούμενο για τη Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι να εκλέξει έναν καλό λαϊκιστή για να πλειοδοτήσει στις επόμενες εκλογές (αν γίνει αυτό). Το ζητούμενο είναι να μετασχηματισθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με ευαισθησία στις αδύνατες τάξεις, στα κοινωνικά προβλήματα, να είναι κοντά στην κοινωνία και στον πολίτη (αν δεχθούμε πως στην ιδιόμορφη ελληνική πραγματικότητα, η ΝΔ εκφράζει την ευρύτερη συντηρητική παράταξη). Επί Σημίτη, όταν φάνηκε να δημιουργείται μία εκσυγχρονιστική και ευρωπαϊκή δυναμική σε κυβερνητικό επίπεδο, το κόμμα στάθηκε ριζικά αντίθετο (σε πρωτοφανή βαθμό, καθοδηγούμενο από λαϊκιστικές τάσεις) ή χρησιμοποίησε τη δυναμική Σημίτη με ιδιοτέλεια που απέβη επιζήμια. Το αποτέλεσμα ήταν να αποξενωθεί το κόμμα από την κοινωνία. Το δε επιστέγασμα ήταν - με την αμφιβόλου δημοκρατικότητας πρωτοφανή διάταξη περί εκλογής προέδρου από φίλους και μέλη - να εκλεγεί, όπως εκλέχθηκε, ο ΓΑΠ. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ καλείται να κάνει την αυτοκριτική του και να προχωρήσει μπροστά με βήματα που ξεπερνούν κατά πολύ ό,τι μπορεί να εκφράσει ο ΒΒ.

    ReplyDelete
  31. Να σημειωθεί επίσης πως ο Σημίτης ανέλαβε επειδή εκλέχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα για να αναπληρώσει το πρωθυπουργικό κενό. Αν είχε εκτεθεί στο κόμμα ή στο αμφίβολης αξίας σώμα των φίλων (αλήθεια, πώς ορίζεται αυτό;) δεν θα είχε εκλεγεί ποτέ.

    ReplyDelete
  32. οιΟνει παρμενίδη μου, οιΟνει
    από το ΟΙΟΝ και όχι τον οιΩνο

    ReplyDelete
  33. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Ο Βενιζέλος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ και θα ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    αλλά ίσως αυτό νάναι καλό διότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί
    Η
    να ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΕΙ εκ ΘΕΜΕΛΙΩΝ

    ReplyDelete
  34. φίλες και φίλοι bloggers,

    είναι προφανές για την ομάδα της G700 ότι η βελτίωση της ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής της γενιάς των 700 ευρώ συνδέεται άμεσα με την ανασύνταξη, και ουσιαστική επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης γεγονός που προϋποθέτει τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα με σύγχρονες κοινωνικές ιδέες , όχι δογματικά αναμασήματα ή ιδεοληπτικές υπεκφυγές.

    Υπ' αυτή την έννοια, λαμβάνοντας υπόψη ότι κινούμαστε στο σοσιαλφιλελεύθερο χώρο καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας που με τις θέσεις του επηρέαζει άμεσα την προοπτική της νέας γενιάς, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αυτών των ημερών.

    Μας ενδιαφέρει οι εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσουν σε ένα πιο στιβαρό σύγχρονο κεντροαριστερό ευρωπαϊκό κόμμα.

    Όμως, φίλοι bloggers, με όλο το σεβασμό που τρέφουμε προς τις απόψεις σας σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι το άμεσο θέμα για όλους εμάς της γενιάς των 700 ευρώ σήμερα, είναι κυρίως το τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής από εδώ κι εμπρός.

    Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με καθαρό τρόπο. Έχει και πάλι μια καθαρή εντολή, μια δεύτερη ευκαιρία, να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που προηγουμένως δεν τόλμησε. Εμείς ρωτάμε λοιπόν:

    Προτίθεται να αλλάξει το ασφαλιστικό;

    Θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές;

    Πώς θα διαχειριστεί καλύτερα τα χρήματα των ταμείων;

    Πώς θα εξασφαλίσει μια ασφαλή ασφάλιση για εμάς και τις μελλοντικές γενιές;

    Προτίθεται να αναγνωρίσει επαγγελματικά δικαιώματα στους νέους και τις νέες απόφοιτους των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των ιδιωτικών franchise εκπαιδευτηρίων πολλά εκ των οποίων είναι καλύτερης ποιότητας από αρκετά ελληνικά ιδρύματα;

    Θα ενσωματώσει τις κοινοτικές οδηγίες για το περιβάλλον στην ελληνική νομοθεσία; Και αν ναι πόσο άμεσα;

    Θα εφαρμόσει με μεγαλύτερη ταχύτητα της ευρωπαϊκές επιταγές και τους ελληνικούς νόμους για διοίκηση με στόχους, διαχείριση ολικής ποιότητας και εσωτερική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του κράτους;

    Προτίθεται να ενισχύσει τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα με συγκεκριμένους τρόπους και μέτρα-κίνητρα και ποιους;

    Πώς θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα;

    Περιμένουμε.

    ReplyDelete
  35. @G700
    "φίλες και φίλοι bloggers,
    είναι προφανές για την ομάδα της G700 ότι η βελτίωση της ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής της γενιάς των 700 ευρώ συνδέεται άμεσα με την ανασύνταξη, και ουσιαστική επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης γεγονός που προϋποθέτει τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα με σύγχρονες κοινωνικές ιδέες , όχι δογματικά αναμασήματα ή ιδεοληπτικές υπεκφυγές."

    Λαμπρή και σοφή απάντηση


    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ (και δεν αναφέρομαι στους Γ700 εδώ)
    Είσαστε πιά μεγάλα παιδιά και πρέπει να έχετε προσωπική γνώμη. Κοντολογίς, δεν είναι κομψό, αντί προσωπικής άποψης, να μεταφέρετε στο blog αυτά που διαβάσατε στα ΝΕΑ ή σε άλλες φυλλάδες.

    ReplyDelete
  36. Ο Anonymous (12:11pm)
    Απαντώντας στο σχόλιο:
    "Αν η νίκη είναι το ζητούμενο,και με την προυπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ,Ο Βενιζέλος,σ'αυτή τη συγκυρία,μπορεί να είναι ο "ενδεδειγμένος" Αρχηγός."

    ΕΙΠΕ
    "Το ζητούμενο για τη Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι να εκλέξει έναν καλό λαϊκιστή για να πλειοδοτήσει στις επόμενες εκλογές (αν γίνει αυτό). Το ζητούμενο είναι να μετασχηματισθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με ευαισθησία στις αδύνατες τάξεις, στα κοινωνικά προβλήματα, να είναι κοντά στην κοινωνία και στον πολίτη (αν δεχθούμε πως στην ιδιόμορφη ελληνική πραγματικότητα, η ΝΔ εκφράζει την ευρύτερη συντηρητική παράταξη)."

    ΑΨΟΓΟΣ

    ReplyDelete
  37. Πολύ σωστά Κομφούκιέ μου.
    Ε δεν θα πάμε πιά από κρέας βοδινό σε κρέας χοιρινό.
    Είπαμε, fat is bad for your cholesterol

    ReplyDelete
  38. Aλλωστε, Γεωργία μου,
    υπέρ της εκλογής του εκ βορρά κρέατος πρώτος έσπευσε να ταχθεί ο λαμπρός και εκλεκτός και σοβαρός και διακεκριμένος και καλλιεπής Κουλούρης
    which, I guess, says it all!

    ReplyDelete
  39. Συμφωνώ Μάρνυ μου,
    ο Κουλούρης έχει, όπως θάλεγε ο Ξυδάκης, γνωστικό και βιωματικό βάθος, άρα ο λόγος του φέρει ιδιαίτερη gravitas, βαρύτητα που λέμε.
    Και ο Λοβέρδος μας συμφωνεί.

    ReplyDelete
  40. O BB θα είναι μιά "διανοούμενη Κλάρα".Αλλά αν εμάς τους ταπεινωμένους μας κάνει υπερήφανους τότε τι να πώ.
    Ο καθείς και η Κλάρα του.

    ReplyDelete
  41. AΠΟΣΠΑΣΜΑ απο άρθρο του κ. Καρκαγιάννη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    "Το δεύτερο μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη καθαρή, βαριά και ιστορική ήττα. Ούτε στο «μαύρο 1989» δεν κατέβηκε σε τόσο χαμηλά ποσοστά. Θα προσέθετα ότι η ήττα του είναι καθολική, σε όλα τα σημεία και τα χαρακτηριστικά του ως μεγάλου κόμματος εξουσίας: Στις απαρχαιωμένες πια ιδέες του, στα φθαρμένα πρόσωπα, στις δομές του, στην ξύλινη γλώσσα, στον πολιτισμό του. Προπαντός στην πολιτική του, ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση που άσκησε, με μοναδικό στόχο να καταστρέψει τη διακυβέρνηση της χώρας και να αποδομήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ας μου επιτρέψουν οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ να τους πω ότι όλα αυτά αποτελούν έναν τεράστιο σωρό πολιτικής παλιατσούρας.

    Την κύρια ευθύνη φυσικά, τη φέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα γνώριζε όλα, τα ανέχθηκε, συμβιβάστηκε και τελικά υποτάχθηκε και αποτέλεσε μέρος της πολιτικής παλιατσούρας που τον περιέβαλε. Δεν ενέπνευσε τίποτε το καινούργιο ούτε στο κόμμα του, ούτε στους οπαδούς, ούτε στον λαό. Δεν έπεισε τελικά κανέναν για την ηγεσία του. Κρίμα. Κάνουν όμως πολύ μεγάλο λάθος, ίσως τραγικό, ότι η απλή και μηχανική αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως προϊόν συναλλαγής ή διαπλοκής θα λύσει τα προβλήματά του. Θα τα επιδεινώσει."

    Ας όψεται το κάθαρμα ο Κομφούκιος που παρασύρει τους δημοσιογράφους να γράφουν τέτοιες βλακείες.

    Μετά τιμής
    Παναγιώτα, Τουρκοβούνια

    Kαι επί το γκλαμουρότερον, σοσιαλιστικότερον και κωστοπουλικότερον

    Πάνυ Turskih Mountains

    ReplyDelete
  42. Λαέ της Θεσσαλονίκης, εμείς οι απανταχού της Γης Ελληνες σοσιαλφιλελεύθεροι σου υποκλινόμεθα που μαύρισες τον arch-gangster και μικρόνουν αλαζόνα, τέως sans culotte (δλδ ξεβράκωτον) και νυν βαθύπλουτον Τσοχατζόπουλον.

    ReplyDelete
  43. Γ700

    Διαφωνώ,διαφωνώ.Η"νίκη" της ΝΔ δεν ήταν μια καθαρή νίκη αλλά μια βρώμικη νίκη.Η ΝΔ κουβάλησε με το φορτωτή ολόκληρες τοπικές οργανώσεις απο το Καρατζαφέρη στο Παπαθεμελή,ένα πρόσωπο κλειδί στη διαμόρφωση της ισχνής νίκης.Αφήνουμε τα STAGE,τις εξαγορές,τους εκβιασμούς,τους εκμαυλισμούς,τους αγροφύλακες κλπ,κλπ.
    Σε όλα αυτά, το εκλογικό σύστημα και το ,μαθηματικά,τυχαίο της συμπεριφοράς κάποιων ψηφοφόρων,ευνόησαν μια συγκυριακή, οριακότατη,μειοψηφικότατη ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΝΙΚΗ.

    ReplyDelete
  44. Καρκαγιάννη,Κομφούκιον,

    Αν,όπως λέτε , το ΠΑΣΟΚ,υπέστη ιστορική ήττα τότε κάποιος πρέπει να πέτυχε ιστορική νίκη.
    Ποιός είναι αυτός;
    Μη μου πείτε ότι είναι η ΝΔ,ΓΙΑΤΙ ΤΌΤΕ Θ'ΑΡΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΑΡΕΣ ΜΑΖΙ!

    ReplyDelete
  45. Διαφωνώ,διαφωνώ.Η"νίκη" της ΝΔ δεν ήταν μια καθαρή νίκη αλλά μια βρώμικη νίκη.Η ΝΔ κουβάλησε με το φορτωτή ολόκληρες τοπικές οργανώσεις απο το Καρατζαφέρη στο Παπαθεμελή,ένα πρόσωπο κλειδί στη διαμόρφωση της ισχνής νίκης.

    Ο Παπαθεμελής με το 0.8% πρόσωπο κλειδί; Και η διαφορά του 3.5% και πλέον, "ισχνή νίκη"; Συνέλθετε...

    Αφήνουμε τα STAGE,τις εξαγορές,τους εκβιασμούς,τους εκμαυλισμούς,τους αγροφύλακες κλπ,κλπ.
    Σε όλα αυτά, το εκλογικό σύστημα και το ,μαθηματικά,τυχαίο της συμπεριφοράς κάποιων ψηφοφόρων,ευνόησαν μια συγκυριακή, οριακότατη,μειοψηφικότατη ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΝΙΚΗ.


    "μαθηματικά,τυχαίο"; Τόσο πολύ ήπιατε για να ξεχάσατε χθες;

    Το ΠΑΣΟΚ για περισσότερα από 3 χρόνια δεν έδειξε σε καμία στιγμή πως είχε πλειοψηφικό ρεύμα ή τη δυνατότητα να απειλήσει σοβαρά τη ΝΔ. Όταν δε βγαίνει στις εκλογές με συνθηματολογία και πρακτικές του 1985, το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικότατο.

    ReplyDelete
  46. Αν,όπως λέτε , το ΠΑΣΟΚ,υπέστη ιστορική ήττα τότε κάποιος πρέπει να πέτυχε ιστορική νίκη.
    Ποιός είναι αυτός;
    Μη μου πείτε ότι είναι η ΝΔ,ΓΙΑΤΙ ΤΌΤΕ Θ'ΑΡΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΑΡΕΣ ΜΑΖΙ!

    Δεν ομιλούμε περί ποδοσφαίρου εδώ ώστε να ισχύει ο συλλογισμός. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη ιστορική ήττα διότι έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό του σε εθνικές εκλογές από το 1981. Βοηθείστε κι εσείς στην αυτοκριτική έτσι ώστε να ανασυντεθεί η Δημοκρατική Παράταξη εκ θεμελίων - όχι να οδηγηθεί σε επιλογές του τύπου Βενιζέλος ολέ.

    ReplyDelete
  47. @ parmenides
    "Σε όλα αυτά, το εκλογικό σύστημα και το ,μαθηματικά,τυχαίο της συμπεριφοράς κάποιων ψηφοφόρων,ευνόησαν μια συγκυριακή, οριακότατη,μειοψηφικότατη ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΝΙΚΗ."

    Αντε πάλι.
    1. Aν είχαμε το προηγούμενο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, το ΠΑΣΟΚ θάχε πάρει πολύ περισσότερες έδρες, αλλά και η Νέα Δημοκρατία θα είχε μιά άνετη αυτοδυναμία και όχι την στενότητα όπως προέκυψε.
    2. Είναι δυνατόν, εσύ σοβαρός άνθρωπος που μέχρι χθες, όπως και άλλοι, πολύ σωστά κατηγορούσες τον Καραμανλή διότι προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές άνευ λόγου παρεβίασε το Σύνταγμα, να επιστρέφεις τώρα και να υποκινείς-καλλιεργείς παρόμοιες τακτικές;;;

    Αιδώς!
    Εξεστιν Παρμενίδη ασχημονείν

    ReplyDelete
  48. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με την αυτοκρατορία του Μ. Αλέξανδρου ύστερα από το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη!

    Οι στρατηγοί ερίζουν πάνω από το "πτώμα" για το ποιος είναι ο πιο άξιος να διοικήσει μια αυτοκρατορία που παραπαίει γοργά.

    ReplyDelete
  49. PARMENIDES said...
    Καρκαγιάννη,Κομφούκιον,

    Αν,όπως λέτε , το ΠΑΣΟΚ,υπέστη ιστορική ήττα τότε κάποιος πρέπει να πέτυχε ιστορική νίκη.
    Ποιός είναι αυτός;

    Προφανώς δεν παίζεις σκάκι Παρμενίδη. Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλες μάχες της ιστορίας από Waterloo έως Stalingrad, δεν ήσαν zero sum situations (όπως το αντιλαμβάνεσαι), αλλά η νίκη της πλευράς που κατίσχυσε ήταν Πύρρεια.

    Κρίνοντας αριθμητικά, αυστηρά αριθμητικά, μπορούμε να πούμε ασφαλώς ότι

    1. Το ΠΑΣΟΚ πλησίασε το 35-36% που είναι (αντίστοιχο 35-36% ισχύει και για την συντηρητική παράταξη) το ποσοστό του εκλογικού σώματος που ιστορικά και αμετακίνητα ψηφίζει το κόμμα εξουσίας από τα πολλά της Δημοκρατικής Παράταξης. Αρα κατάφερε να πάρει μόνο 2-3 εκατοστιαίες μονάδες πέραν των ψηφηφόρων που, ο κόσμος να χάλαγε, θα ψήφιζαν το κόμμα αυτό. Συνεπώς, έχουμε μια σαφή ήττα.

    2. Η ΝΔ πήρε 5.8-6.8 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το βασικό, το αμετακίνητο δλδ ποσοστό της. Αρα έχουμε σαφέστατη νίκη. Ομως, λόγω του τρέχοντος συστήματος της απλής αναλογικής μέχρι τις 260 έδρες και του bonus των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα, α) ενισχύονται τα μικρά κόμματα (επί πλέον δε με την άρση της ψυχολογίας της χαμένης ψήφου δεν εμποδίζεται ο ψηφοφόρος να στραφεί προς αυτά)
    β) οι ψήφοι που δίνονται στα μικρά κόμματα αφαιρούνται από τα κόμματα εξουσίας και ιδίως το 2ο κόμμα αλλά και γ) το χειρότερο, ακόμα και με ένα 45% (ποσοστό δύσκολο να επιτευχθεί τρεχόντως), το πρώτο κόμμα δεν βγάζει παρά γύρω στις 157-160 έδρες.

    ΑΥΤΗ δε την κουτοπονηριά την είχε συλλάβει ο ανερμάτιστος Σκανδαλίδης που κατάφερε και πέρασε αυτόν το Νόμο χωρίς πολύ θόρυβο διότι, όπως έγινε χθες αντιληπτό, τα μικρά κόμματα είχαν συμφέρον να μη διαμαρτυρηθούν, αφού ακόμα και με το σύστημα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αναλογικής, το ΚΚΕ θάχε πάρει 24 αντί 22 εδρών που πήρε, ο ΣΥΝ, 15 αντί 14, και το ΛΑΟΣ 11 αντί 10.
    Με άλλα λόγια, ο Σκανδαλίδης επέλεξε σύστημα που εμποδίζει μεν την παραμόρφωση της λαϊκής βούλησης όσον αφορά στα μικρά κόμματα, εξόδοις όμως των δύο κομμάτων εξουσίας και, εξ αυτού, σχεδόν αποκλείει την ανάδειξη ισχυρών αυτοδυνάμων κυβερνήσεων άρα προωθεί την πολιτική αστάθεια (άντε με το καλό νάρθει κι ο βασιληάς, so to speak)!!!!!!
    [By the way, ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ και ΑΝΕΥΘΥΝΟ!!!]

    Προχωράμε τώρα επί του θέματος.

    Από πολιτική άποψη τώρα:
    ΤΙ σημαίνει η νίκη για τον Καραμανλή;

    ΘΡΙΑΜΒΟ, άρα mandate, αλλά ΜΟΝΟ αν δούμε το αποτέλεσμα από μια σκοπιά, δλδ ότι παρά τα κοσμοϊστορικά εις βάρος του γεγονότα των τελευταίων βδομάδων, που θα καταπόντιζαν κραταιές κυβερνήσεις, κατάφερε να επιπλεύσει.
    ΠΥΡΡΕΙΑ, όμως, νίκη αν λάβουμε υπόψη τα εξ ίσου συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η ανάσυρση εκ του τάφου του arch-gangster Λαλιώτη και οι περί ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ εμπρηστικές δηλώσεις του, Η ΙΔΙΩΝΥΜΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΗΛΙΘΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ καθ ομολογία της ΙΔΙΑΣ (!!!!!) και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, η ΑΗΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της "ΠΑΤΑΤΑΣ" απο μέρους του ΠΑΣΟΚ που, αντί να ζητήσει ανοικτά συγγνώμη από τον Λαό, προσπάθησε να τον παραπλανήσει και μάλιστα χρησιμοποιώντας όρους και λόγο της ψυχροπολεμικής περιόδου, καθώς και ΩΜΑ ΨΕΥΔΗ απο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ υποψήφιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (!!!!)
    Αυτό το γεγονός, ήταν αρκετό για να απασχολήσει τον τύπο επί μια βδομάδα και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ το όποιο momentum (ορμή, δυναμική) είχε αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε.

    Το εκλογικό σώμα λοιπόν είπε:
    "Ακου δω φίλε Κώστα, αισχροί εσείς, αισχροί κι αυτοί. Αυτοί είναι διεφθαρμένοι μέχρι τις τρίχες της κεφαλής, εσείς μέχρι το λαιμό. Τους δώσαμε 3.5 χρόνια για να αρχίσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μας δίνουν σημεία βελτίωσης ΑΛΛΑ αντ αυτού μας έδωσαν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ χειροτέρευσης σε θέματα ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΗΘΟΥΣ και ΕΘΟΥΣ.
    ΚΑΙ μέχρι να ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ, όταν το αποφασίσουν, σου ανανεώνουμε την εντολή, ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ.

    ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, αλλά ο κόσμος δεν νοιάζεται για τίποτα, ούτε για παιδεία, ούτε για υγεία, ούτε για ασφαλιστικό κι ας λένε. Και ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΩ ΛΑΝΘΑΝΩΝ.
    Για παράδειγμα, δεν θέλει ο κόσμος αλλαγή του άρθρου 16 και γι αυτό καταποντίσθηκε η Γιαννάκου ΚΑΙ γι αυτό εκτινάχθηκε στα ύψη ο αρχι-λαϊκιστής Λοβέρδος. Τα κεκτημένα τους θέλουν. Η άλλη που έχει τελειώσει την Χαροκόπειο Σχολή Οικιακών Βοηθών σκέπτεται πως θάχει ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας (διάβαζε θέσεις του Δημοσίου) με την αναγνώριση των ιδιωτικών σχολών.

    Τα πρόσωπα και η διαφθορά ενοχλούσαν και ΑΥΤΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ο Λαός. Δεν είναι τυχαίο ότι ΔΕΝ εξελέγη ο Τσοχατζόπουλος, ότι καταποντίσθηκε (τηρουμένων των αναλογιών) η Β Παπανδρέου, ο Πρωτόπαπας, ο Τζουμάκας και άλλοι πολλοί του ΑΙΣΧΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  50. άλλαξε
    "ΠΥΡΡΕΙΑ, όμως, νίκη αν λάβουμε υπόψη τα εξ ίσου συγκλονιστικά γεγονότα,"
    σε
    "ΠΥΡΡΕΙΑ, όμως, νίκη αν λάβουμε υπόψη τα εξ ίσου συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ,"

    ReplyDelete
  51. Bravo Komfoukie!!! Diafwnw mallon stis apopseis gia ton eklogiko nomo. Skepsou to ... isws e3elix8oun kapws ta mikrotera kommata!

    ReplyDelete
  52. Καθαρή, καθαρότατη ως προς το εύρος της ήταν η νίκη της ΝΔ παρμενίδη. Άσχετα από τον τρόπο επίτευξής της, αν δηλαδή υπήρξαν τραμπουκισμοί προς τα μέλη του ΛΑΟΣ τις τελευταίες 2 βδομάδες κοκ.

    Αν και μειωμένο το ποσοστό κατά 3 μονάδες σε σχέση με το 2004, η νίκη της ΝΔ είναι αρκετά μεγάλη ώστε πλέον να μην υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την όποια καθυστέρηση των πολυδιαφημισμένων μεταρρυθμίσεων.

    ReplyDelete
  53. Δεν πρόκειται να κουνηθεί τίποτα.
    Σε δύο χρόνια θα έχουμε ξανά εκλογές!

    Στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν πολλά θέματα για να αποσπούν την προσοχή του κόσμου από την ουσία.
    Η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, μια νέα διαφαινόμενη κρίση στο Κόσσοβο, πιθανή κρίση στο ΙΡΑΝ, το πετρέλαιο πάνω από τα 80 δολάρια, κτλ.

    Η "μαχόμενη" αριστερά θα τα σπάσει όλα, το ΠΑΣΟΚ θα εκλέγει αρχηγό... ναι, το σκηνικό είναι ιδανικό για αυτήν την κυβέρνηση.

    Είναι όλα ιδανικά για να μην κάνει τίποτα!

    Ερε γλέντια που θα χουμε.

    ReplyDelete
  54. 8elw sxolio k problepseis Komfoukiou gia tis diagrafomenes e3eli3eis sto PASOK. Pisteyw 8a exei poly endiaferon. Perimenw loipon.

    ReplyDelete
  55. Eπιθυμώ να συγχαρώ από καρδιάς και να εκφράσω μεγάλη ικανοποίηση διότι ένας από τους ελάχιστους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΟΛΟΥ του Κοινοβουλίου, με ήθος, έθος, συνέπεια και αγγλοσαξονικό ήθος εργασίας, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, εξελέγη ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες θέσεις της Β Αθηνών - ένα θρίαμβο, τηρουμένων των αναλογιών, αν ληφθεί υπόψη δλδ ότι ΔΕΝ είναι λαϊκιστής, κατέβηκε για πρώτη φορά στην περιφέρεια αυτή και είχε να κάνει με "ιδιάζον" τμήμα του εκλογικού σώματος.
    Η παρουσία του στην Δημοκρατική Παράταξη είναι λόγος ελπίδας και είμαι βέβαιος ότι, αν προσαρμοσθεί πλήρως στις εθνικές και διεθνείς συγκυρίες και στις ανάγκες της εποχής, στο μέλλον θα διαδραματίσει μείζονα θεσμικό ρόλο.

    Επίσης, είναι μεγάλη χαρά η εκλογή στον Νομό Κοζάνης του λαμπρού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Σημίτη.

    Τέλος, είναι ιδιαίτερη ευτυχία που καταποντίσθηκε η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, όπως ο Τσοχατζόπουλος και ο Πρωτόπαπας, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, όπως ο "δημοσιογράφος" Λιάγκας και η Βίκυ Λέανδρος, και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ όπως ο Παπαϊωάννου και ο Τζουμάκας.

    Θλίβομαι που δεν εξελέγη ο κ. Χριστοδουλάκης στα Χανιά και θλίβομαι που δεν εξελέγη ο Γεωργιάδης της ΝΔ στην Κέρκυρα.

    ReplyDelete
  56. Μ΄έφαγες παληάνθρωπε Κομφούκιε αλλά επειδή ξέρω ότι το apres toi σου φέρνει ναυτία, θα αγοράσω 10 ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα το παίζουν από πρωί μέχρι βράδυ, μέχρι να σκάσεις.

    ReplyDelete
  57. αγγλοσαξονικό ήθος εργασίας???

    9am pianoun douleia
    11am tea (coffee) break
    1-2pm lunch break
    4pm coffee (tea) break
    5-6pm ton poulo (gia thn pub)

    Sta endiamesa stelnoun email k kanoun meeting!

    Para pollh douleia!!!

    Loipon ton adikeis ton Mixali

    ReplyDelete
  58. Interesting!
    Ακόμα δεν ξυπνήσαμε και άρχισαν οι "σφήνες" του Βενιζέλου

    ReplyDelete
  59. Έχετε γίνει όλοι σας πολιτικοί αναλυτές και ψυχαναλυτές, σε ένα blog που υποτίθεται ότι αναδεικνύει τα φλέγοντα ζητήματα των νέων, τους δίνει το βήμα για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Μετά από πολύ καιρό συμμετοχής σε αυτή την προσπάθεια, συνειδητοποιώ ότι
    (1) οι νέοι κοιμούνται. Δεν ενδιαφέρονται αν έχουμε δημοκρατία ή δικτατορία ή προσωπολατρία και βασιλεία. Έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τη ζωή, αρκεί να ηδονίζονται και ν'απολαμβάνουν ανούσιες καθημερινές απολαύσεις. Δεν ξέρουν και δε θέλουν να σκέφτονται και να δρουν πολιτικά.
    (2) Φούσκες έρχονται και φεύγουν, ισχυριζόμενες ότι θα φέρουν την αλλαγή, θα αφυπνίσουν, θα κινητοποιήσουν τις κοιμώμενες και τους κοιμώμενους πριγκίπισες και πρίγκιπες της εξαθλίωσης του ανθρώπινου νου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αντ' αυτού, βουλιάζουν μέσα στα κοινά, καθημερινά σκατά, χάνοντας την αίγλη τους, τον υποτιθέμενο ρόλο ύπαρξης τους, αναζητώντας λίγη γκλαμουριά από τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια εργαλεία που χειραγωγούν όλους τους άλλους, πολιτικούς, σταρς, καλλιτέχνες και όλων των ειδών τους βλάκες.
    (3) Είναι καλύτερα να δρας, παρά να μιλάς. Από κουβέντες οι έλληνες είμαστε πρώτοι. Μόνο από κουβέντες.

    ReplyDelete
  60. Παιδιά συγχαρητήρια! Πράγματι η g700 έχει εντυπωσιακή παρουσία στην σύντομο αυτό χρονικό διάστημα. Συνεχίστε έτσι, δυνατά...

    ReplyDelete
  61. Μερσί μποκού Βασιλάκη μου

    ReplyDelete
  62. ΠΡΟΣ "Άντε γεια"

    1. ΓΡΑΦΕΙΣ
    "Έχετε γίνει όλοι σας πολιτικοί αναλυτές και ψυχαναλυτές, σε ένα blog που υποτίθεται ότι αναδεικνύει τα φλέγοντα ζητήματα των νέων, τους δίνει το βήμα για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους."

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, συμπεραίνεις ότι οι νέοι ΔΕΝ πρέπει να ασχολούνται με πολιτικές αναλύσεις

    2. ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "..οι νέοι κοιμούνται. Δεν ενδιαφέρονται αν έχουμε δημοκρατία ή δικτατορία ή προσωπολατρία και βασιλεία.."

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, αυτή το φορά συμπεραίνεις ότι οι νέοι ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούνται με σοβαρά πολιτικά θέματα, άρα να κάνουν πολιτικές αναλύσεις.

    3. ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "Είναι καλύτερα να δρας, παρά να μιλάς. Από κουβέντες οι έλληνες είμαστε πρώτοι. Μόνο από κουβέντες"

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, συμπεραίνεις ότι δεν πρέπει να μιλάμε ΟΥΤΕ για πολιτικά, ΜΗΤΕ για πρακτικά θέματα που ασφαλώς και αυτά είναι πολιτικά (αν και επι μέρους), αλλά να δρώμε.

    Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ σου #1 βρίσκεται σε ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το #2 (και vice versa), και το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ σου #3 ακυρώνει και το #1 και #2 συγχρόνως.
    Με άλλα λόγια φίλτατε παλινωδείς, δλδ με κάθε σου συμπέρασμα ακυρώνεις/ανακαλείς το προηγούμενο!!!!

    ReplyDelete
  63. Ελα μωρε Κομφούκιε.
    Είχε κι αυτός στο νου ορισμένα (επί μέρους σωστά) πράγματα, αλλά δεν τα διατύπωσε ανάλογα και προφανώς είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις.
    Είναι λόγος και συ να τον κατακεραυνώνεις;

    ReplyDelete
  64. NEWS NEWS NEWS
    SERIAL: Η ΑΠΑΤΗ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

    Προκειμένου να εξασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και της εκλογής, ο Ευάγγ. Βενιζέλος ζήτησε χθες από τον Κ. Σημίτη να έχει ρόλο εγγυητή, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργεί και ως ένας εγγυητής. Και επ αυτού, έχει δίκαιο ο Βενιζέλος.

    Ομως, ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση, διότι ο "εγκέφαλος" της υπόθεσης, Νίκος Παπανδρέου, πιστεύει στην αρχή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Παπανδρέου, με φιρμάνι και τη βούλα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.

    Ο Δημ. Ρέππας, που τάσσεται στο πλευρό του Παπανδρέου (φοβάται την καρέκλα του ο άνθρωπος!), δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης έχει επιτελέσει ένα έργο, που ανήκει στην ιστορία (έθαψες τον ευεργέτη σου πριν την ώρα του;;!!) και τώρα (άκουσον, άκουσον!!) εγγυητής είναι ο ανώνυμος πολίτης, ο ανώνυμος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και ΣΧΟΛΙΑ
    1. Ο αντιπαθέστατος σε μένα Βενιζέλος έχει απόλυτο δίκαιο εδώ. ΔΕΝ είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος (δλδ οιοσδήποτε υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του Παπανδρέου) να είναι συγχρόνως ΚΑΙ ελέγχων!! Ετσι δεν είναι;!
    2. Ο κ. Ρέππας ΔΕΝ γνωρίζει ιστορίαν. Πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να επανέλθουν (και έχουν επανέλθει) και ως υπουργοί και ως πρεσβευτές και ως πρωθυπουργοί ξανά και ξανά ΚΑΙ υπό μύριες άλλες ιδιότητες.
    3. Το έργον του Σημίτη είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ, αλλά ΔΕΝ ανήκει ακόμα στην ιστορία, αφού εξακολουθεί να ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ, και θα την γράφει όσο ζει, ο Σημίτης. Σας διαβεβαιώ δε, κύριε Ρέππα μας, ότι στις επόμενες εκλογές θα γίνετε εσεις ιστορία στο Νομό Αρκαδίας για να μάθετε να ΜΗΝ ασεβείτε στον ευεργέτη σας.
    4. ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι Νίκος Παπανδρέου, Λαλιώτης, Ρέππας και λοιπή Συμμορία ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ.

    5. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΗΛΙΘΙΕ ΚΥΡΙΕ ΡΕΠΠΑ, Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥ;;;;;;;;; ΠΩΣ;;;; Μήπως τηλεπαθητικώς;;


    Τώρα στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

    1. Ο πανέξυπνος Βενιζέλος είναι αναμφίβολα ένας grandiloquent parliamentarian (μεγαλόστομος κοινοβουλευτικός) αλλά και επικίνδυνος αρριβίστας, σαλταδόρος και λαϊκιστής extraordinaire. KAI δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο στήριγμά του είναι ο ανεκδιήγητος Ψωμιάδης.

    2. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, είναι αλήθεια πως ΑΚΟΜΑ και εάν ΠΕΣΕΙ DEUS EX MACHINA στην Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ, ως ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ, δεν μπορεί να επανέλθει στη ζωή.

    3. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ και Η ΠΩΡΩΣΗ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΟΣ και ΕΥΡΟΣ, ώστε μόνο μια IMPLOSION (είσρηξη) και ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ θα σώσει την Δημοκρατική Παράταξη.

    ReplyDelete
  65. O μακαρίτης Ronald Reagan ήταν ένας μέσος νους, αλλά διέθετε πρακτικό πνεύμα και έχει πει πολλά σοφά. Ηξερε πάνω απόλα να "χειρίζεται" τους (δήθεν) εύθικτους, χωρίς να προσβάλλει πρόσωπα. Οταν λοιπόν του έλεγαν, "Μα δεν με εμπιστεύεσθε;" απαντούσε,
    "Ι trust you but I am entitled to verify" [Σε εμπιστεύομαι, αλλά δικαιούμαι να το επαληθεύσω].

    Στην προκείμενη περίπτωση, ο κ. Σημίτης θα είναι το επαληθευτικόν εργαλείο vis-a-vis στο αβίαστο της ψηφοδοσίας και το ανόθευτον της κάλπης. Καθόλου κακή ιδέα. Την επικροτούμε!!!

    Και έχει δίκαιο ο κ. Βενιζέλος. Οπως το 2004 ψήφισαν όχι μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη, αλλά και οι φίλοι που καταχωρήθηκαν στους Καταλόγους μόλις την ημέρα της ψηφοδοσίας, σύμφωνα με το διαδικαστικό προηγούμενο και την αρχή της ισότητας, ακριβώς το ΙΔΙΟ πρέπει να συμβεί και τώρα. Αλλωστε από το 2004 μέχρι τώρα, κύριε Νίκο Παπανδρέου και κύριε Γ. Παπανδρέου, έχουν αγγίξει τα 18 (με δικαίωμα ψήφου, κατα το Σύνταγμα) κάπου 450,000 Ελληνες. Είναι δυνατόν να τους στερήσετε το δικαίωμα ψήφου αφού ήδη ψήφισαν στις εθνικές της Κυριακής;;; ΟΧΙ βέβαια!

    Επειδή, δε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, τον μεν Κόμμα σας έχει δικαίωμα να λειτουργεί ακόμα και ως Λέσχη, αλλά ο Αρχηγός της Αξιωματικής ή Μείζονος Αντιπολίτευσης είναι ΟΦΦΙΚΙΟΝ με μεγάλη Συνταγματική Βαρύτητα [κατά το Σύνταγμα των Ελλήνων (όχι της Φώφης, αλλά των Ελλήνων) είναι ο 4ος πολίτης της Χώρας μετα τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας (#1), τον Πρωθυπουργόν (#2), και τον Πρόεδρο της Βουλής (#3)], οφείλουμε ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ στον τρόπο επιλογής του.

    ReplyDelete
  66. O κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    Είδα και ξαναείδα τα video excerpts των συνεντεύξεων Βενιζέλου. Λοιπόν είναι εντυπωσιακό.

    ΟΛΑ όσα λέει είναι απολύτως σωστά, αλλά έχει ο άνθρωπος ένα πομπώδες ύφος, ένα στόμφο αυθεντίας με έντονη φωνή, και μιά επιθετικότητα, ωσάν ωρυόμενη μαινάδα, που όχι μόνο τον κάνουν άκρως αντιπαθή, αλλά πρέπει να ακούσεις τα λεγόμενά του 4-5 φορές για να ΜΗ τα απορρίψεις a priori.
    Κοντολογίς, δεν τον βοηθάει και η εμφάνισή του με το οιδηματώδες, μυοπαθητικό προσωπείο και την αιωρούμενη πληθωρική κοιλιά (pendulous plethoric abdomen).
    Μα καλά δεν έχει ένα επικοινωνιολόγο να τον ορμηνεύσει;;

    ReplyDelete
  67. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    Παπανδρέου και Βενιζέλος

    ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ -> LOSERS

    Tragic but true!

    ReplyDelete
  68. Komfoukie k oi dyo symmories kalpono8eia apergazontai

    ReplyDelete