Monday, June 21, 2010

ΝΕΤ: Ημερίδα για τη Διαγενεακή Δικαιοσύνη


Το video αποτελεί απόσπασμα της ΝΕΤ από την Ημερίδα για τη Διαγενεακή Δικαιοσύνη που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο αμφιθέατρο της Ακρόπολης την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010.

8 comments:

  1. Μαγκες ακουστε.
    Το προβλημα στο Ελλαδισταν
    ειναι οχι διαγενεακο.
    Ειναι προβλημα νοοτροπιας.
    Αιτια του κακου ειναι ο οθωμανικος
    κρατικισμος της χωρας.
    Μην εφευρισκετε μαχες των γενεων.
    Απλα δεν υπαρχουν.
    Υπαρχουν καρτελ, κλειστη οικονομια
    κλειστη παιδεια που ελεγχεται απο
    το παρακμιακο κρατος και παραγει ΔΥ
    και γλυφτες, παπαδες που τους ταιζει το κρατος,στην ουσια δεν παραγεται χρημα που να διαχεεται στην κοινωνια.
    Η παιδεια πρεπει να ανοιξει , πρεπει να γεμισουμε κολεγια
    να σπασουν τα καρτελ και τα κλειστα επαγγελματα ,να δημιουργηθει πλουτος απο τον ιδιωτικο τομεα που να διαχεεται στην κοινωνια.
    Αρκετα με τις αηδιες του ΚΚΕ και
    του αηδιαστικου πασοκισταν
    Για τη δεξια σε μιλαω γιατι
    ειναι γελοια και διαλυμενη.
    Παρτε πρωτοβουλιες το g 700 και ζητηστε ανοιγμα παιδειας , κοινωνιας ,οικονομιας και χωρισμο κρατους -εκκλησιας εδω και τωρα να τελειωνουμε με τις αηδιες.
    Κουραστηκα απο αυτη τη χωρα ,θα αναγκαστω να μεταναστευσω στα γεραματα.
    Ο κληρος πεφτει στους 20αρηδες να παρουν προτοβουλιες να τελειωνουμε με την παρακμη

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!!

    ReplyDelete
  3. Όλα αυτά που λες χρειάζονται κι ένα ιδεολογικό και αξιακό περιτύλιγμα. Και νομίζω ότι και το διαγενακό και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι καλά τέτοια περιτυλίγματα.

    ReplyDelete
  4. ας μην το πω περιτύλιγμα ας το πω καλύτερα πλαίσιο αναφοράς

    ReplyDelete
  5. "Αιτια του κακου ειναι ο οθωμανικος
    κρατικισμος της χωρας."

    Ειναι πολυ διαδεδομενο για την τωρινη κατασταση μας να κατηγορουμε την τουρκικη πολυχρονη κατοχη. Οι επτανησιοι ομως που δεν ηταν κατω απ`αυτην γιατι ειναι ιδιοι με ολους τους υπολοιπους;

    ReplyDelete
  6. @solaris:

    Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    ReplyDelete
  7. Στενό συγγενικό μου πρόσωπο εργάζεται εδώ και 15 χρόνια εμποροϋπάλληλος στην Αθήνα, και ενώ δουλεύει 11 και βάλε ώρες ημερησίως επί 6 μέρες την εβδομάδα (σύνολο 70 περίπου ώρες την εβδομάδα) ο μισθός της είναι 900 ευρώ (ξαναλέω για 70 ώρες εβδομαδιαίως). Παράλληλα τρέχει να παλεύει εξώδικα, καθότι ο εργοδότης της πήγε και πήρε εκβιαστικώς δάνειο στο όνομά της για να αγοράσει μηχανάκι στον κανακάρη του. Εν συνεχεία ο εν λόγω εργοδότης δεν πληρώνει τις δόσεις και η τράπεζα στέλνει εξώδικα στην υπάλληλο, για το μηχανάκι του κανακάρη του εργοδότη! Για τέτοια καραγκιοζιλίκια μιλάμε πλέον! Και η υπάλληλος για να μην χάσει την δουλειά της, κάθεται και τα ανέχεται.

    Όσο περι επιδομάτων… άλλοτε κατά το ήμισυ, άλλοτε καθόλου (λόγω… «κρίσης»). Και μην πεταχτεί κάνας άσχετος και πει «γιατί δεν φεύγει από την δουλειά της η συγκεκριμένη υπάλληλος», γιατί προφανώς δεν έχει ιδέα περι αγοράς σήμερα. Οι εκβιασμοί, η συνεχής εναλλαγή εργαζομένων και οι περικοπές των προβλεπόμενων από τον νόμο αποδοχών είναι ΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ στην Ελλάδα, για την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που δεν έχουν 10 πτυχία ώστε να... αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στον Χ όμιλο.

    Μέσα σε όλο αυτό το χάος και τον εργασιακό μεσαίωνα που ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ χρόνια ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, κατι αοριστολογίες και νερόβραστες μελέτες/αναφορές και συμπερασματολογίες από άτομα με master και Phd απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς εργασίας.

    Και η πραγματικότητα σήμερα παίδες, είτε το αντιλαμβάνεστε και το ζείτε είτε όχι, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα σήμερα κουβαλάει ένα σωρό πτυχία και «μόρια» με μοναδικό στόχο να μπει στο δημόσιο να «ησυχάσει». Και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ δουλεύουν σαν δούλοι και οι αποδοχές τους απέχουν έτη φωτός από τις προβλεπόμενες από την εργατική νομοθεσία συμβάσεις και «κεκτημένα» που φωνάζουν οι εκτός πραγματικότητας «εργατοπατέρες». Όσο για τα "όργανα" που τα ελέγχουν όλα αυτά, είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία κλάνει μια μάντρα αρ***** στους εργοδότες.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, και όχι το τι λέγεται σε ημερίδες, συνδιαλέξεις και αοριστίες περι διαγενεακής δικαιοσύνης και κολοκύθια παίδες. Παρακολουθώ εδώ και καιρό το μπλόγκ και πολλές φορές έχω ξενερώσει καθώς το όλο σκηνικό θυμίζει μια παρέα πτυχιούχων οι οποίοι σχολιάζουν με ανάλατο τρόπο το τι συμβαίνει σε έναν άλλο πλανήτη κάπου μακριά. Θεωρίες light που συνεχώς αναπαράγονται, επιφανειακές αναφορές και εκτός θέματος αναλύσεις, νομικές διατάξεις (πλαίσια) οι οποίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, καθότι μονοψήφιος αριθμός επιχειρήσεων τηρεί και εφαρμόζει τα «νόμιμα». Ξέρω εκατοντάδες άτομα στην αγορά, και ο 1 στους 10 που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα παίρνει τα «προβλεπόμενα από την νομοθεσία».

    Αυτά είναι θέματα κοπέλια, θέματα που καίνε και απασχολούν σήμερα όλους όσους «βράζουν σήμερα στο καζάνι».

    @ Ευστράτιος

    "Το προβλημα στο Ελλαδισταν
    ειναι οχι διαγενεακο.
    Ειναι προβλημα νοοτροπιας"


    Έτσι!!!

    "Αιτια του κακου ειναι ο οθωμανικος κρατικισμος της χωρας"

    Και αυτό, και κυρίως η έλλειψη θέσεων εργασίας (νόμος προσφοράς-ζήτησης). Υψηλή ανεργία, ελάχιστες θέσεις, μαϊμούνια εργοδότες, διαυρωμένα κρατικά όργανα ελέγχου που ταλαιπωρούν τον εργαζόμενο, και μια νομοθεσία που μπάζει απο παντου και κατα κανόνα δεν εφαρμόζεται.

    g700, αυτά είναι θέματα που καίνε και απασχολούν σήμερα τον νεο εργαζόμενο και πρέπει να αναδείξετε, να προβάλετε και να φωνάξετε, κι όχι γενικολογίες, έννοιες και αριθμούς που αγγίζουν επιφανειακά την πραγματικότητα.

    Με όλη την καλή διάθεση.

    ReplyDelete
  8. Yanniskriti τα πραγματα ειναι ετσι.
    Τριτοκοσμικες συνθηκες σε τριτοκοσμικη χωρα.
    Ποτε η Ελλαδα δεν ειχε σωστη δικαιοσυνη.
    Ετσι εξυπηρετουσε επιχειρηματιες και πολιτικους , να υπαρχει τρομοκρατια στον ιδιωτικο τομεα
    και ΔΥ που να αυθαιρετουν ελεω μονιμοτητας.
    Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι προβλημα ανθρωπινων δικαιωματων.
    Οταν μιλας γι αυτα σε λενε απροσαρμοστο και αδερφη.
    Το προβλημα λυνεται σε μια εβδομαδα, αρκει να καταργηθει η σιχαμερη μονιμοτητα στο δημοσιο.
    Δεν το θελουν ομως γιατι θα χαθει ο κορμος που τους ψηφιζει.
    Καταρα στην Ελλαδα ειναι το Δημοσιο.
    Ειναι αυτο που προκαλει την κακη δικαιοσυνη και την αυθαιρεσια στον ιδιωτικο τομεα.

    ReplyDelete