Sunday, April 5, 2009

Το Διαγενεακό Ζήτημα στο Alt+Ctrl+TV

Εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαγενεακής Αλληλεγγύης στις 29 Απριλίου, ο Θανάσης Γκούγκλας, ιδρυτικό μέλος της G700, συζητάει με το δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριτσόπουλο για το διαγενεακό ζήτημα, στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής εκπομπής Alt+Ctrl+TV στον Alpha Radio.

Ακούστε εδώ,

http://www.g700.gr/audio/g700-27-03-09.mp3,

ολόκληρη τη συζήτηση (Διάρκεια 15').

27 comments:

  1. Υπάρχουν κάποιες εκπομπές, το 90% περίπου στο ραδιόφωνο, οι οποίες ξεφεύγουν από την κατηγορία του μιντιακού λαϊκισμού που αναλύσαμε στο προηγούμενο post. Μία από αυτές είναι και το Alt+Ctrl+TV του 28χρονου Γιάννη Ανδριτσόπολου στον Alpha κάθε μέρα στις 19:00. Είναι η δεύτερη φορά που μιλάει εκπρόσωπός μας στη συγκεκριμένη εκπομπή και αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ότι η φιλοξενία ήταν και τις δύο φορές άριστη. Χωρίς λαϊκισμό με ενημερωτική διάθεση, 15 λεπτά χρόνο ομιλίας και ερωτήματα που διευκολύουν τον ομιλητή να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και να κριθεί γι' αυτά.

    ReplyDelete
  2. Η κόρη μου σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Κρήτης και μου λέει ότι είναι δύσκολο να κάνει φίλους, επειδή οι περισσότεροι προσπαθούν να την πείσουν να γραφτεί στο ένα ή στο άλλο πολιτικό κόμμα.

    Ρε λεχρίτες, δεν πάτε να γαμηθείτε με τα κόμματά σας, κακομοίρηδες...

    Ούτε 300 ευρώ το μήνα δεν σας αξίζουν.

    Άντε γαμηθείτε πρόβατα και ηλίθιοι. Φοιτητές σου λέει μετά ο άλλος. Ναι, αμέ! Με δείκτη νοημοσύνης 2. Πρόβατα των κομμάτων. Ανίκανοι για οποιαδήποτε κοινωνική σχέση χωρίς "πολιτική" για μια χώρα πούτσα των 9 εκατομμυρίων.

    Σκατά να φάτε κι εσείς και τα μικροπολιτικά σας και τα κόμματα της πλάκας. Α, επί τη ευκαιρία: οι πολιτικοί σας ηγέτες είναι γεννετικά σφάλματα και πανηλίθιοι. Το ίδιο κι εσείς που τους ακολουθείτε. Κακομοίρηδες!

    ReplyDelete
  3. well...uh send her abroad dude...

    ReplyDelete
  4. anyway i didn't really get the whole explosion here. And what about this generalising business who is we and who is you i mean who is following who u know what i mean?

    ReplyDelete
  5. Lefteris where did you study btw? You are equipped with a mesmerizing vocab my man, did they teach you this at Greek school?

    Plz dont immitate other commentators and throw your jargon in this blog. The guys have always promoted a reformist agenda and condemned the deficiencies of Greek universities governance and political manipulation.

    Your insinuation is at the least out of order.

    @ G700

    Media populism is not merely an issue of its task force quality - on the contrary the G700 phenomenon at least in its work conditions dimension is wide spread in all media agencies - it an issue of media governance and media ownership's ill intentions and relations with the rest of society.

    Well said Thanassis btw

    ReplyDelete
  6. @ Lefteris

    Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να σου αφαιρέσω την κηδεμονία της κόρης σου.Αυτό το σχόλιο είναι αρκετό για να πείσει κάθε δικαστή για την ακαταλληλότητά σου ως πατέρα.
    Αν το διάβαζε η κόρη σου θα σε διέγραφε.Η μήπως το έκανε και δεν το πήρες χαμπάρι;

    ReplyDelete
  7. @ Normad

    Δημοκρατία σημαίνει να μπορεί ο καθένας να λέει Ο,ΤΙ θέλει εφόσον ΔΕΝ συκοφαντεί [ie δεν κατηγορεί ψευδώς] δημόσια ή ιδιωτικά πρόσωπα alike και εφόσον ΔΕΝ γίνεται προσωπικός [ειδικά σε δημόσιους χώρους όπως ένα Blog] έναντι ιδιωτικών φυσικών προσώπων.

    Επιτρέπεται, μάλιστα, (με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) ακόμα ΚΑΙ η δυσφήμηση ΟΤΑΝ το περιεχόμενό της είναι
    1) ΑΛΗΘΕΣ και
    2) ΑΠΤΕΤΑΙ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

    Υπάρχει εδώ μέσα ΚΑΙ η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ οι οποίοι λειτουργούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ως ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ MODERATORS και ΚΡΙΤΕΣ των πάντων χωρίς ΠΟΤΕ να παρουσιάζουν ΔΙΚΕΣ τους ΘΕΣΕΙΣ, χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν προτάσεις.
    Το ΜΟΝΟ που πράττουν είναι ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ/ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ [όταν ακούνε αυτά που τους βολεύει] ή ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ [όταν ακούνε την αλήθεια].

    ΑΛΛΑ, είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ανάμεσα στα δικαιώματα του Πολίτη και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της Ελευθερίας της Εκφρασης.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ προκύπτει με αυτούς που γίνονται προσωπικοί και ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ. Στην προκείμενη περίπτωση, Normad έγινες προσωπικός απέναντι στον lefteris και μάλιστα vis-a-vis σε ιερή σχέση, αυτή του γονέα προς παιδί - major faux pas!!!!!

    Mε αυτά που είπε ο lefteris, μπορείς να διαφωνείς σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΦΟΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟ επίπεδο, ΑΛΛΑ ΔΕΝ μπορείς να γίνεσαι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ.

    Εχεις δικαίωμα να γίνεσαι προσωπικός vis-a-vis στους πολιτικούς και κάθε δημόσιο λειτουργό,

    ΑΛΛΑ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ και δολοφονίες χαρακτήρων ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ που είναι ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ των ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ είτε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΥ τύπου ή λαοκεντρικού δλδ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ/ΠΑΣΟΚικού.

    ReplyDelete
  8. @ Athanase

    Performance during the interview

    2/10!!! DISASTER

    Aπέτυχες ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ και ΤΑΚΤΙΚΩΣ σε ΟΛΑ τα ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ και θα αναλύσω λεπτομερώς αργά το βράδυ, διότι τώρα έχω social engagements.

    ReplyDelete
  9. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να εμπλακώ σ' αυτή τη συζήτηση με τον Λευτέρη άντρες, αλλά ρε συ Λευτέρη εντάξει ρε αδερφέ δε νομίζεις ότι συνδέεις τα ασύνδετα με πολύ κακό τρόπο μάλιστα; δεν ξέρω τι λέει η κόρη σου αλλά άμα ήμουνα εγώ η κόρη σου θα ξενέρωνα με τον πατέρα μου να με βγάζει φάτσα φόρα σε blog για πολιτικούς λόγους.

    Τώρα κοίτα G n T για τη συνέντευξη ο Ανδριτσόπουλος είναι καλός και διαβασμένος και προετοιμάζεται για τα θέματα που βγάζει -οκ έκανε ένα λάθος με την ημερομηνία αλλά δεν περιάζει αυτά γίνονται. Ο εκπρόσωπος o T ήταν βελτιωμένος άμα συγκρίνεις με τον Μπάμπη στο ΣΚΑΙ που το άκουσα κι αυτό -κι εκεί καλά ήταν- η διαφορά είναι ότι στον μπάμπη έπαιξε επικαιρότητα στον άλφα έπαιξε θεωρητική συζήτηση περισσότερο. Γενικά δίνω 7/10 για μπάμπη 8/10 για άλλον.

    ReplyDelete
  10. Ε μα δεν τους φτάνει που λένε ότι έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης ("να αυξηθούν τα κονδύλια για την παιδεία"), αλλά καταστρέφουν οι ίδιοι το πανεπιστήμιο με τα κομματικά τους.
    Ζαρωμένα προβατάκια για κάθε κομματικό μαλάκα που θα "στρατολογήσει" ηλίθιους και αφελείς νεανίσκους που έχουν ζωή μηδέν (0), ανώτατου επιπέδου ενδιαφέροντα μηδέν (0) και έτσι γίνονται γκιαουράκια για κάθε κομματικό Πασά και προσπαθούν, σαν τους πάλαι πότε μάρτυρες του Ιεχωβά ή τους φανατικούς baptist και ευαγγελιστές στον αμερικάνικο νότο να στρατολογήσουν κι άλλους στο "σκοπό τους".

    Μαύρο χάλι.

    Dude, you' re right. Καλύτερα να βρω τρόπο να στείλω το κορίτσι στο εξωτερικό.

    ReplyDelete
  11. Δεν νομίζω ότι ο Λευτέρης έχει άδικο.

    Αυτό είναι το χάλι της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και γι' αυτό αντιμαχόμαστε την ιδιωτική ? Επειδή δεν θα μπορούμε να την μετατρέψουμε σε πεδίο στρατολόγησης?

    Μήπως, λέω τώρα, μας αξίζουν αυτά που έρχονται και ακόμα χειρότερα ?

    ReplyDelete
  12. "Λευτέρη άντρες, αλλά ρε συ Λευτέρη εντάξει ρε αδερφέ δε νομίζεις ότι συνδέεις τα ασύνδετα με πολύ κακό τρόπο μάλιστα"

    Βεβαίως. Διότι και η οργή ανθρώπινο συναίσθημα είναι. Νισάφι πια. Κρυβόμαστε πίσω από politically incorrect εκφράσεις και δεν βλέπουμε ότι έχουμε καταντήσει μια ολόκληρη γενιά τελείως άχρηστους. Αντί να βρίσκουν και εφαρμόζουν λύσεις, αντί να αποτελούν πρωτοπορία, κρύβονται πίσω από Θεσμούς της Εποχής των Δεινοσαύρων (πολιτικά κόμματα) και καταστρέφουν το μοναδικό θεσμό που θα μπορούσε ακόμα να λειτουργεί στην Ελλάδα (την παιδεία δηλαδή).

    Πάει κάποιος να ρωτήσει "ρε παιδιά, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι για τα μαθηματικά" και πετάγονται να τον στρατολογήσουν σε κόμμα! Ναζιστικές νεολαίες τριών χρωμάτων!

    Και μετά φωνάζουν και για ανεξαρτησία...

    Τελικά αυτή η κρίση, εύχομαι να βάλει στη θέση τους τους τεμπέληδες και υπερκαταναλωτικούς Αμερικανούς, τους υπερφίαλους κεντροευρωπαίους, αλλά και όσους νομίζουν ότι μπορούν να κολοβαράνε με τα λεφτά του μπαμπά, τα οποία χρησιμοποιούν για τους σκοπούς των κομματικών εκπροσώπων στα πανεπιστήμια!
    Κλέβουν τους ίδιους τους γονείς τους!

    ReplyDelete
  13. nai re fuck em they r a minority it's the same everywhere don't get so upset. Anyway Crete is a beautiful place the university isn't that bad for greek standards she's gonna make lots of friends. If she hates it get her transfered. But beware in case she ends up loving the place. I think that' gonna happen in the end. Positive power and good karma's all u need.

    now komfukios accuses me of being one of those people not having a view on things. just doing character assasination. Well uh that's not true man. this aggression wiill not stand. comfunkios yr a character suicide yourself. i don't really have to do anything on that matter. i mean the ony thing constant about yr views is that they r stuck between hysteric n delirious. i mean i'm aware im a stoner but you think yr the serious scientist? hahahahahaahhahhaahhahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahhahahahahahha

    pffffaaaaaa.....

    get a grip dude yr so unesrious

    ReplyDelete
  14. listen i got to go buy some gear now in sou-ff lu-ndun. Peace and generational justice for all. Kaiadas to all papoydes above 60 yrs old. pffffffffff aaaaaaaa

    ReplyDelete
  15. Λευτέρη,

    επειδή σπουδάζω στο πανεπιστήμιο Κρήτης τα τελευταία 5 χρόνια μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι, τουλάχιστον στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στο Ηράκλειο, τα πράγματα που ισχυρίζεται η κόρη σου είναι υπερβολές. Μια χαρά παρέες κάνεις χωρίς να χρειαστεί να μπλέξεις με τα κάθε λογής κομματόσκυλα. Αν η κόρη σου σπουδάζει στο Ρέθυμνο, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και τμήμα Πολιτικών Επιστημών, δε μπορώ να εκφέρω άποψη διότι δε γνωρίζω.

    Πάντως τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι αρκετά καλύτερα σε αυτό το τομέα από αυτά της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης όπου τα κομματόσκυλα έρχονται στα χέρια..

    ReplyDelete
  16. Μιχάλη, ελπίζω να έχεις δίκιο. Διότι εγώ ο ίδιος της είπα να μείνει στην Κρήτη να σπουδάσει (επειδή θυμάμαι ότι το πανεπιστήμιο ήταν σοβαρό). Για μια στιγμή φοβήθηκα ότι αλλάξανε τα πράματα και μπήκανε μέσα οι πολιτικοί να καταστρέψουν τα πάντα.

    Τα κομματόσκυλα στην Αθήνα πρέπει να τα μαγνητοσκοπείτε και να βάζετε τους καυγάδες στο youtube να γελάμε κι εμείς, αλλά να καταλάβουν κι αυτοί πόσο γελοίοι είναι.

    Περισσότερο μπορώ να ανεχτώ και να καταλάβω αγοράκια να τσακώνονται για ποδοσφαιρικές ομάδες παρά για πολιτικά (στο κάτω κάτω οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν περισσότερο και αμοίβονται ανάλογα με την απόδοση).

    ReplyDelete
  17. Λευτέρη,

    είδα το post σου πιο πάνω που έλεγε για μαθηματικά, οπότε θα υποθέσω ότι η κόρη σου σπουδάζει στο Ηράκλειο και ότι είναι στο πρώτο έτος μιας και σε αυτούς απευθύνονται τα κομματόσκυλα.

    Ακαδημαϊκά μιλώντας το Πανεπιστήμιο Κρήτης στέκει πολύ καλά για τα ελληνικά δεδομένα. Ειδικά τα τμήματα ιατρικής, φυσικής, βιολογίας και επιστήμης υπολογιστών έχουν εξαιρετική φήμη.


    Προσωπικά είμαι φοιτητής στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών. Όταν πρωτομπήκα ήταν μερικοί καθηγητές που μας έλεγαν ότι είμαστε το καλύτερο τμήμα κλπ κλπ και γέλαγα ειρωνικά (η νεοελληνική αίσθηση κατωτερότητας). Είχα τη τύχη όμως να σπουδάσω για ένα χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους(να πεις στη κόρη σου να πάει, για ένα χρόνο μάλιστα) σε πανεπιστήμιο που στη κατάταξη των times ήταν μέσα στα 50 καλύτερα παγκοσμίως. Ε λοιπόν, αν εξαιρέσεις τα μικρά τμήματα(παρακολουθούσα βεβαίως μεταπτυχιακά μαθήματα καθώς ήταν στα αγγλικά και είχαν μικρότερο ακροατήριο), την καθαριότητα, τη λιγότερη γραφειοκρατία, και τους πιο πολλούς και καινούριους υπολογιστές, δεν είδα και μεγάλες διαφορές με τη Κρήτη.
    Υπήρχαν και εκεί καθηγητές τους οποίους χαιρόσουν να ακούς και άλλοι που δεν ήξεραν να μιλήσουν και ας είχαν τις περγαμηνές(δημοσιεύσεις κλπ).
    Είδα και εκεί τεμπέληδες φοιτητές, είδα και εκεί αιώνιους φοιτητές και είδα και εκεί φοιτητές που μοχθούν και τελειώνουν στην ώρα τους και με καλούς βαθμούς. Βαθμολογικά είμαι περίπου στο μέσο όρο (~7,1) και μπορώ να σου πω ότι οι φοιτητές εκεί ούτε ιδιαίτερα πιο χαζοί, ούτε ιδιαίτερα πιο έξυπνοι ήταν. Η "κατανομή εξυπνάδας" θα έλεγα ότι ήταν περίπου ίδια με αυτή της σχολής μου. Τότε συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά που γράφονται στον τύπο και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τα πανεπιστήμια μας, είναι σε κάποιο βαθμό ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

    Και κάτι άλλο, είμαστε τυχεροί που υπάρχει το internet. Γενικά ψάχνω υλικό για τα μαθήματα μου στο δίκτυο και μπορώ να σου πώ ότι τα ίδια πάνω κάτω διδασκόμαστε στα μαθήματα μας εδώ σε σχέση με αυτά σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και αν δεν είναι τα ίδια, τις περισσότερες φορές μπορείς να κατεβάσεις τις παρουσιάσεις τους για να πάρεις μια ιδέα. Ή να ψάξεις και να κατεβάσεις ένα άρθρο από επιστημονικό περιοδικό (http://www.heal-link.gr/). Εξάλλου, η ουσία του πανεπιστημίου όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον για το αντικείμενό μου, είναι να κατανοήσεις κάποια βασικά και από κει και πέρα να μάθεις να ψάχνεις και να μαθαίνεις από μόνος σου.


    Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι ότι αν ο φοιτητής/τρια και στη προκειμένη περίπτωση η κόρη σου θέλει να μάθει, θα μάθει και ας υπάρχουν τα εμπόδια της ελληνικής πραγματικότητας.

    Και επίσης να ξέρεις είναι πιο πιθανό να σου πει η κόρη σου ότι την πλησίασαν κομματόσκυλα, ή ότι ψηφίστηκε κατάληψη παρά να σου πει ότι της έβαλαν ένα ζόρικο project για το οποίο θα πρέπει να ξενυχτήσει.

    Ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

    ReplyDelete
  18. @Μιχάλης Π.

    Μπράβο παλληκάρι.Μίλησες στη καρδιά μου.Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι χωματερές, όπως πολλοί διακηρύττουν.Για προπτυχιακές σπουδές θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πολύ ψηλά σε σχέση με πολλά άλλα φημισμένα του εξωτερικού.Οι προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα είναι περισσότερο πανεπιστημιακές και λιγότερο κολλεγιακές,σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα Αγγλοσαξωνικά.Εκεί που υπερτερούν τα ξένα,όχι όλα φυσικά,είναι οι μεταπτυχιακές.
    Σήμερα όμως τα πάντα με την χρήση της τεχνολογίας,όσον αφορά τη γνώση, είναι στο πιάτο σου.Μπορείς να βρίσκεσαι στη ζούγλα του Αμαζόνιου και να μην υστερείς σε τίποτε σε πρόσβαση στις πηγές γνώσεις.Το Πανεπιστήμιο όμως και ιδιαίτερα οι προπτυχιακές σπουδές δεν είναι ΜΟΝΟ γνώση.Είναι κοινωνιοκοποίηση,είναι πολιτικοποίηση,είναι σχέσεις,μόρφωση,έρωτας,αγάπη,ζωή.Αυτά χρειάζονται και το απαραίτητο περιβάλλον, αστικό και πανεπιστημιακό, για να τα τροφοδοτήσει.Και φυσικά δεν μπορείς αυτό να το βρείς στη Καρδίτσα ούτε στο Αμπερντεν,την Καρδίτσα του Βορρά της Βρετανίας.

    ReplyDelete
  19. Oσον αφορά τις κομματικές νεολαίες,η συνεισφορά τους είναι πολύ σημαντική στη διαδικασία πολιτικοποίησης του νέου.Είναι ένα δεύτερο Πανεπιστήμιο η φοίτηση σαυτές.Ειδικά στις αριστερές νεολαίες όπου γίνονται και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.Το καλύτερο μπίζνες σκούλ είναι η ΚΝΕ.Δεν το λέω μειωτικά.Ο Τσίμας ,ο Κύρτσος,η Χούκλη απο τη ΚΝΕ αποφοίτησαν.Περισσότερο στη ζωή τους τούς βοήθησε η ΚΝΕ και λιγότερο το Πανεπιστήμιο.Εμαθαν να διαβάζουν,να σχετίζονται,να μάχονται,να επιχειρηματολογούν,να αντιδικούν,να κερδίζουν,να χάνουν.Και παρά του ότι για όλους εμάς φαίνεται ότι η ΚΝΕ είναι μια απλή Μαντράσσα, ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.Οσοι φυσικά σπουδάζουν και φεύγουν.

    ReplyDelete
  20. "Με βάση το δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης που καταρτίζει ο ΟΗΕ, η Ελλάδα ανήκει στις 23 πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στις 28 πιό πλούσιες"

    Αυτό για όσους βρίζουν την Ελλάδα απο το πρωί μέχρι το βράδυ.Η Ελλάδα δεν είναι σκουπιδοτενεκές όπου πετάμε τα απόβλητα απο τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

    ReplyDelete
  21. Και φυσικά η Ελλάδα των δεικτών 23 και 28 δεν έγινε ούτε ερήμην του λαού της ούτε ερήμην των πολιτικών της.

    ReplyDelete
  22. @ parmenides
    Η Ελλάδα δεν είναι σκουπιδοτενεκές όπου πετάμε τα απόβλητα

    ΟΥΔΕΙΣ, εκτός από τους "Ελληνες που προτιμούν να ανήκουν στους Ελληνες" [sic, by Katharma] αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως σκουπιδοτενεκέ.

    Tout au contraire!!!

    Η UNESCO και όλοι οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, in fact, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να εμποδίσουν τους βλαχο-baroque Ελληνες από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Οι σημερινοί, όμως, ΕΛΛΗΝΕΣ με ΔΙΚΗ τους ΑΠΟΦΑΣΗ έχουν μετατρέψει εαυτούς σε ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! Trailer park white trash, in fact!

    ReplyDelete
  23. OΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    είναι ΒΛΑΞ ή ΚΟΙΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ

    ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ το ΠΑΣΟΚ

    είναι ΕΧΘΡΟΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ReplyDelete
  24. Μιχάλη καλά τα είπες. Παρμενίδη εγώ έχω αντίθετη άποψη. Αν εξαιρέσεις κάποια τμήματα τα προπτυχιακά είναι γενικώς μάπα. Ο λόγος; Πρώτον, τα μαθήματα είναι διαχωρισμένα σε μικρομαθηματάκια και όχι σε επιστημονικούς κύκλους, δεύτερον, διδάσκονται με σύγγραμμα και όχι με απαραίτητη βιβλιογραφία, τρίτον, το μισό χρόνο οι αίθουσες τελούν υπό κατάληψη και χάνονται οι εξεταστικές, τέταρτον, δεν υπάρχει σχέση με το διδακτικό προσωπικό (στην Αγγλία και στο χειρότερο αει να πας ένα 15μερο tutorial σε μικρή τάξη θα το έχεις), οι περισσότεροι διδάσκουν δια αντιπροσώπου, πέμπτον, στις διαλέξεις γίνεται ο χαμός από κόσμο, έκτον οι βιβλιοθήκες είναι ανύπαρκτες για τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. To heal link υπενθυμίζω ότι ήταν down λόγω έλλειψης πόρων από τα ΚΠΣ για ένα διάστημα.

    Τα μεταπτυχιακά (MA, MSC κλπ όχι τα διδακτορικά) είναι καλύτερα οργανωμένα, πιο εντατικές οι σπουδές και πιο απαιτητικό το επίπεδο.

    ReplyDelete
  25. Για τις παρατάξεις διαφωνώ επίσης. Πάνε οι εποχές όπου μάθαινες συμμετέχοντας σ' αυτές. Αυτά έγιναν από το 60 μέχρι τη μεταπολίτευση. Από το 80 και μετά συμμετέχω σε φοιτητική παράταξη = μαθαίνω να γίνομαι ή κλέφτης ή πρόβατο. Δυστυχώς. Με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις τα υγιή κομμάτια των φοιτητών ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες και πολιτικοποιούνται έξω από τις παρατάξεις.

    ReplyDelete
  26. στη σελίδα του heal link υπάρχει η εξής ανακοίνωση

    Tο ΥπΕΠΘ αποφάσισε να εντάξει τη χρηματοδότηση των συμβάσεων για τις ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης του ΣΕΑΒ στο ΕΣΠΑ. Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών της ένταξης ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα προβλήματα πρόσβασης. Ο ΣΕΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

    Ούτε κανονική ούτε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Βιβλιογραφία μέσω google κι όποιος αντέξει.

    ReplyDelete
  27. Από το 80 και μετά συμμετέχω σε φοιτητική παράταξη = μαθαίνω να γίνομαι ή κλέφτης ή πρόβατο.

    Από το 81 και μετά gμόσιέ μου, από το 81 και μετά.
    Πες το θέλω να το ακούσω:
    ΕΠΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 81.

    ReplyDelete