Thursday, September 6, 2007

Στηρίζουμε πολιτικές, όχι κόμματα

Βρισκόμαστε 10 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη και η πολιτική συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά. Οι προτάσεις των bloggers πάνε κι έρχονται, τα διαδικτυακά debates δίνουν και παίρνουν.

Κάποιοι κάνουν λόγο για ψήφο αυτοδυναμίας στα δύο μεγάλα κόμματα. Πολλοί προτείνουν τη στήριξη των μικρών. Άλλοι πάλι προωθούν την ιδέα μιας μεγάλης συνεργασίας ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τέλος, αρκετοί είναι αυτοί που απορρίπτουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Προτείνουν άκυρο, λευκό ή αποχή.

Η θέση μας επί του θέματος είναι σαφής.

Η G700 ως ανεξάρτητη διαδικτυακή κίνηση της Κοινωνίας των Πολιτών δεν πριμοδοτεί κόμματα ούτε επιχειρεί να προωθήσει εκλογικές τακτικές. Προσπαθεί όμως να επηρεάσει την πολιτική συμπεριφορά, στηρίζοντας συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα συμφέροντα της νέας γενιάς, και συγκεκριμένα της ηλικιακής ομάδας 25-35, όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε.

Μας ενδιαφέρει γι’ αυτό να εκφράζουμε την άποψή μας για συγκεκριμένα θέματα που μας αφορούν.

Μας αφορά η στάση της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, τις εκλογές και το Σύνταγμα. Θέλουμε σταθερό εκλογικό κύκλο.

Μας αφορά η ικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να προλαμβάνει κρίσεις και να προστατεύει από καταστροφές. Θέλουμε ισχυρό κράτος και πολιτικούς σε εγρήγορση.

Μας αφορά η προσπάθεια της εκάστοτε κυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από θεωρίες συνωμοσίας και κατασκευασμένα σενάρια περί οργανωμένων σχεδίων. Θέλουμε ειλικρίνεια και απόδοση ευθυνών.

Μας αφορά η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας στην Ελλάδα. Θέλουμε να ζήσουμε σ’ ένα βιώσιμο και βιολογικά ποικίλο φυσικό περιβάλλον.

Μας αφορά η προεκλογική ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών των αθλητικών σωματείων και των ανωνύμων εταιρείων με καλοκαιρινές τροπολογίες στα πεταχτά. Θέλουμε δικαιοσύνη όχι χάρες.

Μας αφορά η αυθαίρετη και παραπλανητική μεταπήδηση των αιρετών αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θέλουμε να ολοκληρώνουν τη θητεία τους στους δήμους και τις νομαρχίες.

Μας αφορά και θέλουμε τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης. Δεν είναι όμως δυνατόν ο διάλογος για το ασφαλιστικό να γίνεται για εμάς χωρίς εμάς. Θέλουμε συμμετοχή στο διάλογο που θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές.

Ζούμε καθημερινά τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ως εργαζόμενοι, καταναλωτές, πολίτες. Αναζητούμε ρεαλιστικές λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Στους 9 μήνες λειτουργίας του blog έχουμε κάνει προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, την αλλαγή του ασφαλιστικού, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, την ανάπτυξη μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων απασχόλησης.

Αν και σοσιαλφιλελεύθεροι ιδεολογικά, αποφεύγουμε να εμπλακούμε σε συζητήσεις περί γνήσιων ιδεολογιών, αυθεντικών θεωρητικών πλαισίων και λοιπών ανούσιων «πολιτικολογικών» αντιπαραθέσεων.

Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα ιδεολογήματά των μεσηλίκων που στοιχειώνουν τη σκέψη μας, τα κωλύματα που κουβαλάνε από το ’60 και το ’70, όταν ήταν επαναστάτες φοιτητές, την αισθητική τους, την μουσική τους, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους θεσμούς και το περιβάλλον, το αριστερό τους δήθεν, τον έμφυτο μικρο-αστικό συντηρητισμό τους και τον υφέρποντα εθνικισμό τους.

Θέλουμε ν’ αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις. Ν’ απαλλαγούμε από τις παθογένειες της πρόσφατης ιστορίας μας. Αυτήν την απαλλαγή από το παρελθόν την περιγράφουμε με δύο λόγια ως Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση.

Αυταπάτες δεν τρέφουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα.

Θεωρούμε, όμως, ότι το διάχυτο κύμα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης της πολιτικής σήμερα, συνιστά, κατά το ελάχιστο, σαφή εντολή των πολιτών προς τα κόμματα και τους πολιτικούς, για απαλλαγή από την Ελλάδα της αδράνειας, της ακινησίας, της λαμογιάς και της ανευθυνοϋπευθυνότητας αύριο. Ας τη λάβουν σοβαρά υπόψη.

89 comments:

  1. Σοσιαλφιλελεύθερισμός; Περί τίνος πρόκειται;

    ReplyDelete
  2. Aπόσπασμα από άρθρο του Ξυδάκη στο περιοδικό “Κ”, Καθημερινή, Κυριακή 25 Μαίου 2003 για τα Παλικάρια του ΠΑΣΟΚ

    "Τα Παλικάρια είναι σαρξ εκ της μικρομεσαίας σαρκός· είναι η επιτομή του αμοραλιστή φτωχοδιάβολου που βαρέθηκε τον άφραγκο τίμιο της τάξης του. Τα Παλικάρια πρόσφεραν ψευδαισθήσεις, παραμύθα, ορμή, ξεροκόμματα. Και πήραν όσα χωρούσαν οι τσέπες τους. Με φυσικότητα, με οικεία απληστία, με βιάση.

    Όλα εν ονόματι των μικρομεσαίων."

    Λέτε ο Κομφούκιος και ο Ξυδάκης να είναι ξαδέρφια; Πολύ φασίστες ρε γαμώτη μου

    ReplyDelete
  3. Θαυμάσια όσα λέτε και θα επανέλθω με λεπτομέρειες στα επί μέρους, αλλά περίμενα ως πρώτο, κομβικό και par excellence πρόβλημα να θιγεί το κοινωνικό θέμα της χώρας, δλδ
    1. η παντελής απουσία συστήματος αρχών και αξιών, και, αντιστρόφως, η ανάδειξη της απάτης σε εθνική αξία και κεκτημένο
    2. η απουσία επίγνωσης της ελευθερίας ως ηθικού προνομίου (liberty) και ειδικότερα της αρχής ότι εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου τελειώνουν τα δικά μου
    3. η παντελής απουσία αισθήματος αλληλεγγύης και συλλογικής ευθύνης από την καθημερινότητα.

    ReplyDelete
  4. άλλαξε "αντιστρόφως" σε "αντιθέτως"

    ReplyDelete
  5. Anonymous said...
    "Λέτε ο Κομφούκιος και ο Ξυδάκης να είναι ξαδέρφια; Πολύ φασίστες ρε γαμώτη μου "

    Δεν ξέρω φίλε αν είναι ξαδέρφια και φασίστες και δεν έχει σημασία. Αν ποτέ κατέβουν στη πολιτική τότε θάχει σημασία να μάθεις τι πρεσβεύουν.

    Ομως, σε μια χώρα όπου η γλώσσα έχει "αλωθεί" και οι λέξεις έχουν απαξιωθεί εννοιολογικά, το να αναλώνεσαι στην αναζήτηση της σωστής λέξης [le mot juste, Gustave Flaubert] είναι, για μένα τουλάχιστον, ένας άξιος λόγος υπάρξεως [raison d' etre].

    ReplyDelete
  6. Poios Komfoukios? Zaxos eipame ...

    ... Xatzifwtiou!

    ReplyDelete
  7. Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά.

    ReplyDelete
  8. Anonymous said...
    "Poios Komfoukios? Zaxos eipame ...
    ... Xatzifwtiou! "

    Καλά ρε φίλε. Εδώ γίνεται συζήτηση, ο Χατζηφωτίου σε απασχολεί;
    Γιατί δεν συμμετέχεις με τις ιδέες σου;
    Μήπως είσαι δολοφόνος χαρακτήρων;
    Μήπως είσαι προβοκάτορας;

    ReplyDelete
  9. Την Δημοκρατία, ο Αριστοτέλης και οι μόνοι που τον αντέγραψαν κατά γράμα, δλδ οι ιδρυτικοί πατέρες των ΗΠΑ, την θέλουν διαλεκτική (deliberative) και όχι αντιπροσωπευτική-διεκπεραιωτική (representative) ούτε λειτουργούσα μέσα από Gallup polls. Aν ήταν έτσι, τότε, με την εξέλιξη του διαδικτύου, σε λίγα χρόνια δεν θα χρειαζόμασταν Κοινοβούλιο και Πληρεξουσίους (όπως λεγόντουσαν παληά οι βουλευτές). Θα μπορούσαμε για κάθε θέμα να πηγαίνουμε, κάθε βράδυ ή τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα, στο PC μας και να ψηφίζουμε επί παντός επιστητού.

    Ομως, η Δημοκρατία είναι, πρέπει να είναι, διαλεκτική και ο πολιτικός ΔΕΝ μπορεί να υπολείπεται, να έπεται, να είναι ουραγός ή και δέσμιος της κοινής γνώμης, ΑΛΛΑ να ηγείται, να προηγείται της κοινωνίας και της εποχής του, να είναι δλδ χρονικά ταυτισμένος με τον μέλλοντα χρόνο ενόσω η κοινωνία είναι προσκολλημένη στον παρόντα.

    Αυτό άλλωστε είναι ΚΑΙ το ζητούμενο από τον πολιτικό. Ο πολιτικός είναι ιδεαλιστής και ρεαλιστής, οραματιστής και προσγειωμένος, διανοούμενος και τεχνοκράτης. Συλλαμβάνει τον καλύτερο συμβιβασμό και τον μεταφέρει ως βιώσιμη ιδέα στους πολίτες με τους οποίους διαλέγεται και από τον διάλογο προκύπτει η επαγωγή.

    Η Δημοκρατία είναι και πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική ΜΟΝΟ υπό μιά έννοια, δλδ ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες, ιδεολογίες, τάσεις, ρεύματα πρέπει να εκπροσωπούνται στον δημόσιο διάλογο, αλλά όχι υπό την έννοια του να άγουν και να φέρουν τον πολιτικό.

    Ministrate sed non ministrari. O πολιτικός δεν άγεται ούτε χειραγωγείται από δημοσκοπήσεις, διότι τότε έχουμε πλήρη αδράνεια. Ο πολιτικός είναι ηγέτης, εξ ου και ο όρος!

    ReplyDelete
  10. Ministrate -> ministrare

    ReplyDelete
  11. Anonymous
    "Poios Komfoukios? Zaxos eipame ...
    ... Xatzifwtiou!"

    Ανώνυμε, αναγνώστη του Costopoulian vlacho-status,
    Mιά χαρά είναι ο Χατζηφωτίου. Είκοσι χρόνια δηλαδή που σου τον έρριχνε ο Λαμπράκης στη σοσιαλιστική σου μάπα ήταν καλός και τώρα που τον έκανε ο Λαμπράκης demode' δεν σου αρέσει;

    ReplyDelete
  12. Μπράβο ρε παίδες!!!!

    Επιτέλους υπάρχει μια φωνή που λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!

    ReplyDelete
  13. @ca

    "Ο πολιτικός είναι ιδεαλιστής και ρεαλιστής, οραματιστής και προσγειωμένος, διανοούμενος και τεχνοκράτης. Συλλαμβάνει τον καλύτερο συμβιβασμό και τον μεταφέρει ως βιώσιμη ιδέα στους πολίτες με τους οποίους διαλέγεται και από τον διάλογο προκύπτει η επαγωγή."


    Εξαιρετικό!!!!!!

    ReplyDelete
  14. ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

    "Πολλοί πιστεύουν ότι ο αγώνας για τις ελευθερίες μας έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για δραματική ψευδαίσθηση. Ποτέ ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο αδιαφανής και πολύπλοκος. Οι ελευθερίες μας απειλούνται. Η υπεράσπιση των φιλελεύθερων ιδεών αποτελεί προτεραιότητα για όσα πολιτικά κινήματα προωθούν τις ιδέες της αυτονομίας και της χειραφέτησης των ανθρώπων.

    Ο φιλελευθερισμός δεν εξαντλείται στον οικονομικό φιλελευθερισμό. Η φιλελεύθερη σκέψη αποτελεί και σήμερα πηγή πολιτικής παρέμβασης. Οι φιλελεύθερες ιδέες είναι δυνατόν να ερμηνευθούν μέσα από ένα κοινωνικό πρίσμα. Ένα κομμάτι της ιστορίας του σοσιαλισμού σημαδεύεται από τη σταθερή παρουσία ενός φιλελεύθερου προσανατολισμού. Ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός είναι δυνατόν να συμφιλιωθούν.

    Αν ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να στρατευτεί στην υπόθεση της ελευθερίας, τότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο απελευθερωτικός του ρόλος έχει λήξει οριστικά. Ο φιλελεύθερος προσανατολισμός του σοσιαλισμού δεν αποτελεί θλιβερή αναγκαιότητα, ούτε θυσία της σοσιαλιστικής καθαρότητας στο βωμό των οικονομικών αναγκαιοτήτων. Πρέπει, αντιθέτως, να διεκδικήσουμε και να υιοθετήσουμε αυτό τον προσανατολισμό, γιατί ανταποκρίνεται σε μια ερμηνεία του σοσιαλισμού που τον συνοδεύει από τότε που εμφανίστηκε. Ενσαρκώνει σήμερα το μέλλον του σοσιαλισμού".

    Από τo οπισθόφυλλο του βιβλίου της Marie Canto-Sperber "Φιλελευθερισμός και Σοσιαλισμός: Οι Κανόνες της Ελευθερίας", εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

    ReplyDelete
  15. Για κάτι πιο πρακτικό και ευκολοχώνευτο με προτάσεις πολιτικής δες το "Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία" των Τάκη Μίχα και Δημήτρη Σκάλκου.

    Για κάτι πιο ιστορικό δες το "Φιλελεύθερος Σοσιαλισμός" του Κάρλο Ροσέλι, εκδ. Κούριερ.

    ReplyDelete
  16. On the issue

    "Λευτεριά απο τη μεταπολίτευση" ση μαίνει,κατα τη γνώμη μου,"όχι στις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις".
    Η τρικυμιώδης πορεία της Ελλάδας απο τη δικτατορία πρός την καρδιά της θεσμικής Ευρώπης επέβαλε την ύπαρξη ισχυρών κυβερνήσεων και μεγάλων προσωπικοτήτων(Καραμανλής,Παπανδρέου,Σημίτης).
    Τα οφέλη απο αυτό το τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος ήταν τεράστια.
    Τοτε το ισχυρό κατ'ανάγκην ταυτίζονταν με το μονοκομματικό.
    Σήμερα μπήκαμε στην εποχή των ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ.Είναι η νέα περίοδος που ανοίγει μπροστά μας.
    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ.
    Ισχυρές κυβερνήσεις σήμερα σημαίνουν πολυμερείς πολυκομματικές η τουλάχιστον δικομματικές συνεργασίες σε προγραμματική βάση.
    Χρειαζόμαστε κουλτούρα συνεργασιών και συναινέσεων.
    Η Γ700 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΑΝ ΠΑΛΑΙΨΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ.

    ReplyDelete
  17. On the issue

    Ο σοσιαλφιλευθερισμός είναι μια ιδεολογική σύγκλιση σοσιαλισμού και φιλελευθερισμού.Είναι η ιδεολογία του consensus, δηλ. των συνεργασιών και των προγραμματικών συμφωνιών.
    Τα κόμματα που εμπνέονται απο αυτή την ιδεολογία δεν κυβερνούν αλλά συντονίζουν τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι και λαμβάνουν τις αποφάσεις.
    Αυτά συμβαίνουν στη βόρεια κυρίως Ευρώπη.
    Εάν αποδεχόμαστε αυτή την ιδεολογία σημαίνει πως αποδεχόμαστε το ρόλο της κυβέρνησης ως συντονιστικού,κυρίως,
    οργάνου.
    Οπότε ο κρατισμός και ο κομματισμός τα δυό κακά των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων πάνε περίπατο.
    Ονειρο! Ονειρο!

    ReplyDelete
  18. Ο Καραμανλής,στο debate,διεκήρυττε την ανάγκη για εθνική ομοψυχία ενω παράλληλα δήλωνε ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.Μ'αυτό το τρόπο ομοψυχία(δηλ.συμφωνία σε κάποιους κοινούς στόχους) δεν επιτυγχάνεται.
    Το χρησιμοποιεί σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
    Ασκεί εκβιασμό στό εκλογικό σώμα.
    "Αν δεν με ψηφίσετε θα σας ταράξω στις εκλογές μέχρι να κάτσετε σαν κόττες".
    "ή Καραμανλής ή Τάνκς".
    Αυτά παράγει η επικοινωνιακή χούντα του Μαξίμου (επικοινωνιακά μπουχέσματα),αυτά καταναλώνουμε.

    ReplyDelete
  19. @ Κωστής Παλαμάς
    Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά

    ReplyDelete
  20. Μη μου μιλάτε για Λαμπράκη και λοιπά μιάσματα!

    Προς τους φίλους και θαυμαστές παληά citizen ουτάνα συνιστώ Ζαμπούνη.

    ReplyDelete
  21. Μιά ακόμη μεγάλη τράπεζα,η Μαίρη Λίντσ,ανερυθρίαστα,απροκάλυπτα,σχεδόν γαιδουρινά, επεμβαίνει προτείνοντάς μας να ψηφίσουμε τον εκλεκτό των Αμερικανικών τραπεζών κ. Καραμανλή.
    Για τις βαλίτσες τι μας προτείνει;

    ReplyDelete
  22. Gia tis balitses synistoume luis vuitton

    ReplyDelete
  23. Anonymous said...
    "Μιά ακόμη μεγάλη τράπεζα,η Μαίρη Λίντσ"

    Εξαιρετική κυρία η Μαίρη Λυντς. Εχουμε συμφάγει. Είναι εξαδέρφη της ημέτερης Μαίρης Λίντα. Αλλά όταν ήρθαν στο Σικάγο, τους συνέστησα το "Λιντα" να το μετρέψουν σε "Λίντς" και έτσι ξεκίνησε μια αυτοκρατορία

    ReplyDelete
  24. J.B. Morgan,
    Morgan Stanley,
    Mary Leeds,
    City Groop,

    Το νέο κυβερνητικό σχήμα στις 17
    Σεπτέμβρη.
    Επιτελικό,μικρό,ευέλικτο.

    ReplyDelete
  25. MARY LYNTCH AGRAMMATE PASOKO

    ReplyDelete
  26. Sorry.Δεν είχα διαβάσει καλά τη ταμπέλλα της βαλίτσας.

    ReplyDelete
  27. @Anonymous
    "Μιά ακόμη μεγάλη τράπεζα,η Μαίρη Λίντσ,ανερυθρίαστα,απροκάλυπτα,σχεδόν γαιδουρινά, επεμβαίνει προτείνοντάς μας να ψηφίσουμε τον εκλεκτό των Αμερικανικών τραπεζών κ. Καραμανλή.
    Για τις βαλίτσες τι μας προτείνει;"

    Κάποιος σε χειραγωγεί ανώνυμε.

    Επειδή δική μας φιλοδοξία είναι να πάψετε να είστε αγράμματοι κατ εικόνα και ομοίωση του Λαλιώτη και της Φώφης, ώστε να μπορείτε να σκέπτεσθε ανεξάρτητα, μάθε τα εξής:

    1. Το όνομα είναι MERRILL LYNCH όχι Μαίρη
    2. Δεν είναι τράπεζα με την κλασσική έννοια, δλδ συμβατικών, εμπορικών συναλλαγών, αλλά αποκλειστικά Τράπεζα Επενδύσεων.
    3. Ολες οι μεγάλες τράπεζες επενδύσεων των ΗΠΑ βγάζουν τακτικά (τριμηνιαία, μηνιαία και δεκαπενθήμερα όταν κρίνεται απαραίτητο) bulletins με προγνωστικά για την οικονομική κατάσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ και οδηγίες προς φυσικούς και θεσμικούς επενδυτές.
    4. Είτε βγεί ο Καραμανλής είτε ο Παπανδρέου, στις ΗΠΑ μηδέν καν η φοράς θα συγκινηθεί να αφοδεύσει εις το αλώνιον.
    5. Μιάς και τόθιξες όμως, οι διπλωμάτες καριέρας του State Department τρέφουν εκτίμηση κυρίως για τον κ. Σημίτη.
    5. Αυτά που γράφουν οι κατακίτρινες φυλλάδες του Λαμπράκη και του Τεγόπουλου για επέμβαση Αμερικανικών τραπεζών δεν είναι καν ψεύδη, είναι βλακείες "κατασκευασμένες" για να σε χειραγωγούν, ώστε αυτοί με την σειρά τους να ελέγχουν, να ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.
    ΠΩΣ είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να νοιάζονται για μιά χώρα της οποίας το ΑΕΠ είναι ίσο με τα gross earnings μιάς μέσης αλυσίδας supermarket.

    ReplyDelete
  28. ΜΕRRILL LYNCH
    Δύο R και δύο L

    City Group

    ReplyDelete
  29. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  30. Merrill και Lynch είναι δύο ξεχωριστά επίθετα ιδρυτικών φυσικών προσώπων, όπως θα λέγαμε
    Λαμπροπουλος Κλαουδάτος

    ReplyDelete
  31. Ο Κομφούκιος έθιξε το μείζον, μετα το κοινωνικό, πρόβλημα της Ελλάδας που συζητήσαμε πρό εβδομάδος, αν δεν πλανώμαι.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει Τύπο. Σε μιά χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων εκδίδεται ΜΟΝΟ μιά εφημερίδα προδιαγραφών International Herald Tribune και New York Times,
    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    ReplyDelete
  32. Κυκλοφορεί η κομφουκιανή άποψη ότι ο Σημίτης είναι ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ και τα επιτεύγματα της 8ετίας του έγιναν μόνον χάρις σ' εκείνον. Δεν είναι ανάγκη, για την αυτοθρόως ανιστόρητη αυτή άποψη, να εκθέσουμε επιχειρήματα τώρα. Αποτελεί όμως αναμφισβήτητο γεγονός ότι με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ηγέτη της χώρας τον Σημίτη η Ελλάδα κατέστη σοβαρό, αξιόπιστο και ισχυρό μέλος στη διεθνή και κυρίως στην ευρωπαϊκή σκηνή. Όταν ένα κράτος εμπνέει την υπόληψη και τον σεβασμό των τρίτων, είναι φυσικό ότι αποκτά ευχέρειες και δυναμική για την εσωτερική του πρόοδο (κοινωνική, οικονομική κτλ)που με τη σειρά της προωθεί τη χώρα διεθνώς, και ούτω καθ' εξής (άλλωστε ραγδαία ο κόσμος εισέρχεται σε παγκόσμια κοινότητα).
    Σημαντικός παράγων για την εξέλιξη αυτή στην 8ετία Σημίτη υπήρξε η προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου (γι' αυτό και στην ουσία χρίστηκε διάδοχος). Βέβαια, επειδή τα κόμματα είναι πολυμορφικοί οργανισμοί, σημειώνονται αστοχίες, δολιότητες και ενίοτε παρανομίες κατά την άσκηση της εξουσίας. Όμως οι νοήμονες (και των κατωτάτων κατά Κομφούκιο στρωμάτων) αντιλαμβάνονται, και κατά περίπτωση νοιώθουν, ποιά είναι η κύρια, συμπαγής πολιτική ύλη κάθε κόμματος εξουσίας - μιλάμε για το τρέχον πολιτικό σύστημα, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα - και διακρίνουν την πολιτική ουσία (ιδέες, πρόγραμμα, στόχους) από την πολιτική απουσία (αλαλάζοντα κύμβαλα). Μακάρι να το δηλώσουν με την ψήφο τους. Πάντως 10 ημέρες πριν από τις εκλογές οι λίβελοι και αφορισμοί δεν συμβάλλουν, Κομφούκιε, στον διάλογο και στον εκδιαλεκτισμό της δημοκρατίας, που τον προάγεις με το αυθεντικό σου ονοματεπώνυμο. Αντιθέτως, χωρίς να επηρεάζουν τους συμμετέχοντες, τους ερεθίζουν, απαξιώνοντας τον αφορίζοντα.

    ReplyDelete
  33. @ C A

    Giati h estia k h akropoli den einai efhmerides epipedou?

    ReplyDelete
  34. @ κρότον ηχηθείς
    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "Κυκλοφορεί η κομφουκιανή άποψη ότι ο Σημίτης είναι ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ και τα επιτεύγματα της 8ετίας του έγιναν μόνον χάρις σ' εκείνον."

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Ουδέποτε είπα αυτό. Παραποιείς ή δεν αντελήφθης τον λόγο μου.
    Ο Σημίτης δεν είναι ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Σημίτης βρίσκεται εις, και ταυτίζεται με, την ψυχή του ιδεολογικού κορμού του ΠΑΣΟΚ. Ανιθέτως, ο Ανδρέας και τα υβρίδιά του, οι "πασόκοι", είναι τα ξένα σώματα μέσα στην ιδεολογία Κινήματος που ουδέποτε λειτούργησε ως κίνημα αλλά, εξ αρχής, ως προσωποπαγές Κόμμα: ένας δημαγωγός ολκής με τα αρπαχτικά [predators] υποχείρια, τους, και κατά Ξυδάκην, "αμοραλιστές φτωχοδιάβολους που είχαν βαρεθεί τον άφραγκο τίμιο της τάξης τους".
    Ούτε ο Ανδρέας μήτε τα υβρίδια είχαν ιδεολογία. Στόχος τους ήταν ένας, η εξουσία, γι αυτό και, μόλις την πήραν στα χέρια τους, διέλυσαν το σύμπαν.
    ΚΑΙ επειδή ήσαν οι πολλοί, ταυτίσθηκαν de facto με το ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε ο νους του μέσου πολίτη, στο άκουσμα του ακρωνυμίου "ΠΑΣΟΚ", παραπέμπεται αυτομάτως στα τα "έργα" της Συμμορίας του ΑΠ.

    Λες για τα έργα του Σημίτη.
    Είναι τοις πάσι γνωστό, και όχι "Κομφουκιανή θέση" όπως σε βολεύει, πως, εάν ο Σημίτης είχε αφεθεί να λειτουργήσει στα 80ς ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σήμερα θα είχαμε Δημόσιον Χρέος 30% του ΑΕΠ και όχι 110%. ΑΛΛΑ η Συμμορία τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ σε παραίτηση.
    Λες για τα έργα Σημίτη και συγκινούμαι όταν βλέπω την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου να λαμπραίνει το πολυτελές λεύκωμα-ημερολόγιο "The American Express Appointment Book - 2006".
    ΝΑΙ, ΟΧΙ μόνο χάρις σ΄εκείνον έγιναν τα επιτεύγματα ΑΛΛΑ, αν είχε ΕΝΤΙΜΑ εκτελεστικά όργανα και όχι μιζαδόρους ΟΛΚΗΣ, θάχαν γίνει τα διπλάσια, ή όσα έγιναν θα είχαν υποδιπλάσιο κόστος, for a fact!
    Ο Σημίτης είναι μιά ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ προσωπικότητα από την συλλογική persona της Συμμορίας. Είναι ό,τι αυτοί δεν είναι, είναι ό,τι αυτοί μισούν διότι αυτό που είναι ο Σημίτης δεν αγοράζεται με το προϊόν της λαμογιάς:
    Εντιμος, Μορφωμένος, Τεχνοκράτης, Φίλεργος και, ad nauseam, Αυτοπειθαρχημένος.

    ReplyDelete
  35. Solid like a rock! που θάλεγαν οι Αγγλοσάξονες.

    ReplyDelete
  36. Το

    ΔΙΔΥΜΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ-ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ with their bestmen

    KAI

    H ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ under the aegis of Arch-Gangster LALIOTIS

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ReplyDelete
  37. Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά

    ReplyDelete
  38. Αναφερόμαστε μόνο στην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίοτι αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι κυβέρνησαν την χώρα στην 3η Ελληνική Δημοκρατία.

    ΔΕΝ πολιτευόμεθα και ΔΕΝ επικροτούμε, πριμοδοτούμε ή υπσοτηρίζουμε άλλα κόμματα.

    Σκοπός της ΚτΠ είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΟΛΙΤΗ και η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

    ReplyDelete
  39. On the issue

    Σεπτέμβρης 2007.Το τέλος του Λενινισμού στην Ελλάδα.Το κόμμα-κυβέρνηση,το κόμμα-κράτος,το κόμμα-κοινωνία,ο κομματικός κορπορατισμός δηλ.μας αποχαιρετά.
    Ερχεται ο οικονομικός κορπορατισμός.Οικονομικά μεγαθήρια:τράπεζες,χρηματοοικονομικοί οργανισμοί,μεγάλες εταιρίες,οικογένειες-δυναστείες,δημιούργησαν μια διεθνή επενδυτική τάξη που επι των ημερών Καραμανλή μπήκε με τον πιό βίαιο και ξετσίπωτο τρόπο στην Ελλάδα και υπαγορεύει την κυβερνητική πολιτική.
    Η "τάξη των κατόχων γης", που εμφανίστηκε με τις πυρκαγιές, και η "τάξη των διεθνών επενδυτών" χτυπάνε αλύπητα.
    Ζαλιστήκαμε από τα χτυπήματα αλλά δεν είναι αργά.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

    ReplyDelete
  40. @Κομφούκιος
    "Αυτά που γράφουν οι κατακίτρινες φυλλάδες του Λαμπράκη και του Τεγόπουλου για επέμβαση Αμερικανικών τραπεζών δεν είναι καν ψεύδη, είναι βλακείες "κατασκευασμένες" για να σε χειραγωγούν, ώστε αυτοί με την σειρά τους να ελέγχουν, να ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις."

    Συμφωνώ Κομφούκιέ μου,
    Οι εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και άλλες κουρελαρίες γράφονται απο το
    ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και απευθύνονται στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

    όλοι οι άνθρωποι διαβάζουν τις εφημερίδες που τους αξίζουν

    Παναγιώτα, Τουρκοβούνια
    (και επί το σοσιαλιστικότερο, γκλαμουρότερο και κωστοπουλικότερον)

    Panny, Turkish Mountains

    ReplyDelete
  41. ''Μας αφορά η στάση της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, τις εκλογές και το Σύνταγμα. Θέλουμε σταθερό εκλογικό κύκλο.''

    kai ametakinhto panw apo ola :
    http://www.youtube.com/watch?v=Ze0TbI2VMsE&mode=user&search=

    ReplyDelete
  42. parmenides said...
    "Σεπτέμβρης 2007.Το τέλος του Λενινισμού στην Ελλάδα.Το κόμμα-κυβέρνηση,το κόμμα-κράτος,το κόμμα-κοινωνία,ο κομματικός κορπορατισμός δηλ.μας αποχαιρετά.
    Ερχεται ο οικονομικός κορπορατισμός..........,οικογένειες-δυναστείες....."

    Δεν υπάρχουν οικογένειες δυναστείες εντός Ελλάδος. Το πολύ κράτησαν δύο γενεές και ούτε Πχ Παπαστράτος (Τσιγάρα), Τσάτσος (Τσιμέντα "Ηρακλής Ολυμπος"), Καρέλλιας, Ματσάγγος (Τσιγάρα), Κατσάμπας (Πειραϊκή Πατραϊκή), Λαδόπουλος (Βιομ. Χάρτου), Καρέλλας (Κλωστήρια), Ανδρεάδης (Πολυ-Τραπεζίτης).
    Οι "δυναστείες" τώρα εναλλάσσονται ως διάττοντες αστέρες και είναι τα αρπαχτικά της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης με μπροστάρηδες όμοιούς τους δλδ βαρδινογιανναίους, Κοσκωτάδες, Κοκκαλαίους και άλλα τρωκτικά.
    Ηγουν τουτέστιν δηλαδή

    TRAILER PARK WHITE TRASH
    begets
    TRAILER PARK WHITE TRASH

    Mετά τιμής

    Αναστασία Φραμακολύτρια
    Γούβα, Αθήνα
    (επί το σοσιαλιστικότερον, γκλαμουρότερον και κωστοπουλικότερον)
    Natasha, Netherlands

    ReplyDelete
  43. @ Komfoukios

    Pws e3hgeis th genikoterh antilhpsh gia ton shmith ...

    arxiereas ths diaplokhs

    tsatsos tou Lamprakh

    klp klp ....?

    ReplyDelete
  44. Δεν μιλάμε για Ελληνικές οικογένειες-δυναστείες,ούτε για Ελληνικά corpora,ούτε κάν για Δυτικά μόνο,αλλά για ένα παγκόσμιο ισχυρότατο δίκτυο οικονομικών σωμάτων, στο οποίο συμμετέχουν κράτη-βασιλικές-επιχειρηματικές- μαφιόζικες οικογένειες, που με την ιδιότητα-φάμπρικα του επενδυτή αξιώνουν και πετυχαίνουν τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής ολόκληρων χωρών και κυρίως εκείνων που ενώ ο κόσμος καίγεται(κυριολεκτικά και μεταφορικά)οι πρωθυπουργοί τους παίζουν play station.

    ReplyDelete
  45. "...if the increasing concentration of economic power in the hands of the corporation is not checked,DEMOCRACY,will be overthrown by stealth:consumed and digested by the dominant power of money..."

    Thomas Jefferson

    ReplyDelete
  46. Vodafon και Erickson, πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
    J.B.Morgan, πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο των ομολόγων.
    Οι βαλίτσες πάνε κ'έρχονται στη Ρηγίλλης.
    Μας πήραν χαμπάρι ότι ..... και πλακώσανε και οι Εμίρηδες και άλλες δημοκρατικές επενδυτικές δυνάμεις:Αραβικές,Ρωσσικές,Κινεζικές.

    ReplyDelete
  47. "Σημαντικός παράγων για την εξέλιξη αυτή στην 8ετία Σημίτη υπήρξε η προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου (γι' αυτό και στην ουσία χρίστηκε διάδοχος)."

    Ποιά είναι αυτή η "προσωπικότητα" του ΓΑΠ και γιατί αυτή υπήρξε σημαντικός παράγων;

    ReplyDelete
  48. "Δεν θα υποστήριζα με ενθουσιασμό οτι ο Κώστας Καραμανλής δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.Το αντίθετο θα έλεγα."

    Διονύσης Σαββόπουλος
    "Ελευθεροτυπία" (8-9-2007)

    ReplyDelete
  49. @rebel

    Οταν δεν θέλεις να δείς σύντροφε, δεν βλέπεις ποτέ.

    ReplyDelete
  50. @rebel

    Οταν δεν θέλεις να δείς σύντροφε, δεν βλέπεις ποτέ.

    ReplyDelete
  51. τι δήλωσε ο σαββόπουλος said...
    "Δεν θα υποστήριζα με ενθουσιασμό οτι ο Κώστας Καραμανλής δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.Το αντίθετο θα έλεγα."

    Διονύσης Σαββόπουλος
    "Ελευθεροτυπία" (8-9-2007)

    So what? Αφόδευσε η φοράς εις το αλώνιον.

    Εξαίρετος και piquant ο λόγος του κ. Σαββόπουλου στα 60ς και 70ς.

    Και βρήκε και μιά κουρελού για να κάνει την δήλωσή του.

    Ο tempora O mores

    ReplyDelete
  52. Kαι συ Λαέ βασανισμέεεεεενε ΜΗ ξεχνάάάάάς τον Κοσκωτάαααααα

    Με πισίνες και με πόρσεεε
    κι ένα mini φουσκωτόόόό

    ζούμε μεσ΄την δυστυχίίίαααααα
    στο σκοτάδι το πικρόοοοοοοοοο

    Και συ Λαέ βασανισμένεεεεε ΜΗ ξεχνάς την λαμογιάαααααααααααα

    ReplyDelete
  53. @ parmenidis,

    Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές είναι πάρα πολύ σοβαρό και θάφτηκε πάρα πολύ γρήγορα!
    Οι εντολοδόχοι των υποκλοπών έχουν στην κατοχή τους ολοκληρωμένα ψυχολογικά προφίλ πολιτικών και πολιτών οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά στο ελληνικό σύστημα εξουσίας.

    Mε τις πληροφορίες που διαθέτουν πια, μπορούν να χαράζουν ανά πάσα στιγμή στρατηγικές που προκαταλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τις όποιες κινήσεις αντίδρασης αυτών των ανθρώπων. Αποκτούν τη δυνατότητα να ελέγχουν με μαθηματική ακρίβεια την εξέλιξη των πραγμάτων που τους αφορά, και να αρνούνται τη "νίκη" σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Το παραπάνω ονομάζεται "decision control"!

    Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα για το μέγεθος και το πλήγμα που δέχτηκε συνολικά το σύστημα ασφαλείας της χώρας.

    ReplyDelete
  54. Κύριε Παπανδρέου,

    Χωρίς αμφιβολία είστε ένας ευγενής, πολιτισμένος και έντιμος sportsman. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είστε υπόδειγμα καλού πολίτη.

    Αλλά
    ΟΤΑΝ έχετε επί κεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας μιά διανοητικά καθυστερημένη κοπέλα που παρεδέχθη αβίαστα ότι είναι ΑΠΑΤΕΩΝ,

    ΟΤΑΝ έχετε στο τέλος του Ψηφοδελτίου Επικρατείας ένα άτομο για το οποίο οι Ξένοι Ανταποκριτές και Ειδησεογραφικά Πρακτορεία έχουν επανειλημμένα γράψει ότι εκπροσωπεί τις πελατειακές σχέσεις, την συναλλαγή και ό,τι πιο ευτελές στη δημοκρατική διαδικασία

    και τέλος

    ΟΤΑΝ έχετε στο μέσο του ψηφοδελτίου ένα Συνταγματολόγο που με τα ΨΕΥΔΗ του ΚΑΤΕΦΕΡΕ ΠΛΗΓΜΑ κατά του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    πείτε μου σας παρακαλώ

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ

    ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!

    ReplyDelete
  55. Re komfoukie epanalambanw thn erwthsh mou:

    giati o siniths exei katagrafei sth syneidhsh twn perissotero ws doulos ths diaplokhs, ths diaf8oras klp klp?

    Btw symfwnw mazi sou, apla den mporw na e3hghsw

    ReplyDelete
  56. Οι ερασιτέχνες της πολιτικής νομίζουνε πως τα παγκόσμια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα παίζουνε στην ίδια κατηγορία... αμ δε!

    ReplyDelete
  57. @ anonymous

    Γιατί όποτε υπήρχαν ενδείξεις διαφθοράς το μότο του ήταν "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα".

    Εν τέλει χρεώθηκε την ηθική και επαγγελματική ανεπάρκεια στελεχών και συνεργατών του.

    Για τον κόσμο δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας. Κανένας πολιτικός δε μπήκε ποτέ στη φυλακή.
    Ψηφίσανε και εκείνο το νόμο περί ευθύνης υπουργών και έδεσε το γλυκό!

    ReplyDelete
  58. επειδή σε μερικούς αρέσει να κάνουν μνημόσυνα και είναι και λάτρεις του Μάνου σας παραθέτω το αρθρίδιό του Στέφου στην Καθημερινή σχετικά με

    "Τις ευθύνες του πρωθυπουργού"

    Το αρθρίδιο έχει ως εξής

    Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 1999 ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αποδίδοντας τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Οτσαλάν. Oι παραιτήσεις υποβλήθηκαν αμέσως. Ετσι βρέθηκαν εκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Πάγκαλος, Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Καραμανλής, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν εξιλεώνεται με την αποπομπή των τριών υπουργών του καθώς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον εθνικό διασυρμό, την ντροπή και την έκθεση της χώρας σε κινδύνους.

    Αυτά έγιναν το 1999.

    Το 2007 οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκότωσαν 65 ανθρώπους, έκαψαν το 12,5 % των ελληνικών δασών, εκατοντάδες σπίτια, την Αρχαία Ολυμπία. Για τις ανθρώπινες ζωές και την τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δεν διέκρινε και πάντως δεν απέδωσε πολιτικές ευθύνες. Φαίνεται να πιστεύει ο κ. Καραμανλής ότι κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ανοργανωσιά των υπηρεσιών δασοπροστασίας, κανείς για το κάψιμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Αν όμως ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί ή δεν θέλει να εξειδικεύσει και να αποδώσει τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή που έγινε, τούτο σημαίνει ότι η ευθύνη είναι συνολικά της κυβέρνησης και άρα δική του.

    ReplyDelete
  59. " Δεν μιλάμε για Ελληνικές οικογένειες-δυναστείες,ούτε για Ελληνικά corpora,ούτε κάν για Δυτικά μόνο,αλλά για ένα παγκόσμιο ισχυρότατο δίκτυο οικονομικών σωμάτων, στο οποίο συμμετέχουν κράτη-βασιλικές-επιχειρηματικές- μαφιόζικες οικογένειες, που με την ιδιότητα-φάμπρικα του επενδυτή αξιώνουν και πετυχαίνουν τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής ολόκληρων χωρών και κυρίως εκείνων που ενώ ο κόσμος καίγεται(κυριολεκτικά και μεταφορικά)οι πρωθυπουργοί τους παίζουν play station. "

    Mi daimonopoiete me tetoia eukolia omades - atoma - eukolous stoxous, trefontas etsi sinomosiologies paromoies auton ton pirkagion.

    Einai i anthropini fisi tetoia pou fusika logo idioteleias tha proaspistei kai tha proagei to prosopiko simferon. Oi 'ependites mafiozoi' den exoun dilosei pote oti o rolos tous den einai na epireazoun sineidiseis kai politikes kateuthinseis.

    Simasia exei poia ta ofeli kai poia ta kosti gia mia oikonomia otan sinalasssetai, kai KYRIOS, aksiopoiei to kefalaio pou diathetoun autoi oi 'dunastes'. Kata tin panteli apousia ependutikou oramatos, diaxeiristikis ikanotitas, politikis kateuthinsis kai programmatos, min daimonopoiete autous pou fusika tha drasoun gia to diko tous sumferon, apo ti stigmi pou emeis tous to epitrepoume.

    Deite to se micro epipedo. Ti diafora exei i simperifora tou xoriati ktinotrofou pou kaiei to dasos me ton 'arximafiozo' ependiti tis Meryll Lynch? I diafora einai stis oikonomies klimakas ton arnitikon epiptoseon stin koinonia kai tin oikonomia apo to prosopiko kerdos tou kathenos.

    Stin Ellada adinatoume na elegksoume tous mikrous 'mafiozous', i mallon akoma kai sinainoume stis lamogies tous. giati perimenete kati diaforetiko gia tous megalous 'mafiozous'?

    Isxiri politiki boulisi kai orama xreiazetai, kai tote tha deite pos oi karxaries xanoun ta dontia tous kai petuxenoume 5 apla kai basika pragmata gia ti beltiosi tis poiotitas tis zois mas.

    ReplyDelete
  60. @φίλος μάνος
    "Οι ευθύνες του πρωθυπουργού
    Του Στεφανου Μανου*

    Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 1999 ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αποδίδοντας τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Οτσαλάν. Oι παραιτήσεις υποβλήθηκαν αμέσως. Ετσι βρέθηκαν εκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Πάγκαλος, Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος.

    Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Καραμανλής, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν εξιλεώνεται με την αποπομπή των τριών υπουργών του καθώς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον εθνικό διασυρμό, την ντροπή και την έκθεση της χώρας σε κινδύνους.

    Αυτά έγιναν το 1999.

    Το 2007 οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκότωσαν 65 ανθρώπους, έκαψαν το 12,5 % των ελληνικών δασών, εκατοντάδες σπίτια, την Αρχαία Ολυμπία. Για τις ανθρώπινες ζωές και την τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δεν διέκρινε και πάντως δεν απέδωσε πολιτικές ευθύνες. Φαίνεται να πιστεύει ο κ. Καραμανλής ότι κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ανοργανωσιά των υπηρεσιών δασοπροστασίας, κανείς για το κάψιμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Αν όμως ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί ή δεν θέλει να εξειδικεύσει και να αποδώσει τις κύριες πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή που έγινε, τούτο σημαίνει ότι η ευθύνη είναι συνολικά της κυβέρνησης και άρα δική του."

    Ο κ. Μάνος με το παραπάνω άρθρο δεν κάνει κριτική (θετική ή αρνητική) του κ. Σημίτη. Απλά και πολύ σωστά καταδεικνύει ότι ο κ. Καραμανλής έχει δύο μέτρα και σταθμά.
    Και μάλιστα ότι, ενώ ο κ. Σημίτης είχε την ευαισθησία να ζητήσει την παραίτηση τριων υπουργών, ο κ. Καραμανλής, ΚΑΙ στην περίπτωση των ομολόγων, ΚΑΙ στην περίπτωση των πυρκαγιών, απέφυγε να επιδείξει την στοιχειώδη ευαισθησία να ζητήσει την παραίτηση αρμοδίων υπουργών.

    Τι βρίσκεις μεμπτόν ή παράλογον, λοιπόν, στην ανάλυση του κυρίου Μάνου;;;

    Ο κ. Μάνος είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ για το έθνος και μάλιστα την στιγμή που έχουμε μόνο τενεκέδες στα ψηλά.

    ReplyDelete
  61. @ Anonumos Fileleutheros
    "Stin Ellada adinatoume na elegksoume tous mikrous 'mafiozous', i mallon akoma kai sinainoume stis lamogies tous. giati perimenete kati diaforetiko gia tous megalous 'mafiozous'?"

    Aγγιξες το πρόβλημα στην καρδιά του και ανέφερες ήδη την απάντηση, αλλά εγώ θα της προσδώσω παραστατικότερο ύφος!
    Ηρθε μιά μέρα ο ελεεινότερος Ελληνας μετά τον Ζαχαριάδη και τους Χουντικούς, ο Ανδρέας Παπανδρέου και "έρριξε" στα μάτια του αγράμματου Λαού, τον όρο "Κοινωνική Απελευθέρωση", σκόπιμα "ακαταλαβίστικο" και πολυσήμαντο, ώστε να μπορεί ο καθένας να τον ερμηνεύσει όπως θέλει, ΑΛΛΑ και να εξασφαλίσει ΑΛΛΟΘΙ στον ίδιο που θα του επέτρεπε εκ των υστέρων να πει ότι παρερμηνεύθηκε ο λόγος του.
    Ο σκοπός ήταν τότε (και πράγματι χρειαζόταν) η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΝ.
    Αυτό ήταν δίκαιο!
    ΑΛΛΑ ο λαουτζίκος εξέλαβε ότι κοινωνική απελευθέρωση σήμαινε "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε". ΚΑΙ στην υποβολιμιαία αυτή "παρερμηνεία" είναι ΕΝΟΧΟΣ ο Παπανδρέου.

    ΕΙΧΕ τότε την ετυμηγορία, τον ενθουσιασμό του ΛΑΟΥ με το μέρος του. Και αν ήθελε πράγματι το καλό του τόπου και ΟΧΙ μόνο την εξουσία, ΕΠΡΕΠΕ να ΠΕΙ:
    "Λαέ, ΑΥΤΟΙ εκεί πάνω είναι ΚΛΕΦΤΕΣ (με κεφαλαία), αλλά είσαι και ΣΥ κλέφτης (με μικρά) και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις από σήμερα"

    Αντ αυτού επανελάμβανε το λιβανιστήρι
    "Λαέ, ΑΥΤΟΙ φταίνε για όλα, εσύ ΔΕΝ φταις σε ΤΙΠΟΤΑ" (ο αθεόφοβος Περόν)

    ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ΧΩΡΑΣ,
    ξαναλέω,
    Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ΧΩΡΑΣ έγκειται στο γεγονός ότι και
    ο Καραμανλής αποφάσισε να παίξει με τους ίδιους όρους, δλδ τον
    ΑΠΑΙΣΙΟ, ΑΚΡΑΤΟ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ
    Λ Α Ι Κ Ι Σ Μ Ο

    Και γι αυτό το λόγο εμείς ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΞ ΙΣΟΥ και στο ΠΥΡ το ΕΞΩΤΕΡΟΝ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ReplyDelete
  62. @ manos friend
    Μιάς και τόφερε η κουβέντα. Εχω ένα παληό, ετοιμόλογο, γαλλοτραφή συμμαθητή, με τον οποίο παίζω λογοπαίγνια ανασκευάζοντας ακρωνύμια, δλδ τις συνιστώσες λέξεις-συνθετικά. Του λέω ένα ακρωνύμιο και αυτός πρέπει να απαντήσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο ή αντιστρόφως.
    Τούπα λοιπόν μιά φορά
    ΠΑΣΟΚ
    και απάντησε
    Le PA-rti SO-cialiste de K-urdistan

    ReplyDelete
  63. καταπληκτικό!!!

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  64. Κοινωνία των Πολιτών said...

    Της ΝΟΥ-ΔΟΥ τα φουσάτα περάσαν,
    σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά,
    με ομόλογα σπίτια χαλάσαν,
    μάς ανάψαν φωτιές στα χωριά,

    Οι ληστές του ΠΑΣΟΚ πια σκορπίσαν
    με πισίνες, με πόρσε κι ευρά,
    για να φτιάξουμε όσα γκρεμίσαν,
    ας κοιτάξουμε μόνο μπροστά

    Refrain

    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβά τραβά τραβά
    και ξανά προς το ΗΘΟΣ τραβάάάάάά

    ReplyDelete
  65. Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    Πριν 10 μέρες πολλοί πίστευαν πως οι καταστροφικές πυρκαγιές και η εικόνα παράλυσης του Κράτους όπως την μετέδωσαν τα Ελληνικά και Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Associated Press, United Press, Agence France Press, CNN klp) θα ακύρωνε το προβάδισμα της ΝΔ και ενδεχομένως θα καλλιεργούσε το έδαφος για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, ίσως δε και την δυνατότητα εξασφάλισης αυτοδυναμίας.

    In the interim, nonetheless, ο κ. Παπανδρέου υπερέβη κάθε προσδοκία των εχθρών του και το Κόμμα του έκανε επίδειξη (defile') χαοτικής λειτουργίας και αμοραλισμού.

    Συγκεκριμένα, το fiasco Γεννηματά, δλδ η, κατόπιν πιέσεως από τους handlers, αλλά συνειδητή από μέρους της υποψηφίας [που είναι ενήλικη (43 ετών) και δεν έχει κριθεί δικαστικώς ανίκανη να χειρίζεται τις προσωπικές της υποθέσεις], απόπειρα εξαπάτησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας, όχι μόνο σηματοδότησε το τέλος της καριέρας της, αλλά και ακύρωσε πλήρως το, συνεπεία των πυρκαγιών, συγκριτικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ.

    Η αντιπαράθεση ("ελληνιστί" !! debate) ήταν άλλο ένα fiasco. Κατ αρχήν ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ γεγονός που ουδεμιά εφημερίδα φρόντισε να επισημάνει. Αντιπαράθεση σημαίνει την παρουσίαση των θέσεων συνήθως δύο (ή περισσοτέρων) προσώπων στο ΑΥΤΟ θέμα-ερώτημα και, εν συνεχεία, το δικαίωμα κριτικής-απόκρισης (rebuttal) στις θέσεις του αντιπάλου. Οι ερωτώντες δημοσιογράφοι μπορεί να είναι ένας ή πολλοί, ΑΛΛΑ η ερώτηση του κάθε δημοσιογράφου απευθύνεται προς ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους. Μετά την πρώτη αγόρευσή του, κάθε υποψήφιος επανέρχεται με κριτική της θέσης του αντιπάλου. Αυτό και μόνο αυτό είναι αντιπαράθεση διότι, διαφορετικά, ο ακροατής ΔΕΝ μπορεί να κάνει συγκρίσεις, στο θεματικό τουλάχιστον επίπεδο.

    Από πλευράς δομής της αντιπαράθεσης, το σχήμα [ένας διάδρομος, αριστερά οι πολιτικοί, δεξιά οι δημοσιογράφοι και στο βάθος η moderator] θύμιζε φοιτητική, οιονεί-πολιτική αντιπαράθεση επιπέδου freshman ή sophomore στο Columbia School of Journalism ή στο Harvard School of Government.

    Οι ερωτήσεις ήσαν από παιδικές έως βλακώδεις έως απαράδεκτες. Δεν είχαν στόχο και ήσαν κενές περιεχομένου (του τύπου "κουβέντα να γίνεται"). Η καλύτερη απόδοση ήταν του κ. Αλαβάνου που, όμως, είχε το λειτουργικό πλεονέκτημα να έχει απέναντί του ένα ηλίθιο δημοσιογράφο. Ο κ. Παπανδρέου έμοιαζε με καλά διαβασμένο παιδί που αδημονούσε να πει το μάθημα στο μπαμπά του για να τον ευχαριστήσει! Με πρόσφατα πρόσθετα κιλά, ο κύριος Καραμανλής θύμιζε την αείμνηστη Γαβριέλλα past her prime, ο δε κ. Ευαγγελάτος, με τις στιβάδες make-up, φάνταζε ωσάν σκιάχτρο του Halloween. Του κ. Παπαχελά εξαιρουμένου, επιβεβαιώθηκε ξανά ότι οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές είναι trailer park white trash!

    KAI ένα ευχάριστο μέσα στο hoopla του σαχλεπίσαχλου debate:
    η moderator Κυρία Μαρία Χούκλη.
    Με άψογο hairdo, θεαματικό make-up, elegant, επιβλητική, ευγενής αλλά αυστηρή, με σωστή άρθρωση, φόρμα και περιεχόμενο λόγου, επιβεβαίωσε πως είναι ο θηλυκός Jim Lehrer και εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα!!

    ReplyDelete
  66. η Xούκλη ... εθνικό κεφάλαιο?

    Twra malista!

    ReplyDelete
  67. Τα σχόλια στο φόρουμ έχουν γίνει πιά παράσταση για ένα ρόλο. Από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τη γενιά των Γ700. Οι συνολικές απαντήσεις δε, με κάνουν να πιστεύω πως το φόρουμ εξελίσσεται (αν δεν έχει εξελιχθεί ήδη) σε μιά ακόμη φούσκα που δήθεν εκφράζει μια γενιά (και προβάλλεται έτσι) ενώ στην πραγματικότητα έχει γίνει πασαρέλα στην γραφικότητα. Έτσι το φόρουμ περιορίζεται σε γενικολογίες, από ανθρώπους που συχνά μιλάνε σε πρώτο πληθυντικό (αλήθεια, ποιούς εκφράζετε;). Κουβέντα φυσικά για υπαρκτά προβλήματα: ωράριο εργασίας, νομοθεσία για την προστασία της εγκυμοσύνης, άδειες, κλπ. Κρίμα γιατί το μπλογκ ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις.

    ReplyDelete
  68. Magges grafete kai seis ta dika sas, tis protaseis sas. Tipota den sas empodizei.
    Ti kritiki afiste ton kathena na tin kanei gia to eauto toy.
    Kai sy re anwnyme apo olokliro katevato pou thigei simeia kai terata, to sxolio gia ti Xoukli se enoxlise
    Imarton pia

    ReplyDelete
  69. επιτέλους, τέλος said...

    Να σου πω κάτι απλό. Οπως πολύ καλά όλοι οι μπλογκερ ξέρουμε, όποτε δεν μας αρέσει κάποιο σχόλιο στην μπλογκοσειρά να κάνεις αυτό που κάνω εγώ. Μονό αριστερό κλικάρισμα και όλο το σχόλιο εξαφανίζεται και μένει μόνο το όνομα του μπλόγκερ.
    Αρα δεν εχεισ λόγο να στεναχωριεσαι μη σπασουν και τα νερα. Εκτος αμα σε ανησιχει η ιδέα ότι αυτα που γραφει τα διαβάζουν κι άλλοι και σκεφτονται μετα. Αλλα αυτό τοτε δεν είναι δημοκρατία, αλλά φασισμός.
    Οτι δεν σου αρέσει κανε αριστερο κλικ και σβίστο αλλα δεν μπορείς στη δημοκρατία να απαγορεψεις τον άλλον να εκφρασει γνωμη.

    ReplyDelete
  70. Κομφούκιε είπες
    "Τι βρίσκεις μεμπτόν ή παράλογον, λοιπόν, στην ανάλυση του κυρίου Μάνου;;;"

    Τίποτα απολύτως γι' αυτό την έβαλα.

    Σου στέλνω απλώς ένα μήνυμα.

    Να πάψεις να μιλάς εκ μέρους τρίτων προσώπων σας υστερικός ξερόλας είτε είναι ο Μάνος είτε είναι ο Σημίτης, γιατί με την υστερία σου και τις εμμονές σου τους κάνεις κακό και τους κάνεις να φαντάζουν σαν τέρατα. Υπάρχουν κι άλλοι φαν εδώ μέσα σε παρακαλώ συγκρατήσου.

    Αν είσαι φαν των προσώπων που λες ότι είσαι, θυμήσου ότι ο Μάνος πήγε ως πολιτικός πρόσφυγας στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου πράγμα το οποίο με σαφήνεια ο ίδιος ο Μάνος εκφώνησε και στο συνέδριο του 2005. Επίσης οι φίλοι του Μάνου έχουν τη στοιχειώδη ευπρέπεια να μη ρυπαίνουν ξένα μπλογκ με τον τρόπο που εσύ το κάνεις συστηματικά διαβάλοντας την προσωπικότητά του.

    Επίσης το άρθρο του Στέφανου το έβαλα για προτείνω να μείνουμε στο παρόν και όχι να ασχολούμαστε συνέχεια με το παρελθόν. Ο Μάνος λοιπόν λέει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος. Αυτή είναι η πολιτική του γραμμή για τις εκλογές. Εσύ τι λες;

    ReplyDelete
  71. @υδραυλικός

    Υπάρχει κάτι απλούστερο και αυτό θα κάνω: θα πάψω να διαβάζω το g700. Όσο για τα απαράδεκτα, και χωρίς καμία αφορμή, υπονοούμενα στο ποστ, τα επιστρέφω.

    Καλή τύχη σε όσους παραμένουν.

    ReplyDelete
  72. Φούσκα-ξεφούσκα, αυτό το μπλοκ έχει γίνει σημείο αναφοράς στις πολιτικές συζητήσεις για ό,τι αφορά τη γενιά μας.

    Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν προωθήσουμε την ατζέντα των αιτημάτων μας με κάθε μέσο και τρόπο, ποιόν περιμένετε να το κάνει;

    Αφήστε τις κλάψες και συμμετέχετε εποικοδομητικά στον διάλογο με προτάσεις και σχόλια. Για πρώτη φορά η φωνή μας ακούγεται. Για πρώτη φορά η γενιά μας απέκτησε "στέγη" στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας!

    Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλα τα παιδιά του μπλογκ που μοχθούν για να προωθήσουν τα αιτήματα και τη φωνή μας.

    Μιλάτε ρε... σας ακούνε και σας διαβάζουν πολλοί! Για πρώτη φορά αυτό γίνεται ανεξάρτητα, απεριόριστα, χωρίς να είμαστε σε κάποια νεολαία ή σε κάποιο πολιτικό ρουσφέτι!

    ReplyDelete
  73. @μάνος friend

    "Κομφούκιε είπες
    "Τι βρίσκεις μεμπτόν ή παράλογον, λοιπόν, στην ανάλυση του κυρίου Μάνου;;;"

    Τίποτα απολύτως γι' αυτό την έβαλα.

    Σου στέλνω απλώς ένα μήνυμα.

    Να πάψεις να μιλάς εκ μέρους τρίτων προσώπων σας υστερικός ξερόλας είτε είναι ο Μάνος είτε είναι ο Σημίτης, γιατί με την υστερία σου και τις εμμονές σου τους κάνεις κακό και τους κάνεις να φαντάζουν σαν τέρατα. Υπάρχουν κι άλλοι φαν εδώ μέσα σε παρακαλώ συγκρατήσου."

    Aκου δώ φίλτατε, to set the record straight:
    Ουδένα πολιτικό εκπροσωπώ και ουδεμιά μα ουδεμιά επαγγελματική, κοινωνική ή προσωπική σχέση έχω με τον κ. Μάνο ή τον κ. Σημίτη.

    Το τι λέω μου το υπαγορεύει η συνείδησή μου και μόνο και θα το λέω ο κόσμος να χαλάσει.

    ReplyDelete
  74. Βesides, ουδέποτε "έβαλα λόγια στο στόμα κανενός".
    Τέλος, μου οφείλεις τόσο σεβασμό όσο εγώ αποδίδω σε σένα.
    Και παρακαλώ ο τόνος σου να είναι κοσμιότερος.

    ReplyDelete
  75. @ μάνος friend
    ΓΡΑΦΕΙΣ:
    "Επίσης το άρθρο του Στέφανου το έβαλα για προτείνω να μείνουμε στο παρόν και όχι να ασχολούμαστε συνέχεια με το παρελθόν. Ο Μάνος λοιπόν λέει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος. Αυτή είναι η πολιτική του γραμμή για τις εκλογές. Εσύ τι λες;"

    ΑΠΑΝΤΩ:
    Πρίν μίλησες για "αρθρίδιο" του "Στέφου", δυνητικώς απαξιωτικά. Τώρα άλλαξες πορεία πλεύσεως 180 μοιρών και μιλάς για "άρθρο του Στέφανου".
    Επειδή οι οιονεί οικειότητες έχουν double entendre, εγώ, στη θέση σου, θα τις απέφευγα.
    Αλλωστε, όπως σωστά το θέτουν οι Αγγλοσάξονες, familiarity breeds contempt [η οικειότητα εκτρέφει την απαξίωση].

    Δεν γνωρίζω τι λέει ο κ. Μάνος σχετικά με τον κ. Καραμανλή, ούτε με απασχολεί. Οι συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις του κ. Μάνου, όμως, με ενδιαφέρουν.

    Την προσωπικές μου θέσεις για τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου τις εξέθεσα παραπάνω (Σεπτ 8, 6:48) και (Σεπτ 8, 2:08), αντιστοίχως, και σε πολλά άλλα προηγούμενα posts, σε σχέση με παντοειδή θέματα, σ αυτό το blog.

    ReplyDelete
  76. Οι φετινές εκλογές θα μείνουν στην ιστορία για πολλούς λόγους. Μέσα σε αυτούς, εκτός από όλους όσους αναφέρθηκαν σε αυτό το μπλογκ τις τελευταίες μέρες, είναι η ατιμωρησία της αδράνειας της παρούσας κυβέρνησης, και συγκεκριμένα, του παρόντος πρωθυπουργού.

    Για πρώτη φορά, έστω και 'αδέσποτα' ακόμα, θα φανεί στη βουλή το πρόσωπο του Έλληνα πολίτη: αυτό του βαθιά συντηρητικού, του φοβικού, του οικονομικά και κοινωνικά περιθωριοποιημένου, του αυτοκαταστροφικού. Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου η δημοκρατία αμφισβητείται κι απορρίπτεται από εμάς τους ίδιους.

    Σε αυτές τις εκλογές, η Γ700 του υδραυλικού, του χτίστη, του ιδιωτικού υπαλλήλου, του ανασφάλιστου, του παχύσαρκου και του παιδιού της σφαλιάρας στρέφεται δεξιά, δε σκέφτεται, μόνο φανατίζεται και ψάχνει σε φυλαχτά και δαίμονες την κοινωνική αναγνώριση της.

    Η σιωπηλή πλειοψηφία κινδυνεύει να ξεσπάσει σε λάθος χώρο, σε λάθος χρόνο.

    ReplyDelete
  77. Ζητάμε πολιτική βούληση και όραμα.

    Πώς μπορούμε να ενώσουμε τις φωνές μας?

    Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την μετάλλαξη μας σε φυτά ή τέρατα?

    ReplyDelete
  78. Vive la génération précaire.Vive le fainéantisme.Vive le 'NE RIEN FAIRE'.Nous devons tous rester chez nous et attendre qu'une bonne chance se présente et l'attraper. Nos parents n'ont plus de raison à s'inquiéter.Ils nous soignent,ils font tout pour qu'on ne reste tapis et voilà:On a la PRéTENTION DE DEMANDER D'ARGENT ALORS QU'ON OUBLIE UN SIMPLE GESTE:SORTIR DE LA MAISON,TROUVER UN EMPLOI AVEC N'IMPORT QUEL SALAIRE ET NOUS LAISSER DANS NÖTRE TRANQUILLITé ENFIN,TAS D'IMPUDENTS,INSIPIDES ET CEGETISTES.

    PIGé INUTILES?

    PS:Dimanche prochain,je voterai Caramanlis car j'en ai marre de bosser pour payer des gens à rester chez eux à ne rien faire.

    Les gens honnêtes sont les bienvenus.
    Les gens malhonnêtes dégagent et je ne pars pas 'en guerre'!

    ReplyDelete
  79. ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!!
    September 4th, 2007

    ( ΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΣΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ Η ΦΙΛΟ ΣΟΥ http://apasxolisi.wordpress.com)

    ΝΤΡΟΠΗ !!! ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

    ΕΜΕΝΑ Η ΓΣΕΕ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ..ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ …ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ…!

    Άκουσα χθες τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ «συγκλονισμένο» να δηλώνει για την δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ να γίνουν ελεύθερες απολύσεις .ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Εμένα η ΓΣΕΕ ( δηλαδή οι εκπρόσωποι της ) με απέλυσαν παράνομα καταχρηστικά …καταργώντας τον εσωτερικό κανονισμό προσωπικού και χωρίς αποζημίωση μετά από 17 χρόνια εργασίας …ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ…

    Μάλιστα ακολουθώντας μια πρωτοφανή Μέθοδο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μου ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ( ΤΟΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ –ΑΝΕΡΓΟ) ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ…

    ReplyDelete
  80. "Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει… said...
    Εμένα η ΓΣΕΕ ( δηλαδή οι εκπρόσωποι της ) με απέλυσαν
    Μάλιστα ακολουθώντας μια πρωτοφανή Μέθοδο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μου ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ( ΤΟΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ –ΑΝΕΡΓΟ) ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ…

    September 10, 2007 1:45 AM "

    Aυτά είναι πολύ σημαντικά και χωρίς προηγούμενο!
    Αν έχεις την ευγενή καλωσύνη, θα μπορούσες να μας πεις, έστω συνοπτικά
    με τι σκεπτικό σε απέλυσε η ΓΣΕΕ έπειτα από 17 χρόνια και
    πώς στοιχειοθέτησαν την ανταγωγή τους.

    ReplyDelete
  81. "Ο κ. Μάνος είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ για το έθνος και μάλιστα την στιγμή που έχουμε μόνο τενεκέδες στα ψηλά."
    Κομφούκιος

    Ναί ε;Γιατί; Όπως είπε και ο επιτέλους τέλος,το blog αυτό είναι παράσταση για ένα ρόλο:Άκρατος νεοφιλελευθερισμός της αγοράς (Μάνος,Σημίτης και δε συμαζεύεται απο τον Κομφούκιο) ΜΕ τις πλάτες των διαχειριστών του blog που άλλοστε τα ίδια ευαγγελίζονται σε γενικές γραμμές-υποψιάζομαι το σοσιαλ είναι για τα μάτια ολονών-και εξυμνούν. Κατα τα άλλα Γ700 και μιλάμε για όλους,έχουμε τόση παρουσία στον Τύπο!!!
    Κρίμα.....
    ΥΓ. ΠΑΣΟΚΑΡΑ ολέ!!!!!!!!!!!!(Σωστός για το blog;Sorry,ξεχασα είμαστε μακρυά απο κόμματα...)

    ReplyDelete
  82. Και κάτι ακόμα για τον Κομφούκιο και το φίλο του Σημίτη:Δακρύζει με τη Γέφυρα Ριου-Αντιρριου (Γαλλικών Συμφερόντων) αλλά ούτε ένα δάκρυ για το ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ακτών της ιδιας περιόδου.Συμμορία;Οχι δα...τον φάγανε!!!
    Και πολύ επιλεκτική ευαισθησία λέμε.....

    ReplyDelete
  83. Φίλε animpro,

    με τις πλάτες της G700 πολλοί είναι αυτοί που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους μέσα στο blog. Μηδενός εξαιρουμένου. Ο κομφούκιος ο οποίος προφανώς έχει τις εμμονές του και ενίοτε τον πιάνει κι η υστερία έχει μια σαφήνεια στη σκέψη του, μας έχει πει ποιος είναι και από που προέρχεται κι ότι είναι ένας αστός νεοφιλελεύθερος και δεν μασάει να λέει τα πράγματα όπως αυτός πιστεύει. Από εκεί και πέρα εμείς δεν πλέκουμε το cult κανενός πολιτικού, μάλλον το αντίθετο ακριβώς μας ενδιαφέρει να κάνουμε: να αποδομήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τα ιστορικά πρόσωπα-σύμβολα. Επίσης ό,τι λέγεται μέσα στο blog από τους διάφορους σχολιαστές δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε κιόλας. Όσο για τις "διασυνδέσεις" που βλέπεις σε παραπέμπουμε στη λαϊκή σοφία. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Κατέθεσε λοιπόν την άποψή σου και μην τρελένεσαι.

    ReplyDelete
  84. "..με τις πλάτες της G700 πολλοί είναι αυτοί που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους μέσα στο blog"
    Το θέμα είναι ότι υπάρχει και ενα blog που με τις πλάτες μιας γενιάς,ετερόκλητης απο τα στοιχεία που αποτελείτε,ευαγγελίζεται κάθε νεοφιλελευθερη προσέγγιση στα κοινωνικά ζητήματα λέγοντας οτι αυτές είναι οι θέσεις μας σαν ΓΕΝΙΑ! αποκτώντας ένα ειδικό βάρος-θέλωντας και μη-απο την απήχηση που είχε το blog στα media.Έτσι παλιότερες φωνές που είδαν αυτό το ολίσθημα καταδικάζονται μέσα στο blog σαν αναχρονιστικοί αριστεροί με στείρες ιδέες και πεθαμένες ιδεολογίες,ενώ οι απόστολοι της καπιταλιστικής τάξης-ποιος στο καλό ευθύνεται επιτέλους για την ύπαρξη αυτής της γενιάς αν όχι η επικράτηση της ασυδοσίας του καπιταλιστικού συστήματος(ναι,όπως νοείται σήμερα)- καθαγιάζονται σαν άνθρωποι με πνεύμα,ορθότητα λόγου και καθαρότητα σκέψης.Ε και;!Και τί να λέει;Επειδεί κάποιος μιλάει ωραία πάει να πει ότι λέει και πράγματα σωστά;(το βλέπω να έρχεται:"Iσως όχι για σένα αλλα για άλλους ναι.Σεβάσου την αποψή του>Μην την ερευνάς.Σεβάσου είπα!")
    Το θέμα παραμένει όμως απλό:Έχουμε ενα blog που υιοθετώντας το χαρακτηρισμό μιας γενιάς προτείνει "λύσεις" κάτω απο ένα αυστηρά καθορισμένο ιδεολογικό πλαίσιο που οι ίδιοι οι χειριστές αναλύουν σαν σοσιαλφιλελεύθερο,που απλά σε πολλούς απο τους επισκέπτες κάνει σαν νεοφιλελεύθερο με μια επίφαση δημοκρατίας του στυλ "πείτε όλοι τη γνώμη σας,αλλα εμείς έχουμε τη θέση μας πχ. για το περιβάλλον και ΑΥΤΗ είναι η θέση της Γενιάς των 700 ευρώ,όλοι οι άλλοι είστε στείροι ιδεολογικά αριστεροί με εμμονές στο παρελθόν κτλ. κτλ."
    Όσο για τον αέρα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που αποπνέει το blog,ε όπως και να το λέτε μυρίζει λίγο.....
    Στη ζωολογία και της αλεπούδες φίλοι διαχειριστές τώρα,λοιπόν δεν ξέρω τί θα έπρεπε να πιάσω απ'αυτά που έχετε πιάσει.Και αν τρελένομαι δεν φταίει παρα ο καιρός που ζώ..

    ReplyDelete
  85. Κοίτα animpro η γενιά των 700 ευρώ, δηλαδή οι νέοι και νέες εργαζόμενες από την ηλικία των 24 περίπου, που μπαίνουν στην εργασία, μέχρι και τα 35 περίπου, που ολοκληρώσουν έναν πρώτο επαγγελματικό κύκλο, ελάχιστα ασχολούνται με ιδεολογίες, ούτε ξυπνάνε κάθε μέρα και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι να ρίξουν τον καπιταλισμό.

    Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του blog. Η αγορά είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αριστερές ουτοπίες περί σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας κλπ.

    Η σοσιαλφιλελεύθερη προσέγγιση που χρησιμοποιούμε είναι οδηγός στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων, μας δίνει σημείο αναφοράς και μας βοηθάει να αποφύγουμε την ιδεολογική αρτηριοσκλήρωση.

    Αυτό που θέλουμε πραγματικά είναι ποιότητα ζωής, είσοδημα που να ανταποκρίνεται στην παραγωγικότητά μας, ελεύθερο χρόνο, ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καλύτερες υπηρεσίες, ελευθερία επιλογών, καλύτερο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και να μην πληρώνουμε χρέη τρίτων και λάθη άλλων.

    Θέλουμε δηλαδή αυτονόητα πράγματα που στην Ελλάδα μονίμως χάνονται μέσα στον κυκεώνα των κόκκινων, ροζ και κίτρινων ιδεολογικών αναζητήσεων.

    Αν η αριστερά, την οποία υπονοείς ότι υποστηρίζεις, ήταν έξυπνη θα είχε θέσει αυτή το θέμα της γενιάς των 700 ευρώ. Αλλά πετάει την μπάλα μονίμως στην κερκίδα. Άραγε τον Οκτώβριο που θα κληθούμε ως χώρα να αναγνωρίσουμε επαγγελματικά δικαιώματα στους g700 των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των franchise πανεπιστημίων τι θα πει; Όχι δε γίνεται; Όχι περιμένετε λίγο μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός; Ποια θα είναι η πρακτική απάντηση σ'ένα υπαρκτό πρόβλημα; Κοινωνική ευαισθησία δεν είναι η προσκόληση στο δόγμα αλλά η ανταπόκριση στα προβλήματα της πραγματικότητας με πρακτικό τρόπο.

    ReplyDelete
  86. Συμφωνώ και επαυξάνω για τα υπαρκτά προβλήματα της γενιάς στην οποία ανήκω,αλλα να που διαφωνώ με εσάς:"Η σοσιαλφιλελεύθερη προσέγγιση που χρησιμοποιούμε είναι οδηγός στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων, μας δίνει σημείο αναφοράς και μας βοηθάει να αποφύγουμε την ιδεολογική αρτηριοσκλήρωση."Άρα χρησιμοποιείται με άνεση ένα ιδεολογικό υπόβαθρο για να αναπτύξετε τις προτάσεις σας,απαξιόνωντας κάθε άλλη προσέγγιση σαν ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ και κόλλημα σε παλιές ιδεολογίες.Ίσως να σας φανεί παράξενο αλλά και μένα η αριστερή προσκόλληση σε στερεότυπα δε με βρίσκει σύμφωνο,αλλά ούτε ο συνολικός αφορισμός της.Απλώς εσείς φοράτε τον μανδύα του "ορθολογιστή",δηλαδή έγινε ότι έγινε ας δούμε πως θα το φτιάξουμε,πράγμα όχι κατα ανάγκη κακό.Αλλά μην απαξιώνετε,και πολλές φορές προσβάλετε κάποιους που έχουν μια άλλη ίσως πιο δυναμική προσέγγιση.
    "..ελάχιστα ασχολούνται με ιδεολογίες, ούτε ξυπνάνε κάθε μέρα και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι να ρίξουν τον καπιταλισμό."
    Ναι αλλά υπάρχουν και πολύ που ασχολούνται.Και δεν τους αρέσει η μονοδιάστατη προσέγγιση η οποία εμφανίζεται σαν η μόνη σωστή και ορθολογική και εμπνευσμένη,ενώ οι υπόλοιποι είναι βλάκες.
    Και μια και τα λέμε όλα,ναι τρέφω συμπάθεια για τον Συνασπισμό και ας λέτε για μισές ιδέες και αόριστες.Δεν ήμουν ποτέ οργανωμένος,πχ σαν φοιτητής,ούτε και θα είμαι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.Μου αρκεί να είμαι σκεπτόμενος ψηφοφόρος.Και μακάρι να έβγαινε μια αριστερή κυβέρνηση,και εννοώ και την Παπαρήγα,έστω για μια φορά στην Ελλάδα.Τότε η όποια κριτική και καταδίκη ίσως της αριστεράς θα είχε νόημα,αν άρχιζε να παίζει με κουμπαριές κτλ. γνωστά σπορ των υπόλοιπων αγαπάμε-την-ελεύθερη-αγορά-γιατί-μας-έχει-κάνει-πλούσιους-μάγκες.
    "..Δεν μας ενδιαφέρουν οι αριστερές ουτοπίες περί σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας κλπ. "Εσάς δεν ενδιαφέρουν,τα μέλη του blog,όχι τη νεολαία της πείνας!Τώρα για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό μιλάμε,για δίκαιη κοινωνία ή κάτι άλλο,είναι θέμα λέξεων.Και εσείς δείξατε στη ρητορική σας ότι μόνο κατ'επίφαση σας απασχολεί κάτι τέτοιο.Αυτό που σας καίει είναι η αναδιανομή της πίτας για να φάτε απ'αυτό που τρώνε οι"μάγκες"του νεοφιλελευθερισμού τώρα.Ίδια ιδεολογία,αλλα κάποιος μένει απ'έξω.
    Θέλετε δίκαιη κοινωνία;Δείξτε το!
    Και όχι με προτάσεις του στυλ:"Ναι στα βιοκαύσιμα!!"Έχετε υπόψη σας τι θα γίνει εαν αυτό ευοδοθεί;Κλάψτε το ψωμί!Κυριολεκτικά....

    ReplyDelete
  87. Δεν μας είπες όμως animpro τα πτυχία μας από τα ΚΕΣ και τα franchise πανεπιστήμια θα τα αναγνωρίσει η αριστερά; Θα μας επιτρέψει να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα ή θα μας αποπέμψει ως "μάγκες νεοφιλελεύθερους" και εχθρούς του λαού. Ή μήπως θα μας παραπέμψει στο σοσιαλισμό, τη δίκαιη κοινωνία ή όπως θες πες το; Ή μήπως εμείς δεν αξίζουμε όσο οι άλλοι;

    Επίσης το να λέει κάποιος ότι η αριστερά πάσχει από ιδεολογική αρτηριοσκλήρωση δεν είναι προσβολή. Είναι γενικότερη πολιτική διαπίστωση.

    Η αριστερά μήπως δεν προσβάλει το λαό, όταν απορρίπτει συλλήβδην όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς προβαίνοντας σε γενικές και καθολικές διαπιστώσεις του στυλ "είστε ιμπεριαλιστές", "πίνετε το αίμα το λαού", "φταίτε όλοι το ίδιο" κοκ;;

    Τι είναι η αριστερά δηλαδή υπεράνω κριτικής; Σε διαχρονική ασυλία κρυμμένη πίσω από το δόγμα της; Η μόνη αλήθεια. Το απόλυτο δόγμα; Και ποιες πρακτικές εφαρμόσιμες λύσεις έχει να προτείνει;

    Η αριστερά θα κριθεί κι αυτή όπως όλοι οι άλλοι.

    Όταν κράζουμε το ΛΑΟΣ για το φασισμό του είναι καλά, όταν κράζουμε το ΠΑΣΟΚ για το λαϊκισμό του είναι καλά, όταν κράζουμε τη ΝΔ για το συντηρητισμό της είναι καλά, όταν όμως έρχεται η ώρα της αριστεράς τότε ξαφνικά είμαστε ύποπτοι, εγκάθετοι και άσχετοι με τα προβλήματα του κόσμου.

    Η αριστερά όπως ξέρεις είναι μανούλα στις γενικεύσεις και στα υπεραπλουστευμένα ιδεολογικά σχήματα.

    Τέλος, στον ΣΥΝ που λες ότι στηρίζεις, και τον οποίο κάποιοι από εμάς της g700 ψηφίζουν (διότι στην ομάδα η κομματική ένταξη διαφέρει), υπάρχουν αξιόλογες θέσεις για το περιβάλλον και ορθές κατά την άποψή μας στάσεις σε θέματα δικαιωμάτων και δημοκρατικών θεσμών, κλπ. Όμως άμα βάλεις τον ΣΥΝ να σου λύσει το οικονομικό ζήτω που καήκαμε. Θα πληρώνουν την Ολυμπιακή τα παιδιά μας και τον ΟΣΕ ακόμα και τα εγγόνια μας.

    ReplyDelete
  88. ΠΟΥΛΑΩ ΑΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.
    ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

    ReplyDelete