Wednesday, November 23, 2011

G700@PES Progressive Convention

Is there space for progressive politics in times of crisis? G700 is proud to be taking part in the PES Progressive Convention in Brussels on 25-26 November.

Stay tuned

5 comments:

  1. Προς G700:

    Εδώ γίνεται μακελειό με την κατάσχεση ιδιοκτησίας και εισοδημάτων και εσείς σχολιάζετε συνέδρια για "progressive politics";;;

    Δεν νιώθετε την ανάγκη να πείτε δυο λέξεις για τα παρακάτω:

    "Εγγυήσεις - 'βόμβα' για δημόσιο χρέος" (24/11/2011):

    >> http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17573&subid=2&pubid=28146056

    "...Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012, το 2010 χορηγήθηκαν νέες εγγυήσεις συνολικού ύψους 49,9 δισ ευρώ κυρίως προς το τραπεζικό τομέα, παρά το ότι σύμφωνα με τον νόμο οι νέες εγγυήσεις δεν μπορούσαν να υπερβούν τα 2,8 δισ ευρώ..."

    "Παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία το κόψιμο του ρεύματος λέει ο Γερμανός επίτροπος" (24/11/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328047

    "...Όπως μάλιστα τονίζει στην απάντηση του ο επίτροπος, είναι απολύτως σαφές ότι «οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις»...

    Πάνω-κάτω τα ίδια ανακοίνωσε σήμερα και ο Συνήγορος του Πολίτη (λίγο αργά βρήκαν τη λαλιά τους), αλλά έτσι όπως τα λέει στην ουσία περιορίζει την παραβίαση στους "φτωχούς καταναλωτές", ενώ ο επίτροπος λέει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε σύνδεση της διακοπής της παροχής με εκκρεμείς φόρους είναι εντελώς παράνομη, παντού και πάντα.

    Δηλαδή, από τη μία γίνεται ωμός εκβιασμός μέσω απολύτως απαραίτητων αγαθών όπως η οικιακή ενέργεια, και από την άλλη οι τράπεζες λαμβάνουν πρόσθετες κρατικές εγγυήσεις (ήδη στο 90% "ενεργοποιημένες") σχεδόν 1700% (!) πάνω από το νόμιμο ανώτερο όριο, μόλις τον προηγούμενο χρόνο.

    Μόλις τελειώσετε με τα "progressive politics", πείτε δημόσια την άποψή σας και για τα "oppressive politics", της πρώτης τραπεζικής αποικίας στην ΕΕ. Αν θέλετε φυσικά.

    ReplyDelete
  2. jaga άμα δεν κινητοποιηθεί η Ευρώπη ενάντια στον άξονα Merkozy δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δυστυχώς ενάντια στα oppressive politics.

    ReplyDelete
  3. @G700:

    Τι εννοείτε "να κινητοποιηθεί;"

    Τόσο καιρό που ο κόσμος εδώ φωνάζει και συνεχίζει να τρώει βρωμόξυλο (όπως εχθές στην Καλλιθέα), τα κανάλια και οι έγκριτοι εθνοσωτήρες τους αποκαλούν από τεμπέληδες μέχρι προδότες της πατρίδας.

    Όσοι σκύβουν στα τέσσερα και υπογράφουν με χέρια και πόδια, εδώ και δύο χρόνια, μέχρι και τα εξώφυλλα των ντοσιέ της τρόικας, όχι μόνο βρίσκονται ακόμα στις ίδιες καρέκλες, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

    Μήπως πρέπει να σώσουμε πρώτα εμάς, τη δική μας γειτονιά, τη δική μας μικρή γωνία της Ευρώπης, λέγοντας πρώτοι όχι σε όλο αυτό το πλιάτσικο, πριν περιμένουμε από κάποιους άλλους (ποιους;) να μας σώσουν;

    Εγώ ξέρω ότι ακόμα και τώρα, που είναι πια ξεκάθαρο και στον τελευταίο κομματάρχη, ότι είμαστε σε κανονική κατοχή, με χαρτογιακάδες αντί για φαντάρους γύρω μας, εξακολουθούμε ως χώρα να σφυρίζουμε αδιάφορα και να δεχόμαστε απόψεις όπως της κυρίας Τζαβέλλα, που λέει ότι χαλάλι η Ελλάδα αρκεί να σωθεί η Ευρωζώνη:

    >> http://thezocalo.blogspot.com/2011/11/blog-post.html?showComment=1322215173375#c2645197884186805333

    Σε κανονικές συνθήκες, οι μισοί τουλάχιστον από όσους γυρνοβολάνε στα κανάλια και διατυπώνουν άποψη, θα ήταν με ριγέ μπλουζάκι και βραχιολάκια σε ειδικό δικαστήριο. Να δεις τότε για πότε λύνεται το "πρόβλημα" της χώρας στο τάκα-τάκα.

    ReplyDelete
  4. καθε φορά που πάω Γερμανία, "τυχαία" (??) γίνεται έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων.

    Μάλιστα πλέον η Lufthansa ανακοινώνει ότι για λόγους ασφαλείας τα αεροπλάνα της δεν πιάνουν φυσούνα κλπ κλπ

    Κι εσείς μιλάτε γιά Μerkozy....

    ReplyDelete
  5. Είναι παράνοια να βρίζεις τις αγορές απ' την μία και απ' την άλλη να ζητάς απ' τις αγορές να σε χρηματοδοτήσουν.

    ReplyDelete