Monday, August 8, 2011

Αποτάξου τα κλειστά; Απεταξάμην

Ο ανασχηματισμός πέρα από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κάτω από ανώμαλες πολιτικά συνθήκες, έφερε επίσημα στο προσκήνιο αυτό για το οποίο μήνες τώρα φωνάζαμε. Ότι τα περισσότερα μέλη της Κυβέρνησης, όχι μόνο αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη σοβαρότητα των περιστάσεων, υπεβαίνοντας την πελατοκρατία, αλλά δημιουργούν νέα εμπόδια για την έξοδο από την θεσμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Χαρακτηριστικό όλων είναι, ότι πολλοί υπουργοί παρέδωσαν στους επόμενους ό,τι είχαν παραλάβει και αυτοί από τους προηγούμενους. Έτσι λοιπόν τα χαϊδέματα στις συντεχνίες συνεχίστηκαν, διαιωνίζοντας το στρεβλό περιβάλλον για τις δυνάμεις της κοινωνίας που ματώνουν καθημερινά στην μάχη της επιβίωσης αλλά και της στήριξης της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Ο νόμος για το άνοιγμα των επαγγελμάτων ήταν μια τολμηρή προσπάθεια να αποτάξουμε χρόνιες στρεβλώσεις μιας πελατοκρατικής πολιτείας. Ο ίδιος ο νόμος, βάζει τα θεμέλια για να αλλάξουμε την κουλτούρα του επιχειρείν, όμως από μόνος του δεν είναι αρκετός για να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη που απαιτείται για ένα ελεύθερο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Απόρροια των κενών του νόμου, ήταν το «κλείσιμο» των επαγγελματικών κλάδων, όπως των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των φορτοεκφορτωτών και των ταξιτζήδων. Όμως, όσοι από τους υπουργούς δίστασαν να ξεριζώσουν τις παράγκες που τρέφονταν από τα μονοπώλια τους, δέχτηκαν το πιο ισχυρό χαστούκι από την όλο και πιο ώριμη Ελληνική κοινωνία.

Αυτές τις ημέρες που όλη η υφήλιος αποσταθεροποιείται οικονομικά από τα χρεωμένα κράτη και μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση για διάσωση της καταχρεωμένης Ελληνικής οικονομίας από την Ευρώπη, κάποιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Η ανθελληνική και αντικοινωνική στάση των ταξιτζήδων, με την εύνοια της Αντιπολίτευσης, αλλά και της γερασμένης πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, έθεσε σε όλους μας ένα βασικό ερώτημα: με ποιον είμαστε; Είμαστε με την Ελλάδα που αλλάζει και σώζει μια ολόκληρη γενιά ή με την Ελλάδα των παιδιών της Φρειδερίκης και των πρασινοφρουρών;

Εμείς, η γενιά που καλείται να δουλέψει όσο καμία άλλη για να πληρωθούν οι σαραντάρηδες συνταξιούχοι της Ολυμπιακής, της ΕΑΒ και οι φορτοεκφορτωτές στα λιμάνια και τις “πύλες εισόδου”, έχουμε ποντάρει στην κρίση, μια κρίση πρωτίστως θεσμική και πολιτική, για να αλλάξει επιτέλους ριζικά και δραστικά η νοοτροπία και η δομή κινήτρων σ' αυτή τη χώρα.

Τώρα και όχι αύριο, εμείς και όχι οι επόμενοι, πρέπει να παλέψουμε με κάθε μέσο προκείμενου να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κοράκια που επενδύουν στον φόβο, στην τρομοκρατία και στην αναταραχή. Όσο και αν αντισταθούν, πτώμα δεν θα βρουν για να επιβιώσουν. Θα αναστηλώσουμε την Ελλάδα χωρίς δισταγμό και υπεκφυγές. Αποτάξου τα κλειστά; Απεταξάμην.


9 comments:

  1. Μπράβο ρε παιδιά.
    Τα 'χετε ξαναγράψει, αλλά συνεχίστε να τα γράφετε.
    Χαιρετισμούς!

    ReplyDelete
  2. Parmenidi pos pane ekeines oi metoxes pou agorases prin to thriambo?

    ReplyDelete
  3. "...πρέπει να παλέψουμε με κάθε μέσο προκείμενου να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κοράκια που επενδύουν στον φόβο, στην τρομοκρατία και στην αναταραχή..."

    Πριν 2-3 μέρες ο Benny είπε στη Βουλή (πριν κλείσουν για διακοπές):

    "...Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει, παρά τις προσπάθειές μας, να εμπεδώσουμε σε όλους το αίσθημα του επείγοντος και του κινδύνου..."

    Και το κακό είναι ότι ο κόσμος δεν παρακολουθεί Αυγουστιάτικα τα χουντοκάναλα, ώστε να πανικοβληθεί όσο οφείλει.

    Άντε και από Σεπτέμβριο όποιος ποστάρει μη πανικοβλημένα σχόλια στα blogs, θα θεωρείται ύποπτος και θα "διερευνάται" βάσει των επώνυμων στοιχείων του "προληπτικά".

    Live your myth in Greece (but mind the G.A.P.)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Στην Ελλάδα (και τη Δύση γενικότερα) τα πράγματα ήταν μια χαρά όσο υπήρχαν δασμοί οι οποίοι προστάτευαν την εγχώρια παραγωγή και απασχόληση. Αν δούμε τα συνολικά επίπεδα χρέους (και όχι μόνο το δημόσιο χρέος) θα δούμε οτι η υπερχρέωση της Δύσης συμπίπτει με την εποχή που ξεκίνησε η παγκοσμιοποίηση.

    Τουλάχιστον στις χώρες που ελέγχουν το νόμισμα τους, η έκδοση κρατικού χρέους είναι παραπέτασμα καπνού για μία πρακτική νομισματικής πολιτικής (πουλώντας/ αγοράζοντας κρατικά χρεόγραφα η κυβέρνηση/ κεντρική-τράπεζα κανονίζει την ποσότητα bank reserves, πετυχαίνοντας έτσι το επιτόκιο που έχει θέσει σα στόχο).

    Οι χώρες της Ευρωζώνης όμως ξανα-ανακάλυψαν τον κανόνα του χρυσού. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε γύρω μας, στην πληθώρα κλειστών καταστημάτων, ενοικιαστηρίων, και την άνοδο της ανεργίας.

    ReplyDelete
  6. "Soros suggests Greece, Portugal quit euro-zone" (AFP, 14/8/2011):

    >> http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jpO1RkmNa81rZbOCadi1lpR7TLsA?docId=CNG.bbda37119a87293406a147740bcf3591.2a1

    Τουλάχιστον είναι συνεπής. Τα ίδια ακριβώς έλεγε πριν μερικές εβδομάδες, αν και όχι τόσο "ονομαστικά" (για Ελλάδα και Πορτογαλία):

    "Soros: European Solution Needed For Greece; A Country May Have To Exit Euro" (26/6/2011):

    >> http://online.wsj.com/article/BT-CO-20110626-701809.html

    >> http://www.reuters.com/article/2011/06/26/europe-soros-idUSLDE75P06320110626

    Η καραμέλα της "οικονομικής διακυβέρνησης", ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας, ακούγεται πλέον καθημερινά από τα χουντοκάναλα και τα ΜΜΕ, όχι μόνο τα δικά μας.

    Έτσι όπως πάει, δεν αποκλείεται η 6η δόση που θα αρχίσει να μας ταλανίζει (πάλι!) από Σεπτέμβριο να έχει πια ως αδιαπραγμάτευτη ρήτρα τη δημιουργία υπερ-υπουργείου οικονομικών της Κομισιόν, το οποίο θα καταρτίζει 100% τον εθνικό προϋπολογισμό των χρεοκοπημένων χωρών του νότου.

    Γιατί δεν καλούν τον Σόρος πάλι στο Μαξίμου μια βόλτα, μια και είναι φίλος με τον George (δικό μας), να τα κουβεντιάσουν; Όχι τίποτα άλλο, να δούμε τι θα πει μετά ο Benny και όλοι αυτοί που λένε ότι έχουμε πόλεμο με τις "αγορές".

    Πάντως ο Benny είχε πει ήδη από την πρώτη του ομιλία, δύο φορές μάλιστα, στη Βουλή ως ΥΠΟΙΚ, τα περί ανάγκης "παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης". Και αυτός συνεπής είναι, μόνο που τα ζωντανά από κάτω δεν καταλαβαίνουν λέξη από όσα λέει.

    ReplyDelete
  7. STAGE 2.0 (νεο-σοσιαλιστικά):

    "Έως και 100.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στους δήμους" (tvxs.gr, 16/8/2011):

    >> http://tinyurl.com/3zuedkb

    "...Την πρόσληψη στους δήμους, εκτός ΑΣΕΠ, έως και 100.000 ατόμων σε βάθος τριετίας, με ανώτατο ετήσιο όριο τα 135 μεροκάματα και μισθό γύρω στα 600 ευρώ προβλέπει νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών..."

    Τουλάχιστον τα παλιά STAGE υπόσχονταν στους αδαείς πιθανότητα μονιμοποίησης και δουλειά 12 μήνες το χρόνο. Ετούτοι εδώ υπόσχονται ένα 5μηνο max, με τις ελάχιστες (μικτές) αποδοχές. Φυσικά και πάλι εκτός ΑΣΕΠ.

    Ναι ξέρω, θα βοηθήσει την ανάπτυξη μπλα μπλα μπλα ανταγωνιστικότητα μπλα μπλα μπλα μπλα μείωση ελλείμματος μπλα μπλα 6η δόση δανείου μπλα μπλα διάσωση Ελλάδας χχχχζζζζζζζζζ..... (νάνι νάνι ύπνος βαθύς)

    Ένα μπράβο στον George, στον Benny, στον Mr.ΥΠΑΝ και σε όλο το επιτελείο. Οι διακοπές τους έκαναν πολύ καλό, κατεβάζουν "τούβλα" με τη σέσουλα.

    ReplyDelete
  8. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω επι του θέματος, είναι το οτι με τα τελευταία επεισόδια με τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ (και ΟΧΙ οδηγούς) ταξί αποκαλύφθηκε η αχαλίνωτη και απύθμενη υποκρισία της "αριστεράς" και όλων των ηλιθίων οπαδών που ακόμα την ακολουθούν, όταν η ηγεσία των κομμάτων που την εκπροσωπούν (και ειδικά το... υπερ του εργάτη -μη χέσω- ΚΚΕ) τάχθηκε υπέρ (!) (ναι, υπέρ) των συμφερόντων μιας απο τις χειρότερες φάρες εκμεταλλευτών εργοδοτών όπως είναι οι ιδιοκτήτες αδειών ταξί.

    Για την -υπερ του εργάτη και κολοκύθια για ιθαγενείς- αριστερά, ο οδηγός δεν πρέπει να έχει κι αυτός το δικαίωμα να πάρει μια άδεια να έχει το ταξί του, αλλα πρέπει να δουλεύει σαν το σκύλο υπάλληλος 12 ωρες την ημέρα και να τα σκάει στο αφεντικό, ο οποίος είχε έξυπνο μπαμπά και έλαβε δωράκι την άδεια επι χούντας.

    Το μόνο που έχω να πω είναι ένα : ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

    Όσο για τον "σοσιαλισμό των πλουσίων" που εδω και δεκαετίες έχουν εγκαθιδρύσει και επιβάλλει σ' αυτή την χώρα οι εκπρόσωποι της αριστεράς ιδεολογίας καταδικάζοντας την γενιά μου, ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !

    ReplyDelete
  9. Ρε παιδιά τι καθεστε και ασχολείστε ?

    δεν βλέπετε ότι φυλλορροεί το πάλαι ποτέ "κραταιό" g700 ?

    Το blog του "πρεκαριατου" και της "διαγενεακης δικαιοσύνης" (μη χέσω...)

    To blog που πολυδιαφήμησε ο ΓΑΠ (προ εκλογών φυσικά) και o κολλητός (των προηγούμενων administrators) Χρυσοχοίδης (αλήθεια αυτά τα παιδιά που βολεύτηκαν??)

    Το blog που τα (σε διατεταγμένη υπηρεσία) παπαγαλάκια normad και parmenides πλημμύριζαν με εμετικά σχόλια γλυψίματος

    Το blog που τώρα ανακάλυψε τον Ρεπass (σώπα ρε μεγάλε, ίδρωσες από την "αντίσταση") και πιθανόν σε λίγο θα ανακαλύψει τον Παπουτσή και τους υπόλοιπους ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ (αλλά μυστηριωδώς πως βολεμενους) που χαντάκωσαν την Ελλάδα

    το blog που ενώ η ανεργία στο 16.5% σημαίνει 27% στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να μιλάει γιά "πράσινη ανάπτυξη" (και άλογα προσθέτω εγώ)

    καιρός να καταλάβετε ότι η Ελλάδα παθαίνει ότι της αξίζει και οτι τα μεγάλα και παχιά λόγια τέλειωσαν

    Αφήστε τώρα να εξελιχθεί η εσωκομματική μάχη ποιός θα αναλάβει το πάνω χέρι για να συνεχίσει τα παχιά λόγια

    (και -για να προλάβω "καλοθελητές"- μην παρασύρεστε απο το παπαριλίκι των άλλων)

    Η λύση δεν είναι πολιτική. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ReplyDelete