Wednesday, June 8, 2011

Το μανιφέστο της αγανάκτησης

Είμαστε αγανακτισμένοι.

Γιατί απ’ το 2007 που προειδοποιούσαμε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να καταλήξει σε δουλοπαροικία του χρέους κανείς δεν μας άκουγε. Πολιτικό σύστημα και πολίτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πορεύτηκαν στη λογική του “λεφτά υπάρχουν”. Ουδείς απ’ αυτούς που τώρα κόπτονται για το χρέος έβγαινε τότε να αναδείξει τον ολισθηρό δρόμο της υπερχρέωσης. Οι ισχυρότερα οργανωμένοι πολίτες-πελάτες είχαν πάντα δίκιο σε ότι κι αν ζητούσαν. Οι πολιτικοί-πολιτικάντηδες έχτιζαν καριέρες μοιράζοντας στους ημέτερους τα λεφτά των μελλοντικών γενεών, υποθηκεύοντας όμως καθημερινά το μέλλον της χώρας.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης που τόσο εύκολα ποντάρουν στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, υπήρξαν πρωτεργάτες της υπερχρέωσης. Τόσο με το δημοκοπικό περιεχόμενο των εκπομπών τους και την προπαγάνδα που έκαναν υπέρ των χυδαίων δημαγωγών της πολιτικής, όσο και την κρατικοδίαιτη συμπεριφορά τους, ζώντας από την κρατική διαφήμιση που μοίραζε η διαπλοκή και οι εκβιασμοί της, επιβιώνοντας από τη μη πληρωμή φόρων και εισφορών.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί θυμόμαστε ακόμη την προσπάθειά μας να πείσουμε τηλεσχολιαστές και δημοσιογράφους, όλους αυτούς που ξαφνικά σήμερα κόπτονται για το καλό της χώρας, για το τι διακυβεύεται για τη νέα γενιά και εκείνοι απλά μας αντιμετώπιζαν όπως οι ιθαγενείς τα καθρεφτάκια. Όταν μιλούσαμε για χρέος, ελλείμματα, αγορά εργασίας, ασφαλιστικό, παραγωγικό μοντέλο, περιβάλλον και δημόσια αγαθά εκείνοι μας ρωτούσαν όλο "λύπη": μα καλά, πώς ζείτε με 700ευρώ;

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί τώρα που ξέσπασε η κρίση χρέους, τώρα που ήρθε η ώρα να πληρωθούν τα “δάνεια από το μέλλον”, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις της εβδομάδας. Αντί να αποδεχτεί την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να αναλάβει τις ευθύνες του και σύσσωμο να ενεργήσει ώστε να βγούμε από την κρίση, επιχειρεί να διασωθεί κάνοντας μικροπολιτική και περισώζοντας ό,τι μπορεί απ’ το πελατειακό τερατούργημα της μεταπολίτευσης.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί μαζί με το πολιτικό σύστημα που δίνει μάχες οπισθοφυλακής, οι αργυρώνητοι τραπεζίτες, βασικοί συνένοχοι στην παγκόσμια κρίση χρέους, δεν θέλουν να αναλάβουν το κόστος της αλλαγής που τους αναλογεί. Με νύχια και με δόντια επιχειρούν να περισώσουν τα εθνικά τους περίπτερα νομίζοντας κι αυτοί σαν τους πολιτικούς ότι το τέλος της καταιγίδας θα τους βρει να στέκονται ακόμα όρθιοι και νικητές.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί έχει φθαρεί πλέον ανεπανόρθωτα το ελληνικό brand name. Γίναμε οι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες Έλληνες. Όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύαμε απλήρωτες υπερωρίες, σε ανασφάλιστες δουλειές, κολλήσαμε τη ρετσινιά επειδή επιτρέψαμε σε πολλούς συμπολίτες μας να τεμπελιάζουν οχυρωμένοι πίσω από το βόλεμά τους. Αφήσαμε την πολιτική ηγεσία να μας διασύρει για να καλύψει τα δικά της κενά και τώρα χρειάζεται να ξαναπείσουμε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί τη νύφη καλείται να πληρώσει για μία ακόμη φορά η νέα γενιά και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Με μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία, εκτεταμένη ανασφάλεια και έλλειμμα προοπτικής. Ο κρατικός καπιταλισμός ανθίσταται τη στιγμή που αυτός έπρεπε να είναι ο κεντρικός αποδέκτης των μέτρων εξυγίανσης και περιστολής. Με απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις για να δημιουργηθεί επιτέλους πρωτογενές πλεόνασμα, να αποκτήσουμε έτσι ισχύ έναντι των δανειστών μας, και να ανασάνει επιτέλους η παραγωγική οικονομία από φόρους και έκτακτες εισφορές.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί οι δυνάμεις της αλλαγής είναι περιορισμένες, κατακερματισμένες και χωρίς φωνή. Στην κοινωνία ενεργοποιούνται τα πλέον συντηρητικά αντανακλαστικά. Ένας αμυντικός ψευτοπατριωτισμός με κύριο αίτημα τη στάση πληρωμών και την τιμωρία των ενόχων και εκφραστές τα πάσης φύσεως ραμολιμέντα της μεταπολίτευσης. Όσους ποντάρουν στην “επιστροφή στη δραχμούλα” και οραματίζονται την πλήρη εξαγορά της πτωχευμένης Ελλάδας με τις καταθέσεις που “πέταξαν” το τελευταίο δωδεκάμηνο...

Τα πραγματικά ζητούμενα, όμως, είναι ο δημοσιονομικός ορθολογισμός, το άνοιγμα των αγορών εργασίας στους παραδοσιακούς outsiders του σάπιου συστήματος που μας χρέωσε δηλαδή τους νέους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, η μετατροπή του κράτους από δεσμοφύλακα και τρόφιμο της πραγματικής οικονομίας σε αποτελεσματική κι ευέλικτη διοικητική μηχανή και η δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού προτύπου με έμφαση στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και εκφραστές τους νέους εργάτες γνώσης.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Γιατί η Κυβέρνηση σέρνεται και καθυστερεί να πάρει αποφάσεις. Δεν διαπραγματεύεται με στρατηγικό στόχο και δεν εμπνέει στην κοινωνία αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνη. Στήνει σκηνικά τρόμου με σκοπό να δικαιολογήσει αυτονόητα μέτρα ενάντια στο πλαδαρό πελατειακό κράτος και, επιχειρώντας ανανέωση της εντολής της μέσα από επικοινωνιακά δημοψηφίσματα, επιτείνει και διαιωνίζει την κρίση.

Είμαστε αγανακτισμένοι. Ναι είμαστε. Δεν είμαστε όμως απαισιόδοξοι. Ούτε παραιτούμαστε από το φυσικό μας δικαίωμά να διαμορφώσουμε το μέλλον μας σ' αυτή τη χώρα. Εκτιμούμε ότι το τέλος της κρίσης θα μας βρει νικητές. Το καθεστώς που στήθηκε μεταπολιτευτικά καταρρέει χάνοντας την υλική βάση στην οποία στηρίχτηκε παραδοσιακά. Οι ταμπέλες των βασικών θεσμών, κόμματα, μίντια, συνδικάτα, μπορεί να μην αλλάξουν, το περιεχόμενο τους όμως θα υποστεί δραστική αλλαγή. Είναι ζήτημα χρόνου.

162 comments:

  1. Καποια στιγμή το "κίνημα των νεο-αγανακτισμένων της πλατείας" θα εκφυλιστεί, όπως έγινε και με το αντίστοιχο Ισπανικό,γιατι έχει το παρακμιακό στοιχείο στη γέννησή του.
    Θα μείνει όμως το κίνημα των "παλαιο-αγανακτισμένων",στο οποίο ανήκει και αυτό της "γενιας των 700",όρθιο,θαλερό και ακμαίο γιατί και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ απο τις εξελίξεις.

    ReplyDelete
  2. bravo paidia kai kalo kouragio, ypomoni kai epimoni stous kopous sas.

    ReplyDelete
  3. Οσοι παρακολουθούν αυτο το μπλόγκ,απο τις πρώτες στιγμές της παρουσίας του, ΚΑΙ δεν ξαφνιάστηκαν απο όσα γίνονται ΚΑΙ δεν θα σοκαριστούν απο όσα θα γίνουν.
    Οι "G700" βάλανε το λιθαράκι τους να μπεί η χώρα σε μια προοδευτική τροχιά και τώρα δικαιώνονται,όσο και αν φαίνεται κάπως πρόωρο να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο.
    Οι οιωνοί όμως το δείχνουν.

    ReplyDelete
  4. Εργατοπούτανα του πασόκ μια ζωή με 700 ψωροευρούλια θα την βγάζεται.
    ΚΑΗΗΗΜΕΕΕΝΑΑΑ.

    ReplyDelete
  5. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ..... ???
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ .....???
    ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ....?
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ .....
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ... ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ .....
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ .... ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ........

    ReplyDelete
  6. Esena den prepei na se leme Parmenidi, alla Kalxa.

    ReplyDelete
  7. @parmenides:

    Υπάρχει τελικά κάτι που να ΜΗΝ το βρίσκεις (εκ των υστέρων πάντα) θετικό για την κυβέρνηση; Ρωτάω, γιατί ακόμα περιμένω απάντηση στο πόσοι πρέπει να μαζευτούν κάποια Κυριακή στο δρόμο, ώστε να πούνε τελικά "ναι, ίσως και να μην μας πιστεύουν...";

    @aoua:

    +100
    (άκου Κάλχα...)

    ReplyDelete
  8. @G700:

    Χαίρομαι που από την κατακριτική στάση απέναντι σε αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο, λέγοντας πως είναι κατά κύριο λόγο αυτοί που χάνουν το βόλεμμά τους, τώρα λέτε πως και εσείς "αγανακτείτε".

    Αλλά θα ήθελα να μας εξηγήσετε, αν θέλετε φυσικά, τι ακριβώς εννοείτε με το:
    "...Στήνει σκηνικά τρόμου με σκοπό να δικαιολογήσει αυτονόητα μέτρα ενάντια στο πλαδαρό πελατειακό κράτος..."
    Ποια δηλαδή είναι ακριβώς τα αυτονόητα μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

    ReplyDelete
  9. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι μα ΟΛΟΙ συνδέουν την ανάπτυξη με την περικοπή μισθών, την αύξηση φορολογίας και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Λες και αν γίνουμε η "Κινέζοι" της Ευρώπης ξαφνικά η οικονομία θα πάρε μπροστά.

    Όλοι ξέρουμε (ελπίζω) ότι υπάρχουν ακόμα 24 δις ευρώ αναξιοποίητα στο ΕΣΠΑ για τα επόμενα 2 χρόνια, καθώς και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εννοείται πως αυτά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει τώρα, ούτε και απαγορεύεται από το μνημόνιο η χρηματοδότηση μέσω αυτών των πηγών (αντίθετα με όλες τις άλλες).

    Αν το πρόβλημα είναι το έλλειμμα, ας φροντίσουν να κρατήσουν το δημόσιο στα πόδια του, τα Πανεπιστήμια ανοικτά, τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσουν επιτέλους να αξιοποιούν τα άφθονα αναπτυξιακά κονδύλια που η ΕΕ ποτέ δεν μας έχει κόψει, ακόμα και τώρα.

    Αν το πρόβλημα είναι το χρέος, να το αναλύσουμε, να δούμε που οφείλεται, να περικόψουμε το ποσοστό (όσο είναι) που όλοι ξέρουν πως είναι τοκογλυφία ή σε λογαριασμούς ξενιτεμένων πρώην υπουργών, και να κάνουμε ένα πλάνο αποπληρωμής σε βάθος 2 ή3 δεκαετιών για το υπόλοιπο.

    Αντίθετα, οι κυβερνώντες έχουν πέσει με τα μούτρα στις περικοπές, στο ξεπούλημα ΔΕΚΟ στο 1/3 της αξίας τους (προχθές, μετοχές του ΟΤΕ με 8 ευρώ αντί 27 πριν 2 χρόνια) και αγνοούν επιμελώς την ανεργία, η οποία επίσημα πλέον ξεπερνά το 20% (25%+ στις ηλικίες "g700").

    ReplyDelete
  10. Το καλύτερο που άκουσα:

    "Επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε μισθωτούς και συνταξιούχους μελετά το υπ. Οικονομικών":

    >> http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231112460

    >> http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111377158

    Κάτι σαν Robin Hood Tax, αλλά από την ανάποδη. Από κάτω προς τα πάνω. Όποιος παίρνει πάνω από το (νέο) βασικό μισθό των 500 ευρώ το μήνα, οφείλει να δώσει το 3% στο κράτος. Ακριβώς ότι έκανε ο σερίφης του Νότινχαμ στην Αγγλία του μεσαίωνα.

    Το μόνο που απομένει να δούμε είναι περιφερόμενους φοροεισπράκτορες πάνω σε άλογα και κρέμασμα όσων αντιστέκονται.

    ReplyDelete
  11. Η ανεργία λοιπόν στο 30% !
    και το παπαγαλάκι -προβοκάτορας προβλέπει "εκφυλισμό"

    και μη βιαστεί κανείς να μιλήσει για 16%
    απο τα 4 εκατ. οικονομικά ενεργών Ελλήνων αφαιρέστε το 1 εκατ. ΔΥ οπότε τι μένει ?

    1 στους 3 άνεργος

    ReplyDelete
  12. Pantos ser symfonoume oti i anergia exei xtypisei kokkino alla polloi dilomenoi anergoi douleyoun mayra, eidika sti biotexnia k ti metapoiisi. Diladi oxi mono xanoume eisfores alla tous plironoume kiapo pano meso OAED.

    Alla bebaia anti kopiasoun gia na mpalosoun tipota tetoies trypes aprazoun 3% orizontios kai kathetos - arpa-kolla mpakalodouleies diladi. Ponaei xeri - kopsei xeri.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Και κάτι ακόμα, για την ανεργία:

    Όσοι είναι (ήταν) ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι με μαγαζιά, κτλ, και έβαλαν λουκέτο τους τελευταίους μήνες, δεν καταγράφονται πουθενά.

    Αν ψάξει κάποιος στα επιμελητήρια (εμπόρων, βιοτεχνών, ΕΒΕΑ), θα ανακαλύψει, όχι με έκπληξη είναι αλήθεια, ότι ο ρυθμός κλεισίματος μαγαζιών και επιχειρήσεων είναι αντίστοιχος της αύξησης της ανεργίας.

    Με λίγα λόγια, η εκτίμηση της πραγματικής ανεργίας στο 30% είναι εντελώς συντηρητική. Και όχι μόνο αυτό, ο νέος εισπρακτικός νόμος του 3% θα ισχύει και για όλους αυτούς, που είχαν την ατυχία να δουλέψουν έστω κάποιους μήνες για 500 ευρώ.

    ReplyDelete
  15. Akoma kai i leksi "aganaktismenoi" ekpempei arnitikila. To kinima tou oxi pou tolma kiolas na aytosygkrithei me ta kinimata tis Mesis Anatolis. O,ti na'nai. Strouthokamiloi, to perithorio tou 21ou aiona.

    ReplyDelete
  16. "Εχουν ήδη δεσμευτεί για όσα λένε ότι «συζητάνε»" (9/6/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=282854

    "...Οπως αποκαλύπτεται στην έκθεση της τρόικας, η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για όλο το πακέτο των μέτρων που θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας.

    Τούτο προκύπτει σε έκθεση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, που διέρρευσε χθες στη Γερμανία χωρίς να δημοσιοποιηθεί και στην Ελλάδα, όπως γινόταν μέχρι πρότινος..."


    Και μετά απορούν γιατί ο κόσμος αρχίζει να μαζεύεται έξω από τα κατοχικά ΜΜΕ και να τους κράζει, πιο πολύ από ότι τους βουλευτές.

    ReplyDelete
  17. Εγώ πάω και ζητοκραυγάζω τα αντικατοχικά Μίντια.Τον ΑΛΤΕΡ,τον EXTRA CHANEL,τον KONTRA και όλα αυτά τα ευαγή ιδρύματα.

    ReplyDelete
  18. Eχω επίσης μαγνητοφωνήσει τις ομιλίες του αντικατοχικού "Σπίθα" και τις εκπομπές του αντικατοχικού Λαζόπουλου και τις ακούω όλη την ημέρα εκτός απο τις ώρες που ο Αυτιάς και ο Παπαδάκης είναι διαθέσιμοι στον αέρα.

    ReplyDelete
  19. Μέσα στα σατανικά σχέδια των κατοχικών δυνάμεων είναι να μας χρηματοδοτήσουν με 100 επιλέον ψωροδισ. ευρώ, πρός το παρόν, να τη κάνουμε για τα νησιά για αγανακτισμένες αποδράσεις.Θα μας τεστάρουν το τρι-τετρα-εξαήμερο και αν είμαστε καλά παιδιά θα μας προτείνουν και επιμήκυνση.

    ReplyDelete
  20. @Panos:

    Ο κ. Μίχας στο άρθρο του ξέχασε τον ανάδρομο Ερμή και την Ηλιακή καταιγίδα, στη λίστα με αυτά για τα οποία δεν υπήρξε διαμαρτυρία.

    Οι μη-αγανακτισμένοι, ας απαντήσουν στα παρακάτω:

    "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τα 360 δις Ευρώ του χρέους, τα 211 προέρχονται από δανεισμό για την πληρωμή τόκων!!" (olympia.gr, 8/6/2011):

    >> http://tinyurl.com/679tgcf

    "Δημόσιος τομέας και Μισθοί ΔΥ στην Ελλάδα και Ευρώπη":

    >> http://tinyurl.com/6zl4k8h

    >> http://tinyurl.com/68olzuj

    Επίσης, ας μας απαντήσει κάποιος μη-αγανακτισμένος το λόγο που θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την άρνηση στο αίτημα για ΕΛΕ, την επιδότηση (και προείσπραξη) χρεοκοπημένων κομμάτων, την άρνησή τους για λογιστικό έλεγχο των ταμείων τους.

    Μόλις απαντήσει σε αυτά τα βασικά, ας κοιτάξει μετά τα υπόλοιπα, δηλαδή τι υπέγραψαν πέρυσι στη ΣΔΔ και τι πριν λίγες μέρες στο μνημόνιο 2.0, τι έκανε πέρυσι η ΤτΕ με την αύξηση του Τ-3 σε Τ-10, τι κάνει αυτές τις μέρες ο chief του ΟΔΔΗΧ (πρώην στέλεχος Goldman-Sachs) και άλλα τέτοια.

    Η υπερασπιστική γραμμή του βιαστή που λέει "ναι αλλά τα ήθελε" δεν πιάνει πλέον πουθενά, ούτε καν στην περίπτωση το Ντομινίκ.

    ReplyDelete
  21. Για να είμαστε ακριβείς δεν πρέπει να τους αποκαλούμε "αγανακτισμένους" αλλά εκμαυλισμένους.
    Η Π(ε)λατεία και η Βουλή έχουν μεταξύ τους σχέση έρωτος και μίσους, όπως κάθε εκμαυλισμένος με τον εκμαυλιστή του,κάθε προστατευόμενος με τον προστάτη του.Αυτή τη δραματική σχέση τη ζούμε στη κορύφωσή της αυτές τις μέρες.

    ReplyDelete
  22. Ποτε προλαβατε και κουραστηκατε απο την δουλεια ρε παιδια? Στα 23 βγηκατε απο τα πανεπιστημια στα 24 απο το στρατο. Πολυ πιεση, δεν φτανουν τα λεφτα για τον καφε? τεμπελχαναδες, καλοαναθρεμενα, μαμοθρεπτα, με φαι στο ταπερ.

    ReplyDelete
  23. @normad:

    Εντάξει, το πιάσαμε. Τώρα πλέον δεν παίρνεις γραμμή από τους "εθνικούς σωτήρες" αλλά από τους "εθνικούς τηλεπωλητές".

    Κρατάς καθημερινά σημειώσεις από το τι λέει ο κωλοτούμπας κάθε μέρα και μας τα σερβίρεις εδώ μέσα με μπόλικη δόση κακόγουστου ειρωνικού καλαμπουριού. Τουλάχιστον αυτός έχει και ταλέντο στο λέγειν.

    Μια και τον εκτιμάς τόσο πολύ, δεν μας λες τη γνώμη σου και για την παπάρα που πέταξε εχθές, εκτός Βουλής φυσικά (για τη δική του "πελατεία"), για την "ευρωδραχμή"; Σαν να λέμε καφές από ρεβυθόζουμο;

    ReplyDelete
  24. Τί κάθε μέρα,κάθε λεπτό κρατάω.Εχασες επεισόδια.

    ReplyDelete
  25. @jaga

    Καταλαβαίνεις βέβαια οτι πίνακας που παραθέτεις δεν βγάζει νόημα. Μπορείς να μου εξηγήσεις τα νούμερα;

    Αθροίζει τα ποσά που πληρώναμε για τόκους από το 1975 έως το 2010 (WTF!), 210,939.

    Το ίδιο κάνει και για το ονομαστικό ΑΕΠ, 3.076.944.

    ReplyDelete
  26. Ομως, jaga,με αδικείς.Χθές ας πούμε έβλεπα όλη μέρα τις χλαπάτσες που έτρωγε ο Σαμαράς,ο εξ αγχιστείας πολιτικός συγγενής σου, στην Ευρώπη.Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εθνικά υπερήφανος ένοιωθα,όπως και σύ άλλωστε.

    ReplyDelete
  27. Ο άνθρωπος έβγαινε έξω,σκούπιζε τις χλαπάτσες,και με το μπλαζέ ύφος του Χάρι Πότερ δήλωνε: Τους έσκισα μέσα,τρελλάθηκαν όταν τους παρουσίασα το Ζάπειο 2, του οποίου η κεντρική ιδέα, για την αντιμετώπιση του χρεους, είναι η μείωση του ΦΠΑ των σύκων της Κλαμάτας.

    ReplyDelete
  28. συγνώμη παιδιά αλλά μήπως η γενιά πρέπει να μετονομαστεί σε περίπου 350 ευρώ????
    τα 700 φαντάζουν πια όνειρο...

    ReplyDelete
  29. Jaga, καλή η ειρωνία σου αλλά σε κάνει να παραβλέπεις πράγματα, όπως π.χ. το ότι κανένας μη-αγανακτισμένος δεν αντιτίθεται στη δημιουργία ΕΛΕ.

    Και παρεμπιπτόντως κι εγώ αγανακτισμένός είμαι, απλώς βρίσκω άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθώ.

    ReplyDelete
  30. @Panos:

    Τα σχόλιά μου ήταν για το συγγραφέα του άρθρου, όχι για εσένα. Επίσης, την ΕΛΕ την έχει επίσημα αρνηθεί η κυβέρνηση, για στόματος Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλου, λέγοντας ότι την παρούσα χρονική στιγμή θα ήταν "αντιπαραγωγική". Αναρωτιέμαι γιατί...

    @xanoum:

    Στη συγκεκριμένη σελίδα, δες το σχόλιο #2 παρακάτω. Προφανώς εννοεί (αθροιστικά) τα 211 δις από τα 355 δις, δηλαδή το 60% όσων έχουμε πληρώσει από το 1975 (εξ' ου και η άθροιση).

    Αναλυτικά στοιχεία δυστυχώς για το που έχουν πάει, δηλαδή για ποια ακριβώς δάνεια και δανειστές, δεν έχουμε. Αυτός είναι ο λόγος που πάρα πολλοί πλέον ζητάνε ΕΛΕ. Όπως και να έχει, 60% σε τόκους είναι καθαρή τοκογλυφία. Αυτά είναι που πρέπει να εξεταστούν και να περικοπούν σε περίπτωση haircut, όχι να βγαίνει η κυβέρνηση (και ο Σαμαράς φυσικά!) και να λέει θα τα πληρώσουμε όλα, χωρίς κανέναν έλεγχο.

    ReplyDelete
  31. Αυτό που γράφει στο σχόλιο 2 είναι οτι ο πίνακας δεν βγάζει νόημα. Τι νόημα έχει να αθροίζεις όλους τους τόκους απο το 1975 και γιατί δεν βάζει δίπλα τα ποσά που δανειστήκαμε.

    Θα μπορούσε να ξεκίνησε το άθροισμα από το 1900, έτσι θα αποδείκνυε οτι οι τόκοι ξεπερνούν το συνολικό ποσό που χρωστάμε.

    ReplyDelete
  32. @xanoum:

    Το γιατί ο συγκεκριμένος πίνακας είναι έτσι δεν μπορώ να το εξηγήσω, γιατί δεν τον έφτιαξα εγώ. Πιθανολογώ ότι θέλει να δείξει τις πληρωμές και τους τόκους αθροιστικά ακριβώς για να δείξει τη συνεχώς αυξανόμενη "αιμορραγία" της οικονομίας μας. Λογικό άλλωστε, όταν δανείζεσαι με υψηλό τόκο και έχεις, όχι μόνο χαμηλότερο ρυθμό, αλλά έλλειμμα στην οικονομία.

    Πάντως, τα ποσά που δανειζόμαστε μπορούν να εξαχθούν με έμμεσο τρόπο, κοιτάζοντας τη μεταβολή του ΑΕΠ και του ελλείμματος μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες. Εφόσον ανέκαθεν καλύπτουμε το έλλειμμα με δανεικά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κάθε χρόνο δανειζόμαστε (πρόσθετα) π.χ. 7-10% του αντίστοιχου ΑΕΠ κάθε χρόνο. Συνεπώς, τα δανεικά αυξάνονται όχι μόνο λόγω τω τόκων αλλά και λόγω της ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ (αφού πρέπει να το καλύπτουμε).

    ReplyDelete
  33. Μερικά ενδιαφέροντα διαγράμματα:

    >> http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=961897

    >> http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=gr&v=66

    Οι μικρές διακυμάνσεις του χρέους προς τα κάτω είναι μάλλον πλασματικές και εντελώς πρόσκαιρες (π.χ. λόγω υποτίμησης της δραχμής). Η μεγάλη μείωση που φαίνεται επί εποχής Σημίτη, ειδικά η απότομη κατηφόρα το 2000, συμπίπτει φυσικά με τα swaps που έγιναν μέσω Goldman-Sachs και που ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί πουθενά - "σκάνε" το 2019 περίπου, οπότε αν αντέξουμε μέχρι το 2015, έρχεται δεύτερος γύρος χρεοκοπίας τότε.

    ReplyDelete
  34. "Ο κρατικός καπιταλισμός ανθίσταται τη στιγμή που αυτός έπρεπε να είναι ο κεντρικός αποδέκτης των μέτρων εξυγίανσης και περιστολής. Με απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις για να δημιουργηθεί επιτέλους πρωτογενές πλεόνασμα."

    Και δε θα πετύχαιναν τίποτα όλα αυτά.

    Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία.

    Μετά την ένταξη στην Ευρωζώνη το κρατικό χρέος παραμένει στα ίδια επίπεδα (γύρω στο 100% του ΑΕΠ) και το ιδιωτικό χρέος υπερδιπλασιάζεται.

    Την ίδια στιγμή, απ' το 2004 και μετά το εξωτερικό έλλειμμα καταποντίζεται απ' το -6% στο -14% (επί του ΑΕΠ πάντα).

    Είναι προφανές οτι η χρηματοδότηση του εξωτερικού ελλείμματος έγινε απ' την αύξηση στον ιδιωτικό δανεισμό.

    Απ' το 2009 και μετά όμως ο ιδιωτικός δανεισμός μειώνεται δραματικά (για να φτάσουμε στην αρνητική πιστωτική επέκταση σήμερα). Εκεί λοιπόν μπαίνουν οι αυτόματοι σταθεροποιητές, σα μαξιλαράκι στην επερχόμενη ύφεση, και εκτοξέυεται το κρατικό έλλειμμα στο 15%.

    Καταλάβετε το. 'Οσο η ελληνική οικονομία εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό απ' το εξωτερικό έλλειμμα, μέτρα όπως απολύσεις στο δημόσιο δε θα σώσουν καμία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα γιατί ο ιδιωτικός τομέας εξαρτάται πληρως απ' τη ζήτηση που υπάρχει στην εγχώρια οικονομία (και όχι απ' τη ζήτηση που υπάρχει σε ξένες οικονομίες).

    Αν δε θέλουμε να πάει η ανεργία στο 25% (ήδη είναι στο 16,2%) πρέπει πρώτα να βρούμε τρόπο να χρηματοδοτήσουμε δραστηριότητες εξαγωγών (ή αντικατάστασης εισαγωγών), και μετά να κάνουμε την όποια δημοσιονομική προσαρμογή. Αλλιώς, το καθοδικό σπιράλ ύφεσης είναι ήδη εδώ.

    ReplyDelete
  35. Τα λόγια σας είναι γεμάτα αλήθεια! Μπορεί να μην είμαι ένας των G700, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω. Στο κάτω κάτω τα πιο πολλά από αυτά που λέτε μας αφορούν όλους μας!

    ReplyDelete
  36. "Η Μέρκελ έπεισε τον κυβερνητικό συνασπισμό για βοήθεια σε Ελλάδα"

    Καλύτερα δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράματα.Οσοι σκέφτονται λογιστικά δεν μπορούν να καταλάβουν την ουσιώδη και τεράστια διαφορά, ότι δηλ. το πρόβλημα "χρέος" θα λυθεί απο τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίχτες του πλανήτη.Και η Γερμανία απο τη στιγμή που αποφάσισε να δηλώσει παρούσα στο γεωπολιτικό παιχνίδι θα αναλάβει να "γερμανοοποιήσει" το Ελληνικό χρέος.Να το κάνει δηλαδή "ΕυρωπαικΌ".Ας πονοκεφαλιάσει και λίγο αφού θέλει να το παίξει μεγάλη.

    ReplyDelete
  37. Πάντα προηγούνται οι πολιτικές αποφάσεις και ακολουθούν οι τεχνολογιστικές.
    Οσοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά τεχνολογιστική προσέγγιση για την κατανόηση των πραγμάτων είναι φυσικό να πέφτουν συνεχώς έξω και στη συνέχεια να αναζητούν ένα σωρό περίεργες ερμηνείες για να δικαιολογηθούν.

    ReplyDelete
  38. "Μέρκελ προς Γερμανούς βουλευτές: Στηρίξτε την Ελλάδα"

    Ακριβώς ό,τι της είπε ο Ομπάμα.

    ReplyDelete
  39. Και ακριβώς ό,τι είχαμε σχολιάσει, εδώ στο μπλόγκ, στο προηγούμενο πόστ.

    ReplyDelete
  40. @parmenides:

    Ξαφνικά όλα έγιναν super, εκ των υστέρων όπως πάντα έτσι;

    Δεν σε ενοχλεί καθόλου που η DB δανείζεται με 1,5% και μας δανείζει με 6%. Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τη λογική Μέρκελ, έτσι; Πριν 2 εβδομάδες που έλεγε ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει άλλο τους Γερμανούς φορολογούμενους ίσχυε κάτι άλλο;

    Αντί για το προηγούμενο μόνο post, ρίξε μια ματιά τι λέγαμε πιο πριν, ας πούμε 10-12 μήνες, όταν εξ' αρχήν ήταν ξεκάθαρο (σε μερικούς τουλάχιστον) ποιος είναι ο ρόλος της Γερμανίας στην υπόθεση της κρίσης στην Ελλάδα. Και μετά έλα να μας πεις αν "...είναι φίλοι μας οι Γερμανοί"

    ReplyDelete
  41. "Μέγα σκάνδαλο ! Έτσι οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία." (12/4/2010:

    >> http://www.politis-gr.com/?p=1381

    Δημοσίευση ένα χρόνο πριν, εξηγεί με απλά λόγια αυτό που περιγράφουν αναλυτικά οι Τόμπρας και Νούλας στη μήνυσή τους κατά των κερδοσκόπων:

    >> http://www.minisikerdoskopon.gr/en/

    Τουλάχιστον αφού δεν τολμούν να φέρουν τη ΣΔΔ στη Βουλή, ας φέρουν αυτό το θέμα. Να μας εξηγήσουν για ποιο ακριβώς λόγο η ΤτΕ και η ΕΕΤ έκαναν όλες αυτές τις αλχημείες, προφανέστατα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος, και δεν βγήκε έστω ένας να παραδεχτεί ότι έγινε "λάθος".

    Αν δεν καταλάβουμε ακριβώς τι έχει γίνει και πως φτάσαμε ως εδώ, λύση δεν πρόκειται να βρούμε. Ούτε εμείς εδώ στο εσωτερικό, ούτε από κανέναν από μηχανής θεό από έξω.

    ReplyDelete
  42. Ολο το εγχείρημα στέφεται με επιτυχία γιατί στηρίχτηκε σε μια απλή αλλά ευφυή σρατηγική του ΓΑΠ.Απευθύνθηκε στους φίλους,συμμάχους,εταίρους και συνεταίρους και τους είπε απλά : "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ".
    Χρειάστηκε ένα χρόνο να το καταλάβουν αλλά εαν δείτε την επιχειρηματολογία της Μέρκελ και λοιπών υπερασπιστών στηρίζεται σε αυτη ακριβώς τη παραδοχή.

    ReplyDelete
  43. Ara parmenidi blepeis na erxetai fresko zesto paradaki syntoma kai to fagopoti na synexizetai?

    ReplyDelete
  44. ΕΕΤ: Διευκρινήσεις για την ΗΔΑΤ

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4571024&ct=3


    Διευκρινήσεις για τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ.). δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνομιλίες και συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, με τα μέλη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ως χρηστών του Συστήματος.

    ReplyDelete
  45. Όλη η αλήθεια για το short selling στα ελληνικά ομόλογα

    http://www.capital.gr/news.asp?id=949009

    ReplyDelete
  46. @jim
    στο εχω ξαναπει: οσο υπαρχει πρωτογενες ελλειμα τοσο πιο επιτακτικη αναγκη ειναι να μειωθει το payroll των ΔΥ.
    Η κυβερνηση διαλεγει τις οριζοντιες περικοπες, ενω θαπρεπε να κοψει αποφασιστικα θεσεις.

    Αν το ειχε κανει αυτο πριν 2 χρονια θα εμπαιναν στην αγορα εργασιας οι απολυμενοι, ανειδεικευτοι επι το πλειστον ΔΥ και θα πετυχαινε πολυ γρηγοροτερα την πτωση του μοναδιαιου κοστους παραγωγης της, επι το πλειστον, μη εξειδικευμενης ελληνικης παραγωγης.

    Αλλα αυτη η "σοσιαλιστικη" κυβερνηση δεν ξερει απο τετοια, αυτοι ειναι μονο για παχια λογια και πανηγυρια.

    H δε ανεργια ΔΕΝ ειναι 16.2%- η βαση δεν ειναι ολοι οι δυναμενοι να εργασθουν αλλα οι δυναμενοι να απολυθουν => καντο 30%

    ReplyDelete
  47. " 5% η αύξηση των αποδραμώντων στα νησιά για το τριήμερο"

    Και οι αγανακτισμένοι έχουν ψυχή.

    ReplyDelete
  48. "Χρέος και... επανάσταση" (10/6/2011):

    >> http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=405710&h1=true

    "...Αμφισβητώντας το χρέος της θα κηρυσσόταν αυτομάτως χρεοκοπημένη. Οι χρηματαγορές θα έκλειναν γι' αυτήν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διέκοπτε τη χρηματοδοτική κάλυψη των εγχωρίων Τραπεζών και το ελληνικό κράτος θα ξέμενε από λεφτά, η στάση πληρωμών θα επεκτεινόταν στο εσωτερικό, το οικονομικό σύστημα θα κατέρρεε σε ελάχιστες ώρες και θα επικρατούσε καθεστώς απόλυτης αναρχίας∙ το χάος με όλη τη σημασία της λέξης θα είχε εγκαθιδρυθεί για τα καλά στη χώρα μας..."

    Τα αποδημητικά πτηνά κράζουν, έχουν σκιστεί στην τρομοκράτηση των ιθαγενών, μπας και καταφέρουν να αποδομήσουν το απόλυτα λογικό αίτημα για ΕΛΕ. Μέσα σε μια παράγραφο, η περίληψη της ταινίας "2012". Μόνο ότι θα μας πλακώσει μετεωρίτης δεν έχουν πει ακόμα.

    Στο μεταξύ, οι γνωστοί "κυβερνητικοί κύκλοι" διαρρέουν πλέον ανοικτά, μετά την αναφορά (δύο φορές μάλιστα) του George εχθές, ότι επίκειται ανασχηματισμός. Είτε πριν την ψήφιση του μνημονίου 2.0, για να δει ποιους θα υπουργοποιήσει, είτε μετά, για να ανταμείψει τους πιστούς πραιτοριανούς του.

    Ο "αυτοκράτορας" φυλακίζεται σε έναν όλο και στενότερο κύκλο "πιστών", που σε λίγο θα περιορίζονται σε όσους χωράνε στο γραφείο του

    ReplyDelete
  49. @normad:

    Μπράβο, ακόμα δεν έφυγαν και εσύ έμαθες κιόλας ότι είναι Έλληνες, τι ακριβώς σκέφτονται και αν κατεβαίνουν στις πλατείες.

    Σας έχουν μάθει εκεί στη λεγεώνα των "Ελ" να ξεδιαλέγετε κόσμο από τη φάτσα του, έτσι; Από τη μπριγιαντίνη το παθαίνετε ή από τη βαφή μαλλιών χύμα;

    ReplyDelete
  50. Τάδε έφη ο καλός εκπρόσωπος των "εκμαυλισμένων".

    ReplyDelete
  51. Φαίνεται ότι ήπιες πολύ απο το "δωρεάν" γάλα που μοίραζαν χθές στο Σύνταγμα οι εκπροσωποι των "εργαζομέων" της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.Αγανακτισμένοι και οι αυτοί.Κατέβηκαν να στηρίξουν τους εκμαυλιστές τους που τους εξασφάλισαν πασσάδικα προνόμια που τα πληρώνει ο λαουτζίκος.

    ReplyDelete
  52. "Τον Το Μίκη....τον στηρίζει ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής και του φιλάει την χείρα ο κ. Π. Ψωμιάδης. Είναι γεγονός: ο αποπεμφθής Νομάρχης έσκυψε, προσκύνησε και γέμισε χαρά το τιμώμενο πρόσωπο της επαναστατικής εκδήλωσης στην οδό Αριστοτέλους. Μπορούμε να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε έναν Θεοδωράκη από ένα χειροφίλημα; Όχι αλλά έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για τον 85χρονο που θα ήθελε να ξαναζήσει τα Δεκεμβριανά, που θαύμασε τον Στάλιν, που έγινε υπουργός άνευ υπουργείου του Κ. Μητσοτάκη, που επιχορηγήθηκε από το ΠαΣοΚ και που σε περίοδο πείνας ζητεί αναδρομικά της σύνταξής του. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν απειλεί το σύστημα. Είναι μέρος του συστήματος κι ας το περιφέρουν οι οικείοι και οι θαυμαστές του ως τοτέμ της αέναης ανατροπής".

    Η αθλιότητα του ραμολιμέντου βρίσκεται στο ότι είναι ανάμεσα απο τα 600-800 παλληκάρια-βουλευτές που κρύβονται πίσω απο την "Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων" και ζητούν αναδρομικά για την παχυλή βουλευτική σύνταξη.

    ReplyDelete
  53. @normad:

    Ενώ εσάς στα γραφεία του κόμματος σας μοιράζουν μόνο αμβροσία και μέλανα ζωμό, φορώντας αρχαιοελληνικές χλαμύδες.

    Έτσι εξηγείται...

    ReplyDelete
  54. @jaga

    Tώρα μπορείς να προσθέσεις στο πλούσιο βιογραφικό σου ότι ανέλαβες και την αντιπροσωπεία της "γενιας των εκμαυλισμένων ραμολιμέντων".
    Eτσι το ένα χέρι του "Σπίθα" θα φιλάς εσύ και το άλλο το μπουμπούκι ο Πανίκας.

    ReplyDelete
  55. @normad:

    Πάλι έχεις χάσει τη μπάλα. Δεν έχεις καταλάβει (ή το κάνεις επίτηδες) ότι όποιος παρατρεχάμενος και να πάει με τους "αγανακτισμένους", δεν πρόκειται ούτε να κερδίσει ψήφους, ούτε να οικειοποιηθεί τα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά τους.

    Προσπαθείς να κολλήσεις ταμπέλες τη μια μετά την άλλη, λες και έτσι θα καλύψεις την ανεπάρκειά σου. Και συνεχίζεις να γεμίζεις με σκουπίδια το blog (αυτό το κάνεις σκόπιμα, είμαι πλέον σίγουρος).

    Μέχρι να μάθεις να συζητάς σαν άνθρωπος, από εμένα μην περιμένεις σοβαρή απάντηση στις ανοησίες σου. Μόνο αντίστοιχα ανούσια σχόλια, αφού μόνο τέτοια καταλαβαίνεις.

    ReplyDelete
  56. Προς ενημέρωση:

    Πριν λίγο ο George μίλησε στη Βουλή. Τρεις φορές στην ομιλία του (γραμμένη όπως πάντα) ανέφερε τη φράση "...να μην χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας" και άλλες δύο τη φράση "...λεφτά τους είναι, τα θέλουν πίσω".

    Φυσικά ούτε λόγος για τα λεφτά που αρμέγει από τους Έλληνες, οριζοντίως και καθέτως, από παντού, μέχρι και από πρόσφατα απολυμένους και νυν ανέργους. Αυτά ακριβώς ανακοινώνει τώρα ο 1st officer της τρόικας (Παπακωνσταντίνου).

    Έχουν δίκιο ότι οι διαδηλώσεις στις πλατείες θα ξεφουσκώσουν το καλοκαίρι. Σύντομα, όλος αυτός ο κόσμος θα κατασκηνώνει έξω από τα σπίτια τους.

    ReplyDelete
  57. προφανώς οι G700 είναι πολύ ευχαριστημένοι που πλέον θα γίνουν G500 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    Και είναι ΚΑΙ αισιόδοξοι!! Μωρέ μπράβο!

    και όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουν από πρώτο χέρι οτι οι εκατοντάδες χιλιάδες που είναι στις πλατείες αυτή τη στιγμή είναι οι ξεβολεμένοι!! ΟΛΟΙ! και οι 500000!! μωρέ ξαναμπράβο!

    σίγουρα από την πολύ "πείνα" που έπεσε πάνω σας, (ιδιαίτερα μετά τη βράβευση από την ευλογημένη ΕΕ) αναπτύξατε ιδιαίτερες μεταφυσικές ικανότητες!!

    Η φτώχεια είναι αισιόδοξη
    ο διαδηλωτής είναι χούντα
    ο G700 είναι μια χαρά!!

    το παράξενο είναι, οτι με τον μπλέ πεινούσατε, ενώ με τον πράσινο, δεν πεινάτε! Το βλέπετε το θέμα αλλιώς!! Και είστε και "ακηδεμόνευτοι" (:::)

    ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!! συγχαρητήρια για την αυθεντικότητα!!

    ReplyDelete
  58. @jaga
    "Μόνο αντίστοιχα ανούσια σχόλια"

    Μπά γράφεις και σχόλια που δεν είναι ανούσια;
    ------

    @jaga
    "συνεχίζεις να γεμίζεις με σκουπίδια το blog"

    Φοβάσαι να μην σου πάρει καποιος άλλος την αποκλειστικότητα;

    ReplyDelete
  59. Α! και να μήν ξεχνιόμαστε!!!

    Το πολύ βόλεμα και η σαπίλα αυτών που βγαίνουν στις πλατείες (τρε μπανάλ, και οπισθοδρομικό, στους καναπέδες είναι το μέλλον) φαίνεται ξεκάθαρα από την προσπάθεια για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (δηλ χούντα-σκέτοι παπαδόποιλοι-σε λίγο θα κατεβάσουν τα τάνκς οι ανεπρόκοποι- γιατί δεν πανε να πιάσουν καμιά δουλειά και να γίνουν οι G250;)

    τστστσ

    ReplyDelete
  60. "Α! και να μήν ξεχνιόμαστε!!

    Καλώς τον Τράγκα.

    ReplyDelete
  61. Βρέ καλώστον,βρέ καλώστον! Καλώστον και ας άργησες!

    ReplyDelete
  62. "Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Κ. Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς και Νίκος Παρασκευόπουλος. Το «παρών» έδωσαν η Βούλα Πατουλίδου, ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Π. Ψωμιάδης"

    Ολοι,μεταξύ των οποίων και κατάδικοι,είναι ΠΑΧΥΛΑ και ΑΜΑΡΤΩΛΑ αμοιβόμενοι απο το κράτος."Φέρτε πίσω τα κλεμμένα" ΒΑΜΠΙΡΙΑ.
    Αλλά που θα πάτε,κάποιοι απο σας θα προφτάσουν να γευτούν τον καννιβαλισμό των απογόνων σας,όσων θα επιζήσουν απο την αιμορραγία που τους προκαλέσατε με τα θανατηφόρα δαγκώματά σας.

    ReplyDelete
  63. Ανακοίνωση:

    Στις 2μμ ακριβώς, ο εθνικός σωτήρας και ηγέτης μας, θα απευθύνει διάγγελμα προς το λαό.

    Επειδή σήμερα απεργούν οι τεχνικοί των τηλεοπτικών καναλιών, το διάγγελμα θα μεταδοθεί live βασικά μόνο από τον ΣΚΑΪ (που δεν απεργεί ΠΟΤΕ).

    Αν σας βρίσκεται καμία πρόχειρη φωτογραφία από γραφικό νησάκι, κατάλληλο για background, στείλτε το άμεσα στο Μαξίμου. Δεν στέλνουν δικό τους άνθρωπο γιατί μπορεί να γυρίσει πίσω με πέντε βαλίτσες κλωτσές από ευγνωμονούντες πολίτες.

    ReplyDelete
  64. Ρε παιδια εδω μεσα αν δεν παρετε αδεια απο τον normad δεν δικαιουστε να ομιλειτε -

    Μονο το παπαγαλακι θα γεμιζει το μπλογκ με εμετικο γλυψιμο

    ReplyDelete
  65. @Ser

    Σε σέβομαι σα συνομιλητή αλλά κάνεις λάθος.

    Σε μια οικονομία με εξωτερικό έλλειμμα δεν έχει σημασία με ποιό τρόπο θα μειώσεις το κρατικό έλλειμμα, αν θα απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους ή αν θα αυξήσεις τη φορολογία. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Κόβεις ζήτηση απ' την οικονομία και μειώνεις την οικονομική δραστηριότητα. Δεν υπάρχε κάτι άλλο να αναπληρώσει τη χαμένη ζήτηση. Οι εξαγωγές είναι πολύ μικρό μέρος του ΑΕΠ και η η πιστωτική επέκταση πάει με όπισθεν.

    Σε μία ύφεση το κράτος είναι ο μοναδικός που μπορεί να εφαρμόσει αντι-κυκλική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αλλά οι δομές της Ευρωζώνης το υποχρεώνουν σε προ-κυκλική πολιτική. Τουλάχιστον ας σταματήσουμε να κοροϊδεύομαστε, οτι η προ-κυκλική πολιτική θα επαναφέρει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας.

    ReplyDelete
  66. Η διαφορα ειναι οτι προσπαθεις να βρεις ενα γενικο κανονα ενω εγω μιλαω για την ελληνικη περιπτωση.

    Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και ιδιαιτερη.

    Η απολυση ΔΥ ειναι στοχευμενη ενω η φορολογηση ειναι οριζοντιο μετρο και πληττει την δραστηριοτητα παντου.

    Στην Ελλαδα το κυνηγι της φοροδιαφυγης ειναι κατι σαν το γαιτανακι, κανεις δεν την πιανει.
    Η απολυση ΔΥ θα μειωνε οντως τη ζητηση αλλα ετσι κι αλλιως το εμπορικο μας ισοζυγιο ελλειματικο ειναι κι αυτο αρα θα μειωνοταν οι εισαγωγες => καλο.
    Επιπλεον θα μειωνοταν το μοναδιαιο κοστος εργασιας=> αυξηση των (οποιων) εξαγωγων.

    Λαβε επισης υποψη σου οτι το κρατος δεν ειναι μονο ΠΔΕ αλλα και κινητρα.
    Πχ θα μπορουσαν να μηδενισουν τη φορολογηση των νεων επενδυσεων για μια 5 ετια. Ετσι καποιοι θα ειχαν κινητρο να επενδυσουν => θεσεις εργασιας, εξαγωγες, προμηθευτες κτλ
    Αυτοι ειναι οι λεγομενοι
    "επιταχυντες".

    Πριν απο μηνες σε καποιο ποστ εδω ειχα γραψει οτι ο συντελεστης φορολογιας επρεπε να πεσει στο 15%-17%. Αυτο εδειχνε η καμπυλη Laffer

    Λυσεις υπαρχουν και ειναι τρομερο το ποσο ανικανοι ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ειναι οι ανθρωποι που κυβερνουν ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  67. @ser:

    Κανείς λογικός άνθρωπος δεν διαφωνεί ότι μέρος των ΔΥ είναι άχρηστοι, είτε λόγω θέσης είτε λόγω δικής τους επιλογής. Αλλά ο παράγοντας αυτός έχει υπερτιμηθεί εξωπραγματικά. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο.

    Θα πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους, και να υπολογίσουμε στενά λογιστικά, πόσο κοστίζουν στον εθνικό προϋπολογισμό μερικές χιλιάδες αργόμισθοι που ξοδεύουν, έναντι μερικών χιλιάδων μισθών που δεν θα δοθούν αλλά και δεν θα ξοδευτούν ποτέ. Η πρόσφατη απογραφή και οι μέσοι μισθοί (πραγματικοί σταθμισμένοι, όχι του Ρέππα), δείχνουν ελάχιστα, της τάξης των 2-5 δις στο μέγιστο. Δηλαδή το μόλις 1/7 περίπου του πραγματικού μας ελλείμματος, και μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες (όχι με επιπλέον 100-200k ανέργους).

    Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, οι έννοιες "μοναδιαίο κόστος" εργασίας και η σύνδεση με αύξηση εξαγωγών είναι εντελώς εξωπραγματικές. Μιλάμε για ΔΥ, δεν εξάγουν τίποτα! Οι στατιστικές δείχνουν ότι ΔΕΝ έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα, είμαστε περίπου στο μέσο της ευρωπαϊκής κατάταξης. Άρα, θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε εμείς λάθος και όλοι οι άλλοι σωστά.

    Αν μιλάμε για το "ηθικό" του πράγματος, συμφωνώ ότι υπάρχει τρομερή στρέβλωση της εργασίας και τεράστιες διαφορές μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων. Αλλά άλλο αυτό, άλλο το λογιστικό κέρδος. Πρέπει σίγουρα να γίνει διόρθωση, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο.

    @Jim Slip:

    Συμφωνώ απόλυτα, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αλλά το έλλειμμα και το χρέος μερικές φορές βαφτίζεται μοχλός αυτο-διόρθωσης και ανάπτυξης (βλ. ΗΠΑ), ενώ άλλες επαρκής λόγος για εθνική κηδεμονία (κυρίως μέσω ΔΝΤ).

    ReplyDelete
  68. @ΓΑΠ

    ζητησες κι αλλες ιδεες που θα συμβαλουν στο νοικοκυρεμα

    1/Η βουλευτικη αποζημιωση να οριστει στο κατωτατο επιπεδο μισθου δηλ. 591 ευρω
    2/Καταργηση ολων των υπολοιπων αμοιβων (επιτροπες κτλ)
    3/Κλεισιμο του Βουλη TV αμεσως
    4/Διαρκης επιτροπη ελεγχου περιουσιακης καταστασης των βουλευτων- αποτελουμενη απο δικαστικους
    5/Αναρτηση ολων των ποθεν εσχες (απο το 1974) στο ιντερνετ- για να μπορουμε κι εμεις να συνεισφερουμε αν χρειαστει για κατι καλοπαιδα
    6/Καταργηση βουλευτικων προνομιων (αυτοκινητο, κινητο,ΕΛΤΑ). Οποιος θελει με 42-45 ευρω εχει double play και τηλςεφωνηματα στο εξωτερικο
    7/Καταργηση των βουλευτικων συνταξεων. Οι βουλευτες ειναι οι μονοι που δικαιουνται 2 συνταξεις-γιατι? Οταν τελειωσει η προσφορα τους στο εθνος να παρουν τη μια συνταξη απο το κυριο επαγγελμα τους
    8/Μεταταξεις και απο τους υπαλληλους της Βουλης
    9/Καταργηση του 15ου & 16ου μισθου των υπαλληλων της Βουλης

    Ξεκινα απο αυτα και θα σου βρουμε κι αλλα

    ReplyDelete
  69. Αναπτυξιακά μέτρα
    Μείωση της γραφειοκρατίας
    Εισαγωγή MIS σε όλες τις υπηρεσίες με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση τους (BPR)
    Χωροταξικό
    Αναδιοργάνωση των πανεπιστημίων με στόχευση στην αγορά εργασίας.
    Δομημένες σχέσεις μεταξύ πανεπιστημίων επιχειρήσεων.
    Κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ και δημιουργία σχολών τεχνικής εκπαίδευσης (υπάρχουν περίπου 20 σχολές πληροφορικής).
    Επανακατάρτιση των ανέργων.

    Είναι λίγο-πολύ αυτονόητα

    ReplyDelete
  70. @ser:

    Χλαρά υιοθετώ τις προτάσεις σου με εξαίρεση την (1) η οποία είναι απλά θυμωμένη και εκτονωτική.

    @Jaga:

    Τα στοιχεία είναι γελοία. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει δείξει πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και είκοσι χρόνια απαντά στις ανοησίες σου περί συσσώρευσης αποκλειστικά τόκων. Μην ξεχνάς ότι από το 2001 και μετά δανειζόμασταν φτηνά σα Γερμανοί. Αντί να τα διοχετεύσουμε σε παραγωγή τα μετατρέψαμε σε κατανάλωση και εμπορικό έλλειμμα.

    @JimSlip:

    Ο ιδιωτικός (κατά κύριο λόγο καταναλωτικός) δανεισμός όντως αυξήθηκε αλλά το πρόβλημα δεν προέκυψε από το ιδιωτικό χρέος. Η αύξησή του οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιδιωτικός δανεισμός στην Ελλάδα μέχρι το '93 ήταν σε επίπεδο Κούβας, δηλάδη ελάχιστος. Ο ιδιωτικός δανεισμός μας είναι ένας από τους μικρότερους στην ΕΕ, οπότε δε νομίζω ότι εντοπίζεται εκεί το πρόβλημα.
    Επίσης, ρίξε μια ματιά στους ρυθμούς αύξησης των αμοιβών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από το 1981 και μετά και θα αντιληφθεις που "πήγαν τα δανεισμένα"....

    ReplyDelete
  71. goas
    γιατι "χλιαρα" ?

    Η προταση 1 δεν ειναι καθολου "θυμωμενη και εκτονωτικη"- ειναι στοχευμενη.

    Αυτος ειναι ο κατωτατος μισθος-οι βουλευτες σκοπο εχουν την προσφορα στο εθνος μπλα μπλα μπλα
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ

    ReplyDelete
  72. χαλαρά εννοεί ο ποιητής...δηλαδή συμφωνεί.

    Στα της ουσίας τώρα.


    Εάν απολύονταν 150,000 ΔΥ που πλεονάζουν το κράτος θα γλίτωνε περίπου 3,75 δις ευρώ (με μέσο μισθολογικό κόστος τα 25,000 ευρώ το χρόνο). Αυτό θα είχε καταρχάς μεγάλο συμβολισμό για τη διάθεση της κυβέρνησης να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο (σήμα προς αγορές), θα εκτόνωνε την κριτική των λαϊκών στρωμάτων ότι πληρώνουν μια ζωή το μάρμαρο του Δημοσίου με απολύσεις και ανσφάλεια στον ιδιωτικό τομέα και επίσης θα γλίτωνε την υπόλοιπη οικονομία από επιπρόσθετη ασφυξία που τώρα κινδυνεύει να πάθει με τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές. Φυσικά και θα είχε αυτό αρνητική επίδραση στην εσωτερική ζήτηση (προς τα κάτω), αλλά είναι ρίσκο που σ' αυτή τη φάση το παίρνεις. Γιατί δηλαδή είναι πιο λογικό, ηθικό και δίκαιο να απολύονται συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα και να μη γίνει μια μεγάλη κίνηση στο μεγάλο ασθενή που είναι το δημόσιο να τελειώνουμε;

    Κλείνω λέγοντας ότι η λύση τελικά θα βρεθεί και θα είναι βιώσιμη σ' αυτό που λέει ο jim slip αντι-κυκλικές πολιτικές ανάκαμψης. μόνο που αυτές δεν πρέπει να βασίζονται στον δημοσιοϋπαλλικό κεϋνσιανισμό, αλλά στην αναδιάρθρωση της οικονομίας με στόχο εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων. Κι εκεί καλό θα ήταν να στραφεί και η ευρώπη γιατί τα bail-out δεν φτάνουν θέλει big investment projects αλλιώς φαύλος κύκλος.

    ReplyDelete
  73. επίσης μαζί με απολύσεις ΔΥ πρέπει να απολυθούν και 100 Βουλευτές. Δεν υπάρχει λόγος για 300. Αυτοί που θα μείνουν να είναι καλά αμειβόμενοι και να κάνουν τη δουλειά τους.

    ReplyDelete
  74. Hahahah foros "Allilegyis"! Tora molis to eida ti koryfaio einai ayto. Pantos edo tous paradexomai einai ontos kainotomoi. Sa na leme "epidoma thermansis kinitira" (stin Ethel) i "egkairis proeleysis stin ergasia" i "diakopodaneio".

    MONO sto Elladistan ayta. Apo do kai pera agapate allilous. Oi foroitha mas fernoun pio konta.

    ReplyDelete
  75. @goas

    Απ' τη στιγμή που το κρατικό χρέος παραμένει στα ίδια επίπεδα και το ιδιωτικό χρέος υπερδιπλασιάζεται, η καθίζηση του ισοζυγίου συναλλαγών απ' το 2004 και μετά χρηματοδοτείται απ' την αύξηση του ιδιωτικού χρέους. Δε γίνεται αλλιώς.

    Η κρίση αυτή είναι κρίση των ιδιωτικών "αγορών". Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε την Ελλάδα (που δε χρειάζεται, δεδομένου οτι και αυτή δανειζόταν απ' τις ιδιωτικές αγορές), οι υπόλοιπες χώρες που ζήτησαν διασωση (Ιρλανδία, Πορτογαλία) όπως και αυτές που πιθανότατα θα το κάνουν (Ισπανία) είχαν κρατικά πλεονάσματα και εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους.

    Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ενοποιήθηκε και βγήκε εκτός ελέγχου.

    Η όλη ιδέα της Ευρωζώνης οτι οι ισχυρές εξαγωγικές οικονομίες δε χρειάζονται χρηματοδότηση έτσι κι αλλιώς, και οι υπόλοιποι θα χρηματοδοτούνται μέσω των ιδιωτικών αγορών οι οποίες θα μεταφέρουν κεφάλαια με αποτελεσματικό τρόπο και θα υπάρξει παραγωγική σύγκλιση, απέτυχε.

    Απ΄αυτή την άποψη είναι εξοργιστικό να βλέπεις τον Τρισέ, ο οποίος είναι υπέυθυνος για την εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, να το παίζει τιμητής των πάντων και να κάνει υποδείξεις γύρω απ' τη δημοσιονομική πολιτική, όταν η δουλειά του είναι η νομισματική πολιτική και μόνο.

    ReplyDelete
  76. @goas:

    "...Τα στοιχεία είναι γελοία. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει δείξει πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και είκοσι χρόνια απαντά στις ανοησίες σου περί συσσώρευσης αποκλειστικά τόκων..."

    Κατά πρώτον πες μου αν απαντάς προσωπικά ή εκ μέρους του G700, για να ξέρω σε ποιον απευθύνομαι ("O GoAs είναι blogger και μέλος της G700").

    Κατά δεύτερον μάθε να μιλάς και τα γελοιότητας να τα κρατήσεις για τα δικά σου άρθρα. Σε έχω ρωτήσει συγκεκριμένα πράγματα, σε συγκεκριμένα θέματα, και έχεις απαντήσει με ένα σωρό αρλούμπες. Αντίθετα, συνεχίζεις την κυβερνητική παπαρδέλα για την ανάγκη "διαρθρωτικών αλλαγών", τη στιγμή που είναι σε όλους προφανές τις συμβαίνει στη χώρα.

    Τρίτον, αν δεν ξέρεις να απαντήσεις, πες απλά "δεν ξέρω", να το σεβαστούμε. Αν δεν απαντάς καθόλου, ή αφήνεις άλλους εδώ μέσα να πήζουν το blog στα spam και στις ανοησίες, προφανέστατα είτε εκ μέρους σου είτε με την ανοχή των διαχειριστών, δείχνει ότι συμμερίζεσαι τη δική τους άποψη ή τακτική (ή και τα δύο).

    Επί της ουσίας: Τα νούμερα που αναφέρω είναι συγκεκριμένα. Αν μπορείς να τα απορρίψεις με άλλα δικά σου, κάντο και άσε τους άλλους να κρίνουν ποιος έχει δίκιο. Αν δεν μπορείς, τότε μην απαντάς και αγνόησέ το, όπως κάνεις άλλωστε μονίμως.

    Έχω κατά καιρούς αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία (δημοσιεύματα) σχετικά με τη φύση του ελλείμματος. Ξέρουμε όλοι από που προέρχονται τα έσοδα, καθώς και από που ΔΕΝ προέρχονται. Στα "έξοδα" επίσης ξέρουμε ότι 35 στα 75 δις είναι τοκοχρεολύσια (αν δεν το ξέρεις ψάξε να το βρεις). Από τα 35 δις, τα 2/3 είναι παλαιότεροι τόκοι, 15ετίας και πίσω. Ούτε αυτό το αμφισβητεί κανείς.

    Πριν 10 ημέρες κατατέθηκε στη Βουλή επερώτηση για ΕΛΕ, ακριβώς για να ξεκαθαριστεί η φύση του χρέους και του ελλείμματος, η οποία απορρίφθηκε ομοφώνως από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Έχεις κάτι να πεις για αυτό; Έχεις κάτι να σχολιάσεις για τη ΣΔΔ ή ούτε αυτή την έχεις διαβάσει; Ενημερώσου πρώτα, μάθε να απαντάς ψύχραιμα, και μετά έλα να μας κάνεις μαθήματα.

    @G700:

    Θεωρώντας ότι οι παραπάνω απόψεις του goas δεν εκφράζουν το σύνολο της ομάδας του G700, περιμένω απάντηση επί της ουσίας των όσων αναφέρονται. Εννοώ το οικονομικό κομμάτι, όχι να του ζητήσετε το λόγο. Μαζέψτε τα αποδημητικά πτηνά εδώ μέσα γιατί το blog έχει γίνει ζωολογικός κήπος. Τουλάχιστον, αν σας έχουν καπελώσει οι νεολαίοι του κόμματος, βγείτε και πείτε το ξεκάθαρα, γιατί βανδαλίζουν καθημερινά το όνομα "g700" και προκαλούν με την ασχετοσύνη και την αγένειά τους.

    ReplyDelete
  77. @Gμόσιος:

    Η απόλυση ΔΥ είναι σαφές πλέον ότι είναι για τα ΜΜΕ. Λογιστικά, το όφελος είναι ελάχιστο (ίσως και αρνητικό, βάσει καλπάζουσας ανεργίας), ενώ οι "αγορές" είναι επίσης σαφές ότι δεν λειτουργούν ορθολογιστικά και unbiased.

    Σε ένα ιδανικό σύμπαν, όπου η τριάδα των οίκων αξιολόγησης (Moody's, Fitch, S&P) δεν χειραγωγούν τις "αγορές" για λογαριασμό τρίτων, κάποιες ορθολογιστικές δημοσιονομικές κινήσεις ίσως και να είχαν αποτέλεσμα. Αλλά όπως αποδεικνύεται πια ξεκάθαρα, κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει.

    Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι όλοι οι ΔΥ είναι χρήσιμοι ή εργατικοί ή απαραίτητοι. Αλλά τέτοιου είδους διαρθρωτικές αλλαγές γίνονται σε βάθος δεκαετίας, όχι σε βάθος 1 ή 2 ετήσιων προϋπολογισμών.

    @ser:

    Την πρόταση αυτή για "απόλυση" βουλευτών και για πληρωμή τους με ένα συμβολικό (και μόνο) ποσό, χωρίς καμία άλλη παροχή, την λένε πλέον ανοικτά πάρα πολλοί βουλευτές από διάφορα κόμματα. Εννοείται πως είναι οι νέοι και πιο "αδικημένοι", αφανείς στα ΜΜΕ, που καταλαβαίνουν ίσως ότι δεν "δουλεύουν" στη Βουλή αλλά στο κανονικό τους επάγγελμα (μισθός-σύνταξη).

    @Jim Slip:

    Στην Ελλάδα πλέον, οι συνθήκες είναι τέτοιες που έχουν "ενοποιήσει" το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, σε κοινό liability απέναντι στη ΣΔΔ. Όταν το κράτος πέφτει τόσο έξω στα έσοδα και αυξάνει συνεχώς τη φορολόγηση ιδιωτικής περιουσίας, στην ουσία "σαλαμοποιεί" και εκποιεί ιδιωτικά assets για την αποπληρωμή δημόσιου χρέους. Το ίδιο ισχύει και με το ξεπούλημα βασικών αγαθών και παροχών, που εν γένει είναι από κοινού περιουσία (public domain). Σωστό και το σχόλιό σου περί κρίσης των "αγορών".

    Ακόμα και στις χώρες που η κρίση ήταν κυρίως τραπεζική, τελικά τα bailouts μέσω δημοσίου "έδεσε" με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ιδιωτικό με το δημόσιο χρέος. Όπου αυτό δεν έγινε (βλ. Ισλανδία), τα πράγματα πήγαν ΠΟΛΥ πολύ καλύτερα σε μικρό χρονικό διάστημα..

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. Το κράτος θα μπορούσε να γλιτώσει δυο φορές τις νέες μειώσεις μισθών εάν δεν είχε να συντηρήσει 10 τουλάχιστον από τις 52 ΔΕΚΟ.

    Σύνολο ελλειμμάτων από ΔΕΚΟ: 1,74 δις(!!).

    Καθημερινή 12 Ιουνίου 2011

    Χιλιάδες φαρμακοποιοί πλουτίζουν καθώς το κράτος τους επιτρέπει να δουλεύουν με 30% περιθώριο κέρδους. Αν το κράτος μείωνε το περιθώριο αυτό σε 5% τα ασφαλιστικά ταμεία και οι πολίτες θα εξοικονομούσαν εκατομμύρια ευρώ.

    Γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί;

    ReplyDelete
  80. Αλήθειες που πονάνε για τις δημόσιες δαπάνες και το χρέος,

    http://www.realpolitics.gr/index.php/archives/33283

    Ανάλυση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ετών 2002-2009[1] (τα χρόνια του ευρώ), όσον αφορά τις πρωτογενείς δαπάνες, αναδεικνύει τα παρακάτω.

    1. Σύνολο πρωτογενών Δαπανών, αύξηση 115% (€27.3 → €58.8 δισ)
    2. Δαπάνες μισθοδοσίας Δημοσίου, αύξηση 66% (€11.2 → €18.6 δισ)
    3. Δαπάνες συντάξεων Δημοσίου, αύξηση 97% (€3.36 → €6.61 δισ)
    4. Επιχορηγήσεις Ταμείων/ΔΕΚΟ[2], αύξηση 277% (€5.52 → €20.8 δισ)

    ReplyDelete
  81. Υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος να γίνει η απαραίτητη προσαρμογή για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, χωρίς εσωτερική υποτίμηση και το ακόλουθο καθοδικό σπιράλ ύφεσης, χωρίς να τυπώσουμε ευρώ, χωρίς ευρωομόλογο, και χωρίς χρεοκοπία/ απειλή για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Επαναφέρουμε για κάποια Χ χρονική περίοδο δασμούς στις εισαγωγές στις Νότιες χώρες.

    Οι εγχώριες βιομηχανίες γίνονται αυτόματα πιο ανταγωνιστικές, και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά α) για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών δραστηριοτήτων (ή αντικατάστασης εισαγωγών) β) για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

    Θα το δεχόντουσαν οι "εταίροι και φίλοι μας" στο όνομα του συνολικού ευρωπαϊκού καλού;

    ReplyDelete
  82. @Jim Slip:

    Αν δεν κάνω λάθος, αυτό απαγορεύεται πλέον και τυπικά στο ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς παραβιάζει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών εντός της ευρωζώνης.

    Αυτό γινόταν ως ένα βαθμό στα αρχικά στάδια της "χαλαρής" ΕΟΚ, αλλά από την ευρωζώνη και μετά αυτό δεν επιτρέπεται από κανέναν και για κανέναν λόγο (απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης).

    Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το νομικό κομμάτι, όμως στην πράξη έτσι κι αλλιώς σίγουρα δεν γίνεται.

    ReplyDelete
  83. @Jaga

    Σίγουρα δεν επιτρέπεται.

    Αλλά νομίζω δεν επιτρέπονται και τα bail-out, ευρωομόλογα, και όλες οι άλλες λύσεις που συζητούνται τώρα;

    ReplyDelete
  84. @Jim Slip:

    Ναι σωστό και αυτό...

    Απλώς στην περίπτωση των δασμών στις εισαγωγές, κερδίζει μόνο το κράτος προορισμού. Στα bailouts κερδίζουν οι τράπεζες, είτε ως αποδέκτες, είτε ως μεσάζοντες. Έτσι εξηγείται αυτή η "παρανομία".

    ReplyDelete
  85. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί Μπαρουφάκηδες στο μπλόγκ,ολόκληρη παροικία.Εζήλωσαν τη δόξα του οικονομολόγου-σταρ Μπαρουφάκη με τις "γκέι" οικονομικές απόψεις.

    ReplyDelete
  86. δεν θελουνε να δουλεψουν οι ανεπροκοποι ξερεις τι ειναι 500 ευρω ;
    αυτο το blog εκανε μεγαλο αγωνα τελικα εναντια στην γενια των 700 ευρω...
    Εμεις ειμαστε το ανθος της δημοκρατιας και κανενας απο εμας δεν ειναι κομματοσκυλο ,βαμμενος . πανω απο ολα βαζουμε το καλο του λαου και οχι των τραπεζιτων
    ζητω ο γιωργακης παπανδρεου ο σωτηρ;
    αλλη μια: ζητω
    μπε μπε ...

    ReplyDelete
  87. Χάσαμε και το τελευταίο μας ατού,την πολιτική σταθερότητα.Αρχίζουμε να φλερτάρουμε επικίνδυνα με την αυτοκτονία.Οι θεσμικές επιλογές δεν μπορούν να δώσουν λύσεις όταν το πολιτικό προσωπικό αποτελειται απο ψοφοδεή ανθρωπάρια τύπου Λιάνη,που αφού ρούφηξε επί 30 χρόνια τα καλά μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας,τώρα προσχωρεί στο κίνημα των ραμολιμέντων και των Βαμπίρ για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της αφαίμαξης των νέων της "γενιάς των 700".

    ReplyDelete
  88. H υπουργός Παιδείας Αννα ∆ιαµαντοπούλου Δήλωσε: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση µε νέα δοµή, άλλη λειτουργία και ανθρώπους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο».

    Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια Αννα.
    Η χώρα χρειάζεται άλλο ΠΑΣΟΚ Αννα.Είναι η μοναδική ελπίδα για τη χώρα.Για τους άλλους, Σαμαράδες και το αριστεροδεξιό συνάφι του,δεν μιλάμε,πήραν, καθαρά και απο πρόθεση, καταστροφική για τη χώρα, στάση.

    ReplyDelete
  89. Ανθιμος,Αμβρόσιος,Σαμαράς,Καρατζαφέρης,Αλέκα,Τσίπρας,ανταγωνίζονται ποιός θα μιμηθεί επιτυχέστερα το Δεληγιάννη.

    ReplyDelete
  90. @parmenides:

    Όταν ο Λιάνης ψήφισε το μνημόνιο πέρυσι ήταν πατριώτης έτσι; Και τώρα που βγήκε από το μαντρί είναι για φτύσιμο;

    Έννοια σου, έχετε κάμποσους τέτοιους ακόμα στο κόμμα, που μόλις τις επόμενες ημέρες πηδήξουν και αυτοί από το πλοίο που βυθίζεται, θα σπεύσουν οι φανατικοί αυλικοί να παραβούνε ποιος θα τους στολίσει με τα χειρότερα επίθετα.

    ReplyDelete
  91. Pantos to klima ekso exei idi gyrisei ksana pros to thetiko. Fainetai oti i xrimatodotisi tha synexisei kai oti tha yparksei pio energos emploki ksenon texnokraton stin ylopoiisi ton metarrythmiseon.

    Einai apisteyto pantos na mi thelei kaneis na kybernisei tin idia tou ti xora. Ki ayto afora olous mas.

    Se teliki analysi, i symperifora pou deixnoume simera se olous tous ypostiriktes alla ki epikrites mas, einai ayti enos oxlou deilou, mpouxesikou, kai pano ap'ola aneythinou.

    ReplyDelete
  92. I megalyteri adikia mesa apo mia pithani katarreysi einai i akyrosi olon ekeinon ton prospatheion entimon kai sklira ergazomenon Ellinon politon, kathos den tolmame epitelous, politikoi kai polites mazi, na paroume ksekathara kai rizospastika metra pou tha anakatanimoun to kostos ton allagon analoga me to ti prosefere o kathenas mas mesa apo ti douleia tou kai to eisforologiko istoriko tou.

    ReplyDelete
  93. @rat700:

    Αυτό που εσύ λες "όχλο δειλό, μπουχέσικο και πάνω απ' όλα ανεύθυνο", πριν λίγο στη Βουλή ο Κακλαμάνης ο πρεσβύτερος το χαρακτήρισε άμεση και αυθεντική έκφραση του λαού. Ας αποφασίσουν επιτέλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ αν θέλουν να είναι μέσα ή έξω από το σιδερένιο φράχτη.

    Όσο για τα υπόλοιπα, τα περί χρεοκοπίας κτλ, όλοι πλέον βλέπουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ξεδιάντροπο εκβιασμό, με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ.

    Αν θέλουν, ας ρωτήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κόσμο αν προτιμά χρεοκοπία και πτώχευση αλλά χωρίς ξεπούλημα ή οικονομική χούντα για κάμποσες δεκαετίες. Ο σωτήρας με το ζόρι λέγεται φανατικός.

    ReplyDelete
  94. παρμενιδη κατευθυνομενε προβοκατορα πες μας για το νεο θριαμβο του ΓΑΠ που κατεβασε τον κοσμο για περιπατο ωστε να χασει τα περιττα κιλα

    το +10% εγινε θηλια που τον επνιξε

    ο κοσμος δεν διαμαρτυρεται για το μεσοπροθεσμο, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  95. Parmenidi ola pane kat'eyxin!!


    Hahahahahahah

    ReplyDelete
  96. Έπεσε γερό ξύλο στο Σύνταγμα με το που έσκασαν τα μαυροντυμένα "κοράκια". Αφού κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει, άρχισαν να παίζουν ξύλο με τον κόσμο που προσπαθούσε να τους διώξει, μπροστά στα ΜΑΤ.

    Καλή μέχρι τώρα η αντίδραση των ΜΑΤ, αν και θα μπορούσαν (και έπρεπε βάσει νόμου) να βάλουν ένα χεράκι. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ένας κουκουλοφόρος πιάστηκε από τον κόσμο με ταυτότητα αστυνομικού. Κανένα άλλο σχόλιο, μέχρι να δούμε αν ισχύει ή όχι.

    Μέχρι τώρα το φαινόμενο "αγανακτισμένοι" δεν έλεγε και πολλά ως προς το αποτέλεσμα. Τώρα που πέφτουν οι μάσκες, αν αντέξουν και συνεχίσουν να ξυλοφορτώνουν τους προβοκάτορες, αρχίζει να αποκτά σημαντικό momentum.

    ReplyDelete
  97. Δημοκρατία 2011:

    >> http://aganaktismenoigr.blogspot.com/2011/06/blog-post_5213.html

    Πριν λίγο μετέδωσαν (επιβεβαιωμένο πλέον) ότι τουλάχιστον ένας από τους κουκουλοφόρους που έφαγαν της χρονιάς τους ήταν αστυνομικός.

    Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα.

    Με τις υγείες μας.

    ReplyDelete
  98. Esy Jaga theoreis ton Kaklamani ypeythino politiko?

    ReplyDelete
  99. O rolos tou politikou einai sta dyskola na symmetexei, na apofasizei kai na proothei metarrythmiseis pou proaspizoun to dimosio symferon tis xoras oxi mono simera alla kai sto mellon.

    Panton kommaton oi politikoi apostasiopoiountai apo ayto to rolo ki afinoun na enoithei ston kosmo oti ypotassontai otan oi idioi tha eprepe na trabane koupi gia na bgoume apo ta skata pou aytoi se megalo bathmo mas evalan edo kai 30 xronia.

    To na xaideyeis ta aytia tou kosmou emena de me ekfrazei katholou. To na dysarestiseis megala kommatia tou plythismou epeidi oi epiloges sou exoun politiko, oikonomiko kai koinoniko kostos, to theoro dedomeno kai anapofeykto, o,ti metarrythmisi kai na kaneis, ki en telei aparaitito. Oso den proxoras omos tis allages, toso megalytero to kostos ginetai gia olous.

    Aytoi pou katalabainoun to simerino diakybeyma apogoiteyontai me tin artiriosklirosi, tin arnisi, to sabotage stin efarmogi tou programmatos dimosionomikis statheropoisis kai domikis anadiarthrosis. Ki omos prosopikotites se rolous ypourgon den arkoun, otan olokliro to systima apo kato klotsaei kai afinetai stin, ousiastika, "leyki apergia" apo ta panta.

    Em etsi, kai 1 tris eyro na mas dinane pali mia trypa sto nero tha katafername.

    Ego tin Ellada den ti thelo na einai kouvas xoris pato giati den kserei ti na kanei me ta daneika tis pera apo to na moirazei epidomata, triples syntakseis kai theseis "aergasias". De thelo i xora mou allo pia na einai enas terastios ithikos kindynos gia tis aderfes mas xores tis EE. De thelo pia i xora mou na xreokopei eis baros ton ergatikon kai dimiourgikon tmimaton tou plythismou tis.

    ReplyDelete
  100. που εισαι ρε normad ?

    πες μας για την πλατεια-

    ReplyDelete
  101. @rat700:

    Τον Κακλαμάνη τον ανέφερα ακριβώς για να δείξω τι τσίρκο επικρατεί μέσα στην πράσινη στάνη. Ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί του "παλιού καλού Παπανδρεϊκού" ΠΑΣΟΚ έχει αναγκαστεί να σκούζει έτσι μέσα στη Βουλή για τις κάμερες.

    Η αποψινή κωλοτούμπα (διπλή) του George, ειδικά μέσα σε όλα αυτά που συνέβησαν από το πρωί σήμερα, δείχνουν βαθιά απαξίωση στις δημοκρατικές διαδικασίες. Και αυτό είναι σοβαρότερο από οποιαδήποτε (υποτιθέμενη) χρεοκοπία. Άρα, πρώτα πρέπει να σταματήσει τώρα, ΑΜΕΣΑ, η τωρινή κατρακύλα, και στη συνέχεια να δούμε τι πρέπει να γίνει με τα υπόλοιπα, υπό δημοκρατικές και συνταγματικώς εντάξει διαδικασίες.

    Αυτό, είτε είναι τόσο χοντρόπετσοι και κομματάνθρωποι που δεν το κατανοούν, είτε το καταλαβαίνουν αλλά προτιμούν να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους για να περάσουν ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ το συγκεκριμένο νέο πακέτο. Αν αποτύχει και το τρικ του ανασχηματισμού σε 2-3 εβδομάδες και ο κόσμος παραμείνει στις πλατείες μέσα στο κατακαλόκαιρο, ετοιμαστείτε για τα πάντα.

    ReplyDelete
  102. Αυτό που έγινε σήμερα από το πρωί, όσα έχουν καταγραφεί και κυκλοφορούν πλέον σε όλο τον κόσμο, είναι ξεκάθαρα σε όλους όσοι βλέπουν και σκέφτονται.

    Και όποιος πέρασε απόψε το βράδυ από το Σύνταγμα, κατάλαβε ότι μάλλον έκανε καλό παρά κακό όλη αυτή η αναμπουμπούλα. Αντί ο κόσμος να φοβηθεί, πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

    Καλή τύχη στην "νέα κυβέρνηση", θα είναι η πρώτη φορά που υπουργοί θα ορκιστούν με μαύρη καρδιά. Δεν αποκλείεται να θεσπίσουν και νέο επίδομα "επικινδυνότητας" και "ψυχικής οδύνης", όσο προλάβουν βέβαια να ζεστάνουν τις καρέκλες τους.

    ReplyDelete
  103. Μια Εθνική τραγωδία,για σχηματισμό "κυβέρνησης Σωτηρίας", με πρόταση του Σαμαρά( για πρωθυπουργό-ραμολιμέντο),ΑΠΟΦΕΥΧΤΗΚΕ.Ο Σαμαράς είναι γεμάτος χλαμπάτσες απο τους Ευρωπαίους.Ο ΓΑΠ, σαν ευγενικός φίλος του,τού τις ξέπλυνε αρκετά με τους χθεσινούς ερασιτεχνισμούς.

    ReplyDelete
  104. Τέλος καλό,όλα καλά.Τώρα ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.Η Δημοκρατική,Φιλελεύθερη,Προδευτική,Φιλοευρωπαική Παράταξη, πρέπει να κάνει μια ιδεολογική αντεπίθεση.Για να βγούν απο τα λαγούμια τους οι οι διάφοροιΦαήλοι,Λαζαρίδηδες και οι διάφορες σέχτες τύπου "tea party" που ελέγχουν τη ΝΔ.

    ReplyDelete
  105. Τις ερχόμενες μέρες θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις απο την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του Ευρυζωνικού χρέους.Η Ελλάδα θα ευνοηθεί απο αυτές τις αποφάσεις.
    Αρα για μια ακομη φορά μπορούμε να πούμε ότι, μετά απο μια δύσκολη περίοδο, όλα πάνε κατευχήν.

    ReplyDelete
  106. "όλα πάνε κατευχήν"

    εσυ θες ΨΥΧΙΑΤΡΟ

    ReplyDelete
  107. "Παραιτείται από βουλευτής ο Γ.Φλωρίδης"

    Μπράβο του,Ετσι εξηγούνται οι άνδρες."Διαφωνώ,παραιτούμαι".Μακάρι να το έκαναν και οι άλλοι που διαφωνούν.Αλλά έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες και νιαουρίζουν γύρω-γύρω απο το γεμάτο με εδέσματα βουλευτικό πιάτο.

    ReplyDelete
  108. "όλα πάνε κατευχήν"... προς στιγμή.

    Προς το παρών μπορώ να ζω με την ελπίδα οτι ο ΓΑΠ, έστω και την ύστατη στιγμή, θα πάρει τις σωστές αποφάσεις. Θα επιλέξει ανθρώπους για τα κρίσιμα υπουργεία με ικανότητες και γνώσεις και όχι τα γνωστά σε όλους μας σοσιαλοσούργελα.

    Σε αντίθετη περίπτωση…

    Προεκλογικός ανασχηματισμός χωρίς τεχνοκράτες

    http://tinyurl.com/6emx785

    ReplyDelete
  109. "Το ΔΝΤ συναινεί στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης του μηχανισμού στήριξης
    Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά αποτελεί ανάσα για τις πολιτικές διεργασίες σε Ελλάδα και Ευρωζώνη"

    Και το ΔΝΤ ψηφίζει το "όλα πάνε κατευχήν".
    Το ίδιο θα κάνουν αύριο ο Σαρκοζί με τη Μέρκελ στο Βερολίνο.
    Το ίδιο και μεθαύριο το Eurogroup.
    TΟ ίδιο μια Βδομάδα αργότερα και το συμβουλιο κορυφής.
    Αρκετό φώς και στην άκρη του τουνελ.
    Μακάρι να το βλέπει και η κυβερνώσα παράταξη.Οι άλλοι είναι για τα μπάζα.

    ReplyDelete
  110. Βρε Parmi τι μας νοιάζει το τι κάνει το ΔΝΤ o Σαρκοζι η Μερκελ και το Eurogroup;

    Μας ανέχονται γιατί προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αν δεν βοηθήσουμε τον εαυτό μας, πως θα μας βοηθήσουν οι ξένοι. Με ακόμα ένα δάνειο;

    Όλα πάνε κατά διαόλου δεν το καταλαβαίνεις, όσο δεν κάνουμε αυτά που πρέπει τόσο βυθιζόμαστε.

    Ζούμε εποχές μεσοπολέμου. Όταν σε κρίσιμες στιγμές οι ηγεσίες αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων γνωρίζεις τι ακολουθεί.

    ReplyDelete
  111. @xanoum mpourek

    Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο,ενω εγω μισογεμάτο.Ο λόγος: η γεωπολιτική συγκυρία που μας ευνοεί σκανδαλωδώς.Γιαυτό και η σκανδαλώδης εύνοια απο τους διεθνείς οργανισμούς σε μια χώρα με πολλές πολιτικές ιδιαιτερότητες.

    ReplyDelete
  112. @parmenides:

    Φοράς και φορμίτσα γυμναστικής όταν κάνεις αυτές τις ασκήσεις εδάφους;

    Ευτυχώς οι δηλώσεις είναι τόσο πρόσφατες, μόλις λίγων ωρών, ώστε κανείς δεν ξεχνά ότι η ίδια η κυβέρνηση, δια στόματος Πεταλωτή, δήλωνε έτοιμη για κάθε είδους "παραχώρηση" ώστε να βρεθεί κοινός τόπος με τον "γεμάτο χλαπάτσες" Σαμαρά. Και αφού φυσικά εδώ και εβδομάδες έχουν φάει τα σαμάρια τους να βρούνε συνενόχους, σε ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, σε όποιον περνά δίπλα από το κοινοβούλιο.

    Συνέχισε πάντως έτσι, ίσως τώρα με τον ανασχηματισμό να φας τη θέση του Πεταλωτή.

    ReplyDelete
  113. @parmenides:

    "...Μπράβο του,Ετσι εξηγούνται οι άνδρες..."

    Κάνεις λάθος, αλλά σε δικαιολογώ γιατί δεν σας κάνουν φροντιστήριο στο κόμμα. Ο βουλευτής είναι υπόλογος μόνο στους ψηφοφόρους του, όχι στο κόμμα του. Παραιτείται μόνο για λόγους υγείας. Αν διαφωνεί με το κόμμα, προτιμά να υπερασπιστεί τη διαφωνία του ΜΕΣΑ στη Βουλή, αντί να χαρίσει την έδρα στο κόμμα και στο επόμενο κομματικό πρόβατο.

    "...Και το ΔΝΤ ψηφίζει το "όλα πάνε κατευχήν"..."

    Κάνε ένα review, τι έγραφες πριν μία εβδομάδα, συμπλέοντας με Δαμανάκη, Παπακωνσταντίνου και κάθε άλλο μιντιακό τρομοκράτη, και τι έγραφα εγώ και κάποιοι άλλοι, ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση να μην δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου.

    "...η γεωπολιτική συγκυρία που μας ευνοεί σκανδαλωδώς..."

    Αλήθεια; Ξέρεις κάτι για την ΑΟΖ; Ξύπνησε ο Δρούτσας από το λήθαργο; Ή μήπως ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν τη "συγκυρία" και να σουτάρουν οριστικά το Καστελλόριζο από την ΑΟΖ, ως αντιστάθμισμα της σκανδαλωδούς ανοχής όλων (ΕΕ και ΗΠΑ) απέναντι σε έναν κατά τεκμήριο ανίκανο πρωθυπουργό;

    Με αυτά που γράφεις σήμερα, θα έλεγα ότι έφαγες πολλά χημικά εχθές. Αλλά το κόβω δύσκολο να ήσουνα στο Σύνταγμα...

    ReplyDelete
  114. Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγουν οι πολιτικές εξελίξεις

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231113682

    Όλα αυτά κάτι μου θυμίζουν…

    Όσοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν ας το σκεφτούν δύο φορές.

    ReplyDelete
  115. @xanoum mpourek

    Oλα αυτά θυμίζουν τα Ιουλιανά του ¨65.

    ReplyDelete
  116. Μόνη διέξοδος οι εκλογές το γρηγορότερο δυνατό.

    ReplyDelete
  117. @Parmi
    Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω.

    Χίλιες φορές να πάμε σε εκλογές. Αν και φοβάμαι οτι θα επικρατήσει ο λαϊκισμός.

    Ο ΓΑΠ ξεκίνησε με ψέματα, είπε οτι λεφτά υπάρχουν την ώρα που γνώριζε πολύ καλά οτι δεν υπάρχει σάλιο. Χρύσωνε το χάπι των μέτρων λέγοντας οτι αυτό που ζούμε είναι κάτι το πρόσκαιρο. Μιλούσε για άνωθεν πιέσεις δίνοντας την εντύπωση οτι τα μέτρα μας τα επιβάλουν οι σαδιστές ξένοι και όχι η πραγματικότητα.

    Με όλα αυτά έδωσε βήμα σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα πίσω απο τις εξελίξεις, μια αγνή και τίμια ψωροκώσταινα.

    Ελπίζω να μην επικρατήσουν.

    ReplyDelete
  118. Esena prepei telika na se leme Oneiro-Parmenidi.

    Hahahahahah

    ReplyDelete
  119. Na min ekselixthei i oikonomiki krisi se krisi dimokratias leei o Papouli(a)s.

    As ton ksypnisei ki'ayton kapoios kai as tou eksigisei oti i krisi dimokratias, oxi mono proypirxe tis oikonomikis, alla malista itan i kyria aitia tis.

    ReplyDelete
  120. Το μπλογκ και οι σχολιαστές ασχολούνται υπερβολικά με την πολιτική και λίγο με την ουσία.

    Για να γίνει μείωση του κρατικού ελλείμματος (ή και πλεόνασμα) χωρίς να στείλει την οικονομία (και άρα την κοινωνία) στο γκρεμό απαιτείται α) ιδιωτικός δανεισμός β) κυρίως όμως θετικό ισοζύγιο συναλλαγών.

    Γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονωθεί η εγχώρια παραγωγή. Αυτό όμως άμεσα. 'Οχι με μακροχρόνια πειράματα "εσωτερικής υποτίμησης" τα οποία είναι εξαιρετικά απίθανο αν θα επιτύχουν.

    ReplyDelete
  121. To θέμα είναι απόψε να έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση και ένα ισχυρό πρωθυπουργό.Φαίνεται ότι θα τα έχουμε γιατί το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά και θετικά υπέρ του ΓΑΠ.Ενός ΓΑΠ αναβαπτισμένου πολιτικά απο το σύνολο των βουλευτών της δημοκρατικής παράταξης και αποφασισμένου να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.ΚΑΙ βέβαια αποφασισμένου να προσφύγει στις κάλπες εαν διαπιστώσει ότι κάποιοι "ιουλιανοί" δεν του επιτρέπουν να κυβερνήσει.

    ReplyDelete
  122. Το κλίμα εκτος Ελλάδας είναι πολύ καλό κι όλα δείχνουν ότι το Ελληνικό χρέος θα γίνει Ευρωπαικό χρέος και θα το διαχειρίζονται οι ευρωπαικοί θεσμοί.
    Αρα εμείς μένει να κάνουμε αυτά που λέει ο jim slip,όσα απο αυτά μπορεί να γίνουν εντος του πλαισίου του κοινοτικου κεκτημένου.
    Oλα πάνε κατευχήν.

    ReplyDelete
  123. "Ψηφίστηκε επί της αρχής το μεσοπρόθεσμο"

    Ορίστε τα καλά νέα που σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος.Οι βουλευτές,ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΚΡΑΤΙΚΗς ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, αθόρυβα έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον.

    ReplyDelete
  124. Parmenidi na deis pou me ta kala ayta nea tha pesoun kai ta spreads sto epomeno misaoro hahahahahahah

    ReplyDelete
  125. Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών μακριά από κόμματα. Το πρωί της ίδιας ημέρας έλεγα σε φίλους μου, ότι εγώ θα κατέβω να διαμαρτυρηθώ εναντίον πολιτικών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, εργατοπατέρων, μπαχαλάκηδων, κομματόσκυλων, αλλά κυρίως εναντίον των συμπολιτών μου. Και το βασικότερο, και εναντίον του εαυτού μου.

    http://sabotaz33.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    ReplyDelete
  126. Δυστυχώς αυτη η κυβέρνηση είναι το μη χείρον βέλτιστον. Παρόλα αυτα ΑΝ δεν μπορεί να κυβερνήσει οφείλει να μας αδειάσει τη γωνιά προκηρύσσοντας εκλογές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

    Περιμένω να δω έναν σοβαρό άνθρωπο στο υπ.οικονομικών ο οποίος θα έχει το σθένος να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

    Μας έχουν πνίξει τα ΣΚΑΤΑ!

    ReplyDelete
  127. eeeee.......hahahahahahha


    http://www.youtube.com/watch?v=2l6axUAAFis&feature=player_embedded#at=64

    ReplyDelete
  128. Η οποιαδήποτε κυβέρνηση "εθνοσωτήρων τεχνοκρατών", όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλουν να λειτουργήσουν σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο και με πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Και φυσικά στο τέλος αυτού του (μικρού) χρονικού διαστήματος, να οδηγήσουν τη χώρα σε κανονικές εκλογές.

    Καθ' ότι, μη εκλεγμένη κυβέρνηση επιτρέπεται μόνο σε πολύ έκτακτες συνθήκες και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί συνταγματική εκτροπή, με κάθε έννοια.

    Επιπλέον, μια κυβέρνηση τεχνοκρατών οφείλουν να κάνουν αυτό που λέει ο χαρακτηρισμός τους: να ασχοληθούν αποκλειστικά σε τεχνικό και εφαρμοστικό επίπεδο. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να λάβουν αποφάσεις πολιτικής φύσεως, ειδικά σε πολύ καίρια εθνικά ζητήματα.

    Αυτά τα λέω τώρα, για να υπάρχουν εδώ δημοσιευμένα, όταν σε μερικές ημέρες τα πράσινα αποδημητικά θα πανηγυρίζουν για τη "νέα κυβέρνηση σωτηρίας", με τραπεζίτες, brokers, συνεργάτες hedge funds και κάθε λογής "μπουμπούκια", που θα βαλθούν να περάσουν το μεσοπρόθεσμο ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, με κάθε κόστος για όλους τους υπόλοιπους (οι ίδιοι δεν θα πάθουν κάτι, δεν είναι υποψήφιοι βουλευτές) και κυρίως με τη λογική του short-gain μάνατζερ.

    Εξηγούμαι τώρα, για να μην παρεξηγούμαι και παρερμηνεύομαι αργότερα.

    ReplyDelete
  129. @parmenides:

    Όλα πάνε κατ' ευχήν. Οι ξένοι οίκοι δίνουν πλέον πιθανότητα 85% στη χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι το 2015, ενώ τα spreads και τα CDS για Ελλάδα κοντεύουν το διπλάσιο(!) από τον αμέσως χειρότερο από τον πάτο.

    Αν ακόμα μιλάμε για "ασθενή", τότε πρόκειται για θαύμα. Όλα τα ζωτικά όργανα είναι ήδη νεκρά και σε προχωρημένη σήψη, αλλά οι "γιατροί" παλεύουν ακόμα με defirbilators, αντιβιώσεις, βηματοδότες και τεχνητή αιμάτωση στην καρδιά (το μυαλό έχει καταψυχθεί εδώ και καιρό). Είναι οι ασφαλιστές που συνεχίζουν να αυξάνουν και να εισπράττουν ασφάλιστρα ζωής από τους συγγενείς και που, τελικά, θα χρεώσουν το θάνατο σε αμέλεια του νοσοκομείου.

    ReplyDelete
  130. Telika ayto to "ola pane kat'eyxin" einai ataka isis embeleias me to "lefta yparxoun"

    ReplyDelete
  131. Και "λεφτά υπάρχουν" και "όλα πάνε κατ'ευχήν".

    ReplyDelete
  132. "λεφτά υπάρχουν" αλλά είναι "κλεμμένα".

    ReplyDelete
  133. Habemus Governo!

    Ο "παλλιός είναι αλλοιώς".

    Ολο το βαρύ πυροβολικό στη πρώτη γραμμή του πυρός.
    Προσεκτικός και συντηρητικός ο ΓΑΠ αυτή τη φορά.Εχασε όμως τον νεωτερικό του οίστρο.
    Αλλά έκανε πάλι το "δικό" του με το πρόσωπο που τοποθέτησε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    ReplyDelete
  134. Μια καλή εξήγηση για την επιλογή Μόσιαλου είναι οι πολλές καλές προσβάσεις που έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο "διεθνές σύστημα" κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων.Θα λειτουργήσει σαν ένας καλός λομπίστας των Ελληνικών συμφερόντων απο μια πολύ νευραλγική θέση που θα "γνωρίζει τα πάντα".

    ReplyDelete
  135. Στο μεταξύ ο Φλωρίδης με το Νασιώκα τη πάτησαν.Πήδηξαν πρώτοι και οι άλλοι αμέσως έτρεξαν και χειροκροτούσαν όρθιοι το ΓΑΠ.Κάποιοι γίνανε και υφυπουργοί.
    Χαρη στο απενενοημένο διάβημα αυτων των δύο ο ΓΑΠ αποθεώθηκε απο τους υπόλοιπους της "φράξιας των Ιουλιανών¨".
    Η Πατρίδα αυτούς τους δύο πρέπει να τους τιμήσει σαν εθνικούς της ήρωες.Χωρίς αυτούς τους δύο σήμερα δεν θα είχαμε κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  136. Δε έλλειπε απο τον αγώνα και η καπετάνισα Βάσω.Πρώτα ψήφισε το μεσοπρόθεσμο επι της Αρχής για εθνικούς λόγους.Επειτα πήγε να αντρέψει τον πρωθυπουργό για εθνικούς λόγους.Και τελικά κατέληξε να γλείφει το ΓΑΠ για εθνικούς λόγους.

    ReplyDelete
  137. Ανάμεσα στους υφυπουργούς βλέπω και κάποιον τακτικό θαμώνα του Τριανταφυλλόπουλου και υποστηρικτή της πτώχευσης.Ενα είδος jaga ας πούμε.
    Απο όλα τα φρούτα έχει ο κήπος.

    ReplyDelete
  138. @normad:
    @parmenides:

    Τι έγινε διδυμάκια, έκλεισε η νέα κυβέρνηση και σας άφησαν να φύγετε νωρίς; Σας έδωσαν και μαλλί της γριάς στο μέγαρο;

    Από το νέο σχήμα προκύπτει ότι σχεδόν όλοι ήταν πετυχημένοι. Αλλά χωρίς Δρούτσα, Νταλάρα, Πανάρετο, Μπιρμπίλη, η ομάδα έχει κενά. Και πάνω απ' όλα ο Χυτήρης. Που πάμε χωρίς ποιητή;

    Μου θυμίζει κάτι που είχε πει νυν υπουργός (μαντέψτε ποιος), όταν ήταν αντιπολίτευση, για έναν τέτοιο "ανασχηματισμό" των αντιπάλων: Σαν να ανακατεύεις σκατά με την κουτάλα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανανεώσεις τη βρώμα με νέα, πιο φρέσκια μπόχα.

    ReplyDelete
  139. @διδυμάκια:

    Τίποτα για το χτεσινό φιάσκο έχετε να πείτε; Μήπως το παιδί είχε φάει βαριά και έπαθε υποαιμάτωση στον εγκέφαλο την κρίσιμη στιγμή; Ή μήπως οι σύμβουλοι του δώσανε το λάθος χαρτί δηλώσεων όταν βγήκε στις κάμερες;

    Όλα τα λεφτά η έκφραση του "ηγέτη" στην ορκωμοσία του νέου τσαντιριού. Σαν εθισμένος παίχτης στο καζίνο που έχει παίξει τα ρέστα του, την τελευταία ριξιά, ενώ οι δύο μπράβοι του μαγαζιού (βλέπε: κόμματος) είναι έτοιμοι να τον αρπάξουν και να τον πετάξουν έξω.

    Υπολογίζω το θάψιμο από τα κανάλια, που τώρα εμπνέουν σεβασμό και προσδοκίες, θα αρχίσει μόλις σε 2-3 εβδομάδες, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Όπως τα spreads και τα CDS άλλωστε. Διακυβέρνηση για το βιβλίο Γκίνες, ίσως και για καλύτερη χιουμοριστική "ταινία".

    ReplyDelete
  140. Πάλι τους κοροϊδέψαμε τους κουτόφραγκους.

    Αυτοί νομίζανε οτι χορεύουμε συρτάκι και εμείς χορεύουμε το χορό του ζαλόγγου.

    ReplyDelete
  141. Me antiproedro to xondroeidestato, kseganoto teneke tou "na sou po re m@lk@" kai "bre de g@miesai proi-proi" katalabainei kaneis to epipedo.

    ReplyDelete
  142. Ρε συ jaga,
    Πότε πρόκαμες και απο παραγυιός του Λαφαζάνη έγινες τσατσά του Μιχελάκη;

    ReplyDelete
  143. «Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στον κ. Παπανδρέου και στο έργο του. Και δεν έχω πραγματικά καθόλου σεβασμό για την πολιτικά αναξιοπρεπή στάση της αντιπολίτευσης του κ. Σαμαρά. Η Νέα Δημοκρατία, είναι ένα κόμμα το οποίο φέρει στην επωνυμία του μια σημαντική λέξη που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το μόνο που λείπει τώρα είναι να επιστρέψει ο κ. Καραμανλής και να εμφανιστεί ως σωτήρας. Δεν πρόκειται για μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όλη αυτή η διαμάχη όμως και όλο το πρόβλημα στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στη σημερινή αντιπολίτευση και πραγματικά θα ευχόμουν ο Παπανδρέου να είχε μια μεγαλύτερη συναίνεση.».

    Λουξεμβούργιος υπ. Εξωτερικών Ζαν Άσελμπορν.

    ReplyDelete
  144. -"Συμφωνια Μέρκελ Σαρκοζί για το Ελληνικό ζήτημα".
    -"Ανοδος όλων των χρηματιστηρίων".
    -"Σήμερα είναι μια άλλη μέρα!".
    Πηγή:www.capital.gr
    ---------------
    Ολα πάνε κα'ευχήν!

    ReplyDelete
  145. Χθες,που όλοι φορούσαν πλερέζες,εγω αγόρασα και 1000 μετοχές ΕΤΕ, με κάποια ψιλο-"κλεμμενα" που είχα στην άκρη.

    Ολα πάνε κατ'ευχήν!

    ReplyDelete
  146. http://www.capital.gr/News.asp?id=1220040

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1220082

    Kai eno o Giorgakis me tin parea tou paizoun me ta laptops tous tin psifiaki diakybernisi kobontas misthous, syntakseis kai anebazontas forous (ta eykola diladi), "Σύμφωνα με τα στοιχεία του πενταμήνου, το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 10,1 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του Τακτικού προϋπολογισμού καταγράφουν πτώση κατά 5,6% στα 18,7 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8,6% στα 27,4 δισ.

    Πηγή:www.capital.gr"

    Kat'eyxin.

    ReplyDelete
  147. Ευτυχώς ο ΓΑΠ δεν έβαλε στη κυβέρνηση "τεχνοκράτες" και "προσωπικότητες".Θα τους κουβαλούσε στη πλάτη του μια ζωή.

    ReplyDelete
  148. "....δεν έχω πραγματικά καθόλου σεβασμό για την πολιτικά αναξιοπρεπή στάση της αντιπολίτευσης του κ. Σαμαρά".

    Υπουργός εξωτερικών Λουξεμβούργου.

    Ψιλοψιχαλιζει''''''''''''''Χλαπάτσες.

    ReplyDelete
  149. Ο Σαμαρας....."Αποποιείται της μεγάλης ευθύνης, που φέρει το κόμμα του μέχρι το 2009. Αρνείται τη συναίνεση όλων των κομμάτων, που η Ελλάδα θα είχε τόση ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Προσποιείται στον κόσμο ότι υπάρχει ακόμα κάποιο μυστικό κόλπο για το πώς μπορεί κανείς να μην κάνει οικονομία. Πολιτικοί σαν αυτόν απειλούν την ανεξαρτησία και το μέλλον της Ελλάδας περισσότερο από κάθε διαδηλωτή και αρχηγό συνδικάτου".
    DIE ZEIT
    --
    Καταιγίδα απο ροχάλες.

    ReplyDelete
  150. "Προσποιείται στον κόσμο ότι υπάρχει ακόμα κάποιο μυστικό κόλπο για το πώς μπορεί κανείς να μην κάνει οικονομία."

    =

    "lefta yparxoun" tou GAP proeklogika.

    ReplyDelete
  151. Mia paroimia leei Parmenidi "O,ti ta skata kai to ftyari"

    ReplyDelete
  152. http://www.ibtimes.com/articles/163343/20110615/roubini-the-eurozone-heads-for-break-up-eur-usd-eurusd.htm

    ReplyDelete
  153. @parmenides:

    ΑΛΗΘΕΙΑ; Είπε τέτοια πράγματα ο Λουξεμβούργιος υπ. Εξωτερικών Ζαν Άσελμπορν;;;

    Αρχίζεις να αποκτάς τρομερή αίσθηση του χιούμορ!

    @normad:

    Δεν σε βλέπω σε φόρμα σήμερα. Τόσο πολύ down είναι ο "επίλεκτος από το περιστέρι" που δεν μπήκε στην κυβέρνηση;

    Δηλαδή τώρα δεν θα έχει έμπνευση για ατακαδόρικες δηλώσεις; Χάσαμε τον κ. "απ' έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση";;

    ReplyDelete
  154. Καλύτερη επιλογή με διαφορά ο Μιλτιάδης Παπ. - Άφθαρτος πολιτικός και με πολυετή εμπειρία. Τόσο πολυετή, που την τελευταία φορά που ήταν υπουργός, δεν είχαν Η/Υ στα γραφεία.

    Πάλι καλά που δεν βάλανε και τον Μητσοτάκουλα τον πρεσβύτερο, που προχθές είπε στον Παπαχελά ότι για να κρατήσουν ανοικτή τη Βουλή, αν χρειαστεί, δεν πρέπει να διστάσουν να προκαλέσουν και νεκρούς ανάμεσα στους διαδηλωτές.

    ReplyDelete
  155. "What if Greeks Decide They Don't Want to be Rescued?" (WSJ, 17/6/2011):

    >> http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304186404576389632761803982.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

    "Σχεδόν βέβαιη η χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει ο Γκρίνσπαν" (17/6/2011):

    >> http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=285040

    "Ρεκόρ για τα ασφάλιστρα κινδύνου" (marketbeast.gr, 17/6/2011):

    >> http://tinyurl.com/5vzplk6

    "Europe's debt crisis: Can kicked?" (The Economist, 16/6/2011):

    >> http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2011/06/europes-debt-crisis-2?fsrc=rss

    "...If Greece were actually to reject the austerity deal, it seems quite likely that Europe and the IMF would have little choice but to offer them a better deal..."

    Update στα παραπάνω: Τα CDS έχουν φτάσει πλέον τα 2100, τα spreads τα 1500 και το ΧΑΑ έκανε ιστορικό χαμηλό 14ετίας.

    Πέρα από το θίασο του "πιστού" κομματιού το κόμματος και μερικών (όλο και πιο λίγων) αποδημητικών στα κανάλια, ΟΛΟΣ ο κόσμος έχει μείνει με ανοικτό το στόμα από τον "ανασχηματισμό"... από την απορία. Και λένε "πλάκα μας κάνει αυτός, έτσι;..."

    ReplyDelete
  156. Ας τους εξηγήσει κάποιος ότι στο δίκτυο (ευτυχώς) υπάρχουν άπειρα αντίγραφα των όσων λένε κατά καιρούς. Είναι γελοίο πια να διαπιστώνουμε πόσο άσχετοι είναι.

    "Ο Νέος υφυπουργός Οικονομικών είναι Κατά του Μνημονίου (!)"

    >> http://roides.wordpress.com/2011/06/17/17june11b/

    Οι πιο "καυτές" δηλώσεις του Παντελή Οικονόμου δημοσιεύτηκαν στις 30/3, δηλαδή όταν πριν 2,5 μήνες περιφερόταν στα κανάλια προετοιμαζόμενος για εκλογές. Μεταξύ άλλων είχε πει:

    "...«το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο»...
    ...Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο»..."


    Με το που υπουργοποιήθηκε, έσπευσε να τις εξαφανίσει από την προσωπική του σελίδα. Ένα νέο αστέρι γεννιέται στις ασκήσεις εδάφους (κωλοτούμπες).

    ReplyDelete
  157. Νομίζω πως το μπλογκ χρειάζεται μια νέα ανάρτηση...

    ReplyDelete
  158. Γενικά η όλη φάση όπως εξελίχτηκε τις τελευταίες 48 ώρες δεν αξίζει καν να σχολιαστεί!

    Αίσχος, απλά αίσχος για όλους. Έγιναν κωμικοτραγικά πράγματα που δεν αρμόζουν ούτε σε δημοτικά συμβούλια πόσο μάλλον σε μια χώρα σε κρίση!

    ReplyDelete
  159. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να θεσμοθετηθεί ότι για να πολιτευτούν σε ανώτερα αξιώματα θα πρέπει να κάνουν μοναχισμό για 5 τουλάχιστον χρόνια.

    Ίσως έτσι καταφέρουν να χαλιναγωγίσουν τα ανθρώπινα πάθη τους, ειδικά αυτά της αρχομανίας και της εξουσιομανίας.

    Ο Βενιζέλος αποδεικνύεται τελικά πιο ηλίθιος και από τον πανηλίθιο. Αλλά έτσι είναι. Η σοφία δεν κατοικεί δυστυχώς στην γνώση και την ρητορία αλλά μόνο σε όσους ασκούνται στην αληθινή αρετή του πνεύματος και στο αγαθό.

    Και όταν απουσιάζει η σοφία από το ανθρώπινο πνεύμα αποκαλύπτεται τελικά η εσωτερική του γύμνια και η μέγιστη ένσαρκη βλακεία:

    Να είσαι ένα μικρόψυχο και άβουλο ον δούλος των παθών σου!

    ReplyDelete