Wednesday, March 2, 2011

Το νέο σχέδιο για την ανάπτυξη & επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Του Δημήτρη Τσίγου*

Παρουσίαση ΙΣΤΑΜΕ 28.2.2011 from Dimitris Tsigos on Vimeo.



*Ο Δημήτρης Τσίγκος είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και από τον Νοέμβρη του 2010 Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών. Η ομιλία του έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Ελλάδας.

17 comments:

  1. Ημουν παρών οπότε θα σας μεταφέρω όλο το κλίμα

    Χρυσοχοίδης: ατελείωτο και ανούσιο μπλα μπλα, "εμεις θα πετύχουμε γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ", θεωρία και καλές προθέσεις και "το μόνο μας εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ".

    Σημειωτέον ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ γιά το 2010 ήταν 18% (μόνο...) και στόχος του υπουργού (της ...Ανάπτυξης) γιά το 2011 είναι ο διπλασιασμός (το 36%)

    Ετσι η ανάπτυξη δεν φαίνεται ούτε με κυάλια

    Ο Στουρνάρας, ο οποίος διάβαζε (με λάθη!) ένα κείμενο που μάλλον έβλεπε πρώτη φορά (!!!)
    (και ο Χρυσοχοίδης έριχνε κλεφτές ματιές-λαθραναγνώστης :) )

    Ο Ταμβακάκης που τα έχωσε στον παρόντα Κωστόπουλο

    και ο Μώσσιαλος που δυστυχώς δεν τοποθετήθηκε ως προεδρέυων

    Ο μόνος που είπε αλήθειες ήταν ο Τσίγκος- και καταχειροκροτήθηκε

    Στις δε ερωτήσεις/τοποθετήσεις του κοινού ξεχώρισε αυτός που είπε "εχετε καταλάβει κ.Υπουργέ ότι η διοίκηση αρνείται επισματικά να εφαρμόσει τις αποφάσεις σας και τους νόμους?"

    ReplyDelete
  2. Καταπληκτικός ο Τσίγκος.Και αρκετά μπαλκονάτος.Δεν ξέρω πόσο καλός επιχειρηματίας είναι ή θα γίνει αλλά στη πολιτική τον περιμένει πεδίον δόξης λαμπρόν.Ο λόγος του έμοιαζε περισσότερο με πολιτική πλατφόρμα.Θα μπορούσε να ηγηθεί του πολιτικού βραχίονα της "G700".

    ReplyDelete
  3. Ανάπτυξη στη Σουηδία

    "Στο 7,3% εκτοξεύτηκε η ανάπτυξη στη Σουηδία το δ' τρίμηνο του 2010, επιτυγχάνοντας για το σύνολο του έτους την καλύτερη επίδοση των 4 τελευταίων δεκαετιών (5,5%)".

    Ρυθμοί ανάπτυξης Ινδίας,διαφάνεια Φιλανδίας,κοινωνικό κράτος Δανίας,οικονομία Ολλανδίας και κράτος Νορβηγίας.Ολα αυτά σε ένα πακέτο που λέγεται Σουηδία.
    Πρίν απο είκοσι χρόνια οι Σουηδοί είχαν μια κρίση παρόμοια με τη δική μας.Κάποιοι τότε είχαν προβλέψει το τέλος του οικονομικού μοντέλου της σοσιαλδημοκρατίας.
    Σε είκοσι χρόνια απο σήμερα κάπου εκεί θα είμαστε και εμείς.

    ReplyDelete
  4. Διδάγματα από τη Σουηδία για την αντιμετώπιση της κρίσης
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2008
    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=15998
    Καρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και πρωθυπουργός της που αντιμετώπισε τη κρίση..

    "...Μεταξύ του 1990 και του 1993 το ΑΕΠ της Σουηδίας κατρακύλησε κατά 6%, η συνολική ανεργία ανήλθε από το 3% στο 12%, ενώ το δημόσιο χρέος έφθασε στο 12% του ΑΕΠ. Η πτώση αυτή οδήγησε σε μαζικές πτωχεύσεις τις τράπεζες και σε κατάρρευση των ενεργητικών τους. Οι απώλειες από τα μη αποπληρωμένα δάνεια του τραπεζικού τομέα εκτοξεύθηκαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να προβλέπουν απώλειες αντίστοιχες με το 12% του ΑΕΠ. Στα τέλη του 1992 η κατάσταση είχε σχεδόν τεθεί εκτός ελέγχου. Οι πέντε από τις επτά μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας, που κάλυπταν το 90% της αγοράς, βρέθηκαν μπροστά σε μια de facto χρεοκοπία, με αποτέλεσμα όλα τα προηγούμενα μέτρα που είχαν ληφθεί να εμφανίζονται ανεπαρκή. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν υπερβεί κατά πολύ τη συνολική επάρκεια κεφαλαίων του τραπεζικού τομέα..."

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ.

    ReplyDelete
  5. Απο παρόμοια κατάσταση, σαν τη δική μας, περάσανε πολλες Ευρωπαικές χώρες,κυρίως βορειοευρωπαικές που σήμερα τις θαυμάζουμε.
    Μετά απο είκοσι χρόνια θα μας θαυμάζουν και μάς κάποιοι, ίσως οι βορειοευρωπαίοι.

    ReplyDelete
  6. Δεν το κάνουμε υπουργό να ησυχάσουμε ολοι

    ReplyDelete
  7. Δηλαδή ser, προτείνεις να αποκτήσουμε και ένοπλο τμήμα?
    ;)

    ReplyDelete
  8. Η κρισούλα που πέρασε η κυβέρνηση, με τους "ανόητους" επικοινωνιακούς χειρισμούς του πακετου των 50 δισ. των αποκρατικοποιήσεων, δείχνει ότι τέλειωσε.
    Το ειδύλλιο ΓΑΠ-Μέρκελ το ευλογεί ο Ομπάμα με καθημερινά τηλεφωνήματα στην Αγγελα."Αγγελα το ΓΑΠ και τα μάτια σου",είναι η καθημερινή επωδός των τηλεφωνημάτων του.Και αυτή ετοιμάζεται να τού το δείξει και να τού το αποδείξει μέσα στο Μάρτη.
    Ετσι είναι οι καλοί κουμπάροι.

    ReplyDelete
  9. Στο μεταξύ ο Ομπάμα παρήγγειλε στη FED να τυπώσει και 1 τρισ. δολλάρια για μια ανάσα στο δολαριακό σύστημα.Ετσι σιγά-σιγά θα ξεχρεώσει και τους Κινέζους.
    "Το καλό το παληκάρι ξέρει κιάλλο μονοπάτι".
    Ανεβαίνει και η δημοτικότητά του στο μεταξύ και όλα τα χρέη όλων των πληγέντων απο την Αμερικανογενή κρίση αποκτούν ένα καλό εργαλείο αντιμετώπισης.Αντίο κρίση.

    ReplyDelete
  10. Ο Γαλλογερμανικός άξονας καλά κρατεί,έχει γίνει "μπετόν αρμέ" και οι ευρωσορτάκηδες έχουν χάσει τον ύπνο τους.

    ReplyDelete
  11. Το δολλάριο έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι ένα λογιστικό μέγεθος και έχει μετατραπεί σε ένα καθαρά γεωπολιτικό μέγεθος.Κατά εκεί πάει και το ευρώ.
    Γενικά τα νομίσματα,ιστορικα, είναι γεωπολιτικά μεγεθη και γιαυτό πρέπει να αφαιρεθούν απο την αρμοδιότητα των οικονομολόγων.

    ReplyDelete
  12. Οι Γερμανοί,Πατέρες της γεωπολιτικής,μετά την ντροπιαστική ναζιστική περιπέτεια δεν ήθελαν κάν να ακούσουν για "γεωπολιτική".Τώρα άρχισαν να συμφιλιώνονται πάλι δειλά-δειλά και ανακαλύπτουν ξανά τα οφέλη της.Διαφορετικά θα μείνουν ένας Γαργαντούας,και μαζί τους όλη η Ευρώπη, που τους αποκάλεσε και ο Πάγκαλος κάποτε και έκτοτε του κρατάνε κακία.
    Ο Τσιγκος μιλάει για "Γεωοικονομία" και νομίζω ότι έχει πάρα πολύ δίκιο.Αλλωστε όλη η ομιλία του είναι ένα πολιτικό μανιφέστο.

    ReplyDelete
  13. "Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση της υγείας των μεταναστών απεργών πείνας, στο Μέγαρο Υπατία. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση ότι «οι καθοδηγητές δεν επέτρεψαν τη χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους μετανάστες απεργούς». Η υπόθεση ανατέθηκε στην υπηρεσία ποινικής δίωξης".

    Επί τέλους! Στη καρδιά της Αθήνας συντελείται ένα έγκλημα εκ προμελέτης σε βάρους των άβουλων λαθρομεταναστών της Υπατίας.Με υπεύθυνους όλους όσους το οργάνωσαν και το επιτηρούν μέχρι να βεβαιωθούν ότι θα συντελεστεί.Και η Δικαιοσύνη υπνώττει.Και γίνεται με αυτό το τρόπο συνεργός στο έγκλημα.
    Συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή απο ανθρώπους που έχουν "Κανταφικές" αντιλήψεις για τη ζωή των άλλων.

    ReplyDelete
  14. Μια δράκα "ανθρώπων", αμοιβόμενοι απο κονδύλια διαφόρων ΜΚΟ, άρπαξαν απο τις οικογένειές τους στη Κρήτη, 300 άβουλους,λόγω ειδικών συνθηκών,παράνομους μετανάστες και τους μετέφεραν στην Αθήνα για να τους υποβάλλουν στο μαρτύριο του αργού θανάτου εμποδίζοντάς τους να παίρνουν τροφή και να δεχονται ιατρικές υπηρεσίες.
    Και η Δικαιοσύνη αδρανεί.Και η κοινωνία σφυρίζει αδιάφορα.

    ReplyDelete
  15. Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης ελάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, όπως φαίνεται στη φορολογική του δήλωση.

    Πηγή:www.capital.gr

    ΤΕΛΕΙΑ !

    ReplyDelete
  16. Παρμενίδη, ο Τσίγκος ήταν πρόεδρος της ΠΑΣΠ στα φοιτητικά του χρόνια.

    ReplyDelete