Saturday, July 10, 2010

Ο ΓΑΠ παρουσιάζει...την άποψη των G700 για το ασφαλιστικό

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση Αρχηγών Κομμάτων της Παρασκευής (9-12-2010) για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων. Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην άποψη της G700 για το ασφαλιστικό (αυτούσια) από το βήμα της Βουλής αποτελεί εξαιρετική τιμή για την ομάδα της "γενιάς των 700 ευρώ". Ταυτόχρονα, δείχνει ότι κερδίζει έδαφος η άποψη ότι μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση για τα ελληνικά δεδομένα όσο αυτή που προωθείται σήμερα στο ασφαλιστικό και θα ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα, οφείλει να σηματοδοτηθεί μ' ένα καινοτόμο θετικό ιδεολογικό και αξιακό πρόσημο, όπως είναι η διαγενεακή δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη ανάμεσα στις γενιές.

......

"Και για το ασφαλιστικό, δεν θα μιλήσω εγώ, αλλά θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα ενός κειμένου, από έναν νέο του Blog των G-700, που αξιολογεί αυτό το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς ψηφίσαμε χθες, για να αξιολογήσουμε κι εμείς κατά πόσον αυτά που λέτε ευσταθούν.

«Αναγνωρίζουμε – λέει – ότι στο σύνολό του, πρόκειται για το πιο βιώσιμο, το πιο κοινωνικά και γενεακά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που είχαμε ποτέ στη χώρα. Επιτέλους, πραγματοποιείται με καθυστέρηση 80 ετών το όραμα των ιδρυτών του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού ασφαλιστικού οργανισμού της Ν.Α. Ευρώπης, του ΙΚΑ, για ένα ενιαίο και δίκαιο Εθνικό Σύστημα Ασφάλισης.

Επιτέλους, σταματάει η βιομηχανία των εξαιρέσεων και των ασφαλισμένων πολλαπλών ταχυτήτων, όπου κάποιοι εργαζόμενοι μπορούσαν να επιβάλουν να πληρώνονται παχυλές συντάξεις, με μόλις 20 χρόνια πραγματικής εργασίας, ενώ άλλοι με 30-35 χρόνια δουλειάς έπαιρναν ψίχουλα.

Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να τολμήσει καν να σκεφτεί, πριν από μερικούς μήνες, ότι θα εντάσσονταν ποτέ οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών, στο ΙΚΑ; Ή μήπως δεν συνιστά κορυφαία αλλαγή ότι οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται να δουλέψουν 35 χρόνια πραγματική υπηρεσία, αντί 24, όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό;

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του συστήματος ασφάλισης γίνονται αλλαγές, η υγεία διαχωρίζεται από τη σύνταξη, τα Ταμεία μειώνονται σε τρία, θεσμοθετείται βασική σύνταξη και ανταποδοτική, μπαίνει φρένο στο πάρτι με τα επικουρικά.

Βεβαίως, οι αλλαγές έχουν θύματα. Τη γενιά των βαμπίρ, που πίστεψε ότι θα σκαπουλάρει πρόωρα, με το χρυσό αλεξίπτωτο που έβαλε τα παιδιά της να αγοράσουν».

Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια κάποιου νέου ανθρώπου."

28 comments:

  1. Λείπει μόνο το:

    "Ο ΓΑΠ είναι blogger και μέλος της G700."

    ReplyDelete
  2. Χαχαχαχα φαντάζεσαι;

    ReplyDelete
  3. Η μεταγραφή βόμβα του καλοκαιριού!

    ReplyDelete
  4. Το ασφαλιστικό αυτό εξασφαλίζει τις εξαιρέσεις που ζήτησαν οι Γιατροί, οι Δικηγόροι και οι Δημοσιογράφοι καθώς και οι μεγαλοσυνδικαλιστές των ΔΕΚΟ. Δηλαδή το σύνολο των κοινωνικών ομάδων από όπου προέρχεται το 99% των πολιτικών. Και η G700 χρησιμοποιήθηκε από τον δικτάτορα μιας μη νομιμοποιημένης κυβέρνησης, δηλαδή μιας χούντας, για να δώσει αυτή την νομιμοποίηση.

    Απορώ που δεν είστε εξαγριωμένοι...

    Ο ΓΑΠ με την βοήθεια κάποιων συντεχνιών κατέστρεψε το μέλλον για να διατηρήσει προνόμια του παρελθόντος. Τα λίγα θετικά και αναγκαία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ακυρώνονται από τις αδικίες και τα προνομιακά δικαιώματα που διατηρεί. Το όποιο κέρδος μοιράζεται σε κρατικές επιδοτήσεις ευγενών ταμείων. Είναι "0 εις το πηλήκιον"...!!!

    ReplyDelete
  5. ναι μωρέ πιο καλά ο νόμος Πετραλιά και ο Μαγγίνας μεγάααλη παρέμβαση της ΝΔ στις συντάξεις θα μείνει στην ιστορία ο Σαμαράς γιατί δεν μίλησε άραγε;

    ReplyDelete
  6. @ Vassilis

    Τα Ταμεία των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών και των δημοσιογράφων είναι δύο α) το ΕΤΑΑ και β) το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ - Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα έφτιαξε θυμάσαι;- και ΔΕΝ εξαιρούνται. Τυπικά διατηρούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια και καταβάλλουν αυτά τη βασική σύνταξη όχι το κράτος. Εντάσσονται όμως πλήρως στους ενιαίους κανόνες λειτουργίας και συνταξιοδοτικών παροχών που διέπουν συνολικά το σύστημα.

    Και μην ξεχνάς τους φίλους σου τους Δ.Υ. που μπαίνουν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    ReplyDelete
  7. για μέαν μακάρι να μπαίναν διοικητικά όλοι ΙΚΑ και τα ευγενή τους να τα έκαναν επαγγλεματική ασφάλιση. Τουλάχιστον όμως πια έχουν όλοι όρους ασφάλισης ΙΚΑ κι αυτό είναι το μείζον

    ReplyDelete
  8. Καλά... εδώ σας δείχνουν και κοιτάτε το δάχτυλο!!!

    Ξεχειλίζουν από υποκρισία και οι δηλώσεις του Παπανδρέου και των υποστηρικτών του.

    Δεν ξέρω αν θυμάστε τις αντιδράσεις των σημερινών "σωτήρων" στον νόμο Πετραλιά; Τι έλεγαν και έκαναν τα ΠΑΣΟΚικά συνδικάτα νωρίτερα για τον νόμο Γιαννίτση;

    Σας λέω τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και τι ΙΣΧΥΕΙ και μου λέτε τι "έκανε" η Ν.Δ.!!! Πασοκικό παράρτημα και οι G700 που τους έκανε "G500 και βγάλε" αυτή η Χούντα;

    ReplyDelete
  9. Έπαθαν κι έμαθαν; Αναγκάστηκαν; Τους ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Ό,τι και να έγινε Βασίλη, η ουσία είναι ότι έχουμε επιτέλους μπροστά μας μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία έστω και στην τελική της ευθεία, για όποιο λόγο, υποστηρίχτηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μέσα από μια θετική ιδεολογική ατζέντα (διαγενεακή δικαιοσύνη κοκ).

    Για εμάς που επί τριάμιση χρόνια ζητάμε να υπάρξει ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, αυτό είναι μια διπλή νίκη. Και νέο ασφαλιστικό έχουμε (με τις όποιες ομολογουμένως ατέλειες) και αναγνωρίζεται δημόσια με τον πλέον επίσημο τρόπο η άποψή μας επί του θέματος. Όποιοι πιστοί μεταρρυθμιστές λοιπόν ας προσέλθουν και ας στηρίξουν τις αλλαγές. Κι ας στηρίξουν και τη δεύτερη φάση με τις σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου την επόμενη βδομάδα. Τα άλλα για την ώρα είναι υπεκφυγές.

    ReplyDelete
  10. @vassilis:

    Ελπίζω οι σύμβουλοι του ηγέτη να του διάβασαν και μερικά από τα "άλλα" σχόλια στο blog, από αυτά που λένε ότι το νομοσχέδιο έστειλε στη φτώχεια ένα 10% των σημερινών συνταξιούχων, τους νέους των 700 ευρώ τους κατέβασε στα 590 και στους μελλοντικούς συνταξιούχους φόρτωσε άλλα 50-60 χρόνια περιστασιακής ημι-εργασίας.

    Όποιος λέει τη μισή αλήθεια στον κόσμο λέει δύο φορές ψέμματα. Τα φωνάζω εγώ (και κάποιοι άλλοι) εδώ και καιρό, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν το "politically correct" και το "άδικο αλλά αναγκαίο".

    Αν μπορεί η κυβέρνηση, ας βγει να πει τι σημαίνει "άδικο αλλά αναγκαίο". Η αδικία είναι ανικανότητα ή πολιτική επιλογή; Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία ούτε νομιμοποίηση. Ο κάθε Καστανίδης καλό θα ήταν να βλέπει που βάζει την υπογραφή του.

    ReplyDelete
  11. @g700:

    Η έκφραση "...μια θετική ιδεολογική ατζέντα..." παρά τις "...όποιες ομολογουμένως ατέλειες..." μεταφράζεται, εκ του αποτελέσματος, ως "...προσπάθησαν αλλά απέτυχαν..."

    Το αν υπάρχει όντως καλή πρόθεση, αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση, ειδικά όταν 9 στις 10 διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε δεν έχει σχέση ούτε με τις ρήτρες του μνημονίου ούτε με τα δημοσιονομικά - είναι απλά αλλαγή πολιτικής 180 μοιρών. Αλλά ακόμα και έτσι, ο πολιτικός βαθμολογείται εκ του αποτελέσματος, όχι βάσει πρόθεσης.

    Αλλιώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος στο κοινοβούλιο να είναι (θεωρητικά) οι "ικανότεροι". Μπορούν απλά να πηγαίνουν όσοι έχουν καλή πρόθεση.

    Εκτός αν η απόρριψη των νέων ρυθμίσεων από το 90% των πολιτών γίνεται λόγω άγνοιας, υστεροβουλίας, βλακείας ή προσωπικού "ξεβολέματος" - προσοχή γιατί αυτό ακριβώς είναι το διαχρονικό άλλοθι κάθε μη δημοκρατικού καθεστώτος.

    Επομένως, προτείνω προσοχή σε αυτά που αναρτώνται εδώ μέσα (είτε συμφωνώ είτε όχι), γιατί όπως φαίνεται χρησιμοποιούνται ως πυρομαχικά στις πολιτικές ατζέντες, με αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που εννοείται αρχικά (βλ. "διαγενεακή δικαιοσύνη": σώστε τα ταμεία σήμερα και όποιος μπορεί ας πάρει σύνταξη μετά από 50 χρόνια).

    ReplyDelete
  12. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα δω πάλι τα ίδια σχόλια, ξαναλέω εκ των προτέρων ότι:

    ΟΧΙ δεν πρέπει να πληρώνονται οι ΔΥ 5 ή 6 ή 16 φορές παραπάνω μισθούς και συντάξεις από τους υπόλοιπους

    ΟΧΙ δεν πρέπει κάποιος να βγαίνει στη σύνταξη στα 45 του

    ΟΧΙ το υπάρχον σύστημα δεν είναι ούτε καλό ούτε βιώσιμο

    ΝΑΙ θέλει αλλαγές, ΝΑΙ μπορεί να μετατραπεί σε βιώσιμο με ΔΙΚΑΙΕΣ αλλαγές για ΟΛΟΥΣ

    Η λογική "κόβω από όλους το ίδιο" (λέμε τώρα, μακάρι να ίσχυε έστω αυτό) δεν έχει καμία λογική ούτε είναι δίκαιο. Αν για να ζήσει κάποιος χρειάζεται ας πούμε 1000 ευρώ, τότε δεν μπορείς να κόψεις εξίσου 30% από κάποιον που έχει εισόδημα 1010 ευρώ και από κάποιον με 100000 ευρώ - προφανώς ο πρώτος δεν πρέπει να χάσει σχεδόν τίποτα (ώστε να επιβιώσει) και το βάρος να επωμιστεί ο δεύτερος.

    ΑΥΤΟ είναι κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, για όσους ακόμα ψάχνονται.

    ReplyDelete
  13. ναι οκ αλλά οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες κι εγώ διαφωνώ δεν εντάσσονται στο νομοσχέδιο. τις απαίτησε το οικονομίας που φεσώθηκε με 2,5 δις για να σώσει ΟΑΕΕ και λοιπά προβληματικά ταμεία

    ReplyDelete
  14. δεν τις απαίτησε το Οικονομίας gmosie
    πρέπει κι εσύ να καταλάβεις ότι όσο διατηρούνται οι εξαιρέσεις υπέρ "ευγενων" ομάδων τόσο θα την πληρώνουμε όλοι.

    Το Οικονομίας πρέπει να βρεί Χ ευρώ. ¨Οταν λοιπόν αρχιζουν οι εξαιρεσεις το κοντέρ μετράει.

    Το ΔΝΤ ποτέ δεν λέει "πάρτε αυτό το μέτρο" - συμφωνείς ποσά. Το πως θα τα βρει η κάθε κυβέρνηση είναι η δουλειά της.

    Ο ΓΑΠ λοιπόν καλά τα λέει - μήπως όμως να κάνει επιτέλους και τίποτα ? Διότι αν νομίζει ότι κάνει κάτι απατάται

    (και δεν κάνω τον κριτή των πάντων gmosie- απλά εγώ δεν είμαι ΔΥ όπως εσύ και λαμβάνω πολύ εντονότερα τα μηνύματα της κοινωνίας)

    ReplyDelete
  15. Αρέσει στους ανθρώπους να επενδύουν σε πράγματα σταθερά.

    Φτιάξτε νομοσχέδια και πλαίσια βιώσιμα, που μπορουν να διατηρούνται σχετικά σταθερά για δεκαετίες.

    Η συνεχής αλλαγή νομοσχεδίων, συντάξεων, πλαισίων προϋπολογισμών, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές ή και σε όσους θέλουν να ανοίξουν παραγωγικές μονάδες.

    ReplyDelete
  16. Ο νέος νόμος ασχολείται με τους κανόνες ασφάλισης και γι΄ αυτούς κρίνεται ser όχι για τις περικοπές συντάξεων οριζόντια κατά χ ποσοστό που έγινε με την εισοδηματική πολιτική του Οικονομίας. Αυτό θέλω να πω. Όπως γενικότερα αυτές τις μέρες κρίνεται το νέο ασφαλιστικό και όχι το πως κρίνει ο καθένας γενικότερα την κυβέρνηση.

    Το πρόβλημα είναι ότι παρότι σαν ανώτερος και πιο ευαίσθητος στα μηνύματα της κοινωνίας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που λες ότι είσαι, δεν έχεις καταλάβει ακόμα ή μάλλον δεν θες να καταλάβεις ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο υπέρ της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Απλά εγώ βγαίνω και λέω μπράβο είναι μεγάλο βήμα εσύ κρύβεσαι πίσω από το δέντρο και χάνεις το δάσος.

    ReplyDelete
  17. Όταν βγήκε η G700 επί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και απέκτησε κριτική φωνή χάρηκα γιατί επιτέλους φάνηκε σαν να υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν στείρες πολιτικές σκοπιμότητες. Ο στόχος τους δεν ήταν να τιμωρήσουν, αλλά να πολεμήσουν για μια δικαιότερη αντιμετώπιση.

    Σήμερα λοιπόν έχουμε ανατροπές που όχι μόνο δεν είναι δίκαιες, αλλά είναι και εκδικητικές. Π.χ. είναι δικαιότερο οι γυναίκες να μην βγαίνουν τόσο νωρίς στην σύνταξη, αλλά είναι τελείως άδικο να θεωρούμε ότι πρέπει να μην λαμβάνεται καμία σχεδόν μέριμνα για τα παιδιά που γεννούν και μεγαλώνουν και μάλιστα να τιμωρούνται σε σχέση με τους άντρες και να μπορούν να εξαγοράσουν λιγότερα χρόνια σύνταξης!!!

    Όταν μιλούσαμε στην περίοδο της Ν.Δ. για αναγκαίες αλλαγές, μιλούσαμε πράγματι για τα όρια τα οποία το ΠΑΣΟΚ αρνούνταν κατηγορηματικά να συζητήσει. Ήταν μάλιστα μία από τις "δεσμεύσεις" που ανέλαβε "προσωπικά" το καθυστερημένο που έχουμε για πρωθυπουργό.

    Τώρα λοιπόν έρχεστε και με μια αναφορά σε ένα νομοσχέδιο που σας υποβιβάζει μισθολογικά (για την σύνταξη δεν συζητάω... όπως είπε και γνωστός ΠΑΣΟΚος "τουλάχιστον θα πάρουμε σύνταξη") ως "νέους" και σας κάνει από γενιά των G700, γενιά χωρίς μέλλον... τον εκθειάζετε για μία "θετική ιδεολογική ατζέντα"!!!

    Ρε σεις; Ακούσατε τον ίδιο τι έλεγε; Ότι τα μέτρα αυτά είναι αντίθετα με την ιδεολογία μας!!! Αυτό εσάς σας φαίνεται ως "θετική ιδεολογική ατζέντα" ή ως "ξεπούλημα όσο όσο των ιθαγενών για να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες και να τρώμε με δέκα κουτάλια εμείς οι βολεμένοι"; Γιατί εμένα μου κάνει το δεύτερο.

    Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι αν και έχει θετικά το νομοσχέδιο, τα αρνητικά του είναι περισσότερα και βαραίνουν περισσότερο εμάς του νέους.

    Είναι κρίμα να βλέπω την G700 να εκθειάζει τον καταστροφέα της γενεάς της γιατί τρομοκρατήθηκε από λόγια.

    Δεν μπορώ να στηρίξω έναν υποκριτή που ξέρω ότι αν αύριο μπορέσει θα ανατρέψει ξανά το σύστημα για να βολέψει την κομματική του πελατεία. Απορώ πως μπορείτε να το κάνετε εσείς συμβιβαζόμενοι με αυτή την γνώση.

    ReplyDelete
  18. "Ότι τα μέτρα αυτά είναι αντίθετα με την ιδεολογία μας!!! "


    Οι ιδεολογίες είναι για μικρά παιδιά. Οι ώριμοι άνθρωποι κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα από ιδεολογίες.

    Στο κάτω κάτω, ποια ήταν η "ιδεολογία" των περασμένων κυβερνήσεων; Προσλήψεις στο δημόσιο και ένα πλαίσιο στο οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται πολλαπλάσια χρήματα από όσους παράγουν.

    Προς κκ. Παπανδρέου, Καραμανλή, Σαμαρά κλπ: ΩΡΙΜΑΣΤΕ.

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο κωμικό από γέρους με μυαλά εφήβων.

    ReplyDelete
  19. "Απλά εγώ βγαίνω και λέω μπράβο είναι μεγάλο βήμα εσύ κρύβεσαι πίσω από το δέντρο και χάνεις το δάσος"

    Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι μονόδρομος και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που διαφωνεί.
    Επιπλέον μας την επιβάλλουν έξωθεν διότι εμείς δεν είμασταν ικανοί να την κάνουμε μόνοι μας τόσα χρόνια

    Άρα η απορία είναι ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΜΠΡΑΒΟ?

    ReplyDelete
  20. Ομολογώ ότι χαίρομαι που επιτέλους βλέπω περισσότερα σχόλια ουσίας στο blog παρά ευχολόγια συσπείρωσης πίσω από τον "ηγέτη".

    Απλά να θυμίσω κάτι που πέρασε στα ψιλά στα κανάλια (φυσικά): Ο Λοβέρδος είπε για άλλη μια φορά *ψέμματα* από το βήμα του κοινοβουλίου σχετικά με τη συμφωνία για συλλογική σύμβαση. Όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία αλλά με τις δηλώσεις του κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη τεταμένη διαπραγμάτευση.

    Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, ακόμα και όταν ξέρουν ότι κάνουν λάθος ή ότι οι πράξεις/δηλώσεις τους θα επιδεινώσουν τα πράγματα, απλά δεν ενδιαφέρονται (πλέον) για το κοινωνικό, ούτε καν για το "πολιτικό" κόστος. Με άλλα λόγια, ούτε ιδεολογίες, ούτε τύψεις, ούτε τίποτα. Τους έχουν όλους γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

    ReplyDelete
  21. Χωρίς το ΓΑΠ, σήμερα, θα τρώγατε χαρούπια.

    ReplyDelete
  22. Μιας και μιλάμε περι ασφαλιστικού, αλήθεια, ποιος πληρώνει τις συντάξεις των υπαλλήλων του κράτους και ποιο το "ταμείο" τους?

    Ωπ! τι γράφει εδώ:
    http://www.mof-glk.gr/syntaxeis/syntaxiodothsh/eisagwgh.htm

    Απευθείας ο Κρατικός Προϋπολογισμός (!) αφού δεν υπάρχει ειδικός ασφαλιστικός φορέας στον οποίο να ασφαλίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι - λειτουργοί (!!!)

    Αχ, δυσβάσταχτες "κρατήσεις" που γινονται σε αυτο το virtual reality ασφαλιστικό ταμείο των ΔΥ ρε παιδι μου...


    @ Vassilis

    Έλεος, οχι άλλο κάρβουνο! Τον ειδαμε και τον μπουχέσα την 5ετία της βλακείας, οπου κοντράριζε στην ΔΥλαγνεία το κατ εξοχην, official κόμμα του δημοσίου (ΠΑΣΟΚ), και το ξεπέρασε κι όλας (Παυλόπουλος και Σία). Η πλέον ανθηρή περίοδος για τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ οπου οι συντεχνίες έριχναν το φαγοπότι της ζωής τους, 5ετία μπουχέσα.

    Λοιπόν ΝΔ συγχαρητήρια, αποδείξατε για μια ακόμα φορά οτι είστε η παράταξη του απύθμενου γρόθου. Το 2004 σας ψηφισε κυρίως ο ιδιωτικός τομέας για να σταματήσετε το άκρατο φαγοπότι των βολεμένων και να κοιτάξετε λίγο τους εκτός φαγοποτιού ανθρώπους, κι εσείς αντι να περιορίσετε το πάρτυ που ειχε στησει 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ πιάσατε και χορηγήσατε επιδόματα για spa και αρώματα στους "πτωχούς μεροκαματιάρηδες" του ΟΣΕ:
    http://www.youtube.com/watch?v=2Dki7tAVe4g

    Οπότε Vassilis μην μιλάτε για την γενια των 700, γιατι προκαλείτε. Η ΝΔ και οι οπαδοί της είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν.
    Ορίτζιναλ κρατικίστικο κόμμα έχουμε, τα ιμιτασιόν λοιπόν να σιωπήσουν.
    Ρισπέκτ, και στο χρονοντούλαπο.

    ReplyDelete
  23. Αφου δεν μπορούσε να βρει υποστηρικτές ουτε ανάμεσα στους βουλευτές του ο πρωθυπουργός ,κατέφυγε στους μπλογκερς. Αμφιβάλλω βέβαια αν εχουν καταλάβει οι ίδιοι τι υποστηρίζουνε ,ισως να πιστεύουνε ότι δεν θα γεράσουνε ποτέ.Το μέλλον ενός νέου που βγαίνειστην αγορά εργασίας χωρίς "ειδικές" προδιαγραφες όπως ο κ .Αρσενης είναι ένα: Απασχολήσιμος εργασιακά και με συνταξη πείνας στα 65. Αν αυτή είναι η κοινωνία των εργαζομένων υπάρχουν και πιο ρηξικέλευθα μέτρα να ακολουθήσουμε . Μπορούμε να στέλνουμε τους ηλικωμένους στο βουνό , οπως κάνουν οι Κινέζοι , ετσι κι αλλιως προς μια κινέζικη κοινωνια προσανατολιζόμαστε. Αντι να ζητάνε εδώ και τώρα , αναπτυξιακά μέτρα - γιατι μόνο με ανάπτυξη θα έχουν μέλλον -χειροκροτούνε την πλέον αντιαναπτυξιακή , ισοπεδωτική για τους εργαζομενους πολιτική. Πρόκειται ασφαλώς για μια μικρή μειοψηφία ,που χρόνια τώρα χαριεντίζεται με την εξουσία και βαυκαλίζεται ρόλο διαμορφωτή τνω πραγματων. Βεβαια κάποια σημεία της ανάρτησης τους παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός,π.χ. για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής και τις συντάξεις των εργαζομένων της ΔΕΗ που θα εξομοιωθούν υποτίθεται με τους υπολοίπους. Θα κόψει στο βαθύ ΠΑΣΟΚ - ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την επιδότηση των 800εκ. για το ταμείο τους; Αν το κάνει ,θα τον χειροκροτήσω κι εγώ.

    ReplyDelete
  24. Bravo paidia

    poly kolakeytiki i topothetisi,

    keep on blogging!

    ReplyDelete
  25. Αν ο ΓΑΠ ηθελε πραγματικα
    να αλλαξει η Ελλαδα ,θα καταργουσε το τριτοκοσμικο πασοκ
    θα καταργουσε τη μονιμοτητα στο δημοσιο μειωνοντας και τους
    μισθους των ΔΥ.
    Θα εβαζε χερι στις τριτοκοσμικες
    εταιρειες καθαρισμου και στους τριτικοσμικους εργοδοτες -μαφια.
    Απλα πραγματα και αληθινα

    @ yianniskriti

    H ΝΔ ειναι ενα διαρκες τσιρκο
    που μονο ζημιες εχει προκαλεσει στη χωρα.

    Οσο για τους οπαδους της
    no comment

    ReplyDelete
  26. @Yianniskriti σε έχει τρομοκρατήσει και εσένα το καθυστερημένο και δεν ξέρεις τι λες ε; Πότε μωρέ δεχτήκατε ΕΝΑ μέτρο σωστό εσείς τα ΠΑΣΟΚόκια και οι ΠΑΣΟΚολάτρες; Όσο για τα φασιστικά "μην ομιλείτε" δεν θα πάρουμε. Η χούντα θα πέσει.

    @parmenides, τα χαρούπια τρώγονται. Οι ανοησίες του Γιωργάκη όμως όχι.

    Τώρα, για να ασχοληθούμε και με τους σοβαρούς ανθρώπους, τα θετικά του νομοσχεδίου είναι πολύ λιγότερα από τα αρνητικά. Ναι μεν γίνονται "τεράστιες", "γιγαντιαίες", "πρωτόγνωρες" αλλαγές, αλλά γίνονται χωρίς μελέτη, χωρίς σχέδιο και χωρίς ανταποδοτικότητα. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις απλά καταδικάζουν την Ελληνική οικογένεια στον οικονομικό αφανισμό και τον συνταξιούχο στην πείνα.

    Οι μεταρρυθμίσεις όταν δεν γίνονται σωστά δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Είναι πείραμα. Και το συγκεκριμένο θα στείλει πολλούς στον τάφο τους. Ίσως έτσι θέλουν να σώσουν το ασφαλιστικό βέβαια...

    ReplyDelete