Wednesday, July 14, 2010

Νίκο Θεέ πάρε την ΠΑΕ. Το πραγματικό στοίχημα του νέου Προέδρου του ΠΑΟ

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι Αριστερός. Ενεργός στο κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στη Χούντα μέσα από τη Δημοκρατική Άμυνα, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974, διαγραφή ένα χρόνο μετά και δημιουργία της Σοσιαλιστικής Πορείας, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και από το 1993 έως το 2004 Πρόεδρος του ΣΥΝ. Σ’ αυτή την αξιοθαύμαστη και συνεπή αριστερή μεταπολιτευτική πορεία υπήρξαν και ορισμένες κραυγαλέες παραφωνίες ή έστω ορισμένα μεγάλα παράδοξα. Υπουργός Εσωτερικών στην Οικουμενική Κυβέρνηση Τζανετάκη, μέλος της φαιοκόκκινης συμμαχίας ενάντια στον εκσυγχρονισμό, και από χτες Πρόεδρος του πλέον αστικού ιστορικά και δεξιού σε επίπεδο συμβολισμού αθλητικού σωματείου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο 68χρονος δικηγόρος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή από το 2004, φέρεται ως προσωπική επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη και πρόσωπο κοινής αποδοχής των υπολοίπων μεγαλομετόχων του ΠΑΟ.

Αν και η τελευταία αυτή εξέλιξη δεν συνάδει και πολύ με το αριστερό μαχητικό και διεκδικητικό προφίλ του κυρίου Νίκου Κωνσταντόπουλου, υπάρχει πάραυτα ένα στοίχημα τεραστίων κοινωνικών διαστάσεων που θα κληθεί να κερδίσει ο νέος Πρόεδρος. Δεν είναι ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο, ούτε το νταμπλ. Ούτε η απορρόφηση των κραδασμών στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου στο Βοτανικό.

Είναι η αντιμετώπιση της οργανωμένης αθλητικής βίας και του χουλιγκανισμού. Ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ΑΡΗ και τον Ηρακλή, αποτελεί σφηκοφωλιά παραγωγής βίας εντός, πέριξ και εκτός γηπέδων. Δεδομένης της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους τουλάχιστον εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τις παραδοσιακές σχέσεις των Προέδρων με τους φανατικούς, εγείρονται ευθύς εξαρχής ορισμένα κομβικά ερωτήματα. Ο νέος Πρόεδρος:

1. θα επιχειρήσει να ελέγξει τους οργανωμένους και πως;
2. θα φροντίσει όσοι έχουν παρεπόμενες ποινές ή έχουν καταδικαστεί λόγω επεισοδίων να μην μπαίνουν σο γήπεδο;
3. θα βοηθήσει την Αστυνομία να ελέγχει την αθλητική εγκατάσταση πολύ πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και σύμφωνα με το δικό της σχέδιο; Γενικότερα θα διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας;
4. θα πιέσει για αυστηροποίηση του Πειθαρχικού της ΕΠΟ στο επίπεδο της UEFA;
5. θα προσλάβει πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους security για να μην ξαναδούμε τα έκτροπα με τους stewarts-χούλιγκανς που πετάνε καπνογόνα ή άλλους ανεκπαίδευτους που χάνουν τη σωματική τους ακεραιότητα από κροτίδα;
6. θα ελέγξει τις κομπίνες με το ΦΠΑ και τους υπεράριθμους στο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο εάν κι εφόσον γίνονται;
7. θα απέχει από δηλώσεις που βάζουν φωτιά στους οπαδούς πριν από κάθε αγωνιστική ή κάθε ντέρμπι;
8. θα κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες που θέλουν η Αστυνομία να συλλαμβάνει για επεισόδια και οι Πρόεδροι να παρεμβαίνουν για την αποδέσμευσή τους;

Ή θα αξιοποιήσει τη δικηγορική και εισαγγελική του εμπειρία για να αναχαιτίσει υπέρ του ΠΑΟ την προσπάθεια της πολιτείας να συμμαζέψει το χώρο την επόμενη σεζόν; Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων που θα κληθεί να απαντήσει ο νέος Πρόεδρος. Για εμάς η επιτυχία του δεν θα κριθεί στο αν θα κερδίσει κύπελλα. Αυτά άλλωστε τα κερδίζει ο ΠΑΟ μόνο με τη φανέλα και την ποιότητα των παικτών. Η επιτυχία του θα κριθεί στο κατά πόσο αυτός σαν ένας άνθρωπος με αριστερές και δημοκρατικές καταβολές θα μπορέσει να εξυγιάνει το χώρο των πράσινων από το χουλιγκανισμό, δίνοντας έτσι το σωστό παράδειγμα και για τους άλλους.

22 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Είναι ένας "αριστερός" Μπουχέσας.Βερμπαλιστής,αρριβίστας,παρτάκιας,διαπλεκόμενος.Θα φάει κράξιμο.

    ReplyDelete
  3. Ορντινάτσα του Βαρδινογιάννη.

    ReplyDelete
  4. Παναθηναϊκός της Αριστεράς και της Οικολογίας

    Η Κανέλλη θα αναλάβει το μπάσκετ;

    ReplyDelete
  5. and with good pension prospects ;)

    ReplyDelete
  6. μπουχέ κούρβο και ΠΑ.ΡΙ.ΖΑ. μ' αρέσει το ironic twist του post κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

    ReplyDelete
  7. "Φαιοκόκκινη συμμαχία ενάντια στον εκσυγχρονισμό";

    Τι λέτε ρε αγόρια και κορίτσια; Ακόμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ένα χέρι από το "χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη" είναι το δικό σας;

    Δεν είναι μόνο ότι τα έχετε κάνει πλακάκια με τον "George".

    Έχετε και πλάκα!...

    ReplyDelete
  8. Χιούμορ πάντως διαθέτουμε γι' αυτό γράφουμε και τέτοια postakia για να γελάμε λίγο με τις κωλοτούμπες όλων και όχι μόνο μόνο μ' αυτές των συνήθως ύποπτων κυβερνητικών.

    ReplyDelete
  9. Συνωμοσία σκοτεινών κύκλων με όργανο
    τον Νίκο Κωνσταντόπουλο

    Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

    Η επιλογή του τέως προέδρου του ΣΥΝ -και, κάποτε, παρ’ ολίγον Προέδρου της Δημοκρατίας- Νίκου Κωνσταντόπουλου για την προεδρία του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά η πραγματοποίηση ενός μυστικού σχεδίου (των Αμερικανών, βεβαίως - ποιων άλλων;) για την ηθική και φυσική εξόντωση της Λιάνας Κανέλλη. Εδώ, θα χρειαζόταν τώρα ένας νέος Ρακίνας, για να συνθέσει τη μονόπρακτη τραγωδία «Λιάνα»: έναν έμμετρο ποιητικό μονόλογο, στον οποίο ο ποιητής θα αποδίδει εκείνες τις τρομερές ώρες, όπου τα λογικά της ηρωίδας σαλεύουν, κάνει το άλμα στην παραφροσύνη και... γίνεται Ολυμπιακός! Επειτα, θα χρειαζόμασταν και έναν νέο Ντονιτσέτι να το κάνει μελόδραμα... (Φυσικά, μια τέτοια μεταστροφή είναι απίθανο να συμβεί, αλλά όχι απολύτως απίθανο, δοθέντος ότι, κατά το παρελθόν, η Λιάνα Κανέλλη υπήρξε και ΚΟΔΗΣΟ...)

    Πέρα από αστεϊσμούς, πάντως, η επιλογή είναι ένα πλήγμα για την «Πασιονάρια» της εγχωρίου κουκουεδίας, καθ’ όσον ο βασικός μέτοχος του Παναθηναϊκού έλεγε ευθέως στους συνομιλητές του ότι έψαχνε για τη θέση του προέδρου «πολιτικό, ώστε με τον δυναμισμό του να προστατεύει την ομάδα από διοικητικές συνωμοσίες κ. λπ.». Τον περιέγραφε μάλιστα ως «κάτι ανάμεσα στον Καραμανλή και την Κανέλλη». Τον βρήκε στο πρόσωπο του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ομως, κατεβαίνοντας παρακάτω την κλίμακα της φυσικής ιεραρχίας στην πλάση, συναντούμε τον παλαιό πολιτικό Κίμωνα Κουλούρη, για τον οποίο πιθανολογώ ότι θα έκανε σχεδόν οτιδήποτε (ανταύγειες στα μαλλιά, μπότοξ κ. λπ.) προκειμένου να δει τον εαυτό του πρόεδρο της ιστορικής ομάδας. Αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ, παρά μόνο σε έναν κόσμο όπου Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ο Ν. Αλέφαντος...

    ReplyDelete
  10. δεν μπορει ενα ατομο να αντιπαλέψει εάν κοινωνικό φαινόμενο

    Θυμηθείτε τον Ντέμη Νικολαίδη- έδωσε τους δικούς του χούλιγκανς (και καλά έκανε).

    Συνέχεια είδατε ?

    ReplyDelete
  11. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι το μοναδικό στους τελευταίου μήνες που όλοι εδώ μέσα θα συμφωνήσουμε. Καθόλου τυχαίο.

    Εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο καρικατούρα χώρας έχουμε γίνει. Το μόνο που μένει να δούμε είναι να παίζουν ξύλο μέσα στη Βουλή, ως γνήσια Ευρωπαϊκή Ταϊβάν. Και μάλιστα όχι για πολιτικό ζήτημα, αλλά πιθανόν μετά από κάποιο ντέρμπι των δύο "αιωνίων" στο χορτάρι.

    ReplyDelete
  12. Πολύδωρας, πρόεδρος ΑΕΚ.

    ReplyDelete
  13. Aπο το Καραγκιόζη,με τη βοήθεια της UNESCO,απαλλαγήκαμε,απο τα Καραγκιοζιλίκια;

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. "σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι" δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.

    Hδη μπήκαμε στον αστερισμό των καλών ειδήσεων.Επωάζεται το αναπτυξιακό μπούμ.Λάβετε θέσεις.

    ReplyDelete
  16. To "Ασφαλιστικό" λύθηκε για τα επομενα 50 χρόνια.Το 2060 θα έχουμε το κοινό Ευρωπαικό Ασφαλιστικό Σύστημα.Η Ελλάδα είναι η πρώτη Ευρωπαική Χώρα που έθεσε τις βάσεις αυτου του συστήματος.

    ReplyDelete
  17. H "γενια των 700" θα συνταξιοδοτηθεί με το νέο ασφαλιστικό,πράγμα που σημαίνει ότι όλοι απο τώρα μπαίνουν στο "άγριο" κυνηγητό των ενσήμων.Κάθε ένσημο είναι αποταμίευση και επένδυση.Οι ασφαλιστικές εισφορες του καθένα θα αποτελούν προσωπικό περιουσιακό στοιχείο που θα πολλαπλασιάζεται με τον ανάλογο κοινωνικό συντελεστή που προβλέπει ο νόμος.Εκείνο που θα έχει σημασία για το τί σύνταξη θα πάρει κάποιος θα εξαρτάται απο τις ασφαλιστικές του εισφορές και την ασφαλιστική του κλάση που θα επιλεγει ο ίδιος και τίποτε περισσότερο. Είτε είσαι δικαστής,έμπορος,μηχανικός,οικοδόμος,ναυτικός,κλπ, θα έχεις τις ΙΔΙΕΣ προυποθέσεις και τους ίδιους όρους.
    Είναι αρκετά κομμουνιστικό αλλά έτσι πρέπει να είναι τα ασφαλιστικά κοινωνικά συστήματα.Κάποιοι,που δηλώνουν κομμουνιστές,ενοχλούνται απο την εφαρμογή της ιδεολογίας τους στη πράξη.Είναι απο αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν με την Ελληνική δήθεν Αριστερά.

    ReplyDelete
  18. ..."σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι"...

    Οπότε μάλλον είχε δίκιο ο Καστανίδης. Eτοιμάζονται για εκλογές και αποκαθήλωση. Δεν εξηγείται αλλιώς τόση ασχετοσύνη και αποσύνδεση με την πραγματικότητα.

    Εκτός αν οι σύντροφοι στη Σύμη είχαν πλακωθεί στα ούζα και λέγανε ανέκδοτα.

    ReplyDelete
  19. Ο καθένας και η "πραγματικότητά" του.Ευτυχώς.Αλλοιώς θα είχαμε τη δικτατορία της μιας "πραγματικότητας" που ελπίζει και εύχεται και μάχεται για μια καταστραμένη χώρα.Οι υποστηρικτές αυτής της πραγματικότητας είναι αυτοί που συνοστίζονται τις τελευταίες μέρες στους προθαλάμους των ψυχιατρείων επειδή βλέπουν τα καταστροφικά οράματά τους να μην εκπληρώνονται.

    ReplyDelete
  20. Les Chinois continuent leurs βιολί!

    ReplyDelete
  21. @g700:

    Θα πρέπει να χαίρεστε με το τόσο ενδιαφέρον των Κινέζων.

    Μήπως ετοιμάζεστε για εξαγορά;...

    ReplyDelete