Tuesday, June 22, 2010

G592. Παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας



ΘΕΜΑ Radio 9,89.
Συνέντευξη στο του εκπροσώπου της G700 στην Εθνική Ομάδα Διαλόγου για τη Νέα Γενιά, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

13 comments:

  1. Γελάω πραγματικά με όσους προσπαθούν, ακόμα και τώρα, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    Ο "γκαπ" ακολουθεί πλέον κατά γράμμα τις συμβουλές-επιταγές του Πάγκαλου, ο οποίος εξελίσσεται σε εκπρόσωπο φασίζουσας νοοτροπίας, περισσότερο από το εξωτικό ΛΑΟΣ. Η οικονομική χούντα των δανειστών μας κλιμακώνεται σε αυτό που είχε πει ακόμα και ο Μπαρόζο: σε κρίση Δημοκρατίας.

    Τώρα βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των βουλευτών, απειλώντας άμεσα με εκλογές (με λίστα), ώστε να περάσουν από τη Βουλή ότι ανοησία κατεβάσει το κεφάλι του Λοβέρδου. Τόσο αυτός, όσο και ο ίδιος ο "γκαπ", λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα αλλά αναγκαία. Δηλαδή δεν μπορούν με τίποτα να βρούνε αναγκαία και ΔΙΚΑΙΑ μέτρα; Τόσο δύσκολο είναι;

    Κάτι που δεν έχει ακόμα φέρει ο Λοβέρδος στη Βουλή είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μέχρι τώρα ότι έχει αναφερθεί ως "ανοησία" εδώ στο G700, μερικές μέρες αργότερα το ακούμε στα κανάλια και 2 εβδομάδες αργότερα έρχεται ως ένα ακόμα "άδικο αλλά αναγκαίο μέτρο".

    ReplyDelete
  2. Για δείτε και αυτό ρε παλικαράκια, όσοι χασκογελάτε ευχαριστημένοι με τις "μεταρρυθμίσεις":

    "«Τρόικα» με δικαίωμα κατάσχεσης στο Δημόσιο!" (sofokleous10.gr, 21/6/2010):
    >> http://tinyurl.com/337p4rf

    (εκτενές repost, αλλά αξίζει τον κόπο):
    "...Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

    Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.

    Ο όρος που «δαγκώνει» κρύβεται στο άρθρο 14, με τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία»...


    Ακόμα, το "ιδιωτικό δάνειο" είναι μεταφέρσιμο (εξαγοράζεται), δηλαδή μπορεί π.χ. η Ισπανία που μας έχει δανείσει χρήμα να "μεταφέρει" το δάνειο στην Τουρκία, η οποία θα εξοφλήσει αυτή το τρέχον δάνειο (κατά τα πρότυπα των swaps). Στη συνέχεια, αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να το εξοφλήσει, η Τουρκία πλέον θα μπορεί να κάνει κατάσχεση περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή κτίρια, λιμάνια, εξοπλισμό, έδαφος.

    Ελπίζω να ανέβηκε κατακόρυφα η υπερηφάνεια σας, όσων διψούν ακόμα για αίμα και "άδικες αλλά αναγκαίες" θυσίες, για το θίασο που μας κυβερνά. Και προσοχή που πατάτε γύρω από τη Βουλή γιατί κυκλοφορούν πρόβατα.

    Ρε μπεεεεε....

    ReplyDelete
  3. tough love του δανειστή προς τον δανειζόμενο λέγεται αυτό. Ο κεβιασμός της χρεωκοπίας. Παρότι διαφωνώ σε αρκετά σε άλλα τόσα συμφωνώ με αλλαγές για αυτό δεν συμμερίζομαι τα περί θίασου.

    Πάνος Σ κορυφή. Τέλος.

    ReplyDelete
  4. Giati i metarrithmisi tou ergasiakou einai kai anagkaia kai apotelesmatiki, kai giati mporei na einai kai dikaia efoson den katakermatistei apo tous pasis fisis epidomatoroufixtres.

    http://www.skai.gr/player/Radio/?mmid=201769

    ReplyDelete
  5. "Giati i metarrithmisi tou ergasiakou einai"

    Ποια "μεταρρύθμιση του εργασιακού" ρε κοπέλια, έλεος, σε γυάλα σας έχουν κλεισμένους? Ξέρετε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία Ελληνικής αγοράς εργασίας) οι οποίες πληρώνουν βάσει των «προβλεπομένων από τον νόμο»?

    Καλό είναι να ξεκαθαρίσω ότι ΕΧΩ επίγνωση πως δεν εκφράζω εγώ ατομικά την γενικότητα, και δεν μιλάω ατομικά αλλα βάσει του τι βλέπω γύρω μου εδώ και χρόνια. Και η (κρυφή) αλήθεια είναι, ότι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά πλειοψηφία δεν τηρείται ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ συλλογική σύμβαση και κάθε φορά διαπραγματεύεται εργαζόμενος και εργοδότης, με αντικείμενο τις αποδοχές και πόσα θα κοπούν απο τα "εκ του νόμου προβλεπόμενα".

    Αυτά τα περι «συλλογικής σύμβασης» και δικαιωμάτων, είναι για γέλια και για κλάματα να λέγονται και σπανίως εφαρμόζονται σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Άντε μην βγάλω και ονόματα εταιριών και τι πατέντες κάνουν και πόσους συνταξιούχους έχουν στην νυχτερινή βάρδια με 3 ευρώ την ώρα ανασφάλιστους…

    Νομοθεσίες, πλαίσια και μεταρρυθμίσεις λές και η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλες βιομηχανίες που πληρώνουν βάσει νόμου, έλεος...

    ReplyDelete
  6. τι ακριβως έγινε στην ΑΣΟΕΕ και γιατί ?

    ReplyDelete
  7. Kopeli

    protimo ti gyala apo ti mikrotita tis pantognosias. Ti synenteyksi bebaia mipos tin akoyses?

    ReplyDelete
  8. @rat700:

    Το να επικαλείσαι τον Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ και τα λεγόμενά του ως επιχείρημα για το "λογικό" των εργασιακών αλλαγών είναι σαν να συμβουλεύεσαι τον Rumsfeld και τον Bush για να αποφασίσεις αν ήταν δίκαιη ή όχι η εισβολή στο Ιράκ.

    Ο Παπαδημητρίου έχει πει τόσες ανοησίες και προκλητικά πράγματα τον τελευταίο χρόνο, για την κρίση, τις απεργίες, τις συντάξεις, την ανάγκη "υπαγωγής" στο ΔΝΤ, που έχει φάει το απίστευτο κράξιμο από τους ίδιους τους συναδέλφους του ακόμα και μέσα στο ΣΚΑΪ. Μιλάμε για κατευθυνόμενες χοντράδες, όχι απλώς για προσωπική άποψη.

    Και επειδή τη συγκεκριμένη συνέντευξη την άκουσα, θα πρότεινα να προσέξεις το ύψος και την ποιότητα των επιχειρημάτων του "ειδικού" που μιλά μαζί του. Βάζω στοίχημα ότι τα διαβάζει από χαρτί και πάλι δεν καταλαβαίνει τι εξηγεί. Για παράδειγμα, τι λέει στο 12:00'+ σχετικά με την "αύξηση του κοινωνικού διαλόγου" (απίστευτα πράγματα...)

    Αν πρόκειται να ακούσω τη συμβουλή τέτοιων οικονομικών αναλυτών, προτιμώ να διαβάσω μόνος μου κανένα βιβλίο.

    ReplyDelete
  9. O Πάνος Σταμπουλίδης έγραψε, κορυφή...

    @Jaga

    Τι το ψάχνεις τώρα, εδώ ο Σαχινίδης δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο στη ΝΕΤ ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελούσε κυβερνητική επιλογή αμέσως μετά τις εκλογές.

    Του ξέφυγε μάλλον αλλά είναι ενδεικτικό του μεγάλου παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού.

    Με αυτά τα άρθρα του μνημονίου τίθεται και θέμα συνταγματικότητας καθώς η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας προυποθέτει κύρωση από την βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

    Από την άλλη καλά να πάθουμε αφού τα πρόβατα πήγαν και ψήφισαν τον απατεώνα που έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν.

    Και αυτός τους τα βρήκε από το ΔΝΤ και τους λοιπούς...

    Χαχαχαχα μιλάμε για μπλακ χιουμορ

    ReplyDelete
  10. Αυτός ο Παπαδημητρίου του Σκαι είναι άααλλο φρούτο...

    ReplyDelete
  11. Τα μεγάλα φιλέτα πέρα από τις υποδομές είναι οι Ελληνικές τράπεζες. Περιμένουν τα εξ εσπερίας αδέλφια μας με τα μέτρα της τρόικας να πέσουν οι τιμές των ακινήτων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και να αρχίσουν τις εξαγορές, αλλά ο Ελληναράς εργολάβος απλά δεν πουλά. Προτιμά να κρατήσει τα σπίτια παρά να ρίξει τις τιμές. Τρέλα.

    Φαινόμενο μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά. Προτείνω στον Πρωθυπουργό μας και πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς να συγκαλέσει τους G20, την κομισιον, το Στρος Καν, τους αμερικάνους και να θέσει το θέμα.

    Τα έξοδα των ταξιδιών να του τα βάλουμε εμείς, μη χρεωθεί κιόλας μέρες που είναι...

    ReplyDelete
  12. Διάβασα κάτι για επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

    "«Είμαστε σε απόγνωση. Το διακύβευμα είναι να δείξουν ποιος κυβερνά το πανεπιστήμιο. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης», ανέφερε στην «Κ» πανεπιστημιακός."

    Δεν καταλαβαίνω προς τι οι εκλογές σε πανεπιστήμια (για να μελετήσουν και να μάθουν δεν πάνε εκεί μέσα;) και προς τι η "απόγνωση" του πανεπιστημιακού. Αφού ότι και να συμβεί εκεί μέσα (και να το κάψουνε το μαγαζί), η επίπτωση στα οικονομικά ή πολιτικά της χώρας θα είναι μηδέν.

    Μου φαίνεται ότι δεν έχετε δουλειά να κάνετε στην Ελλάδα και τρώγεστε μεταξύ σας σαν κατίνες. Καλά όλοι πούστηδες έχουν γίνει εκεί κάτω και δείχνει ο ένας τα νύχια του/της στον άλλο/η;

    Βρείτε δουλειές παραγωγικές ή μεταναστεύστε. Κοίτα να δεις κοτζάμ άντρες να τσακώνονται στα "πανεπιστήμια" σαν μεθυσμένα κοριτσόπουλα σε κάνα white trash σόου...

    Εναλλακτικά θα μπορούσατε να μάθετε Κινέζικα... πρέπει όλοι μας να μπορούμε να μιλάμε στα μελλοντικά μας αφεντικά.

    ReplyDelete
  13. @ rat700

    My point is that when you talk about "εργασιακές μεταρρυθμίσεις" κτλ, διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον.

    Και αυτο είναι άποψη, οχι προβολή "παντογνωσίας".

    Θα πρότεινα να αναρτίστε επιτέλους κάποιο κείμενο σχετικά με τα καραγκιοζιλίκια της "Επιθεώρησης Εργασίας" και να περάσετε μια βόλτα από δικαστήρια Πειραιά να δείτε πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι κάνουν μηνύσεις σε εργοδότες για τα δεδουλευμένα και πόσοι εξ αυτών βγάζουν άκρη.

    Και εναν περίπατο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαπιστώσετε κατα πόσο τηρούνται οι "συλλογικές συμβάσεις" και οι νομοθεσίες της πλάκας, για τις οποίες μιλάμε.

    ReplyDelete